Új privát üzeneted érkezett!

Jóreggelt! :)

Lillus alvókája elromlott. Eddig (míg haza nem mentünk anyáékhoz) csak 1-szer kelt 5 körül. Most 2-kor, fél 3-kor, 3-kor és fél 6-kor! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Tegnap szóltak a melóhelyemről, hogy be tudnék-e menni ma. És mivel Bali szabin van, így igen. Úgyhogy délelőtt dolgozok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Panka!
Lillus szobájában a kezdetektől van éjjeli fény. Szerintem azért is jó, mert ha felébred, nincs sötétben, nem ijed meg. Na, meg megtalálja a cumiját! :lol: :lol: :lol:

Lorca!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy 1 éves kor előtt támogatott. Ezért, mi úgy csináljuk, hogy Lillus 1 éves szülinapja előtt felírja az oltást és csak a szülinap után adjuk be neki!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Timo! Én ma éjjel annyiszor keltem, hogy izomláz van a jobb lábamban! :lol:

Lin! Mi a hatos kelésről indultunk, úh most az óraátállítás után lett belőle öt. :wink:

Timo! Én is ebben reménykedtem amikor beszereztem az éjjeli fényt, de ki sem nyitja a szemét és úgy kezd el sírni, úh esély sincs rá, hogy önállóan megtalálja a cumiját. :(

Nanica! Sztem is botmixer, uazért, amiket a lányok már írtak. Ráadásul pépesíthetsz uabban az edényben, amiben főztél, nem kell külön edényt mosogatni :wink: (nekem még nem volt problémám a kifröcsköléssel).

Tegnap voltunk a dokinál, de az oltás elmaradt (kicsit rózsaszín a torka), úh jövő hét hétfőn újra megyünk. A pöttyökkel már nem tud mit kezdeni, ezért bőrgyógyászhoz lettünk irányítva. :( Elvileg majd ő eldönti, h ez most allergiás reakció, vagy a múltkori vírusfertőzésből visszamaradt pöttyök (mert állítólag az még 6 héttel a betegség után is látható lehet) :roll: Úszásról - természetesen - szó sem lehet. :( Pedig még van két októberi alkalmunk. :x
Vendég

Sziasztok!

Timi!
Emilijé meg kezd megjavulni :lol: :twisted:
Már csak 1x-2x kel, nem 2-3x.És az óraátállítás sem viselte meg, pedig nagyon féltem tőle!
Nem lehet, hogy jön a foga? :roll:
Igen, a cumit megtalálja, de csak ha közel van, ha az ágy másik végébe, akkor már nem, meg nem is ébred fel teljesen, csak nyiffant egyet, iszik, és már alszik is.

Mi most megyünk majd az oltásra.Nem is tudtam, hogy a meningora van támogatás, majd rákérdezek.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Csak egy gyors bekukk, aztán megyek Szaszaruhákat szortírozni. Már megint kinőtt egy adagot és nem fér el az újabb adag. :)

Volt nálunk egyik ismerős a másfél éves kislányával és Katika mondatokban beszélt. :shock: Natinak ennyi idősen olyan pár tucatnyi volt a szókincse, 21 hónaposan mondta az első több szavas mondatot és ezzel nagyon korainak és gyorsnak számít. Nem hiába, okos szülei vannak a kis törpnek. 8)

Pann,
Nekünk még két szeptemberi alkalmunk van az usziból, azóta vagy beteg vagy nem vagyunk itthon. Így még jól álltok. :wink:
Azzal próbálkoztál, hogy egy rakás cumit beszórsz a kiságyba? Hátha csukott szemmel ráfekszik az egyikre és rájön, hogy ott van. :roll:

Panka,
Nálunk nem éjjeli fény van, hanem a halak világítását nem kapcsoltam ki jópár hónapig. Aztán nem bírta az égő, azóta nincs. Nekem volt csak nehéz megszokni, Szabit egyáltalán nem érdekelte.

Timocska
Jó melót! Gondolom Bali is örült, hogy a békés napja teljes Lillusfelügyeletté változott :lol:

Kép KépKép
lorca

Húú, egy fél napig nem votlam, és most rengeteget írtatok...

Bozotka, üdv itthon, nagyon nagy kedvem lenne nyaralni :D gratula a foghoz, gondolom nektek is alul jött ki... mert Boldinak felül :lol:

Tényleg, van még akinek felső foga jött ki előbb??? Boldinak már a második, asszem érzem a recét... ez is fent van :shock:

Botmixer: nekem Tefal van, ami egyben botmixer, vagy robotgép (az a két izével kavarós a tésztákhoz). Mivel ez utóbbi nem volt nekem korábban, így pont jól jön. És adtak hozzá magas falú műanyag kavarót... Lorca, nem ugyanolyan van neked?

A meningococcus oltásra azt monta a doki, h ha egy éves kora után adja be, akkor csak egy adag kell, viszont egy éves kora előtt TB támogatott, tehááát: receptet kiírja, és kiváltjuk az 1 éves szülinap előtt, és ha betöltötte akkor adja be.

Mazsi, szerintem a tejpép helyett próbáld ki te is a jól bevált Holle biokölespépet, azt anyatejjel is megcsinálhatod, vagy csak vízzel... plussz gyümi.
Boldi nem akar kevésbé szopizni a kaja miatt, de csak reggel, délben és este szoktunk mostmár.

Timi, a múltkor mikor Boldinak elromlott az éjszakai alvása, akkor az is azután volt, h otthon voltunk Debrecenben... aztán egy hónapig ébredt éjjel, de mostanra visszaállt. Remélhetőleg nálatok hamarabb fog..
Na, most látom, h az oltásról ugyanazt írtad mint én :)

Kép
Kép
agiboldi

Pann, nagyon elszántak vagytok az új gyereket illetően, én biztos aludni akarnék előtte legalább egy éjszakányit :wink:
Bár addig még az is összejöhet!!

Nem is újságoltam, h Boldi mostanában tök ügyesen altatja magát nappal... nem a szokásos 3 körben letevés-ordítás, hanem berakom azágyába, magához öleli a takaróját és addig forog, integet (csendben), míg el nem alszik! Remélem ez nem valami átmeneti...

Mazsi, ti is jövő szeptembertől mentek bölcsibe?

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Én nem elszánt vagyok, csak számolok. Bölcsit nem akarunk, a 3. év pedig már nagyon gáz anyagilag, úh akkor kéne szülni. :roll: Ahhoz 2008-ban teherbe kéne esni (mondjuk nyáron), de nekem még peteérésem sincs (legalábbis még nem jött meg), úh legalább ezt el kéne érni mondjuk tavaszra. Ennyi. :roll:
Vendég

Pann, értem. Nekem két barátnőm is úgy lett terhes a másodikkal, hogy még egyálalán nem volt menzesze! (nem is nagyon tudták belőni a baba korát, szülés időpontját emiatt)

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

Hát ez az én formám, sajnos ritkán jövök... de talán nem felejtetek el minket. ;)
Kb. 15 oldalt kellene visszaolvasnom, és van még hátra vagy öt. Közben Lauri felébredt, úgyhogy inkább írok egy kicsit, mert így mindig elmaradok az írással.

