Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hat, en nem vagyok valami jol. Mar penteken szenvedtem, mert elkezdett fajni a torkom, majd a derekam es a labam. Aztan a fejem is, minden bajom volt. Estere bevettem egy fel algot, az helyrehozott. Mara persze jobban kijott, meg lazam is van, amit a fel algo ismet levitt, de fekszem es sok teat iszom. Remelem hamar tulleszek ezen az influenzan, mert a kisfiam sem birja annyira a dolgot. Ugye sokat kohogok, amit rugasokkal jelez vissza Bence.

Penteken megvettuk a kisagyat (Lehel u-i bolt), kengurut, agynemut, matracot es furdeto szekrenyt. Lassan tenyleg kezd minden meglenni! Kép

Karmen,
remelem minden rendben lesz Orsival.

Brigi,
gratula a vizsgakhoz. Ha nem megy le a lazam, akkor sajnos lemaradok az eloadasrol, mert hat ugye sajnos egy honapban csak 1x van. De ha az egeszseg fontosabb.

Eszty 31+5
eszty

Sziasztok!
Remélem, jól telik a hétvége! Én tegnap eléggé kiakadtam, mert reggel megint kiesett az egyik első fogamból a tömés (már másodszor). Valószínű, holnap megyek a dokihoz. Most már tényleg igaz lesz, hogy onnan megyek szülni. Szerintem a dokinak is elege van már belőlem. Ha nem elöl lenne és nem lenne érzékeny, lehet, hogy megvárnám vele a szülést, de így nem lehet. (Bár nem esett ki a helyéről, mert a mellette lévő fog tartja, de így nem maradhat.) Pedig 3 napig azt hittem, hogy már egy időre túl vagyok a fogászati kezeléseken. Ráadásul már érzéstelenítőt is csak nagyon óvattal lehet adni.

Leone!
Jobbulást!
Én is voltam náthás ősszel, hasonlóan kúráltam magam, mint a többiek (meleg tea, citrom, méz, pihenés stb.) Este - ha már nagyon el volt dugulva az orrom - egy kis orrcsepp. Fejfájásra gyógyszer helyett lehet a homlokodra dörzsölni vietnámi balzsamot vagy Polar Bear olajat (nekem a gyógyszertárban javasolták, amikor a terhesség elején nagyon rosszul voltam,és sokat fájt a fejem. 100-200 Ft körül van). Ez kellemsen hűsít, és enyhíti a fejfájást. Az olajat szagolgatni is lehet, tisztítja az orrot (eukaliptusz, kámfor, mentol van benne).
Meg jó még az inhalálás is. (A férjem úgy csinálta, hogy a kamillateába tett pár cseppet ebből az olajból, azt mondta, nagyon hatásos.)

Eszty!
Neked is jobbulást kívánok! Vigyázz Magatokra!

További szép vasárnapot mindenkinek (itt Szegeden gyönyörű napos idő van)!
PTünde
ptünde

Tündi! Nagyon sajnálom te is jol megjárod. Nekem meg elkezdett fájni ha rágok rajta, amit szept. tömtek be. Egyelöre halogatom, bizok benne hogy magátol elmulik az érzékenység, bár erre kicsi az esély.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A várva várt végigpihent hétvége után, frissen-fitten megérkeztem Kép.

Eszty, Leone!
Mindkettőtöknek jobbulást, és ne izguljatok, biztosan elmúlik néhány nap alatt, a lényeg, hogy nem influenza. Én múlt héten estem át rajta, de csak 3-4 napig tartott, mert megállás nélkül tömték belém a mézes teát, narancsot, és bármennyire melegem volt, mindig nyakig betakart a Kedvesem. Pihenjetek sokat!!!

Karmen!
Továbbra is nagyon drukkolok, hogy rendbe jöjjön minden Orsikával! Mindenképpen számolj be a történtekről, és próbálj kicsit megnyugodni.

Móni!
A vizsgán hasonlóan bunkó volt a nő, feleslegesen váratott órákon át, holott rajtam kívül éppen senki nem volt ott. Ezt egy idő után meguntam, és inkább beirattam egy egyest, mert nagyon megalázó és dühítő volt a helyzet. De már vége, és szerencsére a többi jegyem miatt az átlagom így is egész jó lett (4,62).

Tündi!
Elképesztő, hogy mennyit kell szenvedned a fogaddal. Lassan előterjeszthetnénk számodra valami oklevelet, mint a topic hőse. Azért remélem nem fáj nagyon és most már véglegesíteni tudják majd a tömést.
Én filozófiát, magyart és alkalmazott nyelvészetet tanulok. Nagyon-nagyon szeretem egyébként mindhármat, de amióta Pocaklakóról tudomást szereztem, valahogy kevésbé köt le a tanulás, de azt hiszem ez normális. Lélekben mindig máshol járok, nehéz odafigyelni.
A januári Kismama magazinban volt egy jó hosszú cikk a lázmérőkről, ott tíz különböző típust teszteltek is, és az áruk is fel van tüntetve. Ha érdekel, akkor nézd majd meg, hátha segít a döntésben.

Léna!
Kislányotok neve tényleg jópoga megoldás, és rövidítve egyáltalán nem kacifántos. Már pont én is elgondolkodtam a dolgon, hiszen a Sára közös kedvencünk, mikor rájöttem, hogy az én vezetéknevem pedig Simon, szóval cseberből vederbe szindróma alakult ki Kép. Mindegy, most már annyira megszoktam a Lucát, és a család is elégedett volt vele.

Üdv,
Brigi (26+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!Kép
Mindenkinek kösz a tanácsokat és a bíztatást, mindenfélét kipróbálok, de még csak alig észrevehetően javult az állapotom, úgyhogy még kúrálgatom magam. Remélem a babának nem lesz baja tőle! Ugye nem?

Eszty!Kép
Teljes együttérzésem!Kép

Tündi!Kép
Ez a fogorvoshoz járás nagyon rossz lehetKép, hihetetlen, hogy még mindig nem hagyhatod magad mögött, nagyon sajnálom!

Hűha, KittynekKép már nem láttam nyomát szombat délelőtt óta, lehet, hogy helyzet van?

Karmen!Kép
Én sajnos nem tudok tanácsolni semmit, de nagyon várom az újabb híreket: ugye a hétvégén megoldódott Orsi aluszékonysága, és sűrűbben felkelt enni?

Rita!Kép
Köszönjük a tanácsokat, én kíváncsian várom a folytatást! Mit tudsz mondani a málnalevél teáról és a homeopátiás bogyókról amit többen is ajánlanak, hogy szülés előtt szedni kell és megkönnyíti a vajúdást? Tényleg érdemes megpróbálni?

Most megyek és tovább kúrálom magam, épp egy kamillás inhalálás következik....

Puszi, Leone(26+5)

KépKép
leone

Sziasztok!

Úgy látszik mostanában nagyon rászoktam az éjszakázásra. Legalább bemelegítek a picivel való éjszakai felkelésekhez.

Tündi!
Nagyon nem irigyellek a sok-sok fogorvoshoz járás miatt. Nagyon rossz lehet, igazán sajnállak miatta. Én ugyan nem értek hozzá, de biztos, hogy a kipotyogó töméseket is a babavárás okozza?

Karmen!
Tanácsolni sajnos én sem tudok neked semmi újat, mert nálunk nem voltak ilyen ébresztési gondok annak idején. Annyit tudok, hogy egy csomó különböző oka lehet az aluszékonyságnak. Szerintem ha nem változik a helyzet kérd meg a dokitokat, hogy küldjön el Orsival szakrendelésre, ahol meg tudják neked mondani mi okozza. Azért nagyon ne izgulj miatta. A mi fiunk anno 2700 gr-al született, és visszafogyott 2500 gr-ra. 3 hónapos korára pedig már 6 kg, egy évesen 10 kg volt. Szóval nagyon gyorsan behozzák a picik a lemaradást ha anyatejet kapnak.

