Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

BOLDOG SZÜLINAPOT KIVÁNOK VERONIKÁNAK ÉS HANNÁNAK!!!!!!!!

Hétvégén a lányom fellépet egy üzletházban. Jo alkalom volt hogy kimozduljon a család. Robikám nagyon jol érezte magát, sok kisgyerek volt mert gyerek modell szépségverseny is volt műsoron. Én is már érdeklődtem játszoházrol a környékünkön mert nagyon igényli a korabeli társaságot. Pár kép. Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok,

igen True, megtartottuk előre :) mert aposomnak 16-án van a szuletésnapja, Veronikanak meg 19. Igy a csalad most vasarnap jott ossze (...sogornomek Pestrol). Mi meg apaval szerettunk volna egy barattokkal levot, szük barati kör... vagyis egy olyat, amit mi adunk a kicsi lanyunknak. Erre pedig a szombat volt a legjobb idopont. ;)
Szuk barati kör elfoglaltsag miatt amugy is csokkentett volt, de jo volt :D élvezte, ki is faradt rendesen mindkét nap :D

Ajandekok: kapott golyo vezetos jatekot; (hajnelkuli) babat (azt hittuk, nem is erdekli majd, erre este vigan mutogatta nekem a testreszeit :P orr, ful, szem, ujjak, lab); Kapott egy zenélő dobot (aki jart tecsoban, az tudja milyen :D a vendég babával egyutt felválltva püffölték); baba puzzle-t vagy mi az, olyan fa tabla, fogantyus kiveheto-berakhato kepekkel :D; tecsos olcso taviranyito helyettesito babatelefon, HALK :D sajna a taviranyitot nem helyettesiti, mint szerettem volna, de ezt is imadja; kisauto; meg kapott egy biciklire szerelheto ulést (tavasszal milyen jo lesz, 15 kg-t bir, kormany-hoz rogzitheto, tehat elore lat, és kapott hozza sisakot :)) ennyi asszem

Torta nalunk a maci, fekete erdo volt, ezt ajanlotta vedono, gyumolcs miatt, olyan edes volt Veronika, ahogy gyomoszolte a kis szajaba -ennel meg kulturaltan is nezett ki, marmint a gyerek.
De masnap a bohocos, az csokis volt, és annal total maszatos volt. Aposomé feketeerdo, de ebbol mi már nem birtunk :D enni

Minden jateknak orult, ami nekunk külön orom volt, még a csomagolasnak is :)

És már nem forralom a vizet!!!!!!!!!!!!!!!!! ho-ho-ho-ho

Mikozben olvastam elozo hsz-kat, épp tortat majszoltam, ebed gyanant :?: :oops: :wink: nagyon rossz vagyok

True: remelem tudtatok setalni!!!

Lanyok, van még aki pépesit a gyereknek etetesnel? Ugye nem baj, ha még a darabosakbol kevesebbet eszik? Mert nalunk kaja eleje mindig darabosakkal inditom, aztan mikor mar csak jatszik vele, turkalja, akkor pépeseket kap? Más is van igy? Mert ugye, ha hagynam, hogy csak darabos, akkor még ennyit sem enne.
Jol csinalom igy?

Nálunk furdobe sose megy be, még akkor se szeret, ha utanam, utanunk jon :) bar ma adtam neki egy nyaklancot...na ezt az oromot, ezzel tok sokaig eljatszott, mindenfelé hurcolta :) igy szetvalogathattam a szennyest is, meg bepakoltam a mosogepet -mely nalunk felultoltos, tehat, nem tudja bizgeralni.
Meg ma reggel zuhanyoztam, és ilyenkor ugy mosolyog ahogy nezi :D meg probalja megfogni a habot rajtam :D
Dvd, tv,, lampak kapcsoloit siman kezeli :) nalunk is -az élet fontos dolgai :P

na, megebredt, visszaaludt...de most bucsuzom...

Koszonom-koszonjuk a koszonteseket!!!

KépKép
rizibizi

Sziasztok lányok!

RIZI!

Veronikának nagyon sok boldog születésnapot kívánunk.

Mi is jól vagyunk, nálunk sajnos nem esett hó, sőt az a picurka ami szállingózott, az is elolvadt. :( :( :(
Viktor állandóan a DVD-t, videót kapcsolgatja, sőt imádjuk az elosztót is kapcsolni, így aztán áramtalanít mindent. :wink: :shock:
Imádjuk a fürdőszobát, mindenhova jön utánam még a wc-re is.

Na megyek mert rettentő nyűgös a fiatalúr. :roll: :wink:

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Sziasztok!

Holnap reggel megyünk dokihoz, Levikének bugyborékol az orra :cry: Szegényke most tisztára készen van, nem tudja, miért kínzom az orrszívással, olyan régen volt beteg, hogy nem emlékszik erre.

Riz: én 6 hós kora óta nem forralom a vizet... Persze tápihoz igen, de ha épp nincs semmi innivaló, akkor sima csapvizet kap. Annak idején Marcinál így mondták, aztán gondoltam, ha neki jó volt, akkor a kicsiknek is. szerintem semmi gond, hogy pépesíted a kaját, van olyan baba, akiknek sokáig kell, de a darabosból szerintem amúgy sem esznek annyit, mint a pépesből. De szerintem 1 év után le is csökken a tápanyagigény, nem nőnek már olyan őrült iramban. Szóval ha kevesebbet eszik, nem feltétlenül baj.

Linda: Hanna holnap fog először ottaludni az oviban,de nem hiszem, hogy gond lenne belőle, nem tiltakozik. Egyébként a sógornőméknek is van 2 kicsije, és Hanna is ott volt, tehát nem csak bedobtuk oda gonosz embereknek :lol: :lol: De van benne valami, amikor Marci volt kicsi, senkinek nem adtam oda, hogy vigyázzon rá... Meg is lett az eredménye: a bölcsibe (ahova 3 évesen került be) minden reggel üvöltötve vittem be, úgy szedték ki a kezemből. Ez 1 évig ment minden áldott reggel. Úgyhogy egyáltalán nem bánom, ha kicsit szoktatva van másokhoz is a kicsi. Már nem hiszem, hogy tragédia lesz belőle, ha egy kicsit sír utánam. (mint ahogy az első gyereknél gondoltam) Tortareciket köszi, mindjárt megkukkantom. Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!
Rizibizi
Ma krumplistarhonya volt az ebéd, és nagyon tetszet a fiamnak a darabos kaja. Tegnap rakottkel volt abbol csak kevesett evett és igy gyorsan csináltam neki egy kis babagrizt. Szerintem jo a változatosság. A levesbe sem nyomom össze a krumplit hanem inkább darabolom a kanállal.

Ki hogy áll a bilizéssel?
Fius anyukákat kérdezem: Fürdésnél megmossátok belül is a .....?

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok!

Judit!
Én a kicsinek még nem húztam fel, de állítólag még nem is kell vagy talán még nem is szabad csak kb. 2 éves kora körül. A nagy 4 éves, neki már meg szoktam mosni belül is, úgy 2 éves kora körül kezdtük neki. Nekem a gyerekdoki azt mondta hogy még ne piszkáljuk.

Bilizés!
Néha rá szoktam ültetni Viktort a bilire van hogy bele is pisil, de tudom hogy ez még nem tudatos csak még játékosan csináljuk a dolgot hátha később már könyebb lesz.

Evés!
Viktor szereti a darabos ételeket de azért még odafigyelek rá hogy ne legyen túl nagy darab mert még csak 6 fogunk van. Bár úgy érzem hogy jön a két felső rágófoga. Nem tudom hogyan de nem az elsőknek kellene jönnie sorba? Mert a nagynál így volt.

