Új privát üzeneted érkezett!

Üdv!
Kisvirág, érdekes, nekem már a 12. heti UH-n megmértek egy csomó mindent... Mondjuk a lényeg, hogy minden OK legyen.
Katus, érdekes ez a hozzáállás, na talán ezért jó, hogy nincs fogadott dokim, így még egy ferde szemmel se találkoztam a klinikán, pedig 3 UH volt 3 orvosnál. És a baba nemét nem biztos, hogy a saját dokid meg fogja tudni mondani! Kép
Ne idegeskedj!!!!
Ma is voltam tornán, jól esett...
Na megyek, mert nézünk dekort a kocsira a neten.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
Milyen dekort néztek? Milyen kocsira? Csak nem esküvői dekoráció?
Mert én most az esküvőmre készülök. Március 11-re.
edina77

Sziasztok!
Edina, mi az eskin tavaly előtt már túlestünk. Egyébként grat az eskihez, ajánlom a mennyegzo.hu, és az eskuvo.hu oldalakat. Sok infot találhatsz, ha érdekel még vmi.
Skoda Fabiank van, és jelenleg az oldalán van egy ördögfej, de elkezdett kopni, és kell rá új dizájn, olyan, hogy a hátulján majd eltakarja a javítást - mivel a férjemnek kb. egy éve volt némi afférja egy Tescos bevásárlókocsival. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok,

Edina, üdv itt. Nekem is a pocimban volt a fiam, mikor az esküvőnk volt Kép Gratulálok nektek!

Annann, szupi a tábla, köszi. Jó néha követni, hogy ki hol tart, és hogy milyen sokan vagyunk (és szerencsére maradtunk Kép ) Lehet, hogy majd ki kell egészíteni egy oszloppal? mikor már sokan fogjuk tudni, hogy milyen nemű a pocaklakó? Esetleg még a leendő neve is? Nem munkát akarok neked adni Kép !

Szgoron, BOLDOG SZÜLINAPOT!!!
Nekem a kiskönyvem ugyanolyan, mint a fiammal volt. Sárga. Vagy nagyon kevés baba születik itt a kerületben, vagy baromira feltankoltak kiskönyv-készlettel, azt hiszem még 2002-ben. Mert a kismama mintaszáma is ua volt, 2002-es Kép

Katus, igazad van, ezek a beszólások nagyon idegesítőek, ráadásul ki vagy szolgáltatva. De ne idegesítsd magad, hátha holnap kiderül mi van a lábacskák között!

Többek között azért is szeretek terhesnek lenni, mert ilyenkor nekem szebb a bőröm. Nekem alapban sajnos elég zsíros, pattanásos fajta, de ilyenkor mindig oylan jó. A testemen azonban nagyon száraz, azt folyamatosan kennem kell.

Szerencsések vagytok, akiknek a védőnő is nézi a pisit, mert nekem két éve pont ennek hiányából lett gondom. Ugyanis a vizeletfehérje megnövekedése pont az egyik utaló jel a toxémiára. A másik ilyen könnyen kimutatható a vérnyomás emelkedése. Na, nekem azt sem nézte a kutya sem...

Én csak a folsavat és a vasat szedem.
Szilvi, csak nem te is a Maltofert szeded? Állandóan beleragad a fogamba Kép
Ha már ilyen témát is feszegetünk Kép , pisilni én is sokat járok, na de a másikat! Nekem az okoz nagy szenvedést, most próbálok valami homeos "hashajtót" alkalmazni...
Kisvirág, muris az a kezes-lábas KépKépKép Előszőr azt akartam írni, hogy fel se vedd, de ha ajándék, akkor nincs kiút Kép

Jó éjt,
Doren
22+3

Kép
Kép
doren

Doren, magam is gondoltam a tábla bővítésére, de egyelőre nem fér ki, kicsinyíteni kellene. Ha kibírjuk, a születésig nem gond - akkor már tuti minden adat Kép

Fura, h a védőnénid nem nézte a pisit, nekem havonta (persze ha mentem Kép ), az utsó hónapban meg már hetente nézte + vérnyomás + súly. Mondjuk én nem is vizesedtem szerencsére.

Nagydolog: joghurtba/kefírba egy ek. búzacsíra - ez ad elég rostot és menni fog - mondja a dokinénim (sztem finom!)
Vagy Leavolac szirup, én ezt is használom. Csecsemők is kaphatják, szal nyugodtan szedhető. Nem okoz hasmenést, csak normál székletet - megmondom őszintén, h szülés utáni aranyérrel küszködve is ez a tuti módszer! Egyszerűen könnyű tőle az ügy Kép

Ann
annann

Szgoron, köszi a kérdést, Hamma jól van, sztem kicsit unja már a hideget és bezártságot, de hamarosan itt a tavasz! Kép

