Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem azt mondta a védőnő, h napi fél liter tejszerű dologra van szükségük, úh használjunk 2-es v 3-as tápszert. :roll: Még nem vettem, gondolkozom rajta, de n hajlok rá, mert tényleg semmit nem haladunk az elválasztással. :? Pedig jó lenne, mert nyakunkon a tesó-projekt és addig még van/lenne egy jelenésem egy szövetminta-vételre, amit csak a szoptatás végeztével lehet megcsinálni. Gondolom terhesen sem csinálják meg...

Fogmosás: mi néhány napja elkezdtük komolyan venni, és egész jól megy. Ma leültem vele szemben, és bal kézzel a saját fogamat mostam, jobbal meg az övét. Egészen jól hagyta, nem is harapott rá a fogkefére, csak egy idő után úgy döntött, hogy ő ezt jobban tudja, és elvette a fogkefét. :lol:

Beni fog: egy ismerősöm fiának is volt ilyen(???) dudora (term-en fogalmam sincs, h uarról van-e szó, csak leírom), szóval neki egy olyan foga akart kijönni, aminek sokkal később kellett volna megjelennie, az íny pedig még nem volt rá érett, és a fog feltolt maga előtt egy eret, ami véres dudort okozott. Szájsebész v fogorvos hozta rendbe, nem tudom, de jártak kezeltetni. :roll:

Lorca! Teljes döbbenet, h egy gyerekorvos az elválasztás mellett kampányol egy 10 hónapos gyerek esetén! :shock: :shock: :shock:

Játék preferencia: mostanában nem hozzák lázba a macik/kutyák/egyebek, a lendkerekes (így?) autó a number one. A távirányító azóta nem hozza lázba, mióta unokatesóéktól lejmolt egy kiszuperáltat (igazából vadi új, dögös átlátszózöld műa, csak nem jó). Az állandó "legjobb játék" díjban pedig nálunk a vöröshagymák részesülnek. :lol: Mondtam is Ádámnak, h Gergő karácsonyi ajándék listája a következő lett volna:
1. néhány fej vörös- és fokhagyma
2. egy pár papucs
3. egy 10 alkalmas bérlet, mely a fürdőszobába való belépésre jogosít fel :lol: :lol: :lol:

Sno! N ügyes Sebi, h egyedül kanalazgat! Vérszemet kaptam, csak még nem tudom, mit merjek neki önálló kanalazgatásra felajánlani. :roll: Te mit engedsz egyedül kanalazni? És befelé hajló spec. kanállal, v sima egyenessel "dolgoztok"?

Lora! Én a múltkori képeket nézve vettem észre, h Brigi tisztára te vagy, csak miniben. :wink:

Na megyek aludni, mert Gergő 4x ébredt tegnap éjjel az egész du-i hiszti után, úh most nem vagyok vmi fitt. :?
Vendég

Sági,
A rossz fog örökölhetősége szerintem attól függ, hogy kit kérdezel. :lol: A terhesség alatti fluor/kalcium/akármi hiány nem örökölhető, azt mindenki saját jogon szerzi be. Biztos van egy csomó dolog, ami örökölhető, de a romlást okozó bacikat is utólag szerezzük be. Az étel, amit eszünk, befolyásolja, mennyire romlanak, nem csak a rontás miatt, hanem hogy menyire indulnak jól egyáltalán. Már elég sokat lehet tenni a fogakért, amikor én voltam mini, a barázdazárásról még nem is hallottak és inkább húztak mint tömtek. Most már okos szülővel szerintem jó esélye van a gyerkőcök fogainak. (A n n hülye kategória nekem pl a kóla cumisüvegben, sajna láttam ilyent, de van még egy pár foggyilkos tipp, cukros tej altatáshoz, amit előszeretettel alkalmaznak teljesen normális, jó szülők is.)

Timocska,
Gyedet kaptam, vagy 2000-rel többet is. Nem is tudom, mire költsem ezt a többletet. :twisted:

Mazsi,
A hidrométer nem tud különbséget tenni a hideg vagy melegpárásító között, csak a relatív páratartalmat méri. Akkor megnem mindegy, hogy hogy nyomom a levegőbe a vizet? Kitisztítottam az akvárium levegőztetőjét, visszavettem a mosógép centrifugáját, teregetem a vizet törülközőket. Elértem a 40%-ot. Persze az első szellőztetésig. :twisted:
Nagyon aranyos a képeken Lea. :D Persze semmi köze nincs az elérzékenyülésemnek ahhoz, hogy olyan kis kerek dundi arcocskája van, mint Natinak volt annak idején. :lol:
Én semmi erélyességet nem gyakorlok. Pici is Szabi. :lol: Nati viszont mindenevő, aki még szeret is mindent. Még a mirelit brokkoliból és borsóból is kér, mert az szerinte finom. :wink:

Lora,
A párásító infód elgondolkodtatott. Attól tartok, az én pedánsságommal egy bejárónő is kéne hozzá. :lol:

Ágiboldi,
Nati első telén 1x sem volt beteg, de még csak picit sem csorgott az orra. A másodikon ősz elejétől pár hetes kihagyásokkal december végéig volt beteg. Most éljük a harmadikat. Okt elejétől folyamatosan beteg, pár napokra normalizálódik csak a helyzet. Nem varrom persze a száraz levegő nyakába kizárólagosan, itt más is van.

Csongria,
Én nem veszek babát :D , de nekün van egy rakás. :lol: Igaz, autóból több van, 15 :wink: , babából meg vagy csak 4. Én a helyedben még nem vennék. Tavasztól napi szinten fog Beni találkozni idegen játékokkal, babákkal, mindenféle szerzetekkel. Szerintem ha tetszik neki, és szeretne máséval játszani, akkor viszont vennék. Egyszer beszélgettem egy szimpi apukával a játszin. A fia, kb 15 hónapos, szerette volna tologatni egy kislány rózsaszín babakocsiját, remegett érte. Erre apuka felhördült, hogy mit csinálsz?! Na, addig volt szimpi.
Az a vérömleny vszínűleg fog. Elég csúnya tud lenni, de magától el szokott múlni, amikor áttör, elég gyakori. Másik topicomban (2005 nyári) az egyik anyukának fogorvoshoz kellett vinni a gyerkőcöt, mert spontán nem akart rendeződni. A részleteket nem tudom, azelőtt volt, hogy csatlakoztam volna.

Orsi,
A Karaván az egyik kedvencem. :D Sajna a füstölést füstaroma hozzáadásával csinálják, ami azért ront a lelkesedésemen. Én semleges ízű sajtokat adtam, mozzarella, trappista (mert az volt itthon).
13. havi?! Azt nem ismerem, pedig ez a 3. év végém gyeddel. :lol:

Lora,
Az avatar képen Nati fél éves sincs. :oops: De a telefonom rosszabb, ott pár hónapos. Nehezen váltok. :lol:

Kditke,
A fluoridpótlásra gondolsz? Apával mindketten kapnak egy bogyót és versenyeznek, hogy melyiküknek fogy el előbb.

Kép KépKép
lorca

az utso oldalt volt időm elolvasni, egy két reakció:

Fogmosás: Én vettem egy hosszú nyelű, két fejű fogkefét, amin van egy korong, hogy ne tudja letolni a torkán. Azt már önállóan is rágogatja. A hosszú nyéllel én is tudom a kezecskéjét irányítani.

Lepedék: a nyelvről hogy távolítjátok el? Leának is olyan szép tiszta a nyelve!
Linusnak a vastól gyakran sárga, és nem hagyja letörölni.

Csörös avent itató, varázspohár: minkettő van, különböző adapterekkel mindkettőt használom. Nekem a varészitató néha a nyakánál eresztett, aztán fájöttem nem csavartam rá rendesen.

nanica

Csongria,
Szerintem nincs napi szinten 400 körül, de igazából csak tippelek. :? Mértem 2-3x, amikor egész nap nem szopizott, mert szabadnapom volt és nem volt itthon kb 8 órát. kb 100 ml volt. Nem tudom, mennyire lehet ezt "felszorozni", de nem tűnt soknak. Nem volt hajlandó többet szopizni, pedig lett volna. Mindezt úgy, hogy elég sokszor szopizik, tehát elvben szaporodnia kéne a tejnek, amit persze nem tesz. :twisted: Szabinak meg vannak időnként sztrájkoló napjai, amikor kb csak levegőt vesz magához. 8)

Sági,
A helyettes dokinak egyértelműen a tápszer az elfogadható babatáplálék. Azt az arcot kellett volna látni, amikor mondtam, hogy nem kap! Mintha verném a gyereket. :shock: A pontos megfogalmazás az azért az volt, hogy reggel és este szoptathatok, ha akarok.
Én mindenesetre szoptatáspárti maradok, ha már egyszer van. :? Nem vagyok meggyőzhető, ráadásul sántítottak az indokai. Pl este azért köhög, mert szoptatok éjjel. :roll: Ez még az előző alkalommal volt, amikor csak azért vittem be, mert nem volt kire hagyni, és mondtam, hogy ha már végigálltam vele a betegrendelést, legalább hallgassa meg a tüdejét. Akkor még csak annyi volt, hogy néhány estén párszor elköhhintette magát.

