Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Annyira nincs időm leülni ide... MIndig szalad velem minden. De néha muszáj lazítani!

Timi: kíváncsi vagyok, hogy fog-e sikerülni ez a Suttogó dolog! Mondjuk szerintem ott van a bibi, hogy nem igazán van olyan baba, aki mindig ugyanabban az időben kel fel... Hát nem tudom. Mindenesetre ha annak idején Marcinál lett volna ilyen, biztos kipróbáltam volna mindent, mert az nagyon durva volt, amit csinált... Dehát ő teljesen rendszertelenül ébredt egy éjjel 20x...

Hú most csak ami eszembe jut hirtelen: VIKINEK ÉS BÁLINTNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hali

Timi,nem semmi Dóri súllya és hossza :o :lol: na és az a 9 fog :lol: Laurának még mindig nincs,de ezerrel eszi a ropit meg a kukót meg a kölest,adtál már Dórinak??Nem akarlak ám mindig ezzel húzni.....
Amúgy tudom mi a Cavinton,csak nem jól írhattam oda,úgy gondoltam "Cavinton szünet mi?(muszály,nem??)na ezt már úgy sem tudom megmagyarázni,na mindegy... :lol:

Bettus,jó hogy írtál :wink: Szoktak a csajok (Dóri ,Kitti)együtt bandázni a játszótéren?Tegnap mi is elbringáztunk este 6 körül,a balcsi parton van egy tök nagy játszótér,Laura csak hintázott,utána meg az összes kukót odaadtuk a hattyúknak meg a kacsáknak :roll: :lol:

Rizi,nálunk egy éves korog havonta 1x kell menni tanácsadásra,utána bizti hogy nem viszem ilyen sűrűn.Túlzásba nem fogok esni,kicsit növelem a tápszer adagját meg mindennap kap egy kis danóninót :wink: aztán szeva..... :!:

Edi,Katának jobbulást,remélem rendbejön magától is :wink: Hogy megy az evés?Mindent szeret?Yoghurtokat megszerette?

Orsi,látom Bálintnak tetszik az új járgány :lol: Mikor költöztök?

Ma célkát főztem Laurának egy kis krumplival(a céklát kuktában,hogy puha legyen)összeturmixoltam, és olyan de olyan pink szine lett :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Hali!

Timi!
Gratu,hogy nem használjátok a légzésfigyelőt! Én a nagy paragép még kapcsolgatom :?
Amúgy nem gáz,hogy megválaszoltad,de én értettem amit Linda írt...egyébként azért volt,mert nem neki szántam egy üzit :lol:

Riz!
Az a helyzet,hogy nekünk muszály lesz beadatni a tüdőgyuszi ellenit is,meg az agyhártyagyull ellenit is-no nem a szoc.körülmények miatt,hanem a sűrűn betegeskedés miatt,de előbb el kell mennünk Immunológiára és oltás szakrendelésre is,mert tök sűrűn beteg a babó,szinte mindig meg van fázva,vagy megy a hasa,fura,mert láza eddig nem volt sohasem,vagy rosszul mértem vagy tényleg nem volt....azt mondta a dokinénink,hogy ha ne adj Isten kiderül valami,akkor más árban lesznek nekünk az oltások,de én inkább fizetem a méregdrága árat,csak ne legyen semmi ami kiderül...A Heim Pálba kell mennünk,és egyúttal megnézik a tejérzékenységet is-legalább is bízom abban hogy csak egy vérvétel lesz.

Mi ma megyünk tanácsadásra,kíváncsi vagyok a méretekre...mindig összevissza mérnek,a múltkor "összement" Réka-mert egy másik védőnő mérte meg.
na megyek is,felébredt.

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Boldog szülinapot a babócáknak!

True, Bettus,
Nem vagyok sajnos egy nővér alkat, sőt még csini sem, azért írjátok, mert nem látszok teljesen! :oops: Picit elhíztam a terhesség alatt , még mindig van rajtam legalább 15 kg..., és előtte sem voltam vékony.
Santos,
mielőtt megszületett Kornél én is nagyon akartam légzésfigyelőt, aztán szépen leszoktattam magam a gondolatról, hogy baja lehet! Bár én az egész terhességet végigparáztam, mert volt előtt 1 hónappal egy vetélésem. Kornél véletlen volt, de egész jól sikerült! :P
Melinda,
miért baj az, ha Laura "csak" 40 dkg-t hízott? Ha továbbra is 1 kg-okat híznának, mekkorák lennének 2 évesen? Mint egy iskolás. Sztem ez nagyon jó ütem.
Orsi,
A kisfiad tündéri a képeken!

Ringató, mi nem járunk, bár itt is van, mert itt a házban (4 lakásos sorház) van 3 gyerek, + 1 rokon a közelből, akikkel (10, 11, 15, 18 hónaposak) minden nap együtt játszunk az udvaron, vagy valakinél bennt a házban. Nagyon szeretik egymást a gyerkőcök, igaz, azt mondják ilyenkor még nem értékelik a másik társaságát, de sztem nem így van, Kornél is mindig mutogat, tapsikol, sikítozik, ha meglátja valamelyik kis barátját!
Evés, én is azt olvastam valahol, hogy meg kell tanulnia élvezni az evést, így csak azzal kell foglalkozni evés közben. Mondjuk ezt biztos olyan írta, akinek a gyermeke szépen ülve evett. Mondjuk nálunk nincs vele gond ilyenkor, mert imád enni, ahhoz képest, hogy 2670 g-mal született és azért nem akartak hazaengedni a kórházból, mert túl pici volt, sokat fogyott. Nem tudom mikor tanulnak meg egydül enni, de anyukám azt mondta, hogy mindig a kezembe adott egy kanalt, és úgy ettem közben én is, bár minden kajás lett etetéskor. asszem megpróbáljuk.
Na, megint sokat írtam!
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Edi!
Gesztinek most 7 foga van éppen, és jön a nyolcadik. Alul 4 van, olyan aranyos kis csipkék, felül meg a középső kettő mellett a baloldali jött ki, a jobboldali még nem. De már nagyon duzzadt ott az ínye.
Tegnap volt kint a védőnő, mondta hogy minden rendben Gesztivel, mármint a súlya, magassága, fejlettsége, meg hogy még nem indult el, erre azt mondta semmivel sincs elkésve, mert általában 15 hónapos korig indulnak el a babák, de nem ritka az sem aki később (lásd True-nál Hannát, aki 17 hónaposan). De én már aaaannnnyira várom!!!!!

Melinda!

Ne izgulj a 40 dkg miatt, Geszti 2 hónap alatt 30 dkg-t tudott "produkálni" amitől persze én is megijedtem, de azt mondta a doki, ez egyáltalán nem ritkaság ebben a korban, van akinél nagyon megtorpan a hízás, főleg azoknál a babáknál akik amúgy sem valami nagydarabok. Összefügg még a fogzással is. Ezek után 1 hónap alatt 40 dkg-t hízott. Teljesen jó húsban van (és gondolom Laura is), van aranyos pocakja, és jó husis combikái, sőt még tokája is. :lol:

Timi!
Hát én hasonlóan Santoshoz, még használom a légzésfigyelőt. Valahogy megnyugtat. Bár már megbeszéltük a párommal, hogy másfél éves koráig használjuk csak, és akkor visszavisszük oda ahol vettük, (Álom Virág), mert visszaveszik és azt hiszem 20 %-át visszaadják az árának. Én amúgy nagyon meg voltam vele elégedve, sosem volt riasztás, csak az elem lemerülését jelezte, mióta használjuk, kétszer. Azaz 2 db ceruza elemmel (persze szupertartós), fél évig bírja. Bár az nem volt kellemes, hogy mind a két riasztás éjjel 2 órakor volt... de ilyenkor szerencsére másképp csipog, na de akkoris...

Kép
mamy

Sziasztok, már annyiszor hozzáfogtam, de nem sikerült megírnom, amiket akartam.

Santos! Szerintem ne aggódj, tuti, hogy valami másmilyen allergiája is van Rékának és azért folyik az orra és van hasmenése. Akik allergiásak, nagyon gyorsan kialakul egyikből a másik allergia. A sógornőm fia pl. a szójára is allergiás, így semmiféle tápszert nem ehetett, csak a Sinlac-ot, és gondolhatod, hogy a kajáknál is majdnem mindenben van szója. De az is lehet, hogy parlagfű, az idén még az is tombol. Rendes allergiavizsgálatra nem küldött a doki?

