Új privát üzeneted érkezett!

Kép

És összehasonlításképpen Zsuzsával a 21. héten:

Kép

Azzal vigasztalom magam, hogy most 5 kilóval vagyok kevesebb mint akkor, de szerintem sokkal csinosabb volt a pocakom az első terhességgel...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na ez jól lemaradt a képek ELŐL... pedig oda szántam. :oops:

Pann!

Részvétem. :( Tegnap sok temetés volt. Mi a nagynénémet temettük. A 2005 őszi babás topikban szintén aznap temetett egy ismerős anyuka valakit. Szomorú nap.

Fejés: csak akkor muszáj fejni, ha másra akarod bízni a babát, hogy legyen lefejt tej. Érdemes mindenképpen megtanulni a technikát, hogy ha esetleg begyullad vagy valami, akkor azért tudjad hogy kell (hozzáteszem, hogy a gyulladt mellre a legjobb megoldás a baba szopija, ő sokkal hatékonyabban ki tudja szívni a dugulást, mint te kifejni. Ha baba nem válik be, esetleg apuka...) De egyáltalán nem kötelező vagy törvényszerű a fejés, sőt, a kereslet-kinálat elve akkor érvényesül legjobban, ha a baba igény szerint szophat és mellé nem fejsz, mert azzal többletet tartasz fent, felborul az első tej/hátsó tej arány. Ha pl minden alkalommal előbb szoptatod, aztán fejsz, a baba arányosan sokkal több első tejet kap mint hátsó tejet, ami vizesebb, laktózban gazdagabb, és emiatt egyrészt nem olyan laktató, másrészt okozhat pocifájást is. A hátsó, zsíros tejet meg lefejed, és elrakod, esetleg egy idő után kiöntöd.

Talán akkor mondható "szükségesnek" a fejés ha szigorúan időre akarsz etetni, mert akkor a baba nem tudja saját maga szabályozni a mennyiséget, és úgy tudod fedezni az esetleges többletszükségletét (növekedésugrás, betegség, ilyesmi), hogy állandó többletet tartasz fent. Ez van akinek működik, de van aki vagy nem tud olyan hatékonyan fejni, hogy ez beváljon, vagy nem akar, merthogy azért minden egyes szopi után fejni elég macerás, és így szépen lassan (kb 3-4 hónap körül) nem lesz elég a tej, pótolni kell, és onnan nagyon nehéz visszafordítani a folyamatot.

Hasznos linkek

A fejésről általában: http://www.lll.hu/node/52
A kézi fejés technikája: http://www.lll.hu/node/9
Szoptatással kapcsolatos tévhitek: http://www.lll.hu/node/204 és http://www.lll.hu/node/210

Jó mazsolázást! :)

Cat:

Köszi! :) A 21. nagy mérföldkő? Vagy csak úgy köszöntöttél minket? :)

Íme egy mai pocis kép:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!
Sagi,
itthon vegre meg tudtam neyni a linket. Latom, a Pramette-nel a turkiz eleve kiesett, de ahogy nezem, a toffee is. Nekem viszont az az ezustszurke nagyon tetszik!!! Ugyhogy asszem olyan lesz! Remelem az aruk ezzel egyutt nem valtozik!!!!

Roki,
szep a pocid most is, ne aggodj!!!

Nemtom irtam-e, hogy tegnap bejott a ceghez a baratnom (aki 34. heten szult, Zita) es behozta a kisfiat, Alexet. Ime par foto :)

Kép

Kép

Kép Kakis pelus :)

Mindent gondosan megfigyeltem (szopizas, bufizes, pelenkazas) es hat remelem nekem is idovel igy mennek majd ezek a dolgok! (ALex most 3 honapos mult)
kami

Sziasztok!

Sági, köszi a linket! :D Kami, ott van a Toffee szín, csak szerintem ezüstösnek látszik egy kicsit az oldalon! Tök jó a lista, én is lementettem :D

Róki, nagyon hasznosnak tartom azokat az oldalakat,amiket belinkeltél! MÉg nem tudtam végigolvasni, de lementettem. Nekem az a bajom az igény szerinti szopival, hogy semmi rendszer nem lesz így a gyerkőc életében, ami pedig szerintem nagyon fontos... Te Zsuzsát igény szerint szopiztattad? Nem nehéz így az egyéb fix pontokat megszoktatni vele? Nem kötözködés, tényleg érdekel, főleg hogy én is olyan vagyok, hogy lehetőleg ugyanazokban az időpontokban eszem, mert így össze-vissza eszegetés mag hasfáájás, stb, és érzem, hogy Emma már most hozzászokott ehhez, mert ha nem tudok vmi miatt időben ebédelni, akkor annyira farkas éhes leszek fél órán belül, hogy szinte rosszul leszek, pedig egyébként nem szoktam egyszerre sokat enni.Lányok, nektek erőlmi a véleményetek?

Dokira visszatérve csak röviden: egy lelet és gyógyszer miatt próbáltam 2 napon keresztül elérni, de nem lehetett... Se mobilon, se egyik se másik kórházon keresztül sem. Aztán a 2. napon elborult az agyam, hogy mi van, ha nagyobb gond van velünk, akkor hogy a fenébe érem el??? Hozzáteszem, nem ez volt az első húzása, de ezen nagyon bepipultam. Kórházat is váltok egyűttal: SOTE II lesz. Ja és az új dokihoz ismerősön keresztül jutottam el, és így elsőre nagyon szimpi volt! Most azért el kell majd telnie kis időnek, hogy igazán bízni tudjak báriben ezen a fronton.

Nálunk eléggé be van borulva :(
Azért legyen szép hétvégétek!!
Vendég

Szóval azt akartam írni, hogy ha ugyanazokban az időpontokban eszem, akkor NINCS össze-vissza eszegetés meg hasfájás.
Bocs :oops:
Vendég

Hey Barbi! A J. Kriszti dokijahoz megy a SOTE-ra????

Nekem szep hetvegem lesz - ha ember felebred (mert meg javaban alszi, nana...), elmegyunk az RS-be es elhozzuk a Zsebibaba-korforgot, amit mar el is tetettem. Utolso darab persze...

Link: az tofee szin? Na, mindegy, ugyis azt neztem ki :) De mindjart megnezem megegyszer...

Kaja - en mar most is szoktatom magam a rendszeresseghez: napi 5x probalok enni 3 orankent. 7-kor lezdem. Neha kicsit megcsuszok es vagy eltolodik egy feloraval, vagy elorebb jon, de azert tobbe-kevesbe megy a dolog. Egesz jol meg lehet szokni!!!
kami

Te Barbi! Szerintem az nem toffee szin!!!
kami

Barbus:

Hol is kezdjem... igen, én igény szerint szoptattam Zsuzsát, valóban "rendszertelenül" abból a szempontból hogy nem minden három-négy órában pontosan. Ettől függetlenül ő beállt magától egy bizonyos rendszerre: napközben ritkábban szopizott, és ahogy a hetek múltak, egyre többet volt ébren. Délután 4 és 7 között gyakrabban szopizott és nyűgösebb is volt, ezt hívtuk mi a menetrendszerű délutáni nyűginek. Aztán kb 6-7 óra után nem maradt ébren szopik között, amit én éjjeli üzemmódnak hívtam. Nálunk a hasfájás nem játszott szerepet, ebből gond sem volt. Rendszert az életébe én úgy vittem, hogy bizonyos dolgokat próbáltam ugyanabban az időpontban csinálni vele, pl sétálni menni. Az esti fürdés és fektetés hamar ceremóniává alakult, és azt mindig ugyanabban az időpontban tartottuk. Még most is. Anno úgy időzítettem, hogy az esti nyűgi és az éjjeli üzemmód közé essen a fürdetés, ez nagyon jól bevált. Fürdetés után ráraktam a szopipárnájára, sötétítettük a nappalit, ő boldogan álomba szopizta magát (volt hogy több mint egy órát), mi meg addig apukájával addig megnéztünk egy DVD-t. Annyira jól bevált ez a rendszer, hogy sajnáltam amikor már nem tartott ilyen maratoni szopikat, olyan nyugis volt ez az esti ceremónia. Mikor elaludt a szopipárnán, párnástul beraktam őt a bölcsőjébe az ágyunk mellett.