Leone, Eszty!
Remélem már jobban vagytok. Gyógyuljatok meg minél hamarabb!

Mi lehet Kittyvel?

Tegnap voltunk ultrahangon. Ezek a legújabb méreteink:
BPD: 7,16
OFD: 8,68
HC: 25,0
AC: 22,67
FL: 4,79
Győrfi M. szerint épp a korának megfelelőek a méretek és 1 kg-os, 35 cm-es most Kristóf. Olyan 3300 gr körüli babát jósolt nekünk a végére. Aminek viszonr örülök: megfordult Picurkánk, már buksival lefelé van.
Csak félprofilból sikerült képet csinálni róla. Egyet feltettem a profilomba.

Humi
27+0
humi

Jó reggelt, sziasztok! Kép

Hétvégén csak olvasni tudtam, mert vendégek voltak nálunk, majd varrtam szinte egész nap...

Humi Kép
Aranyos a fotón a kis csöppség Kép 28 hetes uh-on már nekünk is csak ilyen képet sikerült csinálni, mert befordult már Kép

Leone, Eszty Kép
Jobbulást kívánok! Kép

Tünde Kép
Nagyon sajnállak a sok fogprobléma miatt Kép

Kitty????
Én szombat esti bejelentkezését olvastam a friss-ben, de azóta semmi...Talán a front meghozta hatását?! Kép Drukkolok! Kép

Üdv,
Pumukli
30+5
pumukli

Karmen, probalj megnyugodni. Az aluszekonysagnak, nem evesnek sokfele oka lehet. Nalunk mindket gyerekkel problema volt az etvagytalansag. Egesz pici baba korukban, mikor masok 150-200 g-ot szoptak, az enyemek mindossze40-50g-ot. Minden eteteskor mertem, szinte beleorultem. Sulyban mindig el voltak maradva egy kecsit. Nagyon sok kivizsgalason estek keresztul, sajnos eredmenytelenul, az okot nem tudtuk meg. Nagyobb korukban is eleg valogatosak es kisetkuek, de ugy amugy egeszsegesek. Szerintem el kell fogadni, hogy nem vagyunk egyformak.
Kivanom, hogy minel hamarabb gyarapodni kezdjen Orsi!

Ildiko
kildiko

Sziasztok! (Rita kérdésére válaszolok a győri kórházzal kapcsolatban, akit nem érdekel/érint, ne olvassa, mert hosszúúúúúúúúúúúúú Kép Max a végét, mert lehet, hogy a héten már nem sokat jövök Kép

Rita!

Sajnos a szülőszoba adásáról már beszélgettünk itt. Nekem nem jött le semmi negatívum, de másoknak igen. Én nem csupán a kórház "hibáját" látom a dologban, hiszen azt mindenki aláírhatja, hogy egy olyan KISLÁNYT választottak ki, aki nem állt a helyzet magaslatán, semmiféle szempontból. Mondhatnánk, hogy akkor már emiatt is "kedvesebben" kellett volna bánni vele, meg ott volt a TV, de tudnotok kell, hogy sajnos (nem tudom miért) ez az ősi rivalizálás Győr ésa főváros között minden területen él. Győr nem volt hajlandó csak azért jópofizni, mert itt volt a TV. Leírtam, hogy amúgy a lány a lehető legjobb kezekben volt, ugyanis a vezető főorvos volt ügyeletben (az arcát kitakarták), így ha bármi gond lett volna, azonnal és a legjobb ellátásban részesült volna (én is, és a húgom 12 évvel utánam is nála születtünk).

A szülésznő viselkedésén pedig egyáltalán nem akadtam ki, mert szerintem nem volt bunkó. (Ráadásul az ő szájából elhangzott kérdéseket, a rá következő műsorban is hallottam a FOGADOTT szülésznőtől, amikor a kislány mondta, hogy nem bírja, a szülésznő megkérdezte, hogy Adrienn, akkor mi lesz a kisbabájával, bent marad? ÉS ugyanez lezajlott a másik részben is Kép
Nálunk is találhattak volna egy olyan nőt (ami egyébként 70-80%), aki fogadott orvossal szül, és máris egy szép képet festettek volna Győrről.

Egyébként most alakították át a szülészetet egy kicsit. Szóval amikor én 2 hónapja jártam ott és körülnéztem (már akkor is tetszett), azóta most még jobb lett. Itt is van minden, a szülésznők preferálják a nyugodt körülményeket, van vajúdó kád, lehet zenét bevinni, modern szülőágyak vannak, gátvédelem, szóval minden.

Az én szülésznőmet Tóthné Börzsei Máriának hívják, de még vagy 5 nevet fel tudnék sorolni, akiket ajánlottak, és csak 1 nőről hallottam, hogy ki tudja ereszteni a hangját, szóval nem hiszem, hogy annyira rossz lenne a helyzet.
Az orvosomat Likár Zsoltnak hívják, de szuper orvosból is tudok még mondani párat, és olyanokat, akik a mai modern felfogás szerint dolgoznak, HA kell gátmetszés, felszívódó varratot használnak, de még első szülésnél is megpróbálkoznak a gátvédelemmel, amennyire az anyuka alkata engedi.

Úgyhogy én esküszöm a győri kórházra.

Kismamák!
Könyörgöm, bárhol is laktok, tegyétek a szívetekre a kezeteket, és mondjátok azt nekem, hogy még sehol nem hallottatok negatív élményeket a kórházatokról, vagy bizonyos orvosokról, szülésznőkről, mert akkor itt helyben megkövetlek benneteket, és azt mondom, hogy igazatok van, a győri kórház egy nagy rakás sz.r.

Nem akarom egyébként védeni a kórházunkat, mert ismerem a körülményeit, sőt én eddigi életem során csak a nőgyógyászat vendégszeretetét élveztem (elvesztettem egy babát 1 éve, és a mostani is így indult), szóval igazán láttam a negatív dolgokat is, de sokat számít, hogy az ember az egyetlen helyben, ahol szülni tud, fog, megbízzon, és ne úgy induljon neki, hogy valami rossz fog történni.

Na megírtam első kisregényemet a több tucat versem mellé Kép

Szóval. Úgy néz ki, elég erőteljes jóslófájásaim vannak, volt úgy, hogy már 5 percesek voltak, de nem ítéltem őket elég fájdalmasnak, és maradtunk. A hasam bizony ezek hatására eléggé leszállt.

Rita!
A székletem (szorulásos vagyok eleve) most hirtelen rendeződött Kép Szóval akkor számíthatok valamire? Még 15 napom lenne hátra, szóval pont időben vagyok Kép

Puszi mindenkinek: Bogi

ui. Majd egy táblicskut azért teszek fel!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!!!!

Én még mindig egyben. Köszi,hogy kerestetek, de sajna még itthon vagyok. Éjszakánként görcsölgetek, nappal semmi.

Bogi!
Még lehet,hogy beelőzöl itt nekem. Neked úgy is azt mondta az orvos, hogy hamarabb meglehet a baba. Hajrá!!!

Most csak lejelentkeztem, el kell rohannom, majd még benézek.

Kitty
39+6
kitty123

Sziasztok!

Remélem mostanra az influenzában szenvedők száma legalább kettővel(ill. néggyel) csökkentKép a kis társaságunkból!!!

