Új privát üzeneted érkezett!

Azt nagyon halkan teszem hozzá, hogy Zsuzsa fagyitortát kapott 1. szülinapjára. :roll:

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tali:

Eddig tényleg a péntek tűnik nyerőnek, de azért még várok, hogy összejöjjenek a szavazatok. :)

Geréb Ági:

Zavarosnak tűnik ez a legutóbbi ügy, hogy most ott volt-e vagy sem.

De nem tetszik az a sokk-hajhász stílus amiben beszámolnak arról ha egy kismama bemegy a kórházba egy megkísérelt otthonszülés után.

Mert a felelősségteljes otthon szülésnek ez a természetes velejárója: ha valami probléma merül fel, akkor kórházba kell menni, hogy kezeljék a problémát. Ez a normális folyamata a dolgoknak, nem pedig valami katasztrofális ballépés. Az ember akkor megy kórházba, mikor szükség van rá. Miért is menne egy sima szüléssel kórházba aki otthon akar szülni? Ergo csak azokat a szüléseket fogják a kórházban látni, amivel valami probléma volt. Ez nem csámcsogni való rémhír, ez a felősségteljes hozzáállás. A legtöbb anyuka kórházban KEZDI a szülést, milyen lenne olyat olvasni az újságban, hogy "Már MEGINT kórházban kötött ki egy vajúdó anyuka, szerencsére mindketten túléltek." Nekem kb ilyen csengésű egy olyan mondat, hogy "már megint kórházba kellett menni egy otthonszülő anyukának mikor komplikáció lépett fel." Maradt volna otthon ha már otthon kezdte, vagy hogy gondolják???

Az ember egy fosós-hányós vírussal se megy kórházba, csak akkor ha szükség van rá mert a kiszáradás veszélye fenyegeti. Mégsem olvasni olyat hogy "valaki már megint otthon próbálta kikúrálni magát a betegségéből, de megijedt a nagy folyadévesztéstől és kórházba vonult, hálistennek nem lett semmi baj." Nem ez a természetes? Miért kell ilyen hangnemet megütni?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hű, ez jó ötlet (már nem a fagyitorta :twisted: ). Nekem eddig nem szúrt szemet, de most visszagondolva mindenkinél nagy csoki torták, meg figurás cukrászköltemények voltak az 1 éves szülinapi képeken. De Sebi erre nem lesz felkészülve 4 hónap múlva, ha rajtam múlik. Most számolgatom, hogy egy kuglóf formához mennyi anyatejet kell fejnem:lol: :lol: :lol:

Persze, akik tejszínhabbal és gesztenyepűrével edzenek... :twisted:

Orsi
Kép Kép
sno

Hihi, Orsi, én a szobában álltam egy szál bugyiban, bokám körül a csíkos itthoni gatyám ami megadta magát Boldi szep. pánikjának! :lol:

Nekem cél, hogy szülinapi tortát már normálisat ehessen egy keveset. Ugye tartunk majd nagy szülinapi babapartit!!? Azon filóztam, h egy nagyot, vagy havonta egyet (feb, márc, ápr)

Persze most is itt kapaszkodik a bokámba! :lol: (amúgy a marhára bosszantó részen kívül persze nagyon megható!)

Kép
Kép
agiboldi

Timó talijával mi lett?

Minket is tartsatok talonba lécci, csütörtököt kivéve, eddig minden jónak tűnik.

Orsi
Kép Kép
sno

És még egy link a legutóbbi otthonszülős rémtörténettel kapcsolatban (köszönet PZitának aki mindent lát és mindent hall :D )

http://index.hu/politika/belfold/otthonszul10/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timó is szervezett talit? Bocs, nem akartam belekontárkodni! Ha az övé előbbre van, akkor napoljuk el az enyémet, így jut is, marad is! :) Nekem mindegy, csak szeretnék már találkozni mindenkivel!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Sno!
Igen, a Kecskmétit is a Hipp gyártja, rajta van a cimkéjén. :wink: De szerintem a selejtesebb anygokból?Vagy ki tudja miért olcsóbb, vagy csak a márkát kell megfizetni.Mert a K. -nek nem ugyanolyan az íze,mint a Hippnek, ha ugyanarról a kajáról van szó. :roll: Szóval bizti különböző képpen gyártják.
Emili is lépegetne felfelé ha lenne hová. :lol: A kanpé a favoritja, pedig az lég magass ehez.Leginkább rajtunk szeret át-felmászni 8)
Ja, és lépeget akanapé mellett oldalra.
Jobbulást Sebinek, és további jó fognövesztést! :D
Én még normálatlan állapotomban sem vagyok bagós!!!!Nagyon úúúúúúúútálom!!!!!És legszívesebben kiírtanám a növényt a Földről!:-D(sajna a szüleim bagóznak)
Torta:tejszínhabosat:-D
Vannak 1 éveseknek való torták a Kismamában, meg babás netesoldalakon.Mi egyébként már ettünk gluténest, a tápi tejből van.Tojás még nem volt, de szerintem fél év múlva már biztosan eljutunk odáig is.
Igen, egyes Hippekben is van cukor :?

Emilin nics szeparációs mizéria:ált. nyitva hagyom a wc- n az ajtót, hogy lássam mit garázdálkodik(járókabn sírva nem lehet medvére vadászni :oops: :lol: ).Ma odajött, és behajtotta az ajtót.Kinyitottam, amjd megint vissza, és utánna odébb is mászott.Pedig akkor még nem voltak szagok sem a levegőben :oops: :lol: :lol: Tehát nem zavarta ha nem lát.Máskor sem , csak ha nagyon nyűgi, akkor jön utánnam mint egy pincsikutya. :wink:

Lora!
Annyit husionak én sem látom értelmét, hacsak:kezdeti időkben, majd fokozatosan növelve, ha már megszokta a baba. :roll:

Tejpép:nekem védőnő ajánlotta, hogy jól lakjon éjszakára, és átaludja.Hát ez nem jött be, de legalább enni nem kér, csak iszik.(tiszta apja :twisted: :lol: )Igazából ez csak a sűrűsége miatt laktatóbb, meg lehet kanállal adni(bár Emili csak üvegből issza meg, eddig csak 1x ette kanállal:s)

Nanica!
Sajnálom, hogy nem jött össze a evészet.Én is úgy tapasztaltam, hogy turmixban csak nagyobb mennyiséget lehet mixelni.

