Új privát üzeneted érkezett!

Brigi,
mivel te nem voltal hanyos, igy szerintem ne aggodj, siman tulleszel a cukros lotyin.
Minden kedden 16-18 oraig vannak az eloadasok, de azert kerdezz ra, hatha valtozott. En mindenkeppen menni fogok, mert tudni szeretnem, hogy mit vigyek, illetve mi hogyan lesz.

Ma megvettem parommal a babakocsit (majd teszek fel kepet, hogy meg tudjam mutatni Kép), hordozhato kisagyat, mozes kosarat, polya huzatot, pelenkat, mellszivohoz zacskot. Mivel azt irtak, hogy 50e Ft felett ajandekot adnak, szoltam nekik, igy kaptunk 2 fele cumis uveget, fesu keszletet, csorgot.
Holnap megyunk megvenni a kisagyat, furdeto szekrenyt, kengurut. Tehat mar csak a ruhak maradnak hatra, es akkor teljesen nyugodt leszek, hogy minden meglesz. Kép

Eszty
eszty

Sziasztok!

Karmen!

gyönyörű ez a bébi!!! Nagy gratula hozzá, jól összehoztátok Kép

Ma voltam doki bácsinál, ahol mindent rendben talált, méhszájam teljesen zárt, megdícsért, hogy nem dagadtama duplámra, meg jó ránézni egy mosolygós kismamára, látja rajtam jól érzem magam a bőrömben. Hát szó mi szó ez jól esett.

Voltam UH-n is (28 hét 3 naposan):
AC 244 mm, BPD 77 mm, AD1 75 mm, AD2 74 mm, FL 59 mm, HC 274 mm. A súlya 1430 gr.Ez bizony már igazi baba!!! A gép szerint ezek az adatok egy 30 hetes 0 napos terhességnek felelnek meg, tehát bébim nagyon szépen fejlődik. Ami nagyon jópofa volt, hogy annak ellenére, hogy kórházi sima UH volt, gyönyörűen lehetett látni a pofikáját (nagyon kis husis, mint a kislányomé volt ), és hogy épp balettozott, hisza lába a feje mellé volt felpakolva. Ja meg persze a kukacát is jó megmutatta.

Doki bácsitól megtudakoltam az eddigi leleteim eredményét (hát nem siettem el) AFP volt 1,3 MoM, a terheléses vércukrom : éhgyomorra 5,03, 10 dkg cukor lehúzása után 6,46, tehát TÖKÉLETES! Mint a vérképem is, semmi sem hiányzik, vas és egyebek minden rendben!!! Ennél jobb híreket nem is kaphattam volna.

Bogi!

A táblázatba a következő frissítésnél kérlek írd be, hogy megszültük a babánk nevét: Daniel (legalábbis 99,9 %)

Találkára sajna nem tudok menni, mert az időpont nem jó, de majd legközelebb!
goczane

Sziasztok!

A találka időpontja egyenlőre jó nekem is, remélem nem jön közbe semmi.
Erika!Gratulálok a méretekhez.Az én vérképem is majdnem jó.Én jövő pénteken megyek 3-4D-s uh-ra.Már nagyon várom!
Bogi!
A táblázatba a köv. frissítésnél írj át légyszi mert ma már 34+1 naposak vagyunk.Köszi!
Az én bébim a jobb oldalamon szokott rodeózni.Néha szinte már az oldalamat bökdösi.
Szorítsatok, hogy forduljon meg, még mindig üldögél.
Jó éjszakát mindenkinek!
F Kata 34+1
filep_katalin

Sziasztok,

megnéztem a Szülőszobát. Az tűnt fel, mintha kicsit finomítottak volna rajta. Nem volt annyi vágás, meg felesleges duma. Ti is észrevettétek?

Mariann
tmarianna

Sziasztok! Kép Kép

Szép napot mindenkinek! Nálunk tiszta tavasz van, hétágra süt a nap, és állítólag 15 fok lesz. Olyan jó kedvem lett, ahogy kinéztem.

Karmen!

Én is jót nevettem a sztorin. Jó nagy pelenkafogyasztó a kiscsaj. Én is szeretném már ha lepisilne a babám!!!!!!!!!

Még nem tudom, hogy mikor kell befeküdnöm. Kedden jár le az időm, akkor NST, meg vizsgálat. Ha minden rendben van,akkor még pár napig szabadlábon maradhatok, de naponta be kell mennem ellenőrzésre. Kb. 5 percre lakunk a kórháztól. Persze reménykedek, hogy erre nem kerül sor, mert ripsz-ropsz megszülök.
Már utálok kimenni az utcára, mert mindenki kérdezgeti,hogy még nincs meg a baba? Nem tudom mit gondolnak, hogy mi van a hatalmas pocakomban?

Mariann!

Én már nem mertem megnézni a szülőszobát (pedig azért kíváncsi lennék ám rá), túl közel vagyok már a szüléshez. Majd utána.

Kitty
39+2
kitty123

Sziasztok!

A kellemes idő engem is teljsen feldob!! Annyira szeretem a tavaszt! Jó lenne, ha már így is maradna.

Brigi, remélem én is, hogy a börze előtt még találkozunk! MOndjuk a szervezés alatt álló találka előbb lesz, ha máshol nem, akkor legkésőbb ott majd megismerjük egymást. Én márciusig még biztos doglozom, így a tornáról egyre inkább kezdek letenni Kép
Időpont: nekem minél később délután, annál jobb, de jó lenne, ha 3 előtt nem lenne. Köszi.

Voltam tegnap dokinál és mindent teljsen rendben talált! Még a méhnyakam mérete is visszament 2000-ről 3000-re. Szóval, minden ok. A keményedésekre azt mondta, hogy az is normális, sőt, ha ilyenkor már érzek menses szerű fájdalmakat, az is normális, mert már lehetnek jóslófájások is. Így aztán megnyugodtam. Most tartok egyébként +10 kilónál.

Eszty, te tényleg elkezdted a vásárlást! És hol voltatok, melyik boltban?? nekem is össze kell még írni, hogy mi hiányzik és be kell szerezni. Ruhát nem kell vennem, az biztos.

Móki, akkor tudjuk meg a felkészítők időpontját és vágjunk bele! Tegnap kérdeztem a dokit, de ő nem tudta megmondani. Megpróbálom majd felhívni a kórházat és megtudakolni tőlük.

A Szülőszobát persze néztem! Nekem nem tűnt fel, hogy módosítottak rajta, de lehet. Olyan jókat szoktam pityeregni a végén!

pusz, Kata
katca

Sziasztok!

