Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Köszi-köszi!

Macsek téged meg az isten életssen még nagyon sokáig!
vilko: hajrá!!!
Kép

Tényleg ,hogy szalad az idő!El sem hiszem mindjárt 1 évesek ha azt nézzük!

Hajni: Lilla ,hogy eszik?

Kép

Kép
mogyoland

Bea: jó bulizást már akkor!De a takaritás! :D

Mi is ma megyünk csavargóba apa nézelődni akkar nagyon ritkán vagy igy nem tudom mi lett ma vele!

Timi: csajszik jól vannak!

Prücsi: Ábel is szép súlyban van meg az is számír ,hogy le is mozogják magukról a kajcsit!

Gabci:???

JUtta: jó pakolászást nállunk is elférne a szekrényben egy ilyen akció! :D

Na majd jövők!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Végre ide jutottam gép elé, pedig már szerdán hazaértünk. Igaz hajnalban, így a szerdai nap elég gáz volt, csak kóvályogtunk, aludni nem tudtam a fáradságtól csak este... aztán két napja csak mosom a sok ruhát, az 5 fős családomra....
De mostmár a végére értem majdnem.

Kicsit visszaolvastam, de nem teljesen. Örülök, hogy jól teltek az ünnepek, és mindenki szerencsésen megérkezett.
Ábelnek GRATULA a mászáshoz :wink: az a fekvőtámaszos kép nagyon aranyos, no meg a többi is!!!

és ami elmaradt... BOLDOG MINISZÜLINAPOT (utólag is) Ádinak, Ábelnek, Pankának, Ákosnak, Lillának, Marcinak, Jankának, Vivinek, és akit kifejeltettem név szerint annak duplán!

Bea, Boti óriási a 8150-es súlyával, gratula! :wink: és ne aggódj, ahogy lelkerül a terpeszpelus, tutira forogni fog.

Képek nagyon jók, jó volt már újraolvasni. Kati a kacsacsontos kép nagyon bejött! no meg a többi is persze.
Klassz az a nyíregyházi élmányfürdő is.

Rékának BOLDOG 3 éves szülinapot!!!!
Macsek! BOLDOG SZÜLINAPOT, és üdv a XXX--ben! :wink: :D
Vilkónak gratula a forgáshoz, tudom mennyire boldog lehetsz, én is az voltam, amikor Matyika megfordult! szóval csak így tovább! Gratula az új lakáshoz! Mikor fogtok költözni?

Hajni! nagyon BOLDOG NÉVNAPOT! szép neved van, anyukám is Hajnalka!

Na mindjárt leírom az utunkat!!!

Kép

Kép
katherina

Mogyó! ÁGIKÁNAK BOLDOG FÉLÉVES MINISZÜLINAPOT!

Kép

Kép
katherina

Sziasztok!

Megint visszatértem :)
Most csak képekre van időm. Nem baj, ha megszórom a topicot ugye?
Jolkának a kismackó a nagymackóval 3 :)
Kép
( innen is látszik, hogy be nem áll a szája)
Kép
térdelős
Kép
aranyos pofit vágós
Kép
egyedül ivós
Kép
a laptop töltő zsinórjával mér nem szabad játszani?
Kép

Kép
Kép
gabcii

Rólunk:
Kicsit féltem magától az utazástól. Oda és vissza is éjszaka utaztunk, hogy tudjanak a gyerkek aludni. Így is közel 10 órás út, mert nem hajtunk ezerrel óvatosságból, csak magyar területen van olyan, hogy max 110. ahol egyenes az út, egyébként az erdélyi út tele van szerpentinnel, lehetetlenség hajtani, és persze nem is ez a cél, hanem a biztonság. Odafelé, nagyon jó volt az utunk, és az időjárás is. Szépen rendben odaértünk, semmi nem volt. Visszafelé viszont azt is megbántam, hogy elindultam otthonról... rossz volt az idő, sok helyen havazott. aztán egy rövidebb utat választottunk, amit javasoltak, állítólag hamarabb meg lehet tenni. De mint kiderült rossz döntés volt. igaz, kb. 70 km-rel rövidebb, de nagyon sok a 80%-os emelkedő. leejtő, így sok a fogyasztás is. Aztán mi mindig váltjuk egymást a férjemmel, kb. 100 km-ként, így nem olyan fárasztó. aztán éppen én vezettem, felefelé az egyik ilyen kanyargós emelkedőn, nem volt egy autó sem. Aztán jött egy lefelé, ahogy közeledett, látom az út közepén nyargal, lába közé véve a felezővonalat, és nem akart lehúzódni. Villogtam rá, semmi. Az őrűlt szőröstalpú degeneráltjának esze ágában sem volt lehúzódni. Oldalt vészjelző oszlopok, hogy veszélyes kanyar, ha nagyon oldalrarántom az autót, lezuhanunk. De fére kellett rántanom az autót, mert ha nem, lehet, hogy nekünk annyi, ott halunk meg, mert frontálisan ütközünk. A vége az lett, hogy elkapta az autónak a hátulját, meg a műanyag sárhányó összetört. Leállítottam az autót, mert úgy remegtem, mint a nyárfalevél. (Azon a napon már másodszor ütötték meg az autónkat, mert délelőtt és belénkoccoltak hátulról, akkor nem lett sérülés az autón) Aztán gyorsan elindultunk, féltem, nehogy jöjjön még egy őrült, és egészen hazáig ki volt peckelve a szemem, le se hunytam akkor sem, amikor Csabi vezetett. azt mondanom se kell, hogy az a szemétládának eszébe sem volt megállni. és tök sötét volt, kivilágítatlan szakaszon történt az egész! Az bizti, hogy ezen az úton én többé nem megyek, az a másik se semmi, de azért arra soha nem történt még semmi baj velünk....

folyt.

Kép

Kép
katherina

Macsek, boldog szülinapot!!!

Mogyó, Ágikának boldog féléves szülinapot!

