Új privát üzeneted érkezett!

Köszönöm az infókat, pedig már örvendtem, hogy ennyi pénz fog járni 2 évig.

De ami most jött, az a tgyás kb. félhavi része, tehát még hátravan a gyed is. Csak abban reménykedem, hogy egyben megigényelték a suliban minden járandóságomat. Hanem legfeljebb hibernáljuk magunkat pár hétre :lol:

Edina: megtanultam a kis verset és én is ezzel altatom Annababát, ezt énekelgetem neki.

Momoska: jobbulást a gyerkőcöknek!!!

Nem tudom, észrevettétek-e már, hogy a gyerekek különböző emberekre egész másként reagálnak? Nem úgy gondolom, hogy azonnal, hanem a látogatás után.
Anna legalábbis van akinél sir, nyűgös, máskor meg teljesen nyugis.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki

jajdejo momoska hogy irod hogy jon a huvosebb ido koszi!

es tenyleg, jobbulast a gyerekeknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aranyos lehet Borisz ahogy nevet a tusszentesen :)

ja en gyedet kb. 70ezret kaptam pedig 90 a bruttoja. na ez meg hogylehet...

KépKép
Kép
csillaz

Kolost egy órája altattam el - remélem még alszik fél 8ig.
legalább ki tudtam teregetni, meg apával vacsiztunk is.

nem tudom ti hogy vagytok vele, de én állandóan éhes vagyok. tisztára mint mikor kolost vártam. akkor ez még érhető volt, szgénynek nem volt mit enni - úgy értem, nem voltak tartalékaim, azt ette amit épp én. de most? pedig már csak 2x szoptatok, de úgy látszik még mindig megterheli a szervezetem. de legalább nem fogyok tovább.

a hűvös idő nekünk is jó lenne...
Vendég

jó reggelt!

Az éjszakánk a szokásos szar volt, hasonló az előzőkhöz. Ráadásul f5-kor felkelt, na persze visszaaltattam!
A levendula párologtatása nem segített semmit sem!
Ma apának kiadtam hogy menjen el a bioboltba a láncért, talán lesz ideje rá, meg valami nyugtató teát is kiadtam neki hogy vegyen.

Késő este megjött a hűvös idő hozzánk, jól lehült a levegő, de már most süt a nap, uh. nagyon hüvös nem lesz.

Orsi: Ha este ilyen sokáig alszik, akkor mikor alszik el utána? Ha nagy ritkán 6-kor kellett elaltatnom én akkor csak fél órát hagyom aludni, mert akkor nagyon későn aludna el újra. Bár ahogy most vagyunk ez mindegy is lenne, úgyis óránként fölkel.

valamelyik nap írtad Orsi, hogy te inkább Boriszra szavaznál ha a két gyerek között kellene választani. Háááát most én inkább elviselném Alíz napközbeni sírását, ha éjjel aludhatnék tőle......

megyek mert már reklamál, álmos.

KépKép
domidina

Sziasztok,

Végül 8kor keltettem. szegénykémet nincs szívem felkleteni, de muszáj, hogy vacsizzon, különben éjjel keltene.
Elég hamar visszaaludt, kb 3/4 9kor - ha jól emlékszem. és ő akart az ágyba menni, dörzsölte a szemét, és nyűgös volt.

reggel is "jó" kisfiú volt, 7ig aludt.
aztán gyorsan elszaladtam vele a gázművekhez, apának kell néha szállítgatnom iratokat/terveket. szerencsére nincs messze, itt volt a fiumei úton. de már most 8kor olyan meleg van. Még jó, hogy vannak felhők, meg kicsit fúj a szél is.

Szerintem ha kolos olyan lenne mint Borisz akkor meg azt mondanám inkább Alízt választom. :) mindig az a jó ami nincs.

Edina: szívből remélem, hogy használni fog nektek a lánc és végre kialudhatnád magad.
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm, köszönöm, köszönöm mindenkinek a segitséget és a felvilágositást.

A havi 130E körüli összeg az stimmel, + csp, eddig ennyit kaptam. Habár nekem az sem világos, hogy miért változó az összeg, hol 123E, hol 126E, hol 133E.
De most 65E érkezett a számlámra, ami a tgyás vége lehet, de akkor még jár a fentmaradó időre gyed is. De majd ennek utánaérdeklődöm.

Orsi: köszönöm, nagyon jól sikerült a múltkor a melegküldés, jó bőven küldted, nem sajnáltad. Most már csak délelőtt és este megyünk ki.

Anno Geri 4 hónapig átaludta az éjszakákat, akkor kezdtek jönni a fogai és attól kezdve 6-7x kelt. Emlékszem, nagyon rossz volt, mindig fáradt voltam. Amikor 6 hónapos volt, már 6 foga volt, Annának most jelentek meg az alsók, ma már láttam is hegyüket.

Anna soha nem alussza át az éjszakát, de nem olyan vészes, éjjel 1x ébred, hajnalban többször.

Edina, lehet a szobájában kellene aludnod egy darabig, hogy ne kelljen annyit vándorolj, lehet Lili is nyugodtabban aludna.

Kép

Kép

háromszéki

Hűha, de jó kis forgalom volt! :D
Edina, mennyi levendulát párologtattál? Imádom az illóolajokat, vettem is könyvet meg minden és azt írják, hogy nagyon kell figyelni az adagoknál, mert ha túl sokat rak az ember, akkor az ellenkező hatást váltja ki, ha keveset akkor meg persze nincs meg a hatás.
Légtérben párologtatva nyugtató hatású:5 csepp germánium + 3 csepp citrom illóolaj. Levendulát erre az esetre fürdőhöz ajánlják, de az felnőtt kádadagnyi. Esetleg próbálj levendulás fürdetőt (bár nekünk nem jött be). Persze csak ha érdekel, ha nem természetesen hagyd figyelmen kívül. Lehet, hogy teljesen jó lesz a nyaklánc és csak emlékek maradnak a rossz éjszakák!

Nem is tudom miért nem vetettem még be Levinél az illóolajat..
Pedig éjfélkor nagy nehezen elaludt (ezt már megszoktam), Kelt 2 előtt aztán 4kor, 5kor, 6kor,7kor, 8kor végul 9kor végleg. És mindannyiszor szopi :roll: 8)

Mostmár hivatalosan is kijelenthetem Cuci utálja a krumplit. Lenyeli de szó szerint öklendezik. Próbáltam már magában, répával, sültalmás gabonapéppel ( mind a kettőt imádja), de semmi. A sültalmás gabonapépben olyan kevés krumplit tettem, hogy nem is lehetett érezni az ízén, de még így is öklenedezett :?
3 névre hallgat: Cuci, Levente, Levi.

