Új privát üzeneted érkezett!

Én úgy tudom, hogy a fertőzés mondjuk meleg vízben jobban terjedhet. Ez a veszély engem nem fenyeget, csak tusolok sajna...
Egyébként meg lehet, hogy nem túl gusztusos, de, ha nincs szaga a folyásnak, és nem barnás, akkor teljesen természetes. Szerintem, ha valami fertőzés lenne, a doki úgyis észreveszi vizsgálatkor. Nem?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Szilvi!

A szopipárnát már én is alig várom. Éppen most rendeltem itt a neten, mert ugyan a mosódiónak nézegettem utána, de közben ráakadtam egy nagyon szuper bio oldalra. Van mosódió is, de én pl. egy csomagot rendeltem meg, amiben van egy tönkölypejvás kismami/szopipárna, egy mell, vagy gátolaj (amit választasz), plusz egy málnalevél tea, mindössze bruttó 4.680,- Ft-ért, nekem szállítással együtt 6.170,- Ft lesz. Hozzátenném, külön-külön az árak: párna: 2.985,- Ft, gátolaj/mellápoló olaj: 2.222,- Ft, tea: 554,- Ft. Vagyis össz.: 5.761,- Ft+postaktsg.

Andi

Kép
andykamama

Árak a katalógusban nincs, de a honlapon ha kinézed a kódszámot, megadják az árat, meg azt is hogy van-e abban a boltjukban, amit választasz.
www.brendon.hu
Most néztem, hogy nyáron volt ilyen brendon kuponkártya, és amit kinéztem kocsit, pont akciós volt,és 40ezerrel olcsóbban adták. Majd még azért utánanézek külföldi oldalakon is.

Köszi mindenkinek a cukor-infót.

Andy: ezt a párnát valóban nagyon olcsón rendelted. Vicces, hogy a boltban meg ilyen horror áron árulják (13ezer), és az hungaroceles!

Niki: csempével kapcsolatban: ha sötét hajatok van, akkor ne válasszatok járólapnak túl világos csempét, mert minden hajszál meglátszik rajta. Nálunk sárga csempe van, tuti szép, de olyan kényes mint a fene. kétnaponta porszívózok meg mosok fel, mert mindenlátszik rajta. Pedig nekem világos a hajam.
Ez a mozaik valóban klassz, és nagyot dob a fürdőn.
Vendég

Andi: Te a tea az tuti málnalevéltea? Mert sok a hamisítvány, és az eredeti rohadt drága... (őszinte érdeklőső kérdés volt, mert akkor én is innen rendelek) hol rendeltél?

Winnie: köszi a VITAMIN emlékeztetőt!!

Deszilvi: Hát úgy volt, hogy csütörtök péntek nem dolgozom, de annyi munkám van, hogy inkább bejöttem, szóval ha hazamegyek apát megkérem kapjon le és felteszek én is pocakos képet.

Havtunde: Ismét halálra röhögtem magam a beszólásodon, a hormonzavaros kismamás témában. Fergeteges a humorod! :lol:
Én is végigbőgöm amikor megnézem a lányomról készült videókat, nagyon meg tudok hatódni tőle.

Mágnes: Nem lehet semmi az előszobában lakni. Mikor mi felújítottuk az egész lakást, a wc.-n kívül mindent behordtunk a nappaliba, ami 25 nm. Ott volt a konyha, hálószoba, gyerekszoba és nappali egyben, all in one minden helyiség a maga berendezésével. Ez két hétig tartott, és már az őrület határán álltunk... úgyhogy minden elismerésem.

Váladékos részleg :lol: : megnyugtattatok folyás, pisi ügyben. :lol:

Lili fülét mi is két hónaposan szurattuk ki a gyermekorvossal. Én be sem mentem, a férjem volt vele én az előtérben vártam. Lili üvöltött, én pedig az előtérben bőgtem (ez volt minden oltásnál is) a doktornő azt mondta, hogy nem fáj neki, csak attól sírt, mert le lett fogva és ezt nehezményezte. Remélem tényleg így volt.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Andi, én is csatlakozom korena kérdéséhez, mi az internetcím?

KépKép

KépKép
winnie27

www.unas.hu/shop/shop_artdet.php?shop_i ... Bio_832552 - 82k

ez a cím, de ez így azt hiszem, elég kacifántos, úgyhogy talán egyszerűbb rákeresni a NETBIO szóra, ez a bolt neve, és így ráklikkelni.
Ez egy webáruház, regisztálás után rögtön lehet is rendelni és szerintem tényleg tele van szuper dolgokkal.
A málnalevél teához annyit, hogy valóban elnéztem, ami az árat illeti, az 554,- Ft-os az a Laktoherb tea, a málnalevél tea (meg fogtok lepődni!) 480,- Ft. Filteres bio tea és szerintem kimondottan bio boltban csak nem hamisítványt árulnak. Legalábbis remélem. Minden esetre, ha az is, akkor is megérte a párna meg az olaj. Még így is igencsak baráti áron van. Ahhoz képest, hogy múlt héten benéztem egy új bababoltba Győrben a Gerence utcában, ott a műanyaggolyós, vagy milyen töltésű párna volt 11 ezer valamennyi. Azt hittem hanyattesek. Mellesleg minden rohadt drága náluk.
Most várom az én rendelésemet és kíváncsi vagyok, mi sül ki a dologból. Majd beszámolok. :) De szerintem nézzetek körül.

Andi

Kép
andykamama

úgy nézem a végén az a -82k nem tartozik a címhez
akkor innen is menni fog a klikk
:)

Andi

Kép
andykamama

Kép

kicsit homályos lett, de majd csinálunk jobbat. Megyek kidzsuvázom a lakást.
Szuper ár a teáért, meg is nézem én is ezt az oldalt. köszi.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Hát az elsőbabásoknak még rengeteg idejük van. :lol:
Alig győzök utánatok olvasni. Pedig minden nap felnézek 1-2 szer.
Hát most nem jegyzeteltem ugyhogy ami eszebe jut.

Pisi
Hát nem akarok senkit elkeseríteni, de nekem a Csengével az utolsó 1- 1 1/2 hónapban éjszakánkét a 6 pisi mindig megvolt, pedig én is az a tipus vagyok aki kényszerből iszik max 1,5 litert.
De én amit rettenetesen úúútálok az a: most azonnal bepisilek, elmész és jön két csepp.

Folyás
A fehér krémszerű a doki szerint normális, még szaga is lehet egy kicsi. Ha viszket az a gáz, az gomba. Nekem sajna már volt (hál istennek nem terhesen) ugyhogy azt észre fogod venni, mrt nagyon szar érzés.

Fűrdőszoba
Mi is kb akkor kezdtük el tavaly szétverni a fűrdőszobát amikor kb 6 hónapos voltam. Mondanom se kell mire megszületett a lányom még nem volt kész (pedig túlhordtam :lol: ) tehát a konyhában fűrdettünk. Ezen okulva mondtam az én drága páromnak, ha nem lesz kész a gyerekszoba 2-3 hónappal a szülés elött agyoncsapom.

Apropó férfi téma
Én soha nem vártam el, hogy babarucikat nézegessen, de az hogy nem érdekli a második gyerekének az uh felvétele az kiborít.
Tegnap megint rákérdeztem, hát mit mondjak nem rohant összedugni a videot, hogy megnézze csak kaptam egy-két kitérő választ.
Olyan jó volt olvasni, hogy valamelyikőtök egy nagy rózsacsokrot kapott amikor megtudta, hogy baba lesz. Én még soha nem kaptam tőle virágot, meg egy bókot sem. És amikor ezt a fejéhez vágom, akkor azt mondja, hogy mert biztos elszállnék a bókoktól.

Tök jók a pocakos képek!
Hétvégén én is igyekszem feltenni egyet. Meg, meg is mérem, igaz eddig bazira nem érdekelt, de már nagyon! :D

A gátolaj
Nekem van itthon, de olyan kellemetlen érzés volt amikor masszíroztam, hogy hát nem vittem túlzásba. Volt is szép nagy gátsebem, igaz nagy babát szültem, meg belül is repedtem, tehát valószínüleg amúgy sem sokat használt volna.

Málna levél tea
Én bio boltból vettem és pár száz forint volt. A magzatvíz elfolyásakor keztek jönni a fájások (10 percesek) és rá 7,5 órára megszülettett. Szóval mindenki döntse el hogy van-e értelme 8)
Aki nem ismerné annak fontos, hogy a 34 hét elött nem szabad inni!!!

Aquanatal
Én jártam a MOM-ba és imádtam. Két fajta volt a bálna hangos relaxálós és a szadizós :lol: , én a szadizósra jártam és nagyon tuti, jól kihajtották a belünket, de nagyon jól esett.
Ajánlom mindenkinek!

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!
Mire is jó a málnalevél tea??

Na és a fület kivel lehet kiszúratni?

