Új privát üzeneted érkezett!

Hali!

Itt vagyok a szülöszobán! :D 2 óra 44-kor hívott hogy fájásai vannak. Most 3 ujjnyi! Várjuk a dokoit, hogy burkort repesszünk. Nagyon izgi! Majd jelenkezem!

KépKép
csongria

Jóreggelt!

Ria!
Húú de izgi, azóta lehet, már szültök! :D :D (netezni a szülőszobáról?) :wink:

Boldogságos névnapot Boldinak (ha ma tartjátok) :!: :!: És boldog 10-et Petinek! :) :)

Nanica!
Jó az új avatarod! :) Persze, a képekkel kapcsolatban igaza van valahol a párodnak, de ezek nem olyan képek, hogy akár idegen ne láthatná. Egy tündéri kisbaba van rajta! :D :D

Lorca!
Szabira először azt hittem, hogy Nati! :oops: :oops: Lillusnak mégsincs nagy haja! :oops:
A retorzión jót röhögtem, főleg a 5x2 perc soványpasibámuláson! :D :D

Ágiboldi!
A Ria féle por sem használ már migrén ellen? A munka hogy megy? Bírod Boldi mellett?

Dana!
Igen, kibékültünk Balival, csak még duzzogtam egy sort. Aztán találtunk köztes megoldást: nyáron egy hét közös nyaralás, aztán ősszel a házassági évfordulónkon kettesben egy hétvége vhol Mo-on, hogy végszükség esetén haza tudjunk menni, ha kell.

Ma is csak egyszer ébredt Lilla, úgy 4 körül. :)

Timi
Kép Kép
timocska

Megszületett Nóra baba! :D Tök jó volt. Még itt vagyok megvárom míg felkel és zuhizik aztán megyek. Remélem tudok egy kicsit aludni! :?

Boldinak boldog névnapot! :D

Petyának boldog hófordulót! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Kék szem: Mindenki azt mondja, hogy nagyíon szép és ami nem látszik a képeken még hozzá van hosszú szempillája is.

Hasonlóság: Most már egyre többen mondják, hogy rám hasonlít.

Lorca: Mi Milupa Ha2 használunk, Gréta nagyon szereti.

Timi: Én se tudnám itthon hagyni Grétát. Nálunk is volt szó februárban egy hosszú hétvégéről, de úgy döntöttünk, hogy nem.

És a körmömről a kép, illetve Grétáról még egy:

Kép

A tegnapi huncutkodás apával:

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Petinek boldog hófordulót.

Még nincs egyik fogunk se kint. :evil:

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lora,
10 évesek, hát gratulálok!

Május,
Találkozhatnánk többet, szívesen meg is hívnálak magunkhoz…csak olyan kupi van. :lol: :lol: :lol:
Nekünk még sok céklánk van, ha egyszer mégis jöttök, akkor majd az lesz a menü a fiúknak. Vagy feladom postán, mint a rokonok a disznótorost, amikor azzal hívott fel minket a posta, hogy vér szivárog a nevünkre érkezett csomagból.

Lányok,
Hogy lehet az, hogy elfogytak a karácsonyi sütemények??? Egy hete még annyi volt, hogy azt hittem örökké tart. Ezt a szégyent, két héttel karácsony után már egy díszdobozos bonbont kell megkezdenem!

Lorca,
Hát tényleg régen láttunk képet a gyerkőcökről, egy picit én is gondolkodtam.
Ja, nem akartam megvárni, amíg borotválkozás után fogat mos. Természetesen szívesen asszisztálok, de már csak ha nem veszi kínzásnak. Most még akkorák a fogközei, hogy kaja legyen a talpán, ami beszorul (tudom van lepedék is).

De egyébként egy régebbi kérdésre válaszolva, már csökken a rés a két első lapát között.

Nanica,
Látom volt sapka-sál az ajándékok között, jó kis vidám téli avatar.
Csak elmosom a kanalat, fölösleges sterilizálni neki, amikor a földről utána felcsipegeti a maradékot.
Mi most már 3 pléddel sétálunk, és még mindig kevés, a következő gyereknél, én beruházok egy normális bundazsákra, mert ez így iszonyú macera.
Akkor tedd a képeket csak a picasara, ezért van levédve, így apa is megnyugodhat. (most eszembe jutott Gedeiapu meztelenül a fürdőkádban, Áronnal, mint fügefalevéllel)

Boldi,
Boldog Névnapot!

Petya,
Boldog 10-et!

Ria,
Nagyon gratulálunk az anyának, a babának, és a bábának!

Lin,
Végre vidám képek!

Timo,
gondolom azért kicsit fellélegeztél. Grat a dolgok elsimításához.

Orsi
Kép Kép
sno

Május

Nagyon örülök én is hogy jó helyre kerültetek, igaz, hogy fizetős, de legalább foglalkoznak a problémával. Reméljük mielőbb minden rendben lesz veletek !! Legyetek ügyik, bizti menni fog !!!! :roll:

Van egy nagyon jó baráti házaspár ismerősünk aki szintén ilyen hasonló fejlesztőre jár (szintén fizetős, alk. 5000 Ft) és azt mondta, hogy már 1 hónap után jelentős javulás volt tapasztalható. Ők 3 évesek és figyelemzavar miatt járnak. A kórházi orvos autista gyanu-t állapított meg (amit a szakorvos nem diagnosztizált) , de kezelésre sehova nem írányították, ő maga járt utána mindennek. Azért itt Bp-en sem megy minden egyszerűbben mindig !! :oops:

Tescosból nálatok nem folyik ki a kaki ? Sokáig jó volt, de aztán ahogy a fogai elindultak és lazult a széklet minden kifolyik belőle !
Melyik Tescosat használjátok a maxit ?

Igen a szánkó szerintem is már megérte, nagyon örülök neki !! :lol:

Sno

Nekem a szánkó vásárlása sikerélményt hozott, látod nekem ilyen kevés kell csak, hogy örüljek !!( Hozzáteszem nem volt egyszerű feladat a boltokban pedig úgy néztek az emberre, hogy januárban szánkót venni, hát hülye vagyok-én ? Pláne milyen ember vagyok én hogy nekem csak baby szánkó jó ? Ez már tényleg luxuscikk tegyük hozzá. Nem ?) :lol:

Pankaa

Irigy az éttermi vacsizás miatt, meg sem tudom mondani mikor voltam a férjemmel vacsizni, max. Mc Donalds ! Talán mielőtt terhes lettem volna ! Már rám is rámférne, nem lehetne, hogy zsebre tegyél és elvigyél ???

No majd később ha Tomi nagyobb lesz és kerimami vigyáz rá !!

Lora

Nálunk szóba sem jöhet a kádon kivül más fürdés és az is nagy kádban otthon voltunk anyukáéméknál Szegeden, náluk kis kád van Tomi nagyon durci volt, megszokta nálunk a nagy kétszemélyes kádat, így nálunk nem sok víz van kivül, egyébként mi is inkább kádba fürdők vagyunk mint tusolósok !

Nekem külön szertarás az esti fürdés apával gyerekaltatás után !!

Lorca

Mi tápszerből a Beba HA 2-t használjuk 6 hónapos kora óta, azt mondta a védőnő, hogy ha eléri az egy éves kort utána mehet a sima BEBA 3.

A libero 4+ miben különbözik a sima 4-től ???????????????????

Látom a nevelési és tanítási feladatokat átadtad így könnyű nevelni kérem, hogy a nagy neveli a kicsit ! Ilyen az előrelátó szülő, kettőt szül !!! (Ezen elv alapján megértem a négy és többgyermekes szülöket.) :lol: :lol:

Dana

Szerintem a Regiót kéne fellhívni hátha teríteken valahol vidéken is a játékaikból. Rákérdezek hét elején OK ???

Szánkó kihasználtsága marad továbbra is szobai, ugyanis ónoseső esik ezerrel, még a kutyám is csuszkál az udvaron !!!

PETINEK BOLDOG HÓFORDULÓT !!!!!!!!