Momoska örülök, hogy javulófélben vagytok!

Ha csináltatok már cukkinit a gyerkőcnek ( nem bébikaja volt ) csak megfőztétek vízben miután kimagoztátok? Fűszer? A brokkoliba csak fűszerkömény kell? ( A főzővízbe)

KépKép
kora

háát hogy mennyi levendulát tettem??? Jó kérdés, 5-6 csepp biztos. Egyenlőre megvárom a láncot, aztán ha nem jön be jöhet a többi.

Kora: És hogyan készíted el? Én szoktam bele tenni kész tápszert, vagy sajtot, hiszen mi is tejesen készítjük a pürét. bár nálad a tejtermék még kizárva. Sós vízben főzöm. Illetve vannak olyan gyerkőcök, akik nem szeretik azt az állagot ami után összeturmixolod. Olyan gumiszerű lesz az egész. Persze ha magában csinálod. Pedig jó lenne ha megszeretné, mert egyenlőre ez az alapja majdnem mindennek.
+ha annyira kevés a krumpli benne, nem lehet hogy akkor a másik összetevő sem jön be neki? vagy az már kipróbált?

most látom te sem sokat alszol akkor?

KépKép
domidina

sziasztok,

Orsi,
aranyos ez a Kolos, felebred 8kor (pontosabban felebreszted), eszik aztan megint megy aludni. nagyon kis draga!!!

Eva,
szerintem havonta amit szamfejtenek, az adott ho napjait figyelembe veszik, ami ugye valtozik. Meddig lesztek ott Erdelyben? (ha jol ertelmezem meg ott vagytok ugye) :)

Kora,
En a cukkinit nem magozom ki, felszeletelem (a hejat megkostolom, ha nem keseru azt sem szedem le), megfozom es osszeturmixolom a tobbivel. van hogy teszek krumplit, van hogy nem. vettem tojasmentes tesztat (bio, barna talan durum) es azt is tettem bele).
Most Norinak nagyon piros kiuteses a popsija, lehet hogy a paradicsomtol? vagy elkezdtem en is adni neki joghurtot, sajtot, talan attol is lehet? mitol lehet kiuteses a popsi?

Edina, kitartas, drukkolok hogy bejojjon a nyaklanc. Bar tegnap ahogy meglatta a doki, azt mondta, vegyem le, latott o mar beakadasokat. meghogy vegyek ki mindent a kisagybol, ne hasznalja felleponek es konnyebben kiesik. szoval a lancot most csak akkor teszem ra amikor latom. dehat ejjel csak nem tud beakadni nagyon...

Kerdes: utazoagybol 60 centi szelesnel nagyobbat latott mar valaki? most akarunk venni de jo szeleset, mert itthon is allandoan korbe-korbe forgolodik, amikor anyunal vendegeskedtunk, az o kisagyaban mivel nagyon keskeny volt, nem tudott meg oldalra fordulni sem, igy nehezebben is aludt el.

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz

Évi: úgy olvadtam a melegküldést, hogy melegkiütés. :) örülök, hogy jól sikerült küldenem.

melegkiütésről jut eszembe, Kolosnak a nyakánál, ahova lelóg a haja, ott volt piros pöttyös, + foltos. ezért tegnap levágtam kicsit hátul a haját, ami rálógott a nyakára. Szabi szerint Adolf hitleres lett hátul a haja. :) az nem tudom milyen, de szerinte olyan. mind1, legalább nem sül meg.

de jól jött ez a kis enyhülés!

én még csak babakajában adtam neki cukkinit, de mikor a brokkolit csináltam, azt együtt főztem a répával+krumplival, meg pici só.
Kolos is azóta rajong a főzelékekért amióta sajtot is teszek bele. különben elég borzalmas ízük van.
fura, hogy nem szereti, pedig a krumplinak elég semleges íze van, szerintem, azért jó alapnak az. rízzsel próbálkoztál már. igaz, hogy nem annyira tápláló mint a krumpli.
Vendég

csilla: megelőztél! :)
igen, aranyos kismanóm van! most is ahogy visszaértünk a sétából, beraktam az ágyba és alszik...

szerintem elképzelhető, hogy a tejtermékektől van. ja, meg nekem azt mondta a védőnő, hogy attól is lehet piros, mivel ha fogzik erőteljesen nyálzik, ezt lenyeli és a savas nyál kicsípi a popsiját.
Vendég

Kora: most hogy irod Levi ébredéseit, szerintem Gerivel is hasonló volt anno. És neki is mindannyiszor szopi.

A krumplival kapcsolatban az jutott eszembe, hogy nem biztos, hogy nem szereti, hanem még nem kell neki. Levi 5 nappal idősebb, mint Anna, lehet, hogy egy kis gyümölcs+anyatej elég neki. Legalábbis nálunk ez van most. Tudom, régebben kapott hozzátápit, akkor nem volt elég neki a tejem, szivesen ette az almapürét burgonyával (Kecskeméti). De amióta itt vagyunk, nem eszik egyebet. Délelőtt kap egy fél banánt almapürével, délután barackot, este fürdés előtt tejpépet. A többi anyatej. Pedig próbáltam adni egyebet is, burgonya-alma, burgonya-sárgarépa, egy kis husi, de nem ment.
Gerinek kifejt anytejjel higitottam a krumplit vagy főzeléket.

A cukkinit egyébként egy kis vajjal vayg olajjal, borsikafűvel, petrezselyemmel izesiteném. A brokkoli valóban csak egy kis köményt igényel a könnyebb emészthetőség miatt, amúgy elég intenziv ize van. Ha magunknak főzöm, krumplit teszek bele.