Meli,
Próbáltam cikket keresni a fluorid lerakódásról az agyban, (arra gondoltál, ugye, nem fluórra?) nem találtam. Tudsz linket?

Nanica,
Milyen meghitt hangulatban ücsörög és bontogatja az ajándékokat! :lol:
Az is tetszik, ahol a vizet olyan jól elkaptátok. :wink:

Fogmosás:
:oops: :oops: Natiét mindennap mosom. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Hú mennyit írtatok! :lol: Ma nagyon pörgös napom volt.Alig vártam gép elé érjek és pihizzek.

Ria
Elmentettem a receptet.Mekkora formába sütöd kb?
Ügyi Beni.
Durumm tésztából csináltad a krumplis tésztát?És mit raktál hozzá hígításként?Teljesen pépesen adod?
Beninek fáj is a fog ínye?

Timi
Én kaptam gyedet de nem több. :evil:
Hát nem látszik az az 5kg.Én híztam volna csak ennyit./Álmodik a nyomor/De elhatároztam legkésöbb februárba nekiállok fogyni.
Nekünk meg az Aventes cumis üveg csöpög. :shock: Már tekertük csavartuk és nem tudunk rájönni hol.Úgy néz ki én is bevezetem a csörös poharat.
Dani idejébe a MAM-nak volt egy csörös pohara ami nem csöpögött,de azt megszüntették.Mostanit meg nem tudom.
Mazsi
Nagyon jó a fogas kép. :D
Mennyiért veszitek a párásítót?Csak ez az egyfajta mutatja a levegő páratartalmát?

Ágiboldi
Laura is a telefonokra,tv távirányítokrastb...van rákattanva.De már metanulta dobálni is. :twisted:

Kditke
Nagyon jól néz ki a vár.Még nem láttam ilyet.Megkérdezhetem mennyiért kínálják? :wink:

Sági
Flor pótlásról nem tudok semmit.
Krumplis tésztát hogy adtad?Darabosan vagy pépesen és mivel hígítottad?Paradicsom püré a konzerv?

Sno
Ez igen egyedül enni. :shock:

Mazsi
Nagyon jók a képek.Főleg a gát üléses. :D
Én midig veszek fél kg.csirkepipi húsit és az megfőzőm,bele a turmixba és jégkockatartóba.Mindig csak 1 golyót veszek ki.
Szerintem ne erőltesd,majd késöbb rájön.Lehet eröltetnéd akkor meg megundorodik tőle.Próbáld meg a kölesgolyót.Hátha rájön hogy kell rágni.

Panka
Nekem is kéne mennem fodrászhoz.Nem viszed el a hajam? :wink: NIncs időm rá. :cry:

Na már haladni se tudok veletek.

Nagyon jók a képek!MINDENKIÉ/Nagyon szép kék szeme van Grétának.Kitől örökölte?

Lorca

Hát ezt nem értem.Miért hagyd abba a szoptatást?Ha jól tudom már nem szopó baba is 2-3 hónap múlva is visszahozhatja a tejet.

Pann
Megkérdezhetem miért kell szövetminta?

Én miért nem kaptam több gyedet?Nekünk is megemelik,nemcsak aki az idén fog szülni?

KépKép
KépKép
dana 1

Jók a képek Grétáról (még a műkörmöt is megcsodálhatjuk!) és Linusról (nagyon tetszik a lakás is :) )

Fogmosás: én már beszereztem az ujjrahúzhatót, de még nem használom :oops:

Nahát nekem tejem nemhogy 400 de 40 sincs, de kap tápit reggel-este 180-at. Ezek szerint helyesen járok el? :wink: (mint tudjuk nekem a világon semmi kifogásom a tápszer ellen a szopi mellett)

Sno, felbuzdulva Sebi kanalazásán a kezébe adtam a kanalat, de nagyobb esély volt rá, h kiszúrja a szemét mint hogy egye vele. Ti ettől nem féltek? Bár lehet, h nálam is azóta erősödött fel mióta tegnap néhány miliméter híján majdnem kiszúrta az enyémet :?

Sajt: én trapistát (vagy 2 'p'?) adtam, Boldiapu meg nem is mondom mit. .. na jó, parenyicát (ezt végképp nem tudom leírni). Szóval a füstölésről ennyit, és asszem a sóadagot is letudtuk visszamenőleg 10 hónapra :oops:

Pann, látom nálad is vannak orvosi okai az elválasztásnak, én a migréngyógyszeremre vágyok mostmár rettenetesen, és nemtom napi 2-2 korty anyatej megéri-e még a szenvedést... még egyelőre úgy döntöttem igen, de asszem hetek kérdése.

Lorca, a doki emberére talált benned, hihi.. tényleg fura, h szopi ellen beszél..

Lora, jó az új avatar kép (ugye új, vagy csak most vettem észre?), csak te lehetnél színesebb ruhában :D

Május, hol vagy?

Ria, elmúlt éjfél, boldog szülinapot!!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Gyedet nem tudom, én már nem kapok.

Sági helyett válaszolok Danának, az anyukája féle otthoni paradicsompüré :D ugye? Többi krumplistésztás kérdés engem is érdekel, talán megpróbálom. Bakker, ha ti nem lennétek soha nem főznék/sütnék az életben semmit. Igen, a tortaforma mekkora, Ria?

Avent csőrös pohár nekünk is csöpög, bár mi nem is tudunk belőle inni (a tsz/1. sz szó szerint értendő, mert én is megpróbáltam)
Dana, cumisüveg is csöpög összerázásnál, mindig köré tekerek egy konyhai törlőt

Megyek megnézem azokat a kilókat a karis fényképeken :wink: :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok! :)

Lillus elhúzta előttem a mézesmadzagot: fél 8-tól fél 6-ig aludt nyekkenés nélkül! :lol: :lol: :lol: :lol: Hihetetlenül kipihent vagyok, nem is tudok visszaaludni! :)

Lorca!
Fura amit a doki mond. Nekem egyszer sem említette vagy hívta fel a figyelmemet sem a dokim, sem a védőnőm, hogy netalántán nem elég, amit Lilla szopizik. Én Ságival értek egyet: a kis tej is tej. Persze, jövő héten megyünk tanácsadásra, rákérdezek. Mert amúgy sztm Lillus se jut fél lityi anyatejhez belőlem, főleg úgy, hogy szopi közben feláll, feltérdel, odébmegy majd szív kettőt és kész. Egyedül a hajnali szopi tisztességes, akkor csak fekszik félkómában és eszik rendesen. De vhogy nem aggódom. Amúgy meg ha kell tápi, hát legyen.

Ja, amúgy tegnap vettem a Nestlének ezt a baby yogo joghurtot. Hát nem csodálom, hogy jobban ízlik a babáknak, mint a natúr joghurt. Tele van cukorral, még nekem is tök édes volt. Bali volt a főkóstoló, neki persze ízlett! :lol: :lol: A natúr joghurtot magában és gyümivel keverve is öklendezve köpte ki a gyerekem! :roll:

Fogmosás:
Lillusnak van ez a tanulószett, aminek van gumifejű buzogányszerű fogkeféje, azt előszeretettel rágcsálja. Ennél többet egyenlőre nem tervezek, majd csak akkor, ha kettőnél több foga lesz. Fogkrémet akkor sem!

Nagyon jók a képek, Gréti tényleg hucut (ahogy látom ő is inkább álldogál a kádban) és milyen klassz Nanica a szőnyegetek! :lol: :lol:
Linus tök nagy áhitattal bontogatja az ajándékokat! A karifát azóta sem meri megközelíteni? Mert Lillus csak az első két nap volt bátortalan, most meg már úgy rángatja! :)

Játék:
nálunk most a nr.one a fiókhúzogatás és az abból való kipakolás! :roll: Kábé fél órát elvan fele, hogy a fiók egyik, majd másik oldaláról pakolgat. :roll: (anyja lánya) :oops:
Tegnap meg kapott Balitól egy Ikeás patkányt! :shock: :shock: :shock: Olyan kis undorító, de Lillus előszeretettel rágcsálja a farkát! :(

Ria!
Isten éltessen sokáig! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

linket nem tudok, nem néztem utána, de több fogorvos is ezt mondta
én amondója vagyok, h inkább több orvos véleményét kérje ki az ember mielőtt döntene
spec a szomszéd asszonyom is adja a lányának, pedig ő is kikérte az orvosok véleményét és mégis.... :roll:
nem a tejfogakat kell védeni, hanem a maradandóakat és hanetán ezt se óvnánk én ronda fogsora lenne a gyerkőcnek még mindig ott van az esély, h zsíros összegért lehet kérni hollywoodi mosolyt :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Ágiboldi
Miért kell neked migréngyógyszer?Annyira jó hangulatú hsz-ket írsz,az ember észre se venné hogy fáj a fejed.Vagy a munka segít? :wink:

Timi
Gratulálok az átalváshoz.Nem semmi 6-kor talpon.Én csak akkor bírok ilyenkor kikelni,ha gyorsan valamit el kell intéznem.
Igaz te karácsony elött is 6-kor már Tescoba voltál.

