Új privát üzeneted érkezett!

Mona!

Egy épület az utca sarkán (Honvéd-Balaton), mi a Honvéd utcáról megyünk be az épületbe, a játéktárba pedig a Balaton u.-ról lehet bejutni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Na, a nagy hó miatt a gép megúszta a szervízt. Legalább tudlak titeket olvasgatni.Kép

Kakukkfû!

Én úgy tudom, vannak babák, akiknek az elalváshoz szükséges, hogy bömbikézzenek egy kicsit. Peti is túlnyomó többségében így alszik el, nappal csak nagy ritkán, meg este hajlandó sírás nélkül aludni. Viszont szerintem egy hónapos korban még nyugodtan altathatod karban, vagy abban a ringatóban. Õ még kicsi ahhoz, hogy magától elaludjon. Peti kb. három hónapos korától kezdett önállóan elaludni, elõször csak este, szopi közben aludt el, aztán már nem aludt el szopi közben, viszont szó nélkül hagyta, hogy letegyük, aztán ez néha már napközben is sikerül. Én próbálom megfigyelni, hogy milyen rendszerességgel akar aludni. Most például az a rendszer, hogy délelõtt alszik egyet, rögtön ebéd után, és késõbb, úgy 1/2 6-6 körül. De persze ez a módszer is csak késõbb használható.

Csics, Sasha!
Jobbulást nektek és a gyerkõcöknek!

Nyuszi!
Mi is két év korkülönbséget tervezünk, de én is gyakran berezelek. Pedig Peti mellett arany életem van, õ nagyon jó, türelmes gyerek, mégsem tudom, hogy fogom a kettõt megoldani. Ráadásul ha belegondolok, hogy Peti nemrég született, de év vége felé indulnia kéne a "babaprojekt 2"-nek, hát, lehet, hogy addig még kétszer is meggondolom.Kép

Remélem ez a buta hó elolvad csütörtökig, már olyan kíváncsi vagyok rátok! Már tisztára izgulok, hogy milyen lesz személyesen is találkozni!

Dió és Peti
szabotimi

Kakkukfu
Valszeg hasfájós lehet, ha látszólag ok nélkül sír. Én nem hagytam soha, szerintem még korai. Ilyenkor még nem tud hisztibõl sírni, tehát megnevelni sem tudod. Hanna is hasfájós volt, szerintem, ha párod is ott van osszátok be, ki meddig van vele. Én sajna sokszor egyedül voltam, nagyon nehéz volt, de hidd el, elmúlik ez az idõszak is! Bátorító mosolyok: Kép Kép Kép Kép Kép
Ja, és próbáld ki a hordozókendõt, hátha segít. Nálunk még az volt jó, amikor betettük babakocsiba (hasra), s toilogattam, vagy a hordozójába, az is ringatható.

Kataa, Nyuszi, Ilke
Köszi a dícséretet Kép

Manó
Én ugyan még semmi ilyet nem próbáltam, de az biztos, hogy nem hagynám magam, s a HA-t kérném továbbra is.

bringa és hanna (5 és fél hó)
bringa

Ja, még vmi, nem tudom, mennyien olvassátok az Elsõ napok,,, topicot, de idemásolom Gitta kérését:
Sziasztok!
A megint megjött topicban szóba került, hogy a régiek közül kik szültek már meg és kik indultak onnan. Akik valaha is jártak közöttünk, azoknak a bátorító szavait várjuk a szülési adataikkal együtt. Úgy gondoltuk, hogy összegyüjtjük egy táblázatba, hogy legyen kikbõl erõt merítenünk! Köszönjük!
Üdv:
Gitta

bringa
bringa

Ja, s még ez:
Áfonya
Hiányzol ám nekünk! Kép
bringa
bringa

Sajna és még mindig totál takony vagyok, na meg ez a hó is, ráadásul jön ma du-án de lehet csak holnap a dokinéni a Danihoz havi ellenõrzésre, ,így nekem is kimarad a tali.

Én még egyiken sem voltam Kép Kép Kép Mindig valami közbejön, a fenébe is.

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Kataa,
Ahova költözünk egy kis falu a budai agglomerációban, már 2 éve építkezünk, és most jön majd a nagy beköltözés. Bõvebbet mélben küldök.
fürdõlepedõ: frottírt használok 100x100-as méretût, ez még Zsófinak elég jó, de biztos lehet nagyobbat is kapni.

Köszi mindenkinek a válaszokat. Csak attól félek, ha pl. sírni fog, akkor rohanjak ki az áruházból a kocsiba, adjak neki cicit, v. akkormit csináljak? Mert láttam már üvöltõ kisgyereket bev. kp.-ba,és elég durvának tartom, hogy pár hetes gyereket bevisznek a tömegbe.

Pucur,
Igazad van, most elég megfázásos idõszak van,mi is ált. hétköznap vásárolunk be, hétvégén sosem megyek, a tömeget úgy útálom.

A férjem eléggé szeret vásárolni, bár inkább célirányosan, de amit felírok mindig meghozza, sõt még extraságokat is, mert õ szeret sütiket kreálni, és kicsit fõzni is. Sõt, rugikat is vett Zsófinak.

Macsek, Ilke
Én is Frosch-t használok,de nem az eceteset, hanem a ph neutralosat, szeretem ezt a márkát, már 5-6 éve ezt használjuk itthon.

Gumicukor,
Ne is mond a németül pofázást, német tanár létemre, már fél éve nem beszéltem németül, és már lassan nem is merek megszólalni, mert tuti, hogy csomó mindent elfelejtettem, de majd belejön az ember lánya. Majd te is meglátod!

Na megyek, mert ma és tegnap extra nyûgös Zsófi, szinte enni is alig tudok

pusz

Brokkoli és a 2 hónapos Zsófi
brokkoli

Hali!

Gabinak asztmás jellegü hörghurutja van, a nózija még mindig szelel szerencsére, de minden levegõvételnél hallani ahogy a tüdejében szörcsög a váladék. Ma el kellett szaladnom az önkormányzathoz, igy fejtem tejet ha netán sokáig kell ott idõznöm. Fél óra alatt megjártam, de a köv etetésnél azt kapta meg. Közvetlen a doki érkezése elõtt evett 10 perccel. Mármint akkor fejezte be. Fél óra alatt tudtam belediktálni 1 decit. Alig akar enni. DE! Még igy is sugárban jött vissza a kaja, pont a doki szeme láttára, úgyhogy kaptunk beutalót a gasztroenterológiai osztályra.

mennem mkell

sasha
sasha

Sziasztok Lányok!KépKépKép

Nagyon régen nem jelentkeztem már: még élünk, jól vagyunk és fejlödünk!
Nem tudtam nyomon követni az eseményeket, most is csak az utolsó hetet olvastam vissza, nagyon labilis a netes kapcsolatunk. Most elöször egy kicsit magunkról írok.Kép

Luca azóta már elmúlt 13 hetes, betöltötte a 3. hónapot is! Az étvágya a régi, tehát jó. Már jó pár hete elkezdte a gügyörészést is, mindenféle félig-artikulált hangot hallat, mint "ööö", "gö" "aau", "nö"... Nagyon tetszik, hogy NÉHA már visítás helyett ilyen "emberi" hangokkal adja azt is tudtomra, ha valami (mint pl. az öltözködés, amit utál) nem tetszik neki.
Néha kidörzsölödött a bör a tokája alatt, arra kapott egy kenöcsöt a dokinénitöl, attól max 12 óra alatt eltünt a pirosság. Azonkívül a múlt héten nagyon ment a hasa, így amikor már kétóránként csurig volt f*sva a pelenka, ismét doki segítségét kértem. Hozzáteszem, hogy nagyon meg voltam fázva, ami úgy tünik, nem, vagy így(?) hatott Lucára. A dokinéni vírusra gyanakodott, mert büdi is volt a dolog. Két napi gyógyszerezéssel (aminek persze nem nagyon örültem) már egész normálisnak tünik a dolog, de még folytatnunk kell a kúrát. Szerencsére nem fogyott a hasmenés következtében, tegnapra már hízott megint pár g-ot. Egyébként most olyan 5800 g körül van, hosszra nem bírom sehogy sem lemérni, annyit kalimpál minden egyes alkalommal amikor pepróbálkozom. Ha valamit a kezébe adok, azt tartja egy darabig, de nem-igen nézegeti, csak hadonászik vele. Ez igen érdekes a karika alakú csörgöjével, amivel már többször fejbe is vágta magát. Gondolom, fura, hogy valami zörög, no meg a kezébe is nyomtam valamit, ezért a nagy izgalom. Ja, nagyon nem szeretett hason feküdni, utálta tartani a fejét, így azt meg edzenünk kell. Már nagyon elégedett vele az orvosKép, ha jó kedve van, akkor 5 percig nézegeti magát a pelenkázó mögötti tükörben, feltartott fejjel. Nem mintha felismerné magát, de legalábbis érdeklödik a látvány iránt. Nagyon jó fej, amikor csodálkozva hangoztatja, hogy "ö" "ö"!
A szopizás még mindig jól megy, azzal a különbséggel, hogy már büfizünk is. Ez abból áll, hogy abbahagyja az evést ha levegöt nyel és nem hajlandó folytatni amíg nem "légtelenítem". Olyankor persze néha bukik is, de általában nem vészes mennyiségeket. A múlt héten kerekedett vita kapcsán kellett rájönnöm, hogy milyen szerencsés helyzetben vagyok. Soha semmi gond nem volt a tejjel (csak az elsö 2 napban nem volt semmi, aztán pedig olyan sok, hogy a gyulladás fenyegetett pár napig), Luca pedig a 4. héttöl végigalszik 7 órát. Csak az volt a zavaró, hogy az éjszaka 12 és 3 között kezdödött. Mostanra már 11-12 között le tudom tenni és ha nem keltjük fel, lazán alszik 10 órát. Pénteken megpróbáltam kivárni, hogy mennyit is tud aludni egyhuzamra, de már az elsö félálomban megtett nyösszenetére felvettem, higgyétek el 11+3/4 óra alvás után!!! Ez vajon normális? Aztán kapott új pelust, evett és egy óra múlva újra elaludt. A kedve jó volt, mesélt míg ébren volt, de alig hogy föztem magamnak egy teát ö máris az igazak álmát aludta...