Légzésfigyelő: nekem eszembe sem jutott egyik gyereknél sem... Nekem mindig azt mondta a védőnő, hogy ez annyira ritka dolog, hogy hamarabb előfordul, hogy egy cserép a fejünkre esik. De pl. autóbalesetnek sokkal nagyobb az esélye. Ne tegyem hasra, és ne öltöztessem agyon, ennyi volt, amit kért.

Hízás: hát a mi doktornőnk hálistennek nagyon szupi ezen a téren. Én mindig aggódtam Hanna miatt, mert ő 3850-nel született, és 1 évesen 8600 körül volt. Most se sokkal több szerintem 11 kilónál, pedig már mindjárt 3 éves... Pedig mostanában jól is eszik. De ő mindig mondta, hogy egyáltalán nem lényeg, hogy mennyit hízik, ilyen alkat, látszik rajta és kész. A járásról ugyanezt mondta. Senki nem mondta, hogy vigyem orvoshoz, sőt, a doktornő mindig biztatott, hogy anyuka mit vár, a gyerek tud beszélni, nem kell neki menni, mert megmondja mit akar! Sőt, nálunk inkább állandóan a mászást szorgalmazzák, a védőnő a lelkemre kötötte, hogy nehogy hagyjam, hogy felálljon, amíg nem mászik, mert higgyem el, dislexiás lesz. Én nem nagyon hittem neki, mert van egy másik barátnőm, akinek egyik gyereke se mászott, és a nagyobb már másodikos, de nagyon jó tanuló, na de képzeljétek, múltkor mondja a csaj, hogy betűtévesztő a gyerek. :shock: :shock: Úgy látszik, tényleg van benne valami.

Dalma: félreértettél, nem azt írtam, hogy nővér alkat vagy, :lol: hanem hogy olyan vagy, mintha a gyerek nővérkéje lennél! De ezt fenn is tartom! :lol:

Orsi: hatalmas nagy gratula a kéróhoz! Bárcsak már mi is ott tartanánk... Most megint a könnyűszerkezetes építés van terítéken, aztán majd elválik, mi lesz belőle... Nagyon klassz volt a bocis torta! Lehet, hogy el is lopom az ötletet... :oops:

Edi: Levi kistakarója tényleg isteni pihe-puha... Csak az a gond, hogy nagyon nehéz kimosni, mert nem lehet tőleg ellopni :roll: Most is full koszos, mert ahogy toltam a babakocsiban, véletlenül leért, de ma délutáni alvás után gyorsan kimosom, és kint a napon, vagy ha nem, bent a konvektoron megpróbálom estig... Mert akkorra neki az már kell! A kis paplanját nem tudom, milyen méretű, de kicsivel keskenyebb, mint az ikeás huzat. Először úgy gondoltam, mamával levarratom a huzatot, hogy pont passzoljon, de így is jó, hagyom.
A Martin szeme mindkettő tiszta véres lesz, magyarán begyullad. Ja, és ekcémás is még ráadásul.

Köszi a fényképtárolásos hsz-okat, kicsit félreérthető voltam, lemezen természetesen cdlemezt értettem, és én úgy hallottam, hogy az is tönkremegy az állásban. Ezért akarom előhívatni a legfontosabb képeket. Egy korábbi hsz-emben írtam a pontos címet, de most nem találtam meg, asszem www.fotokep.hu. Most október valamennyiig akciós, 11 ft/db. Igaz, a transzferköltség kicsit sok, 700valamennyi, de ha sok képet rendelsz, nagyon megéri.

Anita: nem lett volna ám fontos, hogy ennyit fáradjatok a problémámmal, ráadásul nem is biztos, hogy én az okos agyammal ki tudom nézni belőle, de nagyon köszönöm, és írom a privit!

Beszédtanulás: Levi egész szépen beindult, sokmindent mond, és ismételgeti, mintha gyakorolna. Ma hazajöttem a boltból, ült az apja ölében, az ő ölében a macska, kotorászott a szemében, és mondogatta: tita-tita-tita... Olyan édes volt, hogy majdnem megzabáltam.

Na, befejezem, mert nagyon sok dolgom van, én soha nem érem utol magam.... :cry:

Itt egy kép, Marci csinálta tegnap, és kivételesen nem látszok rajta ocsmány kövérnek :lol: Persze ez csak a szerencsés beállításnak köszönhető.... Sziasztok! Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Anita: Ég a fejem, de én nem tudok privizni... Be kell ahhoz valamit állítani? Nem megy el a privi. Anita, a profilomban bent van az email címem, ha akarsz, írj arra, és megírom a rendes címemet e-mailben, jó? Puszi

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

True,
Nagyon csinos vagy! méghogy kövér...?! :shock:

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!!

Sue!!

Vikinek egy kicsit megkésve boldog szülinapot kívánunk!! :oops:

True!!

Csini mami vagy,mit akarsz?? :lol: De azért a kissrác jobban tetszik a kezedben... :lol:

Linda!!

Mit akarnak ezek a védőnők??? :x 3 óránkénti etetés?Hát könyörgöm,nem újszülött Laura! nagyon jó súlyban van,ilyenkor már nem gyarapodnak annyira,hiszen egész nap mozognak! :!:
Nagyon jól csinálod te az etetését,olyan finiket főzöl neki,ő egyszerűen ilyen alkat és kész! :wink:

Légzésfigyelő!
Mi még bekapcsoljuk,főleg a párom,ő jobban függő,mint én!!
Megbeszéltük,hogy 18 éves koráig alatta lesz! :lol: :lol:
Fatinál ugye még nem volt,és én állandóan azt néztem,hogy szuszog e!!Még a mai napig megnézem,ha nagyon csendben veszi alevegőt alvás közben :oops:
Lehet,hogy egy kicsit fanatikus vagyok?? :roll:
Pistikét múlt héten mérték,79 cm,és 11,59 kg!Ő se gyarapszik már annyira,de ez így pont jó!!

Edi!!
Már kb.2 hónapja 8 foga van Pistikének! Pedig már duzzadt az ínye,készülődik a többi!
Ne félj,nem lesz semmi baj Katával,sajnos nagyon sok gyerek vérszegény!!

Mennem kell,mert sül a sütőtök,már érzem az illatát!!

Sziasztok!!
Puszi
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Hali, mindig kifelejtek valamit!

Pedig ez fontos!
Santos! Ha eddig nem kapjátok, kérdezz rá a dokitoktól, mert mivel táplálékallergiája van Rékának, dupla családi pótlékra vagytok jogosultak! A gyes pedig 7 éves koráig jár, akkor is, ha dolgozol!

Linda: a danonínóval azért vigyázz, guar gumi van benne! Én ezt már Hanna kiskorában kiszúrtam, és -bár akkor nem volt ilyen mizéria, legalábbis nem tudtunk róla :? - már akkor sem tetszett ez a megnevezés! Amúgy én általában a Lidliben szoktam ilyen túrókrémeket venni, ugyanis ott van olyan, amiben nincs más csak túró, cukor és gyümi. De a legjobb a sajátkészítésű! :wink:
Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

TE jó ég, Melódia, 11 és fél kg???????? Atyám, szerintem Hanna nincs annyi! :lol: :lol:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

True!

De csini vagy!!!!!!!! Mitől változott meg az alvás Marcinak? Elképesztő ez 20 kelés. Én már a 3-tól is kiakadok. Az a baj, h nincsen idegzetem elolvasni ezt a vastag könyvet. A baj, h egymásra épül, és ide-oda lapozgatok. Nekem az kellene, h valaki megmondja, h mit csináljak.

Linda!

Kukóval nem húzol egyáltalán. Még nem adtam Neki. Még a hajlandóságát sem akarja mutatni a fog?

Most nagyon rövidke voltam

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

True:
Szinte midenen tejtermékben van guargumi sajnos.A turorudikban a danon termékekben a müller-cucokban..A györi édeskismackoban,a krémturokban..Sajnos ez kikerülhetetlen .Ki vagyunk szolgáltatva a multiknak.bizzunk a vizsgálatoknak hogy nem ártalmas..
Nagyon csini vagy kispasid zabálnivaló..
Vendég

Sziasztok

egy gyors bekukk.

Tru: nagyon csini vagy. Én is imádom a feszülős rucikat, de mostanában elég érdekes látványt nyújtok benne, sajna :?

