Új privát üzeneted érkezett!

Na,nem sikerült feltenni a képet, túl nagy. Ha a férjem átméretezi este, felrakom.

Kitty
kitty123

Még mindig próbálkoztam a kép felrakással, végül is sikerült, de miért lett ilyen szörnyű nagy? Mit kell csinálni, hogy normális méretű legyen a kép, nem ilyen átláthatatlan nagy? Segítség!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Mi hetvegen atrendeztuk a szobat. Helyet csinaltunk a haloszobaba a pici agyanak. Most olyan furcsa. Mar csak azert is, mert olyan uresnek tunik, mivel nincsen meg meg az agy. De 2 het es megyunk vasarolni. Penteket ugy varom mint a fene. Ugyanis akkor megyek uh-ra, megint lathatom manokat. Kép

Kata,
voltal hetvegen a baba boltban? Ha igen, milyen volt?

Brigi,
szerdan talalkozunk, remelem nem lesz addig semmi gond. De sokat nem fogok tornazni, nem akarom ujra meghuzni a hasam.

Leone,
szerintem gondold meg, hogy 30-31 hetesen kiutazol-e. En nem mondanam, hogy rosszul vagyok, de azert fajdogalt a hasam. Persze lehet, hogy nalad ilyen nem is lesz.

Eszty 30+0
eszty

Hali!

Megint én vagyok a képeimmel. Megküzdöttem velük. A profilomból kivettem a képet, és csináltam egy albumot.
Itt megnézhetitek:

http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=1570&page=1

Kitty
kitty123

Szia Kitty!
Én már meg is néztem a képeket! Nagyon szép lett. Jó ízlésetek van. Csak egy baj van, hogy még túlságosan nagy a rend. Kép
Kertes házban laktok?
Tudsz még akkora hassal aludni?
A két kicsi lányod nagyon izgul már?

Evelin
velina

Sziasztok, Jó reggeltKép

Olyan szépen zuhogott a hó, jó sokáig bámultam reggel az ablakbólKép De ami a lényeg: eljöve az utolsó hetem a munkában! Hú,de nagyon vártam. Jó lesz otthon, rengeteg a tennivalóm. A saját csomagom még nem állt össze, sokmindent be kell még szereznem. Soha nem voltam még kórházban, igy a listák alapján válogatok.Kép Praktikus ötlet a barátnőmtől, megosztom Veletek: saját borotvát vigyetek, a kórházban életlen vackokkal esnek majd nekünkKép

Hétvégén elég vacakul voltam. Baba nagyon élénk kedvében volt, amit a bordáim, s a gyomrom bánt igazán. Szinte egész szombat du. feküdtem, s vasárnap este is reklamált, amikor a fotelban heverészve próbáltam TV-t nézni. Úgy kinyújtózkodott (próbált volna szerencsétlen), olyan volt a pocakom, mint aki karót nyelt...És akkor jött a gyomorsav..brrKép Megbeszéltem Vele, birja még ki ezt az 1 hetet, utána már valóban csak Vele foglalkozom.

Azért a TESCO-ba elvánszorogtunkKép Vettem 990,- Ft-ért 2 db-os csomagban rövidújjú body-t. Az egyuk zsiráfos, a másikon kék mackófejek vannak, tengerészsapkában. Finom pihepuha pamut.Kép A többi babacucc nem tetszett. A Kenguru Gold-ban szebbek vannak (XIII. ker. Gyöngyösi sétány legeleje, a Duna Plaza-val szemben van a lakótelepen). A DORINA kismamacicifix...háát, nem tudom, rajtam nagyon rútul nézett ki, középen túl vastag, és az anyagát is durvának találtam. Vadászom tovább, vagy marad az Anita. A Csalogány utcában említettetek egy kismamaboltot, ahol vannak melltartók. Hol található az a bolt pontosan?

Cumimelegítőt mindenképpen vesztek? Arra akkor is szükség van, ha kezdetben csak anyatejjel táplálkozik a baba? Azt hiszem, csak akkor szerzem be mind a cumimelegítőt, mind a mellszívó készüléket, ha a pici megszületése után szükség lesz rá, addig nem.

Kitty már a 38. hétben jár! Kép Nagyon izgulok, kié lesz a tavasz első babájaKép Kitty nagyon vigyázz magadra ebben a csúszós időben! Ez vonatkozik Mindenkire!Kép

Szilvus
32+3

(Evelin, ezek a számok a heteket+napokat jelentikKép
szilvus

Sziasztok!

Evelin!
Hát még tényleg látszik a szobán, hogy csak a kislányom babája lakja. Lesz ez még másmilyen is.
Amúgy a 30. hét táján sokkal rosszabbul aludtam, mára egy éjszakai pisitúrán kívül alszom, mint a bunda. Jó is, mert ilyen szülés után nem lesz.
A két kislányom már tényleg izgul, reggel mindig az az első,hogy megnézik, még itthon vagyok-e.
Kérdezetd, hogy kertes házban kaunk-e. Hát kertünk az van, nem is kicsi, de sorházban lakunk.

Szilvus!
Hát most,hogy esik a hó, tényleg lehet,hogy síkos az út. Szerencsére nem nagyon kell már mászkálnom. És mivel a férjem szokás szerint vidéken van,Apu elvisz bevásásárolni. Persze én a múltkor itthon a lépcsőn akartam hasraesni, de ösztönösen inkább a kezem, meg a fejem ütöttem be. Hiába, már az egyensúlyom sem a régi.

Nekem eddig nem volt cumisüveg melegítőm, nem is volt rá szükségem. Folyadékként csak szopiztak a lányaim, aztán már rögtön a pohár jött.Remélem így lesz most is. Igazad van, ha mégis kell még később is be lehet szerezni.

