Új privát üzeneted érkezett!

Szívből gratulálok Karmennek és kislányának! Kép Várjuk a további híreket, jó egészséget Nekik!

Éljen a tavasz, Orsolya lett a hírnöke!! Kép Kép

Kitty, izgulsz? Kép Te vagy a "soros". Kép

Sziasztok mára, elmentem haza. Meghozták otthonra az új (sz)ámítógépünket tegnap, kedvesem már el is nyomkodta, ma jön újra a rendszergazdi beállítaniKép Kép

Kicsifiam ma a szokásosnál is aktívabb, lehet, hogy a melegfront miatt?

Szilvus
szilvus

Móki

Köszönömköszönöm, aranyos vagyKép A kismamaság mindenkinek jól állKép

Az ötlet kiváló, mi is visszük anyut! Mikor mentek, még nem tudod? Egyeztethetnénk többen, legalább megismernénk egymást személyesen is. Andival beszélek, szerintem Őket is érdekli (ugye Andi?)

Magam is márciusi vagyok, gyermekünk AKÁR az én szülinapomon is világra jöhet...Igaz, az még csak a 38. hét vége lesz. Igy is, úgy is csodás ajándék leszKép

Mostmárténylegelhúztamacsíkot!

Szilvus
szilvus

Szilvus!!
Képek nagyon jók, csini vagy a manócska pedig nagyon édi!!!

Móni!

Nagyon aranyos a kép, irtó bájos a bébid!!!

Üdv

Era
goczane

Sziasztok

SzilvusKép
Madarász utcába mi is készülünk majd. Megnéztem az albumod. Nagyon helyes azért az a pocak.
Ez a találkozás jó ötlet, de talán jobb lenne csak úgy összefutni valahol. Kórházba, ha még nagyszülőket is visszük nehéz ismerkedni. Mit szóltok hozzá?

Mai mázsáláson kiderült, hogy elértem a +10 kg-ot. Vasárnap még csak +8 kg volt. (Az itthoni mérleg ugyanis hajszál pontosan ugyanannyit mutat, mint a védőnőnél).

BrigiKép
Hát a tanárod ritka egy nagy tuskó. Nem is értem, hogy lehet egyáltalán ilyen valaki.

MóniKép
Balázs nagyon édes. Én is akarok most, azonnal 3d uh-t. De azért kibírom február közepéig.

Ma az IKEÁ-ban ebédeltünk. Szárnyasnyársat rizzsel, bár szerintem döglött varjú volt. Az első falat után nem is bírtam többet enni, így is rendkívül rosszul lettem tőle. Megfigyeltük, hogy az IKEÁ-ban nézelődő nők 75%-a terhes. Szinte csak pocakosok voltak. Lehet, hogy a maradék 25%-on csak nem látszik még? Kép

Mariann
28+2
tmarianna

Sziasztok !

Megszületett tegnap Orsi. Magassága : 53 cm, születési súlya 2940 g.

Karmen férje

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

GratulálokKépKépKépKépKépKépKépKép
Minden szépet jót a mamának és a babának!!!!!

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Karmen gratulálok Orsolyához, és sok tejcsit kivánok!

Voltam ma a dokinál. Megcsinálta a hüvelykenet vételt, a méhszály még mindig teljesen zárt. A magnéziumot pedig már nem kell szednem azt mondta hogy legalább könnyebb lesz a szülés.
Csinált uh-ot, és kiderült hogy a drágám két héttel még mindig nagyobb. BPD 89mm, FL 68mm, és a TH 95mm. Kb 2400-2500 g
Azt mondta hogy ha kihúzom a végéig akkor kb 3800-3900 g lesz.
Azt is mondta hogy viszont mivel a Betti is és a Norbi is elöbb jött valószínű ő is elöbb fog jönni.
Beszéltem a szülésznővel is, hétfőn kell menni hozzá, és akkor megbeszélünk mindent. Szerintetek mennyit szoktak adni neki? én kb 15 ezerről halottam, vagy kérdezzek rá hogy mennyit kell adni?
Legközelebb a 36. héten kell mennem CTG-re, az két hét mulva lesz. MOst már tényleg közeledik az idő.

Gabi
34+1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Karmen! Én is gratulálok a kislányodhoz!Sok boldogságot nektek!
Csináltam én is egy kis albumot, ha valakit érdekel ez a cím:
www.babanet.hu/album/main.php?album=1602&p=9606773
Szilvus!
Eddig nekem is 3000 volt csak most az utolsó vizsgálatnál lett ennyi.Mondjuk elég sokat nőttünk is 2 hét alatt.
A hízásról, 15kg teljesen normális /csecsemőápoló a szakmám/, a lényeg, hogy mindenki érezze jól magát és legyen óvatos.Én 11kg-nál járok.Nem tudom hol vannak ezek a kilók?Kép
Mndenkinek szép napot!
FKata 33+2 (még 47 nap)úristen, ilyen kevés?!Kép
filep_katalin

Kép

Sziasztok Lányok!

Micsoda öröm, hogy már ebben a topicban is 2 táblázatot gyárthatok Kép A 2004 első babái topic kismama részlege már majdnem kiürült Kép

Én is feljebb kerültem ebben a táblázatban. Ijesztő Kép Kép

Néztem tegnap a Szülőszobát.
Egyébként a neten is meg lehet nézni őket, ha valaki kihagyta.

