sziasztok
fúúú,de jók a képek! mindenkin el vagyok képedve, tényleg jó rég nem találkoztunk már, n megnőttek a babák!
és hát lin, nanica, ti meg igazán tehetnétek fel sűrűbben is képet, lévén még sosem taliztunk!
szopi
én ugye sose mértem (max kaminál még az első talin
), de most elbizonytalanodtam, h honnan fogom tudni, h már nem elég? mert érzésre n kevés, viszont kap már reggelit, ebédet, uzsonnát, éhesnek nem látom...
róma (bár látom, már eldőlt)
az öt nap nekem is soknak tűnik, viszont én már ráhagynám a nagyikra, ha nem lenne szopi
jó, nem öt napra, de a kettesbenprogram már nekem is hiányzik apával
más kérdés, h pénz az tuti nem lesz rá, ahova meg esetleg eljutunk, oda meg kelét is elvisszük. (de az általam sokszor emlegetett unokatesómék 4napra elmentek a mátrába, amikor a gyerek 10hónapos volt, senkinek semmi baja nem lett, sőt. szvl ez sztm baba -és lássuk be, elsősorban anyuka- függő
- mondom mindezt úgy, h én is hallottam azt a pszichológusi véleményt, ami az életév-éjszaka összefüggést tartja irányadónak)
aventes izé
a mienk is csöpög, de most már nem is erőltetem, a jana baby (áldjon az ég, mazsi
) tökéletesen működik
párologtató
még a mi kis sz.r hauserünk is kikapcs magától, ha nincs már benne víz. csapvízzel megy, vízcsere nincs, csak ha kifogy, akkor töltjük újra, kis öblögetéssel
sági
szupi a szánkó (basszus, h nekem mért nem volt ilyen anyukám?
)
ria
boldog szülinapot!!
megjártuk a korai fejlesztőt, igyekszem összefoglalni a tapasztalatokat. amiket írok, azt véletlenül se vegye senki magára, akinek a gyereke még szintén nem csinálja ezt v azt, önmagában egyik sem gáz, csak így együtt érdemel figyelmet!!!!
sztm szupi a hely, én mindig is ilyesmit kerestem, ahol komplexen nézik a gyereket, nem pedig engem gyötörnek, h de anyuka méééér gondolja, h vlmi nem okés? 3 dokinő (neurológus-gyermekgyógyász, fejlesztőpedagógus, gyógytornász) vizsgálta/figyelte 2 órán keresztül. jegyzeteltek megállás nélkül, videofelvétel is készült. biztosítottak róla, h kele a legaranyosabb, -okosabb, -kiegyensúlyozottabb gyerek a föld kerekén (hja kérem, 9ezerért a szülő lelkével is foglalkoznak
), de:
nagyjából 2 hónapos elmaradásban van (ez átlag, van amiben 3(!!!), van amiben másfél). a mozgását ugye nem is részletezem, gondolom már a könyökötökön jön ki
szvl a kúszás 9 hónaposan sovánka teljesítmény (vlmint a fejformájából ítélve és h erősen a jobb kezét használja egyértelműen tónuseloszlási zavara van, viszont jó hír, h valszeg idegrendszeri károsodása nincs. ja és n örültek a dévényes tornának, azt mondták, h egyértelműen látszik, h már kezelt baba).
kommunikációban is van lemaradás (még nem mond szótagokat babababa, gagaga, stb, csak gurgulázik, brümmög)
az utánzás még egyáltalában nem megy, ilyen korban már egy pápá, taps, asztalütögetés már jól jönne
vlmint, ez már nem emlékszem hova tartozik, de pl nem ismeri fel, ha pl. egy játékhoz madzag tartozik, amivel oda lehet húzni. az ujjaival nem tud megfogni apró dolgot, csak "gereblyéz".
n élénk viszont a figyelme, és jó alaposan megnéz magának egy-egy új dolgot, ez n jó
szvl most oda is fogunk járni hetente egyszer, amolyan tanácsadó-fejlesztésre.
ja és felhívták a figyelmet, h kéne ösztönözni a darabos kaják evésére, úgyh a reggeli körte, banán harapdálással megy, vlmint elrágcsál egy puffasztott rizses korongot is. (ezt ügyesen csinálja, csak én fogok több hajfestéket használni az őszülés miatt, irtó lassan majszol
)
és még kábé ötmillió dolgot mondtak, amire nem emlékszem, de majd kapunk zárójelentést, abból precízebb leszek.
zárásként azért mondanék egy apró (?) köszönetet nektek, mert az, h ennyi babát ismerhetek viszonylag közelről sokat segített abban, h ne hallgattassam el a valószínűleg anyai ösztönből jövő érzésemet, h vlmi nem okés.