Még egy tábla, mielőtt elmegyek! Kép
Szép Napot!
Ann
annann

<pre>
Nick ék. Lakhely baba kora szülés várható kórház testvérek
Veráska 30 Siófok 27 hét 0 nap 2006.04.26 Várpalotai kh. elsö baba
Clair 32 Bp. III. ker 24 hét 0 nap 2006.05.17 SOTE I. elsö baba
Szgoron 23 Bp. XV. ker. 23 hét 6 nap 2006.05.18 Nyírő Gy. elsö baba
Acer 32 23 hét 2 nap 2006.05.22 Szt. István kh. fiú
(2004. 10. hó)
Satuk 30 Bp. I. ker. 23 hét 2 nap 2006.05.22 Kútvölgyi kh. elsö baba
Tjuca 27 Budapest 23 hét 1 nap 2006.05.23 Szt. Margit
Dr. Sztanyik L. elsö baba
Vero 29 Sopron 23 hét 1 nap 2006.05.23 Soproni kh. Áron (9)
Pannamari 25 Bp. IX. ker. 22 hét 6 nap 2006.05.25 Schöpf-Merei
Dr. Kósa Zsolt elsö baba
Mézgombi 24 Bp XIV. ker. 22 hét 5 nap 2006.05.26 Kiskunfélegyh. elsö baba
Doren 33 Bp. XII. ker. 22 hét 4 nap 2006.05.27 János kórház Laci
(2004. 01. 20.)
Judit_78 27 Bp. XI. ker. 22 hét 2 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Dr. Arnold László 3. baba
Kari 27 Bp. XIII. ker. 22 hét 2 nap 2006.05.29 Schöpf-Merei
Sz.Gy. elsö baba
Hello 34 Bp. XII. ker. 22 hét 1 nap 2006.05.30 Budai Honvéd kh. Gábor
(1991.09.02.)
István
(2004.05.26.)
Tarhonyanya 31 Tárnok 21 hét 6 nap 2006.06.01 MÁV kh. elsö baba
Trita 33 Göd 21 hét 5 nap 2006.06.02 SOTE I. Lili
(2004. 06. 26.)
AnnAnn 30 Hatvan 21 hét 3 nap 2006.06.04 MÁV kh. Hanna
(2003. 11. 04)
Exdeus 23 Szeged 21 hét 3 nap 2006.06.04 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Lreta 28 20 hét 0 nap 2006.06.14 szegedi Nöi Klinika elsö baba
Katus73 32 Békéscsaba 19 hét 6 nap 2006.06.15 B.csabai kh. Kata
(2002.10.23)
Norwell 24 Tét 18 hét 6 nap 2006.06.22 Győr P.A. kh. elsö baba
Babszem27 27 18 hét 5 nap 2006.06.23 Uzsoki kh. Zsófi
(2003. 09. hó)
Emy82 23 Szigetszt.m. 17 hét 4 nap 2006.07.01 István kh. elsö baba
Cila (Ildi) 34 Budapest 17 hét 2 nap 2006.07.03 Újpest
szülőotthon Levente
(2005. 01)
Esztianyo 36 Tampere
Finno. 16 hét 0 nap 2006.07.12 Tampere Norbert (98)
Renáta (99)
Kisvirág_30 30 15 hét 5 nap 2006.07.14 Schöpf-Merei elsö baba
Kanyin 33 Bp. X. ker. 15 hét 1 nap 2006.07.18 MÁV kh.
T.ZS. lány (2,5 év)
Amica 32 Sopron 14 hét 6 nap 2006.07.20 Soproni kh. 3. baba
Nyanya67 38 Budapest 14 hét 2 nap 2006.07.24 Szabolcs u. Balázs
(2002.12.)
Noémi22 27 Budapest 12 hét 5 nap 2006.08.04 elsö baba
Edina77 28 Debrecen 12 hét 4 nap 2006.08.05 Debreceni K.Gy. Kh. elsö baba
Banya 25 Pécs 11 hét 4 nap 2006.08.12 Pécsi Sz.Kl. elsö baba
Gira 24 Szeged 11 hét 1 nap 2006.08.15 SZOTE N.K. Réka
(2005.04.18)
Adi77 28 Pécs 10 hét 4 nap 2006.08.19 elsö baba</pre>
annann

Sziasztok!

Katus, teljesen egyetértek a kiakadásoddal! Mégis azt mondom ne idegeskedj!

Nyanya, Exdeus Kép
Vezetéknév: megerősítettétek amitől tartottam. Kép
A férjem nagyapjának születésekor más volt a vezetékneve (a testvéreinek is persze), de nagyapa elszegődött egy családhoz huszonéves fejjel dolgozni, akiknek nem volt gyereke. Nagyapát a nevére vették. Erről a családról a nagymamától csak rosszat hallottunk (főleg a névadó férjről), hogy milyen gonosz volt, a feleségét is elakarta tenni lábalól a szeretője kedvéért...Csak néhány évet töltött náluk...A neve viszont megmaradt. A nagypapa 34 évesen meghalt bányaszerencsétlenségben. Nem hogy a férjem nem ismerte, de még a saját fia is alíg.
A rokonságban mindenki az eredeti néven szerepel, kivétel a férjem és az édesapja.
Az ötlet akkor merült fel arra, hogy esetleg visszahozzuk az eredeti nevet, amikor a családfába nagyon belemélyedtünk.
Egyrészt szebb név is, könnyen illeszthető hozzá keresztnév...ill. a nagypapa emlékére, aki ilyen korán meghallt...
A megoldás tudjuk az lenne, ha a párom megváltoztatná a nevét. Õ szivesen felvenne belőle egy betűt a neve elé, de megváltoztatni azt nem igazán. Õ már így szokta meg, így ismerik...stb. Megértem, én sem tudtam felvenni az Õ nevét.
Sztm. a név nagyon sokat számít az ember életében és úgy gondolom ezzel a névvel a gyerekem is kiegyezne.

Banya,
eszembejutott az üzletház: A Régió üzl.h. aljában van egy nagy játékbolt és egy kismama üzlet.

Nagydolog: akkor nekem valószínű azért nincs gondom, mert minden reggel megeszek egy kefirt Kép!
adi77

Ann,
köszi a javítást Kép!
Hogy a kórháznál én se maradjak üres, beírnád az ami Banyánál is van? Köszi!

Banya,
nem is kérdeztem...
A méhen belül van neked valami falad, bocs a szakszerűtlenségért. Múltkor az uh-on ezzel is minden oké volt? Mármint a baba szempontjából?
Te mikor mész védőnőhöz?
adi77

Doren!
Házi szilva lekvár feketére főzve ( 1 evőkanál).