Engem most érintett a Petz Kórház miatt, és hiába próbálták lehúzni a kórházat, szerintem nem sikerült. A szülésznő és a nővérek is normálisak voltak, de most őszintén, egy ilyen kismamával, aki 17 éves, és ennyire "tudatlan", mit kezdhettek volna? Szóval én a kórházat semmiben nem láttam hibásnak. Meg arra is ki akartak lyukadni, hogy a védőnő semmit nem mondott el a "kislánynak" a szülésről. Nos, ha én vagyok a védőnő, én sem feltételezem, hogy egy 17 éves lány, aki férjhez megy egy nála 26 évvel idősebb férfihez, és tud gyereket csinálni, sejtelme sincs, hogy majd a gyerek hogy fog kijönni belőle.
És katasztrófa volt, amikor ordibált a szülésznőnek, hogy
"Vegye kis azt onnan, mi az?" "Ez a kisbabájának a feje"
Csak az a baj, hogy szegény kisgyerek sajnos nem született sokkal jobb körülmények közé, mint ahogy maga az anyuka felnőtt.
Ráadásul nem is akarta, hogy rátegyék a kisbabát miután megszületett.
Egy szó mint száz, maga is gyerek volt még, és nem hiszem, hogy emiatt körbe kellett volna rajongniuk a kórházban.
Véleményem szerint nem volt semmi negatív abban, amit a győri kórházról mondtak.
A váci kismama nagyon fegyelmezett volt, nem látszott rajta mennyire szenved, pedig biztosan fájt neki. Amúgy mindegyik baba aranyos volt. Ja és még azt bírtam, hogy a váci kórházban nemhogy megmossák a csecsemőt, de kefével!!! mosták.
Győrben csak megtörölgetik, hiszen a magzatmáz védi a baba bőrét amíg rajta van, és táplálja, és ezért nem mossák le.

Ja és ma voltam NST-n. Minden rendben van, 10 pontot kaptunk. Lili meg sem állt, állandóan nyomogattam a gombot. Kép
Jövő héten mennem kell UH-ra, és NST-re is egyszerre, vagyis egymás után Kép
Jó, hogy még a végén is láthatom.
Azt hiszem a diéta ellenére nem lesz pici baba, de talán még a normál kategóriába fog esni Kép Majd jövő szerdán kiderül.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Először is gartula az első topicbabának, Karmenéknek nagyon sok boldoságot és jó egészséget kívánok, várjuk ám a további híreket és majd ha ráérsz, a beszámolót is Kép

Kitty,
hogy érzed magad? Most már rajtad a világ szeme Kép

Brigi,
tegnap nagy izgalmamban nem is olvastam, mi történt veled, hát én biztos lekaptam volna azt a hülye nőt a húsz körméről, bár tudom, nem lenne szerencsés, mert még mész hozzá vizsgázni, de akkor is, hogy képzeli? Erre mondják azt, hogy aki nem tudja, tanítja Kép Vigyázz magadra, tegnap én is majdnem tanyáltam egyet pont a kapuban Kép És no para, csakazért is szuperül fog menni a vizsga!

Lányok, köszönjük a gartulákat Bazsóka nevében is Kép

Szilvus,
igen, 26 hetesek vagyunk Kép Nagyon helyes a pocid neked is, meglestem Kép

F Kata,
neked is szép kerek pocid van Kép

Jó ötlet ez a galéria, hétvégén én is felteszek majd pár képet magunkról Kép

Bogi,
én is néztem a szülőszobát, és azon nekem is elkerekedett a szemem, hogy kefével mosták le a babát! Én azért sajnáltam a kiscsajt, néha elég bunkó volt vele a szülésznő, a végén már úgy kezelte, mint egy leprást. Szerencsétlen meg amilyen családi háttere (nem) volt, nem csodálom, hogy az első pasi mellett kikötött Kép Szomorú.

Kajálás ügyben, nekem a dokinénim azt mondta, azért kell óvatosan bánni a kilókkal, és főleg az édességekkel, mert ha most jobban elengedjük magunkat, a baba is több zsírt halmoz fel, és nagyobb az esélye, hogy felnőttként kövér lesz. Én eddig egyébként 8 kg-t híztam, na de alapjáraton sem voltam sovány Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!

Karmen!
Sok-sok örömöt kívánok Nektek a kis Orsihoz!!!! Fantasztikus dolog ilyen jó hírt olvasni. Kép

Bár én a táblicsku vége felé sorakozom, mégis egyre inkább kézzel foghatóvá válik, hogy hamarosan eggyel többen leszünk. Nekem még mindig hihetetlen és egyben fantasztikus ez az egész.

Móni,
Nagyon aranyos Bazsiról az UH kép. Mivel ugyanarra a napra vagyok kiírva, mint Te igencsak meglepett, hogy már ilyenkor ilyen aranyos képet tudnak csinálni a piciről. Mi jövő hét végén megyünk a Praxisba, de már nagyon várom.

Brigi,
Ne törödj a sikertelen vizsgával, sem a tanárral. Van gyereke? Nem lehet, hogy egyszerűen irigy rád, illetve arra, hogy babát vársz?

A testsúlyt illetően: Mivel elég jelentős súlytöbblettel indultam neki a terhességnek szülők, nagyszülők sűrűn mondogatták, hogy most aztán mi lesz és hogy mennyire meg fogok hízni. Lehet, hogy talán nem mindig túl barátságosan, de rögtön az elején mindekivel közöltem, hogy nyugodtan mondogassák csak, mert engem úgysem érdekel. (No azért nem akarok vizilóvá válni, igyekszem tartani a mértéket, de eldöntöttem, hogy nem hagyom elrontani az örömünket a súlyproblémámmal.) Lehet, hogy ez is közrejátszik, de eddig 4 kg-ot szedtem fel, pedig mostanában épp a tepertő a kedvencem amit eddig nem nagyon szerettem.

Ma voltam dokinál aki szerencsére mindent rendben talált (C3000, SF:29 cm, FHR: 152/min). Nagyon megnyugtató volt hallani Kristóf szívverését, mert már nagyon aggódtam amiatt, hogy ritkán érzem a mozgását. A kis lusti még mindig csak naponta 2-3 kis rugással jelzi, hogy rendben van.

Humi
(25+5)
humi

Karmen, gratulalok! Orulok, hogy minden rendben, varjuk a szulestortenetet!

Kitty, hamarosan kovetkezel, szoritok neked is!

Bogi, hol lehet az interneten megnezni a szuloszobat?

Ildiko
(30+1)
kildiko

Sziasztok! Kép

Ildikó Kép
Itt tudod megnézni a szülőszoba műsorát:
http://www.korridor.tv/e_musor.php?ktv_db=1&rovat_db=233

Pumukli
29+2
pumukli

Sziasztok!

