Új privát üzeneted érkezett!

amíg írtam csilla megjött. :)
Vendég

sziasztok,

edina,
sportkocsinal nalunk a legfontosabb szempont a suly volt, mert mi sokat emelgetjuk az emeletes haz miatt es a kozlekedes miatt is, es hogy olyan alakra lehessen csukni, h. jol elferjenek mellette meg cuccok utazaskor (nehany esernyore csukhato tul hosszu volt, ezert a mienk borondformajura csukhato). 5.5 kg. es aluminiumvazas.
van hozza beepitett esovedo, ez jol jott gyakran, s teliesitett labzsakot is kaptunk, de ezt 1 - 1.5 eves aliznal mar sose hasznaltuk, ugyanis volt rajta kezeslabas, az eleg volt, igy meg konnyebben kivettuk, ha ki akart jonni, de talan ha altattuk volna benne, akkor jol jott volna, ebren viszont szabadabban mozgott igy a kocsiban.
napernyot viszont vettunk hozza pluszban, hiaba van napvedoje, de elorol ezzel vedtuk!
s nekunk is fontos volt a nagy bevasarlokosar alul!
bolygokerekes, ez fontos itt a varosban, de terepen azert nem a legjobb a kiskerek!
ez egy chicco Pony Xpress, de mar 5 eves modell!

Kép
Kép
momoska

csilla,
jomulatast!
anyukamek jarnak minden evben zalakorosra. en meg csak egyszer voltam, aliz tobbszor. o nagyon birja!
norinak...
uszopelus!
naptej!
játékok!
gyógyszerek!
koromvago!
orrszivo!
es meg renegeteg minden:-))

boriszt en tartottam majmos kepen:-)

nagyon buszken all kolos!! nem sikit fel minden ilyen uj produkciojanal?

en is adok halozsakot boriszra az utobbi 3 napban megint, olyan nagyon vekony ujjatlan poloanyagut. elotte 3-4 napig (mikor nagy meleg volt) meg csak ujjatlan body volt rajta, valtogatom. idojarasfuggoen, sot kepes vagyok levenni rola az ejszaka kozepen:-))

Kép
Kép
momoska

én is vagyok, benéztem reggel, csak írni nem volt időm.

Éjjel 2x keltünk 1-kor és 4kor, akkor evett is. Mindkét alkalommal már teljesen megébredt, 20-25 percbe tellett míg vissza tudtam tenni az ágyba. Aztán leközelbb 7 után pár perccel hallottam hogy már fönt van, hogy mióta....???? Aztán 8-kor kaja és 2 órát aludt délelőtt f12-kor kelt fel. Uh. ma csak 2 alvás lesz.

Köszi a kocsis leírásokat, tapasztalatokat. Szóval akkor nem fontos a lábzsák.... Én mondjuk nagy bevásárlásokra nem megyek vele most legalábbis, uh. szerintem a nagy tároló nekem nem annyira fontos. Inkább hogy legyen elől karfa mert nem szeretem bekötni, most sem teszem.

Csilla: érezzétek jól magatokat, és reméljük Nóri is jól viseli a nyaralást.

Ma nem főztem neki, univeres borsófőzit bontottam, ilyen töményen borsót még nem evett, hát nem is ízlett így nagyon neki, felét ette csak meg, uh. kapott még tápot kiegészítésként. Most már jobban szereti amit én főzök neki szerencsére.

Már egyre messzebbre mászik el és többször már négykézláb. és próbálgatja már a fölállást is, na még nagyon kezdetlegesen, de már a kiságyban láttam megfogja a rácsot és próbálja fölhúzni magát.

megyek körülnézek még a vaterán....

KépKép
domidina

Sziasztok!

Orsi,gratualalok Kolosnak,h felallt,mostmar valoszinu egesz nap csak allni akar.
Nuncsit nem erdekli semmi mas,csak h alljon,h lasson mindent.Nagy ritkan azert elfeledkezik errol es akkor eljatszik a jatekaival.
Tegnap Nuncsi 2x megallt magatol.Most ezt gyakorolgatja,meg ha kinyujtom fele a karom akkor megprobal elindulni felem,csakhat az meg nem megy,de nem adja fel.
En nem banom hogy heti2x fel napot bolcsiben lesz es gyerekek kozott lesz.Ha nem vagyok ott akkor tok jol eljatszik barkivel,ahogy meglat eltorik a mecses.Lehet akkor esik le neki,hogy eltuntem egy kis idore.Csak attol felek,h elkap minden betegseget.Majd meglatjuk, h tetszik neki.Babyszittyora nem akarom bizni,akkor inkabb a nagynenem.

Csilla!Nem tudom melyik weboldalt nezted,mert a tesomeken nincsenek versenykepek.Lehet az a konkurencia volt.A tesomek a www.bikram.hu.
Szeptembertol megyek en is ujra.Most anyukam is elkezdte,meg a 63 eves nagynenem is jar mar ket hete es nagyon jol erzi magat tole.
Jo nyaralast nektek!

Edina!Nekem quinny zappom van,azt is nagyon picire ossze lehet csukni,de nincs bevasarlokosara,de az nekem nem volt szempont mivel sokat nem megyek gyalog-galopp,ha meg van cipelnivalo azt a taskamba rakom.
Az autosules amit vettetek 0kg-tol vagy 9kg-tol van?

Kép
mamice

Itt vagyok,csak kozben elkezdett szorakozni ez a babanet.

Kora!Szerintem a foga miatt lehet,vagyis abbol gondolom,h Nuncsinek is hasonlo tunetei vannak es neki is jon a foga.
Szerencsere mar 3-4 napja nincs lazunk.
Viszont megint 5x,6x ebred ejjel.
Nuncsike mar 1,5 honapja all,lassan el is indulunk,ha igy folytatja.

Momoska!Ha Nuncsi aludni akar en mindig kihasznalom.Majd eszik miutan felebred,lehet kicsit felborul a rend,de valahogy megoldjuk.
Nagyon aranyosak az allatkertes kepek,meg a tobbi is.
Borisz nem akraja megenni a koveket mikozben jatszik vele?
Es a sult krumpli azt hogy adtad oda neki?"csak ugy" egyben?Nekem mindeig az a param,hogy vmi megakad a torkan azert nem adok neki ilyeneket.Pedig lehet csak szetazna a szajaban.Szoval nyilatkozz ezugyben,te mar joval tapasztaltabb vagy mint
mi. :wink:
Aliz most lesz nagycsoportos vagy kozepsos?

Nem akarom elkeseriteni a Nuncsike sziveert parbajozni kivano kislegenyeket,de az tuti h,meg edzenetek kell,mert Nuncsi olyan gyors mint a nyul es olyan vad, megesz titeket reggelire :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: ,najo ebedre(reggelire meg tapot kap)
Mindenesetre hizelgo,h ennyi jelentkezo van.