Lányok!
Nem tudja valaki mi a neve annak a homeós kúpnak ami fogzásra jó? Előre is köszi!

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Sziasztok!

Viburcol a kúp, de nem biztos hogy minden fogzásos problémát azért rutinból megold. Erre gondoltál?

Igen megmossuk, de én is csak 1 éves kora után kezdtem visszahúzni neki..

Nálunk meg pont a darabos kaja megy, délben kanállal semmi, csak este a tejpép, csak harapni akar a Dóri.

bea
öreganyu

Helló csajok,jó rég voltam,visszaolvasnom esélytelen,az előző oldalt meg ezt néztem meg...
Boldog szülinapot Veronika,Hanna puszipuszipuszi (ide most egy szép képet akartam,de nem találtam jót...bocs)

Hettie!
Részvétem

Kész van az ablak,meleg a lakás,beteg a gyerek,kijött a doki,kihányjuk a gyógyszert,láz,láz,láz....orrszívás,hát nem volt még ilyen elesett szegényke,most nagyon kókadt.

Jó is volt a szüleimnél meg nem is,karácsonyig tuti nem megyünk.
Majd beszámolok.

Nálunk még mindig nem megy a darabos kaja,csak a zsemle,az is csak ha egyedül eszi,akkorákat leharap,hogy elájulok,de azt mondta a doki,hogy óvatosan nyomassam a lisztes cuccokat,amíg nem kapunk eredményt a gasztróról....öklendezés addig is.

Bili téma:
Mondhatnak kígyót békát,én kitaláltam,hogy nem fogom bilire szoktatni,hanem egyből a wc-re,mert akkor a biliről még át kell szoktatni a wc-re és különben is,miért is kakiljunk a szobában?
Má r ki is találtam,hogy veszek egy fellépős ülőkét és akkor szépen elkezdem...már ült bilin de nem értette a sztorit,viszont a kakit már jó ideje a wc-be dobáljuk (integetünk neki amikor elmegy... :lol: ) szóval valahogy így képzelem,de írjátok meg ha nagyon nagy elmebeteg vagyok.
:lol:

Na,megyek,puszi mindenkinek

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Hannanak nagyon boldog szuletesnapot!

True, megnyugtato amit a kajarol irtal, regen tenyleg jobb volt az etvagya...

Homeos kup a Viburcol.

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Köszi lányok mindenkinek a kúp nevét. Holnap veszek remélem beválik. :D

Santos!
Nem vagy elmebeteg, sőt most nagy okosságot mondtál, én is így fogom csinálni ezután. Hát a kakinak nem a szobában a helye ez igaz. :D Ügyik vagytok.

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Sziasztok,
Hettie,
őszinte részvétel. Sok erőt és kitartást kívánok Neked. És hát igen, már Te is anya vagy, a kicsinek szüksége van Rád.

Köszi a cipős hsz-eket, kicsit megnyugtatott.

True,
akkor délelőttönként kivel van Levi? Mikor délben érsz haza?

Linda,
Olyan klassz a munkád...

Santos,
hm, integetni a kaki után... érdekes gondolat. Textilpelust használtok, vagy kibányászod az egyszerhasználatosból? Mondjuk a mi kakink általában olyan állapotú, hogy azt már nem lehet nagyon mozgatni:-)

Veronikának boldog szülinapot utólag.

Timi, milyen a játszóbölcsi? Milyen játékok vannak? Kaját is kaptok ott? Sokan vagytok?

Sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa

sziasztok!

Zsuzs, végre visszajöttél:) á, szóval azért voltál, mert most csinálták az ablakotokat! Persze mondtad, de valahogy nem kombináltam össze a dolgokat. Miért, a régi ablakkal olyan hideg volt bent? Kár, hogy nem tudtam a számodat, múlt pénteken keresztülmentünk Dújv-on, meglátogattalak volna:)

Csajok, szerintem a szobatisztaságra "szoktatás" még hülyeség. Persze nekem is mondták rég, hogy a bátyámat már félévesen biliztették, lehet, hogy kialakul valami reflex nála, az is lehet, hogy megérti, hogy mit akarunk tőle, de nem tudja még szabályozni az izmait. HIába szeretné (mert lehet, hogy szeretne örömet okozni), szerintem 2 éves kor előtt nagyon ritka az a gyerek, akinek sikerül. Na majd kíváncsi leszek, hogy ki lesz olyan ügyi. Nekem is van olyan ismerősöm, aki másfél éves korában szobatiszta volt, de ez a ritkább. Én tuti, hogy nem fogom ezzel stresszelni magam. Egyébként a pszichológusok azt mondják, akinél 2 évesen próbálkozol, 3 évesen biztos a siker. Ha 3 évesen próbálkozol, akkor is 3 évesen biztos a siker. Egyébként Hanna bilivel kezdte, de észrevétlenül szerintem 1-2 hónap múltán önműködően áttért a wc-re. Mondjuk ő túlságosan is önállóskodó, van, amikor vidáman belekakil a wc-be, aztán felöltözik és játszik, csak én veszem észre, hogy kakilt, nem is szól. Akkor kitörölöm a fenekét. hihi Ja még érdekesség képpen, olvastam, hogy először nem nagyon kell neki mutogatni lehúzni a wc-t, mert megrémülhet attól, hogy valami, ami belőle jön ki, eltűnik.

Beusa: a férjem itthon volt szabin a múlt héten, de ezen a héten már melózik. Reggel ő viszi Hannát oviba és Marcit suliba, most a héten még bemegyek busszal Levivel, hogy mire felkel, ott legyek, de szerintem jövő héttől a férjem fogja elhozni 4-kor az oviból. Egyébként tegnap aludt ott először, nem volt semmi gond. Először azt mondta, hogy nem tud aludni, kicsit forgolódottde aztán elaludt.

Az oviban ma ünneplik a szülinapját, beküldtem a fényképezőt, mert nem tudunk délben bemenni, hogy fotózzak, majd teszek fel képeket! Köszi a köszöntéseket! Végülis sünitorta lett, Linda köszi a recepteket, elfelejtettem mondani, hogy inkább ötlet kellett volna, valami jó formára, mert ízre én általában abból a Hullala-ból szoktam csinálni, most gesztenyésre csináltam, a külsejét meg csokisra. Vettem neki egy gyönyörű Mark &spencer rucit a babaszobán :lol: :lol: de marhára alkalmi, de mindenáron abban akart menni.... Beraktam neki szatyorba, alig lehet rávenni, hogy legalább ne abban menjen. Hát 200%-os nőci az biztos.

Kuki-téma: én még nem húzogatom Levi-nek, nem is jön le neki. Annak idején Marcinál egy idős, tapasztalt 2 fiúgyerekes dokinéni azt mondta, ő ezzel sose foglalkozott, legkésőbb a lányok elintézik hehehe. Úgyhogy ezt be is tartottam, Marcinak se jött le kiskorában, de kb. 2-os korában elkezdetük szépen lassan huzigálni fürdéskor, és mostmár teljesen lejön. Úgy tervzem, hogy Levinél is így csinálom.

Leviről: új szavaink vannak, szia= ija-ija-ija, vagy pedig szi-ha (így szótagolva), és tisztén érthetően: AUTÓ. Bezzeg a járásban nem jeleskedik, akár a nővére:))) Egyébként mi is betegek vagyunk, láza nem volt, de folyik az orra és csúnyán köhög is. Írattam neki gyógyszertári köptetőt, fillérekbe kerül, és nagyon jó, kakukkfüves.

Na bocsi, hogy megint sok voltam, úgy látszik, szófosási kényszerem van. Mostmár megyek, sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Bilitéma: Én úgy gondoltam majd jövőre amikor elkezdődik a telek járat, akkor fogom szoktatni. Telken pucéron engedem, és akkor talán könnyebb lesz. Persze nem úgy gondoltam, h kakil, és akkor repül a kaki ........., de talán könnyebb, h meleg lesz, szabadban leszünk stb...