VIKI!KépKépKépKépKépKépKépKépKép Gratulálok és minden jót kívánok! Ha lehet, émelygés nélkülKép!

Manó! Nagyon remélem, hogy jól van már Emma, de az jól hangzik, hogy végig nagyon jól evett és hogy jókedvü.

TÁPLÁLKOZÁS:
Kicsit elkésve, de én is küldök egy kis anyagot a táplálkozási szokásokról. Eddig Luca ételként csak anyatejet kapott, 2x ivott igazán teát és úgy 5x max. 5-10 g-ot. Ja, amikor a kórházban még nem volt tejem, kétszer kapott (azt hiszem) glukózt. Ennyi.Kép

üdvözlettel
Csipkebogyó és Luca
csipkebogyó

Sasha!
Most olvasom, hogy Gabi még nem jött rendbe, csakis a legjobbakat a fiatalúrnak, hogy ne kelljen sokat macerálni. Te pedig rá se hederíts a sértésekre, magát (vagy az ismerösét?) járatja mindenki le az ilyenekkel, téged nem érint a bunkóság.
MINDEN JÓT!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Jobbulát kívánok minden beteg anyucinak!!!!

Sasha
Jobbulást Gabinak is, reméljük nem találnak semmi komoly bajt a kivizsgálásnál.

Forti

ui: Ha így esik a hó csütörtökig, nem hiszem hogy megyünk a talira, a Váci út túl oldalára alig tudtam átvergõdni a babakocsival, nemhogy messzebre. Kép Kép

Kép
Kép
forti

Hali!
Tali miatt irigykedem ezerrel!Kép
Majd tavasszal mi is eljutunk remélem.

Sasha,
szegény Gabibaba, reméltem, hogy csak "szimplán" náthás. Ez a hörghurut elég brutál, Annának is volt 3 hetesen, mi kórházba is kerültünkKép. Milyen gyogyit kaptatok rá?

Zsani,
nem irigyellek, ebben a hóban dolgozni menni...Egy hõs vagyKép!

Beszti,
én is megfigyeltem Malackánál, hogy ha csak egy icipici fény beszûrõdik, nem tud elaludni. Viszont miután elszunyált, fel kell húznom egy redõnyt, hogy ne tévedjen el, ha át akar jönni éjjel. Anna szintén töksötétet igényel. Én viszont akkortájt még nem, de hát nincs mit tenniKép.

Korkülönbség:
szerintem mindegy mennyi, minden kornak van elõnye és hátránya is. Nálunk 2 és negyed év van, hát mostanában kicsit nehezebb, a dackorszak és a tél miatt, de remélem mindkettõ elmúlik hamarosan.

pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Haliho!

Képzeljétek, hogy Nátán hajlandó enni!Kép Tegnap is meg ma is!KépKép
Nem tudom, hogy csak amit kapott, az izlett neki (bár korábban is kapott, és akkor nem kellett neki (HIPP alma-banán)), vagy ez már igy is marad... Vettem kisüvegeset, mert nem akartam feleslegesen pepecselni, aztán kidobni, ha nem kell. És legnagyobb meglepetésemre nyitotta a száját és le is nyelte, pedig korábban mindig kiberregte vagy köpte. Végül addig adtam, amig kellett neki, kb. 1/3 üveg fogyott el mindkét nap (a nagyon kicsi üvegesböl). Mennyiségre nem volt sok (valószinü nem is adtam volna sokkal többet), de nem is az volt a cél.
Elképzelhetö, hogy csak ennyi idö kellett még neki?

Ági!

Petra még mindig nem nagyon akar enni? Mert akkor próbáld ki, hogy kihagysz neki hosszabb idöt (nálunk talán egy hét is kimaradt), amikor nem adsz neki. Hátha nálatok is bejön.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Megjártuk már megint a dokit. Marcinak elkészült a vizsgálati eredménye, ami szerencsére negativ, tehát nincs baci a kakijában. Akkor meg nem értem. A dokinõ ugy döntöttt csináltat még két vizsgálatot, virusra (ami szerinte azért nem lehet, mert annak más tünete is lenne), és valami parazitára (ami állítólag kizárt szoptatott babáknál). Hát ezzel nem jutottunk elõrébb. Holnap ebben a hatalmas hóban mehetek megint (vinni kell kakis pelust, meg akarja nézni), és vihetek megint mintát az ÁNTSZ-be.
Azt kérdezte a doktornõ, hogy nem eszik e túl sokat, mert az is lehet, hogy nem tudja feldolgozni a pocija. 5-6 alaklommal eszik egy nap, nem tudom, hogy ez mennyire sok.
Állítólag, ha megfelelõen nõvekszik, és jókedvû, akkor nincs semmi baj. Hát jó lenne már ezen túl lenni.

Mi pont csütörtökön megyünk Pestre. Marci beutalót kapott a Szemészeti Klinikára. Még mindig váladékozik a szeme. Du. pedig a nõgyógyihoz is eljutok végre. Ha úgy jön ki a lépés, és Marcit sem viseli meg nagyon a vizsgálat, akkor benézek én is a talira.

Minden beteg babának és mamának jobbulást.

Djeszter
djeszter

Sziasztok
Zsani
köszi szépen az ötletet de holnap leszedik ezt a vadhus darabot a korházban igy remélhetöen rendbe jö minden Kép

Kataa
átadtam a gyogypuszikat Kép én is szoktam nosztalgiázni mikor fáradt és kimerült vagyok bár én nem voltam olyan nagy bulizos de én is csináltam olyat hogy bulibol mentem haza aludtam 2órát és mentem dolgozni de enek káros és fájdalmas következménye lett akorát estem hogy kékzöld lett a lábam mert fél kómásan mászkáltam Kép egy életre megtanultam utána hogy buli után tiszteséges alvás jár Kép

Kakkufü
én néha hagytam sirni petikét miután már az öszes szoba jöhetö lehetöséget kiprobáltam .

Mano
ahogy ildiko is irta van HA2 is és ha te továbbra is HA-val szeretnéd etetni emiliát akor ezt mond meg a doktornak is ne hagyd magad Kép

Lányok
igyekszünk meggyogyulni Kép
képzejétek ma anyatigrist kellet játszanom mert az a busz amivel felszoktunk menni a petöbe az mozgásérült-és babakocsibarát ugy van kialakitva hogy könyü legyen felteni a babakocsit és van 2 hely a babakocsiknak de ma sokan voltak a buszon és mindenki oda állt ahová a babakocsit szeretem volna tolni megkértem az ott álokat hogy menyenek odébb mert oda szeretném tolni mindenki odéb ment csak két közép korunö nem. mondtam hogy ahol álnak az a babakocsiknak fentartot hely akor sem mentek odéb mert hogy ök dolgozni menek mondtam hogy én meg a Petöbe viszem a gyereket igy nekem kellet az ajtoba álnoma babakocsival mig más a babakocsihelyen öldögélt Kép a korházban ahol meg voltunk ott akarták tartani petikét és álandoan azt mondták hogy mert büfi szaga volt hogy biztos refluxa van ezt egy idösebb doktornö mondta mert hogy a hipoton babák refluxosok Kép utána meg egy fiatalabnak egy negyed oráig kellet magyaráznom hogy mien egy hipoton baba mert nem akarta elhini hogy petike hipoton Kép és tölem kérdezte meg hogy az 5 honapos oltás mi ugy hogy ezek után semmi képen nem akarta petikét otthagyni .

Pusz Csics és Petike Kép
csics

Nyuszi
Az biztos hogy a lenyeg mar az alvas hosszan es a buli rovidsegen van : ))

Kakukkfu
5 perc sirni hagyas meg nem a vilag vege es egy kicsit kifarad tole es konnyebben elalszik utana.Egy egy szornyu ejszaka nekemvolt olyan hogy kezemben is sirt,na ilyenkor letettem es ha 5 perc bombi utan olyan halas volt hogy csak na J))

Mano
Lehet hogy csak tenyleg a lemaradt potolta a pici lany.
Jaj az en vedonom is ilyen mar 3 honaposan etette volna ,mindig szemelyes sertesnek veszi ha nem ertek vele egyet ,de hat ez van.Majd ha lesz babaja rajon : ))))
Szerintem Alex a ho miatt alszik ma ennyit,ezt mar megfigyeltem
nala,olyan mint egy kis jegesmedve : )))

Sasha
Jobbulast Gabi babonak !!!!!A gasztroenterologus biztos segit majd a bukas ugyben.

