Új privát üzeneted érkezett!

Mea, RókicaKép
Bocs, hogy beleszólok, de én ÚGY TUDOM a negatív az azt jelenti, hogy még nem estél át mondjuk a rubeolán, ergo nem vagy védett. Itt valami számarányt néznek (IGO vagy IG arány?? nem emléxem) és a szerint számolnak. A szám magasságából kiderül, hogy védett vagy e rubeola ellen vagy sem.

Pl. ha rubeolás voltál 10 évvel ezelőtt ez a szám alacsonyabb, ha fél éve voltál rubeolás ez a szám magasabb. Ugyanez van a macskák által terjesztett betegségekkel is, ami toxot okozHAT.

Szerintem keress rá a babaneten, vagy tudod mit? Hivd fel a Shöpf Mérei laboratóriumát és kérdezz rá, hogy ez pontosan mit jelent! Szerintem ez a legtisztább. Nagyon segítőkészek ott a laborosok!

Üdv,
MJ-Móni a nyári topikból
mj__móni

Mea,
Neked mikor szűrték a rubeolát és a toxoplazmát? Hétfőn megkérdezem a dokimat, de szerintem nekem most nem nézték. Lehet, hogy azért, mert tavaly nézték?

Edina

nedinabp

Sziasztok!

Koszi szepen a vigasztalast, Rokica tetszik a hozzaallasod, igyekszem majd en is optimistan (vagy legalabbis optimistabban) felfogni a helyzetet.

Most meg nem tudom megprobalom-e ujbol a vizsgat, addig meg haza is megyek kb 1,5 honapra, majd gondolkodom. Az a baj, hogy igazabol nem nagyon szeretnek itt maradni, akkor meg minek a vizsga? De ha hazamegyunk, akkor menjek vissza a korabbi egeszsegugyis fizetesemre, immar gyerekkel, a parom sem a manapsag sikeres szakmak egyikeben dolgozik (tulajdonkepp szinten egeszsegugyben, tagabb ertelemben), ugyhogy o is folyton szekal, hogy ezt vagy azt kellene csinalnunk (csinalnom), hogy anyagilag valahogy jobb legyen...
Kicsit unom mar, hogy igy 30 evesen meg mindig tanuljak, esetleg elolrol kezdjek mindent Kép

Na de igerem tobbet mar tenyleg nem panaszkodom Kép

Popoka, csak ismeros vagyok, vagy tudod is hogy honnan ismersz? Mi ez a titkolozas??? Kép

A szekrekedesrol, tudom ajanlani az idegeskedest, nekem a tegnapi hir ota szinte hasmenesem van Kép Kép Kép Bocsi... azert ha nem muszaj inkabb ne idegeskedjetek Kép

Puszi mindenkinek,

Poci
pocika

B Krisztina!

Felhívtam az sztk-s terhesgondozót!
Ezt tudtam meg: BMS=becsült magzati súly, amit általában ilyenkor még soha nem szoktak mérni, és nincs is nagy jelentősége, pont mert "becsült".
Úgyhogy én már tovább nem is aggódom, mert láttam hogy jól van a bébim, olyan édesen fogta a fejét, mintha velami hatalmas gond nyomná a vállát szegénykémnek!Még a kézfejét is láttam!Kép
És azt is mondta a terhesgondozó nővérke, hogy ne csináljam ezt a miliméterezést, mert innentől jönnek a kapott gének, hogy milyen nagy lesz a baba, milyen lesz a súlya, úgyhogy nagyobb szórás is előfordulhat a "nagykönyvihez" képestKépKépKép

Na majd este még jövök, csak most rohanok tovább...Szerintem jobb ha holnap egyből fel is csatoljuk a síléceket a kocsi mögé, és úgy indulunk olaszba síelniKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Poci:

Menj szülésznőnek, dúlának, laktációs tanácsadónak, esetleg mindháromnak, és célozd meg a Magyarországon élő jól fizetett menedzserek családjait! :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Poci:

De komolyan, abszolút megértelek a tanulással kapcsolatban, én 6 évig tanultam Amerikában a pszichológiát, honosittattam is a diplomáimat Magyarországon, és mégis még minimum 4 évet le kell húznom itt ahhoz, hogy magánpraxisom lehessen! Mondjuk az esetemben nem nagy baj, mert legalább tapasztalatot szerzek addig, de azért néha én is elhűlök azon hogy itt álok 30 évesen, és még mindig nem kezdtem bele (úgy érzem) a valódi szakmámba.

Mondjuk én nem voltam célirányos vele, sok más területen dolgoztam mire rászántam magam, hogy terapeuta leszek, tkp kutatónak indultam, aztán rájöttem hogy nem tetszik, és mióta visszajöttem Magyarországra 16 év külföld után, tanitok. Ilyen az élet. Kanyargós. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Kzsu, üdvKép

Csak 1 percem van: a Duna Plázában a felső emeleti Aranypók-Triumph üzletben van tökjó akciós Triumph "Crossform N" melltartó, merevítő nélk. 2 db-os csomagban 2990,-/2 db. Igaz, műszálas+elasthan szálas, de nagyon kényelmes. Meg Triumph kismamamelltartót vettem még 3990,-ért. Sajna a digigépünk szervizben van, nem tudom lefotózni.

Ja, Falina köszi az infót!!Kép

Én 7végén olvasó üzemmódban leszek, és hétfőn jön a táblaKép
Jó 7végét nektek.
üdv
Penna
penna

Rokica!Kép

Hát ennyi volt ráírva mindre hogy negatív, doki meg mondta h rendben.Én is így gondolom.
Viszont amit Móni mond azt meg egy terheskönyvben olvastam, hogy a negatív jelenti, hogy nem estem ár rajta.

Edina!Kép

Nekem is tavaly nézték, mielőtt összejött a baba.
Megkérdezed a dokidat kérlek, hogy hogy van ez a negatív?
Nagyon megköszönném, mert én dokimmal nem lehet beszélni igazánKép
Túl elfoglaltKép(

Mea
mea

Megann!Kép

Te síelni fogsz???
El ne essél nekünk!!!
Vigyázz magatokra!!!

Én nem is mennék, bár én nem is tudokKép)

Mea
mea

Mea:

Akkor most kerüld a macskákat meg a rubeolás embereket. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Még 5 perc és hazamehetek és HÉTVÉGE lesz. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kutyánk van, előbb is vele szundítottam, az is baj?
Macska nincs a közelében
És úgggggy szeretem őt
Őt is kerülnöm kell???