Eszty, én csak nézek, hogy már mennyi mindent vásároltatok! Atya-gatya, azt hiszem lassan nekünk is bele kéne húzni. Nagyon örültünk a komódnak, meg babakocsinak, hogy megvan, aztán nagy örömünkben leálltunk a vásárlássalKép

Én is néztem a Szülőszobát, és bizony én is jókat könnyezek a végén, jó tudni, hogy nem vagyok egyedülKép( a hormonok nagyfokú érzékenységet hoztak, de a párom jól viseli Kép.

Szép napot Mindenkinek!

Móki
móki

Sziasztok!
Tegnap én is néztem a szülőszobát, és nagyot boldog voltam, mert a mi dokinénink szülesztette a Péterfyben a Krisztikét Kép Persze jobb lett volna egy természetes szülést látni, de számomra nagyon megnyugtató volt.

Erika,
nagyon szép méretekkel rendelkezik Dani Kép

Lányok, nem láttatok valahol olyan pelenkázót, amely fenyőből van, fiókos és később komódként is használható, ha a bébi kinőtte? Vagy esetleg egy jó asztalost nem ismertek, aki megcsinálná?
kirmon

Kata,
hat, muszaly mostmar mindent megvenni. Ide feltettem a babakocsirol es a mozeskosarrol keszult kepet. http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1375

Moki,
mar olyan keves ido van hatra, szeretnek mostmar mindent a helyen tudni. Aztan mar csak a varakozas, hogy Bence is elvezni tudja mindazokat amiket vettunk. Kép

Eszty 31+3
eszty

Eszty,
persze, meg kell venni mindent, én is ezt gondolom. Nekem is össze kellene szedni, hogy mi hiányzik még, hogy nehogy valami kimaradjon! Csak nálunk sokkal rendezetlenebbül folyik a dolog, mert kaptunk sok dolgot, meg már vásároltunk ezt-azt és nincs a fejemben, hogy mi az, ami még hiányzik. Persze nekem még több, mint 2 hónapom van. Szép ez a kocsi! Nekünk ilyen mózeskosár nem lesz, csak amit a kocsihoz adtak.

Kata
katca

Sziasztok!

Látom, mindenki lázasan vásárol és készülődik. Szerencsére nekünk nem nagyon kell vásárolni (csak egy-két apróság kell még), de ma én is bepakoltam a mózeskosárba azt, amiben a babát haza fogjuk hozni.(Kivéve persze a tipegőt, mert még nem kaptuk meg a csomagot a húgomtól Londonból. Remélem, a héten ideér. Nagyon kíváncsi vagyok!)
Az én kórházi pakkom is nagyjából egy kupacba van pakolva, ma beteszem a táskába.
Meg összeírtam még, hogy miket kell venni, és azokat holnap elintézzük. Mindig attól tartok, hogy nem lesz kész minden, mire jön a baba. Pedig a szobája kész, babakocsi, ruha stb.van. Ha meg bármi mégis kelleni fog, mellettünk van egy bababolt, csak le kell szaladni.
Tényleg, Ti vesztek pólyát? Én nem tudom. Az Anyukám szerint jó lenne, mert azzal könnyebb a babát tartani. De nekem fogalmam sincs. Légyszi adjatok tanácsot. Persze bepólyálni nem akarom a bébit, és nem tudom, itthonra mennyire hasznos. Előre is köszi!

Humi!
Nekem is volt a múlt héten, hogy nagyon megfájdult a derekam, de csak egy pontban lent baloldalt. Alig bírtam lépni, sántikáltam. Szerintem becsípődhetett egy ideg. Aztán két nap múlva úgy elmúlt, mintha sose lett volna. Szerintem így még mindig jobb, mintha állandóan fájna.

Kirmon!
Jó ötlet, hogy beszélsz a főnököddel, mert ez nagy pofátlanság. Az a jutalom jár Neked.
Meg ilyenkor minden pénzre szüksége van az embernek.

Én továbbra sem nézem a szülőszobát - nem merem. Inkább olvasom a szakirodalmat. Meg próbálok beszélni Tomival, hogy ügyesen gyorsan szülessen majd meg, ha itt lesz az ideje.

Szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Nekem is jó a 18-a, remélem tudok menni, bár már nem nagyon vezetek.

Néztem én is tegnap a szülőszobát, bár a multkor már azt mondtam hogy nem nézem, de most újra azt mondom hogy jövőhéttől inkább kihagyom. Éjjel kettőkor még fent voltam, mert egyfolytában ahogy kezdtem elaludni egyböl azt álmodtam hogy szédülök, és ez ment éjjel kettőig, a végén már alig mertem elaludni. a végén én is sírtam, és szimpi volt a kettő kismama és a dokik is. Én a Péterffiben voltam gyakorlaton így az anesztest és a szülésznőt is ismertem.

Tünde hozzád hasonlóan én is egyfolytában azt mondogatom neki hogy ügyes legyen és gyorsan szülessen meg. Remélem szót fogad.

Tünde én nem nagyon vagyok híve a pólyának, így nem is veszek, és egyiknél sem volt. Hadd mozogjon szabadon ammennyit akar, a pólyában ezt nem tudja megtenni.

Kitty: hogy bírod az utolsó napokat? elmondanád nekem mégegyszer hogy a málnalevélteából egy litervízhez mennyit kell tenni? jövőhéten én is elkezdem inni.

Holnap megyek a szülésznőhöz vérvételre, holnap nem dolgozik a párom sem, de jó lesz.

Nekem egy kicsit már lejjebb ment a hasam, visont tegnap már egy kicsit vizes volt a lábam.
És már bejátszik a medence fájdalom is, derék fájás, hiába közeledik az idő.

Nekem már csak a gyerekek ruháit kellene összeraknom, mert nem tudni hogy kinél lesznek, de azt sem tudom hogy mennyire meleg ruhákat rakjak össze, amilyen jó idő van most kint.

Na megyek azt hiszem ebéd után alszom egy jót

Sziasztok

Gabi1
35+1
már csak 34 nap?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kata,
elfelejtettem irni, hogy hol vasaroltunk tegnap. Mi a Mini Manoban voltunk a XIV., Nagy Lajos kir. 221 szam alatt. Szerintem nagyon jo, araik is megfeleloek.