Ildiko, a www.tv2.hu ra ha rámász, már a kező oldalon jobbra van egy kép, s kiemelve, hogy Szülőszoba video. (Én is most akarom megnézni, mert lemaradtam szerda esteKép

Szenved valaki közületek lábgörcsben? Valami nagyon jó tipp kéne, mert nem mondom, hogy elviselhetetlen, de kb. már 4.hónapja kínlódok vele, s még 2 hátravanKép Tegnap nagyot fakítottam. Vádligörcs (miközben mentem a szoba felé! ilyen még nem volt), apa ugrik, felpipázza a lábam, azaz csak pipázná, mert egyszerűen nem lehetett. Aggódva néz rám, hogy most mi legyen, el azért talán mégse kéne törni. Szép lassan engedett a görcs, csökken a fájdalom, pipa hegyek, erre : a sípcsontomnál elöl görcsölt be az izom! Én nem is tudtam, hogy ott is van olyan izom, ami be tud állni.( Polcnak támaszkodtam, apa ellenkező irányba, spiccbe feszít(ene) de nehezen megy, én meg nem tudtam sírja-e v. nevessek, annyira fájt, de olyan komikusnak tűnt a helyzet. Könnyekkel tarkított nevetés, néhol sírás lett a végeredmény. Most jól vagyok, és mindig mondom pocoknak, hogy csak vegye a szükséges anyagokat a szervezetemből, de van határ? Napi 3X2 Magne B6-ot, 2 calcium sandoz-t, + Elevitet nyelek. Persze az X óra szünetekkel. Hm, megvan a napi program. + lábmaszi néha többször is egy nap. Ez végig kihúz a 9.hó végéig? Egy dologtól félek, hogy szülés közben be ne álljon a lábam v. a csípőm. (Pedig SEMMI panaszom nincs, se pocakfájás, vérkép szupi, erre ez a görcs színesíti a napjaimatKép ) Bocsánat, hogy ilyen hosszan untattalak benneteketKép Valami tipp esetleg nincs a tarsolyotokban? Előre is köszi!

Móki
móki

Ildikó!

www.tv2.hu
Van egy kép, Szülőszoba Videó címmel. És már mozizhatsz is. Az összes eddigi adást megtalálod.

Móni!
Nem mondom, hogy nem sajnáltam a csajt, de csak a fájdalmai miatt.
Az én megítélésem szerint a szülésznő nem esett a bunkó kategóriába, hiszen a csajszi sem volt túl együttműködő. Ha már egyszer nem tudom mi vár rám, és nem tudom mit kell csinálnom, akkor halgassak a szakemberre, ne ordibáljak vele.
Persze, biztosan mások szerint (és gondolom szerinted is) körbe kellett volna rajongják, mert ott a TV, meg 17 éves, meg azt sem tudja mi az a szülés, de én meg tapasztalatból tudom, hogyha az ilyen embereket elkezded pátyolgatni, és körülugrálni, még inkább hajlamosak elhagyni magukat.
Egyébként mindentől függetlenül, minden körülményt nem tekintve a férje kimondottan szimpatikus volt, felelősséget láttam benne, és az anyukája is aranyos volt.

Sőt még egy megjegyzés. Ugyan ki volt takarva az orvos arca, de jobb ha tudjátok, hogy az egyik legjobb, és legnagyobb szaktekintély volt az ügyeletes orvos, aki a főorvos is egyben. (Én is és a húgom is nála születtünk 14 év különbséggel Kép . Szóval ha szükség lett volna rá, biztosan jelen lett volna. Sőt. Anyukám SOHA nem járt hozzá magánrendelésre, mégis mindkét szülésénél végig jelen volt, törölgette a homlokát, még vízért sem a nővért küldte el, hanem ő maga ment. És nem kapott utána egy fillért sem!
Szóval akármi is volt a tv szándéka, nálam nem jött be, mert ismerem a körülményeket itt Győrben. De sajnos sok ezer, tízezer más kismamánál biztosan bejött.
Na mindegy.

Ja és azért az tényleg nem volt semmi, hogy Vácon a kefe, de a győri kórházban meg akkora fésűvel fésülték a gyereket, hogy csak nevettem Kép
Majd viszek nekik ajándékba egy bébihajkefét Kép

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Móki,
Ha segíteni nem is tudok, de együttérezni igen. A vádlim szinte minden éjszaka begörcsöl, már fel sem veszem. De a múltkor a kezem is, a hüvejk és mutatóujjam közti részen. Az érdekes volt.
Szóval kitartás!
Evelin
(22)
velina

Sziasztok!

Mindenekelőtt Karmennek szívből gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok!!!

Kitty, mostantól neked megy a drukk!

Na, megnéztem ezt a leányzót a szülőszobából. HÁt nem gyenge! Az ember azt gondolná, hogy a mai világban ilyen nincs, hogy valaki nem tudja, hogy mire számíthat a szülésnél. Na mindegy, érdekes volt.

Gabi, ezt egy szülésznő mondta, hogy kb. annak az összegnek a felét szokták nekik adni, amit az orvosnak adsz. Ez egy támaszpont lehet, bár én valszeg nem fogok rá annyit szánni.

ÜDv, Kata
katca

Pumukli, Moki, Bogi, koszi az infot, mar meg is talaltam, csak eppen le kell meg toltsek valamit, hogy mukodjon.

Moki en ugy tudom a magnezium es a calcium van jo hatassal ezekre a gorcsokre, nem ertem, hogy nalad miert nem jott be.

Ildiko
kildiko

Sziasztok! Kép

Elérkezett az UTOLSÓ irodában töltött napom! Kép És nagyon jó érzés!! Van köztetek aki még dolgozik igy a 33. héten? Itt bennt meg vannak rökönyödve, hogy ilyen hamar elmegyek, a védőnőm pedig már a 12. héttől kezdve mondogatja, hogy ugye már nem dolgozom (ja, ez a másik vesszőparipája a súlyom mellett...) Kép

Erika
KöszönömKép

Mariann
Jaja, nagyon jó 5letnek tartom, hogy megismerjük egymást! Hogyan lehetne összehozni? Lányok, Ti "mobilak" vagytok? Esetleg valamelyik este vagy délután egy süti vagy egy narancslé valahol?