Kryss
Elvezd csak anyukad tarsasagat,mi megvarunk.A mikor anyu a noveremnel van soha nem hiv minden nap.Bezzeg amugy minden nap dumcsizunk fel orakat.Neha olyan vicces,itt Alex dumal a hatterben ott meg ket fiu sikongat : ))))

Mona
UUUUGY szeretnek menni,remelm ez a ho nem szol kozbe : (((
Mindenkire kivancsi vagyok am !!!!
Ja mar en is rutinos jatekos vagyok, a legkozelebbi oltasnal apa kivesz szabit,na nem csak ezert de hogy pontazon a napon az az en muvem.

Brokkoli
Dehogyfog sirni,minden uj erdekelni dogja foleg ohgymeg a popsiat is mozgatjak,induljatok csak shoppingolni !!!

Csipkebogy
De jo hogy jelentkeztel : )))
Ne aggodj nekem Alex pont ilyen,regel en is ebreszte ma 9 oras alvas utan mert meg nem ertem kiprobalni de tuti laudna delig,merta eggeli etetes utan visszalaszik meg 11 ig !!
En is kerdezem futol fatol mint aggodo anyuka hogy nem baj-e de megnyugtatana khogy neki tobb alvasra van igenye.

Zulu
’Majd ha ott lakunk a kozelben remelem osszefutunk,ha mashol nem a MOM Parkba OK !!!!

Beszti
Gratula Natannak hogy ratalalt a kanalra.
Na megyek mert siras van
Kataa es Alex

Kép
Kép
kataa

Sziasztok lányok!

Bejelentkezem én is ide ebbe a topicba, mivel a "friss kismamákat" kinõttük. Kép Boglárka kislányom most két hetes és négy napos, és néha már vannak olyan félóráim, amikor netezhetek végre.
És persze rögtön kérdezek is... ha nem baj..
Arra gondoltam, veszünk hordózókendõt, csak épp nem tudom eldönteni, hogy karikásat, vagy simát vegyünk-e. Biztos van köztetek, aki tud tanácsot adni, hogy miért jó az egyik, vagy a másik?
A másik kérdésem a kakira vonatkozik. Örök téma, azt hiszem. Kép Általában szép szabályos kakikat produkál a kisasszony, de ma délelõtt pont egy peluscserénél azt vettem észre, hogy a pépes, sárga színû kaki mellé eleresztett egy nagy adag sárga, teljesen vízszerû állagú kakit is. Ha nem épp peluscserénél történik, akkor észre se veszem, mert teljesen olyan volt a kinézete, mint ha pisi lett volna, csak épp nem onnan jött, ahonnan a pisi szokott. A délutáni kakik megint normál kinézetûek voltak. (Láza nincs, megmértem.) Szerintetek ez normális dolog, vagy hívjam fel a dokinénit?

Köszi és sziasztok!

Kispici és Boglárka
kispici

Sziasztok
Beszti
Gratula az elalvási projekthez. Én is pont azt gondolom az Aludj jól... könyvrõl, amit te Kép

Kispici
Szia Kép Gratula Bogihoz!
Nekem nem karikás van, és tetszik. De várd meg, amíg olyan is szól, akinek karikás van. szerinttem egyébként mindegy Kép
Kaki témában nem tudok válaszolni, esetleg ha felhívod a dokit?

bringa és hanna (5 és fél hó)
bringa

Kispici!

Gratula Bogihoz!KépKép
Nekem viszont karikás van, és nekem is tetszik!Kép
Igaza van Bringának, szerintem is bármelyik jó lehet. Én azért választottam a karikásat, emrt nem kell mindig újból megkötni, viszont az lehet, hogy a simába meg többféleképpen lehet bekötni...

Bringa!

Már mikor olvastam az Elsö hetekben... szólni akartam, hogy szerintem csak óvatosan, ésszel a könyvvelKépKép. Mert ki tudja, mi derül ki évek múlva, hogy mégsem ugy kellett volna (lásd Spock). Én jobban bizok az ösztöneimben, igaz Nátán azért egy-két kivételtöl eltekintve nem kelt fel nagyon sokszor.
Pl. nem hiszem el, hogy az, ha 4 éves koráig nem alszik délután az olyan észveszejtöen nagy baj lenne, hogy akkor majd éjszaka lesznek bajai (ráadásul miket ir!Kép). Márcsak azért sem, mert Beni nem alszik már régóta, de szerintem nincs is szüksége rá. Egyrész irja, hogy a gyerek alvásigénye mennyi, másrészt az, hogy azért aludjon du. És mi van akkor, ha az én gyerekem éjszaka alussza ki magát? Mert leteszem legkésöbb 9-kor, aztán alszik 8-ig (az ugye 11 óra), és ez az adatai szerint elég is neki. Akkor miért kéne a du? És éjszaka nagyon jól alszik, hála Istennek egyik szörnyüséges tünetet sem produkálja.
Ja, és én nem szeretném Nátánt sem sirni hagyni. Nem hiszem, hogy attól fog megtanulni aludni. Söt olyan "borzasztó" vagyok, hogy lehet este (napközben is) cicin elaludniKép, és lehet éjjel szopizni.
Persze mindenki másképp csinálja. Én igazán nem érzem katasztrófálisnak az alvási helyzetünket (bár szeretném végigaludni az éjszakát, de már az is boldoggá tesz, hogy látszik a fejlödés), lehet, hogy ezért vagyok kritikus a könyvvel.
Nem mondom, hogy nincsenek benne jó tanácsok, és ha valakinek sok gondja van az alvással, próbálja ki, hátha...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Milyen szépen esik ma a hó, le is mentünk du. a Petrával sétálni de nagyon fújt a szél így hamar haza is jöttünk.

Zsani
Te ilyen picike voltál? Idõre születtél?

Tejpép: a Petra is csak a barackosat eszi meg a körtéset utálja.
Milyen volt az elsõ munkanap? A férjed, hogy boldogult Julival?

Vásárlás: jó lehetett ez a kenyér vásárlás!!!

oltás: te biztos tudod régebben már volt róla szó csak nincs idõ megkeresni. A Petrának nagyon meg van duzzadva a BCG oltása. Szerintem be is van gyulladva. Kb 5Ft-os nagyságú és ha megnyomom akkor puha, olyan mint a vízhólyag. Ez normális?

Ilke
A liberonál is lehet gyüjteni a pontokat és egy kis fotoalbumot lehet nyerni amibe kb 10db 9x13 kép fér bele.
Olyan jó, hogy csütörtökön lesz a tali mert már úgy szeretnék veletek találkozni.

Azért jó neked, hogy Lili elfogadja a gyümölcsöt. Én most azt csinálom, hogy levágok egy szelet almát és odatartom neki, hogy nyalogassa. Már csak azért is, hogy szokja az ízét. Mondjuk az almából nem hiányzik semmi mert tudod neki még nincs egy foga sem.

Kaki: a Petra sem kakilt már három napja. Nem tudom, hogy ez mitõl van mert van amikor meg egy nap háromszor van. Ki érti ezt?

Milyen volt a film? Én is szeretném megnézni, láttam a bemutatóját. Majd megvárom míg megjelenik a videotékába.

Szolárium: tudod nekem is nagyon érzékeny a bõröm és egyszer elmentem a szoláriumba és annyira leégtem ,hogy reggel be kellett telefonálnom a munkahelyemre, hogy nem megyek be mert nem tudok felöltözni, annyira leégtem. Egésznap csak feküdtem az ágyon ruha nélkül és be voltam fújva Panthenollal.

Kataa, Ilke
Ennyire kicsi az Ikeás kiskád?

Kataa
Mi csak pelenkatörölközõt használunk az elejétõl fogva. Ha ez megnyugtat nekem még mindig nagyon hullik a hajam.
A Petrának is nagyon száraz a bõre. A doktornõnk most írt valami krémet fel neki amit csináltatni kell. Holnap lesz kész majd meglátjuk, hogy használ e.

Bringa
Én Ciffel szoktam kimosni a kádat. Nekünk is sajnos a mosógép oda folyik.

Brokkoli
Mi elõször a Petrát 7 hetesen vittük nagyobb bevásárlóhelyre de akkor nyár volt. Szerintem ha nem muszáj akkor inkább ne vigyed mert most rengeteg ember beteg és nehogy õ is megbetegedjen.

Gumicukor
Cora akciók (jan.29-febr 18): kiságy, fajáróka (13990Ft), hálós járóka (7990Ft) pelenkázó, rugik (990-2000 Ft), bodyk (350-400Ft), zokni (200Ft), harisnya (590Ft), hosszú ujjú baby pulcsi (800Ft) paplan+párna (1890Ft), kocsiba való gyerekülés (7990Ft), etetõszék (9990Ft), fa etetõszék (6490Ft), pelusok (Libero, Pampers), popsitörlõ 4db-os Johnson (1699Ft), bili, kis WC, kádba való ülüke de ez nem olyan mint amirõl a Nyuszi feltett képet (2990Ft), különbözõ játékok…..
Ha tudod, hogy mi érdekel akkor szóljál és megnézem, hogy van –e.
Milyen a munka? Van idõd a Dani mellett dolgozni?