Eszty
eszty

Sziasztok,

Hát akkor belekezdek a szép szülés rejtelmeibe azoknak akik nem tudnak jönni a talira. Nekem már az első manóm is gátvédelemmel született 36-os fejjel 3920 grammal 60 centisen. Először is nekem a mumus mindíg a gátmetszés volt sokkal jobban féltem tőle mint magától a szüléstől, még ha ez sokak szerint nem is indokolt mert úgy sem érzed mikor vágnak stb. Ezen a ponton volt egy kis szerencsém, hogy már attól a perctől mikor Pestre költöztem (11 éve) én a Siklós dokihoz jártam aki az István kórház fantasztikus dokija. 15 éve jöttek el kb a szülésznőmmel a II-es nőiről és mindent megvalósítottak az Istvánban amiről addig kismama csak álmodhatott. (ha láttátok a szülőszobát a 3. részt akkor láthattátok őket munka közben) na én a kezeik közé pottyantam így az ügyem (szép szülés) érdekében már nem kellett orvost intézményt váltanom. Sok minden fontos volt számomra, az hogy nem egy életlen borotvával és egy gumicsővel vártak mikor beesetem a szülőszobára. Igyekeztem, mindenben tájékozott lenni, elmentem a szüléselőkészítő tandolyamra, szülőszobába stb. Illetve az is nagyon jó volt, hogy a magánrendelésen a doki asszisztense maga Erzsike az én fogadott szülésznőm, így nem csak az utolsó hetekben hanem már évek óta ismertem, de legalábbis a terhesség 7. hetétől intenzívebben. A másik dolog az örök optimizmusom, hogy lehetséges ugyan hogy baromira fájni fog a dolog de az biztos, hogy minden csodálatos lesz. Olyan erősen hittem ebben mindvégig,hogy szerintem már ez meghatározott egy csomó mindent. A fájdalmak persze így is megleptek, de úhy gondolom, hogy a fájdalmak hullámvölgye után jöhetett csak az a mindent elsöprő boldogság amit akkor éreztem , mikor a hasamra rakták Katát és az a kis rózsaszín csomag elkezdett kúszni keresve a cicit. A gátvédelmet előre megbeszéltem Erzsikével (az egy kardinális pont, hogy mind a szülésznő mind az orvos nyitott legyen a dologra és tudjon is gátat védeni.) nem volt egyáltalán biztos, hogy menni fog, de miután Kata a hasamra került Erzsi kérdezte, hogy lehet-e egy jó híre, miszerint nem kellett vágni és nem is repedtem. Hurrá. Röpködtem a boldogságtól, két órát még együtt voltunk apával meg Katával szülőszobán, miután kaptunk egy zsúrkocsin teát meg kekszet. (ez is egy apróság, de gesztusnak nem utolsó) azután jött a nővérke, hogy lemehetek a gyerekágyas szobába, én meg gondoltam akkor megyek, lezuhanyoztam és lekocogtam (ugye fürgén a gátseb nélkül) a gyerekágyra, egy pár perc múlva jött a nővérke kiabálva, hogy őt meg ezért kirúgják, hogy én itt felügyelet nélkül szaladgálok. Végig jártam rehestornára és igyekeztem amilyen gyakran gáttornát is csinálni. Ebből egyébként most sem engedtem és némi szervezéssel most a harmadik manót várva is járok tornára. Elég határozott is vagyok ahhoz, hogy nem éreztem egy percig kiszolgáltatottnak magam, az pl egy jó kis szösszenet ami köztünk zajlott a dokival szülés közben: én még a vajúdás alatt megkérdeztem, hogy na és mikor jön az a rész, hogy a hasamra könyököl, mire ő: megüthetem, ha ilyet tenne (nem is tett) na de aztán mikor a lepénynek kellett voltna megszületnie óvatosan a tenyerét a hasamra téve, arra készült, hogy segít a lepénynek, ekkor én széles vigyorral ökölbe szorítottam a kezem és úgy csináltam mintha ütésre emelném, mire ő: na jó akor csak nyomjon egyet és már kinn is volt a lepény. Persze , rengeteg minden összetevője lehet még egy szép szülésnek aminek része a ti lelkiállapototok, esetleg jóval korábbi lelki sérülések, az intézmény és az ott dolgozók vaskalapossága vagy nyitottsága az anyák kivánságaira. Szerintem nem az a fontos, hogy egy szülészeten hány állítható szülőágy és csillivilli van, hanem az, hogy mi van a fejekben. A dúlaság meg egyenes következménye volt mindennek, egyszerűen azt szeretném, hogy minél többen szülhessenek így. A szüléstörténetem fenn van a www.szules.hu-n a szüléstörténetek között. még írok majd , de most rohanok tornára, sziasztok,

Rita
boksay_rita

Sziasztok!

Én most tartok éppen a 32. hét legvégén. Március 28.-ra vagyok kiirva és a Schöpfiben fogom szülni első kislányunkat.
Látom ti is vásárolgattok, készülődtök. Én is itt tartok, a héten mostam ki és vasaltam át a kis ruhákat.Olyan jó ezekkel foglalkozni, nem?
Hát így elsőre ennyit belőllem, puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Eszter!

Csodaszép a mózeskosár!!!! A kocsi meg egyszerűen fantasztikus! (Mikor megnéztem a képet, nem hittem a szememnek, ugyanilyet vettünk kb.3 hete. Kép Kép Kép )

Ma mi is belehúztunk, mint ígértem: babaágy, matrac, bébihordó, és 2 body+2 sapi, amit nem tudtunk otthagyniKép Készül a stafírungKép

Kirmon, a Lehel úti boltban szerintem érdemes megnézni a komódot, mert ma ott vettünk fenyőágyat, szerintem tartanak mindenfélét fenyőből is. Amit még konkrétan tudok fenyőbolt, az a Hős utcában van, szinte biztos vagyok benne, hogy ott is van pelenkázós, fiókos komód, s ezek általában mind átalakíthatóak később, ill. a végéről csak a kiegészítő lapot és peremet kell leszerelni. (nekünk is ilyen van, csak mi vidéken vettük)

Szóval már a ruhavasalással is kész vagy, Léna? Én egy héttel utánad kerülök sorra kb. Kép, s pont azon gondolkodtam, hogy ennek mikor érdemes nekiállni. Szóval itt az idő!

Pólyát kapunk egy ismerőstől, de bevallom, nekem eszembe sem jutott venni. (aranyos volt a hölgy, akitől kapjuk, azt mondta, hogy már akkor sem volt nagy divat, mikor ő babázott-20 éve - , de olyan szépek a babák benne, s könnyebb tartani őket.) Szóval bár lesz, nem biztos, hogy nagyon sokat fogom használni. Bár ki tudja?!

Jó éjt!

Móki
móki

Léna,

Pontosan egy napra vagyunk kiírva. Az első babád ?ki lakik a pocakban? Jó nektek, hogy még ilyen dolgokkal foglalkozhattok, én az első kettővel játszom aztán legkésőbb a hónap végén, előveszem az ágynemütartóból a bezacsizott babaruhákat, na meg azért én is beszserzek néhány dolgot. aztán még egykis intimtorna Kriston Andreánál és jöhet a manó, csak érjem el a kórházat időben.

Rita
boksay_rita

SZia Léna!

