Sziasztok
Macs, nagyon tetszik, ez a „megyek Vilmosozni” duma, nálunk anno ez egészen mást jelentett (hosszú, zenés eszméletvesztéssel járó poháremelgetések...)
Hú, fürdetőkarikát én is szeretnék nagyon, beszakad a hátam a fürdetéseknél...
Gömbi, Borcsi haláli, modern gondolkodó, szinte hallom, ahogy mondja: „nézd anya,én ezt úgy gondolom....”
Gabci, fogon ne aggódj, tuti, nem marad fogacskák nélkül Ádi. Marci mióta fogai vannak szíjjjjerág, bszarás, mekkorákat harap szopi közben...
Zsu, Zalában is úgy mondják, hogy kapod a memmét
. Legalábbis Marcuséknál ez dívik
.
Amit legelőször profin elfogadott, az a „zöldségleves” volt. Biovajra reszeltem egy kicsi hagymát, megpároltam a sárgarépát, kevés víz, később bele a krumpli, cukorborsó (cukorborsót kiszedegettem – brrr - és átnyomtam krumplinyomón, utána került a turmixgépbe) és a végén beledobtam egy adag lefagyasztott húslevesben főtt husit, amit még múltkor raktam el leturmixolva). Csak úgy tolta magába. Azóta mindent megeszik és semmi, de semmi nem árt a pocijának (koppkoppkopp). Egyébként javasolta is a védőnő, hogy próbáljak hasonló ízeket összehozni, mint a normál, felnőtt kaják és lőn...
Aztán van még egy jó kis desszert, de ezt csak a bátraknak (mondjuk Ágikának?
– Dorka babának talán azért még korai lenne...): friss túró turmixgépbe, bele meggy és banán (cukor nem kell, gyümik önmagukban adják az édes ízt), összeturmix és már eheti is a baba (túró simán mehet, mivel a túróban lévő fehérjét könnyen bontja a szervezet, mert az már végigment egy kicsapódási folyamaton, ezért bizonyos tejérzékenységgel küszködő vagy hasmenéses babáknak is adható – nem saját kútfőből írtam, diatetikustól loptam).
Jah, és az előbbi fotók nem otthon készültek, hanem kint anyukáméknál (ott is van kiságya Marcusnak...). Az itthoni kiságyat már Marci négy és fél hónapos korában leraktam, mivel a védőnő mikor látta, hogy Marcus miket csinál, javasolta, hogy sürgősen, különben csúnya meglepetés érhet.
Andi én csak azt a viburcol (vagymijatököm) kúpot adtam, de hogy őszinte legyek, szrt se ért (van, aki viszont halálra dícséri, állítólag észre se vették a fogzást... mondjuk Petyánál se vettük észre, pedig nem kapott semmit, szóval szerintem gyerkőcre válogatja).
Huh, Jutta, Dorka vs PillerPanka eksöööönt igen szemléltető módon írtad le, tisztára mint egy jó kis boxmérkőzés...
Kriszti, szerintem (de csak szerintem, nem vagyok szakember) tök nagy marhaság szegény Nadinnal hízlaló cuccot adni, ezt annyira utáltam mindig, hogy nagykönyv szerinti formát akarják hozatni a babákkal és ha másképp nem megy, felpumpálják... Szerintem amíg nem fogy a baba, nem kell hízlaló (mijatökömért kell hízlaló, de mennyire nem értem én ezt – mebiztos sötét vagyok, azé) tejpép... Főleg, hogy elmúlt hat hónapos, szerintem inkább a főzibe rakj kevés zsíradékot (én a biovajra esküszöm, no laktóz, interspárban kapható, drága, de szuper). Marci egy hónapja 7300 volt, most megy ugye 7460, egy szóval nem csesztettek, hogy hú, de kevés, aszonták, tökély a kissrác... Amúgy meg Nadin is ez izgő-mozgó babóka, gondolom égeti az energiát ezerrel.
Huh, Timi, néha kész horror, ahogy leírod a két gyerkőc kánonban történő sivítását. Le a kalappal, minden elismerésem, hogy mindezek ellenére nem veszítetted el a humorérzéked. És hát mit is tudnék mondani: kitartást továbbra is...
Tali miatt meg esz a sárga... Egyszer se jutottam el egyre se, hüpp... Június közepén meg már megyünk ki (pedig anno, mikor beszéltétek, hogy közös nyaralás Alsópáhokon vagy Kehidán már dörzsöltem a tenyerem, hogy oda majd kiugrom hozzátok, rémísztgetni - höhö
)
Szóljatok ám, ha úgy érzitek, túl keveset írok.... bah... sajna nekem mindig szófosásom van, bocsánat érte...