Amióta apa itthon van, Eszti tiszta zizi... :( Alig alszik, éjjel 5x felébredt. Igaz, az apja kelt fel hozzá, nem én. De már sokszor előfordult, hogy hétvégére megkattant kicsit, aztán hétfőtől megint "normális" volt.

Bea, a férjed nagyon szimpatikusan gondolkodik a vallásról. Ilyen pap kéne sok! Én is úgy gondolom, hogy bár nem vagyok vallásos, templombajáró ember, Istenben hiszek, és szeretném Esztit is részesíteni ebben a "beavatásban".

Hozzánk is jönnek a nagyszülők, úgyhogy nálam is takarítás a program 2. napja (nem, nem vagyok ennyire pedáns, csak Esztitől tegnap nem nagyon tudtam haladni), mindjárt itt lesznek, Miss Zizit rájuk bízzuk, mi meg apával elmegyünk bevásárolni.

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
waterlilly

sziasztok

kicsit elvagyok havazva,most voltak itt anyukámék és nem bánom,hogy elmentek,már rákiabáltam anyámra hogy fogja be :evil: nem szép dolgo,de állandóan mindenbe bele lafatyol.menni se nagyon szeretke újabban mert borul mindkét gyerek napi rendje aztán akkor diló Maja.
mert ők itt mindig fáznak (23 fok van) és azért van mindig megfázva mindékt gyerek,meg alul vannak öltöztetve,Majára ma is tavaszi dzsekit adtam,tök jó idő volt,persze anyu szerint kevés.könyörgöm majd 20 fok van,sok gyerek hajonfőn mellénybe van enyimek nem.aztán vettünk szívószálas üdítőt amit bizti nagyobb gyerekesek tudják ha megmarkolják a kicsi kezek ömlik a szívón keresztül erre elkezdtem mondani Majának hogy várjon segítek az elején akor elkezdett sírni,aztán közbe azért elmondtam neki hogy miért,anyám meg közbe végig hogy miért vagyok ilyen,mért kell megsíratni.mert közbe elkezdte mondani Maja hogy nem kell,de persze kell neki csak ez már a dac,anyám meg csak kontrázott neki erre rászóltam,nem is maradtak sokáig.akkor Bibus lebukta magát levettem róla és elmentem bodíért hallom apu dünnyög hogy ő majd meg fagy én meg ott hagyom meztelenül a gyereket :cry: na mindegy
a párom a hegyen van,megint egyedül vagyok velük.Maja orra még mindig folyik és köhécsel is ,de gyógszert még mindig nem adott a doki,de ha hétfőig nem javul akkor kapp,tovább nem várok.

na majd jövök megyünk pisilni kakilni :-)
Vendég

Kat, ez nagyon durva! Szerencse, hogy nem esett bajotok!

Gabci, Ádika továbbra is gyönyörű (mint egy kislány, de tényleg... :D ).

Kép
waterlilly

Na az előbbiekkel kapcsolatban csak azt akarom még mondani, hogy sírtam a boldogságtól, hogy semmi bajunk nem lett!!

Kép

Kép
katherina

Gabci, nagyon édes Ádi a képeken! Ilyen ügyesen ül, és térdel!!!! puszi neki! :wink:

Kép

Kép
katherina

Timi, tényleg nem lehet egyszerű egy kontrázó nagymamával, főleg, hogy a kicsik naná, hogy azt hallják meg, ami nekik kedvező... Te meg legyél következtes! :? És hiába szólsz be, te csak gyerek vagy, az ő gyerekük... Engem apám szokott ötévesként kezelni, és teljesen bedühödik, ha nem vagyok hajlandó ötévesként viselkedni. Utálom, ha itt van.

Kép
waterlilly

na megvolt :-)

nem hiszem hogy Bibus sokáig elmarad de írok amíg tudok

Majáról kérdezettt valaki Prücsi asszem
hát most az van ,hogy megint én vagyok az ANYA,fél bárhova elmenni,ha valaki sandán néz rá már bőg,lehet mégsem lesz eccerű az ovodakerzdés se.most ő jó kislány akr lenni,hisztizget,sírogat de ghamar lenyugszik jön bújni és lenyugszik.volt hogy jött sírva,azt mondj anem akarok sírni ,mindezt nyekegve sírva ,hát mondom akkor hagyd abba,jóóóóóóóóóóóó és abbahagyta,persze jön még kutyára dér...tudom én

Ábel nagyon helyes pasi imádom,B is :-)
ugyanilyen játék telónk van úgyhogy hívhat minket Á bármikeor :-)
majd megnézem hány libero figura kell köszi

ha jól emlékszem ő eszi meg a zöldborsós bébikaját,minden elismerésem igazi férfi lesz,kevés baba eszi meg,Bibu ma ökölődött a brokkolistól,mondjuk nem csodálom én se enném meg

Gabci
merre jártál?

Ádi tünemény

Minenkinek boldog Hó fordulót kívánok,RÉKÁNAK pedig boldog szülinapot :-)
Kép
képet kérek Bea milyen torta lesz mit kap???,

MÓNI
úgyse olvasod de remélem minden oké :-)

Anett
nálunk is megzavarja a hétvége a kisasszonyokat :-)

Kat
jesszus ez horrro autóút :-) én úgy félek az ilyen kanyargós stb utaktól

Kati
ieg most pénteken 9 körül kezdődik a feleségek,ezt az egyet csak azért is magamévá teszem ezentúl :-)