Ma voltam a házidokinál, röhejes volt. 1 órát álltam, mert hely az nem volt, a szomszéd doki nem rendelt, a páciensei is a miénkhez jöttek. Majdnem összeverekedtek az ajtó előtt, hogy ki a soron következő. Én meg azt hittem leszakada derekam :( Szomorúan vettem tudomásul, hogy emberség terén csak rosszabbodott a helyzet... Senki át nem adta volna a helyét, és mindez egy rohadt gyógyszerfelírásért.... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok

Kolena ,
Ezer bocsi en igertem a kepet,talaltam is egyet bar nem altszik rajta a teljes hordozo,de megis megteszi azert elsore.Holnap ha megyek tesomekhoz lefotozom a hordozot es felteszem.Arrol van valami otleted???Mennyiert mennek ezek?
Kép
Tuti fius pocid van a foton,de edi a lanyod ahogy bujik hozzatok :)

Magnes
Igyal egy gyenge kavet az helyrehozza a vernyomasod,talan ezert szedelegesz.

Deszilvi
Persze akkor jol emlekeztem hogy a te ferjed fenykepesz :) De a jo modell is kell hozza :wink:
En altalalaban egyszer jarok ki ejjel,de az is olyan faraszto.Aztan eszembe jut hogy majd ejjel felalomban etetni a babat sem elsz piskota :shock: :roll: Napkozben jarok soxor ,inni is probalok eleget,bar mar nem tartom be tudatosan mint Alexnel a napi 2 liter asvanyvizet :oops: Most a rostos barackle a meno nalam,de ez otthoni keszitesu es bio baribol,de gondolom azert hizlal ez is...
Egyebkent barhova megyek rogton felterkepezem a terepet hogy hol is a wc ha szaladni kell :lol:

Niki
Furdoszobahoz kitartast,jo vilagos szint vegyel mega tukorcsmepe is jo megoldas ter nagyobbitasra.

Cic
Ugyi vagy a szobakkal,jaj ahogy mondod,mar en is mosnek legszivesebben.Azert meg visszafogom magam 2-3 hetig,meg amigosszegyulik az osszes kapott ruha es nekiallok bepakolni,agyazni stb... :lol: En is ugy erzem hogy nem varja mega nov 16-otamikor a mutet lenne.nagyon kiegyeznek a november 8-al,mert nalun ka 8-as szerencse szam.Alex 8-an szuletett es az eskuvonk is 8-an volt :)

Winnie
Enyem apa mar megszokta a babanet fuggosem,az elmult 5 evben.Mivel Alex topicjaval rendszeresen jarunk osszees lett ott 2 igazan jo baratnom nem banja,nekem ez is a hobbim :wink:
Na lenyeg hogymegvan a felkeszitos tanfolyam kezdese.Gondolkodom hogy a szoptatosra elmegyek,nem tudod veletlenul az hanyadik?A dokimnal ki van teve,ott is meg tudom nezni majd masfel het mulva.

Tunde
Az elcsoppenesre jo az intim torna,azt mondjak normal szulesnel ez gyakori tunet,sot tobbedik szulessel romolhat.

Kata

Kép
Kép
kataa

Mágnes

A málna levél tea azt mondják az okosok, hogy a méhet "edzi" és hogy aki isza az könnyebben tágul.

A mi dokinknál lehet telefonon receptet felíratni és a recepciósnál átveszed, ha kell menned mégegyszer próbáld meg hátha müxik nálatok is ez így.

KépKép
Kép
krista

Krista
Enyem uram a draga szokott viragot venni, sot egy idoben csak orchideat kaptam,de csokorban :wink: Alexet kulfoldon teszteltem es egy jo nagy csokorral vart a repteren,bogtem is rendesen.Sot amikor kulfoldon dolgozott (szo szerint a vilag masik vegen )is kuldott futarral nekem a szulinapomra.Szoval virag teren (is) nagyon toppon van.
Az UH-at most is imadja mint Alexnel,sot kuldozgeti a kepeket a rokonagnak,baratoknak 8)
A bokokaten elvarom,valahogy kell a lelki egyensulyhoz,plane ha meg is erdemlem :lol:

En bar lanyom mar nem elsz,dea korhazban azert nem bizti hogy kilyukasztanam neki,a beloves sokkal gyorsabb es fajdalom mentesebb.

Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Épp a szopipárna oldalt nézegetem, és hát épp ott tartok, hogy 4 huzat közül nem tuodk dönteni, melyik két macis legyen :) lehet, hogy apa segítségét kérem, bár nem hiszem, hogy releváns tanácsot tudna adni :lol:
aki már megrendelte: nem sok azt a 4 kg-t cipelni? így elsőre soknak tűnt...

Korena, tök aranyosak vagytok, bele sem gondoltam, hogy egy 8 éves már ilyen "nagylány" :)

És igen, a gomba kegyetlenül tud viszketni. Ezért is ilyedtem meg, amikor 1-2 hete megint elkezdett viszketni, azóta megint Canesten, de most szerencsére elmúlt...

Krista, én is erről a MOMparkosról hallottam, hogy tök jó :) de mennyire szadizós a szadizós? Lehet, hogy a dokim nem engedi majd csak a bálnásat :)

Kata, nem írtam le sajna a témákat, bár épp most gondolkodom, hogy a 4.-5.-en majd pont vidéken leszek, így lehet, hogy jövő héten elnézek. Csak az a rossz, hogy 3-kor van, és hát ugye dolgozó emberként..... nem beszélve arról, hogy így hogy jön el majd apuci :( De a jövő heti asszem pont relaxáció, tehát az még nem a szoptatásos. Ha megyek, majd megnézem...

Na megyek vissza, megpróbálok dülőre jutni a sok macis huzat között :)

KépKép

KépKép
winnie27

ajjjjjjaj, ijedtem természetesen pontos "j".......... :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
winnie27

Málnalevél tea: magas vitamin -és ásványi anyag tartalmú
tejmennyiség növelő, vajúdáskönnyítő
szülés előtti 3. hótól napi 1-szer (2,5 dl vízhez 1 teáskanál) a filtereshez meg biztos van leírás.

Kata!
AEz ám a férfi! El se hiszem, hogy van ilyen. Én még nőnapra is csak apóstól meg aputól kapok virágot. Nagypapi meg általában csokival kedveskedik, de a párom még soha egy rohadt szál gazt nem vett. Azt mondta, ő ilyen hülyeségekre nem ad ki pénzt. Inkább ékszert, parfümöt, vagy valami "értelmesebb" dolgot vesz. Hiába mondom, hogy nekem sokszor sokkal többet érne egy szál gaz, mint a drága cuccok, hajthatatlan...

Andi

Kép
andykamama

sikerült, döntöttem, rendeltem :) és még apának is volt hozzászólása a macikhoz :)

Jó 7végét mindenkinek!

KépKép

KépKép
winnie27

Kata
Tedd vitrinbe az uradat és nem mutasd meg senkinek, mert nagy kincs az ilyen
Az enyém is tök normális meg kedves, de hát az udvarlást azt nem ismeri, igaz amikor összejöttünk anno 7 éve akkor is én hajtottam őt kb 2 hétig, pedig nem az a kapós fajta, csak nem vette egyszerűen észre. Hát lehet, hogy ezek után ne várjak tőle semmit, soha nem volt egy odafigyelős típus :lol:
Na mindegy igyekszem így is szeretni :D
De az hogy lusta megnézni az uh felvételt ...... :x
Már én is röhögök rajta, legalább kimérgelődtem magam nektek

Winnie
A MOM parkosnál én egy Andi nevű csajszi óráira jártam. Hát az első pár óra után a nyelvem kilógott. Tényleg volt olyan rész amikor nem bírtam és csak úgy nagyolva követtem a feladatokat.
Sokszor annyi lábemelés volt azt hittem lebabázok ja és persze a medence szélén a kezeddel kapaszkodsz és az atom pocakoddal emelgeted a lábad.
De amúgy nagyon jó, kifejezetten olyan izmokat lazít és mozgat meg amelyeknek nagy hasznát fogod venni szülés közben. Állítólag kifejezetten kismamáknak összeállított feladatok, tehát elvileg nem veszélyes, habár kinyílós kismamáknak nem ajánlják. Nekem a relaxálós azért nem tetszett, mert azért kifizetni ha jól emlékszem bérlettel volt 1800 egy alkalom, hogy lebegjek, hát azt luxusnak tartom. Akkor veszek egy uszoda belépőt és lebegek egyedül, én egy kicsit mozogni akartam az egész napos irodai ücsörgés után. Hát arra tuti!

KépKép
Kép
krista

Sziasztok!