Most eppen alszik mar 1,5 oraja(ritka pillanatok egyike), Dani is.
Ja en is csak egy bodyt adok ra,takaro nem kell neki,pedig klimazunk is neha.

Most megyek,mindenkinek szep napot!

Kép
mamice

Sziasztok!
Jó hogy felvetődött ez a babakocsi kérdés, nekünk is kellene venni. Ami van az egy valóságos terepjáró ami itt a tavak körül nagyon jó, akiskerekes el is akadna. De! Nem lehet gyerkőcöstől bemenni Pestre ( vonattal, én nem tudok vezetni), mert olyan dögnehéz. Jó lenne egy kisebb és legfőképpen könnyebb!

Először én is arra gondoltam, hogy a fogától megy a hasa Cucinak. Estefelé már keztem aggódni, mert akkor már nagyon folyékony volt + a hőemelkedés. Éjfélig kellett cserélgetni a pelust, addig 14x!!! volt kaka ill. hígabb változat. Azóta meg csak hiszti van.
Megint nagyon későn aludt el éjfél után. utánna vagy olyan kómás vagyok, hogy nem emlékszem vagy 7ig nem kelt fel 2 napja. Valahogy nem emlékszem. Kép Kép
Ma meg nagy bömbizések vannak, aludni nem hajlandó pedig hulla fáradt. Most mitől ilyen zaklatott már mrgint!? :? A felső két fog között meg lesz 1km szűnet. :roll: :wink:

Neki természetesen esze ágában nincs felállni. Viszont már oda kell figyelni, mert elkezdett kúszni ezerrel.

Csilláéknak jó nyaralást! Fotózz lelkesen!
Mindenkinek gratula a szép fejlődésért! Most már ordít mint állat...

KépKép
kora

köszönjük, tényleg nagyon kis ügyes kolos. Tényleg mindig állni akar, de még nem megy neki olyan könnyen. legjobban a kiságyban tudja felhúzni magát, ott jól meg tud kapaszkodni. na épp most cáfolt rá erre a kijelentésemre... a kanapé előtt áll. még elég ingatag, mindig ott kell lennem mellette mert félek egyszer még hanyattesik. ja, és még nem tud minden halyzetben leülni. csak áll és sír, hogy segítsek neki.

délelőtt egy jó nagyot aludt 2 órát!

Réka: szabi is úgy félti kolost, régebben semmit nem adhattam neki ami szilárd. mondjuk elég sokzsor félre is nyelt, de azt mondta a doki nyugodtan adjunk neki bármit, külöben hogyan tanulja megy higy kell sziladat enni. meg a kicsik bármit nyelnek is félre azt egyből kiköhögik. nálunk ez idáig bejött, még nem fulladt meg. ondjuk az is igaz, hogy a szívbaj kerülget amikor félrenyel, és ott öklendezik nekem.
én szoktam neki kenyérhéjat, meg puha barackot/más gyümit adni, azt jól el tudja szopogatni.

már most megmutatkoznak a különbségek a gyereke érdeklődési körét tekintve, pl. boriszt a kövek és a vadlúd köti le, kolost a kaja. :lol:
Vendég

sziasztok!

Megjártam a várost gyorsfutamban. Lilit leraktam f3-kor aztán uzsgyi. Nem volt időm semmire sem, ami magamat illeti, csak a dokihozt tudtam menni tápot iratni, bugrottam a bababoltba, sajnos nem kaptam hálózsákot. Na meg rohangáltam egyik patikából a másikba aztán slussz. Pedig még mentem volna egy-két helyre de majd máskor.

Ja a szilárd kaja nálunk sem jöhet szóba ha TIbi is ott van! Tegnap én is adtam neki almát, harapdálta, aztán egy kis darabot leharapot és majd meg fulladt. Én is parázok ettől mondjuk, de tényleg igaza van a dokinak, hogyan fog megtanulni enni, ha nem adunk neki darabosat.

H ú ezt elküldöm, mert már megint a kapcsológombnál matata

KépKép
domidina

Egyenlőre én nem merek neki adni még szilárdat. Majd kicsit később. Biztos jó lesz a fogának egy kis kenyérhéj. Feltéve ha nem lesz akkora szünet az elő kettő között, hogy beszoruljon oda. :wink:

Jó kis hisztis napja van de végre most alszik már majdnem 1 órája. Ma eddig 10p volt a leghosszabb, de majd most! :D

Levi felfedezte, hogy van vmi a lába között! :P Pár napja fürcsi közben próbál rájönni, hogy mi lehet az és mire jó.... :lol:
Kép

KépKép
kora

Kora: ez ismerős! :) kolos is ismerkedett már a kukijával. olyan édesek, amikor fogdossák, és nézik mi az.

mindig elfelejtem írni, kolosnak visszatért a szopikedve. oylan jó érzés!!!! és mostanában tök sokáig szopizik (vagy 20 perci, és néha be is alszik pár percere). szerintem már nincs benne semmi, de ő rendületlenül szívja, és mikor kiköpi látszi a fognyoma. :) de abszolót nem érzem a fogakat, olyan rendes nem harap szopi közben.

a holnapi viszontlátásra! ébredésmentes éjszakát!
Kép
Vendég

muszáj vagyok még ezt feltöltenem, ez tegnap esti, bealudt a vacsi és a fürdés előtt - persze rajtam a legjobb aludni. :lol:
Kép
Kép
Vendég

edes ez a sokfogu kolos es a kukis levi. nalunk meg se fog, se kuki, azaz kuki van, csak nem nezegetni, bar egyszer veletlenul mar belekapaszkodott, mikor epp nem akadt semmi a keze ugyebe, s fel akarta emelni eleg erosen, el is sirta magat:-)
amugy az eves iratnt nem erdeklodo fiambol az utolso ket napban egy zabagep lett, a leheto legvisszataszitobb pepeket is megeszi, s lassan ugy jarok, mint az anyukam a batyammal, mivel nem birta a 60 kanal/perc-es sebesseget, ezert ket kanallal etette a batyamat, h. ne legyen tul nagy siras ket kanal kozott.
ma az arkadban ehezett meg hirtelen, s bar szamitottam ra, akartam elpakolni kajat, de elfelejtettem, beugrottunk a DM-be kajaert, a babakocsiban meg talaltunk aliznak egy fagyiskanalat, ami eleg vicces formaju, kicsi, de mely volt, viszonylag eles szellel, de ez se erdekelte a gyerekemet, falt mint egy kis vadallat, pedig 2 oraval elotte szopcsizott is.