Macsek
BOLDOG SZÜLINAPOT

na most meg a kisebbik bűzölög ,majd még mindig jövök :-)
Vendég

folyt.
Az Erdélyben töltött 4 napunk egyébként nagyon jól telt, bár ami nagyon hiányzott, az a Matyikának a babahygénia. azt ott szinte lehetetlen megteremteni. sokan jöttek Matyikát is megnézni, de nem mosnak kezet, mielőtt megfogják a babát. Csak egy néni mondta, hogy ő inkább nem fogja meg, nem akarja, hogy valami baja legyen. Anyósom parasztházban lakik, így nem is aludtunk ott, ott lehetetlenség még fürdetni is. Férjem ikertesója aki városban lakik, kb. 15 km a falutól, de ott legalább patyolat tisztaság van, normálisan tudtam rendezni a gyerekeket. Egyébként a falusiak nagyon aranyosak, vendégszerető, kedves emberek, nem tudnám őket megbántani, hogy ez nincs, vagy az nincs. Anyósom tudja mihez vagyunk szokva, sokszor volt már nálunk, és rengetegett dolgozott, amíg ott voltunk. Engem nem engedett segíteni sem semmit. Húsvét hétfőn Gergő nagyon kifáradt, vagy 20 helyen voltak locsolni, a végére nagyon élvezte. sok-sok piros tojást, és pénzt is kapott. (átszámítva vagy 7e Ft-ot gyűjtögetett :lol: ) nem voltam velük, de az apja szerint, nagyon megszeppent a sok idegen miatt. Nekem hétfőn nagyon elegem lett a sok emberből, a nap végén már nagyon-nagyon el akartam menni, de a férjem Gergővel még mindig locsoltak. Össze is szólalkoztam Csabi bátyjával, egyszerűen nem értette meg, hová sietek, és miért olyan fontos nekem, hogy megfürdessem, és időben ágyba rakjam a gyerekeket... na mindegy.Jó hogy túl vagyunk ezen az ünnepen is, én jobban szeretek nyáron menni, csak úgy, amikor semmi ünnep nincs, úgyhogy már most gondolkozom, hogy jövő húsvétkor keresek valami kifogást, mert inkább maradnék itthon! Anyósom, meg ha akar, néha ő is felülhet a buszra, és eljöhet. Gondoljon rólam mindenki azt, amit akar, de most így érzem. Egyébként anyóssal semmi gond, szeretem, és sajnálom, hogy ilyen keveset látja az unokáit, de sajnos ez az út, akkor is nagyon hosszú, és nem veszélytelen.....
Az azért jó volt, hogy Matyika nagyon jól viselte az utat meg mindent, el is voltak tőle ájulva, hogy mennyire jó baba. Tényleg az.
Képeket majd teszek fel.

Kép

Kép
katherina

na megvolt :-)

nem hiszem hogy Bibus sokáig elmarad de írok amíg tudok

Majáról kérdezettt valaki Prücsi asszem
hát most az van ,hogy megint én vagyok az ANYA,fél bárhova elmenni,ha valaki sandán néz rá már bőg,lehet mégsem lesz eccerű az ovodakerzdés se.most ő jó kislány akr lenni,hisztizget,sírogat de ghamar lenyugszik jön bújni és lenyugszik.volt hogy jött sírva,azt mondj anem akarok sírni ,mindezt nyekegve sírva ,hát mondom akkor hagyd abba,jóóóóóóóóóóóó és abbahagyta,persze jön még kutyára dér...tudom én

Ábel nagyon helyes pasi imádom,B is :-)
ugyanilyen játék telónk van úgyhogy hívhat minket Á bármikeor :-)
majd megnézem hány libero figura kell köszi

ha jól emlékszem ő eszi meg a zöldborsós bébikaját,minden elismerésem igazi férfi lesz,kevés baba eszi meg,Bibu ma ökölődött a brokkolistól,mondjuk nem csodálom én se enném meg

Gabci
merre jártál?

Ádi tünemény

Minenkinek boldog Hó fordulót kívánok,RÉKÁNAK pedig boldog szülinapot :-)
Kép
képet kérek Bea milyen torta lesz mit kap???,

MÓNI
úgyse olvasod de remélem minden oké :-)

Anett
nálunk is megzavarja a hétvége a kisasszonyokat :-)

Kat
jesszus ez horrro autóút :-) én úgy félek az ilyen kanyargós stb utaktól

Kati
ieg most pénteken 9 körül kezdődik a feleségek,ezt az egyet csak azért is magamévá teszem ezentúl :-)

Macsek
BOLDOG SZÜLINAPOT

na most meg a kisebbik bűzölög ,majd még mindig jövök :-)
Vendég

Anett
nem is az hogy gyereknek kezelnek,hanem én soha sem voltam,vagyok jó.semmit se csinálok jól stb na mindegy hagyjuk,

Bibus csak kétszer alszik egy nap kb 3/4 órát :roll: most várom hogy elaludjon aztán még írok :-)
Vendég

sziasztok
én se nagyon érek rá, mert holnap mégis keresztelő. süttünk-főztünk a tesómmal (Kriszti, kérdezted.. hát nincs gyereke a nővéremnek, de családja van: mi :lol: ), minden kész, nem lesz egy Timiék-féle választék, de mindenki jóllakhat.

Jutta, a kaja és a napirend kezd szétesni ismét. Petra alig vagy nem reggelizik mostanában, csak olyan 10 felé hajlandó szopizni, ami az este 8-f9es vacsi után sztem késői időpont, de ez van. Huba mindig jó étvággyal eszik. pedig nyáladzik ezerrel és nyűgös szinte egész nap, gondolom, fog miatt, de az evés nála nem gáz. tejem meg van dögivel, de az ebéd mindig rendes kaja most már. ma először ettünk krumplit egy kis almával és tejjel kikeverve. hát, benyomtak simán az aventes pohárnyit (az kb 200 ml asszem), plusz egy felet, de az almásabb volt.

mozgás: Huba tolat, Petra tegnap egy-két "lépést" mászott előre. most inkább a "hö"-zés megy nagyon. és irtó anyásak. :? :oops: :D és egyre többet kommunikálnak egymással. nagyon tetszenek egymásnak.

mindenkinek boldog hófordulót!!!! Ágikának boldog felediket, Botinak is bodlog felediket, és Rékának nagyon boldog harmadikat!

ja, még kaja: a kölespép egyelőre nem nagyon jött be az ikreknek. ízre almával okés, magában nem nagyon, érthető módon, de a kakilás annyira nehéz miatta, h nem ajánlom csak hasmenésre hajlamos babáknak.

aszta, Petra olyan lendülettel fordul hanyatt, h csak úgy koppan, de már nem zavarja. :shock: Huba még megijed ettől...