Ez amit most leírtam csak az első pár hónapra vonatkozott. Utána fokozatosan áttértünk arra, hogy ágyban mellé fekve szoptattam őt álomba, és otthagytam aludni mikor elaludt. Hat hónapos korában átraktuk őt a saját szobájába, egy felnőtt matracra a földön, a menetrend ugyanaz volt, hogy álomba szopizta magát, én meg egyszerűen felkeltem mellőle és otthagytam. Meg se kottyant neki a költözés.

Ezzel együtt Zsuzsa sosem állt be a rendszeres 3-4 óránkénti szopira. Volt hogy tettem egy erőtlen kisérletet, hogy ilyen mederbe tereljem, de mindig oda jutottam ki hogy tök feleslegesen szivatom magunkat, mikor tudom mi kéne neki, tudom, hogy azzal egy pillanat alatt megnyugodna, és csakazértse azt adom, "nevelés" szempontjából. A másik része a dolognak, hogy magam se rendszer szerint élek, ezért tőlem nagyon távol áll hogy a gyerekemet időrendre idomítsam. Szerintem ez temperamentum kérdése, ha magad is időrend szerint élsz, szerintem sokkal hitelesebben tudod ezt majd a babádnak átadni, arról nem is beszélve, hogy saját magadnak ez az igényed, amit nem szabad sosem figyelmen kívül hagyni. Egy dolog, hogy a babát igény szerint javasolják szoptatni, de szerintem sosem szabad ennek az anyuka idegeinek a rovására mennie. Harmadrészt pedig lehet hogy örökli tőled a rendszeresség igényét, és magától is a beáll egy rendszerre, mert ismerek ilyen igény szerint szoptatott babákat is, akik saját maguktól gyönyörűen 3 óránként szopiztak.

Szóval összetett dolog ez, az etetés az egy része csak a babázásnak. A legfontosabb szerintem hogy anyuka és a baba kiegyensúlyozottak legyenek, ezt sosem szabad szem elől téveszteni. Ha nem megy az igény szerintiség, akkor nem szabad emiatt megkeseríteni a napjaitokat, de mondjuk én ugyanígy vagyok a rendszerességgel is. Sokszor kell majd mérlegelni, hogy mi a fontosabb, hogy sokáig csakis szopizzon a baba (és ezért bevállalni a rendszertelenséget, az éjszakázást, stb), vagy hogy rendszer legyen, kiszámíthatóság, esetlegesen hosszabb éjszakai pihenés, ami (lehet) a szopi rovására megy. Sajnos egy csomó minden működik ilyen valamit valamiért elven...

És végül. Egy bölcs anyuka egyszer azt mondta, azóta nem felejtem el: Azelőtt elveim voltak. Most gyerekem van.

Másszóval anyuka tervez, baba végez. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki!
Köszönöm a kimerítő választ! Őszintén szólva megkönnyeztem... Tudom, tudom a hormonok. Mindenesetre olyan jó, hogy neked már van tapasztalatod, és tudsz segíteni ha felmerül bármilyen kérdés! Nagyon jól esett a válaszod, köszönöm szépen!!! :)
A bölcs anyuka mondását pedig keretbe kellene foglalni! Nagyon jó és igaz!

Lányok, most megyek, este még benézek! Lehet, hogy ma megvesszük a babakocsit és megrendeljük a mózest (utóbbit nem lehet kapni jó ideje sehol abban a színben, amiben a babakocsit kinéztük).

Szép napot mindenkinek!
Barbi és Emma
Vendég

Na hi.

Megvettuk a Zsebibaba korforgot. Hazaerkezeskor gyorsan osszeszereltem, aztan sirtam egyet, amikor meghallottam a zenet, Gedeiapu persze megint jol szorakozott, es aztan ideiglenes helyet is talaltam neki. Foto csatolva.

Kinai piacra is beugrottunk utana, vettem meg 4 db oriasbugyit, igy a het minden napjara van egy. Mar ki is Domestoszoztam oket...

Most epp osszeallitom a meg rank varo ktg listat... nem oylan veszes, aszittem sokkal gazabb lesz!!!

Kép
kami

Sziasztok Lányok!

Vagyok én is, olvasgatok is rendszeresen, de az olvasnivaló annyi, hogy írni már sokszor nem jut erőm. Most megpróbálom pótolni. Megint csak elnézést kell kérjek, mert nem tudok mindenkinek írni. :oops:

Timocska! Tudom, hogy lassan már vége a pihinek, de azért így utólag én is jó utat és kellemes időtöltést kívánok nektek! Aztán számolj majd be milyen volt. A pocakkeményedésekkel kapcsolatban, azt hiszem Rokica abszolút kimerítő és megnyugtató választ adott. Csak a saját tapasztalatommal egészíteném ki. Már én is észrevettem magamon, hogy vannak keményedéseim. Olyankor a pocakom egyik vagy másik oldalon kidudorodik, nekem legalábbis ritkán középen. Ez egy-két percig tart, naponta egyszer-kétszer. Egyébként ezek a méhösszehúzódások, ami ezt okozza, nemcsak áldott állapotban van, csak akkor mivel kicsia méh nem vesszük észre. Arra emlékszem, hogy a terhesség előrehaladtával ezek a keményedések gyakoribbak lettek, de engem is megnyugtatott a dokim, hogy teljesen normális dolog. Akinél túlzott a keményedés, annak javasolják a magnézium szedését. Azért mindenképpen beszéld meg a dokiddal, ő majd megmondja, hogy a napi hány darab, meg milyen hosszú a normális.

Cat! Remélem ti is kijutottatok az építkezésre és megvagy elégedve az ott látottakkal. Ma készítettem egy jó képet Botondról, amit el is küldök neked mindjárt, később csinálok magamról is pocakosat. Azt hiszem te kérdezted a vásárlást. Nekünk ugye elég sok cuccunk megmaradt, tényleg csak pár dolgot kell venni, amit picit lustaságból, meg időhiányból még halogatok. Na meg azért is, mert szeretnék egyeztetni a családdal, hogy inkább hasznos dolgokkal lepjék meg a kicsit, ne felesleges tucatjátékokkal, mint amire már rengeteg példa van. :) Szerintem egyébként nyugodtan elkezdhetitek a bevásárlást, a babonát próbáld félre rakni, sőt ne engedd, hogy ilyen negatív dolgokat sugarazzanak feléd. Nem hiszem, hogy a jövőbeni történésnek bármi köze lenne ahhoz, hogy a kisfiadnak most vagy két hónappal később veszel valamit. Ráadásul tényleg akkora a kínálat, s olyan nagy az eltérés árban és minőségben, annyi kedvező akció meg kupon van, hogy szerintem elég hosszú ideig tart mindent alaposan megnézni, megfontolni meg beszerezni. S az is igaz -nálam legalábbis így volt- hogy az utolsó hónapban például valami olyan pontot nyomott a kicsi a derekamban, hogy alig tudtam mozogni. Minden óriási távolságnak tűnt, örültem ha be tudtam a kaját vásárolni. Úgyhogy abszolút Kamival értek egyet! Persze ez csak az én álláspontom, nem szentírás. :D

Barbus66! Hát kíváncsi leszek, hogy bejön-e nálunk is az álmom. Én egyébként semmit nem érzek, csak jobban szeretnék kislányt :D A cumisüveggel és szopival kapcsolatban is abszolút osztom Rokica véleményét. Én sem használtam soha cumisüveget, s soha nem is fejtem. Szerény véleményem szerint ezek azok a dolgok, aminek a beszerzésével érdemes megvárni a baba születését. Utána is ott lesz apuka vagy bárki más segítség, aki ha szükség van a dologra meg tudja venni. Én úgy csináltam anno, hogy kinéztem, hogy milyen cumisüveget szeretnék meg milyen mellszívót, s megmutattam a férjemnek, hogy tudja, ha kell ilyet vegyen. Szerencsére nem kellett! :) Én is igény szerint szoptattam a kisfiamat, aki szintén nagy cicista volt, eleinte volt, hogy másfél órát is lógott rajtam. (Rokica! Én meg azért szerettem ezeket a szopikat, mert egy csomó könyvet ki tudtam olvasni közben! :D ) Én is inkább a sétákkal meg a fürdéssel próbáltam rendszert vinni a kisfiam életébe, s ez kb. fél éves korára ki is alakult abszolút természetesen. Meg az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy én sosem bírtam sírni hagyni, így állandóan felvettem és cicire tettem, ha máshogy nem bírtam megnyugtatni. Egyébként a Rokica által megadott oldalakról azt is megtudhatod, hogy ezek a picikék sokszor nemcsak evés céljából cumiznak az anyán, hanem mert így érzik biztonságban magukat, így nyugszanak meg. A második babánál én is aggódom, hogy lesz mindenre időm, s egyre inkább gondolkozok egy hordozókendő beszerzésén. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Remélem az új dokiddal tényleg minden rendben lesz! Szerintem jól döntöttél, hogy váltottál!