Na, szóval:

Nagy gratula az első 2csíkosnak! :)))) Hát ez szuper szerintem, biztos meglepődnék, ha egyszercsak 2csíkom lenne (nem érteném, h mitől ;) :lol: :lol: ) de azért én örülnék.

Csak ámulok és bámulok, hogy milyen ügyesek a gyerkőcök!! Mindenkinek nagy gratula a mutatványokhoz. Lauri nem nagyon fejlődik azóta sem mozgásügyileg, még mindig csak repülünk, semmi mászás, bár már tud ücsörögni is, ha felültetem. Ügyesen egyensúlyozik, de egyedül felülni még nem tud. Állni meg pláne, ja és a menésről ne is beszéljünk! :) Remélem azért egyszercsak meglep egy mászótudománnyal, vagy legalább egy kúszóval.
Most volt Apa szülinapja, reménykedtem, hogy jó Kelemackó módjára, Ő is meglepi az Apját valami ügyeskedéssel, de csak idegesen repked, mert ugyebár így nem jut el Aból, Bbe. :(
De a torta nagyon tetszett neki, ahogy odavittük az asztalhoz, azonnal rácsapott, kitépett belőle egy darabot, szóval tiszta csoki és morzsa lett a keze, alig bírtam kibányászni a darabokat a markából! :lol:

Kele azóta miket tud már, remélem használ a torna!!!

Timi!
Gratula a munkához! Ügyi vagy!

Ria!
Örölök, h Benivel minden ok.

Látom sokan kirándultok errefelé, és tök közel vagytok hozzánk!!! Mi Bkn lakunk most, a Vadasparktól kb. 10percre gyalog. Na, és a János hegy sincs messze!

Amúgy közben nagy házikó keresésben vagyunk. Állandóan rohangálunk Vácra, ugyanis ott keresünk házat. Most megyünk hétvégén másodszor megnézni egyet, talán ez lesz az igazi, úh drukkoljatok!

Remélem most hamarabb tudok jönni!

Addig is minden jót mindenkinek és LAuri is akar üzenni mindenkinek, ha jól érzem: , b f ccjj fm x25244x <#z54444444444444444d b mnbrdtw wwíy34qq qqqqqqqqqq33333333 mjj remélem értitek!

:lol:

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

hali!

tök jót aludtam végre az éjjel :oops: :lol: csak 3kor kelt enni utána f7kor és 8ig aludtunk :oops:

ágiboldi
igen a jelen állás szerint szeptembertől bölcsi de voltunk beiratkoni okt elején és már a 26. helyen voltunk a kb 20 férőhelyre :shock: :shock: :shock: úh nem tudom mi lesz ráadásul júniusban már vinni kell egy munkáltatóit úh addig egy új állást is kell keresnem mert a jelenlegi cégemnél olyan változások vannak h inkább nem kérek belőle úh izgalmas tavaszunk lesz :shock: :wink: persze ha addig megütjük a főnyereményt akkor jön a ketteske projekt:lol: :lol: :lol:

timo
biztos csak vissza kell állnia az otthoni létre :lol: :wink:

egyébként pedig azt olvastam (bár lehet h nem mondok újdonságot) h a 7-8 hónapos bébik alvókája sokx elromlik ezidőtájt ui le kell ellenőrizni éjjel is h megvan-e még anya :lol: nálunk ha apa megy be irtó nagy patáliát csap a gyerek és tutira felébred teljesen :shock:

sági
ti h álltok apa éjszakai műszakjával? Petinek megfelel apa is? és tényleg ha ő kel fel hozzá Te tudsz aludni azért? ert én spec ugyanúgy felébredek legfeljebb csak nem én kelek ki előszuör az ágyból :lol: :wink:

dinyus
rem sikerül a megfelelő házat megtalálni...jó kis móka a házvásárlás :wink:

tejpép
még mindig nem sikerült kiderítenem h miért a tejpépet ajánlják a gyerkőcnek de pl itt a babanetes orvosok is azt javasolják :shock: ennyire energiadús lenne? de miért a mesterséges cuccal nyomatják a gyereket miért nem a biokölest vagy akármit :?: :shock: szóval kutatok tovább

lorca
ti h álltok a hozzátápival? miket esztek?

husi
a dokinő azt mondta max 1 kávéskanál az adagjuk ilyen korban

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

hahóóó!
hol van mindenki?
így nagyon uncsi a vasalás :cry: :lol: :wink:

most olvastam Geréb Ági megint bealakított...vagy mégsem? :shock:
http://www.hirado.hu/cikk.php?id=240079

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Sziasztok!

Szőrnyű éjszakánk volt. Eleve tegnap már gondoltam, hogy nem lesz egyszerű, mert háromszor másfél órát aludt. Az utolsóból este f9-kor kelt akkor fürcsi (8 helyett), kajcsi, majd nagy nehezen 10-koer alvás. Éjfélkot cumi visszatevés.N4-kor arra ébredek, hogy a kisasszony állva nézelődik a kiságyból, altatás, nem megy, játszás, n5-körül láttom álmosodik, ágyba be, csak szenved és sikeresen beütötette a fejét a kiságyba, akkor nagy ordítás.Nem igazán tudtuk megnyugtatni, mert persze közben apa is felébre f5-kor lemegy kajcsit csinálni és 5-kor végre aludt.
De azért a 7 órási kelést nem szalasztotta el.

Délelőtt Grétával és a mamival vásárolni voltunk ott aludt kétszer kb fél órát és most már f2 óta alszik, remélem már fürcsiig nem alszunk, mert akkor rendesen elalszik kaja után.
Közben f2-kor én is lefeküdtem vele, de 2-kor felkeltem és onantól nem bírtam visszaaludni.

Na elég a panaszkodásból.

Gratulálok a súlyokhoz!

Nanica: Nekünk is van mindkettő, de én is a botmixert részesítem előnyben.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

beszáradt almafolt (vagy sütőtök ezt most nem tudom :oops: )eltávolítása citrommal ill annak levével sikerült most az előbb!!!!!!! :lol: :lol: :lol: örülök mert a kedvenc pulcsija lett foltos...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kukk! :)

A délelőtti dolgozó tök jó volt, pletyóztam az ex kollégákkal, aztán úgy alakult, hogy még haza is kellett munkát hozni! :)
A főnökök feltették a nagy kérdést most is, hogy mikor megyek vissza. Jelenlegi felállás szerint jó lenne, ha heti 1 nap mennék be. Majd meglátjuk! :)

Pann!
Mikor mentek bőrgyógyhoz? Jövő héten pótolhatnánk együtt az uszit, ha már jöhettek. :)
Ja, én is tudok olyanról, aki mensi nélkül lett terhes! :) :)

Ágiboldi!
Remélem tényleg hamarabb áll vissza Lillus alvása, mint 1 hónap! Hozzászoktam a jóhoz! :lol: :lol: :lol:
A muffinod annyira bejön, hogy most is süttem egy adagot! :wink:

Dinyuska!
No para mozgás ügyben. Pont tegnap mondta a védőnő, hogy 10 hónapos korra elvárás a mászás. 6 hónaposan a fordulás az elvárt! :)

Mazsi!
Most, hogy említed a vasalást, nekem is kellene! :(
Sima citromlé nem jó? :wink:
Ti hogy haladtok a hozzátápival?