Kitty
kitty123

Leone!
Utazás ügyben megértem a dilemmádat. Az én húgom is Londonban lakik már 3 éve, és nagyon hívott, hogy ősszel (tavaly) menjek ki hozzájuk. (Bár én már kétszer voltam kint: először egyedül két hétig, utána a férjemmel 5 hétig). Meg is beszéltük, hogy pár napra kimegyek repülővel (korábban busszal voltunk), de "közbeszólt" Tomika. Először úgy gondoltam, hogy azért kimegyek, de a 12.hétig egyfolytában rosszul voltam, utána meg már nem mertem nekiindulni. Így nem tudom, milyen lehet terhesen repülővel utazni, de a buszt semmiképp nem javaslom (24-26 óra az út, nem lehet előre helyet foglalni stb.). Szóval Neked kell eldönteni, hogy mi legyen. Amúgy London csodálatos hely, teljesen más világ. Én is alig várom, hogy újra kimehessek. Annyit még tudok, hogy az orvosi alapellátás a magyaroknak ingyenes (államközi szerződés alapján), de nem tudom, mi tartozik ebbe bele (esetleg az angol nagykövetségen meg lehet érdeklődni).
Mi megbeszéltük a párommal, hogy amint Tomika akkora lesz, hogy nyugodtan elindulhatunk, azonnal megyünk.

A keményedést én még eddig nem éreztem (ill. egyszer, de az korábban volt), pedig már a 34.(majdnem a 35.)hétben vagyok.

Nekem a legnagyobb gondom az alvással van (negyon remélem, hogy a fogammal már nem lesz gond a szülésig). Egész éjjel forgolódok, próbálkozom párnákkal, de ez se sokat segít. Egy csomószor föl kell kelnem WC-re. Reggel nem győzöm kipihenni az éjszakát. Még jó, hogy nem dolgozom, így délután tudok aludni 1-2 órát.

Kitty!
Nagyon szép a babaszoba. Nagyon tetszik a szekrény és az egész. Én egyáltalán nem bánom, hogy nálunk is fehér a fal, mert tényleg könnyű tisztán tartani, és lehet azt is dekorálni.

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Kitty!

Nagyon szép a babaszoba!

Leone!

Én a helyedben elmennék, hisz nem a sivatag közepére mész ahol nincs kórház, hanem egy európai fővárosba.
Menj el egy biztosítóhoz, és köss utas biztosítást az utazás időtartamára, ha netalán tán mégis be kellene menned ott bármilyen egészségügyi intézménybe, akkor a bizti fizesse.

Nekem a kislányommal mikor terhes voltam semmi gondom, problémám nem volt a 30. hét táján sem, tehát én tuti belevágnék. A terhesség nem betegség, hanem állapot!!! - én legalábbis ezt vallom. Mi az előző babával mikor várandós voltam megjártuk Németországot busszal, Görögországot repcsivel, és itthon is nagyon sokat jöttükn mentünk országon belül kocsival. Annyi, hogy nem vezetek olyan sokat, mert nem férek be a kormány mögé. Repülni ha jól tudom orvosi engedély nélkül a 36-37- hétig lehet, de ez nem biztos, ennek nézz utána.

Visszatérve a Dorina melltartóra: nekem bejött, annak elenére, hogy nem a ruhatáram legszexibb darabja. Kép
Mivel vastagabb anyagból van, tudtam fehéríteni is annélkül, hogy úgy jártam volna vele, mint a 4500.- Ft-s Anita melltartóval: az X. mosás fehérítés után szinte szétmállott. Tehát a Dorina sokkal strapabíróbb volt. De ugye izlések és pofonok...
goczane

Sziasztok!

A hétvégén átbeszéltük férjecskémmel a babaszoba témát, és arra jutottunk, hogy mégiscsak külön szobában lesz már a kezdetektől. Igazából azt nappalinak akartuk berendezni, vendégággyal, de inkább legyen Bazsókámnak saját szobája, ahol majd apát sem zavarjuk éjszakánként Kép

Kitty,
nagyon tetszik a babaszoba, nektek festett a fal vagy tapétás? Nálunk festve lesz, de szeretnék rá én is valamilyen figurás díszcsíkot Kép

Evelin,
érezd jól magad közöttünk Kép Én debreceni lány vagyok, illetve születésem szerint miskolci, de dolgoztam a klinikán 4 évet, szomszédasszonyunk pedig a szülészeten csecsemős, szóval ha kell egy kis protekció, szólj nyugodtan Kép

Mi is lassan elkezdünk vásárolni, holnap megyek dokinénihez és védőnénihez, és elnézünk a barátnémmal a Lehel téri boltba, bababútorügyileg Kép Hátha találunk valami szépet.

Lányok, nektek mikor kezdett el kifordulni a köldökötök? Nekem még mindig lyukas a hasam Kép EGyébként aludni én is nyűgösen tudok, sehogy sem jó, pedig hol van még a vége!

Móni
25+1
kirmon

Sziasztok!

Csak egy hétvégét hagytam ki, s úgy le vagyok maradva az olvasással, hogy alig győzömKép

Utolsó látogatáson voltunk az anyósoméknál, még a szüleim, +egy Békéscsaba-Pest van hátra, s utána nem utazgatunk. Ugyan még van 2 hónap, de végre találtam egy jó dokit, jó lenne, ha nem másnál kéne babikát világra hoznomKép

Üdvözlet mindenki újnak a topic-on. Csak kapkodom a fejem a neveken, témákon, rengeteg hasznos információn!

