Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

BogiKép
Nekem 113 a Hemoglobin, de a VVt és a Hematokrit is határérték alatt van. 3x1 Maltofert kell elvileg szednem naponta, de általában csak kettőig jutok. Ugyanis ugye vas és magnézium között javallt a 2 óra kihagyás, és egy kicsit macerás 2x megnéziumot és 3x vasat beszedni naponta.

Mariann
tmarianna

sziasztok!
Bogi, ha már itt a táblázat, újra írom az adataimat.
KOr: 25, Kórház: Debreceni klinika, szülés: 2004.05.30, hét: 20+6, 1 kislány, Anna /Dani, 1. baba
írd be légyszi! kösz

Valakinek nem volt véletlenül olyan problémája, hogy fájt a mellkasa középen? Én már hetek óta szenvedek vele és az orvos sem tud mit mondani. Szerinte gyomorsav, szerintem meg nem. Hiába szedek savlekötőt vagy iszom tejet, semmi hatása. Gyakran átterjed a hátamra is és általában délutánra jelentkezik.
köszi a segítséget!

Evelin 20+6
velina

Sziasztok!

Mit szóltok ehhez a hóhoz? Alig tudtam bejönni. Senki nem tudott értem jönni csak későn, igy ma 1/2 10-kor kezdtem a munkátKép

Pumi
A csecsemőágyneműnk méretei az alábbiak:
Párna: 30 x 50 cm
Kispaplan: 70 x 100 cm
A huzat alul tépőzárral záródik, a párnácska huzatja pedig amolyan "alábújtatós", de párnát én nem teszem majd a fejecskéje alá.
Sok sikert a varráshoz, ügyi legyélKép

Móni
Ne törődj a védőnővel! Egyáltalán nem sok az a hízás, amit produkáltál! Én minden egyes alkalommal kikapok Tőle, hogy sok a kiló, holott most a 8. hónapban tartok annál a mennyiségnél, ami normálisan a magasságomhoz előírt (65 kg). Ők a könyv szerinti gyarapodást nézik alapul, ami az én védőnőm szerint 6-8 kiló. Na persze.
Érezni fogod Magadon (majd a térdeiden és a derekadon), ha sok lesz a súly. Persze azért nem szabad nyakló nélkül falni (mondom én....aki azt teszi) Kép

Bogi
Romlott a vérképem nekem is a kezdetihez képest. Kicsit vérszegény lettem, holott a vasat szedem a 16. héttől naponta. 13,700 g/dl HGB-vel indult, ami jó, most a legutóbbi vérkép csak 12,210 g/dl-t mutatott.

Barna csíkom a pocakon van, kb. a 28. héttől, de halovány és a szeméremcsonttól a köldök fölé kb. 3 cm-ig tart. Ez az, ahogy a hason az izom kettéválik a pocak növekedésétől. Kép

Ami a szülést illeti, remélem van esély az első babánál is a gátvédelemmel történő világrahozatalra. Nagyon szeretnééém!Kép Mondom is a gyerkőcnek, de valójában tudom, hogy ez a mama kitartásán is múlik.

Rántott sajt van a büfében ebédre. NyammmKép Szörnyű, de állandóan az evésen jár az eszem, Ti hogy álltok ezzel?

Szilvus
32+5
szilvus

Sziasztok!

Imádom a havat!

Lenne egy kérdésem, miszerint: mikor érdemes szoptatós melltarót venni? 31.héten még korai? Arra gondolok, hogy várható-e még kebelméret-növekedés (hogy ne tudjam esetleg hordani a most megvett melltartót), vagy csak elhanyagolható, és nyugodtan bevásárolhatok.

Mariann, Bogi! Amit hallottam a konkrét gyógyszereken kívül vashiányra, az a tofu( ha szeretitek), és jujuba( a datolyához tudnám hasonlítani, nagyon finom!!!). Nem tudom hallottatok-e már róla, bioboltokban, Herbaházban lehet kapni. Szerintem érdemes megpróbálni! (és persze a tojássárgája, máj, bab, borsó, de gondolom ezeken már túl vagytokKép)

Szép napot mindenkinek!

Móki
móki

Sziasztok,
itt, Tiszaújvárosban nincs nagy hó, mert csak délelőtt kezdett el esni. Pedig én is imádom. A kiskutyáimmal szoktunk hóembert építeni. Én felépítem, ők meg szétrombolják. Kép

Nekem nincsen sem sötét csíkom, sem vérkép problémám, de a 21. héten szerintem még nem is normális.

Szilvus,
Én is állandóan eszem. Ráadásul a főnököm fogyókúrázik és nem nagyon jó szemmel nézi. Szerintem csak attól van, hogy nagyon hideg az idő és amúgy is igényeli a szervezetünk a plusz kalóriát.

Evelin
velina

Sziasztok!

Köszönöm Máté nevében is a kedves hozzászólásokat! Tényleg nagy szerencsénk volt a 3Dn, hogy ilyen szépen mutatta a pofikáját.

Eszty, hogy tetszett a bolt? Mikor mész dokihoz? Csak a keményedések miatt. Írtam, hogy nekem vannak és bizonyos mértékig normális, de azt majd a dokid a vizsgálaton úgyis látja, hogy kell-e erre valamit szedned. Én szedek gyogyit és azóta jobb is , de az időjárás változásait így is megérzem, ilyenkor jobban, vagy inkább gyakrabban keményedik. Szóval, a doki majd megmondja, hogy szükséges-e kezelni valahogy.

A vérképemre nekem eddig még azt mondták, hogy ok. Ti voltatok már EKG-n? nekem azt mondta a védőnénim, hogy feltétlenül menjek el, hogy szülésre legyen ilyen leletem is.