reka,
borisz szinte hamarabb kapott szilardat, mint pepeset, jobban is szerette eddig, bar a kedvence a csirkecsont! kiflit, kolesgolyot, sultkrumplit (igen csak ugy a kezebe, es leszakitgat belole kis darabokat es elcsocsalja), fott krumplit, fott husit, neha babakeksz stb...tobbnyire a kezebe adon, vagy ha kis darab husi, akkor a szajaba dugom. viszonylag jol banik a darabokka, ha veletlen marad a fozelekebe. multkor nem volt itthon gyumi, csak banan, ahhoz olvasztottam meggyet. kanalaztam borisznak, s latom, h. mar 4-5 kanal ota szopogat es "ragcsal" valamit, de kozben nyelte, amit adtam neki...benyultam a szajaba: egy mag volt, s mivel nem tudta elragni, ezert nem nyelte le. ugyes volt! ha figyelsz, nem kell felni a fulladastol, s a finommotoros mozgasok meg nagyon tudnak fejlodni, ha kis darabokat ok tehetnek a szajukba.

aliz nagycsoportos lesz. johet az iskolakeresgeles! bar mar van egy kiszemeltem!

borisznal nem problema az alvas (koppkoppkopp), nala -eddig - az evest kellett kihasznalni, mar ha kedvvel evett, mert amugy evett o, csak nem tul nagy erdeklodessel eddig. de mindenkeppen szeretem nem almosan etetni, s semmikeppen se szeretem ehesen letenni aludni:-) azota megint visszatert a f7-7es szopcsihoz es visszaalvashoz, f9kor kel, igy nincs gond, mert akkor 10kor siman lenyomja a tizorait, s f12kor el tud menni aludni 2 orara, mert 2kor eleg neki, ha ebedet kap.

edina,
a babakocsin az kapaszkodo nemcsaka zert fontos, mert nem akarod bekotni (bar borisz egyszer nem kotottuk be eddig, mikozben etettem a dunaparton, szepen kis is kuzdotte magat alul:-)), hanem mert tenyleg ugy szeretnek utazni, ulve, kapaszkodva, mint egy kis kapitany, viszont en (5 pontosan soha) 3 pontosan alizt is bekotottem, pedig o nyugis volt, csak nagy ritkan akart alul kimaszni, de jobb az elovigyazatossag, borisz mar most kuzdosebb.

orulunk kolos szopcsikedvenek. hany foga is van???
aliz soha nem harapott, pedig a szopcsis idoszak vegen mar volt min. 8-10 foga, de en nem ereztem kulonbseget a fogas es a fogatlan idoszakok kozott!

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Nagyon édesek a képek!!!!
Lili is rajtam alszik el mostanában, a vállamra hajtja a fejét, vagy úgy mint Koli és ha már félig-meddig alszik teszem az ágyába. Most is alszik már egy órája.

Éjjel bezzek megint fönt volt 2x, 2kor kaja, aztán 1 óráig tartott mire vissza tudtam tenni 2x-ra.
Na elszóltam magam, most ébredt fel, uh. megyek, csak dobok még egy-két képet.

A vasárnapi kirándulásunkon..
a képet majd legközelebb, valami hiba van.
Kép ez egy korábbi kép, egy hétvégi piknikelésen készült.

Kép ezt ma reggel csináltam, föl is térdelt, de az a kép nem sikerült.

Kép na azért egyet sikerült föltenni, bár nem ezt akartam...

KépKép
domidina

Sziasztok,

megint anyáék vendégszeretét élvezzük mpár napig. Szabinak korcertjei lesznek 20-21én. így nem is látjuk ők majd csak pénteken. legalább jó idő van és kolos tud pancsizni.

jaj, ne! most ébredt. pedig most raktam le, 40 percet aludt. nehéz nap elé nézünk úgy látom.

tegnap délután is ez volt. alig aludt vlmit, és onnantól kezdve nem lehetett vele bírni, olyan nyűgös volt. mostanában alig tudjuk kihúzni a fél 8as fürcsiig, pedig régebben 9kor volt, aztán alább adtuk fél 9re, majd 8 és most ez.

látom Edina te is a takarót használod fejvédőnek. én is pont így csináltam, de én 2-3 rácsonként.
az a hálózsák nem kenguru kid vagy kenguru gold-os? nekünk is ilyesmi van.
Édesen néz az ágyas képen kis lili - rajta is látszik mennyire kislány!

fog: most megálltunk egy csöppet, még mindig 7. de a felső középső nagyon látszik, de még nem bújt elő. azzal szenvedünk éppen.

megyek ebédet főzni...
Vendég

Kenguru goldos a hálózsák.
Lili már jó ideje napközben tartja a 3x vagy nagy ritkán a 2x 1-1.20 órás alvását.

Most meg csak csolálkozom, hogy elvan már egyedül fél órája. Elmolyolgat, nézegeti az újságot, símogatja a képeket, torházik. Egy darabig a járókába és most itt a szőnyegen.

Orsi: így azért könnyebb hogy van kihez menni amíg a párod nincs otthon, legalább nem vagy egyedül.

KépKép
domidina

Jópofa Kolos ahogy alszik rajtad. Bírom a tátott szájukat amikor alszanak (Cuci is így szokta).
Lili is olyan aranyos! Akkor már ő is elég fürge, nem?
Ha én nem kötném be Levit fogná magát és kimászna belőle (már volt rá példa hogy el kellett kapni). Igaz az 5pontosat nem viseli el, amin nem csodálkozom, de a derekánál muszály bekötni ha nem akarok repülő Leventét. :D A babahordozóból ki is mászik. Majd rakok fel róla képet, most nem tudok, mert vmi baja van ennek a nyamvadt gépnek. Örülök, hogy a net megy. :x :(

Éjjel kelt fél1kor, elaludt, átraktam szerencsésen a kiságyába és reggel 7kor! kelt legközelebb, szopi ztán visszaaludt 9ig!!!! Kép
Most pedig ismét alszik! Mobdhatom most elégedett vagyok! Jól elvan a szőnyegen is, állandóan kikúszik és megtámadja a folyosón apa papucsát. :P

Ma jönnek vendégek: anyós-mama meg Roli keresztanyja.
Holnap meg anyu jön pár napra (gondolom hétfőn megy el). Jókor, mert Roli délutános, szombaton meg Tabon koncertezik így én sem leszek egyedül.

Kolosnak jó sok foga van!!! Kép Jó ha nem harap. Levi ha már csak szórakozik a cicin néha harap, de szólok neki, hogy szépen és abbahagyja.