De már csak nem mondott hülyeséget egy prof.???
Szerintetek?
Vagy ennyire nem figyelne oda????

Mea
mea

Mea:

Nem mondott hülyeséget, ez csak információ jellegű tud lenni ilyenkor, mert tenni ellene nem nagyon tudnak mit, ha jól tudom. Komolyan, nekem is ezt mondta az orvosom, hogy na jó, akkor most kerüljem a rubeolás embereket. De hát honnan ismernéd fel? Szóval ne tépd az idegeidet, semmit nem tudsz tenni, mint ahogy azt se tudod megakadályozni, hogy beléd csapjon a villám ha úgy jön, de hálistennek egyik se túl valószinű.

A kutya úgy tudom nem hordozza ezt a kórokozót, csak a macska. Meg a nyers hús. Úgyhogy süss át mindent rendesen és ha nyers húshoz nyúltál, mosd meg alaposan a kezed. Ennyit tehetsz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Nem mondott hülyeséget, ez csak információ jellegű tud lenni ilyenkor, mert tenni ellene nem nagyon tudnak mit, ha jól tudom. Komolyan, nekem is ezt mondta az orvosom, hogy na jó, akkor most kerüljem a rubeolás embereket. De hát honnan ismernéd fel? Szóval ne tépd az idegeidet, semmit nem tudsz tenni, mint ahogy azt se tudod megakadályozni, hogy beléd csapjon a villám ha úgy jön, de hálistennek egyik se túl valószinű.

A kutya úgy tudom nem hordozza ezt a kórokozót, csak a macska. Meg a nyers hús. Úgyhogy süss át mindent rendesen és ha nyers húshoz nyúltál, mosd meg alaposan a kezed. Ennyit tehetsz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocs, kétszer ment el.

Meg a földben nőtt zöldségeket is mosd le alaposan és ha kint kertészkedsz, kesztyűben csináld és azután is moss alaposan kezet.

A toxoplasmosis nyers húsban és egyes állatok ürülékében (mint pl a macskáéban) tud lenni, ezért kell a földes dolgokkal is vigyázni.

Nálunk pl ahol már 10+ éve megvannak a cicáim, én valószinűleg már immunis vagyok a toxoplasmosis ellen, mert ez a fertőzés felnőttekre nézve ártalmatlan, észre se veszed hogy átestél rajta. Tehát én nem kerülöm a macskáimat, de az almot azt most a párom takaritja, ami ellen semmi kifogásom sincs. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,
Majd csak hétfőn hívom, de megkérdezem.
De szerintem hívd fel a Schöf-Méreiben az Immunkémiai labort ahogy azt Móni is javasolta, és ott tuti biztos pontos, megbízható válaszokat fognak adni. Szerintem tedd meg most, és akkor legalább megnyugszol a hétvégére Kép

Edina

nedinabp

MeaKép
Nem kell bepánikolni csak alapvetőnél kicsit több dolgokra kell odafigyelni majd a kutyusoddal kapcsolatban.

A doki gondolom azért mondta, hogy minden rendben mert mostnem áll a szervezetet fertőzés alatt (ekkor nagyon magas lenne ez a mutatószám), ami ugye nagyon jóKép, vagyis macskától/kutyától eredő toxoplazmózis veszélye nem áll fenn.

Szóval, a kutyával, macskával már csakis nadrágban, kizárólag simogatás és etetés céljából. A karmolással, harapással vigyázni, vad játékokba ne kezdjetek és sajnos ajánlom, hogy az alvást és puszilkodást is kerüld, nemcsak e miatt, hanem az esetleges paraziták miatt is (bármilyen tiszta a kutyus, akkor is a végbél és tájékán lehetnek bacik vagy bekaphat 1-2 bolhát, akik azonban csipnek és terjesztHETIK a betegséget)

A macskaalmozást kerüldd! Mindig moss kezet simizés után és ha még igy is aggódsz vehets fertőtlenítő szappant erre a célra. A kutyát tiltsd ki legalább az ágyadból. Húzz új ágyneműt, ha belehentereg az ágyba.

Lehet, hogy sokaknak túlzás ez az óvatosság, de azt gondolom 8-9 hónapot megéri óvatosnak lenni annak érdekében, hogy egészséges terhességünk legyen. Nem?

Rubeolát elkerülni??? Hát, a mai gyerekek ha jól tudom a 90-es évek közepe óta kapnak rubeola elleni védőoltást, úgyhogy tőlük nem kell félned.

A rubeola betegség manapság már nagyon kevés helyen fordul elő, de mintha azt olvastam volna, hogy a legtöbb tavasszal, árpilis-május környékén jelenik meg. Ekkor vigyázz a cseppfertőzéssel, de egy influenzavirust hamarabb bekap az ember mint egy rubeolát.

A rubeola és a bárány-hím-lő (ez az én elnevezésem rá Kép) azért veszélyes mert a virus átmegy a méhlepényen, nem szüri ki azt, és eljut a babához. A nátha, influenza virust kiszűri a méhlepény úgyhogy ott inkább csak a lázzal kell törődni, ha van. Szóval 1 szó mint 100 nagyon csekély az esély, hogy most rubeolát kapj el! Nyugi.

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Köszi nektek a sok sok tanácsot, bíztató szavakat!
Aranyosak vagytokKép

Mea
mea

Na látom mindenki elment.
Jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Ugye milyen édesek?

Ilyen kis édes cuki babája legyen mindannyiunknak!Kép

Puszillak Titeket!

Mea
mea

Megann!

Látom, hogy utána érdeklődtél, örülök, hogy minden ok. Megkérdeztem a dokit, azt mondta, hogy ők nem használnak ilyen jelzést, ez valami speciális lehet az adott intézményre jellemző.Pedig rtt is égen benne van a szakmában.

Megnézett,minden ok. Mondta,hogy hamarosan én is érzem a magzatmozgást. Erre én -akkor nem képzelődtem amikor úgy éreztem, mint ha mozogna.Pedig azt hittem, hogy hülye vagyok és csak bemagyrázom, megnyugtatott, hogy a 2.terhességnél lehet ennyivel hamarabb is.
Még egy öröm, hogy fürödhetek is végre, nemcsak zuhanyozhatok 1,5 hónap után.
Jövőhéten kell menni UH-ra.
Ennek örömére elmegyek és nekiesek a konyhának.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Kriszta,
Mennyi idős terhes vagy most?
(keresgéltem vissza,de nem láttam) Azért kérdezem, mert ma én is mintha azt éreztem volna, hogy mozog, de azóta nem éreztem..
Edina
13+1

nedinabp

Sziasztok!

