Új privát üzeneted érkezett!

csöre:vissza olvastam a 23-ik oldalig,de nem találtam :?
Vendég

Borcsi: 15. 17. és 19. oldal :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi:Megvan,köszi.Ügyes vagy :wink:
Vendég

Nekem viszont úgy néz ki, nem fér bele :( annyi mindent meg kellene csinálni, és egész idáig a lyányom sejhaját rázogattam :( persze most békésen durmol :roll:

Este szegényemnek valamiért nagyon fájhatott a pocak, reggel a kaki is erős hangkísérettel (nyögött, időnként meg visított a Drága) ment, és olyan habos volt (mármint a kaki), de most nyugi van, szerencsére.

Persze nem adom föl, csak lehet, hogy hétvégén nem készül el :wink:

Csöre
csöre74

Gabi:Kösziiiiii!Jövőhéten Apa nem lesz itthon,és akkor megcsináljuk a gyerekekkel! :D Méhecskéket gyártunk :D

Kép
tünde733

Borcsi: köszi :)

Csöre: sebaj, ami késik, nem múlik. Én most húsvétra üvegmatricát akarok festeni, azt még sose próbáltam, meglátom, hogy fér bele. Már hiányzik kicsit a molyolás... (vagy ezt már írtam egyszer?) :?

Tünde: szivííííí! :lol: Majd te is muti meg a művet.

Kép

Kép
gabilany79

GAbi: mi karácsonyra beüvegmatricáztuk a lakást a gyerekekkel: hópihék, angyalkák, betlehem, stb... nagyon szép volt, most valami tavaszival készülök :D de még annak sem láttam nekije :(

Csöre
csöre74

Én is szeretnék :x :roll: :roll:
Az a baj,hogy nálunk nincs kreatív bolt,becsődölt.

Képzeljétek,azt hittem baj van a Botival!!!!!!!!!
10 óta aludt kinnt 18 ig!!!
Állandóan mentem nézni él-e még.ennyit aludni!!
Kíváncsi vagyok az éjjszakára :shock:
Vendég

Borcsi:Szerintem valami front jön megint,mert Bence meg nem akar aludni! :x Én meg majd elalszok! :(
..és milyen volt az éjszakátok? :wink:

Képzeljétek el,hogy Bence sorozatosan elalszik a fürdővízben :lol: Pedig nem fürdetem későn,mindig kb fél 8 körül :roll:
Tegnap le is fényképeztük,ha felteszi a gépre István,akkor Én is felteszem ide . :D
tünde733

Tünde:Jó volt az éjjelünk,reggel 5-kor kelt fel először :)
Humoros lehet,ahogy elalszik a vízben :lol:
Vendég

sziasztok!

CSak egy gyors bekukk, mert mindjárt felkel Kristóf és fürdés lesz! Tegnap voltunk megint úszni, most annyira nem tetszett neki, mert már akkor elaludt, mikor mentünk és nem mivel 10perc alatt ott vagyunk kicsit zokon vette hogy most fel kel neki kelni! :) Majd holnap teszek fel képet! :)
Na megyek holnap több időm lesz, mert apa megint megy hozzátok Borcsi és majd ha Kristóf alszik akkor jövök! :) És írok mindekinek!

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
kbeya

Borcsi:Ez nem semmi!! :D Jó alvókája van a kis pasinak! :D
Hát igen..Bence nem hazudtolja meg önmagát :D A pocakomban is mindig aludt :wink:
tünde733

Sziasztok!

Gabi: Nagyon jók ezek a képek! Ügyi vagy! Hogy kell csinálni ezeket? Én régen gobleneztem és azokat akartam kitenni Kristóf szobájába, de ez jobban tetszik! :lol: :lol:

Tünde: Akkor ti is apa nélkül lesztek a héten! :? Mi is, remélem Manóm jól fog viselkedni! :)

Borcsi: Jó kis alvás volt! :lol: :lol:

Tegnap feljött az anyósom este 8kor bejelentés nélkül (Kristóf még aludt) és kiráncigálta az ágyából szegényt! Tiszta nyűg volt! :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Ez az új szokása! Teljesen rá húzza a fejére a drágám! És persze egyből megy a szájába! :)
Kép
Imád repülőzni! :) Csak mi leszünk tiszta nyál! :lol:
Kép
Apával uszi! De most végig így volt a keze! :) Kicsit fáradt volt! :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya

Bea: hát, nem kell anyóst a babához engedni, ha alszik :wink: csak határozottan!
Nagyon édes Kristóf :) tényleg bekucorodott az usziban...