Én is mindenütt pocakokat látok! Biztos eddig is voltak, de nem vettem észre Őket. Tegnap a Benettonban futottam 1 kőrt, ott is kb. 4 kismama tolatott velem szemben, olyan édik voltak!Kép (Amúgy csodás kardigánok, pulcsik és kordgatyók vannak bébiméretben - na, ne tudjátok meg mennyiért...)

Gabi
Jogos a kérdésed, mennyi lehet a szülésznő díja. Én végül nem fogadok fel senkit, azt mondta az orvosom, nyugodtan rábízhatom magam a MÁV-ban bármelyik szülésznőre. Ő mindegyikkel szivesen dolgozik együtt. Majd utánaérdeklődöm, mit illik igy adni. Nem szeretnék se túl keveset, se túl sokat.

F. Kata
Én is pont +11 kiló, ma vagyunk 33 hetesek. Kép Végülis könnyen összejön a súlytöbblet, hiszen a vérünk is sokkal több, a cicik is jelentősen megnövekedtek (és megnehezedtek), a méh is már a sokszorosa a normálisnak.

Móni
Alkat és az öröklött gének kérdése a babánál is, hogy milyen lesz felnőtt korában. Anya pl. 20 kilót hízott velem (Ő alacsony és gömbölyű típus), óriásbébi voltam (57 cm, 3,60 kg), felnőtt koromra pedig tipikus botsáska alkatom lett. Kép Persze a doktornéni jót akar, de inkább a magas vérnyomástól és a vizesedéstől féltik a kismamát, ezért óvják a túl sok súlygyarapodástól. Az édesség meg a fogaknak sem jóKép Ellenben finom, serkenti az agysejteket és "boldogsághormont" tartalmazKép Kép
Lábgörcs nagyon rossz lehetKép Este jelentkezik vagy napközben is? Lógatod sokat a lábad? Azt olvastam a felpolcolás jót tesz neki.

Micsoda?? Kefével mosták a kisbabát? Én már attól rosszul voltam, amikor egyik részben láttam, hogy megfogták a bébit mint egy darab bontottcsirkét és az "ipari mosogató" kinézetű mosdóban a csapból folyó vízsugár alatt kézzel megcsutakoltákKép Mi meg majd otthon alig merünk hozzányúlni, mert olyan törékenyKép

Szilvus
ma 33!
szilvus

Szilvus!
Milyen igazad van Kép Már én is ezerszer elképzeltem, hogy hogy fogok hozzányúlni, pedig rólam az ahír járja, hogy ha valaki, akkor én értek a gyerekekhez. (14 évesen már én neveltem az újszülött húgomat, mert anyukám nagyon beteg lett) A saját gyerek mégis más. Persze lehet, hogy mi is hazajövünk, aztán úgy fogunk hozzányúlni, mintha egész életünkben csak ezt csináltuk volna. Ki tudja?
Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Na, voltam ma uh-on. Azt mondtak, hogy minden rendben van. Nem tudom, hogy miert, de a BPD-t vastagon irtak. Az ertekek a kovetkezok: BPD 81mm, FL: 56mm, HC: 295mm, OFD: 101mm, AC: 238mm. Szerintetek milyenek az ertekek? Sulya 1513 g es pontosan annyi a mert terhessegi kor, mint amennyi vagyok.

Eszty 30+4
eszty

Sziasztok!
Móki!
Hízásügyben teljesen egyetértek Veled!
Lábgörcsöm nekem is szokott lenni, de mostanában nem a vádlimban, hanem a combomban egy pontban, mintha tűvel szurkálnák. Nekem a kalcium szokott használni. Vádligörcsnél a lábfej előrefeszítését javasoltam volna, de látom, hogy azt már próbáltad. Szerintem kérdezd meg az orvost, hogy mit tud ajánlani.

Szilvi!
Megnéztem a képeket. Nehéz elképzelni, hogy lehet kényelmes a babának ez a pozíció (hogy a fejéhez teszi a lábát).Negyon jópofa!

Karmenéknak sok-sok gratuláció!! Remélem, hamarosan hazamehetnek!

Mariann!
Én november elején voltam az Ikeában, és én is rengeteg kismamát láttam.

Mindenkinek további szép napot!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Először is Karmennek hatalmas gratuláció! Sok tejecsét kívánok a kis Orsinak. Nagyon várom a szüléstörténetet.

Ma egész nap rohangáltam a városban, nem volt időm benézni, most meg alig győzök visszaolvasni.
Reggel NST-n kezdtem, minden rendben volt, jövő péntekre újra beírt az orvos. Mondtam, hogy én már nem ide akarok jönni, de szerinte még bőven van időm 10-ig. Hát én már úgy túllennék a szülésen, mostanában már elkezdtem félni egy kicsit, főleg,hogy mindenki kérdezi, hogy nem félek-e.
NST után meg elmentem fodrászhoz, ki tudja mikor jutok el legközelebb.

Lehet, hogy mégis megnézem ezt a Szülőszoba részt, most már kíváncsi vagyok rá.

Hát olyant még én sem hallottam, hogy kefével suvickolják a babát, szegény. De szerintem az általános, hogy a kórházakban ilyen ipari mosogatónál fürdetik Őket. Szerintem a kiskádat higiéniai szempontok miatt nem használhatják.(Minden baba után kifertőtleníteni)
Erről jut eszembe amit viszont érdemes bevinni a kórházba, én is ma vettem. A kórházi pólyázóra eldobható pelenkázót. Én Fixies-t vettem, 10 db van egy csomagban (60x60-as) 1000 Ft-ért. Azért ott több babát egymás után raknak a pólyázóra, még ha le is törlik jobb a biztonság. Később meg utazáshoz praktikus.

Köszi mindenkinek a drukkot, bár még semmi jel.

