Új privát üzeneted érkezett!

Beya:Húú de fiatal vagy! :D Még előtted az élet!Fel a fejjel! 8) A plusz kilókat meg majd csak leadjuk a bikini szezonra :wink: :D

Gabi:Ha sír és hirtelen közben felhúzza a lábát az valószínűleg a pocija lehet :? De ha azt mondod,hogy csak délelőtt csinálja,akkor passz :roll: Lehet most erre szokott rá...nem tom.. :roll:
tünde733

sziasztok !

A kettős front nem jött be :( Maradtunk egyben.
nem segített a 2 x 1,5 óra hógolyózás, szánkózás se a tesókkal és a szomszédokkal az udvaron...
nem tudom mi tudná kibújásra késztetni a lányt.
Ezek szerint nem úszom meg a holnapi orvoshoz menetelt...

Viszont, valószínűleg pocak lejjebb ment, mert többször vagyok éhes és többet bírok enni... meg többször megyek a fürdőbe is :)
Este úgy nyomta a "kijárati részt" a leányzó, hogy néha megugrottam ültemben...

Remélem Nálatok mindenhol minden rendben a babócákkal és testvéreikkel, na meg szüleikkel :lol: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Gabi: Jó hogy ti továbbra is alszotok este. Eddig mi is végig aludtuk az éjszakát kb. úgy mint ti, de egy hete... :twisted: :twisted: :twisted: 1*-2* mindig fel kel enni! Remélem minnél hamarabb visszaáll a rend!

Tünde: Háát remélem hamarabb lemegy mint a bikiniszezon! :) ha nem is az összes de legalább a kezdő súlyommal már talán megelégednék!

Dóra: Te még mindig itt vagy?? :lol: :lol: Hátha eszébe jutott Enikőnek hogy most már ki kellene bújni és ezért lentebb vándorolt! Végülis van még 11 napja, de már mi is nagyon várjuk! :)

Borcsi: Gratula az ezüstéremhez! :lol: :lol: Háát nálunk mindig is megvoltak a veszekedések (de melyik kapcsolatban nincsenek). Tavaly amikor kiderült hogy babánk lesz nagyon örültünk (egy hétig). Utána jött az anyósom! És mit ne mondjak azóta gyűlölöm őt! A párom nem tehet arról hogy milyen szülei vannak, de sajnos nem is tesz azért hogy valami változzon hanem inkább veszekszünk és erre megy rá a kapcsolatunk!
Szóval egy hétig az anyósom : jajj de jó hogy mama leszek... És utána egy hét múlva feljött beszélgetni velünk. És akkor kijelentette hogy a fia még nem élte ki magát ne tartsam meg picurkámat! Bennem egy világ omlott össze és úgy összevesztem vele hogy még a játszótéren is hallották ahogy ordibáltam vele (4.-en lakunk) és akkor apával is úgy összevesztem hogy haza is költöztem. de 2 hét után felhívott hogy ő mégis csak szeretné ezt a kisbabát csak hogy az anyukájával hogy beszéltem! :twisted: :twisted: Na az anyósomat azóta elástam magamban :) . Legszivesebben eltiltanám tőle Kristófot. Utána volt az esküvőnk (22-en voltunk) ami kb. 400-500ezerbe került és ezt mind az én szüleim állták. És anyós elkezdett panaszkodni hogy de sokban van: hozott 5kg sült csirkecombot (tescóban akkor volt olcsó) meg adott 25000-ot! Szegény de sokba volt. Ez nem is lenne gond csak nekem ne panaszkodjon!! A szülei elváltak de az apósom sem egy egyszerű téma. Aki megteheti nem segít aki nem tehetné az még az utolsót is ide adja. Apósnak van egy vállalkozása és amióta manókám megszületett kapott egy kismikulást! :) Fel sem tudnám sorolni hogy anyumék miket vettek. És nekem nem is kell főznöm, mert anyum mindig telerakja a hűtőnket! Múlthónapban a párom munkanélküli lett és az apja nem alkalmazta volna a égében, mert akkor mást ki kellett volna rúgni és akkor mi lesz azzal a családdal?? Szóval más fontosabb mint a saját fia és az unokája! Tehát ha anyumék nincsenek... És ki szerzett munkát a páromnak hát az én apukám!

Tehát röviden-tömören ennyi ami miatt állandóan megy a vita és már választás elé állítottam hogy mi vagy a családja( aki nem foglalkozik vele csak ha nekik kell valami). De azóta is a saját családjával szebben beszél mint velem, mert tart tőlük.

Bocsánat hogy itt panaszkodom, és untatlak titeket de már tiszta ideg vagyok. És akkor csodálkozom hogy elment a tejem meg hogy picuri leszokott a ciciről! :cry: :cry:

Ha lenne valami tanácsotok akkor várom, mert már tényleg teheteln vagyok. nem akarom a páromat elhagyni, de a családját sem és ezt a veszekedést sem szeretném!

További szép napot mindenkinek!

Ma oltás!! :? :? :?

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok

Vagyunk mi is, de mostanában csak olvasni tudtam gyerekkel a kezemben, írni sajna nem.

Átestem életem legrosszabb arcüreg gyulladásán, 5 hétig tartott, mire elmúlt. Viki közben kétszer volt beteg, ma vittem vissza először az oviba.

Niki továbbra sem hízik, a tegnapi 2 hónapos mázsáláson 4060g-ot nyomtunk és 61cm-esek vagyunk. Ami azt jelenti, hogy 2 hónap alatt 9cm-t nőttünk és 600g-ot híztunk csak. Sajnos vérszegény a drágám, így vasat kell adnom neki + újra tápszereznem kell. Hiába tornáztam fel a tejet napi 110*7-8 evés átlagra, úgy látszik nem elég tápanyagdús neki. Egyenlőre a kaják 1/3-a helyett kell tápszert adnom neki. Újra kínlódhatok a fejéssel, hogy el ne apadjon a meglévő tejem.
Szerencsére anyutól kaptam Medela Swing mellszívót szülinapomra, ami nagyban könnyíti a helyzetem.