Borcsi: hááát, a mi kis 5000-es településünkön sincs kreatív bolt :) kb én tartanám el :D viszont üvegfesték van a papír-írószer boltokban is :wink:

Csatlakozunk a nagyalvókhoz :) Saci iszonyat sokakat alszik mostanában, az éjszakákat alig bírja már a cickóm :roll: :oops: de a fürdővízben még nem sikerült :) újabban elengedjük a kis fejét a kádban :) nem fél, néz kerek szemekkel :D

Csöre
csöre74

Beya: szalvétatechnika vagy decoupage vagy dekupázs néven rákeresel a neten és vannak róla leírások. A macis képről meg nekem is van leírás, hogy hogy csináltam, azt odaadom:

Macis kép

Anyóst ilyenkor tényleg nem beengedni, engem is ki tud ilyenekkel akasztani...

És végre megkaptam ma a TGYÁSt vagyis elmentem érte a postára (két hónap meg egy hét). Kristóf amúgy is nyűgi volt, beraktam kocsiba és uzsgyi :D Most alszik a pelenkázón, épphogy kibontottam az overálból, már hallom, hogy ébredezik :lol:
Egyébként még tanulnom kell, hogy minden simán menjen, ha autóval indulunk el valahová csak ketten, most főleg a biztiövön anyáztam, mert olyan, hogy ki kell húzni teljesen, és ha kicsit elengedi az ember, akkor automatikusan elkezd visszahúzódni, de csak akkor lehet kihúzni, ha teljesen visszament. Ez valami biztonsági fütyiség, de a postánál úgy kellett kifeszegetni belőle a gyerekülést, mert kicsúszott kicsit a kezemből :twisted: :twisted: .

Kép

Kép
gabilany79

Jaj, és Borcsi! A macis képet neked is küldöm.

De most már tényleg megyek....

Kép

Kép
gabilany79

Gabi:hogy-hogy most kapod meg a t-gyást?Nem tölti be nekem:(
Vendég

Kép

Na szóval,ilyen jókat alszik a vízben :lol:

Kép
tünde733

Tünde: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Borcsi: a regionális eü. pénztár ilyen sebességgel dolgozik :twisted: Ráadásul utalással kértem a számlámra, erre elküldték postán utalványra. Mikor rákérdezett a céges könyvelő, aki intézte, azt mondták, hogy "Jéééé, télleg számlára kellene, de a februári is a postára megy még, mert már elküldték."
Ha rákattintasz, akkor nem ajánlja fel a megnyitást vagy mentést egy kis ablakban? :? (kipróbáltam, nekem így csinálja). Ha mindenképp szeretnéd, és elküldöd priviben az emailcímed, akkor szívesen átküldöm úgy :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: én múlt hétfőn már megkaptam a tgyás-t, más lehetett nálad a gond...
Jelentem, én ki tudtam nyitni a macisat :) azt hittem, papírkeretre dolgozol...

Tünde: azt a pasis bealvást, behalok neki :D

Mi is megkaptuk a 2 hónapos oltást... egész jól tűrte Saci... na jó, visított szegényem, de hamar megnyugodot...

Csöre
csöre74

Tünde:Nagyon édes,zabálni való :lol: :lol: :lol:
Gabi:A gépünkkel lehet valami baj,azt írja hogy kellene a program is hozzá,amivel megnyitja.Rákatt,de semmi,üres fehér lap :? az e-mail címem:borcsi5@ciotromail.hu
Vendég

Tünde: Nagyon édes! És milyen kis zabálni való! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tgyás: Én még nem kaptam meg a februárit! :? :? :?