Leone, mi múlt héten vettünk babakocsit- előtte szerintem az ÖSSZESet megnéztük, ami Pesten fellelhető. A 10.boltban már kimondottan rutinosnak éreztem magam. A nagykerekű nagyon jó, de állítólag fordulni nehéz vele, pl. egy bevásárlás alkalmával meglehetősen bonyolult. A bolygókerekű állítólag csak sima utakon jó, bár profi módon tudsz vele fordulgatni szűk helyen is( ja, és ez könnyebb, de kisebbek is a kerekei- kicsit merevebb). Mi ráleltünk álmunk kocsijára, közepes méretű kerekek, az első 2(pár) kerék bolygósítható (tehát fixálható is). Mivel többfunkcióst szerettünk volna, hogy újszülött kortól is használható legyen, így az átfordítható kar is alapköv. volt. Vicces, de kocsivásárló túrák legelején GŐZÖM sem volt, mire kell figyelni, s míg a férjecském a gyakorlati részek után kutakodott- a nagy műszaki ember, engem a színek kötöttek le. Persze, mert csak nézegettünk. Na de múlt héten még az eladó szája is tátva maradt, mikor előadtam egy szuszra, milyen kocsit szeretnénkKép

Ja, fitogtattam divatcica szókincsemet, úgymint: " mikor érkezik a tavaszi kollekció? " Tul.képp. a világos, vidám színekre lettem volna kíváncsi, de mikor kimondtam, a párom is felkapta a fejétKép

Mariann, Leone, sok sikert a vásárláshoz!

Bogi, csodaszép szoba várja a babátokat!

Na sziasztok, kicsit bő lére eresztettem a mondaivalómatKép

Móki
30+4
móki

Sziasztok!
Brigi!Köszi az infót!
Leone!
Nekem már ált iskolás korom óta tetszett a Kornél név, meg is állapodtam magammal, hogy ha egyszer fiam lesz így fogom hívni.Utazás:én nagyon jól éreztem magam a 30-31. hétben, még most is(33).Az alvással vannak problémáim,de ez nem országfüggő.Én elmennék.
Mi már szinte mindent megvettünk, bár nagyon nehéz abbahagyni a vásárlást.Kép
Velina!Üdv közöttünk!Kellemes babavárást!
Szép napot mindenkinek!
F Kata (32+6)
filep_katalin

Sziasztok!

Leone: nem tudta megmondani hogy mi volt az oka, lehet hogy a front mert akkor jött a jó idő után a nagyon hideg.

Gabi
33+5
már csak 44 nap

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!
Igaz nem sokat szoktam írogatni, de mindig olvasgatlak benneteket! Amúgy régebben írogattam, csak mostanában már nem netezem sokat így inkább csak olvasgatok!
Most várjuk az első babánkat, kisfiú lesz, de még a nevét nem tudjuk, de vannak már tippeink, Április közepére vagyok kiírva most járok a 28. hétben.
Szeretnék kérdezni tőletek: mostanában a gyomorszájam környékén zsibbadást szoktam érezni, és nem nagyon akar elmúlni! Ez szerintetek mitől lehet? Nyomja a baba, vagy mi lehet? A hátam az nekem is szokott fájni, hol a sok üléstől, hol meg attól, hogy sokat állok, és az alvás sem megy jól mostanában.
Hát röviden ennyi! További szép napot nektek, pihengessetek sokat.
Üdv mindenkinek! Melinda
melinda24

Sziasztok! Kép

Hétvégén bevásároltunk Kép Még nem mindent, de nagyrészét megvettük a dolgoknak. Voltunk a MegaToys-ban, ott vettünk egy csomó apróságot. Az IKEA-ban vettünk kiságyat, a Brendonban pedig babkocsit és autós hordozót.

Leone Kép
A mi babakocsinknak közepesen nagy a kereke (nem óriási), bolygósítható az első kereke, átfordítható a tolókar, összecsukható, újszülött kortól használható (teljesen vizszintesre lenyitható), sötétkék az alapszíne, és macik vannak rajta mézes bödönnel Kép

Bogi, Kitty Kép
Nagyon tetszenek a babaszobák. A fal nálunk is fehér, tényleg könnyebb tisztán tartani.

Móni Kép
Az én köldököm is lyukas még Kép Szerintem nem fordul ki mindenkinek. Persze, egyre kisebb a lyuk nekem, még akár ki is fordulhat...

Cumisüveg melegítőt mi sem veszünk. Én bízom abban, hogy sokáig tudok majd szoptatni, és akkor nem lesz rá szükség. Ha mégis kell, akkor azt szülés után bármikor megvehetem. Mellszívót sem veszek, egyáltalán fogalmam sincs, hogy milyet vennék....ha kell, akkor azt is majd a későbbiek folyamán.

Tegnap voltunk az első szülésfelkészítő előadáson. Nagyon sokan voltunk bezsúfolodva egy kis szobába, alig volt a végére levegő. A gyomromat egy kissé megviselték a premier plánban készült diaképek a szülésről, de azért tudtam éjjel aludni Kép Az orvosom tartotta az előadást, és a szülőszoba vezetőnője. Két hét múlva mutatják meg a szülőszobát, az újszülött osztályt, és a baba-mama szobát.

Ma megyek tornázni, és utána a gyógytornász tart felkészítőt a kisapukáknak Kép Már nagyon várom! Kép

Lenne egy kérdésem. Vettem klassz anyagokat az IKEA-ban, ágynemű huzatot szeretnék varrni Nándinak. Tudnátok tanácsot adni, hogy mekkora paplan és párna hutazot varrjak? Az ágyunk mérete 120x60 cm. Többféle méretet láttam, és teljesen tanácstalan vagyok. Akinek már van, lemérné nekem? Kistakarót is majd magam szeretnék varrni, nem vettem készen.

Üdv,
Pumukli
28+6
pumukli

Már 2 napja eléggé fáj a szeméremcsontom. Normális ez szerintetek? Tágul? Vagy miért?

Pumukli
pumukli

Sziasztok, Jó reggelt!

Pumukli
Szerintem előbb vedd meg magát az ágyneműt, sima natúr szinben és arra varrd a huzatot/huzatokat. Többféle méretű ágynemű van, azért. Nekünk kétféle méretben van , az egyik csecsemőnek való, egészen kicsi, a másik nagyobb, az már kisgyereknek is jó, nem rácsos ágyba. Ha kistakarót (kocsitakarót) szeretnél varrni, akkor vegyél 1 métert dupla széles anyagból (140 cm), középen egyszerűen vágd ketté, kézzel, szines fonallal pelenkaöltéssel varrd kőrbe és máris kaptál 2 db babaplédet Kép (én polár anyagot vettem). De az egyik feléből készithetsz hálózsákot is, igy pedig egy kis "garnitúrád" leszKép
Holnapra megmérem Neked mindkét ágyneműt.
A szeméremcsontnál én is érzek némi nyomást néha, szerintem a baba feje koccan olyankor odaKép

Szilvus
32+4
(és már +11 kiló )
szilvus

Sziasztok!