Riz!

Én nagyon régóta nem forrolgatom a vizet, de csapvizet nem kapott még. Én sem iszom meg, csak az óbudai babavizet. Ezt már lassan 2 éve iszom, és a sima víz elég fura ízű már Nekem. Darabos ételekkel úgy vagyok, h hála nem kell már mindent pépesítenem, de odafigyelek, h nagyobb darabot ne adjak Neki. pl: kenyérhéjját nem adom oda neki, mert tuti öklendezne. De a legjobb, h a családdal eszik mindent. Tegnap reggel tojásrántottát reggeliztünk.

Beusa!

Jó, h jöttél. Mizu van veletek? Mina szopik még? A kaka miatt kérdezem, mert úgy tűnt Nekem. Dóri mivel még szopizik az Ő kakijához sem lehet hozzáérni :wink: Szóval a játszóbölcsi nagyon jó, és nagyon sok játék van: babák, gyurmák, babakonyha, libikóka, nagy méretű lego, minicsúzda. 1 órát szoktunk lenni, és az 240 Ft. Ebben van egy innivaló. Azt várom mindig, mert nekem ízlik :lol: Ebédre is lenne lehetőség, de soha nem maradtunk Bettussal. Majd szerintem akkor maradunk amikor az önálló evés ideje eljön. Még azért az egy picit odébb van. Tegnap próbált volna egyedül enni, de nem sikerült neki, mert a földön volt az egész. Olyan vicces volt, h anyukám azt mondta: Ne legyek mérges emiatt. Mondtam is anyunak: emiatt? Soha nem tudnék emiatt mérges ideges lenni. Másképpen nem fogja megtanulni, csak így.

True!

Hannának Boldog szülinapot Kívánok!

sANTOS!

Miért lennél elmebeteg? Mindenki úgy próbálja meg a picit szobatisztaságra szoktatni ahogy gondolja. Erre szerintem nincsen szabály. Nálunk a kaki nem olyan állagú, h eltudjunk tőle búcsúzni :lol: !

Van egy kérdésem: Dóri 7 kor megy fürdeni, és utána 230 ml tápszert iszik meg. Ez a vacsija. Mikortól cseréljem le? Vagy legyen vacsi, és tápszer? Az meg túl sok. Mert tápszer alatt be is alszik. De mi lesz amikor már nem lesz tápszer? Vacsi, fürdés, és akkor, h fogom elaltani? Adjak neki 2dl kakaót, és úgy? Ad valaki kakaót lefekvéshez? Bizti hülyéket kérdeztem bocsi :oops:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok lányok!

Köszönöm a bili és a fürdés hozzászolásokat!

Azért kérdeztem ,mert hiába van négy gyerekem kezdőnek érzem magam. Mostanában mindent máshogy kell csinálni. A nagyfiamnak 2éves korában felvágták a ...., mert nem lehetet tisztitani. A másik fiamnak felrebedt magátol és kamillába kellett mosogatnom. Azért kérdeztem mert nemszeretnék megint igy járni.
A bilivel kapcsolatban régen sokkal többet vártak el a gyerekektől. Én is ezt olvastam hogy csak magunknak csináljuk a gondott ha eröltetjük és agyilag szegényke nem is érti.
Szerintem a bili arra jó, ha már ágyban alszik és éjszaka érzi, hogy kell, lehuzza a lehuzhatos pelust és nem kell kimennie a szobábol a sötétbe.
Nálam elég nagy a korkülömbség és mindig mást találtak ki pl. tej és liszt érzékenység. A nagyfiam tejérzékeny és régen azt mondták hogy akkor ne adjak neki. Ma már vannak tápok is. Mindeggyik gyerekem a cici után tejérzékenyeknek valo tápot kapot és ki is nőték a tejérzékenységet. Kivévé a legnagyobb.
Nálunk a kenyér joghurt vacsi után jön a fürdés és utána elalváshoz az 1.5-ös tejci bici cukorral.

Sziasztok
Vendég

hell
Hú csajok,hát én sem ma gondoltam a szobatisztaságra szoktatást,azért még van idő rá...

Beusa!
Kibányászom a kakit az egyszerhasználatosból,de csak akkor van pápá,ha olyan,hogy lehet,egyébként tök röhög rajta,integet és ő csukja le a klotyó fedelét....azért kezdtük el,mert mindig jött velem amikor kidobtam a cuccot-nem szeretem,ha a kukában büdösödik-szóval ez van...

Képzeljétek,amikor tisztába teszem(mert csak állva lehet,küzd a fekvés ellen)mostanában megkaparint egy két popsitörlőt és törölgeti a nuniját!!! :shock: majdnem elájultam...

True!
Jó hogy legalább hiányoztam valakinek :lol:
Milyen volt Hanna szülinap? KÉPEKEET az oviról. Apropó ovi,voltunk anyukám ovijában,mivel ovónéni,így benyomultam Rékával és tök jól elvolt,nem is törődött velem,egyből tologatott valami babakocsit és megfogta egy kislány kezét,kockákat pakolgatott,szóval nagyon jó volt,egyébként szerintem a betegséget is ott szedtük össze...de mindegy,muszáj közösségbe vinni,mert nagyon szereti

Csajok!
Légyszi mondjatok olyan darabos kajákat,péksütiket stb,amiben nincs tej...eddig vacsira liga maragarinos kenyér vagy zsemle ment,de tök unja szerintem, a pépek helyett inkább rágna,a gyümölcsöt eldobálja,a kekszet is,szóval nem jutok egyről a kettőre.Mostanában ha meglátta a tápszeres cumit öklendezett,biztos a betegség is rátesz,de már nem nagyon itta,kakaót meg nem merek neki adni...nem tudom hogy legyen.

Timi!
Fentebb írtam,hogy nálunk azért kellett a szilárd vacsi,mert öklendezett,hacsak meglátta a tápit...hát én így egy kis kubut adok lefekvés előtt,mert nem merek még kakaót. a vacsi meg félhétkor fürdés előtt,mert nagyon nagy a disznóól.

Megyek,mert vasalnom kellene,de utálok :evil:

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Minden szülinapos babának Boldog szülinapot!

Timi:
Marvin vacsi fürdés után etetöszékben szokott kenyeret enni,szalámival sajttal virslivel,épp amit találok itthon :D el szoktam csipkedni neki,nem épp a legszebb de szépen lassan elnyámmogja mesenézés közben.Általában egy fél kenyér belét meg szokott enni 1 szelet szalámival vagy 1 virslit.Utána kap tápit.ha gyümis akkor nem, de a milupa 1+-ba szoktam rakni egy csipetnyi nestlé kakaóport..Kb 170-200 között meg is issza,kisebb megszakitásokkal..Ezen aztán szépen bealszik.

Melodia:
Jobbulást a lurkoknak..

Santos:
Mi sem bilizünk.
kakinak a wc-ben a helye..Lányomnál nagyon szépen müködött a fellépös wckeret.
Bocsi de ennyi idöm van.egyedül vagyok mint mindig..

Sziasztok..Tina.. :?
Vendég

Lányok, ha nem titok megkérdezhetem hol van, melyik eza játszóbölcsi?Köszi

bea
öreganyu

Szia Santos!

Mi eszünk pogácsát meg kakaostekercset is. Szerintem néha lehet a vacsi a maradék ebéd. A fiam szereti a májkrémes kenyeret is. Nálunk simán elfogy egy szelet kenyér. Még sajtot is teszek a falatkáira.

