Új privát üzeneted érkezett!

Nem tudja vki, miért tiltották el a Geréb Ágnest 3évre? Vmi 7 évvel ezelőtti sztori veszélyeztetés, meg gondatlanság...
Ezekután legyen biztos a nemrég meghalt kisbaba anyukája abban, hogy jól döntött amikor a születés házba ment. Persze nekem semmi bajom velük.
Régen is születtek gyerekek. Csak a csecsemőhalandóság volt picit magasabb!
Vendég

Pankimanki,
Ha jól tudom, volt egy ikerpár, akinek az egyik tagja hónapokkal a szülés után meghalt, a szülés körülményei miatt. Az orvosperek mint a nyúlós tészta, de nekem (is) furcsa, hogy pont most van meg a döntés. Ha jól tudom, ez az eset a 3. , ahol a baba meghalt.

Május,
Néha úgy érzem, hogy csak én nem tudok lekattanni a témáról. :( De nem és nem, újra előjön, újra végiggondolom. Nem tudom, hogy végzek-e az elemzéseimmel a hátralévő pár évtizedben.

Ágiboldi,
Nálunk nincs kiságy a gyerekszobában. :lol:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok:

Ágiboldi:

Sajnálom Boldi balesetét, de én mindig úgy voltam vele hogy abból az egy-két esetből amit nem tudsz kivédeni, tanul a gyerek. Én pl sose tiltottam el Zsuzsát kifejezetten a sütőtől, hanem mindig felhívtam a figyelmét, hogy meleg illetve forró. Nem kellett eddig kiváncsiságból megégetnie magát, mivel egyszer-kétszer saját bőrén megtapasztalta milyen a kellemetlenül meleg árad a nyitott sütőből. Azóta esze ágába sincs közel menni mikor be van kapcsolva. Nekem a nagy parám viszont hogy leforrázza magát. :roll:

Május:

Engem abszolút nem röhögött ki a dokim, hálistennek második alkalommal csak annyi dolga volt hogy elkapják a babát a szülésznővel, a többit intéztük mi a dúlával meg Daviddel. Első alkalommal aktívabb volt, az én kérésemre, de meg is bántam. Még emlékeztek talán mennyit lelkiztem itt a fórumon szülés előtt hogy hogyan lehetne más szülésélményt másodszorra. Akit most foglalkoztat a téma, erősen ajánlom Geréb Ági egyhetes otthonszülő tanfolyamát, még akkor is ha eszetek ágában sincs otthon szülni, mert rengeteg hasznos infó van az anya (lelki állapota, hozzáállása) szerepéről a szülésben.

Panki:

Geréb Ági kezei között eddig 2-3 db baba halt meg, pedig több mint 2000 szülést levezetett otthon. Biztos vagy benne hogy egy kórházi dokinak jobb a rátája?

Egyébként azért tiltották el évekkel ezelőtt, mert otthonszülést vezetett. Ez nála már missziószámba megy, nyilvánosan felvette a küzdelmet az otthonszülésért. Ha jól emlékszem, akkor Szegeden dolgozott majd 20 évet mint szülészorvos, tehát egyáltalán nincs tapasztalat híján. És nem egyszer történt meg, hogy bevitték a szülő nőt a kórházba ha megkívánta a helyzet, és úgy tudom, pont az Istvánnal van nagyon jó kollegiális viszonyban.

Mikor én januárban végigjártam az otthonszülés tanfolyamot, akkor éppen volt orvosi engedélye, de ezt állandóan meg-megvonják tőle, inkább politikai mint szakmai okok miatt, mivel a szakma csípőből otthonszülésellenes.

Érdemes benézni az Otthon szültünk topikba vagy böngészni a szules.hu oldalon.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pankimanki,
Geréb Ágnes:

http://www.origo.hu/itthon/20071026-har ... astol.html

http://www.origo.hu/itthon/20070910-hor ... esben.html

A harmadik eset a szeptemberi. Vannak szerintem praktizáló orvosok sokkal rosszabb múlttal. Pl Nati születése körül robbant ki a per, ahol a doki az ügyeletéhez igazította a szüléseket, ott anyuka halt meg. Meg mennyi van, akiről nem is (akarunk-én legalábbis) tudunk. Anyukám szülését is úgy indították meg, mert a doki szabira ment.

Kép KépKép
lorca

Róki 1500 szülést én is levezettem és senki nem halt meg a kezeim közt. Volt pár húzos sztori (köldökzsinorelőreesés 3X) A császár életmentő volt!

Május! Az ismerősöm az Istvánba fog szülni tudsz neki szülésznőt ajánlani?

Nagymamám bába volt vidéken, otthon vezetett szüléseket. Ha élne tudna mesélni a csecsemő halálozásról és a sepsisről. :?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert felébredt Emili, és lassan megyünk az usziba vele. :wink: De előtte megint cékla ebéd! :twisted: :lol:

Foga+állás:ezért is öülök, hogy még nincs foga, mert már tutitra kitört volna :? Emili inkább hátra szokott sni, akkor koppan a koba, de nagyon.Főleg a kövön! :cry: :cry: :cry: De mindenbe belecsimpaszkodik, ás feláll, már a széket is rántotta így magára.Egésznap nem dughatopm járókába(vagyis utazóágybamert csak az van), és nem foghatom a kezemben sem.meg kell tanulnia esni is szerintem, mert ha járni tanul még több esés lesz.Bár miostanában kezdi megtanulni, hogy a fenekére huppanjon, de a feje még sokszor koppan.Kicsit sír, majd megy tovább :?