Brigi,
holnap megsem megyek tornara, dokim eltanacsolt meg tole. Azt mondta, hogy amig nem vizsgal meg, addig nem jarjak. Jovoheten megyek hozza, majd meglatjuk, hogy akkor mit mond. De neked tovabbra is jo tornat kivanok.

Pumukli,
szerintem azert faj, mert tagulsz. Ennekem is fajt.

Melinda,
ennekem is volt mar olyan, hogy a gyomromnal bizsergest, zsibbadas felet ereztem es csak akkor volt jo, ha kiegyenesedtem. Gondolom ez a gyomor miatt.

Viszont egyre tobbszor kemenyedik be a hasam. Ugyan csak par masodpercre, de egyre tobbszor. Ha nem is erzem mert allok, onnan tudom, hogy olyan erzesem van, mintha mar regota tartogatnam a pisilest. Remelem nem nagy gond ez meg.

Eszty 30+1
eszty

Sziasztok!

Pumukli!
A szeméremcsont fájás teljesen normális, nekem is kb. a 28. hét környékén kezdett el. Azt mondta az orvos, hogy a csont tágul. Később jobb lesz, gondolom, ha megfelelően elmozdultak a csontok.

Kitty
38+0
kitty123

Szilvus Kép
Köszi, jó lesz, ha holnapra leméred... Nem akarok kész ágyneműt venni. Polárból akarok takarót csinálni, és arra húznám a huzatot, hogy mégse a műszálas anyaggal érintkezzen a bőre. Kocsitakarót is szeretnék, azzal azért vártam, hogy mégis milyen színű lesz a babakocsink.
Te, mint a topik legprofibb varrónője (elég hízelgő? Kép ) tudod, hogy milyen anyag lehet a RENFORCÉ ? Egyik bébi burdában ajánlja hálózsák anyagnak.

Pumi
pumukli

Kitty Kép
Meddig fájt Neked? Csak, hogy tudjam, hogy mire számítsak....

Pumukli
pumukli

Pumukli! Kép

Én ahogy emlékszem kb. 2-3 hét volt. Meg is ijedtem akkor, felhívtam a dokit, hogy ez nem azt jelenti-e,hogy nyílok, de megnyugtatott, hogy ez csak a csont.

Kitty
kitty123

Köszi Kitty Kép
Én is ettől tartok nagyon, csak nehogy kinyíljak. Még korai lenne... Mikortól nem számít koraszülésnek? A 37.héttől? Azért is félek, mert túl nagy a babócám...

Pumukli
pumukli

Pumukli!

Hivatalosan a betöltött 37. héttől nem koraszülött a baba. A 28. héten még nálam is nagynak látták a babát, a 36. héten meg már teljesen átlagos méreteket produkált. Még nem bizti, hogy nagy lesz.
Nálatok milyen gyakran vizsgálnak? Mert itt a 26. hét körül leveszik a hüvelyváladékot, akkor megnézik a méhszájat is, egyébként nem vizsgálnak, az orvos szerint jobb nem bolygatni. Ha a legutolsó vizsgálatnál nem látták, hogy nyílsz, nem lehet gond. Én is végig drukkoltam, hogy csak húzzam ki a 28. hétig, utána a 30.ig, aztán a 36.-ig. Pedig nekem a 26. héten már 2100 volt a CX. Aztán már betöltöttem a 38. hetet, most meg azon izgulok, hogy nehogy így maradjak, mert mostanra már minden bajom megszünt. Szóval nálad is minden rendben lesz, még drukkolhatsz majd, hogy ne hord túl.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Nekem a szeméremcsontom nem fáj hanem egyszerűen feszít, ahhoz tudnám hasonlítani amikor a tolófájások vannak és elmúlik a fájás, de a következő fájásig érzed ahogy a babafeje feszít.
Nem tudom ez normális e a 34 hét kezdetén, de majd csütörtökön kiderül hogy a méhszáj hogy áll. Már nagyon kiváncsi vagyok rá.
Tegnap elég sokat keményedett a hasam, voltak közte erősebbek is meg olyan is ami nem fájt. MOst kezdem érezni hogy már közeledünk a szüléshez, csak még 3 hetet bírjon ki.
Hajnalban nagyon mocorgott a baba és akkor elkezdtem hozzá beszélgetni, hogy szeretném ha gyorsan megszületne, és könnyű szülés lenne, meg ilyeneket mondtam neki. Aztán elaludtam és azt álmodtam hogy megindult a szülés irány a korházba, és csak annyi időm volt hogy felfeküdjek az ágyra már nyomtam is és megszületett Réka. Nagyon jó volt.

Ti hogy szoktatok beszélgetni a picivel hangosan vagy csak gondolatban.
Én ha erősen rágondolok és gondolatban beszélek hozzá, arra is szokott reagálni.

Nálunk a 34. héten veszik le a hüvelykenetet, tehát ez is vár még rám.

Kitty te voltál már CTG-n?

Karmennel vajon mi lehet, remélem jól vannak.

Jó hosszú lettem

Gabi

Kép

gabi1

Kitty Kép
Kb. másfél hete vizsgált meg az orvosom. Zárt volt a méhszáj, 2000-et írt a kiskönyvbe, és mondta is. 3 hét múlva megyek ismét vizsgálatra. Eddig 6 hetente rendelt vissza, most mondta, hogy 4 hét múlva találkozunk.
Múlt héten az uh-on mondta a doki, hogy ha a végefelé elöregszik a lepény, akkor lelassul a baba fejlődése...Talán nem lesz óriásbébink Kép Meg is kell szülnöm valahogy Kép
Ne izgulj, csak nem maradsz így Kép De rossz lehet a túlhordás, várakozni, hogy na, mikor indulunk...