Légzésfigyi: nekünk nem volt soha, sőt ezt a mobilfigyelőt (babaőrt) is megbántam amit pár hónapja vettem. Amikor megszólalt a fárszt hozta rám annyira eltorzította a gyereksírást, hogy én ilyenkor be se megyek a szobába, megy az apja, mert én közöltem hogy félek tőle. Úgyhogy otthon nem is használjuk csak ha másnál alszunk. Párom mindig hülyének néz, hogy félek a saját gyerekemtől? Hát ez van, nekem ez olyan szellemesdis, húúúú... :roll:

Képzeljétek, nálunk ilyen még nem volt, de ma a Timiéknél voltunk (bandáztak a csajok, Linda :wink: ) és tanítottuk őket, labda, baba stb. és akkor a Kitti odament a Dórihoz és átölelte, jaj majd megzabiztuk őket olyan cukik voltak. Aztán épp panaszkodtam a Timinek hogy már 3 hete tanítom neki hol van a pocija és nem mutatja meg, és pont amikor megkérdeztem, ott veregette nagy büszkén a nagy pocakját. És a lámpára is rámutatott. Húúú úgy örültem hogy nem hiába téptem neki a számat. Na bocsi hogy itt áradozok, de úgy örültem.
Ja és még volt valami a mai nap. Hazajövet játszott itt-ott, aztán levette az asztalról a cumit, bement a hálóba, befeküdt az ágyra és ott feküdt cumizott, szerintem így jelezte hogy álmos mert utána 5 perc múlva már aludt is, én meg vele. De jó volt :wink:

HUGGIES PELUST HASZNÁLÓK FIGYELEM, új nyereményjáték, garantált ajándékért: http://www.pelus.hu/h/?p=akci%F3k

Linda, én már akartam kukót adni Dórinak, de a Timi szerint még "kicsi" hozzá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jó éjt: Bettus

Ui. Köszi hogy írtál nekem Timi :wink:

Kép
bettus79

sziasztok!

Képzeljétek, Levi egész nap "anyázik"... Főleg, ha már álmos, vagy más baja van, mászik utánam és egyfolytában anya! anya! Anya! Így, felszólító módban, és teljesen tisztán... :roll:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Anita Máté Manójának boldog Máté névnapot kívánunk!

Melódia és Pisti baba :lol:

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Tru,olyan vagány csinos anyukának nézel ki,hogy bizti sokan megfordulnak utánad az utcán :wink: Elterveztem hogy levágatom a hajam,Laura szülinapjára(remélem megismer majd :lol: ,okt.4.)Vállig ér,inkább lóg csak össze-vissza,vagy éppenséggel összekötve,fejemre lapulva...utálom....remélem nem gondolom meg magam addig...
Természetesen Levi is cuki a képen :wink: Ari lehet ahogy "anyáz"
Köszi azt a "gumi"infót,de mi is az?Amúgy inkább én is azt a Plusszos olcsóbb "danóninót"szoktam venni,170 ft azt hiszem a 6 db.Tegnap délután főztem tejbedarát neki,kis reszelt almával(amúgy dálután csak gyümit szokott enni),megette,na de 3 óra múlva a tápszerből csak 30 grammot ivott :shock: Na ezért nem fogom annnyiszor etetni,tudtam hogy ez lesz....

Bettus,aranyosak lehettek a csajok ahogy ölelkeztek :lol: mi egy kiscsajjal bandázunk,hetente 1x kb,jővő hónaptól fogunk eljárni babaklubba majd.Havi egyszer van csak sajna. :( Laura sem mutatja a pocit,pedig én is már régóta mutatom neki....tegnap szerváltam egy csomó gyerekdalos cdt,van egy spanom a bölcsibe.Best of Halász Judit,Bújj bújj zöld ág,Pinokkió,Téli ünnep,Erdő mező allatai....imádja a zenét,mozog rá,tapsikol,vigyorog,imádja ha énekelek.Ja és képzeld fújja a furulyát :lol:
Babakocsit használjátok még?Megül benne?

Timi,semmi fog kibújásra utaló jel a nyáladzáson kívül.... :?
Ma megint célka lesz,krumplival meg kap hozzá egy kis husit.Te miket főztél mostanában?Múltkor tarhonyás lecsót evett Laura :lol: Másnap olyanokat durrogott tőle,hogy mindig azt hittem hogy na most bekaksizott :lol:

Légzésfigyelő:Nagyon parás voltam én is,még ha be volt kapcsolva akkor is megnéztem hogy lélegzik e :oops: :lol: Aztán nyáron elmentünk Orfűre,majd a tengerre és oda nem vittük magunkkal....nem volt többé kérdés hogy használjuk .Szerintem csak így lehet "leszokni" róla:egyik napról a másikra,mint a cigiről..... :lol: :lol: :lol:

megyek...muszály sütnöm egy kis sütikét,majd leírom odaátra a receptet :wink: Alig várom már Laura szülinapját,hogy neki is megsüthessem az első tortáját :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

True Köszi az infókat,nem is tudtam,hogy ez így van,most kértem időpontot Gasztro-enterológiára,hogy megnézzék mi van a tejérzékenységgel,hát remélem nem marad végleg!Annyira sok az allergiás baba,hogy csak dec.4-re kaptunk időpontot...
ja és mit beszélsz kövérségről???? Tök jól nézel ki. Komolyan.
Király,hogy Levi így beszél már,Réka még mindenre azt mondja babap,vagy paba,de létezik mabap és babam is,mind jelent valamit,de nemtom miket...az egyetlen ami tényleg érthető a nem,ez fejrázással és mem,mem ismétléssel jár.

Bettus!
Rámentünk a Huggies-bugyipelusra,nagyon király és ráadásul királylányos is,szóval tényleg bejött. Lemaradtam,mi az a kukó?
Talán a puffasztott kukoricapehely? -mi azt kukinak hívjuk- vagy valami más? Réka nagyon szereti ezt a kukipelyhet,már a zacskó láttán örömtánc és fejen pörgés van.
De jó,hogy mutatja a pociját,én is próbálkozom,hogy hol a füled,orrod,szád,de néha az orrnál a fülre mutat,a pocinál az orr-ra stb...szóval még nem megy...

Én is feszülős ruha párti vagyok,néha kibuggyan a dolog,de aztán mi van...annyi kövér kiscsaj vesz fel haspólót,hogy csak na és nem érzik szarul magukat...akkor én sem fogok görcsölni...
:)

Képzeljétek Réka ment egyedül 5-6 lépést! El is bőgtem magam,épp teát főztem ő meg ült a földön és játszott,felállt és odajött...nagyon jó volt!!!! Azóta nem csinálta,pedig úgy várom megint,ha ezen múlik egész nap teát fogok főzni...

Nah megmérték a kisasszonyt és" le vagyok tolva" ,mert csak 30g-t hízott...10.500g és 78 cm szóval nem értem mit vergődnek,persze nem a mi védőnénink mérte,de mindegy is...

Tescoban láttam,3 db-os Cherokee body,hosszú ujjú és csak 1000ft,vettünk próbaképpen és tök jó minőségű,sima fehér ugyan,de valami alá sztem jó...ugyan ilyen rövidujjú színes 1500,és van pizsi is 3 db egy csomagban. De a body éri meg a legjobban.

Edi!
Ne izgulj,nem lesz semmi,persze nyilván izgul az ember,ha valami van a picijével...de nem lesz tuti!

A légzésfigyelőt ha Réka már "kinövi" beteszem az emberem alá...ha horkolással nem jelzi,hogy lélegzik,akkor még azért tudjam,hogy mi van.

Orsi!
Jó nektek,gratu az új lakáshoz,de azért irígy is vagyok,én is költöznék szívesen,35 négyzetméter nem elég...sajnos

Na sziasztok,mennem kell úszik az egész lakás...

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Minden mostanában ünneplő babának mi is szép, hosszú, gondtalan életet és sok boldogságot kívánunk!

Mamy! Geszti pépes kaját eszik? Nem próbáltad még hogy ha olyan alapanyagokból főzöl a családnak amit már ő is ehet ő is ugyanazt kapja (pl. a rizses hús). Ha lemaradtam vmiről bocsi, nem okoskodni akartam!
Nem akartok Gesztinek kistesót? Mi szeretnénk jövőre és akkor Dorka nem menne bölcsibe. Igaz a tesó sajna már nem ússza majd meg…

Melódia!
Mi is panelban lakunk (sajna) és még itt sem fűtenek. Amikor olyan hodegek voltak éjszaka bizony én is rátettem Dorkára még egy gyapjútakarót is a hálózsákon kívül.
Pistike szép nagy baba! Micsoda paraméterek! Meglestelek benneteket az iwiw-en :oops: , nem is látszik rajta hogy ennyi a súlya!