Judy
A Petra nem sírt a keresztelõn, akkor ezek szerint benne maradt a kisördög?
Nem baj, hogy széles a válla a férfiaknál az a jó. Hogy nézne majd ki nyüzüge vállal?

Ilke
A Petrának is vannak a testén száraz, piros foltok.

Pszi, Gumicukor
Én is annyira imádom az édességet, hogy nem tudok meglenni nélküle. Mindennap kell vennem valami csokit vagy pudingot.

Sasha
Öntözés: mikor a kórházba voltam akkor nekem is sok virágom tönkrement mert mikor már a virág teljesen elfekszik annyira szomjas akkor sem jutna a férjem eszébe, hogy meg kellene öntözni.

Kataa
Én is szoktam vásárolni piacon és nagykerbe. A férjem is eleinte olyan volt mint a tied de már egymáshoz csiszolódtunk, így már õ is bárhol vásárol. (mi öten vagyunk testvérek õ meg egyke).

Ági és Petra
petra2

Beszti
Én is így gondolom. Azért elolvastam a könyvrõl szóló topicot is, de valóban durva. Egy picit azért most szigorúbbnak kellett lennem, mert pár éjszaka óta 5-6* is felkeltünk. Eddig ált. két szopi volt éjzakánként (mások már ezt is szörnyûnek találják), de nekem jó volt így, mert ebbõl kifolyólag nappal is aludt. De azért a 6 sok Kép
Azt én is furcsállottam, hogy hogyan aludjon éjjel 10 órát, han nappal alszik 4-et, s az alvásigyénye 12 ???? persze tényleg minden gyerek más. annával az most a baj, hogy amíg náthás volt, rögtön felvettem, s most megszokta, s csibészkedik. Msozt is elaludt 8-kor, s 9-kor már fent volt. Nem hiszem, h éhes...
Én is ismerek olyan kétévest, aki - ha du. alszik, akkor edte 11 elõtt nem lehet ágyba tenni,s éjszaka is felkel többször. ha viszont nem alszik, akkor átalussza az éjszakát. Hát szerintem az szerzõ is inkább az utóbbit választaná... Kép

jóéjszakát
bringa és hanna
bringa

Tali,
Meg van beszélve a Mikkamakkásokkal a csüti, várnak minketKép. Lehet elõbb is meni mint 2 óra. Megkérdeztem van mikro, lehet melegíteni is.

1.Ági és Petra
2. Beszti és Nátán (meg lehet, hogy Beni)
3. Ilke + Lili
4. Zita + Solymi
5. Nyuszika + Emília
6. Forti + Levi
7. Zsani + Juli
8. Kataa + Alex?
9. Pszi + Balázska?
10. Djeszter + Marci
11. Dió + Peti
12. Mona + Máté
13. Pucúr + Dóri

Forti,
Már én is gondolkodom azon, hogy lehet kenguruval megyek, ha túl nagy lesz a hó. Rossz lenne, ha nem lennétek ott!
Hát nálunk is buliznak a fogak szerintem, mert két napja nem sokat alszunk, Lili fél 2 körül ébred és onnantól fogva reggelig csak eszik és eszik, aztán csodálkozunk mindketten, hogy nincs reggeliKép.

Beszti,
Gratula a jó alvásokhoz és evésekhezKép.

Nyuszi,
OkKép.
Hát igen, néha egy picike finom itókát én is el tudnék viselni. Karácsonykor fájt is a szívem, mert hát legyártottam azt a sok citromlikõrt és mivel szinte tömény vodka volt az alapja, így még a nyelvemet sem mertem belelógatni, nem, hogy beleigyak. De az illata nagyon jó voltKép.
Hû, akkor nem csak engem kerülget a frász a két gyerkõc miattKép?

Kakukkfû,
Szerintem 1 hónaposan még nem lehet elrontani semmit, akkor ha sír a pindurka, akkor bizony szüksége van rádKép. Állítólag 3-4 hónapos kortól kell figyelni bizonyos dolgokra, mert onnantól már rögzülhet. Mi sohasem hagytuk sírni Lilit, persze vannak néha helyzetek amikor nem tudok rögvest hozzárohanni, de ez ritka. Megjegyzem elég nyugodt baba, teljesen jól eljátszik már egymaga is, csak akkor szokott sírni ha tényleg valami baja van. Még valami, elvileg ebben a korban alakul ki a bizalom a kicsiben, ezért kell hogy mindig reagálj a jelzéseire. Nálunk 1-2x volt olyan eset amikor semmi sem nyugtatta meg, még a cicin is sírt, ilyenkor én szépen nekivetkõztem, rajta is csak egy pelust hagytam és magamra hasaltattam (állítólag ez megnyugtatja a babákat, mármint a mami illata és a bõrkontaktus). Lassan simogattam, halkan, nyugodtan beszéltem hozzá, és pár perc múlva már elfogadta a tejcsit is, utána pedig már nem volt semmi gondKép.

Sasha,
Sajnálom, hogy nem jöttök a talira, jobbulást Gabibabának!

Kryss,
Teljesen megértelek, majd írj ha tudsz.

Ildikó.
Köszi, majd lesznek ám képek!

Mona,
Mi az óvoda részen leszünk, a játéktár a ház másik részén van, ha jól tudom.

Dió,
Mi is õszre tervezzük a babaprojekt 2-tKép.

Bringa,
Én nem írtam a Megint megjött-be régebben.

Gumicukor,
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni, de vigasztaljon, hogy most már ha minden igaz akkor minden hónapban lesz, és ha a jó idõ is idetalál majd valamikor, akkor pedig közös programokat (sziget, Városliget…) is fogunk szerintem szervezniKép. Gyógyulj meg hamar!

Brokkoli,
Mi úgy oldottuk meg az ilyen bevásárlós utakat, hogy mindig vittem magammal 20-40 gr lefejt tejcsit, így ha kicsit elkezdett pityeregni, az tuti megnyugtatta. De csak nagyon ritkán kellett odaadnom.
Ügyi a férjed!

Csipkebogyó,
Jó hallani rólatok.

Djeszter,
Jó lenne ha el tudnátok jönni!

Csics,
Elég elszomorító, hogy némely emberek hogy viszonyulnak a babákhoz és persze a várandós mamikhoz is.

Kispici,
Gratulálok a pici lányodhozKép!
Kaki ügyben, szerintem ha a többi kaki olyan mint korábban ,akkor nem lehet baj, de ha bizonytalan vagy akkor nyugodtan telefonálj a dokinak, õ biztosan megnyugtat.
Kendõnk nekünk nincs, így ahhoz nem tudok hozzászólni.

Puszi, elnézést, hogy megint ilyen hosszúra sikeredett!
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ági,
Nekünk van most pár csomag Liberonk. Van honlapuk ahol lehet errõl olvasni, mert én kerestem de nem találtam. Vagy az üzletekbe kell keresni infot?
Már én is várom a csütörtökötKép!
Sajnos Lili sem kakilt már 3 napja, ezért ma csak õszibarackot adtam neki (de sajnos így magában nem nagyon ízlett neki, csak pár kanállal evett), remélem holnapra lesz valami hatásaKép.
A film jó volt nagyon.
Fürdéshez esetleg próbáljátok ki az Eucerin olajos fürdetõjét, nekünk bevált. Fürdetés után mi is gyógyszertári nyugtató krémet használunk Lili bõrére.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Nálunk még mindig szakad a hó!!!!!!!!

Ezt el kell mesélnem:

Képzeljétek, tegnap voltam elõször Dóri nélkül, ráadásul 2 egész órát. Kép Dancsinak volt szülõi értekezlet.
Igaz már az elsõ félórában majd megvesztem, annyira hiányzott. Apa vigyázott rá, tehát nyugodtnak kellett volna lennem. Mégis szívem szerint már 20 perc múlva üzentem volna, hogy mizujs? Mégsem tettem, apa nehogy azt gondolja, hogy kételkedem az apai gondoskodásában. Azért induláskor dobtam egy sms-t, hogy már a kocsiban ülök. Gondoltam a párom talán megkönnyebbül. Kép
Szóval jól elvoltak, csak az alvás nem akart menni apával. Volt egy kis hiszti, de végül az ölében elaludt. Kép
Ha voltatok már távol a babától, ismeritek az érzést, amikor hazaértek. Hát én majd elolvadtam, amikor kinyitottam az ajtót és az én Dórikám ott állt szemben az ajtóval, apa kezét fogva. Szinte húzta az apját, úgy szaladt elém! Valami csodálatos érzés volt! KépKépKép

Zsani!
Utólag is boldog félévességet Julinak!!!! KépKépKépKép

Pszi!
Szintén utólag, Boldog névnapot Balázskának!
Dóri is Balázs lett volna, de hiányzott hozzá egy felettébb fontos "alkatrész". KépKép

Pucúr!
Nekünk a 4 hónapos szurinál mondta a dokibácsink, hogy "ennek a lyánynak jön a foga". Kép Erre két hónap múlva bújt ki az elsõ. Kép
A felsõvel pedig most kinlódik, de nagyon. Ha bekenem Dentinox-al, akkor jó, de nem sokáig. Kép