Gyerekülés: Szerencsére nekünk volt hozzá adapter (Graco) és így nem kell állandóan be-ki kötözgetni! :wink: (Meg is volt az ára :twisted: :twisted: )

Ma mi is végig aludtunk 3órát (ez nálunk már hosszú) De utána nem is aludt mostanáig! :lol:

Csöre: Nagyon ügyes Saci, hogy ilyen "jól" tűrte! :lol: :lol:

Anyós: Az a baj, hogy mire beértem már a kezében volt (és persze azt hozzáteszem, hogy sosem szeret az ő ölében lenni :), nem még ha kiráncigálja az ágyból) :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Csöre: jobban szeretem a fát, szerintem mutatósabb, hogy nem olyan lapos (persze drágább is...)

Bea: a februári tgyás még nekem se jött meg

Borcsi: küldöm :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: Igen utána már rájöttem, hogy nem a februáriról van szó! :lol: :oops: :oops: Csak egy kicsit fáradt vagyok! :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!
Az én gyerkőcöm ugyan már 20 hónapos, de engedjétek meg nekem, hogy egy picit "bepofátlankodjak" ebbe a topicba. Segítségeteket szeretném kérni. Pszichológus vagyok, és idén végzek (legalábbis remélem) tanácsadó szakpszichológusként. A szakdolgozatom témája az, hogy az első gyermek érkezése a sok-sok öröm és csoda mellett milyen nehézségeket okozhat a frissen szülővé vált pár életében. Mert lássuk be, ez az időszak, a sok gyönyörűség mellet rengeteg nehézséggel és krízishelyzettel van teli - persze vannak olyan párok, akik könnyebben veszik ezeket az akadályokat, vannak akik kevésbé. Szóval erről írom én a szakdolgozatomat, ami egy kérdőíves vizsgálatra épül. A vizsgálat olyan témaköröket ölel fel, mint szülői szerepek, gyermek születés utáni lelki és fizikai változások, a társas élet változásai stb. Az egész vizsgálat arra van kihegyezve, hogy mennyire élik meg különbözőképpen az anyák és az apák ezt az időszakot, és hogy ezek a különbségek mennyire okoznak problémát a párkapcsolatukban.
Biztosan rájöttetek már, hogy önkéntes segítőket keresek, akik kitöltenék ezt a kérdőívet. A válaszadás természetesen névtelen, a kérdőívet e-mailben küldöm el. A kitöltés kb 20 percet vesz igénybe, és a kitöltőknek annyit tudok felajánlani cserébe a segítségükért, hogy az eredményekről visszajelzést kapnak. Amiből remélhetőleg néhány hasznos tanács kerekedik, hogy hogyan vészeljük át a gyerekszületés utáni időszakot, anélkül, hogy erre a párkapcsolatunk rámenne - mire figyeljünk oda, miről gondolkodnak másképp a férfiak.
Olyan érdeklődők jelentkezését várom, akiknek egy gyerkőcük van, és akiknek a párja is hajlandó lenne 20p-t szánni a kérdőív kitöltésére.
Még egyszer bocs a bepofátlankodásért. Segítségeteket előre is köszönöm.

Rita
gyorer

Jó reggelt mindenkinek!

Csöre: Beszéltél azóta Dórával?? Hogy vannak mikor jön már vissza körünkbe?? :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Bea: nem beszéltem Dórával, nem akarom zavarni, mert nem tudom, hogy viseli az első napokat. Szerintem lassan hazaengedik. Én is szombaton szültem, és kedden itthon is voltam :) szóval lehet, hogy ma hazaengedik :D

A tgyás nem úgy jön mint a fizu? A következő hó elején? Nekünk még nem jött egy sem normális rend szerint, így nemtom :roll:

Oltás: sajnos estére elszakadt a cérna, fáradt is volt a Drága, meg, gondolom, fájt is nekije, így minimum 1 órán át lilára üvöltötte magát :cry: szerencsére éjjel jól aludt, és ma is nyugis.