Laura reggel úgy kivakarta a cicimet szopi közbe,hogy a körmei alatt alig tudtuk a vért kimosni.Nem tudom miért jó szÓrakozás ez.
Megy valaki ma az interspárba?Nálunk most a legtöbb játék 50%.Nálatok?Ilyenkor szoktam megvenni az egész évi ajándékokat,persze ha szerencsém van és nem viszik el.

KépKép
KépKép
dana 1

Sziasztok!

Lorca,
Este még azon agyaltam, hogy milyen maradi orvos lehet az aki a szoptatás ellen papol. Főleg , hogy még a WHO-ra hivatkozik! :? :evil: Este azért köhög mert szoptatsz éjjel???? :shock: Nem értem az összefüggést. Ez a doki elég birka.

Dana,
Paradicsompüré házi, az anyukám csinálta. Köszi Ági! :D
A krumlistészta hozzávalóit jól szétfőzte majd egy kicsit botmixerrel összetörtem és sajtot reszeltem hozzá.

Megyünk haza. Anyósnak és a nagyimnak vana szülinapja.
Hétfőn jövünk csak!

Sziasztok
Vendég

Jó reggelt!

Köszönöm a köszöntéseket! :D

Hát fogat nem kaptam ajándékba! :cry:

Beniapu olyan rendes hogy meló elött most főzi nekem a szülinapi ebédet! :D 10-re meg megy melózni! :(

Dana! Simán kapta a krumplistésztát! Villával adtam a szájába mint ahogy mi esszük és megette! Ezek szerint bírja a darabos kaját! :lol:

Lorca! Hát én se értem ezt a gyerekorvost. Bár nekünk is a helyettes aug.-ba azt mondta hogy vesemedence gyull. van a 3 napos lázra! :evil:

Ágiboldi! Hugomnak tegnap volt migréne! Az egyik szemére nem látott! A patikába ADVIL ULTRA FORTE-t adtak neki. Viszonylag hamar hatott. Sőt azt mondta hogy elő se jött olyan durván! :roll:

KépKép
csongria

Sági! Jó szórakozást! Vezessetek óvatosan ónosesőt mondanak! :?

KépKép
csongria

Húú nagyon izgi! Uncsitesom most hívott hogy éjszaka 20 perces fájásai voltak! Én leszek bent a szülésnél! :D Alig várom hogy indulhassak mint a régi "szép" időkben. Most ismét átjárt az a régi ismerős érzés! :D

KépKép
csongria

Sziasztok!

Lorca!
Hát ezen a dokin nagyon kiakadtam!Hogy mrészel a WHO-era hiovatkozva lebeszélni a szoptatásról?????Én mikor kevés volt a tejem, azzal vígasztaltam, magam, hogy legalább ennyi is van, és megkapja a gyerek!Minden cseppje aranyat ér!
Biztos jól menedzselik a tápszergyártók! :twisted: :evil: Én biztos ezek után váltanék dokit, már eddigis voltak vele gondok ha jól emléxem.És a sajátotok sem áll mellád, akkor főleg.Én úgy tudom, hogy napi 500 ml tej kell egy ilyen idős babának(tej vagy tápszer).Hogy fedezze amit kell, a többi kajából is megy még plusszba, így kielégítő a kaja fejlődés szempontjából.Aki meg nem akar enni rendesen, keveset,vagy válogat, annak több tejjel/tépszerrel kell pótolni.
Miféle alergia vizsgálat??Gasztroenterológiai, vagy légúti??Gasztró a Madarászban jó, a Polgár főorvosnőnöz kérj időpontot, vagy a Kis melindához.Többiekete nem ismerem.A Madarászban van pulmonológia is, bár ilyen kicsi korban ezeket az allergiákat nem igen szokták vizsgálni. :?

Nanica!Jó hogy jelentkeztél!Nagyon helyesek vagytok!És az a hajcsavaró! :lol:
A Brendonban kuponos a gyapjú bundazsák amit néztél!!

Lin!
Gréta is nagyon édi!!!! 8)

Ria!
Ma van a szülinapod?Nagyon sok boldogásgot kívánok!Hogy ünneplitek?Gyertyafényes vacsi? :wink:
Most olvasom:akkor nagyon szép szülinapi ajéndékban lesz részed!Nagyin irígy a szülés miatt!Nagyon sajnálom hogy nem lettem szülésznő.:(Gratulálok az uncsitesódnak, talán már meg is született a baba!Majd mesélj mi volt, ha publikus.;)

Fogmosás:van egy új módszer, egy fogkrémszerű vmivel átitatott kendő, mint a positörlő, azzal kell átdörzsölni a fogakat.Brendonban lehet kapni, de elég drága!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Csongria

Örülök neki hogy a te fogaid a napi 2 fogmosással rendben vannak ! HE-HE-HE Látom elemedben vagy nagyon, feldob téged ez a szülés! Mikor te szültél akkor is ilyen jó kedved volt ?? Vagy csak a gibickedés (kártyában segítés, drukk.) megy ennyire !! Erről eszembe jutott nekem is mikor Tomi született !:lol: :lol: :lol:

BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNUNK Tomival és Tomiapuval együtt !!!
(még nagyon sokat és legalább ilyen boldogot)

Sági

Ismét beindultam szánkó ügyben a Soroksári KIKA-ban ha minden igaz van szánkó !!! Lehet, hogy mégsem maradunk szánkó nélkül, bár mire veszünk lehet hogy hó nem lesz !!!! :lol: :lol: :lol: :roll:

Dana

Nagyon drakula a gyermek, ha édesanyja vérét kivánja már !!!
Ez már családon belüli erőszaknak számít, ijeszd meg, hogy elzárod a tejcsiadó ciciket előle, ha ilyen kis haramia ! :D :D

Lorca

Én tejügybn nem tudok tanácsot adni, mivel nálunk a 6 hónapban elfogyott, de szerintem ahány orvos annyi vélemény, én a saját szakmámban látom, hogy ahány családorvossal dolgoztam annyi féle a véleményük egy bizonyos dologról !! Szerintem szelektálni kell, engedd el a füled mellett, tudom elméletileg az ő véleményükre kéne hallgatni, no de ha balgaságot beszél, és ezt te is tudod akkor minek ???

Én tápszert HA 2-t 2x adok Tominak 240 g vízbe 8 kanál por ami így kb 270 g. Ennyivel lakik este jól, de még emellé megiszik 150 g teát elalvás előtt.

Tea- ma reggelre ismét csicsogott a pisiben a gyerekem, kipróbáltuk az Up&Go Liberót, hát a véleményem, hogy egy nagy sz.r, már elnézést tegnap a tescoban a Liberós csaj azt mondta, hogy ez többet kibir mint a sima comfort fit és a Discovery hát nem !! Kezdek kiábrándulni a Liberóból. :( :( :(

Dana

Játékvár 5000 Ft.

Nanica

Nagyon édesek a képek !!!!!! Igazi kis lurkó ez a csajszi !!!

Timi

Ebből is látszik mennyi esze van a gyerkőcnek, még szép, hogy az édeset szereti !!! Ha apukájának is ízlett akkor szerintem apja lánya !!!!HE-HE !!! Nem lehet ????? :lol: :lol: :lol:

Egyébként pedig ez a hosszú alvás aqzért volt, hogy megtudd milyen ügyes kislány ha akar, de minek az a sok erölködés mindig, még túl kipihent lennél !!!! HE-HE :lol: :lol: :lol:

Pann

Tominak is volt vérömleny a felső fogsor helyén mikor kibújt, de nem kellett hál isten orvosi közreműködés.

Tegnap este megszerezte Tomi élete első dudorát azt hittem rosszabb lesz mkettőnknek. De én nem kezdtem el az agyrázkódás tüneteit figyelni, ő meg kb 15 másodperc után játszott tovább !! Lehet hogy ilyen lazán kell felfogni és akkor én sem örülök bele az ő gyerekkorába ????????????????? :o :o :o

Kép
kditke

Sziasztok,
Zsófi hangulata a régi, vidám, pöttyök elmúltak, éjszakák 0-2 kelésesek. Szóval jól vagyunk. :D

Ria,
Boldog szülinapot!