A havat szeretem nagyon, de decemberben jobban örültem volna neki. Most mennénk hétvégén a szüleimhez vidékre, de így nem tudom, hogy mi lesz belőle.

Mariann, valahol Budaörs környékén dolgozol? Csak mert írtad, hogy közel vannak az áruházak és mert én itt dolgozom. Egyébként kókuszmatrac a Lehel úti boltban is van és szerintem méretre is vágnak, mert valami ilyet mondtak. Aztán én most úgy gondolom, hogy nem kókuszosat fogok venni. Majd még meglátom.

Üdv, Kata
katca

Szia Kata!

Én voltam EKG-n a múlt héten. Lementem a háziorvoshoz, kértem csináljon egyet, meg adjon beutalót egy teljes vérképre. Elvileg semmi jelentőssége nincs az EKG-nak, de mivel ez nem egy fájdalmas és időigényes dolog, és úgyis mennem kellett a táppénzes papírért, így megcsináltattam. Persze jó lett. A véremről még nincs hír, mert egyenlőre lusta voltam elmenni vérvételre. Majd holnap elmegyek, akkor van eredmény péntekre, így hétfőn eltudok menni a védőnőhöz, hogy jól leszúrjon, hgy mennyit híztam. Most tartok a 27 héten és felszedtem eddig összesen 6,5 kilót... Persze nincs min csodálkozni, hisz mostanában mindenn ap muszály fagyit ennem, mert annyira kívánom...
Erről jut eszembe:

Képzeljétek, tegnap milyen jól szórakoztunk a mi kis pocaklakónkkal!

A változatosság kedvéért benyaltam este egy jó nagyadag fagyikelyhet itthon a tv bambulása közben, majd az üres kelyhet a pocakomra tettem, mert lusta voltam felkelni és kivinni a konyhába...

Na kisfiam a pocakban annak örülvén, hogy megint kapott valami fnomat, valamint reklamálván, hogy na miért nem küldesz még egy kicsit, aktív boxba kezdett, aminek az lett az eredménye, hogy a fagyiskehely táncolt a hasamon, majd végül a földön kötött ki, mert az én erős 27 hetes kisfiam jól lerúgta a hasamról.
Apjuk nagyon jót szórakozott a mutatványon. Eddig ezt csak a távirányítóval csinálta a gyerek (hajlamos vagyok a hasamat polcként használni tévézés közben, ui. sokkal egyszerűbb mindent átmenetileg odapakolni, mint felállni és a dolgokat a helyükre tenni), de most bebizonyította, hogy már jó erős és egy nehéz fagyiskehellyel is elbír...

Na jó mára befejezem a hülyeségeim

üdv

Erika
goczane

Erika,
ez tényleg édi történet volt. Mikor kezdett el a kicsi fiad úgy rugdalni, hogy érezni lehetett?
Az én kispapám már majd megőrül, hogy valami hírt kaphasson a piciről. A debreceni klinikán nem készítenek az uh-ról felvételt, sőt be sem jöhet velem. A múltkor majdnem sírt, mikor kiderült.
Most már akarok neki valamit mutatni.

Evelin
velina

Sziasztok,

KataKép
A törökbálinti depoban van az iroda.

Tofut szeretem, csak meg is kéne csinálni Kép Majd hétvégén. Egyébként az én étvágyammal sincs már baj, sőt! Néha visszasírom az első 16-18 hetet.

Mariann
tmarianna

szia Evelin!

Nekem a babám nagyon hamar megmozdult, és a kispapi is érezhette. Én sajna nem vagyok mérvadó mert ugye ez a második baba, és a 14 hét körül már éreztem. Kispapa a 16-17 hét körül már felismerte a mocorgást. Az első babánál még nem voltunk a 16. heti AFP vizsgálaton mikor érezni lehetett a mocorgást. Szerintem ez adottság kérdése.
Nem gondoltál arra, hogy elmenjetek egy 3D-s ultrahangra a pároddal? Vagy ha az nincs a környéketeken, akkor egy magándoki magánrendelésére, ahol van UH gép? A kórházi UH-ra nálunk sem jöhet be apa, de a 3 D-st nagyon élvezi... Ha gondolod vannak fent képek a picieimről itt:

http://babanet.hu/album/main.php?album=1148
http://babanet.hu/album/main.php?album=1068
http://babanet.hu/album/main.php?album=1087
goczane

Sziasztok

Erika
Nagyon jók a képekKép Édes a kis MikuláskaKép a 19 hetes a mostani babás pocakod? Nagyon szép kerekKép

Kata
Az EKG-ra szükség van, menj el mindenképpen. Kb. 5 perc az egész. Fontos, hogy a szülésnél tudják, készülniük kell-e valamire (pl. a megerőltetéstől szivdobogásra, stb.) A leletet a háziorvosod megnézi, s ha lát vmi eltérést azt jelzi a kiskönyvedben. Ennyi.Kép

Jelentem a rántott sajt finom volt (csak 1/2 adagot ettem), és sajnos utána a fánk is (egész adag)...

Erika, hogy teszed fel a linket az albumodhoz? kreáltam albumot 1-2 képpel még ugyan, de nem tudom idetenni nektek link-ként...

Szilvus
szilvus

Sziasztok Kép

Szilvus Kép
Köszi a méreteket. Rohanok is megvenni az anyagot Kép

Itt is esett a hó, én is imádom Kép Most kezdte újra Kép De állítólag hétvégére elolvad az egész....

Kezdek pánikba esni a vizesedés miatt...Nem tudom kihajtani a szervezetemből, félek a toxémiától, és nem akarok kórházba kerülni!
Bogi, Te írtad, hogy vizesedtél? Mi segített?

Rajtam 13kg plussz van, persze lehet, hogy ebből elég sok a víz Kép De egyébként nem eszem többet, mint előtte, hanem többször eszem, és kevesebbet, mert ha sokat ennék, akkor fájna a gyomrom.