Ajánlom mindenkinek a görögszéna és lucerna csírát tejserkentésre. Nekem is ajánlották, azóta csírázom minden nap. Rendkívül egészséges, és ráadásul tejserkentő és nem horror drága.

http://www.csira.hu/termekek.php

Itt olvashattok róla.

Dóra, remélem hamarosan túl leszel rajta!

Bea: nem egyszerű a helyzeted! Én a Te helyedben megpróbálnám az anyóst semmibe venni. Egyszerűen nem venni róla tudomást. Nincs értelme összehasonlítani a szüleiteket, mert sajna nincs két egyforma nagyszülő. Ez egy patt helyzet, szerintem reménytelen egy pasit a szülei ellen fordítani, még akkor sem, ha megérdemelnék. Próbálj túllépni rajtuk, különben tényleg nem lesz jövője a kapcsolatotoknak.

Most mennem kell, remélem nem kell ennyit várnom a következő jelentkezéssel.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Bea: nagyon sajnállak a helyzetetek miatt :( Abban igaza lehet Katicának, hogy nem érdemes a családokat összehasonlítani. Nem lehetne összehozni egy nagy beszélgetést a pároddal, ahol mindent jól kibeszélnétek végre?

Katica:már éppen azon gondolkodtam, hogy milyen régen olvastunk rólatok. Örülök, hogy helyrejöttél az arcüreggyuladdásból.
:wink: reméljük, hogy mostmár a vas adása mellett jobban beindul növögetni Niki. Amúgy addig - én úgy tudom legalábbis - amíg van egy kis gyarapodás, és láthatóan elégedett Niki, nincs gond :wink: próbálj ne stresszelni a mérlegelésen.
A múltkorában belinkeltem egy SNS nevű készüléket, amiből lehet adni a pótlást, és közben inger éri az anyamellet is, tehát serkenti az is a tej termelődését. Nem tudom láttad-e, de nekem annyira megtetszett, olyan ötletesnek tűnik...

Engem tegnap hívtak az oviból, hogy jó lenne, ha menne Bálint, mert nem tudják kitölteni neki a papírt az iskolaérettséghez :evil:
Az zavar az egészben leginkább, hogy szülőin nem bírtak volna szólni!!!! :x :x :x Nagyon dühös vagyok. Na mindegy, holnap már viszem őt :?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Niki: amit Kriszti említett SNS, itt meg tudod nézni részletesen (tényleg nagyon jó :)):
http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Bea: annyira sajnálom, hogy ennyire nem egyszerű a helyzeted. Komolyan mondom, hogy nem értem az ilyen hozzáállást, főleg anyósod részéről. Ahelyett, hogy a két kezét összetenné, hogy ilyen gyönyörű és egészséges unokája lett, így viselkedik. A párodat meg valahol meg lehet érteni, mert mégis az anyukája. Szerintem mi is rájövünk majd ezekre, de azt is remélem, hogy én nem leszek ilyen "anyósalapanyag" :). Másrészről viszont most már ti vagytok az ő családja, szültél neki egy gyerkőcöt, ami nem kis dolog. Az én párom mindig azt mondogatja Kristófnak, hogy engem kell szeretni a legjobban a világon (ilyenkor mindig elpityeredek), és nálunk az anyukája nem ennyire gáz, de mindig leállítja velem szemben...
Bocsi, nem akartam így beledumálni, csak nem szoktam érteni ezeket a helyzeteket, és mindig felhúzom magam...

Kép

Kép
gabilany79

Bea!

Hidd el tudom miről beszélsz.Mi is anyós -pajtás miatt veszekszünk állandóan :x
apa én +két gyerkőc a nyári konyhában lakunk,főzni fürödni,fent náluk.(nem sokáig,már tető alatt van a házikónk :lol: )
Nyáron 6 hónapos terhesen,nekem akart jönni.Engem sem kellett félteni a párom állt közénk.Azt mondta,én ne ugassak itt nincs semmim,nem vagyok itt senki,mindjárt pofán vág.Mondtam gyere.
Ez az esküvőnk előtt 1 héttel volt.
Elmentünk a barátnőmhöz 3 napra.
Párom lemondta a vendégeket az ő részükről,én nem.Visszamentünk,megkell húznunk magunkat,de nagyon nehéz.Mindenbe beleszól,kötöszködik.A legszívesebben........!!!
A párom meg nem csinál semmit:-Anyám ,mit csináljak?Hülye,hagyd rá.ezzel el is van intézve én meg napokig eszem magam.Kétszinű
..........!
Tényleg nem sok amit kikell bírnom,de már nagyon tele van a bili.

Ti külön laktok?Nyugodj meg.Ha szétmentek,neki okozol örömet.Nézd levegőnek,vagy ha köcsögösködik veled mosolyogj rá!
Hidd el sokkal jobban fog neki fájni,mintha neki esnél.
Alig várom én is,hogy levegőnek nézhessem.Bezárom az ajtót és viszont látásra.

Na jó ideges lettem :twisted:
Vendég

Csajok, hányszor álltam neki ma írni :roll:

Katica: örülök, hogy meggyógyultál, szegénykém, nem irigyellek.
Remélem, Nikin segít a vas... Egyél sokat, gyümölcsöt meg szénhidrátot, hátha dúsítja a tejedet.