Lorca,
Elég szomorú, hog ilyeneket mondanak egyes dokik. :evil:

Nanica,
Nagyon-nagyon aranyos Linus. Hajcsavar van a hajában? :shock:
Tűri a csatot?

Lin,
Milyen szép kék szemei vannak Grétának!

Sági,
Kösz a sok infót. Ülésből szerintem mi is Römert veszünk akkor.

Timi,
Gratulálok Lillának az alváshoz. Tegnap én is adtam Zsófinak egy kanál natur joghurtot és nagyon tetszett neki, cuppogott hozzá. Úgy látszik izlések és pofonok.

Ágiboldi,
Zsófi is ugyanezekre a cuccokra kattan, bár ő is kapott egy távirányítót állandóra és azóta az nem annyira érdekli.

Pann,
Bérlet a fürdőszobába! :lol: :lol: Nálunk is nyerő.

Fogat még nem mosunk. Különben is csak kettő van.

KépKép
bozotka

Csak bekukk!

Szeretném a véleményeteket hallani:
Bali azt tervezi, hogy áprilisban 5 napra menjünk el Rómába. Kettesben. Én nem szeretnék Lillus nélkül, ő nem szeretne vele, merthogy akkor nem pihenünk semmit, meghogy Róma nem olyan város, amit kisgyerekkel érdemes megnézni.
Ki mit gondol? :?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok, nem bírok lépést tartani veletek, ez lehetetlen! :)

Nem is tudom ki kérdezte, logopédiát tanulok, még három vizsgaidőszak, és kezemben a diploma. :shock: :wink:

Meg nagyon pocsékul is voltam, ezért tűntem el, elnézést!

Timi, egyszer azt olvastam valahol, talán Vekerdy írta, hogy a gyerekeket annyi napra lehet magukra hagyni, ahány évesek. Vagyis szerintem Lillának nagyon sok lenne az öt nap. (Nem akartok engem vinni?? :))
Igaz, mi sem egészen pontosan tartottuk be, amikor Adél bő két éves volt, akkor mentünk el a férjemmel kettesben három napra (na jó, az KÉT éjszaka :)). Azt elég jól bírta-bírták. Bár nyilván ez nagyon sok tényezős. Nálunk anyukám és az imádott unokatesóim vigyáztak a gyerekekre, így nem volt semmi gond. De ha Lilla érzésed szerint bírná, meg úgy érzed, hogy neked nagyon jót tenne, és feltöltődve jönnél haza hozzá (ki nem? :D)... Te ismered leginkább.
(Egyébként szerintem akár vele együtt is fel lehet fedezni Rómát, miért ne?? Mi egyszer két gyerekkel - bő kettő évessel és 8 hónapossal - voltunk Grazban, igaz, csak egy napot, de OLYAN szuper jól sikerült, két babakocsival szállítottuk őket, mindent megnéztünk amit terveztünk, nagyon jó volt.)

Ez segítség volt? :) :)

Rita
KépKép
KépKépKép
75rita

Ditke!
Én amúltkor a Coraban azo akadtam ki, hogy 2 csaj teszteli a pamperst a Liberóval szemben!Kérdem tőlük mit csinálnak(mert volt 2 pelusba, azokat öntözgették mint egy virágot :lol: ), mire ők, hogy tesztelik melyik bír többet! :lol: Na mondom nekik hagyják abba, kérdezzenek meg sok-sok anyukát, és akkor megtudják!De nem is ez a lényeg egy pelusban szerintem, mert ha jól illeszkedik a gyerekre, normális agumírozása, akkor kb. ugyanannyit bír mindegyik.De ha kifolyik vhol belőle apisi, akkor mind1 mennyi kék folyadékot tudnak beleönteni szép óvatosan :wink: .Mondtam nekik, hogy jelenleg a liberót használjuk, mert a Pempers nem marad a gyerekemen. :twisted: :lol: Pironkodva megköszönték a véleményemet :lol: Szegények, pedig ők csak a munkájukat végzik, de mondtam nekik adják át üdvözletemet a cégnek :wink: Egyébként azt nem szeretem, ha az egyik cég ócsárolja a másik cég termékét, mert nekem az válik be, másnak meg más.Attól nem jobb egyik sem a másiknál.Legalább vmi no name pelussal állították volna szembe a Pamperst!De vlt már ilyen reklám a tvben is a Dove a Niveát járatta le :evil: Azért sem vettem Dove-ot! :wink:
Ja, az Up&Go abban különbözik a többitől, hogy más a fazinja, nem pedig teherbírásban.És az sem árt, ha megfelelő méret van a gyereken.Tényleg, nem lehet, hogy ez a gond?Persze a sok tápi és tea estére azért húzós.Emili is néha sokat iszik éjjel, akkor ő is átázik reggelre bármilyen pelusban van. :twisted:

Bozotka!
De jó hogy ismét jó vagytok, és az éjszakák is viszaálltak!

Timi!
Nehéz ügy!Párkapcsolat szempontjából jót tenne biztosan, és ha a férjed gyerek nélkül akar menni, akkor talán nem érezné olyan jól magát mint ahogy tervezte.Biztos szüksége van egy kis kikapcsolódásra a feleségével kettesben, ez érthető.Te pedig az Anya vagy, aki ragaszkodik a gyerekéhez, ez is érthető.A gyerek meg hozzátok.De áprilisban már egy éves bőven lesz Lillus.Véleményem:1:majd akkor meglátjátok, hogy hogy viseli nélkületek, 2:adig próbáljátok ki, hogy meddig bírja nélkületeke(előtte egy hónappal elvinni akihez szeretnétek lepasszolni, és várni, hogy teljenek a napok.Ha már nagyon nem bírja 2 nap után, akkor menjetek érte, de ha elvan 4 napig is, akkor csak utánna hozzátok visza.)3:esetleg ne 5 napra menjetek el, hanem 3-4re.4:biztos mentek a nyáron együtt is vhová hármasban, próbáld így felfogni, de ha TE nem érzed jól magad Lillus nélkül akkor szerintem hagyjátk az egészet, mert nem lesz kellemes a kikapcsolódás.A férjed érezni fogja rajtad, hogy nem érzed jól magad, és így kár lenne az egészért.
5:csak Róma jöhet szóba?Mondjuk szerintem sem kisgyereke város, sok a látnivaló, strapás a program, sok a múzeum, ahol csendben kell lenni, stb.Kisgyerekes uticél??Bár ha Bali Lillus nélkül akar menni akkor gondolom mind1 hová mennétek.De adig még van idő, lhet addigra már Te is másképp fogod gondolni, és jobban el tudsz majd szakadni Lillustól.
Jlenlg én sem tudnám elképzelni, hogy Emili nélkül menjük vhová, max. egy estére csak.
De ezt nektek kell úgyis megbeszélni, szerntem érleld magadban a gondolatot, kérj haladékot Balitól.Meddig kell dönteni??

Kép
pankaa

Dana,
A gyed gyerekszám és minden más független, mindenkinek hasonlóan számolják.

Ágiboldi,
Én sem tudom leírni a p-t, de a kedvenc sajtom. :lol:
Na ja, a doki találkozott egy renitens szabálynemtisztelő kekeccel. :D Azt hiszem, az húzott fel végleg, hogy amikor Nati orrát szipkázta és elkezdett sírni, rászólt, hogy na, ez nem fájhat! :x Gondolataim nem szalonképesek, azt nem írnám ide. :?

Kipróbáltam a grízt a mikróba dolgot. Az első adagról lefőztem a vizet, a másodikkal lecsorgattam a mikro tányérját. Azt hiszem, maradok a Holle csak adj vizet hozzá receptnél. :lol:

Hív a kötelesség. :wink:

Kép KépKép
lorca

Timocska,
A szopikérdést már egyáltalán nem értem. Az biztos, hogy amennyi tej van, az mind jó, azt meg kell kapnia. De már annyi "hiteles" forrást hallottam, hogy feladom. :? Az, hogy több tej kéne, nem csak pár korty (ahogy dokinénim mondta) az a WHO vélemény, amit én azért eléggé tiszteletben tartok.
Magánvélemény, de szerintem Lillának nagyobb szüksége van rád, mint Balinak Rómára. Ha eddig kibírta anélkül, hogy megnézze, akkor várhat még egy-két évet. Meg egyébként is, Rómában pihenni?! Egy hétig voltam, lejártam a lábam és egy csomó dolgot kihagytam, amit még meg szerettem volna nézni.