Üdv,
Pumukli
ma 29
pumukli

Szilvus Kép

A linket copy-paste-el tudod idetenni. ctrl+c-vel kimásolod, és ctrl+v-vel beilleszted az ide írt szövegbe.

Pumi
pumukli

Sziasztok!

Vashiány: sajnos ezek a praktikák nem igazán válnak be egy ilye fokú vashiánynál, csak a tabletták. Pontosan egy olyan természetgyógyász szakkönyvben olvastam ezt, amit kismamáknak írtak a táplálkozásról. Nem tudom a címét, majd megkeresem.
Szóval a természetes élelmiszerekben lévő vas felszívódásának hatékonysága össze sem mérhető a tablettákéval, ráadásul a kismamák szervezete másképp dolgozza fel az élelmiszerben lévő tápanyagokat, így elképzelhető, hogy amit eszünk, az pont gátolja a táplálékban lévő vas felszívódását. Ilyen egyszerű. Írtam már ezt, hogy pl. ilyen a tea. Nem szabad a vasat teával bevenni.
A jujuba pedig nálam szóba sem jöhet a cukor miatt Kép

Evelin!
Már javítottam is.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szilvus!

Igen a 19 hetes pocak kép is mostani, meg a jan 19-én (26. hét)készült kép is. Ja és hogy mire számíthatok??? az itt látható, ez 2 éve szülés előtt két héttel készült:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1068&page=1&image=17639

A linket úgy tudod beszúrni pl., hogy megnyitod az albumod, és fent a címre rákattintasz jobb egérgombbal, kiválasztod a másolást. Ezután idejössz, elkezded írni az üzeneted, majd jobb egérgombbal megint idekattintasz ahová be szeretnéd szúrni, és kiválasztod a beillesztést. Remélem sikerült érelmesen leírnom.

üdv

Erika
goczane

Kata,
volt a boltban, nem rossz hely. Te mennyiert is vettel babakocsit? Hany funkciosat?
Keddre bejelentkezem a dokimhoz, hogy megnezessem magam a kemenyedesek miatt. Remelem nem lesz gond. Mar a heten elmennek hozza, de sajnos nem tudok, mert sielni van. Kép Talan keddig kibirom. KépKép Nem panikolok, de ugy vettem eszre, hogy egyre tobbszor van naponta. Es jobb tuddni, hogy nincs gond, mint aztan hamarabb menni a korhazba.

Eszty
eszty

Sziasztok!

Off leszek. Ha a szerk@babanet.hu -tól Emailt kaptok 2 csatolt file-lal vigyázzatok, mert vírusos!

Kitty
kitty123

Szia Evelin,

Én elég későn éreztem meg a baba mozgását, a 20. héten-már aggódtam is, ill. türelmetlen voltam. És rá 2-3 napra már a párom is látta a pocakomon a mozgást. Valószínűleg bizonyítani akart a manó, hogy tud ő mocorogni, ha csak az kell. Sajnálom, hogy a párod nem lehetett benn ultrahangon, remélem legközelebb több sikerrel jártok!!!!

Bogi, sajnálom, hogy nem sikerült segítenem, akkor viszont nagyon szorítok, hogy a köv. vérkép jobb legyen!!!!

Erika, nagyon jók a képek! Drága babád van!

Kata, nem tudsz még semmit a februári Schöpfis előadásokról? Már a páromat is befűtöttem!

Móki
móki

Sziasztok!

Eszty, mi 38 900-ért vettünk kocsit. Ezeket a funkciókat nem tudom, hogy pontosan mit jelent, de 3 pozícióba állítható az ülés: fekvő, közepes és teljesen ülő pozíció. Szerintem általában ez a 3 szokott lenni és fordítható a tolókar.
Ma nekem is többször keményedett a hasam megint, tutti, hogy az idő miatt van. Ne izgulj, nincs baj, amíg nem görcsölsz, de azért nézesd meg magad mindenképp. (persze én is szoktam izgulni, de asszem nekem túl gyakran van sajnos Kép)

Mariann, akkor nem vagyunk messze, én Börsön vagyok. Azt gondoltam, hogy esetleg te is itt székelsz, mert nagyon sok irodaház van itt.

Móki, még nem sikerült kiderítenem semmit az elődadásokról. Ma hívtam a szülésznőt, de nagyon sietett, így sokra nem mentem vele. Jövő kedden legkésőbb megint hívom, remélem, hogy akkor több ideje lesz és sikerül valamit megtudni. A Schöpfis topicban viszont egy Ági nevű lány ígérte, hogy megírja, ha ő jutott valamire. Figyeld azt is, hátha jön valami info.

Köszi a véleményeket az EKG-ról. Elmegyek mindenképp. Tudom, hogy nem hosszu és végképp nem fájdalmas, de én persze ettől is tartok. Rá fogom magam szánni.

Kata
katca

Kata,
en 4 funkciosat neztem ki, de erdekes volt, mert a neten 70e Ft-ert hirdetnek egyet, az uzletben pedig 98e Ft volt. Mikor rakerdeztem, hogy melyik lehet a 70e Ft-os, akkor a ficko csak nezett ram. KépKép
EKG-t szerintem is csinaltasd meg minel hamarabb, par perc az egesz es nincs miert aggodnod.

Bejelentkeztem a dokimhoz, jovohet szerdara kaptam idopontot. Remelem addig kibirom nagyobb izgulas nelkul.

Eszty
eszty

Sziasztok!