Lorca!
Szerintem nem könnyebb a tehéntejfehérjét megemészteni, mint a kölest, bár ez babáknál nem biztos hogy igaz.Én továbbra is a laktatóssága miatt gondolok a tejpépre. :roll:
Én a kecsketejen gondolkodom, de nem merem adni még.Védőnőt is elfelejtettem kérdezni róla.De egyébként meg arra is gndoltam, hogy a tápiban benne van minden, talán több is mint a tejben, így miért adnék azt? :lol:
Csak hogy mostanság Emili nem vacsizik, ezért gondoltam.De talán vmi szilárdat kéne neki adni.De a gyümitől napközben is hara éhes lesz, 2x főzi esetleg?A tejpép az olyan jó laktató tápival keverve. :wink:
Jobbulást a családnak!

Kecsketej:az én gyerekkori gyerekorvosom a saját újszülött unokájának nem tápot adott, mert nem volt elég a tej, hanem kecske kolosztrumot!!!Egy biofarmról vitte!Ha ő ezt merte tenni, akkor talán nem lenne baja tőle egy 7-8 hós babának sem, de rá fogok kérdezni már csak kíváncsiságból is.

Pann!
Simán lehetsz terhes mensi nélkül is.Ha érdekel hogy van-e pé-d, akkor nézz lh tezstet, hőmérőzz, vagy használj PG53 tesztet. :wink:
Nekem utóbbi 2vel egyből összejött a kis krampuszom! :lol:
Etetés nálunk is így van:ha mondom neki, hgy hamó-mamóca, vagy fincsi-mincsi(én hívom így, nem tom miért :oops: :lol: ), akkor Emili is néz körbe, hogy vajon hol a kaja, ha látja az üveget, vagy csak a kanalat, akkor vagy sír, vagy tombolni kezd(inkább utóbbi).És ő is addig eszik amig nyitja a száját.Általában ebédre bemegy 2 üvegeskaja mennyiség.Ma pl. 260 ml főzi+fél üveg Hippes kaja+1 frutapura. :roll:
De du. már nem nagyon adok neki, mert mostanság nem nagyon akar vacsizni.Csak akkor meg mikor eszik gyümit?Mert eddig du. kapta.Na majd kitalálom.
Arra is gondoltam, hogy talán úgymond elválasztaná magát?
:roll: Igaz hogy nem szopizik, de talán a tápiból, meg a cumisüvegezésből elege van? :roll:

Timi!
nem akarlak elkeseríteni, de nálunk Emili 2 hónapig volt 4kézláb, és csak utánna kezdett el mászni. :?

Róki!
Én is úgy gondolom, hogy nem kell mindennap húst ennie egy babának(még felnőttnek sem), de Emili az üres" főzivel nem lakik jól, csak ha nagyon sokat eszik belőle, és még kap utánna vmit.De akkor sem tart általában sokáig, 2-3 óra múlva éhes. :roll:
A média ezekből a hírekből él, és sajna mindig mindent felfúj, az igazságot pedig elhallgatja.Én mindig osztom 2vel amit mondanak
:lol:

Mi holnap elutazuk anyáékhoz.Kellemes 7végét Mindenkinek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Apa itthon, anyós a gyerekekre vigyáz, így neki tudtunk esni a miniszobának. 10nm sincs, de millió kacat, hála a gázosoknak porosan. Most dőltünk ki egy kicsit. Még robbantva van a szoba, konyha előszoba, de már látjuk a végét. :D 5re muszáj rendnek lennie, tanítvány előtt mégsem égetem magam. :wink:

Csongria, Lora,
A dokinő száma nincs meg, a központin hívtam, onnan keresték meg és úgy beszéltem vele.

Pann,
Ha nem tudod, mivel rág, gondolj arra, mit érzel, amikor szopi közben megharap. Az alma is azt érzi. :lol:

Ágiboldi,
A zanzában nem volt benne, hogy mikortól, csak hogy mikor. Lehet, hogy meg kéne néznem az eredetit. :D Szerintem családon belül hamarabb megtudnád, mint hogy én megtalálom :lol:
Egyébként Ranschburg J egy anya-gyerek kapcsolatokról szóló esszéjében olvastam (vagy Vekerdy?!). Az volt még benne, hogy a legtöbb szülő olyan 2 éves kor körül kezdi. Mi még nem jutottunk el odáig :wink:
A cipő letépése 4x még fokozódni fog, engem annyira lenyúzott ezzel Nati, hogy volt, hogy dög hidegben sem adtam rá vissza. Fagyjon meg, ha annyira akar. :twisted:

Orsi,
Újabb bizonyíték, hogy szülőpárosoknak nehéz élete volt az öt gyerekkel. (Tégedet is beleértve :lol: )
Nati egy évesen még annyira leamortizált mindkettőnket, hogy csak egy Auchanos dobostorta erejéig voltunk jók. Azt is anyós hozta. :oops: A Kismamában mindig szokott lenni egy szülinapis tortarecept. :D
A szülésznénid egy csúcs! Kedvelem :D Nekem még a gyerekdoki sem igazán emlékszik arra, hogy mennyi idősek is a gyerkőcök. Két éves kora után már kérdezte, hogy mikor lesz 18 (én azt hittem, nagykorúságra gondol, de kiderült, hogy mivel nem volt oltási időpont a kiskönyvben, azt hitte, még nincs annyi), de azt is, hogy ebben a szeptemberben megy-e oviba, mert hát van akkora és beszél úgy, mint egy kisovis. :wink:

Róki,
Attól tartok, hogy most az otthonszülés a mumus, és most ez így marad pár hónapig. Talán a jó hír, hogy így legalább rendezik a dolgot. Ahogy olvasgatom, a legtöbb otthonszülés még csak nem is szándékos, és a szabályozatlanság miatt azok is szívnak, akik ezt nem akarták felvállalni. Mint a kolléganőm mesélte szituban, ahol a kórházból hazazavart anyuka aznap éjjel végül a Lánchídon szült meg.
Meghallgattam a híradást, bosszantóan hatásvadász volt. Némi helyzetkomikum számomra az volt, hogy azt hozta ki, hogy a kórházban bezzeg 100%os a biztonság. Azután pár hírrel lejjebb volt egy másik hír, ahol a kórház volt a gonosz és gondatlan, mert elcserélt vér miatt meghalt egy páciens. A műsorszerkesztőnek nem okozott gondot. :wink: Egy jól eladható hír, szerintem csak ennyi. Mi tudunk erről a szülőotthonról, ismerjük a hátteret, de szerintem sok embernek a mutogatott ház az kész kuriózum. Amolyan őrült szektások gyülekezete, akik kollektív öngyilkosságot (gyerekgyilkosságot) akarnak elkövetni.