Pann! Őszinte részvétem! Sajnos én is a napokban búcsúztam el örökre a nagymamámtól. :cry:

Rokica! Mint látod sok minden nagyon hasonlóan gondolkozunk, s hasonlóak a tapasztalataink. :) Szerintem nagyon helyes a pocakod, komolyan mondom irígylésre méltóan csinos kismama vagy! :D Rosszulléteiddel mi a helyzet?

Kami! Nekem is nagyon tetszik a felfogásod, meg a dolgokhoz való hozzállásod! :D A kilókkal meg tényleg ne törődj, a lényeg, hogy érezd a lehető legjobban magad a bőrödben, mert akkor Áron baba is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz! :D Megvan a Zsebibabás forgó?

Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Jó hétvégét mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Kami!

Szóval megvan! Nagyon édes! Biztos Áron baba is értékelni fogja! :D

Botond Kép
EneseKép
swenson

Megcsináltam Botond vonalzóját is, bocsi! :oops: :)

Botond Kép
EneseKép
swenson

De meg am, Swen. Mar masnap visszatelefonaltam es eltetettem, mivel kiderult, nem allando termek, most eppen van meg - az, amit megfogtam en is, meg meg egy, ami dekoracio az egyik agyon osszeszerelve. Eltetettem a dobozosat es most elhoztuk. Nagyon orulok neki, olyan jo ranezni!

Koszi a kedves szavakat, jolesik hogy ezt mondjatok. Igyekszem elore gondolkodni, teny es valo. De biztos vannak hulye elkepzeleseim, a tapasztalat hianyaban - lasd utazoagy a legelejen. Gyorsan rajottem, hogy inkabb egy racsosagy fejvedovel :)

Klassz a ket vonalzod, gratula :)

Most viszont egy jo tipp: mar tobbszor emlegettem a poppet.hu-t. Erdemes mazsolazni a weboldalon, mert az araik igen jok! En csinaltam egy probarendelest 2db-os 125 ml AVENT cumisuveggel. Eleinte aggodtam, mivel nem volt se kep, se hang, de tegnapelott jelentkezett egy igen kedves holgy. Ma kuldte is a szamlat es sajna kerult ra egy kis postaktg is, ami nemileg dobott az aron, de meg igy is jobban megeri, mint mas helyeken (Brendon, Tesco, Kenguru Gold). A boltjuk megnyitasa tervben van es egyebkent meg erte is lehet menni a rendelesert Pesterzsebetre (En most egy 2 db-os cumisuvegert nem bumlizok ki, de legkozelebb a nagy megrendelesemnel - fejogep, taroloszett, ujszulott szett - igen!). Ez a 2db-os 125 ml cumisuveg pl 1840 Ft (Brendonban mindossze 1 db kerul 1500 Ft-ba! Multkor direkt felirtam! Tescoban ma neztem, 1400 Ft.) + 300 Ft postaktg. A tobbi AVENT cucc ara is szep. (Szebb, mint mashol, na.) Szoval en tuti naluk fogok rendelni. De ha tudtok olcsobbat, szoljatok!!

Eletem elso voros edes paroltkaposztajat csinalom. Ez is a terhesseg eredmenye - azelott utaltam. Terhesseg alatt egyszer megkivantam es a Haxen kiralyban levobol ettem - nagyon bejott. Ma RS-be menet ilyen illat terjengett a lepcsohazban es mar akkor tudtam, hogy en is csinalok. Szoritsatok, hogy jol sikeruljon!!! Nagyon ra vagyok izgulva, nem szeretnek csalodni...
kami

Hali!

Én még mindig a vonalzóval szenvedek, de ha minden igaz, most meg fog jelenni!

Ideje lenne, mert már leszakad a derekam, annyit ültem a gép előtt.

Na lássuk!
Vendég

YES! :D

Végre egy kis sikerélmény!

A képeket is fel akartam rakni, csak a méretükön még dolgoznom kell, de ami késik nem múlik!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a pocakdícséreteket, bezsebeltem. :) De szerintem én olyan kismama vagyok mint nő: gömbölyded. Annyi csini kismamát látok, divatosan öltözve, épp hogy csak a pocin látszik hogy lakik ott valaki. Nahát én ilyen sose leszek. :) Gömbölyű voltam, gömbölyű maradok, a divat pedig messze elkerül engem (vagy fordítva? :lol:)

Swen!

Amikor kidudorodik a pocak egyik vagy másik oldalon, én azt mindig egyszerűen úgy értelmeztem, kidugta magát a baba azon az oldalon. Zsuzsa a 6-7. hónapotól sokat dugdosta a fenekét ide-oda, akkor viccesen féloldalas lett egy időre a pocakom amíg helyezkedett. Az összehúzódásokat másképp éreztem, akkor nekem mindig az egész méhem bekeményített, olyan lett mint egy medicinlabda (így írják?).

Én olvasni sose tudtam szopi mellett valamiért... valahogy nem esett kézre, pedig szeretek ám olvasni!

Szopitéma:

Utólag egy kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy ontom itt az észt mintha én mindenre tudnám a választ. Pedig nem. Megosztom veletek, hogy az éjjeli alvás most is probléma nálunk, ez sokkal ritkább tápis babáknál mint szoptatottaknál. Zsuzsa most is ébred éjjelente mintha szopizna, de ehelyett most tápszert kér. :evil: Egy-két hónapja nincs annyi tejem hogy álomba szopizza magát rajta, azóta kap tápszert. Szerintem ott rontottuk el a dolgot, hogy amikor elkezdett apadni a tejem, akkor éjjel tápit kapott helyette, most jól rákapott. Visszagondolva rá, hogy mit mikor és hogyan kellett volna másképp csinálni, az első évet ugyanúgy csinálnám végig etetés/altatás szempontjából, de cici helyett nem adnék neki tápot éjjel 13 hónaposan. De emlékszem hogy ez akkor aktuálisan úgy merült fel, hogy már csak egyszer kelt éjjel, akkor David kórházba került pár napra, nagynénémet is akkor műtötték újra, tuti hogy Zsuzsa rajtam is érezte az idegességet, lehet akkor csökkent drasztikusan a tejem a sok idegeskedés miatt, és elkezdett újból sokszor ébredni, amit pláne terhesen és álomkórosan nagyon-nagyon nehezen bírtam. Miután David hazajött, megpróbáltuk hogy ő menjen be hozzá visszaaltatni, de nem fogadta el. Vedelte a vizet és sírt. Ha én voltam vele, küzdött a mellemmel, szívta ezerrel, szuszogott harciasan, vedelte a vizet (volt hogy 3 decit is megivott, ami azért egy kisgyereknek sok), és sírt. :( Ezt pár hétig bírtuk, a végére mindenki totálkáros volt a kialvatlanságtól, ő is és mi is.

Mikor először adtam neki tápszert, illetve akkor még rizstejet, és boldogan visszaaludt ahogy megitta, seggbe akartam rúgni magam, hogy nem jöttem rá előbb, hogy azért rendezi az éjjeli műsorokat, mert ÉHES. Most már úgy gondolom, hogy rosszul csináltam, elalvás előtt kellett volna neki egy nagyobb adag tápszert adni, és bevállalni egy pár hétig, hogy cumisüveg és cici nélkül altatni őt vissza, akár sírás árán is. (Akkor még úgy gondoltam, ha cicit kér, adok neki... mert a minimális is jobb mint a semmi. De most már látom, a minimális annyira minimális, hogy csak felhergeli magát rajta.)