Melinda!
A Sinlacot doktornéni javasolta, azt mondta amúgy is HA tápit írna, mert 1 éves koráig nem szereti ha tej alapú cuccokat esznek a “gyerekei” de ez sűrűbb egy kicsit. Egyébként azért nem kapott Dorka tápit vacsira eddig mert még bőszen szopizik. Amúgy úgy tűnik be fog válni, 6 körül kap egy adag Sinlac-ot, 7körül fürdés, utána szopi és alvás. Így csak egyszer ébred fel éjszaka és hajnalban nem kel már félóránként reggelig . Eddig hiába kapott ugyanígy 6 körül pl gabonapépet abból nem evett annyit hogy elég legyen egész éjszakára (mert ugye az evés unalmas és annyit egy helyben ülni, míg azt a rengeteg mennyiséget megesszük nem ér rá a kisasszony annyi dolga van).
Londoni barátnő? Hmm, nem rossz ötlet, az én barátnőm is ott van most januárig  Úgyis unatkozik mostanság  Egyébként az e-bay-en szoktam nézegetni, szemtelenül olcsó és jó cuccokat lehet kapni.
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szép csokrokat tudsz csinálni! Egy ilyen meló pont jó időben is a gyerkőc mellé, meg gondolom a mellékes kereset sem mellékes 
Az agyhártya elleni védőoltást én is beadatom majd Dorkának, pont úgy ahogy Te írtad 

Dalma!
Ez a hipoxi tényleg húzós árban van. Nekem meg ráadásul legalább két kúra kellene :oops:
Na meglátjuk, lehet ráuszítom a családot februárban, hogy szülinapomra dobják össze 

True!
Én szoktam gabonapépet adni Dorkának, igaz én nem tejjel vagy tápival csinálom, hanem gyümilével, amit a Lidl-be lehet kapni (olyasmi mind a Kubu csak nagyobb és így jobb árban van, na meg nincs benne csak gyümölcs) vagy vmilyen bébiitallal. Dorkának bejött így is, cask ahogy már írtam fent Melindának nem ér rá a kisasszony annyit enni belőle, hogy éjszakára is elég legyen. Levinek hogy ízlett?
A fényképen tök jól nézel ki, nem is vagy kövér és a múltkori képhez képest -15év!

Jubi! És fogtok még tervezni 4. gyereket is? 

Most ennyi mert Dorka felkelt!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Dórikának és Kata babának nagyon boldog első szülinapot kívánok!!!!

Köszönjük a köszöntéseket, nekünk is eljött a nagy nap, volt torta, maszatolás, ami kell...Apa vett neki egy hatalmas dömpert (szerintem félig magának is vette... :D ), kapott macit, meg apróságokat, de a legszebb ajándék mégis ő maga volt...hihetetlen, hogy eltelt egy év...
Szülinapjára kinövesztette a 9. fogát is, és bútorokba kapaszkodva jár.

és...KISÖCCSE lesz!!!

Ma voltunk a 12. heti uh-n, és a doki már látta is, amit kell...tarkóredő is ok, márc. 29-én szülünk. Már nagyon halványan, de érzem a mocorgását...
Viszont az émelygés kitart, sőőőt, rókakoma is, ami nekem teljesen szokatlan, mert gergővel nem volt.
Ezért mindenki lányra tippelt, de én kétszer is megálmodtam, hogy fiú, és bejött!!! A neve még nem dőlt el, de Noémi ugye már nem lehet.. :D

egy hónap múlva lemondjuk az internetet,(túl drága), marad a modem, ami azért remélhetőleg fog működni...ha az émelygés végre alábbhagy, talán többet tudok jönni.

Puszi mindenkinek, új mamáknak-babáknak!!!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Viktóriának, Minnának és Bálintnak is boldog szülinapot kívánunk!!!!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

D.mama:mi az a hipoxi???Nekem is februárba van a szülinapom,de én végtelen szőrtelenítést akarok :oops: :lol: Nem tudtam hogy este még szopizik Dorka,így most már megnyugodtam hogy elég folyadékot kap :wink: Igen a virágkreációk mellé, mellék pénz is dukál :lol: de mindog jól jön!

Santos,na neked is jól megmondák ezt a súllygyarabodást!Hiszen,tök szép nagy baba Réka!Egy napig bosszankodtam én is,meg jól megetettem tegnap délután Laurát, és az lett az eredmény hogy vacsit meg alig evett. :?
A kukó=kuki. :lol: Ti pestiek így mondjátok,meg a boltot közértnek :lol: de nálunk a zacsira is az van írva ,hogy Kukó :lol:
Aranyos lehetett ahogy tipegett Réka.

Krisztina,gratula a kisöcsihez :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Lemaradt:ma voltunk a Schlekkerben.Ott vettem 3 tutkó jó badyt,sárga meg fehér meg tengeri herketyűs.1500 ft volt,jó minőségű,kellemes pamutanyag.A tápszerek is akciósak!Pl:a Tescoba a Mildibé 3. 2200ft,itt 1800 volt...nem mindegy.Ja és van saját márkájú popsitörlőjük:329 ft 80db.2 csomaggal meg csak 599!Vettem azt is és egyáltalán nem rossz:jó nedves,se nem vékony se nem vastag,fini illatú.
Meg vettem egy doboz kexet :oops:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Dorkamama!!

Meglestél,de bejelölni már nem mertél?? :lol: :lol:

Puszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Dorkamama!

Igen, Geszti még mindig a pépes kaját részesíti előnyben. Megeszi néha már a darabkásat is, (nagyon ritkán, csak ha nagyon ízlik neki), pl. pár napja bolognai szószos csirkehusi volt, tésztával. Abból turmixoltam neki, hát elég sűrű és darabkás lett, és megette. Csodálkoztam is. :lol: Amit mi eszünk, ő is általában abból kap délben, de vannak azért olyan kaják, amit még nem adnék neki (pl. sertéspörkölt vagy kínai kaja), ilyenkor vagy főzök neki külön husis-zöldséges kaját és pépesítem, vagy bébiétel. De úgy vettem észre, a bébiételeket egyre kevésbé szereti.
Kistesó nagyon jó lenne, szivem mélyén szeretném, de sajnos nem lehet, jövőre muszály visszamennem dolgozni, mert így is alig jövünk ki anyagilag, lakástörlesztés stb.... :cry:

Kriszta!
Gratulálok a kisöcsihez, nagyon vigyázzatok magatokra.

Lányok, mostantól nem tudok olyan "gyakran" jönni, ahogy eddig, (bár eddig sem jöttem valami sűrűn), egyszerűen nincs rá időm. Tudom, ez azzal jár, hogy egy idő után feledésbe merülök és ha jövök is, nem nagyon fogok tudni bekapcsolódni a párbeszédekbe. Hát ez van... sajnálom mert legszivesebben minden nap jönnék, ezért is örültem hogy visszafogadtatok, de egyszerűen nem tudok, nincs segítségem, nincs kire bíznom Gesztit még 5 percre sem.
Minden jót nektek, sziasztok.

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK MINDEN BABÁNAK AKINEK MOSTANÁBAN VAN!

Kép
mamy

Sziasztok!
Hát sajna én sem tudok sürün jönni mindig csak igérgetek de nem megy.Egyszerüen mire végzek a meloval itthon a fiam megébred és képtelenség egyedül hagyni 1 percre is.Az ülemben nem jo neki menni kell állandoan..Pakol és rámol amit csak ér..

Mamy:
De ugye azért be-benézel??Hogy érted hogy a 20%-át adják vissza a légzésfigyelö árának?Nem lenne jobb eladni inkább?Lehet félreértettem bocsi..

Linda :
Végre leirtad mi afene is az a kukó.. :shock: én dujvárosi vagyok és ott is kuki..:)A légzésfigyelöt mi sem vittük nyaralni de mivel itthon az ágyában volt még igy automatikusan kapcsoltam be.És azota is .Valahogy megnyugtat a zöld fény ,van hogy éjszaka is ránézek.persze hogy csinálok másik vonalzot Laurának is.Kár hogy olyan messze laktok a két szülinapos is bandázhatna együtt a nagy napon

Kriszti:
Gratulálok a kis "Balázshoz".Gergönek kicsit megkésve Boldog szülinapot!!Irigyellek ám nagyon hogy ujra babát vársz..Én is eljátszom néha a gondolattal.Bár én nemsokára nagymama leszek ismét.. :lol:

Santos:
Réka 10,5 kilo és le vagy szurva?Ne már mit akar az orvos?2 éves korára 20 kilo legyen?Mi is Huggies Pull-upps-ot használunk nagyon szeretem.Aranyos a mintája is és ami tetszik benne hogy nadrágpelenka és tépözáras.