Nemesek,
nálam a székelési ingert a glicerinkúp hozza megKép én csak 2grammosat szoktam használni,

amit az álomról írsz, meg tudlak érteni!!! olyan szörnyű rosszakat álmodni, mert utána hiába próbálod magyarázni, hogy "nyugi, csak álom", még napokig életszerű és kísértKép( én éjjel azt álmodtam, hogy vérezni kezdtem és nem tudtam eljutni a dokimhozKép(Kép(olyan szörnyű voltKép

nem tudom ki hogy van a mákos kajákkal, de nekem elég egy beigli, vagy tészta, süti, mákos, és sokat lazít a helyzeten, ami a nagydolgokat illetiKép meg a korpás kifli is hatásos, de az is eredményt hozhat, ha búzakorpát keversz gyümijoghurtba vagy kefírbe!

Kzsu!
Szívből gratulálok a babához!!!Drukkolok nektek, hogy minden rendben legyen!

Mea!
az a nyilallás-érzés nekem már az eleje óta van! én nem tudom mi okozhatja, de nekem azon a napon volt életemben először, mikor a babónk megfogantKép aztán egy darabig nem, és az első 13hétben gyakran, most már ritkánKép állítólag nyúlnak a méh tartószalagjai

nekem most az AFP- re levett vérekből nézik a toxoplasmát, a hepatitisB-t na rubeolás meg tuti nem voltam! de gyerekkoromban beoltottak ellene-gondolom már nem hat:b
toxop.-t a cica kakijától, az azzal szennyezett földtől és a cicaalomtól meg a nyers hústól kaphatsz, de akkor is úgy, ha hozzányúlsz, aztán meg a szádhoz. ezt a védőnő mondta.
én sem tudom, voltam-e már? kíváncsi leszek, de csak 2 hét múlva lesz eredményKép addig várhatok, meg az AFP miatt is izgulok!!!
Drukkoljatok, hogy jó legyen az eredmény!!!

én arra gondoltam, hogy a rubeolát -ha az a rózsahimlő, ahogy én gondolom, akkor azt- leginkább gyerekek kapják, meg eléggé kiüt, hát csaknem mászkálnak már rubeolások az utcán, remélem. én őszintén szólva még nem láttam rubeolás felnőttet.

viszont influenzásan annál többen!!! vigyázzatok magatokra, a láz veszélyes a kismamikra és a babókra!
ma annyira hülyének néztek engem biztos, de kimenekültem egy gyors viszláttal egy üzletből, mert az eladó aki odajött, elkezdett a levegőbe tüsszögni meg köhögniKépKépKépén meg nem kockáztattamKép

mindenkinek szuper hétvégét kívánok!

Nemesek!!!Kép
tökjó, hogy megmozdult a pocakbérlőd!
én úgy irigykedek ám rádKép) én már annyira várom, hogy mozogjon a babám, de még nem tudtam biztosra megérezni, hogy csinálna valamit odabenn, pedig figyelni szoktam!
reménykedek, hogy hamarosan engem is meglepKép

jó pihenést és szebb időt nektek Kép
Kép
zsófy

Sziasztok!

Csak gyorsan írok pár sort...
Ezt a toxoizét nem értem a mai napig sem, ha lenne kedves valaki felvilágosítani!
Azt tudom, hogy főleg cicától lehet elkapni...
De hogy kutyától is, azt nem tudtam, ez bizti???
Mi a jele ha elkapom???
Ha nincs jele és elkapom akkor milyen veszélyt jelent a babára???
Fog kapni rá a baba gyógyszert ha megszületik???
Vagy keverem valamelyik másik betegséggel???
Jó lenne ha még ezt megtudnám, még mielőtt elmegyek!

Mea!
Az hogy síelni fogok az túlzásKép
Mondjuk inkább hogy néző leszekKép
Vettem egy csomó újságot, megvettem a Barátnőim a terhességről című könyvet, és mivel sportszállóban van szobánk, van wellness is, úgyhogy én majd síelek a szaunábanKépKépKépKép

Valaki panaszkodott tegnap hogy furin feszül fájogat a hasa!
Hát képzeljétek, nekem is, de szinte biztos azért szerintem, mert nő a pici és nyúlik minden odalent, mostmár határozottan érzem a méhem, mindig kemény, mintha egy picit már dudorodnaKépKépKép

Bkriszta!
Köszönöm hogy informálódtál, végülis ha minden ok, és ez van a papíron, akkor én se rágódom továbbKép
Örülök, hogy nálad is minden rendbenKépKép

Na most még megyek befejezem a pakolást, hátha valaki még tud írni nekem toxoizé miattKép.
Még visszatérekKépKépKépKépKép

Megann 12+5

Kép

Kép
megann

Szia Zsófy!
Hány hetes vagy most? Tessék feltetetni az adataidat, néztem a táblában, de nem találtalak.
Én csak csütörtökön megyek AFP-re, de már előre félek... Olyan sokat kell várni az eredményre, hogy addig beleőszül az ember... Kép

KépMindenkinek szép hétvégétKép
Kati
Vendég

Edina!

A 13. hetet kezdem. Szept. 17-re vagyok kiírva, de a férjem azon imátkozik, hogy szept. 5-én jöjjön, mert akkor van a szülinapja.Mondom ma a dokinak a férjem óhaját erre ő lehet nyugodtan szept. 13-án is, mert akkor meg az ő szülinapja van.Érdekes az élet, mert januárban meg az én szülinapom idején derült ki, hogy terhes vagyok. Uazok a tünetek voltak, mint Ivettnél. Pucoltam a húst és el kezdtem öklendezni, ez már felettébb gyanus volt. Lementem egy tesztért és miután megcsináltam ott virított a 2 csík.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Na mostmár becuccoltunk, ezért gyorsan elköszönök tőletek!
Nem biztos hogy lesz internet a közelben, de ha lesz, mindenképp elnézek majd felétek!KépKép
(UI.már toxoplazmából is kiokosodtam közben, úgyhogy ha megjövök, csináltatok én is egy szűrést)

Mindenki nagyon vigyázzon magára és a babájáraKépKépKép

üdv:megann

Kép

Kép
megann

sziasztok!