Pumukli, köszi az infót, azt hittem, valami extra szuper anyag kell az ágyneműhöz, huzathoz, de most már bátran belevágok!

Tündi, egyszerűen hihetetlen, hogy megint kezdheted a fogorvos látogatást! Pedig már úgy örültem, hogy túl vagy rajta!

Karmen, szaktanácsot én sem tudok adni, csak azt, hogy próbálj meg egy kicsit megnyugodni! ( a barátnőmnek azt mondta a védőnő, hogy éhezteti a gyerekét, mert nem nagyon gyarapodott a manó. Pedig csak a vékonycsontú anyukára kellett volna néznie. A második babánál már nem reklamált, elfogadta a tényt, hogy minden baba más. Mellesleg el tudom képzelni, hogy a frontokra is így reagálhatnak, kicsit nyűgösek, étvágytalanok. Egy felnőttnek sem könnyű, hát még az ilyen csöppságeknek! Nagyon szorítok, hogy mielőbb jóhírekkel jelentkezhess!!Kép

Bogi, csak annyit tennék hozzá a kisregényedhezKép, hogy szerintem sem a kórház, hanem az ott dolgozók határozzák meg a milyenséget. MINDENHOL vannak jó orvosok, rossz orvosok, s u.így a szülésznőkkel. sajnos nekem is volt szerencsém pár kórházat 'kipróbálni', amelyikre mindenki esküdött, (sőt az orvosra is, akit én egy érzéketlen tuskónak éreztem,) s vissza se néztem. A bizalom a legfontosabb!!
Nekem még 2 hónap van hátra, de teljesen be vagyok zsongva. A két hétbe bele sem merek gondolniKép Ez már kicsit az idegek játéka, nem? Kép (Kittyt nem is említve!Kép )

KépNekem jó az 5 óra jövő szerdán, akár előbb is! Kép

Jaj, képzeljétek, kaptunk egy bölcsőt! Mindig erre vágytam, csak sajnáltam, hogy nem tudjuk kihasználni ennyi pénzért. S vágyam úgy látszik meghallgattatott. Egy távoli ismerős ismerősének a babája épp most nőtte ki. Ha beágyneműztem, rakom a képet róla!

Szép hetet mindenkinek!

Móki
móki

Kitty!

Neked is hajrá Kép
Képzeljétek el, hogy tegnap este, mikor nem volt nálam a telefonom pont, felhívott a fogadott szülésznőm, mert kíváncsi volt, hogy vagyok. Annyira meghatódtam. Végülis csak egyszer találkoztam vele, mikor megbeszéltük, hogy ő lesz a szülésznőm, és ma akartam felhívni, hogy lehet, hogy hamarosan jelentkezem, és erre beelőzött Kép

Kitty! Fogadni mernék, hogy mindegyikünkre éjjel jön majd rá a dolog Kép Nappal nekem is csak keményedik, fájni nem nagyon fáj, csak olyan este 6-7 körül kezdődik. Ki a fene érti ezt? Kép

Puszi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Kitty, Bogi,
nagyon drukkolok nektek!! Nekem is még két hónap van, de én is már most kész vagyok. Én nagyon megérzem ezeket a frontokat, remélem, hogy azért még húzzuk egy darabig.

Jobbulást mindenkinek, akit elkapott a nátha! Kúrálgassátok magatokat.

Brigi, gratula a vizsgákhoz!! Nekem is jó az 5 óra. Van már konkrét hely?

Hétvégén beszereztünk a gyermeknek szekrényt, meg anyukám egy jó adag ruhát már szépen kimosott, kivasalt - a többi majd rám vár. Még ugyan van idő, de bezacskóztuk a cuccokat, csak már szerette volna rendbe tenni őket. Szóval, szépen alakul minden, lassan a kiságyat is felhozzuk és beállítjuk a helyére. Még matracot kell bele venni.

Móki, a szülésfelkészítőről még nem tudtál meg semmit, ugye??

Pusz, Kata
katca

Sziasztok!

Bogi, Kitty: a szülések nagy része általában éjszaka indul be, mert akkor a szervezet lenyugszik, és más kerül előtérbe, nekem is mindig éjjel voltak josló fájásaim, és végül mindkét gyereket éjjel szültem, illetve Norbi reggel született, de éjjel kezdődött.

Móki én kaptam kölcsön bölcsőt, nekem is az volt az álmom így a harmadik gyereknél, de venni én sem nagyon akartam így kölcsön kaptam. kiváncsi vagyok a tiéd milyen.

Tünde: szegény, én már nem bírnám ezt a sok fogásztra járkálást. Remélem többet már nem kell menned.

Gabi

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Szia Gabi!

Hát igen, ez a természet rendje Kép

Irigyellek a bölcső miatt Kép

Nekem nappal is sokat keményedik a pocom. Ez mitől lehet?
Terhelés nélkül, tehát ülő vagy fekvő helyzetben is, nemcsak akkor ha járkálok.
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi Kép
A "regényedhez" én annyit fűznék, hogy szerintem is az a fontos, hogy maximálisan megbízzon az ember lánya az orvosban. Nálunk elég primítivek a körülmények, semmi extra nincs Kép És ameddig teltházat tudnak produkálni addig nem is érdekük ezen javítani. Egy úgymond apás vajudószoba van, 2 baba-mama szoba, összesen 6 ággyal. Én reménykedem abban, hogy nem front idején indul be a szülés nálam, hogy ne legyen foglalt a baba-mama szoba minden ágyikója Kép Az orvosomban megbízom. Nálunk szülésznőt nem lehet választani, de eddig csak jót hallottam róluk.

Nekem is van egy olyan érzésem, hogy éjszaka kellős közepén kell majd indulnom! Kép

Brigi Kép
Elkezded a második félévet is? Mi lesz az évvégi vizsgáiddal?

Kitty Kép
Nem mondom, hogy örvendek, hogy még egyben vagytok, csak jó hallani Rólad, hogy nincs baj...Idegtépő lehet a várakozás...Én azért drukkolok! Kép

Móki Kép
Majdnem teljesen végeztem a babacuccok varrásával. Tegnap varrtam a kiságyra a védőket, és egy zsebes tárolót Kép

Pumi
pumukli

Sziasztok!

Köszke a meghívást, úgy tűnik nekem is jó az időpontKép.

Gabi, Kitty, jó nektek, kiváncsi vagyok ki lesz az elsőKép.

Brigi, képzeld végre fixáltuk a kötelező fiú nevet is, így ha változna odabent a helyzet, akkor Dávidunk lenne.

Tünde, szerintem is lehet, hogy a baba miatt potyog ki a tömés, mert mióta mi is ketten vagyunk, azóta én is elbúcsúztam már egy töméstőlKépSajnálak, rossz lehet oda járni, én mindig azt mondom, hogy szívesebben megyek nőgyógyihoz, mint odaKép.

Rita, szerinted mi is így fogunk "versenyezni" a végén, bár mivel egy napra vagyunk kiirva, még az is lehet, hogy "kézen fogva "megyünk majdKépKép

Én már úgy mennék, de biztos ha majd elkezdődik, akkor bárkivel cserélnék szívesenKépNa jó, azt azért nem hiszemKép.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm az együttérzést fogügyben. Nagyon aranyosak vagytok. Sajnos biztos, hogy a terhesség miatt vannak a fogbajaim, mert előtte egy évig semmi gondom nem volt. Ráadásul most az ínyem is sokkal érzékenyebb. Én egyébként nem igazán félek a fogorvostól (ez a doki meg tényleg nagyon rendes), csak ebben az állapotban (3 hét+2 nappal a kiírás előtt) már nagyon nehezen viselem a beavatkozásokat. Egyébként azzal szoktam magam nyugtatni (ha túl vagyok a tömés-kiesés utáni első sokkon), hogy ez igazából semmi, az a lényeg, hogy a baba rendben van, és ha már akármikor megszületik, nem lehet vele baj (persze azért még néhány hétig maradjon).