Képzeljétek!
Lillus kúszik!!! Pont úgy, mint Boldi. Szabályosan teszi a mancsocskáit és a lábát. Igaz, még kicsit nyögvenyelős, de tök ügyes!!! És olyan büszke vagyok rá!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Lin!
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Remélem a mai jobb lesz!!!
Én amúgy fél 6-tól sosem hagyom tovább aludni Lillust. Pont ezért, mert aztán nem alszik éjszaka!

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lin
3x másfél óra??? Az nem semmi. Nemrég én is így jártam, hogy este aludt és nem volt szívem felkelteni. Féltem az éjszakától én is, és sajna be is jött. Megoldás: nem hagyom ennyit aludni. Gonosz anyu!! :twisted:

Timi
Milyen volt a munka? És Baliapu hogy boldogult Lillussal?
Sajnálom az éjszakát. Remélem hamar rendeződik. Brigi mostanság 0-1x kel. Ha nem kel, akkor tuti az 5-f6os kukorékolás, ha kel akkor esetleg kihúzza f7-7ig. De azért nem panaszkodom. Max annyi, hogy nem akar lefeküdni f10-10 előtt. :evil:

Lorca
És a halak mit szóltak az örök világossághoz? Azóta meg örök sötétség van? :lol:
Szabi meggyógyult már?

Pann
Sajnálom hogy mindig van valami nálatok! :( És mentek bőrgyógyászhoz?

Bozotka
Nagyon jók lettek a képek. Legközelebb minket is berakhattok a bőröndbe! :oops: :lol:

Dinyus
Örülök, hogy néha te is benézel! Csokitorta: :lol: Az iker keresztlányaim a kétéves szülinapjukra kaptak 1-1 picike tortát. Direkt azért, hogy a felnőttek végignézzék, ahogy a két gyerek összetapiskolja őket! :lol: :lol: :lol:

Pann
Brigi fogantatásakor elvileg nekem sem volt menzeszem, az akkori dokim szerint peteérésem sem volt...

Ágiboldi
Akkor most nektek már nagyon jó! Boldi alszik éjjel is nappal is... :D
Briginek ugyan még nincs foga, de a doki szerint a felső ínye duzzadt. Az alsó nem. Majd meglátjuk... :D

Timi, Sági, Pann
Nagyon jók az új kisképek!!!
lora7

Timi!
Köszi a megnyugtató szavakat! :)
És természetesen gratula Lillus ügyeskedéséhez!

Közben megint haladta egy kicsit az olvasással:
Én is kaptam oxitocint, én nem éreztem semmiféle hátrányát. Nálam fájásgyengeseég lépett fel, szóval -gondolom- muszáj volt.
Amúgy én úgy tudom, h nem kimondottan fájáserősítő hatása van, még ha talán tévesen ez is a neve, hanem inkább fájásrendszerező, tehát elvileg nem erősebbek lesznek a fájások, hanem redszeresek. Legalábbis a felkészítőn ezt mondták. Ria? Te vagy ebben a kompetens! :)
EDA-t szerencsére megúsztam és egyáltalán nem bánom. Volt a szobánkban egy lány, aki kapott ilyesmit, bár lehet, hogy Ő spinálist kapott és valamit nagyon elszúrtak, mert szegény nem tudot felkelni és ha végre sikerült nenki, akkor alig bírta a fejét tartani, az, hogy lenézzen a babájára mikor szoptatott pedig egyáltalán nem ment neki, szóval sokszor segíteni kellett neki, h mellre tudja rakni a picit. Szegénykém, csak sírt, érthető módon. :(

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Sziasztok!

Timi!
Gratula a kúszáshoz! 8)

Lin!
Éjszaka: horror! :(

Megkapta Emilka a szurit, a Prevenart.Jól viselte, csak 2 másodperces sírás volt, utánna nézelpdött tovább! :wink: :D
Dokibá is , meg a védőnőp is áldását adta a gluténre :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Ja, még akartam írni, hogy ma ettünk először husit. Alma-gesztenye-pipicici. Nem tudom, hogy mennyire ízlett Lillusnak, kábé a szokásos 60 ml-t ette meg belőle! :(

A védőnő azt mondta, hogy heti 3-4 alkalommal adjak húst és kábé 120-140 ml ételbe 1 mokkáskanálnyit.

Lora!
Bali felhívott, hogy nem lenne-e baj, ha korábban jönnének értem (mert eredetileg is jöttek volna), mert már 20 perce céltalanul sétálnak és már nem akarja mégegyszer le és felöltöztetni Lillust. Mikor megláttam őket, kitört a röhögés: piros naci, rózsaszín zokni, rózsaszín kabát és lila cumi!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Na most nagyon idejétmúlt leszek, de ezt elküldöm, mert esélyem sincs mostanában végigolvasni.

Nanica,
Ágyról leesés nálunk legközelebb akkor lesz aktuális, amikor már fel tud mászni rá, ill. ha vendégségben azon kell aludnunk (ott én sem merem ott hagyni). Amúgy nálunk a matrac ilyen szempontból nagyon bevált, mert ugye mi is együtt alszunk. Most erősen gondolkodom, hogy bővítünk, és csinálunk apának is helyet magunk mellé, mert olyan kis szegény egyedül.
Csak botmixerem van, amihez van habverő és szeletelő rész is.

A figyelőben azt olvastam, hogy a Kecskemétit is a Hipp gyártja. Akkor az Univer az utolsó magyar?

Sági,
Most nagyon irigy vagyok, pedig apa mostanában nálunk is kiteszi a lelkét, tehát nem panaszkodom.

Lorca,
Átaludta az orrporszívózást??? Már annak is örülök, ha a sima cseppentés nem fordul gyurma-horrorba.

Panki,
Mi már eldöntöttük a kövi nevét is, be-be-be (lányt is fiút is).

Sebinek kibújt a 4. foga (2 alsó, 2 metsző), természetesen megfázással körítve, de most aztán jöhetnek a nagy nyugodt alvások!