Bea: anyósban lehet, hogy benne van a "megmutatomhogyhajdenagyonszeretemazunokámat" és nem gondolkodik ilyenkor :?
Az adapter mennyire jó? Nekünk is graco ülésünk van, és lehet hozzá kapni adaptert (az ülés 8 éves, akkor még nem lehetett), igazából elgondolkodtam rajta, hogy venni kéne, csak egyszerűbb :roll:

Gabi: nem csak az a baj, hogy drágább, hanem, hogy az én beszerzési forrásaimnál nincsen fakeret :( A papírral még az a gond, hogy homorodik, nem fekszik szépen a falon.

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Itthon vagyunk :)
Hát elég strapás a három gyerekkel, még így is hogy ketten vagyunk Apával, meg napközben anyukám is.

Most csak köszönni jöttem, hamarosan leírom nektek, mi, hogy történt...
Ha valaki ad egy mail címet mondjuk priviben, küldök képeket és legyen valaki olyan jó tegye be őket, mert nem tudom már hogy kellett :lol: :lol:

Csöre, köszönöm, hogy közvetítettél

Remélem mind jól vagyok, Anyukák, Babák, tesók és családtagok !

Puszi !!! :lol: :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Borcsi!

Macis kép:

Ami kell hozzá:
• Hobbifesték (vizes bázisú)
• Fa képkeret (az a legkényelmesebb, ha a kép része akkora, mint az összehajtogatott szalvéta)
• Repesztőlakk
• Decoupage ragasztólakk (én jobban szeretem, mint a sima decoupage ragasztót, mert eleve fényes lesz)
• Szalvéta
• Kicsi fafigurák
• Karton
• 3D képhez való ragasztó
• Hobbilakk

Kép

Én általában lealapozom a keretet valamilyen festékkel (vanília vagy krémszínű), mert egyrészt azon jobban mutat a szalvéta, másrészt a keretrész csak úgy simán jobban beszívja a festéket.
Alapozás után a keretet befestem egy világosabb árnyalatú festékkel, ha kell, akkor két rétegben. Száradás közben a keret kivehető belső részére rá lehet ragasztani a szalvéta egyetlen rétegét (a kivehető részt bekenni, óvatosan rányomkodni a szalvétát, hogy lehetőleg ne ráncosodjon, aztán a tetejére is ragasztólakkot kenni), és ki lehet vágni a keretre szánt napraforgókat.

Kép

Ha a festék megszáradt, bekenem a keretet egy réteg repesztőlakkal, egyirányú mozdulatokkal. Ha a lakk megszáradt (vagy vannak olyan típusúak, amiknél csak azt kell megvárni, hogy még kicsit ragacsos legyen), akkor egy sötétebb színnel lekenem a keretet. Fontos, hogy olyan ecsetmozdulatokkal, amik merőlegesek arra, amilyennel a repesztőlakkot kentem, mert így lesznek szépek a repedések. Ja, és szigorúan csak egyirányú mozdulatokkal, nem oda-vissza, mert akkor elkenődik az egész. Ha megszáradt, lekenem egy réteg hobbilakkal, hogy fényes és tartósabb legyen.

Kép

A kivágott napraforgókat elrendezve ragasztólakkal felragasztom egy kartonra (itt is csak egy réteg szalvétát), és ha megszáradt, körbevágom.

Kép

A képet beleteszem a keretbe, és a napraforgók hátuljára teszek olyan szivacsos ragasztólapocskákat, amik a 3D-s képek ragasztásához kellenek (de enélkül is rá lehet ragasztani a keretre csak sima ragasztóval :)). A végén pedig a fafigurákat teszem rá, amiknek vagy öntapadós a hátulja vagy pedig sima ragasztóval. És kész.