No megyek ebédelni isteni hurka kolbász illat terjeng a konyhából tepsziben sült karikára vágott sültkrumplival. Nesze neked diéta !!!!! Kép Csak lazán szánkózás a szobában

Kép
kditke

Köszönjük a névnapi köszöntéseket, Timi, asszem Boldizsár nap csak egyszer van, mégiscsak a háromkirályról van szó :lol:

Peti, boldog hófordulót! :D

Ria, jó sokan szorítottunk ennek a mamának, babának :D

Timi, de a Ria-féle enyhíti, ha nem a legdurvább verziót húzom :shock: A munka meg meglepően jól megy, mondjuk eddig szerencsém volt és nagyobb adagokat kaptam több napra, úgy könnyebb beosztani, h nem másnapra kell. És még jól is esik (egyelőre? :wink: )

Látom Tomi a szobai szánkózáshoz is beöltözik, megadja a módját :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ditke!
Jó a járássegítő, csak kicsit elefánt a porcelánboltban típus ha jól látom :lol:
Szerintem az az ülés a jó, amelyikben alegjobban elfér a gyerek, és amelyik tetszik nektek is.Biztonsági szempontból általában ugyanazt tudják az adott árkategóriák.A többi már a gyerekn múlik, bele kell próbálni. :wink:

Május!
9000 volt a fejlesztő? :shock: Ennyiért dicsérjék is agyereket! :lol:
A lényeg hogy mostmár jó kezekben vagytok, nagy gond nincs, a többi pedig kezelhető!
Az üveges céklát, meggyet én is hiányolom! :wink:

Lorca!
Én nagy tápiválogató vagyok 8) Kb. 8-9 flét evett már Emili. :roll: Eleinte a H.A-kat, azokból 3 félét, 5-6-7 dobozzal fajtánként, aztán 4 hósan már egyik sem kellett, akkor jött a Hipp2.Ez csak azért mert a férjemnek ennek volt szimpi a doboza(vhogy nekem is számít a csomagolás :oops: :lol: ).Azokat ette, ami nem HA.Így ezek után olyat vettem a mi éppn akciós volt vhol.Váltogatom, hogy ne unja meg.Most éppen Humana 3 banánosat eszik, de a Dmben a Hipp3 akciós volt, 350 volt egy doboz a 900 ft helyett :roll: Abból betankoltam.Az összetételeket én már nem nézem, mert mindegyik ugyanaz, 1-2 mg eltérés max.DE:a Milupa Milumil nagyon habzik!!!!!!Sokáig vettem neki, de amikortól csak összerázom a cmisüvegben avizet a porral, agyon felhagzik ami a vgére sem ül le, és marad az alján, amit Emili rühell, rázza tle a hideg. :twisted:
A többi nem habzik, de a Hippes jó sűrű, az laktatóbb.Annak van a leginkább tej íze szerintem. :roll:
Szerintem kezd azzal amit a doki felírhat, abból is az olcsóbbal(a Humana babyfitt 1est 1 éves korig írhatja bukós babának :wink: )
Aranyosak a gyerkőcök, és az egérke is:D

Nanica!
Sajna eze a Brendoin mindig utánna akciózik/kuponozik miután megvettük amit akartunk :twisted: :twisted:

Ágibldi!
Boldinak boldog névnapot! :D

Ria!
Gratulálok Nóra babához!Jó egészséget Nekik!

Lin!
Jó a körmöd, én is néztem egy hasonló mintát, de most a matricás tetszett meg.(igaz ez nem nagy kihívás a körmösnek)

Sno!
Hát ezen a postás csomagos sztorin nagyon jót röhögtem! :lol: :lol: :lol: Magam eé képzeltem a postások arcát :lol:

Ditke!
Vacsit ne bánt, lentebb részletezem.

Vacsi:jól indult, taxival mentünk(akkor kezdett esni az ónos eső).Én kaprostejszínes lazacot kértem steak burgonyával, a barátznőm is lazacot, de ő csak salival simáén grillzve, krokettel(többiek kajája most nem lényeg, és imádom a lazacot, és ahol van, ott eszek, ára sem volt vészes).
Megjön a kaja, haaatalmas tál!Látom a krumpli nem steak, sima sült.Na gyorsan szóvá is teszem, hogy EZ a steakb.??Mndja apincér igen. :evil: Na gondoltam magamba ezek hülyének néznek engem,mikor a barátunk sima sült krumplija is ugyanígy néz ki!!! :twisted: Aztán kóstolom a halat:hát totál fehér, sem az íze, sem az illata ,sem az állaga nem volt lazac!!! :x Megint szólok apincérnek(előtte megnéztem a barátnőmét, meg is kóstoltam, az tuti lazac volt), mire ő, hogy beszél a szakáccsal.Kijön, megerősíti, hogy ez bizony lazac(ja,mint a narancs:savanyú, de a miénk :twisted: ), de ha gondolom hoznak másikat, vagy nem kell kifizetni.Másikat elvből nem kérek soha(ki tudja mit tennének bele ezk után :twisted: ).Fizetni viszont a barátaink fizettek, így ezt nem tudom hogy ki kellett-e?Aztán jön még a pincér, hogy ha gondolom menjek be a szkácshoz, és beszéljem meg vele!Mondom ÉN??????Ezek teljesen dilettánsak(vagy csak én vagyok snob? :roll: , de egy vmire való étteremben maga szakács jön ki ha gond van, nehogymá' én koslassak utánna!!!).Nagyon nem csípem ha hülyének néznek!!!! :x :evil:
Lehet azt gondolták, hogy hülye liba,biztos nem evett még lazacot, úgysem tudja milyen az. :evil: Szóval elég gumicsizmás hely volt.Ne is ettem meg azt a kaját, amilyen halból volt, az elég vacak minőség volt.
Ettől eltekintve a többi része jó vot, jót beszélgettünk, a férjem szépen becsiccsantott,most is macskajajj van. 8)
Ja, és kifelé menet az étteremből több centis jég volt a járdán(állítólag már zárva vot a raktár, zért nem sózták fel. :? ), én éppen megálltam a lábamon, de a férjem jött utánnam, és szépen alámcsúszott, így elestünk. :evil: Na elég is volt egy darabig az éttermezésből.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sági!
Petinek boldog 10.-et! :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Sziasztok!

Ezért nagyon jó ide írni.A leges-legpocsékabb éjszakán vagyunk túl és mire ide ülhettem azóta csak röhögök.Hát ezért se fogok kiválni a csapatból/ha csiptek,ha nem/,mert legalább valami feldob.
Laurának jön a felső szemfoga,erre az Apja bekeni és közli a másik oldalon is de szerinte a mellette levők meg duzzadtak.Takonyból ki se látszik és ez miatt fél órát se aludtam egybe.Hajnali 4.30-ra már volt 2 szopi végre aluhatnék Dani szomjas.Nagy örömömre véletlenül az ágyába is öntött és mivel ő nagyon tisztaságmániás és kriminális húzhattam az ágyát .Reggel természetesen alig tudtunk felkelni és mire bemegyünk Dani a kiságyba ülve szórakoztatta Laurát.Délelötti főzésem meg Laura fogásával történt.Remélem azárt nézett el pár dolgot,hogy minnél elöbb átvegye tőlem a főzést. :wink: Hát jó ki vagyok purcanva.

Sági
PETINEK BOLGOG HÓFORDULÓT!

Nanica
Szerintem az nem baj hogy saját maga akarja enni a kis falatkákat.Inkább örülj,hogy nem kell hozzászoktatnod.
Pároddal valahol egyet értek,de nem a lakást mutatod,hanem az egy szem lányotok aki annyira aranyos./csak had lesegessék/

Ágiboldi
BOLDOG NÉVNAPOT BOLDINAK!
Ajándék megvan?
Pedig már én is ajánlani akartam ahogy olvastam. :lol:
Nincs valami jó kis praktika rá, hogy ne jöjjön elő?PL:Párod kitakarít,esti kis kényeztetések stb... :wink: és legalább lanyhul a figyelmed a migrénről. :lol:

Lorca

Hát nem úgy néz ki Szabi mintha éhen halna.Nagyon gyönyörű fiú.Tessék ezentúl több képet felrakni.Ja és kicserélni a kisképet.
Nati tanítgatja?Így oldalról nagyon hasonlítanak egymásra.
Jó kis orvosotok van.Még szerencse van aki ellent mond neki.El tudom képzelni más Anyuka miért nem érti,hogy gyereke nem gyógyul meg.
Jó a patkányos kép. :lol: Valami ilyesmi van nálunk is.

Timi
Kell is egy pici duzzogás a házasságba.Különben unalmas lenne.
Lillának is szép haja van!Daninak alig volt haja 1 éves koráig most meg alig bírom kordába tartani.

Ria
Jó hétvégi program. :D Nem kaptál kedvet a másodikhoz? :wink:

Sno
Már akartam kérdezni ünnepekbe nem jártatok erre?Igaz néztelek az iwiwen és nem láttam közös ismeröst.De van 2 hasonmásod.Az egyik a barátnőm húga.Ha gondolod bemutatlak.
Én már azota sütöttem is és az is elfogyott. :oops:
Postás a zsarukat nem hívta? :wink:

Blin
Annyira aranyos Gréti ahogy mászik.
Már alig várom nálunk is készüljön ilyen kép.

Kditke
Előre is köszönöm,ha megkérdeznéd.
Nem küldenél nekem is ebből a finomságból?
Sajna nálunk is esett az onós eső és még kétséges elmegyünk-e a Tescóba. :cry: pedig annyira ki akarok mozdulni!!!

Panka
Jó kis estétek volt.Emili addig jól viselkedett?Anyukád ilyenkor nálatok alszik?

Na megyek ez a hsz-t 2 óra alatt írtam,mert Laura 4-szer sírt fel./szegény nem kap levegőt/

KépKép
KépKép
dana 1

Segítség!!!!

Nem tudom miért, de kb két hete nem eszik rendesen. Biztos nem a foga miatt, mert az még csak egy hete jön. Reggel f8-kor bevágja a 230 körüli tápszert elméletileg f12-12 körül szoktunk enni levest vagy főzeléket, na most kb 1-ig próbálkozok több félével is, de csak pár kanál csúszik le, utána elméletileg 4 körül eszünk zöldséget vagy gyümit vagy éppen amit anya kitalál, na most ez se nagyon megy és f9 körül viszont megint bevágja a 230 körüli tápszert. Tanácstalan vagyok!
Most hogy voltunk dokinál, mondja a dokinő hogy jó súlyban vagyunk, eszik rendesen. Mondom már két hete ne nagyon, és ennyivel el is intézte.

Ja és tegnap délután óta én is beteg vagyok. Cica szerencsére még mindig csak egy picit köhög. Én haldoklok, be van dugulva az orrom, folyik, szétesik a fejem.