Bettus:
Haláli a kiscsaj.Nagyon laza.Tiszta anyja..Marvinnak is 3 tortája lesz igaz szétbarmolni egyet kap..Már ugy várom.

True:
Én már nem aggodok a gyerekeim sulya miatt esznek és kész.Mégpedig rendesen.Merci 12 évesen 29 kilo.most 31..Na és? ilyen alkat.Marvin 76 centi és 9800 gramm.

Dalminha:
Nagyon csinos vagy..A kisfiad tényleg jol sikerült.. :wink: kis vigyori.

Melodia:
Akkor majd msn-en megbeszéljük a talit.Van egy nagyon szuper játszotér itt tölünk nem messze. Ilyen unijós :lol:

Lányok adott már valaki a gyereknek mákot?Ugyanis a lányom megetette egy kis mákos pitével.. :shock: Persze ö meg nem ellenkezett.. :lol:

Megyek ledölök .

Ime az én rosszcsontkám:
Kép Kép
Vendég

Beuka??? Gesztenye???
Vendég

Tina, ugye csak hülyeségből írtad, hogy nagymama leszel???
Amúgy Marvin haláli laza figura, és sokkal nagyobbnak látszik a koránál...

Én baromi náthás vagyok, eddig még a gyerkőcök megúszták, de nem akarom elkiabálni.

Mindenkinek, aki fontolgat még egy gyereket egy jótanács: (én 2 évvel ezelőtt voltam így): Azt soha nem fogod megbánni, hogy szültél még egy gyereket, de azt valószínű mindig megbánod, hogy nem szültél még egy gyereket.... Az anyagiakról meg csak annyit, hogy azzal, hogy lett egy kisgyereked, soha nem lesz kevesebb a pénzed! Lehet, hogy nem veszel már a másodiknak meg mindent, amit az elsőnél még nélkülözhetetlennek tartottál, de rá fogsz jönni, hogy nem azok a nagy dolgok, amiket pénzért vehetsz...

Na nem okoskodok itt tovább: jó éjt mindenkinek és kellemes 7végét!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Na még mindig itt vagyok Merci csinált magának vacsira tejbegrizt és azt nyámmogom.Közben logok a neten.Igaz ugy megkötött hogy a fakanalat alig tudtam ki robbantani belölle.Simán berezonált a a fakanál vége mikor megráztam.
True:
Tényleg nagyi leszek, de csak mostoha nagyi.Van ilyen egyáltalán?? :shock: Páromnak van 4 felnött gyermeke,az idösebb fiának van már 2 lánya, 5és 4 évesek.A nagylánya meg mindjárt szül kb 3 hét.Köszi a bokot.Amugy kis aprolék ám,csak a haja miatt tünik idösebbnek..De sajnálom levágni.Egyénként Tolnában hol laksz helyileg?Sokat jártam arra.Nagykonyi, Szakcs,stb..

Kép
Vendég

Sziasztok!

True! Jó volt olvasni ezt a jótanácsot! Mi alapból 2 babócát terveztünk, de mostanában kételyeim vannak a kistesót illetően! :oops: :oops: Tudom hogy a szeretet kifogyhatatlan, de szinte lelkiismeretfurdalásom van már most Dorkával szemben a kistesó miatt. :( Még nem tudom elképzelni hogy hogy fogok ugyanennyi feigyelmet és időt adni neki a másik gyerek mellett és persze a tesónak is szintén... Nyugtassatok meg légyszi, hogy más is érzett így és hogy alaptalan! Ugyanakkor nagyon szeretnék még kisbabát!
Járás: Dorka még nem volt 9 hónapos amikor a bútorokat fogta és oldalazott mellettük, meg nyújtotta a kezét, ha oda akart eljutni ahol nem volt bútor. Két kézen fogva már 9 hósan ment, és nem kellett neki egy hónap, hogy már csak az egyik kezét engedi fogni. Most már ha szüksége van vmihez mindkét kezére akkor megáll, elengedi a kezemet, és úgy ácsorog azzal a vmibvel a két kezében. Ha ilyenkor szólok neki, hogy gyere akkor odatipeg hozzám  De magától még nem állt föl a szoba közepén, hogy odajőjjön vmiért, négykézláb gyorsabb .

Tina! Nagyon szép a kisfiad! A lányok csak úgy bomlani fognak utána! :)

Kriszti! Gratula a kisöcsihez! Gergőnek utólag is boldog szülinapot!

Mamy! Remélem azért be-be nézel majd! Anyagiak :twisted: :twisted: Tényleg tiszta szégyen ennek az országnak, hogy az döntse el hogy ki hány gyereket szül, vagy hogy szül e egyyáltalán, hogy van e rá pénze! :twisted: :x A mi nagy szerencsénk jelen pillanatban az, hogy anyósomnak volt még egy lakása ami albérletbe volt kiadva és mi most abban lakhatunk, így egyelőre nem kell legalább lakásrészletet fizetni... De ha majd visszamegyek dolgozni akkor saját lakás után kel néznünk és az nem megy önerőből...

Melinda! Dalma ajánlotta a hipoxitrainert fogyihoz. Sajna rajtammaradt mind a 10 kiló amit felszettem a terhesség során :cry: a megelvő +15kg-hoz :oops: :cry:

Santos! Nem értem mi bajuk van Réka súlyával. Dorka kb. 9,2 kg, de lehet annyi sincs és 76 cm. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha nem híznak már ilyen korban egy dekát sem egy hónap alatt az se baj, csak ne fogyjanak! Mennyit mozognak már!!!
Gratula az első lépésekhez!!! A nem-nem is édes lehet. Nálunk is nyomja Dorka folyamatosan a szöveget, leginkább babababa, ajjajajaja, mammamama, na meg hammama :) (ez utóbbi az evést jelenti)

Jubi! Nagyon ügyi Jázmin hogy üvegtálkát lehet a kezébe adni!

Anita! Köszi a mintaétrendet :) Jó, hogy Manó már mindent eszik, így azért gondolom könnyebb! Dorka még nem eszik ennyi mindent, így nekem kicsit nehezebb.

Eszter! Sajnálom, hogy elmész! Azért ha tudsz gyere néhe!

Most megyek én is pihizik az egész család, én is csatlakozom! :)

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Még dobok három képet:
az egyik kedvenc a zoknisfiók :) Kép
megszomjazott: Kép
Így nézünk Elmo-t:

Kép

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Tinaaaaa!
Én is dunaújvárosi vagyok,csak kb 5 éve lakunk Bp-n.Mik derülnek itt ki...anyukámék és a párom szülei is ott laknak,igaz kicsit ritkán,de azért hazajárunk...egyébként most gondolkoztunk azon,hogy "haza" kellene költözni,mert tök sz@r segítség nélkül itt nyomulni. Hát elég bonyodalmas lenne most lakást vennünk,de max két év és visszamegyünk-bár én néha nem szerettem már ott lakni,most vágyom vissza picit.- Ja igen picit paráztatós a gyerekdoki,most nézik meg,hogy nincs -e bizonyos immunhiánya Rékának mert minden vírusos cuccot összeszed. Kérdeztem,hogy mivel jár,egyből a" lehet hogy nem járhat közösségbe" mondat hangzott el...ááá próbálok rá sem gondolni, hiszen tök jól fejlődik,mint a súlya is mutatja és bár állandóan folyik az orra,nem néz ki betegnek.
Nem értem én ezeket.

True!
Tök igaz amit írtál...kicsit magamba mélyedtem tőle,mert a szívem mélyén szeretnék még gyerekeket -akár többet is-de félek is a dologtól...annyi gáz volt eddig Rékával,bár bízom abban,hogy kinövi ezeket a dolgokat,de úgy félek,hogy a többi gyerek is...bár persze nem pesszimistán kell hozzáállni.

Mamy!
Milyen kár,hogy te is elmégy...tessék visszajönni és be-benézni minden nap.

Linda!
Végre lehullt a lepel. Tudom mi a kukó. Azóta nyelvészkedtem és hívják még pufinak,pukinak ( mi mondjuk mást hívunk így :lol: ) is. Végül is mindegy mert tömik a fejükbe a lurkók. Jajj ezen a súly dolgon én is ki voltam akadva...csak felhergelnek vele.