Etetőkabi:Brendonos, bébé comfot, de csak 9 hós babára való van, az kicsit nagy, így a nyakát nem tudom rendesn megkötni, szorosra :lol: , és az álláról rákenődik a kaja a bodyra, de ha kötök alá egy partedlkit, akkor jó. :lol:

Foltok:sütőtök, rápa max flóraszepttel, de csak ha izibe mosod, órák múlva már nem bizti hogy kijön.Színes ruhán semmivel nem tudom kihozni, de mások igen, szóval én vagyok a béna. :oops: :evil: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Roki!
Ne érts félre, nekem nincs bajom a Geréb Ágival. Csak annak az anyukának kívánom, hogy sose mardossa a lelkét olyan gondolat, hogy mi van, ha kórházba megy szülni. Nem vagyon otthon szülés párti, de persze ellene sem. Mindenki ott szül, ahol akar. Csak mi (magyarok) hiszünk bizonyos intézményekben. (pl kórház) Tudom, hogy a Hollandok kb 1/3-a otthon szül. A barátnőm haza is jött szülni, mert rettegett, hogy vmi baj lesz...

Sós mogyoróvaj: én németorszgban ettem kevésbé sósat. Inkább csak annyira volt sós, mint a sózott sima vaj. De amit itthon vettem, az tényleg rettenet volt. Bár szokás kérdése :-)
Talán így leszek a "jófajta" amerikai kávéval és a porcukros "bundáskenyérrel"!!

Lorca!

Köszi az infot!
El tudod képzelni, hogy egy órán keresztül oda se ment hozzájuk??? És az anya nem vette észre, hogy a gyerek nem vesz levegőt??? Érthetetlen!
Vendég

Nanica! Próbálom érthetően leírni! :) A fájásgyengeség oka pontosan nem ismert. Előfordulhat hogy a méhben az izom és a kötőszövet aránya az utóbbi javára tolódik el. A fájásgyengeségnek két formája van. 1, A fájások a szülés megindulásának kezdetétől gyengék, ritkák és főleg hatástalanok(nincs tágulás) 2, A vajúdás kezdetén még megfelelő erősségű és gyakoriságú de a vajúdás további szakaszában gyengülnek. Oka lehet a méh kifáradása, kimerülése. Leggyakrabban a szülés végén jelentkezik. A szülés leáll, a magzatot az esetleg fellépő asphyxia veszélyezteti. Oka lehet téraránytalanság a magzat nem megfelelő beilleszkedése. Oxytocinnal lehet a fájásgyengeségen segíteni!Na eldugultam!!!

KépKép
csongria

Én nem vagyok otthonszülés párti, de nem akarok én se belemenni ebbe. Viszont tény, h a hollandok 1/3-a otthon szül. Pont most mesélte egy holland barátnőm, h a húga úgy volt, h a 3. gyerekét is otthon szüli, de valahogy mégis épp a kórházban volt mikor megindult, tehát ott szült, és a gyereknek beakadt a válla.... irtó mázlijuk volt, h kórházban voltak... óriási gátseb, stb, és mindenki jól van, de áldja az eget, h ez nem otthon történt, pedig holland, és a másik kettő otthon született.

Nekem a foltok nem jönnek ki sehogy. Esetleg mosószappanos bedörzsölés..

Szegény Emili, már előre tartok ezektől a fejkoppanásoktól :(
Nem is értem, h ha a kanapéról esik le akkor az miért minősül nagyobb gondnak, mintha teljes erővel hanyattesik?

Kép
Kép
agiboldi

Na végre idejutottam én is!

Először is a csütörtökről, NEM VAGYOK TERHES. Valószínű csak a gyógyszer a hibás, most kaptam egy másikat, meg egy olyat ami meghozza a mensim. Azért egy nagy kő esett le a szívünkről.

Akiről lemaradtam boldog hófordulót!

Gratula a fogakhoz és az új tudományokhoz!

Nanica: Köszönjük!

Férj: Én is hagytam már, hogy felöltöztesse Grétát, de csak úgy, hogy előtte kikészítettem. Már sokszor etette is, altatta és sokat játszik vele.

Védőnő: Most azt se tudom ki. Még valahogy július végén augusztus elején elment a védőnőnk és mondta, hogy az új majd felkeres. Na azóta is keres.

Lorca: Én is szoktam főzni, de előfordul, hogy üvegeset kap.

Tudományaink: Forgunk, mászunk, ülünk, felállunk és már elkezdtük rakosgatni a lábunkat (közeledünk a járáshoz).

Agiboldi: Sajnos nálunk is előfordulnak a balesetek, de nálunk is általában hátrafelé, szoktak nagy koppanások és sírások lenni.

Fog: Valószínű nálunk jönn a harmadik, nagyon nyűgösek vagyunk mostanában és egyre hisztisebbek még ráadásul.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Megjöttünk! :) Megállapítottam, hogy mindenütt jó, de legjobb itthon! :) Amúgy jó volt anyáéknál, de 5 nap alatt kiborítottak a szülők. Mindig minden miatt aggódtak, biztos megfázik, biztos melege van, biztos éhes, biztos kevés a tejem stb.! Egy idő után már nem is bosszankodtam! Persze, örök sláger: miért nem adok már neki ezt vagy azt enni! :)
Lillus többé-kevésbbé jó kislány volt, kinövesztettük a második fogunkat! :D (2 napos nyüszi árán)
Az óraátállításnak köszönhetően ma már 5-kor kukorékolt és nem tudtam visszaaltatni! :evil: :evil:

Na, röviden ennyi, igyekszem visszaolvasni!