Mozgás: szintet lépett – konkrétan ráállt a felfordított lavórra, miközben a dohányzóasztalba kapaszkodott. Mindezt olyan tempóban és csöndben, hogy ott voltunk a szobában, és csak a végeredményt láttuk

Orsi
Kép Kép
sno

Lora, hát igen, aludni alszik... de azt nem részletezem, h akkor mi van, ha nem :D nem is szeparációs szorongás, hanem szeparációs pánik! Ahogy leteszem bárhova, azonnal zokogva mászik utánam. Ha járóka, akkor azon az oldalon, ahol legközelebb van hozzám belekapaszkodik a rácsba, feltérdel, és mint valami kis bezárt állat rázza a rácsot és potyognak a könnyei. Ha a földre teszem, azonnal mászik fel a lábamon. Ha megfordítom, h az ellenkező irányba menjen, akkor kis kört téve visszafordul és kapaszkodik a nadrágomba. Mindezt zokogva... Ma asszem tetőzik ez, egy perc nyugtom nincs.

De legalább már négykézláb! :lol:

Lillsunak gratula a kúszáshoz!! Onnan 1-2 hét volt Boldinak a négykézláb mászás, készülj :wink:
Dejót röhögtem a ruhaösszeállításon :D

Orsi, na tessék. Azér vagy lemaradva mer a figyelőt olvasod! Ténleg a HIPP? ez fura, és abba tesznek cukrot a hipp-be meg nem :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
A Hippben is van cukor. Pl. a sárgabarackban.

Orsi
Akkor Sebi gyakorlatilag lépcsőzött? Nagyon ügyi! Gratulálok a fogakhoz is, de az alvás még nem biztos, ahogy Gergőt elnézem még van egy pár fog, aminek ki kell nőnie! :wink: (Persze én beszélek, ti legalább belátható időn belül alszotok, de nekünk még egy fogunk sincs! :) )

Timi
Csini lehetett Lillus! :lol:
Áruljátok már el, hogy egy mokkáskanálnyi husinak mi értelme? Az olyan kevés, hogy ki sem lehet mérni! :shock:
lora7

dinyus
a repkedés az tök jó, az is egy fontos fázis (kele egyáltalán nem csinál semmit hason, mióta megtanult megfordulni :wink: )

alvás
nálunk 2x-i fix kelés van éjszaka, azonnali visszaalvással. ha viszont nem, akkor kb 15x kel bemennem és egy csomót sír. még nem jöttem rá, h ez mitől van, foga az nincs és nem is úgy tűnik, mintha jönne
megyünk hétvégén apósékhoz. ha nálunk is elromlik kele alvókája, akkor n magam alatt leszek :cry:

mazsi
tökjó, amit írtál az apás altatásról. nálunk uez van, csak én vagyok jó, ha vlmi gáz van. a sima cumivisszatevés az mehet apával, de ha már egy kicsit jobban ébren van, akkor csak én kellek :oops:

tejpép
szopi mellett nem tudom miért kell erőltetni, szopi nélkül azért, h elegendő legyen a bevitt fehérje. gondolom az nincs a köles- és társai pépekben

pann, snorsi
hajrá második gyerek projekt, a fiatalok úgy látom n elszántak :lol: újabb előnye jutott eszembe a tavaszi babának: én kelét lépten-nyomon szoptattam nyáron, na most már ha nem muszáj az utcán nem ülök le szoptatni, bazi hideg van...

ja, pann, az unokahugom 8 hónaposan választotta el a lányát teljesen, mert ment vissza dolgozni és az esti-reggelit se tudta volna fixen vállalni. a durva az volt, h a gyerek igazából nem is reklamált, 1-2 nap alatt simán elvolt nélküle. szvl az anyukát lehet, h jobban megviseli a dolog

nanica
botmixer (na ezek után mást nem is vehetsz, úgy látom, h mindenki erre szavazott :lol: attól is sokkal jobb, mint a turmix, h kevesebb helyet foglal és könnyebb tisztítani. bár az én férjem állította, h botmixerrel nem lehet igazi málnaturmixot csinálni, úgyh az összeveszés határán aranyárú fagyasztottmálnával kellett demonstrálnom :lol: )

ja és ha már lorca írta a tescot, már akartam két dolgot írni:
1. a fruttapura akciós nov 2-8-ig (399,- ft)
2. én apának tesco márkájú vízforralót vettem és tök szupi. inox, világít, automata kikapcs, rejtett fűtőszál, körbeforgó talp, 1,7 literes, mindent tud, amit egy vízforralótól elvárható, mindezt háromezerhatért

majus3

Sziasztok!

De. már írtam egyet, de elszállt! :evil:

Turmix vs. Botmixer. Az első már volt, s most lett botmixer is, hétvégén lesz mit felavatnom. Köszi lányok az infókat!
Legutóbb turmixgéppel pépesítettem a sült almát, és elég sok feltapadt a falára... igyekeztem vissza-vissza kanalazni, de darabos maradt. Egy csomót megevett belőle (20ml kb - ez már sok :P), de a végén egy kis darabka miatt kihányta az egészet!

nanica

Csongria,
Megvolt a találkozás :D Teljes a szimpátia. :D
A legjobb az volt, hogy pont előttem találkozott egy babás pácienssel, aki nála született és látszott rajta, hogy érdekli a baba. És nem csak addig, amíg a szülők látták, hanem még utána is rá volt írva, hogy mennyire örült neki, hogy szép, egészséges és jól fejlődik.
Azért furcsa volt ismét a SOTEn, főleg, hogy láttam egy csomó ismerőst.
A vizitautomatát viszon jól eldugták (na jó, én bénáztam, kiszúrta a szemem, csak parkolóautomatának néztem). Kavartam egy kicsit a sötét parkolóban, mire találtam valakit, aki megmondta, hol van. Ketten is nyomogattuk, mire elolvastuk, hogy üzemen kívül :twisted:

Május,
Jó, hogy mondod a Tescos vízforralót. Azt akarok venni apucinak :) Utálom, hogy a mikroban csinálja a teáját. :twisted: Csak el kéne jutnom egyedül egy Tescoig. :roll:
A nem szopisok kapnak tápszert, nekik abban van elég fehérje, nem?

Elválasztás:
Teherbeeséskor megpróbáltam Natit leszoktatni. Kb 1-2 havonta. 7 hónap múlva meg magától szokott le. Ez is csak a szlogent erősíti, hogy minden gyerek más. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Mazsi!Elfelejtettem írni, h nekünk ok a csizma, csak állandóan leveszi. Lehet, h kell majd vennem egy olyan cipőt/csizmát télire, amit nem tud levenni.
Tejpépet én sem értem.

Május! Szoptatás ügyben mi nagyon haladunk a leszokás felé: ma az "esti nagy szopi" kb 5 percig tartott, aztán hiába kínáltam, becsukta a száját és elfordult. :? Nekem mondjuk jobb érzés az, ha ő választja el magát, mintha nekem kéne ezt megtenni (bármikor).