Kép KépKép
lorca

sziasztok!

Ma se tudtam meg milyen a babaúszás! Már ott voltama szállodában, felpakolva, felöltözve a nyöszörgő gyerekkel, akit a sziesztából rángattam ki az esőbe, amikor csörgött az úszást tartó csaj, hogy ma még nem lesz, mert valamelyik víz érték nem jó! :evil: :evil: kb 11 körül még meszéltem is vele, hogy kelle e pelenkát vinni, vagy ők adnak!

Róki: Linus is csinálja azt, hogy ha nyűsgös, akkor a cici sem kell neki! Ilyenkor vagyok igazán meglőve! Minél jobban kínálom ő annál elutasítóbb :cry: :cry: Most is fél órát aludt a babakocsiban, felébredt, feljöttünk, de megint álmos és a cici nem kell neki! Nincs kedvem kimenni az esőbe!!!! Inkább legyen hideg!
:x

Lorca, benne vagyok! Szerintem tavasznál nem lesz hamarabb, addig nem hiszem, hogy összejönne... (se autó, se kedvező időjárás :(

huh, Linus Lekapta az x gombot a laptopról :lol: :o és nem tudom visszarakni...

SNO: Szep szor. :(vicces, ahogy leírtad, de nem hangzik jól! :(
Én nem dohányoztam.

szülinapi torta: a kismamában mindig van/volt 1 hónap szülinapi tortája, é sok a fentiek nélkül készül.

ezt küldöm mielőtt elszáll

nanica

Kukucs! :)

Most jöttünk meg Dujv-ból. Lillus egész jól viselte, hazafelé végig aludt! :lol: :lol:

Roki!
Én is bevállaltam egy talit jövő hétre, de ha neked most jobb, legyen nálad. Én utána is ráérek! :D :D
És ha mehetünk mi is, mennénk. :D
Lillus is csinálja, hogy elutasítja a cicit vagy elfogadja ugyan, de kábé fél perc elteltével elkezd ordítani rajta! :roll: :roll: Fusztráló!

Lorca!
Kitartás a takarításhoz! :)

Panka!
Jó hétvégét nektek is! :)

Timi
Kép Kép
timocska

sno
dohányozni? csak ha iszom :lol: szvl én szoktam rosszalkodni, de nem dohányzom alapból

ügyes a 3xi almássüti! :lol: én megcsináltam meggyel is, az is fini lett

tali
mi most kihagyjuk, de mindenkinek n jó szórakozást!

vízforraló
örülök, h másnak is bejön, mint ajándék! a körbeforgó talp azt jelenti, h nem kell pontosan ráhelyezni az aljzatra, hanem csak egy ponton illeszkedik, úgy teszed rá, ah kézre esik

nanica
x gomb :evil: de még jó, h nem vlmi gyakoribb betű...

nálunk a csoki nem számít az alvásnál. még jó, különben kele kis túlzással még egyáltalán nem aludt volna születése óta :lol: nálam minden nap lecsúszik min egy fél (?) tábla...

verés
sztm is logikus a kb kétéves kor. most még sokakat visszatart, h a gyerek "nem direkt csinálja", de akkor már gondolom felmerül a szándékosság gyanúja. én nem vagyok fenyítéspárti, se testi, se lelki értelemben. aztán majd meglátjuk :lol: (mondjuk a lelki terror a legrohadtabb dolog a világon, akkor már inkább egy popsiraütés)

drusza
megjött az ergo? bevált? szín?

ágiboldi
még meg sem köszöntem az éjjeli fényt :oops:

ria
a tupit n köszi, majd megkérem ágiboldit, h hozza el + adja oda neked a pénzt!

majus3

nanica!
Úszás: :evil: biztos nekem is eldurrant volna az agyam!
Emili tegnap az enter billentyűt pattintotta ki, de csak vissza kellett pattintani. :wink:

Verés:én néha kiporolom a pelusát, ami nagy sikert szokott aratni, jót kacag rajta :lol: :twisted: :wink:

Emili aludt most 3 órát! :shock: Már pont kezdett hiányozni,mikor hallom, hogy matat odabent :D Kicseréltem a pelusát, kihoztam a nappaliba, és már nyomta is bele a sallert :twisted: Ő sem örült az újabb öltözködésnek, dehát ő akarta :lol:

Kép
pankaa

hali!

gyorsan végigfutottam a napi terméseteket... :lol: :wink:

kecsketej
az ehavi Kismamában pont ezt kérdezte egy anyuka a dokitól és talán kevésbé allergizál mint a tehéntej de allergizál... :cry:

timo
mi az a Dujv? :shock: :oops: :oops: :oops:

hozzátápi
nos túl vagyunk az almán, öszibarin, banánon,banán-meggyen, sütőtökön krumpli-almán és a céklán a körtét ma kezdtük...
eddig én délelőtt adtam neki 1x kizárólag szopi után és max 50-60g-t fogad el.
Hétfő óta kap délelőtt gyümit délben pedig főzit de a max adag továbbra is ez és 7-8x szopik/nap ebből 1-2 éjszaka :shock: :cry:
A múlthéten mértem 2 szopit 1x 100g aztán 1x 60g volt úh gyorsan el is dugtam a mérleget nehogy beparázzak h éhenhal szegény gyerek :oops: :lol:

most mennem kell mert egyedül vagyunk és jön a meztelenkedés....mármint Lea mezteenkedik egy fél órát itt a nappaliban...imádja mintha kicserélnék...olyan balettmozduzlatokat csinál h csak nézek :lol: :lol: :wink:

jó éjt!!

jajj
róki köszi a fehérjés infokat tudtam h benned bízhatom :wink: egyenlőre nem adok tejpépet az tuti :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann
Figyeltem! :lol:
Legközelebb ne hívd fel a figyelmet a kimaradt "r" betűre, mert így + fél óra a visszaolvasás! :oops: :lol: :lol:

Május
Eddig a hidegben való szopizás eszembe sem jutott, de ez igen jó érv. Igaz ilyen időben kevesebbet is vagyunk kint.