Pumukli
pumukli

Sziasztok!

3 napot nem írtam és alig bírtam elolvasni a sok mindent, amit írtatok. Mindenekelőtt voltam a Praxisban, felteszek ide egy képet a kicsi fiamról(már biztos, hogy fiú, egyértelműen látszottKép :

Kép

Szóval, nagyon tetszett a 3D, csak olyan rövid volt!!!
Aztán elindultunk bababolt túrára és vettünk is egy kocsit.
Eszty, a Lehel úti bolt szerintem tök jó, igaz először majdnem kifordultam, mert kicsi volt a hely, sokan voltak és nagyon zsúfolt volt. Aztán csak bementem. Nagyon sok minden van és szerintem jók az áraik. Ott vettünk végül babakocsit: a színe nagyon tetszik bordó és kockás, nagy kerekes, több funkciós, átállítható a tolókar és sok-sok extra volt hozzá: két lábzsák, mózeskosár, esővédő, pelenkatáska és mindez 38 ezerért. Örültem neki, mert a MEgaToysban ez 60 körül volt. SZóval, felhagytam a babonával és elkezdtem a vásárlást. Kép

Brigi, a tegnapi tornáról már lemaradtam, meg szerintem már a holnapiról is, beszélni akarok ugyanis a dokimmal, mert nekem viszonylag sokat keményedik a hasam, hogy mennyire javasolja ő ezt a tornát. Aztán, ha azt mondja, hogy ok, akkor most már menni fogok! már nagyon várom, hogy megismerjelek benneteket!

Baba szobával mi úgy vagyunk, hogy lesz neki külön szobája és színes a fal, de tavaly nyáron lett az egész lakás kifestve, meg függöny véve, meg komplett berendezve és akkor még szó nem volt babáról. Most nem tudjuk átrendezni az egészet, csak max. valahogy babásítani. Nem lesz kimondott baba szoba. Ott lesz az ágya, meg lehet, hogy körbe a falra valami macis csíkot teszünk, de ennyi. Aztán majd meglátjuk, talán ha már kicsit nagyobb lesz...

Leone, én biztos nem mernék elindulni a helyedben, de ez semmit nem jelent, én félős vagyok ilyen szempontból. Hétvégén is megint keményedett a pocakom és ilyenkor én mindig megijedek.

Még nem vettem meg a Dorina tescos melltartót, de én mindenképp ilyet fogok venni, csak a méret az még mindig kérdéses. NEm tudom mekkora lesz! Kép

Üdv, Kata (28)
katca

Sziasztok,

hogy ti milyen aktívak vagytok ma. Alig győztem olvasni, pedig tegnap este olvasgattam utoljára.

PumikliKép
Milyen kiságyat vettetek az IKEÁ-ban? Azért érdekelne, mert nekem is nagyon tetszik az egyik IKEÁ-s kiságy, csak nem 120x60-as, hanem valamivel kisebb és a matrac miatt vannak gondjaim. Ugyanis kókuszmatracot szeretnék, és nem tudom, hogy lehet-e az IKEÁ-ban olyat kapni. És ha nem lehet, akkor hol tudok valamivel kisebb matracot venni/méretre szabatni?

Most volt nálunk asztalos, ugyanis a gyerekszoba bútort használtan kaptuk és hiányzik a szekrény alja, és csináltatni kell egyet hozzá. Kértem rögtön ajánlatot pelenkázó komódra. Az IKEÁ-s Diktad nagyon tetszik, de nem tűnt eléggé stabilnak, meg hátha így olcsóbban megúszom. Korlátot is kell csináltatnom a lépcsőfeljáróhoz, amin nem tud kiesni egy gyerek. Meg a fürdőszobai épített szekrényre zárható ajtó kell. Most kapok majd ajánlatot, aztán szép lassan megcsináltatok mindent. Szerencsére a korlát meg a fürdőszobaszekrény ráér még kb. 1 évet, úgyhogy jó is, hogy nem egyszerre kell majd kifizetni, hanem mindig valamit megcsináltatok.

Mariann
tmarianna

Kata,
a pici fiad nagyon edes. Csucsorit a szajaval. Szerintem mar az evesen jart az esze. KépKép
En holnap megyek el megnezni a boltot, de nem hiszem, hogy venni is fogok valamit. Majd kiderul. Kép

Kivancsian varom a penteki uh-ot, mert neha olyan furcsa helyen rugdos manocska. Mostanaban megint erzem, mintha alul kaparaszna, + a bal oldalamon a bordaimat nyomja. De azt meg nem vettem eszre - amit lehet olvasni - hogy kevesebbet mozogna a pici.

Eszty
eszty

Sziasztok!

Móni!
Nekem mostanában lett lapos a hasam (35.hétben vagyok), ki nem fordult, de ez lehet, hogy egyéni adottság.

Melinda!
Üdvözlet!

Pumukli!
Nekem is sokszor fájt a szeméremcsontom kb. 3-4 héten keresztül. Mostanában már nem fáj, csak akkor kellemetlen, ha sietek vagy féllábon kellene állnom. Ez teljesen normális dolog.

Gabi!
Néha én is szoktam beszélgetni Tomikához, főleg ha nagyon ugrál, vagy ha csuklik. (Elég sűrűn szokott csuklani: 2-3 naponta). Egyébként inkább gondolatban szoktam vele társalogni.
Mostanában sokszor álmodom a babáról, a szülésről, a szoptatásról is.

Kata!
Nagyon aranyos a baba! Mi lesz a neve?

Én a kezdetektől havonta járok a dokihoz, mindig megvizsgál. Eddig minden rendben volt. Holnap megyek megint, remélem, nem talál semmi bajt. Emellet UH-ra is 1-2 havonta behívnak, mert mélyen fekszik a méhlepény.