Timi
Kép Kép
timocska

Megvolt a mai nap produkciója, Szabi megtanult felülni egyedül. Szomszéddal ültünk az ágyon és drukkoltunk neki, ő meg nagyokat fújtatott. :D Akkor mégse mászni akart, hanem felülni. :wink: Sebaj, ez is jó indok a nyüszire. :lol:

Timo,
Üdv újra itt.
Csak zárójelben megjegyzem, az egy héttel ezelőttire visszatérve, hogy ha te igen, akkor én szeretnék :D (tali)

Otthon szülés:
Nekem a gondom igazából az önrendelkezéssel van. Nem akarom, hogy megmondjon nekem valaki bizonyos dolgokat. Szerintem erre azért jó példa az angol mentalitás. Pont tesómmal beszélgettünk arról, hogy mi, magyarok mennyire hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy valaki megmondja, mi a "helyes" út. Ott nem tudom elképzelni, hogy ilyen boszorkányüldözés folyna. Mert el tudják fogadni, hogy másnak más véleménye lehet, és nem megy neki az egész szakma valakinek, itt GÁ, csak mert olyanokkal ért egyet és segít, akik valahogy eltérnek az előírásoktól.
Amikor Szabi megszületett, megkérdezték, hogy megfürdessék-e, mielőtt odahozzák nekem. Ez volt talán a kórházi élményeim közül az egyik csúcspont. Mert van egy protokoll meg egy csomó ellenvélemény, de én dönthettem és a beleegyezésemmel fürdették meg.
De mivel nem vagyok elég okos, hallgatok Riára :)

Pankimanki,
Simán el tudom képzelni, hogy ilyesmi kórházban is előfordul. Vannak azért kisebb visszhangot vert orvosperek is. Pl pont a Péterfy egyik orvosa ellen, konkrét nevet nem tudok. A kismama a folyosón szült meg, két másik kismama segítségével, mert tojtak a fejére. (Info rádió) Az egy hét alatt láttam, hogy viszonyulnak a dolgokhoz, az esetek 99%ban elképzelhetetlen, mert nagyon jó kis csapat, remekül felkészült orvosokkal és szülésznőkkel. De vannak becsúszott hibák.
A másik, hogy amit egy ilyen cikkben leírnak, nem merem azért készpénznek venni. Egy óráig töltögette a papírokat...Még ha hieroglifákat rajzolt, az sem tud ennyi ideig tartani. :evil: De emellett azt is elhiszem, hogy sáros, csak nem tudhatom, kevés az infó nem pártatlan és egyébként ha ott vagyok se tudnék mit mondani, nemhogy így.

Kép KépKép
lorca

Boldog 8-at Szilvikének és Szabinak! :D

Ria
Az biztos, hogy a dokim sietett. Gondolkodom a váltáson, csak én nem ismerek senkit. Nálam max a 2. fordulhatott elő, mert jól tágultam és jó fájásaim voltak.

Linda
Gréti is nagyon ügyes már!
Ja és akkor gratulálok, hogy nem jön még a kistesó! :lol: Én is nagyon izgultam volna! :oops:

Ágiboldi
Akkor Boldi is hamarosan feláll! :D Szerintem is hagyd hogy essen. Persze próbáld az olyan helyeket elkeríteni amik ilyen sérüléseket okozhatnak. Mi most pl. vettünk az Obiban sarokvédő gömböcskét az ágy sarkaira. Bár azt magam miatt is, mert folyton beleütöttem a lábamat. :oops:
Az öcsém is nagyon sokszor elesett mikor már járt. Elbotlott a küszübbe, az ellen tényleg nem tudott anyu mit tenni. De foga soha nem tört ki, "csak" a szája hasadt fel többször is. Azért nem jellemző, hogy fogukat törik szerintem.

Panki
Én inkább csak azt nem tudom elképzelni, hogy az anya nem vette észre. Egyébként a kórházban engem is otthagytak 2 órára hármasban a párommal. Felénk se néztek, de én végig figyeltem Brigit. Le sem tudtam róla venni a szemem, akármilyen fáradt is voltam.

Timi
Jó hogy újra itt vagy! :D Azért majd írj egy kicsit bővebben is!

Mi mostanság elvagyunk. Semmi változás. Közepes éjszakák, fog egy szál se. Talán annyi, hogy nem akar napközben aludni, de nem is nyafog. El van. Tegnap is 2x aludt kb. negyed órát. :shock:

Képzeljétek egy ismerősünknek azt mondták hogy méhen kívüli terhessége van. Végül kiderült, hogy "csak" szalmonellája! :shock: Hogy tudják így összekeverni?! :shock: :shock:
lora7

Lorca
Egyetértek az "otthonszülés" című bekezdéseddel. Meg kéne találni a közös hangot a bábák és az orvosok között, és a kismamák érdekeit, kívánságait kicsit jobban figyelembe venni.
Grautálok Szabinak! Gyakorolt a szülihónapjára! :lol: Kiskutyázásból ült fel? Egyébként asszem Brigi is előbb ült fel és csak utána kezdett szabályosan mászni. Úh hamarosan az is jön! :D

Timi
Lorca után zárójelben, ha áll még akkor én is jelentkeznék! :oops: :D Bár a jövőhéten nem tudom mikor lenne jó nekünk...
lora7

Lehet, hogy én azért nem tudom elképzelni, hogy otthagyják egy órára, mert éjjel szültem fogadott orvossal és szülésznővel. Teljesen üres szülészeten. Vagyis rajtam kívül egy csaj szült, az is fogadott dokival és ügyeletes szülésznővel. Szóval nálam végig volt szülésznő. Még jó, mert különben nem vettem volna észre, hogy lassul a szívverés. Bár azt szerintem igen, ha nem vesz levegőt. De ezt valóban nehéz kívülállóként megítélni. Benfentesként pedig Isten ments!!!!!!
Vendég

Timi, üdv itthon!! :D

Boldog 8.-at Szabinak és Szilvinek!!

Szabinak külön gratula a felüléshez, Boldi is próbálkozik, és ma 3x is ülve találtam, pedig hasra raktam le, de nm kaptam rajta, h hogy csinálja... asszem négykézláb mászásból hátrafele ereszti a fenekét, csak a ferdeséget nem mindig tudja korrigálni.