Na ennyi a panaszkodásból.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Lillus is kevesebbet eszik mostanában! Eddig egy üveg bébiételt simán megevett akár tízóraira, akár ebédre, de most mindig hagy az üveg alján pár kanálnyit. Nem tudom mitől lehet, de ha a doki nem aggódott, akkor próbálj meg te sem!

Dana!
Sajnálom a rossz éjszakát! :cry: :cry: :cry:

Panka!
Hát akkor neked sem volt jó estéd! :(
Emili hogy viselkedett otthon?

Timi
Kép Kép
timocska

Meg volt az ebéd +3 kg no de sebaj, ezen már nem múlik !!

Pankaa

Igen a járássegítőt jól látod !!! :lol:
Rendben így nem is irigylem annyira ezt a vacsit !!!!
Azért felháborít mikor ilyeneket olvasok !!! Bunkók nagyon !!! :evil:
Az ilyenre én nagyon ki tudok akadni !!Egy dolgot felejtenek el, a negatív reklám is eljut a vendégekhez és a leendő vendégekhez is !!

Corában jártunk Tomival és venni szererttem volna egy klassz bőröndöt, hogy ha hazautazunk a ruhákat ne a nagyszekrény méretű utazótáskába kelljen behajtogatni. A corában oldalt vannak különböző kis butikok és ott a plaza cicát (bocsánat a szőkéktől) aki bennt festi magát a tükörbe félig beleesve, nem nézte ki, hogy meg tudok venni egy Samsonite böröndöt, akkor el kartam küldeni melegebb égtájakra (Aréna szabadidő, Reebok edzőcipő , ujjnyi vastag aranylánc annyira csak nem gagyi) mikor elővettem a sluszkulcsot amin rajta van az autónk emblémája (karika benne aháromszög-Mercike) és mondtam a gyereknek, hogy ezután itt azt hiszem nem veszünk semmit!!! Azt hitte lealázott de valahogy fordítva sült el. De egy pillanatra azért fel tudtam volna rúgni !! :roll: :roll: :idea:

Úgyhogy van ez így, hogy azt hiszik az ember hülye és MÉGSEM !!!

Ja és ráilyesztettem volna a pincérre az elesés miatt, nehogy véletlen fel legyenek jelentve, mivel senkit nem érdekel, hogy mi van bezárva, az étterem előtt ők felelnek a járda állapotáért. Csak a szívrohamot rájuk hoztam volna. Alapjáraton nem vagyok kekec de ha ők így akkor én is így !!!!

Ágiboldi

Igen mindennek meg kell adni a módját, majdnem szánkóztunk, de az ídőjárás közbeszólt. Marad a szobaszánkózás !!! :lol: :lol:

Dana

A mi éjszakánk is hasonló remek volt, mint a tiétek, Tomi 5 percenként felsírt, agy ágyban nem maradt, az ölemben elaludt 2 percre aztán nézett azokkal a gyönyorű nagy szemeivel, de 3 óra ölben altatás és ágyban sírás után meguntam és beraktam közénk a nagyágyba, mire minden fájdalom elmúlt odabújt apjához és a 3 órás műorest után elaludt reggel 9-ig. Délelőtt aludt, aztán folytatta a nyűgit délután. Ma valami nálunk sem kerek. Tomi is nagyon megszenvedett a felső fogakkal, (fájdalom, takony, nem alvás) remélem nem az jön már megint, de hiszen van már kettő felül, ugye nem jön ki mindjárt mind a harminckettő, olyan jó volt egy kis szünet pihi. :oops: :x

Légipostán kaja küld !!! Kép Szobában a szánkón Peti után szabadon :lol: :lol:

Kép
kditke

Sziasztok!

Hű, ahhoz képest, h hétvége van, jó sok olvasniavló volt! :D
Boldinak boldi névnapot, petinek boldi hófordulót!

Timo! Én bizti nem mennék ennyi időre Gergő nélkül! Pszicho könyv ezt írja: "A gyermek életkora a szeparáció idején talán a legfontosabb tényező. A gyerekek kb. 6-7 hónapos koruktól - amikor is éppen kialakul a kötődés - körülbelül 3 éves korig a legérzékenyebbek a szeparációra; Macobi szerint ezen belül is leginkább a 12. és a 18. hónap között. ....Az időtartam elképzelésére való képtelenség és a tehetetlenség együtt magyarázza a szorongásés a kétségbeesés nyomasztó érzését. Bowlby a szeparációt átélő kisgyermek érzését ahhoz hasonlítja, amit a felnőtt él át, ha előzetes letartóztatásba helyezik meghatározatlan időre, meghatározatlan ítélet alapján." Persze Róki biztos tudna erről okosabbakat is mondani. :roll:

Ria! Vhol azt olvastam, h az oxigénhiány és az abból fakadó károsodások már a terhesség alatt bekövetkeznek, a szülés alatt már csak n ritkán, így tenni ellene legtöbbször már semmit sem lehet. Mit gondolsz erről? :?:

Lorca! Mi elkezdtük a tápszer használatát, este kap egy adagot ebből: HUMANA baby-fit 2 - tejalapú anyatej-kiegészítő (elválasztási) tápszer. Saját kútfőből választottam, a fő szempont az volt, h ízesített legyen (ez elvileg banános), mert az eddig próbált (promó) tápszerek és a Sinlac is a "nemszeretem" kategóriába esett. Arra, h a 2-es és a 3-as miben különbözik, arra nem sikerült rájönnöm, pedig elég sokáig bűvöltem a dobozokat. :roll:

Sterilizálás??? :shock: Te jó ég, minek??? Azok után, h a padlót nyalja egész nap, és mindenhol MINDENT a szájába vesz?!? "Kedvencem" a nagy bavásárlókocsik végignyalogatása. Ettől egészen rosszul tudok lenni. :? Ezek után sztem bőven elég neki is a sima mosogatás. :roll:

basszus a rohadt leffegő harisnya+zokni kombináció miatt most esett be Gergő arccal(!!!) az asztal alá! :evil: :evil: Holnap megyek és veszek SOKKAL kisebb harisnyákat. :cry: :cry:

Gyed, családi: nekem még egyik sem jött. :shock: :evil: :evil:

Nanica! A szőnyegeteket én is kapásból kiszúrtam, n jó! :wink: És sztem az új avatar is szuper!

Sno! A postán feladott disznótoros bearanyozta az esténket! Még a könnyem is kicsordult! :lol: :lol: :lol:
karácsonyi sütemény: én pont ma döntöttem úgy, h nem élet az élet egy újabb adag mézes nélkül, úh már ott lapul a tészta a hűtőben, holnap kész is lesz. :wink: Díszdobozos desszertek: nálunk már mindegyik fel lett bontva, és egy doboz már üresen figyel a fa alatt. :oops: :oops: Karácsony óta nem merek mérlegre állni.... :?

Ónoseső: én ma elgurultam kocsival a Pólusba (a tápinak kell a nagyobb lyukú cumi, és ez nem tűr halasztást!), de annyira nem volt vészes, mint amilyennek bentről tűnt.

Tegnap megvettük Gergő első rendes cipőjét, már csak azt kell kitalálni, mikor/hol fogjuk használni. :roll: Mondjuk 21-es, úh egy darabig még jó lesz, és ha esetleg még tavasszal is jó lesz, akkor már n megérte.

Panka! Étterem: :shock: :x Legalább te szóvá mered tenni, ha vmi nem tetszik. Én ehhez nyúl vagyok (konfliktuskerülő), úh h vmi nem tetszik, többször nem megyünk oda, és ennyi. :?
Vendég

Úh! Term-en peti= Peti!!! :oops: :oops: :oops:
Vendég

Kditke
Direkt fájdítod a szívem a kád miatt? Ráadásul nálunk amúgy sem férne el, csak egy kicsi lakótelepi kád. Ami még jó nagy helyet el is venne az amúgy sem túl nagy fürdőből. Ezért maradtunk a zuhanynál. Bár mi amúgy sem vagyunk nagy áztatósok.

Pann
Milyen cipőt vettél? És hol? És hány cm Gergő tappancsa? Én is tegnap néztem cipőket, de annyi mindent mondtak és igazából egyikért sem voltam oda. Rá akartak beszélni egy bizonyos "első lépés" cipőre. Tényleg jó volt, de tavaszra. Abban ilyen időben lefagy a lába. Szóval nagyon kíváncsi vagyok!

Sági
Tőled uezt szeretném kérdezni! Petin ugye már rendes cipőt látok a fotókon?

Lin
Brigi is kevesebb normál kaját eszik mostanság. Szopit nem tudom, de tuti nem több. Inkább már egyre kevesebb. Tegnap vacsira még 100g-ot sem evett meg, pedig almás kölest kapott, ami nagy kedvenc. Lehet mégis a foga!