Brigi!
Akkor rokon lelkek vagyunk: én magyar-történelmet tanultam az egyetemen Szegeden, csak már jó régen. Azt azért bevallom, hogy az alkalmazott nyelvészet nem tartozott a kedvenceim közé (bár mi csak nagyon érintőlegesen foglalkoztunk vele). És ha meglesz a baba, mit csinálsz? Halasztasz vagy folytatod a sulit?

Leone!
További jobbulást kivánok! A babának biztos nem lesz baja, ne idegeskedj!

Eszty!
Remélem, Te már jobban vagy!

Humi!
Jól látszik a baba pofija a képen. Aranyos!

Bogi!
Egyetértek Veled abban, hogy minden kórházról, orvosról, szülésznőről stb. van pozitív és negatív vélemény. Nincs olyan, ami vagy aki mindenkinek megfelelne. Szerintem is az számít, hogy Te megbízz a kórházban, az orvosodban, szülésznődben. Ez a fontos!

Bogi, Kitty!
Drukkolok Nektek!

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Ja, még valamit kifelejtettem:

Brigi!
Vettem ma digitális hőmérőt a gyógyszertárban. Ki is próbáltam, de valamit valószínűleg nem jól csináltam, mert először 34,3 utána pedig 35,6 fokot mutatott nekem. Szóval még próbálgatni kell. Egyébként annyi volt, mint az akciósok (ill.11 forinttal több).

PTünde
ptünde

Bogi

Ezek is már josló fájások, készül a baba kifelé, teljesen normális.

Gabi

Kép

gabi1

Tünde! Én is vettem 2 éve de nem használom, mert
van kevesebbet mér mint a higanyos és nekem is pár perc után ismételve tök más eredményt hoz ki.
Én megbántam pedig Omron elvileg pontosnak kellene lennie.
Amugy ki a fogorvosod?
Én még halogatom egyelöre most nem érzékeny a fogam, de ez naponta változik.

Na ki lesz a következö baba? ugy izgulok! Kivánok nektek is könnyü szülést!
Nálunk még mindig gond van az evéssel, evett ma is 4:20-kor majd 11-kor. És akkor se sirt.
Igaz mi 10-kor ébredtünk jol elaludtunk, igy nem tudtuk hamarabb felkelteni. De hogy magátol sose kérne enni! Most irtam Ágcinak mégis ö lll-es hátha tud valamit javasolni.
Pohárbol, ciciböl nem lehet Orsit etetni mert alszik. Cumisüvegböl lehet ügyeskedni, ugy se könnyü végül nagy nehezen elkezdi nyelni. Igaz most 11-kor lett 90ml.
Ahogy látom eleinte mindenki küzd valamilyen gonddal, legalább nálunk nincs sirás, hasfájás.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Szerintem is úgy van,ahogy mondod, ki a sírással küzd,ki az alvással. Majd Orsi is beáll egy napirendre, és utána rendben lesz. Az a lényeg, hogy minden rendben van Vele. Aztán majd ha elkezd enni, hirtelen sokat fog gyarapodni. Egyébként úgy emlékszem, hogy amikor hazajöttem a lányokkal a kórházból eleinte sokat aludtak, kb.2 hétig. Lesz még amikor a sok sírással küszködsz. Addig is pihend ki magad!

Gabi!
Tényleg a legtöbb szülés éjjel kezdődik. Én nekem is az előző kettő is éjjel kezdődött.
Pont most hallottam,hogy megfigyelték, hogy a majmoknál mindig éjjel kezdődik a szülés, de ha éjjel nem fejeződik be,nappalra elmúlik teljesen és éjjel folytatódik. Nappal kell a figyelem az egyéb dolgokra.(Bocs mindenkitől a majmos hasonlatért)
Lehet,hogy nekünk sincs időnk nappal szülni?

Bogi!
Szerintem se törődj azzal, hogy hallani mindenfélét a kórházról. Fő az,hogy Te érezd,hogy jó kezekben vagy. Amúgy tőlünk meg kifejezetten sokan mennek direkt Győrbe szülni, mert jó a híre.(Pedig Pest sincs sokkal messzebb)
Mit szóljak én,aki egy kis vidéki kórházban fogok szülni, ahol nincs semmi extra(kád, labda, EDA szóval csak az ami 30 éve is volt)mégis bízom az orvos és a szülésznő szakértelmében.

Köszi mindenkinek a drukkokat. De tényleg idegőrlő ez a várakozás, már az egész család tűkön ül, a gyerekek minden reggel berohannak, hogy megnézzék itt vagyok-e, a férjem is félálomba alszik, minden fordulásomra felébred,hogy nem kell-e menni.

Kitty
39+6
kitty123

Sziasztok!

Most nem akarok regényt írni Kép

Egyfolytában fáj a hasam alja, és a derekam is.
Már kétszer voltam WC-n, pedig eddig szorulásom volt (valaki azt írta, hogy ez az egyik előjele a szülés várható közelségének, ha a belek elkezdenek maguktól tisztulni)
Lilike nagyon elcsöndesedett, keveset mocorog.
Egyenlőre semmi más furcsa dolgot nem érzékelek.
Most egy kicsit lefekszem pihenni.

Kitty! Én azért nem akarok ám beelőzni Kép
Mit mond az orvos? Mikor mész hozzá? Lesz még NST? Vagy már minden nap van?

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szisztok!

Hat, valamivel jobban vagyok, azaz lazam eddig meg nem volt. Bar gondolom ez azert van, mert este felugrott 39-re, onnan pedig algo es priznic. Most mar csak a natham van eloterben es kicsit a kohogesem. A korzeti doki kint volt, meghallgatta a hatam, nem talalt semmi rosszat, hala Istennek. Dokimat is felhivom delutan, hogy tudjon a dologrol es hogyha megint felmenne a lazam, mit hasznaljak.

Eszty 32+0
eszty

Bogi te már nagyona finisben vagy úgy érzem.

Igen a hasmenés egyik előjele a szülésnek, nekem így indult Norbi, a derék fájás szintén. És hogy fáj a hasad? egyfolytában vagy időközönként?

Nagyon drukkolok, és izgulok is.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Hát, minden nap úgy jövök már fel, hogy tuti lett új kisbabája a topicnak! Úgy izgulok én is, mintha már nekem lenne itt az idő Kép.

Kitty, Gabi!
Tényleg hihetetlen, hogy már itt tartotok! Remélem csodaszép élményben lesz részetek a következő napok valamelyikén! Már nagyon várom.

Tünde!
Tényleg rokon lelkek vagyunk, ez tök jó Kép. Kedvesem pedig történelem-arab szakos, szintén az ELTE-n. Én egyébként a JATE-ra készültem anno, de végül családi okokból maradtam Pesten. Pedig imádom Szegedet, és szerintem az ottani egyetem szuper. (Sok barátom jár oda).
Luca születése után valószínüleg egy félévet halasztok, aztán beiratkozom, de csak előadásokat veszek fel, amire nem kell bejárni. Itthon készülgetek, aztán csak a vizsgára megyek be. Így nem kell majd a Picitől távol lennem, de legalább haladok a sulival is. Persze ez majd még kialakul, tőle is sokminden függ. És Te mennyire tudtad hasznosítani a diplomádat? Bölcsész vagy tanár diplomád van? Engen nem elkeserít mindig a környezetem, hogy úgysem megyek majd semmire ezekkel a szakokkal, pedig nagyon jó lenne, mert imádom őket. Majd meglátjuk.