Upszi, mennyit írtatok! :o
Mágnes: én is írtam már, hogy szédelgek. De mintha mostanában csökkent volna. Lehet, hogy ez változó. Nem csináltam vele semmit egyébként, csak megpróbáltam többet inni, mert egyébként nagyon keveset iszom.
Pisilés: nálam bevált, hogy ha kell is pisilni, akkor tudom, hogy igazából nem kell és elterelem róla a figyelmem. És tényleg elmúlik. Szóval elég jól kibírom addig, amíg muszáj. :)

Kép
Kép
tinu

Ja, még azt akartam írni, hogy nekem is szokta rugdosni a babó a húgyhólyagomat, de akkor nem állandóan kell pisilni, csak egy pillanatra, olyan tűszúrásszerűen. Nagyon furi érzés.
Cicmerák: én biztos nem akarnám kilyukasztani a lányom fülét, dehát ízlések és pofonok. Nekem nem tetszenek a fülbevalós babák. Az enyémet első osztályos koromban lőtték ki és egyáltalán nem fájt, nem is féltem tőle, szóval semmi traumatikus élmény nem volt és nem is rúgkapáltam. :)

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Hát egy pár ismerősömnél a csecsemősnővér simán kilukasztotta. :shock:

Nálunk úgy néz ki gyógyul a kukitéma. Szerda volt a mélypont, akkor felkelt este 11kor és szabályosan remegett, üvöltött, mert nem akart pisilni. Annyira sajnáltam. Már könyörögtem, hogy pisilje le nyugodtan az ágyat is akár, csak engedje el. Meg kenem neki hűsítőkrémmel, és úgy néz ki az bevállt. Már kezd olyan felnőttes kukija lenni :oops:

Málnalevél: Én anno a 34. héttől ittam, első héten egy pohárnyit, azután kettőt, asszem fél literig mentem el. Szerintem iszonyú szar ize van :x Én kórházi felvételt követően, úgy hogy csak egy sima mesis fájással mentem be, rá három órára megvolt Gergő, metszés nélkül.
Szóval ha húzzuk addig, én fogom inni a vége felé. :wink:

Az én pocim veri a százat, mindjárt mutatok képet, azért ne nézzétek a koszos fürdőnket :)

Kép

Jól elkapott a nosztalgiázás, az első képen egynapos a fiam, a másodikon egyhetes:

Kép

Kép

Üdv, és jó hétvégét mindenkinek!

cic
cicmerák

Kata: hát akkor az embereink hasonlóak, ő is küldetett nekem már csokrot futárral. Ünnepeknél a virág nála soha nem maradhat el. De mondom, egyébként nem az a folyékony, nőilélek simulékony, cuppogós típus.

Na akkor remélem ez a gátizom torna majd segíteni fog a vizelési gondokban. Már nagyon várom.

Megkaptam a homeopátiás golyókat, kíváncsi vagyok mennyire fognak használni a migrénes rohamokhál.

Ma voltunk du. férjemmel bababoltban, de mást nemis néztünk, csak babakocsit. Megmutattam neki, amit kinéztem, tetszett, de kilőve, mert három nemtetsző színben lehet csak kapni. Bordó, szürke-rikitózöld, fekete-sötétk. Az utolsó szinben jól néz ki, dehát nyáron nem lehet egy fekete kocsiba betenni a gyereket, gutaütést kap szegény. Na nem baj, biztos találunk még másikat. Viszont kaptam kismamafarost! Egész jól néz ki, és nagyon kényelmes.

Korena, te is nagyon szép kismama vagy, nagyon jó a frizud, és szép igazi csávós pocid van. Atya ég, milyen vékony lehettél, ha így nézel ki plusz 7 kilóval. Hát ez csak apocakodra ment! Ngyon aranyos a kislányod, lesz majd gondotok, ha beindulnakrá a pasik......kedves papának biztos lesznek álmatlan éjjszakái, hogy mi lehet a szőke kis hercegnővel.

Jó pihenést mindenkinek!
Vendég

Sziasztok,

Akkor végre meg van a csempénk!!!!:) Még sem a fürdő sem a WP nincs kész, holnap kezdjük a felrakást. Eddig csak a csempe volt leverve.

Tegnap este másfél óra alatt nagy nehezen választottunk egy csempét, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen padlót is rakni, mert az nehezebben szárad egy napig nem lehet rálépni, stb. Így már eleve meg volt kötve a kezünk.:( Végül egy zöld világoszöld kombináció melett döntöttünk. Nem jól, mert mire hazaértünk és a fiúk felhorták a 7.re a csempéket, már nem is tetszett. Zöld fürdő??? Ráadásul a sötétet terveztük felülre, ami jól összenyomta a volna az amúgy is pici lukat. Így ma vissza a boltba és szerencsénkre visszacserélték, és megvettük helyette azt amit már az elején is kinéztük, csak drágállottuk.( az eredeti tervekhez mindenképpen.) Most paldózunk, csempézünk és mindent amitől az elején meg akartuk kímélni magunkat.:)

Cic,

Nagyon édes Gergő a karodban, ahogyan mosolyog:)

csernusn

Jó reggelt mindenkinek!

Bár látom ma még senki nem írt.
Én most nem voltam 2 napig, alig győztem olvasni, mennyit írtatok.
Már 3 napja olyan szarul vagyok, elkaptam valami náthafélét, éjjelente nem is tudok aludni, még a net közelébe sem volt erőm jönni. Tegnap már nem bírtam tovább, első utam a dokihoz vezetett, és közölte velem, amitől amúgy is tartottam, hogy semmit nem vehetek be. Csak valami kanalast kaptam a torkomra. Meg valami kenőcsöt az orromra. Hát nem tudom, mikor mászok ki belőle, ráadásul most hallottam egy nénitől, hogy neki egy ilyen fertőzéstől ment el a 6 hónapos babája. MOndjuk a doki azt mondta, hogy amíg nincs lázam, addig nem kell megijedni. Hát szerencse, h ogy én nem vagyok egy ilyen ijedős fajta.

Fülbelövés!
Mivel szakmabeli vagyok, azt ajánlom minden lányos kismamának, hogy 6 hetes kor után minél hamarabb lövesse be a fülecskét, mert ez a legjobb a babának is. Én 6 heteseknek elég sokat lőttem már, volt egy pici sírás, és kész. 10 perc után már el is felejtették, mi történt velük. A lövés a legjobb, mert az nem fáj nekik, csak zsibbadást éreznek. Azért sírnak, mert megijegódnek a durranástól. Ezzel szemben a szúrás sokkal lassúbb folyamat, és jobban szenvednek. Szóval irány a legközelebbi kozmetika és tessék lövetni. Nagyobb gyereknél, 4-5 éveseknél sokkal nagyobb macera, mert hisztisek, és volt olyan nálam is hogy a másik lukat 1 évvel később lőttem be, mert hazaszaladt a kislány. Nekem egyébként anno úgy szúrta ki a mamám barátnője, és nagyon rossz élményeim voltak ezzel kapcsolatban, mert a szúrás után egye vérzett, és nem pont a lukba rakták a fülcsit, hanem mellé, így 4 luk volt a füleimen. És csodálkoztak, hogy miért ordítok. Szóval a lövés a elgbiztosabb. Remélem tudtam segíteni ebben a témában.

Pisi! Én éjjelente egyszer kelek fel , és ha vásárolni indulok, én is szugerálom magam, hogy mindjárt otthon leszek, és így tényleg ki lehet bírni.

Pocakforók gyönyörűek! Masjd én is csinálok valami friss fotót.

Andi ! Én már rég a 70-esekhez tartozom, hogyhogy nem vetted észre. Most éppen 74 kg vagyok. és 59 voltam a terhesség előtt.

Egyenlőre ennyi. Így is nagyon hosszúra sikerült az i :oops: romány.

Kép[url=https://lilypie.com]Kép
[/url]http://b1.lilypie.com/rRFUp1.png
kviki73

Bocs a hibákéárt. még nem vagyok túl jól, alig látok. :cry:

kviki73

Sziasztok!

Viki: a helyzet az, hogy én már a terhesség előtt is a 70-es tábort gyarapítottam. :) :) Sajna, sosem voltam egy nádszál. Amolyan teltkarcsú típus, talán. A 170 centimhez persze lehet, hogy mégiscsak sok egy kicsit, de eddig örülök, mert összesen 1,4 kiló jött rám, az is az első 2-3 hónapban, azóta gyakorlatilag 10 deka. Most vagyok ugye a 23. hétben, ha innentől nem kezdek el úgy hízni, mint egy nem is tudom mi, akkor talán nem lesz gond. A pocakom az rendesen beindult mostmár, de a mérleg hál'istennek nem leng ki. :) :) Különben is, nem érdekel! Szoptatni fogok, ez szilárd elhatározás (remélem, tudok is) és akkor majd szépen leolvadnak a kilók. Legalábbis ezt mondják legtöbben. Úgy legyen!! :)

Andi

Kép
andykamama

Sziasztok,

Winnie
Hat a MOMPark fittness medencebe en nem ajanlom a bemenetelt,plane ha hajlamos vagy a fertozesekre.Kicsi a medence es sok orat tartanak benne naponta,ugyhogy a tisztasaga kismamanak szerintem nem tul biztonsagaos.Bar en medencebe nem megyek babasan,csak nyilt vizbe nyaron esetleg,de ha valaki vallalkozo szellemu :wink:
Hat a 3ora nekem sem tul jo,akor megyek az oviba a gyerkocert,vele meg tan megsem kene oda menni,mert be nem all a szaja :lol: Majd megnezem en is hogy mikorlesz az erdekes resz es akkor megoldom valahogy a neninkkel aki neha vigyaz Alexra.
Enyem szopis parna is macis,vajszinu-barna szinekben.