Megann,
látom akkor kitanultad ezt a toxoplazmátKép én úgy tudom a kutya nem terjeszti, max. ha macskakakiba hempereg és te megpuszilod:b de ilyen csak nem leszKép
( a mi kutyánk mindenfélébe hemperegKép) de nem puszilom meg és kezetmosok, ha simogattamKép
itt egy kép rólaKép és az én páromról,Kép kicsit rossz minőség,sajnosKép
Megann, jó síelés-nézést! szerintem jó a "barátnőim a terhességről " könyv!
Jó pihenést és vigyázz magadra és a pocaklakódra!!!
a toxoplazmát a terhességem elején nekem sem szűrték ... útközben jöttek rá, hogy kéne... én a terhességem kezdete óta menekülök a cicák elől miattaKép

NemesekKépszia!
sajnos én nem lehetek a ti táblátokban, mert én augusztus 17-ére vagyok kiírva, csak "ideszemtelenkedtem", mert Mea ajánlotta ezt a topicot, és megszerettem itt lenniKép
azért megírom, ma 16hetes és 2 napos vagyok, a babónk karácsonyi ajándék volt nekünkKép nagyon szeretjük, a párom is. várva- várom, hogy mozogjon érezhetőenKép te hogyan érezted? milyen volt? Már olyan kíváncsi vagyok, remélem hamarosan jelez nekem!!! -őszintén szólva néha parázni kezdek, hogy eltűnt a 12.hét ótaKép akkor láttam utoljára, UH-n. Már a következő UH-t is nagyon várom, hogy lássam, minden rendben van -e!

ugye a babák a 12.hét után már nem szívódnak fel csak úgy???

Edina,
én még senkit nem ismertem, akinek a 15.hétnél hamarabb érezte volna a magzatmozgást!
a könyvek meg a védőnéni szerint általában első terhességnél kicsit később, de többediknél a 16.héten szokott először érződniKép) ezt jól megaszontamKép)

nna, most már tényleg megyek mert a hétvégére mi is utazunk messzire, még én sem pakoltam be, de lehet, hogy csak holnap reggel fogok, ma már lusti vagyok hozzá.

még egyszer jó hétvégét mindenkinek!!!

üdv, Zsófi (16+2=> tökjó ezt leírni, hogy már 16Kép) Kép
zsófy

ZsófyKép

Mi az ,hogy nem kerülhetsz a mi táblánkba???
DehogyisnemKép
Én is itt vagyok ,pedig aug.20-ra vagyok kiírva.
Ma vagyok 16+1Kép
Tessék megírni az adataid, és már benne is leszel a táblibaKép

Már én is nagyon várom a magzatmozgástKép
Olyan jó lenne már érezniKép

Megann:Kép

Lehet ,hogy már lemaradtam ,de jó utat kívánok ,és vigyázz magatokraKépKép

Lányok Kép

Nagyon úgy néz ki, hogy elkaptam az infuenzátKépKépKép
Pedig én is próbáltam kerülni a "gyanús,, embereketKép
Este már fájt a torkom-vagy a mandulám?
Reggelre meg mégjobbanKép
Elkezdtem köhögni ,és kifolyik a szememKép
Hát ez most nagyon hiányzott nekemKép
Lázam még nem volt,de azért fel fogom hívni a dokimat,hogy mit vehetek be ha lesszKép

Soha nem voltam egy beteges típus ,csak mióta a babára készültünkKép
Ezt még nem írtam le nektek:
Mikor meg volt a lombik beültetés,utána rá 3-napra lázas lettem és övsömöröm lettKép
Ez a valamelyik himlő felnőttkori változataKép
Még szerencse ,hogy nem terjedt el az egész testemen,de így is volt egy3*5-ös folt az oldalamon tele fehér gennyezős hólyagokkalKép
A lombikos doki nem engedte ,hogy bármivel is kezeljem!!
Azt mondta ,hogy a babára nem vaszélyes (nem károsítja) maximum nem fog megtapadni -és nem marad megKép
2-hetet izgultam végig ,hogy akkor most átvészelte -eKépKép
Lehet ,hogy a háromból csak azért maradt meg 1Kép
De Ő legalább itt van,és remélem ez a fránya infuenza sem károsítja Őt sehogy!!!

Csilla
csillam

sziasztok!

szia Csillam!
szegényem, jobbulást!!!Izgulok értetek! a 16.héten már erősek a babók, ne aggódj, nem megy sehová!szeret ő ott lenni!
az én dokim a Rubophent ajánlotta, de csak ha 38fok fölé megy a testhőmérséklet!
Vigyázz, nehogy belázasodj! Feküdj és sok-sok finom teát igyál !!!
azt hiszem az kismamik immunrendszere a babó miatt gyengébb, hiszen a babó génjei az anya szervezetének félig idegenek-az apáéi- és le kell gyengíteni az immunrendszert a testnek, hogy ne lökje ki testidegen anyagként a picurt.- elnézést a béna megfogalmazásértKép lehet, hogy hülyeségeket írtam, de pl. én is a terhességemet egyből egy náthával kezdtem, pedig nagyon vigyáztam magamra! szerintem neked a lombikprogi miatt direkt gyengítették le az immunrendszered, hogy befogadja a szervezeted a behelyezett babót.nem ? de tényleg nem akarok itt okoskodni, csak mintha valahol ezt olvastam volna.

Kép
Benne lehetek a táblában ? tökjó! Mindíg látni akartam volna magam ilyen táblában! köszi, tökre örülök!KépKépKépKép

Miket írjak le?Kép
22éves vagyok, (szerdánként van a hétfordulónk,ha jól számolom, ) ma 16hetes és 3 napos vagyok, elvileg 2005.augusztus 17-re vagyok kiírva, vagy 16-ra, két védőnő kétfajtát állapított megKép

most elutazunk, hétvégén sajnos nem tudok jönniKép

Mea! Várunk Titeket vasárnap !!!

Kép mindenkinek jó hétvégét és vigyázzatok magatokra! pihenjetek sokat!

ÜdvKép Zsófi
zsófy

Köszi Zsófy az aggódástKép
Igaz lehet amit írtálKép

Meg is fogadom a tanácsodKép

A táblába a köv. adat kell:
-utolsó mensi
-szülés időpontja
-korod
-lakhely
-kórház ahol szülni fogsz

A táblit Penna vezeti ,de hétfön biztos be fog rakni téged is ha megvan minden adat
Kép

Jó hétvégétKép

Csilla
csillam

Lányok
alig lehet benneteket nyomon követni, ha egy kicsit az ember lánya kimaradKép

Szai Csilla!