KépKép
kora

a mai napunk elég szörnyű. megint azt játsza, hogy semmi sem jó neki, csak anya kezében. sokszor nyúl a szájába, gondolom fáj neki. pedig itt van a dédi is - kijött, hogy lássa.
déleőtt 3/4 órát aludt, majd 12-13ig és most lenyomott még 3/4 órát. hát nem sok.

igen, nagy segítség hogy van hova jönnöm. anyáék sokat segítenek. ha egyedül lennék 2 napig, totál megőrülnék. pedig most is van nap amikor besokallok. végülis több mint 7 hónapja otthon vagyok vele és vágyom egy kis szabadságra. imádom ezt a kicsit, nélküle szegényebb lenne az életem, mégis néha szeretnék kiszabadulni, szabival egy kicsit kettesben lenni....

na jó befejeztem a panaszkodást!

mennem kell iszonyat nyűgös.
Vendég

na most egy picit lenyugodott.
meglátogatott minket a dokink (jött medencézni anyéhoz), mondtam neki, hogy nagyon meleg a feje nézze már meg, hogy ez normális-e. azt mondta talán hőemelkedése van, és adott neki egy fél kúpot. tényleg nem volt önmaga a gyermek, mert csak bambult ki a fejéből, rámsimult, szopizta az újját, és ha leraktam sírt.
most már kicsit vidámabb, mosolygott is... na ezt jól elkiabáltam, most épp öcsém ölében üvölt.

tegnap meg mértük, 9100g!!

és Réka igazad volt, állandóan állni akar. bárhol felhúzza magát, aztán nem tud leülni és nyafog. :o

ja, és megnéztem mi az a bikram joga, és nagyon dúrván hangzik. 90 perc egy 40 fokos szobában! húha! én kilennék. már ha 30 fok van nyűgös leszek.
Vendég

jóreggelt

csak gyors bekukk itt az ölembe... vázlat:
ideális nappal után, szörnyű éjszaka, többször kelt és nála aludtam megint
6kor felkelés
7kor evés
most már nyügi van
azt mondtam hogy neeeeem akarom, tele a hócipőm....

orsi nem vagy egyedül az érzésekkel néha nagyon elég tud lenni a bezártságból nekem is bár én nem vagyok egy jövő menős.

pakolászás közben...
Kép
megyünk aludni, vagyis lili,nekem erre nincs időm....

KépKép
domidina

sziasztok,
borso ma f4kor evett hajnalban, s utana 8kor, ezzel a napirenddel kiegyeznek, meg ha 8 uta mar nem is akarom, h. visszaaludjon, de oviidoben ez tok idealis lenne, ez az egydb.ejjeli eves meg eppen nem zavarna...bar megint beleestunke ezert az egyszerre leszek almos es ehes csapdajaba, ugyhogy megint nyugosen evett, de legalabb megevett mindent!

tegnap este meg a maradek kis ceklas-repas-krumplis fozelekehez kevertem sinlacot, borzalmas ize lett, mintha romlott tyuktapszer lenne, s ezt is megette panasz nelkul. hm

s meg orult is neki...

Kép

tenyleg, akit erdekel...a bookline-on nehany bebietel extra olcso, ha egyszerre hatot rendelsz.

http://bookline.hu/control/selecttab?tabname=drogeria

borisz csak 2 napja kezdi egyaltalan az utat a kutyazas fele, azaz neha mar huzza maga ala a labat es emeli a feneket, de messze van ez meg a legtobb mozgasformatol, raadasul mar annyira idegesiti, ha fekudni kell, hanyatt is, plane hason, h. rogton visszafordul.

ja es ma igy aludt reggel f8kor (aliz fenykepezte)...lathatolag nem fazott:-)
Kép

mert ez a franya borso sajnos rajtam sosem alszik, utoljara 2 honaposan, vagy amikor beteg volt...pedig az olyan jopofa!!

Kép
Kép
momoska

Nahát azért Borisz mégiscsak tud örülni! Vagy nem a kajának a lelkesedés! Alíz felállt vhova, hogy ilyen magasrólvan fotózva?
Lili is szépen szét tud pakolni!

A mi éjszakánk borzasztó volt! Most böjtölöm a tegnapi éjszakát. :cry: 3 órát aludtam azt is 2 részletben. Nagyon-nagyon mérges voltam!
Ezt elküldöm mennem kell, mejd folytatom.

KépKép
kora

Sziasztok,

nekünk meg a szörnyű tegnapi után egy tök jó éjszaka (este fél9-8ig aludt) és ma olyan kis jókedvű. ez az igazi kolos, akinek mindig ott a huncut mosoly az arcán, állandóan megy és feláll, mindent megeszik, pakol... :)

Momoska: én is csináltam már olyan kaját neki aminek borzalmas szaga, és íze is volt, de ő megette. a tökös blbiétel is ezek közé tartozik.
de aranyosan alszik Borisz! Ez ismerős! :)

Edina: ez a látvány is ismerős. mi el is pakoltunk minden újságot mert ő megette nem csak szétpakolta őket.

délelőtt lementünk anyával a camponába, azt gondoltam mivel 8kor kelt, nem fog már aludni ebédig, de elég nyűgös volt egy idő után így szerencse volt, hogy vittem kengurut, beraktam és majd egy órát aludt rajtam. igaz a hátam és a vállam szétszakadt, de ő olyan édes volt.
Vendég

Folytatom: szóval rettenetes az éjszaka, olyan nyugtalan volt, még szopizást is elunta, pedig az mindig nyerő. Reggel persze amikor nekem már kelnem kellet (mentem anyu elé), akkor persze bealudt!
Aztán elmentünk tanácsadásra (tudjátok a súlya miatt kell még járnunk rendszeresen). Felháborítóan alacsony testsúllyal nézhettem farkasszemeta mérlegen: 7650! :cry: Most rá van fogva a hasmenésre, azt mondja a doki nem emészti a kaját rendesen, vagyis nem dolgozza fel annyira mint kéne a hasmenés óta. Való igaz, hogy szinte olyan állapotban jött ki a répa ahogy behamizta. A lényeg normaflore kúrát kell tartanunk, 1 hó múlva vissza mérésre. Pedig mindig lelkesen eszik, nem tudom hova lesz a kaja belőle! :?

Azt mondja a doki már 6 foga van Levinek. :shock: Nem tudom milyen szeme van, de én akárhogy erőltetem az enyémet nem látok többet 4nél + 1 nemsokára kibújik. Azt esetleg vehetem egynek , de a hatodikat ha megveszek sem látom! :roll: :wink:

A kenguru nálunk nem nagyon van kihasználva, nem szereti. Most azt szeretnénk kipróbálni hátha Rolin jobban el lenne benne, rajta nem annyira szorosan van bekötve. Rajtam az egyensúly miatt eléggé heringes. Reménykedem, több helyre el tudnánk menni.

Levi is mindent a szájába gyűr legyen az újság, függöny, asztal, papucs bármi. Az úság el is tűnt kis darabokban, lehetett kihalászni a szájából. Gondolom akkor Kolosnál is hasonlóképpen.

KépKép
kora

Sziasztok!