Timo! Akkor Lillus most kúszik vagy mászik? Nem értem. Ha mászik, akkor beelőzött! :wink:

Sno! Nekünk is megvannak már a nevek. :D :D

Mindenki! Tudom, h a peteérésnek nem feltétele a menstuáció, de nekem ez egy jelzés lenne a szervezetem részéről, h minden ok, mehet a buli! :wink:

Május! Körbeforgó talp? Ez hogy van? Egyébként n jól hangzik, én pont vízforralót szánok Karácsonyra egy rokonnak, úh köszi a tippet! :D

Timo! Még nem tudom, mikor megyünk a bőrgyógyászhoz, mert még nem kértem időpontot. :oops: :oops:

Apás altatás: ahhoz első körben apának fel kellene kelnie.:twisted:

Ágiboldi! Ez a szeparációs pánik( :lol: ) n rosszul hangzik! :shock:
Sno! Nálatok is van ilyen? Vagy lehet, hogy az éjjel sokszor ébredők nem pánikolnak? :roll: Remélhetek??? :lol:
Vendég

Kimaradt az "r". Bocs. Ha nem vetted észre, ne keresd! :lol:
Vendég

Orsi,
Natival mi egy szobában aludtunk, nagy ágyon, mellettünk Robi egy kisebben. Így nagyobb megerőltetés nélkül ment az éjszakai szopi, de mégiscsak aludtam (néha) apával. :wink: Persze ez akkor jó, ha apucinak jó alvókája van. Robi soha nem ébredt fel arra, hogy Nati felsír én meg átmászok. :twisted:
Azért nem kell azt hinni, hogy csak úgy megy az orrmosás nálunk. A többi 99 esetben üvöltés, tekergés és csak azért nincs hangos anyázás, mert nem tud beszélni.

Timocska,
Bali ízlésesen kiválasztotta a nagyon szép lányos színeket. :lol:
Ügyes a kis kúszóbajnok! :D

Lora,
A halaknak a szavuk is elállt. Az örök sötétség bejött, mert már rég túlburjánzott a sok növény és teljesen eltakarnak mindent. Amolyan mocsári hangulat. :oops:
Szabi még szörtyöt, néha elég csúnyán köhög, de szerintem már túléljük. :wink: Bőven a javulás útján vagyunk. :D

Mazsi,
Nem is tudtam (én kis naív), hogy van ilyen weboldal. :D Gyorsan meg is néztem egy Deltát. Lehet, hogy ismét tv függő leszek. :lol:
Hozzátápi terén kiütött a kényelmi rendszer. :oops: A 4-6 hónapos kajáknál tartunk, azaz üveges. Kedvenc a sütőtök, azt akármivel, néha azért frissen sült állapotban is, de csak azért, mert azt a szomszéd süti és még bio is. :oops: De azt hiszem, be kell újítani, ha nem akarom, hogy ovisnéni szoktassa rá a rágásra. Főként gyümi, őszi, alma, sárgabari, körte(friss) és zöldségek, sütőtök, répa, krumpli. Hipp, Univer és Kecskeméti. Most szemezek a mirelit brokkolival, azt akarom a kezébe nyomni. Húst szigorúan csak konzerv, a kávéskanálnyival tényleg nincs kedvem szórakozni.
A tejpépről az jutott eszembe, hogy az állati dolgokat talán egyszerűbb megemészteni, mint a köles féle növényeket. Meg az esszenciális aminosavak is csak abban vannak meg mind. Csak azt nem értem, hogy erre miért nem elég a tej/tápi. Pedig már én is gondolkodok egy ideje...semmi jobb ötlet.

Kép KépKép
lorca

Pann,
Miért várod annyira az első menszeszt? Hiszen előtte érdemes elkezdeni 2 héttel :twisted: az éles próbálkozást. :D És máris egyenesben van Ketteske :)

Ágiboldi,
Azt hiszem, nekem is olyan botmixerem van. :) Csak arra emlékszem, hogy kinéztem egy sütireceptet és azonnal rohantunk a Tescoba, mert gyorsan venni kellett egyet, mielőtt még elmúlik a süthetnékem.
Mikor mentek legközelebb Debrecenbe? Most már jól alszik Boldi, esetleg tesztelheted, hogy tényleg amiatt ébredt-e. :D

Kép KépKép
lorca

Pann,
Ne reménykedj, az éjjel ébredők is pánikolnak. Tudom. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Jaj, ilyet vettünk:

Kép

Buksibeütés: képzeljétek, ma indultunk sétálni a Linussal, mikor a bejárati ajtó mellett ficánkolt és beütötte a fejét az ajtóba (70kg-os ajtó :!: ) ... de annyira, hogy kb 2 percig nem tudtam megnyugtatni... Az volt a baj, hogy én a kulcsra koncentráltam és nem láttam hol ütötte be a fejét és mennyire!
Felhívtam a dokinéninket és azt mondta, hogy ha nem ájult el, nincs rajta dudor, elváltozás, nem hány és nem aluszékonyabb akkor ne aggódjak!

Pankaa: köszi az etetőkabit!

Timo: remélem hamar helyreáll Lilla alvókája. Gratu a kúszáshoz… úgy sajnálom ilyenkor, hogy nem látom, miket csinálnak a babák! olyan jó, hogy tudtok talizni. Irigy…

Bozoztka: Juj, ezer bocs! Sajnos, hogy nem ismerlek titeket személyesen, könnyebben összekeverlek! Főleg, hogy képed sincs, nehezen tudom megjegyezni! Igen rossz a névmemóriám!
Nagyon jók a máltai képek! A szoptató nőnél igen kerestem a fejét… azt hittem az a fontos, hogy ki van vágva!

SNO: jó ez a kuckóbővítéses ötlet! Egyébként én már megfigyeltem, hogy ha az esti altatószopinál Apjukom is velünk van, akkor én nyugodtabb vagyok és Linus is hamarabb megnyugszik és elalszik. Mostanában 12 előtt is 4x – 5x felébred! Aztán, ha megyünk mellé mi is aludni, akkor van, hogy 4ig fel sem ébred! ( 4 őra alvás egyben már jónak számít nálunk :D)
Gratu a 4 foghoz! A többi egyszerűbb lesz?
Babanév: mi a fiút még most sem döntöttük el! A második lányt meg pláne… poénkodtam, hogy a Lilianna mellé lehetne egy Julianna pl :P

Május: ez nagyon nagyon jó új érv a tavaszi babák mellett… téli babával nehezen lenne kivitelezhető! Brr ki is rázott a hideg.

nanica

Lorca, ezt az éjszakai tesztelést csak humornak veszem! :D

Én spéci a kölespépet tápival kutyulom, úgyhogy letudtuk a fehérjét is :wink:

Pann, nálunk is 5 percig tart és elfordul, de mikor látja, h szopihoz készülődök, akkor majd kiugrik a bőréből úgy örül... érthetetlen módon.. (de már csak napi 3-szor)

A szeparációs pánik annyire súlyosbodott estére, h ha letettem játszani, akkor a lábfejemre hajtotta a fejét és úgy zokogott.. (asszem Ria írtál ilyesmit, enyhült azóta???) hátha csak a foga!