Kép

Kép

háromszéki

Vendég

hat nekem van alizom is boriszom is, megis borsora szavazok szulobaratsag szempontjabol, bar ketsegtelen aliznal nagyon hamar tudtam, h. pontosan tudja, ki az anyja...ez a kis franya diszno tan meg ma se nagyon:-)
bar ha borso orankent kelne, minthogy 2-3 hete voltak neki is nyugos ejjelei, azt se nagyon birnam...ma felsirt, amikor zuhanyoztam, meg tegnap is (itt behallatszik fertodon kicsit, de eddig nem zavarta. apja megsimizte, s visszaaludt, de igy is 2x evett, bar anyam szerint ez csak egyszeri ejjeli ebredesnek szamit mar, mert - hangsulyozom: anyukam szerint - reggel 6 utani keles mar nem ejjeli ebredes, ha a gyerek f9-9 kozott mar alszik(szerintem igencsak hajnali), mondjuk ma n8kor volt a 2. evese, de en olyan kis almos voltam, meg aliz is aludt (mar teljesen jol van, nemtom, mi volt ez a hosszu nagy laz), h. visszaraktam az agyaba, s aludt meg f9ig (fertodon mindig hosszabban alszik. napkozben is, ejjel is).

evi, en a 130E koruli osszeget csp-vel egyutt kaptam anno,azaz remelem, h. a csp benne volt, mert en egy osszegben kaptam,. de ha nem volt benne, akkor nem, kaptam...hm.

itt ma jo huvos van, bar eppen most kezd tisztulni. borisz meg ebredni....ma a brokkolit probaljuk! az is terem mar a kertben! nekem nagy kedvencem. en ehhez is raktam egy kis petrezselymet. a cukkinijet mar probaltam petrezselyemmel is, bazyalikommal is, zyalyaval is, ezek vannnak frissen a kertben. azaz van meg nehany, de azok erosebb izu fuszerek...
zsenge cukkinit hasznaltam, en se magoztam, de a hejat levettem, bar ketsegtelen, h. a parjanak, amit magunknak foztem rakottan-felfujtan, annak fennahgytam.

kora! a rizs is jo surito anyag...vagy a krumplipelyhet probaltad mar?? hatha azt nem erzi meg. de nem lesznek ezek a kolykok mindig olyan izlesuek, mint 6-7 honaposan!! ami nem megy, azt meg ne eroltessuk!! minek?? a karacsonyi menut mar ugyis vegigeszik:-)

Kép
Kép
momoska

Köszi a tippeket!
Egyenlőre hagynám a krumplit, rossz nézni ahogy öklendezik tőle. Csak a krumpli lehet, mert az összes többit szereti, azok már kipróbált kaják. Majd kipróbálom a rizst, bár most főztem meg magunknak bazsalikomosan ebédre az összeset, úgyhogy majd legközelebb.
Nálunk is az étkezések nagy része szopi még mindíg. A reggel 9órás és a du 6órás szent szopinak számít, nem térítheti el tőle semmi, még az sem ha előtte 1órával evett. Kora du-án kap gyümit este fürci után zölséges vagy gyümölcsös pépet.

Én is úgy hallottam lehet a fogzástól is popsikiütés, meg kajától is. Szerencsére Levinek eddig csak melegtől volt és elég hamar el is múlt.

Képzeljétek már látszanak a felső középső fogacskák is! Az egyik már egy picit át is törte az ínyét. Pedig azt hittem a mellettük lévő fog előbb kijönni. Azok voltak kifehéredve

Hát Edina, hogy én hogy alszom? Valóban nem túl jól, de én rászoktam a fekve szoptatásra. Így tudok valamivel többet aludni. Persze vannak hátulütők: szépen be van szokva a szülői ágyba, küzdünk a kiszoktatással, ami most megrekedt, + azért mégsem túl jó egy pózban feküdni. Szóval nem olyan pihentető, mint lehetne, de így vészeltem át az első hónapokat is. :wink:

KépKép
kora

Na megvan a nyaklánc föl is tettem, íme:
Kép

Meg teákat is hozott, afrikai vörös tea(ezt ajánlotta valaki) macskagyökér, citromfű, orbáncfű. Ezt mind, pedig csak választási lehetőségnek írtam ennyit. Az afrikait főztem meg, majd kipróbálom.

Lili már nem szopizik így a fekve szopi ezért sem jönne be, meg nem is szopizott így, na meg még az ágyunkban sem aludt, és nem is szeretnénk, uh. marad az átsétálás.

Remélem ma jobban fog aludni, kíváncsi leszek.

Én még cukkinit nem főztem, pedig van eltéve a hűtőbe, majd holnap az lesz a menü. Ma borsófőzi volt, nagyon ízlett neki.

Jó éjt mindenkinek! Mára búcsúzom.

KépKép
domidina

örülök, hogy alíz már jobban van. és Borisz?

ez a gyerek már megint alszi. úgy látszik ha nem bátja a foga, akkor napi 3x alszik, igaz az előző kettő nem volt több 1,5 óránál,de az is vlmi.
Vendég

jól áll Lilinek a nyaklánc
Vendég

Sziasztok!

Hat velunk is tortennek a dolgok.
Egy hete kedden jottunk vissza ide Dubrovnikba.Mult het vasarnap Nuncsi belazasodott ugyhogy hertfon elvittem dokihoz,ahol azt mondtak,hogy csak adjam a lazcsillapitot semmi baja.Kedden hazarepultunk es nuncsikenek meg magasabb lett a laza,ugyhogy benyomtam neki egy kupot.kicsit lejjebb ment,de aztan megint felment.este ugy dontottunk danival,hogy bevisszuk az ugyeletre.Ott vettek tole vert,ami kimutatta,hogy a feherversejtjei nagyon alacsonyak,de nyugodtan menjunk haza,nins semmi komoly.Erre masnap reggel 4 nem fogadott hivas a telefonunkon.A korhazbol telefonaltak,hogy azonnal vigyuk vissza Nuncsit a korhazba,mert valami nem ok.
Visszamentunk,megint vervetel,feherversejtek meg mindig nagyon alacsonyak,igy azt mondta a doki,hogy maradjunk bent a korhazban megfigyelesen,vagy haza is mehetunk de akkor tuti kell antibiotikum.Szoval ugy dontottunk bent maradunk.Laza mar nem volt szerdatol,teljesen jol volt.Tetszett neki a korhazai agya, ugralt mint egy kis majomkolyok es visitozott.Nem igazan nezett ki betegnek.Csutortokon megint vervetel,addigra mar tele volt kiutessel,igy lekuldtek egy borgyogyaszt is,aki azt mondta hogy egy herpesz virusa volt ami 3 napos lazzal es kiutessekkel jar.Nem komoly,erre nem kell gyogyszer.VerEredmeny nem jo.Maradunk.Aztan szombaton megint vettek vert de akkor mar ugy voltam vele,hogy barmilyen az eredmeny megyunk haza,nem birtam tovabb.Nuncsi allandoan menni akart valahova,kuszni nem tudott,mindig vissza kellett fognom,egy csomot kellett cipelgetnem a hatam mar kivolt, a horvat ellatasrol nem is beszelve.Szoval pakoltam mig vartuk az eredmenyt.De sajnos meg mindig nem volt jo. Feherversejt 0.8 , normal ertek pedig 23-60 kozott van.Szoval mondtuk a dokinak mi megyunk.Erre azt mondta ok,talan meg jobb is lesz otthon,csak ne talakozzon senki massal rajtunk kivul,es fertotlenitsunk mindent,nehogy elkapjon valamit.Mivel a bacik ellen a feherversejtek harcolnak,az meg nekunk nincs eleg.Ezert kell vigyaznunk.Hazajottunk.Hetfon kellett mennunk megint.Erre vasarnap furdetes kozben Nuncsi egyszer csak elkezdett sirni.Kiderult faj a kis fulecskeje.Na mar csak ez hianyzott.Hetfon elmentunk vervetelre,eredmeny majd szerdan,elmentunk a fuleszunkhoz is,aki azt mondta semmi komoly,lehet csak a foga miatt faj neki.Mert hogy az,azok is jonnek.Ketto egyszerre.
Most varunk mit mondanak holnap.Mar jo lenne tul lenni rajta, es tudni minden rendben.