Kora!Nuncsi 7300 gramm,aggodnom kene?Nem tudok neki tobb kajat adni,de mivel egesz nap meg sem all csak ha eppen elalszik,igy ennek tudom be,hogy nem hizik olyan gyorsan.
Szerintem nem vekony,tegnap mertem 72cm.
Az a 14x kakilas nem semmi.

Mi valtozatlanul 5x,6x kelunk,de lehet tobbszor vagy kevesebbszer,kicsit komas vagyok ejjel.
Nappali alvas tok valtozo.Alszik amikor akar.Van hogy egsz nap semmi es akkor 4-5 korul elalszik.Van hogy napi 2x is.Nem tudok vele mit csinalni.Ha nem akr egyszeruen keptelenseg elalatatni.

Edina!Kitartas!Nalunk a Daninak nincs turelme ezekhez az ejjeli ebredesekhez.En meg mindig nagyon turelmes vagyok.Gondolom nem azert sir fel,mert annyira boldog,biztos van valami baja.
Mondjuk jo lenne rajonni h mi az.Olvasgattam allitolag ez lehet attol is,hogy sok minden tortenik vele,pl Nuncsinek azota vannak ezek az ebredesei miutan(2het) felallt.Amikor felebred ejjel egybol felul,pedig meg alszik.Annyi minden erdekli,h arra gondolok egyszeruen nem tud kikapcsolni.Mostmar kiengedem a duhongobol,barhova mehet a lakasban.Mar szerencsere biztonsagosan "esik",inkabb leul,mar tudja,h kell meguszni az eseseket.Ha kimegyunk a furdobe egybol utanunk jon.Mikor vecezem,zuhanyzom eljatszik a mosogeppel,szoval igy mostmar konnyebb.
Ma mondjuk pont beszorult a huvelykujja az ajto ala,de hamar kiszabaditottam,picit sirt,aztan indult is tovabb.
Mostmar ha hivjuk odajon hozzank.meg nem a laban,de probalgatja.Allandoan log rajtunk,rank maszik,harapdal.Sajna a hajam a kedvence,hiaba mondom millioszor nem szabad,nem erdekli.

Ja!Orsi!Nuncsi is elkezdett felni a porszivotol.Elkezd sirni de nem megy tavolabb a porszivotol csak kering egy helyben es sir.Eddig nem volt baj.Mostmar porszivozni sem szabad,de kar :wink:
Nuncsike is eleg ritkan alszik el rajtam.Legutobb amikor lazas volt,de mostmar csak fekve a teaval,most pl a cumijaval.
En is utalom a meleget,de amikor csinalod az tok mas,hidd el.
Anno Nuncsi nem sirt, o csak elvagodott,ugy jott le az allasbol.

Momoska!Koszi a tanacsokat,ma mar adtam neki kisdarabokban anyos sutotte puha kuglofot.Nagyon izlett neki.Kicsit szarul erezzeuk magunkat,mert akanyhanyszor eszunk Nuncsi mindig jon es kinezi a szankbol.Mindent.Meg akkor is ha epp elotte evett.Igy mindig odanyujtom neki amit epp eszem,hogy raharapjon.Csak megnyaldossa,bennt tartja aztan elengedi.Ha iszunk vmit ugyanez.
mindig ugyanazt akarja csinalni,mint mi.vigyaznunk kell.

Ha meg akarom torolni a nozijat eloszor megtorlom az enyemet es maris neki is szabad.Az inyet is igy kenem,eloszor az enyem aztan az ove.Nagyon rafinalt.

Orsi!Hat szerintem meg tudnanak fulladni.Mindenesetre meg kemeny dolgokat nem adok neki,mert mivel kellene megragnia a 1,5 fogaval???De ezeket a puha dolgokat szereti,ezt a kuglofot is nagyon nyelte.Egy ilyen oklendezestol meg ugy megijednenk,foleg Dani :lol:

felebredt

Kép
mamice

Na mar vissza is aludt,kivetelesen rajtam,mert a tea sem kellett neki.

Tegnap kimentunk a beachre.Kint voltunk vagy 4 orat,olyan szepen eljatszott,meg sokat usztunk.Hazafele meg bealudt az autoban,20 perccel kajaido elott,de nem zavarta.

Kepzeljetek lehet Dani szabadnapos lesz szombaton!Megkerjuk anyost aludjon itt.Miutan elaltatjuk Nuncsit irany az ejszaka!Elmegyunk vacsizni aztan en el szeretnek menni tancolni,meginni egy par koktelt es "orjongeni "kicsit.Annyira regen voltunk mar,bar ezt ti is tudjatok.
Orsi!Ti is el tudnatok menni Szabival,nem?Anyukad nem vigyazna Kolosra?Neki fel sem tunne,h nem vagytok ott,egyebkent is vegig alszik.

Edina felavattatok mar a gyerekulest?

Na jo most megyek,jo ejszakat!

Kép
mamice

jóreggelt!

Tegnap elég kómás voltam, ezért nem is írtam egész nap.A délutáni alvása alatt (1,5ó) tudtam én is pihenni, na nem aludni, azért az túl szép lett volna, de azért hunytam egy kicsit.

Most csak 2x kelt, 11-kor, meg f3-kor, akkor kaja, aztán felkelt f6-kor. Bementem elringattam hogy gyors aludjon vissza, de még csak félig-meddig szenderedett el, amikor visszatettem. Hát nem is volt elég a ringatás, 10 perc után újra kezdte. De mondom most csak azért se megyek be, hát megtette ezt az apja. Kivette, ablakot nyitotta szellőztetésre, aztán hozta hozzám az ágyba hog ymár úgysem alszik. Ami igaz, de én még elég kómás voltam. Uh. felkelés, játszás....
Réka: A megnyugtatás, altatás az nálunk is rám vár, Tibi még soha nem kelt éjjel hozzá és nappal is csak párszor altatta, amikor a városba voltam és pont úgy jött ki.

Egyébként az ülsét még a vásárlás napján felavattuk, abban utazott haza, aludt benne végig.

Tegnap vettünk sportbabakocsit a vaterán, meg néztünk pedálos kisautot, vagyis vonatot, meg ilyen zenélő fejlesztő játékot. Ezzel szórakoztam többnyire tegnap....
Kép ilyen lesz

Lili is már mászik ezerrel, egyik szobából be.... meg kell sürgetni az asztalost a védőrácsért nehogy leessen a lépcsőn... persze3 mindig mellette vagyok...