Kép

Kép
katus73

Jó reggelt mindenkinek!
Adi! A múltkori uh-n szóba sem került ez a probléma. Az a baj (én nem is értem), hogy annak ellenére, hogy ez egy nagy és vastag fal, állítólag olyan helyen van, hogy nagyon nehéz uh-val észrevenni. Én most nem szóltam hogy ez a problémám, merthogy megint egy másik doki vizsgált. Azt viszont megtudtam, hogy a méhlepényem mellső fali, és ez elvileg szerencsésnek mondható az én esetemben, mert ha a lepény a sövényen tapadt volna meg, akkor valószínüleg elkerülhetetlen lett volna a probléma.
Védőnőhöz holnap megyek meló után. És úgy döntöttem, hogy a régihez megyek, legfeljebb majd útközben váltok, ha muszáj.

Kép
Kép
banya1

Banya,
örülök, hogy a babó jó helyen van! Kép

Most mennem kell, mert ma a mh. egy másik egységében kell dolgoznom. Kép
adi77

Exdeus!
Látom te szegedi vagy? 1995-1999-ig oda jártam főiskolára, tesi szakra. Imádtam.
Van még más szegedi is?
Edina
edina77

Sziasztok!!!

Doren:De de azt szedem,Maltofert!Én nem rágom,le is lehet nyelni,de olyan nehezen megy le!!!

Annann:Mikor ti mentetek nyáron Franciao.-ba, autóval mentetek?Mennyi volt az út,időbe és pénzbe?Márha nem baj,hogy megkérdezem!!!
Szeintetek,mennyi idős lehet a pici,mikor el lehet vele indúlni külföldre,hosszú útra??
Majd mi jövöre gondoltuk,Horvátba!

Sziasztok!
Nagyon szép napot!

Szilvi 23+4

Kép
szgoron

Doren!
Hagyd abba a vas szedését, hacsak nem valami ok miatt az orvos javasolta. A vas szorulást okoz és szerintem felesleges. Hashajtóval csak óvatosan.

Andi!
Lehet, hogy hülyeség, de próbáljátok meg egy másik szálon. Esetleg a férjed változtasson nevet. Talán neki joga van a nevét megváltoztatni, főleg, ha bizonyítani tudja, hogy az eredeti családfa szerint neki más a neve. Apukám is 2x változtatott, mert eredetileg az anyukája nevét viselte, aztán az egyik épp aktuális apuka Kép a nevére vette a gyerekeket, de most mégis a nagymamám nevét viseli, mivel jött egy másik apuka, na ez elég bonyolult, amúgy meg nem is a nagymamám nevelte, hanem a negyszülei.
Ha így se megy, a férjed apukájának biztos van joga a saját édesapja nevéhez és utána már tiszta ügy.
Sztornó, közben végigolvastam az üzenetedet Kép De mi lenne, ha a férjed csak arra az időre változtatna nevet, amíg a gyerek megkapja a másik nevet, aztán Õ vissza a gyereké meg marad. Bár ez elég sok papírmunka meg utánajárás.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Hú szerencsére visszajöhettem a helyemre Kép!

Kriszta,
a visszaváltoztatásban van logika, bár nem hiszem, hogy egyszerű KépKép. Na meg költséges... szem.ig, jogsi, útlevél...
Nem tudom mi van akkor, ha másodiknak felveszi, de főleg az eredetit használja, kivétel aláírásnál. Tehát: a férjem neve mondjuk X, a régi családi Y, akkor X Y Keresztnév; és a gyerekek: Y Keresztnév. Lehet, hogy találgatás helyett be kellene menjünk az anyakönyvezetőhöz.
Egyébként köszi a rágódást Kép!

Vitamin:
Nem láttam leírva, de az az érzésem, hogy többeteknek rossz véleménye van az Elevitről. Én szedem a fogantatást megelőző 3 héttől, napi egyet. Végül is vitamin, és sajnos természetesen már nagyon elenyésző mennyiséget lehet bevenni, mivel a táplálék alig tartalmazza néhány százalékát annak amennyit még régen, amikor vegyszermentes volt a környezetünk. Sajnos már hiába eszünk sok zöldséget, gyümölcsöt (persze kell),de nem elegendő.
Azért még is érdekel, hogy mi az ellenérzés az Elevittel kapcsolatban Kép!
adi77

Sziasztok!

Adi 77,
Hát nem egyszerű nálatok akkor tényleg ez a név kérdés és biztosan elég sok utánajárással is jár, de talán sikerülhet a baba megszületéséig.

Nyanya67, Kriszti,
Bernedonba voltam,ami a Reno-udvarban van közel a DunaP-hoz,ott van kismama-jóga és torna is, és babás-mamás is majd későbbre. Bérletet lehet venni az 10 alkalom 9000-11.000 Ft, de lehet biztosan 1-1 jegyet is venni kipróbálni, majd megkérdezem, ha megyek újra.

Én is kérdezném amit Szgoron,
Szerintetek mikortól lehet hosszabb autós vagy repülős útra menni?
Nekünk augusztusban kéne egy külföldi esküvőre menni majd, de akkor még csak 3 hónapos körüli lesz a baba, szerintetek 2-3 órát utazhat már?
Vagy nyaralni pl. mikor lehet már jobban elmenni? Nem sürgős és természetesen a baba egészsége a legfontosabb, de jó lenne tudni mire számíthat az ember.

Schöpf-is kismamák kitartást ma megyek dokimhoz, így holnap remélem lesz már pontos időpontom szülésfelkészítő dátumok ügyben.
Remélem pocaklakóval minden rendben lesz és szépen megmutatja ma magát:-)

További szép napot!
Kari
(22+2)
kari

Mi 9 hónapos gyerekkel mentünk a Balatonra, igaz egy házat béreltünk és mindent úgy csináltunk mint otthon.
Az unokatesóm 2 hónapos+ 2 éves gyerekekkel jött Németországból haza látogatni, repülővel.
Szerintem ezt nektek kell eldönteni, hogy mikor utaztok.
A férjem szülei fehérváron laknak ( 250 km) és ha jól emlékszem 4 hónapos volt Kata amikor kocsival mentünk.