Már régen jelentkeztem nálatok, de olyan jól elvagyok otthon, hogy szinte nem is hiányzik a jól megszokott infrastruktúra, a gép, stb. Persze ez nem azt jelenti, hogy a veletek való kommunikáció sem hiányzott!Kép

Beszerzés ügyében jól állunk már, úgy látom másokhoz hasonlóan, már csak a babakocsi hiányzik. Holnap megyünk még egy második vizsgálatra a Praxisba, kíváncsi vagyok, mennyit fejlődött Lili a 21. hét óta... Pénteken pedig a saját orvosomhoz vagyok hivatalos, ez most így jött össze...

Pumukli panaszkodott tegnap (együtt járunk tornázni) a vizesedésre, remélem tudtatok segíteni neki, nekem nincs ilyen problémám, mással kínlódok (bordaívfájdalom, hát- és derékfájás), na és persze iszonyat sózsáknak érzem magam...Kép

Tegnap kispapák is jöhettek torna után szülésfelkészítésre, nekik is gyakorolniuk kellett a légzéstípusokat, magamnam jókat nevettem, ahogy gyakorolta a pihegő légzést...Kép

Szilvus!

Most már csak 2 nap van hátra, ugye???? Kitartást, utána jön a pihenés és a készülődés!Kép Majd értekezzünk telefonon a februári MÁV-os előadás miatt, jó?

Mindenkinek további jó pocakosodást és babavárást kívánok!

Puszi
Andi
32+2
bagandre

Eszty,
igen, tudom, hogy melyik a 4 funkciós. Nekünk arra azt mondta a néni, hogy az 90 ezerért is alkalmi vétel! Kép a diszkont árból van most kedvezmény. Ne hagyd ki! Mondjuk jó az a kocsi, de én ennyi pénzt nem akartam erre költeni. Meg ahhoz jár babahordozó is, ami nekünk viszont van már, így tök fölösleges lett volna.
Én is szerdán megyek a dokimhoz vizsgálatra. Remélem nálam sem rosszabbodott a helyzet.

Kata
katca

Kata,
hat igen, azert az ar nem volt semmi. Ezert is gondoltam arra, hogy meg elnezek a Megatoys-ba, es lehet hogy 2 funkciosat veszek csak kipotlom meg hordozoval es babaulessel.

Eszty
eszty

Sziasztok!
FBogi!Kijavítanád a táblázatban a hetet+napot 33+1-re?Köszi.
Én csak 13-án megyek uh-ra,3D-re.Már nagyon várom.Remélem addigra megfordul a babám,mert még mindig faros.A méhszájam pedig már 3100-as.Andi,Szilvus nektek mennyi?
Szép napot mindenkinek!
F Kata (33+1)
filep_katalin

Sziasztok Lányok!

Hát, ma azt hiszem még egy fokkal rosszabb napom volt, mint tegnap. Először is elestem Kép. Nem fájt, félig a fenekemre félig az oldalamra, de nagyon megijedtem és bepánikoltam... Korán reggel mentem vizsgázni (ahonnan tegnap kidobtak) és még nem volt elsöpörve a hó, nagyon csúszott. Mindegy, csak beértem a suliba, ahonnan a pszichológus nő megint kidobott, de most már egy egyessel Kép. Már idejét sem tudom, mikor kaptam egyest, de szerintem úgy 16 éves koromban. Pedig nem is feleltetett, csak a "pofátlanságomat" jutalmazta ezzel. Ez abban merült ki, hogy két óra várakozás után már csak én ücsörögtem a szobája előtt, és szerettem volna végre bemenni, és bekopogtam hozzá. Ő teljesen kiakadt, hogy még 23-an vannak a listáján, majd ha ők levizsgáztak, akkor mehetek. De éppen egy lélek sem volt ott, tehát senkitől nem loptam volna el a helyet. Ezek után annyira mérges és csalódott lettem, hogy beirattam az egyest, hogy haza tudjak menni. Nagyon rossz volt. Ne haragudjatok, hogy ezzel untatlak benneteket, de teljesen kikészített.

Eszty!
Azt hiszem elfelejtettem mondani, hogy Éva (a tornáról) szombaton megszült! 3900 grammal jött világra a kislánya, Tamara. Természetes szülés volt, 4 órát vajúdott. A másik lány viszont, aki vele egy napra volt kiírva (azt hiszem Katinak hívják), még hétfőn is ott volt a tornán.
Remélem nincsen semmi komoly bajod és a keményedések normálisak!! Majd írd meg mindenképpen, hogy mit mondott a doki és pihenj minél többet!

Erika!
Jót mosolyogtam magamban a fagyikelyhes történet olvastán, mert mintha engem festettél volna le Kép. Bár én még nem használtam kehelytartónak a pocim, és Luca azért ennyire biztos nem erős, de én is fagyi-függő lettem. Állandóan azt kívánom, és legnagyobb meglepetésemre ma egy parfétortával köszöntött itthon a család (csoki, mogyoró, meggy - nyammm...).

Lányok!
Unokanővérem van itt nálunk Németországból és hozott egy német kismama magazint, amiben volt egy hosszú cikk a terhesség alatti hízásról. Abban azt írták, hogy rengeteg kismamát megfigyeltek a terhesség alatt és a szülés közben, és arra a következtésre jutottak a dokik, hogy a terhesség alatti hízás felső határát mindenképpen ki kell tolni 20 kg-ra, mert azok az anyukák, akik többet híztak, állítólag könnyebben viselték a vajúdást, jobban bírták a szülést, kevesebb volt a komplikáció. Én nem tudom, hogy ebből mi igaz, de ezek szerint ott akkor dícsérik meg a kismamákat, ha sokat híznak. Ez tetszik Kép. Én biztos sok dícséretet kapnék Kép.

No, most már eldugulok és eszem egy kis tortát.