Edina a mi ejszakaink is megvaltoztak.Nuncsi kb 3 hete minden ejszaka vagy 4x felkel.De csak felsir,ilyenkor adok neki egy kis vizet,szipakol egy percig aztan alszik tovabb.Ugyhogy most velem alszik,nekem igy kenyelmesebb.

Vettem neki egy bazi nagy medencet,most az a jarokaja.Egesz nap all,ket napja meg elkezdett oldalazva lepkedni.Meg amit mar ket hete csinal hogy kipakolja a jatekos ladajat.Es hallgat a nem szabad-ra.Igaz ahogy raszolok,hogy valamit nem szabad elkezd morogni.Ha olyan kedve van magatol megkajal a cumisuvegbol.Szoval fejlodunk.Es egy hete elkezdett nagyon komolyan bujni hozzam,amiota lazas volt.Ha valaki felveszi mar nyujtja a karjat felem,hogy jonni akar.Nagyon jo erzes.

Egyebkent Nuncsi 7200 gramm,de egyatalan nem vekony.
Hozzataplalassal meg mindig nem nagyon haladunk.Kostolgatunk.

En Maxi cosi tobit fogok venni.A mi hordozonk 13kg-ig van,bar mar most lelog a lab,ugyhogy en azert nemsokara valtok.

Szeptembertol elkezdem a kozmetikus sulit,ugyhogy Nuncsike heti ket fel napot bolcsibe lesz,vagy nagynenem fog ra vigyazni.
Bocsi hogy nem reagalok senkinek,de vegig kellene olvasnom a hsz-kat,az meg eleg hosszu,de nekifogok.

Itt nagyon meleg van,alig varjuk hogy mehessunk uszni megint.

Mindenkinek puszi
Reka

Kép
mamice

Kép Kép

Kép
mamice

Sziasztok!

Hááát ez a Nüncsi egy tünemény, igazi kis hölgyecske!!!
Réka: Sajnálom hogy ez történik veletek, szörnyű volt még olvasni is. Remélem mára kiderül mia probléma, mert talán ez a legrosszabb, a bizonytalanság, az hogy nem tudni mi a baj.
Reméljük semmi komoly!

Lili is már emelgeti a karjait ha föl akar jönni, vegyem fel. És hogy tud mérgelődni, amikor ez nem történik meg.

Egyébként csajok mennyei volt az éjszakánk!!! Gyorsan le is kopogom nehogy elkiabáljam Kop.kop.kop. :lol: :lol:
Fél 9-kor beraktam az ágyba és aludt reggel 4.45-ig! Hallelúja.

Hogy minek köszönhetem nem tudom, a lánc este nem volt rajta csak fürdésig, és friss levegő ment a szobájába este. Tibi szerint ez volt a nyitja, mert Lili nem bírja a meleget.
Ja és hogy hogyan aludt!!!! 9-kor benéztem hozzá, hát a hasán van. Mondtam is, hogy el sem alszom mert fél óra múlva úgy is mehetek be hozzá megfordítani. Nem kellett, legközelebb f1kor keltem fel, benéztem hozzá, hát még mindig a hasán fekszik, aztán még 3-kor ébredtem és még mindig a hasán persze máshol. Ez hihetetlen!!!!!

megyek kocsizunk egy kicsit aztán alvás. most szuper hűvös az idő.

KépKép
domidina

Jó reggelt,

hű, Réka ez nem lehetett könnyű nektek, főleg neked a korházban egyedül! Szegény Nüncsi, remélem minél előbb kilábal ebből a betegségből. és hol kaphatta el ezt? lehet tudni?
nem tudom mikoriak a képek, de elég vidámnak néz ki a kiscsaj!
Úgy látom nem kell sok és Nüncsi szaladni fog. :)

kolos ma f8kor kelt, és 8 után kapott enni. vlhogy reggel felébredés után nem akar azonnal szopizni, előbb még játszik.
szerencsére helyreállt a szopási kedve is, rendesen eszik, de este mindig éhes marad, így adnom kell mást is.

Edina, de jó, hogy végre aludhattál!!! Nagyon örülök, hogy Lili végre átaludta az éjszakát!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kép
Vendég

Koszi Edina!

Nekunk masfel hete nincs nyaklanc,mert Nuncsi leragcsalta magarol.En ejszakara is rajta hagytam. lehet veszek ujat,de csak azert mert aranyosan all Nuncsinek.Sok valtozas nincs lanc nelkul.

Orulok,h vegigaludtatok az ejszakat.Nuncsi 2x felsirt,de aldt tovabb.3.nal vizzel aludt el,4.nel magamhoz vettem es ugy aludtunk reggel 8 ig.egyebkent 8ig mindig alszunk.

szep napot!

Kép
mamice

Koszi Orsi!

A viruson mar tul vagyunk,nem tudom hol kaphatta el.ha beirod a keresobe hogy "3 napos laz" minden kijon a betegsegrol.gyakori betegseg ennyi idos korban allitolag.
a kep ket hete keszult,de most is ugyanilyen jokedvu.
puszi

Kép
mamice

asszem Csilla kérdezte a minap az utazóágyat, én mintha a brendonban láttam volna 60 centinél nagyobbat, meg a camponában a bababoltban - de gondolom nem fogtok vecsésről a város másik végébe autózni. de csak gondolom, hogy nagyobb volt, mert ki volt állítva egy csomó és mintha az egyik szélesebb lett volna.