Kép

Kép

Kép
gabilany79

Csöre: Én nagyon szeretem, mert csak ki-be pattintom a hordozót és nem kell szórakozni a bekötözéssel! :) A hátránya annyi, hogy csak menetiránynak háttal tudod betenni, de én ezt úgy oldottam meg, hogy vettem egy ilyet :
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=37
De egyenlőre eddig erre nem volt szükség, mert mivel hogy nem én vezettem eddig, ezért nem kellett, mert én hátul ültem vele!
Én direkt ezért választottam ezt a babakocsit, mert ehhez volt hordozó+adapter és jó meleg mózeskosár! Ja és meg, mert 4 fokozatban dönthető és így nem kell majd másikat venni ( remélem) :lol: :lol:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=37

Dóra : Mégegyszer GRATULÁLOK!
Várjuk a beszámolót!! :lol: :lol: Küldöm az e-mail címem.

Kép

Kép
kbeya

Dóra: gratula ismét! :D

Bea: nem úgy van, hogy az újszülött hordozókat alapból csak menetiránynak háttal lehet bekötni? Legalábbis én még csak olyat láttam és a mienket övvel is csak hátrafelé lehet bekötni :? Aztán meg lehet, hogy én tudom rosszul...

Kép

Kép
gabilany79

Dóra: :lol: :lol: :lol: üdv újra itt, örülök, hogy visszatértél :)

Gabi, Bea: de, hordozót csak menetiránynak háttal, mert gyenge a nyakacskája, hirtelen fékezésnél sérülhet a gerince! A tükör aranyos :)
Igen, ez jobb kocsi, mint a mi régink, ez annak a turbózása :D a miénk csak 2 fokozatban dönthető (fekszik vagy ül), és nincs mózes... de nem azt használom, mert lestrapáltuk (egyszerre ült benne 2 gyerek :roll:

Csöre
csöre74

Legalább most már ezt is tudom, hogy csak hátra felé lehet a hordozót! :lol: :lol: Megokosodok itt közöttetek!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csöre:És hogy bírta a babakocsi?? Úgy értem, mert nekem azt mondták hogy a graco a legstrapabíróbb és kíváncsi vagyok hogy nektek meddig bírta a strapát és a 2 gyerkőcöt! :) Mondjuk ennyi pénzért még örülnék ha a második babát is kibírná!!! :lol: :lol:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok

Viki ismét oviban, és Niki is lassan gyógyul a takonykorból.

Nem mentünk végül csípőszűrésre, mert a sok betegség mellett esélytelen volt, ráadásul itt a gyerekdoki nézi a csípőt, nem akartam egy beutalóval megsérteni a szakértelmét.

Nekünk is ezer éves Graco babahordozónk van, mindkét irányban beköthető, csak ügyesség kell hozzá!
Ráadásul az anyós ülésen a légzsák miatt csak menetiránnyal szemben szabad bekötni! A gerinc sérülésnél nagyobb kárt csinál a légzsák, ha belerobban hátulról a gyerekülésbe!

Dóra hatalmas GRATULA!!!

Még Viki születése előtt üveget festettem, de azóta nincs időm ilyesmire. Most azon görcsölök, hogy mikor tudok végre az építkezés miatt lestrapált kertből valami szépet csinálni.

Jó hír: a tápinak köszönhetően rohamos hízásba kezdtünk, pedig összességében csak 1 evést váltottam ki vele. Még jól is jön, mert megint nőtt a fogyasztásunk :D

Ráadásul napok óta este 10-től, hajnali 5-ig alszik!!! El nem tudom mondani milyen jó érzés végre aludni :lol:

Jó kreatívkodást mindenkinek!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Kata: Örülök, hogy végre megindult a gyarapodásotok! :) :lol: :lol: És milyen jó alvóka! én is vissza sírom ezt, de a 3hónapos ugrás óta minden este felkel cumiért 1* vagy 2*! :twisted: :twisted: És utána reggel fél 6ig húzza (általában mi 7-8 között alszunk el) Utána meh még kajcsi után alszunk 7-8ig!
Nálunk is a gyerekdoki nézi! :lol: :lol:

Na megyek megebédelek! mielőtt picúr felkel! :lol:

Kép

Kép
kbeya

JAJ, de bamba vagyok!! Most veszem észre, hogy megérkeztek a képek!!! Még ebéd előtt gyorsan felrakom!!