Brigi (24+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Szia Velina!
Lehet, hogy valaki elszamolta a heteket. En 2004.06.03-ra vagyok kiirva, tehat utanad 4 nappales 22+6 hetes vagyok.Nalam te csak tobb lehetsz, nem 20+6 hetes. Szerinted???
G Betti

Brigi! Miért jó neked, hogy ahhoz keresed az érveket, hogy tehénre zabálhasd magadat? Utána meg majd ráfogod a gyerekedre, hogy miatta van.
Névtelen

Sziasztok,

NévtelenKép
Mekkora egy bunkó vagy.

Brigi & ErikaKép
Én már 2 hete sóvárgok fagyikelyhek után, de még nem jutottam hozzá. Most már viszont nem halogathato, holnap beszerzem a fagyit. Azért ma megettem néhány fini babapiskótát tejecskével. Nyammm... Ja, holnap megyek védőnénihez, lesz mázsálás is.

Tegnap meg ma délelőtt olyan nyugodt volt Nádja, hogy elkeztem aggódni. Amint elkezdtem mondani a férjemnek az aggodalmamat, azonnal rúgott egy picit a kis disznó. Aztán rögtön még egyet. Azért rendes ez a kölyök.

Mariann
tmarianna

Névtelen! (először is itt szokás regisztrálni)

Nem kell ezt a topicot olvasni, nem muszály. Bunkózni végképp nem. Az ilyen fenomenális véleményeket nyugodtan megtarthatod magadnak, senki nem fog sírógörcsöt kapni, hogy nem olvashatja... Na pattanj lefele
goczane

Sziasztok!

Lányok, nem is kell ezekkel a névtelenekkel foglalkozni, ne örüljön a mája, hogy idegesít bennünket! Itt sincs és kész!

Képzeljétek, ma voltunk 4D-n, és csodás volt! Bazsó a fenekén csücsüé, és ő is akrobatának készül, mert lábacskái a feje előtt vannak. Produkálta magát, bunyózott, Apája majd' elolvadt, na meg persze én is. Igazából azt vártam, hogy ennyi idősen még nem lesz túl kerek, de olyan kis husi pofija van, hogy csak na! Íme őkelme:
Kép

És az adatok:
BPD 7,11
OFD 8,82
HC 25,17
FL 4,48
AC 25,4

Győrffy doki azt mondta, 1,1 kg a baba és kb. 2 héttel nagyobb a koránál, ami azért érdekes, mert mi tudjuk, hogy mikor fogant, ezek szerint nagy babám lesz? Kép

Bogi!
A védőnő azért mondta a vérképemre, hogy pocsék, mert nekeim is a hemoglobinom alacsony, 105. Maltofer kell szednem nekem is.

Karmenről nincs semmi hírünk?

Móni
kirmon

Sziasztok!Kép
Köszönöm a babakocsis tanácsokat!Kép

Új kérdésem van, milyen sűrű keményedés a normális?

Megnéztem a Szülőszobát, ma a két kismama szöges ellentéte volt egymásnak, az egyiken nem látszott mennyire szenved, bezzeg a tizenéves lányon! Azt sem tudta, hogy jön ki a kisbaba! Nem gondoltam volna, hogy manapság ilyen még van.

Most pedig megyek fagyizni, addig emlegettétek! (Én nem híztam még sokat, mielőtt bunkó Névtelen nekem is beszólna, természetesen névtelenül!)

Puszi, Leone
(25+1)

KépKép
leone

Sziasztok!
Jó sokat írtatok!
Megint hajnal van, és én szokás szerint megint nem tudok aludni.
Most már (35.hét) egyre jobban jönnek ki rajtam a nyavalyák. Tegnap éjszaka és tegnap egész nap égett a gyomrom, alig bírtam valamit enni. Este meg elkezdte a derekam(úgy reménykedtem, hogy megúszom a derékfájást). Olyan volt, mintha becsípődött volna egy ideg a bal oldalamon. Menni is alig tudtam. Ezek után ugye nem csoda, hogy 3-kor fölébredtem, 4-kor pedig fölkeltem. Remélem, még kicsit vissza tudok aludni később. A dokim meg is nyugtatott, hogy ez már csak a szülés után lesz jobb.
Vasat nekem is kell szedni már egy ideje, de a vérképem elég jó. Most már csak picit van a minimális érték alatt a vas. Nekem azt mondta a doki, hogy ezt a szoptatás alatt is szedni kell (én napi 2-t szedek).
Ja, tegnap voltam a dokinál, és minden rendben. Teljesen zárt a méhszáj, és a baba szívhangja is OK. Ennek nagyon örülök. Jövő héten lesz egy UH, utána pedig 11-én az első CTG. Szóval vészesen közeledik a március 3.

Bogi!
Szerintem is nehéz az utolsó 4-5 hét (bár nekem a 12. hétig sokkal rosszabb volt az állandó rosszullétek miatt). Csak most még hozzá jön a türelmetlemség, meg az izgalom is. Én attól is félek, hogy nem lesz minden kész "addig" (persze 95%-ban minden megvan, de én ilyen vagyok). Meg hogy mikor lesz az az "addig".

Kata!
Nálunk (Szegeden) a cukorterheléses vérvétel után automatikusan elküldtek a kardiológiára, ahol EKG-t is csináltak + értékelték a cukoreredményt is. Azt hittem, ez mindenhol így van. Egyébként tényleg nem vészes dolog.

Eszty!
Nekem a combom szokott fájni, de csak egy ponton. Olyan, mintha tűvel szúrnák a csontomat. Meg időnként görcsöl a vádlim. Ez kalciumhiány miatt szokott lenni. Meg persze attól is lehet, ha keveset pihensz.

Kirmon!
Én is izgulok. Szeretnék már néhány héttel öregebb lenni, de tartok is tőle. De majdcsak lesz valahogy!

Mariann!
Nekem van sötét csíkom: majdnem a mellem alatt kezdődik. Azt olvastam, hogy a barna hajúaknak(én eredetileg az vagyok) a legerősebb, a vöröseknek meg nincs. Meg hogy szülés után fokozatosan elmúlik.