Briginek is jöhet valami új fogacska, mert megint katasztrófák az éjszakák. Tegnap hagyta kitapogatni és a jobb felső szemfogánál éreztem dudort. Az lehet? Még 2-esei sincsenek se alul, se felül. :shock:

Ria
Gratulálunk az újdonsült anyucinak és babának! Úgy irigylem az újszülöttért! Olyan hamar elmúlt az a korszak...
lora7

Lora!
Én nem adnám a kádunkat semmi pénzért! :D :D Pedig láthattad mekkora "hatalmas" fürdőnk van. De olyan jó elnyúlni benne! :) (na jó, elnyúlni az túlzás)
Lillusnak sincs még kinn egyik kettes foga se, pedig hetek óta nyüszög! :( :(

Pann!
És mennyit eszik meg Gergő a tápiból? A reggeli, hajnali szopi akkor még megmarad gondolom. Meddig? Tudom, hogy készültök a tesóra, de pontosan hogyan?
Mert mi egész hétvégén osztottunk, szoroztunk, számoltuk az anyagikat, érzelmeket és mindent egybevetve arra a következtetésre jutottunk, hogy mi is belevágunk az újabb babába. Így talán hamarabb jutok vissza dolgozni, mintha most még várnánk pár évet. :roll: Aztán meglátjuk mikorra jön össze.

Timi
Kép Kép
timocska

Panka, melyik étterem Debrecenben?

Dana, most nekünk is elég st@r éjszakánk volt, bár én ezen a téren nem érzem magam jogosultnak a panaszkodásra. De a lényeg, h 3 körül Boldi is köztünk kötött ki (pedig ez csak hajnaltól megengedett), mert már lusták voltunk kipattogni és becumizni :shock:

Pann,a nagy bevásárlókocsiknál már csak egy rosszabb van, képzeld el Debrecenig a vonaton mit nem nyalt végig. Az elején még kemány voltam, nincs asztal és ablaknyalás, csak üléskarfa-nyalás van. Aztán feladtam és mindent körbenyalt. Ok, intercity, 1. osztály (hármunknak oda vissza 20 ezer!!! ezt csak azért írom mert nem akartam elhinni, aztán meg kifizetni..), de azért elég mocskos volt, i.e. nem volt 20 ezernyire tiszta. (de mostmár Boldi jóvoltából az :D )

Kaja: Boldi nem eszik kevesebbet, hanem inkább egyszerűen nem tudok már mit adni annyit eszik.
Ja, és ma megkóstolt egy szaloncukrot :D kiszívogatta a csomagoláson keresztül

Süti nálunk már szilveszterre is elfogyott, de valójában a Boldiapu által karácsonyra sütött az már karácsony előtt elfogyott, úgyhogy még 2 adagot csinált. Dobozos csokik most vannak soron, és én ráálltam a mérlegre, és 1 kg-t híztam, de az rendesen megvan és érzem is.. többre számítottam érzésre.

Kép
Kép
agiboldi

Lora! Akkor mérek! :lol: :lol: :lol: Hát, amennyire hagyta megmértem a talpát, olyan 11-12 cm. :o A cipő talphossza 15.5 cm kívül, és ha minden igaz 14 belül. Csak tudnám, akkor mit jelent a 21-es cipő méret. :roll: Bőr cipő, kérges sarokkal, egy széles tépőzárral. Ami nem annyira tetszik, h kicsit keménynek érzem a talpát, de azért hajlítható. Super Gear van beleírva, az Auchan-ban vettük 2500.-ért, úh nem vágott földhöz minket. Nem is volt már csak ez, meg egy 18-as. Báááár, most hogy visszagondolok, egy polccal feljebb uezek voltak csak rózsaszín-mályvában és abból még több volt.

Na jó, lefényképezem, íme:
Kép

Meglátjuk, h válik be, ez a tanuló cipőnk. Mire rendes cipőt veszünk (napi használatra), addigra tudni fogjuk, mire kell figyelnünk. :roll:

Timi! N izgultam, h Gergő egyáltalán fog-e enni ebből az új tápiból, de 190ml lecsúszott, pedig csak egy kiszúrt 1-es cumink volt, és emiatt egy csomó levegőt is nyelt szegény. :oops: Szopik: megvan az esti is, most egyelőre párhuzamosan fut a tápival, aztán meglátjuk. A reggelit a legkönnyebb elhagyni, h a hajnali meg az esti h fog elmaradni, azt még nem tudom.
Készülődés a tesóra: kevesebb műkaja, szénsavas üdítők letiltva, Elevit szedés, Ádámnak kádfürdő letiltva a kezdés előtt 7 héttel. Kiszámoltuk és úgy tűnik, bolondok napján rajtolunk! :lol: :lol: :lol:
De jó, h ti is belevágtok!!!:D :D :D :D
Vendég

Ági kaja ügyben Gergő is Boldi-típus. Leírom a mai ebédjét: egy üveg spenót pulykamellel, aztán egy adag tészta a mi kajánkból, aztán egy egész banán, aztán még kölesgolyók, és ezek után uzsonnára is simán csúszik egy banán meg egy alma... :o :o
Vendég

És Boldi ma ebédre pont ezt ette! egy üveg spenót pulykával jó sok sajttal, banán-meggy turmix 120 ml, aztán egy kevés tészta a mi kajánkból, aztán a kölesgolyók, és végül egy pizzaszél, mert végül nekünk se volt elég és rendeltünk :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Húú jó étvágyat a gyerköcöknek!!! :D

Ez az éjszakai program teljesen kiütött, alig térek magamhoz. :? Fél órát bírtam aludni napközben.

Pann! Egyetértek veled "oxigénhiány" ügyben ez így van! Nagyon klassz a cipő! Semmiben nem különbözik a 10enezres Siestától. :)

Köszönjük a gratulációkat az újdonsült családtagnak! :D

KépKép
csongria

Boldizsár! Boldog Boldizsárnapot!

Sági,
Éljen a szép kis kerek tízes. :D Petinek pedig Hip Hip (de csak a kedvenceiből)

Karácsonyi süti :shock: ti még emlékeztek rá? Húúú, de régen volt.

Köszi a tápszeres infókat! :D
Végre rájöttem, hogy miért viselkedek kicsit furcsán mostanában. 2004 nyara óta mindössze 2 normál mensim volt, nem ismertem fel a jeleket. :twisted: Kijöttem a gyakorlatból. Elfelejtettem, hogy az idén nem jöhet meg! egyezségem magammal lejárt, és már az első héten pótol a szervezetem. 8)

Nanica,
Párodnak el ne áruld, hogy a darabos kaják is jók, amíg egy darab is van a mélyhűtőben. :D

Orsi,
Biztos a postások kedvencei vagytok. :lol:
Miért nem veszed meg a bundazsákot? Ha már egyszer úgyis kell a következőnek. :wink: Még lehet tél egy darabig.

Panka,
Nagyon meghoztad a kedvem az éttermezéshez. :lol:

Linda,
Szabi sem eszik, nem hízik, kb egy hónapja. De tök jól elvan. :wink: Ti még annyival jobban álltok, hogy a tápit megeszi. Szabi szopi a padlón van, úgyhogy ő a levegőből él. Lehet, hogy csak a telet utálják ugyan úgy, mint én. :twisted: Én várom a tavaszt. Nem aggódok, legalább gazdaságosabban kijövünk egy bébiételből, elég két teljes étkezésre is. :roll:
Hogy teljes legyen a kép, csipet-csapat rámragasztotta a vírusát, úgyhogy én is dögrováson. 8)

Pann,
A bevásárlókocsinál szerintem jobb a 4-6os melegedő vili járat felnyalása. :twisted: Azért már én is ugrottam, amikor az ablakot akarta lenyalni.
Jó, hogy mondod, hogy a tápihoz más cumi kell. Akkor azt is felírom a bevásárlási listára. Miért nem elég csak nekiesni egy tűvel a jelen készletnek? Buborékos lesz? :roll: Cumit max olyan egy éves korig akarok használni, addig csak kitartana. Fúj, de macerás ez a tápi dolog.

Lora,
A szemfogakat a 8 metszó és a 4 kisrágó is meg szokta előzni és kb 1,5 évesen jönnek. Persze ez nem szentírás.

Timocska,
Örülök, hogy ismét visszatértetek a hajrá tesó véleményre. :D Ha tél nem lenne a világon, azt mondanám, piskóta a két pici. :lol:

Pann, Ágiboldi,
Azt hiszem, nálunk ez a kajamennyiség egy hétre is elég lenne. :lol:

Kép KépKép
lorca

Blin
Ne idegeskedj.Laura is van hogy alig eszik máskor meg /nálunk az jó/200ml-ket.

Pann,Ágiboldi
Ezt mind ebédre ették?Nagyon jó evőkéjük van.

Kditke
Na akkor nem egyedül vagyok fenn.Már 21 óta 2-szer kelt.Annyira tudom sajnálni.Köszi a kaját :lol:

Pann
Ez nagyon jó,akkor miért mondják hogy szülés közben kapják az oxigén hiányt.Azt tudom hogy terhesség alatt is van.
Dani is a humánát Ha-t ette.Nagyon meg volt elégedve vele.
Megkérdezhetem miért akarod abbahagyni a terhesség elött a szopit?Hú nagyon rákészültök a babára,bizti ő is ilyen szép lesz mint Gergő.
Nagyon jó a kiscipő.

Timi
Sok sikert a babaprojekthez.

KI milyen nemű gyereket akar másodiknak?

Ria
Milyen volt a munkatársakkal találkozni?Nálatok még bemehettek a szülésre ha ismerős szül?Itt már megszüntették,meg több mindent is.Én is akartam ismerős szülésznőt,de sajna még rokonhoz se mehetnek be.
Nem akarok most valami fontoskodó lenni,de sajna a siesta azért más.Igaz én se venném meg 10000-kért,de szerencsére kéz alatt kevesebb.Daninak mégse jött be kevés ilyen cipője van,hanem amit írtam régebben az az asso.De most már én is veszek neki más márkájút.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!!