KépKép
domidina

Mamice nem tudom Nüncsi milyen súllyal született? Levi 4020gmal ami azt jelenti, hogy 7 hós korára nem sikerült megdupláznia a súlyát. Ha jól tudom nem egy gyerkőc megtriplázza féléves korára. Rádásul az elmúlt hónapban nőni sem nőtt, 70.5 cm már 2 hónapja :( . Azért aggódom, mert sajnos ez a mániám, bár sokszor nem alaptalan, másrészt nehogy vmi lappangó kór legyen, aminek ez az első jele. Nagyon kiváncsi leszek mi lesz 1 hónap múlva a mérésen. Gondolom azért Nüncsinek sem tett jót a betegség, de nagyon jól néz ki és minden túlzás nélkül állíthatom, hogy gyönyörű kislány!!! :P

Az éjjel fogalmam sincs mi volt, olyan kómás voltam nem emlékszem semmire. Így legalább nem hallottam anyu horkolását. Elég jól nyomja, érdekes, mert régen egyáltalán nem horkolt. Most kirohant vele az udvarra, nem győzöm neki mondani, hogy ne fogja 24órában, mert ha elmegy én nem fogom állandóan cipelni más dolgom is van. Dehát lehet egy negyinak ilyeneket mondani, aki rádásul ritkán látja az unokát?

Szerencsére Roli szokta altatni Levit, sőt neki jobban megy mint nekem. Edina jó fej volt a férjed, hogy bevitte hozzád Lilit pihenésképpen! :) :wink: Olyan lehet mint a barátnőm férje.

KépKép
kora

Sziasztok,

kolos elég nyűgös volt este, előbb is fürdettünk, de így is a szokásos időben (fél9) sikerült ágyba dugnom. én altattam, nem volt hajlandó egyedül elaludni.
aztán 3/4 11kor a sírására ébredtem, felvettem, nagyon melegnek éreztem és fájt az ínye is. átvittem anyához (ő még tv-zett), megmérük a lázát, hőemelkedése volt. adtam neki panadolt meg bekentem az ínyét, és megint rajtam elaludt. szerencsére elég fáradt volt, nem kellett vele órákon át járkánom. és olyan elesett volt. :(
aztán n7kor kelt/ébredt 7ig eldumálgatott, oaadtam neki a tv távirányítóját, majd bealudt 8ig.

Edina: jó ez a babakocsi, én csak az alsó rekeszt hiányolnám.
Tibi ilyenkor reggel nem szokta elszórakoztatni Lilit? mert szabi ha látja hogy komás vagyok, kimegy a nappaliba és játszik vele.

éppmost néztem a kajak/kenut - nyert a magyar pasi. nagyon jól feljött. ti szoktátok nézni az olimpiát? nálunk mindig megy a tv, vlki mindig nézi.

Réka: de naya szívesen vigyázna rá, de nálunk még más a helyzet mivel kolos reggel-este szopizik. majd akkor leszek "teljesen" szabad ha már nem szopik. de tervezzük, hogy egyszer reggel áthozzuk, és este értemgyünk, így lesz egy napunk együtt.

majd még jövök, csak unatkozik.
Vendég

haat szemben veletek, en most vlag jol aludtam, mert borsoszem csak n5kor ebredt eloszor, csakhat utana 7kor elkezdett dumalgatni, 20 perc utan untam el, kapott megint szopcsit, el is aludt - mazlim volt - 3/49kor aliz ebresztette, es engem is:-))) apa meg ma ebedet fozott. csak borsofozeleket tud, de azt nagyon jol:-).

tetszik nagyon edina a kocsi, en a mienkben pont azt hianyolom, hogy nem ilyen a tolokara, hanem egyben van, ami ugye jo, mert egy kezzel osszecsukhato, s allithato aliz mereture es apara es ram is, attol fugg, ki tolja, de nem tudok taskat raakasztani, s az hianyzik.

kulonprogram: aliznal en is ereztem ezt, amirol beszeltek, a bezartsagot, pedig jarkaltunk mindenfele vele is, de az meg azert egy minigyerekkel kototteb volt, viszont kb. miota 2 eves lett mar en is elkezdtem elvezni a nekivalo programokat, most meg mar szinte csak akkor erzem jol magam, ha latom, hogy a kolykok elveznek valami programot (gryllus vilmos, szaloki agi, alma egyuttes nekunk is nagy kedvencunk az apjukka, gyerekpancsoloban is jol elnapozokl pl.:-)), meghat - aliz miatt - borisszal meg tobbet jarkalunk, ugyhogy most nem hianyolok semmit, barataim nagy resze gyerekes, akkor osszetereljuk a kolykoket, mi meg dumalunk.

olimpia idejen megy a tv delelott, amugy csak max. f7tol este, az elso hiradotol, mert en annyira nem birom elviselni, ha a kolykokon kivul meg valaki beszel korulottem folyamatosan...ugyhogy napkozben szamuzve van minden zajforras. bar ahogy belegondolok, kolykok elott se ment napkozben a tv, de gondolom azert, mert akkor nem voltunk itthon.

tegnap eloszor mentem egyedul a ket kolyokkel strandra, s egesz bejott, ugyhogy ma is megyunk.

szegeny kolos. nojjon mar ki az a fog!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára momoska 2008.08.22 10:28-kor.

Kép
Kép
momoska

ja. borisz tegnap kapaszkodas nelkul felallt...!!!!!!!!!

bar ugy kevesbe nagyszeru a story, hogy a medenceben tette ezt a lepcsorol ulve indult, de akkoris vicces volt :lol: :lol:

Kép
Kép
momoska

Boldog hófordulót Levi!!

ja, tudom mit akartam kérdezni: fiús anyukák, ti hogy álltok fütyihúzogatás terén. mert nekem még annó mondta a doki, hogy kell minden fürdés után, csináltam is, de úgy látszik nem jól, mert mikor szerdán megnézte, mondta egy kicsit le van tapadva de nem vészes és annyira hátrarángatta, hogy csak úgy néztem, szegény kolos is meglepődött, és sírással nyugtázta. most meg olyan piros neki. :(

én is úgy értettem, hogy most megy csak a tv, amikor olimpia van. mi is csak fél 7kor szoktuk a híradó miatt bekapcsolni, bár még régebben amikor kolost nem zavarta a szopizásban, reggel úgy szoptattam, hogy én közben néztem, de már minden elvonja a figyelmét, csak steril szobában lehet etetni, különben minden sokkal érdekesebb. apát is mindig száműzöm az ágyból ilyenkor. :wink:
Vendég

futyi:
nekunk is azt mondtak (bar csak 6 honaposan), h. minden furdeskor huzzuk fel, de csak ameddig engedi magat...en se tudom, jol csinalom-e, nincs benne gyakorlatom. azt tudom, h. az idosebb-konzervativabb dokik neha rasegitenek, azt meg nemtom, h. ez jo-e, csak azt, h. fajdalmas. bar ettol neha berepdhet allitolag, s akkor a hegesedes miatt meg nehezebben valik el. a mienk se nem idos, se nem konzervativ, sot neha tan tul laza...de eppen ezert valasztottam ot.
allitolag1.5-2 eves korban majd megnezik, de vannak nezetek, akik azt mondjak, hagyni kell...nem kell huzogatni!