Sziasztok
Vendég

Sziasztok,

Timi: mint irtam éjjel már nem igen kell cici. Max hajnal 6-7 kozott adok, h ne keljen még fel :roll:
De nem is nagyon kel éjjel, csak most a foga miatt :( :'( de akkor max felveszem megnyutatni.

De egy ideje, mikor nem hulla faradt este, már nem cicin aludt el... Sőt, ma már alapbol elkuldott valahova melegebbre kis cicizés után, igy ilyenkor beteszem a kisagyba, és ha felkel ujra lefektetem... ha kell megnyugtatom, h kiveszem, majd visszateszem (max 40 perc vonaglás és elalszik). Ja, és eddig napkozben CSAK cicin aludt el, de mar mar napkozben sem!
Igy nálam is bejott a kerdes, hogy hova tegyuk az esti mesét...mert szertartasaink vannak, de estimese még nem volt benne, cici volt eddig :D
Valaki?

Amugy Ha igenyli még a tapszert, tehentejet is adhatsz majd, de maradhat a tapszer is, ha neked igy jo.... És ezen ha tudod nyugodtan altathatod... (bar ha nagyobb lesz, a fogak miatt bizti nem jo a kakao alvas elott kozvetlen)
De majd kialakul am nalatok is am ez :) nyugi, majd adja magat
Ha még beájul tápon, akkor add neki igy nyugodtan :D:D:D

Koszi a hsz-kat darabos kaja ugyben. Bar lehet nem irtam jol... nem a daraboktol felek... mert szerencsem van vele, barmit adhatok neki, max kikopi... de nem fulladozik, nem kell kotorasznom a szajaban... kenyerrel is nagyon jol elvan mindig :)
Csak! pár falat szilard, vagy darabosabb kaja utan elunja a dolgokat, és nem eszik rendesen... ezert a pépes jon
Vagyis a vacsink ugy nez ki, h kap 150 tapot (tobbet kar, mert ezt is ritkan issza meg) mááár kukkol, h mit kap még.. ekkor adok darabos at (kenyér, párizsi... Kenyomajas kenyer, vagy valami megkent.. szoba se johet! :o Legtobbszor kis kocka banan, mandarin, alma, most par napja a sajt is jo :) ) de nem sok, csak max 3-3 falatot eszik igy... kozben maradek tapbol csinalok tejpepet, azt megfelelo jatekkal a kezeben bevarazsolhatom a szajaba (neha teszek bele gyumolcsot, osszetorve) Ezutan danonino, vagy mas hasonlo cuccal valo kinalas megy... natur joghurt... szoval ilyen folyos allagu a fő kaja (furdoviz engedesekor még kap mandarint, amit inkabb izombol csavar :) )

Ebednel is jobb ha pépes verziom is van, mert akkor tudom bevarazsolni a szajaba. Kulonben ehen marad.
Tehat nem a fuldoklas, nem a ragas bonyolultsaga, nem a megszokottsaga... mert valtozatosan adom a kajat, hanem az UNALOM a fő gond, szerintem. És ha a kisasszony jatszhat valami kutyuvel, akkor anya lapatol, neki meg csak nyelni kell :O meer ragni az munka volna

Hmm, nalunk tok jo a csapviz, én is azt iszom :D

Santos, kaja ugyben én nem tudok hirtelen semmit :o

megyek, mert hulla vagyok, igy is biztos tok kusza lettem

sorry

KépKép
rizibizi

...meg helyesirasugyileg se semmi ...kenyomajas, na ja

zi-hulla elnézést kér :oops:

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Egy igen szar éjszakán vagyunk túl :cry: Dórikám 2:30 kor felébredt, és olyan 5ig próbáltam volna visszaaltatni. Volt cici, kar, babakocsi :cry: Elaludt, és utána picivel később felkelt. MOst a legújabb, h az ágyunkban alszik apát kitúrva. Valamikor 5:30 kor sikerült visszaaltatni, és aludtunk 7:30ig. Sőt! Napközben is alszik kb 30percet, és utána cicin alszik az ágyamba még kb 1 és 1/2 órát. De akkor nagyon nem tudok semmit csinálni, mert az ágyon egyedül nem hagyhatom. Remélem 1*szer azért megoldódik ez az alvás. Sajnos úgy érzem nem nagyon alszom ki magam :cry:

Köszönöm a hozzászólásokat.

Riz!

A cici témát már leírtad a 303. oldalon. Nem kérdeztem újból :wink: Köszönöm, h ilyen sokat írtál :lol:

Edi, Linda, Sue???????????????Hol vagytok?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hali

Itt vagyok ,Timi,köszi.,csak tegnap olyan fáradt voltam ,hogy még délután is le kellett dölnöm.Nem aludtam méllyen ,mert össze vissza álmodtam mindenféle baromságot :roll: de azárt jól esett.Sajnálattal olvastam a ti nem alvásotokról,nálunk meg elképzelhetetlen lenne hogy Laura velünk,nem pedig a saját ágyában aludna.
Mi is járunk játszóbölcsibe,200ft egy óra,de kaját nem adnak.Heti 1x megyünk.

Rizi,Laura is még elég sok pépeset eszik,mivel még nincs foga :shock: de azért kap kiflit,kenyeret,sajtot,szalámit,darabosabb főzeléket.Persze a sajtot szereti a legjobban.Ha csinálok neki kis katonát ami kenyérből ,szalámiból sajtból áll,akkor a sajton kívűl mindent kidarál :lol: ezért azt mostanában csak a végén kap.(ez a vacsi,utána vizet iszik,fürcsi kb negyed óráig,majd hempergés a nagy ágyon fél óráig,aztán 8 körül alvás,reggel 7-ig)

Santos,már én is hiányoltalak :lol: A kaksis pelust én sem bírom szagolgatni bent a lakásban,hiába dobom fedeles kukába,pláne mikor a fütés is rákapcsol,na akkor terjengenek csak igazán a szagok....A teraszon gyűjtöm egy zacsiba,most télen oksa,nyáron meg reméljük elkezdhetjük a nevelést.Jó ötlet szerintem is az egyből wc-re szoktatás.!Nekem semmi kedvem sincs egyenlőre kaksis bilit mosni.....bocsi.... :oops:
Laura az arcát szokta kaja után megtörölni.
A májaskenyér jó ötlet,meg pl gesztenyemassza,vagy lekváros kenyér...

Judit,a tejciből mennyit iszik Robi?hogy tudtad rászoktatni?Laura csak pár kanállal eszik,iszik belőle,csak így megy.Ha átöntöm csőrősbe,vagy cumisba,nem issza :shock:

Beusa,igen,imádom a virágkötészetet. :wink: Hogy vagytok?Minna megy már?Miket eszik,mi a kedvec játéka?Sokat dolgozol?

Tru,bizti elfogyott a süni torta :wink: Különben a minap megsütöttem a Sacher-tortát:isteni lett megint.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Linda, jól sikerült a torta, és nagyon könnyű volt. Ilyesmire gondoltam, ha van még ötleted... Nekem könnyebb lapokból megcsinálni, mert elég rossz a sütőm, és a lapokat könnyebb kisütni. Hanna itthonra valami barbisat szeretne... Sógornőm törheti a fejét :wink: Erre gondoltam, hogy van-e még ötleted.... Más: marcipánt hol szoktál venni? Nagyon drága? Ételfestékkel színezed? Mert azzal lehet még jó dolgokat csinálni szerintem.... Na most futok főzni, hiába csak Levi van itthon, még így is elszrom az időt... Most is ideültem, közben jól kiáztattam a lábam, és manikűröztem.... Pedig lenne más dolgom is, de ez is el volt már maradva... Este ilyenre már nincs energiám... Na sziasztok Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

sziasztok,
Linda,
most elég sokat dolgozom, gépen főleg éjjel, mert nappal sajnálom elvenni Minnától az időt. Így viszont hulla vagyok, nem tudom hosszútávon mi lesz. Éjjel még cici is van többször.
Eddig 4 önálló lépés volt a rekord, járunk fejlesztőbe is. Rögzült térden járás....amiből állandóan ki kell zökkentenem. Mivel mindig így menne, ez tényleg állandóant jelent.
Kedvenc játék: anya konyhaszekrényei, a kuka, a mosógépben lévő ruha... A drága fejlesztő játékok meg a sarokban...