Erről mondjuk nem késtünk le, ez lesz a következő bevetett taktika, de én is olyan vagyok mint Swenson, nem szívesen vállalom be hogy sírni hagyjam. De belátom, az éjjeli etetések kezdenek abszurddá válni, és egyszer muszáj leszoktatni róla. Mikor átraktam őt a saját szobájába saját ágyra, az volt az elképzelés, egyszer majd csak önállóan végigalussza az éjszakát, és akkor nem kell többet bemenni hozzá. Ez 14 hós koráig még nem következett be, a legjobb eddig az volt, hogy csak 1szer ébredt, hajnali 5 körül. Én ekkor azt hittem, sínen vagyunk, mert ha úgy veszem, akkor az 5 óra akár reggelnek is számíthatna. Ha körülnézek magunk körül, nem kirívó eset végül is, sok ilyen korú baba nem alussza át az éjszakát. De sok igen. Nekünk viszont hogy jön a kistesó, muszáj lesz Zsuzsát megpróbálni leszoktatni róla, hátha sikerül, hogy ne az legyen, hogy mindkettőhöz kelni kell. De nagyon vacilálok, nincs igazán kedvem hozzá. :(

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ja, és akartam rakni egy sztárfotót Zsuzsáról. Voltunk pénteken baba-mama talin (és zenebölcsin és aztán játszótéren, gyereknap volt nálunk pénteken) és olyan gyönyörű fotót készített róla egyik anyuka, hogy muszáj egy kicsit dicsekednem vele:

Kép

Kami:

Szerintem nagyon jól csinálod, csak így tovább. Amúgy én úgy gondolom, az utazóágy sem volt hülyeség. Én is ilyen voltam, begyűjtöttem az összes infót és annak alapján próbáltam a lehető legjobb döntést meghozni. Aztán van amire az ember csak menetközben jön rá, de legalább jól fel leszel készülve. :)

Swen:

Mi használtuk a hordozókendőt, de én olyan béna voltam vele, hogy csak 5-6 hónapos korára tanultam meg normálisan megkötni. Addig Zsuzsa kenguruban volt, 3 hetes korától kezdve. Mivel ő utált vizszintesen lenni a hagyományos bölcsőtartásban, és kézben is csak függőlegesen szeretett lenni, ezért különösebb lelkiismeretfurdalás nélkül tettem függőleges helyzeben a kenguruba (amiből egy nagyon jót vettünk, láttam olyat is ami nem jól tartja a babát). Imádta a kenguruját, rám borult és édesdeden aludt benne. Hogy mennyit fordítottam én úgy hogy ő rámcsatolva aludt!!!

Azt még hozzáteszem, hogy Zsuzsa sose volt egy nyeklik-csuklik baba, ő nagyon szépen megtartotta magát, feszes izmai voltak. A puhább babák nem biztos hogy ugyanilyen jól éreznék magukat függőlegesen.

Szilvivel előbb bevetem a kendőt, mert most már tudom hogy kell megkötni, és biztos sokat lesz rámkötve. Abban vizszintesen is lehet. Szoptatni sose tanultam meg kendőben, szerintem ez kismellű nőknek kivitelezhetőbb, nekem irányítani kell a mellbimbómat a szájába, meg tartani a mellemet, mert különben megfullad. :roll:

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica! A keményedést azért írtam le úgy hogy kidudorodik egyik vagy másik oldalt a hasam, mert nekem még ahhoz kicsi a terhességem, hogy a baba legyen. Úgy értettem, hogy a méhem dudorodik, s kő kemény és mozdulatlan. Később ahogy a baba kitöltötte a pocakom, úgy nekem is felkeményedett az egész, de most még csak a hasam alján látszik a dudor. De tényleg ritkán van szabályosan középen. Lehet, hogy nekem ilyen szabálytalan méhem van. :D

A szopival kapcsolatban: szerintem senki sem értette úgy, hogy az észt osztanád. Nálunk érdekes módon az éjszakákkal soesm voltak gondok, illetve amikor kelés volt az nem kaja miatt. Botond születése után egy-két hétre már végig aludta az éjszakát. Nála hat hónapos kora után kezdődtek az ébredések, valószínűleg a foga miatt. Én is cicire tettem akkor is, s mikor visszaaludt, be az ágyába. Nálunk 15 hónaposan teljesen magától hagyta el a szopit. Utána elég volt egy kis simi ha felébredt.

A kenguru is jó ötlet, nem tudom melyik a jobb. Az tetszik ezekben, hogy a baba rajtam lehet úgy, hogy közben szabad a kezem, így tudok Botondozni vagy mást csinálni. Nekünk is volt egy hordozónk, örököltük de nagyon rossz volt. Botond is elég nagy és stabil baba volt (56cm és 4100 gr születésekor) úgyhogy gondolom a kistesó se lesz sokkal kisebb. :)

Kami! Milyen lett a káposztád? Leírhatnád hogy csináltad, teljesen rákattantam. :D

Botond Kép
EneseKép
swenson

Rokica!

Tényleg nagyon édes a kép!!! :D [/img]

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Jelentem, megvettük a babakocsit! :D Utána néztem én is több helyen, és ez is (újonnan) a Brendonban volt a legolcsóbb.
Csatolok 2 képet Emma járgányáról: az egyik a sima sportkocsi verzió, a másik meg amikor rá van rögzítve a mózes.

Kép

Kép
Vendég

Róki!
Szerintem most is nagyon csinos a pocid! Én nem gondolom hogy különösen gömbölyded lennél, szép nőies kismama vagy! :D És Zsuzsa egy kis tündér! Nagyon jó a fotó! :D

Kami! Tök jó a zsebibabás körforgó! Elképzelem Geideiapu arcát miközben Te a zenét hallgatva pityeregsz :D
Egyébként igen, a J. Kriszti dokijához mentem! Tegnap taliztam Krisztivel meg Adrival: Adri gyönyörű, egyre szebb lesz! Azt hittem elolvadok amikor taliztunk, meglátott, látszott hogy megismer, fülig ért a szája és nyújtotta a kezét felém :D
Egyébként nagyon ráindultam én is a kápira! Mindjárt megpróbálom a nagyi savanyúságával helyettesíteni :D

Pann, bocsánat elkerülte a hozzászólásod egy része a figyelmem. Fogadd őszinte részvétem!

Pann, Sweni! Tök jók lettek a vonalzók! :D

Én is vacillálok kenguru és hordozókendő között. Valamelyiket mindenképpen szeretném. Nem baj ha ilyenben vannak azelőtt, hogy maguktól üéni tudnának? Hogy tartják meg a kis gerincét?

Na, megyek, ledőlök egy kicsit, mert ma Szentendrén voltunk egy jó nagyot sétálni, és miután hazaértünk még sütöttem egy nagy adag túrós pogit, és most már nagyon fáj a derekam...
Jóéjszakát!
Vendég

Mielőtt teljesen eltűnök mára, még 2 szerzeményt megosztok veletek :D

Az egyik egy plüss cica, amit a párom választott ma Emmának :D
A másik pedig az ajtajára kerül majd, ezt Szentendrén láttuk meg a kirakodón és nem tudtuk ott hagyni :D

Na, most már tényleg megyek!

Kép

Kép
Vendég

Huuuuuuuuu, Barbi, irigyellek a babakocsiert!!!! Ez Toffee, igaz? :) En is akaroooooook!!! Ez melyik modell? Nem a Pramette, ugye?

Kaposzta: olajon megpirit 2 fej hagyma, hozzaad cukor tetszes szerint, tovabb pirit, hozzaad ecet, majd kicsi viz. Beletesz felszeletelt kaposzta, parol fedo alatt, mig meg nem puhul (kb 1 ora), sokszor megkavar, nem odaeget. Ennyi. Nyami! Nagyon fini lett! En 1,5 kilos fej lilakaposztabol csinaltam...

Aludtam egy jot. Vagy 2 orat. Valahogy faradt lettem a kaposztaevestol...
kami

Sziasztok Csajok!