Brigi!
Vigyázz az eleséssel!
Az a pszichológusnő nagyon tetű módon vislekedett Veled! Megértem, hogy ki vagy akadva rá.

A hízás meg egyébként alkati adottság is. Már írtam régebben a barátnőmet, aki az első és a második gyerekkel ugyanannyit hízott, pedig az elsőnél mindig jégkrémet kívánt, a másodiknál főtt karfiolt. Neki is ezt mondta az orvosa. Szerintem csak az a lényeg, hogy az ember ne zabáljon, de ha valamit (pl. sütit) megkíván, akkor inkább egyen. Én is sokszor elhatároztam, hogy ma nem eszem semmi édeset. Aztán egyszercsak eszembe jutott valami fimomság, és semmi másra nem tudtam gondolni. Aztán megettem egy sütit vagy egy kis csokit, és rendben voltam. Én sem zabálok, sőt mostanában egyre kevesebbet birok enni (az elején meg jó ideig alig ettem), így híztam eddig kb.14-15 kilót. Többet már nem nagyon szeretnék, meg azt is írja a szakirodalom, hogy a végén már nem nagyon jellemző a hízás. Amúgy én elég magas vagyok, szóval egyáltalán nem nézek ki hájpacninak.
Ja, és az én orvosom eleve 20 kg-os maximális hízást mondott.

Móni!
Tényleg nagyon formás a baba pofija!

Ja, ma megyek u t o l j á r a a fogorvoshoz!!!!

Bocs, hogy ennyit írtam, de nagyon termékenyek voltatok!
Szép csütörtöki napot kívánok mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Betti,
lehet, hogy tényleg el van számolva egy kicsit, majd újra átnézem a papírjaimat. Sajnos pontosan nem tudom mikor készült a picúr, meg az utolsó vérzésemet sem jegyeztem meg. Így meg egy kicsit nehéz kiszámítani.

Móni,
A kisfiad nagyon elégedettnek látszik. Jól érzi magát a hasadban. Helyes kissrác lesz!!

Lányok,
Ti hogy számítjátok ki a felszedett kilókat? Az eredeti, teherbe esési súlyotokból, vagy a legkevesebből? Mert én például az első 3 hónap alatt fogytam 3 kilót.
Amúgy a védőnő 9 kilót engedélyezett. Ez nem kevés egy kicsit?

Tündi,
nem káros a babára a fogorvosnál kapott érzéstelenítő? Nekem azt mondta az orvos, hogy ha ad szurit, pici Anna is bekábul. Azt mondtam, akkor inkább nem kérek. De úgy meg nagyon fájt, remélem picinek nem!
Tényleg, szerintetek ha nekem fáj valami, vagy sírok, vagy depizek, azt a kicsi is érzi? Ugyanúgy érzi?

köszi
Evelin (22?)
velina

Sziasztok!

Velina: mi az hogy a védőnő 9 kg -t engedélyezett. Ez hülyeség szerintem, nem az a jellemző hogy valaki csak 9 kg-t hízzon. Nekem is mindig mondja a védőnő hogy miket egyek, a húsból csak a pulyka, csirke, hal. és zöldségek. Hát én meg úgy vagyok vele hogy a fülem mellett elengedem és azt eszem amit éppen megkívánok, pl most napok óta kivánom a fánkot, hát hétvégén azt fogok sütni.
Eddig 10 kg-t híztam, de az előző terhességeimnél 14-et.

Kirmon: tényleg jó husos pofija van a babának, nagyon édes.

Nekem is rossz volt a vérképem a 25. héten, akkor már a maltofert szedtem a terhesség eleje óta, és semmit nem használt, most azóta a tardiferon folt szedem, majd mostanában lesz vérvétel, remélem már jó lesz, vagy legalább is jobb.

Brigi vigyázz magadra ne hogy el ess megint. Hogy micsoda érzéketlen emberek vannak, igazán tekintettel lehetett volna a terhességre, és ilyenkor nem lehet ez ellen tenni valamit a tanulmányi osztályon? pl hogy téged a terhesség miatt előre vegyenek és ne kelljen várnod? Én a helyedben utána járnék.

Ma megyek dokihoz, majd utána jelentkezem.

Gabi
34+1

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Tegnap voltam flowmetrián és minen Ok volt. Meg is mérte a babát:
38+1 naposan: BPD 92 mm, THQ: 100 mm
Úgy tűnik átlagos a mérete,majd meglátjuk.
Úgy búcsúzott az orvos, hogy jövő szerdán vár. Hát én már nem szeretnék többet menni oda, csak a szülőszobára.
Holnap még megyek NST-re, remélem ott is rendben lesz minden.
Mostanában már érzek ezt-azt, bíztató jeleket. Tegnap 2x is úgy begörcsölt a hasam, hogy nem bírtam felegyenesedni. De érdekes, csak a hasam alját éreztem keménynek, meg alul fájt a méhszájamnál. Talán megkezdődik lassan. De a hasam még mindig fenn van, lehet,hogy már csak a szülésnél megy csak le.

A vérképem is javult, pedig a terhesség közepén elég rossz volt. Én napi 2x1 Maltofer+Fol-t szedek, de úgy tűnik használt, mert a 27.heti HGB: 105 volt, a Htk:0,29, most meg HGB: 117, Htk: 0,35.
Úgy,hogy szedjétek csak a vasat, lehet,hogy akkor vesz el a baba többet, a végefele kevesebbet.

Brigi!
Hát felháborító, amit Veled csinálnak a suliban. Ennek a pszichológus nőnek van gyereke? Lehet,hogy irigyel? Ez még durvább, mint ha a buszon nem adják át a helyet. Komolyan gondolta,hogy 23 ember végigvárat Veled?