Humi!
Nagyon kis formás fejecskéje van a Lurkónak és már jól látni az arcvonásait. Kíváncsi lennék, hogy az én Pocaklakóm mekkora most, mert csak pár nap van köztünk. De majd csak a 30. héten lesz uh.

Pumukli!
Sajnos anyagi okokból kénytelen leszek beiratkozni a következő félévre (különben elég sok juttatástól elesnék, amik most, a szülés előtt nagyon jól jönnek). Csak szemináriumot veszek fel, abból nincs vizsga, hanem házi dolgozatot kell leadni, vagy előadást kell tartani a félév során. Megbeszéltem a tanárokkal, hogy május elejéig bejárok, és addig elkészítem mindazt, amit a többieknek a hónap végéig kell. Remélem bírni fogom, hiszen így mindenből egyszerre kell megcsinálnom a dolgokat. Azért túl sok órát nem veszek fel, és megpróbálom beosztani a munkát. Ha Luca nem akar előbb kijönni, akkor legalább nem teljesen feleslegesen iratkoztam be erre a félévre.

Léna!
A Dávid szerintem is nagyon szép név, úgy látszik nagyon hasonló az ízlésünk Kép. Nekünk is van azért fiúnév. Először Hunort szerettünk volna, de sokan leszavazták, mert Kedvesen Breglovics, ami szerbes hangzású, és ehhez a Hunor nem passzol. Úgyhogy most a Milánnal tartunk, de szerintem azért még ez sem száz százalék. Egyébként valamiért tuti biztos vagyok benne, hogy tényleg kislány.

Hú, mennyit írtam, most el is dugulok.
Ja, Kép Találkozó Kép.
Két helyet már felhívtam, azok sajnos dohányzók, tehát keresem tovább az igazit Kép. De biztos meglesz, és akkor egyből megírom.

Puszi,
Brigi (26+3)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Jaj, az előző hozzászólásom első része Kittynek és Boginak szól. Nem tudom miért Gabit írtam. Lehet, hogy ez jelent valamit? Remélem nem.

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Bocsi, de egyszer már leírtam a mai kálváriámat, így ugye nem baj, ha bemásolom?:

Hát lányok, ma nagyon nem volt jó nekem

Reggel 8-kor kezdtem a CTG-n ami utólag kiderült nagyon "csúnya" lett. Mondja a ctg-s, mutassam meg a dokimnak.
Telefon: doki délig minimum kikapcsolva, mert máshol operál (tudtam, megbeszéltük)
Szülésznőm suliban egész héten, jövő héten szabin. Szerencsére vele sms-ezni lehet.
Felmegyek a szülőszobához első körben, valakit a föld alól is, nézze meg a ctg-t. Egy kedves doki megnyugtat: menjek azért uh-ra....de biztos semmi gond nem lesz.
Na ismertem innen a dörgés, Petinél pont ennyi idősen volt egy u.ilyen para. A szülésznőm mondta is, valószínű, nme véletlen lesz a nagyobb felhajtás, ismerbve a peti születésének körülményeit ..ha akkor nem vagyunk ott a klinikán, én meg a ctg gépen, hanem mondjuk otthon, most nem valószínű, hogy itt ugrálna mögöttem
UH.-s hölgy tök kedves, behív hamarabb, azt mondja, az áramlás jó, de 2 óra múlva menjek egy újabb ctg-re, és ha az nem lesz csudaszép, valószínű benn kell maradnom. Na, két óra bőgés, telefonálgatás a klinikán össze-vissza, elintézni Apát váltsa le valaki, jöjjön a kórházi cuccal, para, hogy Petivel mi lesz, bőgés Őmatta, hogy hogy 4 hétig nem látom.......
Aztán CTG, apa persze abban a pillanatban érkezik, hogy feltesznek a gépre, be nem jöhet, kizavarják, azt se tudja mi van, tök ideg, mert a telefonom össze-vissza ökörködött mikor máskor, ha nem most...
Aztán: CTG elfogadható, vissza az UH-s hoz, akit időközben felhívott a szülésznőm, hogy vegyen a szárnyai alá, ha már Ő nincs. UH-s: ez ok, hazamehetek, de feltétlenül hívjam fel a dokimat 1 után, és Ő majd mondja, mi legyen. Haza.
Enni - inni nem merek, mi van, ha vissza kell menni és csázár....
Doki elérve fél kettőkor, megnyugtat szokás szerint, szigorúan 2 naponta CTG ...és meglátjuk, de majdhogynem azt mondta: tartós tejet ne vegyek....

Most itt ülök, és figyelem, mozog-e. Ha nem , para, ha igen, akkor az: ez volt-e az utolsó..

Kata
LadányiKata

sziasztok!
hát Kata, jó kis napod volt, nem irigyellek, de nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen.

Brigi, nálunk apuci volt biztos, hogy lánya lesz, de az első pillanattól fogva.Azt mondta, hogy ő tudja mit csinál és oda figyeltKép

És igazán örült, hogy igaza lett.

Kitty, Gabi vagytok még?vagy valamelyikőtök rajtolt márKép
Szorítok nagyon.

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Engem ha lehet még ne szülesetek meg, még kb 2 hétig, egyébként akár merre megyek mindenki azt mondja hogy még nem szültem meg?Kép

Bogi mi újság hogy vagy?

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok,

KataKép
én is szorítok, hogy minden rendben legyen.

BogiKépKittyKép
rátok is sokat gondolok. Ma az autóban hazafelé is eszembe jutott, hogy most már lassan folyamatosan lesznek megszülető babócák KépKépKép És egyszer Nádja is sorra kerül majd..... De előbb Ti jöttök !!!!!

SzilvusKép
Merre jársz? Mióta abbahagytad a munkát nem hallottunk rólad semmit.

Mariann
tmarianna

Sziasztok,

mi ez a csend???

Ma nagyon fitt vagyok, már reggel 8-kor tornázni voltam. Képzeljétek, tegnap este Nádja nagyon elemében volt, éjfél felé lefeküdtem aludni, őnagysága pedig akor ébredthetett fel. Szerintem ki akart mászni a hasamon keresztülKép Össze-vissza forgott és mászkált. Nagyon kíváncsi vagyok mekkora lehet már és hogy néz most ki, úgyhogy gyorsan be is jelentkezek egy kukkolásra a Praxisba.

Ébresztő mindenkinek!!!!!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Megjött tegnap a húgom csomagja Londonból. Szebbnél szebb dolgokat küldött. Egy pici fehér tipegőt (ebben fogjuk hazahozni Tomit), meg még jónéhány tipegőt. Az egyiknek mindenféle szerszámok vannak hímezve az elejére, biztos ez lesz az Apukám kedvence (ő nagy házi ezermester szerencsére). Legtöbb tipegőhöz van egy különálló előke (az anyagából vagy hozzá illő anyagból), ami nagyon praktikus. Küldött még egy igazi melegítőt is: kisnadrág, kapucnis cipzáros fölső+egy body). Meg egy fűzős farmer cipőt 0-6 hónapos korig. És egy babapédet is. Bocs, hogy ilyen részletesen leírtam, de tegnap egész délután ezekben gyönyörködtem.

Na, ma végre megvolt az utolsó terhestanácsadás. Megkaptam az igazolást, oda sem kell menni többet.