Mi ez a pangás?! Tessék előkerülni, s írni! :D

Barbus! Nagyon klaszz a babakocsi, használjátok egészséggel! A plüss cica meg az ajtófelirat is nagyon édes!!! Jó, hogy apuka is így aktiválja magát nálatok! :)
Pann! Gratula a vonalzóhoz. Ugyanolyat választottunk. :)

Épp rántott karfiolt sütök, alig bírtam már türelemmel, mire bepaníroztam az utolsó darabot is.

Jó pihenést mindenkinek!!!

Ja és az én hozzászólásaimmal kapcsolatban is szeretném elmondeani, hogy én is nyilván csak a saját tapasztalatomat meg véleményemet írom le. Ez nem szentírás, nyugodtan lehet velem nem egyetérteni, meg mindent másképp csinálni is! :D

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Persze, persze, nem altalanos igazsagokat irunk itt, mindenki a sajat tapasztalatait / elgondolasait. Aztan ugy valogatunk egymas otleteibol, ahogy tetszik :)

Jaj,a parom elkezdett "mosni" - azota tud, amiota majusban kimentem Olacba, meg akkor mosott, amikor korhazban voltam. Kihagyott par cuccot, oblitot szinte semmit nem tett a gepbe es a mososzert is labdaban tette a ruhak koze, ahelyett, hogy a tartalyba tette volna a gep ajtajan... jaaaaaaj, ferfiak miert akarnak mosni?????? Az elobb olyan jot aludtam es mar most ugy felidegesitettem magam!!! Miert, miert??? Miert nem ul meg a feneken?
kami

Kami:

Mivel én utálok mindennemű házimunkát, inkább megelégszem azzal ahogy David csinálja, csak ne nekem kelljen. Mondjuk mosni mindketten szoktunk, és bár Davidnek minimalista a hozzáállása (csak mosószer), azért azt jó helyre teszi. Ha valami foltvadászat van, azt én szoktam csinálni, de az az igazság, még számomra is új tudomány, azóta művelem mióta Zsuzsa elkezdett önállóan enni. Most aztán napi rendszerességgel küzdök a barack, narancs és egyéb foltok ellen. Viszont David szokott mosogatni és elpakolni is. Én meg örülök hogy nem nekem kell. Már megint valamit valamiért. :)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

A hordozókendő/kenguru ügyben én is bizonytalan vagyok, ami talán jobb a hordozókendőben, hogy abban többféle helyzetben lehet a baba, míg a kenguruban csak egyféle képpen. Úgy képzelem - cáfoljatok meg nyugodtan - hogy a hordozókedőben félig-meddig feküdni is tud a baba, míg a kenguruban csak lóg. A kenguru viszont stabilabbnak tűnik....

Kami! Az a forgó nagyon édes! Megnézegettem a hasonlókat a Brendon katalógusban, és elgondolkoztam rajta. Talán egy ilyet azért beszerezhetnénk, ez nem kifejezetten játék. (Nem akarok játékot venni, mert egy idő után abból úgyis túl sok lesz, és eleinte még nincs is szüksége rá - szerintem - a babának.) Szóval elgyengültem, de egyelőre csak gondolati szinten.
:)
Remélem a mosás miatt azért nem toltad le szegény párodat! Szerintem olyan aranyos, ahogy próbálkoznak!!!

Most kezdek izgulni az AFP eredményem miatt....elvileg szerdán jár le a két hét, ami az eredményhez kell, de azért remélem előbb meglesz! Eddig nem is nagyon jutott eszembe, de most... :?
Azt viszont alig várom, hogy újra lássam a kis Porontyot, és a genetikai uh-nak is most kell következnie, bár attól tartok, hogy csúszni fog (a rendelési idők miatt). Baj, ha ez az uh átcsúszik a 19. hétre?

Barbus! Nagyon aranyosak az új szerzeményeitek, a babkocsi pedig tökéletesnek tűnik! Megírod, hogy hány kg?
A cicán sajna nem látszik, hogy mekkora, de a formájából ítélve vmire rá lehet tenni. Vagy?
A derékfájással nem vagy egyedül, én ma reggel alig bírtam felkelni, annyira fájt! Tudom, jógára kéne járni, vagy bárhova, bármilyen mozgásra, de egyszerűen nem fér bele!

Swen! Az én hasam is kicsi még, és nekem is csak az egyik oldal keményedik (a bal), és mindig csak ott érzem a kis mocorgásokat is, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi van a jobb oldalon (lehet, hogy oda nem is nyúlt ki a méhem? vagy csak kihasználatlan terület?) Az biztos, hogy Gergő a bal oldalon lakik és talán ezért vannak csak ott a keményedések. Szerintem, majd ha nagyobb lesz, kitölti a jobb oldalt is, és akkor aztán keményedhet az egész!
:D

Róki! Én minden információt örömmel fogadok tőled, gyakorlatilag bármivel kapcsolatban, hiszen te már rég benne vagy abban, amiről legtöbbünknek még csak elképzelései vannak. Az én elgondolásaimat például néha jobb le sem írni, annyira naívak. :oops:
Zsuzsa pedig tényleg gyönyörű kislány, igazán büszke lehetsz rá!

Timocska! Ha hazaértetek írj egy kicsit Zalakarosról, biztos nagyon jó lehetett, főleg hogy ilyen szép napos hétvége volt!

Cat! Hogy áll a ház? Minden ok? Bocs, ha szita az agyam, de nem emlékszem, hogy végül milyen típus mellett döntöttetek. :oops:
Vendég

Roki,

Nalunk is Gabor a "konyhas", nincs is ezzel bajom - imad fozni (tud is) es mivel ez az o territoriuma", ki is pucol maga utan. En se vagyok a takaritas bajnoka, DE a mosast szeretem is es az kifejezetten az en melom. Szeretem kulon mosni a sotet szineseket, a vilagos szineseket es a fehereket minden esetben jo adag Domestosszal mosom. Ez a maniam. Porszivozni is szeretek, csak utana eltenni a porszivot, visszaszuszakolni a sufniba - na, azt mar nem. Azzal mindig megvarom ot - kulonosen igy pocakkal. Na de ez az orv-mosas - ennek nem annyira orultem. Mindegy, gyorsan mentettem a menthetot, leallitottam a gepet, beontottem a mososzert a helyere, bepakoltam a kimaradt rucikat es aztan le is nyugodtam :)

Pann,

Ez a forgo amolyan "inger" a gyereknek arra, hogy nezzen es mozgassa a kezet. En kb 1 honapos koraban fogom foltenni az agyra, addig talan a zenet jatszom neki, de akkor mar fogekonyabb a kulvilagra es nyugodtan szemlelheti, nyulkalhat utana, fejlesztgetheti a latasat es a kis izmait. Jo dolog szerintem!

AFP: nekem anno 10 napot mondtak - en 5 nap utan felhivtam a korhazat es csodak csodaja, megvolt az eredmeny. Te is probalkozhatsz szerintem - legfeljebb majd azt mondjak, kicsit kesobb erdeklodj. Mit veszitesz? Genetikai UH nem baj, ha atcsuszik, ne aggodj.

Puszi nektek, csinalom a vacsit (grapefruitos-joghurtos csirkemell parolt repaval - egeszseges, mi??? :)), amivel kicsit meg vagyok csuszva, 7-kor kellett volna bekapnom... de ma az osszes kaja csuszott, mivel 7 helyett 8:30-kor keltem fol :) Komolyan mondom, Zsebi mintha tudna, mikor esedekes a kaja es olyankor mindig felelenkul! Megiscsak jo ez a rencer valamire!!!!
kami

Swen:

Örülök, és egy kicsit sárgulok, hogy nálatok az igény szerinti szopi mellett ilyen szépen átalussza az éjszakát Botond! Remélem, Szilvi már ezt fogja csinálni! :)

Kenguruból tényleg van nagyon sok gagyi is, nemcsak a babát nem tartja jól, hanem az ember hátát is tönkreteszi. Nekünk egy Snugli nevezetű van, még Amerikából rendeltük, össz-vissz 4000 forint megfelelőjéért és nagyon bevált. A Magyarországon kaphatóak közül szerintem a legjobb a Baby Björn, de az valami 20e forint a Kikában. De talán ki lehet fogni használtan a neten. A többi márkát nem ismerem, nincs velük tapasztalatom.