Kép

Kép
katus73

Adi: nekem nincs semmi rossz véleményem az Elevittel kapcsolatban, sőt nagy valószínűséggel ez is hozzásegített a babához. Én is kb. 3 héttel a fogantatás előtt elkezdtem szedni. (Nekünk elég sokára jött össze a baba)
Csak én elég vukkos voltam és az elevittől is rosszul lettem. Így szépen abbahagytam. A dokim is azt mondta, hogy nem fontos szednem.
Sokan azt mondják óriás bébid lesz tőle, bár ebben nem nagyon hiszek, mert van a rokonom aki végig szedte és alig 3 kg-s volt a babája.

Mi az utazást úgy oldjuk meg, hogy szülés előtt megyünk, előszezonban. Persze csak belföldre. Így jól járunk, mert kettőt fizetünk, de hárman megyünk Kép

Kép Kép
kisvirág_30

Üdv!
Ezt a szirupot megnézem, mert a barátnőmnek lehet, hogy szüksége lesz rá. Nekem nincs ilyen gondom. Kép
Adi, szerintem rossz véleménye senkinek nincs. Én épp tegnap találtam egy fél levéllel, azt most beszedem, hiszen bajom nem lesz tőle. De egyébként feleslegesnek tartom, mivel szerintem viszont még így is veszünk magunkhoz elég vitamint. És a baba, még ha nem is veszel magadhoz mindent - de a szervezeted raktározza, úgyis elveszi, aztán max. az anyuka esik a saját dugájába. De ezt lehet érezni.
Ma néztünk babakocsit, és rá kellett jönnünk, hogy kicsi a csomagtartó. MÉg van pár esélyünk, remélem, összejön...
Edina, Gira is szegedi volt, de ők nemrég költöztek Pécsre, így egyke vagyok e tekintetben.
Na megyek olvasni a zv. tételeimet.
Jók legyetek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus,
mennyiért vesztegetik a babakocsikat? És mit tudnak? Mit érdemes nézni?
adi77

Sziasztok,

mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, esküszöm mindenfélét szép sorban kipróbálok Kép
Tudom, hogy sajna a vas is okozhatja, de a doki mondta, hogy szedjem... És pont hashajtót nem akarok szedni, akkor inkább abbahagyom a vasat.
De amiket írtatok, kipróbálom Kép

Szilvi, nekem ma a gyógyszertáros kifejezetten kiemelte, hogy szét kell rágni.

Adi, engem is elgondolkodtatott, hogy mi lenne a jó megoldás Kép, és amit írtál, arra jutottam én is. Tudom, hogy van egy határidő, amíg minden hivatalos papírt át kell íratni, de anno én is csaltam egy kicsit. Ugyanis mikor elöször férjhez mentem 2001.okt-ben, akkor az útlevelemet és a jogsimat nem irattam át (nagyon drágállottam), így mikor elváltam 2003.áprilisában, akkor nem kellett visszairatnom, sőt 2003.aug. után (második esküvőm) változtattam meg, mikor hosszabbítani kellett. Tudom, hogy egyrészt nem szabályos, meg mivel "né"-ként vettem fel a nevem, az eredeti minden papiromon ott volt.

Utazással kapcsolatban, ha egészséges a baba, és meg tudjátok oldani, akkor lehet vele menni. Két vagy három hónapos volt a fiam, mikor elöször elmentünk nagymamához 700 km-re. Valamint egész nyáron le-lejártunk a Balcsira, mert a szüleimnek ott van nyaralójuk, és rövidebb-hosszabb napokat töltöttünk ott.
Fél éves volt, mikor kimentünk a sógornőmhöz Frankfurtba autóval. Ez egy 13 órás út volt, na ezt még egyszer nem vállalnám be egy ekkorka babával. Egész jól bírta, de az utolsó másfél óra már sok volt szegénykémnek. Idén, másfél évesen már repülővel mentünk, ekkor meg a le- és felszállást ordította végig, de volt ugyanekkora lányka, akinek semmi baja nem volt...

pusszancs,
Doren

Kép
Kép
doren

Adi!
Elevitet én már több mint egy éve szedem, napi 1-et. Szerintem jó. És szerintem nem igaz amit mondanak, hogy nagy lesz a baba, mert sokan ezért ellenzik.
Fiamnál a fogantatás előtt 5 hónappal kezdtem el és végig a terhesség alatt szedtem. 3,6kg-al született. Ja és terhességi cukrom volt akkor is, amitől állítólag nagy baba születhet és még ráadásul túlhordtam, mert a 41. héten született.

Kari!
Köszi, lehet, hogy megnézem, ha nem találok olcsóbbat, mert az nekem nagyon közel lenne.

Kép

KépKép
nyanya67

Doren, Kriszta Kép Köszi!
adi77

Sziasztok!

Érdekes, én meg szeretem a Maltofer Fol-t... Kép Mindig alig várom már, hogy este legyen, mert olyankor szoktam bevenni. Nekem kifejezetten ízlik, úgyhogy szép lassan szoktam elszopogatni Kép Ja, és székrekedést sem okozott eddig még egyáltalán. Elevitet én sem szedek most, de nem azért, mert "rosszallom", csak mert nem érzem szükségét. Amúgy meg igazából drágának tartom. Szerintem sem ettől lesz nagy a baba, hanem egyrészt genetikai adottság (pont úgy mint pl. a has bőrének repedezése), másrészt a túlzott kalóriabeviteltől Kép Úgyhogy inkább erre figyeljetek oda!