Kép
Kép
agiboldi

Ági! Ezen az utolsó fél mondaton n jót röhögtem! :lol: :lol: :lol:

Gergő akkor ugrál örömében, ha meglátja a tányérját.:? Ha szopizni készülünk, akkor csak nyűglődik. Azt már le sem írom, h közben miket művel, majd ha lesz egy tali elmondom. :wink:

Mostanában mi a babák adagja nálatok? Mert nálunk már nagyon durva (mi mércénkkel mérve): pl. 4 étkezés alatt megevett egy közepes sütőtököt! :shock: :shock: És nem én tömöm, üvölt, ha látja, h viszem el a tányérját és boldogan ugrál az etetőszékben (Lora figyelsz? Már használjuk! :wink: ), ha látja h hozom a következő adagot!

Na végre hazajött Ádám! :D :D :D

Jó éjt!
Vendég

Jóreggelt! :)

Kopp-kopp, de ma csak 4-kor keltünk meg most fél 7-kor. Még visszatettem kicsit az ágyikójába, de már nem alszik.

Elválasztás: szerintem is az a jobb, ha a bébi maga dönt. Mostanában úgy veszem észre, Lillus sem szeret annyira szopizni (ennek ellenére 5-6 alkalommal szopizik nappal+éjszaka egyszer). Ha meglátja a cicit a cumit nagyívben köpi kifelé!!! Viszont, ha nem jön gyorsan a tejcsi, nyűglődik, sírva fakad. Tuti azért van, mert a kanállal nem kell "harcolni" a kajáért, itt meg azért dolgozni kell. :roll:

Kaja adag: gyümiből és a köleses pépből kábé 120-140 ml-t eszik meg Lillus. Főziből max 80. Erre még gyúrni kell! :D :D

Nanica!
Nekem is pont u.ilyen botmixerem van! Az aprító része is tök jó! :) :)
Lillus sem bírja a darabos dolgokat (kivéve kölesgolyó)

Pann!
Lillus kúszik. A mászás még messze van, ahhoz fel kellene emelni a nagy sejhaját! :lol: :lol: :lol: De Ágiboldi írta, hogy 1-2 hét a négykézlábazás! :) Bár már így is állandóan szem előtt kell tartani. Simán kihúzza a fiókot (még kotorászni nem tud benne), kiborítja a játékos dobozát! :roll: :roll:

Orsi!
Gratula Sebi új tudományához, gondolom azért a frász jött rátok, mikor megláttátok! :)

Ma megyünk Dujv-ba ügyintézni meg temetőbe.

Timi
Kép Kép
timocska

Nálunk Lillus nevét is tiszta kínszenvedés volt kitalálni, így a másodikon még nem gondolkodtunk. Alternatívák vannak, persze közös nincs! :roll: :roll:

Ágiboldi!
Szep.pánik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Jó, tudom nem ilyen vicces valójában! Engem sokszor kikészít! És sajna már apa se jó. Pl, ha otthon vagyunk és kimegyek a szobából, hiába van ott Bali, elkezd Lilla sírni. Aztán, ha Bali eltereli a figyelmét, megnyugszik.
És Lillus is a járókában mindig arra az oldalra kucorodik, ami közelebb van hozzám! :lol: :lol: :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Jó reggelt!

Ne egyetek este étcsokit!
Multkor bevásároltam a Róki által ajánlott csokiból! Szigorúan max 1-2 kockát ettem meg napközben, de miután tegnap este Linusapu megdézsmálta a készletemet én is ettem 3-4 kockát miután Linus elaludt. (nem is vagyok irígy) :oops:
Persze éjfélig szinte óránként kellt, és 11 körül evett is egy nagyot! Mikor mi is mentünk aludni, olyan éber volt, mit aki már 10 órát aludt! 1 órán keresztül nem tudtam vele mit kezdetni. Nem sírt csak kutyázott, szedte le apjáról a takarót és alólam a párnát! :lol: Rá hat a koffein!

Timo: te hust próbáltál már vele darálni?

Ágiboldi: Ez a szep.szor. nem hangzik jól... meddig tarthat?

Tudom, hogy már kitárgyalt kérdés következik: Miket visztek az uszira? Van valami jó tippetek? (ma fél 2re megyünk... :D)

nanica

Sziasztok:

Tejpép téma, illetve a baba fehérjeszükséglete:

Ennek most nagyon utánaolvastam Zsuzsa tejallergiája miatt, meg amiatt hogy mivel húst alig eszik, a fehérjeszükségletét máshonnan kéne összekaparni.

Az emberi szervezetnek szüksége van a kívülről bevitt fehérjére, mivel nem tudjuk magunk előállítani. Szinte minden étel tartalmaz fehérjét, nemcsak a húsok és állati eredetű ételek DE a növényi fehérjék nem teljesek, ezért a különböző növényi forrásokat kombinálni kell hogy minden fehérjét megkapjon a szervezet (pl tészta brokkolival vagy rizs zöldborsóval már teljes értékű fehérje). Ellenben az állati eredetű fehérjével, ami teljes és könnyen hasznosítható. Továbbá az állati források általában több fehérjét tartalmaznak, de nagy meglepetésemre nem SOKKAL többet. Pl a csirkehús fehérjetartalma 25% (illetve 25 gramm fehérje 100 gramm csirkehúsban) míg a főtt barnarizs fehérjetartalma 10%.

A felnőtt ember napi fehérjeszükséglete 0,9 gramm fehérje / testsúlykilogramm, ami egy 65 kilós nő esetében nincs egész 60 gramm (amit egy kb kártyacsomag méretű hús fedez, még akkor is ha az ember egész nap nem eszik más fehérjét ami pedig lehetetlen mert MINDENBEN van fehérje). A kisgyerekek fehérjeszükséglete nagyobb, mivel ők még növésben vannak. A totyogóké 1,2 gramm fehérje / testsúlykilogramm, ez pl a 12 kilós 2 éves gyerek esetében 15 gramm fehérjét tesz ki naponta. A csecsemőknek még ennél is valamivel magasabb a szükségletük, de ezt az anyatej illetve a tápszer fedezi - 6 hónapos korig. Hat hónapos korban kezd nem elég lenni a folyékony ételek fehérjetartalma, és emiatt ajánlják hogy ilyenkor kezdődjön a hozzátáplálás, még nem az anyatej/tápszer kárára hanem PLUSSZBAN hogy a növekedett kalória- és fehérjeszükségletet fedezze.

Tehát ha van egy mondjuk 8 kilós csecsemő és feltételezzük hogy a fehérjeszükséglete kb 1,2 gramm fehérje / testsúlykilogramm, akkor ennek a csecsemőnek napi 10 gramm fehérjére van szüksége. Az anyatej fehérjetartalma 1-2%, tehát ha a gyerek (mint egy átlagos baba) elfogyaszt napi 700 ml anyatejet, akkor ezzel 70-140 gramm fehérjét is fogyaszt. (A tápszer fehérjetartalmát nem ismerem de mivel az anyatejhez igazították, azt gyanítom hogy talán 1,5%). Ami bőven elég. Ha nem fogyaszt ennyi anyatejet/tápszert illetve már nem elég neki, akkor is a zöldségalapú bébiételekből bőven összeszedi a szükséges fehérjéket, magyarul nem kell egyáltalán naponta húsos ételt adni a gyereknek a megfelelő fejlődés biztosításához.