Karmen!
Én tegnap addig próbálgattam a digitális lázmérőt, hogy végül sikerült ugyanolyan értéket produkálnia, mint a higanyosnak. Lassan beletanulok a használatába.
A fogorvosom egyébként Dr. Turai Zoltán. Nagyon rendes doki. Amikor fájt a fogam, hétvégén is, karácsonykor is ellátott, sőt a régi rendelőjébe sokszor ő fuvarozott oda-vissza. De szerintem már neki is elege van belőlem.
Remélem, hamarosan rendeződnek Orsival az evési problémák!

Bogi! Kitty!
Továbbra is drukkolok Nektek!

Eszty!
További jobbulást! Jó, hogy nincs komolyabb bajod.

Kata!
Igazán sajnállak a problémák miatt. Biztos minden rendben lesz! Nem szeretném, ha ennyire megelőznél!!! (Tudod, hogy egy napra vagyunk kiírva!)

Brigi!
Én is nagyon szerettem a magyart és a törit tanulni (tanári diplomám van), és nem bántam meg, hogy a bölcsészkarra jártam. Az igaz, hogy ha nem oda, hanem a jogi karra megyek, anyagilag előbbre járhatnék, de így legalább 5 évig azzal foglalkoztam, ami igazán érdekelt. Sajnos elhelyezkedni nem volt egyszerű, tanárként normális állást Szegeden nem kaptam, utána dolgoztam a könyvtárban, ott meg nem fizettek (vagyis nem lehetett belőle megélni), pedig az jó volt. Aztán 12 éve elmentem a munkaügyi központba, ahol a diplomám szakirányúnak számít, és a fizetés+egyéb juttatások is elfogadhatóak. Amúgy sokáig vállaltam tanítványokat (az utóbbi 1-2 évben hagytam abba). De mondom, nem bántam meg a bölcsészkart.
Jó, hogy meg tudod beszélni a tanárokkal, hogy ne kelljen bejárnod.

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Kata,
remelem minden rendben lesz es nem kell tovabb aggodnod.

Brigi,
jarsz meg tornara?

Lanyok!
Most lehet hogy hulyeseget kerdezek, de meg kell hogy kerdezzem. Miota beteg vagyok, sokkal tobbet mozog a pici. Tegnap is alig pihent, allandoan kinyomkodta magad. Szerintetek ez gond? Vagy csak az lenne a gond ha nem mozogna?

Eszty 32+1
eszty

Sziasztok! Kép

Még mindig 2in1. Most értem haza a dokitól, innentől minden nap be kell mennem. CX 2222, NST OK, magzatvíz rendben. Ha továbbra is jók lesznek az eredményeim,akkor még ezen a héten szabadlábon maradhatok, de hétfőn befektet. Drukkoljatok légyszi,hogy magától még ezen a héten meginduljon a szülés!
Azt mondta az orvos, hogy ezzl a méhszájjal még nem mondja,hogy maradjak itt szülni, de 3. babánál sose lehet tudni, akár 1 óra alatt is eljuthatok a szülésig. Olyan jól hangzott. Nem bánnám.
Most fogyott el a málnalevél teám, gyorsan vettem még egyet, hátha még pár napig kell.

Bogi! Megvagy még? Gondolok Rád sokat.

PTünde!
Biztos nagyon szép kisruhákat kaptál, biztos nem fogod őket viszontlátni másik babákon. Elhiszem,hogy olyan jó gyönyörködni bennük. Én is úgy imádom pakolászni őket.

Mariann!
Én rajtam nem múlik, én már nagyon szívesen következnék a szüléssel, de Réka még köszöni benn akar maradni egy picit. Pedig mondogatom Neki,hogy itt kinn is jó lesz.

Kitty
40+0!!!!!!!!!!!!!
kitty123

Sziasztok,

TündeKép
Nagyon jók a szerkók. Elhiszem, hogy abban gyönyörködtél tegnap egész délután. Bevallom, én is szoktam. Időként kipakolom az összes babacuccot és megnézegetem őket újra. Olyan jóKép
Ma megyünk megvenni a kiságyat meg az autósülést és egyéb szükséges apróságokat (hajkefe, körömolló stb). Már úgy várom!!!

EsztyKép
Nem lehet, hogy azért van, mert többet pihensz. Mint írtam, tegnap amint lefeküdtem őrületes virgonckodásba kezdett. Amíg tevékenykedem addig sokkal csöndesebb. Pl. a mai torna alatt meg sem moccant. Tegnap éjjel egyébként nekem is eszembe jutott, hogy nincs-e valami baja, hogy ennyit ugrándozik, de aztán elvetettem a gondolatot.

KittyKép
még mindig hajrá Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kitty, drukkolok, hogy minden rendben legyen és magától beinduljon. Elég fura, hogy erre a hülye időjárásra sem indul be semmi. Bár lehet, hogy Rékának pont erre a hidegre nincs kedve kijönni! Kép
Egyébként a málnalevél teát és a homeobogyókat mikortól érdemes elkezdeni?

Eszty, szerintem ne izgulj, nincs semmi, csak az időjárás. Mondjuk én arra fogok mindent, de komolyan nagyon megviseli az embereket itt a munkahelyen is. Szerintem a te fiad is arra reagál! Jobban vagy már?

Kata, neked is drukkolunk, hogy ne legyen semmi baj!

Móki, láttam, hogy kérdezted a másik topicban az előadásokat. Legkésőbb én vasárnap megyek be a kórházba, ott megtudom, de próbálom őket felhívni, hátha a központban is tudnak mondani valamit. Majd szólok.

Bogi, írj majd, hogy mi van veled! nagyon izgulunk!

Pusza, Kata (30)
katca

Sziasztok!

LKata!Nagyon rossz volt olvasni a kálváriádat, nem lennék szívesen a helyedben. Próbálj megnyugodni, és bízni a dokiban. Biztos nem lesz semmi baj, főleg, ha ilyen gyakran ellenőrzik a Picit.

Tünde!
Hasonlóképpen érzek, mint Te: az a legfontosabb, hogy éveken keresztül jól érzem magam a bőrömben, élvezem a tanulást, és legköt a suli. Persze manapság nem utolsó szempont a fizetés, de bízom benne, hogy fogok olyan állást találni, amivel ha nem is keresem halálra magam, de normális körülményeket tudok biztosítani. Eddig - szinte - csak jó emlékeim és élményeim vannak az egyetemről, remélem ez nem fog változni. Bár ettől a félévtől azért kicsit tartok, de remélem menni fog.
Nagyon tündéri cuccokat kaphattál, nem csodálom, hogy ennyire örütél neki! Tomi biztos nagyon jól fog mutatni mindegyikben Kép.

Eszty!
Szerintem Mariannak igaza van, és azért mozog annyit Bence, mert sokat pihensz. Én ahogy lefekszem esténként kicsit pihizni, Kismanó rögtön beindul és egész mutatványsorozatot hajt végre a pocimban Kép.
Azért jobban érzem magad már egy picit?
Járok tornára rendszeresen, eddig csak egyet hagytam ki, amikor én is beteg voltam. Nekem nagyon jól esik ez a kis mozgás, utána mindig fittnek érzem magam. És remélem tényleg hasznát veszem majd a szülés során is. Ma pedig elnézek arra a tanfolyamra, mert a tanítványom influenzás lett, úgyhogy nem megyek hozzá délután. Majd megírom milyen volt.

Kitty!
Nagyon drukkolok Neked, remélem Babócád is hallgatni fog Rád, és elbújik nemsokára. Egyébként teljesen az a megérzésem, hogy nem is kell már olyan sokáig várnod, és eljön a Nagy Pillanat.