Mostanában kezdek kicsit bepánikolni: belegondoltam, hogy a 35.hétben vagyok, szóval nagyon közeleg az idő. Nem is a szülés az, amitől félek (egyelőre), csak még kellene egy-két dolgot csinálnom (szőnyegtisztítás, konyhaszekrény takarítás - amit mindig halogatok). Meg a kórházi pakkomat is össze kell állítani. Meg persze a mózeskosárba Tomika holmiját is. Bár ezzel meg akarom várni a ruhákat, amiket a húgom küld, hogy azokból válasszam ki, amiben hazahozzuk majd a kisbabát. Szóval nem vészes a helyzet, de most tudatosodott bennem, hogy már csak kb. 1 hónap van hátra.

Na, mára ennyit!
Szép keddet mindenkinek!

PTünde
ptünde

Sziasztok Lányok!

Lenne egy indiszkrét kérdésem.
(Persze majd a dokimat is felhívom, csak olyan ciki.)
Csütörtökre behívott NST-re, akkor töltöm a 36. hetet. Du. 3-ra kaptam időpontot, és mondta, hogy ott találkozunk a kórházban az NST-nél.
Most teljesen elbizonytalanodtam, hogy ez milyen vizsgálat lesz. Fizetős, vagy nem. Volt már valamelyikőtöknek ilyen vizsgálat? Kellett érte fizetni, vagy ezt a TB fizeti, mivel a kórházban lesz?
Már tegnap kifizettem neki a magánrendelésért a pénzt, azt is úgy kellett összekaparni, és gáz lenne, ha most meg hetente, vagy mit tudom én milyen gyakran kéne kifizetnem ezt a pénzt, mert nagyon szarul állunk anyagilag.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Bogi az NST a magzatiszívhangokat vizsgálja, és a fájás tevékenységet. Erre most már szülésig menned kell pár naponta, nem kell érte fizetni a korházban,nekem pl a magánrendelőben sem kellett érte fizetni.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok! Kép

Bogi Kép
Az NST vagy CTG (egyik magyar, másik angol rövidítés) vizsgálaton két műszert raknak rád. Az egyik a magzati szívhangokat, másik a fájásokat vizsgálja. Nem kell érte fizetni! Nálunk nincs a magánrendelőben, csak a kórházban. Azt meg fizeti a TB. Tegnap mondták előadáson, hogy félóra a vizsgálat, és hogy várhatóan sokan vannak mindig, és készüljünk élelemmel, innivalóval....

Gabi Kép
A párommal esténként beszélünk hangosan Nándinak, kispapa simogatja a pocakomat. De én leginkább csak gondolatban "beszélek" Vele.

Kata Kép
Nagyon aranyos a kisfiad! Kép Olyan édes pisze orra van, és hogy csücsöríti a száját Kép

Mariann Kép
Mi a SNIGLAR nevű tömör bükkfa kiságyat vettük meg. Kezeletlen, így a férjem ma lakkozza le. Igen, én is olvastam, hogy 1-2 cm-rel kisebb a belseje, de mi szivacs matracot akarunk venni, és azt szerintem össze lehet annyira nyomni, hogy beleférjen. Szerintem a kókuszmatrac is bele kell férjen.
Teljesen véletlenül láttam egy matracost, ahol méretre lehet vágatni mindenfélét. A pontos címet ne kérdezd, a Váci úton láttam, amint mentünk a Duna Plazatól kifelé a városból Fót felé. Ezt aztán jól megaszontam Kép

Megyek, mert nemsokára indulnom kell tornára...

Puszi
Pumukli
pumukli

Sziasztok,

Pumukli
Fogggalmam sincs milyen az az anyagKép Gyanitom valami német lehet. Szerintem tökmindegy milyet veszel, csak 100 % pamut legyenKép Ágynemű pedig csak kellene, hiszen igaz, tavaszi baba lesz, de lesz ám tél jövőre isKép
Holnap jövök a méretekkel. A kicsit mérjem le? Nekünk is 60x120-as a kiságy, az pont passzol bele.

Vizsgálatokról: a doktor úr engem sem vizsgált fölöslegesen, a méhszáj állapotát nézte 2 alkalommal (a 30. héten is C3000-et kaptam), illetve külsőleg a hasat tapogatta végig. A legutolsó vizsgálatkor 5 hétre rendelt vissza, ami majd febr. 19. lesz, azaz 1 hónappal a szülés előtt. Ekkor lesz NST meg minden ilyen vizsgálat, ami a magzat jólétét néziKép Meg lehet, lesz még egy vérvételem az RH összeférhetetlenség miatt (én RH- vagyok, a papa RH+).

Kata
Nagyonnagyonnagyon aranyos a csücsörítő kisfiad!Kép Kép Mekkora most Ő? Befordult már?

Gabi
Én magamban is, de hangosan is szoktam beszélgetni Vele. Úgy vettem észre szereti a hangomat, mert mozgásra készteti, még akkor is, ha nem hozzá beszélek. Mostanában a szülés a "téma" Kép

Ha kiskádat vadásztok, szerintem a legtutibb, legvagányabb és a legkedvezőbb árú kiskád az IKEA-ban van. Csúszásgátlóval alul s belül. Persze nem olyan puccos mint egy CAM vagy chiccho kiskád, de nekem nagyon megtetszettKép KirálykékKép

Mariann
Kókuszmatracot a Brendon is árul, a Megy Toys-ban is van (ott kevesebbe kerül). A NOVETEX matracok nagyon jók, a Klinikáknál az Üllői úton van az üzeltük. A saját ágyunkhoz ott vettük, és babaágyba valót is láttam. Ők a készitők, szerintem talán méretre is vágják. Honlapjuk is van, kikövetkeztetve kb. www.novetex.hu lehet. Nézd megKép

Szilvus
szilvus

Gabi!

Már a múlt héten voltam NST-n meg Flowmetrián is, minden OK volt. Holnap 1-kor megint Flowmetria aztán péntek reggel NST.És holnap le is méretem a babát, hogy 2 hét alatt mennyit nőtt. És így tovább egészen a szülésig. Reménykedek, hátha már jövő héten nem kell menni...