A kendő egy ideig nagyon jól bevált Zsuzsával, pont ilyen 5-6 hónapos kora táján, mert sokkal jobban elosztotta a súlyát, mint a kenguru. Viszont pont azt számolgattam, hogy mire Szilvi ilyen idős lesz, addigra kánikula lesz és akkor lehet kétszer is meggondolom, magamra kötözzem-e a jó meleg, vastag vászonnal a babát. Az biztos, hogy most már ügyesebb vagyok a kendővel, előbb kipróbáljuk.

Barbus!

Az Emma felirat nagyon aranyos! Ilyet hol lehet kapni? Betűnként, vagy egyben volt?

Kendő: ebben lehet vízszintesen is a baba, nem kell függőlegesen belerakni. A kendő anyaga jó vastag, stabilan megtartja mindkét irányból a babát. Szerintem ha kézben tartod függőlegesen, akkor lehet kenguruban is úgy. Persze nem állandóan.

Pann:

Aranyos vagy, de én is kb csak egy éve babázom! :) Tehát nem olyan nagyon régóta. Hordozókendő megtévesztően stabil, ha jól van megkötve, a gyereket is jobban tartja és a hátadnak is kíméletesebb mint a kenguru, pláne mikor már kicsit nehezebb a gyerek. Hátulütője, hogy nem olyan egyszerű a használata mint a kengurué.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Te jó ég, termeltetek hétvégén, nem mondom. Mi szombaton és vasárnap is lementünk mégnézni, hogy hogy halad az építkezés, és szerintünk klasszul, meg vagyunk elégedve. Baba mozgás nálam továbbra sincs, úgy tűnik, ezzel Babuccó még várat magára. Azért remélem, már nem sokáig.

Róki: nagyon szép a pocakod. És úgy tetszik, hogy hasonló képeket csinálsz, mint amilyeneket a Zsuzsával való terhességed alatt készítettél. Egyébként nekem nagy mérföldkő a 21. hét, szeretnék már ott tartani, de most csak ránéztem a vonalzótokra, láttam, hogy mindkettőtöknek 21. hét, gondoltam, megemlítem. :)
A Zsuzsape-fotó tüneményes, Róki, gyönyörű ez a kislány.

Kami: nagyon édes a sógornőd kisfia. De tényleg, gyönyörű baba. És tök jó a Zsebibaba-forgó, sztem tetszeni fog neki. Mi is szeretnénk majd vmit Babuccónak, de hogy milyet, azt egyelőre még passzolom...

Swen: köszi, amit leírtál, igen, már tudom, hog nem szabad hagyni, hogy a babona úrrá legyen rajtam. Lassan elkezdünk vásárolni, meg pontosan, teljesen egyet értek veled, egyeztetni kell a családdal, hogy mit vegyenek, csak olyan ciki lenne odaállni eléjük úgy, hogy "Te, figyel, ezt meg azt szeretném a kicsinek...". Úgyhogy remélem, majd megkérdezik, és akkor lehet mondani vmit, ami éppen jól jönne.

Barbus: hűűű, miccsoda vagesz járgánya lesz ennek a kishölgynek. Nagyon klassz, irigyellek titeket én is, hogy már megvan. Mi voltunk pénteken vásárolni, vettem egy tök édes bodyt, meg nézegettük a kocsikat mi is, tologattam, próbálgattam, de semmi jót nem találtam. Persze ez csak egy hely, nézzük tovább.
A játék is nagyon édi, arról az Emma feliratról meg nem is beszélve. Tök jó, tök ötletesek vagytok.

Pann: komolyan mondom neked, hihhetetlen vagy, persze csak jó értelemben. Egyrészt abszolút nem kell bocsánatot kérned, mert nem emléxel, másrészt annyira jó, hogy tudod, hogy mi volt velünk. Könnyűszerkezetes ház mellett döntöttünk végül, hamar meglesz. És köszi a kérdést, nagyon szépen halad, kezdik felhúzni a falakat.

Hordozókendő/kenguru: passz nálam is. Erről már kicsit régebben beszéltünk amúgy, nem? Vagy nem? Mindegy, én a kendővel kapcsolatban kicsit félek, hogy nem tudom majd rendesen megkötni, és kiesik belőle Babuccó, meg ilyen hülyeségeim vannak. A kengurukat már kicsit régebb óta nézegetem. Hát majd meglátjuk, hogy nálunk melyik lesz, ha lesz.

Fú Kami, ennek a tegnap vacsinak elkérhetem a recijét? Állati jól hangzik. Vagy 7 pecsétes Kami-titok? :) Az sem baj ám.

Na most hiretelen ennyi jön ki belőlem, bocs, ha így is hosszú. Timi, várjuk, hogy jelentkezz és mesélj, hogy mi volt veletek Zalakaroson. Szép napot, pusza mindenkinek.

KépKép
catrine

Hi Cat!

Koszi a bokokat Alex neveben is, megorom Zita baratnemnak, hogy nagy tetszest aratott :) Es ez a baba a 34. hetben jott, epp be lett toltve a 33. egesz het!!! Csak ugy jelzem nektek - amit Zita az utolso 2 honapra tervezett, az nagyjabol azzal a lendulettel ugrott is :)

Ami a receptet illeti, nem titkos :) Szoktam igy "kiserletezni", nem nagy kaland. Ezt epp ugy csinaltam, hogy vettem egy grapefruit-ot, kipreseltem a levet (aminek a nagy reszet meg is ittam :)) es tettem bele par kanal joghurtot. Furcsan nezett ki, de a vegkifejlett izlett nagyon. Vettem a csirkemellet, besoztam es ujjnyi csikokra folvagtam. Beletettem a grepfrutos-joghurtos paclebe es azzal egyutt a hutobe, egesz du. allt. Este alufoliaba boritottam paclestul-mindenestul, 3 reteg alufoliaba (mert hajlamos kiszakadni), a tetejet osszefogtam, mint egy kis batyut, es be a sutobe a racsra. Legnagyobb hofokon fel ora alatt meg is parolodott. Ezt az alufolias dolgot mostanaban szeretem, mert egyszeru, nem kell hozza extra zsiradek es gyorsan elkeszul a hus. Csinaltam ugyanilyet citromlevel-mezzel es fokhagymaval-majorannaval-rozmaringgal- friss bazsalikomlevellel is. Ez az utobbi a paromnak is nagyon bejott, mert o igazi husevo es bar a gyumolcsos megoldasokat nem szereti, ezt a bazsalikomosat o is komalta...

A koret lehet gyakorlatilag barmi, en a tul sok esti szenhidratot kerulendo probalok zoldkoretet enni hozza - tegnap repat foztem pl...

Most megyek keszulodni. Megvakargatom az ember hatat is a kadban :) Meg jovok ma!!!

Ciao,
Kami
kami

Sziastok!
Hát ti aztán termeltetek a hétvégén! :shock: :lol:
Rokica
Nagyon szépen gömbölyödik a pocakod!!!!Na és a Zsuzsa,tényleg gyönyörű kiscsajszi!!!!! :P
Én személyszerint mindennek örülök amit te is és a tapasztalt anyukák itt leírnak!Termáészetes,hogy nem mindenben egyezik mindenki véleménye,de nagyon sok dolgot hasznosíthatunk belőle-szerintem!
Kami
Babakocsi:Mi Pramette-t fogunk venni,de az új szinekből egyik sem nyerte el a tetszésem,talán a szürke,de valami uniszexet szeretnénk.Van szürke és piros kombináció,az nekem nagyon tetszik!Remélem lehet még olyat is rendelni.
Gratula Zita barátnődnek ehhez a kis szépséghez,nagyon aranyos!
Klassza zsebibaba zenélő-forgó.Én kb egy hónappal ezelőtt vettem már ilyen zenélőt és minden nap meg is hallgatjuk... :lol:
Tényleg jól hangzik a tegnapi vacsid,szeretem a gyümölcs-hús kombinációt.Kipróbálom!
Barbus
Nagyon jó dolgokat vásároltatok!!!Szuper a kocsi,a plüss cica,de nekem a betűk tetszenek a legjobban-én is,én is! :oops: :lol:
Pann
Nyugi az AFP miatt,minden rendben lesz!Mikor tudod meg az
eredményt vagy mikor kérdezel rá???