Lorca: "mi, magyarok mennyire hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy valaki megmondja, mi a "helyes" út" - mélységesen ellenkezőek a tapasztalataim ezzel kapcsolatban. Egy félévet éltem Angliában, és egy félévet Belgiumban (egyetemre járva), és mindkét esetben az volt a legzavaróbb, h hihetetlenül birkák, tökéletes csőlátással azt csinálják amit tanítottak/mondanak nekik anélkül, h egy percre is felülbírálnák. Különösen a belgák.. ide nem illő példa: az egyetemen huszonéves emberek mindegyike úgy ült be az előadásra, h a jegyzeteléshez használt tiszta A/4-es papír szélére kis vonalzóval margót húzott. Így tanulták első osztályban, és azóta se jutott eszükbe, h minek, hanem hordták magukkal fiúk, lányok a kis vonalzót. És ilyen példa ezer volt. Persze szülésről nem tudok, az még akkor nem volt aktuális, de az tuti, h jobban irányíthatóak mint a magyarok...

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Ria, köszi az infot! Azthiszem én is a 2.ba estem bele, mert a tágulás rendben zajlott, csak utánna megállt, lelassult a folyamat!

Én kértem, de nem számoltam be arról, hogy Linus miket csinál:
kutyázik, tolat, ül... ja és az legújabb: nevetteti magát, ill erölteti a nevetést, főleg akkor ha fáradt. Ilyenkor ő előnevet, majd ha mi csatlakozunk hozzá, akkor ő is őszintén nevetni kezd... :lol: :lol:

Timo: jó újra itt látni :P Reggelente nehezen indult a babanet nélküled :wink:

Linus szintén 5kor kellt, 6 helyett az átállítás miatt, és én teljesen össze voltam zavarodva ma. Próbáltam a megszokott menetrendet csinálni, de nagyon csúsztunk és nehezen találtam meg az összhangot vele.

Fogas kérdés: kibújás előtt volt extra nyálazás, rágcsálás? (mármint az átlagosnál több?) vagy csak sima nyüszi?

nanica

Elkezdtem visszaolvasni és reagálni, de elszállt! :evil: :evil: :evil:

Hiányoztatok ám, otthon majd egy hét net nélkül! :lol: :lol: :lol:

Nanica!
Nekünk a kibújás előtt csak hígabb széklet, piros popó és extra nyüszi volt. Ja, és ha vmit adtunk Lillus szájába, agresszívan ráharapott! :)

Lorca!
Szabinak boldog 8 hót! 

Lin!
Gréta nagyon ügyi, hogy már rakosgatja is a lábacskáit!  Hogy áll fel? És amúgy megáll már magától is néha?

Ágiboldi!
Már akartam neked írni a foltokhoz: vanish szappannal jól bedörzsölöm a foltot (vizesen), aztán egész éjszakára beáztatom hideg vízbe. Másnap mosás előtt újra átdörzsölöm és be a mosógépbe. Nekem így még a barack, cékla foltok is kijöttek! 
Nagyon cuki Boldi új képe!
Sajnálom Boldi esését, viszont gratula a fogacskához! 

Panka!
Szegény Emili! Remélem gyorsan megtanul kapaszkodni! A céklás képek nagyon durvák, viszont a Japánok szenzációsak. Gondolom Emili is nagyon örült apának! 

Ezt most elküldöm, majd még folytatom.

Timi
Kép Kép
timocska

Mi is szeretjük az Univeres kajákat! :)

Panki!
Na, apósod simán felveheti a versenyt az én apummal: kelkápi főzelék tejes rántással! :evil: :evil: :evil: :evil: Így hagyja az ember magára a csemetéjét! :(

Panka!
Emilinek is milyen kék szeme van! :) Örülök, hogy sikerült a PT-vel boldogulni!

Lora!
Falnyalás: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Brigi kapott már husit?
Ti fogtok télen úszni járni? Mert ha jól emlékszem, te még nem írtad, hogy hogy döntötök. Mi fogunk! :)

Móni!
Apa nagyon tuti a két gyerekkel! :) :)

Lorca!
Szabi akkor kettesével növeszti a fogakat! :)

Na, eddig jutottam a visszaolvasásban, apa követeli a gépet! De gratula minden bébinek az új tudományokhoz: Petinek, Szilvinek, Bercinek, Boldinak (meg akit kihagytam annak is)

Lillus változatlanul lusti, bár talán most látok vmi kúszáskezdeményt nála. Bár sem Bali, sem én nem másztunk, lehet, hogy Lilla is kihagyja. Sokat sikoltozik, fújtat, mint egy ló és néha sikerül ba-ba-ba stb. szótagokat kimondani.

Timi
Kép Kép
timocska

Timi
Még nem kapott husit, de sztem hamarosan fogok neki kis pipihusit adni.
Úszni megyünk mi is egyelőre, aztánmajd a kisasszonytól függ.

Mi is 5kor keltünk! :evil: Remélem hamar rendeződni fog.
Megyek lerakom a kicsi lányt és sztem magamat is. Jó éjt!
lora7

Jaj, tényleg elfelejtettem írni, hogy szerdától mi is úszni járunk, már nagyon nagyon várom! :D

nanica

Sziasztok!

Timo,
Üdv újra itthon!!! :D

Ági,
Peti is hátra huppan, de szinte mindig a popsijára, a fejét ritkán üti meg. Most az az új, hogy elengedi az egyik kezét és fordulni próbál csak a lába marad helyben. A vége, hogy kicsavarodva huppan a földre és ma úgy koppant a feje a kiságy rácsába- nuku sírás.

Lorca,
Boldogságos hófordulót Szaszának!!! Gratula az új tudományhoz!!!

Rokica,
Boldog hófordulót Szilvinek! Holnap sütöm a palacsintát. :D

Otthonszülés,
Esetleg azért tartott egy órán keresztül a papírmunka mert lelépett tőlük (mint tudjuk jó szokása otthagyni az anyukát meg a babát) és úgy hívták vissza, hogy baj van. Én annyi rosszat hallottam erről a nőről biztos forrásból, hogy már a nevétől is felhúzom magam!!!