Én még mindig befőttes gumival oldom meg a ruhakérdést. Igaz, hogy néha tényleg csúszik lefelé a nadrág, de hát istenem, úgyis egy csomó ruha van még rajtam + a nagykabát, úgyhogy a kutya sem veszi észre! Mondjuk biztos, hogy munkahelyi öltözetnek nem lenne megfelelő... Kép

Pistivel mi is kb. 10 hetesen mentünk le először a Balatonra egy pár napra. (Berényben van a nyaraló, úgyhogy kb. 170 km, a balcsi másik vége.) Nem volt semmi gond, kivéve, hogy a nagyszülők is lent voltak, és folyton bele akartak szólni mindenbe. Kép Na, ettől kicsit megcsappant a tejem, de mire hazajöttünk, szerencsére visszaállt a régi rend. Kép

Nekem sem néz a védőnő soha vizeletet. Csak súlyt és vérnyomást mér.

Észrevettétek, hogy mennyire eltűnt Tarhonyanya? Csak nem őt is a "múltbéli események" tartják vissza attól, hogy írjon? Remélem, minden rendben van velük, és nem lett valami bajuk a túl sok parázástól!

Puszi, Hello (22+1)

(Norwell, köszi a tegnapi gratulát! Kép)
hello

Rákerestem Tarhonyanyára, január 13-án pénteken írt utoljára... Kép Az 12 nappal ezelőtt volt!
hello

Üdv!
Adi, mi igazából először a használt kocsikat néztük. Ma ugye bementünk egy helyre, ahol az eladó szerint inkább a hátsó rugós kerekű, nem átfordítható kocsik a jobbak. Én pedig pont átfordíthatót akarok, nekem az a szimpibb...
Egyébként ahogy írtam, a kocsi pakolási lehetőségei elég korlátosak, mivel 50 centi + max. 10% fér be, pontosan nem tudom. Ma telefonáltunk a MiniManóba, ott egy Babideál, aminek anno ide is feltettem a képét, keréktől kerékig 54 cm, de ha megyünk Pestre, akkor bepróbáljuk. Addig meg reménykedünk.

Elolvastam a mai napi adagomat. Holnapra még van kb. 50 oldal, aztán szerintem már csak a problémásabb tételeket fogom szemlézni... Kb. fél kilencre érünk fel Bcsabára, de szvsz 11-12 előtt nem fogok sorra kerülni, akkor is lesz időm, valahogy akkor jobban fog az agyam, talán az adrenalinnak köszönhetően. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Nagyon régen írtam, annyi mindenről volt szó azóta, hogy csak kapkodom a fejem, próbáltam jegyzetelni, de azt is feladtam.

Mindenkinek gratulálok, mindenhez!!
Írtatok a haskeményedésről, egyértelműen lehet érezni?, én nem szedek magnéziumot, ez gond lehet?

Az arc problémák, és a pisilés nekem is gond. Csúnya foltos az arcom, nem tudom mit csináljak. A pisilésnél meg azt érzem, mintha nem ürülnék ki mindig.

Mult héten hallottam, hogy az uh árt a baba szemének, hallottatok erről, nekem volt már több uh-m is eddig, kicsit parázok, de hát még nyitva sincs a szeme, nem?

Banya!
Szerintem kell egy-két-három terhesgatyó, mert a szülés után is sokkal kényelmesebb mint a normál. Én ugy terveztem a gatyó vásárlást, lehet, hogy jó pár hónap míg vissza nyerjük az alakunkat, de mindenki más,nekem már az elején jóval kényelmessebb volt, Pocim még nem volt, de híztam egy kicsit .

Ann! Be lehet még a táblázatba kerülni?

Csandy 34 év, Bp XIV.ker. 21+3 hét 2006 május 27 Szent rókus korház , első baba
Előre is köszi!

Olvastam, hogy tornáztok már, milyen?
Probálom én is rászánni magam, talán a jövő héten. Tudtok valamit a terhes jógáról?

Katus 73!
A genetikai uh.s orvosról, nekem sincs jó véleményem, a többit nekem is a saját dokim csinálta. Azon már fenn sem akadtam, hogy be voltam írva fél kilencre, és tízkor még be sem hívtak. / akkor miért kell időre bejelentkezni?! / A magas AFP miatt, már most harmincadikán harmadszorra megyek! De én azt gondoltam ez egy alapos vizsgálat, és két percig sem tartott, és nekem is mogorva volt, úgy éreztem nem is érdekli a dolog! Egy vagyok a sok közül. Na mindegy, az első kettön nem látott semmi különöset, remélem hétfőn se fog!
Bár a férjem azt mondja, hogy annyit látott már, két perc alatt is jól meg tudja nézni, remélem!

Ja, nekem sem néz a védőnö semmit, beírja az eredményeket és kész!

Na befejezem, tul sokat írok már megint!

Puszi NEKTEK! Andi

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület

Üdv!
Andi, a pocakkeményedést szerintem igencsak lehet érezni, mert az egész alhasad befeszül olyankor. Néha nekem is előfordul, de nem hatalmas méretekben... Ilyenkor én beiszok egy magnéziumos pezsitabit.
UH: erre már annyi mindent mondanak...én nem hiszek bennük! Ha ártana, már rég beszűntették volna. Tény, hogy elvben 4 kötelező UH-t tartanak szükségesnek, de ha ennél többször mész, akkor az sem lehet gáz. Főleg, hogy visszahívnak, nem saját szakálladra mész - remélem, érted, mire gondolok.
Pisi: nálam is ez van, hogy esténként egymás után 2*-3* kimegyek, mire minden kifolyik belőlem, de este egyelőre nincs semmi gond, alszok, mint a bunda! Kép
Torna, jól esik. Igaz, hogy kicsit fárasztó, pedig igazából nincsenek is megerőltető gyakorlatok. Nálunk van légzésgyakszi, és intimtorna is. Ha kevesen vannak, akkor szoktak "labdázni" is, de erről nyilatkozni nem tudok, mert eddig 2* voltam, és akkor mindig tele volt a terem...
Nekem épp ma volt a körzetes védőnő, csak felírta az adataimat, és ment - a nagy rohanásban a névnapi ajándékát nem is adtam oda, viszem holnap - én a szőke nő. Kép A központos meg a kiskönyvbe beírja, de pisi ott sincs, legalábbis eddig nem volt...