Kissé elmaradtam, de követem a társalgást. Sajnos Botond az elmúlt szűk 2 hónapban a 3-4 szeri éjszaki kelést 6-7-re cserélte, ami az én sokat edzett tűrőképességemnek is betett. Volt olyan 2 hét, amikor gyomorgörccsel vártam az éjszakákat, de most a csendes letargia állapota van, beletörődtem. 1 éves korára Bálint is leszokott az éjszakai kelésről, azt a 3 hónapot már féllábbal is kibírom. Megpróbáltam majdnem mindent: borostyánlánc, jól megtömtem, hasra fordítottam, velem aludt, párásítás, meleg hálózsák stb. A sírni hagyás csak 20 percig bírtam, de tovább amúgy sem praktikus, mert Bálinttal egy szobában alszanak. Néha elég a cumi, de többnyire csak szopival tud visszaaludni. És nem volt beteg és a fogainak száma sem gyarapodott, fejlődése pedig nem nevezhető ugrásszerűnek. Na ennyit erről, majd akkor írok alvásról ha elértem az egybefüggő 4-5 órát.

Evéssel haladunk is meg nem is. 6 hónapig csak szopott, a 7.-ben elkezdett kóstolgatni, ez olyan jól sikerült, hogy a 8.hónapban nagyon belelendült. 7 hónaposan 9 kiló, 8 hónaposan véletlenül megmértem és 10 kiló volt. Majd elájultam, Bálint 1 évesen volt ennyi. Azóta nem mertem mérni. Megpróbáltam fogyókúráztatni, hátha a nagy zaba miatt nem alszik, de nem engedte. Ha éhes nem akar szopizni, dobálja magát és ha mégis kényszeríteném megharap. Bezzeg ha meglátja a kanalat, felvidul a képe. A szopit nappal csak ivásra használja, nem is kap más innivalót. Éjjel persze pótol, de így is érzem, hogy nagyon lecsappant a tej mennyisége, engem is elkezdett foglalkoztatni a tápszer kérdése. Bálint nem kapott mert szeretett szopizni, de Öcsinél kellene. Csak félek tőle, mert mégiscsak tejszármazék, valamint nem vagyok nagy híve a mesterséges kajáknak. Úgyhogy most ezen dilemmázom. A Sinlacot kapta (míg el nem fogyott) estére, de ha megnézitek a dobozát (ami most nincs nekem) akkor lehet látni egy összehasonlítást, hogy mennyi kalóriát tartalmaz összetevőként a Sinlac és a tápszer. Az rémlik, hogy a tápszer 2-3-szor kalóriadúsabb. Jövő héten megyünk dokihoz, akkor íratok Sinlacot, vagy HA tápszert, vagy mindkettőt. Azért is gondolkodok a tápszer mellett, mert elég sok sk. kaját eszik, aminek az összetétele enyhén szólva rapszodikus, amit találok itthon. Üveges kaját is kap, de azzal etetni elég sokba kerülne. Ami nagyon nem megy az a darabos kaja, már többször kihányta és képes fulladozni a reszelt almától is. Sajnos baba és mama is türelmetlen ehhez a témához, nekem kellene több időt szánni az ügyre.

Mozgásával elégedett vagyok. Szép lassan halad. A kúszása ugyan egyre féloldalasabb, de már tett pár lépést négykézláb így lassan haladunk a mászás felé. Irtó kíváncsi, ezért Ő is inkább a felállósok táborát erősíti. Rájött így jobban szétlát és több érdekes dolgot elér. Szerencsére hamar megtanítottam arra, hogy az állásból hogy ereszkedjen vissza térdelésbe, majd négykézláb, így viszonylag ritkán esik.

Az ünnepek jól teltek, alig voltunk itthon. Szentestét együtt töltöttük, de aztán mentünk haza a rokonokhoz, majd 29.-én Aggtelek mellett béreltünk ki többen gyerekesek egy házat és ott voltunk 4 napot szilveszterezni. Nagyon klassz volt, túráztunk, barlangásztunk(tak), szánkóztunk, társasjátékoztunk stb. Bár Botondot féltettem, mert mindenhol felállt, hogy elesik, de mindig voltak szabad pesztrák és elég ügyesen kapaszkodott.

Miközben olvastalak benneteket rájöttem, hogy nálunk megy egy kis szado-mazo (szadista anya, mazohista gyerekek). Pl. eszembe se jutott, hogy a gyógyszert valamivel adjam be nekik, hogy finomabb legyen. Ennek ellenére Bálint imádja a szirupkákat (gyógyszer), tavaly elég sokat volt beteg és a bűn rossz gyógyszereket is simán itta-ette. Pénteken mikor jöttünk haza a tornából vettem észre, hogy szegény Botondon csak egy overáll van a babakocsiba, nemhogy bundazsákot (ami nincs) , de még a plédjét is elfelejtettem rátenni. Kajával sincs kec-mec, ha nem eszi ebédre megkapja vacsira. Szóval ilyenek.

Timó,
Gondoljátok meg még egyszer Rómát, szerintem 1 éves gyerekkel nagyon ideális. Bálint 1 éves volt amikor egy két hetes olasz körúton voltunk saját (nem) szervezésben autóval. Egész Rómáig elmentünk, ott voltunk 3 napot. Semmiben nem volt akadály a gyerek, sőt. Végre nem kellett kapkodni, hanem kellemes tempóban megnéztünk néhány nevezetességet, azzal a jóleső érzéssel, hogy ide úgy is többet visszajön az ember. Egy nap volt Caracalla császár termái, a Palatinus, Fórum Románum, Colosseum, másnap a Vatikán, harmadik nap Ostia. Reggel beautóztunk leparkoltunk és este hazajöttünk általában 10 fele. Bálint egész nap vagy a hátihordozóba volt (abban is aludt), vagy sétált amikor megunta. Az 1 és másfél éves kor közötti időszak emlékeim szerint nagyon szuper. A gyerek már megért egy csomó mindent, kellően érdeklődő, de még nem futkos el (nagyon), még nincs dac korszak, relatíve hallgat a szüleire. Iszonyúan élvezte a látnivalókat és hogy velünk lehet, ennyivel be is érte, még ilyen kis korban nem unatkoznak attól, hogy egész nap csak romokat látnak. Estéket is jól bírta, volt olyan is, hogy aludt a hátihordozóba, míg mi az étteremben kajáltunk. Még napi háromszor szopizott, mindig találtam délben lehetőséget szopira és a padon történő pelenkázás sem zavar engem. Kajával sincs már gond eszi amit ti, vagy bébiételt. Szerintem érdemes ettől eltekintve tavaszra - nyárra bátran komoly kirándulásokban gondolkodni nagyon jó korszakban lesznek a gyerkők.

Lorca,
Hogy halad a Nati egyedül alszik el ügy?

Nanica,
Bevált a nagy főzicske? Eszi Linus? Sokszor gondolok rá milyen jó lenne csak elővenni a lefagyasztott kajákat.

Eddig futotta az erőmből. Bocsánat, hogy csak így magunkról írtam jobbára.
Üdv:
Mónika

mmónika

Bocsánat még annyit, hogy van a Blaha Lujza téren egy kis garzonunk ami kiadás előtt áll. Ha van kedvetek akkor egy pénteken tarthatnánk baba nélküli bulit itt. Olyan du. 4-5-től kifulladásig. Van kedvetek?

M

mmónika

Kép
Kép

Kép KépKép
lorca

Mónika, hűűű nagyon meghoztad a kedvem a jövő nyári nyaraláshoz, és reményt adtál, h tényleg könnyebb életszakasz következik, bár majd hiszem ha látom.

Rossz éjszakákért együttérzésem, de kétségbe vonnám, h nincs ugrásszerű fejlődésetek, mert hízásra se semmi, meg mozgásra se! Hátha mégis ez van a háttérben!

Én benne vagyok nagyon is kifulladásig tartó babátlan buliban :P

Lorca, hűűűha! Natival mindketten nőcis ruhában! :wink: jók vagytok

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok! :)

Lorca!
Nagyon csinik vagytok mindketten! :) És milyen cuki Nati, ahogy a wc-n a térképet böngészi! :lol: :lol: :lol: Biztos menekülési utat keres! :wink:
Mensi! :( :( :( De azért jó, hogy eddig megúsztad! :)

Móni!
Jó, hogy írtál! Az már kevésbbé, hogy nehezek a napjaitok! :(
Fogyóztatás: :lol: :lol: :lol: :lol: Ahogy látom azért a fiúknak van jó huzatuk (Boldi, Gergő :)), úgyhogy szerintem hadd egyen annyit, amennyit igényel! :)
A mozgásfejlődéshez gratu! :)
Így, hogy azért már jobban mozog Botond, hogy játszanak egymással a fiúk?

Dana!
Én mégegy kislányt szeretnék! :) De amúgy mindegy, mivel elsőre megvalósult az álmom, hogy legyen egy lányom! Bali természetesen fiút szeretne! :)

Pann!
Ti fogtok még usziba járni?