Peti olyannyira rákészült az óraátállításra. hogy tegnap éjjel 11-kor volt hajlandó elaludni. Addig természetesen volt minden amit elbírtok képzelni jó és rossz egyaránt. Na de aludt is nyári idő szerint negyed 10-ig, így nem volt gond az átállással. Ma új altatási módszert kezdtem bevezetni. Fürcsi, szopi, ébren be a kiságyba, szigorúan ültetve, aztán indul valami uncsi mese. Közben simi az arcocskáját és képzeljétek el annyira uncsira sikeredett a mese, hogy ülve, az arca a kembe borulva és elaludt a mese végére, kb 5 perc. Na igaz előtte még volt egy 15 perces régi próbálkozás, de totál csőd az egész. Na meglátjuk hosszútávon mit hoz a mesemondás!
Vendég

Pankimanki,
Nekem nem volt ott végig a szülésznő és az orvos épp, hogy csak beszaladgált, mert igaz, hogy fogadott orvos volt, de pont ügyeletben és amikor megérkeztem, eléggé el volt havazva. Egyáltalán nem hiányzott, hogy ott legyen még valaki, sőt. Alig vártam, hogy befejezze a varrogatást és elmenjen. :lol: Szabinál meg úgy elhúzta a csíkot, hogy még csak el sem köszönt, a szülésznő rohant utána, hogy még ne menjen el, szükség van rá.

Ágiboldi,
Azt nem mondom, hogy az angolok intelligensebbek. :lol: Oktatásukat nézve egy egyre inkább lebutított nemzet, márha az átlag polgárt nézem. (Inkább megkímélek mindenkit a többi érvemtől :oops: ) De elfogadóbbak szerintem, azaz nem érdekli őket, ha valaki másként gondokodik. Nem tudom elképzelni pl, hogy egy magyar újságban közfelháborodás nélkül írjanak a segítség nélküli otthon szülésről, segítségeg nyújtva azoknak, akiknek pont ez kell a boldogsághoz. Ez sokszor negatívum is, ott azt sem tudnám elképzelni, hogy egy kórházban közöljék a tápszert kérő anyukával, hogy szoptasson, csak szoptasson. (76% próbálkozik vele egyáltalán mindössze-Mother&Baby)

Nanica,
Nálunk semmi extra fogas tünet nem volt. Nyügi az volt, de az lehetett a felülés és a megfázásmiatt is. Én már lassan fél éve azt hittem, hogy jön a foga, úgyhogy tulajdonképpen előjel nélkül jött. :wink:

Kép KépKép
lorca

Sági,
A lelépés nekem is hihetőbb...

Óraállítás:
Nem tűnt igazán fel, a tól-ig határainkba belefért ez az egy óra.

Kép KépKép
lorca

Jóreggelt! :)

A mai uszi kimarad, Lillus elég csúnyán köhög, meg nekem is fáj a torkom! :( :( Remélem semmi komoly, de azért elviszem a doktornénihez.

Sági!
Remélem hatásos lesz az új altatási módszer. :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

timo
jó, h újra itt vagytok. szegény lillus! (és persze te is!) n sajnálom, h nem talizunk, főleg, h mi nem járunk tovább :cry:

róki
nem a "tefélédre" :lol: értettem a kinevetést, ink olyat hallottam, h kibeszéltek a háta mögött, aki eszetlenül ragaszkodott a szülési tervhez, h neki se burokrep, se oxi, se gátmetszés, se semmi, amikor még azt se tudta, milyen egy szülés, de a semmire mégis voltak n határozott elképzelései. de hangsúlyozom, h mindemellett hagyták, nem csináltak semmi olyat, amit nem akart

snorsi
rájöttem, h én folyton így vagyok, gondolatban mindenre reagálok, csak amikor az íráshoz jutok, akkor annyi minden kimarad

b.lin
örülök, h megoldódott a terhességi para. rám is rámjött, vettem is tesztet, de aztán ink nem csináltam meg (nem mertem?!). sulykolom magamba, h éjjel-nappali szopi + gyógyszer mellett + még egyszer se jött meg, nem lehetek terhes... hát n remélem, h igazam van

ria
hajdu barbarának hívják,priviben átküldöm a számát. én n meg voltam vele elégedve, igaz nincs összehasonlítási alapom. ja és nekem az is jól jött, h egyáltalán nem tartotta gáznak, h nincs dokim.

kele iszonyú nyügi tegnap óta. olyannyira szánalomra méltónak ítéltem meg,h ma újrakezdte a chamomillát. hátha... tegnap én csak du eszméltem,h visszaállították az órát, úgyh amikor rájöttem h nem kétésfél hanem háromésfél órát kell még fürdésig kibírni ink elmentünk sétálni az esőbe :lol: :arrow: ágiboldi! n szupi a baross utcai cukitok, jól besütiztem..

majus3

Hahó Jó reggelt!

Timi! Üdv újra itthon. Gratula az új fogacskához! :D

Minden hó fordulósnak sok boldogságot!

Ezt az óra vissza állítást nagyon rosszul viselem :(

Voltunk szombaton a guliverbe kinéztem egy csomó játékot Beninek. Felírtam az árakat és lefényképeztem igy a család kiválasztja melyiket akarja megvenni Beninek karira. Ez igy jobb szerintem mert már kaptunk olyan játékot amit 4 év múlva fog használni(jobbik eset) de olyat is ami bébinek való. :?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Úszás: valószínű, h mi ma nem megyünk, de igazából nem tudom eldönteni, h most vannak-e pöttyök vagy nincsenek. :oops: ma megyünk amúgy is a dokinénihez (oltásra :cry: ) majd megnézi, de csak du, úh ő nem segíthet a döntésben. :? Talán jobb ha nem megyünk, aztán szerdán pótolunk, ha lehet.