Bogi!
Biztos, hogy nem fizetős a CTG(vagy NST) ez a terhesgondozás része, mindenütt ingyen csinálják. Fél óra a vizsgálat, a pocakodra kötnek egy érzékelőt, a kezedbe meg egy kütyürét adnak, amit akkor kell megnyomni, ha mozog a baba. Figyelik, hogy a szívverése hogy alakul a mozgás után. A mozgásnál megugrik, de utána vissza kell mennie a normál állapotba. Ezzel nézik, hogy jól érzi-e még magát odabenn. És egy nyomtatott diagrammot rajzol belőle a gép, amit az orvos kiértékel. Ennyi.

Gabi!
A fájástevékenységet is nézi az NST? Hogyan?
Amúgy egyre többször álmodom én is azt, hogy itthon kicsit görcsölget a hasam, bemegyek a kórházba és már nyomom is ki a babát. Ha-ha jó is lenne.

Jó lenne tudni, hogy mi van Karmennel. Lehet, hogy olyan jól érzik magukat mindketten, hogy nem indítják meg a szülést hamarabb.

Kitty
kitty123

Sziasztok,

Pumukli, Szilvus
Köszi a segítséget. Kép Matracost fel is hívom az árak miatt. És az IKEÁ-ba is elugrom újból szemrevételezni a kiságyat. (Még jó, hogy minden budaörsi/törökbálinti nagyáruház kb. 5 percre van az irodától. Kép Így mindent alaposan megnézhetek, akár többször is KépKépKép Mint egy hülye Kép)

Lehet, hogy ez most dupla lesz, d inkább 2x, mint egyszer se.

Mariann
tmarianna

Kitty : mint ahogy Pumukli is írta két műszert raknak rád egyik a baba mozgását nézi, a másik hogy vannak e fájásaid, mert szokott olyan is lenni hogy te semmit nem érzel belőle, még is vannak fájások. De olyan is van amikor te érzed hogy keményedik a hasad és azt a gép is mutatja.

Neked szüléskor nem volt ilyen rajtad? Mert rajtam igen, még mondta is a doki amikor már a tolófájás volt hogy miért nem nyomok, mert a gép mutatta a fájást.

Lehet tudatni akarja velünk a babó, hogy vette a kérésünket, én bízok bene hogy könnyű szülés lesz, ezért is mondogatom egyfolytában a babónak, és magamnak is.
Ezt csináltam NOrbinál is és bejött.

Egyébként amikor a Bettit szültem, jött egy kismama, aki a harmadik babát szülte, a doki épp hogy oda ért, felfeküdt az ágyra, de szinte szaladt, és már jöttek is a tolófájások, kettőt nyomott és már kint is volt a baba, gát metszés sem volt merre nem volt idő. Valahogy én is így képzelem el. 2 óra mulva lent volt a földszinten kávéért.

Gabi

Kép

gabi1

Gabi!

Most, hogy múlt héten voltam csak a mozgást nézték, nem volt rajtam 2 műszer. De szülésnél emlékszem,hogy az a műszer volt rajtam,ami a fájásokat nézi.
Akkor mi is csatlakozzunk ahhoz az anyukához, aki olyan könnyen szülte a 3. babáját! OK? Mondjuk nekem a 2. szülésnél sem volt gátmetszés, ha lehet,szeretném most is megúszni. majd meglátjuk.

Kitty
kitty123

Kitty ok én benne vagyok, csatlakozzunk, te mesélsz először.
Jó neked, nekem volt gátmetszés, muszály volt mert az elsőnél nagyon csúnyán repedtem, és Norbi még nagyobb volt, de szerencsére felszívódó varratot kaptam

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok!

Köszi a választ. Azzal tisztában vagyok, hogy mi az NST, szóval engem csak az érdekelt, hogy ingyenes-e, de ezek szerint biztosan az.

Majd leírom az élményeimet. Remélem most is szerencsém lesz, és Lili nem fog aludni (aminek kicsi az esélye, mert annyira érzi mikor kell produkálnia magát Kép ).

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Többet egy napot sem hagyok ki nélkületek, mert utána annyit kell olvasnom, mint egy közepesen nehéz vizsgára Kép. Ma kivágott az egyik tanár szóbeliről, azt hiszem elájulok. Ráadásul pszichológiát tanít, pont a személyiségfejlődés a szakterülete és a csecsemők lelki fejlődése. De a nagy pocakom se hatotta meg, úgy elzavart, mint a fene (nem mára voltam bejelentkezve vizsgára, de szerettem volna letudni előbb a dolgot.)

Eszty, Kata!
Tegnap próbáltam bejutni a topikba, de a gépem 25 percen keresztül próbálta megnyitni az oldalt, és utána elfogyott a türelmem. Most megnyugodtam, hogy a holnapi nap egyikőtöknek sem jó, mert a torna elmarad!! Szabadságra megy a gyógytornász, és csak jövő héten lesz.

Kata!
Elbűvölő a kisfiad, olyan, mintha puszit akarna adni! Nagyon szépen látszanak az arcvonásai Kép.

Bogi!
Ha majd lesz időd felteszel egy táblicskut, olyan rég láttam Kép. Köszi!

Puszi: Brigi (24+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Brigi,
azert elmegy a hajam, hogy egy tanar kidob vizsgarol. Raadasul egy olyan orvos, aki a csecsmo lelki fejlodesevel foglalkozik. Szerinte mit erezhetett a pici a pocakodba, miutan kidobott?

Lanyok. Ugy erzem, mintha egyre tobbet kemenyedne a hasam. Kb. 20 mp-ig tart, nem faj (max. ugy erzem, mintha be akarnek pisilni), de felek, hogy nem kene ennyiszer lennie. Mennyi a normalis? Hanyszor kemenyedhet egy nap?
+ ma ugy fajt a bal labam, hogy nemigaz. Reggel kezdte es csak most hagyta abba. De egyik pillanatrol a masikra. Nem tudom, hogy mi volt. Azt sem tudom konkretan, hogy mi fajt, a csontom, vagy izmom (sipcsontom). Szerintetek ez mitol lehetett?