Kép
an°°di

ja, Macseknak boldog harmincadikat. ez már a B oldal, csajszi, de nem rossz ;)

Gabci, de ritkán jársz erre! mekkora Ádi? és mennyit eszik és hányszor egy nap?

HUba nyüszög, eszi a parkettát és Petra vigyorog rá. olyan cukik! 8) :oops:

hű, Kat, nem egyszerű falun. én is gondolkodtam múltkor, h a kb láncdohányos nagyapám kisszobájában nőttünk fel, ahol vágni lehetett a füstöt, mégsem mondta anyu, h ne menjünk oda (oké vidéken laktunk, rohangáltunk a friss levegőn sokat, az tényleg más volt, mint amiben most élünk-- lakás, Pest, piacos zöldségek stb)... de lehet, h annyira nem kell vigyázni a gyerekekre. ki sterilizál még? :oops: én a tápszeres/tejes cumisüvegeket igen, a kajás poharat/kanalat nem...

mennem kell, mert Hubának elérkezett a világ vége. sztem mégis lemegyünk sétálni (egyikük hordozóban, mésikuk karon ül, Kriszti, még múltkor kérdezted babakocsi a földszinti UPC szobában)
na, szerbusztok
:arrow:

Kép
an°°di

Mogyó
Ágika hogy van?

Prücsi
gratulálok a mászáshoz :-)

Kati
locsolás megvielt kép csúcs :-)

Andi005
Petra nagyon csini pirosban :-)

Majának május elsején van a névnapja 13án a szülinapja,
tortát én fogok neki csinálni egy babapiskótás gezemicét,kis lufikkal,a tetjéra
pedig a kedvenc állatkái lesznek marcipánból,plsu készülök csinálni egy mini katica tortát csinálni neki

ajándékokkal megvagyok lőve,van egy kerti kisház ami nagyon tetszik,de félek hogy összecseszik az állatok,meg medence kkéne,de nehezen jutok dűlőre,mert
olyan lenne jó amibe a két lány belefér,lehetne napteteje de amiket találtam vagy kicsik vagy nagyok.Meg Maja csúzdásat szeretne.
plusz aorókaviccsal van leszórva az udvar és a felfújhatónak lehet annyi lesz.a műanyag meg nem túl jó Bibusnak,de annak legalább van teteje és
bizti nem szúrja ki a kavics :-)

mindjárt összeszedem miket nézegettem

Jolka
Maja nem nagyon szórakoztatja Bibut imádja,félti de nem nagyon játszik vele,inkább odafekszik mellé

mobil,távirányító azaz igazi :-)

na asszem elszóltam Maja ma már harmadszorra vonyít

Andi
én is ezt megkaptam apóstól,hogy túlféltem a kölyköket,mert nem engedem betegen együtt játszanő őket stb,dea kkor is felháborító hogy az asztma gyanús gyerekenek fújják a képébe a füstöt

Bibu is újabban elég furán eszik ma pl hajnalba nem kérte a tápit csak reggel,de ha eszik hajnalba kkor csaj 10 felé kell neki.

én eladtam a sterilizálót
Vendég

ez akis ház
http://www.molding.hu/product/nyari_jat ... 7ok89kh8m1

medence1
Kép
ez jó lenne egyenlőre Majának is és Bibunak is,de féltem az alját,de van csúzdája és kis lefedett része

gombás medence,ez avágya Majának,de kettőjüknek nem tudom elége ekkora
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 26078.html

békás

http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... t7918.html

micimacis csúzdás
http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... 42645.html

http://aruhaz.jatekpalota.hu/index.php? ... ence&cur=0

Kép

Kép

ilyen a merev,a nagy katica 30 rugó :shock:
http://www.aktivsport.hu/homokoz%C3%B3k-p-2792.html

ti melyiket választanátok a helyembe???
Vendég

Bibus beájult
Kép
Vendég

Sziasztok!

Hát köszi kérdésed Timi Ágika tökéletesen jól van ma nagyot csavarogtunk vele, most itt ül az ölemben és apa kormányával játszik!
Nállunk is egy rossz távírányítót eltakarítottam és azt eheti! de persze az kell ami nállunk van!
Bibus nem semmi a képen!
Anyudék hát igazad van,volt!

Kat:borzasztó amit irtál de a lényeg nincs semmi baj!
Mi anno karaboloztunk és pördültünk vagy 5-öt de sokáig féltem utánna még!
Örülök azért ,hogy jól sikerült!

Anett. hát Eszter nyilván apának produkálja magát!

Gabci:Ádi csodaszép kisfiú !

Andi: hát akkor már elszórakoztatják egymást az ikrek!

Kép

Kép
mogyoland

Timi: jól kis ajándékok!

Kép

Kép
mogyoland

Mogyó

örülök,hgy jól van a kistündér

nem mindet kapja,a házikó nagyon tetszik,de nem tudom,hogy érdemese ilyet kitenünk az udvarra,medencét meg nem tom eldönteni milyet vegyünk
Vendég

Nállunk apósom bejeltette,hogy ők vesznek medencét hát nem tudom milyen de szeritnem nem kell nagy valami!Főlleg ,hogy azért pici lesz még majd jövőnyárron lehet valami komolyabb!