Kép Találkozó Kép
Azt hiszem megvan az ideális hely. Én már az elején erre gondoltam, mert ide szoktam járni, és szerintem nagyon klassz, hangulatos teázó, talán többen ismeritek: Vörös Oroszlán. Az első igazi teaház volt Budapesten, azóta is népszerű. Bemásolom ide, amit az interneten írtak róla:

"Egyre másra tűnnek fel a teaboltok és a teázók, a visszatérő vendégekből mindenütt megbízható törzsközönség alakult ki. A pesti kínálat egyik legbiztosabb pillére a Jókai utcában található Teaház a Vörös Oroszlánhoz
A gyanútlan látogató, aki nem ismeri a helyet és csak az utcáról téved be, az első pillanatban azt is hiheti, rossz helyen jár. A földszinti helységben gusztusos vázákat és lakáskiegészítő kellékeket árulnak, a készséges személyzet azonban rögtön megmutatja a felfelé vezető utat. Az emeleti részben a dohányzók és a nemdohányzók is megtalálják a termüket, a cigaretták bűzét azonban leghatásosabban a mindenütt jelenlévő füstölők semlegesítik. Kellemes orientális hangulat, megnyugtató barnás-vörös színekkel, a falakon festmények és díszfüggönyök növelik a budoár-hatást, oldalt pedig ülőpárnás keleti szeparé várja az idejében érkező vendégeket.
Az örök élet italait kínálja a lista, helyben és elvitelre, fekete és zöld teáktól az ízesített extra gyümölcskeverékekig. Kínai porcelán kancsókban érkeznek a bőséges, háromdecis adagok, az apró asztalon lassan alig fér el a sok kancsó, csésze és tányérka. Merthogy nemcsak teázni ültünk le ide, hanem nassolni is szeretnénk. Tucatnyi sütemény, sárgarépás-diós-mazsolás nyalánkság, mézes perec és szárított gyümölcs kínálja magát az étlapon. (Van persze szendvics és üdítő is, de ki az a barbár, aki egy ilyen helyen szalámis szendvicset majszolna kólával?)
A Teaház a Vörös Oroszlánhoz nemcsak az illatok és ízek terén nyűgöz le a bőséggel. A könyvsarokban ezoterikus kiadványok, kazetták és füstölőpálcikák kínálják magukra. Minket ugyan elsősorban a fényképekkel illusztrált Kámaszutra nyűgözött le, de azért a szemem sarkából jól megfigyeltem: Tarot-könyvtől Popper Péter-összesig akadt a polcokon ezernyi ínyencség.
Búcsúzóul még végigpillantok a meghitten filozofáló fekete ruhás alternatív-lányokon, az orientalista könyveket bújó műszakis srácokon, a füstölővel ismerkedő tanárembereken, és megnyugodva konstatálom, az ezoteria eme budapesti menedéke győzelemre van ítélve."

Ez a Jókai tér 8. szám alatt található, tehát közelebb van az Oktogonhoz, mint a Nyugatihoz. Könnyű odatalálni, jól megközelíthető, és van nemdohányzó része. Az árak a többi teázóhoz képest teljesen átlagosak. Tehát, ha mindenkinek megfelel, akkor máris foglaltatok asztalt.
Csak jelezzétek, hogy jó-e vagy nem, ok?

További szép napot mindenkinek!

Brigi (26+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Kitty,
megy a drukk!!! Kép

Mariann, Kata, Brigi,
koszi a nyugtatast, nekem is megfordult a fejembe, hogy most jobban odafigyelek, azert gondolom tobbnek a mozgast.

Brigi,
hat, valamivel jobban vagyok mar, lazam mar nincs, csak a kohoges es a natha kinoz meg. Elore is koszi, hogy elmeseled mi volt ma az eloadason.

Eszty
eszty

Kata! Szoritok minden rendben legyen!

Kitty! Hü de izgi igy a végén, mi? Végül lesz melletted valaki szülésnél?

Tünde! Nekem a Zombori az orvosom, nem ismerem a tiedet. Pedig nem nagy város Kép Remélem tényleg megszünnek a panaszaid.

Most ment el a védönö, szerinte Orsi arca kerekebb. Most is csak 5x eszik egy nap, és messze nem annyit mint papir szerint kellene, de mondta van olyan baba, aki kevesebbtöl is hizik.
Amugy nagyon irigyelt, hogy ilyen nyugodt baba. Igaz nekünk meg folyton lesni kell mikor van ébren mert nem jelez ám, igy a kajcsit se követeli. Éjjel is többször meg kell lesni emiatt. De ez mindig jobb, mint ha nem hagyna aludni. Én ma megint fél 10-kor keltem fel Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Orsi biztos így érzi magát jól,ennyi evéssel különben úgy is kérné. És tényleg kevés picibabás anyuka mondhatja,hogy fél 10-kor kel fel.

A szülésnél nem lesz(nem lehet) benn senki a kórházi zárlat miatt. Ma is előre mondta a doki, hogy sajnos nem lehet, senkivel nem lehet kivételt tenni. Amúgy nem bánom, egyébként is,ha valami fáj, nem igen szeretem,ha valaki ott van mellettem.

Kitty
40+0
kitty123

Sziasztok!

Hát nem aludtam túl jól, álandóan fiyeltem, mozog-eKép

Ma már mozgott, de nem vitte túlzásbaKép
Ha holnaptól nem jelentkezem, bennfogtak. Holnap kell 11-re mennem ctg-re, akkor kiderül.

SOTE-n is zárlat van, lélek se ki se be. De apa állítólag ottlehet. A többieket mint említettem, nem is bánom.
Bár, ha most tényleg "beköltözöm" 3 hétre, azért csak csak látnám Apát meg a többieket. (mert ugye oda nem érvényes az apa beengedése), nomeg szegény anyám totál kiakad majd, hogya kórházi kosztot eszi szegény kislánya 3 hétig.
Bár bízom a dokim rugalmasságában, hogy csak ki tudom sírni neki, hogy ha holnap be kell feküdnöm, ne várjunk már 3 hetet amire kibújik a manó, valamit (na nem szülésindítást) találjunk már ki...
Pl: gondolkodtam rajta, elkapom Apát egy "hancúrra" állítólag az beindítja/hatja a szülést......erről ki mit tud?
A homeo bogyót 9-es higításban kaptam, az jó? Mennyit kell szedni belőle??

LÁnyok, irigy vagyok!!!!!!!! A Vörös oroszlán naaaaaaagyon nagyon jó hely, imádtam odajárniKépKépKépKépKépKép Oda menjetek!!!!!! Van egy "különterem" amit le lehet foglalmni, (most olvasom, az az ülőpárnás szeparé, annak be lehet húzni a függönyét, nagyon hangulatos, és a földön el is lehet terülni amúgy "kismamásan". Oda menjetek+!!!!!!!! tök jóóóóKép

Na, a lányom megint csak oldalba bökött. Nme lesz itt baj remélemKép

Amúgy Petivel hajszálra ennyi idősen volt egy u.ilyen szar ctg, utánna ugyanez a kör (ráadásul akkor nem is ismételtek ctg-t), és mégis, még 2 hetet benn volt. Na, csak kibírjuk még.......wszám,olom a napokat, csak ez a bizonytalanság nagyon rossz, hogy bemegyek, és lehet, benn is maradok.....Kép Mindenesetre úgy indulok, hogy maradok. Akkor csak jobb ha nem.....

Mindenkinek szép napotKép

Pusz: Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Brigi, szerintem is jó a Vörös Oroszlán!! Szuper lesz, már várom ezt a találkát!

Kata
katca

Sziasztok!

