Sziasztok Lányok!
Vagyok én is, olvasgatok is rendszeresen, de az olvasnivaló annyi, hogy írni már sokszor nem jut erőm. Most megpróbálom pótolni. Megint csak elnézést kell kérjek, mert nem tudok mindenkinek írni.
Timocska! Tudom, hogy lassan már vége a pihinek, de azért így utólag én is jó utat és kellemes időtöltést kívánok nektek! Aztán számolj majd be milyen volt. A pocakkeményedésekkel kapcsolatban, azt hiszem Rokica abszolút kimerítő és megnyugtató választ adott. Csak a saját tapasztalatommal egészíteném ki. Már én is észrevettem magamon, hogy vannak keményedéseim. Olyankor a pocakom egyik vagy másik oldalon kidudorodik, nekem legalábbis ritkán középen. Ez egy-két percig tart, naponta egyszer-kétszer. Egyébként ezek a méhösszehúzódások, ami ezt okozza, nemcsak áldott állapotban van, csak akkor mivel kicsia méh nem vesszük észre. Arra emlékszem, hogy a terhesség előrehaladtával ezek a keményedések gyakoribbak lettek, de engem is megnyugtatott a dokim, hogy teljesen normális dolog. Akinél túlzott a keményedés, annak javasolják a magnézium szedését. Azért mindenképpen beszéld meg a dokiddal, ő majd megmondja, hogy a napi hány darab, meg milyen hosszú a normális.
Cat! Remélem ti is kijutottatok az építkezésre és megvagy elégedve az ott látottakkal. Ma készítettem egy jó képet Botondról, amit el is küldök neked mindjárt, később csinálok magamról is pocakosat. Azt hiszem te kérdezted a vásárlást. Nekünk ugye elég sok cuccunk megmaradt, tényleg csak pár dolgot kell venni, amit picit lustaságból, meg időhiányból még halogatok. Na meg azért is, mert szeretnék egyeztetni a családdal, hogy inkább hasznos dolgokkal lepjék meg a kicsit, ne felesleges tucatjátékokkal, mint amire már rengeteg példa van.
Szerintem egyébként nyugodtan elkezdhetitek a bevásárlást, a babonát próbáld félre rakni, sőt ne engedd, hogy ilyen negatív dolgokat sugarazzanak feléd. Nem hiszem, hogy a jövőbeni történésnek bármi köze lenne ahhoz, hogy a kisfiadnak most vagy két hónappal később veszel valamit. Ráadásul tényleg akkora a kínálat, s olyan nagy az eltérés árban és minőségben, annyi kedvező akció meg kupon van, hogy szerintem elég hosszú ideig tart mindent alaposan megnézni, megfontolni meg beszerezni. S az is igaz -nálam legalábbis így volt- hogy az utolsó hónapban például valami olyan pontot nyomott a kicsi a derekamban, hogy alig tudtam mozogni. Minden óriási távolságnak tűnt, örültem ha be tudtam a kaját vásárolni. Úgyhogy abszolút Kamival értek egyet! Persze ez csak az én álláspontom, nem szentírás.
Barbus66! Hát kíváncsi leszek, hogy bejön-e nálunk is az álmom. Én egyébként semmit nem érzek, csak jobban szeretnék kislányt
A cumisüveggel és szopival kapcsolatban is abszolút osztom Rokica véleményét. Én sem használtam soha cumisüveget, s soha nem is fejtem. Szerény véleményem szerint ezek azok a dolgok, aminek a beszerzésével érdemes megvárni a baba születését. Utána is ott lesz apuka vagy bárki más segítség, aki ha szükség van a dologra meg tudja venni. Én úgy csináltam anno, hogy kinéztem, hogy milyen cumisüveget szeretnék meg milyen mellszívót, s megmutattam a férjemnek, hogy tudja, ha kell ilyet vegyen. Szerencsére nem kellett!
Én is igény szerint szoptattam a kisfiamat, aki szintén nagy cicista volt, eleinte volt, hogy másfél órát is lógott rajtam. (Rokica! Én meg azért szerettem ezeket a szopikat, mert egy csomó könyvet ki tudtam olvasni közben!
) Én is inkább a sétákkal meg a fürdéssel próbáltam rendszert vinni a kisfiam életébe, s ez kb. fél éves korára ki is alakult abszolút természetesen. Meg az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy én sosem bírtam sírni hagyni, így állandóan felvettem és cicire tettem, ha máshogy nem bírtam megnyugtatni. Egyébként a Rokica által megadott oldalakról azt is megtudhatod, hogy ezek a picikék sokszor nemcsak evés céljából cumiznak az anyán, hanem mert így érzik biztonságban magukat, így nyugszanak meg. A második babánál én is aggódom, hogy lesz mindenre időm, s egyre inkább gondolkozok egy hordozókendő beszerzésén. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Remélem az új dokiddal tényleg minden rendben lesz! Szerintem jól döntöttél, hogy váltottál!
Pann! Őszinte részvétem! Sajnos én is a napokban búcsúztam el örökre a nagymamámtól.
Rokica! Mint látod sok minden nagyon hasonlóan gondolkozunk, s hasonlóak a tapasztalataink.
Szerintem nagyon helyes a pocakod, komolyan mondom irígylésre méltóan csinos kismama vagy!
Rosszulléteiddel mi a helyzet?
Kami! Nekem is nagyon tetszik a felfogásod, meg a dolgokhoz való hozzállásod!
A kilókkal meg tényleg ne törődj, a lényeg, hogy érezd a lehető legjobban magad a bőrödben, mert akkor Áron baba is sokkal kiegyensúlyozottabb lesz!
Megvan a Zsebibabás forgó?
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Jó hétvégét mindenkinek!
Swen