Ágiboldi
A babaszülinap szerintem nagyon jó ötlet! Tarthatunk 3-at is! Múltkor egy babás lapban sárgarépa tortát láttam szülinapra! :shock: Asszem ettől inkább megkímélem a gyerkőcömet, mégiscsak olyan legyen inkább, amit nagyon szeret.
A glutén sztem nálunk is játékos lesz már, a tojást még nem tudom. A tejet meg lehet helyettesíteni.

Panka
Én azt hallottam a kecsketejről, hogy a tejallergiások uúgy nem ihatják, mert az idegen tejfehérje káros, nem kifejezetten a tehéntej. Aztán lehet tévedek...
Brigi is csak röhög ha leszidom. :lol: Vagy volt hogy a pelusára csaptam egyet, persze csak kicsikét. Nagyon nem hiszek a verésben! Lelki terrorban sem.
Bár nemrég pont láttam egy olyan 4 év körüli kislányt, aki az utcán előadta a földhözvágommagam hisztit, csak azért mert nem csúszhatott egy ezrediket a mekis csúszdán. Szegény anyukáját úgy sajnáltam, egyszerűen ilyenkor nem tudom mi a megoldás. Az anyukája sem tudta és hagyta hisztizni. :?

Szep.félelem
Nálunk csak kis mértékben van jelen. Főleg akkor, ha már fárad. Remélem nem is lesz... Meg lehet ezt úszni???

Elválasztás/elválasztódás
Nálunk is-is van sztem. Nem ügyelek kínosan, hogy kaja előtt szopizzon, de nem is igényli szerintem. Azt vettem észre, hogy neki mindegy, csak kaja legyen. Ugyanúgy örül a rendeskajának, mint a szopinak. Persze ha cicit lát, arra mindig rá tud cuppanni! :D Ettől függetlenül még nappal szopizik 5-6x és éjjel is 1-2x. Csak tejcsis étkezés 4x van /nap + persze éjjel. A maradék az altatásra megy, de mostanság már nem jön be sajnos...

Alvóka
Persze tegnap jól elkiabáltam, hogy már csak 0-1x kel éjjel! :evil: Ma 4x keltünk ebből 2 szopival végződött. Egyszerűen mintha nem lett volna álmos. A kiságyában csücsült és játszott a macijával és gagyarászott neki. De legalább nem sírt!

Róki
Szeretnék én is menni hozzátok, nekünk csak a hétfő nem jó, az uszi miatt. Sztem jó, hogy feltetted ezt a fehérjés irományt! Sok hasznos infó van benne.

Védőnő
Az enyém mindig ígérgeti, hogy hív és jön. De nem hív és nem is jön. Pedig már szívesen megkérdeznék tőle 1-2 dolgot. Míg Brigi "kicsi" volt, sokszor segített és jött is látogatni. Mióta látja, hogy megoldjuk egyedül is, csak ígérget. :?

Lorca, Ria
Köszi azért a nőgyogyis segítséget. Azt nem tudjátok véletlen, mehetek oda zuglói lakosként? Majd azért felhívom.

Nanica
Sajnálom az uszit. Azért majd lesz, ugye? Kérdezted, hogy van-e valami + amit vinni kell. Vigyél valami nagy pólót, amit átveszel míg öltözteted a babát, mert különben a fürdőrucidtól vizes lesz a babó száraz rucija. (Köszönet Május ötletgazdának! :D )
lora7

Pankaa:

A Hipp mind bio alapanyagokból készül, ha jól tudom, a Kecskeméti nem. És más a termékválasztékuk is. De ugyanabban az üzemben készülnek.

Kecsketej: Zsuzsa összes tejfehérje allergiás irodalmában a kecsketej ugyanúgy a tiltólistán van mint a tehéntej, mert nagyon hasonlóak a fehérjék.

A tápszer ugyan tehéntej alapú, de nagyon sok szempontból "megigazították" hogy könnyebb legyen megemészteni mint a tehéntejet, illetve hogy jobban illeszkedjen az embercsecsemő szükségleteihez (mint a bociéhoz). Sokkal több vitamint tartalmaz mint a tehéntej, viszont kisebb a fehérjetartalma, illetve a fehérjék kisebbre vannak bontva hogy ne tegyen kárt a baba emésztőrendszerében. Érdemes inkább azt adni mint a tejet, biztos ami biztos.

Timó:

Nekem tökmindegy! Nem láttam hogy te már hirdettél jövő hétre, tied az elsőbbség! :)

Fegyelmezés:

Én alapból általában nem ütök, ha eljár a kezem, az inkább akkor van ha már totálkáros vagyok a kialvatlanságtól és a stressztől. Nem vagyok büszke rá.

Vivi egyébként figyel ha azt mondom hogy nem. Zsuzsa is ilyen idős korára megtanulta, mi az hogy nem szabad. Szerintem alapból minden gyerek engedelmes, bízik a szüleiben, csak a kiváncsiság/csábítás néha nagyobb úr. Ilyenkor szerintem a leghatékonyabb eltávolítani a kis kiváncsiskodót a helyszínről. Ez a nagyobbal is beválik. Általában ebben kimerül a fizikális fenyítésem: felveszem a gyereket és odébbviszem, közben elmagyarázom a saját szintjén hogy azt nem szabad.