Bea: uff, ez egy nehéz helyzet :( próbáld kevesebbet felhozni az anyós témát, hátha csökken a feszültség. Gondolj bele, hogy a gyereked apját veszítheted el, aki végül mellétek állt. Hogy melyik nagyszülő mi mindent ad... ezt soha nem szabad összehasonlítani. Amit kapsz, azt viszonozni lehet, ha meg nem kapsz semmit, akkor annak megfelelően, ezen kár rágódni. Az ilyen emberek szoktak vénségükre szál egyedül maradni :roll:

Dóra: ó, pedig megnézhetné a kiscsaj ezt a szép havat :) lehet, hogy fázik kibújni? Drukkolunk nektek! :D

Ma voltam szülőin (Zaza, iskola), sok újat nem hallottam, de láttam beszélni a tantónéniket :) holnap Zaza is megnézi őket :)
Kicsit sűrűek a napjaink, nem tudom utólérni magam :(
Holnap megyek 6 hetes kontrollra is.
Elteszem magam... amint Saci elalszik... jó éjt!

Csöre
csöre74

Jaj, de lassan írok, közben Borcsi is írt :shock:

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Engem is elkapott a takonykór :? Szerencsére lázam nincs,úgyhogy nem influenza.

Ez az anyós-meny téma örök...Sajnos az Én anyósom meghalt 5 éve
:cry: Eleinte mikor náluk laktunk esküvő után,Ő is mindenbe beleszólt.Hiába volt már egy gyermekünk ,mégis Apa mindig neki adott igazat :x Egy ideig tűrtem.Utána azt mondtam,ha nem költözünk el,visszamegyek anyukámékhoz.Elköltöztünk és attól kezdve Ő lett a legjobb anyós a világon.Jóóóó mondjuk akkor is sok dologba beleszólt,de elengedtem a fülem mellett!!!Hjaa és attól kezdve a férjem mindig mindenben mellettem állt!!!!Minden nap elmentünk hozzá a gyerekekkel.Azt se tudta mit pakoljon. :cry: Nekem olyan volt ,mint az Anyám!!
tünde733

Ma van a nyílt nap az egyik suliban, amit kiszemeltünk Bálintnak :( és nem tudtunk eljutni rá :( :( :( Apa dolgozik (szerencsére), Bálint ma ment először oviba, mióta megszületett Benedek...én meg a két kisebb gyerkőccel itthon vagyok.

Reggel -10 °C volt kint :shock: :shock: :shock: :shock: Azt hiszem már emlegettem, hogy várom a tavaszt :!: :!: :!:

Borcsi: és mikor fogtok tudni elköltözni Anyósodéktól? Reméljük tényleg megoldódik nálatok is majd a helyzet úgy, ahogy Tünde írta.

Tünde:gyógyulgass hamar!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok

Továbbra is egyben. Ma este Doki. Megkérdezem tőle, szerinte van-e esély, hogy ez a lány a tavasz előtt kibújik innen :roll:
Én úgy érzem, nem... esze ágába sincs...

Kriszti
Nálunk jövő héten lesz nyílt nap az iskolában, de nem tudom mi lesz. Máté jövő héttől újra oviba fog menni, ha addig nem szülök meg, mert nem bírom tovább a kettővel itthon...
Ma leadjuk őket anyáméknak ebédkor... Vasárnapig ott lesznek.
Holnap csinálok egy nagytakarítást... hátha :wink:

Amúgy én is taknyosodom :evil: a legjobbkor... majd műtős maszkban szoptatok ??? :lol:

Bea, Borcsi
hát ez nem egyszerű téma... majd mesélek én is, bár nálunk nincs ekkora ellentét, sőt, tök normális a kapcsolat mindkét oldalon az anyósokkal, de így is van pár csata... szóval ez akkor se egyszerű, ha rendben a dolog...

Katica
sajnálom, tudom milyen rossz érzés ha a gyerkőc nem gyarapodik... Velünk Zsófi játszotta el 2-3 hétig, de aztán rendbe jöttek a dolgok, nem evett... annyit sírtam, mint soha még...
Épp egy barátnőm mesélte most, ugyanez a helyzet a lányával, ő is vasat kap majd...
Te a csírákat készen veszed, vagy csíráztatod magról ? érdekel a dolog, csak nm tudom, hogy lenne egyszerűbb... pl. hozzájutni...

Csöre
nem csodálom, hogy nem éred utol magad... én se... pedig Enikő még annyira nem is köti le az időm, csak az energiám és a fizikai képességeim :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek. :) Szerencsére mi külön lakunk. Nem is bírnék vele együtt élni. Még amikor csak jártunk a párommal és néha ott aludtam reggelre ki volt írva hogy mit csináljak meg ő meg szart a házi munkára ( ez egy év járás után) :) :) Na mindegy majd lesz valahogy. :?

Manókám tegnap megkapta az oltásokat. Sajnos mára megint belázasodott. És tegnap délután óta elkezdett köhögni. :twisted: :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Na itt vagyok újra csak felkeltünk! :)

Kata: Remélem most már majd elkezditek a gyarapodást a vastól. Örülök hogy meggyógyúltál, nem irigyellek. Szerencsére nekem már 2 éve nem volt arcüreg gyulladásom azelőtt minden évben. :twisted: Remélem egy életre le is tudtam. :lol:

Csöre: "Az ilyen emberek szoktak vénségükre szál egyedül maradni" Már elváltak a szülők sőt azóta a következő pasija is ott hagyta! :)

Tünde: Gyógyulj meg gyorsan, de még jó hogy nem influenza! Én is örültem volna egy ilyen anyósnak, de nekem ilyenek a szüleim szerencsére! :)

Gabi: Most már örül! Kb. eddig 3* látta Kristófot :) ! De nem is kell többször! :) Párom tudja hogy milyenek a szülei és az enyémeket jobban szereti mint a sajátjait. Tudom hogy legszívesebben megszakítaná velük a kapcsolatot, de valamiért tart tőlük és ezt nem értem meg! :? :?