Mi lehet Karmennel? Azt ígérték Neki,hogy jan. végén legkésőbb meglesz a baba.

Kitty
38+2 Még 12 nap a kiírásig!!!!!
kitty123

Sziasztok!

Evelin!
Én utánaolvastam és érdeklődtem: a helyi érzéstelenítés nem káros a babára. Én nem vettem észre, hogy belekábult volna. Olyanokat ugrált a fogorvosi székben, hogy néha én is majdnem kiugrottam. Csak akkor volt csöndben, amikor fúrta a doki a fogamat. Legutóbb már én sem kaptam érzéstelenítőt, mert ez már idegelt fog volt, meg azt nekem is mondta a doki, hogy az érösszehúzó hatás nem csak ott érvényesül, és nehogy hívni kelljen a szülészorvost. Csak a röntgen ártalmas.
Igérem, ma már többször nem jelentkezem!!!
PTünde
ptünde

Sziasztok! Kép

Brigi Kép
Sajnálom, hogy így bánnak Veled a suliban. Szerintem is csak irigyel az a nő. Egy férfitanár tutira nem tenne ilyet. Jelezned kellene mindezt a Tanulmányi Osztályon, hogy igenis legyenek szívesek ennyit biztosítani, hogy elsők között vizsgázhatsz. Felháborító az egész!

Megnéztem a Szülőszobát. Hát, nagyon szomorú, hogy nők nevelték a győri lányt, és járt védőnőhöz is, és mégsem tudta, hogy miként születik a baba. És nem tudta, hogy fájdalommal jár....Biztosan teljesen váratlanul érte minden, de nekem akkor is megdöbbentő volt, hogy nem akarta hogy a gyerekét a mellkasára tegyék pár pillanatra. Tudom, szinte még Ő is gyerek....A másik nő úgy látszott, hogy nagyon meg akar feleni a kameráknak. Ki volt festve, és állandóan a kamera felé pislogott.

Evelin Kép
Én az elején fogytam 2kg-ot, és azóta felszedtem 13kg-ot, tehát én a lefogyott súlyomtól számítom a plusszot.

Móni Kép
Nagyon aranyos pofikája van Bazsónak Kép És cuki kis talpa Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

A dokim azt mondta- mikor panaszkodtam a védőnőre,- hogy mindenkinek van egy vesszőparipája, kinek a súly, kinek a vérnyomás, stb. Mosolyogjak, és ne hagyjam magam felidegesíteni. Nem célom, hogy kiselefánt legyek, de őszintén szólva az az utolsó, hogy a kilóimat méregessem, ha a babával minden rendben.A barátnő Norvégiában szült, laza 26 kilo plusszal ment szülőszobára (ja, előtte kb48-50 kg volt) , s pár hónap alatt, fogyókúra nélkül ismét versenysúlyánál volt. Szerintem ez adottság, és nem hiszem- ha csak nincs valami eü..probléma,-, hogy ezt a rendkívüli, csodálatos 9 hónapot ilyen badarságokkal kéne 'színesíteni'. Persze én is könnyen beszélek, mert nem érdekel a védőnéni véleménye -idézem: 'mi lesz velünk ezután, ha most 25dkg-mal többet híztam egy hónapban, mint illene'. na, hogy VELE mi lesz, bevallom, nem túlzottan érdekel, én meg boldogan élek - csak bánt, hogy ahelyett, hogy együtt örülne velem, ilyen oktondiságokkal rontja el a napomat. Szóval fagyira, krémesre föl ( nem hiszem, hogy bárki túlzásokba esne), higgyétek el, a kellemes érzés sokkal jobbat tesz a babának, mint az állandó aggódás a kilók miatt.( Dr. Móki szaktanácsait olvashattátokKép

Brigi, csak egyet sajnálok a tanárral kapcsolatban, hogy még találkoznotok kellKép De azért micsoda példája annak, hogy egy ú.n. szakember, aki TANÍTja az érzelmeket, viselkedéseket, ilyen egyszerű lehet.

Tünde! Hát kalapot emelek előtted! Már törzsvendégnek számítasz a fogorvosnál! Örülök, hogy lassan végre vége. Nem voltak unalmasak az elmúlt hónapokKép

További szép napot mindenkinek!

Móki
móki

feleni=felelni
pumukli

Brigi, a tanárral kapcsolatban egy szomorú fejet akartam, ilyet Kép

Móki
móki

Sziasztok!

Brigi, csatlakozom a többiekhez pszichológus tanár ügyében: valszeg irígy rád, de persze ez nem változtat azon, hogy mennyire kiszúrt veled. Esetleg tényleg érdemes lenne megnézni a tanulmányi és vizsgaszabályzatot, hogy nincs-e arra vonatkozóan valami, hogy egy kismamát mondjuk előre kell venni. Bár gyanítom, hogy nincs, inkább emberségből kellene ennek természetesnek lenni. na mindegy, nem tudsz mit tenni, ha ilyen szemét, megtanulod,a ztán jól levizsgázol.

Kitty, teljesen összeszorult a gyomrom annak hallatán, hogy neked mindjárt elérkezik az idő. Milyen érzéseid vannak most? Ha nem baj, hogy ilyet kérdezek...

Sajnos nem láttam tegnap a szülőszobát. Mi volt? nem tudta a lány, hogy hogyan születi a baba???? Miért, mit gondolt?

Nekem tegnap elég rossz napom volt, megint keményedések és ilyenkor a hangulatom is sokkal rosszabb. Mára már jobb, de ha 2 napon belül megint változik az idő, akkor kezdődik újra Kép

Szerintem a kilókkal ne foglalkozzatok túl sokat. Nekem például fogalmam nincs, hogy mennyivel vagyok több kiló, mint az elején. Igaz, hogy rám a hasamon kívül még nem is rakódott semmi, de egyébként is azt mondják, hogy amit megkíván az ember, az nem véletlenül van, a szervezet tudja, hogy mire van szüksége.