Kenguru vagy hordozó
Egyáltalán nem vagyok otthon a témában,de nagyon sokan dicsérik a kendőt!Most néztem a barátnőmnek a Kikában a Baby Björn kengurut-állítólag a kenguruk közül a legjobb a babának és a mamának is-és hát elég húzós az ára,22 ezer pénz,használtan pedig már találtam 1o-13 között.Meggondolandó-majd!

Ma délre megyek a védőnőhöz,megjött a hepa eredmény,negatív.De jó lesz egy kis szívhang hallgatás.Azt hiszem felveszem a telefonomra és majd hallgatgatom... :oops: :oops:
Vendég

Akarom mondani:kenguru vagy kendő !
Vendég

Szasz Sagi!

A telo... nemtom, berezonal, tudod, mint mikor elektromossag-kozelben van es elijeszti a babat. Az enyemet legalabbis elijesztette. A vedono zsebeben volt a teloja, es mar epp amikor megtalaltuk a szivhangot nagy nehezen, akkor berezgett (tudod, az a szokasos hangos zaj) es Zsebibaba egybol elpalyazott onnan. Alig tudtuk megint megtalalni!!!! Proba cseresznye - de lehet, hogy ez fog tortenni, mikor megprobalod folvenni a hangot... :(
kami

Én azért csak felvetem megint a témát és ha már unjátok akkor állítsatok le.
Szóval nem akarunk találkozni valamikor,így a kis csapat?Mondjuk egy fagyi vagy egy szelet süti mellett?!
Vendég

Fagyi-suti, nyami! :)
En benne vagyok, mar a multkor is benne voltam :)
kami

sziasztok!
mi is megjöttünk amszterdamból, háát csajok, életem egyik legjobb utazása volt, pedig csak két napot töltöttünk kint. igazán jól jött egy kis környezetváltozás, nem is gondoltam volna, h ennyit számít egy kis kikapcsolódás...

hozzászólok minden témához, ami megragadta a figyelmem, bár nem n aktuális már, mert már jól megbeszéltétek :P

vásárlás
én értem, h mi mozgatja azokat, akik nem szeretnének "túl korán" vásárolgatni, mert a gyökere bennem is megvolt. DE sztm is muszáj ezt a belső félelmet ésszerű keretek között tartani. először is, ki más higyjen abban, h a baba egészséges lesz és nem lesz semmi baja, mint a szülei?! másodszor pedig az életszerű dolgok, amiket ti is leírtatok. pl. nem mindegy, milyen áron jutsz hozzá vlmihez, ha most akciós, hülyeség később drágábban megvenni. az sem mellékes, h mennyire kényelmes nagy hassal, télikabátban mászkálni a boltokban mondjuk a karácsonyi nyüzsgés idején?! szvl én mindenkit biztatok, h szép lassan vesse bele magát. (mondom én, aki 12. hétig nem vettem kismamaújságot és bababoltba is csak a holnapi uh után merészkedem :D )

súlygyarapodás
tök fura, de én is azt gondoltam, h összességében számít majd a végeredmény. én eddig nem híztam a kiinduló súlyomhoz. de ha azt nézzük, h az első két hónapban fogytam három kilót, akkor az utóbbi 4 hétben meg híztam 3-at. akkor ez most gáz?? de sztm is ez kicsit túl van hangsúlyozva mostanában. nyilván nem kéne 20-30 kgt felszedni, mert az már a szervezetnek n súlyos megterhelés, de ne már a 4-5 kgt hízott rubintrékák (nem személyeskedés, mint fogalmat említem :twisted: ) legyenek az etalonok.

cumisüveg
hááát én ugye első babás mami vagyok, de én azt gondolom, h egyáltalában nem veszek előre c.üveget. ha kell, majd beszerezzük, de én annyira hiszek a szoptatásban... (rem, ezt majd felemlegetitek félév múlva, amikor itt fogok nyüszögni, h ez nem olyan egyszerű, ah én azt elképzeltem :wink: )

majus3

Sziasztok!

Jó sokat írtatok a hétvégén!

Hát én még semmit nem vettem, és amikor hétvégén mondtam anyósoméknak, hogy lassan elkezdünk vásárolni hülyének néztek, hogy minek ilyen korán.
Pénteken voltam AFP-n, állítólag most pénteken meg is lesz az eredménye és utána mehetek genetikai uh-ra.
Barbi,
Én is a SOTE II-n fogok szülni. Lehet, hogy egyszerre leszünk benn?
Nagyon jó dolgokat vásároltatok a kicsinek. Nekem a felirat tetszik a legjobban.
Sági,
Én is benne vagyok a találkozóban. Egy másik fórumba is írok már elég régóta. Ott havonta egyszer össze szöktunk jönni, és nagyon jól szokott sikerülni.
Kami,
Aranyos lehet a zenélő forgó.
Róki,
Szépen gömbölyödik a pocid. Már nekem is látszik, de a helyet még mindig nem adják át a metrón.

Móni

Kép
móni23

Helló Lányok!

Hú Kami! Ez a recept még így frissen ebéd is beindította a nyálelválasztásom :D Nagyon jól hangzik!!! Tuti kipróbálom, hál’ Istennek mi mindeketten vevők vagyunk az ilyesmire!
A járgány PP Aria + PP Navette mózes (mindkettő Toffee). Sokan mondták, hogy pici a kereke, de kirándulni úgysem babakocsival megyünk majd, hanem valamilyen hordózóba ültetjük a kisasszonyt :D egyébként meg nem mindegy a súlya: 5,8 kg! Legalábbis nekem, ha majd gyalogosan közlekedünk :D

Róki, Sági! Mi kirakodón vettük a betűket (külön-külön, volt az ABC minden betűje, minden betűből 2 féle „design”), de szerintem érdemes olyan játékboltokban is megnézni, ahol festett fa játékokat árulnak! A cicus egyébként kb. tenyérnyi, és azért ilyen a „teste” – szerintem legalábbis –, hogy egy iciri-piciri kézzel is marokra lehessen fogni :D

Mosás: nagyon a halálomon kell lennem, hogy ezt kiengedjem a kezemből (eddig talán egyszer volt ilyen)... :D Leginkább a teregetés miatt – arra nagyon háklis vagyok! Egyenlőre odáig jutottunk, hogy a zoknikat, fehérneműket már meghagyom Gábornak, mert azt legalább annyi idő kirakosgatni mint a többit, és akkor legalább már nem nekem kell ácsorognom :D Igyekszem időnként megmutogatni neki, hogy mit mivel szoktam mosni, és hogy hogyan teregetek – lehet, hogy kéne egy főpróbát csinálni amíg még színen vagyok, nehogy a kórházból hazajövet érjen majd meglepetés :D

Pann, olvasok most egy könyvet: „Anya, taníts engem!”, ebben a születéstől az iskolakezdésig vannak apró tippek, amikkel lehet a gyerkőcöt (nem túlzásba ) tanítgatni, önállóságra és önálló játékra nevelni. Szerintem nagyon jó, csak ajánlani tudom mindenkinek! Ebben is az van, amit Kami is írt, hogy kb. 1 hónapos kora után ajánlják használni ezeket a forgó, színes, zenélős cuccokat, mert fejleszti a picúr látását és hallását, valamint megtanul vele egyedül is „ellenni”. Én sem voltam ezeknek híve, de valószínúleg nekünk is lesz :D
Én AFP-n pénteken voltam, jövő szerdára lesz eredménye... Átérzem amit most érzel!

Sági! Szerintem tök jó ötlet a tali!!! Tapsztalatból mondom – írogatok egy Dunakeszis kismama fórumba is, és ott volt már tali! Nagyon szupi volt! :D

Móni! Te hogy tudod majd meg az eredményét az AFP-nek? Én is pénteken voltam! :D Lehet, hogy összefutottunk? Nekem azt mondta a dokim, hogy amikor jövő szerdán megyek hozzá (magánrendelés), akkor már nála lesz a lelet, de ha lehet előtte a kórházon keresztül is megtudni valamit, akkor az tök jó lenne!