Persze minden gyerek más, és van aki jobban hasznosítja a tápanyagokat, magyarul kis adagokon is szépen fejlődik, tehát ha a gyerek egészséges és jól fejlődik, nehogy valaki kétségbeessen hogy nem eszik naponta 700 ml anyatejet/tápszert. Ezek átlagértékek, és a szórás igen nagy.

Akit még mélyebben érdekel a téma, itt egy tudományos cikk a tej(ek) fehérjetartalmáról, kivételesen magyarul: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/book ... 03s08.html

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocs ha valakit nem érdekelt a dolog tudományos oldala. :D

Mazsi:

Szerintem ha mondjuk anyatejjel kevered a köles- illetve rizspépet, akkor a tápértékét nézve ugyanott tartasz mintha tejpépet adnál, de nem kapja a gyerek az allergizáló tehéntejfehérjéket. És gondolom érthető okokból én eléggé tehéntej ellenes vagyok ilyen pici korban. Sztem engedd el a füled mellett a tejpépes tanácsot.

És melegen ajánlom a szopis csoportokat (itt láthatod hogy hol vannak: http://www.lll.hu/babamama) itt merőben más tanácsot fogsz kapni a hozzátápiról. Ha nem akarod még elválasztani Leát, akkor mindenféleképpen a szopi után illetve mellett kínáld neki a szilárd ételt, nem előtte illetve helyette.

Timocska:

Irigykedem ám rád!!! Én kapva kapnék egy olyan lehetőségen hogy hetente egy nap dolgozni menni. Tök jó felüdülés lenne. Csak ilyen állás azért nincs túl sok.

TALI:

Szeretnék nálunk újabb talit tartani. Jövő hétre gondoltam. Kinek mikor lenne jó?

Hozzátápi:

Mi még mindig csak az 1-1,5 üveg kajánál tartunk naponta. Tegnap anyukám vigyázott Szilvivel reggel 8 és du 2 között is csak egy üveg bébikaját volt hajlandó megenni. Ha nem vagyok ott, pl inkább nem is kéri a lefejt tejet, csak a bébiételt. Én is élvezkedem abban hogy nem kell pepecselni, hogy megeszi a rendes kajákat, úgyhogy legritkább esetben főzök neki.

Nanica:

Én nem ettem étcsokit, Szilvi mégis csapnivalóan alszik már napok óta. :-/ Talán a foga... de mostanában nemcsak felébred szopizni, hanem kifejezetten felsír, és a cicit se fogadja el elsőre.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

A két gyerek még beteg, a tanítvány beteg, nem jön, Robi beteg, ő meg mindjárt jön. Ideje lenne, hogy én is elkapjak már valami vírust. :D Úgy érzem, kilógok a csapatból. Robi, amióta ismerem még nem jött haza munkahelyről betegség miatt, de betegállományban se nagyon volt már pár éve. Legalább szépen takaríthatok. :x

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Semmi extra éjszaka, kelegettünk szokás szerint....vagy ki tudja. :lol: :lol: :lol: Lehet, hogy fél 1 és 6 között nem is kelt fel. :shock: Most próbálok visszagondolni, és tényleg nem!!! Vagy legalábbis nem emlékszem és az majdnem olyan, mintha nem kelt volna. :lol: :lol:

Szep. pánik: nálunk nincs, de nem is hiányzik!!!

Tali! Jaj de jó!!! :D :D :D Mi szívesen mennénk! Hétfő du orvoshoz megyünk, úh az nem annyira jó, de végső esetben még az is belefér.

Fehérje: nekem jól jöttek ezek az infók, mert már kezdtem aggódni, hogy Gergőnek jut-e elég fehérje, mert a húst (sőt semmi újat) nem engedi bevezetni a drnénink, ezért Gergő zöldség-gyümölcsön él + 4 szopi/nap. Elvileg kap Sinlacot és kölespépet is, de amikor előjöttek a kiütések és visszaálltunk csak szopira, utána nem vezettem vissza ezeket.
A Sinlacot nem is fogom odaadni neki, mert citromsav van benne :x, amit a mi ételeinkben sem szeretek látni, úh ha vkinek kell, van egy bontatlan zacskóm, szívesen odaadom.

Nanica! N jól néz ki a botmixer! Nekünk is Philips van, de egy régebbi típus és nincs hozzá semmi.:( Sajna úgy vagyunk, mint Ria, külön-külön nekünk is minden megvan, úh nincs indokom egy ilyen kis kompakt dolog beszerzésére, pedig n tetszik. Na meg az a Braun amit hirdetnek...na azzal is meglephetne vki Karácsonyra! :wink:
Vendég

Nanica,
Ha egyszer Pesten jársz, majd időzítünk arra az időre egy talit. Mazsit is így próbálom még felcsalni :D

Ágiboldi,
Nyugi, én csak irígy vagyok, hogy Boldi egyedül több átaludt éjszakát produkált, mint Nati és Szabi a 37 közös hónapjuk alatt :lol:
Most olvastam a Shaw tanulmány, a Hogyan verjük a gyereket zanzáját. Nálatok mindenki angolszakos? De egyetértek azzal, hogy gyereket csak indulatból :wink: Nem mintha gyepálnám az aprónépet. :D
Nálunk a szeparációs félelem 2 hónapja tart, pár hete tetőzött. Ne várj még enyhülést. :lol:

Pann,
Szabi elég nyammogós típus, a gyarapodásán látszik is, hogy nem zabálja halálra magát. Amolyan kényelmes. Fél-egy üveg az adagja, de főként Univer, mert az kisebb. Akkor sem eszik többet, (max 2-3 üveget egy nap) ha mást nem kap és pont kevesebb a tejem.

Timocska,
A Praktikerben lehet kapni pici mágnest a fiókokra és szekrényajtókra. Abszolút megéri, mert egyrészt egy csomó nemnemLillust spórolsz, másrészt nem tudja az ujjára csapni. Van egy olyan jó babaszokás, hogy a kinyitott fiókra támaszkodva/kapaszkodva áll fel, ami persze nagy üvöltéssel a végén becsapódik. :?

Róki,
Nekünk csüt-péntek a jó.

Apa nem is olyan beteg, csak főnöknéni hazaküldet, hogy nehogy megfertőzze :lol:

Kép KépKép
lorca

Lorca! De jó nektek! Hamarabb kezdődiött egy nappal a szabadság! :D Ádámot is hazaküldhetnék...bár mi nem leszünk itthon. :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Mire végig olvastam elfelejtettem, hogy mit akartam írni.