Kitty
38+3
kitty123

Sziasztok!
Szilvus!Én is óriásbébi voltam 57cm és 4.45kg.Anyukám viszont 14kg-ot hízott, amiből szüléskor 11 rögtön le is ment.
Jó sokáig dolgoztál.Az én utolsó munkanapom dec 31-e volt.Bár a napi 3 óra utazás+11 óra munka(álló)nem biztos, hogy túl jót tett volna, bár szerencsére jól vagyok kop-kop-kop.
Kitty!Már csak 11 nap!Mindent bele!
Puszi mindenkinek!
FKata 33+3
filep_katalin

Sziasztok Lányok!

Szerda óta nem tudtam feljönni, hát volt mit bepótolnom!

Hihetetlen, hogy megszületett az első kisbaba!!!!

Karmen!
Remélem mindketten nagyon-nagyon jól vagytok! Szívből gratulálok és minden jót kívánok Nektek a továbbiakban!

Köszönöm Nektek a sok bíztatást és vígasztalást! Túltettem magam a "tanárnő" viselkedésén, nem érdekel a jegy, tudom, hogy nem ennyit érdemeltem. Nagyon kedvesek vagytok, tényleg jól esett.

Névtelen!
Nem tudom, hogyan jutottál arra a következtetésre, hogy indokot keresek a zabálásra. Semmi hasonló célzat nem volt a hozzászólásomban, csupán megosztottam a többiekkel egy újfajta nézetet. Persze Neked is meglehet a saját véleményed, de akkor vállald is fel és legközelebb írd ide a neved. Ezt lehet intelligens formában is csinálni...

Megnéztem a képeket, amiket az elmúlt napokban feltettetek, hát az egyik szebb mint a másik Kép!

Tegnap voltunk Kedvesemmel a Baross utcai Elefáni bababoltban. Szerintem nagyon jó kis hely, sok mindent lehet kapni, nagy a választék. Pierre Cardin babakocsik vannak, nagyrészt kétfunkciósak, de láttunk három- , illetve négyfunkciósat is. Sok az akció (most az egyik jópofa kétfunkciós kocsi 14.000, illetve 16.000 forint), néhány holmihoz tényleg kedvező áron lehet hozzájutni. Többféle mellszívó van (Pesztonka márkájú elektromos 8000 forint), rugik olcsón, sok ágynemű.

Eszty!
Bár a méretekhez nem tudok hozzászólni, de az mindenképpen jó jel, hogy az uh szerint pont abban a hétben jársz, amiben ténylegesen. Szóval ezek szerint Bence "mintababa" Kép.

Lányok!
Tényleg összehozhatnánk egy találkozót valamikor. Tudom, hogy mindenkinek ezerféle dolga van, meg persze a földrajzi távolságok, de olyan jó lenne!

Na, megyek ebédet főzni.

Jó hétvégét mindenkinek!

Brigi (25+1)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Látom, nem volt nagy forgalom tegnap óta.

Kitty!
Megértelek, hogy túllennél már a szülésen. Én is szeretnék bő egy hónappal öregebb lenni. Én továbbra sem nézem meg a Szülőszobát, mert nem tudom, milyen hatással lenne rám. Inkább olvasgatom a szakirodalmat, hogy legalább elméletben tisztába legyek a dolgokkal.

Mi vettünk ma a babának egy pici textilcipőt, aminek plüss az alja, és zokni a szára (persze kék-fehér mintásat).

Mindenkinek szép időt (Szegeden gyönyörűen süt a nap), és kellems hétvégét kivánok!
PTünde
ptünde

Brigi,
a lenyeg, hogy egeszseges es hogy minden rendben van vele. Szerdan megyek dokihoz, majd megmondja, hogy miert vastagitottak ki a BPD-t.

Ma voltunk a IV., Megatoys-ban. Nem volt rossz, de sok termeknel hianyzott a kiiras. Szinte minden termekrol hianyzott a magyar leiras. De nem volt rossz. Egy Philips babyphone-t vettunk 9800 Ft-ert + 2200 forintert 2 db-os AVENT cumisuveget.

Eszty 30+5
eszty

Eszter,

Ez a Philips babyphone ez babaőrző? Nagyon jónak tűnik az ára. Mit tud? Mert itt nálunk 16000 Ft, még a bizóba is 7000-t kérnek érte. Engem is érdekelne.

Kitty
38+4
kitty123

Sziasztok,

KittyKép
Igen, babaőrzőről van szó. Az árak különbségét az okozhatja, hogy többfélét gyárt a Philips, különböző tudással. Itt nézheted meg őket: http://www.consumer.philips.com/global/b2c/ce/catalog/category.jhtml?country=HU& language=hu&divId=0&groupId=CONVENIENCE_GR&catId=BABYCARE_CA

Azt hiszem kicsit elfáradtam ezen a héten, délután 1-kor olyan fáradság vett erőt rajtam, hogy le kellett feküdnöm. 1/2 5-ig aludtam, de bírtam volna tovább is. Utána csináltam spenótos lasagne-t, legalább ma olyat ettem, ami hasznos a vas miatt Kép Tegnap este ugyanis itt volt egy barátnőm, és sok chipset meg sütikét fogyasztottunk. Talán jó is volt, ugyanis most gondolni sem tudok egy ideig ilyen nyalánkságokra.Kép

KépKépKép FIGYELEM KépKépKép
Eddig hárman jeleztük, hogy jó lenne találkozni.

A névsor:
Szilvus
Brigi
Mariann

Várjuk a többi jelentkezőt, illetve ötleteket a holra és mikorra!

Mariann 28+4
tmarianna

Sziasztok!

Szánom bánom, jól eltűntemKép

Előszöris: Karmen ! Nagy nagy gratula ! Sok tejcsit, hamar átaludt éjszakákatKép

Mi jól vagyunk, jubilálok, egy hónapja nem hánytam !!!!!!! hipp hipp hurráKép
Émelyegni is már elvétve (már igazán zabizni nem merek).
Most viszont: Az éjszaka első felében kiver a víz, csupa víz a piszsifelsőm.(tej?)
Nem kapok levegőt, lihegek, fulladokKép

amúgy más gond nincs, bár Peti még rátesz egy lapáttal, mostanában nagyon nyugtalan éjjel, sokszor fennvan, nem alszik vissza rögtön (mint eddig), nyafog, nyűglődik, dobálja magát....szerintem érzi hogy valami változás közelít........