ENIKŐ:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
kbeya

Édes pici Enikő, de gyönyörű :) meg sem látszik rajta a szülés :)
A nagyok is nagyon szépek :) nem is láttuk még őket :)

Katica: micsoda jó hírek :) gratula a gyarapodáshoz :)

Bea: szerintem is strapabíró kocsi, nekünk jól bírta :) 2-3 gyereket simán bír, de lehet, hogy többet is :wink: nekünk attól zakkant meg, hogy egyszerre két gyerek utazott benne egymás mögött ülve a fekvőre hajtott kocsiban... és már elég nagyok voltak :wink:

Csöre
csöre74

Csöre: De végülis akkor azt is bírta. (egy darabig) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dóra: Nagyon édes Enikő!! Úgy látszik sok segítséged lesz!! :):)
De jó hogy nálatok a család bemehet és meg is foghatja a babát! Mi örülhettünk annak ha csak egy percre láthatta a család! Pedig baba-mamás szobában voltam. :twisted: :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Dóra: most nézem: párod abban a pulcsiban nyomult szüléskor? Enyém Apuson egy tök ugyanolyan volt (amíg meg nem buggyant a melegtől :D)

Katica: értem, az én dokim: házi-, gyerek- és üzemorvos :( a faluban nincs is ortopéd orvos, pedig akkor dehogy mennék tovább!

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Dóra:Gratulálok Enikőhöz!!!Nagyon szép baba! :D Persze a tesók is nagyon aranyosak! :D

Gabi:Félig kész van a papírmasé méhecske :wink: Hááát ...elég macerás :roll:

Katica:Örülök,hogy jól vagytok!!! :D

Csöre:Lázas lett a szuritól Saci?Tettél a szuri helyére borogatást?

Kép
tünde733

Tünde: nem lett lázas, nem borogattam, mert nem hagyta. Ráztam a sejhaját ütemesen, de egy idő után letettem... semmi nem használt. Fáradt is volt. Ma jobb, de szerintem megint hisztis lesz, mert alig aludt.

Csöre
csöre74

Dóra:Gyönyörű szép baba,úgy irigyellek,hogy ilyen picid van :wink:
Nagyon sok egészséget,boldogságot hozzá :)

Gabi:Köszi,édes vagy.Nagyon szép lett!!
Megyek fürdetni...
Vendég

Sziasztok !

Bea, nagyon nagyon köszönöm a segítséged :)

Szülés, ahogy szokás :)

Hazajöttünk csüt. este az orvostól és meg voltam nyugodva, hogy vasárnap szépen megszülünk, ahogy megbeszéltük. Ha addig nem jön, megindítjuk és jön majd szépen.
Rendeltünk kaját, megvacsiztunk és elmentünk Apával squasholni. Én persze csak néztem őket :)
Keményedések aznap sem voltak igazán erősek, és az idejüket se tartották. Hazajöttünk, még tettem-vettem és lefeküdtem aludni.
Apa fél egy fele jött be aludni, akkor felébredtem. Visszaaludtam, de fél óra múlva pisilnem kellett. Kimentem a fürdőbe, közben gyanús volt, hogy jön a magzatvíz is talán. Meg fura görcs volt a hasamban, de nem fájás... Azt hittem a kaja volt rossz, amit ettem, ment a hasam. És egyre gyanúsabb volt, hogy szivárog a magzatvizem. Nem bírtam visszafeküdni, 10 perc múlva már nagyon görcsölt a hasam és nem tudtam mi az, de SZERENCSÉRE felhívtam a Doktor urat. Azt mondta, megindult szerinte a szülés, menjünk, jön ő is. Apa felhívta a szülésznőt, mert nagyon vacakul éreztem magam, görcsölt a hasam, de nem fájás volt... Kiderült bent van, éjszakás. Megnyugodva indultunk el, hogy Ő már ott van. Ekkor jött a döbbenet, mire leértünk a kocsihoz megérkezett az első TOLÓFÁJÁS... ugye aki szült, az tudja, ezt nem lehet összekeverni, ez egyértelmű... ÉN pánikba estem és ordítottam a páromnak, hívjon mentőt, baj van, szülünk most azonnal. Két csengés után letette és közölte, nem várunk, megyünk.
Befeküdtem hátra, keresztbe, Apa hajtott, mint az örült, 100-al a városon. Én próbáltam visszafogni a tolófájásokat, de éreztem, hogy Enikő halad kifele. Még Apa telefonált is a kórházba, hogy tolófájásokkal jövünk, nem tud felvinni a szülészetre. Lejött értünk a szülésznő, két fájás között ki a kocsiból, be a liftbe, fel. Feltettek a szülőágyra, levették a ruhám és az ügyeletes orvos közölte, kint van Enikő feje már... Még egyet nyomtam és kint is volt... Megszületett.
Pocakomra fektették, megszeretgettem, aztán vitték mérni, öltöztetni, Apa ment vele.
Nem sokkal utána megszületett a lepény is, a köldökzsinórra rácsodálkoztak, mert nem a normális volt, hanem ún. vitorlás, ami elég veszélyes, szerencse hogy nem lett baj belőle...