Meli,
Azzal nincs gondom, hogy több orvos véleményét kikérjem. :lol: Aki él és mozog, annak meg szoktam kérdezni a véleményét.
A tejfogak védelme szerintem egyenlő a maradandó fogak védelmével. Pláne, hogy a terhesség 20. hetében jelennek meg a maradandók. 8) Egy elhanyagolt tejfogsor egyenlő a rossz maradandókkal. A linket azért kérdeztem, mert ezt még nem hallottam, próbáltam róla cikkeket keresni, de semmi. Ez persze nem azt jelenti, hogy ilyen nem létezhet. :lol: Csak ami gyerek témában szürke, azt próbálom magamnak kifehéríteni.

Sági,
Az este köhög tehát éjjel ne szoptassak érvnek szerintem csak egy magyarázata lehet. Anyuka, ön hülye, nem ereszkedek le a szintjére, inkább mondok egy érvet, amit esetleg megért a korlátolt agyával és akkor azt csinálja, amit én, a mindent tudó orvos helyesnek gondolok. Szédítsen mást. :evil:

Csongria?
Isten éltessen. :D
Nem tudom, mikor jön el az a pillanat, amikor végre egy orvos bevallja, hogy nem biztos valamiben, csak a legvalószínűbb megoldást mondja. :?

Pankaa,
Köszi az infót. Az allergológushoz kell beutaló?
A doki annyit mondott, hogy "valami allergiája" van, és nem érdemes allergológushoz vinni mert még túl kicsi. Szerintem ez hülyeség élből, ránézésre egy gyerekorvos ne állapítson meg és rögtön kezeljen ilyent. Az viszont biztos, hogy nem fogok elkezdeni egy három hónapos allergiakezelést, mert most ez az ötlet. Nyírjuk ki az immunrendszerét, aztán majd tényleg igazuk lesz, mert lesz allergiája. Aztán jöhet az önelégült na, én megmodtam szöveg.
Én is teszteltem a Liberót, Pamperst és a Tescost. :lol: A Pampi vesztett a Liberóval szemben, de a Tescos állta a versenyt. :lol:

A fogtörlő: http://www.spiffies.hu/
Szerintem inkább gyógyszertárból, mint a Brendonból. Az ára miatt.
A xilit jó a fogaknak.

Kditke,
Tegnap Robi mondta, hogy Natinak épp, hogy 38 felett volt a láza, de nem foglalkozott vele túlságosan. Én azonnal helyeseltem. Azután nevettünk egy jó nagyot. Hová lett a minden zizzenésre utró szülőpáros? 8) Csak lazán. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok

Soroksári KIKA tele szánkóval az M nullás pedig tele hülyével !!!
Senki ne mozduljon ki az utak tele közveszélyes hülyével !!

Nálunk uszi ugrott ónos esőben nem vagyok hajlandó reckírozni !!

Ságiék remélem rendben odaértek a szüleihez !!

VAN SZÁNKÓNK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(két napi utána járás, telefon internet) :lol: :lol: :lol:

Roppant gazdaságos mert 4000-ért van egyben járássegítőnk is, és a szobában a szőnyegen is csúszik, kettő perc alatt egy kézzel emelgette, borigatta Tomi.

Nanica

Nem lehet a frizuráskodást elég időben kezdeni !!!Nagyon cuki !!!! :lol: :lol:

Timi

Ugyanaz a véleményem mint Pankaa-é én sem tudnék egyetlen éjszakát sem Tomi nélkül tölteni még egyenlőre. Majd kb 18 éves korában. Hi-Hi-Hi ! Komolyan még szerintem nagyon picurkák !
Én is egyébként ahogy magam ismerem egész végig vagy telefonálgatnék állandóan hogy mi történt, vagy idegeskednék.
Bár nálunk ilyen veszély nem áll fenn, mi imádunk itthon lenni, ha el kell valahova menni az már nálunk tömegkatasztrófához vezet.

Nyáron is csak kirakjuk a nagymedencét az udvaron és mehet a pihi. Most jó lesz nagyon mert apuka is itthon lesz sokat így a GYED miatt, meg én is !

Pankaa

Én is találkoztam azokkal a Cora-ban csak itt nálunk. A Liberoból a 7-14 kg-t használjuk szerinted a másikat kéne a 10-16 kg-ig az nem túl nagy ? Akkor nem épp azért folyik ki?? Csak kérdezem, mert én nem tudom!!!(Tomi9730 g)
Liberós lány-jó kis jelző- azzal indokolta az Up&Go-t hogy abba a mocorgósabb baba pisije is benne marad akkor biztos a több pisi is benne marad. (logikus nem ????) Semmi köze a kettőnek egymáshoz, de valamit váltanom kell gondoltam és kipróbáltam, rosszul tettem, arról nem is beszélve, hogy a 48 db-os került 3099 Ft-ba, tuti nem éri meg !!!

Egyébként szerintem a Dove sokkal rosszabb, mint a Nivea ! (szerintem)

Bozotka mi is épp most néztünk Römert a KIKA-ban az tényleg 4 éves korig jó, mert az is rá volt írva, hogy 18 kg-ig.
Hány kilós egy négyéves ??? Attól függ nem ,mi már 9730 g vagyunk !!
Kép Fél kézzel
Kép Járássegítő funkció beépítve

Kép
kditke

Római út lefújva, jól összevesztünk! :twisted: :twisted: Annyira férfiból van és annyira férfi módon gondolkodik! :twisted: :twisted:

Nagyon köszönöm a véleményeket, én sem tudnék még egyetlen éjszakát sem Lilla nélkül tölteni. Mert az más, ha egy-egy színház vagy mozi erejéig nélkülem fekszik le, de ki vigasztalja meg, ha hajnalban felkel? Meg különben is! :lol: :lol:

Kditke!
Nálatok aztán jól el van pakolva az alsó polcról! :lol: :lol: :lol:

Vettem Hipp babakekszet (aminek elefánt van az elején). Hmm, nagyon fincsi, tegnap el is fogyott egy dobozzal! :oops: :oops: :oops: Este Balival megeszegettük! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ria
Boldog szülinapot! Micsoda ajándék! Kérünk beszámolót, ha lehet! :D

Timi
Én is voltam már többször Rómában, valóban nem túl gyerekbarát. Főleg nem babakocsibarát a sok lépcsőjével és macskakövével. Nehéz kérdés egyébként. Én nem szívesen mennék még. Főleg, hogy Brigi valószínüleg még szopizni fog és nem szeretném emiatt befejezni. Esetleg ősszel? Sztem is kérj haladékot Balitól.

Lorca
Nem kommentálom már a dokitokat. Allergológushoz kell sajnos beutaló, így ha akarsz menni, meg kell látogatnod az okostojást. :evil:

Nanica
Linusnak is mennyi haja van! :o Látom ő is szeret pancsolni. :lol: :lol:
Lepedéket én még nem láttam Brigi nyelvén. Nem is tisztítom sehogy. Lehet nálatok tényleg a vas fogja meg, nem?

Lin
Gréti is nagyon édes! Neki is jó haja van! :lol: :lol:
Drukkolunk a fogacskákért!

Panka
Egyszer a tescoban én is pont egy pamperses nőcivel beszélgettem el. Kérdezte, hogy mi a baj vele. Mondtam hogy nem gumis és kifolyik. Erre megköszönte és mondta, hogy majd továbbítja a fejlesztőknek. Most gumis, de oldalt. Bár gondolom nem az én hasznos tanácsomnak köszönhetően. :lol:

Szopi
Nem mérem, de mivel Brigi max.5-600g normál kaját kap, gondolom van kb. uennyi tejcsi is. Különben nem hízna sztem. Még mindig él a kgx150g?

Fogmosás
Én ebben nem a gyerekdoki tanácsát követem, hanem a fogorvosét. Bár a kettő nem különbözik nagyon, az egyik pelenkával való dörzsölést mond, a fogdoki meg fogkefét. Mindkettő szigorúan fogkrém nélkül.

Kditke
Tomin az az overál alsó az egy együttes része vagy külön vettétek? Ilyesmit keresek külön, de nem találok sehol. Kabátja meg annyi van.

Kép Megpróbálja elkapni a vízcseppeket! :lol: :lol: :lol:
lora7

Timi

Igen minden bezsúfolva a felső polcokra mivel azt még nem éri el.(MÉG). Belefáradtam az állandó visszapakolásba. Mivel a "nem szabad " nálunk még nem érthető, a legjobb játék pedig a terítő kirángatás !:lol: :lol:

A babakekszel én is ugyanígy jártam, azt mondta a védőnő hogy ne akarjam már kekszel hízlalni, ezért inkább a saját kilóimat áldoztam fel rá! Hi-Hi-Hi :lol: :lol: :lol:

Lora

Nem együtt van a kabáttal. :cry: :cry:

Körkérdés

A Römernek a King vagy a Lord babaülése a jobb avagy szerintetek melyik fajta a legpraktikusabb ???