Már írtam, de szeretnélek egy kicsit megnyugtatni ha sikerül.Mikor mi uh-án voltunk a párom direkt rákérdezett az influenzára. Azt mondta,hogy nem kell az influenza elleni oltás, inkább előzzem meg sok c vitaminnal.Ha lehet egyek kivit,ha ez nem megy akkor a c vitamint mint olyat kezdejem el szedni.(Ezek szedése még nélad sem késő) Ha mégis elkapnám ne nagyon szedjek gyógyszert hanem feküdejem ki! Természetesen a magas lázra nem vonatkozik a gyógyszernélküliség.Pár nap alatt elmúlik. Remélem pár nap múlva már nem lesz emmi bajod, da az lenne a legjobb ha ez is csak egy téves riasztás lenne.

Tegnap nekem is meghűlt az ereimben a vér. A póstán álltam sorba a barátnőmmel.Egyszer csak jött barátkozni egy másfél éves forma kisfiú.Tök ari volt meg minden,csak elkezdett egy picit nyüszizni. Modtuk neki biztos már elfáradtál, apuci meg felhomályostott minket, hogy nem fáradt a gyerek csak beteg. Na nekem ssem kellett több 3 lépés hátra.Minden esetre remélem semmi komoly baja nem volt a picinek ami miatt nekem is most aggódnom kellene.

Lányok nekem is van kutyám ill. csak volt, és hát nem is kutya "csak" egy palotapincsi.Szegény biztos szomorú lenne ha most ezt hallaná. Mikor elköltöztem otthonról anyu nem engedte el, így most már az övé. De képzeljétek el, hogy született neki kb egy éves korában egy kölyke (ő most a párom szüleinél van), akit én mentettem meg mert nem akart lélegezni.Fel kellett hívni a kulyadokit mert hát a Gina sem csinált vele semmit és csak volt és csak nem nyüszített, meg nem adott életjelet.Na a doki azt mondta, hogy tegyem folyó víz alá és masszírozza a szíve tájékát. És egyszer csak felsírt!Kép Sosem fogom elfelejteni.Telt múlt az idő és mivel egyke volt nem kellett megküzdeni a tejciért és nem mozgott, nem ment a Matyi magától. Megint telefon doki, tornáztatnom kellett a kutyát, kész röhely.Viszont most már meg sem lehet mondani, hogy ilyen kis nyüzüge voltKép.Ő is fajtiszta pincsi,pedig tök véletlenül történt. Tiszta erő és izom az a kutya. Mivel ilyen kis vakarcsok nem is normálisak , ami egy normális pincsitől megszokott. De én azért szeretem őket.
Na befejezem ezt a kisregényt ezekről a se nem kutya se nem macska társaságról.Kép

Kzsu
Vp-ben fogsz szülni vagy másik városban?Nagyon örülök neked és jó pocakosodást.

Ja és lányok van egy jó hírem, persze csak magam számáraKép.Megálltam az eszméletlen hízásban.KépKépKép Remélem egy picit örültök velem.Ez a fránya hányás és hányinger is elmúlhatna!Kép De nem akarok panaszkodni.

Falina
remélem nem nagyon mozgolódsz, vigyázz magatokra, Csak így tovább.Szorítunk!!!Kép

Uxi
veled most mi van? Jól vagy/tok?
Remélem igenKép

Széklet probléma: nekem nagyon jót tesz a rozsos barnakenyér.Már több mint egy hete csak azt eszem, és azóta nem szenvedek.Remélem ez így is marad.Kép

Sziasztok
Szilvi (14+4)

Kép
Kép
kismama2004

Valamit elfelejtettem megkérdezni tőletek.
Szerintetek az teljesen lehetetlen, hogy a babát éreztem mozogni?Eddig csak egyszer volt ez a furi érzés, és még soha ilyet nem éreztem, csak azért kérdezem.
Valaki írja meg milyen legelőszőr érezni a babát az első babánál.KépNa ezt aztán most jól megfogalmaztam. Remélem azért érthető.Kép

Egyáltalán van valaki rajtam kívül a neten?

Kép
Kép
kismama2004

Ja, és Csilla!
Elfelejtette!
A doki még azt is mondta, hogy nem az influenza a baj hanem ha nem fekszi ki az ember és tüdőgyuszit kap. Vigyázz magadra!
Jobbulást
Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Szisztok!Kép

Csilla!Kép

Jobbulást, feküdj sokat és teázzálKép
Nem lesz semmi baj, és remélem nem lesz lázad sem.Puszillak!Kép

Zsófi!Kép

Megyek holnap hozzád, Bali meg csak később, mert Forma 1 leszKép)

Kismamák!Kép

Tettem fel albumomba pocis képeket (Mea néven)Kép
Jó lenne, ha mindenki tudna tenni fel pocakos képet, és akkor látnánk kinek hogy növekszikKép)
Persze csak ha lenen kedvetek hozzáKép

Mindenkinek további kellemes hétvégét!!!

Puszilok Mindenkit!!!

Mea
mea

Sziasztok!

Zsófy,
csak olyan bugyborékoló érzés jött a pocakomból, és csak úgy a 3.-4. után jöttem rá, hogy mi is ez. Az ember azonnal felismeri, és olyan melegség tölti el KépKépKép Én az első terhességemnél kb. a 17. héten éreztem először. Tehát hamarosan biztosan fogod Te is, és rögtön rájössz majd, aztán pedig már könnyebben megérzed, akár naponta többször is. A végén már unni is fogod (na jó, azt azért nem), főleg, ha csuklik... KépKépKép
Kati
15+3
Vendég

Sziasztok!