Üdv köztünk! Ha szeretnél Te is bekerülni a táblicskuba, akkor írd meg az adataidat, és beteszlek. Még mielőtt elmennék szülni Kép

Rita!
Jó volt olvasni téged. Én is azt kívánom mindenkinek, és magamnak is, hogy így sikerüljön átélni az egészet.
Nem nagyon szeretem, amikor más kisgyerekes anyák, vagy nemrég szült kismamák ecsetelik a kellemetlen élményeiket, vagy hogy éppen nekik mennyire fájt. Nincs két egyforma szülés, és mindenkinek más a fájdalomküszöbe.
Rita!
Te hogy emlékszel? Kata a születése előtt már kevesebbet mocorgott? Nekem azt mondták, hogy olyankor elnyugszanak.
És egyáltalán, annyira nem tudom elképzelni, hogy mondjuk meg lehet-e érezni előre, hogy szülés lesz a napokban, vagy mi a helyzet ezzel. Az oké, hogy abban a pillanatban tudni fogom, hogy ez már az, de vajon előtte is?
Na meg ez a pocak leszállás dolog. Én úgy érzem, és látom hogy lejjebb ment, de a rokonok, akik 20-23 évvel ezelőtt szültek, állítják, hogy még nagyon fent van a hasam. Amúgy én meg a barátnőm hasát szülés előtt pont annyira láttam lentinek, mint most az enyém.
Na nem azt akarom most kierőszakolni, hogy én pár nap múlva szülök, hiszen még 19 napom van, csak már az utolsó időszakban annyira idegesít, hogy mindenki azt kérdezi, hogy még egyben, még mennyi van hátra, hányadikára vagyok kiírva, stb.
Eddig egyáltalán nem zavart az ilyesmi, de ebben a feszült várakozásban már az idegeimre megy.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SZiasztok Lányok!

Elég nagy ma a csönd itt a topic-ban. Nagyon álmos vagyok és itt kell küzdenem a munkahelyen.

Voltam tegnap az Auchanban és itt is elég sok baba cucc le van árazva. Valamivel olcsóbb, mint a Cora, lehet, hogy ma délután még átugrom és veszek ezt-azt Kép

Léna, üdv itt közöttünk!

Bogi, nem csodálom, hogy idegesít a sok kérdezősködés. Engem már most is idegesít, mert naponta minimum 10-15 ember jön, hogy mikor szülök és simogatják szegény gyermekemet. Egyébként a CTG-n mit mondanak? Látnak már valamit??

Pusza, Kata
katca

Sziasztok!

Mi ugy látszik naponta járunk orvoshoz. Kedden varratszedés volt, tegnap ugy fájt a hasam (ma is) hogy nem birtam felkelni, szoptatni se, kifejtem és cumibol itta meg. Azt hittem szétszakadok belülröl, kiderült holyaggyulladás.
Ma meg több mint 7órát aludt Orsi nem tudtuk felébreszteni, pedig 3-4 óránként kellene ennie, Hamarosan megyünk az orvoshoz.
Remélem nem kezd sárgulni, eddig megusztuk. A dokinö szerint lehet olyan sokat evett, hogy elég neki ritkábban. Hát tejcsi az van böven, szerencsére, de inkább elvisszük.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

És a lényeg! Nemigen tudom most olvasni a forumot, de lesem mikor jön a többi baba! Addig is kivánok mindenkinek könnyü terhességet és még könnyebb szülést!! És nagyon jo egészséget!

Puszi: Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Megint itt vagyok, de most már elolvastam visszafele, hogy miket írtatok.
Kirmon, ha még aktuális a jutalom dolog, akkor lehet, hogy tudok segíteni.Én is nagy cégnél dolgozom, ill. dolgoztam, mert november óta betegácsiban vagyok, de kaptam 13. havit is(persze részarányosan)és a januári fizum is a jutalommal együtt jött. Szóval mindenképpen jár, mert megdolgoztál érte, csak épp részarányosan.Ezt a munkaügyisünk mondta, anno nekem.

Rita, igen, az első babám, 95%, hogy lány lesz, doktor bácsim azt mondta, hogy kukacot nem látKép
Én valamiért úgy érzem, hogy nem fogjuk addig húzni, de lehet, hogy ez csak olyan tudatalatti sürgetés:D Én még a pocak lemenős megfigyelésbe se kapaszkodhatok, mert amióta látszik a hasam a védőnő azóta mondja, hogy nagyon lent van.

Bogi,köszi a lehetőségetKép, az adataim:Beszedicsné Gémesi Magdaléna(jó, mi?rövidítheted tetszés szerintKép ) 22, Budapest, Schöpf-Merei, 2004.03.28., 33 hét, 0 nap, 1 kislány, Sára, és az első.Azt hiszem ennyi. Remélem nem felejtettem ki semmit.

Móki, pólyát mi is úgy kaptunk,keresztanyumtól, azt mondta, hogy könnyebb lesz az elején felvenni, még akkor is, ha nincs belekötve, csak rajta fekszik.Igazából vásárolni még csak keveset vásároltam, mert a fent említett rokonnak júniusban lesz 3 éves a kisfia, így rengeteg mindent kaptunk tőlük.Kezdve a babaágytól, a pelenkázóig, ruhákat, mindent.Babakocsit is, de azt lecserélem, mert kiráz tőle a hidegKép.
14.-én megyünk a Soroksári útra 4d-s uhra, és ott akarok babakocsit venni, meg minden ruhácskából egy-két új példányt.

Ti voltatok ilyen 4d uhon?Milyen volt?

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Bogi, ha frissíted a táblicskut, annyit még nekem is beírnál, hogy Schöpf-MÉreiben fogok én is szülni? Asszem ez az egy adat hiányzik. Köszi.

Léna, szép, hosszú neved van! Ezt elég lehet aláírni. Egyébként szerintem majdnem mindannyian voltunk 4D-n és azt hiszem, hogy valmennyien nagyon elégdettek voltunk. Persze sok múlik azon, hogy a kicsi hogy fekszik, mennyire lehet látni. Nekem pl. szerencsém volt, mert az arcocskája kitűnően látszott végig. Igaz,hogy aludt, de így is nagyszerű élmény volt!

Kata
katca

Szia Léna!

A 4D fantasztikus. Én győri vagyok, így helyben voltam, ráadásul 23 hetesen, mert azt mondták, hogy akkor már jó, és így is szuper élmény volt. Nagyon megéri.
A fotóalbumomban van is róla kép, nézd meg.
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1533

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Csak bejelentkezem egy kicsit.

Voltam UH-n, lehet, hogy nagy baba lesz?

Összehasonlítottam Peti ugyanennyiidős UH-jával (Peti 4 nappal fiatalabb volt)

Anna Peti
BPD: 96 96
HC: 349 332
AC: 325 299
FL: 74 71
magzatvíz: átagosnál. kevesebb (mindkettőnél)

Grannum: Anna:II - III. Peti:II. típus

Ez az utóbbi kicsit izgat.....hogy már hármas a lepény.