Beszti!
Dóri a mai napig cicin alszik el, az alvások 99 %-ában. Nem tudom mi lesz ha nem fog szopizni, de én úgy érzem, hogy akkor is meg fogjuk oldani. Úgyhogy én meg sem vettem a könyvet. A két nagyobbal sem volt semmi gond az alvással, pedig akkor nem volt net, csak az ösztöneimre tudtam hagyatkozni. Nagyon jó alvó volt és lett mindkettõ.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Ági: nem idöre születtem, hanem 7 hónapra. És most itt vagyok makkegészségesen, allergia nélkül Kép (persze gerincsérvem van, de nem bizti hogy attól Kép)
Oltás helye: nem baj ha göbös, sokszor szokott olyan lenni. Lehet borogatni (én bevizezek egy melltartóbetétet, és a combijára húzok egy férfizokniból levágott gumis részt (na, ezt jól leirtam... szóval levágod a zokni szárát, és a gumis rész meg egy kis szár marad, és az kerül a comba- mi "combszalagrendnek" hivjukKép). Masszirozhatod is egy kicsit. Lehet körömvirág v. árnikakrémmel is kenegetni. Hidd el, högy a babákat nem zavarja Kép

Beszti: egyetértek veled abban, hogy az ösztöneinkre kell hallgatni, mert az mindig tudja hogy mi kell a babának. De azért azokat is megértem, akik "bevágják a morcot", aztán komolyan használják a könyvet.
A vigyorgó fejet tudom, de jobb szeretem a "hagyományosakat", hiába, öregszem és nem birok eltérni a megszokottól KépKép

sasha: jobbulást Gabibabának.

Forti: mit szólnál, ha úgy mennénk a talira, hogy odafelé rávenném a bébiszittyót hogy vigyen el minket kocsival, hazafelé meg bejátszana a taxi? Nem lakunk messze, nem lenne drága, de mégiscsak ott lennénk. Nekem nem jut eszembe más megoldás, mert kenguruban nem birom el.

Csics: bunkó parasztok. Az ilyeneket lelökném a buszról. Az a szomorú, hogy ilyenkor az emberek csak bambulnak ki a fejükböl, eszükbe se jut, hogy esetleg figyelmeztessék a másikat. Tisztelet a kivételnek.

sasha: Gabinak jobbulást!!!

Reggel izgalmas volt munkába menni. Meg kellett tolni a trolit KépKép Persze elkéstem, de nem volt vészes. Viszont annyi beteg gyerek van, hogy még :I

Na, megyek vissza aludni.

zsani
zsani

Kakukkfû,
Pici még a babád, ne terrorizáld! Ha viszont biztosan érzed, hogy álmos, tedd le, és maradj ott mellette, fogd a kezét, simizd a fejét vagy a hasát, és zümmögje neki. Lehet, hogy egy ideig sírni fog, de mégsem hagyod magára, és egy idõ után megnyugszik, elalszik.
Solymi este 1/2 7-7 felé bealszik. (Ezt egy kicsit korainak tartom, de nem tudom, hogyan változtassak rajta.) 10 körül egyszer felkeltem kajázni, aztán 2-3 körül egyszer felsír magától éjszaka, akkor megpróbálom álomba simizni, de ha nem megy, akkor kap egy szopit. Utána 6-1/2 7 körül kel fel és reggeli szopi. Elõfordul, hogy ezután is bealszik, akkor 8-9-ig jó Kép Mondjuk a mai éjszaka elég nyugtalan volt, de az idõjárásnak tudom be...

Kispici,
Üdv sorainkban!!!!

Zita
parazita

Kata007
Édes lehetett Dóri!!!

Kispici
Kép

Zsani
Még meg hányom-vetem a dolgot. Képzeld hogy jártam, tegnap elidultunk tanácsadásra, átküzdöttem magam a Váci úton a babakocsival, és mikor odaértünk a rendelõhöz, akkor láttam hogy a tanácsadást áttették a mai napra. Elõször azt hittem hogy én vagyok ilyen hülye hogy elnéztem a napot, de kiderült hogy nem. Ma megint vergõdök egy sort, de lehet hogy kenguruban viszem le Levit.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok,

Sasha, nekunk is azt mondta a doki neni, hogy ha nem mulik el a reflux, akkor tovabbkuld gasztroentrologiara. Mert ezt allitolag kinohetik. Hat, remelem nalatok nem az a baj inkabb csak valami virus. Gabi most nem is hizik akkor, gondolom.
Mikor es milyen allagu tej jon ki belole? Mert nalunk mindig es nagyon kulonbozo. Van eves utan a friss tejcsi, ami szerintem tok normalis. Aztan van eves utan a darabos, turoszeru tej, az ugy fel-egy oran belul. Aztan ezutan jon a hanyasszagu tejcsi, ez szinte barmikor es van meg egy viz allagu valami, ami azert erdekes, mert nem is kap vizet. Ja es a legdurvabb, hogy neha sav jon neki fel es azt kopi ki. Annak eleg jellegzetes szaga van es sarga. Ma reggel peldaul eves elott bukott, ugy, hogy tok ures volt a pocija, mert este evett utoljara. Jott a sav(gondolom az) aztan meg elkezdett keservesen sirni. Igy aztan kapott savlekotot, pedig azt csak vegszukseg eseten adom neki.
Nem akarlak megijeszteni, csak leirtam, hogy nalunk mi a helyzet. Jo lenne, ha nalatok talalnanak valami teljesen egyszeru, banalis magyarazatot (mondjuk vmi virus). Mikor mentek a dokihoz? Es hova? Mi a Heim Pal-ba jarunk a gyerekbelre, nagyon kedvesek es ugy tunik erenek is hozza. Ha gondolod, szivesen megadom a doki nevet es szamat.

Kepzeljetek, tegnap uszason mar nem sirt, miutan kijott a viz alol. Nem mondanam, hogy egyertelmuen elveztem de mar nem akadt ki, csak pruszkolt egy kevesett. Szoval alakul a helyzet.

Hetfon megemlitettem a dokinak, hogy nem nagyon hizik. Hat nem tetszett neki kulonosebben a helyzet, de vegulis azt mondta, most mar varjuk meg a korhazat es majd ott is mondjuk a doplgot. Aztan utana leulunk es megbeszeljuk, mit is lehet tenni. Mert igazaboo eddig is lepcsozetesen hizott, nem egyenletesen, csak most mar kicsit hosszabb ideje tart a megtorpanás.

Hordozokendo.
NEkem a sima van, a nem karikas. Az elso hettol kezdve hasznaljuk (falvaltva, a ferjem es en is). eleinte fektetve vittem benne, most mar inkabb fuggolegesen kotom magamra. Ha ugy gondolom, hogy aludnia kellene, akkor magam fele forditom, ha meg csak unalom ellen, vagy anyahiany lekuzdesere hasznaljuk, akkor kifele forditva teszem bele. Az biztos, hogy sokat segitett az elejen a hasfajos idoszakban. Sokkal konnyebb igy tartani a babat, hatarozottan hat es derekkimelo megoldas. Elli nagyon jol elvan benne. Bar az is igaz, hogy karacsony utan, amikor nem vittem le anyukamekhoz, mert minek, ugyis folyamatosan valaki dajkalta, akkor sirt, miutan beletettem. De csak egy-ket percig. Es most mar megint osztatlan sikere van.
Viszont en vettem egy olcsobb fajta kengurut is, mert nem kenyelmes kapat ala felvenni a kendot, tul nagy rajta a csomo hatul. Hat az nem tul kenyelmes, hosszabb utakra meg mindig a kendoben megyek. Amugy lehet, hogy en nem csinalok valamit jol, de ugy nezek ki benne, mint akinek elcsuszott a pupja. Es nagyon nyomja is a hatamat.

Most jelenesem van, szolit a kis haziparancsnok. Kép

macsek
macsek

Sziasztok!

Koszi az alvasos hozzaszolasokat! Kép
Ha nyugos ugyis ki kell varni, ugyhogy ez van.

Annyira idegesit, hogy mar masodik napja nem tudunk kimenni! Szep, szep a sok ho, de mar eleg!

Tudtok vmit a csunya has szeppe tetelere?

Pusz
Kakukkfu
Emma, 4 es fel hetes
kakukkfu

Sziasztok!

Kispici
Üdv és gratu a lánykához! Nekem nincs kendõm, és kakiügyben se tudok semmi okosat mondani, de remélem már monden ok.

Alvás
Hát én nem olvastam azt a könyvet, de Gergõ se igen akar délután aludni, max egy órácskát, vagy este kézben fürdés elõtt. Ez gond a könyv szerint? Viszont egész éjjel alszik és délelõtt is csak kajálni kel fel. Igaz éjjel néha nyöszörög, ilyenkor megfordítom és már alszik is tovább.
Bizony van olyan, hogy 5 percig sírni hagyom, pl pont WC-n vagyok, vagy ilyesmi, persze tovább nem. És napközben is sír kicsit elalvás elõtt.

Holnap utazunk haza, remélem el tudunk indulni a hó miatt. Meglátogatjuk mindkét nagyszülõt és szombaton bálba megyünk. Hát nem tudom, hogy fogom bírni, mert általában este 10-kor leragad a szemem. Kávézni pedig nem lehet. De nem is ez a lényeg, remélem Gergõ nem fog hiányolni.