Húúú, 2 napig nem ültem gép elé és most nem győzök visszaolvasni.Kép

Csillam,
Jobbulást!!! Kúráld magad és gyógyulj meg gyorsan!Kép

Mea,
A negatív toxoplasma és rubeola eredmény egyértelműen azt jelenti, hogy nem estél még át a betegségeken. Ez egyrészt rossz, mert oda kell rá figyelni - ugyan fogalmam nincs, hogyan - másrészt jó, mert biztos, hogy jelenleg sem zajlik ilyen fertőzés a szervezetedben. Nekem a rubeola poz. (gyerekkoromban voltam rubeolás), a toxo negatív, pedig van két cicánk és egy kutyánk is. A cicákkal az a helyzet, hogy életükben egyszer kapják el ezt a fertőzést és amíg az zajlik a szervezetükben addig fertőznek. A kutyik pedig a beteg cicákkal vagy ilyen cica ürülékével érintkezve adhatják át, bár ők nem kapják el. Egy kicsit túl van misztifikálva ez az egész, mert velünk pl. ki akarta dobatni a régi nőgyógyászom a cicákat, pedig ugyanmár hol kaphatná el a szobacica. A lakásban?Kép Mi megvizsgáltattuk a macsekokat mikor terhes lettem, mert őket is lehet szűrni és mindkettő negatív. Így most szigorú lakásfogság van nekik a pici megszületéséig.Kép Egy szigorú szabály van: ne érintkezz semmilyen módon állati ürülékkel, azaz ne te takaríts a kutyi után! Amúgy azért veszélyes a toxoplazma, mert majdnem tünetmentes (enyhe megfázáshoz hasonló), viszont a babónál rendellenességet okozhat.

Kati,
Gratula a kis mocorgóhoz!Kép Milyen korán érzitek! Én Kristófot is csak a 22. héten éreztem. Kíváncsi vagyok most mi lesz.

Tegnap nagyon megijedtem. Elmentem WC-re és megdöbbenve láttam, hogy egy kicsit vérzek. A bugyimon semmi nem volt, csak 2* amikor pisiltem. Úgyhogy fekvésre ítéltem magam. Szerencsére nagyon minimális volt és elmúlt, de most izgulhatok keddig (akkor megyek dokihoz), hogy minden rendben van-e.

Aki már előrébb jár annak itt egy német oldal amin a kor szerinti Uh méretet lehet megnézni. Sajna csak a 16. héttől használható.
http://9monate.qualimedic.de/Us_werte.html

Humi (11+0)
humi

Humi!Kép

Köszi a tanácsokat.
Megnéztem most a leleteket és minden negatív lett:

Rubeola: titrálás/HAg 1:512
Rubeola: kimut./ELISA: negatív

Toxoplazma/ELISA: negatív szeronegatív
CMV kimutatása/ELISA: negatív szeron.
HBsAG kimutatása ELISA-val: negatív
Chlamydia Iga/EIA: negatív szeron.

Mindezt 2004.tavaszán nézték nálamKép

Azóta még vért sem vettek tőlem, mert állandóan elfelejtődött, most lesz csak a 16.héten AFP-vel egyben.

Ez nagy baj szerintetek?
Ennyire felelőtlen lenne a dokim, de a védőnőm is ezt mondta, h nem mindenki küldi a kismamákat 16.hét előtt és inkább egybe leveszik.

Szerintetek?

Ugye eddig ha lett volna toxom vagy bármi, észrevettem volna azért???
Úgy izgulok.

Meg azt nem értem, hogy mindenem negatív lett.
Nektek is ilyenek voltak a papírjaitokon, mint nekem??

Az biztos, hogy egységesen azt jelenti a negatív, h nem védett, tehát még nem esett át az illető???

Na most jól lefárasztottalak TiteketKép

Ne haragudjatok rám, de kezdek én is bekettani a terhesség alattKép

Mea
mea

Mea,
A rubeolánál és a toxonál egyértelműen azt jelenti, hogy még nem estél át rajta, a chalimydiánál azt jelenti, hogy a vérvétel időpontjában nem volt chlamydia gomba a szervezetdben (és ez jó!!!) a másik 2-ről fogalmam sincs mit jelent.

Ha a vérvétel és a teherbeesés között időben elkaptad volna a toxot, az annyiból jó, hogy akkor mostmár védett vagy, ha terhesség alatt kaptad volna el, azt csak észrevetted volna (megfázáshoz hasonló tünetek). Szóval nyugi! Örülj neki, hogy nem szúrkálnak annyit.Kép Tőlem úgy 3 hetente - havonta vért vesznek (nem egyszerű ügy a terhességem) és néha már tűpárnának érzem magam.Kép

Humi
humi

Zsófy!

Úgy látom, hogy kétségbe vonod, amit írtam. Nem baj, én tudom, hogy mit érzek. Akik vékonyak azoknál jobban lehet érezni, ill. többedik terheségnél hamarabb.
Ha megkérdezel szakemert az is azt fogja mondani, hogy minden terheség más és más.

Más: Lányok ha valaki szeret és tud varrni, tök jó anyagokat lehet a körúton a Krály utcánál kapni."1/2 áron"" vagy megbolondultunk" a bolt neve. 190Ft/m-től vannak anyagok. Én most vettem és teljesen feldobták a konyhát a cuccok./terítő, ülőpárnahuzat, drapéria/ érdemes elmenni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok!

Látom, azért hétvégére "lenyugodott" a társaság,legalább utolértem magam!

BKriszta,
gyakran járunk Csepelen, éppen pénteken vittem a gyerkőcöt megismertetni az új doktornénivel, őt is Csepelen találtuk. Egyébként pedig 8 évig éltünk Csepelen. Merre laktok?

Mea!
Szerintem kár izgulnod a toxoplazma miatt! Én igazán egy idegeskedős típus vagyok, ha a babámról van szó, és ez a téma engem is érint, de engem már megnyugtattak. Nekem is vannak cicáim, gyerekkorom óta mindig voltak. Mégsem estem át a betegségen, pedig a gyerekek nem mindig figyelnek annyira a higiéniára cicázás után, mint a felnőttek. Szóval megvolt az esély rá, hogy átessek rajta, de nem, minden negatív nekem is. Valóban nem jó, ha terhesség alatt sikerül elkapnod, de folyamatos szűrés mellett azonnal kiderül, és még terhesen gyógyszert adnak, hogy ne legyen baja a babának. Nem szeretném ezt átélni, mert a rendellenességek nem túl bíztatóak / ha jól emlékszem: süketség, vakság?/, de megnyugtató, hogy tudnak vele mit kezdeni. Ha jól rémlik, az előző terhességem alatt 2 havonta szűrtek. Egyébként nálunk én pucolom az almot, persze nem kézzel Kép, és nekem is szobacicáim vannak, szóval kicsit tényleg túllihegett a dolog. De lehet, hogy én is kiszűretem a maccsokat, erre még nem is gondoltam!