Na pusz, Kata
katca

Sziasztok! Kép Kép Kép

A Friss kismamáknál írta Fiona, hogy ezt találta a nők lapja fórumon:

karmen1: 2004. 01. 28-án megszületett ORSOLYA !!! (2940 grammal és 53 cm-el).

Ö ami Karmenünk lehet?

Szerintem igen, és akkor megszületett a topic első babája.
Gratulálok Nekik!

Kitty
kitty123

Sziasztok! Kép

Szerintem a mi Karmenünk Kép A férje írta az üzenetet tegnap este 10 körül, és a név is stimmel - Orsolya Kép

Gratulálok Nekik! Kép

Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Pumi, Kitty,
Köszi, megpróbálom ideilleszteni, hátha sikerül...Vagy nem? Kép

Era
Szuper a pocakod!!!! Énisénisénis szeretnék ilyet! Nekem még mindig nagyon pici, hátulról és előlről szinte nem is látszik. Csak oldalról. Én is nagypocakos kismama szeretnék lenni a végére! De ezt a picit is büszkén tolom előre! Kép

Kata
Nekem a 30 és a 31. hét között (jan. 12-i adat) C3000 volt, azaz teljesen zárt. Meglátjuk Andinak mit mond a doki most a napokban.

Brigi
Az elesésekkel vigyázz ám! Óvatosan közlekedj. A pszichológusnővel pedig ne törődj! Tudod: Take it easy oszt mindenki elmehet a .....-be! Kép Kép

Móni
Nagyon aranyos a Kisbalázs. Kép Szép pufóka igy a 26 (ugye annyi?) héten. Mintha mosolyogna álmában, ugye?

Hasznos infó a lágzésfigyelővel kapcsolatban: Madarász utcai gyermekkórházban minden kedden 16:00 órától OKTATÁS! Az I. emelet 209-es szobát kell keresni, bekopogni. Bejelentkezni nem kell. Az ára (mindegy hány fő megy 1 családból) 1.300,- Ft, valamint az oktatókönyv 500,- Ft. Ami magát a készüléket illeti, Ők a BABYSENSE-t forgalmazzák, s mondják el a használatát, ám az előadás nagy része a szülői teendőkről szól, az viszont minden készülék esetében ugyanaz. Az előadás 1 alkalom, tehát nem folytatásos. Mi megyünk valamikor, Ti is menjetek el. Ne legyen rá szükség, de hasznos!

Evelin
A kiinduló súlyhoz képest. Ha fogytál, akkor úgy, mint Pumi.

Gabi
SorstársamKép Nekem is a súlyomon "lovagol" a védőnéni. Az orvos meg mindig megdícsér. Ne törődj vele.

"Névtelen" levelekkel nem foglalkozni, ha jólesik zabálni, utána úgyis lefogyniKép Kép Kép

Szilvus
32+6
szilvus

Sziasztok,
köszi, megnyugtattatok a kilókkal kapcsolatban engem is. A védőnő mondhat amit akar. Ha Annácskának csoki kell, akkor azt eszek. Kép

Tündi,
köszi a fogorvosi továbbképzést. Ez volt pedig az utolsó szalmaszál amibe kapaszkodtam, nehogy újra elmenjek. De most már nincs mentség...

Tudtátok, hogy a Corában baba-mama napok vannak? Tegnap véletlenül betévedtem és el is költöttem gyorsan majd 10ezer forintot. Édi kismamaruhák is vannak!

Evelin
velina

Sziasztok

Andi Kép
Igen az utolsó előtti napom! De jó lesz már a jövő héttől otthon végre magunkkal foglalkozni. A februári előadás számításaim szerint febr. 11. lesz. Ugye?

Evelin
Köszi az infót, épp holnap megyünk a CORA-ba a szokásos nagybevásárlásra. Majd körülnézekKép

Megkísérlem ismét feltenni a képek elérhetőségét.

Sziasztok
Szilvus

www.babanet.hu/album/main.php?album=1546&p=7983086
szilvus

Szilvus Kép

Csak sikerült linkelni Kép Nagyon jók a képek! Kép

Pumi
pumukli

Sziasztok!

Eloszor is nevtelen!!!
ha nem tudsz kedves lenni, akkor inkabb meg se szolalj. Nem tudom, hogy ki lehetsz, de hogy bunko vagy, az biztos!!!!!!!

Brigi,
nagyon vigyazz magadra, probalj ne elesni megegyszer. Kép A tanarral kapcsolatban pedig nem tudok tobbet irni mint a tobbiek. Szemet volt es kesz! Tok jo, hogy Evanak megvan a babaja. Milyen jo neki. Kép Holnap megyek uh-ra, gondolom ott is tudnak mondani valamit a kemenyedesre. Aposom (aki orvos) azt mondta, hogy nem kell aggodni, szedjen Magne B6-ot.

Kirmon,
nagyon edi a pici ahogy mosolyog.

Karmennek nagy-nagy gratula Orsikahoz!!!!!

Eszty 30+3
eszty

Szilvi! Nagyon klasszak a képek! Igazán szép kismama vagy!

Karmennek gratula! Szóval beindult a sor! Komolyan mondom, ez már több, mint izgalmas!

Most néztem megint végig a táblázatot, s a március hihetetlen! A februári babócák szépen lassan hozzászoktatnak bennünket a jóhírekhez, s utána indul a dömping!

A Madarász utcai kórházba mi is fogunk menni. Azt is ajánlották, hogy ha lehet, nagyiékat is érdemes elvinni, ha ők is vigyáznak majd a babóra.

Móki
móki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?