Szóval, egy baromi gyors (nem volt egy óra az egész), hirtelen szülésem volt. Szegény orvosom is (esélye nem volt odaérni) csak a romokat tudta eltakarítani Enikő után, mikor megérkezett. Ő varrt össze mindenfele.

De nem ajánlom senkinek...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: :shock: :shock: :shock: háromszor kellett elolvasnom, hogy követni tudjam az eseményeket :lol:
De ha ilyen gyorsan jött, akkor gondolom, hogy belül is varrni kellett (magamból kiindulva), vagy a harmadik gyerkőcnél már nem akkora gond, ha ilyen gyors? Gátsebed nagyon gáz? Vagy inkább ne kérdezzek ilyeneket? :oops:
Mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy Enikő baba gyönyörűséges :)

Borcsi: szívesen :)

Tünde: el tudom képzelni, hogy az. Mire azt a sok vékony papírt egymásra ragasztgatod úgy, hogy még közben formája is legyen....

Katica: tök jó, hogy jól vagytok :D

Kép

Kép
gabilany79

Dóra: ÚÚÚÚ,én azért irigyellek,nem is kicsit.
Képzelem,a párod mennyire meglehetett ijedve,és Te is hogy mit csináltok,ha kipottyan a kocsiba :shock: Nem semmi.Akkor beöntés se volt,mázlista :wink: Nem volt "baleset"??Szakadtál?Igaz,amit mondanak?Tudod,az,hogy minél több baba ,annál nagyobb a fájdalom?Mégegyszer gratula :wink: :wink:
Vendég

Dóra: Mit ne mondjak ez gyors volt! :lol: :lol: Ez is filmbe illő jelenet volt főleg ha még a kocsiban búj ki Enikő!!! :lol: :lol: Azért én is irigyellek, hogy ilyen gyorsan ment neked!! :lol: :lol:
Ja és nagyon szivesen máskor is! :) :)

Gabi: Neked is ilyen gyors szülésed volt?
:?
"akkor gondolom, hogy belül is varrni kellett (magamból kiindulva),"

További szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Dóra:: HATALMAS GRATULÁCIÓ EHHEZ A SZÉPSÉGES BABÁHOZ!
Tényleg jó gyorsak voltatok :shock: :lol: De az a fő, hogy végülis beértetek.
Nálunk sem engedik fel a 12 éven aluliakat látogatni a kisbabákhoz, a többi hozzátartozó is csak ablakon keresztül nézheti meg a kicsibabákat :? Úgygogy ebből a szempontból is szerencsés vagy :)

Katica: úgy tudom, hogy ahol légzsák van (és nem kapcsolható ki) egyáltalán nem lehet rögzíteni gyermekülést!!Nehogy megbüntessenek emiatt :roll:
A KRESZ szerint:
"Első ülésen utazhat a gyermek:
A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

Első ülésben nem utazhat a gyermek:
Nem szállítható az első ülésen harmadik életévét betöltött, 150 cm-nél alacsonyabb testmagasságú gyerek, még gyerekülésben sem."