Andy
Igazad van,ritka madar de imadom :wink: En meg mindig azt mondom hogy ne vegyen darga ajandekot,elega virag,de arrol sem elhet lebeszelni :wink:

Krista
Mi is 7 eve vagyunk egyutt,ebbol 5 ev hazassagban :D

Cic
Szegeyn Gergo,remeljuk hamarosan elmulik neki.
Nagyon cukik a kepek ,a hasad meg tok fura de nem tunik lanyosnak,na itt dolnek meg a teoriak hegyes hassal kapcsolatban :lol:

Viki
Hat babasan nathas lenni az tenyelg kiszuras.En az oscillocinumot ajanlom a homeopatia alkalmozhato babasan is es gyorsan hat.
A kamillas inhalalas is sokat segit.

Szep hetveget,
Kata

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Képzeljétek, tegnap este a párom elvitt vacsorázni! A vacsora altt türelmesen végighallgatta, hogy miket kell még venni és mikor, sőt reagált is rá, hogy ezt ne halogassuk, meg hogy ő akar légzésfigyelőt, stb.! :D Aztán meg elvitt kocsikázni a rakpartra. Ott imádok este gyönyörködni!
Megemlítettem neki a honlapot, és nem tudom, hogy volt-e rá jelentkező, de azt mondta megcsinálja, ha nem gond, hogy a legalapabb lesz esztétikailag..

Mi is hét éve vagyunk együtt, és 4 éve házasok :)

Cic:
Nagyon édesek a képek ,a kisfiad igazi kis huncut! :D

Az én fülemet anno 2 hónaposan lyukasztották ki, annak a néninek köszönhetem, hogy kiderült a csípőficamom. Akkor még nem volt kötelező szűrés, és ő vette észre!

tinu:
Nálam is érdekes ez a szédelgés... Általában délelőtt van, délutánra el szokott múlni. Szerencsére legtöbbször délután vezetek. :D

Kiederült, hogy ma még nem festünk.... Van olyan falrész, amelyiket újra kell glettelni.... Remélem megszárad holnapra, mert akkor még egy hetet ki kell bírnunk!

Na most megyek, kiszökött az eb!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hahó,
na utolért engem si a székrekedés, de jó durva formában. Ma elmentem patikába, hogy valami kismamabarát dolgot adjanak, vettem is hashajtó gyógyteát, amire a patikus tuti mondta, hogy ihatom, erre a belsejében írva van magyarázattal, hogy szoptatósok és kismamák nem ihatják!!!!

Mérgemben megittam 3 dl vizet, rá 5 szilvát és nyakonöntöttem 2 dl tejjel.....na van eredmény!

Viszont ma reggel tüsszentettem az ágyban, és erre úgy begörcsölt a pocakom, hogy még a könnyem is kicsordult! Mi lehetett ez???

Mágnes: hát ezek után nem szeretnék panaszt hallani a férjedre! Aranyos lehetett. Használd ki az ilyen romantikus pillanatait!

Cic: szép nagy a pocakod, hát igen egy a fiú/lány elmélet nálad tuti megdőlt, de szerintem ha összenézzük Korena és az én pocómat, akkor megintcsak azt mondom, hogy nincs a formának és a nemnek semmi köze egymáshoz. Édes volt Gergő baby korában! Jaj, már úúúúgy várom!

Niki: végül milyen szín mellett döntöttetek?

Andy: micsoda? 4 kg ez a szopipárna? Nem is gondoltam ebbe bele. Hát a kg-hoz gratula, akkor csak tényleg a pocid nő!
Vendég

MOM wellness
Én kb 5 hónapon keresztül jártam oda minden héten egyszer aquanatalra és soha nem lett semmi bajom pedig nem kenegettem magam semmivel. Pedig én az a típus vagyok akinek már minden féle nyavalyája volt.
Az mondták, hogy extra figyelemmel fertőtlenítik a medencét főleg a kismamák miatt, minden óra elött nyomnak bele fertőtlenítőt.

Szilvi
Nyúlnak a méhtartó szalagjaid és ezek bazi érzékenyek én is pár hete ha tüsszentek akkor lehajolok elötte ha állok, ha fekszek felülök és így nem fog annyira fájni, mert a tüsszentésnél még egy kicsit húzol rajtuk.

KépKép
Kép
krista

Krista: köszi, megnyugtattál, és ki fogom próbálni a tanácsod. Nagyon szar érzés volt, és baromira megijedtem!
Vendég

Sziasztok!

Lelkiismeretesen végigolvastam a legutóbbi jelentkezésem óta és jegyzeteltem is. úgyhogy a türelmesekre számítok elsősorban innentől.
Akkor csak sorban.

Szana!
A mellszívók egy részét nálunk ki lehet próbálni. Medela Harmony és Avent ISIS , valamint Medela Lactina Electric bérelhető. Pont azért (a kéziek), hogy megtudd melyik jön be. Akkor azt lehet beszerezni tartósra. www.tiva-med.hu

Korena!
Ha tényleg ki kell emelni a bimbót szopi előtt, akkor ha nem elég a mellszívó, akkor is van számos megoldás. Egyrészt szopis tanácsadók meg is tudják mutatni, hogyan lehet bekaphatóvá tenni az ilyen ciciket, másrászt az Avent mellszívón kívüli nagy találmánya a Niplette, amit a tejbelövellésig nyugodtan használhatsz szülés után. Tudod, honlapunk-mellápolás, niplette választásokon át megismerheted. Ami az elektromos mellszívókat illeti. Az Aventről nincs gyakorlati tapasztalatom, de jópofának látszik. A Mini electric a Medelától állítólag adapterrel olyan jó, mint a nagyipari, míg elemmel nem egy tigris. A nagyipari halkabb, mint a mini. Az avent nem tudom milyen hangos. Attól függ mennyi tejet szeretnél lefejni és hogyan csinálod. Nekem mkét deddel nem okozott gondot napi 2.5 dl plusz lefejése (leadtam) kézi aventtel. De praktikusan akkor fejtem, amikor az egyik ciciből az aktuális baba táplálkozott. Ő beindította a leadó reflexet, így 5 perc alatt lejött mondjuk 100 ml. Addig amíg csak a szopira koncentrál a ded, addig nem gond, mert utána kicsavarja a kezedből, ha arra alkalma adand. Hogy mennyire kellhet egy mellszívó egy nem 24 órás roomong in-es helyen arról lehet olvasni a szüléstörténetek között. A saját tapasztalataim ott vannak lejegyezve. Már ha valakinek van kedve böngészni a társalgóban.

Gyerekmosópor, öblítő: Ha valaki macerakönnyítő tippekre kiváncsi, akkor bármikor tudok túlélőket mutatni a családunkban akinek a ruháját a legritkább esetben mostam külön. Ha nagyon aggódtam a mosópor miatt, akkor duplán öblítettem. Ez a barátnőmnél is bejött, neki még a férje sem használhat arcszeszt, mert annyira illatanyagallergiás. Öblítő helyett pedig ecetet is lehet használni. És a ruhák nem lesznek ecetszagúak, bármilyen furcsa is ez.
A mosódió jól hangzik. Már rendeltem is mintacsomagot.
Gyerekruhák gyümölcspüré foltjai: fehérítős program domestossal, 90 fokon, dupla öblítés ecettel, napon szárítva. Ennek még semmi nem tudott ellenállni. 1-2 ruha veszett csak oda. De azokat úgysem hagytam volna a ruhatárban. Portörlésre így is jók. :D

Tünde!
Igen, postán is küldünk csomagot. Sajnos az utánvétet a vevőnek kell kifizetni. Felmerült a futár mint olyan. Lehet, hogy az olcsóbb...

Kriszta!
Kis korkülönbség valóban lehet gáz a pocakosság alatt. Ez idő alatt tanultam meg és Zsombi is, hogy a 1.5 évesek sokmindenre képesek, ha muszáj. Mint pocakkeményedős kismama nem voltam hajlandó cipelni. Egy ekkora gyerek is képes felsétálni a harmadik emeletre, ha fogod a kezét, vagy kimászni a kádból ugyanilyen segítséggel. Büszke is voltam rá. Felöltöztetésre Prücsnél a tévézés vált be. reggelente 20 perc mesefilmnézés van nálunk felöltöztetés céljából. A nagynál már gáz, mert nem öltözik, mert figyel, de akit öltöztetsz, annál tuti. A reggeli... Biztos azt mondanám, hogy akkor nem eszel édes fiam, csak ebédnél. Biztos megtanulná hamarosan, hogy a hiszti nem megoldás. Mert nemhogy reggelit nem lehetne elérni vele, de hideg vizes arcmosást helyette. Ha ezt kellő szigorral adtam elő és nem volt megingás részemről, akkor elég hamar (10-50 alkalom :) ) eredményt lehetett elérni bármilyen témában.