Edina: tényleg lehet, hogy a friss levegő volt az oka. Kolos sem bírja a meleget, nappal alig alszik, és reggel is hamarabb felébred. Ma pl - ahogy írtam is - fél 9kor kelt, és este fél 9kor raktam le (ez 12 óra alvás). de már 8kor dörzsölte a szemét + ujja a szájban, hogy aludna.
Vendég

Sziasztok!

Mamice, nem semmi hogy mi tortent veletek, remelem mostmar csak emlek marad az egesz de azt is hamar elfelejtitek! Nuncsi nagyon szep kiscsaj, Norihoz kepest sokkal fejlettebb, pedig Nori sulya nehezebb (persze mi meg nem allunk meg nem is kuszunk igy a haj nincs ledolgozva). Nehez lehetett allandoan Nuncsi utan menni, vinni a korhazban.

Edina, orulok hogy jol alakult az ejszakatok, csak igy tovabb!!!!!!!!
Nori ejjel csak egy kis body-ban aludt, igaz hideg volt a laba reggel de szerintem nem fazott, jot aludt o is reggelig, 7.30-ig bar este nehezen aludt el (vegul 21-kor).

Orsi, koszi hogy irtad hol lattal utazoagyat nagyobbat, penteken pont a varos masik vegeben fogunk jarni, a Vaci uton ugyhogy be fogunk nezni a brendonba. Az elefani boltot hivtam fel ott lattam 100x100as utazoagyat ami kesobb kiderult hogy jaroka (de uagynak is megfelel) csakhogy 37ezer forint.. asszem azt kihagyom.
Nori sem eszik reggel rogton ahogy felebred, csak egy oraval utana. ez is a gond, hogy igy este nagyon kesore esik a vacsora ideje.

a szallodaba ahova megyunk adnak kisagyat de kiderult hogy az is utazoagy, ugyhogy valsz visszuk a mienket, az tuti sajat (amugy nem vagyok ennyire tisztasagmanias de amit lehet szeretek kikuszobolni)

sziasztok
csilla

KépKép
Kép
csillaz

na most sem latszik a vonalzo rendesen csak a foto. (Orsi a tietek es a mienk)

KépKép
Kép
csillaz

Szisztok!

Mamice, őrjítő lehetett az elmúlt heted! Tudják, hogy mi volt ez? Ja látom írod, hogy sok babánál előfordul ez. Akkor is szörnyű, főleg hogy többször haza is küldtek mondván, hogy semmi baj! Egybként nagyon szép kislány!

Edina örülök, hogy nektek végre nyugis éjszaka volt! Nálunk a felső fogacskák miatt szörnyű volt, alig aludtunk. Egész éjjel szopizni akart! Éva, azt hiszem te írtad, hogy neked is ilyen volt a fiad. Mikor szokott le erről, nem emlékszel? Szóval Edina Lili nagyon cukor a nyakláncban. Adtál teát is?

A cukkini pipihússal meg péppel annyira tetszett Levinek, hogy éjszakára 200!-at bevert belőle.

holnap jönnek barátaink, itt is alszanak (hozzák az egyik gyerkőcöt), remélem addigra kibújnak rendesen azok a fránya fogak és tudnak majd nálunk rendesen aludni!

KépKép
kora

Egyébként én rendesen látom a vonalzókat.

KépKép
kora

Lili sem eszik reggel azonnal, egy kevéske tápot megiszik max 50-et, aztán később adok neki pépet.

Csajok, tényleg nagyon jó volt aludni, rám fért már.

Kora: teát nem adtam neki, majd ma este, mert mire megcsináltam, meg állni hagytam, addigra evett és utána meg már nem adok neki inni. Majd ma este kap belőle.

Én egy vékony rugid adok rá, de azt hiszem én is lecserélem rövidnacisra. Gondoltam így be sem kell takarni, de mégis melegen van. Hát úgy tűnik még igy is túl meleg neki a szoba.

Ma cukkinis kaját kap, főztem bele krumplit, répát, meg pipihusit.
Tényleg Kora már kérdezni akartam, hogy hogyhogy este adod neki a kaját? Miért ezzel az időponttal kezdted?

megyek mert reklamál.

KépKép
domidina

hát ez a gyerek nem sokat aludt déleőtt: 9- n10 körül altattam el, és 9:50kor már fel is kelt. kapott gyümit, aztán 12 körül fog ebédelni.

elég nyűgös, csak úgy tudtam főzni, ha kitoltam a babakocsit a konyhába, és nézett engem. de azt is elég hamar elunta, leraktam a földre, na az már tetszett neki, pakolhatta a dobozaimat. :)

az elefánit én is szeretem, tök nagy a kínálat (ott vettük a babakocsinkat) és most akarunk autósülést venni (de ezt tudjátok) és én is ma hívtam őket mennyi a maxi cosi tobi náluk. nekem is ez tetszik a legjobban (mint rékának), meg a besafe izi comfort. a tobiban az tetszik, hogy a bizt.öv nem tud a gyerek alá gyűrödni - de ez már csak kényelmi szempont.

egy perce sem ülhetek le, mert mászik ezerrer... na leült, megtalálta a papucsom. imádja a cipőket, és az ékszerek. család mindig mondja ebből a gyerekből ószeres lesz vagy cipész. :lol:
Vendég

Legelőször nem esti kajával kezdtem (még a tápszeres időkben), de azt mondta a védőnő adjam neki éjszakára a tápszert, hátha akkor jobban fog aludni. Mivel valamivel javult a helyzet, maradt este a tápi. Mivel elsőnek ezt szerettem volna kiváltani, ezért adom neki a kaját este. Gyümit kap kora du-án. Jól éreztem rá, hogy a tápszert ki kell váltani, mert úgy néz ki attól "taccsolt" rengeteget. Azóta amióta nem kap szinte semennyit nem bukik.

Én éjszakára már régóta vagy csak egy pólót, vagy trikót/trikós bodyt adok tá. Rövidújjú bodyt akkor ha kicsit hűvösebb van. Sima textilpelussal szoktam betakarni, de ha annyira meleg van akkor a fél éjszaka még azt sem, különben ennyit sem aludna. Így is van amikor cserélnem kell a feje alatt a pelust (textil :P ), mert csupa víz. Mondtam, hogy borzasztó izzadós!