Pann nektek van Römer, de melyik fajta és az meddig jó ?(4 éves 18 kg? ) Kép Járássegítő 2

Kép
kditke

sziasztok

fúúú,de jók a képek! mindenkin el vagyok képedve, tényleg jó rég nem találkoztunk már, n megnőttek a babák!
és hát lin, nanica, ti meg igazán tehetnétek fel sűrűbben is képet, lévén még sosem taliztunk!

szopi
én ugye sose mértem (max kaminál még az első talin :lol: ), de most elbizonytalanodtam, h honnan fogom tudni, h már nem elég? mert érzésre n kevés, viszont kap már reggelit, ebédet, uzsonnát, éhesnek nem látom...

róma (bár látom, már eldőlt)
az öt nap nekem is soknak tűnik, viszont én már ráhagynám a nagyikra, ha nem lenne szopi :oops: :oops: jó, nem öt napra, de a kettesbenprogram már nekem is hiányzik apával :oops:
más kérdés, h pénz az tuti nem lesz rá, ahova meg esetleg eljutunk, oda meg kelét is elvisszük. (de az általam sokszor emlegetett unokatesómék 4napra elmentek a mátrába, amikor a gyerek 10hónapos volt, senkinek semmi baja nem lett, sőt. szvl ez sztm baba -és lássuk be, elsősorban anyuka- függő :wink: - mondom mindezt úgy, h én is hallottam azt a pszichológusi véleményt, ami az életév-éjszaka összefüggést tartja irányadónak)

aventes izé
a mienk is csöpög, de most már nem is erőltetem, a jana baby (áldjon az ég, mazsi :lol: ) tökéletesen működik

párologtató
még a mi kis sz.r hauserünk is kikapcs magától, ha nincs már benne víz. csapvízzel megy, vízcsere nincs, csak ha kifogy, akkor töltjük újra, kis öblögetéssel :oops:

sági
szupi a szánkó (basszus, h nekem mért nem volt ilyen anyukám? :lol: )

ria
boldog szülinapot!!

megjártuk a korai fejlesztőt, igyekszem összefoglalni a tapasztalatokat. amiket írok, azt véletlenül se vegye senki magára, akinek a gyereke még szintén nem csinálja ezt v azt, önmagában egyik sem gáz, csak így együtt érdemel figyelmet!!!!
sztm szupi a hely, én mindig is ilyesmit kerestem, ahol komplexen nézik a gyereket, nem pedig engem gyötörnek, h de anyuka méééér gondolja, h vlmi nem okés? 3 dokinő (neurológus-gyermekgyógyász, fejlesztőpedagógus, gyógytornász) vizsgálta/figyelte 2 órán keresztül. jegyzeteltek megállás nélkül, videofelvétel is készült. biztosítottak róla, h kele a legaranyosabb, -okosabb, -kiegyensúlyozottabb gyerek a föld kerekén (hja kérem, 9ezerért a szülő lelkével is foglalkoznak :lol: ), de:
nagyjából 2 hónapos elmaradásban van (ez átlag, van amiben 3(!!!), van amiben másfél). a mozgását ugye nem is részletezem, gondolom már a könyökötökön jön ki :lol: szvl a kúszás 9 hónaposan sovánka teljesítmény (vlmint a fejformájából ítélve és h erősen a jobb kezét használja egyértelműen tónuseloszlási zavara van, viszont jó hír, h valszeg idegrendszeri károsodása nincs. ja és n örültek a dévényes tornának, azt mondták, h egyértelműen látszik, h már kezelt baba).
kommunikációban is van lemaradás (még nem mond szótagokat babababa, gagaga, stb, csak gurgulázik, brümmög)
az utánzás még egyáltalában nem megy, ilyen korban már egy pápá, taps, asztalütögetés már jól jönne
vlmint, ez már nem emlékszem hova tartozik, de pl nem ismeri fel, ha pl. egy játékhoz madzag tartozik, amivel oda lehet húzni. az ujjaival nem tud megfogni apró dolgot, csak "gereblyéz".
n élénk viszont a figyelme, és jó alaposan megnéz magának egy-egy új dolgot, ez n jó
szvl most oda is fogunk járni hetente egyszer, amolyan tanácsadó-fejlesztésre.
ja és felhívták a figyelmet, h kéne ösztönözni a darabos kaják evésére, úgyh a reggeli körte, banán harapdálással megy, vlmint elrágcsál egy puffasztott rizses korongot is. (ezt ügyesen csinálja, csak én fogok több hajfestéket használni az őszülés miatt, irtó lassan majszol :lol: )
és még kábé ötmillió dolgot mondtak, amire nem emlékszem, de majd kapunk zárójelentést, abból precízebb leszek.

zárásként azért mondanék egy apró (?) köszönetet nektek, mert az, h ennyi babát ismerhetek viszonylag közelről sokat segített abban, h ne hallgattassam el a valószínűleg anyai ösztönből jövő érzésemet, h vlmi nem okés.

majus3

Lora!
Emili már rutinosan nyitja a száját ha vizet érez maga körül, mindenhol potyázik :twisted: Ha háton fexik a vízben, akkor csapkod a kezével, oldalra fordítja a fejét hátha belemegy a víz :lol: És bele is megy. 8)

Ditke!
Én következőre már a 10 kilós Liberót fogiom venni, vhogy kezd szűk lenni a combjánál a mostani méret.Szerintem nyugodtan vehetsz nagyobbat, azt biztos tudod használni, max egy kicsit később :wink:
Up&Go rendesen járó gyerekre való szerintem, arra a legkönyebb feladni. :roll:

Mennem kell, megyünk étterembe vacsizni a barátainkkal. 8) Anya lesz az ügyeletes éjjel. :wink:

Kép
pankaa

és még eszembe jutott

pelenka
tesco forevör. ha nem akciós, akkor a huggiesra fanyalodunk. kele párhetes kora óta nem volt baleset. kivéve a múlt héten, amikor hajnal egykor egy totál összepisilt kmt találtam a kiságyban szoptatásnál. sztm biztos rosszul adtam rá, v mit tudom én. átöltöztettem, de a kiságyra csak a törölközőjét terítettem, képtelen lettem volna ágyathúzni :oops:

snorsi
n jó a hajzselé és a tintapatron is. megfontolom, kele még úgyis glutén és tejmentes diétán van, és kéne bővíteni a repertoárt :lol:

pann
vöröshagymával mit csinál? még mindig beleharap?

ágiboldi
gondoltam ma rád, amikor kele odakúszott a porszívóhoz :wink:

kditke
nektek már akkor megérte a szánkó, ha egy szem hó nem lesz már az idén :lol:

majus3

Druszám!
De jó, hogy pozitív élményetek van a kor.fejl-ről! És olyat nem mondtak, hogy vajon mitől lehet?
Rem a kezeléseknek köszönhetően gyorsan behozza KM a lemaradását! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Ria,
Boooooldog, booooldog, booooldog születésnapot, kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!
Egész beleborzongtam, hogy indulsz egy szülésre.

Lin,
De jók ezek a képek, főleg a középső! És az anyuka szép körmei…

Nanica,
Készülődés, mekkora poén! A pacsálást hogy sikerült így elkapni?
Lora,
Mindenki lavórban fürdet, vagy jó vizes képet csak vendégségben lehet készíteni?

Pann,
Csak elszántaknak ajánlom a kanál átengedését, mert ma már nem akarta hagyni magát etetni, de a tegnapi fegyelmezettsége is köddé vált (valószínűleg meg volt illetődve tegnap). Ettől függetlenül eléraktam a brokkolit sajttal, amit szét is küldött a szélrózsa minden irányába, tegnap pl. a kelbimbókat tök normálisan eszegette. Hogy mit engedek át azt a színe határozza meg (ma pl. a céklát nem engedtem). Kanálból nekem a babylove-os rövid nyelü vált be, mert az elég lapos, ezen kívűl még kaptunk karácsonyra nuby gumispereműt, de az mély, és nem tudja kienni belőle a kaját.
Kariajándék lista nagyon ott van.

Fogmosás,
Nem akarom elvadítani ettől az egésztől, annyira nem csípi, ha a fejét buzerálom, hogy meg fogom várni, amíg már magától tudja csinálni, de addig is végignézheti az én fogmosásaimat, ez is szoktatás.

Ditke,
Liberóból a maxi + bírta nálunk egyedül az éjszakát.
Nagyon pezsegsz ma? Történt valami, ami így feldobott?