Képzeljétek, a múltkor itt aggódtam a forgáson, erre tegnap a pelenkázon 3-szor pördült át hasról hátra. Olyan édes volt. A földön ruhában még nem megy neki, csak a pelenkázón meztelenül.

Jobbulást kívánok minden beteg mamának, babának, jó talizást nektek, jövõ héten jövök újra.

judy és Gergõ aki ma 14 hetes és 6060 gramm
Judy (fodroczy)

Sziasztok.
Kata vagyok, az elsõ napokba már irogattam. Ha nem bánjátok néha ide is írnek. Nekem van egy három és fél éves kisfiam, Gergõ, és egy 8 hetes kislányom Nóra.
Üdv Mindenkinek

Macsek!

Ez a bukás dolog nálunk is van. Szinte majdnem szó szerint úgy mint nálatok. Van amikor kaja után egybõl, és van amikor késõbb. Túrós trutyi ritkábban jön. A dokinõ azt mondta ez ilyenkor még elõfordulhat, ha rendesen gyarapszik akkor nincs gond. 5 hetesen volt 5150 gramm, ezzel nincs is gond, bár azóta nem volt mérve. Jövõ héten megyünk szurira majd akkor mérik is.Úgy veszem észre, hogy talán mostanában már ritkábban fordul elõ a bukás. Jó lenne ha már kinõné teljesen.
Egyébként a gasztroentrologián mit és hogy vizsgálnak? Bocs ha butaságot kérdezek.

Judy
Nagyon ügyes a kisfiad. Szerintem elég idõben csinálja, nincs lemaradva semmirõl. Hiába a Gergõk azok (is) szuper gyerekek. Kép

Szép napot, alvós babákat
Kata
Katalin (fkata)

Macsek!

Gabi is akármikor tud bukniKép Sima tejcit, darabosat, hányás szagút, kissé nyúlósat ami átlátszó, meg van ami sárgás, de annak nincs szaga. Van, hogy õ is sirva fakad némelyiknél, ilyenkor gyorsan cicire rakom és iszik pár kortyot, hogy a rossz íz elmúljon a szájából. Evés után fél órával is bukik, de elég ritkán bukik 1 óra elteltével, de nem elhanyagolandó.

Hát szörnyü hallani ahogy a fiam lélegzik. Ha a száján keresztül, akkor olyan mint aki mindjárt megfullad, ha az orrán keresztül akkor szörcsög, meg röfög és mindkét esetben sipol. Már csak az egyik orrluka tiszta. Tegnap hõemelkedése volt egész nap, de még mindig vigyorgós... igaz nem sokáig. Ma reggel már átesett egy tortúrán szegény. Kapott hörgtágítót, K-vitamint, C vitamint és kiporszívóztam az orrát. Úgy panaszkodott hogy még!
Most meg halál álmos, de nem aludna, inkább hisztizikKép

sasha

Kép
sasha

Zita: miért kelted fel enni, ha alszik? Juli 6 körül fürdik, és fél 8-tól már alszik. Utána csak 4-5 között ébred enni. Ne változtass rajta, mert a baba tudja mikor álmos Kép Legalábbis Juli olyan.

Forti: ok, majd SMS-ezz hogy hogy döntöttél. Mi mindenképpen megyünk a talira.

Lányok: HA MÉGSEM LESZ TALI, MERT HOLNAP SORBAN MINDENKI LEMONDJA, AKKOR NAGY IRGUMBURGUM-ORDITÁS LESZ, mert mi mindenképpen elmegyünk. Legfeljebb ilkével ketten fogunk ücsörögni KépKép

Sirni hagyás: szerintem nem azt jelenti, hogy 5 percig sir, mert én éppen zuhanyozok. Ez arra vonatkozik, ami régen klasszikus volt, hogy "hadd üvöltsön, legalább erösödik a tüdeje". Vagyis mikor órákig hagytak minket sirni Kép 5 perctöl egy gyereknek se lesz semmi baja. Végülis a mamának is kell néha pisilnie, ennie, mosakodnia, nem?

Julinak újabb foga készülödik, most a bal felsö 1-es. Most délelött olyan volt, mint egy dühös kutya, marcangolta a szivacsjátékát és böszen morgott hozzá KépKépKép

zsani
zsani

Hali!

Kispici, Fkata,
sziasztok!Kép

Sasha,
kitartás!! Nekem olyan bûntudatom van, mikor Anna vigyorogva felébred, én meg rögtön támadok az orrszívóval, cseppekkel, babyhallerral felfegyverkezveKép.

Alvóskönyv:
én megvettem, elolvastam, de képtelen voltam betartani. Hogy emiatt, vagy sem, de a fiam a mai napig csak úgy alszik el, ha valamelyikünk ott van mellette. Amig Anna nem volt, addig ez nem is volt probléma, de most már elég kemények az esték. Éjjel átjön, sokszor kiabál álmában, persze Anna felébred rá. Az sem megoldás, ha a kicsit teszem a gyerekszobába, mert akkor is felébreszti, mikor kikiabál vízért vagy vmi másért. De szerintem ha egy gyerek rossz alvó, akkor azon semmilyen csodamódszer nem segít, csak a türelem.(ami persze nálam is elfogy néha, és ilynkor éjszakákat tudok töprengeni azon, hogy hol rontottam el.)
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha,

probalj meg hideg sos (lehetoleg tengeri so) vizet parologtatni. Mar ha van hideg parasitotok. NEkunk regen az a hagyomanyos NDK-s volt, abban jol lehetett csinalni, csak sajna tonkrement. De megerte. En asztmas vagyok es magamrol tudom, hogy konnyebb volt sokkal lelegeznem. Meg ugy altalaban segitett nekem a hideg levego.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Ja meg meg talan az, hogy amikor a tesom kisebb volt neha elkapta egy fulladasos roham(akkor gegegorcsnek mondtak, de valszeg krupp volt) es akkor anyukam bevonult vele a furdobe es megnyitotta az osszes hideg vizes csapot(De nam alltak ala! Kép ). Kiprobaltam magamon is, segit valamennyit. De a hideg, sos parologtatas a nyero. Ezt meg a szanatoriumban csinaltak velem anno, amikor eloszor fulladtam, onnan van az otlet.
Milyen horgotagitot kap Gabi?

En ezert is altatom Ellit napkozben nyitott ablaknal, jot tesz. Csak ejszaka nem merem, mert felek, hogy kimaszik a takaroreteg alol es megfazik. Ilyenkor meg gyakran ellenorzom.

Most neztem, beesik az ablakon a hoKép

macsek
macsek

macsek: nálunk is beesik az ablakon a hó KépKép

sasha: igaza van macseknak a hidegpárásitással kapcs. Szellöztesd gyakran a szobát, nem baj ha kicsit hüvösebb van (régen a tüdöbetegeket ún. szellözö-folyosókon fektették télen, jól bebugyolálva, az volt az egyetlen gyógymód- a Korányiban még mindig meg lehet tekinteni ezeket a müemlékeket KépKép)

zsani
zsani

Macsek
A hideg levegõ tényleg jót tesz. Kruppnál, hörghurutnál szokták javasolni, hogy nyisson ablakot, vagy álljon a hütõ elé, ha nem kap levegõt rendesen.
A múltkor ez volt a sógoromék 14 hónapos kisfiával, bedagadtak a hörgõi. Szerencsére már jól van. Persze itt mársól lehet szó, ha Sasha Gabijának hörgõtágítót adtak. de én nem akarok okoskodni.
Ezért altatod nyitott ablaknál Ellit? Én is gondolkodom rajta, mert Gergõ alig van levegõn. sajnos a babakocsiban nem szeret mostanában, pedig régebben jókat alukált benne. Ha meg nyüglõdik, be kell hoznom. És sapkában altatod, takaróval? Vagy hogyan? Szeretném én is ha többet levegõzne a baba, hogy erõsödjön az immunrendszere.

Üdv
Judy
Judy (fodroczy)

Sziasztok

Most alszik a lányom, gyorsan írok, aztán vasalás...Kép

Sasha

Szegény Gabibaba, minél elõbbi jobbulást kívánok neki!KépIlyenkor hálát adok az égnek, hogy Emília még egyszer sem volt beteg...kop..kop.

Ilke

Hát igen, jólesne néha egy kis finom itóka, én ugyan nem tudok ilyen házi praktikákat, de általában az ilyen nõi piákat szeretem.(nyekenyóka ahogy a bátyám hívjaKép)Kedvencem a Baileys, meg a Sherry, de a finom likõrkéket sem vetem meg.Kép
Én is csináltam ezt a magamon altatást, mikor picike volt, de ruhában.Imádott rajtam szunyálni...Kép

Tegnap extra nyûgös napunk volt, Emília folyton kézben akart lenni délután, de volt, hogy ott sem volt jó neki.Kép Valszeg a foga lehet. Kibújhatna már az a fránya!