Hát igen de nállatok Maja már nagykislány úgye
? :D

Kép

Kép
mogyoland

Timi: nekem a gombás medence tetszik legjobban.
A kisház meg ... sztem irtózatosan drága!
Bibus csak kicsit van elfáradva a képen. Angyalom, hogy bealudt. Nagyon édi.
Mogyo: Ágikának a foga? Mert ugye a dokitok hétvégére ígérte :wink:
Andi: Ádika hosszát régen mértem, pontosan nem tom :oops:
8640g a keddi mérés szerint.
Napi 4-5x eszik. 1x húsos ételt és 1x gyümölcsöst, de ha vmi oknál fogva farkas éhes, a gyümölcs marad ki és beugrik helyette a tápi.
Mennyiségre, megeszi az egész üvegbébiételt. (ált. 190g)
Keresztelőhöz gratulálok. Remélem minden szuperul sikerül. Majd meséljél és kérünk képeket róla.
Kriszti: a hintás képre kiváncsi vagyok én is. Ismét meg kell jegyezzem, Nadin hihetetlenül ügyes!
Prücsi: a játszóív alatt fekvő tesók tündériek. Főleg, Ábel, ahogy szemrehányóan nézi Benedeket. :D
És gratulálok Ábelnek a mászáshoz!
Móni: érezzétek jól magatokat és jobbulást neked (is)
Jolka: Ákos is ügyike. Lassan mászni fog!
Kat: hogy ez az eszelős hülye barom. ( bocsánat)! nagy szerencse, hogy megúsztátok . Bele gondolni is rossz, hogy érezhettétek magatokat a férjeddel. A gyerekek nem ijedtek meg?
Szakdogáddal hogy állsz?
Rólunk: húsvét másnapján becsípődött a derekam, tehát Anyóst visza hívtam. 2 nap volt csak pocsék, de ha már itt volt, maradt csütörtökig. Nagyon jól elvoltak Ádival. Most meg szívok, mert ugye megszokta, hogy 5 másodpercre nem volt egyedül és azonnal nyüszög, ha kilépek a szobából.
Foga még mindig nincs. Nem gáz ez, hogy 7 hósan még 1 db sincs?
Nagyon ügyesen térdel, próbál előre haladni, de még nincs meg a mozdulat. Egyszer sikerült csak eddig egy egy lépést előre menni a kedvenc távirányítóért.
Nem tom ki írta, hogy nyalja a gyerek a parkettát. Ádi is és eszi a habtapit, szőnyeget, plédet, mindent amit ér. Engem meg a frász kerülget, hogy mennyi koszt nyel be. Még ha a gyerek szobába csak zokniba megyünk me akkor is...
Minden mostanában volt hófordulós babának boldog felediket, Rékának boldog 3. szülinapot.
Hajni: neked mielőbbi gyógyulást. Sokszor ezsembe jutsz, hogy bírod. És utólag boldog névnapot!
Macseknak boldog 30. szülinapot! :wink:

Kép
Kép
gabcii

Timi!
A hordozókendő amit átvettem tőled nandu?
mert ha igen és Kriszti neked kell, szívesen átadom. Nem használtam, mert nem tudom normálisan megkötni.
Anett: jól mutattok Esztivel a képeken.
Csajok, hogy a kék égbe bírjátok el a gyerkőket a hordozóban?
Kenguruban még annó 6 kilósan is alig bírtam el Ádit.
Macsek: Vilkó bizti megunta a gyógytornáztatást és megmutatja, hogy megy ez magától is. :D

Ne felejtsetek el szólni a babáknak, hogy óra átállítás lesz. :)
Ádika már a nyári időszámítás szerint aludt el. Fél 7-kor bevágta a szunyát ( ami holnap már fél 8 lesz) és azóta alszik. Nem hinném, hogy megébredne reggelig. A héten már csinált egyszer ilyet.
Amióta ennyit aktívkodik, hogy egész nap úszik a habtapin, térdel, olyan hamar elfárad. Délelött alszik 2 órát és délután is 2-t. Este 7-kor meg már álmos.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Kat: :twisted: :twisted: :twisted:

Gabcii, tök jó hogy jöttél! Akkor derekaddal már minden OK???
Olyan nagy fiú már Ádi!

Timi, hmmm szülők...
Nekem a Micimackós tetszik!

Andi, az nagyon édes lehet, amikor egymással barátkoznak az ikrek!

Voltak nálunk babát nézni ismerősök, a csaj 37 hetes terhes. Tetszett nekik a kiscsaj! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Ja és voltam fodrásznál és csináltam rakott zsömlét is! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Jutta!

Milyen az a rakott zsömle?
Én holnap gulyáslevest és rizsfelfújtat csinálok.
Jövő héten hozzám bejelentkezett a 20 hetes terhes kolléganőm. Kíváncsi leszek rá nagyon. :D
Új hajról fotó esetleg? :wink:
A derekam lényegében okés már, bár fájdogál, de tudok emelni és menni. EZ a lényeg.
Na el aludni.
Apát felkészítettem rá, hogy lesz egy rossz éjszakája... nagyon náthás vagyok, tuti fuldokolni fogok álmomban.
Érdekes, amióta nem vagyok terhes, egyre sz@rabb az allergiám.
Na pá :arrow:

Kép
Kép
gabcii

Rakott zsömle hasonló mint kiflifelfújt csak zsömléből és túróval.
Anyósom szokott csinálni, most csináltam először, de egyszerű volt és fini...

6 zsömlét felszeletelsz, cukros - vanillia cukros tebe be kell áztatod.
fél kiló túrót 3 tojás sárgájával, 4 evőkanál cukorral kikeversz, a tojásfehérjét felvered, a felét a túróhoz kevered.
Nagyobb jénait kivajazol, bele rétegezve a zsömle és a túró, legfelső rétegre rá a tojásfehérje másik fele.
Kb 180 fokon 20-30 percig sütöd (szép piros a teteje).

Lehet bele mazsolát tenni... (meg amit még akarsz)

Na én is el alukálni! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Ágikának boldog mini szülinapot!

Jutta! Babanetfüggő apa megrendelte a zsömlét. :D Köszi, jól hangzik.

Kat! Kirázott a hideg. Mi csak Karcagig mentünk a 4-esen, de többször volt halálfélelmem nekem is. Teljesen másképp közlekedem, mióta gyerekünk van, mindig az jár a fejemben, hogy neki nem eshet baja, illetve, hogy csak neki ne essen baja. Örülök mindenesetre, hogy épségben hazaértetek.