A tegnap mért adataink :5920 gramm és 59cm. A mellkörfogat 44cm tehát 4cm-t izmosodtunk egy hónap alatt! :) Mellizomra gyúrunk! :)

Most megyek, mert megunta a játékokat és ilyenkor már anya kell neki játszani utána meg remélem alvás! :)

Kép

Kép
kbeya

Bea:Bpldog szülinapot utólag is :)
Kb.:nyár végére talán beköltözhetünk,remélem addig kibírom!!!
Vendég

Voltunk ma uh-on, mindenhol minden oké.
A koponyauhunál Kristóf még vigyorgott is a nénire, az meg totál odavolt. És persze rögtön megjegyezte, hogy mekkora szempillája van. Biztosan hosszúnak kell lennie, mert mindenki rögtön észreveszi :roll:

És hoztam képeket is, a nem bánjátok:

Már megint megyünk valahová...
Kép

Na, ezt most jól megvizsgálom....
Kép

...és talán meg is eszem :D
Kép

Egyértelmű, hogy kinek drukkolunk apával...
Kép

Ammegmiottakezedben????
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Nagyon édes Kristóf :wink:
Vendég

Én is,én is :D Kép Kép
Vendég

Borcsi: Köszönöm szépen! :)
Nagyon aranyosak a gyerkőcök! Boti igazi kis duci baba tényleg, de nagyon édes!

Gabi: Aranyos Kristóf nagyon! Örülök hogy minden rendben volt az uh-n és tényleg nagy szempillái vannak! Az utolsó képen lehet látni!:)

Kép

Kép
kbeya

Gabi: Ti voltatok már úszni?? Mi szombaton megyünk! :) Már nagyon várom és kíváncsi vagyok hogy mit fog szólni hozzá Kristófom.

Kép

Kép
kbeya

Beya: még nem, mert még csak jövő héten leszünk 3 hónaposak, 26-án oltás, és rá 3-4 napra lehet menni. Viszont utána hétvégén már progink van, szóval majd csak a 15-i hétvégétől, ha lesz akkor. Ha nem, akkor meg azután. Pedig már nagyon várom :)
Mindenképp meséld el, milyen :D

Jaj, és képzeljétek! Még év elején eldöntöttük, hogy lesz egy kocsim, és apa végre megtalálta, mai szerinte minden szempontból tökéletes, hétfőn megy érte, szóval jövő héttől lesz egy 11 éves Nissan Primerám :)))))

Borcsi: gyönyörűek a gyerkőceid :)

Kép

Kép
gabilany79

Köszönöm. :)
Gabi:De jó neked!!(kocsi)
Most kapta apa kézhez a jogsiját,olyan édes volt,mindenkit felhívott :lol:
Most már legalább nem kell apósnak könyörögni,hogy vigyen minket valahova :lol:
Olyan értelmesen néz Kristóf :)

Hétvégére havazást mond megint!! :wink:
De jóóóóóóó!!
Vendég

sziasztok !

Beának utólag is nagyon boldogot !
És igen szépen gyarapodott a babócád :)

Gabi :)
Ez a kispasi :))) Tényleg hatalmaska szempillái, de a szemei is :)
Látom Enikő lányomnak lesz jó pasi választék
:lol:

Borcsi
szépek a gyerekeid, és látom nálatok is nagy a hasonlóság közöttük...
Nálunk is ha ránéznek a két "nagyra", rögtön mondják, hogy hasonlítanak, pedig ha külön-külön nézed őket, nem annyira...

majd teszek fel én is képet, de már nem emlékszem hogy kell :roll:

voltunk este a Doktorbácsinknál...
Méhszáj végig nyitva, Enikő már lejjebb helyezkedett, és 3,5 kg körül van. De még nem indul a drágám...
De azt mondta az orvosom, akár a hétvégén is találkozhatunk már :) Amúgy jövő csütörtökön kell mennem csak hozzá...
Azt mondta, ha úgy érzem, hogy kezdődik, menjünk be a kórházba, most már kis rásegítéssel megszületik magától a lány :lol:
Gyerekek anyáméknál, szóval most ideális lenne :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gabi: de jó neked! :) Mi is kocsira gyűjtünk, mert van egy régi kis kocsim ami eddig jó volt de most már nem, mert nem is biztonságos.
Mindenképpen megírom, hogy milyen volt. Igaz még majd most apával fog pancsizni, mert én még nem szívesen vennék fel fürdőruhát! :lol: :lol:

Borcsi: Havazás??? :? :? Már örültem hogy végre 3 napja süt a nap és jó idő van! Gratula a jogsihoz. Nálunk sem ártana apának, mert csak nekem van és így nem jó! :?