Peti erre az eredményre 15. nappal született 3500 gr-al és 57 cm-elKép

Na megyek, ha nem baj, ezt átmásolom a frissbe is, nincs erőm újra leírni, Peti itt ugrál rajtam, és ez nyűgössé teszKép

Pusza: Kata
LadányiKata

Kata!
Nekem szerdán volt UH-m.
37 hetesen
Adatok:
BPD: 91mm
AC 327mm
FL: 74mm
Becsült súly: 3007g
Lepény III. fokban érett, magzatvíz átlagos

Nem lehet, hogy a baba idősebb?

Nekem még 19 nap. Ja ezt már írtam Kép
Neked nincs súlybecslés az UH papíron?

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok! Kép

Rita, Léna Kép
Üdv közöttünk! Kép

Eszty Kép
Megnéztem a képeket, majdnem ugyanilyen a mi babakocsink is, csak nem Pierre C., hanem ABC Design. A mózeskosár nagyon tetszik Kép de nálunk nem lenne kihasználva, így nem vettünk.

Pólyát sem vettünk.
Tegnap este összeszerelte a férjem a kiságyat Kép Vettünk bele tegnap kókuszmatracot, már majdnem elkészültem az ágynemű és a huzat varrásával Kép De a legizgalmasabb szerintem a kisruhák mosása és vasalása lesz Kép legalábbis így első alkalommal Kép

Léna Kép
Nekünk nem nagyon mutogatta az arcocskáját a fiunk a legutóbbi 4d-s uh-on, de azért élvezetes volt Kép Előtte 20 hetesen voltunk, akkor nagyon produkálta magát Kép

Eldobható pelenkából mennyit vettetek? Én nem mertem venni, csak egy kisebb csomaggal (Libero 3-6kg), hogyha esetleg a pici bőre nem bírja, akkor váltok másra...

Üdv,
Pumukli
30+2
pumukli

Sziasztok!

Pumukli, most olvasom, hogy te varrod az ágyneműt. Úgy tűnik én is ennél a verziónál maradok. de egy dolog akadályoz, így a legelején: milyen agyagot vegyek? Segítenél? (meés hogy hol vettél anyagot, ahol nagyobb színkínálat van)Ha megvan az anyag, akkor már semmi sem állíthat meg! Kép Előre is köszönöm a segítséget!

Bogi, a táblázatfrissítéshez nekem is lenne egy adatom, ami hiányzik: 31 éves vagyok. Köszönöm! (nem könnyű velünk, jópárszor átirogatni a táblicskutKép )

Karmen, bár ritkán írsz, mi sokat gondokunk rátok!!!!! Csak próbálj minél többet pihenni és élvezni a babázást! remélem ma már jobban vagy!

Eldobható pelenkából még nem vásároltam, de előre érzem, nagy meccs lesz! ISZONYÚ határozatlan tudok lenni. Előre sajnálom a férjecskémetKép (val.szeg ő fog dönteni Kép

További szép napos napot mindenkinek, és jó pihit (vagy vásárolgatástKép ) hétvégén!

Móki
móki

Móki Kép
Én polár anyagot vettem itt Kecskeméten. Vajszínűt vettem, és duplán varrtam paplannak. Párnát egyenlőre nem. Kocsitakarónak is azt vettem, de a babakocsihoz illő mintásat kiselefántokkal, és kis zsiráfokkal Kép Ágynemű huzatnak az IKEA-ban vettem kétféle anyagot Budaörsön. Az egyik színes puzzle-mintás, a másik piros virágos anyag világoskék alapon. Nekem tetszik mindkettő, és az áruk is nagyon baráti volt. Ezekből varrom a kiságyra a védőt is, meg zsebes tárolót is Kép

Pumukli
pumukli

Sziasztok,

PumukliKép
én is egy 3-6 kg-os Liberót vettem. Aztán majd meglátjuk.

MókiKép
Határozatlanságról csak annyit, hogy nekem kb 1 1/2 órát vett igénybe az üzletben, hogy milyen színű babakocsit válasszak az adott típusból. Én pirosat néztem ki, de a férjemnek az annyira nem jött be, ezért ott tipródtam, hogy melyik legyen a maradék 5-6 szín közül. Férjem pedig kikészült a végére. Megjegyzem, ő teht mindenről. Ha tetszett volna neki a piros 5 perc alatt végezthettünk volna. De ő ennyira rutintalan Kép.

Tegnap voltam doktor bácsinál, minden rendben velünk.

Mariann
tmarianna

Lányok!

Semmi gond, amíg itthon vagyok, van időm a táblicskut javítgatni.

Mariann!
És milyen színű lett a babakocsi? Kép

Én még most is majdnem mindenből semleges színűt veszek, hiába mondták már ötször, hogy kislány lesz. Lehet, hogy a következő meg kisfiú Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi Kép
Pedig a babák, mindegy hogy fiú vagy lány, szeretik az élénk színeket Kép Én vettem tűzpiros kis melegítő felsőt is a fiamnak Kép A babakocsink pedig sötétkék alapon maci-mintás, jó lesz lánynak is Kép

Több színből álló annyag-falvédőt, valamit szeretnék még....nincs méretetek, vagy kész falvédőtök amiről mintát lehetne venni?

Pumukli
pumukli

annyag=anyag Kép
pumukli

Na azt azért nem mondtam, hogy nem színesek Kép Csak olyan, ami semleges, fiúnak is meg lánynak is jó.
Amúgy minden szép színes, nem fehér, ha erre gondolsz, Már ha megnézed a babaszobánkat az albumomban, már azon is látszik. Szép sárga a fal, a babakocsi drapp-kék kockás, a bébihordozó kék-sárga mintás, az autósülés kék, és elefánt mintás, van macifüles, aranyos sárga kocsikabátunk, szép élénk, vegyes színű lábzsák (az pl. azért lányos inkább) stb.

Lányok!
Ti vettetek hálózsákot?

Én nem, mégpedig azért, mert van pólyám, angolpólyám, olyan plédem, amit pólyává lehet alakítani, és azt mondják, hogy ezek kitartanak nyárig, vagy a tavasz közepéig. Akkor meg majd vehetek nyári hálózsákot, amikor igazán mocorog és le tudja rúgni magáról a takarót.
Így most télit nem vettem, de lehet, hogy nyárra veszek. Pedig bele vagyok szeretve, mert olyan édeseket lehet kapni Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Köszi a véleményeket a pólyával kapcsolatban. Végülis Anyu vett egyet, majd jó lesz valamire. Ha másra nem, a babakocsiba a baba alá.

Kata! Bogi!
Én is ma voltam UH-n. Az én mai eredményem (36+2):
BPD:94 mm
FRONTO:111MM
ThORAX:94MM
FEMUR: 67 MM
Szívműködés szabályos
Mozgás élénk
(Még ha tudnám is, mit jelentenek ezek az adatok!)