Álmok: érdekes, nekem Balázsnál sem voltak rossz álmaim, most meg kifejezetten jókat álmodom: lassan kétnaponta jön elő álmomban egy régi plátói szerelmem, és nagyon romantikusak az álmok! Nem tudom,mit jelent, csak a férjem meg ne tudja!Kép

Penna,
írtad már, hogy ki a dokid a Mávban? Nem emlékszem. Én is vacilláltam, hogy maradjak-e a réginél, vagy keressek-e újat, de egyszerűen nincs olyan doki, akiről csak jót hallassz. Nekem a dokit négyen ajánlották, maximálisan megelégedve. Nekem volt vele egy kis kellemetlenségem, de végül megoldottam, és jól megvagyunk. Aztán ajánlottam két ismerősömnek, ők viszont nem akarnak többet nála szülni. Semmi komoly baklövést nem tett, csak a modora nem jött be nekik. Viszont ezek után nem ajánlok nődokit senkinek. Egyelőre maradok nála, mert a Mávot nem akarom "elhagyni", de ha nem egyezik meg a véleményünk, akkor gondolkodás nélkül keresek mást. Volt egy megingásom nemrég, mert megtudtam, hogy Boros Judit átment az Istvánba,nekem ő nagyon szimpatikus, valami ilyesmi szülészt képzeltem el magamnak, és az Istvánról jókat hallottam eddig, de aztán megtudtam, hogy a kórtermekbe egész nap bemehetnek a látogatók csapatostul, akár betegen / senki nem nézi, hogy is lehetne erre kapacitás?/, hogy lehet úgy pihenni, szoptatni, stb??? Szóval jó nekem a Máv, nagyon is.

Zsuzska,
biztos otthon vagy már, és egyre jobban! Vigyázz magadra!

Csilla,
gyógyulj meg hamar, nem lesz semmi baj!!!

KZsu, még nem is üdvözöltelek! Gratulálok a babáhozKép

Mindenkinek további jó vasárnapot, és sürgős kitavaszodást kívánok Kép Kép Kép

Ps: egyre több kórházban van látogatási tilalom az influenza miatt. És ez ilyen tájban minden évben így szokott lenni. Dejó, hogy nem most szülünk, hogy bírnám ki, hogy ne lássam a kicsi fiamat 3-4 napig???

Judit 9+5
jucc

Sziasztok,

Jucc
A Kisfalvihoz "járok"(1x voltam), és pont most hallottam én is rosszat róla, pedig nagyon sokan járnak hozzá, és nagyon ajánlották.Olyat úgyse találsz, akinek nincs "ellendrukkere", mindenkinek más jön be.
A te "modortalan" dokid nem egy 40-50-es copfosKép dr? A barátnőm így írta le az övét, nekem nem ajánlotta, pont a modora miatt, ő már megszokta, hogy ilyeneket mond: "ott a pöcse", már a másodikat szüli nála, de azt monta, minimum fura a modora.

Kriszta,
nem hiszem, hogy bárki kétségbe vonná, amit érzelKép Sajna a táblában még nem vagy benne (felteszed az adataid? akkor beteszlek) így nem tudom, pontosan hány hetes vagy, de ha engem kérdeznek, én is azt mondom, hogy a leghamarabbi a 15-16. hét, amiről hallottam. Én is érzek már "dolgokat" (10 hetesen) amiket terhesség előtt nem, de hiába a 2. terhesség, tudom, hogy ezek még csak a beleim (bocs). Ilyenkor ott bent átrendeződik minden, a méh megnő, és a belső szervek osszenyomódhatnak, és emiatt érzünk olyan dolgokat is, amiket nem terhesen észre sem veszünk. Meg amúgy is "ki van hegyezve" az ember, már úgy várom én isKép
Amúgy tagadhatatlan, hogy van némi hasonlóság, (én is ledermedtem először, amikor mostanában éreztem) de nekem is be kellett látnom, hogy annyira pici még, hogy csak lebeg ott benn, nagyon nagy neki a hely, még nem tud jelezni.Kép

Na, megcsináltam a táblát 2 változatban: szülés ideje és a névsor szerint. kinél hiányzik adat, kisárgáztam, pótlom, ha megadjátok.Kép
pusza
Penna

Kép

Kép
penna

Ja, Zsófi a te utsó mensid csak tippKép ha megírod a pontosat, kicserélemKép
üdv
P
penna

Sziasztok Lányok!

Már péntek este itthon voltam a kórházból. Elég nehezen viseltem a dolgokat. Azt hittem, hogy nem fog annyira fájni, de sajnos mégis. A pálcikás történet nagyon megviselt, az altatás már nem volt olyan rossz.
A lényeg, hogy túlvagyok rajta. A hétvégén olvasgattalak benneteket, de nem sok erőm volt, hogy írjak, elég sokat feküdtem és pihentem. Úgy érzem engem sokkal jobban megviselt ez az egész fizikailag mint lelkileg. Valahogy úgy fogtam fel, hogy inkább most menjen el, mint, hogy betegen szülessen.A jövőbe nézek, teljesen.

Remélem, hogy mindenki jól van, olvastam Csilla, hogy beteg vagy, javulást!!!

Majd még jelentkezem lányok, most még pihengetek

Üdv mindenkinek
Zsuzska

Kép
pgsuska

Lányok,
van egy ilyen fazonú, L-es méretű Old Navy kismamagatyám. Fekete, fehér varrásokkal, tök vagány, de uakkor elegáns. 2x volt rajtam, 1x mosva (színházba már nem tudtam mást felvenni) de nekem nem jön be, hogy nem ér teljesen poci fölé. Mo-n nem lehet kapni.
Fényképezni most nem tudok, szervizben van a gép, de mérni igen, ha érdekel valakitKép3900,-at szeretnék érte kapni.

Bocsánat, csak gondoltam hátha megteszik valakinekKép
Apropó, tegnap láttam a Rómeó és Júliát (a musicalt) az Operett Színházban, hát szuper volt. Iszonyú jó sminkek, frizurák, díszletek, gyönyörű ének...hatalmas élmény volt, még bőgtem is, bár ez valszeg a hormonok miatt. Igaz 4250 volt a jegy, de nagyon megérte, ajánlom mindenkinek!Kép

pusza
P

Kép
penna

Zsuzska,
legalább túl vagy rajta...
Pihenj sokat, és próbáld meg lefoglalni az agyadat...én legalábbis ezt tenném...olvasás, kézimunka, üvegfestés, bármi, ami nyugalmas és leköt.
De én valahogy úgy érzem, hogy alapító tagja leszel a "2005 téli babák" topiknakKép de talán még hozzánk is beférsz "sereghajtónak"Kép
Drukkolok nekedKép
pusza
P
penna

Zsuzska, gondoltam rád, remélem hamarosan elmúlnak a fájdalamaid!
Ha van erőd nyugodtan jelentkezz, várunk nagyon!