Basszus, az előbb borította fel Ádám kottaállványát, kivittem. Erre most lerántotta a terítőt a kis asztalról, a rajta lévő összes frinc-franccal! :x Na mindjárt folyt, csak elrendezem.
Vendég

Szóval. Sztetek a céklától lehet rózsaszínűt PISISLNI? :shock: Mert mióta tegnap cékla volt ebédre, azóta tényleg rózsaszín a pelusban a pisi! :shock: Ez most normális????

GÁ: másik szülésnő ismerősöm mondta, h nekik már többször is el kellett látniuk GÁ-féle otthon szülő n csúnyán szétszakadt kismamát. :shock:
Vendég

Timo! Üdv itthon! Rem semmi komoly Lillusnál! :roll:

Sági! Jó hogy mondod, tényleg lehetne már mesélni.....ha lenne miből. Otthon van az összes mesekönyvünk. :roll: Bá ha jól emlékszem kezdetben fejből kéne mesélni, úh ahhoz elvileg minden adott. :lol:

Éjjeli fény: kipróbáltuk, hátha akkor magától vissza tud aludni ha lát, de nem jött be. :(

ááá! Harap! Itt ül az ölemben és 3x megharapott! Fáj! :( Mikortól lehet számítani az empátiára???
Vendég

Pann! Úgy tudom lehet rózsaszín a pisi a céklától, bár nálunk nem volt! :roll:

KépKép
csongria

Ma jön hozzánk a védőnő! :) Előre bejelentkezett, rendi! Viszont a doktornéni szabin van, így megkérdezem a v.nőt, kihez vihetem Lillust.

Pann!
Ez most melyik oltás lesz?
Hogy rántotta le az asztalterítőt Gergő? Csak nem feltérdel, feláll, négykézlábra áll? :)

Ria!
Ez tök jó ötlet, hogy így előre kinézted a játékokat árakkal együtt. :)

Drusza!
Sajnálom, hogy nem jöttök többet úszni... :(
Kelemacnak meg üzenem, hogy ne nyüszizzen! :lol: :lol: Látni már vmi fogképződményt? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timi:
Igen már megáll rendesen, már mindenhol feláll. Egyszerűen nem tudunk olyan helyett ahol nem próbálná (kiságy, dohányzóasztal, szekrény, ágy, járóka stb.) Egyszerűen nem lehet "lelőni", mindenhol gyakorol. Reggelente úgy kellt, hogy fönt kukucskál az ágyban és dumál.
Megkapaszkodik valahol, amikor térdel felhúzza az egyik lábát talpra és felhúzodckodik.

Óraátállítás: A hét helyett tegnap hatkor, ma meg háromnegyed hatkor kellt. Ez így szőrnyű lesz, ha így marad.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Ria! Hű de jó, hogy írod! Megkönnyebbültem. Eddig nálunk sem volt ilyen hatása, de tegnap egy szép nagy fej céklát megevett (csak lestem), úh lehet, hogy a mennyiséggel van összefüggésben. :roll:

Timo! :lol: :lol: :lol: Persze. :lol: :lol: Odaforgolódott-kúszott és elkapta a terítő lelógó végét. Gergőre továbbra sem jellemző az ugrásszerű mozgásfejlődés. Még mindig csak ott tartunk, h néha négykézlábra áll, de a forgás-kúszás a helyváltoztatás módszere. Bár tegnap feltérdelt a kiskádban, de az azért más (felhajtóerő+véletlen).

Oltás? Nem is tudom...az egyik nem kötelező. Mindjárt benézek a hűtőbe. Megnéztem: Neis-vac. szóval a meningococcus elleni.

Ma gyaksiztuk az önálló étkezést: felkockázva adtam neki a sütőtököt, de nem volt nagy siker. Megpróbálta megenni, de valószínüleg túl puha volt és ezért szétnyomódott a kezében, úh végül is én etettem meg, de legalább a pépesítés elmaradt. Ez is egy lépés. :D

Számolgattam a hónapokat, és ha minden jól megy, én dec. végén elválasztanám Gergőt, mert jó lenne, ha legalább egy fél évem lenne összeszedni magam a következő terhesség előtt. :roll: Most ott tartunk, hogy reggel meg este szopizik csak (meg éjjel, ha felébred). Ez nem tudatos "szoktassuk le a Gergőt a szopizásról" progi eredménye, hanem így alakult. Evések után megkínáltam, meg alvások előtt, de néhány szívás után elfordult, és mással kezdett foglalkozni. :o Az is eszembe jutott, hogy esetleg azért ébred ennyiszer éjjel, mert pótolni akarja a napi tej adagját, de úgy érzem, hogy már éjjel is csak a megszokás miatt szopizik. Felébred, kiveszem (ált. egyszer, a többi alkalommal elég a cumi a visszaalváshoz) és gyakorlatilag el sem jutunk odáig, hogy meginduljon a tej, már abbahgyja a szopizást, 'leválik' és alszik tovább. :roll:
Azért majd még megkérdezem a doki/védő nénit, h mit szólnak hozzá, mert kicsit bizonytalan vagyok.
Vendég

Voltam az otthonszülés topikban - ahogy Róki javasolta - hát sok öröm nem volt benne, megy az adok-kapok rendesen. :shock:
Vendég

halihó!

timo
üdv itthon!
Lillusnak mennek a gyógypuszik :lol: neked is jobbulást :wink:

pann
nálatok milyen állapotban van a kiscsizma? a miénk eléggé leamortizálódott :shock: az egyiknek letört a "felhúzókája" (mármint a zipzárjáé, a másik pedig pedig szétnyílik ha felhúzom :shock: :twisted: na mindegy a kocsiba jó lesz úgyis betakarom :oops: :lol:

mi 3.napja esszük a céklát eddig még nem volt pisi elváltozás :lol: de a konyha klassz pink foltokban úszik a turmixolás után :oops: :oops: :oops:
be is szereztem egy hosszúnyakú üveg edény h abban turmixoljak ezután... bevált :lol: hiába gyakorlat teszi a mestert :lol:

óraátállítás
szombat este Lea is csak 23 körül aludt el de én a pukiknak tudtam be lehet h mégsem az volt a gond?
az apja már teljesen ki volt :shock: :lol: merth sírt egyfolytában :cry:

majus
h bírod ki h nem csináltad meg? :shock: inkább parázol? :wink:

GRATULA "FOGAS" Lillusnak és Szaszának :lol: :wink:

méhenkívüli terhesség azaz salmonella :shock: :shock: :twisted: :lol: hihetetlen!

mi ma voltunk tanácsadáson
9300g (én tegnap este mértem netto 9110) és 69cm

azt az utasítást kaptuk h délelőtt gyümi (ez nem kaja csak nasi :shock: ) délben főzi és délután kezdjem el a tejpépet :shock: de ha van elég anyatejcsi akkor miért kell tejpép?
ja és egyen amennyit csak akar...hmm
a védőnőm pedig azt mondta vmelyik nap az utcán :lol: (mi csak ott konzultálunk vele :wink: ) h naponta 1x kapjon mást :lol: na akkor most h is van ez?
én nem akarom még elválasztani :cry:

lin
Lea is hisztisebb az utóbbi időben lehet h most kezdik kimutatni "foguk fehérjét"? :lol: :lol: :wink: mondjuk előbb utóbb csak előbújik a kis KOS belőle :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Voltunk Manótornán Natival és először fordult elő, hogy nem kellett egyáltalán felvenni, jött a saját kis lábijain. Volt azért pihizés az összes padon, guggolva fák tövében, de jött. Itthon meg mindketten bedőltünk az ágyba és kidőltünk. Anyós Szabizik. :) Jó hallgatni, sokkal jobb, mint én. :D

Csongria,
Nagyon jó ötlet a karácsonyi fényképezés. Én is gyűlytöm az ötleteket, így Robi lehet, hogy végre nem pulóvert kap karácsonyra. Kivételesen. :lol:

Önálló evés:
Aki próbálja, hogy áll? Szabival már hetek óta gyakoroljuk a megfogom a kölesgolyót és belenyomom a számba dolgot :) , de hol mellé megy, hol bekerül egy extra hüvelykujj és tömeg van odabent. :( sokszom meg a nagy melóval betömött golyi kiesik, amikor elkezd vigyorogni. :lol: Banánt és mittomén mit is próbáltunk már, de Gergőhöz hasonlóan szétnyomja és max a maszat megy a gallér mögé. :?

Kép KépKép
lorca

Mazsi,
Nem valószínű, hogy elválasztaná magát. Ha kínálod gyakran szopival, kb mindegy, hogy mennyit eteted. Ha óránként az orra lá dugsz egy kis céklát, akkor sem valószínű, hogy lemondana a tejadagjáról. Szabi sokszor nyammog cicin, de eszébe se jut, hogy abbahagyja, pedig voltak olyan érzéseim néha, hogy le akar szokni, pedig mindig annyit eszik, amennyit csak akar.
Miféle tejpépet kéne adnotok?
Jó húsban van. :lol:

8hós adat:
7960g 70 cm

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,
Megjöttünk. Minden szép és jó volt, regenerálódtunk, nagyon jól éreztük magunkat. :D
Málta nem olyan nagy szám, de ez a hét teljesen jó volt. Sokat mászkáltunk, buszoztunk is helyi járatokkal (kocsit bérelni nem mertünk, mert baloldali közlekedés van), az idő is egész tűrhető volt (bár az eleján még esegetett, de végül fürödni is lehetett a tengerben (a felnőtteknek legalábbis)).
Zsófi nagyon jól viselte a megpróbáltatásokat. Annak ellenére, hogy rengeteget babakocsiban és kengurúban volt, megtanult előrefelé is haladni valami kúszás-mászás közötti átmenettel (mobiltelefonért nagyobb távokat is megtesz).
Ezen kívül ma úgy tűnik teljesen áttört a fog. Már egész héten nagyon látszott a fehér dudor, de ma már a recét is érzem. Éjjel nyűgös is volt, de lehet a tegnap hajnali kelés (repülő miatt, és a szülők hülyesége miatt (elfelejtettük az órát átállítani és hajlali 4 helyett 3-kor ébresztettük :oops: )),
Ezen kívül agyoncsípték a szúnyogok szegényt. Tele volt a hotel. :twisted: :twisted:
Szóval, nagyon jó egy ilyan kiakpcsolódás.

Védőnő,
Szerintem, direkt jönnek véltelenszerűen néha ellenőrzési céllal. Biztos felsőbb utasítás. Nem hiszem hogy ennyi hülye védőnő lenne. Vagy igen?

Cumi,
Zsófi is elejétől fogva cumizik, bár én is csomót paráztam a cumizavar miatt. Most már nem parázok (majd később esetleg, ha nem tudom leszoktatni). Segít az elelvásban.

Altatás,
Most kb. fix időpontokban (kb fél-1 óra eltéréssel), vagy szopival, vagy cumi, oldalt fordulva, összebújva, és énekelgetve.

Móni,
Aranyosak a főzőcskézők!

Na, felébredt! Megyek.

KépKép
bozotka

mármint Lea sírt és nem apa :wink:

a védőoltásokról annyit mondott a dokinő h a himlő ellenit mindenképpen ajánlja mert nagyon súlyos szövődményekkel jelentkezik mostanában
a Rotáról, meningococcusról azt mosta jól szitult családokban nem igazán okoz gondot...
a pneumoccoccusról pedig szintén a jól szituált család...de ha közösségbe megy (mondtam h jövő szeptemberben vszínű bölcsis lesz) előtte 2 hónappal kapja meg
úh mi ezt a két plusszt adatjuk be majd...

otthonszülés
az a baj h én nagyon kórházpárti vagyok úh inkább nem szólok bele h nem veszi észre h nem lélegzik a gyerek? (az anyuka sem??? :shock: :shock: :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

lorca
HA tejpépet :shock: szerintem egyenlőre hanyagolom ezt a témát majd utánajárok ...hátha megértem miért kell adjam :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Önálló evés: A kölesgolyót egyedül beteszi a szájába a banánt pedig "harapja". Ha nagyon éhes akkor megfogja a kanalat amikor nyújtom neki és teszi a szájába a kajával.