Tali! Szivesen mennénk a csüt nem jó. :)

Lorca! Nagyon örülök hogy szimpi volt a dokinő! :D Lora lehet hogy kéri a számát mert én nem találom! :o

Ágiboldi! Enyhült a szep.szo. Éjszaka világos van a szobájában, és mostanában nagyon sokat babusgatom. Szerintem ez segítet. Amióta ezt megléptük nem is ébred egyáltalán éjszaka. Ehez úgyan az is hozzá járul hogy fürdés előtt 40 percel kap egy jó nagy adag főzit(200 gr) és fürcsi után még 50 ml tápit megeszik. Tehát éhes tuti nem lehet!

Kaja adag: Főziből ált 250gr, gyümiből 200gr, sinlac 200gr, tápi 50-150gr között. A tápiért még mindig nem rajong. :roll:

Ágiboldi és Május! Jövőhétre meg lesz a tupi ha sikerül elmenni a talira akkor viszem. :D

KépKép
csongria

Ja a hétfő se jó a talira! :roll:

KépKép
csongria

Gergő kievett a kezemből egy darab almát (héj nélkül)! :shock: :shock: :shock: De mivel rágta meg??? Nincsenek is rágófogai!!! :o :o
Vendég

Pann! Beninek semilyen foga nincs mégis harapja a banánt! :lol:

KépKép
csongria

Francba, elszállt, pedig csomót írtam :twisted:

Ma fél 5-kor kelt, hiába dicsértem tegnap az alvókáját! De mentségére fel tud mutatni még egy fél fogat (második, amit már tegnap is gyanítottam - persze ez is fent)

Róki, talira mi is szívese megyünk, nekünk szerda oltás, ezen kívül bármi jó (eddig mintha a péntek lett volna mindenkinek ok?)
és nekem is jól jöttek a fehérjés infók, köszi!

Ria, dejó, már aktuális a tupi, mert nem elég az aventes pohárnyi kaja..

Adagok: tízórai: 160-180 gyümi, ebéd egy üveg kaja (de nem elég, bontsak második üveggel? Vagy a Sági féle frutapura-desszert)+szopi, uzsi pedig csordultig telt aventes pohárnyi kölespép gyümivel.

Lorca, igen, nagyjából mindenki angolszakos, beleértve a nagyapámat is.. de a többiek tanítanak, csak én korcsosultam el és fordítok/tolmácsolok (szeretek tanítani, de ez sokkkkal jobban fizet)
Na és Shaw szerint mikortól illik verni a gyereket? Mert Boldizsár barátunk kezd rászolgálni! (na nem a szep pánikja miatt, arról nem tehet, hanem az öltözködés közben levágott hisztéria kezdi kiütni nálam a biztosítékot, és a cipő ordítva letépése egymás után 4-szer)

Szep. pánik ellenére elmentem este tornázni, miután apával mindent végigjátszottak kitört az anyahiány :roll: de nem adom meg magam, akkor is eljárok!

Ma megint klassz migrénem van! :twisted: ehhez társul a Boldi ragaszkodása vonyítva...

Kép
Kép
agiboldi

Megint az utolsó fél mondat: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most lelépünk mára, minden jót mindenkinek!
Vendég

Na ezt most megint elküldöm, és olvasok tovább.

Fogkitörés: nálunk az öt gyereknél (magamat is beleértve), 1 kitört fog és 3 megfeketedett metszőfog a mérleg (tejfogak!).

Május,
1 hét alatt 3 almás-kekszes süti elkészítése jónak számít?!

Ria,
Az én nagymamám is bába volt!

Nekem jó élmény volt a szülés, köszönhetően annak, hogy biztonságban éreztem magunkat, és oda tudtam koncentrálni az én dolgomra, és nem jött semmi probléma, pl. nem húzódott el, ami megtörte volna az elszántságomat.

Szaszának és Szilvinek utólag is boldog 8-at! Timó de jó, hogy újra itt (szintén késve).

Bozotka,
Még fürdeni is tudtatok, tök jó!
Védőnők szerintem is direkt csinálják ezeket a rajtaütéseket.

Pann,
Nem, nincs remény, ma kiidegelt az Ágiboldi által leírt viselkedéssel. A csúcspont az volt, amikor álltam a konyhában 1 szál bugyiban, kezemben egy forró lábassal, ő pedig értetlenül meredt rám a földről a lecsúszott gatyámba kapaszkodva. Ma már azzal „szórakoztam”, hogy elrohantam előle a lakás másik végébe, hogy legalább kifáradjon az alvásra.

Már másodszorra fordult hasra szopi közben, és aludt el hason szopizva. A másik jelenség, hogy amíg látja a cicit, egyszerűen nem tud szabadulni tőle, újra és újra visszacuppan rá, még állásból is lehajol, a reggeli öltözésnél, meg teljesen bezsong, amikor meglátja. Még jó, hogy nem tervezem az elválasztást. Nem bírom a kudarcélményeket…

Ki az aki normál állapotában dohányzik?

Dinyus,
Hogy-hogy költöztök?

Túl vagyok az első husiturmixgyártáson: 1 pipi mell+1 egész comb, megfőz és Janával turmixol (csirke íze van, amit én spec utálok).

Lin,
Ezt az éjszakát még olvasni is fárasztó volt.

Timo,
Gratulálunk a kúszáshoz! Új távlatok nyílnak gyerekfelügyeletben!

Egy nagyon „aktuális” kérdés: Milyen tortát fogunk sütni az 1 éves szülinapjukra, ha a hozzátápiban még nem jutunk el a glutén, cukor, tojás, csoki egyveleghez?

Oxitocin: a legvégén kaptam vérzéscsillapításra.

Május,
Nálunk még nem indul a kettesszámú versenyző, amíg nincs kész a házunk, amit még el sem kezdtünk, addig nincs új gyerek. Szerintem majd csak 2009 januárjában kezdünk. A lánynév még Sebiről maradt, a fiú meg tök véletlenül jutott eszünkbe.

Az én szülésznénim majdnem minden hófordulókor megérdeklődi SMS-ben, hogy hogy vagyunk!

Nanica,
Pont ilyen mixerünk van, csak a régebbi dizájn. Darálja a húst, csak jól főzd meg (kockázva) plusz egy kis víz.
Tényleg, egyszer apa is ott kucorgott mellettünk a habtapin, és úgy elaludtam, mint a pinty.
Van babauszitok, hurrá!

Orsi
Kép Kép
sno

Orsi:

Zsuzsa csoportjában nagyon menő volt a gríztorta gyümölccsel. Pontos információm nincs róla, az biztos hogy nem igazi tejjel készült, de jó sűrűre megcsinált "tejbegríz" valami tejhelyettesítővel (tápszer, rizstej, ilyesmi), bele egy kuglóf formába, lehűteni hogy megdermedjen, kiborítani és friss gyümölccsel díszíteni.

Persze aki nem volt paramami, az adott rendes tortát a gyerekének. :) Ilyen is volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?