Kép
Kép
momoska

szegény kicsikém egész délután sírt, olyan rosszkedvű volt, fájt az ínye nagyon. nem volt láza, de hiába minden babusgatás, sírt és még én sem tudtam megnyugtatni. adtam neki megint panadolt, nem bírtam nézni ahogy szenved és fél óra múéva mintha elvágták volna, jókedvű volt, sikongatott, örült mint majom a farkának. :) mintha elszívott volna egy speed-et. mivel csak fél órát ebéd után, így elég fáradt volt, és 5kor elaludt és még most is alszik.

én is hallottam ezt a nézetet. de most akkor mit csináljak, húzzam vagy ne? nem lenne jó ha vágni kéne, nem szeretnék neki nagyobb korára bajt ebből.

momoska: milyen volt megint a strandon? voltatok végül?

többiek: nekted hogy telt a nap?
Vendég

Köszi a hófordulós köszöntést! Hihetetlen, hogy már eltelt 7 hónap! Nektek nem?

Szegény Kolos most ő szenved annyira! Neki is több kaka van? Használsz gélt? Az sem jó?

Levi ma elég sokat aludt, nem is tudom mi van vele. Holnap vagy este biztos semmit sem fog...

Én sok helyről hallottam, hogy jobb ha húzkodjuk nekik, mert a dokik elég brutálisak visszarántás terén. Levinek is le van tapadva, fürcsinél szoktam neki húzni amennyire engedi. Igaz még nem vettem észre változást, de nem minden este szoktam. Mostmár úgy gondolom ideje elkezdeni. A dokinő egyébként ki volt akadva amikor megkérdeztem ( még hónapokkal ezelőtt), de engem nem érdekel. Szerintem így megadom az esélyt Levinek, hogy fájdalommentesen rendeződjön a dolog.

KépKép
kora

jó reggelt!

Valószínű megint csak így reggel jövök, vendégeink lesznek délután.
Szóval az éjjel csak 11-kor kelt fel, akkor kellett altatnom, de beletellett majdnem 1 órába és másodszorra tettem vissza amikor már elaludt. Ja és öltöztethettem is mert kifolyt a pisi, pedig nem is volt benne sok. Aztán én ugye keltem 1 óra körül szokásosan, betakartam és legközelebb 5.10kor kezdett nyöszörögni. Na mondom akkor gyors melegítem a tápot, megetetem aztán uzsgyi visszaaltatás és én is még egy kicsit alszom.

Ahogy felértem a táppal teljes csönd, hát nem elaludt? Persze 20 perc mulva fölbéredt uh. akkor kapott, de már nem aludt vissza, és újabb öltöztetés mert megint pisis volt. Én ezt nem értem! Ugyanaz a pelus mint eddig.... Hm.Ja és 5 perc múlva megint cserélhettem, mert bekakilt. Na ezek után aztán végképp nem alszik el.

Orsi: Van alul kosár egy kicsi, de nekem mint irtam a nagy kosár nem szempont nagy bevásárlásokat nem teszek vele.
Reggeli segítség???? Az nincs, hétköznap azért mert Tibi korán megy el dolgozni, és így sem alszik nagyon sokat. Meg én hülye, nekem mindig fontosabb a másik, uh. hétvégén is, mint pl. ma, becsukom a háló ajtaját hogy udjon még egy kicsit aludni... Igaz most én sem vagyok olyan fáradt.
Egyébként előfordult már, talán 1x......

Tegnap kivittem estefelé az udvarra és először mászott a fűben, nagyon élvezte.

Tegnap meghírdettük a hordozót meg a babakocsit is a vaterán, remélem sikerül eladni.....

Szerencsére ma nem lesz olyan nagyon meleg.

Na már megint rámolja az újságaimat!!!!

LEVENTÉNEK BOLDOG HÓFORDULÓT!
Kép

KépKép
domidina

jaja, orsi, jo volt a strand!
bar most kesobb odajott az apjuk is, meg a keresztanyjuk is...ugyhogy nem volt olyan extra! borisz meg azt is elfelejtette, h. jon a hidegfront meg a szel, es o ezert (mindig) nyugos, bezzeg strand elott meg utana es ma is mar nem (volt) ilyen feledekeny.

hat nalunk is vendegseg lesz, mint edinaeknal, pedig en nem vagyok egy nagy vendegvaro, inkabb megyek, mint jojjenek, de a kedvesem meg szereti, ha vannak itt is emberek, ugyhogy ma jon 6 felnott 5 gyerekkel es meg mi is itthon leszunk!!!brrr!

de holnap meg babazsur! nem nalunk. azokat szeretem. viccesek a kolykok egyutt! bar legjobban azokat az ovis babazsurokat szeretem, amiken aliz nelkulunk van:-))) de ez nem ilyen, mert a mi barati korunk gyerekei vannak osszeterlve, ugyhogy ez szulozsir is.

Kép
Kép
momoska

nalunk - sjna - ha veletlen koran kel egyik vagy masik kolyok, az is baj, hogy az apjuk meg kesobb kelo (kesobb is fekvo), mint en, eleg nyugos reggel, de en nem kegyelmezek, neha mindkettot megkapja olyankor, de egyiket tutira:-))

Kép
Kép
momoska

Sziasztok!

Tagnap újra avattuk az autósülést, elmentünk még a vendégek előtt Fehérvárra az új babakocsiért. Ébredés és kajálás után pihenten, az odauton jól elvolt kb. 45 perc. Na persze foglalkoztam vele folyamatosan, de már visszafelé nyügös volt. Azért 2 óra a kocsiban már megviselte.

Ma voltunk is már sétálni vele. Hát ég és a föld a kettő kocsi. Olyan könynű tolni, meg fordulni vele. És nagyon jól is néz ki. Szürke-almazöld.

Én szeretem ha jönnek vendégek, jobban elvagyok mintha menni kellene. Persze hozzánk nem csőstül jönnek, egy-egy házaspár alkalmanként, ritkán jön össze nagyobb baráti társaság, de az is előfordul.

Tegnap megint 3x altattam 10-kor, éjfélkor, meg 2-kor (itt kaja, nem sok) na utána már tudtam aludni hosszabbat is egyben, 7-kor keltünk. Meg mintha 1-kor is nyöszörgött volna, de akkor nem mentem be. (bár ebben nem vagyok biztos, kómás voltam.)

Ja és pénteken mi is fölavattuk a céklát! Azt nem mondom hogy rajongott érte, de azért megette az adagját. Tettem bele krumplit, meg almát.

Látom Orsi éppen te is itt.....

KépKép
domidina

Ja azt az előbb elfelejtettem írni hogy Lili fölállt.