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Köszönjük a gratulációkat még egyszer !

Gabi
repedt a méhszáj és a gát is, arra már nem is emlékszem hogy a hüvely szakadt-e, de lehet.
Szerencsénkre az orvosomnak remek keze van, semmit nem érzek a varratokból - az előző kettőnél se volt. Nagyon profin varr...

Borcsi
nem tudom volt-e baleset , de itthon előtte volt némi hasmenésem, lehet magamtól tisztultam előre... :wink:
Fájdalom, hát vajúdás az nem volt. A tólófájások nem tűntek erősebbnek, mint az előző kettőnél. Most talán jobban fájdogál a hasam...

Bea
:lol: :wink:

Kriszti
első nap még látogatási tilalom volt, de másnapra lekerültek a táblák és akkor bejött a család. Én addigra fizetős szobába mentem, ide meg bárki jöhet, sőt ha egy ágyas lett volna, akkor ott is alhatott volna velem bárki, van egy fotelágy...

Hát lányok, tudom, sokan irigykednek azért hogy gyorsan szültem a két lányt. Zsófinál nem is volt evvel gond, bár ijesztő volt már az is a sebessége miatt.
De ez nagyon gyors volt, túl gyors. Kérdezte is a Doktor úr, hogy azért ugye jobb lett volna vasárnap, szépen lassan a terv szerint szülni inkább ? A válaszom egyértelmű IGEN volt.
És itt azért sok minden rosszul sülhetett volna el és a párom gyors döntésének és a szerencsének köszönhetem, hogy csak néhány repedéssel megúsztam.
DE a lényeg, hogy Enikő épen egészségesen megérkezett :wink: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Dóra:Húúúú ez nem semmi volt! :wink: Még a hideg is kirázott :roll: Tényleg nagyon nagy szerencséd volt!Hja és persze gratula Apának is,hogy olyan gyors volt,és jól döntött :D

Borcsi:Nekem a negyedik szülésem is éppen annyira fájt,mint az előző három :D Mondjuk ,időben tényleg rövidebb volt a szülés :wink:

Csöre:Annál nincs rosszabb ,mint mikor totál fáradtak és annál jobban nem tudnak elaludni :?

Nálunk zajlik az élet :x Reggel fél 7-től,9 -ig csak 2 x kaptam agyvérzést :twisted: Ádám már 2 hete itthon van ma meg már Jázmin is itthon maradt.Fáj a torka és a feje. ketten olyanok ,mint az ördögök :twisted: Most is "ölik" egymást :twisted:

Kép
tünde733

Dóra: akkor jó :) én sem panaszkodhatom a dokimra, hibátlanul rendbetett mindent "odalent" :oops: :P

Bea: hát, az úgy volt, hogy nekem az 1 ujjnyiról 4 ujjnyira tágulás része és a kitolás ment villámgyorsan, ráadásul éretlen volt a méhszáj és a méhnyak, szóval Kristóf is "mindent vitt", szerencsére gátmetszésre még volt idő, de belül is varrtak asszem, hogy 3 helyen (úgy emlékszem, hogy a hüvelyt is, de nem mernék rá megesküdni)

Kaica: én is úgy tudom, hogy az ülést csak menteiránynak háttal lehet bekötni és előre csak akkor, ha nincs vagy kikapcsolható a légzsák.

Nálunk elég szarul indult a reggel, apa iszonyatosan elvágta a kezét.
Vannak azok az Ikeás üvegedények, és az egyiknek akarta lecsavarni a tetejét és az egész széttört a kezében.
Ezekről van szó:
Kép

Iszonyat mérges lettem, be kéne menni reklamálni, csak szerintem nem hinnék el :evil: :evil:
Szóval, akinek van ilyen, az óvatosan bánjon vele.

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?