Kép

Kép
kbeya

köszi lányok, Kristóf nevében is. most itt ül és próbál segíteni gépelni, azért a kisbetű :)

bea: én is a terhes fürdőruhámban megyek, az tuti. jó drága volt, de kaptunk cégtől ajándékutalványt, arra vettem, és alig volt rajtam, most ki fogom használni :D

mi is már régen spórolunk kocsira és ez most ráadásul alkalmi vétel, mert a tulajnak már van 3, és külföldre költöznek, szal ezért sürgős és akciós. szerencse, hogy apa megtalálta, bár nem is csodálom, mert már hetek óta netet bújja :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok, én is itt :)
Tünde: jobbulást!
Jaj, legyen már tavasz, és menjenek a vírusok a csudába!
Itt még megvan a hó, és nagyon hideg van. Ha hétvégén még lesz havazás, háááát... nem biztos hogy örülni fogok neki. De a gyerekek biztosan :D
Gabi: de jó, hogy kaptál kocsit :) én már évek óta szeretnék, de egyelőre nem fér bele a költségvetésünkbe :( egy kicsit kisebb méretben gondolkodom, mert nagy kocsi már van, cska azzal Apa jár dolgozni.
Kristófod meg tündéri :)
Boti és Kira úgyszintén :D
Dóra: drukkolok, hogy összejöjjön a hétvége... :) nem csodálom, hogy ki vagy nyúlva két élénk gyerektől, szegénykém...
Én továbbra sem érem utól magam... napi 3-4 adag mosás (másnál is ennyi?), takarítás, szülői értekezletek, 6 hetes kontroll (utóbbit nem sikerült megcsinálni), stb... most fáj is a fejem :(
Kriszti: a nyílt napra mi sem jutottunk el :( Zazát elvitte Apám a tanítónénis ismerkedésre. Zaza kiválasztotta, melyik tantónénit szeretné :)
Gyerekhasonlóság: nálunk a 3 gyerek egyáltalán nem hasonlít sem egymásra, sem senkire a családban :) kiegyenlítetten keveredtek a gének :D

Csöre
csöre74

Dóra: Köszönöm szépen! Érzem is már ezt a 6kg-t. :) Reméljük most már Enikő tényleg úgy gondolja hogy megnézi ezt a szép napsütésre.

Gabi : sajnos nekem nincs terhes fürdőrucim, mert amikor utoljára strandra mentem, még nagyon kis hasam volt (18hetesen) és akkor még jó volt a bikini. :) Igaz már látszott hogy terhes vagyok, de azt büszkén mutogattam!! :lol: :lol: A mostani helyzetet már nem! :oops: :oops: Így hogy szombatonként lesz úgyis tud jönni apa! Ha hétköznap lett volna akkor biztos hogy beruháztam volna egy fürdőrucira ami ápol és eltakar! :lol:

Szerintem tényleg fejlődési ugrásunk van, mert mintha kezdenénk átállni a 4órás evésre, de többet nem eszik ( továbbra is 120-140ml). Valamikor összejön a 4 óra valamikor 3,5 óra múlva eszik. Már ritka ha 3óra után kér, és szerintem ezért kel fel éjszaka megint!És ha 3óra múlva kér akkor meg nem is eszi meg az "adagját" csak 60-100ml-t, így most próbálom minnél tovább húzni az időt ha 3 után kér. De most is 11:30kor kellett volna enni és akkor aludt el! :lol:

Kép

Kép
kbeya

Bea: :lol: :lol: :lol:

Csöre: először én is kisautót akartam (pölö Clio vagy ilyesmi), de apa szerint a nagyobb biztonságosabb is, és hát nálunk az apa kocsi az céges, és olyat szeretett volna, amivel mondjuk el tudunk indulni külföldre esetleg, mert a cégeset nem vihetnénk, és kényelmesen elférjünk a sok cuccal még akkor is, ha még eggyel többen leszünk :lol:...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: teljesen igaza van apának, sokkal biztonságosabbak a nagy autók :) nekünk most egy zafiránk van, abba még fér 2 gyerek, ha veszünk tetődobozkát :D de most nem tervezünk még két gyereket :)
Hú, egy céges kocsi nagy fegyvertény :wink: enyém Apusnak is adhatnának, ha már minden nap felkocsikázik Bp-re, meg időnként távolabbra is :? és akkor nem kéne még egy kocsi :)

Bea: tényleg 21 éves vagy? :D Utólag is boldog szülinapot!

Lányok, én kezdem marhára szégyelni magam, mert gőzöm nincs, hogy nap közben milyen gyakran eszik Saci :oops: éjjel még csak-csak ránézek az órára, de nappal :roll: ha kér, rádobom a cickóra, és kész... néha néz rám csodálkozó szemekkel, hogy "Anya, ezt most miért kapom? Most ettem, nem vagyok éhes, csak szeretnék egy kis ütemes popsirázást :D" De az tuti, hogy valahol 2-3 óra között van, általában. Ma volt, hogy úgy éreztem, összefolynak a szopik, de nem is evett egyszerre sokat. Nem tudom, miért csinálta, de csinálta.

Bea: én annak idején egy sport egyberészes fürdőrucit vettem, amikor Mesi a pocakban volt. Sokkal jobban egybefogja a puha husit ott hastájt, mint a strandfürdőruha így szülés után. És a cickót is jobban tartja, ha van benne olyan kis háló a mellrészen.
Egyébként én nyárra olyan kétrészest vettem, aminek kistrikó volt a felsője: védte a naptól a pocit, mégiscsak két részes (én strandon nagyon nem szeretem az egyberészest... technikai okokból).