Timi, talán én is a micimacisra szavaznék. Mondjuk tető nem ártana fölé, a gombás ezért praktikus, de tényleg kicsit kicsinek tűnik.
Én is szoktam hallani, hogy anyámék kibeszélnek egymás között, nem mondom, hogy jól esik, de én meg őket beszélem ki férjurammal, úgyhogy nagyon nem veszem fel. Te se vedd a szivedre, ha megszakadunk sem leszünk olyan tökéletesek, mint ők. :)

Gabci, Ádám nagyon menő csávó. Bár most már konkurenciája is van nőcsábász telefonbetyár Ábel személyében. :D Derékfájás múljon el gyorsan.
Fog még egy évesen sem késő, minél később jön ki, annál kevesebb gondod van vele. Ha Marci nem szenvedett volna 3 hónapja folyamatosan és elég erősen, én sem vártam volna annyira. Mindenestre egy cseppet sem lett könnyebb a helyzet most sem.

Andi, kölespépet akkor mi biztos nem veszünk, pedig már filóztam rajta. Köszi, hogy mondtad.

Aludjatok jól.

ukati74

Sziasztok!
Kat: örülök, hogy nem esett bajotok, ügyes voltál!! Megkérdezhetem, hogy Erdélyben merre jártatok? A fiúk is nagyon ügyik, h ilyen jól bírták a vendégséget! Mindenképp tegyél fel képeket, nagyon kíváncsi vagyok.
Gabcii: Ádika nagyon szép. És látszik a kis pofiján a sok séta, vagy nem attól ilyen kis piros pozsgás? :lol: 8) Szép pár lesznek Bibuskával, aki nagyon kislányos már, és nagyon bájos!!!
Kati: nem eszik Marci? Kanalasat sem semmit? Van vmi oka? Vagy írtad csak lemaradtam? :oops:

Tök jól telt a mai nap, anyukáméknál voltunk, és egyszer csak elkezdtek jönni meglepetés emberek, és egész estig mindig jött vmelyik barátunk :lol: Csak Vilkó ébredt éjfélkor, benáthásodott, egyig nem volt alvás. :cry: És még egyszer, csak úgy az éjszaka közepén felsírt. Vagy inkább felnyüszített, azután csönd lett. Volt néhány átaludt éjszakánk, hogy az milyen pihentető ...(volt)!!! 8)

Ágikának boldog felediket!!!

Csak halkanjegyzem meg: tavaszi babatali?

KépKép
1macsek

Kat, a gyomrom összeszorult, ahogy olvastam mi történt veletek. Szerencsére az őrangyalok észnél voltak...

Timi, Bibus édiiiii!!!!
Hát,az apró kavics miatt nem tudom, h kibírják-e a felfújható cuccok (de esetleg alá lehet tenni valamit, hogy ne lyukadjon ki. A gombás sztem pici, a csúszdás klassz.Aminek teteje van mindenképpen jobb. Na, sokat segítettem.... Majd keresek egy képet, h nekünk milyen van. Az mindenképpen előnyös, hogy Apa is bele tud csobbanni, ha hőség van, szóval inkább nagyobb legyen. B imádta Apát locsolgatni, Apa meg nagyon élvezte ezt a 40 fokban...
A kisház meg nagyon bejön a gyerekeknek. B nálunk meg van veszve érte (igaz nekünk csak szobai van, de ahol lát egyet, abba rögvest bekvártélyozza magát 8) )

Teljesen értem a kiakadásodat! Gáz, h a szülők mindenbe beleszólnak, meg még mindig gyerekként kezelnek. A legrosszabb az, ha az unokák előtt folyik a vita. Anyukámmal nekem is vannak heves vitáim a gyerekeim nevelését illetően, de mostanában próbálom elterelni a témát, ha a gyerekek is ott vannak és máskor ütköztetünk. A gyerekek hihetetlen radarral rendelkeznek és egyből fogják az adást, amit persze az anya szív meg, mert a nagyszülő engedékenyebb. Ilyen viták után pár nappal visszahallom B-től a saját szavaimat, meg az Anyukámét is. Konkrétan ugyanolyan hangnemben, ugyanolyan szavakat használva osztja ki az aktuális játékmackót, vagy éppen engem :oops: (na, ezért kell vigyázni szánkból kicsúszó "lószerszámokkal" :lol: ) Az én gyerekem tökéletes tükröt tart elém, ilyenkor magamba mélyedek.

Gabci, lehet, h terjesztem a derék kórt? :roll: A Naturland Inno rheuma forte-t próbáltad már? Az enyém még mindig nagyon fáj. Pláne, ha fekszem és ülök (pl most is) Ha bejáratom, akor jobb. Ezért ma vasaltam egy nagyot, azalatt egész jó volt :lol: :lol:
Az allergiávai is teljesen úgy állok, ahogy Te. Rosszabb lett, mint terhesség előtt volt (nekem eddig csak parlagfű miatt volt augusztusban, de mostanában megint előjött, sztem porallergia, pedig bizisten takarítok). Reggelente telefújok vagy 5-6 zsepit, aztán indulhat a nap. De én zsenike arra nem jöttem rá vagy két hétig, hogy vegyem már elő a homeos jegyzeteimet, közben persze minden rokonnak adok tanácsot mit szedjen. Amúgy azóta javulgat, mióta a homeos Euphorbium orrspray-t használom. Már csak 1-2 zsepi/reggel.
Ádi nagyon cuki!!!!! Gyönyörű szemei vannak! Klassz az új vonalzó is!
Ábel is rág minden elérhető dolgot, a szőnyeg széle, Apa papucsa és a habtapi a nyerő. Habtapival vigyázzatok, mert Ábel valahogy leharapott egy darabot belőle (az egyik sarkát konkrétan), pedig még foga sincs :twisted: Kosz miatt nem aggódom, kell ennyi!
Fog nem gáz, ha nincs 7 hósan. B 7 hósan kezdte és 22 hósan megvolt a 20, remélem Ábel is ilyen gyorsan letudja majd az egészet. Én nem bánom, ha minél később kezdjük.