Magzatvíz mennyisége átlagos.
És ami még fontos: a méhlepény továbbra is mélyen tapad (hátsó fali), de a belső méhszájat nem fedi.

Ja, és a becsült súly: 2750 g
Mindjárt meg is nézem, hogy mit jelentenek a számok.

Léna!
Üdvözlet!

Karmen!
Vigyázz Magadra és Orsira! Jó egészséget Nektek!

Az én kisfiam sokat mocorog mostanában, de már nem annyira erőteljesen, mint korábban. És szinte minden nap csuklik szegény.
Nekem egy-két napja a hasam alja fáj (inkább szúr)elég erősen. Lehet, hogy azért, mert lejjebb ment a baba? Igaz, az enyém mindig lejjebb volt.
Ja, megkaptam az első CTG időpontot: 03.11-re.

Mindenkinek jó pihenést, kellemes hétvégét kivánok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Bogi, nekünk lesz hálózsák, ill. van, de mi kaptuk. Szerintem az jó, bár lehet, hogy a pólya mellé tényleg nem kell, viszont én pólyát nem veszek.

Átugrottam megint az Auchanban, hát nem bírtam ki, hogy legalább egy body-t ne vegyek, meg egy cumit. Melltartóval viszont még ott tartok mindig, hogy csak nézegetem, hogy mekkora méret kellene.

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Kitty, veled mi van? Drukkolunk!

Karmen, én is jó egészséget kívánok Nektek! Vigyázz magatokra!

Puszi, Kata
katca

Sziasztok! Kép

Bogi Kép
Nem akartalak megsérteni, komolyan!
A babaszobátokat láttam, az klassz, színes Kép Én úgy értettem, hogy a ruhácskákban nem mertél csak semlegeset venni...
Én vettem már egy nyári hálózsákot, ujjatlan, cippzáros. Szerintem is ráérsz majd nyárra venni, pár hétig szerintem úgysem mocorog annyit alvás közben, hogy lerúgná a takarót.

Tényleg, ma nem jelentkezett Kitty Kép Talán már megérkezett Réka-baba??? Kép Nagyon drukkolok! Kép

Puszi
Pumi
pumukli

Benéztem mert ideges vagyok, kissé szomoru.

A baba nem beteg, de a sulya megint csökkent a korházhoz képest. Igy most mérleget kellene szerezni, 6e adtak volna a rendelöben, amikor mindenütt másutt 3500-4000/ho.
Igy most ugy néz ki 7végére nem tudtunk szerezni, bár még lehet barátnöm kölcsön tudja adni, eddig nem tudtam elérni telefonon. Már csak 2700g és 2940-el született. Amugy nem hiszem sokra megyünk a méréssel, mert eddig is fagyasztani kellett a tejcsit mert nem itta meg, tul hosszuakat alszik. Kissé elkeseredett vagyok, nem tudok tenni semmit hogy gyarapodjon. Nem iszik többet.

Nekem szüléskor (38 hetesen) volt a BPD 88,5mm. Már 2 hete nem nött, ezért is nem akartak tovább várni a szüléssel, nem lett volna értelme.
Hogy nektek milyen nagy babátok lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Pumi!

Bocs, de kuka vagyKép Dehogy sértettél meg. Nem olyan könnyű aztatat Kép Kép

Karmen!
Ne keseredj el, most az a legfontosabb, hogy higgadt maradj. Várj egy kicsit, mondjuk egy hetet, és meglátod mi lesz, aztán majd léphetsz tovább.

Mostanában, vagyis ma sokat keményedett a hasam.
Fájni nem fáj semmi.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Pumi!

Még 2in1. Csak sajna ma nem tudtam jönni eddig. Nem hiszitek el, mivel kellett foglalkoznom szülés előtt 1-2 nappal. Dugulás lett a fürdőben, Wc-ben és hát szakember után rohangáltam, aztán meg takarítottam utána. Nem részletezem, de szívesebben pihiztem volna, főleg,hogy már szinte folyamatosan görcsöl a derekam és nagyon sokat, és már kissé fájdalmasan keményedek is.
Tegnap már este 8-kor lefeküdtem, mert eléggé vacakul voltam, gondoltam alszok legalább egy kicsit, ha éjjel menni kellene. Hát éjfélig semmit nem aludtam úgy görcsöltem, aztán utána nyugi volt, reggel már minden fájdalom nélkül mentem NST-re. De most délután óta megint érzem.
Az NST még mindig OK volt, most nézettem a fájásokat is, de hát akkor éppen csak 1 volt. A csaj szerint már biztos alakulok odalenn. Remélem.

Képzeljétek a kórházi látogatási tilalom miatt apás szülés sem lehet, tényleg komolyan veszik. Monjuk nálunk nem is volt tervbe, de pont tegnap ajánlotta fel a barátnőm, hogy Ő szívesen jönne. Már pont elgondolkodtam a dolgon.

Karmen!

Szerintem 7 órát egyfolytában aludni azért ne hagyd Orsit, max. 4 órát, és próbáld megetetni,ha felkelted. Ha ilyen sokat aluszik végül is kimarad egy nap több evése, így nem tud hízni.
Szerintem. Persze biztos nem könnyű felkelteni, meg lehet,hogy akkor meg nyűgös, de hát mégis többször kellene ennie. Próbáld meg.

Kitty
39+3
kitty123

Sziasztok!

Tegnap sehogysem sikerült bejutnom a topicba, egyszerűen nem nyitotta meg az oldalt a gép.
Ma volt az utolsó vizsgám!!!!!!!!!!! HURRÁ!
Aztán hétfőtől újra suli, szóval csak egy hétvége marad pihire Kép.

Karmen!
Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Orsival, és ne izgulj, biztos hamarosan kiderül, hogy mi a probléma és tudtok majd rajta változtatni. Fel a fejjel!

Léna!
Üdv a csapatban! Tényleg jó hosszú neved van, nem lehet könnyű az aláírásnál Kép. Nekünk is kislányunk lesz, és a Sára névre pályáztunk, de sajnos Kedvesemnek cs-re végződik a vezetékneve, úgyhogy el kellett venni, hogy ne legyen a pici neve nyelvtörő. Így rátaláltunk a Lucára, amit azóta nagyon-nagyon megszerettünk.

Eszty!
Tényleg nagyon szép babakocsit sikerült választanotok! A színösszeállítás különösen tetszik! Megpróbálom majd a keddi tanítást akkor korábban kezdeni, így talán odaérnék a kórházba 4 órára. Megkérdeztem egyébként, nem változott az időpont. Ez ugye csak havonta egyszer van?