Én eddig 10 kg-t híztam, dekára annyit mint petivel. Ami az érdekes, a párom szerint nem híztzam a combomra-fenekemre-tokámra úgy mint Petivel. Ebből arra lehet szerintetek következtetni (remélni) hogy ez a baba nagyobb lesz? Mert ha a súly ugyanúgy megvan, és rajtam nem igazán látzik....hátha. na, aztán majd lesz 2,5 kg és 47 cmKép

Hűűű még egy hónap van vissza, kezdek izgulni.

Lányok, akik lányt vártok!
Mi sehol de sehol nem találtunk ízléses rózsaszín ágynemű garnitúrát+baldachint.

Ami egy tetszett 36.000 Ft volt! a mega toysban.

A többi tök ízléstelen gagyi volt.

Anyu most varr egyet, de ahoz is megőszültünk amire anyagot találtunk. Sima rózsaszín (nem bugyi inkább fakó), rózsaszín selyemszallaggal + csipkével a szélén. (a baldachinnak. A fejvédő közepén fut ugyanez a csík, a takaró (sajna az lett előbb kész, későn visítottam, hogy sima rózsaszín jobb lenne), szintén u.ilyen, de a közepén egy vastag sávban apró macis, bézsa alapon barna macikkal) e szééép majd rakok képet, ha meglesz.

Na puszi: Kata
LadányiKata

Sziasztok!

Mariann,
én is szívesen találkoznék veletek Kép, így a névsor:
Szilvus
Brigi
Mariann
Móni
Mi egyébként sokszor egy húron pendülünk, tegnap én is lasagne-t csináltam Kép

Bogi,
nem akartalak megbántani a szülésznővel kapcsolatos kritikámmal, remélem nem haragszol Kép, de én nem a TV vagy a csaj kora miatt gondoltam, hogy kedvesebben kellett volna vele bánni, hanem úgy egyáltalán, nekem az jött le, hogy nagyon magára hagyták és kiszolgáltatott lehetett. Belegondolva szörnyű érzés lehet, noha ő is tehet róla ... Egyébként a babához való hozzányúlástól én is izgulok, ráadásul nálunk nehezíti a helyzetet, hogy nekem nem igazán volt kisbaba a környezetemben, tesóm sincs, a legkisebb, akit fogtam, kb. féléves lehetett. De majdcsak megbirkózunk vele Kép

LadányiKata,
ágynemű árakon én is padlót fogtam, legalábbis a Brendonban olyan árakat láttam, hogy 4 kereset is kevés lenne egy kezdő babacsomag összeállításához.

Móki,
sajan lábgörcs ügyileg én sem vagyok kompetens, eddig szerencsére elkerült (kop-kop), de szerintem is polcold fel amilyen gyakran csak tudod, én is ezt hallottam, meg a hideg-meleg vizes váltott zuhanyt.

Képzeljétek, olyan boldog vagyok, végre mi is elkezdtünk vásárolgatni Manónak, ma kapott spéci mackós autósülést, hordozható ágyikót, meg zenélő forgót a feje fölé, és ruhácskákat is. Csak ajánlani tudom nektek a Lehel úti boltot (nem kapok részesedést Kép ), a kiszolgálás is szuper, és bár kivülről nem látszik, egész jó a választékuk is. Most már jöhetnek a bútorok!

Móni
kirmon

Sziasztok,

Ma tényleg nem írt senki, vagy nem frissítettem az oldalt?

Ismét bővült a gyerkőc felszerelése. Voltam egyik unokatestvéremnél és kaptam kölcsön egy Chicco állványos kádat/pelenkázót és egy bőröndnyi gyönyörű ruhát. Lassan annyi ruhánk lesz, hogy nem győzöm majd átöltöztetni, ha mindet rá akarom adni Kép

Ágynemű + fejvédő ügyben, ha valaki lát valami aranyosat és olcsót kérem jelezze. Brendonban tényleg elég durva árak vannak. Azt hiszem ellátogatok a Madrinába valamelyik nap. Bár előbb talán ágyat kéne venni.... Nem gombhoz a kabátot.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ma jócskán elfáradtam.Voltunk vásárban. (Rendszeresen szoktunk járni a Szeged környéki kirakodóvásárokra - ez az egyik hobbink. Sokszor nem is veszünk semmit, de jól esik a nézelődés.)Most se nagyon vettünk semmit (nekem egy gumipapucsot a kórházba), de jó sokat sétáltunk. Kicsit több volt, mint amit megszoktam mostanság. De azért jól esett. Utána jó ebéd és két óra alvás volt. Nem csináltam ma semmi "hasznosat".
Az alvás éjszaka nekem továbbra is problémás. Mostanában megpróbálok minél később lefeküdni, és akkor ritkábban ébredek föl hajnalban. Ez ment is néhány éjszaka, de két napja a kedvesemnek olyan köhögési rohamai vannak éjszakánként, hogy amiatt nem tudok aludni. Sajnálom szegényt, és magam miatt is remélem, hogy hamarosan kigyógyul.

Kata!
Jó, hogy mostanában jobb a közérzeted. Nekem akkor tényleg szerencsém volt, hogy 12 hetes koromra elmúlt a rosszullétem. Pedig azt a 6 hetet is nagyon hosszúnak éreztem.

Találkozni én sajnos nem tudok veletek, mert kicsit messze lakom (Szegeden).

Üdvözlet!
PTünde
ptünde

Tünde!

Nosztalgiáztam egy kicsit.. Amikor még mi is Szegeden laktunk, mi is gyakran jártunk piacra nézelődni. Egyszer kimentünk, és akkora hó esett, hogy nem mentek a villamosok sem. Így aztán a Cserepes sori piactól a Lomnici utcáig gyalogoltunk. Hát nem volt semmi 7 hónapos terhesen térdig érő hóban.

Úgy látom ma mindenkinek volt jobb programja, mint ide írni.