Kata!
Igen, az emailcímre küldött leveleket én (is) olvasom. Szeretettel látunk a tanfolyamon :D

Ha már szóba került a Garmastan kenőcs. Anno csodákat énekeltek róla. Zsombi várása alatt feltúrtam a patikákat mire végre találtam. Aztán rájöttem 2 dologra: 1. Ha a baba jól van mellen, akkor nem sebesíti ki a bimbót. Becsszóra! Az érzékenység pedig nem kikerülhető.
2. Ha már sebes, akkor a leghatékonyabb krém a Purelan. 100% lanolin. Ha nem vagytok allergiásak a birkára, akkor 24 óra alatt kisebb sebeket teljesen begyógyít. Nálunk van.... :D

Beszti!
Rókus. A falszerkezetek készen vannak az új szülőszobán, berendezve még nincs. Egy kád biztos, nem tudom, hogy van-e nőgyógyász aki levezetne kádban szülést... A franciaágyat pedig én javasoltam szülőágy helyett, és a főorvosnak is tetszett, mert olcsóbb is, mint egy 3 milás ágy. Kiváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle. A pénzes szobában már ki lehet járni a 24 órás rooming int jelenleg is. Már két biztos esetről tudok, amikor ez sikerült. :D

Ildikó!
A katicás baba gyönyörűséges!!!!
Lassan rádöbbenek, hogy össze kellene szedni pár dolgot a dednek.
Pár lányos ruhát már szereztem, de a készleteket fel kellene mérni....Gyerekágy csak akkor lesz, ha a nagyoknak lesz emeletes. Még mindenki a szétszedett ágyában alszik. Az úgyse fér be a hálónkba. De ez azt jelenti, hogy szerezni kell egy mózeskosarat. Ha láttok valahol valami szimpatikusat, akkor szóljatok! Eddig mindig kölcsönben volt.

Pasik és ruhák.
Babaruhát én már véletlenül sem mutatok. Viszont amikor meglát a gyerekeinken valami újdonságot a Kedvesem, akkor hajlamos megdícsérni, ha tetszik. Az sokkal jobban esik, mintha úgy kell kicsikarni belőle valami figyelmet. Valószínű elképzelni sem nagyon tudják, hogy milyen lenne a ruhában egy igazi baba, amíg nem látják. akkor lehet, hogy elolvadnak tőle. Még azt is el lehet nézni nekik, ha arra hivatkoznak, hogy persze a gyerek tetszik, nem a ruha.... :wink:

Brigó!
Részvétem a férjed miatt. Beszélni nem lehet vele? Biztosan nem hagynám annyiban....

Andy!
Sokat nevettem a tévé mögötti takarításon. Ennél tipikusan nőibb, férfibb hozzáállást nem tudtam volna leírni. ..

Ilgya!
A bőgés hihetetlen. Már amikor Zsombit vártam megjelent, azóta is tart. Olyan dolgokon hatódok meg, ami a racionális énem méy csodálkozását váltja ki. Kedvesemét is kiváltaná. Szerencsére előtte elég jól sikerült titkolni. felnőtt folmeket hálistennek ritkább. Node meseolvasás közben amikor elcsuklik a hangom?! A gyermekcsék eddig hálisten nem tették szóvá, de nem hiszem hogy előttük is olyan jól leplezném.

Málnalevéltea és pisilés
Prücs előtt én is kerestem, bár felmerült, hogy ott a málna apósoméknál, tán szedni kellene és megszárítani. Persze nem lett belőle semmi a 38. hétig. Nem is baj, elvégre fura lenne, hogy egyik nap még tokolitikumot szedek be (Bricanyl és társai) másik nap pedig málnalevélteát iszom. Aztán jött ez a 37 perces tágulás és rájöttem, hogy teljesen marhaság lett volna. akkor a gyerek az apját nem várta volna meg. És szülhettem volna Zsombi fiammal kettesben, aki akkor már majdnem 2 éves volt.
Most sem igen lesz rá szükség, hiszen Kismanó már most irányban áll és szedi széjjel a szeméremcsontomat. De legalább nem rugdossa a hólyagomat, viszont konzekvensen a köldökömön szeretné kidugni a sarkát. Ez sem az igazi. De éjjelente legalább nem kell hikomat létemre gyakran feltápászkodni, csak a kisebbik ded éjszakai pisitúrái miatt. Így is hosszú idő, amíg összerendezgetem csípőcsontjaimat.

Pocifotó nincs, mert Prücs leejtette a gépünket még nyáron, azóta nem működik az objektívmozgató, így bekapcsolása sem teljes. De remélem szülésre lesz másik, vagy megjavítják addigra...Most a Kedvesem csak a feji oldalamnál szeretne segíteni ,meg fotózni. MÁST NEM. Ezek az ő szavai.

Mára talán ennyit :D
Szép álmokat!

Snoopy
30. hét körül
snoopy

szekrekedes: nem tudom, h melyikotok ajanlotta a glicerin kupot, de bejott es nagyon koszi! hihetetlen elmeny volt mar elso alkalommal termeket latni a kagyloban:)

nem tudom, h volt-e mar szo rola, de kerdeznelek titeket, h h alltok az alvassal? en kb. egy honapja nem aludtam melyalvasban szerintem egy percet sem. ha vegre sikerul a rugkapalastol elaludnom, akkor hulyesegeket almodok, hol az aznapi esemenyekrol, hol pedig a babarol (altalaban remes dolgokat:().
igy aztan mikor felkelek - es teljesen mindegy, h 3 vagy 10 agyban toltott ora utan - hullafaradt vagyok. ez azert is bosszanto most, mert eppen a szakdolgozatomat irom, ami igencsak igenybe veszi az agyamat.
nem tudom, h ez normalis-e es ha igen veget er-e egyszer vagy csak akkor, ha a gyerek mar betoltotte a 18-at, remelem, h nem.

KépKép
felixanyul

Felix: én még jól tudok aludni, csak a párom horkolása esélyes, hogy felébresszen, ha nem alszom elég mélyen. :D De gondolom, ha nagyobb lesz a babó, akkor már nagyobbakat fog rúgni és zavaróbb lesz... Viszont a rossz álmok azt jelentik általában, hogy valami nagyon stresszel és szorongsz tőle, amit álmodban próbálsz feldolgozni. Biztos hozzájárul ehhez a szakdoli írása is, ami sosem szokott olyan stresszmentes időszak lenni. Lehet, hogy többet kéne töltönöd relaxszal? Egy kis fürdő, vagy zenehallgatás, vagy más, ami téged kikapcsol?

Kép
Kép
tinu

Snoopy,

Annyira jó, hogy írtál, mert rájöttem mitől van 30 hetesen a szeméremcsont fájásom.:) ezek szerint feszíti szét a babó, és készülődik a születésre? Akkor nemkem sem kell majd málnalevél teát innom???

Egyébként néha leszakad a hasam, de ha a párom hátulról odajön és megemeli két oldalt, akkor el is múlik? Pedig szerintem nem olyan nagy a hasam. De biztosan elkellene egy hasfogós bugyi, vagy maga csak a hasfogó része.

Krista,
A tüsszentés utáni hasszúrás, görcsölés nálam is meg van, gondolom ezzel együtt kell élnünk még egy pár hónapig.:)

Székrekedés,

Nekem mondjuk nincs akkora, de úgy gondolom, hogy kialakult az aranyér nálam, amit annyira sajnálok, mert eddig büszke voltam, hogy a családban nekem nincs egyedül.:( Ez a tehesség és szülés után megmarad????

Deszilvi, végül kék világoskék márványos lesz a fürdő mag a WC, de sajna még mindig csak a WC-nél tartunk. :8 Lesz még komplett vízvezetékcsere, meg minden.... De ez a 3. nap, de a lakás az úgy néz ki... Már várom, hogy vége legyen.

Ja az Obi tök rendes, mert szó nélkül visszacserélte az összes csempét, sőt, ami felmarad felújítás után, azt visszaveszi, ha sértetlen.:) De másik oldalról meg tök szar, mert lámpát persze rittig nem tudtunk venni, mert olyan ufó lámpát akartunk, és amieléyik mintából volt kerekek, abból nem volt félkör és fordítva, és persze minden kiválasztott darabból, már csak egy volt.:((((

Na most megyek, mert somlóit kértek ebédre a fiúk.:))) Még szerencse hogy tegnap főztem mára így csak sütit kell csinálnom:)
Ti hogy tudtok több napra főzni? Én akármennyit főzök, aznap tuti elfogy.:) Sokat eszünk????:)))

csernusn

Sziasztok!
Székrekedés:
Most volt benne részem. Háromnegyed órát "trónoltam", apa már kaparta a budiajtót, hogy neki is kéne. Végül átment anyósomékhoz :D Én meg ültem a budin és csokit zabáltam... :D

hasszúrás:
Nekem is régóta van, tüsszentéskor, köhögéskor, vagy , ha hirtelen kelek fel. Atz olvastam, hogy ilyenkor oldalra kell fordulni, és a kezed a szúrára kell tenni, kicsit simogatni, hogy kiálljon a görcs..

Na segítsetek nekem! Végre eldöntöttük, hogy elmegyünk 4D-s uh-ra. Csak azt nem tudjuk hová! Ha valamelyikőtök járt Pesten bárhol uh- ajánljon valamit, mert a neten össze- vissza vannak az infok..