Dorkamama!
Mi is esszük a Sinlacot-nem tudom próbáltátok-e már-ha igen akkor bocsi- pépként is,de én szinte mindenbe teszek belőle,fincsi lesz a főzelék,ha pépet csinálok bele szoktam nyomni egy banánt,vagy körtét vagy akármilyen gyümit,sőt a múltkor gyümölcsrizst csináltam,s mivel tej nem jöhet eddig szóba,ezzel sűrítettem be és nagyon fini lett,alig tudtam megmenteni Rékának egy picit.

még egy két kép és megyek is
Kép Kép

SOK BOLDOGSÁGOT A SZÜLINAPOSOKNAK!!!!!!

Zsuzs

Kép

Kép
santos

ja és a kedvencem itt éppen méltatlankodás megy: Kép

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Santooooooos!!!

Én is DUNAÚJVÁROSI vagyoooooook!!!
Mi 2 és fél éve lakunk Pesten!! :lol:
Néha én is hazavágyom,de mi már itt maradunk!

Majd még jövök bővebben,de ma kész lett a Fati szobája,egész nap azt pakoltuk,hulla vagyok!! :(

Sziasztok!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok,

ma voltunk Pécsen csavarogni, és úgy gondoltuk, ha már ott vagyunk, megvesszük Levinek a szülinapi ajándékot. Van ott Régió játékbolt, Bonyhádon és Szekszárdon nincs ilyen jó választék. Hát végülis a FP járássegítőt vettük meg, mert az az igazság, hogy Levi már minden játékot örökölt, hálistennek, vigyáznak is rá a gyerekek, és ez volt a legjobb, amit ki tudtunk találni. Van neki kisautó, kismotor, egymillió autó, kockák, kirakók, stb. Én régebben ezt baromságnak tartottam, mert úgy gondoltam, ha megtanul járni a gyerek, mit csinál vele? de azért az FP-ben nem lehet csalódni, minden játékuk többfunkciós, így ezt is lehet majd kiskocsinak használni, meg lehet rakosgatni stb. Az udvaron is tud majd vele játszani. Úgyhogy ezt kapta. Még nagyon fájt a szívem (az enyém! :P ) olyan fürdőjátékért, az nagyon tuti szerintem, lehet majd karácsonyra azt kapja, bár azok is jó durva áron vannak... Rá lehet tenni keresztben a kádra, olyan alagút, meg fene tudja, lehet öntögetni, pakolgatni... Nagyon klassz volt. Itt nagyon sok jó játék van, és szerintem elég korrekt áron. A Tescoban semmi választék nincs, maszek játékboltokat meg nem lehet megfizetni.

KÉpzeljétek, a héten mikor ilyen jó idők voltak, apa kint dolgozgatott az udvaron, Levit kiraktam az utazóágyban (babakocsiban már nem szeret, nem tud benne mozogni) és olyan jól elvolt.... Másnak is ajánlom ezt az ötletet, lehet még az erkélyen is működik, a levegőn sokkal jobban elvannak a gyerekek, meg hát ki kell használni még ezeket a szép napokat.... Bár ha olyan idő lesz, mint tavaly, akkor nem panaszkodhatunk... Emlékszem, novemberben mentünk sétálni, és nemhogy zsák nem kellett Levire, hanem egy sima rugi, meg egy kocsikabát elég volt, még úgy is melege volt a babakocsiban...

Fiús anyukák, írjatok még ötleteket, mit lehet még ajándéknak 1 éveseknek?

Na mentem, sziasztok...

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Bocs, mindig elfelejtek valamit... Tegnap elővettem Levinek Hanna régi hálózsákját, és meglepően jót aludt benne, sőt minden szenvedés nélkül fel is tud benne állni. Egy bibije van, hogy babarózsaszín... A férjem azt mondja, ne adjam rá, mert b*zi lesz :lol: :lol: Hülye ez, na mindegy... Lányos anyukák: Nincs véletlenül valakinek valami uniszex színű jó nagy hálózsákja, csereberére ajánlom a miénket... Amúgy nagyon szép, plüss, nem túl vastag, könnyű benne mozogni, majd lefotózom...

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Végre ide jutottam, de olvasni még nem sikerült. Végre elintéztük a hitelt, remélem meg is kapjuk.
Mikor elkezdtem volna visszaolvasni akkor jött a férjem és.... nem sikerült :oops: :( Remélem hamarosan be tudom potolni.
Holnap fürdőszobaajtot festek, de nem ám egyszinűre, hanem több szine lesz és még festek rá egy gyümölcsös kosarat, ami a konyhára esik, belülre meg kagylokat.
Nem tudom majd mikor végzek vele, nem lesz kis munka, de szeretek festeni.

Manó továbbra is felébred 2x is éjjel, már olyan fárasztó. :( Eddig nem csinálta, mi lett vele? :roll:

Október 11-től meg megyek kreszre, remélem még az évben meglesz a jogsi. Szoktam gyakorolgatni is, nagyon tetszik.

A szülinaposoknak boldog szülinapot!

Nem tudom mikorra olvasok majd vissza, inkább már nem igérek semmit. Valami mindig közbe jön.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Hát, időm nekem se sok van olvasni és írni, de próbálom tartani a tempót...

A SZÜLINAPOS BABÁKAT ISTEN ÉLTESSE!!

Hálózsák: Jazi is abban alszik pici kora óta, szereti. Nem kell állandóan beosonnom takargatni. Napközbeni alvásnál nem hálózsákozunk, a takaróját mindig lerugja, maga alá gyűri.

Hettie!

Az ajtókat szívesen megnézném, minden érdekel, ami kreatív!!

Mérés: Jazit talán 3 hónapja látta utoljára a védőnő. Akkor volt 10 kg körül. Azóta nem jött hozzánk (addig havonta jött), mi meg nem megyünk. Nálunka védőnői szoba várója azonos az orvosi rendelő várójával. Egy méricskélés miatt nem kockáztatom, hogy elkapjunk valami betegséget. Akiket piszkálnak a lassú gyarapodás miatt: ne törődjetek vele!!! Ti látjátok a gyereketeken, hogy fejlődik, jól érzi magát a bőrében, akkor meg tök mindegy, hogy mit mond a mérleg.

MOst nézem a fotókat, nagyon cukik a babák!!

Mi is élvezzük a jóidőt, sokat vagyunk kint, Jazi tegnap előtt még kertészkedni is segített:

Kép

True!
Fiús ajándékötletem egyenlőre nincs, viszont a fürdőjáték ötletedet ellopom Jazinak karácsonyra. Állandóan a kiürült samponos dobozokkal játszik a kádban, még gumikacsája sincs :oops: Valahogy eddig eszembe sem jutott, pedig milyen jó ötlet!

Időm sajnos nem sok van, mert a Párom már elkezdett az új munkahelyén dolgozni, a régit viszont csak jan.1-től tudja otthagyni, így most két helyen dolgozik minden nap egymás után, vagyis csak aludni jár haza szegény. Ez így nagyon fárasztó neki, ráadásul buszozik be Debrecenbe, aztán a két munkahely között is, mert ha elviszi a kocsit, akkor én nem tudom hozni/vinni a gyerkőcöket a suliba/oviba (nagyon messze lakunk tőlük). Két megoldás van: vagy közelebb költözünk a sulihoz (ami az ovi mellett van), vagy veszünk nekem egy régebbi kis autót. Most ezen agyalunk... Furcsa, hogy egy kertvárosban lakunk, mégis három busszal tudnék csak eljutni a suliba. Azt meg három gyerekkel, tömegben nem nagyon vállalom be így ősszel. Pedig tavaly még nagy pocakkal ezt csináltam, de Jazira nem kellett külön figyelni, elvolt odabenn...

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

True!

Nekünk van 2db tök egyforma hálózsákunk,uniszex,ha gondolod és tetszik,elcserélhetjük...itt egy pikcsör...az van beleírva,hogy 9-12 hóig,hát kb 80-86-os,még rendesen elfér benne Réka,fel is tud állni benne,ha akar.
Kép

Hettie!
Mindig irígykedtem azokra,akik szépen tudtak festeni,rajzoni miegymás...majd fotózd le az ajtót,biztos tök jó lesz!

Jubi!
Nagyon helyes a kiskertészetek!!!! Azért tényleg megéri egy kisautó,nagyon bonyodalmas,meg fárasztó lehet három gyerekkel végigbumlizni a városon.

Melódia,Tina !
Lassan csinálhatunk egy külön topikot a topikban,hogyaszondja: ex-dunaújvárosiak és helyben maradók valamint visszaköltözni vágyók címmel. :) Viszont,ha mindenki arra jár még aztán egy találkozó is összejöhet,bár mi most egyelőre nem megyünk "haza".