Publikus hiszti:

Erre is csak az a megoldás hogy az ember megpróbálja megtartani az önuralmát (nem könnyű, pláne ha a gyerek már akkora súlyú hogy kéne az aktív közreműködése ahhoz hogy az ember távozni tudjon) és kivonni a gyereket a környezetből amíg le nem nyugszik.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

mazsi
dujv=dunaújváros sztm

tökjó, h lea eszik szopi után is (úgy látom brigi is így van vele). kele még így is húzza a száját, h szopi előtt van. utána meg egyáltalán nem kér. mondjuk én nem is bánom, ha emiatt előbb-utóbb elválasztódás lesz belőle. egyelőre 1x eszik 1 nap más kaját, kb fél üveg, aztán szopi. bár ma a "tenyeres" zöldborsóval megfeneklettünk, egyszerűen nem eszi meg és már tegnap is próbáltam. erre a zöldborsóra mondtátok, h sz.r?

lora
én is szó szerint uezt akartam írni pann-nak :lol:

én ma is több órát voltam kelével házon kívül, mert idebenn megőrülök a szünet nélküli nyüszítéstől. bkocsiban, kendőben nem csinálja, úgyh már megint győz a könnyebb ellenállás..

majus3

május:

Szilvi szereti az Univeres zöldborsót. Igaz, láttam, van egy bio meg egy nem bio, de nem nagyon figyeltem meg ennél részletekbemenőbben a különbséget.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Fejenként belenyomtunk egy munkanapot a takarításba és egyetlen aprócska szobával végeztünk :oops: Vagy igényes vagyok, vagy iszony trehány. :D Még eldöntöm magamban. :wink:

Mi nem mentünk ma ki, itt volt anyós, mindkét gyerek rajta lógott. Jól ki vannak fárasztva. :lol: Holnap "csak" mi leszünk, be kell érniük velünk.

Lora,
A sárgarépatorta igenis finom! :D Na nem azt mondom, hogy saját sütés, de sulimtól nem messze volt egy cuki, ott szokott lenni és nagyon népszerű volt. Akkor még nem voltam mániákus kajavizsgáló, hanem egy normál ízlésvilággal rendelkező édességfüggő.

Szep.félelem:
Szerintem ez inkább Róki területe, de azért nekünk is tananyag volt. :wink: Isten ments, hogy kimaradjon!!! Egy biztos jele az egészségesen fejlődő, harmonikus anya-gyerek kapcsolatnak.

Hiszti:
Mekis csúszda? Nem kell odavinni. :twisted: Ahogy én látom, csak megelőzni lehet. Frusztrált, fáradt gyerek hisztizik. Nati nagy ritkán adja elő magát, de csak akkor, ha én is fáradt vagyok, azaz kb 100% az én hibám. A játszóházban több tucat hisztikorú gyerek szokott lenni, az egyszerű sírás is ritka. Le vannak foglalva, sok figyelmet kapnak, nincs okuk rá.

Mazsi,
Hozzátápi kérdésben azt elfelejtettem mondani, hogy az angliai bébikajákban kb az egész zöldség- és gyümölcsrepertoár benne volt, amit ember ehet. Már nem tudom, mi az, amit Szabi nem evett, mondjuk eper és garnéla, de azonkívül jó sokmindent. :wink:

Nanica,
Minden kezdet nehéz. :wink: Remélem, azért a jövő héten már összejön az úszás.

Kép KépKép
lorca

Lorca
Sztem tök mindegy hogy mekis csúszda vagy vmi más. Ez sztem egyszer kétszer előfordul minden gyereknél, aztán meg rajtad múlik, h h reagálod le. A baj csak az, amit te is írtál, hogy ha még én is fáradt vagyok hozzá...
Nem azt mondom, hogy kimaradjon a szep.félelem, csak az a nagyoncsakanyajó drasztikus változata. Amúgy ahogy Ágiboldi is írja tök jó érzés. :D

Róki
És az utcán hová vonod ki a gyereket a környezetből? :lol:

Többgyerekesek
A nagyobb gyerkőc csinált már ilyen hisztit?

Ma is 4x keltünk! :evil: Nem tudom mi van. Most még hidegfront sincs. Csak a foga marad...
lora7

Sziasztok! :)

Boldog 7-et a nagyfiú Kelének! :) És Laurának is! :D

Mazsi!
Dujv= Dunaújváros :lol: :lol: :lol: Lea már nagylány, nem fog éhen halni! :) :)

Akkor jövő pénteken tali nálam? Mert úgy láttam, sokaknak a péntek lenne leginkább jó!
Nincs túl nagy hely, de azért szívesen látok mindenkit! :) :)

Május!
Ha Lillus szopizik kaja előtt, akkor ő sem kér semmit. Egy kanálnyit sem tudok beletukmálni.
Sőt, ma finomfőzit akartam ebédre adni, aztán a 3.kanál után elkezdett brümmögni...
:roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timocska,
Nekünk jó a péntek előre láthatólag. :)
Finomfőzi. Hm. Tejesen? :lol:

Hiszti:
Földreverős ordítós hiszti még nem volt, de enyhébb formái már igen.

Utcán: Megállok, az ölembe veszem és addig hüppög, amíg minden jó nem lesz. Ez többnyire működik, pár perc és tudunk továbblépni.
Hétfőn ez a Blaha 4-6os megállójában volt. Mire megnyugodott, már elment a villamos, így csak mi maradtunk, pár méterenként egy-egy lézengő és egy koldus, aki elvesztette mindkét lábát vhol comb környékén. Nem volt tolószéke, a földön közlekedett, a kezére támaszkodva. Nati picit figyelte, majd csengő hangon rákezdett, hogy a bácsinak miért nincs lába, sűrűn ismételve magát és egyre hangosabban, mert nem válaszoltam érthetően. :oops: Ez nekem volt olyan kínos szitu, mint a legnagyobb hiszti a bolt közepén.