Védőnő: Soha nem jött bejelentés nélkül. Mindig az előző héten szólt!

KépKép
csongria

Most ment el a védőnő, jól ellátott étkezési tanácsokkal. Újat nem mondott. Ja, de. Hogy adhatok neki citrusféléket is, ha akarok. Tejterméket kábé 10 hós kora után. Glutént lehet próbálni.
Az önálló evés nálunk is abban merül ki, hogy a kölesgolyót beteszi a szájába több-kevesebb sikerrel! :)

Pann!
Milyen értelemben szeretnéd összeszedni magad a kistesó előtt? Vitaminok stb?

Bozotka!
Üdv újra itthon, majd ha lesz időd tegyél fel egy-két képet is! :) És gratula az előrehaladáshoz! :)

Mazsi!
Mi délutánra Holle kölespépet eszünk. Kábé fél 6 körül kis gyümivel keverve. Szerintem jobb, mint a tejpép. Vagy most mondta a védőnő, hogy felírathatjuk a Sinlacot.

Timi
Kép Kép
timocska

Felsírt, és újra elaludt. :D
Szóval,

Boldi,
Gratula a foghoz!

Lillus,
Gratula a foghoz és gyógyulj meg mielőbb!

Ki is kérdezte?
Zsófi is átlalam főzött kaját eszik, bár az elmúlt héten "üvegeztünk".

Nanica,
Nem én voltam "a 2 napra lelépni cigivel sörrel", hanem Bendegúz, de jól nézed ki belőlem, nekem is tetszene az ötlet.

Lorca,
Otthonszülés témában a döntés szabadságával értek egyett.
Önálló evés: Zsófi is sokszor az öklébe szorítja és szétnyomja a kölesgolyókat. Néha viszont csipeszfogással sikerül megfogni és betenni szépen a szájába. Tegnap viszont kivette a markából a másik kezével csipeszfogással.
Szasza,
A felüléshez gratulálok!
Képek (egyébként a WEB oldalunkon van fent több):
Padon:
Kép
Tipikus Málta:
Kép
Szoptató nő freskója a Szent Agatha katakombában:
Kép

KépKép
bozotka

kérdés: ki, mivel, hogyan turmixol? Most tervezek ezközt venni... Véleményekkel együtt!!!

nanica

Nanica!
Nekem van botmixer és turmix is. Az előbbi jobban bevált. A turmixban nehéz kis mennyiséget pépesíteni. Szerintem. :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

nanica
nekem is van botmixer és turmix is de ekkora mennyiségekhez a botmixer is sok néha :lol: szóval botmixer de ha tudsz olyat vegyél amihez van edény vagy vegyél hozzá mint én :lol: :wink: különben festeni kell a konyhát :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Nanica! Én is a botmixerre szavazok! Ha nekem nem lenne én azt a Braun 6in1-et venném. Az aztán mindent tud! Csak nekem meg van minden külön. :?

KépKép
csongria

Sziasztok!

Ria!
Nekem sem jön ki minden folt, anyagfüggő is a dolog.
Szerintem sem nagyobb dolog kanapéról esni, mint dobni egy hátast :roll: :lol:

Timi!
Gartula a2. foghoz!
Óraátállást jobban vette,mint mertem remélni:tegnap este fél 9kor aludt el, ami egyébként is ritkaság, de ha azt vesaszük, hogy ez fél 10 lett volna, így még nagyobb szám! :D
Ma pedig 7kor kelt, ami ugye 8nak felne meg, az is ritkán volt.Lehet hogy jobb lesz így? :roll: Na majd ma kiderül.

Lorca!
Gratulálok Szabinak, ügyes!És boldog hófordulót neki!

Ágiboldi!
Nektek is gratula a felüléshez!

Pann!
Gergőnek is bldog 8.-at!
Rámolás nálunk is van, ha ez vígasztal.Én már feladtam a pakolást, marad minden, csak azt veszem ki a kezéből, ami nem oda való(vagyis majdnem mindent) :lol:
Igen, Emili a cékla után rózsazsínűt pisil!És a kaki is vagy piros, vagy fekete, de a törlőkendő rózsaszínűre vált!
:lol:
Éjjeli fényt hány éjjel próbáltáétok?Mert szerintem hogy megszokja kell egy pár éjszaka. :roll: Nekünk egyébként nem változtatott, csak én kláttam a sötétben. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Nanica,
Van turmix is és botmixer is. Mire akkora mennyiség kellett, hogy előszedjem a turmixot, addigra már rég nem kellett pépesíteni. Valami gagyi Tescos van, nekem a lényeg, hogy forogjon. :oops: Azonkívül tud még tésztát gyúrni és tojáshabot verni, de nem használom ki túlságosan ezeket a funkciókat. :lol: Van hozzá egy magas műanyag pohár, pont a bot mérete. Az viszont feltétlenül kell, de nem tudom, hogy olyan nélkül árulnak-e egyáltalán.

Bozotka,
Azért csak nem fagyott le rólatok a rövidnaci. :D
Gratula a foghoz!
Az én védőnőm biztos nem felsőbb utasításból jön szó nélkül. Neki ahhoz kellett orvosi utasítás, hogy eljöjjön. :twisted: Szerintem az olyanok, akiket kéne ellenőrizni, amúgy sem engedik be őket. Így marad a negatívabb vélemény. :roll:

Oltás:
A meningococcust, ha 1 éves kora előtt adtuk, pontosabban vettük Natinak TB-támogatott volt. Még most is?

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?