Kata007

Én sokat gondolkodtam már, hogy jól csinálom-e de most megnyugtattál...mert olvastam, hogy nem jó ha a Manó a cicin alszik el, mert megijed ha felébred, meg nem fog magától megtanulni aludni, meg mit tudom én. Nálunk nem mindig cicin elalvás van, csak este, de van hogy nappal is, de nappal inkább ringatom.Kép De megpróbálom akkor letenni, amikor még nem ájult el teljesen, ilyenkor kinyitja a szemét, rám néz, aztán alszik tovább.KépVagy ha mocorogni kezd még simizem a hátát egy kicsit. Szóval sokat gondolkodtam azon, hogy nem kapatom-e el, mert már így is alig bírom a 7 kilóját!

még jövök
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok
Ma kirugtam a hambol alvas teren,fel 10-ig aludtam en is Alexxel,aztan apa ebresztett a telefonjaval.: ((((biztos a ho miatt : )
Lanyok,En azt hiszem lemondom inkabb a talit,mert nem biztos a soforom holnapra,annyira sajnalom es a kovetkezore nagyon remelem hogy lesz eselyem elmenni.

Kispici
Udv itt is : )

Agi
Mi is kaptunk ilyen kikveros babatestapolo kremet es nagyonbevallt szaraz borre es emg az illata is jo ahoz kepezt hogy gyogyszertari.
Szerintem nem kicsi a kad ,mi megelferunk benne,persze nem teljesen fekszik el benni Alex.
Hat mi is 3-an avagyunk testverek de nem ez a fo oka nagykerben valo vasarlasnakmcsak engem ugy feldob ha tudom hogy en fele annyiert vettem valamit amit mashol baromi dragan adnak.

Ilke
De jo hogy van mikro is a Mikkamakkaban,remelem egyszer csak kiprobalom.

Kakukkfu
Jo volt a kerdes,itt mindenki ezzel kuzd es sajnos csak egy megoldas van a torna : (((

Judy
Jo es szerencses utat nektek hazaes jo mulatast a balra.

Brokkoli
Megkaptam,irok valaszt : )))

Zsani
En is gondoltam a taxira,de akor babahordozot+aljat is kene vinni mert Pesten nincs olyan taxi ahol van gyermekules.

Nyusz
Bailetys!!!Imadom ,egy idoben mindeneste ittam ket kortynyit az ize miatt,na de azert nem sikerult alkoholistava lennem : )))
En is imadtam ha rajtam alszik el Alex vagy csak ugy fekszik es nezelodik,de mostmar csak nyomja a belso szerveimet ezerrel.

A hidegparologtatoval egyet ertek,mi minden nap hasznaljuk,bar hala istennek Alex sem volt beteg meg,de azt tudom hogy olyankor segiti a legzesuket.
Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

A talilemondásért én is nagyon irgum-burgumolnék, mert nekem nem piskóta ám odáig bejutni!!!!
Bár ezért nagyon megfontolandó, hogy elinduljak-e, mert még mindig havazik. A párom pécsi útjával sem tudom, mi lesz...

Kata007!

Majd szépen magától megoldódik az esti szopi elhagyása is. Csak természetesen! Nálunk Beninél már nem is emlékszem rá, hogyan, annyira természeten elmaradt. Volt simi, meg minden...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Zulu!

Na jah! Nekem is lelkiismeret furdalásom van, hogy letámadtam, de 5 perc elteltével 1000 puszi és dögönyözés után már el is felejtetteKép

Macsek!

Nincs hideg párásítónk és most hirtelen nem is tudom hogy csinljak hideg párát, mivel ma már többen emlitették eztKép Ha megengedem fél órára a hidegvizet a fürdõben az segit?Kép Annyi még nem párásitja teli a lakást mi?Kép
Spiropent-et kap napi 2x 2 ml-ert.
Nálunk is beesett a hó a konyhábanKép Ott mindig nyitva van résnyire az ablak.

Zsani!
Köszi a tippet. Remélem nem fázik meg jobban ha kissé kinyitom az ablakot, bár kétlem, de az aggodalom bennem vanKép

Nyuszi!

Igen! Én is örültem volna, ha megússza a betegségeket, de még mindig "jobban jártam" mint a szomszéd házban lévõ család. 10 hetes a kislányuk. 8 évet vártak rá és végül inszemináció után beköltözött a pociba. 36. hétre született agyhártyagyulladással. Amikor gyógyultan kiadták az osztályra 1 hónap elteltével akkor meg tüdõgyulladást kapott. Felvitték a sváb hegyre. 10 hetesen vihették elõször haza, ja és mindeközben 2x élesztették újraKép Az agyamban mindig ez jár és ha arra gondolok, hogy beteg a Gabcsi akkor mindig azt mondom magamban, hogy legyen inkább kicsi a baj, mint nagybb, ha már baj van, és próbálom nem túlaggódni magam. Néha sikerülKép

Heh!Ha úgy lett volna hogy mennénk a talira akkor most lemondtam volnaKép Úgy szakad a hó, hogy lépni alig lehet a járdákon, nemhogy babakocsit tolni. De nem úszom meg a fene vigye! Holnap kontrollra kell vinnem a gyereket, a doki látni akarja. Aminek örülök, hogy ellenõrzik, csak még kocsit nem birtam szerezni. Na nem mintha olyan messze lenne a rendelõ (1 villamos megálló, 10 perc gyalog) de mikor a multkori havazásnál vittem a 3 hós oltásra akkor is meggyült a bajom, pedig fele akkora hó volt mint most és még mindig szakad. Sõt ahogy elnézem egyre jobban. Párommal is megosztottam az aggodalmam és próbálja valamelyik haverját megkérni fuvarozzon, ha nem megy akkor elkisér oda vissza bár nemtuodom hogy röptetni fogja azt a kocsit vagy mi?Kép Majd meglátjukKép

sasha és Gabcsi

Kép
sasha

Jaj, meg mindig alszik, es mar szetdurrannak a cicijeim!
Elegem van a hobol!!! Itt peneszedunk napok ota mar a lakasban.

Lanyok, egy kerdes!

Ugye fektethetem hasra a kislanyom?
Igy tud igazan jol aludni. De ejszaka nem merem a kisagyba tenni, velunk alszik, igy kenyelmesebb is, meg hallom, ahogy szuszog.
Egyebkent anyukam forditott egy cikket a bolcsohalalrol, es allitolag a legujabb kutatasok szerint, ha a lakas nedves, es a baba nagyon be van bugyolalva, es a matrac nem "friss", hanem szinten nedves, egy bizonyos gomba telepszik meg benne, ami arzent bocsat ki. Ha a baba hason van, ugy konnyen elerik a "gozok".

Udv
Kakukkfu
kakukkfu

Sziasztok!

Csipkebogyó,
de jó hallani felõletek! Nahát mennyit alszik Luca! Zsófi max. 5-6 órát tud egyhuzamban aludni, de remélem lassan hozzácsap még 1-2 órát.

Sasha,
Jobbulást Gabifiúnak, szegényke gyógyuljon meg hamar!!
A fotózásról azt szeretném kérdezni, hogy szerinted érdemes a legközelebbire elmenni? Hol lehet jelentkezni? Hol lehet címeket megtudni még ahol fotózzák a picurokat? Zsófit is el szeretném vinni, mert mindenki nyaggat vele.

Csics,
Te szegény, milyen tortúrákon mész keresztül. Nagyon helyes, hogy nem hagytad ott Petikét, én sem tettem volna.

Kispici,
Gratulálok Boglárkához, sok boldogságot kívánok nektek!!!!

Annyit írtatok a Corárol, és megnéztem a honlapjukat is, hogy vasárnap megyek anyuval, Zsófit itthonhagyom az apucijával, mert félek a sok beteg embertõl, ráadásul 45 perc tõlünk kocsival, sok is lenne a picurnak.
Köszi az ötleteket mindnkitõl.

Jó nektek, hogy taliztok, majd ha Zsófi nagyobb lesz és az idõ is jó, akkor szívesen csatlakozunk ám!!

Zulu,
Anna jól viselte a 2 hónapos szuri utóhatásait? Zsófi jövõhéten kapja meg, mert dokinéni is beteg lett.

alvás: Én vettem könyvet az alvásról, és hát sokmindennel nem értek egyet, de vannak jó ötletek. Zsófi is soxor alszik el cicin, de van úgy, hogy lerakom az ágyába elnézelõdik, és elalszik, szerencsére ha kézben alszik el, nem ébred fel ha lerakom a helyére.

Kakukkfû,
MEg tudlak érteni. Én is így vagyok a kimenetellel, csak bentrõl nézünk ki az ablakon, és nem tudunk kimenni, már kezdek megõrülni, és ez megy már 2 hónapja.
Ráadásul Zsófi 3 napja nagyon nyugtalan, és keveset alszik napközbe ( kb. 3 órát! )

Kata,
Üdv. közöttünk, szép kis súlya van Nórababának, kis gombóc lehet õ is. Zsófim 8 hetesen volt 5250 gramm.

Zsani,
Sírással kapcs. teljesen egyetértek veled. Sajna együtt lakunk a szüleimmel már 5 éve, de már nem sokáig, és anyu persze rohan amint meghallja, ha sír. De álmukban is sírnak, nem kell õket tényleg egybõl felkapkodni.

Kataa,
Már várom, hogy vihessem Zsófit, de ilyen idõbe, és ennyi beteg közé,?!

na megyek mert szólítanak

Brokkoli és a ma 9 hetes Zsófi
brokkoli

Szoval, ha ilyen gond nincs, akkor nem kell aggodni, ugye?
Kakukk
kakukkfu

Hali!