Timo,
Én a barátnőm májusi esküvőjén leszek tanú, és jó lenne a lagziba Sebi nélkül maradni, de még ettől is parázok, hogy hogy fog menni, így nem tudok tanácsot adni.
Kisgyerekes uticél: menjetek Bali-ra…muhahaaha (á la Május)

Lorca,
Tehát a Karaván nem a legjobb választás. Fenébe, pedig annyi van.

Május,
A mi uolyan párologtatónk, nem kapcsol ki, és a csapvíztől vagy az ecettől már teljesen tönkrement.
Hű, ez a vizsgálat nagyon szuper lehetett, függetlenül az apropótól, mindig úgy feldobódok, ha alapos, szakszerű ellátásról hallok.

Orsi
Kép Kép
sno

Hát a szülés nem indult be! Egyenlőre joslók voltak. Hát majd biztos éjszaka!

Ditke! Hát szülésnél éppen jó kedvem az nem volt. De úgy általába feldob minden szülés! Tök jó! :)

Május! Beni diagnózisa mérsékelt tónus eloszlási zavar! De legalább felkerült a pont az i-re!

Timi! A véleményem egyértelmüen a tiéddel eggyezik csak hálisten apáé is! Múltkor a mozira is alig tudtam rávenni!

KépKép
csongria

Timi
Azért remélem nem nagyon vesztetek össze! Lesz még sok alkalom mikor kettesben lehettek. Sőt már azon fogtok rágódni, hol ez a gyerek! :twisted:

Május
Örülök a pozitív tapasztalatoknak. És a kezelés az miből áll? Mit csinálnak ott?

Ria
Ezekszerint hasonló Beni problémája Kelééhez?

Orsi
Mkövesden fürcsiztünk így, és most már otthon is, mert nincs kádunk csak zuhanytálcánk. A gyerekkádban meg feláll és ázik az egész szoba. Így beköltöztünk a zuhanytálcába. De élvezi a zuhanyt, és több víz marad a lavorban is. Szóval jelenleg ilyen a fürcsi nálunk. Azért már bánom, hogy lakásfelújításnál nem rakattam be kádat, de gondoltam nekünk nem kell. Ki gondolt még akkor egy gyerkőcre!
lora7

Gyerekmentesség
Hóvégén leszünk 10 évesek és valszeg (ha lesz még hely) elmegyünk egy hétvégére. Nálunk is felmerült, hogy itthonhagyjuk, de végül arra jutottunk, hogy előbb vinnénk egy nagyit pesztrának. :wink:
lora7

Lora! Igen hasonló a probléma. Gondolom ennek is több fajtája van, de Beni is csak a jobb kezével és bal lábával kúszik a másikat nem használja! Még hypotónok is vagyunk! Tök jó, drukkolok hogy össze jöjjön a hétvége! :D

KépKép
csongria

timo
hát azt max a jóisten tudná megmondani, h mitől van. v a terhesség alatt vlmi icipici/időleges keringési zűr, v a szülésnél hasonló. én egyikről sem tudok, az egész terhesség-szülés problémamentes volt (leszámítva a gyomorégést, de annak ehhez nincs köze :lol: )

h a kezelés miből fog állni, azt nem tudom, elvileg kétféle lesz, hetenként váltva, majd beszámolok.

snorsi
többet kéne találkoznunk, asszem nagyjából megegyezik a nagyvonalúságunk takarítás/rendrakás témában (ne vedd sértésnek, h magamhoz hasonlítalak :lol: :lol: )
amikor először kezdtük a kanalazást, tök ügyesen megfogta ő is, és együtt vittük a szájához. na ma már nem nyúlhat sem a kanálhoz, sem a tálhoz, amiből etetem :twisted: azt n halkan jegyzem meg, h enyémgyerek még nem evett céklát :oops: (az miért nincs üvegesben?)

majus3

Május
Brigike meg meggyet nem evett még sosem. Az se nagyon van üvegesben! De a céklát azt szereti és azt sem bonyolultabb elkészíteni, mint bármi mást. (Persze azért az üvegesnél nem egyszerűbb! :lol:)
lora7

Május! Nálunk is azt mondták hogy a terhesség alatti oxigén hiány! Szülésnél tuti nem volt, le se vettem a szemem a CTG-ről! :lol:

KépKép
csongria

:?: Körkérdés:
Ki milyen tápszert használ? Már aki...persze. Ha van, akkor milyen indokból pont azt a márkát? Volt olyan, ami nem jött be?
A 2-es és 3-as között mi a különbség? Azonkívül, hogy mikortól ajánlják.

Csongria,
Azt hiszem, én is másnak a szülését izgulnám végig szívesebben. A magamét másodorszorra kihagytam volna. Na jó, elsőre is. :wink:

Orsi,
A magányos fogmosásra kb kisiskolás korra érik meg motorikusan. :wink: Biztos meg akarod várni? :lol:

Május,
Nagyon jó hozzáértő, figyelmes dokikkal találkozni. Csak csatlakozni tudok ahhoz a véleményhez, hogy az apropó nem jó, de az igen, hogy így foglalkoztak Kelével.

Lora,
A doki hál Istennek csak a helyettes, csak szinte többször látom, mint a sajátot. :? Már készítem a jegyzeteimet hétfőre, akkor legalább a normálisabbal fogok találkozni.
Szabi ma kb 100g kaját nyomott le, a többire fújt és nem is hízik. Nem csodálom. :? Még kap pár nap haladékot, hogy rájöjjön, enni jó. 8)

Timocska,
A krumpli még ok. De a keksz is?! :lol:

Kditke,
Egy évesben ismertem 15 kilósat (vagy 18 volt, már nem emlékszem pontosan), és ránézésre Szabi a 9et sem fogja elérni a szülinapjáig. Négy évesen még nagyobb lehet a különbség.
Pelusban Szabi szeptember óta hordja a 4+ (10-vmeddig).

Kép KépKép
lorca

Panka: illetékmentesség- mi megjártuk, mert a szerkezetkész lakást nem építtetőtől, hanem magánembertől vettük és kellett utána illetéket is fizetni! Nagyon figyeljetek

Nem tudom, hogy a kuponon melyikbundazsák van, a brendon saját márkását vettük meg, és nekem nagyon bevállt. Már –6-7 fokban is sétáltunk vele, nem volt hideg utána a lába. Igaz a zsákon kívül volt alatta is, felette is pléd meg a babakocsi lábzsákja.

Tapadókorongos zokni: rossmannban 3 db vékony kis pöttyökkel van 400 ftért. Kettőt is beszereztem, most van mosás alatt.

SNO: mostmár tudom mi az a gátülés! Linus is mindig így ül :D
Pacsálásnál készült jópár kép, és mindegyiken ilyen jól néz ki a víz is. A végén már nagyon röhögtünk a Nagyikkal a fürdőben, mert már mindeki csurom víz volt, és ez a Linust mégjobban bepörgette. Utána alig bírtam elaltatni. A kép vendégségben készült .
A babyloveos kanalat csak simán elmosod, vagy sterilizálod? Én gőzölössel csinálom, és nagyon hamar eldeformálódik. Mi is kaptunk egy nubys kanalat, hasonló tapasztalatom van vele: túl mély!

Lin: nagyon édes Gréta, milyen cuki a frizurája is. Jobban van már?

Timo: Karifát azóta már jól megcibálta és szedegette a tűleveleket. Rögtön utána meg a szemét kezdte dörzsölni az álmosságtól – én meg riadtan vadásztam ki a kezéből a tüsiket.

„Ki vígasztalja meg, ha hajnalban felkel” – erről beszélgettünk éppen anyukámmal. Szerinte nagyon anyás Linus, és miért csak én tudom megvígasztalni!!! (dehát 24-ből min 20-at csak velem van.) Lehet, hogy másnak is sikerülne, de akkor mondjuk 2 perc helyett 20 percet nyöszög és én azt nem bírom hallgatni. Bár ha nem vagyok ott, akkor nem is hallom, de nagyon el tudom képzelni.

Képfeltevés: pont most mondta a párom, hogy minek teszek fel képeket… miért nézegessék vad idegenek az „életünket”. Részben igaza van, de olyan büszke vagyok Linusra, mindekinek mutogatnám…

Lora: mi lesz a haladék után?