Eszty
eszty

Sziasztok!

Kata,
nagyonnagyon tünemény a manód Kép énisakarokilyenképet Kép mi holnap megyünk délre, remélem nekünk is produkálja majd magát.

Gabi, Tünde, Kitty, Bogi,
annyira izgi, hogy ti már finiseltek lassan Kép mi még hol vagyunk tőle Kép

Pumukli,
néha én is érzed ilyen nyilallásokat, egyet-egyet ott lenn, én annak tudtam eddig be, hogy nő a Bazsi Kép

Képzeljétek, ma voltam dokinéninék és évdőnéninél, és kikaptam, mert 4 kg-t híztam egy hónap alatt. SZóval oda kell figyelnem, nincs nasi, és terheléses cukrot is csinálnak majd olyan cukorlötyivel (eddig csak zsemléztem). Na és hogy boldogságom teljes legyen, a vérképem is ramaty lett, vasat kell szedni. Na nem baj, remélem holnap a Praxisban felvidítanak kicsit.

Móni
kirmon

Sziasztok!

Nagyon termékeny volt a mai nap is! Győzzem olvasni!

Kata, nagyon bájos a babó! Elvileg nem volt tervben a 3D, de annyi szép képet tesztek fel, hogy lehet, hogy mégis beiktatjuk.

Többen panaszkodtatok, hogy fáj-fájt a szeméremcsontotok. Normális, hogy nekem nem? Pedig már a 31. héten járok????
(a keresztcsontom viszont annál inkább, apának is van munkája, maszi éjjel-nappal)

Kirmon, a 4 kilo nem a világ vége, tényleg csak a nasiról kell lemondanod, sok kaja úgysem fog hamarosan beléd férni, a manó kitölti a pocakot Kép

Mi is sokat beszélgetünk a csemetével, este csak magamban, mert túl fáradt vagyok beszélni, de napközben mindig kommentálom az eseményeket, bemutatom neki a világot(pl. ez a mosógép hangja, ez a porszívóé, szép tiszta lesz a lakás, st.) Sokszor, mikor a kis csápjait nyújtogatja, megcsikizem a lábiját. Együtt megyünk fürdeni-naná-, s megmossuk a buksiját, popsiját, stb. Néha lehet már azt kívánja, egy picit hadd pihenhessen, és rakjam fel a hangfogót Kép

Na jó éjt, lassan valóban felteszem Kép

Móki
móki

Sziasztok!

EsztyKép
A lábam nekem is fájt ma,pedig amúgy sosem szokott. Én az időjárásnak tudtam be.

MóniKép
A vérképem nekem is pocsék. A múltkor érdeklődtél köldök ügyileg. Nekem sem fordult ki, csak most már lyukas.

Amit viszont kérdezni akartam, van az a sötétebb csík, ami kijöhet az ember hasának a közepén. Nektek van ilyen? Nekem nincs.

Mariann
tmarianna

Mariann,
nekem sincs olyan sotet csikom, anyukam hianyolta is. KépKép

Moni,
a koldokom nekem sem fordult ki, de szerintem nem is fog. Nincs nagy hasam, lehet hogy azert.

Eszty 30+2
eszty

Sziasztok!
Mariann! Nekem van csíkom! Bár nem nagyon feltűnő, de azért látszik! Köldököm az viszont már nincs. Teljesen kilapult, csak egy kis dudor jelzi, hogy ott van! Kép
melinda24

Sziasztok!

Persze, teszek fel egyet.
Hú csajok, micsoda gondok. És ha belegondolok, hogy pár hete még én is ilyenekkel kűzdöttem, meg ezeken agyaltam. Kép

Esztike!
A 31. héten, nekem gyönyörű köldököm volt. Most, a 36. héten már szépen elsimult, bár ki nem fordult. Amúgy ha mégis megtörténik, az nem a világ vége Kép

Mariann!
Linea Negra Kép Nekem van, és végig a pocakomon, nem csak a köldökömig. Nekem pl. csak kb. a 28. héttől látszik.

Mariann, Móni!

Mennyire pocsék a vérképetek? Én már a 24. héttől kűzdök vele, és hiába szedem a vasat, nagyon nehezen megy felfelé a HGB-m. 98!-ról indultam (120 lenne a normál alsó határa), és most a 12 hét vas szedés után is csak 102. Nem tudom mennyire lesz ez gond a szülésnél, de már napi 2 tablettát szedek, mert nem igazán lenne jó infúziót, vagy ne adj Isten vért kapni.

Izgi bizony a finishben lenni. De még nektek a jó. Ilyenkor már annyira lelassul az idő Kép, hogy az ember a falra mászna már, hogy mikor lesz ebből baba. Ráadásul még 3,5 hét a kiírásig, de lehet, hogy előbb meglesz, és ez a várakozás, bizonytalanság. Kiborító. Remélem a másodiknál már rutinosabb leszek Kép

Akkor majd jelentkezem a táblicskuval!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok lányok!
Tudom nem sok keresni valóm van itt, mert nekem már 8 hónapos Marcika, de belátogattam hozzátok. Olvastam a csíkról. Képzeljétek, nekem még mindíg látszik. Pedig 8 hónapja megszültem. De akinek van, azt biztatom, hogy el fog múlni. Nálam kicsit lassan megy. Nagyon jó babavárást nektek. Én is így izgultam. Aztán teljesen váratlanu, 1 héttel korábban egyszercsak elfolyta a magzatvíz, aztán 3 óra múlva meglett Marci. Nagyon átérzem a dolgaitokat. Én is itt csüngtem állandóan. Remélem nam baj, hogy beledumáltam, de olyan jó visszaemlékezni.
Koda

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?