KépKép
kora

reka,
csak korhazba ne keruljon az ember fijjja es leanya, nehezebb kikerulni onnan, mint egy bortonbol!!!
egyebkent a harom napos lazon (roseola, tenyleg egy herpes virus) kb. 2 eves korig a kolykok 80%-a atesik. aliz 10 honapos volt. 39 fokos laz 3 napig, aztan 4. nap csak kiutes. 5. nap mar asse nagyon. gyanitom, h. borisznal is ez volt a horghurutja kozben, csak kisebb lazzal, de a kiutesei tipikusak voltak.
csak a sok idetlen magyar doki a 2. nap laznal altalaban beparazik, s inkabb ad antibiortikumot, aztan a kiutest meg rafogjak a gyogyszerre, vagy a melegre (rosszabb esteben, pedig akkor mar ok is tudjak, h. feleslegesen adtak az antibiot, csak nem valljak be). nektek szerencsetek volt reka, h. nem kaptatok antibiotikumot, igy nuncsi erosithette az immunrendszeret.
a korral talan alakul nuncsi immunrendszere, ertsd: feherversejtszam! erre jok a kisebb betegsegek!!! azaltal erosodik!

edina,
ez tuti!!! orulok. gratula. borisz csak egy bodyban alszik, ha meleg van, s nem is takargatom, ha kitakarozik, csak most, h. kicsit nathasabb, most is csak a labfejet!

borso is csak(!!!) 4kor kelt eloszor enni, majd n9kor! erzitek a kulonbseget??? en mar ennek is nagyon orulok:-))) mar csak a kettonel tobb ebredesnel vagyok kibukva:-)
de - koloshoz hasonloan - delelott o is csak 40 percet aludt a 2 ora helyett! ennek nem orulok. de dumalgat aranyosan az agyaban.
bar en szarul aludtam ejjel, mert en is lebetegedtem, torokfajas. (mindig mindent elkapok aliztol) es sajna tegnap estere aliznak ujra hoemelkedese lett es a fejet fajlalta. misztikus.
borisz "csak" nathas egyelore...s ot ismerve, a kohoges erosodeset nem usszuk meg, de lassan majd visszamegyunk azert pestre!!!

csilla,
nekunk 140x70 cm-es a kisagyunk, s szerintem utazoban is ez a ket standard van, de jarokaban is siman elalszanak a kolykok, sot...!
nekunk sose volt utazoagyunk. alapbol csak olyan helyre megyek, ahol adnak kisagyat es kiskadat, mert igy se fer be az ember az autoba 1-2 gyerekkel mar!

Kép
Kép
momoska

csak gyors bekukk, mert felkelt fél óra alvás után, pedig előtte "megtömtem" cukkinis főzivel gondoltam alszik egy jót. Ki is mentem a virágoskertembe gazolni, hát nem abba kellett hagynom.

Most meg már mérgelődik a szőnyegen, hogy egyedül kell játszania. Na talán elfoglalja magát, talát egy könyvet. Eddig a klaviatúra zsinorját tekergette.

Momoska csak gyógyuljatok meg hamar. Szegényke edzésben vagytok mármint a betegségeket illetően.

KépKép
domidina

Egy órája aludt el...jaj, csak még aludjon egy picit! épp egy jó könyvet olvasok - csak felálltam megnézni mit írtatok - még van belőle 300 oldal (összesen 500) de olyan izgalmas. a nyár nekem mindig az olvasásról szól/szólt - és kolos azért hagy nekem egy pici időt, nem kellett változtatni a szokásaimon.

ma gesztenyés cuccot adtam neki. kecskemétiben volt geszetnye, alma, husi (szerintem elég borzalmasan hangzik, meg nem enném) de neki ízlett. úgy tömbe magába, nyitotta a szaját.
pedig szeretem a gesztenyét, télen majd' minden nap sütöttem, de így pépesen vlmi borzalmas íze volt. milyen fura, hogy most még bármit megesznek, de ahogy nőnek egyre kifinomultabb lesz az ízlésük és fogadok, hogy 3 év múlva ezt a koncervet már nem tudnám beletukmálni.
Vendég

jo kis strandos-csapkodos-lebegos kepeimhez meg nem jutottam hozza, de legyen trikos-lancos-vigyorgos!
Kép

es egy hintaban meltatlankodos...

Kép

meg egy kismamasos...falumbeli kismama, egyutt szokunk(!!!) setalni :wink:

Kép
Kép
momoska

na most hova tunt a kismamasos...? Kép

jaja edina,
en mar meg se lepodom...az en immunrendszeremet kb 15 eve vagtak tonkre az orvosok. aliz mar erosodik szerencsere, de az elso 2 ev kozossegben azert eleg vicces volt. hm.
borisz meg masodik gyerek. ha akarnam se tudnam tulovni, de nem is akarom...tan vele mar a bolcsi-ovi lesz konnyebb emiatt! de addig nem gond, amig csak az orrat kell szivni, hagyja is , szereti is, nem nagy faradtsag nekem se...az elhuzodo kohogeseket viszont en se szeretem, valljuk be!

mikor olvastam en utoljara jo izuen egy konyvet (elabrandozo jel nincs???). na jo, a mazsola es tadet leszamitva. pedig borisz mellett mar lehetne...de mar idejet sem tudom, h. egy konyv magaval tudott volna ugy ragadni, h. ne tudjam letenni...de meg el bennem a regi erzemeny!

Kép
Kép
momoska

ja. ez utobbi kep brandnew. 3 oraja keszult!

Kép
Kép
momoska

én is egy képpel... konyhában, imád pakolni... végülis nem kellenek neki drága játékok, elég egy tescós perec zacsija. :)
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Csajok, valami csak van ebben a nyakláncban ami használ!!!! Megint aludt reggel 6-ig, egyszer sem sírt fel, és megint a hasán. Igaz 1x megfordítottam, amikor éppen benéztem hozzá, mert nagyon szipogva vette a levegőt, de reggel ugyanúgy hason találtam.
Ennek ellenére én már nem vagyok olyan fitt, nem aludtam valami jól, sokszor felébredtem, nem is aludtam mélyen, össze-vissza álmodtam, szinte egész éjjel. És hiába aludtam tegnap is, estére olyan álmos voltam. Nekem kevés ez az alvás. Mondjuk régebben is jó alvókám volt, nekem kell a 8 óra rendes alvás.