Szopi/ Evés:Én sem mérem a szopikat, de néha nagyon kevésnek tűnik nekem is. nappal 2-3 szopi van, ebből egy altatós ( Timo, Linus is félálomban szopizik a legtöbbet) ill. éjjel van a „nem zavaró számú felkelés” – szopival visszaalvás, amikor is van hogy csak cumizik, van hogy eszik is rendesen. Napközben szilárddal többször is kínálom tízórai, ebéd, uzsi. A pépekeből van, hogy csak 3-4 kanál csúszik le, utána nem érdekli. ( kivéve, ha az én nagy evőkanalamból kaphatja meg) Kölesgolyó bármennyi jöhetne. Krumpli gombócalakúra formálva, falatonként szintén. Előfordulhat, hogy kihagyja a kanalas kajákat és a kézbevethetővel kezdi a nagyobb mennyiséget???? ( akkor nem tudom minek fagyasztottam annyit L)

Bozotka: igen, kapott Linus egyett az én hajcsavarómból. Jót nevetett rajtam, amikor meglátott a csavarókkal. Kiesett egy és azt megkaparintotta, megrágcsálta és utána megkapta a hajába. Nagyon tetszett neki.
A csat csak akkor zavarja, ha kicsúszik a hajából és a szeme előtt himbálózik.

nanica

ÁÁÁÁ most néztem meg, a kuponosat vettük meg - drágábban!!!!

nanica

Sziasztok!

Sági
Ma gyúrt tésztából csináltam a krumplis tésztát.Adtam neki jól összenyomkodva villával és pici forralt vízzel.Hát az a hidegrázást! :D De utána Ria féle képpen adtam,vagyis úgy ahogy esszük és abból azért evett.Most tesztelem a tojást :? mivel 1 tojásból gyúrtam.Remélem semmi hatás nem lesz.
Nekem is kell ilyen előrelátó Anyu.

Ria
Boldog szülinapot!
Szülés beindult az éjjel?Tesód jól van?

Kditke
Nem is drága ez a játék.Hol lehet venni.De tudod én vidéki vagyok Valami nagyáruház?
Nagyon jó a szánkó tológatás.
Hó se :cry: de ónos eső se esett hála.
Dani most 4,5 évesen 21kg.Átlagba ekkorák,de van olyan barátja aki 15kg.

Lora
Szerintem nézd meg a gatyókat turkiba.

Panka
pelenka teszt. :? Szerintem raknák fel gyerköcre elöbb kiderülne mi a gond velük.

Lorca
Azt én is tudom hogy nem gyerekfüggő a gyed,de azt hogy emelik mint a fizut arról nem hallottam.Danival is az első éven megállapítottat kaptam 2 éves koráig.Ezért csodálkozok,hogy valakik kaptak többet.
Merre mentek,Igazi kerek szám.

Timi
Azért kibékültetek Balival?
Mikor Dani megszületett nem adtam oda senkinek.Mindig vittük magunkkal.Hiába mondta Anyu vigyáz rá éjszaka akkor se.Ebböl az lett ahogy nézem Dani nem alszik sehol se el,de ha Anyuék mondják menjen el hozzájuk nappal, rohan.Meg már kérdezi is mikor lehet náluk.Most hogy Laura megszületett azért máshogy gondolom.Igaz ehhez szerintem hozzátevődik,hogy közel 5 éve itthon vagyok. :? Több napra bizti nem mernék menni,mivel nagyon para anyuka vagyok.

Sno
Nálunk csak a kánál dobálása megy. :wink:

Május
Ez nagyon jó hír!
Engem nagyon érdekel!!!Ha nem is írsz le mindent a gyógytornáról nekem leírhatnád privibe is.
Mivel amiket írtál nagyon különbözik az itteniektől.Hiába vidék. :wink:
Dani idején én annyira meg voltam ijjedve 6 hós korába,de itt nem lehet csak úgy elvinni.Nagy nehezen találtunk 40km-re egy maszek gyógytornászt ami havi 50000 lett volna.Ezt 1 hónapig bírtuk és utána vettem fel a fapofát és bevittem egy beteg gyerekek óvodájába,ahol igazából evvel is foglalkoznának,ha az orvosok beutalják a gyerekeket.Nálunk a korai fejlesztőbe 4 hónap után mehettünk mire Dani már ment.Igaz ingyenes volt.De nálunk se videó se orvosok hada nincs!!!!Egy nő nézett meg bennünk akik az iskola felkészítést is csinálják és ott kiderült Dani fejlettebb a koránál szellemileg 4 hónappal és mozgásba meg 1 hónappal. :shock: Erről a mai napig tartogatom a papírt.A gyógytornásznál meg hipoton volt Dani és nála is szülés közbeni oxigénhiányt gondoltak,amiből én nem vettem észre semmit.Nem mint Lauránal akit császárral 20 percükbe telt!
Megkérdezhetem mit jelent,hogy fejformájából nézték?Nem egyenesen tartja?
Hála nálunk megy a többi csak nem akar mászni.
És a korai fejlesztőbe miket fognak nála nézni?
Ez az egész nem csak kiváncsiság de én is sajnos nagyon kétségbe vagyok esve ahogy pár nappal ezelött írtam /különben köszönöm a bíztatást/És annyira látszik a Pest központúság,hogy errefele sok mindenbe le vagyunk maradva.Itt alig veszik az embert ilyen téren komolyan.Van olyan ismerösöm,nem is egy ,csak úgy tudtak bekerülni,hogy én szóltam a gyógytornásznak fogadja el pedig 8 hónaposan a kislány csak feküdt még fordulni se fordult.Most meg gyógytornász mire nekem kéne kiment Taiwanba.

Rita
Én kérdeztem mit tanulsz.Ez nagyon jó lesz,hiány van az országba logópédusokból.Pedig sok gyereknek kellene.

KépKép
KépKép
dana 1

Május, ez jó, végre alaposan megnézték, sztem mindenki kíváncsi lesz a gyógytornájára a koraiban, meg főleg, h hogy fejlődik tőle!

Nanica, nekem is deformálódott a kanál a gőzölősben :shock: De már nem sterilizálok!! Figyelitek? próbálok lazulni.. de azért a porszívó még tabu (Május :) )

Lorca, és mi lesz ha Szabi nem jön rá a néhány nap alatt, h enni jó??? :lol: elképzeltem miként fogod megtömni :D

Ria, elfelejtettem, sztem az nem lehetett migrén, egy becsületes migrén nem múlik el egy vény nélkül kapható gyógyszertől, én már egyszer kikértem a gyógyszertár teljes ultra, forte, extra állományát, és minden tilos és lehetséges kombinációban bevettem őket kb dobozostul, és nem használtak. (bár egyszer egy no-sp-algopyrin koktél segített amit injekcióban adtak éjszaka közepén az ügyeleten ahol megjelentem könyörögve)

Hú ki is kérdezte (nem tudok visszalapozni), Dana, nekem a terhesség előtt 2 hetente volt migrénem 2-3 napig, aztán terhesség alatt semmi!! és most megint :( a kedvemen csak a szélsőséges hányós verzió ront sokat, a többit nagyjából megszoktam, bár jobb lenne ha bevehetném a spéci gyógyszert, amit szoptatva tilos
(nehogy valaki arra a következtetésre jusson, h folyton terhesnek kéne lennem!)

Timi, jó kérdés volt, ezen agyaltam egy csomót, nem tudom. Sztem csak az utazás előtt egy héttel tudnám, h akkor hogy állunk egymással Boldival

Kép
Kép
agiboldi

Lorca, elfelejtettem válaszolni, mi leragadtunk 3 hós kora óta a BEBA HA Start Aktívnál. Kérdeztem dokit, h nem kéne-e 2-esre vagy 3-asra váltani, de csak néztek rám hogy minek :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Még nem gondolkodtam el igazán a retorziókon. Várjunk csak... gyerekverés? Nem mehet el az asztaltól, amíg mindent meg nem eszik? Csúnya, sovány pasik képét teszem a hűtőre és naponta 5x2 percet bámuljuk őket... :twisted:
Az első dolog, ami eszembe jutott, hogy teherbe kéne esned. :wink: Nem is tudom, hogy mi a gondod vele, kb 45 éves korodig biztos eltölthetnéd vele időd nagy részét migrénmentesen.

Csinálom a házi feladatomat, nézek utána a recepteknek, amiket kaptam de nem váltottam ki. Csak mazsolázgatva: Nati orrspréje nem adható fertőzés esetén (van), 6 éves kor felett ajánlják (2,5), a 6-11 éves korosztály adagjának kétszeresét írta fel a doki. Mellékhatása lehet pl feljődéslassulás. Pont ami egy tipegőnek kell.

Szabi egyik gyógyszere: indikáció: rohamokban jelentkező nehézlégzés (nincs), krónikus hörghurut (nincs), tüdőtágulat (nincs). Ezenkívül az orvos bemutatta, hogy kell használni. A leírás szerint hibásan tartotta és a két adag között nem várta ki a fél percet.

Azt hiszem, ismét annyira felhúztam magam a témán, hogy jobb, ha nekiállok mosogatni, mert aludni azt nem fogok.

Kép KépKép
lorca

Kép
Eni-kő
Kép
Kép
anya, taníts engem

Kép KépKép
lorca

Kép

Kép KépKép
lorca