Hidegpára:
nekem azt mondták a Budaiban, hogy vagy vegyek egy hidegpárásítót, vagy terítsek vizs lepedõket a szobába. De ne közvetlenül a fûtõtestre, mert akkor melegpára lesz belõle.
Meg azt is mondták, hogy ha nem lázas, akkor a hideg, száraz levegõ jót tesz, vigyem ki minnél többet.

Brokkoli,
hát az oltást jól viselte, csak sajnos rögtön utána elkapta ezt a rusnya köhögõs vírust. Dokinéni szerint azért, mert az oltás egy kicsit meggyengítette a védekezõrendszert, és ez elég volt. Szerintem ha Zsófi megkapja a szurit, egy kis ideig ne vidd emberek közé, nehogy így járjatok, mint mi.

Kakukkfû,
nekem mindkét kicsim csak hason hajlandó elaludni, igaz, van légzésfigyelõnk. Esténként mindig kiszellõztetek, és viszonylag hûvös szobában alszanak, pamut hálószerkóban, és egy puha, de nem túl meleg takaróval betakarva.
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sasha,

anyukam anno azt csinalta az occsemmel, amikor rosszul volt, hogy megnyitotta a csapokat, becsukta a fszoba ajtajat es bevonult a gyerekkel. Azt nem hiszem, hogy a furdoszoba baparasitana az egesz szobat. Esteleg tegyel vizes lepedot a kisagyara. Nalunk most mar minden helysegben van egy hideparasito(Venta), nagyon jo csak eleg draga Kép Meg az a szerencse, hogy csak harom (1+ ket ici-pici) szobank van. Kép Mondjuk ebbe meg nem probaltunk sot tenni, azt hiszem nem is fogunk. Kép Arra ott a regi es szerencsere mostanaban nem kellett. Csak a sima viz parolog egesz nap.

Judy,

Elli is utalja a babakocsit, de nem csak ezert altatom nyitott ablaknal. A tudogyogyaszom javasolta, nekem is, meg a babanak is. Eleinte tortem a fejem, hogy oldjam meg, mivel o szopizas kozben alszik el es csak hason hajlando aludni. Mostanaban ugy csinalom, hogy egy bolyhos pledet teszek elore a kisagyba, de nem a feje ala, csak olyan mellmagassagba. Aztan amikor elaludt, beleteszem a kisagyaba. A fejere egy kozepesen vastag satyo, ra egy plusz kardigan (itthon amugy body+treningatyo az oltozek). Aztan beburkolom a pledbe. Erre jon egy baranybor (direkt babaknak valo) es arra a hidegtol fughgoen vagy egy vekonyabb pled vagy egy "felnottpled" 2-3-4 retegbe hajtva. Eleinte kicsit tultakartam meg a sapka is meleg volt, mert tiszta viz volt a fejecskeje, most mar erre vigyazok.

Ja es rendszeresen megnezem, hogy jol be van-e takarva. A szoba eddig egyszer hult csak le 14 fokra, alt 16-18 korul szokott lenni. Szoval nem olyan veszesen hideg. Es nagyon jokat alszik.

Ahogy hallom ebredezik, mennem kell.

macsek
macsek

Kakukkfû

A bölcsõhalál a legújabb felmérések szerint fõleg a koraszülött, légzési és szívgondokkal küszködõ babáknál gyakori és ha túl melegben altatják õket. Meg ha olyan körülmények vannak, amiket Te is írtál. Nappal szerintem nyugodtan altasd hason, úgyis gyakran megnézed, nem?Kép Éjjel mi azért nem mertük egész 4 hónapos koráig. De nappal mindig hasra tettem le, mert hanyatt "repkedni " kezdett kézzel-lábbal és felébresztette magát.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kakukkfu
Boldog 1 hónaposságot!
Gyere a talira nyugodtan. Várunk!
Sírás: ne hagyjad sírni, vegyed fel. Szerintem 1 hónaposan még nem tudod elrontani.

Dió
A Petra is kb 14-kor szokott aludni ebéd után. Csak az a baj, hogy ha én megvárom, hogy felébredjen akkor már nincs is értelme, hogy elmenjünk. Így biztos szegénykém nyügi lesz.

Conti
Elég durva lehetett a kínai szitu.

Csics
Gyógyuljál meg! Sajnálom, hogy nem tudtok jönni.
Nem semmi amit te csinálsz orvosról orvosra jársz. Ez mennyi idõdet veszi igénybe naponta?
Hát sajnos én is tapasztaltam, hogy milyen bunkón tudnak viselkedni egyes emberek a buszon.

Zsani
Nem félsz, hogy hazaviszel valami bacit Julinak?

Beszti
Milyen rendes a férjed még az autóról is lemondott. Mindent a taliért!! Kár, hogy nem jön Beni. Nagyon ügyes Nátán, hogy már le is nyeli a kaját. Mi is most szünetet tartunk gyümölcsügyileg. Mondjuk ma adtam neki banán egybe, hogy nyalogassa.

Kataa, Zita, Nyuszi
Én nem tudom, nekem egyáltalán nem hiányzik a bulizás. Olyan jó itthon lenni a kis családdal.

Nyuszi
A nõvéremkisfia 4 éves és mikor találkozunk õ is legszívesebben szétszedné a Petrát. Szóval nem tudom, hogy mi a jó korkülönbség. 10 év?? Különben szerintem megszokás az egész. Lehet, hogy az elsõ két hétben még újdonság neki de utána már nem. Én még mindig a kis korkülönbség híve vagyok. Majd csak megoldom majd valahogy.

Ildikó
Szegény Napsugár. Ha a Petra ilyen hányós lenne én nem is mernék aludni éjszaka. Mikor picike volt akkor mind a két oldalról mindig kitámasztottam és úgy aludt. Egyszer õ is hányt akkor volt pár hetes és egybõl ki is hívtam az ügyeletet de õ is csak túl ette magát.

Brokkoli
Én azt szoktam, hogy mielõtt elmegyünk vásárolni akkor indulás elõtt megetetem és így nincs gond vele ha meg nyügizik az biztos nem a kaja miatt van. Velünk nem szokott gond lenni a Petra olyan szépen elnézelõdik és amikor kisebb volt akkor végig aludta az egész vásárlást.

Sasha
Jobbulást Gabibabának!

Djeszter
Jó lenne ha te is betudnál nézni. Marci nem kapott még szemcseppet a szemére?

Kataa
A Petra is nagyon sokat alszik. Ma is 11.45-kor ébredt tegnap este 20-tól. Igaz volt azért reggel egy szopi. Lehet, hogy tényleg az idõ miatt.

Kispici
Üdv. közöttünk és gratulálok Boglárkához!

Lányok
Akkor most lesz találkozó a hó miatt? Nálunk már elég nagy van, mikor lementünk a közérbe akkor csak a kocsiúton tudtunk menni mert nálunk nem takarítják. Aki a városba lakik ott milyenek az útviszonyok?

Ági és Petra
petra2

Kataa: ha segitek ezzel: Pesten igenis VAN olyan taxi, amiben van gyerekülés!! Kicsit elfogult vagyok, mert rokony dolgozik ott. Az Est Taxi (06/1-2444-444), ha telefonon hivod és mondod hogy kell autósülés, akkor olyan kocsit küld, ami visz magával. És nagyon jó, biztonságos az ülésük. Mondjuk én a saját ülésében viszem, de nincs azzal semmi gond, mert a kapu elött megáll, beviszem, aztán ugyanez visszafelé is. Egyébként a nyakamat teszem rá, hogy ha a taxist megkéred hogy segitsen bevinni, akkor megteszi (velem már többször elöferdült).

kakukkfü: nem Kép Nyugodtan fektesd hasra, a normális mozgásfejlödéshez is mindenképpen szükséges a hasaltatás (erösiti a nyak és a hátizmokat).
A másik: a bölcsöhalál szempontjából nem az a fontos hogy a szülö hallja, hanem hogy a baba hallja, érzékelje a körülötte lévö hangokat. De mindeképpen úgy altasd, ahogy te biztonságosnak érzed. Mi pl. vettünk légzésfigyelöt, mert Juli kezdettöl külön alszik, és még hason is, és én csak igy éreztem biztonságban öt Kép

brokkoli: én sem kapkodtam fel mindig éjjel, mert még korábban mondta valaki, hogy van hogy csak felébrednek, aztán már alszanak is vissza. Úgyhogy én mindig csak akkor indultam el (4 lépésre van az ágya), amikor konkrétan a kajakérö hangot hallottam (mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy nem sirós fajta).

zsani

ÁÁáááááááááfonyaaaaaaaaaa!!! Gyere visszaaaaaaaaaaa!!!!
zsani

Ági: Beszti és én biztos ott leszünk a talinKép
A baciktól nem félek, mert 1. átöltözöm mindig teljesen (régebben csak köpenyt vettem), 2. mindig iszonyú módszeresen mostam kezet. Ha mégis hazaviszem, akkor meg bennem volt, nem a gyerekekben Kép Egyébként pedig ha olyan van, hogy valaki fertöz, akkor nem engedi a dokinéni hogy hozzányúljak. Meg 3. nem vagyok beteges, eddig még sose hoztam haza semmit, pedig vagy 5 évig TBC-sek között dolgoztam... Márpedig a csont alkoholista hajléktalant nem zavarja ha vizsgálat közben rám köhög... Brrrrrrrr.

zsani
zsani

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?