Timi,
igen, van szopi: reggel, este, napközben amikor cibálja a felsőmet és éjjel. Velünk alszik, úgyhogy félálomban sikerül megúszni, de azért néha 5 is van..

Santos,
értem, Nálunk elvileg szagzárós Angelcare van, de durvább kaják után az sem használ:-)

Mindjárt küldök egy progit, amit szervezek. Ha jönnétek rá Biatorbágyra, utána szívesen látnálak TIteket egy kis játékra, dumcsira nálunk.

Edi, Beuka, eltűntetek?

B

Beusa
Kép
beusa

A Babuka Kft. Gyermekfelügyelete és a Madárfészek Kávéház

Szeretettel meghívja a kisgyermekes anyukákat előadásaira és beszélgető-sorozatára

Önnek is problémát okoz….?
Ön sem tudja kivel beszélje meg…?
Ön is a legjobbat szeretné kihozni gyermekéből?
Most mi, anyukák, magunk között, őszintén beszélhetünk azokról a kérdésekről, melyek kitöltik napjainkat. Ráadásul most tapasztalt szakemberek is segítenek nekünk…

November 29. csütörtök 11 órától
Nyelvtanulás (kis)gyermekkorban
Horváth Hilda német nyelvtanár és Tárczy Judit a Kabóca Oktatási Műhely vezetője

December 6. csütörtök 11 órától
Babamasszázs
Némethné Gregor Judit babamasszázs-oktató, gyógymasszőr, szoptatási tanácsadó IBCLC

December 13. csütörtök 11 órától
Mit tanulhatunk egy intim torna tanfolyamon?
Bogdán Magdi szakokleveles intim torna tréner

Január 3. csütörtök 11 órától
Beszélgessünk a család étkezéséről
Seenger Nóra dietetikus

Helyszín: Madárfészek Kávéház, Viadukt lakópark, Szily Kálmán u. 8.
A részvétel ingyenes, a kávézó árai barátiak. Gyerekeknek játszósarok.

Információ: Petes Beáta – Babuka Gyermekfelügyelet telefonja: 06 30 9941 526

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok,

Timi: nem igy szantam, nem neked irtam, vagyis nem mind :o csak te szoktad kerdezni, és ezért irtam neked...naprol napra valtozik nalunk minden-nincs kivel megbeszelnem-ide nehezen jutok-ismetlem magam-bocsanat!

Timi: éjszakátokat nagyon sajnalom. Nekem fogfajasnak tunik. Ajanlom a viburcolt, nekunk bevallt, nappal is lehet adni, ha gondolod. Félorat alvos korszak nagyon kikesziti az embert. De hidd el, nem orokké lesz igy!
Férjed, hogy viseli? Tud valamit segiteni? És pihenni?

Linda:nalunk sem tudna velunk aludni a kicsi :D
Bili mosás :D

True: Szép Hanna, meg a torta is :)
Marcinak milyen lesz? Nemsokára az is esedékes :P
Igen, én is észrevettem, hogy az utobbi idoben kevesebbet tudsz jonni, hiába van oviban Hanna :lol:

Beusa: nem is hallottam még ilyen térdenjarasrol :o de a négy nagy lépés tok jo dolog :D:D gratula :)
Sok erot kivanok neked a munkahoz Minna mellett :) !

Jubi: azert januarban ujra tudsz majd jonni rendszeresen? ugye jol emlekszem, hogy akkor már csak egy munkahelye lesz a ferjednek? :) Hianyzol nekunk!!!!

...Meg a tobbiek is! Persze a babak mellett tenyleg nagyon nehez idejutni, meg a férjek mellett is :P

na mára ennyi voltam
remelem osszeszedettebb voltam
legkozelebbre lehet még ékezeteket is ki tudok csavarni magambol nektek, mert ez igy nem szep, gondolom

KépKép
rizibizi

Sziasztok

Beusa: mi ez a rögzült térdenjárás? Soha életemben nem hallottam még róla. ez a mászás lenne? Miért baj, ha egy 14 hónapos baba nem tud még önállóan járni? Írhatnál erről, lévén mi is érintettek a dologban... Nekem mindig azt mondja a doktornő , meg most az óvónő is, hogy minél tovább és többet másznak, annál jobb, mert ez nagyon fejleszti az agyféltekék működését. Na írj majd, ha lesz kis időd!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

True!

Hanna gyönyörű, egyszerűen tökéletesen szép! :D

Beusa!
Jazi már elmúlt 15 hónapos, és egyre többet járkál. Már irányt is tud változtatni. De sokáig ő is térden mászkált, most is felváltva jár és mászik, de még a mászás felé dől a mérleg. Én ezen nem aggódom.

Riz!

Aranyos vagy, hogy hiányolsz :) Próbálom olvasni a topikot - és képeket nézegetni -, de időm most nincs írni. A Párom két munkahelyen dolgozik, nálunk laknak a tesómék egy hónapig - velük állandó programok, ide-oda mászkálás, hiszen a férje most van először Magyarországon -, ráadásul a diplomamunkámat is írnom kell, ja és mellesleg még ott van a háztartás és a három gyerek is...kevés a 24 óra...

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Kata 14hósan lépegetett 1x, mint egy részeg :wink:
felállni egyedül a szoba közepén régebb óta tud. Mostanság feláll, pár lépést megy és mászva megy tovább. Úgy látom egyre biztosabb, már pár lépés után megáll, lehajol, leguggol. Menni fog majd ez is. :)
Csak az a baj, hogy egyszerűen nem kapunk a lábára cipőt. Még a siesta bolt hátravan, meg néztünk assokat, próbálni kell. Ha harisnyára feladok még zoknit, széles, vastag lesz a lába. Nehéz ügy.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

CzMelinda
A fiam a tápot kezdte megutálni, már inkább meg se itta. Amikor egyéves lett elkezdtem neki adni a higitott tejet,és nagyon szivesen megitta. Utána egy kanál cukorral adtam neki az 1.5-ös tejet töményen, tele teszem az üvegét.

True
Nagyon aranyos lett a süni torta. Jo neked, nekünk az oviba nem engedtek saját készitésü sütiket bevinni. Igy mindig csak kekszet meg szörpit vittem. Kép
Vendég

sziasztok,
Judit, engem is meglep, hogy lehet vinni tortát. ÁNTSZ szerint csak csomagolt kekszet, rágcsát szabad vinni (befogadni gyermekellátó helyen) . Még cukrászati sütit sem. Persze, ha minden szabály be lenne tartva...

True,
Úgy képzeld el, hogy térden áll , majd pl. két plüssállattal a kezében ebben a helyzetben lépeget. Valószínüleg azért, mert így többet lát a világból, mint mászás közben, és még cipekedhet is az üres kezeivel. Állítólag gyakori, de az a baj vele, hogy így nem azok az izületek terhelődnek, ami arra van kitalálva és ez késpbb gondot okozhat. Vannak kötelező gyakorlataink, amit most a kezelésére csinálnunk kell.
Ugyanígy gond, ha vezetgetik a babát, mert akkor meg ívben megfeszül a háta, helytelen tartást vesz fel és később nagyon nehéz korrigálni. Ezért javasolták, hogy inkább tologasson alacsonyan lévő tárgyakat (ergo a járrássegítők nagy része is alkalmatlan)

Mindenki gondol, amit akar, én most inkább hiszek ennek a konduktornak.:-)

Jubi,
mi lesz a diplomamunka téma?

sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa

Süti-ovi téma: hivatalosan tényleg nem lehet, gyakorlatilag meg az adott ovin múlik. A nagyfiam ovijába nem lehetett, Daniékhoz viszont lehet.