Csöre
csöre74

[quote]E írta:gyébként én nyárra olyan kétrészest vettem, aminek kistrikó volt a felsője: védte a naptól a pocit, mégiscsak két részes (én strandon nagyon nem szeretem az egyberészest... technikai okokból).

nekem is ilyen a terhes fürdőrucim, hasonló indokok miatt. Igazából nem is terhesként "reklámozták", mert egy botsáskán volt a képen, de elég hatalmas méretben pont megfelelt, és az volt a jó, hogy a két részt külön lehetett megvenni, ami nekem nagy előny, mert általában a kétrészes fürdőruháknak sosem passzol mindkét része rám :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: botsáska :lol: :lol: :lol: :lol:
A kétrészesek méretezésével nekem is mindig gondom van :roll: nekem talán most kezdenek a cickóim "normál" méretet ölteni (elérik a B kosarat). Ezt a gyártók gondolom, nehezem tudják elképzelni, hogy igenis, ekkora fenékhez ilyen pici cickó tartozik :oops: :lol: :lol: :lol:
És a kosztümökkel is gondban szoktam lenni :roll:

Csöre
csöre74

Csöre: ugye? ez nálam is így van a kosztümmel is. Olyan helyen kell vennem, ahol össze lehet válogatni az alsót meg a felsőt. Altájon kb. két számmal nagyobb vagyok, mint ami a feltájamhoz "passzolna" :D

Kép

Kép
gabilany79

Csöre: Igen 21! :) Köszönöm szépen! Én is csak azóta tudom mióta tápszerezünk, azelőtt én sem figyeltem ha kért-kért én adtam. De akkor ugye nem egyformán esznek most meg általában mindig ugyanannyit eszik és így tudom hogy nagyjából mikor fogunk enni. persze ha hamarabb kér akkor adok neki! :) Nem éheztetem, de ez meg is látszik! :)

Kocsi : Én alapból a nagy terepjárókat szeretem, de ez csak álom számomra! :) :cry:

Fürdőruha: Háát a méretezések tényleg érdekesek. cicinél mindig is kellett a 75- 80-as és ahhoz mindig volt egy L-XL-es bugyi., és nekem meg S-es kellett! Szerettem nagyon. Mindig csak ott vettem fürdőrucit vagy fehérneműt ahol ki lehetett cserélni vagy az eladó megengedte, hogy variáljak(ez ritka).

Képzeljétek apa holnapra lepasszolta manót anyukámhoz, mert szeretne egy kicsit kettesben lenni velem, beszélgetni és este meg elmegyünk valahova(ez még meglepi) ez lesz a szülnapi ajándékom úgyhogy ezért nem tudom hogy hova. Ja és szeretne egy-két dolgot megbeszélni, hogy végre helyre jöjjünk! :)

Reggel úszás utána megírom, hogy Kristófom hogy viselte! :)

Kép

Kép
kbeya

Bea:De jó,lehet végre sikerül rendeződnötök :wink:

Csajok[i]:Az úszásról kérdeznék.
Apa szeretné vinni a Kírát (apa-lánya építő kapcsolat.)
De én is szeretnék menni + a Botit is vinném.Ez nincs korhoz kötve,ugye?Hallottam már csecsemő úszásról,de nem kell külön menni máshova a Kírával ugye??

[b]Ruha
:Nálam is kompikált,mert 178cm vagyok,nagyon hoszúak a lábaim,ami jó derékban az rövid :shock: Nagyon ritka mikor sikerül olyat találni,ami mindenhol jó.

Én sem tartom számon mikor eszik a fiam :oops: Ismerem a sírását,mikor éhes.Olyankor nyafkázik,zabálni való :wink:[/b]
Vendég

Borcsi: na, nálam meg pont fordítva van, nincs olyan gatya, amiből ne kéne levágni :lol: 152 centiseknek csak kötőtű derekú gatyák vannak...
Úszás: hát, ez nálunk úgy van, hogy még a piciknél is korcsoportok vannak, 3 hós és 1 éves közt asszem ketté vannak osztva (vagy háromfelé :? ) és a babaúszás is máshol van, mint az ovisok úszása. Szerintem kérdezd meg, nálatok hogy működik :)

Az a jó abban, hogy korán kel szombaton a gyerkőc, hogy már túl vagyok a porszívózáson, felmosáson, délután jönnek a volt évfolyamtársaim látogatóba :)

Kép

Kép
gabilany79

Bea: de jó :) érezzétek jól magatokat :)

Borcsi, Gabi: nekem is mindig le kell vágni a gatyóból :D nagy ritkán kapok megfelelő hosszút

Borcsi: szerintem is külön van az úszás. A bébiknek speciális körülmények kellenek. De érdemes utánaérdeklődni, hátha megoldható, hogy egy időben menjetek.

Terepjáró: vagány, de sokat fogyaszt, és nem tud sokkal többet, mint a sima személykocsi, hacsak nem tanyán élsz és rendszeresen földúton jársz :roll: :lol:

További szép napot!

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Na, mi apával túl vagyunk egy nagy takarításon-pakoláson...
Át kellett pakolni a gyerekszobát, mert a külső fal, ami mellett az ágyak is álltak, elég hideg mostanság, mert ott nagyon fúj a szél a házunk mellett...
Most, hogy nincsenek itthon a gyerekek, átpakoltuk. Apa tologatta a bútorokat, én porszívóztam... De azért elfáradtam gyorsan, 10 percenként le kellett ülnöm...

Viszont a szüléshez evvel se kerültünk közelebb. Most voltunk NST-n a kórházba... Hát... EGYETLEN nyamvadt keményedésem se volt :cry:
Én nem tudom szülünk-e így valaha...

Zsófinak jövő szombaton lesz szülinapja, akkor azért szeretnék már itthon lenni. Vagy csak másnap akkor, a kiírás szerint szülni...

Bea
remélem jól szórakoztok majd és rendeződik a dolog köztetek...

Borcsi
biztos, hogy a pici babák, és a pár éves gyerekek úszása nem egy időben van, és ahol lehetőség van erre, ált. nem is ugyanabban a medencében szokott lenni...