Tegnap este kicsit megijedtem. úgy fájt a hátam, hogy nyilallt oldalra, és panna is szokatlanul nyugosdt volt. Reggel nem ébredt velem, a párom már simogatta, ébresztgette,de semmi. Tisztára pánikba estem! Végül nagy nehezen aktivizálta magát. Annyira kis aktív szokott lenni, hogy szokatlan, ha 2-3 órán át nem érzem..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Niki: én azt olvastam a neten, vagy a Kismamában, hogy a terhesség alatt kijött aranyér elmúlik a szülés után.
Mágnes: szóval te is azok közé tartozol, akinek a csoki a "hivatalossal" szembeni hatást ér el? :D Állítólag a csoki hasfogó, de a páromnál inkább a megindító, nálam meg semmilyen hatást nem vált ki.
Na megyek muffint, meg palacsintát sütni.

Kép
Kép
tinu

Mágnes!

Én Schöpf- Merei-ben voltam 4d -n. Nagyon meg voltam elégedve az eredménnyel. Időpontot kell kérni, és időre be is hívtak. A vizsgálat kb félóra volt. Az egészet felvették dvd-re, kaptam 4 db képet, és csináltak még 19 képet, amit a netről tudtam letölteni.
Nem tudom emlékszel -e a képemre, mindjárt becsatolom mégegyszer, hogy lásd. Ja bejelentkezni lehet telefonon( 4764455) vagy a neten( www.mamakalauz.hu/babavízió). Kép

kviki73

Viki!
Most néztem az oldalukat. Az árban tényleg benne van ennyi minden? Nem kell a képért és dvd-ért külön fizetni??
Most hívtam a brendont, ott 9000+ 3500 a dvd, 990 a fénykép (egy darab).

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ja és mégegy kérdés :D Vinni kell dvd lemezt magammal, vagy ott adnak?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes!

Nem kell vinni semmit csak a kiskönyvet. A dvd a sajátjuk, arra veszik fel az egész vizsgáőlatot. Leletet is adnak, ez sok helyen nincs. Tehát a 13 ezerért kapsz egy dvd, és négy darab képet papírra nyomtatva( nem fotopapír), jó minőségűt. A többi képet pedig a a kapott kódszámmal tudod a netről letölteni. Meg elmondják, hogy előtte érdemes enni inni, hogy fennt legyen a baba. Én 27 hetesen voltam, és nagyon jó minőségű képeket tudtak csinálni. Ők azt mondják egyébként, hogy a 20 és 30 hét között érdemes menni.

kviki73

Viki!
Hát nagyon köszi, a férjem nem hitte el, hogy ennyi minden benne van! Jelentkezek is, remélem nem kell sokat várni a vizsgálatra!
Jujj! Már alig várom!!!! :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Már régóta meg akakrom kérdezni, csak mindig elfelejtem: Ismeritek a Bába válszol c. könyvet? Én úgy irigylem azokat, akiknek ilyen védőnőjük van, mint a könyv írója. Olyan sok jó tanácsot tudnak adni.

Félixanyul,
nem tudom, hiszel-e a homeopátiában, de talán tudok segíteni:

Kép

Lassan nekem is aktuális lesz keresnem vmit, mert kora hajnalban felébredek napok óta, és nézegetem a plafont meg macerálom Apát pár órán át. :(

Mágnes
, a wc-n etted a csokit?
:roll:
Vendég

Még teszek egy mai pocis képet, sztem hihetetlenül nagy a koromhoz képest:

Kép
Vendég

Tünde!

Boldog szülinapot Zitusnak :)

cic
cicmerák

Sziasztok!

Mi nem voltunk itthon a hétvégén,így jól lemaradtam megint...na de majd most ....

Szombaton voltam dokinál is a szokásos 4 hetes kontroll vizsgálaton,nem soká kell mennem megint uh-ra,és laborba is elküldött. Említettem neki a haskeményedéseket,ami végül is nem olyan vészes,de gondoltam,hgoy megemlítem neki...megnövelte a 3X2 re a magnézium adagomat( és nem kell szednem az elevitet).JA és kíméltes életmódot javasolt és apát is nélkülöznöm kell,október közepe után mindenképp... :? :shock: :shock: :shock:

Winnie!
Így már értem a kenőcsöt ,bocs :oops:

Rákérdeztem az Istvános topikban és a dokimnál is a tanfolyamokra, és szerdánként van,de valamelyik nap én is bemegyek vérvételre és utána nézek tűzetesebben....,igaz én nem tudok menni,ha szerdánként van,mert minden szerdán Cini Muzsikára járunk délelőtt a Dáviddal,délután meg angol tanfolyam :shock: pedig, ha lett volna valami számomra érdekes téma,bizti elmenetem volna. :roll: Ja már látom,hogy időközben sikerült kiderítened a tanfolyamokat.....az én dokim azt mondta,hogy mindegyj,hgoy melyikre megyek be...mindig más a téma

Akkor ti is jókor költöztök???Nem irigyellek.És legalább sajátba?
Konyhagépeket sikerült vennetek?

Andykamama!
Ne aggódj vagyunk egy páran a 70-esek táborában....! Mi 70-esek tarsunk össze :wink:

Köszi,hogy megosztottad velünk a szopipárnás címet,lehet,hogy én is fogok rendelni,egyre többet foglalkoztat a dolog....

Mágnes!
Tök ari vagy,köszi.

Sikerült visszaköltözni a hálószobába? :D

Én is imádom a tejberizst.
Kutyuli meglett?

Tinu!
Üdv a táborban!(70)
Nekem Magne B-t ajánlott a dokim a keményedésekre,de tényleg előbb konzultálj a sajátoddal.

Szilvi!
Vízelési inger ügyben látom már megnyugtattak a többiek.Én általában három kijárásssal meguszom éjszaka :)

Mit tanítasz?(Bocs,ha már irtad)

És mi az a kismamafaros? :oops:

Mot!
Mi is Cserkeszőlő felé vettük az irányt a hétvégén,Nagyréven voltunk :wink: Remélem jól telt a hétvégétek.

Ez a "gyengébb idegzetűeknek" nagyon jó volt :mrgreen: az én páromnak nagyobb bi-bi :wink:

Kataa!
Bocsi,valamit nagyon benéztem :oops: a védőnéniddel kapcsolatban....

Olyan nehéz pihenni napközben,pedig tudom,hogy a házimunka megvár,de akkor is.....
....még éjszaka is sokszor fent vagyok,(valahol olvastam,hogy ez a harmadik harmad felé teljesen normális, úgyhogy csatlakozom a nem alvósok táborához... :wink: )

Én csokit,meg bon-bont vittem a csecsemősöknek,gondoltam örülnek annak is,de nagy sajnálatomra,egy másik szobában fültanuja voltam két nővér (nem csecsemős,de akkor is ledöbbentem)beszégetésének,amint éppen legagyizzák az előttem lévő kismama ajándékát,na azóta nincs csoki se :?

A 85/50 peres vérnyomás se semmi,és máskor is alacsony?Ez tényleg szédületes :P

Alex van a hordozós képen? Annyira kis cuki!Nagyon édi-bédi baba volt.

Ja és a férjeded az csúcs,azt hittem ilyenek csak a mesékben léteznek :D

Szana!
Örülök,hogy minden rendben volt az uh-n!

Korena!
Visszatérve a csecsemősökre,teljesen igazad van,joggal várjuk el tölűk a szaktudást és a kedvességet, de sokszor ők is csak kedvességet várnak tőlünk(tisztelet a kivételnek).

Nekem is van némi folyásom ,kaptam is rá valami kúpot,majd hétfőn ki váltom,nem mondott rá a dokim semmit. :?

Nagyon helyesek vagytok a lányoddal együtt,akkor neked lesz segítséged bőven,biztos nagyon várja már a kistesót Evelin.

Niki!
Mostmár ne dogozzál annyit! És üdv a táborban. :wink:
Bizti nagyon szép lesz a fürdőszobátok!

Cic!
Kicsit azért irigykedem,hogy ti már mindennel kész vagytok, mármint a szobával meg ilyenek....az olyan jó érzés....

Jó,hogy felvetetted ezt a fülbevalós témát,nekem is el kéne gondolkodnam rajta,hogy mi legyen,az Istvánba kifúrják tényleg a nővérkék is.Majd megemlítem apának.

Jók a Gergős képek!és a pocakos is.
És én is ilyen szülést kívánok mindenkinek,mint a tiéd volt Gergővel.

Jujj,a kukitémával is beletrafáltál.....nekem is meg kéne már mutiznom a doki bácsinak a Dávidét,mikor kell lejönnie teljesen a bőrnek?(Kata,Beszti és még a nagyobb fiús anyukák! érdekelne a ti véleményetek is)
Minden pelenkázásnál lehuzogatom úgy kb. félig és kitisztítom,de nem jön le teljesen,ezt kb. 1 éves kora óta,persze fürdésnél még alaposabban,de akkor se jön le teljesen,csak félig,ez normális?

Tünde!
Én is sok boldogságot kívánok Zitának a szülinapján. Miket kapott a nagylány?
Bizti nagyon klassz lehetett a videó,amit csináltál róla,olyan gyorsan telik az idő,nem csoda,ha elérzékenyültél.