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Panka: étterem

Én még pocakosan jártam úgy, hogy kapros harcsapaprikást rendeltem juhtúrós galuskával (pocakosan rengetegszer halat és túró féleséget kívántam) :P .
Volt az étlapon kapormentes is. Direk felhívtam rá a figyelmet, hogy a kaprosat kérem. Kihozták és láttam, hogy nincs benne kapor, és rögtön szóltam a pincérnek, aki rávágta, hogy van benne!!!! (Lehet, hogy feltalálták a kaporaromát??)
Elkezdtem enni, de nagyon hiányzott a pocaklakónak a kapor – egy másik pincértől kértem, hozzon nekem. ( He-he, kkívánós kismama) és visszajött, hogy nincs a konyhájukon kapor!!!!
Utálom, ha hülyének nézik az embert :evil:

Pann, Ágiboldi:
köszi a szőnyeg nevében a dicséreteket! Már nagyon megszolgálta az árát! A fejre esésénél tompította az ütést és nem csúszik felálláskor. Nem is volt drága. Egy outletben vettük. Egyenlőre a nappaliban van, majd később költözik a Linushoz a gyerekszobába.

Lorca: nem kell mondani a páromnak, elég ha én bosszankodok rajta, hogy nem fogy a pépes. (nekünk egy üveg 4 étkezésre elég)
Nati és a London térkép a wc-n! Nagyon jó

SNO: én is akartam javasolni, szerintem még idén szerezz be egy bundazsákot. A brendon féle kuponosan szerintem megéri. Persze lehet nagyobb gyapjúvastagságút venni, de az szerintem méregdrága. Akkor inkább egy szűcsél szerzek be birkabőrt derékajnak 7000ért…

MMoni. jó olvasni rólatok. A szopi csökkenést sajnálom, de örülök, hogy a hozzátápi beindult. Nálunk még mindig nem. Miket kap Botond?
A fagyasztott kajákból eddig a 6-7 hós adag fogyatkozott meg. A sütőtök fogy, a cékla nem nagyon, a cukkínis krumplit kiönöttem mert keserű lett(itt hirtelen fogyatkozott a mennyiség :twisted: ), a répás rizses pulykától meg öklendezett… Azért nem adom fel!

Huh, babaprojekt! Le a kalappal. Én még mindig nem érzem magam újra fittnek hozzá. És nem is mesizek - nem tudnám mihez időzíten a dolgokat. Sajna még nem is minden állt vissza rendes kerékvágásba ahhoz, hogy csak úgy kétnaponta próbálkozzunk :oops:
Nem is értem másoknak hogy jön össze a ketteske kis korkülönbséggel....

Megrendeltem az Anya taníts engemet... kiváncsi leszek!

nanica

Jó reggelt!

Laura az éjjel éjfélig kelt és onnan aludt. :D remélem áttört a foga.Sajna mióta fél óránként szívjuk az orrát nem engedi megnézni.Annyira aranyos volt ma reggel.Beágyazás közbe a kandalló közelébe tudom lerakni és ő mindig azt nézi ki célnak.Mondom nevetve neki oda nem megyünk.Hátra fordultam nyomba bevette az irányt rámnéz és sikongat megfogja a hajóparketta szélét és húzza magát a kandallóhoz.Már most látom lesz belőle valaki. :)

Mmóni
Nem baj hogy csak magatokról írsz.Olyan jó olvasni.Aggtelek és a barlangászás nekem is az álmom.Talán ha nagyobbak lesznek.
Kajával bizti te csinálod jól,mert így legalább nem lesz válogatós.Sajna én nagyon engedékeny vagyok e téren. :wink:
Minden éjjeli felkelésnél szopiztok?Én még a 20 perc sírást se tudom beiktatni,mivel Dani mindenre felkel. :cry: Bálintot nem zavarja?

LOrca
De jól néztek ki egymás mellett.Így már látom tényleg hasonlítanak egymásra.Nálatok midig ilyen fajta fenyő van.Míg otthon laktam egyszer volt,alig tudtam a nagy tüskéktől feldíszíteni.Nagy huncut lehet a lányod.WC-n ülős térkép nézegetés :lol: :lol: :lol:

Timi
Én is lányt akartam elsőre.de nem bántam meg.Legalább segítenek a házi munkába. :wink: Lillus neked mennyi idő múlva jött össze?

Nanica
Cukkinis krumpli hogy-hogy keserű lett?
Szerintem nagyon kis korkülönbséggel általába becsúszással készülnek. :D Most hogy szültem két barátnőmnek is második babája ekkorák körübelül mint Laura.Erre két hónapja mind a kettő mondja jön a harmadik. :shock: /ahogy megnyugodtak,hogy van már kettő és elég ,erre becsúszik a harmadik/

Sági
Milyen volt az út sikeresen hazaértetek?

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Gergő megint szerencséltetett egy 1x-i ébredéssel, úh megbocsátom neki az előző két éjszakát! :twisted:

Dana! Én úgy emlékszem, h régebben a dokik is azt hitték, h a szülés alatt következik be az oxigénhiányos állapotok zöme, de most(?) az új vizsgálati/kutatási eredmények azt mutatták, ki, h már a terhesség alatt bekövetkezik.

Tesó neme: term-en lányt szeretnénk, mivel mi két babát tervezünk, ezért jobb lenne, ha nem két egynemű lenne. Ha a második is fiú, akkor elgondolkozunk a 3.-on, hátha sikerül a kislány, bár Ádám unokatesójáéknál is csak a 4. lett lány, azt meg azért már soknak érzemm! :shock:

Álmomban a vajúdóban voltam....biztos a Ria-féle szülés ihletett meg. Nem mondom, h nem volt jó felébredni és konstatálni, h csak álom volt az egész! :lol: Főleg azért, mert már megint úgy szültem, h nem volt fogadott dokim, csak elkapott a kórházi gépezet. Azért ébredéskor volt egy kis hiány érzetem is, h "Hol a baba, amiért szenvedtem?", de csak előbb-utóbb csak meglesz ő is. :wink:

Nanica! Honnan tudod, h London térkép? :o

Jaj, most jut eszembe, h tegnap vki kérdezte, h mit csinál Gergő a hagymával! Hát leszedegeti a külső zörgős leveleket, birizgálja a gyökérzetet, himbálja a "száránál" fogva és már gurigáztunk is vele. :oops: Persze a leglényegesebb dolog, h ki lehet pakolni a kosárból szép sorban az összeset. :wink:

Timi! Mi nem uszizunk többet. :(

Buli: szuper lenne, de még nem tudom, mert Ádám csak fél 7 felé keveredik haza pénteken is :cry: , és legkésőbb 9-re már haza kéne érni altatni. :roll: Talán ha le tudnám passzolni Gergőt a nagyszülőknek.... :roll:

Május! Azt akartam még kérdezni, h akkor a korai fejlesztőben abban maradtatok, h menjen tovább a Dévényes torna és ők azt egészíti ki?

Gergő egyre inkább tud szabályos hisztiket produkálni, mit lehet ezzel kezdeni? Főleg akkor csinálja, ha fáradt, de elaludni nem hajlandó. :x
Vendég

Dana!
Lillus 7 hónap alatt jött össze. :? Már megint kezdődnek a jó hosszú ciklusaim, ma vagyok a 37. napon és sehol semmi. :roll: :roll: :twisted: :twisted:

Mi szerdán hazamegyünk anyáékhoz, így a buli kilőve. De ha mentek, akkor igyatok helyettem is! :lol: :lol: :lol:

Pann!
Hisztit passzolom.. És amúgy miből áll?

Timi
Kép Kép
timocska

Pann,
Nem tudom hogy lehet kezelni a nemakarokaludni hisztiket, de nálunk már régóta megy és nem találtam rá a megoldást.
Lorca elmélete nem igen válik be, hogy várjunk még, mert nemigen könnyíti meg az elalvást, bár mikor már teljesen kidől, akkor végül is nagyobb sírással, de rövidebb idő alatt elalszik.
És nem harap bele a vöröshagymába?

Kevés evés,
Nálunk ebédre eszik meg 1 üveggel, de a délelőtti és a déutáni uzsi általában fél üveg körül van. Esetleg délután néha több. Pedig Zsófi is evett régebben ettől többet is. Persze még szopizik, de az kevésnek tűnik nekem is.

Mónika,
Jó hogy jelentkeztél. Tényleg biztató amit a nyaralásról írsz.
Különben végül mi is beszereztünk egy gyerekhordó hátizsákot.

Lorca,
Aranyosak. Tényleg régen tettél képet. Szerintem nagyon hasonlítanak.

Valaki hallott mostanság Rókiról?

KépKép
bozotka

Sziasztok!
Visszaállt a régi rend, ünnepek letudva, rövid munkahét is-megint ketten vagyunk itthon Bercikével, aki alszik, ez maga az idill.

Néhány témához én is hozzászólnék-

Május-köszi, köszi, hogy leírtad a Korais tapasztalatokat! Bercinél a beszéd és az utánzás nem az előírt. Bár van fejlődés. Én is nagyon örülnék ha leírnád milyen gyakorlatok vannak, pláne beszéd fejlesztés terén! Ja, és ő is láthatóan jobbkezes, anyukám vette észre, az miért baj?
Berci amúgy a holvana kérdésre már néhány dolgot beazonosít! Lámpa, óra, testvér. :D
Körkérdés-mindenkinél van szótagismétlés, gagyogás?

Nanica-mi ez az Anya taníts engem?