Hát én elég alacsony vagyok, de jó széles csípővel... Így ami feljön rám (nadrág, szoknya) az derékban is bő általában és jóval hosszabb, mint ami kellene... nagyon nehezen találok magamnak nadrágot általában...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra:
Fészekrakó ösztön??? :wink:
Hogy vagytok??
Bea:Drukkolok :wink:

Most néztem,hogy 2001 óta vagy fenn a baba-neten!!!!!Úr Isten!!8 éve?????????????????????????

a legfontosabb:Képzeljétek kezd kijönni Botinak az alsó két fogacskája!!Már legalább 1.5 hónapja ömlik a nyála :?
Ezért nem alszik pár napja éjjel :evil: :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.02.21 21:55-kor.
Vendég

Dóra: nyugi, ki fog jönni :wink: továbbra is drukkolunk :)

Csöre
csöre74

Gabi: tényleg mekkora szempillája van Kristófnak!!!!!!!!!!!

Csöre: :wink: ezek szerint nálatok tényleg megvalósul az igény szerinti szopi :) ez csak jó! nem is tudom miért tettél ilyen :oops: jelet....
Inkább légy büszke rá!

Dóra: már tényleg nincs sok hátra :D :wink:

Benedek kinőtte a téli sapiját :D olyan szépen gyarapszik :) Tegnap leméregettem itthon: 6 kg és 59 cm Szerencsére ruci van bőven, nőhet nyugodtan, de sapit másikat kell szerezzek sűrgősen, mert ez elszorítja a csöpp fejét.
A fiúk fémépítőznek az Apujukkal, így most csend van itthon :) Ha nem lenne kint nagyon hideg, jó lenne meglátogatni a Kocsonyafesztivált... :roll:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok !

Aranyosak vagytok, köszi a biztatást, drukkolást - de kezdem tényleg úgy érzeni, hogy ez még hosszabb menet lesz, nem akaródzik a lánynak kibújni...
Biztos meg van rá az oka, csak nekem nehéz, főleg egész héten parázni napközben, hogy addig ne szüljünk, míg apa nem ér haza a munkából, hogy ki van itthon a szomszédok közül, hogy vigyázzon a gyerekekre, hogy megyek be a kórházba, stb...

Borcsi
igen, 2001 óta, akkor vártam Mátét. Ő ugye 2002 májusi. Aztán utána nyártól nem nagyon fórumoztam, csak mikor Zsófi a pocakba került. Az ő születése után pár hónappal megint nem nagyon volt időm rá és most jöttem vissza újra, közétek :lol:

Oh, a foga miatt nem aludt ? Hu, azt ne is csodáld, míg az első átjön, az nagyon kínozza őket... utána már könnyebb kicsit...

Csöre
szerintem tök mindegy, hogy tudod-e mennyi időnként eszik, vagy nem. Ha megkapja ami kell neki és akkor amikor szükséges, akkor az lehet szabályos időközönként, de "össze-vissza" is...
nekem mindig az jut eszembe, hogy azt mondta anno a Doktornő Máténál, hogy mi se mindig 4 óránként éhezünk meg, mint az emésztés ideje, hanem hol ekkor, hol akkor... Akkor a gyereknek mért kéne az óra alapján ennie ???
Nálunk is egy vagy fél órákkal nem foglalkoztam, ha úgy éreztem éhes valamelyikük, cicire raktam, ha éhes volt evett, ha nem akkor úgyis kiköpte...
Most se pontosan van evés nálunk, hanem reggel 8-9 fele, 12-13 fele, este meg 6 fele ált. Közben ugye tízórai, meg uzsonna - amikor jeleznek...

Kriszti
szépen nő a "pici" fiad :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Úgy látszik,sűrűbben kell feljönnöm,mert ha kihagyok 1-2 napot ,nem győzöm elolvasni amit írtatok! :D
Egy pár napja nem tudom mi van Bencével :? Elalvás előtt úgy üvölt,hogy egyszerűen alig tudom megvigasztalni :? Na mindegy...Holnap megyünk vese uh-ra.Remélem,nem éget le és jó fiú lesz :D

Gabi,Borcsi:Tündériek a gyerkőcök!

Csöre:Fogalmam sincs nekem sem,hogy milyen időközönként eszik napközben Bence :roll: Nálunk is volt már olyan szitu,hogy nyomkodtam bele a cicit,ő meg lökdöste ki a nyelvével :oops: :lol:

Ruhák:Lánykorom óta bajban vagyok a nadrágokkal.Fiatalon még azért mert a 180 centis magasságomhoz akkor 56 kiló voltam.Ami hosszában jó volt,az a derekamra meg nagy :D Én voltam az eladók réme :lol: Most meg ez a hülye csípő nadrág :x Aki kitalálta ,az azt hiszi,hogy csak anorexiásak vannak a földön?? :x Hol vannak már azok a régi jó nadrágok?.. :wink: :lol:

Jogsi:Sajnos nekem sincs,pedig nagyon szerettem volna.A szemem annyira elromlott,hogy így már nem lesz belőle semmi. :?

Nálunk mind a 4 gyerek nagyon hasonlít egymásra. :D Azt szoktam mondani,hogy széria gyártásban készültek :wink: :D

Kép

Kép
tünde733

Tünde: ne aggódj, Kristóf is csak a koponya uh alatt vigyorgott, de ahogy a zselé a hastájékhoz ért, végigüvöltötte a többit :D Viszont a dokinő nagyon jófej volt :)
Tök jó az a kép a fürdetésről, nagyon ügyi a nagylányod (is) :D

Kép

Kép
gabilany79

BEA: Na mi volt?Mesélj már?Rendeződés útjára léptetek?

Tünde:Én is ilyen vékony voltam,azok a szép idők :roll:
178 cm és 54 kg.Rám se kaptam nacit :)
Aztán 4éve leraktam a cigit,2 hónap alatt híztam 12 kg.Gyorsan vissza szoktam.A Botit 66 kg -al kezdtem,leraktam a cigit és híztam 17kg.
Szülés után lementem rögtön 74-re,de pár nap-hét és 82 vagyok :cry:
Úgy érzem magam ,mint egy bálna. :?
De mióta no cigi,olyan jókat eszem,élvezem az ízeket.
Vendég

Sziasztok!