Jutta, ez a rakott zsömi jól hangzik. Ha nem zakkan meg holnapra a túróm, akkor ezt csinálok belőle.
Csak nézek, hogy itt mindenki ilyen ügyi a konyhában. (Én csak alapdolgokat tudok sajna, azt is szakácskönyvből - a gyerekeknek ez elég, de nagy vendégséget nem vállalok-... szerencsére nálunk Apa nagyon ügyi szakács, igen kreatívan főz, így vendég még nem halt éhen :lol: )

Mogyó, hiányolom az Ágika-fotókat!

Bea, hogy sikerült a vendégség?

Andi, keresztelőről részletes beszámolót légyszi!
Cukik lehetnek, ahogy örülnek egymásnak. Látod,milyen előnyben vannak az ikrek? Ábel saját magának örül, ha meglátja magát a tükörben... na jó, a tesóval is jól elvigyorognak.

Bocsánat, de szájmenésem volt...lehet, h kölespépet kéne ennem?
Jaj, időhiányban leszek, mert óraátállítás lesz. Futok aludni...na jó, derékszögben mászok inkább.

KépKép
KépKép
prücsi

Csajok, én nem vagyok akkora májer a konyhában, pont ezért éles radarom van a gyorsan finomat kajákat illetően! Gyűjtöm az ilyen recepteket! Ez pl. anyóstól van! Na ő igazi konyhatündér! Ha megyünk hozzájuk annyi kaja van, hogy behalás... meg 2-3 süti (ünnepekkor 4-5), és ez kb 2-3 óra alatt kirázza a kisujjából... :shock: :shock: :shock:

De pl husos kajákból inkább csak szárnyasokat tudok elkészíteni... a többit a párom csinálja, meg a húslevest is!

Tehát kb a leosztás úgy néz ki, hogy köret - édesség - szárnyasok -főzelékek Anya, komplikáltabb husis kaják - húsleves Apa (töltötkáposzta is!)! :lol:

Tükörben látható Dorka baba nálunk is nagy haver! :lol:

Csajok, nálunk a Sinlac nagyon nagy kedvenc lett!! Próbáljatok feliratni (kölespép helyett) vagy vateráról innen-onnan szerezni!
(amióta nem csinálom hígra, azóta szereti, de mostmár annyira hogy hiszti van a 200 ml-s adag után, hogy méééééég! - meg akkor is ha lassan adagolom...)
Ill. DM-ben nincs tejmentes pép? Csak tipp, mert osztrákéknál csomó gabonapép volt (tejmentes) sima mezei ABC-ben is!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Prücsi: Azt már meg akartam jegyezni, csak elmaradt, hogy Ábel a füles sapis képen térdelve, tisztára úgy fest, mint egy kiskutya. Most hogy meg már papucsot is rágcsál, teljesen kutyusos. :D
(remélem nem bántottalak meg vele)
Köszi a homeós ötletet, meg fogom próbálni. Csak nálam azért gáz az orrspray, mert van egy orrpolipom az örökös náthától és nem nagyon jut át tőle.
Megmondom őszintén nem voltam még allergia vizsgálaton, pedig évek óta küzdök vele és nálam nem szezonális, egész évben megvan. :oops:
Kati:a férjed is olvassa a topicot? :D
Macsek: Vilkó bírta a sok idegen embert? Múljon el hamar a náthája!
Ádika arca nem a sétától pirospozsgás. Az örökös arcon kúszástól ilyen. Lenyúzza. Naponta többször kenem, de mégis ilyen.

Egyébként, én is konkurenciát látok Ábelben :wink:

Tündérmanó a korai fekvés ellenére nem ébredt meg éjjel, "csak" reggel 6-kor ami ugye már 7 óra volt. Ennek örömére gyorsan nekiláttam az ebédnek és ha nem itt ülnék, sztem már kész is lenne.
Jutta: elég ez amit meg tudsz főzni. Irigyellek a jól és kreatívan főző párodért.
Én sem vagyok ám vmi nagy szakács. Csak hát nálunk Apa nem nagyon tud főzni.
Na el dolgomra.

Kép
Kép
gabcii

A sinlacot nem tudom felíratni, nem is hiszem hogy érdemes lenne.
Ádi a tejpépet sem eszi, pedig próbáltam 3 félét.
Ja és a banántól borzongott és fintorgott, amit nem értek, mert a tápija banános és bébiételbe is megeszi.
tényleg el :arrow:

Kép
Kép
gabcii

na csajszikám melegfrontos nemalvós lesz... múltkor is akkor voltak gondok, most sem viszi túézásba az alvást!

1 körül végeztünk az ő kajcsijával, bőfi, kiraktam alduni, 20 perc múlva felkelt, büfi... ok visszateszem... nagy csend, gondoltam elaludt kinézek... hááát cumival a szájában a babakocsin lévő macis cuccott bizgerálja és vigyorog... :lol: :lol: :lol:

NEm hoztam be, hátha elalszik, ha nem - hááát akkor délután nyűgös lesz!

Gabcii, egy főzős pár tényleg főnyeremény! Bár a maihúsleves inkább szerelmi vallomás volt (elsózta, mert kisebb adagot akart csinálni, hiába a fickók min 8 személyre tudnak jól főzni, csak mostnem leszek jövőhéten itthon és nem akart annyit csinálni) de ez nagyon ritka eset, istenien főz általában, és szerintem nálam jobban csinálja a húsos - nehéz kajákat.