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok

Tegnap szépen leírtam mindent mindenkinek erre elszált. Mérgemben hogy nem másoltam ki nem írtam ismét aztán apának is kellett a gép.

Én tele voltam az előző terhességemnél piros viszkető foltokkal egyik orvos sem tudott semmit mondani majd a védőnéni közölte ne egyek csokit és paradicsomot. Hát a csoki nálam nem játszik de paradicsomot zabáltam, abba hagyás után 3-4 nappal nem volt semmi viszketés meg folt . Hátha ez valakinek segít. A fürdéshez a gyógyszertári fürdető krém vált ba szárazon felkenve majd lezuhanyozva.Most is nagyon száraz a böröm és ez segít.

Exodus
A népi kína egyévi termése(pocit ki, nekem segített nem kérdezgettek meg végig sem kelett mondanom sem védést sem tételeket mindent szinte csak elkezdtem)

Edina gratulálok az esküvöhöz.
És egyéként mindenkinek mindehez mert követni sem tudtam.

Ugynézki kislánnyal gyarapítom én a csapatot. Ma voltam nagy ultrahangon. Nagy ficánka de sajnos én még nem érzem de remélem hamarosan fogom és az apja is türelmetlen. Csináltak videót és minden szépen látszik. Na utána volt időpontom a dokimhoz erre mondja nem jó az AFP, határérték ugyhogy kedden Szabolcs utca még egy genetikai Uh.
Nektek hol csinálták? De igyekszem nem idegeskedni mert ugynézki hogy kicsit korábban vették le mint kell. Meg eddig még senkinek nem volt gondja ha jól olvastam.

Ruha ügyben a C@A -ban megint nagyon jó új cuccok vannak és COra bár tudom ez kevesekenk van közel már készül a tavaszra nagyon csini nadrágok szoknyák és felsők vannak.

Ha valakinek nagyon kell 2007 07 hó ig jó két doboz Ferrograd folic van szívesen át adom. Nekem nem jó mert nem tudok vécére menni utána tavaly is mást kapta m helyette és meg maradt.

Minden elismerésem annak aki tornázik.
Na lelövöm magam
cila

Csajok!
Voltam ma az orvosomnál úgy néz ki, hogy kislány van a pocakomba de nem 100%!

Kép

Kép
katus73

Katus és Cila, grat. a kislányhoz!!! Érdekes itt ilyet látni, mert ahol még megfordulok, ott mindig a fiúk vannak többségben. Kép
A babakocsi kérdést megoldottuk. A neten találtunk egyet, igaz használt, de jó állapotban van, és befér a Fabiába, az eddigi tulajnak is ilyenje van... Kép
http://www.netkidswear.com/furcorcus.html ilyen, csak a széle kék, a közepe meg kockás. Megkapjuk az egész garnitúrát, van hozzá esővédő huzat is. 25 ezerért. Szerintünk megéri.
És kitaláltuk, hogy nem is az eddig tervezett helyen lesz a kiságy, hanem az íróasztalom meg a kiságy eddig tervezett helyére, és helyette meg a kiságy. Így még közelebb lesz hozzánk (igaz, amúgy sem lett volna messzebb, csak a fal ott hidegebb).
Jó éjt mindenkinek.
Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Cila!
Nekem a Szabolcs u.-ban csinálták (10. ép. alagsor balra), mivel szülni is ott fogok. Fiam is ott született. Ha valami érdekel nyugodtan kérdezz. Arra számíts, hogy jó sokan lesznek. Nagyon aranyos az Uh-os. Valószínűleg vagy Hajdú Kriszta vagy Bátorfi József fogja csinálni. Én hétfőn megyek.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Exdeus!
Jól néz ki a járgány. Tényleg megéri. Szerencsére nekünk már van PegPerego és az nagyon bevált terepen is. Csak az a baj, hogy nem 100%-osan lehet lehajtani. Van egy kb 10-15 fokos törés, ami fiamnál nem volt gond, mert téli baba és a nagy zsák kiegyenlítette. Most viszont kéne bele valami, allítólag lehet kapni olyan ék félét vagy mit, még a nevét se tudom. Ti hallottatok már róla és hol kapható?

Kép

KépKép
nyanya67

Exdeus!
Bemásolok neked egy választ, amit a cukros topikban kapott valaki Gyuritól (aki nőgyógyász és terhességi cukorral foglalkozik) Ha jól emlékszem Te is metformint szedsz, de lusta vagyok visszalapozni és már meg se találnám.
<font color="0000ff">"Olyan helyet válassz, ahol van cukorbetegséghez értő szülész és belgyógyász és neonatologus, mert a metforminről, ha terhes leszel át kell állítani, diétára mindenképpen, lehet hogy inzulin is szükséges lehet a terhesség alatt. Továbbá nagyobb az esélyed a terhességi magas vérnyomásra is. Ugyanis a PCO mai, korszerű neve: multimetabolikus szindroma (sokanyagacsrezavarral járó tünetcsoport) melynek ezek is részei.
Ilyenek Budapesten: Szabolcs u, Délpesti Kórház, I. Női Klinika, Péterfi S. u kórház, Rókus."</font>

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya! Ha a belső toldóra gondolsz, azt láttam a Brendonban. Vagy van valami szivacs féle, bár az nem tudom mennyire tud csúszkálni ha bele teszed. Ez gondolom kocsi is válogatja, h mennyire illeszkedik bele.De lehet, h egy szimpla takaróval meg tudod oldani, csak ha nagyon meleg van lehet túlságosan beleizzad.