Eszty!Kép
Örülök, hogy jobban vagy. Én már tegnap is jobban voltam egy kicsit, a torkom egyáltalán nem fájt már, mára elmúlt a fejemben az a telítettség érzés is, és már az orrom sem folyik. Úgyhogy holnapra gyógyult leszek. Nekem bevált a vöröshagymás inhalálás, a citrom, kivi és narancs evés, fokhagyma evés, és a kamilla-tea és -inhalálás. Ezeket csak ajánlani tudom bárkinek aki beteg lesz. De ne legyen senki! Kép

Kata!Kép
Nagyon sajnálom, még olvasni is rossz volt min mentél keresztül. Remélem minden rendben lesz! Drukkolok nagyon!
Igen, az együttlét során oxitocyn termelődik, ez beindíthatja a szülést. Különösen, a mellbimbó ingerlése során. Azt nem tudom pontosan, hogy a meleg ülőfürdő hogy hat, de talán az is segíthet?!

Kitty!Kép
Szerintem a héten menni fogsz szülni, nem kell befeküdnöd hétfőn!Kép Ti nem terveztek otthoni születésbeindítást? Kapd el apát egy fordulóra!Kép

Tünde!Kép
Biztos nagyon jók a babaruhák, képzelem hogy örültél nekik!

Nos, én csak megvettem a repjegyem Angliába, március 9-re. Mi leszünk a biztosítók rémálma: egy 30. hetes kismama és egy 74 éves dédimama. Kép Remélem nem lesz semmi gond. 8-án hétfőn megnéz a dokim, (megbeszéltem vele, ő elengedett) ha minden rendben lesz mehetek, ha nem akkor apukám fog beugrani helyettem. A húgom beszélt kint az orvosával és a védőnőjével, tudják hogy megyek és ha bármi gond lenne, csak szólnunk kell nekik. A babával szoktam beszélgetni erről, hogy mi hogy lesz és hogy minden rendben lesz, és ne lepődjön meg, én úgyis vigyázok rá, jó helyen van, még ott kell hogy maradjon, hogy erős és egészséges legyen amikor kibújik.

Jó lenne már a táblázatot látni!

Puszi, Leone

KépKép
leone

Sziasztok,

BrigiKép
Vörös Oroszlán nekem is jó. Már nagyon várom a jövő hetet.

LeoneKép
To tényleg a repülőtársaságok és biztosítók rémálmai lesztek. Jót kacagtam ezenKép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Szerintem már Bogi babázik Kép

Brigi,
Vörös Oroszlán nekem is OK, akkor 18-án 5 órakor lesz a tali? Barátném jön velem, úgyhogy +1 fővel számoljatok Kép

Leone,
nem semmi, bátrak vagytok Kép bizti nagyon izgalmas lesz Kép

Kata,
remélem minden rendben van veletek.

Drukk mindenkinek, akinek arra van szüksége, és jobbulást mindenkinek, akinek meg arra Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!

LKata, a szülésbeindító hancúrról én is hallottam - a dokim szájából, - úgyhogy mindent bele! (oxitocyn apától Kép,+ méhösszehúzódás az örömtölKép . Általában a túlhordott babásoknál szokták'ajánlani'. Kép

Kitty, szerintem neked is ez lenne a leghumánusabb megoldás, már ha zavar, hogy még nem bújt elő a manó. Hátha bejön. Kép
Ma éjjel, ha nem tudok aludni, -ami manapság gyakori, teljesen kialszom magam 3-4óráraKép - beszélek a babáddal, hogy már nagyon szeretnétek talizni vele. Hátha sikerülKép

Jövő szerda 5 óra eddig nekem is szupi! Ugye nem nagy hely, és megtalállak benneteket?

Karmen, örülök, hogy megnyugtatott a védőnéni egy kicsit! Kép

Jobbulást a gyengélkedőknek, és hajrá a listán következőknek!!Kép

Móki
móki

Sziasztok!
Én is beállok a sorba, én is a doktor bácsimtól hallottam erről a módszerről, szóval, ha ennyien mondják akkor biztos tuti.Kép
Lányok, gyógyulgassatok szépen, mindenkinek jobbulást(már akire rá fér)
Móki, szerintem egy "csapat pocakost" sehol nem egyszerű eltéveszteniKép
Lányok milyen a CTG? Én két hét múlva megyek az elsőre.Meddig tart és pontosan mit néznek vele?Nem a fájásokat?De mi van akkor, ha én még nem érzek semmit, bár két hét sok időKép,vagy rosszul vagyok informálva?
Remélem, ti már felvilágosultabbak vagytok nálamKép

Szóval jobbulást és hajrá, mindenkinek "érdeme szerint",akire meg egyik se illik, annak csak jó növekedéstKép.
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Léna!

A CTG-n főképp a baba szívhangját figyelik. Nálunk a SOTE-n kb 20 percig kell ücsörögni, és rajzoja a baba szívverését a gép. A fájásmérő tappancsot fel ssem szokták tenni, csak azt amelyik a baba szívét nézi. Néha odajön egy egy nővérke, megállapítja, hogy eza baba bizony elaludt, akkor egy kis pocakrázással felkelti, és folytatódik a hallgatózás... Jópofa dolog, legalábbis a SOTE-n, hogy egymással szemben ül 4-5 kismama csendben, fogják a hasukon a vizsgálótappancsot, vigyorognak zavartan egymásra. Kép

Leone!

Mindent bele, szerintem jól döntöttél!

Kata!
Vigyázz magatokra,ne izgulj, biztos minden rendben lesz, de azért szorítok, hátha számít valamit.

Rólunk annyit, hogy úgy néz ki engem is megtalált az influenza, taknyam nyálam egybefolyik, minden porcikám fáj... Megpróbálkozom a Coryzaliával, hátha megint használ.
Babám szerencsére jól van, igen aktív, jó sokat mmocorog.KépMost megyek bebújok a takaró alá, hátha kiizzadom a náthát.
goczane

Sziasztok!

Még ma reggel is itt vagyok, bár az éjszaka már azt hittem itt az idő.Délutántól kezdődött, és éjjel kettőig tarott a mensi féle görcs, olyan igazi, erős változatban. De a hasam csak 1x-2x keményedett, úgyhogy ez még nem az igazi, de elég kellemetlen volt. Remélem a méhszájamnak azért használt.
Lányok, akik már isszák a málnalevél teát!
Érdekes, hogy amikor megiszom a teát utána kezdődik mindig ez a görcsölés. Lehet,hogy így használ? Mert akkor tuti van hatása. Főleg így a végefelé már jó,ha előkészül a szervezet. Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a szülés így,hogy ittam a teát.
Amúgy tegnap este a nyákdugó is elment, ma reggelre a hasmenés megérkezett, úgy,hogy talán most már minden megvan a szüléshez.

Móki! Leone!
Mivel nagyon görcsöltem este, nem volt kedvem kipróbálni a humánus szülésindítást, de ha ma sem történik nappal semmi, este biztos elkapom Apát.
Ma megint NST utána Flowmetria.

Erika!
Gyógyulj meg minél hamarabb! Az Oscillococcium-ot nem próbáltad?Állítólag az is jó influenzára.

Kata!
Remélem minden rendben Veletek,hazamehettél és megnyugodhattál egy kicsit. Én is 9-es higítású bogyót kaptam csak. Azt mondták, hogy az is uolyan jó,mint a 15-ös, mindkettő közepes potenciál. Én napi 1x5 bogyót szedek. Kinek mondtak esetleg más adagolást? A szülés alatt többször is be lehet venni? Úgy hat jobban?

Szép napot mindenkinek!!

Kitty
40+1
kitty123

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?