Na itt vagyok, csak apa ma ment el egy hétre és ezért nem jöttem tegnap! :(
Úgy látszik hogy kezdünk rendeződni! :lol: :lol: Végre volt egy jó hétvégénk!! Ilyen is régen volt hogy egy nap nem veszekszünk, most pedig egyből 2 is volt! :lol: :lol:

Borcsi: Basszus visszaszoktam a cigire. :oops: :twisted: Nagy nehezen letettem amikor terhes lettem, és most megint rágyújtottam. Pedig megfogadtam, hogy nem szokok vissza! :oops: :oops: Emiatt is állandóan szidtam apát, de most már ezért nem lehet! :oops: :roll:
Akkor lehet hogy mi is azért nyáladzunk állandóan, mert majd lassacskán jön a fogacska??

Tünde: Sok sikert az UH-ra. Hozzánk ma jön a védőnő és megkérdezem tőle, hogy akkor nekünk kell menni vagy sem. Múlthéten a doki a csípőjét megint megnézte. De a többit nem tudom :oops: :oops:

Dóri: Pedig szerintem most olyan front van, mert alig élek, úgy fáj a fejem! Hátha megindul Enikő! :lol:

Kriszti: Szép nagy baba Benedek! Mi ugyanekkorák vagyunk csak mi 3 hónaposak! Sajnos itt látszik meg hogy anyatej vagy tápszer! :oops: :oops: Benedek hány kilóval született?? :?

Evés: Mi sem pontosan tartjuk a 4 vagy 3 órát, hanem amikor kér és ő "állítja" be magának. Tegnap például 5óra után kért! :roll: Én azért tudom nagyjából mert én állandóan az időt nézem (ez már megszokás a suliból). :lol: :lol: Amíg szopizott addig is igény szerint evett, és akkor gyakrabban, de most általában mindig ugyanannyit eszik.

Úszás: Nálunk 2 év után mennek egy másik helyre úszni tehát nem együtt van, de nem is egy időben! Szerintem kérdezd meg, mert ha külön van akkor meg eltudtok menni mind a kettőre együtt! Mi is 3-an mentünk Kristóffal, most szombaton meg 4-en megyünk, mert én mpst csak fényképeztem és apukám majd hozza most a kamerát is!

Kristófom nagyon élvezte az úszást először megszeppenve nézelődött hogy most mi van, hol vagyunk, mi ez a nagy víz! Nagyon édes volt. Nem is sírt csak a végén amikor ki kellett jönni a vízből, mert már egy kicsit fázott meg éhes is volt! Kép Ezt a kék valamit nagyon élvezte!
Kép Az elején így nézelődtünk!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok !

Hát front az van...Tegnap a vérnyomásom vacakolt délelőtt, magas volt, be kellett vennem gyógyszert és be kellett mennünk a kórházba egy gyors NST-re, hogy Encsi-Lencsi hogy viseli mindezt...
Vele minden rendben szerencsére... NEkem méregetnem kell a vérnyomásom. Szülésnek még semmi jele nem volt du.
Aztán este volt egy kis tágulásos vérzésem, amit pár elég erős keményedés követett egy darabig, de aztán semmi. Azóta se...

Viszont ennek köszönhetően Anyukám aktivizálta magát, itt van ma egész nap és elviszik a gyerekeket a hét hátralevő részére, mert szerinte már bármikor szülhetünk...

Megyek, pihenek egy kicsit...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra!
Akkor már készülődik,pihenj,gyűjts rerőt a szüléshez :wink:

Bea:de,jó csak figyeljetek egymásra.
A víz az usziban hideg???
Vendég

Borcsi: Én nem éreztem hidegnek, de nem is olyan meleg inkább kellemes. :lol: Ezt most jól megfogalmaztam! :lol:

Dóri: Jó pihenést és készülődj! Most megteheted ha már anyukád elvitte a gyerkőcöket ti meg már kitakarítottatok!Vagy takarítsál ki megint,Hátha.. :lol: :lol: ! Na jó inkább pihenjél sokat! :lol:

Kép

Kép
kbeya

Borcsi: Most látom hogy te maglódi vagy! Ott van most apa is egy hétig! :cry: :cry:

Kép

Kép
kbeya

Dóra: :) szerintem is "pihenj rá" az eseményre... méghogy ennyire kéreti magát a kisasszony :roll:

Szopi: ó, mindegyik gyerekemet igény szerint szoptattam, nincs azzal semmi gond, csak azért szeretem sejteni, hogy mikor eszik a gyerek :roll: de annyira pörgök, hogy szalad mellettem az idő :roll:

Bea: örülök, hogy rendeződtök :D
Kristóf nagyon édes a vízben :) hm, körülnézek bébiúszás témában a környéken :D

Hja, Csajok, én a 163 centihez hoztam "versenysúlynak" az ötvenegynéhányakat :D
És képzeljétek, 2 éve egy betegség miatt lefogytam 54 kilóra, és az egyik doki szó szerint ezt mondta: "Maga nem gondolja, hogy gebe?" :shock: :lol: hát, nem gondoltam, azóta is itt lebeg az az 54 kiló, mint cél :)

Tünde: azta milyen profi Jázmin :)
Képzeljétek, ma kimentem havat lapátolni, és Mesi vigyázott addig Sacira. Mikor bejöttem, éppen a sejhaját rázta, és közölte: volt kaki, tisztába tette, sírt, most sétál vele... akkor amikor én majd' megszakadok alatta :shock: :lol:

Csöre
csöre74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?