Dorkamama!
Épp tegnap kaja közben jutott eszembe a hammma hihi és ezalatt Réka a mem mem hozzászólásait máám máám ra változtatta,teli szájjal történt a közlés,amit én nyám nyám ként értelmezek... :)

Na megyek,mert amióta regisztráltam,semmire sincs időm,csak a babanetet bámulom.

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!
Reggelre lebetegedtünk. :( Pedig akartunk menni vásárolni. Egy csomo ruhát kellene venni a gyerekeknek.Marvinra szinte semmi nem jo.
A csajszik nagyon édesek.
Santos, Melodia:Én holnap látogatok haza újvárosba. :P

True?Ird már meg hol laksz akár priviben.Sokat járunk arra anyosék Komlóiak.keresztanyámék Szakcson laknak.Akár össze is futhatnánk nálatok. :lol:
Ez a szülinapos ajándék kérdés jo.Én hintát akartam, lábbal hajtható kisautót,duplot,meg dömpert.Nos ezekböl a duplo kivételével már megvettünk mindent.Ami nem is gond de már oda is adtuk.Ugyhogy kezdhetem elölröl az okoskodást.

Szép napot mindenkinek.
Vendég

Sziasztok!

Linda! 40 gramm hízás ebben a korban már bőven elég. Szerencsére a mi dokinénink nem ilyen paráztatós, de én is hallom a barátnőimtől, hogy kevesellik az orvosaik a babók hízását. Nem tudom egyes orvosok mit akarnak. :roll: Dömperrel szállítsuk a gyerekeinket olyan kövérek legyenek?

Rizi! Egy éves korig elvileg mindenhol kötelező a tanácsadás havonta egyszer, csak van olyan orvos, aki nem foglalkozik vele. Úgy értettem a gluténes dolgot, hogy mivel nálunk van a családban gluténérzékeny gyerek, így Manó eddig nem ehetett semmi glutén tartalmút. Most az utolsó tanácsadáson mondta a gyerekdoki, hogy próbáljuk meg, de ha valami negatív reakciót észreveszek (hasmenés, hányás, megváltozott közérzet, megváltozott színű széklet stb.) azonnal szóljak neki. Igen, ez az a szuri, ami olcsóbb, ha egy éves kor előtt felírják.

Orsi! Először is nagyon boldog szülinapot Bálint babának! Én csak attól félek a hanyatt esés kapcsán, hogy nagyon beüti a fejét. Egyszer olvastam, hogy egy kisfiúnak az ilyen hanyatt esésektől lett vérrög az agyában, és meghalt. Én ezért mindig frászt kapok, mikor beüti a fejét.

Melódia! Köszönjük a névnapi köszöntést.

Bettus! A kicsi fiam, meg a barátnője is szoktak ölelkezni, sőt most a legutóbbi találkozáskor szájon puszilták egymást! Olyan zabálni valóak voltak. :lol:

Santos! Igaza van Ildinek. Ennek járjatok utána, a keresztlányom gluténérzékeny és ő utána is dupla családi pótlék jár, és 6 éves koráig GYES. Sőt még külön támogatást is kapnak az önkormányzattól, de ez biztos már csak valami helyi dolog. Neked is csak azt tudom írni, mint Lindának, hogy ne aggódj Réka hízása miatt. Szép, egészséges, fejlett baba ő is. :) Én még tavasszal vettem Manónak ilyen body-t, és nagyon jó minőségű. Én egyébként is szoktam Cherokee ruhát venni, szerintem egész jók.

Kriszti! Gratula a fiúcskához!

Anita! Én ugyanígy éreztem, mikor megtudtuk, hogy ismét babát várok. És minél jobban közeledik a szülés napja, annál inkább félek attól, amit te is írtál, hogy nem fogok tudni Manónak ugyanannyi figyelmet szánni, mint eddig. Sőt néha mikor ránézek sírva fakadok, hogy pár hét és nem lehetek csak az övé. :( Ezen kívül rémálmaim vannak, hogy mi lesz vele addig, míg én a klinikán vagyok. Párom szerint dilis vagyok, de nem tehetek róla, hisz ő most épp a nagyon anyás korszakában van, és olyan kis bújós. De a kis pocaklakómat már most is ugyanúgy szeretem, mint Manót, és ez a szeretet napról napra erősödik. :D Szívesen a kajcsi tippeket. Nálunk is csak 2-3 hete van ez így, előtte mi el voltunk tiltva a tejes és gluténes dolgoktól, akkor még én is bajban voltam, hogy reggel és este mit adjak neki enni.

Ildi!
Manó is pár napja ezt csinálja. Igaz, ő nem mászik (az kimaradt az életéből), de bújik hozzám, meg fogja a kezem, és szinte teljesen tisztán mondja, hogy „anya”.

Megyek, vacsizunk, bár lehet, hogy Manó nem nagyon éhes. Eljegyzési ebéden voltunk ma és már én rosszul voltam attól, amit megevett.

Kellemes estét mindenkinek.

goodfairy

Sziasztok!

Goodfairy
Jajj ez nagyon rosszul hangzik, mármint a hátraeséses dolog. Nekem is leesett nemrég és nagyon beverte a fejét, megijedtünk nagyon. :cry: Remélem nem lesz semmi baja.

Jubi, Santos
Ok ha kész lesz lefotózom. Még nincs kész teljesen mert még 3 tábla festése hiányzik és a képek róla. De nem gyümikosár lesz rajta hanem valami görög ház, mert annyira görög fílingje lett az egész ajtónak. Nagyon szép lesz. :D

hettie

Nem is irtam elkezdtem fogyózni, már 2 kg minusz. Nálam a fogyi annyit jelent nem eszek kenyeret, de ebédre rendesen mint eddig, ugyhogy annyira nem erőltetem meg magam, de használ, viszont tornázni még csak 2x sikerült. És vettünk szauna övet, hátha...

Kriszti
Gratula a kisöcsikéhez, rókakoma meg kerüljön el. :!:

hettie

Sziasztok!

Hétvégén tartottuk Dórikámnak a bébi zsúrját. 6 baba volt itt, és nagyon jól elvoltak. Az alsó kórhatár 1 év volt, a felső 2 és 1/2. Komoly kis party volt :lol: :lol: ! Itt voltak Kittiék is( Bettusék). Úgy próbáltuk meg elrendezni a játékokat, h abszolút baba-barát szoba legyen ahol játszanak. Persze itt-ott-amott voltak a játékok, de nem volt gáz. Igértem még keresztelő képeket is, és azt is felteszem most Nektek. Dobok egy csoport képet a bébi buliról.

Most ne hari senki, de nem olvastam vissza!!!!!!!!

[KÉP] Keresztszülőkkel+anyával, apával [KÉP] Merengek a nagyvilágba [KÉP] De boldog vagyok!!!!!!!!!!!! [KÉP] Apával [KÉP] Baba zsúr

Jó éjt!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok írni, de nem biztos, hogy sikeres lesz, mert hallom már Levi ébredezik...

Timi: nagyok klasszak a képek, Dóri nagyon szép volt a keresztelőn! És a zsúr is klassz volt, biztos jól érezték magukat a babók! Mit kapott Dóri a haveroktól? :wink:

Marci 20 kelésének úgy vetettem véget, hogy - mivel visszamentem melózni, és nem bírtam - ezért az ágyamba vettem. :? Az apja meg ment az ő ágyába. A házasságnak vége is lett, bár nem ezért... :roll: Aztán 1 év után külön ágyba raktam, de még mindig az én szobámban, - ekkor is felkelt még éjjel 2-3x. 6 éves volt, amikor külön szoba, és megbeszéltük, hogy nyitott ajtónál, kisvillanynál, de egyedül kell elaludjon, úgy, hogy nem fekszünk melléje. 2 este picsogás - ő is, én is- de csodák-csodája azóta nem kel fel éjjel. Legfeljebb nagyon ritkán, ha rosszat álmodik.

Hettie: gratu a fogyihoz, sok erőt hozzá! Én ahogy abbahagytam a szopiztatást, már mennek is lefele a kilók, vagyis nem is a kilók, inkább visszarendeződik minden, és már nem látszom annyira daginak. Kíváncsi vagyok, a fogyiöv használ-e, már én is gondoltam rá.... Ha neked használ, én is beruházok rá! Az ajtóról várjuk a képeket!

Goodf.Anita! Sajnálom, hogy félsz az elválástól, amíg kórházban leszel... :cry: , de megértelek nagyon. Nálunk Hanna elég talpraesett kislány, más, mint a fiúk, de őt is megviselte eléggé... Sokat voltak mamánál, ott jobb volt neki, mint otthon, jobban elterelte a figyelmét. Nem tudok privizni, valaki megmondaná, hogy kell?