Momoska: én nem látom a képet.

Orsi: Milyen idő van nálatok, hogy Kolos ily lengén a kövön? Micsoda husis lába van!!!! Jól néz ki!
Látom neked is van Pro-V. Használod?
Lili is szeret a konyhában, a pultra szokta az apja ültetni és ott pakol rámol a poharával, kanalaival, meg amit még talál és amit szabad is neki. De ő is eljátszana bármivel. Most a kedvenc egy üres samponos flakon.

KépKép
domidina

jó reggelt,
Kép

kolos 6:10kor ébredt, és elég hangosan/látványosan tudtunkra adta, hogy ő már bizony fennt van és unatkozik és tessék őt szorakoztatni. :wink:

Apa a héten már nem magy dolgozni - hazahozta a munkát - így azért jobb. ma megyünk gyerekülést venni. Már annyira nem bírja a mostanit - még ha csak 5 percet van is benne. mondtam apának ha törik ha szakad vlmilyet vegyünk, mert egy rémálom vele az utam. (mármint kolossal, múltkor is úgy bőgött, nézett rám a könnyes szemeivel én meg hiába mondtam neki, hogy nem tudom felvenni, mert vezetek még nem érti :( mit gondolhat ilyenkor? "a gonosz anya nem vesz fel, pedig látja hogy szenvedek??")

Ja, képzeljétek kinnt van a 4. fogunk!!!! tegnap délelött amikor felkelt 40 perc után, gondoltam a foga lehet, hát bekentem neki de akkor még semmit nem éreztem. délután épp pelenkázom, belenyúlok a szájába, és lám-lám, felül bal oldalt nem tudom hányadik fog, de nem a közepső, kinnt van. asszem ezt hívják metszőfognak?? tudjátok ami olyan hegyes.

Edina: tök jó lett az új vonalzód. olyan vidám! :)

Momoska: én sem látom a kismamásos képet, de aranyosak vagytok Alízzal ahol toljátok a babakocsikat. :) Borisz nagyon édesen vigyorog, jól áll neki a nyaklánc.
tegnap modtam apának, hogy nekünk is kéne ilyen lánc - minek?? -kérdi. mondom, hogy nyugisabb legyen a gyerek. erre ő: még ennél is nyugosabb, mit akarsz, leszedálni?

elég meleg volt tegnap a lákásban, még a ventillátort is bekapcsoltuk.

igen, szoktam használni. amúgy ezzel vágta el szabi az ujját - ha még emlékeztek rá.

mennem kell apát nem hagyja dolgozni...
Vendég

tegnap véletlenül sertéshúsos babakaját vettem (kecskeméti) - szerintetek oda lehet neki adni? igaz, hogy 5 hótól írja, de ő még csak csirkét evett.
Vendég

ez most reggel készült, nézi ahogy mos a mosógék. :) nagyon el van gondokozva. :lol: :lol:

Kép

Kép
Vendég

hú azt én is tudom díjazni amikor apa is itthon van velünk... :lol:

Én odaadnám bátran a kaját, különben nem írnák rá, hogy 5 hóstól ha nem lehetne neki enni. Legalábbis én igy vagyok vele. Sok olyan dolog van amit a táblázat szerint még nem lehetne adni, de kajákban meg már adható.

megjött a dédi vasalni, Lili meg unja magát már a szőnyegen, uh. megyek is...

KépKép
domidina

Én sem látom a kismamás képet. A többi, nagyon aranyos, Borisz hihetelen milyen szélesen tud mosolyogni! Olyan jól néztek ki ahogy Alízzal toljátok a babakocsikat! Ki-ki a magáét! :D

Orsi, tök jó hurkás Kolos, az eddigi képeken nem is lehetett észrevenni!
Gondolom, ha rá van írva az üvegre, akkor lehet adni neki. Én az alma-áfonya Mildivel vagyok így.
Gratulálok az újabb fogacskához! Ha hegyes akkor nem szemfog? Jó hogy nálatok ilyen könnyen megy a fogzás, mi szenvedünk. :( Még mindíg nem bújtak ki normálisan Levié. Ennek megfelelően az éjszaka ismét volt vagy 6 felkelés, de olyan kómában voltam, hogy mégis pihentebbnek érzem mgam.
Szerintem sem kell nektek borostyánlánc, ahogy elmondod sok gond nem lehet Kolossal!
Levi is az olyan játékokat szereti, mint az üres műa flakon, kis méretű zacsi meg ilyenek (függöny).

Edina, ez igazán jó hír, hogy ennyire lenyugodott Lili! Már csak neked kell, hogy tudjál nyugodtan aludni és minden tökéletes lesz!

Tegnap kiderült Cuci utálja a brokkolit is, ua az öklendezős reakció! Gondoltam akkor bontsunk üvegeset sütőtök pipihússal, mivel a sütőtököt szeteti. Adom neki erre megint öklednezik, el nem tudtam képzelni miért. Megnézem az összetételt, hát van benne krumpli (ugyebár a másik gyűlölt zöldség)! Elfelejtettük nézni az összetételt amikor vettük. Hát túl sok variáció nem hiszem hogy marad számára... Szóval a vacsi nagy szenvedés volt!

KépKép
kora

Kora: így tényleg nem lehet könnyű bármit is adni neki ha ennyire kiérzi a krumplit. EZ azért nagy csoda, mert pl. sütőtökben - szerintem legalábbis - vagy gondolom nem sok burgonya van. Érdekes....

Lehet még nem kell annyira erőltetni a kajákat, majd egy kicsit később újra megpróbálni....?????

A teákat majd én iszom meg :lol: :cry: Aztán úgy elalszom hogy ágyút lehet majd dörgetni mellettem :lol: :lol: Aztán belelóg az újjam a bilibe, ahogy Tibi szokta mondani. :lol: :lol:

KépKép
domidina

Kolos asszem az ébrentöltött órák számában akar vlmi rekordot felállítani, ma 9:40től 3ig fent volt. de akkor már olyan álmos volt, hogy ahogy beraktam az ágyba egy kis tiltakozó bömbi után elaludt. kb 1 percbe telt.

most épp a dédi eteti, de jobban ízlett neki a fagyi amit a nagyapja odatolt a szájához, hogy kóstolja meg. :) mire én tiltakoztam, hogy "apa, tejet még nem ehet" - erre ő: "ebben nincs is tej, csak sok guargumi és egyéb dolog." :)

lehet, hogy csak a szilárd kaják nem jönnek be neki? vagy az új ízek. majdcsak rákap az ízére. még csak fél éves.

akkor Edina, hajrá a teákkal!! :)
Vendég

Sziasztok!