Beusa!
Így már értem. Először a térden járást térden mászásnak értelmeztem, de most már értem, hogy mi a gond.
A diplomamunkám címe: A megbocsátás. Ezt fogom kivesézni 100 oldalon keresztül :D :shock: Három részre bontom a témát: Isten bűnbocsánata felénk, egymás felé történő megbocsátás, és az önmagunknak való megbocsátás. Mindezt a Biblia felől közelítem meg, de fogok használni világi irodalmat is, pl. ahhoz, hogy a harag, a megbocsátatlanság milyen betegségekhz vezethet stb..
Szerintem aktuális és érdekes téma, azért fogtam bele.

Rakok fel néhány képet Jazusról (bocsi, ha sok...):
téli séta közben piros orral:
Kép

esti hempergés a nagyágyban:
Kép

séta a szőnyegen:
Kép

Apa sapijában:

Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Juborka

Máskor is tegyél fel képeket, nagyon szeretjük nézegetni a kisfiammal a jo csajokat.

Sziasztok Kép
Vendég

Sziasztok!

Jubi!
Gyönyörű a lánykád. A diplomamunkád én is érdekesnek találom, tetszik. :D :D :D

Tru!
Hanna gyönyörű nagylány és a torta, nyamm-nyamm. :lol: :lol: :wink:

Na nem is sorolom tovább mert minden kép tetszik, egyszerűen szuper. :D :lol:

Ovi téma: Nálunk sem lehet bevinni tortát, házi készítésű sütit meg ilyesmiket, csak a bolti rágcsákat. :( :?

Teszek fel képet a lurkókról, de a konyhát ne nézzétek mert még felújítás előtt van. :wink: Kép
Kép

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Sziasztok

Én is csodálkoztam, hogy lehet bevinni tortát... de lehet ide, Marciékhoz anno nem lehetett.

Egyébként marhára vigyáztam a higiéniára, mert nagyon gáz lett volna, ha az én tortámtól betegednek meg a lurkók... Olyan gondosan mostam a tojásokat, mint a fene :wink: Egyéként hozzáteszem, hogy lehet, hogy az én tortám higiénikusabb volt, mint némelyik bolti süti.... Amiket hallani mostanában. Na megyek, mert megyün Lengyelre, mamáékhoz, van ott egy gyönyörű Apponyi kastély, a parkja különlegesebbnél különlegesebb növényekkel. (A Gróf nagy gyűjtő volt, még mammutfenyő is van.) És hát jön az ádvent, a koszorúhoz való terméseket minden évben ott gyűjtögetjük, ez már hagyomány nálunk. Mellesleg sétálunk egy jót a gyönyörű parkban. Csinálok fotókat, majd felrakom! sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Kedves Édesanyák, Édesapák!

Ezúton szeretném megköszönni bizalmukat azoknak a kedves látogatóknak, akik már írtak. Bízom benne, hogy sikerült megfelelő lelki támaszt nyújtanom azok számára, akiknek erre volt szüksége, és megoldást találni és kivitelezni azt mások esetében.

Továbbra is várom leveleiket a pszichotanacs@freemail.hu címre. További információkat a www.pszichologia.mlap.hu oldalon olvashatnak. Újabb értékes, érdekes gyerekdalok stb. kerültek feltöltésre a www.pszichologia.multiply.com oldalra – érdemes ellátogatni és kinek mi tetszik letölteni.

A legjobbakat kívánva: Nisreen
nisreen

Sziasztok,

Edi: de a cipoben is harisnya+zoknit szeretnel ra adni? Nem lenne elég a harisnya+cipo?
Deichmann boltba nem mentek, hátha? És az elefanten cipoket is nagyon dicserik... hatha talaltok megfelelot :o

Judit: valami unnepségen készult a kép a kisfiadrol? Helyes ő is ;)

Jubi: Jazi egy tundérlány! És sosem sok :)

Niki: nalatok nincsenek szanaszét a jatekok ;) :P ? Nalunk nem maradna a helyén :D Aranyosak a fiuk :)

True: jo utat, jo idot!!!
Aztan gyere szamolj be! És ird meg mi volt az ott-alvással "élesben" Hannával az oviban :)

sziasztok -zi

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Edi,Katát Isten éltesse sokáig névnapja alkalmából :lol: Mi szépet kapott?Valamit, az eltett németországi ajándékokból?
Laurára egy vastag sportcipőben járogat most(itthon zokniba,babkocsiban a cípőben,meg ha leteszem valahova akkor abban pár lépést,de még furi neki)Szóval,ez a cípő sem megy neki fel valami könnyen,neki is elég széleske :lol: jól ki szoktam nyitni a tépőzárt,meg meg is kell ütögetnem a talpát hogy bizti jó legyen a feladás.Nem egyszerű,az bizti.Karira egy csizmát is kap Laura,remélem azt könnyebb lesz feladni.Nálunk nincsenek jó cipőboltok :? Jó az étvágy Katának?Mikor és mennyit alszik?

Tru,tök jó lett a süni!Hanna is tündér,alig várom hogy Laaurának is ilyen nagy haja legyen és mindenfélével telerakjam!Ő bizti nem fogja annyira szeretni.Hanna bírja a fésülgetést?Majd tegyél fel képet az adventidről,had "osztályozzam le" :lol:

Niki,arik a fiúk,és tényleg nincs nálatok kupi!Hogyan tanítottad be őket? :lol:

Jubi,klasszak a képek a lányodról.Nővéredék bizti odáig vannak érte.Még itt vannak?Tetszik a sógorodnak Mo?

Beusa,hát csak végezzétek a gyakorlatokat szorgalmasan,meglátod minden oksa lesz :wink: Laura mindent magától tanult meg,ülés,mászás,menés.(igaz,ugye fél évig napi 5x volt tornáztatva)nagyon ügyi,most sem szereti ha fogni akarjuk a kezét.Minna mennyit alszik napközben?Tudsz kicsit pihenni is?

Bettus,Timi?Mizu?Leléptetek? :lol: :wink:

Melódi,bizti nagyon megerölteteő a munka és mellett a család ellátása.Remélem jól vagytok,írj majd valamit. :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Hell Csajok!

Jubi!Komolyan azt hittem az első képre,hogy egy "reklámbaba" nagyon király ez a fotó,meg persze a rajta szereplő hölgyemény... :D (Bocsánat,lehet,hogy le vagyok maradva de teológiát hallgatsz? Ha kész a dolid jó lenne ha feltennéd netre én szeretek ilyen témákban olvasgatni,bár nem vagyok vallásos,nagyon érdekesnek találom ezeket a témákat.)

True!
Jól néz ki a torta,meg az alkalmi ruci is...anyuméknál az oviban,ha valakinek szülinapja van közösen sütnek sütit...a konyhásnénik bekeverik a tésztát (általában linzerkarikához valót) kinyújtják,a gyerekek kiszaggatják,mikor kisül jön a lekvározás ragasztás (persze a fele elfogy közben :lol: ) és délután ezt eszik meg uzsikor az ünnepelttel...meg csinálnak ajándékot is (anyu általában puha figurákat varr,de a kölkök is szoktak csinálni ajit)
Remélem csináltok képeket a kiránduláson!!!!