Tina: nem tudok privizni... Zombán lakunk, ez a siófoki úton van. Írd meg, ha erre jöttök, és összehozhatjuk! Marvin haját le ne vágasd, bár mi már LEvinek párszor vágtuk, de most növesztem neki :lol: :lol: Úgyis divat a retróséró! És olyan aranyosak így!

Zsuzs: nagyon tetszik a hálózsák, csak félek, hogy nekünk az már kicsi... A miénk 98-as méret, megmértem, a háta közepétől az aljáig kb. 95 cm. Megmérnéd a tiéteket, ennél kisebbet nem szeretnék Levinek, mert ő elég vaskos gyerek.... Amúgy ilyen: Kép
Réka gyönyörű kislány!

Jubi: nekünk is kellene 2 autó, de ha a súlyadóra meg kötelezőre meg üzemanyagköltségre gondolok, akkor inkább visszakozok... Inkább beköltözünk, remélem, összejön... Bonyhádban az a jó, hogy kisváros, és minden közel van mindenhez... Elég egyszer kipakolni-bepakolni a gyerekeket a kocsiból... Sőt, Marci már egyedül is közlekedhetne. Milyen szépek a petúniáid! Adsz nekik valami tápoldatot? Nálunk ilyenkor nyár végén tök viharvertek a virágok már...

Dorkamama: 2 gyerekkel egyértelmű, hogy nincs annyi időd foglalkozni, mint 1-gyel, de ez nem is baj a gyerek szempontából.... Ha bekerül az oviba, suliba, rosszabb lesz neki, ha rájön, hogy nemcsak ő van a világon.... Annyi a lényeg, hogy ha több gyerek van, mindegyikre kell külön időt szánni, hogy érezze, hogy ő is ugyanolyan fontos... Nálunk Hannánál az jött be, mikor LEvi megszületett, hogy őt kis kisbabának kezeltük. Olyan, de olyan boldog volt...

Na, akartam még írni valamit, de mostmár mennem kell... Bár Levi fent van, de tök csöndben molyol valamit az ágyában... Egysezr megzabálom az tuti... Majd még jövök, ha tudok... Hali...

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!!

hettie!!

Pisti is kel még mindig éjszaka,legalább 3-szor 4-szer,és nem tudjuk miért!Igaz hamar visszaalszik,de akkor se kellemes feltápászkodni éjzsaka közeoén hozzá! Azért nem értjük,mert kisebb korában simán végigaludta az éjszkákat! :roll:
A tetejében még kajál is hajnalban egy kis tápot!
Lehet,hogy a foga,ha már nagyon sokat kel,adok neki Nurofen-t,és olyankor kicsit több ideig elaszik felkelés nélkül!
Megy a drukk a jogsiért! Én anno szeptember elején kezdtem,és december 22-én volt a forgalmi vizsgám,igaz egyszer megbukdácsoltam forgalmiból! :oops:Ennek az idén már 7 éve lesz! :wink: Azóta se csináltam még semmi galibált,igaz volt egy balaesetem,de nem én voltam a hibás! :twisted:

True!

Én a babszoba csevegőjén az adok-veszek rovatban szoktam tök kaffa hálózsákokat bizniszelni! A múltkor is vettem tök jót 1500 Ft-ért! Egyébként egy nagyobb nekünk is van,de az is rózsaszín,Fatié volt! :lol: Jelenleg a barinőm kisfia :!: használja,ha Pisti belenő,ő fogja tovább,éjszaka mindegy,hogy miben van!Naooal viszont a férjem is morog,ha merek valami olyat adni rá,ami picit is lányos! :lol:

Timi!!
Bizti szupi lehetett a buli,szinte átsüt a hangulat a képeken!! :lol:

Jubi! Hát ez tényleg nagy dilemma lehet,de szerintebb inkább az autóvásásrlás a megoldás,mint a házcsere!Kívánom sikerüljön dönteni!

santos!
Mi se sokat járunk "haza",igaz sokat honvágyam van, a szüleim is ott laknak,meg szinte az összes rokonom!Igaz a szüleim baracson,ill. nagyvebnyimen laknak,de akkor is tősgyökeres Dunaújvárosinak tartom magamat! :lol:

Tina! mi bajotok lett??Gyógyulást kívánok!

Tegnap kész lett a 3. szoba is, a Fatikáé,be is rámoltunk neki,már saját szobája van végre!! :wink:

Megyek csajok,mert főznöm kéne!!

Puszika! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Santos!
Ez a gyümölcsrizs recept a Sinlac-kal nagyon érdekelne! Légyszi-légyszi!
Drukkolok nagyon hogy ne legyen Rékának semmi komoly baja! Épp tegnap beszéltük meg az urammal, hogy ha a következő baba is kislány lesz (majd) akkor Rékának fogjuk hívni :)

True! Én is FP fun vagyok :) Neünk is van járássegítőnk, bár ez eggyel még régebbi generáció. Tényleg jó, hogy többfunkciós, a miénkből majd motort lehet csinálni.
Itt még motorként funkcionált, aztán mostmár az ülőkét szétnyitva lehet tolni.
Ja és a www.arzuhanas.com –on tök jó játékokat lehet találni, egész baráti áron. Rengeteg olyan FP is van pl. amit én még nem is láttam máshol.

Hettie!
Az ajtókra én is kíváncsi vagyok!

Timi!
Nagyon jók a képek! Tök jó lehetett a zsúr!

Anita!
Pontosan erre gondoltam amit leírtál! De (ezzel bíztatom magamat is) ha megszületik a kicsi is, már természetesen megy majd minden az útján és semmi ilyesmi nem fog eszedbe/eszünkbe jutni!

Jubi! Mi épp most készülünk eladni az egyik autónkat - meg tudjuk még most oldani eggyel is a menőkét – és ahhoz viszont marha sok a súlyadó meg a kötelezőhogy egy autó többnyire csak álljon. De majd ha én is dolgozni fogok megint és Dorka meg a kistesó is ovis/bölcsis lesz megint veszünk nekem is autót, ezt megígérte a férjem.

Képzeljétek! Tegnap tett Dorka úgy is néhány lépést többször egymás után egyedül, hogy nem hívogatta senki, hanem vmit kinézett magának és odament érte! Olyan aranyos ahogy óvatosan lépked!!! Aztán ha nem érzi biztonságosnak letérdel és kotrás négykézláb:) Meg tudnám enni! Meg mostanában olyan bújós lett, számtalanszor előfordul, hogy csak úgy eszébe jut felkéreszkedik az ölembe, odabújik egy fél percre, aztán megy tovább a dolgára :)

Most megyek ruhát teregetni…

Anita
Kép
Kép
dorkamama

True! A kép meg lemaradt :oops:
Szóval a járássegítő, itt még motorként amit persze tologathatnánk kifulladásig :lol:
Kép

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Sziasztok!

Anita!

Ez a járássegítő tényleg egy nagyon jó találmány. Teszek fel képet, h mi milyet kaptunk kölcsönbe. Nagyon ügyes Dorkád, h lépeget. Valamiről lemaradtam? :oops: Kistesót emlegettél. Tervben van? Érdekes ez a bújos dolog, mert mostanában Dóri is ezt csinálja. Fel kell vennem, és bújik hozzám. Persze mit csinálok? Adok Neki cicit. Olyan boldog ilyenkor. Hááátttt!!!!! Nem tudom, h mikor választom el. Nincsen még szívem.

Melódia!

Nem tudom, h vigasztal-e a dolog, de Dóri is felébred 2-szer, 3-szor. Megvettem a Suttogó Mindent Megold, de Betti olvassa helyettem. Remélem valami nagyon jó dolgot fog Nekem tanácsolni. Odaadtam Neki, h olvassa el, mert Nekem nincsen erre idegem, h elölről olvassam el az egészet. Tudniillik a fejezetek között összefüggés van.

True!

Kapott bevásárló kocsit amit ma fel is avattunk lent, Pinokkió cd-t, homokozókészletet, plüss magasságmérőt, nacit, kardigánt, sapit, tapadós zoknit. És egy olyan 60 db-os játékot amit majd kicsit később fogok kibontani. Van benne kukorica, hal, tojás, krumpli, hamburger, csirkecomb stb.....ezek persze mind műanyagból vannak. Marha jópofa dolog.

Anita íme a járássegítő .Ez is F.P-S

[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1190661779.00
88.jpg[/img]

tIMI

Kép

Kép
hogyor timea

UPSZ!!!!!!

Ez nem sikerült :lol: :lol: :lol: !

[KÉP]

Kép

Kép