Penna nekem tetszik a gatya, az külön, hogy nem jön fel teljesen, csak én olyan megfogdosós, felpróbálós típus vagyok, az meg így, hogy távol lakunk macera, de biztos lesz ki lecsap rá.

Hiányzó adatom: 27 év, Vértesszőlős

Csilla: jobbulást!!!

Olyan érdekes, de én most ezzel a terhességgel sokkal nyugodtabb és kevésbé aggódós vagyok mint az elsővel. Nem fogok semmi szart elkapni és minden végig rendben lesz, kész, pont! Azért uh-k előtt izgulok ám, hogy rendben legyenek a látottak! És nagyon várom már a magzatmozgást!!!

Jó éjt mindenkinek, remélem holnap is tudok jönni...
Cirmike
11+2

Kép
[KépKép
cirmike77

lányok,
asszem titeket még nem fárasztottalak, mint a nyári topikosokat, azzal, h. van-e vki köztetek, akinek uh alapján fiatalabbnak mondják a baba korát? a leginkább a 12. hetet már betöltött sorstársak válasza izgatna, ill. aki tud erről okosat mondani. és h. szűkítsem a kört 28-30 napos ciklusú legyen az illető. szal alapból nem érdekelne ez a dolog, de mivel problémás a terhességem eddig, kicsit kezd aggasztani, h. kisebb méretekkel rendelkezik a pocaklakóm.
(normál cikluban jött össze és hó közepén, szal nem itt van a kutya elásva.) doki meg hárított, mikor rákérdeztem, tehát tőle nem lettem okosabb...
ötlet, tapasztalat, hallomás?

falina
15+3
falina

Már megint nyughatatlanul bóklászom az interneten babairodalmat keresve, és már többedszerre találkozom ezzel a cikkel, miszerint olasz paradicsomszószos rántott padlizsán parmezán sajttal be tudja inditani a szülést ha már amúgy is pattanni készül a kismama. Aki tud angolul, annak itt van az eredeti cikk (recepttel együtt): http://www.wchstv.com/gmarecipes/eggplantparmigian.shtml

Van Magyarországon ehhez hasonló néphiedelem? Hogy egy bizonyos kaja segit meginditani a szülést ha már itt az ideje.

Egyébként ha más nem, a recept finomnak tűnik! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok

Még mindíg elég szarul vagyokKép
Orrom-fülem bedugulva-a mandulám továbbra is fájKép
De még szerencse ,hogy lázam nincs-csak a fejem fájKép
Egész hétvégén a párom ápoltKép
Mézes -citromos tea+ c vitamin-pirítos kenyér -sok-sok kiwiKép
Tegnap már annyira fájt a fejem és a mandulám is ,hogy egész napra elosztottam 1db algopirynt.
Délben egy fél ,és este egy félKép
Ma is ez lesz ,de most reggel is veszek be egy negyedetKép
Lassan oda jutok ,hogy mindenféle betegségből gyógyszer nélkül gyógyulok kiKép
De ahhoz muszáj sokat feküdni és aludni.
Ez volt a hétvégi programomKép
Reméem mostmár hamarosan átmegy rajtamKép
( Nagyon nehéz bedugult orral reggelente hányniKépKép-Majdnem megfulladtamKépKép

FalinaKép

Már régebben is írtam ,hogy nekem is 1 héttel fiatalabb az uh szerint a terhességem.
Mikor 11-hetes voltam ,akkor azt írta a papírra ,hogy 10-hetes.
Mikor 14-hetes voltam ,akkor meg azt ,hogy 13-hetes.
De közben én voltam 4-d uh-n is 12+4 hetesen.
Ott meg azt dobta ki a gép ,hogy 12+4Kép

Szóval eddig a saját dokimnál én is mindíg egy héttel fiatalabb vagyokKép

Nekem is pont 28 naposak a ciklusaim,és engem is az elejétől kísérnek uh-val is .
A fogamzás idejét napra -percre tudjuk (LOMBIK)
Ahhoz képest ,most vagyok 13+3
A mensi szerint:16+3
Az utolsó uh szerint:15+ valamennyi

AFP-re engem a mensis idő alapján küldött:15+ 3naposan!!
Már kezdtem is parázni mert mindenhol azt olvasom ,hogy a betöltött 16.-hétben szokták csinálni.
Már felhívtam a kórházat is ,hogy mi lett az eredmény ,de nem akarták megmondaniKép
Azt mondták ,hogy csak az orvosom közölheti velem az eredménytKép
Vagy 5 percig hízelegtem -síránkoztam a telefonba ,hogy legalább azt mondja meg ,hogy jó-vagy rosszKép
A végén csak kibökte ,hogy jó lett az eredményKép

Szrintem ne izgulj az miatt ,hogy 1 héttel fiatalabbnak látszik az uh-nKép
De ha senki nem tud megnyugtatni,menj el 4D-uh raKép
Sokkal modernebb gépKép

Csilla
csillam

Falina,
nyugi...így az elején még elég nehéz belőni a korát. Később, ha már lesz fejkörfogat meg ülőmagasság, már sokkal pontosabb a babkor. Másrészt: és ha kisebb lesz egy picit, akkor mi van? Majd megnő idekint, az anyatejenKép A mi generációnk még 2500-2800 gr-al született, ma meg a 3 kiló alatti baba "pici".
Sőt, később is tévedhetnek, a barátnőm babája pl 64 cm volt, de csak 3 kiló, és tök sovi volt, pedig az utolsó uh-n is azt mondták, hogy úristen, mekkora gyerek!!! Persze, tök hosszú volt a combja, és viszonylag nagy a feje.

Rokica,
én úgy tudom, a fűszeres kaját, meg a pizzát szokták ajánlgatni, ezexerint a paradicsom+sajt kombiban lehet valami, nem...?
Meg a Tamarin(lax) azaz egy "nagy kakálás"Kép is segít, de azt tényleg csak akkor szabad, ha már túl vagy a kiíráson.

Megyünk manótornára, Kevin tud bukfencezni, igaz, még emelni kell a popóját, de mégis. Olyan büszke vagyok!!Kép

üdv
Penna
penna

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?