És tényleg szép nagy a pocakod!

Krista!
Várjuk a fótót és a méreteket! :wink:

Viki!
Remélem jobban vagy már!

Köszi a tippet a fülbevalóval kapcsolatban,azt hiszem nem is gondolkodom tovább rajta.....

Snoopy!
Nagyon jó a honlapotok!
És tényleg kitettél magadért! :wink:
Az teccet,hogy Ildikónak is és Ilgyának is megszólítottál. :wink:
Köszike a túlélős tippeket a kiskorkülönbséghez,én fogom őket alkalmazni.
A Garmastan kenőcs Dávid születése előtt ott áll felbontatlanul :D én is bekészültem,és szerencsére nem volt rá szükségem,lekopogom,de egyszer se sebesedett ki a bimbom,szerencsém volt végig.
Örülök,hogy neked is tetszett a katicás baba,annyira beleszerettem,ahogy ott lógott,úgy éreztem,hogy nem hagyhatom ott,olyan mintha suttogta volna,hogy vigyél haza....
Majd figyelem a mozekosarakat,nekem is olyan szimpatikus...

Felixanyul!
Teljesen normális,hogy nem bírsz aludni mélyalvásban,nem akarlak elkeseríteni,de később még rosszabb lesz.(majd megkeresem azt a cikket,az olyan jól leírja,hogy mi s történik bennünk,és miért vannak ezek a dolgok....)

Bemásolom a cikket,hátha mást is érdekel:

UGORJON,AKIT NEM ÉRDEKEL HOSSZÚ:
A terhesség utolsó hónapjaiban testi és lelki okok akadályozhatják a nyugodt alvást. A probléma megszüntetéséhez természetes gyógymódokat is igénybe lehet venni.
Az álmatlanság a terhesség egyik tipikus panasza. A helyzet a harmadik trimeszterben lehet a legrosszabb. Ebben az időszakban ugyanis a leendő anyuka szervezete nagy mennyiségű hormont(elsősorban progeszteront) termel, amely módosítja a központi idegrendszer működését, és ezzel izgalmi állapotot idéz elő.
El kell fogadnunk, hogy a terhesség megváltoztatja az életünket, és ezen belül az alvási szokásainkat is. Lelkileg készüljünk fel arra, hogy ezentúl lefekvés után nem fogunk azonnal elaludni. Ez az első lépés a nyugodt álom felé.

Utolsó harmadban

A harmadik trimeszterben további zavaró tényezők jelentkezhetnek.
Ilyen a fokozott gyomornedvtermelés miatti gyomorégés, az izomgörcs és a gyakori vizelési inger.A kicsi is kezdi magát egyre szűkebben érezni a pocakban, és gyakran kihasználja a több helyet, amikor a kismama fekszik, hogy mozogjon és rugdosson, ezzel gyakran felébresztve
édesanyát. A szüléshez közeledve a nő szervezete elkezd endorfin hormont termelni, amelynek élénkítő hatása is zavarhatja a kismama álmát.
Végül, de nem utolsósorban a terhes nő lelkiállapota is zavarhatja a nyugalmát. Ahogyan közeledik a nagy nap, a kismamára gyakrabban
törhetnek rá a félelmek és az aggodalmak.
A terhes anyák negyede az utolsó trimeszterben szinte nem tudja nyugalomban tartani a lábát fekvés közben. Gyakorlatilag állandóan
úgy érzi, hogy mozgatnia kell azokat. Ez a panasz jellemzően este jön elő, főleg elalvás előtt: időnként három-négy óra is eltelik, mire az anya le tudja hunyni a szemét. Ez a tünetegyüttes a szülés után szinte azonnal és magától elmúlik. A gond a B12-vitamin és a vas hiányából adódik.
Figyelmedbe ajánljuk még:
Alvás várandósság idején (cikk)
Mamatesttartás (cikk)
Szorult helyzetben - A székrekedésről (cikk)
Mi használ terhességi hányinger ellen? (tudásbázis)
Terhesség végi ödéma (bedagadt boka) csökkentésére mit lehet tenni? (tudásbázis)
Igaz-e vagy tévhit, hogy ha a kismama sokat simogatja a terhesség alatt a hasát, az koraszülést okozhat? (tudásbázis)

Gyógyfüvek

Ha a leendő anyuka nagyon izgatott, elképzelhető, hogy egy pohár kamillatea már nem elég a nyugodt alváshoz.
Rendkívül hatékony teafűkeverékek is kaphatók, elsősorban gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban és nagyáruházakban. De a kismama mindenképpen kérdezze meg orvosát, és csak az ő jóváhagyása után fogyasszon teafűkeverékeket!
A legelterjedtebb keverékben kamilla, macskagyökér, ezüsthárs (molyhos szódok), Golgota-virág és mézfű található. Ezt a keveréket
csepp formájában naponta kétszer vagy háromszor is lehet alkalmazni.
A kúrát esténként, elalvás előtt húsz cseppel érdemes kezdeni. Ha néhány nap alatt kiderül, hogy nem használ, érdemes húsz cseppet
vacsora után bevenni, a másik húszat közvetlenül a lefekvés előtt.
Ha pedig az anyuka egész nap ideges és feszült, akkor húsz cseppet reggel vegyen be, húszat pedig este. Ugyanez a keverék teafű formájában is kapható: néhány percig forrásban lévő vízben kell
áztatni a filtert. Naponta két csészével ajánlott belőle fogyasztani.
A galagonya rendkívül hasznos szívbántalmakra, ezért különösen indokolt a használata szapora szívverés, tachycardia esetén, amely tipikus panasz a terhesség idején. A galagonyának nyugtató hatása is van, ezért azoknak a kismamáknak is ajánlott, akiknek a vérnyomása
magasabb a kívánatosnál. Akinek azonban alacsony a vérnyomása, kerülje fogyasztását!
Az orbáncfű az álmatlanság klasszikus gyógyszere, különösen amikor aggodalmak, félelmek állnak annak hátterében. A leendő anyuka ugyanis gyakran megrémülhet a szüléstől, vagy attól tarthat, hogy
majd nem fogja tudni megfelelően ellátni anyai feladatait, esetleg rosszkedvű a teste elváltozásaitól.

Két jó tanács:

1. Ne keverje a gyógyfüveket és a gyógyszereket: elképzelhető, hogy hatástalanítják vagy túlságosan felerősítik egymást!
2. Bármilyen gyógyfűkészítmény, ásványi anyag használata előtt kérje ki nőgyógyásza tanácsát!
Ásványi anyagok
A leendő anyuka ásványi anyagokkal erősítheti szervezetét: mivel ezek az idegrendszerre hatnak, az elalvásban is segíthetnek.
Az egyik leghatékonyabb a kálium: jelen van például a banánban, a sárgabarackban és a grapefruitban. Az izomgörcsök megelőzésében is
segít. Szükség esetén érdemes vízben oldódó tasakokat vásárolni: napi egy tasak elegendő ebből az elemből. Az adagolást az orvos határozza meg!
Az is lehetséges, hogy a szervezetből hiányzik a magnézium, amely az élelmiszerekben ritkán fordul elő. Az ásványi anyag pótlásával megelőzhetők a jellemző terhességi panaszok, mint a fejfájás, a
hányinger, a magas vérnyomás, sőt még a terhességi mérgezés is.
Testhelyzet
Az utolsó trimeszterben az oldalt fekvés ajánlott a nyugodt alváshoz. A kismama vegye körül magát pármákkal, támassza meg magát minél kényelmesebb pozíciót keresve.
Az oldalt fekvő alvás elsősorban azoknak az anyáknak okozhat gondot, akik hozzá voltak szokva, hogy a hasukon alszanak. Háton nem
ajánlott feküdni: a méh elnyomja az ütőereket, ezzel lelassítja a méhlepénybe és a magzathoz jutó vért, sőt még vérnyomáscsökkenést is okozhat.
A nyugodt elalvásban az is segítheti az anyukát, ha a lefekvés egy kis rituálé szerint zajlik: halgasson halk zenét, olvasson, vagy igyon nyugtató hatású teát.

Gyomorégés

A gyomorégés is akadályozhatja a kismamát az elalvásban. Az égető érzés azért jelentkezik, mert utolsó trimeszterre jellemző emésztési
nehézségek miatt az ételnek több savra van szüksége a megszokottnál, és ez a sav időnként feltör a gyomorból a felső emésztési traktus felé.
Kerülni kell a bőséges vacsorákat, és legalább egy-két órát kell hagyni a vacsora és a lefekvés között! Vannak ételek is, amelyek segítenek kezelni a problémát. A tej helyett például érdemes joghurtot fogyasztani. S olyan készítmények is kaphatók, amelyeket kifejezetten erre a panaszra fejlesztettek ki.