Tápszer téma- Lucával és Bercivel is 5-6 hós koruk óta kiegészítésre Beba Ha-t használtunk, -unk.
Először nem szerették az ízt, de megszokták. Engem megnyugtat, hogy van egy ilyen mankó, plussz ezzel apa is el tudja este altatni, amíg én a nagyobbat fürdetem. Éjszaka aztán megy a szopi, persze.
Ágiboldi-nálunk is unaz a tápi volt végig Lucánál, nem váltottunk, szerintem ennek már nincs akkora jelentősége.
Szaloncukor-Berci is kibontotta valahogy, és belekóstolt a csokik édeni világába, háát átszellemült teljesen.

Evőke-Berci is a nagyevők közé tartozik-bár nem látszik különösebben rajta. Uzsira van hogy két és fél banán után én intem le, hogy akkor többet nem bontok. És a tápit is nyakalja, hiába a szopi, 200-t is megeszik.

Fogmosás-Luca ugye négy éves, nincs rossz foga még, és olyan két éves kora óta mossuk, mióta majdnem a teljes fogsor megvan, most már ő egyedül. Semmi különöset nem használtunk rá, csupán kevés csoki, sok zöldség, gyümölcs-szerencsére szereti. Jó lenne, ha kicsinél is sikerülne ezt tartani.

Timi- kis korkülönbség- bár nekem ez is jó, ami van, de azért ma már lehet én is inkább kisebb korkülönbséget választanék.

Nyaralás-mi Horvátországba járunk nyáron-vagyis kétszer voltunk gyerekkel, de én idén is szeretnék nagyon, pláne, hogy állítólag a légutaknak is jót tesz a sós levegő, kevesebb őszi, téli betegség. Ez máris egy jó ürügy. :D

Lorca- az nagyon jó érzés, amikor anya-lánya összeöltözik és csajos dolgokat csinálnak együtt!!!! Imádom, pl. fagyizni megyünk, stb. Ilyenkor mindig ki van hangsúlyozva nálunk, hogy lányok a lányokkal, fiúk a fiúkkal!
Mondjuk az öcsik most bezavarnak kicsit... Nem tudom, hogy lesz ez az összehangolódás a kicsi fiúkkal?

Mónika-valami jó tipp tavaszi kirándulásra?

Dana- az a tegnapi éjszaka brutális lehetett.

Na, ébred.

Bella

Kép

Kép
bella2

Vicces: már van 2009-ben akarok szülni topik, és eléggé pörög is! :o (na nem itt, hanem a "várandósság" címszó alatt) Egy 2008/2009-es téli babák topikban már szívesen benne lennék! Főleg a 2009-es részében. :) Vagy egy 2009 tavaszi babák topikban... :wink: Nagyon ezen jár már az agyam. :D :D :D
Vendég

Pann!
Tényleg, de ez nem baj! :) :) Nálunk tegnap történt egy kis baleset, remélem még nem lesz belőle kistesó! :oops: :oops: :oops: :oops:

Bella!
Jó hallani felőletek is! :)
Nálunk van szótagismétlés: bababa, papapap, mamama, mememe ilyenek.

Képzeljétek, van egy olyan játékunk, amin ha megnyomunk egy-egy gombot, különféle háziállat hangokat ad ki. Lillus kedvence a kakas, olyan édin próbálja meg utánozni, hogy Balival dőlünk a röhögéstől! Persze, szigorúan kéz a száj előtt, nehogy Lilla is meglássa, hogy kinevetjük! Annyira cuki! :D :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Már szeptemberi babák is vannak. :roll: :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Nem hiszitek el, most egy órája írtam, hogy nem igazán gagyog, pláne klasszikus-baba, mama, dádá.
Erre felébredt nagyon jókedvűen és elkezdett bá-bá-bá-zni. :D :D :D
Remélem, nem felejti el estig.

Most meg Stáhlos spenótot készítek neki. Kiváncsi vagyok, megnézem ,van-e itthon B menü.

Akkor én már szurkolok Nektek a kistesóhoz!

Bella

Kép

Kép
bella2

Jó hétfőt Mindenkinek! Itt szépen süt a nap.

Ditke,
Akkor Te is olyan vagy, hogy ilyen hétköznapinak tűnő dolgok tök fel tudnak dobni.
Már annyiszor akartam írni, hogy bár eddig csak egy képen láttam a profilod, szerintem Tomi Rád hasonlít.

Panka,
Magam is besz@ri vagyok a reklamáláshoz, de ezek amilyen profitorientáltak voltak, még jó, hogy nem szedtek pénzt a jégpálya használatért!

Dana,
Nekünk még egy szhelyi út már nem fért volna bele, de apáék mentek volna, ha nincs a tüdőgyulladás. Az első tuti időpont szeptember lesz, amikor esküvőre megyünk.
Elég sokan futkosok a világban, sokszor szoktak hasonmások felbukkanni, majd mutass róla képet, ha van.
Egy lány jó lenne másodikra, mert mindenképp szeretnék, de szent meggyőződésem, hogy fiúnk lesz, így vállalnunk kell egy harmadikat…na ott már lesz izgalom a nemét illetően.

Sebi sem nagyon eszik szopi mellett (kb. 1 üvegnyi/nap), és most megint van valami, mert sok a nyüszi éjszaka. Biztos fog.

Na jó, akkor süti kérdésben nem vagyok annyira előre, bár hozzá teszem, mi négy helyről gyűjtöttük be a készletet. Nem káros ez a szénhidrátbevitel a szopizós gyerekre?

Lorca,
Azért nem veszem meg a bundazsákot, mert a hiper drágát akarom (itt egy akaratos toppantás következik), de csak ha már teljesültek a feltételek: látjuk mi a helyzet az új lakhelyünkön, van második gyerek, akinek nem kellett semmit venni, mert minden volt már. Szóval még nem jött el az ideje az én bundazsákomnak.
Tyű de csinik voltatok karácsonykor, megadtátok a módját. Jesszus, Nati mekkora!

Timo, Pann,
Teljesen felvillanyozott, hogy pár hónap múlva indulnak a babaprojektek! Ez nagy önmérsékletet fog igényelni tőlem.

Móni,
De jó, hogy előkerültél.
Sebi imádta az amoxicillint, szabályosan remegett érte…a jó kis eper aroma.
Eszméletlen stramm (?) szülők/család vagytok. Sokszor írj még ilyeneket, mert mindig feltöltekezem, hogy így is lehet!

Pann,
Miért is idult be nálad a szülés korábban Gergővel?
Végül nem árulta el senki, hogy mi döbbentett meg benneteket az uszis videón.
Sebi is hisztizik, és még én sem dolgoztam ki a stratégiát.

Bella,
Hurrá Te is itt!
Igen, nálunk van mindkettő. Pl.: heeeehöheeeehö(a hö-nél teljesen felviszi a hangsúlyt, és röviden mondja, ezt hívjuk sormintázásnak)
Sebi még mindig inkább balkézzel nyúl.
Írd le, hogy miért választanál kisebb korkülönbséget, lécci!

Orsi
Kép Kép
sno

Pann
Te tényleg nagyon ráálltáll a tesóprojectre! :lol: De tényleg áruld már el, hogy mikor van időtök és energiátok belevágni? Bár igaz, hogy Gergő mostanában jobban alszik, de akkor is?
Tetszik a cipi, de az Auchanba nem megyek ki csak ezért. Ha előbb tudom, akkor a hétvégén nem a Corába megyünk.
Brigi is produkál szabályos hisztiket, ő is ha fáradt. Ilyenkor megpróbálom elaltatni. Ha ez nem jön össze, akkor sírni hagyom. Ált. nem sír 2 percnél többet és alszik. Ha tovább altatnám meg órákba telne. :evil: Ha tovább sír esetleg, akkor azért jobban körülnézek, mi lehet a baja és megpróbálom orvosolni.

Majdani tesó neme: ahogy Pann, én is ellenkező neműt szeretnék. Igaz a terv pont fordítva lett volna (nekem is bátyáim vannak), de így is jó lesz. Persze az sem baj, ha ismét kislány lesz, amire nagy az esély a párom családját tekintve. Elég matriarchális család, élén a Dédivel és a három lányával. A pasik ott csak megtürt személyek, kis túlzással. :lol:

Bella
Nálunk megy a szótagismétlés. De többször brümmög és berreg, mint szótagot ismétel.
Lucának boldog szülinapot! :D (még épp belefér a 8 napba! :D )

Lorca
Nagyon helyesek vagytok így együtt! :D Az alsón meg ha Timi nem írja, fel sem tűnt volna a vécé. :oops: :lol: :lol: Aztán meg lesem, honnan látni, hogy London térkép! :oops: :lol: Lehet én vagyok ennyire figyelmetlen?

Timi - uszi
Nektek nincs pótolni valótok? Mi mennénk valamikor.

Olyan szép idő lett. Süt a nap ezerrel. Egész jó kedvem lett tőle. Megyünk is kajcsi után sétálni és cipő kereső körútra. Remélem találunk valami megfelelőt!
lora7

Gyógyszer szeretet
Mikor kicsi voltam és igen vékonyka, anyu egy Peritol nevű szirupot adott nekem. Na az olyan fincsi volt, hogy az egy kanál helyett, én egyszer megittam egy egész üvegnyit, mikor senki sem figyelt oda. Hmmmm, még az ízére is emlékszem. De én akkor már nagycsoportos voltam. :oops: :lol: :lol:

Orsi
Te most akkor magadnak, vagy a gyereknek szeretnél bundazsákot? :lol: :lol:

Bella
Én is akartam írni, hogy írd le légyszí miért szeretnél kissebb körkülönbséget!