Cila! Én ugyan a praxisban voltam 4d-n, de Hajdú Krisztát ajánlották. Õ állítólag egy nagyon jó genetikus is és jó szeme van mindenhez. Rögtön észre vesz bármit. Ha választhatsz menj hozzá.

Mi is néelődtünk már gyerekholmik ügyében. Hát nemsemmi árak vannak. Egy jó babakocsi vagy bármi a csillagos ég. A kis gyerekbútorokról nem is beszélve. Próbálunk mi is nem fölösleges dolgokat megvenni, de csak a legjobbat szeretné az ember a gyereknek.
Tornázni én itthon szoktam. Tudom ez nem mindenkinek válik be, de nekem itt nincs a közelben és 3-4 órám meg nincs, hogy elmenjek a világ másik végére./Rákosborzasztó/ ha ez mond vkinek valamit.
Sziasztok! Niki
banik

Banik!

Köszi az infót.

UH-val kapcs. Sajnos nem választhat, mert aki épp ott van az csinálja és nem lehet előre tudni, de többnyire Hajdú Kriszta van ott. Bátorfi is nagyon jó. Õk ketten mindig együtt dolgoznak.

Kép

KépKép
nyanya67

Ági: nagyon jól néz ki a kocsi.
Holnapra egy jó nagy kalappal neked!!! Szorítunk ezerrel!!!

Nekem nagy szerencsém van gyerekholmi ügyben. A tesóméknál van egy 2 éves kölyök, a sógoroméknál meg egy 3 és egy 1 éves Kép
Így úgy néz ki semmit nem kell vennünk, max kiságyat, meg egy babaszekrényt. De lehet, hogy kiságyat kapok egyik barátnőmtől. Így jó pár százezret megspórolunk. Kép Igazi mázlim van...

Kép Kép
kisvirág_30

Üdv!
Nyanya, én ennek épp az ellenkezőjét láttam ma egy levélben, amit egy PCO-s lány küldött át nekem. Ott kifejezetten az van, hogy gyakorlatilag tilos leállni róla, mivel vetélést okozhat. Én még mindig ott tartok, hogy inkább bogyó, mint inzulin, egyik sem árt többet, mint a másik, csak valamiért az utóbbit előszeretettel alkalmazzák a dokik.
És a kórházak elve kilőve, mivel ugye Pesten vannak. Ha meg más nem lesz, akkor elhozom a bogyót recept nélkül, van ismerős a gyógyszertárban, aki kiadja. Én tudom, hogy nem árt, és más is tudja, de egyszerűen félnek tőle vagy nem tudom.
Kisvirág, köszi a szorítást, rám fog férni. Kép
Nálunk ugye babakocsi téma megoldva, a kiságy is körvonalazódik, Faktumos Gabi heverővé alakítható kiságyat, ismerős útján 23,5 ezerért kapunk, igaz ebben az ágyneműtartó nincs benne, de veszünk hozzá anyagot, és a tatám megcsinálja majd ugye. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziszatok Lányok!

Először a Schöpf-is kismamáknak.
Pannamari, Judit 78,Kisvirág 30
és bocsánat akit név szerint kihagytam:-(
Szülésfelkészítő a korházban szülőknek 2006. február 23.-án kezdődik és 7 előadás lesz egymást követő heteken.Ez most csütörtökön este fél 5-től de a többi mindig szerdánként lesz majd. Sajnos elég korai időpont, de majd sietni kell a munkából.
Remélem találkozunk majd ott:-)

Voltam UH-n már 23 cm-es és 510 grammos a csemete, és 100% , hogy kislány:-)!

Lenne egy kérdésem hozzátok???
A doki azt mondta hogy többet kéne pihenni, mert a méhlepény elmozdult, eddig melsőfali volt és kicsit arréb került.
Jól beijedtem:-( Szerintetek is feküdnöm kéne ezzel és irassam ki magamat 1-2 hétre???

Legyetek jók és vigyázzatok magatokra kismamik!
Kari
(22+3)
kari

Szia Kari!
Hát ha a doki azt mondta, hogy pihenned kell, akkor lehet, hogy nem ártana.
Viszont az akkora gáz nem lehet, hogy elmozdult, szerintem mindig mozog. Nekem is mellső fali volt, most meg a méh boltozatán van, de nekem ilyenről egy szót sem szóltak...mondjuk én elvben állandóan pihenek. Kép
Inkább csak ne erőltesd meg magad (mondjuk nem tudom, mit dolgozol).

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!
OK, ez nem a véleményem volt, csak gondoltam érdekel és bemásoltam Kép De végül is a dokid is azt mondta, hogy szedd, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lesz.

Kari!
Mindenképp pihenj, ha a dokid azt mondta, a munka nem ér annyit, hogy baj legyen. Te most csak a saját és a baba érdekét nézd. A melóhely meg úgyse biztos, hogy 3 év múlva is vár. Bocsi ez saját tapasztalat. Én azt hittem, hogy tuti állásom van és meg is voltak elégedve velem, de a státuszt más munkakörre használták fel így engem már nem vettek vissza a gyes után. Illetve kénytelenek voltak, mert a gyes lejárta előtt 2 héttel deült ki, hogy terhes vagyok Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya67, Exdeus,

Igazatok van, akkor pihenek. Tényleg a baba a legfontosabb és mai világban biztos munkahley úgysincsen. Főleg, hogy ezen kívül mégegy babát is szeretnénk még, így 2-3 évre úgyis gyesen leszek. Az alatt meg annyi minden változhat. Meg különben is.
Felhívom, délután rendel, a körzeti dokim és akkor kiiratom magamat, meg megkérdezem Õ mit ajánl.