Na, megyek, dolgozom is egy kicsit...
Vendég

Sziasztok!
Május3
Üdv újra itthon!!! :lol: Örülök,hogy minden szuper volt és jót pihentetek.Na és milyen volt a repülés?

Voltam a védőnőnél,meg kell jegyeznem tök normális csaj,két lábbal jár a földön.Beszélgettünk szülésről,vásárlásról.Teljesen reálisan lát mindent,tetszik!
Hallgattunk szívhangot,olyan jó volt! :oops: :P Amikor már Babóca is megunta akkor gyorsan elmászott a dopler elől és 2oo-ra felment a pulzusa,úgyhogy nem zaklattuk sokáig!!
Vendég

Sziasztok lányok,

végrevégre sikerült ide belépni !!(már a regisztráció is jó időbe tellett..)
Megengeditek, hogy csatlakozzam? Már vagy két hónapja olvasgatom amit írtok, és mivel még soha életemben semmi ilyen helyen nem írtam, csak mostanra szántam rá magam. Gondolom béna leszek egy ideig...
Röviden: első babánkat várjuk, én 31 éves vagyok, Boldizsár pedig 20+4 hetes. A Schöpf Méreiben fogok szülni márc. 2-ára kiírva.

Barbus, szerintem az az orvosom, akit most hagytál ott, legalábbis az UH kép amit egyszer csatoltál a Váci utcai rendelőjében készült szerintem.. Ugye szakmai gondod nem volt vele? Most beparáztam, de nekem eddig bevált..
Most egyelőre ennyi, meglátom sikerül-e elküldeni, aztán később írok többet is.
Ági
agiboldi

Hurrá, sikerült.

Akkor tovább:
Kami, először akkor akartam írni, mikor fura módon féjt a hasam oldalt, és másnap reggel egész megnyugodtam, mert az volt a témátok, h ez kb. normális. Mi ma este megyünk a Kárpát utcai UH rendelőbe, a barátomat (vőlegény :D) úgy sikerült meggyőzni, h meséltem mit írtál a vizsgálatról. Áron cuki, kuki témában Boldizsár sem panaszkodhat :lol:

Rokica, nagyon hasznosak a tanácsok, Zsuzsa pedig gyönyörű!
Cat, le a kalappal az építkezés előtt, mi "csak" lakásátalakítunk, de már ez is nagyon próbára tesz.
Vásárlás: én múlt héten törtem meg a jeget és beszereztem egy 62-es pizsamát (ha van különbség a pizsama és rugi közt, én nem látok)
Ági
agiboldi

Szia Ági!
Először is természetesen üdv köztünk!!! :P
Másodszor gratula Boldizsárhoz!!!
Lakásfelújítás,hát együttérzek.Nálunk a jövő héten kezdik,de úgy,hogy egy jó hétre ki kell költöznünk mert nem lesz víz.
Vendég

Barbi,
Én nem a SOTE-n voltam vérvételen, hanem a helyi rendelőben. Azt mondta a doki, mivel itteni lakos vagyok itt is megcsinálják nekem. Szóval itt nekem kell mennem az eredményért pénteken.
Sági,
Jó lehetett hallani a pici szívhangját. Már én is várom, hogy hallhassam, ha legközelebb megyek a védőnőhöz.
Az én védőnőm is nagyon nyitott mindenre, ez tetszik benne nagyon, nem az a régimódi fazon, pedig már nem fiatal.
Ági,
Üdv köztünk! Csinálj te is vonalzót, így jobban lehet majd követni, hogy hol tartasz.
Móni

Kép
móni23

Sziasztok! :D

Visszatértem! :) Minden nagyon szép és jó volt, nagyon-nagyon szuperül éreztük magunkat!
Most megyek és visszaolvasom a termést! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Sági, Móni köszi a fogadtatást :)
Sági, úgy emlékszem én hozzád vagyok a legközelebb kiírva a márc. 2-vel, bár most lusta vagyok kikeresni a táblázatot, csak így rémlik.
Ha nem lesz víz az még a jobbik eset :roll: nálunk a falból és a wc tartályból is ömlött egy ideig.. Most átmenetileg az én mini (22 nm) lakásomban lakunk, amíg a barátomé átalakul legénylakásból baba számára is alkalmas hellyé :P

Móni,
a vonalzó az a következő hét projektje lesz.. :shock: már egy hetet töltöttem regisztrációval, amikoris mindig azt irta a rendszer, hogy az emilcím már foglalt, ami lehetetlen, mert a tulajdonnevem stb. Aztán meg nem engedett belépni. Úgyhogy most megvárom amíg elmúlik a frusztráció és aztán visszakeresem, h hogy kell vonalzót csinálni, h ne kelljen megint elmagyaráznotok :wink:
agiboldi

Timi, WLCOME BACK, örülök, h jól éreztétek magatokat. Hiányoztál ám, tessék nekünk írni beszámolót, h mi volt. Buksibaba mozgolódik?

Ági: üdv köztünk. Akkor te is hasonlóan képben vagy, akárcsak Pann. De örültünk volna ám akkor is neked, ha előbb jössz, sztem mindenki mindig nagyon szívesen fogadja az újakat. Gratulálok Boldizsárhoz, nagyon szép neve van. Akart írni én is a vonalzót (sztem tőlem ez már megszokott :P), de látom, Móni most megelőzött. Azért mi nagyon szívesen látnánk tőled kicsit előbb is, mint a jövő hét. ;) Amúgy meg meg van hülyülva a Babanet, olvastam olyan topicot is, ahová 4x küldte el egymás után az üzit...

Sági: veled már 1000+1 éve nem váltottam egy szót se. Bár azt látom, hogy minden oks, úgyhogy meg vagyok nyugodva. Ejjha, lakásfelújítotok? Mit változtattok? Hajrááá, mindent bele. Biztos nem lesz olyan vészes.

Kamiii: köszi a recit, ki fogom próbálni hétvégén. A mostani vasárnapi banzáj elmaradt (lehet, h nem is írtam, h lesz), és átcsúszott erre a hétre, úgyhogy már akartam is vmi újat csinálni. Szval tök jól fog jönni, köszi még 1x. Hűha, 34. hétre jött a baba? Basszus, ez azért nem semmi. Én meg a 30. héten akarok kezdeni vásárolni... Mármint ágyat, stb. De előtte még ne is nagyon jöjjön Babuccó!

Majus3: neked is üdv újra itthon. Nagyon faja lehetett nektek kint, irigyellek is. Mi majd jövő nyáron megyünk külföldre TALÁN, meglátjuk még, hogy hogy lesznek a költségek (mert ugye most van kiadás dögivel az építkezésre, plusz a mi drága Babuccónk), meg hozzá kell még adni azt is, hogy lesz egy pici babánk, úgyhogy lehet, hogy nyárról csúszik télre. Majd meglátjuk.

Lányok: állati baromi cikinek érzem a következő kérdésemet, légyszi ne kövezzetek meg, de muszáj, hogy feltegyem, ha halál hülyének fogtok nézni innentől kezdve, ha nem. Csütörtökön megyek AFP-re. Ott konkrétan mi történik? :oops: Köszi, és tényleg... bocsi. :oops:

KépKép
catrine

WLCOME BACK=WELCOME BACK

Csodálkoztam vna, ha hiba mentes lett vna a hsz-em. :lol: :oops:

KépKép
catrine

Cat!
Köszi a hiányolást, nekem is jó volt újra jönni! :)
Az AFP egy vérvétel, nekem kb 5 kémcsővel vettek le. Aztán ennyi. Ja, nekem még vizeletet is néztek (nem tudom ez általános-e)
A mocorgás miatt ne aggódj, én még most is sokszor csak buborékolást érzek. Igaz, sokkal intenzívebb, mint egy hete, de azért nem állítanám, hogy ezek már szabályos rugdalózások! :) Azt hiszem, még bőven van ideje a bébinek! :)
Olvastam, hogy a neveken dilemmáztok: a Martint beírhatom a táblába? Az Ákos és Balázs közül én a a Balázsra szavazok (a férjemet is így hívják és annyira tüneményes baba volt)! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?