Lassan mi is beszerezzük majd a nagyobb dolgokat, de egyre bizonytalanabb vagyok, hogy mi az, ami valóban kell, és mi nem. Mindenki mást mond, nekem meg ugyebár nincsen tapasztalatom. Nem akarom, hogy valami hiányozzon, de feleslegesen a pénzt sem lenne jó költeni. No, majdcsak lesz valahogy...

Kép Találkozó Kép
Mivel nem nyilatkozott mindenki, ezért felteszem a kérdést: jó lesz, ha mondjuk délután 5 órára foglaltatok majd asztalt? Vagy legyen később?

Jó hétvégét mindenkinek!
Brigi (25+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Szia Brigi!

Hát valóban nem könnyű ezzel a rövid névvel, de hát én választottamKépKép
Egyebként az én férjem neve is cs-re végződik, így a babánk teljes neve Beszedics-Gémesi Sára lesz, a Gémesi természetesen g-re rövidítve, de azt hiszem ő is jól járt, ez sem rövid.A Luca szép, nálunk is szóbakerültKép
Puszi, Léna

nuska

Sziasztok,

BrigiKép
nekem jó az 5 óra, de korábban és később is jó.

BogiKép
a babakocsi végül kék lett, vékony piros csík van az oldalán. Volt még egyébként vajszínű, ami ugyan szép, de elképzeltem milyen jól néz majd ki, ha a sportrészt összerugdalja majd. Világoskékkel ugyanez a helyzet. Volt lilás is, az annyira nem jött be. Hát így lett kék. Nem sötét és nem is világos kék.

KarmenKép
tanácsot sajnos nem tudok adni tapasztalt híjján. Azért gondolom biztosan helyrerázódik a dolog. Nem szokott szinte minden baba veszíteni a születési súlyából? Én úgy tudom, hogy kb. 10 %-ig normális a dolog.

Mariann
tmarianna

Jó reggelt!
Még mindenki alszik? Bezzeg én már 5 óra óta fönn vagyok. Bár lassan készülök visszafeküdni. Aztán majd 9-fél 10 körül mászok ki az ágyból Végülis összességében nem alszom én keveset, csak már negyon unom, hogy hajnalban mindig fönt vagyok, amikor minden normális ember alszik.

Brigi!
Jó, hogy kész vagy a vizsgákkal! Mit tanulsz?
A babacuccok beszerzése tényleg nem lehet könnyű dolog. Nekünk szerencsénk van, mert az én barátnőmnek 3 gyereke van, ezért tőle kaptunk mindent (meg egy volt csoporttársamtól - szintén 3 gyerek). Ezért jó későn szülni!! Ők igazán tudják, hogy mire van szükség. Így nekünk semmi nagyobb dolgot nem kellett venni. Már etetőszékünk is van (2 db - az egyik jó lesz a nagyszülőkhöz) meg háti hordozó. Ebben fogja majd az apja vinni, ha nagyobb lesz, és kirándulni megyünk. Amúgy meg tényleg minden nagyon drága, ezért érdemes meggondolni, hogy mit vegyen az ember.
Én digitális lázmérőt kergetek még. Persze biztos árulnak, csak egyszer a Penny hirdette akciósan, most meg a Rossmann, de mire én odaérek, mindig elfogy. Kénytelen leszek máshol is megnézni. Mondjuk ez nem egy nagy kiadás.

Karmen!
Még egyszer jobbulást Nektek és kitartás!!!

Kitty!
Azért csak óvatosan azzal a házi munkával! Hátha a hétvége meghozza az "eredményt". Remélem, azért a látogatási tilalom nem fog sokáig tartani!

További szép napot (aki még alszik, annak szép álmokat)! Én is megpróbálok ráhúzni még egy-két órát. Talán sikerülni fog!

Üdv.
PTünde
ptünde

Sziasztok!Kép

Azért kukorékolok itt ilyen korán, mert sajnos megfáztam. Kép Először csak az orrom folyt, de mostmár fújni is alig bírom, mert besűrűsödött, a fejem érzem tele van és néha fáj is, meg a torkom fáj és elég piros a mandulám. Persze pont hét végére, hogy dokihoz se tudjak menni, bár nem is lenne jó az influenzások között várakozni. Sem lázam sem hőemelkedésem nincs, szerintem nem influenza. Csak most sem tudok aludni és elég ramaty a közérzetem. Győgyszert nem merek bevenni.
Mit csináljak? Van valami jó ötletetek?

Leone

KépKép
leone

Karmen!

A gyerekorvos mit mondott arra, hogy nem eszik? Nem sárga ugye, és sokat alszik??? Sírni nem sír sokat?? Mit tapasztalsz? Nincs kedve enni?? Amikor letellik az x óra akkor nem "lelkesedik fel" hogy kaja van? A cici a gondja vagy az üveg? Egyikből nem eszik szívesebben mint a másikból?

Hűűűű eszembe jutott még valami fontos!!!!! Nincs véletlenül lenőve a nyelve? A szomszéd kissrácnak 4 hónapis kínlódott az anyukája, hogy nem gyarapodik, nem eszik rendesen, már tápszert kapott, mérték mennyit szopik, amikor én kérdeztem rá, nem-e a nyelve. Az volt. Csak addigra átszokott a cumisüvegre és a tápszerreKép
Rz nem komoly probléma (nem is értem, rutinból miért nem nézik meg az újszülötteket, és csinálják meg rögtön, akinek le van nőve). A nyelven ahol nekünk "oda van nőve" az előtt nekik van még egy "hártya" ezért nem tudja rendesen felemelni a nyelvét. Nagyobb gyereknél könnyű megnézni, mert épp hogy csak ki tudja dugni a nyelvét. Tényleg egy kis nyisszantás (újszülött korban, később műtét - persze az is pár perces)és a száj gyógyul a legjobban. Nézd meg akár te is, vagy legközelebb említsd meg a gyerekorvosnak.

Leone!

Ami nekem bejött: Meghűlés elleni Mecsek tea sok sok mézzel. Aztán jó meleg fürdő (van egy aromaterápiás csepp Petinek vettem) légúttisztító talán? Bele a vízbe, de a baba légúttisztító fürdető is jó, aztán meleg pizsi, nyomás az ágyba jó melegen betakarózni. Népi gyógymód: hagymát felszelsz, megcukrozod, hagyod állni, amit levet ereszt megiszod. brrrrr de áll. jó. Én megmondom őszintén, nem használtam még. Ja amit meg igen, (de azt amióta terhes vagyok mindig): citrom minden mennyiségben. Felkarikázod, porcukorral nyakonöntöd és eszed.nyaamiiiiiiiiii

Pusza: Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Pár napig nem jövök, és csak kapkodom a fejem, mennyit írtatok Kép Tökjó, hogy így belendült a topic Kép

