Sziasztok !
Bea, nagyon nagyon köszönöm a segítséged
Szülés, ahogy szokás
Hazajöttünk csüt. este az orvostól és meg voltam nyugodva, hogy vasárnap szépen megszülünk, ahogy megbeszéltük. Ha addig nem jön, megindítjuk és jön majd szépen.
Rendeltünk kaját, megvacsiztunk és elmentünk Apával squasholni. Én persze csak néztem őket
Keményedések aznap sem voltak igazán erősek, és az idejüket se tartották. Hazajöttünk, még tettem-vettem és lefeküdtem aludni.
Apa fél egy fele jött be aludni, akkor felébredtem. Visszaaludtam, de fél óra múlva pisilnem kellett. Kimentem a fürdőbe, közben gyanús volt, hogy jön a magzatvíz is talán. Meg fura görcs volt a hasamban, de nem fájás... Azt hittem a kaja volt rossz, amit ettem, ment a hasam. És egyre gyanúsabb volt, hogy szivárog a magzatvizem. Nem bírtam visszafeküdni, 10 perc múlva már nagyon görcsölt a hasam és nem tudtam mi az, de SZERENCSÉRE felhívtam a Doktor urat. Azt mondta, megindult szerinte a szülés, menjünk, jön ő is. Apa felhívta a szülésznőt, mert nagyon vacakul éreztem magam, görcsölt a hasam, de nem fájás volt... Kiderült bent van, éjszakás. Megnyugodva indultunk el, hogy Ő már ott van. Ekkor jött a döbbenet, mire leértünk a kocsihoz megérkezett az első TOLÓFÁJÁS... ugye aki szült, az tudja, ezt nem lehet összekeverni, ez egyértelmű... ÉN pánikba estem és ordítottam a páromnak, hívjon mentőt, baj van, szülünk most azonnal. Két csengés után letette és közölte, nem várunk, megyünk.
Befeküdtem hátra, keresztbe, Apa hajtott, mint az örült, 100-al a városon. Én próbáltam visszafogni a tolófájásokat, de éreztem, hogy Enikő halad kifele. Még Apa telefonált is a kórházba, hogy tolófájásokkal jövünk, nem tud felvinni a szülészetre. Lejött értünk a szülésznő, két fájás között ki a kocsiból, be a liftbe, fel. Feltettek a szülőágyra, levették a ruhám és az ügyeletes orvos közölte, kint van Enikő feje már... Még egyet nyomtam és kint is volt... Megszületett.
Pocakomra fektették, megszeretgettem, aztán vitték mérni, öltöztetni, Apa ment vele.
Nem sokkal utána megszületett a lepény is, a köldökzsinórra rácsodálkoztak, mert nem a normális volt, hanem ún. vitorlás, ami elég veszélyes, szerencse hogy nem lett baj belőle...
Szóval, egy baromi gyors (nem volt egy óra az egész), hirtelen szülésem volt. Szegény orvosom is (esélye nem volt odaérni) csak a romokat tudta eltakarítani Enikő után, mikor megérkezett. Ő varrt össze mindenfele.
De nem ajánlom senkinek...