Csajok szerintem Momoska poenkodott es Aliz a kismama :lol:

Momoska szerintem Borso valtozott,nagyon edes.Latom mindenki borostyan lancban eg.

A mi ejszakank nagyon gaz volt.Kb ejfelkor Nuncsi felsirt,odamentem hozza,tok meleg volt.Megmertem a lazat 39!!!Nagyon ideges lettem,inkabb megremultem,mert ugye most minden betegseg nagyon komoly lehet szamunkra.
Egybol beadtam neki a lazcsillapitot aztan ketszer benyomtam a hutofurdobe,igy lement 36,5re es nem is ment fol.Csak Nuncsi ebredt fel annyira hogy 1:30kor kimentem vele kenguruban setalgatni.Csak kapkodta a fejet a sok lampara,autora.aztan 2kor a Dani is hazajott,akkor annak orult nagyon,es kb 3kor feladta a harcot es elaludt.Reggel a barom szomszed funyirasara keltunk.
Ugyhogy delelott visszamnetunk a korhazba,hogy vegyenek vert megint mert a legutobbi sem lett jo, de mondtak jojjunk holnap.az hogy lazas volt,no problem.
Jajj nem tudom mit csinaljak.
Nem kene antibiotikum?lehet van valami gyulladas a szervezeteben,azt mi massal tudnank kinyirni?
Annyira para van.Hivtam a magyar dokinkat aki elmondta hogy Nuncsike immunrendszerenek vedekezese egyenlo a zeroval.az a lenyeg hogy azok a sejtek amik felelosek a bacik,fertozesek bekebelezesere ezek nincsenek.Azt varjuk h visszaterjenek.
Szoval ha most elmegy mellettunk egy beteg ember Nuncsi eleg nagy valoszinuseggel megfertozodik es nagyon beteg lesz.
Ezert vagyunk itthoni karantenban.
Egyebkent meg kulsoleg,hangulatilag semmi baja.

Koszi mindenkitol az egyutterzest,aranyosak vagytok.

Orsi en is adtam Nuncsikenek multkor fagyit,mert annyira kerlelt.Lehet az volt a baj :cry:
Nuncsi is szereti a mosogepet.
En emlekszem amikor Szabi elvagta az ujjat,akkor ez a bunos reszelo.

Kora!En is kiprobalo ezt a cukkinis pipit,hatha Nuncsinek is nagyon izlik.Eddig nagyon semmivel sem volt nagy siker.

Tenyleg kinek mi a kedvenc kajaja?Hatha az Nuncsinek is bejonne.

Ezt most elkuldom mielott elrepul.
Nuncsi felkelt,mennem kell.
Sziasztok

Kép
mamice

Visszaaludt.Egyebkent egesz nap nem aludt,aztan 4kor elkabult.Csak jatszani akar,ha leteszem,hogy alvas ugy elkezd uvolteni,hogy nem igaz.

szerintetek a foga miatt lehet 39fokos laza?

Edina!nektek hany fogatok van kint?
Alig varom mi is normalisan aludjunk.

Nuncsi is csak bodyban alszik,ha betakarom egybol lerugja magarol.

Csilla lattam az iwiwen az uszos kepet.Ott sir Nori vagy nagyon nevet?

puszi mindenkinek

Kép
mamice

igenigenigen, aliz a kismamatarsam...en meg azt nem ertettem egy ideig, melyik kepet nem latjatok:-)) de olyan vicces volt: olyanokrol dumaltunk, kinek a babaja hanyszor kel ejjel, es mit eszik. alize meg csak 2 honapos, de a narancs-banan-alma "preselt" a kedvence, es vegigalussza az ejszakat. kerdeztem, hogyhogy nem szopik ejjel, azt mondja aliz:"mert nem adok neki.":-)) kemeny!:-)
szoval errol folyt a csevej egesz uton!

kolos a babateve elott, az nagyon jo...izgalmas musor mehetett:-)).

hat borso se az ideges termeszete miatt kapta -allitolag (mert az elsot nem tolunk)- a lancot, hanem a felsoleguti gondjaira...hat azt nemtom, arra hasznalt-e, de elotte o is felsirogatott tobbszor ejjel mar 1-2 hete neha, az most tenyleg nincs. hm. ugyhogy remeljuk, lilinek is bejon hosszu tavon is:-)) lehet, h. neked is kellene egy lanc, edina!
citromfuteat en alapbol szoktam inni. teazos fajta vagyok, csak a kedvenc zoldteamat este mar nem merem, ezert olyankor a citromfu jon be, az nagyon fini!!! engem mar a teazas szertartasa lenyugtat...!

kedvenc kaja borsonal. hm...hat meg nem sokat probalt, de azt kell mondanom, semmit sem kop ki, semmiert sem rajong, de minden zoldseges jobban megy, mint a gyumolcsos, s ami fontos: meleg legyen. a gyumolcs is. a fozeleknel meg ha elkezd elkalandozni, nem nyitni a szajat, akkor ramelegitek megint, s ujra nyitja. hust meg nem probaltunk, de lassan majd jon. nem felek attol se. barmit megeszik, ami bekerul a szajaba veletlenul, ki nem kopi, de semmiert sem lelkesedik.

sajat jatek szerintem egy gyereket sem erdekel, borso is mela undorral dob el mindent, de a szemuveggel, taviranyitoval, zacskoval, kisolloval, kiskessel:-)) jol elvan!!!

ez a visszatero laz engem is megijesztene, sot meg aliznal is megijesztett, reka, de a dokik azt mondtak, lehetseges ez, h. egy-egy virustorzs ujra fellangol.
az antibiot ne siettesd, ha - szerencsere - az orvosok nem latjak szukseget, mert az megoli azokat a jotekony bacikat is a nyalkahartyakon, amik a vedekezesben segithetnek. egy jo orvos felismeri a tunetekbol, mikor van szo bakterialis, s mikor virusos fertozesrol, a virusok ellen egyaltalan nem hasznal az antibiotikum...sot, mint irtam..., de sok orvos nalunk meg influenzanal is felirja.

Kép
Kép
momoska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?