Edi!
Én is harisnyát plusz zoknit adok a gyerkőcre,hiába bundás a kis bakancsa....(mi nem vettünk márkás cipőt arra a három hónapra,míg kinövi,meg ráadásul én nem sűrűn veszem ki a babakocsiból -a gonosz anyuka-nem engedem a trutyiba-persze ez nem tetszik neki....majd a bölcsire szeretnék jó cipőt,mert akkor egész nap benne lesz a kis lába...)

Gyerekbetegség kérdés: Még nem volt ilyenünk,hogy ne tudjam beadni Rékának a gyógyszert,de a szirupot kiöklendezi,nem megy se kajával,se itallal sem sehogy a beadás,a kúp még okés,de mostanában egy fél órával kb a kúp után kakil egyet,szóval az sem tuti módszer...tudtok valamit ajánlani,mert már kész vagyok a dologtól,a védőnő meg ugyanazokat elsorolta,amiket már próbáltam...szóval sos!!!

Beusa!
Bár nem akarok hülyeséget mondani,de úgy rémlik,mintha anyukám mesélte volna,hogy én is így jártam egy ideig,majd leinfózom,ha érdekel...azt hiszem talán ennek is a következménye,hogy gyakran kimegy a térdem,de azt mondta annó a sportorvos,hogy a sprotolás is rátett picit...

Timi!
Nem akarok állandóan a Suttogóval nyomulni,de nekünk úgy tűnik bevált-igaz,hogy most a betegség miatt gázosabb a dolog,de tényleg működik! Csak rengeteg türelem kell hozzá....és valóban megoldja az alvásgondokat...bár nálunk meg evés gondok vannak...mindig mindenhol van valami ,aztán megoldódik így vagy úgy... :)

OTP: számlamegszűntetés 4. felvonás
Anyuka benyomul a 15. ker OTP fiókba,millióan vannak előtte,sorszám nincs,mert egy nyugdíjas bácsi nyomtatott vagy négy métert,és miután megunta a várakozást elment a számokkal,szóval nincs.
Réka széthord egy csomó Otp-s füzetkét,majd osztogatni kezdi az ügyfeleknek. Biztonsági őr les. Réka bekakál,plusz lázas is,de nem marad meg a kocsiban, már csak 2en vannak előttünk,ki akarom gáncsolni az egyiket,de eszembe jut,hogy gyerekkel vagyok.

1.5 óra várakozás után ügyintézőke elkéri a személyim (ami új) és közli,hogy ez nem jó...de,mondom én,jó,most csináltattam...kártyám pedig nincs,ellopták és nem kértem újat...akkor sem jó, közli...nem baj,mondom,itt a számlalevelem,akkor ez alapján szűnjön meg a számla...ő nem szűnteti meg,menjek el Dunaújvárosba megszűntetni vagy hívjam fel a bankot mert Ő NEM ÉR RÁ ERRE ez a kulcsmondat tépte el a cérnát...anyuka aki addig normálisan beszélt HULK-á változik leszaggatja ruháit és bezöldül :mrgreen:
valamint addig ordít,amíg nem jön a főnöknő, mézimázi hangon megkérdi,hogy miért kívánom megszűntetni a számlát. Közlöm,hogy azért mert munkaképtelenek dolgoznak az otp-ben Biztonsági ember majdnem kivezet,de azért érzi,hogy gyerekkel nem fogok bankot rabolni,ezek után számla megszűnik,kitaposok egy bocsánatkérést a főnökből és távozás.
Ezt csak azért írtam le,mert már augusztus óta próbálom a számlám megszűntetni...végre sikrült...itt Budapesten Európában

Na pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

ja bocsi csajok a végét mindig elfelejtem megvastagítani,figyelmetlenségből...a tényleg elnézést,ha sok voltam puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok

ma megint szülinapoztunk, mindjárt dobok 1-2 képet.. a kirándulás jó volt, de a képek szrul sikerültek (a páromnak nincs ehhez szerencséje) de azért próbálok 1-2-t.

Zsuzs: ovis szülinap csalódás volt a lánykámnak, mert amikor elfújta a tortát, és énekeltek, kérdezte: most kapom az ajándékot? És nem kapott, illetve egy papírból kivágott kismacit, ami szerintem nagyon csóró dolog... Marciék régi ovijában mindig volt valami apróság, olyasmi, amit anyukád is készít, na mind, itt más a szokás.

Itthon megkapta a kiskonyhát, és egész este főzött, olyan édes volt. Plusz kapott egy szép Disney hercegnős plédet, de azt le se tojta. (Pedig ez is nagy álom volt)

Jubi, Jazi nagyon édes, és rengeteget változott. Az első képen tuti nem ismertem volna fel, ha nem tudom, hogy ő az!

Na megyek, mert a konyha még romokban hever.... Sziasztok (lehet, hogy a kép sok lesz)

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Először is Kata névnap április 29-én van. :wink: Azért köszi a köszöntést. Semmit nem kap így Kata. :)

Cipő: vettünk egy siestát. kapásból belement Kata lába. Elefanten és noname Deichmanos cipőket nem tudtuk ráadni a gyerekre. Még a kínai boltba is elmentünk, de nem volt cipi.

Ribizli!
Bélelt a cipő, de szerintem kell a plusz zokni. Ma is hideg volt Kata lába. Amikor jól betakartam cipő nélkül nem volt gond, de ma csak rádobtam egy polárplédet és nem volt elég, akkora széj fújt, hogy az csak na...
Eladó azt mondta nem kell + zokni, de én adok majd rá.

Szuperek a képek, Hanna nagyon szép, mint egy királykisasszony.
Jó lenne visszaolvasgatni...mert csak 2-3 hsz-t láttam ahogy lejöttem az oldal aljára.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Tündériek a képek nagyon. :wink: :D

Rizi, Linda!
Köszi a dícséretet. :D
Igaz hogy ez a gyerekszoba, és rend is van de a kupi a nappaliban szokott lenni. A kicsi ugye még csak rámol lefelé de a nagynak már szoktam mondani hogy pakoljon össze maga után és elég nagy sikert értem el mert legtöbbször össze is pakol. :D :D :wink:
Ami Viktor háta mögött van játék azt szokta lesodorni és széthordani a lakásban.
Kép Nyelvnyújtogatós

Niki

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
viktoranya

Úgy látom elállt a szavunk Hanna szépségétől :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Itt vagyok ám, és olvaslak benneteket, de időm sajna semmi :cry:

Linda!

Küldöm a képeket :lol: :lol: !

True!

Valóban eláll a lélegzetem a hercegnőd láttán. Mennyire gyönyörű! Mi lesz itt később?

Jubi!

Nem fogod elhinni, de most lesz egy pici időm, h feladjam a cd-t. Bocsi, h ilyen nehézkesen ment :wink: Jazi gyönyörű!

Niki!

Akkor pakolni azt tudnak 1000-rel? Dóri is pakol egész nap, és megyek utána, mert minidg úton van. Arik a fiúk, és olyan kis huncutnak néznek ki.

Edi!

Mizu van veletek mostanság? Alvásotok? Cicizés? Evészet? Játszás? Szóval úgy ámblokk :wink:

Santos!

Most azt csinálom, h amikor sír, és nem indokolt akkor nem megyünk be hozzá. Ez most a 2. nap, és este 8-tól alszik reggel 6ig. Van, h 2*szer sír, de visszaalszik. Hűha! Most szóltam el, és bizti holnaptól krimi lesz nálunk :lol: Próbáltad a Nurofenes adagolóval? Talán azzal betudod adni a gyógyszert.

Judit!

Mire készült ez a fotó? De szép kisfiú Robi.

Riz!