Lora,
Szerintem nem mindegy, hogy mi miatt megy a hiszti. :lol: Ha ép ésszel fel tudom fogni, hogy mi a frusztráció oka, akkor könnyebb úgy reagálni, hogy ne legyen hiszti a vége. Persze az én fáradtságom is nagyon belejátszik.
Egy mekis csúszdánál nem tudom elképzelni, hogy nálunk hiszti lenne, mert végig tudok futtatni az agyamon egy olyan indoksort, amitől én nem robbanok, tehát nincs gond. Ilyen lehet pl: (Vekerdy után szabadon) Egy négyéves agya már szinte teljesen kifejlett, mint egy felnőtté. A tüdeje még kisiskoláskorában is vagy csak ötöde a felnőttének. Naponta, hogy a benne lévő motor ne pörögjön üresjáratban, napi minimum 5 óra mozgásra van szüksége a szabadban egy ovis gyereknek, mert az agyát el kell látnia valahogy oxigénnel még ilyen nyomi kapacitás mellett is. A mai napi 5 óta valószínűleg nem volt még meg, így csak a belső késztetésnek engedelmeskedik és csak én vagyok lusta, önző, hogy szétfagyva, halálra unva magamat már nem akarom engedni, hogy még 50x lecsússzon. Lehet, hogy döbb, de nálam hat, és még vacognék egy csomót a csúszda mellett, bíztatva, hogy csússzon még.
Ami engem kiüt:
Kér egy szívószálat. Adok kettőt, hogy abból válasszon, mert az nem jó, amit én adok, ha nem választhat. Az egészet már nem merem odaadni, így is percek, amíg kiválasztja. Ok, megvan. Túl hosszú. Ok, levágom. Nem jó színű a pohár. Ok, kicserélem. Jaaaj, ő mégis a lila szívószálat akartaaaaaa. Na itt jön a kicsikém a jó édessel szórakozz. :twisted:

Sági,
Tesódék hogy állnak a babásodással?

Kép KépKép
lorca

KM:
Boldog hófordulót! :D

Kép KépKép
lorca

Lora:

Nálunk is iszonyat rosszul alszik mostanában mindkét gyerek, én arra gyanakodtam, talán lappang bennük valami? De egyelőre még semmi nem jött elő, kivéve hogy most Zsuzsa is 3-4x felsír éjjel. :evil: És Szilvi is. :evil: És egyik sem alszik vissza csak úgy, hanem egy hosszasabb nyugtatgatás után.

Hiszti:

Utcán még nem volt, de arra gondoltam hogy ott is biztos kiváltotta valami, és attól kell elkülöníteni a gyereket. Egyébiránt egyetérték Lorcával, ezek a típusú hisztik akkor a legesélyesebbek, ha anyuka is és a gyerek is fáradt, ideges. Ha egy mód van rá, tényleg jobb megelőzni, és nem túlzsúfolni a napot.

Zsuzsának az eddigi egyetlen publikus "hisztije" az volt mikor nem akart hazajönni a játszóházból. De ahogy felöltöztünk és kint voltunk az ajtón, összeszedte magát. Szerintem a lényeg az, hogy az ember ne adja be a hisztinek a derekát, mert akkor tuti beveti a gyerek máskor is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Timó!

Mi is mennénk! 8)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

HALADUNK ELŐRE!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

ma este 1x csak elkezdett "kukacozni" a Micimacis bögrém felé :lol: akkor még azt hittemvéletlen de azután apa órájáért is odaért :lol: :lol: :lol:
olyan büszke vagyok rá!
persze pityeregtem egy kicsit :oops: apa meg csak rötyögött rajta és közölte h mindjárt 16 éves lesz és ki is repül a házból...hiába, ffi :twisted: :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lorca
n egyetértek (ezek szerint vekerdyvel is :)), h mindennek az alapja, h meglegyen a mozgásadag. rem, ezt a gyakorlatban is tudom majd kivitelezni. ink azoktól a helyzetektől fázom, amikor mondjuk időre kell dokihoz menni, v ilyesmi, tehát amikor nem csak az én belátásomon múlik a dolog

:?:
úgy nézem, nekünk is be kell szereznünk egy lábzsákot a bkocsihoz, nem lesz már elég a takaró. a brendon honlapon próbáltam meg informálódni, és láttam, h van bundazsák is. szükség van arra (kb 3x annyiba kerül)? v ki lehet húzni egy
lábzsákkal is? (vlmelyik mindenképp muszáj?)

mazsi
gratula a haladáshoz! a vágynak micsoda tárgyai lehetnek :wink:

sztm kele megfázott ma reggel a sétán. másfél órát mászkáltunk, h apa tudjon aludni, és du-ra tökre berekedt. rem, megússza ennyivel. cebiont adok neki. tehetek még érte vlmit? mondjuk ez most extrán hiányzott, 4 napja álló nap nyüszög, és holnap elutazunk :cry:

róki
a következetesség sztm is n fontos. én mondjuk már most is n igyekszem. pl tilos a szemüvegünkhöz nyúlni, de ezt csak én veszem komolyan, úgyh jókat tudunk vitatkozni apával :?

megnéztem, a zöldborsó bio volt. 2 nap is kevés volt hozzá, h legalább pár kanállal beletukmáljak. ma paris krumpli volt soron, azt elsőre simán benyalta. pedig ha logikát keresnék, a zöldborsó sokkal jobban emlékeztet az anyatejre. a pk irtó savanyú sztm

ágiboldi
javaslom, h a szeparációs pánik (mint sűrűn használt kifejezés) rövidítése a jövőben a művészetek palotája = müpa nyomán a szepa legyen :lol:

köszönjük a köszöntéseket! (én már úúúúgy várom a szülinapját! de a karácsonyt talán még jobban)

majus3

Mazsi,
Gratuláció a kukackodáshoz! :D
16? Na ha akkor akar repkedni, én bizony még letöröm a lelkesedését. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Május,
Nem tudom, hogyan, de mintha Nati megérezné, amikor készülünk valahova és nem lehet tötyörögni. Lehet, hogy akkor más hangnemet használok vagy valami hasonló, de akkor nincs gond. Meg mivel többnyire megkapja, amit akar, a maradékban meg nincs vita, így könnyen beadja a derekát. Vész esetére ott van, hogy felkapom és viszem. :twisted:
Mi kihúztuk lábzsák nélkül, mivel nem is használtuk a babakocsit télen. Hidegebb napokon meg kapott egy jóóó nagy bélelt kertésznacit, vastag mamuszkát, ami ki se lógott, ráültettem egy takaróra, amit a lábánál felhajtottam és betakartam vele.
Robi azóta vigyáz a szemüvegére, amióta újat kellett vennie. Nem érte meg a vitát. :wink:

Én is várom Szabi szülinapját. Főként, hogy a rá következő nap már tavasz. :lol:

Kép KépKép
lorca

Brigivel mi is boldog 7-et kívánunk Kelemackónak!!!! :D

Lorca
Szabi szülinapja másnapján jövőre még csak feb. 29. lesz! :lol:

Mazsi
Gratulálunk a kukackához! :D

Timi
Lillus jobban van már?
Hozzátok is szívesen mennénk! :)

Május
Én is inkább egy jó vastag takaróra gondoltam. Bár van lábzsákunk, ami nem bélelt és van bundazsákunk is, ami sztem kicsi. Ja meg mostmár már van 3 különböző méretű overálunk is, amit kaptunk. Az egyikre az van írva, hogy 24M. :shock: Ma kaptuk anyutól a télre Briginek. :roll:
lora7

Leának gratula a kúszáshoz, Kelemackónak a hófordulóhoz! :D

Boldinak a paradicsomos krumpli a kedvence, én se értem :roll:

Timi, mi is szívesen megyünk pénteken! Én már úgyse sokáig ugrálhatok, mert egy hónap múlva kezdődik a napi 4 órás meló.. bár sétálni és talizni akkor is muszáj lesz :wink:

Nekünk lábzsák van, és én is vágyom a bundazsákra, de huszonezer Ft-ért nem veszek sajna..

Boldi tuti, h hisztis lesz, már most is klasszikus dührohamot kap ha valamit elveszek tőle mert nem szabad, hiába próbálok cserét ajánlani... de bennem emberére talál, mert nem fogok engedni neki! (gondolom most)

Hehe, szepa :lol: Ma fodrásznál voltam, és ki kellett bírnia, apa is jó volt ebédeltetni. És ma először kimaradt a déli szopi (nem direkt, csak így alakult), és meglepve tapasztaltam, h a mellem igenis számon tartja, h reggel, délben este szokott kajálni Boldi, mert késő délutánra már ugyanúgy durranni akart mint régen mikor 3 óránként.. pedig azt hittem, h már csak mutatóban van benne tej és ha egyáltalán nem szopna akkor se lenne semmi.. (egy éves koráig tervezek egy reggel-este verziót, de egyelőre még délben is, már csak azért is, h hátha így télen ritkábban leszünk taknyosak)

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, igyekeztem olyan munkát találni, amit a kicsi mellett otthon is tudok majd végezni. Ez egy internetes munka. Én már regisztráltam, csinálom is.
Ha érdekel valakit, írjon e-mailt, és küldök neki egy tájékoztatót!
Sziasztok

uvme.mn@gmail.com

(freemail- ről ne írjatok, mert a válaszomat nem fogjátok tudni megnyitni)
uvme

Lora,
Fúúúj, jövőre hosszabb lesz a tél. :x :lol:

Látom, mindenki hétvégézik. :D Csak én lettem itthon hagyva, hogy rakjak rendet. Naná, hogy itt ülök. :oops:

Kép KépKép
lorca

Lorca, itt vagyok!
Boldi éjszaka 12 órát (fél 8- tól fél 8-ig) aludt egyhuzamban, cumi és nyekkenés nélkül!!!
pedig úgy néz ki, h alul is jön fog, legalábbis lett ott egy lyukszerű...

És itt a hugom, majd játszik vele helyettünk :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
12 óra alvás egyben? Ismeretlen fogalom :lol:
Én is kihasználok bki önként jelentkezőt gyerekszórakoztatásra :D

Kép KépKép
lorca

Én is itt vagyok!

Kelemacnak utólagos boldog hó fordulót! :D

Timi! Mi is szivesen megyünk ha van hely! :)

Csütörtökön megyünk fejlődés neurológiára csak az a ciki hogy ez egy magánrendelő és a papír amire felírtam eltünt! Igy azt se tudom hogy pontosan hova kell menni hányra és a teló szám is azon a papíron volt! :oops: Valakinek van ötlete?

KépKép
csongria

Kitől kaptad a számot? Meg tudná adni. Ha nem, még mindig megnézheted, hol van ilyen rendelés, telefonkönyvben, neten és felhívod őket :wink:

Kép KépKép
lorca

Mindjárt jön a tanítvány, de én, mint jól nevelet A.BN.F, még benézek ide. :) Már csak dec elejéig jön, utána jó lenne új tanítványt keresni. :? Jó dolog ez a magánozás, csak épp nem tul biztos jövedelem.

Addig is nézek még egy kis Babatévét :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok! :)

Tegnap egész nap apósoméknál voltunk, Lillus egész jól viselkedett, csak hazafelé nyüszizett már!

Ágiboldi!
Tegnap Lilla is fél 8-ig aludt, csak ő közben 2-szer felkelt! :roll:

Ezt nézzétek! A kis táltosgombóc! :)

Kép

Timi
Kép Kép
timocska

Reggel írtam már egy hsz-t és el is küldtem és nem jelent meg! :evil: :evil: :evil:
Most akkor "csapó 2":

Ria
Esetleg a cég nevét nem tudod? Vagy a doki nevét? Az alapján is meg lehet találni a neten talán.

Ágiboldi
Nem semmi alvásmennyiség! Gratulálok hozzá! :wink:

Timi
Nagyon ügyi Lillus! Gratulálunk! Látom, hamarosan nektek is a földszintre kell költöztetni Lillust a kiságyban! :wink: :lol:
Ti jöttök már hétfőn úszni?

Rólunk
Nekem is megjött. Mostmár normálisan. Sajnos. Uuuutálom! :evil:
Pedig még mindig szoptatok 6-8x / nap. Ma pl. már 5 szopin túl vagyunk az éjszakát is beleértve. De legalább tejcsökkenést nem észleltem eddig...
lora7

Sziasztok!