Ez tegnap volt
Kép

Ma meg a kiságyban. Betettem aludni, mire visszamentem 1-2 perc, állt a rácsba kapaszkodva. Persze onnan aztán már megszünt a tudomány, mit is kellene utána csinálni.
Ezt nem sikerült lefotóznom,

de egy kép ahogy szökik a szobából
Kép

KépKép
domidina

Sziasztok,

végre kijött a 7. fogunk. jó sokat küzdött vele szegénykém. tegnap ennek römére aludt délután 3 órát, és utna 2 óra fenntlét után 6kor rajtam is elaludt, aminek nem örültem, mert anyáéknál voltunk és mentünk volna haza. nem raktam le az ágyába, rajtam maradt, és fél óra múlva felébredt.

ma pedig 2x fél óra aludt csak. :( és mindig sírva ébred. nem tudom miért. máskor ha felébredt vagy 10 percig dumált az ágyában, vagy elszórakozott a takarójával, de most...

én már visszafelé számolom a fogakat, már csak 13. :) :( (ugye 20 tejfog van?!)

én is azt szeretem ha hozzánk jönnek. főleg mióta van kolos, mert így nem szakítom ki az otthoni környezetből, bármikor lerakhatom alduni, míg ha mi megyünk nagyon ki kell számolni, mikor lesz álmos, mikor eszik, mikor tudunk menni.

annyira nyűgös...nem bírok már vele. semmi sem jó neki. azt hittem ha nagyobb lesz egyszerűbb lesz vele, mert eljátszik magában, vagy vlmi, de egyre nehezebbnek érzem. egy percig alig van el egyedül, állandó fogyelmet igényel. vlmikor meg csak kézben jó neki, és akkor csak az én karom. máséból egyből kéredzkedik hozzám.
Vendég

gratulálok lilinek az álláshoz! nagyon belehúzott a dolgokba, még előbb fog járni mint mi. :)
olyan édesek amikor másznak igaz? :D
Vendég

jóreggelt!

csak gyors bekukk egy kép erejéig.

Tegnap n9-kor raktam le az ágyba aludni és ha a 9 órási újra altatást nem számítom, akkor 1-kor kelt fel és kellett egy rövid idegi visszaaltani, aztán 5-kor, kaja és vissza az ágyba.

7kor hallottam dumálgatni, aztán 7.10-kor pattanás ki az ágyból, mert nagy volt a csend és eszembe jutott, hogy talán fölállt és ezért.
Jól gondoltam, erre mentem be a szobába....

KépKép
domidina

Kép

Ma megyünk tanácsadásra és ha semmi nem jön közbe most akkor egyedül megyünk. Kíváncsi leszek hogy bírja az utat.

KépKép
domidina

Sziasztok,

jaj, de édes Lili. :) És még vlki azt mondta, hogy nem tudnak hálózsákban fölállni.
Asszem Edina nektek is lejjebb kell rakni a matracot az ágyban.
tetszik a szoba színe, olyan barátságos az a sárga.

kolos mostanában olyan korán kel, 6 - fél 7 között. pedig már úgy megszoktam a fél 8- 8as kelést. :? és nem alszik többet napközben, ami indokolná a korábban kelést. Igaz tegnap délután másfél órát aludt, n 7kor ébredt de fél 9kor már kérte, hogy vigyük az ágyba és egyből aludt - magától.

Momoska: hogy sikerült a "babazsúr" tegnap?
Vendég

Orsi: De irigylem tőled ezt a mondatot

[quote] írta:
remélem sikerült az idézetet beszúrni.

Hú erre nem is gondoltam, hogy még lejjebb tegyük az ágyat. Ennél már csak a legalsó fok van, amikor már heverőt lehet csinálni belőle. Ennél az állásnál kimászik? vagy azért kell hogy ne tudjon fölállni? Na de ez hülye kérdés.... :oops:

Momoska: te aztán tele lehetsz enregiával ha jól gondolom.... Ez a rengeteg program... én biztos kipurcannék...

megyek mert megint rámolja az újságokat és föl akar állni. Mindenhol ezt csinálja. Csak attól félek hogy - mivel még nem tud visszaülni - akkorát esik, pl. a kiságyba nekivágódik a szemközti rácsoknak és nagyon beveri a fejét, komolyabban. Le sem veszem róla a szememet....

KépKép
domidina

Hát nem sikerült.... hogy a fenébe kell csinálni.????
Momoska te szoktál ilyet.... hogyan kell?????

Szóval akkor leírom:

IDÉZET: kérte, hogy vigyük az ágyba és egyből aludt - magától.

Na erről van szó

KépKép
domidina

Orsi, és hogy szokta kérni????

KépKép
domidina

szokta mondani, hogy "anya álmos vagyok, vigyél már be" :lol:
most komolyan: odajön hozzám, kéredzkedik a kezembe, vagy hümmög, nyöszörög - van egy jellegzetes nem sírós de olyasmi hang amit kiad. amikor már semmi sem jó neki, nem tudom játékkal elterelni a figyelmét, dörzsöli a szemét... ilyenek. vagy bújik hozzám, mikor felveszem, rögtön bekapja a cumit.
a múltkor olyan édes volt, ott ültem a földön törökülésben előtte, ő bekapta az újját, és rádölt a lábamra. :) azt hittem megzabálom.
Vendég

sziasztok,
jaja. megvolt minden. vendegseg sok gyerekkel, babazsur, sot anyoseknal ebed is tegnap.
en pont ugy latom, h. ahhoz kell sok energia, ha itthon vagyok a gyerekekkel, foleg a kis energiavampir aliz mellett, ha megyunk vhova, vagy ide jonnek, akkor mindket gyerekem nagyon jol elvan, birjak a porgest, nem igenylik a szorakoztatast, csak ha ide jonnek, akkor mienk a vendeglato szerep, en pedig inkabb a passziv vendeg szerepet szeretem:-))
szoval jo volt a 7vege. nekem ez a pihentetobb!

nagyon ugyes lili! beindult nagyon. gyanitom, h. a hetek ota tarto ejjeli nyugtalansaga is inkabb a felgyorsult mozgasfejlodesnek tudhato be, szoktak ilyent csinalni a kolykok...! es erre tenyleg nem jo a borostyanlanc:-))

borso meg nem gyorsult fel, bar a ma ejszakaja alapjan akar gyorsulhatna is, mert nagyon nyugtalanul aludt, nyoszorgott, sirogatott almaban, neha fel-fel sirt hangosabban, igazan csak reggel f7 utan aludt nyugisan.

bar ma negykezlabbol siman felult mar maga, csak meg a negykezlabba allas se rutin nala, igy a felules se tud rutin lenni:-)

[quote]M írta:omoska te szoktál ilyet.... hogyan kell?????

bekopizom ide a kivant mondatot, kijelolom, s nyomok egy idezetet!:-))

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?