Tesó neme
Anyunál 4 lány van. Na azt én ki nem bírnám.
lora7

Utóirat az előzőhöz: a Peritol szirup étvágyjavító is többek között.
lora7

Orsi, Lora-

Olyan érveim vannak kb. mint amiket Orsi egyszer összefoglalt, amikor felmerült, hogy visszamegy dolgozni, akkor arra gondoltam, milyen bölcs, én bezzeg saját káromon tanulok mindig. :D

Szóval különösebb hozadékát nem látom a nagyobb korkülönbségnek, meg a munkába belekóstolásnak.
Anyagilag nem különösebb fellendülés :D úgysem teljes gőzzel dolgozol kisgyerek mellett, annyira komolyan sem vesznek, tudják, hogy bármikor kieshetsz betegség miatt, amúgy meg mindenki azon kérdzősködik, hogy no, mikor jön a második.

Újra terhesnek lenni is jobb, mikor még otthon vagy és anyukázás a munkád, mintha a nagyobb gyerek és a munka mellett ingázol.
Illetve kis korkülönbségnél vannak olyan előnyök, hogy a gyerkeket egy intézménybe viheted, pl. egy oviba és az nagyon jó a kicsinek, könnyebben beszokik, meg a nagynak is, szerintem, meg Neked is jó érzés, hogy ott vannak egymásnak.

Nálunk meg majd úgy jön ki, valahogy, hogy mire Berci ovis, Luca már suliba jár, rohangálhatok a két intézmény között reggel este. Arról nem is beszélve, mennyivel hamarabb kell reggel kelni, hogy időben odaérjünk mindenhová, pláne a szülő munkába 8-ra. :?
Ilyesmi és még sok apróság.
Kis korkülönbségnél a durva része a dolgokank viszonylag gyorsan elmúlik, nagyobb korkülönbségnél meg csak nyúlik az egész.
Másrészt meg jó volt kikapcsolódni kicsit a két esemény között, adott tartalékokat, ill. tapasztalatot.

Lora- nem is gratuláltam még Brigi járásához!!!! Képzeld, én is 9 hósan jártam, anyukám szerint, merthogy vékony alkat is voltam.

Berci továbbra is gagyog, lehet azért most kezdte, mert végre csend van. Amúgy Lucától nem nagyon lehet szóhoz jutni. :D

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Belle! Szótag mondás van: nem, de, baba, Annna(és kúszik ezerrel a szobába utánnam) tudom csak én szeretném hinni hogy anyát mond! :oops:

Lora! Én is kaptam Peritolt! :D

Kistesó! Érdekes én lánypárti voltam nagyon de most fiút szeretnék másodiknak is!!! De nem most! :lol:

Lorca! Szépek vagytok a képeken! Mintha te is fogytál volna!!! Gyönyörű szemei vannak Szabinak!!! :D

KépKép
csongria

Bella bocsi a név elírásért! :oops:

KépKép
csongria

Lora! Nem értem igazán a kérdést, hogy "Mikor van E-nk belevágni a tesóprojektbe?". Arra gondolsz, h mikor van időnk egymásra? Vagy arra, h h lesz erőnk ilyen hamar még egy második gyerekre is odafigyelni? Vagy? :?:

Peritol??? Most hallok róla először! :o

Gergőt végre sikerült lenyomni, úh már fő a vacsi: husileves sok-sok zöldséggel, aztán krumplipüré lesz zöldséges pulykamellel. Eszembe jutott, h Kami mindig Julien-re (így írják?) vágta a zöldségeket, úh most én is kipróbáltam, de irtó macerás, úh néhány évig nem csinálok ilyet. :lol: Gondolom mostanában ő sem ilyesmit főz... :twisted: :twisted: Ezen kívül már kész a mézes, be is van vonva egy része csokival és színes cukorbigyókkal, meg már mostam is, és ruhákat is pakoltam, úh n elégedett vagyok a mai teljesítményemmel.:D Csak kimenni nincs kedvem, pedig nincs is olyan hideg (tudom, mert hoztam fel egy kosár kruplit a garázsból <--ezt is hozzáírom a "ma nagyon tevékeny vagyok listához" :lol: :lol:) Szóval gyereket kéne sétáltatni ha felébred, de n nincs kedvem. :?

Nappali altatusunk érdekesen alakul: gyakorlatilag csak ebéd után tudom letenni, ált.-ban egy órára. Ez vajon normális ebben a korban??? :shock:
Vendég

Pann

Tomi is ha nagyon fáradt akkor ő is hisztizik, de én nem veszek róla tudomást, mert annál rosszabb, kiságyba be, ajtó becsuk és kb. 5 perc múlva vége és alszik. No néha ebbe az 5 percben van egy kis pityergés, de nem sok, de ha ott állok mellette és nyugtatgatom annál rosszabb, továbbá én olyan ideges leszek, hogy kéne valaki aki engem nyugtat !!! :shock: :shock:

Tépőzáras cipő jó, de nekünk nem válik be mert leveszi a lábáról, cipőnk még csak egy van, azt szoktam ráadni ha kell kint is bent is de az fűzős, azzal egyenlőre nem boldogul. Bár a lábát ökölbe szorítja mikor fel kell vennie, nagyon utálja. A véleményem az, hogy a cipőnek csak akkor van jelentősege, ha már jár a gyerkőc, most még mindegy, hogy miben mászik szerintem.

Lorca

Nagyon cuki az anya-lánya kép, ilyenkor sajnálom, hogy nem lesz nekem kislányom, no de sebaj !!! Látom nagyon előrelátó anyuka vagy a bababarát fenyőfa díszekkel !!! :P

Sno

Igen az apró örömök is örömök, mint a következő!
Beloptad magad ismét a szivembe , a család állítása szerint ugyanis a gyerekem tiszta apja (meglátásom szerint vakok és gyengén látók gyülekezete/bocsánat nem bántás inkább poén akart lenni/) ami nem baj ugyan de a te véleményed sokkal jobban esik !!!Köszi !! Utálom ha engem fényképeznek így a képek vagy csak a gyerkőcról, vagy apukáróé és a gyerkőcről vannak. Hál istennek ! :lol: :lol: :lol:

Beszéd

Nálunk régen ment a baba, meme, de mostanában már nem mondja, csak ééééééééé, íjjjjjjj, öööööööö, síráskor ana (gyengébbek kedvéért én is anyának értem ). Nem tudom, lehet hogy most a mozgásfejlődése miatt háttérbe szorult. Utánzás megy, kezével a száját ütögeti indiánosdit játszik, oldalra hajtja a fejét huncutkodik, fütyül., táncol (rázza a fenkét) ha szól a zene.
Hangosan sikít egyre többet, ha nem figyelünk rá.

Gondolkodtam én is rajta, hogy el kéne vinni megnézetni, hogy minden a korának megfelelően megy-e (megnyugtatás végett) de mindenki azt mondja a környezetünkben, hogy nagyon ügyes !
De azért csak jobban megnyugodnék ha egy szakember mondaná, hogy minden ok !

Fagyasztós kaják: szerintem is nagyon kényelmes kivenni a hűtőből és csak akkor macera mikor berakod, én minden alapanyagot külön rakok be és így tudom variálni óket, pl. tészta, krumpli, brokkoli, spenót, sütőtök, cukkini, szerintem így kisebb az esély, hogy megsavanyodjanak, mintha összekavarva teszem be. Jó így is kb. minden elfogy a zöldségen kívül 3 hét alatt, de akkor nem kell minden nap kotyvasztani.

Körkérdés :
Kenyérhéjja nagyon bevált egyre többet követel 10 cm-rel kezdtük, ma már kétszer annyit evett délelőtt, nem lesz tőle baja suerintetek ? Mennyit lehet max adni belőle ???

Darabos kaja:

Reszelt alma nem baj, hogy ugyanolyan darabokban jön ki ??? (a kakiban)

Tomi néha bandzsít erre azt mondják, hogy még nem fejlődött ki a szemmozgató izom rendesen, ez szerintetek tényleg ??

Csongria

Te írtad a krumplis tésztát villával, az megemésztve távozott ?
Mármint nem a villa !!! He-He :lol:

Május

Ti hol voltatok azon a korai fejlesztős felmérésen ? Én is szivesen elvinném Tomit egy vizsgálatra. Hogyan lehet oda bejelentkezni ? Kép A szobaszánkózás örömei

Kép
kditke

Hahó,
mi már voltunk sétálni mert sütött a nap, és H&M-ben leértékelés alkalmából mégiscsak kapott Boldi névnapi ajándékot, ruhákat... gondolom fel van dobva tőlük, mert széthajigálta a szobában :D

Bella, igazad van, de én mégiscsak kb 4 év korkülönbséget szeretnék..

És majd lányt ha lehet, Boldi is lánynak volt tervezve, de úgy örültünk, h fiú, sztem a kövinél is ez lesz..

Pann, sztem Lora arra gondol, h felmerült, h aki komolyan gyerekgyártásban van, az 2 naponta szexel, viszont akinek ekkora gyereke van mint a mieink, az nemigen szexel 2 naponta, sőőőt.. :lol: bár valójában sztem egy jól eltalált alkalom is elég! :D

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?