Róki!
Köszi az infót, maradok természetesen a tápinál, mert szerintem is több van benne, és kibírja ha még nem kap tejet, csak kíváncsi voltam. :roll:
Fegyelmezés:dettó.Bár ha fáradt agyok, akkor sem kapott még ki, és nem is szeretném,még csak meglegyinteni sem, mert akkor azt látja, ha vmi nem tezsik, ütni kell. :?

Május!
Kelének boldog 7.-et! :D És jobbulást Neki!
Nekünk van a babakocsihoz lábzsák, de én most bélelt nacit adok ár, lehet alá harisnyát is adni, és betakarom.Meg van az overál, azalá is fel leht öltöztetni, és be is lehet takarni.A bundazsákba Emili már nem nagyon fér bele.

Mazsi!
Gratulálok!!!! :D

Kép
pankaa

Ha valakit érdekel a bárányhimlő: Babatv, 2007.04.28.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=939

Kép KépKép
lorca

Hahó,
Timi, Boldit ma délelőtt találtam állva a kiságyban! :D

És jön egy alsó fog, úgy tűnik ez kicsit viharosabb lesz, nem aludt túl jól...

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
Neked is gratulálunk! :D Vagyis inkább Boldinak! :lol:

Timi
Érdekes babaparti lesz nálatok ezek után! :lol:

Lorca
Megnéztem a bárányhimlős műsort. Eddig is úgy gondoltam, hogy beadatom Briginek az oltást. Mostmár csak az a kérdésem, hogy mikor adassam be. A dokinőnk szerint mielőtt közösségbe menne...
lora7

Ágiboldi,
Gratulációk Boldinak! :)

Timo,
Ügyes táltosmókus :)
Azt a bárpultot remélem beüzemeled a babáknak :D Bár mi csak a féltérdnél tartunk, van más jelentkező rá.

Lora,
Én is sokat filózok a mikor dolgon. Mi akkor adattuk be, amikor Nati barátnője a bölcsi felé kacsintgatott, két évesen. Meg mi a "közösségbe megy"? Mi gyakran járunk játszóházba, nagyon sok gyerek van zárt helyen, de bölcsibe nem visszük. Ezért is kapta a nyáron, mert jópár hónap kell az aktiválódásig.

Kép KépKép
lorca

:evil: Elszállt amit az előbb írtam!!!!!!!

Szóval sziasztok!

Timo, Ágiboldi: gratu az újabb mérföldkőhöz :D olyan jó látni amikor elérnek egy újabb szintet, nem igaz?? :)

Nálunk semmi újdonság, kivéve az 1. kakimentes napot (47 óra). A főtt répa fog! És szinte változatlanul jött vissza!

Nekiálltunk megxsinálni az ehavi kismamában lévő " egy füst alatt 12 babamenü" recepteket. Leírva olyan egyszerűnek tűnt! Reggel 9-től, délután fél kettőig daraboltuk és főztük az alapanyagokat (14 féle), és a turmixolásnak, összeállításnak még neki sem fogtunk! Majd holnap!

Beszéltem ma azzal a kismamával, akit pár órával utánam műtöttek és egy szobában voltunk. Mesélte miket eszenek már:
- felnőttek húsleveséből répa, petrezselyemgyökér, krumpli és husi, a levével pépesítve!
- pörköltből husi, de csak a száraz husi része, szálakra szedve!
- pacalpörkölt szaftja kenyérrel!! :shock:
- reggelinek anya májkrémes kenyeréből kicsi! :shock: :shock:

Lányok, és mi még azon az egy kiskanál husin filózunk!!!!

nanica

Sziasztok!

Megjöttünk. Nagyon jó volt otthon, igaz én sokkal jobban elfáradok benne mint ha itthon egyedül foglalkozom Petivel. De Peti nagyon élvezte, hogy valaki mindig foglalkozik vele, de ott sem tudtam egyedül hagyni, a háttérben ültem, mert mindig rátört a pánik és akkor üvöltött.

Gyorsan átolvastam amiket írtatok, de szita az agyam, úgyhogy nem mindenre tudok reagálni!

Boldog hófordulót az illetékes kispajtóknak!!!! :D :D :D
Gratula Lillusnak és Boldinak!!!!! :D :D :D

Első szülinapi buli csak természetes, hogy lesz, akár havonta is rendezhetünk, úgy az igazi!!!! Peti szerintem valami jó kis igazi tortát fog kapni!!! Amúgy a répatorta nagyon fini!!!!!!!!!!!!!!!
Cukor a bébikajában, meg egyáltalán a baba kajájában: én nem vagyok annyira merev ebben a témában. Engem ennyi cukor nem zavar! Térjünk vissza a témára mondjuk egy év múlva, hogy akkor ki mennyi édességet eszik.

Nanica,
Jó kis menük egy csecsemőnek! Okos anyuka!

Lorca,
Köszi a kérdést, nagyon jól érzi magát a sógórnőm a bőrében és a kis pocaklakó is. Február 14-re van kiírva és Milánnak fogják hívni. :D

Na valamit még akartam, ja meg is van. Separációs pánik! Ági, klassz kifejezés!!! Nálunk pánik ROHAM van. Már az elviselhetetlenség határát súrolja. Nem is részletezném csak esetleg annyit, hogy nálunk éjszaka is jelentkezik. Ha nagyon felébred Peti akkor már nem jó neki az apu, addig üvölt amíg be nem megyek én is hozzá. Éjjelente 1-2 órás kis programjaink vannak. Ki vagyunk mind a ketten. Sírni hagyás már nem működik, pontosabban működik, mert mi már hamarabb elalszunk és sajna Ő így járt. Nagyon sajnálom mindhármonkat, ezen mindenkinek át kell esni, Petinek is meg kell szenvedni vele nem csak nekünk!!!
Vendég

Sno!
Írtam privit!!!! :D
Vendég

Sági, dejó, h visszajöttetek! Látom nem csak engem üldöz a pánikroham, de az éjszakai verzió tényleg súlyosabb, ez eddig nálunk nem jelentkezett... várjuk ki a végét...

Tök jó, az én sógornőm is feb. 14-re van kiírva, és ő is kisfiút vár!! Peti és Boldi elvileg ugyanaznap kapnak uncsitesót!! :D

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?