A nyugodt álomért

A pihenés menetrendjének ugyan nagy egyéni eltérései lehetnek, de vannak szabályok, amelyeket érdemes betartani a nyugodtabb alváért.
- Csökkentsük le az ágyban töltött időt azokra az órákra, amikor valóban alszunk!
- Igyekezzünk mindig ugyanabban az időszakban lefeküdni!
- Tartsuk be az étkezések pontos menetrendjét!
- Napközben mozogjunk, ne este!
- Ne fogyasszunk koffeint (a cigarettát és az alkoholt már nem is mondjuk) az esti órákban!
- Ne dolgozzunk éjszaka, és kerüljük a késői hazatéréseket!
- Ne használjuk a hálószobát nem odaillő cselekvésekre (tévézés, evés, munka)!
- Ne együnk nehéz ételeket vacsorára, mert megnehezítik az emésztést, és késleltetik az elalvást!
- Altatót a terhesség első három hónapja alatt szigorúan tilos szedni, és később is csak orvosi ellenőrzés mellett javasolt!
Aki jól alszik, könnyebben szül!

A pocak elvette a nyugodt álmot? Vigyázat: ez azt is jelentheti, hogy nehezebben fog menni a szülés.
Egy friss amerikai felmérés szerint aki jól alszik, könnyebben szül.
A San Franciscó-i University of California School of Nursing nemrég megjelentetett tanulmánya szerint azok a terhes anyák, akik éjszakánként hat óránál kevesebbet alszanak, hosszabb vajúdással hozzák világra gyermeküket, és körükben a császármetszések aránya is nagyobb (négyszerese-ötszöröse a jól alvókéhoz képest). ,,Többet kellene pihenniük" állítja Kathrin Lee, a tanulmány szerzője, aki szerint ,,a jobb pihenésért több időt kell a lepedők között tölteni"
Persze könnyű mondani. Megtenni azonban sokkal nehezebb. Egyrészt mert az álomnak nem lehet parancsolni, legfeljebb elő lehet segíteni az eljövetelét. Másrészt pedig egy tíz kiló körüli hasi tarisznyával nem olyan könnyű elaludni. Harmadrészt pedig ha hozzávesszük, hogy a leendő anyuka milyen félelmekkel fekszik le, akkor máris itt a kétség: bármilyen tudományos is az amerikai
felmérés, mintha szem elől tévesztette volna a valóságot.

Forrás: Anyák Lapja
ilgya1

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Hát eddig is tudtam, de ismét megbizonyosodhattam róla, hogy Magyarország gyönyörű. Cserkeszölő, Cibakháza, Tiszakürt (Arborétum), Csongrád - hát valami fantasztikusan szép helyek!!!!

Kellemes napot Mindenkinek!

Tündérke tegnap este nagyon aktívan rugdosott!!! :)
mot

Sziasztok, jó reggelt!

Mivel már a második írandónál tartok, ezért megint a 2 ablakos megoldást választom :)

Cic, tök jók a képek, ez már igazán méretes pocak! Az 1 hetes babódról a kép pedig zseniális!!! Igazi modell lesz ebből a gyerekből! ;)

Szilvi, mi az a kismamafaros? :oops:

Viki, jobbulást!
Sok tea, meg hagymatea! :))) és homeobogyókkal nem akarsz próbálkozni? A Belladonna is jó, meg az elején a prüszkölős fázisban asszem az Aconitum-ot ajánlották nekem...meg infralámpa is segített nekem!

Székrekedés, nekem még nincs, de kezd nehezedni a téma... Így esténként szilvázom.

Hasszúrás: nekem bal oldalt, köldökmagasságban van, ha sokat állok, de ha leülök, elmúlik.

Mágnes!
Én a Kárpát utcában voltam, nem is tudom, már melyikőtök ajánlására. www.4dultrahang.hu, nem tom, hogy kell linkelni, de ez a cím.
És nálunk is nagyon ficánkol a kisasszony, nálam is alig van alvási periódus. ez most még jó, de remélem, ha kibújik, nyugisabb lesz :)
és érdekes, engem is fog a csoki :)
látom, hogy azóta már kaptál más tippet is :)

Ilgya, ja, sajátba költözünk, csak engedélyekkel egyelre gáz van, így hiába áll már tök jól a lakás / ház, és nagyban burkolnak, kérdés, hogy mi lesz a jogi helyzettel. Pedig nagyon jó lenne már ott babázni, főleg, hogy anyuék két utcányira lesznek... konyhagépet nem vettünk végül, csak néztünk. nem megy az nálunk oan gyorsan ;)
és én már lassan a 80 felé tendálok... :oops: :oops: :oops:

ha jól látom, végére értem.
És akkor íme egy pocakfotó:

Kép

A narancs, piros összeállítást ne nézzétek, ez aznap így sikerült :oops: no meg a háttérkupit sem....

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok,

Neknuk is jol telt a hetvege,szombaton vendegek jottek es dicsertek a foztomet :wink: aztan meg elhoztama gyerek ruhakata batyamektol,annyi minden van hogy semmit nem kell mar vennem, igy is kb 15 rugdalodzo+30 kezdo bodyja lesz az ocsinek :shock:
IKEA-ztunk is,vettem tarolokat amik majd jol jonnek a szobajaban.
Tegnap meg Gyermekvasutaztunk,hat igazi elmeny volt nekem is,kb 20 eve nem voltam,mindenkinek ajanlom akinek mar van egy nagy gyermeke,plane meg ebben a jo idoben :lol:

Magnes
Apara akkor nme elhet panasz.A honlap felajanlas nagyon jo otlet,koszi elore is.

Deszilvi
A tusszentesnel teljesen termeszetes ez,lazulj el utana es gyorsan elmulik.

Snoopy
Irok is neked mindjart.

Flexi
A csajok mar leirtak sok mindent,dea lenyeg szerintem hogy napkozben faraszd le magad,setalj,mozogj es este mar ne egyel nehezeket.Engem is gyorort ez elso babassagnal,de most mar Alex lefaraszt es ulve kepes vagyok eluladin,pedgi a heten amr itthon vagyok es napkozben azert va nidom pihenni is :D

Niki
Szerintem a munkatol erzed hogy leszakad a hasad.Meddig vagy meg? Az aranyer (bar nekem sosem volt) elmulik szules utan,de az biztos hogyha egyser mar volt akkor barmikor visszajohet...
En nem nagyon fozok tobb napra,max megmarad egy adag,az meg megya melybe es maskor jol jon :wink: Mar tudom mennyi kell harmunknak.

Magnes
En is Karpat utcaban voltam :wink: Ajanlani tudom csak.

Tunde
Zitanak boldog elso szulinapot :!: :D A pocid szerintem azert is tunik nagyobbnak hiszen nemreg szultel :lol:

Ilgya
Na akkor nem olyan veszesek azok a kemenyedesek.Hat a 36.het utan szerintem nem igen ajanlott apaval oromkodni...legalabbis anno nekem a masik doki mondta,Majd jovo hetfon megkerdezem a dokinenit mit szol hozza?:)
Maskor sem amgas a vernyomasos,de most neha extra alacsony.Bar a multkor mar 120/70 volt,csak neztem hogy mi van :lol:
A kepen a batyam gyerkoce van,ovek a hordozo :lol:
Apa tenyleg csucs,tegnap szo nelkul kiporszivozott,mert most nem tud jonni takicsaj,nyaral. Anyuektol elhoztam az atkatlanito porszivot es az osszes agybetet megcsinaltuk,undorito mi jott ki beloluk.Babacska kokuszmatracat is ,utana meg kitettuk a napocskara szelloztetni. :D
Kukitemaban en kicsit mast kepviselek:Alex korul van metelve.Csecsemo koraban megcsinaltattuk. Nalunk ez csaladi hagyomany.A noverem 3 fianak (kulfoldon automatikusan csinaljak ) is ez van,meg a ferjem csaladjaban is mindenkinek,ugyhogy nem volt kerdes.Nagyon orulok hogy igy donottem mert Alex kortarsainak gondot okoz ez,tobbnek kell mutet is,es legalabb Ot nem most kinzom ezzel.
Minden doki mast mond,van ak iszerint ne piszkaljuk a gyerekt 3 eves koraig a huzogatassal,aztan vagy megoldodik magato lvagy nem :? Ban aki huzogatta neki megsem lett eredemenye.En azt mondom egy sebesz ha megnezi ,megmondja hogy csak letapadas van vagy szukulet.Mert a szukulet a gazosabb,azt kell muteni is.

Winnie
Szep pocid van mar neked is :D Koltozeshez kitartas,soxora papairmunka neheziti meg.Remelem hamarosan mar csinosithattok is :wink:

Ilgya,Winnie,
Ti messze laktok a korhaztol? Mert en azert is valasztottam most is kozelit ,mert kocsival 5 perc .

Na szep napot
Kata

Kép
Kép
kataa

Mágnes, nem is mondtam, szóval tökre örülök én is a honlap felajánlásnak, akkor gyűjthetnénk minden hasznos infót oda (pl snoppy értekezését a mellvédő, stb krémekről, amit tuti elfelejtek, mire odajutok, aztán kereshetem vissza.... :wink: )

Kata, mi most az albiban a 2. kerben vagyunk, ez kicsit messze van, no meg hegy, kérdés, hóban hogy jutunk le, így mindenképpen szeretnénk beköltözni, az új lakás Zuglóban lesz, az sincs nagyon közel, de azért sokkal jobb....

KépKép

KépKép
winnie27

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?