Férjem akkor tud segíteni amikor a 10-11-es kelései vannak, és akkor ő megy be hozzá, és akkor visszaaltatja. Éjjel amikor felkel akkor magam mellé veszem, és cicit kap. De most próbélok nem bemenni amikor éjjel felsír. Várok kb 5 percet, és ha visszaalszik akkor nem megyek be. Remélem ez is beáll egyszer. Azért Ő tud pihenni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Dóri mostanság:

[KÉP] Szülinapi zsúron

[KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Tök arik vagytok, hogy így megdícsértétek Hannát :oops: :oops: Erre van egy sztorim, amit már Santossal megosztottam: még Marcika volt picur, amikor egyszer a barátnőmmel, meg a kislányával mentünk anyósomékhoz. Mama mikor kinyitotta a kaput, azonnal elkezdett áradozni: Jaj, Marcika, milyen aranyos vagy, te vagy a legszebb kisbaba a világon! mire a barátnőm a fülembe súgta: Livi után! :lol: :lol: Hát valahogy így... De amúgy néha én is elgondolkodom, Hannának ehhez a külsőhöz mély, rekedtes hangja van... Hát ha így marad, asszem egy-két pasiszívet össze fog törni :wink:

Na, azt akartam mondani, hogy képzeljétek, Szekszárdon van egy fotós, aki a 4 adventi vasárnap ingyen gyerekfotókat készít. (Persze az utánrendelésben van üzlet, de gyerekenként 4 fotót készít, + közöset is), mindjárt felteszem a tavalyiakat. Annyira szép képek, azt hiszem, vasárnap megyünk is, mert minél közelebb a karácsony, annál többen vannak, elég rossz kivárni a sort... De nagyon profi, valahogy mindig elkapja a legjobb pillanatot, pedig nem sokat szórakozik 1-1 gyerekkel.

Linda: Hanna haját rendszeresen fújom kiöblítést nem igénylő Gliss Kur balzsammal, mert anélkül nem lehetne tépés nélkül kifésülni. Egészen jól tűri a megpróbáltatásokat. Ő soha nem szedte ki a hajából a csatokat, gumikat, (inkább elveszíti), igaz, nem volt sose egy izgága gyerek. Ja, a koszorúm még nincs kész, de nem sok néznivaló lesz rajta szerintem. Abszolút nem értek hozzá, rakhatnál fel 1-2 képet ötletadónak.... Én nagyon örülnék neki, + lakásdekorációban is. Kint felraktam egy szép havas fenyőgirlandot, és vettem rá fehér égőket, (a tavalyit szétharapta a kutya, és a tavalyelőttit is...)
:twisted:

Nekem eszembe sem jut, hogy két zoknit adjak Levi lábára, igaz, ő még nem tud menni, de a nagyokra sem adok kettőt...

Timi: Dóri is hatalmas lett, valahogy a lányok gyorsabban fejlődnek... Jazi is és Dóri is minden képen egyre nagylányosabb....

Sajnos, nem tudom feltölteni a fotókat, beszkennelt fotó, és nem engedi, kár. Na sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok,

Linda: biztos fogja majd hagyni Laura is a csatokat :) Veronika a sajatjat nem szokta kiszedni... csak az enyemet szereti bizzgerálni :P. Néha megfésulom neki kiskefével a hajat, de ritkan szoktam még ilyet tenni... és egy ideje, már ő is probalja sajat maganak fesulni, vagyis valami hasonlo mozdulatokat csinal :D olyan zabalnivalo ilyenkor :D

Santos: szerintem a kup fél ora alatt siman felszivodik. Ha utana jon a kaki, akkor nincs gond. De nem lehet most konnyu Rékával :?
Suttogot én is dicserem. Most is épp ezt bujom... -ha nem itt ulnék :D
Jo lenne megkapni karacsonyra, és én kis moho, mind a harom kotetnek orulnék, mert most csak konyvtari van nalam, mind a harom egyszerre. Protekciosan maradhatna barmeddig, de nem akarok "raulni", lassan vissza kellene adni :oops: :lol:
OTP-ben nem voltak semmik. Sajnallak titeket :(
Nekem nem voltal sok (ezen a forumon sok amugy is csak én lehetek :( )

True: Ovis sztori elég ciki :shock: Ahány ház, annyi szokás, igaz? :?
A képen kis csini-buszke anyukanak latszol :D
Hanna hangjara: lehet ő lesz majd, soma-utanpotlas ? :D
Hmm, beszkenneltet tenyleg nem enged a gep? Nem lehet, hogy csak tul nagy a kep igy? Sok pont... ? :)

Edi: orulok, hogy meglett vegul a kiscipo. Hasznaljatok egeszseggel :) zoknit meg te érzed, h adsz pluszt, vagy sem :) Meg, hogy kenyelmes maradjon a cipo tole :)
Kata abbol eszik, amit ti? Vagy neki kulon fozol még?

Niki: ez a kép nagyon aranyos -a nyelvnyujtogatos. És ezen olyan Viktoros is Viktor ;)

Timi: tenyleg nagyon mas Dori pl Veronikahoz képest :) nagylanyos valoban :):):) Aranyos, ahogy a szeken áll :D:D

Na lépek, apa megjott :( sziasztok
jo ejt

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Ma úgy volt hogy megyünka játszóbölcsiba,de Laura reggel forró volt.Gyorsan megmértem a lázát:38.7 volt,minusz ugye 5 tized,szóval 38.2. :? Hamar kúp.Délelőtt aludt még 3 órát és mire felébredt 11 kor,hopp:eltünt a láz :lol:de azért nem megyek vele sétálni.Már volt 1x ilyen délelőtti láz....nem értem amúgy...na mindegy,hála Istennek jól van!

Rizi,Laura sem szedi ki még egyenlőre a csatot,csak szintén az enyémet,később gondoltam. :wink: én szeretem ha sokat írsz,meg Tru is :lol:

Tru,bizti klassz lesz az adventi saját termésekkel :lol: Köszi a haj infót.Keresek majd képet az archivumomban :wink:

Timi,azért csak írj!Örültem neki!

Edi,te is Írj!

Beuka meg te is,meg mindenki!!!!!! :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

ÁÁÁÁ elszállt egy csomó amit írtam!!!

Na mindegy,megyek Operettszínházba,rájöttem,hogy lelaktott a ruhatáram,szóval magamra fogom feszíteni a tavalyelőtti fekete kosztümöm és kész....aztán hazajövök és felveszem a gyümölcsfoltos szettet és belesüllyedek ismét a nihilbe,de legalább kozmetikába el kellene jutnom...

True!
Bocs a múltkor elszaladtam fürdeni...remélem Réka haja is ilyen lesz,mint Hannáé,jó jel,hogy egyre csigásabban tekeredik....na majd írok bővebben is ám...

Linda!
Én is kúpokat tömök szegény picibe...úgy utálom,de sztem ez a leghatékonyabb megoldás....amúgy már 38-nál is adtok kúpot? vagy csak fölötte?

Timi!
Nagyon arianoys Dóri! Igazi formás,már nem is babás,inkább kiscsajos...király,hogy az alvásgondok megoldódni látszanak!

Képzeljétek regisztráltam a mesetv-n és ugyan az a belépőkód,mint ide a babanetre...póbáljátok ki!!!

Kérdés:
Mennyi a szilárd étel és a folyadék minimum? Réka ugyanis nem eszik pépest, ez a legújabb csak kenyeret csipeget és gyümilevet iszik nem tudom meddig mehet ez a dolog,de félek,hogy le fog fogyni...a dokit kérdeztem kétszer,de meg sem hallja a kérdést. Mikortól parázzak? Nem is mertem leméretni,na jó van miből fogynia de akkor sem kellene

na megyek puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?