Csajok!
Sajnos én sem tudok találkozni Veletek, egyrészt a távolság miatt(200 km), másrészt én már bármelyik pillanatban egy másik meetingre mehetek. Kép
Pedig jó lett volna személyesen is találkozni.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

TündeKép, Kitty Kép
sebaj, veletek majd akkor találkozunk ha már akkorák lesznek mindannyiunk gyerkőcei, hogy egy igazi, nagy baba-mama találkozót szervezhetünk. Esetleg valahol félúton Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kitty,
igen, ez is bebiorzo. Most le volt arazva es annyi a kulonbseg, hogy nem szolhatsz vissza a babanak, illetve hogy a tavolsag rovidebb. A parommal ugy dontottunk, hogy mivel ugy sem akarunk messze menni a babatol, igy ez tokeletesen megfelel nekunk.
Amit Mariann irt cimet, ott nem lattam azt amit mi vettunk, de az is lehet hogy rosszul neztem. Kép

A talalkozoban en is benne vagyok. Nevsor:
Szilvus
Brigi
Mariann
Moni
Eszty

Rajottem, hogy a fiam nem tartozik az atlag koze. Kép Ugyanis azt irtak, hogy mostantol erezhetoen kevesebbet mozog. Ahhoz kepest Bence annyit mozog, mintha most akarna kielni magat. KépKép

Eszty 31+0
eszty

Sziasztok, talalkozni most sajnos en sem tudok veletek( kb. 600 km), de igy virtualisan is nagyon jo ahogy olvasgatlak benneteket. A szulesig most mar nem megyek Mo-ra, de a ferjem ket het mulva megy, es az lenne a kerdesem , hogy nem-e tudja valaki, hogy Debrecenben(mert odaig van utja), hol erdemes babaholmit keresni?
Erdekelne tobbek kozt: orrszivo porszivo, Tena betet, laktoherb tea, Caulophyllum homeo bogyo, melltartobetet, babahordozo szek, fulhomero, szoptatos melltarto. Ezeket irtam ossze, itt nalunk nem kaphatok. Szoval ha Debreceni "lelohelyet" tudtok irjatok.

Hizni en 13 kg-ot hiztam mar, az elozo ket terhessegemnel csak 12-t, de ugy nez ki 36 felett mar jobban rakodik, pedig odafigyelek, hogy mit eszem.

Ildiko(30+4)
kildiko

Sziasztok! Kép

Eszter!

Nekem is tökéletesen megfelelő lenne egy egyirányú bébiőrző, ha valami gond van, úgy sem telefonon keresztül akarom megnyugtatni a babát, hanem személyesen. Szerinted egy több szintes lakásban a falak közt azért működik? Mert akkor a férjemet máris küldöm érte.

Amúgy az én lányom sem a papírformát követi. Állítólag az utolsó 1-2 hétben szintén kevesebbet mozog a baba. Hát, nálunk pont fordítva van, mostanában annyit mozog, hogy na, és ez ilyenkor már igencsak fájdalmas tud lenni. De még mindig jobb, mindha nem mozogna és állandó idegben lennék, hogy mi van odabenn, talán már nem érzi jól magát.
Nekem a hasam még mindig nem szállt le, szerintem már csak a szüléskor fog.
Teszek egy képet az albumomba, egy hétvégi pocakállapottal.

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1570

Kitty (még egy hét és jövő kedden itt az időm)
kitty123

Sziasztok!

Egy taliban én is benne lennék, mikorra tervezitek és hová?

Én tegnap sütöttem a párommal fánkot, nagyon fincsi lett, viszont estére elég rosszul éreztem magam, hányingerem volt, és fájt a hasam is, de aztán sikerült megtalálnom a mellékhelységet és végül éjjel elég jól aludtam, ahhoz képest, hogy mostanában óránként ébredek.

Ma megyek a szülésznőhöz beszélni vele, gondolom ha nem lesz telt ház akkor megmutatja a szülőszobákat is és a fizetős nem fizetős baba mama szobákat is. Ugyan is utolsó szülésem óta az egészet átalakították.

Kitty jó nagy pocid van, és már bármelyik pillanatban jöhet a manó. Hogy érzed magad? jósló fájások? Derékfájás?
Előző terhességeidet meddig hordtad?
Kifog minket értesíteni a nagy eseményről?
Na jó sok kérdést tettem fel neked.

Nekem is van hétvégi poci képem 34+4 napos

http://babanet.hu/album/albumimages/1402/28499.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1402/28500.jpg

Gabi
34+5
már csak 37 nap

Kép

gabi1

Kitty,
rakerdeztem, hogy mukodik-e, mert az volt rairva, hogy nyilt terepen hasznalhato. Az eladono azt mondta, hogy nem tudja, miert ez van rairva, mert hasznalhato akkor is ha emeleten van.

Kitty, Gabi,
szep nagy pocakotok van, nem mondom. Kép

Eszty
eszty

Gabi!

Először is a Te pocakod nem semmi méretű, mindha ikreket várnál. Nekem talán most a legkisebb a pocakom a háromból. A férjem csodálkozik is, hogy még tudok egyedül fordulni éjszaka, a másik kettőnél ilyenkor már segítenie kellett.
Hát most már néha, főleg esténként van némi keményedés, meg derékfájás, talán valamennyire tágulgatok. Eddig mindig pont időre szültem, -2 ill. +3 nappal, úgy,hogy most is tuti kivárom.
Ha meglesz a baba, majd a férjem ír Nektek pár sort.
Itthon meg folyamatosan végrendelkezek a férjemnek, hogy mit, hogyan,ha nem leszek itthon. Igyekszem mindent megcsinálni, ma ágyneműt húztam mindenkinek, kivasalok mindent, kitakarítom a fürdőt, stb.
Hátha egy kis mozgás elindít valamit.Mert azért inkább előbb szülnék, mint ráhúzni, aztán járhatok magzatvíznézegetésre naponta.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Egy találkozóban én is szívesen benne lennék! A névsor tehát:
Szilvus
Brigi
Mariann
Moni
Eszty
Gabi
Kata

Szerintem még mostanában kellene akkor összehozni, nehogy aztán valaki onnan menjen szülni! Kép Valami tágas helyet kell találni, ahova könnyen beférünk a pocakokkal Kép persze ez csak vicc, inkább a megközelíthetőség kell, hogy szempont legyen. Van valakinek valami 5let?