Gabi,
írtad, hogy a Péterfyben voltál gyakon. Nem emlékszel véletlenül egy Margit nevű szülésznőre? Nekem őt javasolta a dokinőm, de eddig nem találtam senkit, aki ismerné, a vezetéknevét sem tudom, és jó lenne valamit hallani róla, mielőtt felkérjük Kép

Léna,
üdv közöttünk, jó gömbölyödéstKép Talira nincs kedved jönni 18-án? A 4D uh-t én is csak ajánlani tudom, mi is a Praxisban voltunk, és hatalmas élmény volt, nekem valahogy azután kezdett kézzelfoghatóvá válni a dolog, hogy tényleg egy igazi kisbaba motoszkál bennem Kép Mi a 26. héten voltunk. A te babád már elég nagy ahhoz, hogy tényleg lássatok arcvonásokat, grimaszokat Kép

Karmen,
sajnos én sem tudok segíteni tapasztalat híján, de a legjobbakat kívánom, remélem hamar rendbe jöttök. Majd írd meg, hogy mik a fejlemények. Egyébként én is úgy hallottam, hogy 10% súlyveszteség normális. Talán a La Leche Liga esetleg tud tippet adni neked? Úgy tudom, nagyon segítőkészek, a számukat itt találod: http://www.lll.hu/telefon.shtml

Kitty,
ezen az apás szülés tilalom dolgon dobtam egy hátast, megértem én, hogy járvány van, de biztos nagyon ki lennék akadva, ha ez engem érintene. Annál is inkább, mert ugye sülve-főve együtt van az ember a párjával, bármikor elkaphat bármit, akkor beöltözve, maszkkal az arcán hogy nem mehet be a saját gyereke születésére? Még szerencse, hogy májusban már nem nagyon szokott influenza lenni.

Brigi,
gratula a vizsgáidhoz, ügyes vagy nagyon! Mi lett végül a pszichológiával? Vizsgán is olyan ellenszenvesen viselkedett veled anő, vagy máshoz kerültél?

Leone,
jobbulást kívánok, nekem az segített, hogy amikor betegek voltak a családtagjaim, minden nap bevettem az Elevitet. SZerintem azért nem kaptam el. Na meg Hohes-C-t ittam nyakló nélkül Kép Az bizti neked is jót tenne. Pihenj sokat, ki kell feküdni!

Képzeljétek, megkaptuk a kölcsön babakocsit, hát nem egy Ferrari Kép, de itt Gyömrőn jó lesz eltologatni benne Bazsókámat, máshová meg úgyis autósülésben megy, meg Apukája akar neki venni majd esernyőkocsit Kép

Puszi mindekinek és drukk az élbolynak Kép

Móni
kirmon

Sziasztok lányok,

Bogi, igen azt sokan megfigyelték, hogy a szülés előtt "vihar előtti csend" van odabent, de ez lehet átmeneti is én néhány nap után újra virgonc. Van egy jel viszont ami nem nagyon szokott csalni, a hasmenés ugyanis az anya szervezete tudja mikor következik a nagy nap és spontán "beöntést" produkál azaz elkezdi tisztítani a bélrendszert is. Fontos, hogy az ember ne kapjon meg vmi hasmenéses vírust, mert akkor már nem lehet tudni hogy mi van. Ez általában egy-két nappal max 1 héttel a szülés várható időpontja előtt jelentkezik. Nem tudom melyikőtök írta hogy mélyen van a lepény. Soha nem lehet tudni mi mire jó, nálam Ritánál tapadt a lepény majdnem a méhszájon és végig sopánkodott a doki, azután mikor Rita feje kibújt, kiderült hogy 5x!!! rá van tekeredve a zsinór, erre mondta a dokim, hogy egyrészt beindította a szülést a manó bentről mert elege volt az anakondával való birkózásból, másrészt óriási szerencse, hogy a lepény a méhszáj mellett volt mert így nem vesztettünk a zsinór hosszából semmit míg ha bárhol máshol tapadt volna akár 20-40 centi is hiányozhatott volna és nem engedte volna ki. ide kötődik a hálózsák is, amíg Kata akinek nem volt zsinór a nyakán imádta a hálózsákot, úgy Rita a mai napig nem viseli el ha bármi akár takaró is köré tekeredik így a hálózsák is pihent a polc mélyén. egyébként a 4D ultrahangon szemben a 2D-vel szépen látszik, hogy merre van a zsinór én is a praxisnál csináltattam érdemes Győrfi Mátyáshoz bejelentkezni mert mióta Magyarországon létezik 4D azóta ő napi 10 órában azon dolgozik ,és nagyon profi. Bartók Béla u. 92-94 tel:30/414-8886. (de ők vannak a soroksárin is kivéve persze GYőrfit)
Bogi, te kinél fogsz szülni Győrben és ki lesz a szülésznőd? csak azért kérdem mert volt egy kis bonyodalmam most az unokahugim miatt, (ő ott szült volna, de a szülőszoba Győri adása és egyebek miatt feljön most az én dokimhoz.)
boksay_rita

Rita! hivtalak de nem vetted fel. Köszi, de én Szegeden lakok, de örülük hogy felajánlottad!

Lányok! Orsit nem lehet felkelteni csak ugy. A védönö is itt volt valamelyik nap, 1 órán át ébresztgettük együtt. Én is tudom jo lenne max. 4 óránként enni de ha egyszer nem ébred fel! Tejcsi lenne neki elég, ki is kell fejnem, mert 4 óra után már szétdurran a mellem, nem a szopással van a baj, mert ha ébren van akkor jo az étvágya. Csak sajnos tul sokat alszik. Én is attól féltem hogy sárga, de vérböl is nézték nincs gond. A nyelve nem tudom milyen ha le van növe, a gyerekorvos már 2x is belenézett a szájába nem mondta gond lenne.
Szoptatási tanácsadoval nem sokra megyek, mert szoptatni tudok, de egy alvo babát nem lehet megetetni. Félálomban még megy, de ö totál mélyen alszik. A dokinéni szerint már gyarapodnia kellene, amugy jol tudjátok eleinte veszitenek a sulyukból. Remélem hogy tényleg csak pár nap és tulleszünk ezen.

Móni! Örülök hogy kapták babakocsit!

Kitty! Én tuti kiakadnék ha nem lehetne ott apuka a szülésnél a járvány miatt. Amikor honapokig erre várnak mind a 2en, és az utolso pillanatban derül ki, nagy csalodás lehet!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Karmen!Kívánom, hogy minden rendben legyen!
Szilvus merre vagy?
Kitty!Még jó, hogy ti úgy terveztétek, hogy ne menjen be a párod.Én biztos nem mennék bele, hogy ne jöhessen be.
Leone!Gyógyulj meg gyorsan!A citrom és forró fürdő szerintem is jó,na meg sok-sok vitamin.
További jó hétvégét szép napot mindenkinek!
F Kata 34+4
filep_katalin

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?