Na el pakolászni! :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Szasztok Lányok!!!!!4 Hát ma Vivien a kicsináljuk anyut projekten dolgozik és igen eredményes. Evés (haggyá má semmi) alvás (haggyá má semmi) Már nem bírom. Folyton ordít semmi sem jó neki. Közben a nagy nyüstöl, hogy menjünk valahova, apa dolgozik kulcsot nem vitt, nem tom mikor jön meg... Szóval fasza a helyzet. nekem pedig semmihez de semmihez nincs kedvem. Kivettem husit a fagyiból ott figyelget engem, de nincs kedvem hozzányúlni se. Vivikém a változatosság kedvéért ismét ordít. :arrow:

kikuka

kikuka, a délutánunk dettó ugyanez, némi hasmenéssel tarkítva...
közben éhes, és nyomja de nem jön, meg eszik, de ha adom az a baj, ha nem adom az a baj... ordít... mindezt egyszerre... tehát evés közben is erőlködött... :shock: :roll: :oops:
a végén nem részletezném hogy oldódott meg a dolog, most már "csak" nyűgös...
közben meg pakolni kéne... de most Apa bevágta a babakocsiba és elviszi... (ma csak tologatás mellett aludt el, és csak 1 órákat aludt eddig 2x)

na megyek is, bár semmi kedvem ehhez a mosás (amit még esetleg utánunk kell hozni), vasalás (ezeket vinnünk kell) projekthez... :roll: :? de evvan... :arrow:

Gondoljatok majd lécci ránk a kórház miatt és drukkoljatok hogy kiderüljön mi a baja hamar és meg is oldódjon ezzel!

Jutta

KépKép
jutta

Kikuka! Kikuka! Kikuka!
Elnézést a kisbetűért, 3x leírtam büntiből helyesen! :oops: :oops: :oops:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

a fog nincs kint vagyis én nem látom!

Ma egésznap kint voltunk a kertben és a csaj nagyon élvezte a kintlétet!

Kép

Kép
mogyoland

Ma nálunk sincs alvós nap. 2x háromnegyed órát aludt Ádika.
Nem is bánom, mert Plázáztunk, Praktikerben voltunk, és sétáltunk. Ezalatt egy szemhunyásnyit nem aludt.
Nagyon jól érezte magát tündérmanó. A szökőkútnak úgy örült. Kár hogy nem volt nálunk fényképezőgép. De majd holnap...
És próbál mászni. Ami úgy sikerül csak egyelőre, hogy az arca lent, a térdeit meg rakja előre. Nagyon édes.
Jutta: persze, hogy gondolunk rátok. Végre kiderül mi a pocak probléma oka.
Kikuka: végülis Apa mikor ért haza hogy megmentsen?

Kép
Kép
gabcii

hi
nálunk ma Maja extra dilis olyat levágott hogy az apja kórházba akarta vinni,azóta se százas.

egy nátha mennyi ideig tart?mert még mindig folyik az orra

Gabci
mi ma tescóztunk :-) élvezte a két ördög,édes lehet Ádika

ez a kisház drága??haha ,ez a legolcsóbb a határ meg a csillagos ég,majd mwgint mindenkitől pénzt kérünk és abból vesszük ,ha mgvesszük

Jutta
szegény Dorka :-(

mikor is mentek kivizsgálásra?

Prücsi
Maja is mindig utánoz ,ez az akor amikor mindent megjegyeznek és már úgyis használják ahogy azt kell,így történt hogy tegnap lebuzizta az apját :roll:

jah megoldódott a medence kérdés ,tescóba volt békás medence igaz labdák nélkül de jó áron,ha ezt a nyarat kibírja szuper,aztán jövőre jöhet egy nagyobb csúzdás
Vendég

akartam kérdezni pár dolgot :-)

nézitek a vacsora csatát?vagy a tv2 főzősét

mi a csengőhangotok ? :-)

jajj kicsit félek ettől az időátállítástól,nagyjából jó volt ez így 8 körül feküdtek,keltek,most mi lesz? :roll: pláne hoy Bibuu alszik,mi is szinte egész nap kint voltunk.

Gabci
egy ismimnek egy éves korában egy foga volt :-) most volt 3 éves és kint van az összes foga úgyhogy nyugi :-)
Vendég

Sziasztok!

Jutta, köszi a receptet, megalkottam és apa meg volt elégedve. :D Amúgy én sem vagyok konyhaművész, férjem sajnos végképp nem, viszont szerencsére még mindig megette amit főztem.
Nagyon szorítunk, vigyázz a kiscsajra, reméljük gyorsan megoldódik a kérdés. Megy a drukk!

Majd este még jövök, ha nem leszek nagyon hulla, de ha mégsem akkor Timi én a Hal a tortán-ra szavazok, azt szoktam nézni ha röhögni akarok.

ukati74

Timi, mi egymást nézzük. vagy dévédét, vagy a szemhéjunkat belülről
a csengőhangom vmi űrzene, beépített a telcsibe. a gyerkőcök bírják. az apjuk tarzanos ááááíáiááááááá módon cseng. azt is kedvelik :D

felraktam a képeket a keresztelőről... viccesek, és jól sikerült a mai nap, de megyek is mert kipurcantam

hajrá kismedence!!! :lol:

Kép
an°°di

Na ide értem. Jutta én most kegyesen megbocsátok Neked és nagyon drukkolok holnap. :lol: 8)
Gabci!!!!!!!! Hát olyan négy körül érkezett a felmentő apa gyorsan le is vitte sétálni, addig a nagylányommal megfőztük a tejfölös csirkét és csináltunk babapiskótás pudingot csokiöntettel. Nem hogy pihentem volna vagy valami... :? na itt a bilibe ért a kezem. Még egy ilyen nap és felkötöm magam vhova asszem.
Én a Hal a tortán című eposzt nézem, mert legalább ismerősök az emberek. Az ő bénázásuk jobban érdekel. cSengőhang: soha nem érdekelt különösebben, most az ózból az over the rainbow. De az a verzió amit az a nagyon kövér bácsi adott elő és ő már meghalt, valahol nagyon messze. (karib tenger?) nem tom. mindegy. Bocs hogy lefárasztottalak benneteket, de ma már én is kicsit zakkant vagyok úgyhogy :arrow: pusz

kikuka

Kikuka
ide nekem azt a csokipudingos gezemicét :-)

Andi
annyira édesek a képek :-) csúcs,nagyon szimpi a családod :-) és a papa a két babával :-) nagyon smájlí
Vendég

papa=pap bocsesz

mé nem megyek én aludni?mé nincs itt senki??
na jóccaka
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?