Voltunk hétvégén a Corában megnézni ezt a baba-mama akciót. Hát vettünk egy ágynemű garnitúrát, ill. ez nem csak huzat, hanem maga a párna és paplan, meg fejvédő, meg baldahin és pamutból van az egész. Szerintem nagyon aranyos és csak 6000 volt. Meg textilpelenkát is vettünk. Lassacskán csak gyűlik a kelengye. Cumisüveget kell majd még venni, de annyira bénának érzem magam, mert fogalmam sincs, hogy milyet és mennyit kell, vagy érdemes. NÉztem melltartót is, de nem vettem, mert a mérettel bajban voltam, hiába beszéltük meg...

Pusz, Kata
katca

Sziasztok!

Ezt a hétvégét úgy látom sokan inkább a napsütésben töltötték, mint a számítógép előtt!Kép

Kitty, hatalmas a pocid - már én is nagyon várom, hogy így tolathassakKép

Gabi, bevallom, én még sose láttam ilyen nagy pocakot. Persze ráfogtam, hogy 3. baba, de hát a Kittyé is. Hihetetlen!

Én is csatlakoznék az talihoz, így már:
Szilvus
Brigi
Mariann
Moni
Eszty
Gabi
Kata
Móki

Mi is elkezdtük vásárolgatni a kelengyét, de pl. a cumisüveg nekünk is felvetette a nagy kérdést: melyiket vegyük? Gyakorló anyukák, mire kell figyelni??
Vettem szoptatós melltartót ( a Cora-ban.). Hát nem ez a fehérneműim legszexisebbikeKép DE! Apát ez is tűzbe hozta, úgyhogy nagy baj nincsKép
Kata, én is várni akartam még ezzel, de nem volt drága, s ha mikor arra kerül a sor, hogy hordanom kéne, és esetleg fél 'fogamra' sem elég, akkor apát elszalajtom egy nagyobbért. Kép

Móki
31+4
móki

Móki,

Lehet, hogy én is mégis elmegyek és veszek egyet ebből a szexi melltartóból Kép, aztán majd úgy leszek, mint te, hogy max. később még beruházok egy nagyobbra.
Pelenkákat is néztem, de hát ott is bajban voltam, hogy melyiket, milyen típust és mekkorát. Van újszülöttnek való, meg mini (3-6kg), de abból mennyit... mert pl. a libero csomagolásában valami 180 db volt és mi van, ha gyorsan nő a gyerek és hamar eléri a 6 kg-t. Most lehet, hogy hülyeséget írok, de hát fogalmam nincs. Így aztán inkább nem vettem semmit, pedi muszáj lesz! Kép

Szóval, hol és mikor legyen a találka? Szerintem időpont javaslatokat is írjunk. Mondjuk én még dolgozom, így napközben nekem még necces, de egy délutáni időpontot bármelyik nap be tudok vállalni, ha tudom legalább 1 héttel előre.

Annyit tudok már a Schöpfis dolgokról, hogy előkészítők most februártól indulnak, de pontos időpont nincs, holnap hívom a szülésznőt, remélem pontosabb infot tud majd mondani. Tornára már lehet oda menni, ha az érdekel, csak fel kell hívni a gyógytornászt.

Üdv,

Kata (29)
katca

Sziasztok,

Találka időpont ügyileg nekem nagyjából minden jó, csak előtte néhány nappal tudjam.

Hétvégét vagy hétköznapot preferáljátok?

Mariann
tmarianna

Móki!

Cumisüvegről: Én jobban szeretem azt, ami üvegből van, mert azt szerintem könnyebb tisztántartani. (Ennek ellenére én is műanyagot vettem, mert megtetszett a micimackós) De ha váletlenül cumiból kellene etetnem hosszabb ideig, biztos veszek üveget. De,hogy a cuminak milyennek kell lenni, sajna nem tudom, eddig még sose használtam cumisüveget.

Pelenka: Ha nem túl nagy babára számítasz, szerintem vegyél egy újszülött méretűt, azokban úgy sincs sok egy csomagban, utána meg majd meglátod. Azért a 3-6 kg-ig levőt elég sokáig lehet hordani, meg egy nap elég sok el is fogy, úgy,hogy nem fog a nyakadon maradni. Én most először Pampers-t vettem, aztán majd meglátom.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Én cumisüvegből az Avent-et vettem kicsit, és egy más márkájú nagyot, műanyagot.
A cumit én hozzá a simát vettem mert a fogszabályzósat egyik sem fogadta el soha.
Pelenkából én a pamperst vettem, mindegyik gyereknél azt haználtam és az vált be, 3-6kg-sat vettem, egyenlőre csak kis csomagban, mivel nekem mindkettő 3kg fölött volt.

Tali: nekem inkább a hétköznap délután lenne jó, de hogy hol azt nem tudom.

Gabi

Kép

gabi1

Kitty
láttam írtál a friss mamikba is.
Szerintem nyugodtan ülj bele a kádba, én egyik terhességem ideje alatt sem tusoltam, ugyan is utálom, végig fürödtem, és a vége felé már melegebben is mertem. és a sex sem tiltott,ha jól esik nyugodtan lehet azt is.

Nyitva van a méhszáj? én már csak akkor nem fürödtem amikor a szülés megindult.

Gabi

Kép

gabi1

Gabi!

Fogalmam sincs, hogy nyitva van-e a méhszáj, legutóbb 26. hetesen lettem megvizsgálva. Akkor 2100 volt. Azóta bármi lehet. De a nyákdugó még nem ment el, úgyhogy be is ülök egy kád meleg vízbe lazítani.

Kitty
kitty123

Kitty az azt jelenti hogy megrövidült méhnyak, és 1 ujjnyira nyitva

Gabi

Kép

gabi1

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?