Köszi lányok a választ és mindenkinek jó egészséget, meg a pocaklakóknak is!:-)
Kari
kari

Sziasztok!
Nyanya, tudom, hogy nem a TE véleményed volt. Kép A doki még kérdéses, hétfőn megyek a diabetológiára, majd viszem a kinyomtatott levelet, és a doki orra alá dörgölöm - egyébként is nő - hogy vagy bogyót ad, vagy elvetélek...
Kari, a körzeti dokid táppénzre csak a nődoki tanácsára vesz, ha jól tudom.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Na,megjártam a a terheléses cukrot!Tök hamar elment az idő!Kép
31.-én megyek a dokihoz,és akkor kapom meg a leleteket erröl!Amúgy a cukros lönyitől bizti előjött volna Vukk!!!

Agi!Nagyon szorítok,a picúr biztos szerencsét hoz!!Jó kocsi,és tényleg jó az ára!
Én is ilyesmit akarok,csak egy kicsit nagyobb bolygó kerékkel!Meg mi kapunk külön hordozót!

Kari!Szerintem is pihizz,de nekem is elvándorólt először,hátsófali,most meg mellsőfali van!
Az a gáz ha el kezd leválni,egy ismerösömnek volt de gyógyszerrel megoldották!!!

Sok puszi!
Szilvi 23+5

Kép
szgoron

Ex!
Te nem tanulsz? Vagy már minden a fejedben van?
Jó ez csak vicc volt.Holnap gondolok rád és innen Békéscsabáról küldöm a pozitív energiát neked és a babucinak.
Ja és a biztonsági övet bekapcsolni.
Kari!
Biztosan jót fog tenni 1-2 hét "fetrengés", 4 hónap múlva már úgy sem nagyon lesz rá lehetőséged.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok,

Cila, Katus, Kari, üdv a lányosok csapatában! Kép
Kari, hát én is kiiratnám magam. Én is úgy tudom, hogy a háziorvos a nőgyogyi javaslatára ír ki, de lehet elfogadja ezt a papírt utólag is.

Nyanya, ma lent voltam én is a körzetinél a véreredményeimmel, szerencsére semmi hormonális elváltozás. Sőt, az általános vérképem még jobb is mint a korábbi volt Kép
Ezek szerint csak hibás vagyok, és kicsit kidagad a nyaki izmom Kép De köszi szépen a felvilágosítást, így azért nyugodtabb vagyok.

Exdeus, gratulálok a kocsihoz, jól néz ki és az ára is szupi. Nekünk PegPeregonk van, még én is azon ötölök, hogy kell-e másik, vagy mégegy?, mert nem tudom a fiammal mennyit fogunk tudni sétálni egyhuzamban. Most még nagyon elrohangál, az utcán is bujocskázik Kép Meg ha valami elvonja a figyelmét, akkor lecövekel és kész! Órákig nem mozdul, utána meg hirtelen, mint a szélvész nekiindul és elrohan Kép Jó játék!

Exdeus, holnapra kéz- és lábtörtést! Csak ügyesen... Ahogy már tanácsolták a többiek, hasat ki, és menni fog Kép
Nekem a könyvvizsgálói vizsgán jött volna jól egy pocak! A szóbelit ujrajátszottam... Kép

pusszancs,
Doren
22+5

Kép
Kép
doren

Üdv!
Mindenkinek mégegyszer köszi a drukkokat. Majd megpróbálok dülleszteni, de ebben a gatyóban egyébként is kerekedik a pocakom. Kép Csak nehogy azt higgyék, hogy kövér vagyok...
Katus, most befejeztem a másodszori átolvasást. Holnap még tanulok a kocsiban, és a vizsga előtt. Igaz, azt mondják, hogy akkor már csak összezavar, de nálam akkorra lesz olyan magas az adrenalinszint, hogy az is megmarad, ami addig nem - vagy legalábbis eddig így volt. A bizti öv természetes, hogy be lesz kapcsolva, anno írtam, hogy messzebbre menetelkor mindig be vagyunk kötve.
Doren, én majd még mérlegképes vizsgát akarok tenni, de emellett a diploma mellett - ha lesz, csak a számvitel-elemzést kell túlélni. Kép Egyébként grat. a jó véreredményekhez!

Ági és
KépKép
exdeus

Doren!
Ez nagyon jó hír és tényleg jobb, hogy megcsináltattad, mert legalább tudod, hogy minden ok.

Exdeus!
Drukkolok a vizsgádhoz. Ha elakadnál a vukk-ra hivatkozva ki tudsz menni puskázni Kép Csak nem mennek utánad. Jó feszes cuccba menj, hogy tutira lássák a pocakod.
biztonsági öv: rövid távra is érdemes. Én a lakásunktól 4 utcára karambolóztam, mert nem adták meg az elsőbbséget.

Kép

KépKép
nyanya67

Na helo !

Köszönöm lányok majd megprobálom a doktornöt ha lehe választani.
Kiságyat az IKEA-ban találtunk 8 ezer forintért bükk a párom szerint jó masszív. pelenkázó külön van kb. ugyan ennyi. Bár nekem pelenkázó nem kell mert a fiam ágya mellett van majd azt használjuk.
Elkeztem nézegetni a testvér kocsit de még nem tudom milyet. Be kellene férjen az autóba is. Nehéz ügy.

AMit vennem kell majd egypár ruha mert most nagyon fiusak egypár van közte amit csajszinak is feladnék de majd meglátjuk.
Nekem a UH-s doktornő azt mondta a méhlepény vándorlása adothat a méh növekedéséből ami nem biztos hogy teljesen arányos ezért változhat a helye. A dokim sem mondott mást. Nekem is változott. De a helyzete ugy tudom a 28 hét után a legfontosabb.
Na megyek mert a szülinaposom nagyon lázas és felébredt.

Ex még egyszer nagy kalap
cila

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?