Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Beusa!

Soroksáron lakunk, itt fog járni. Itt csak egy bölcsi van a kerületben, úgyhogy nagy választék nincs. De nekem tetszik szerencsére ez az egy is.

Jubi!
Milyen jelbeszédről van szó? Ez engem is érdekelne (csak a kíváncsiság kedvéért).
Milyen ügyes Jazi hogy megtartja a tányért, ha jól látom, üveg? Én még műanyagot sem merek a kezébe adni mert mindent elhajigál.
Tényleg, mit lehet akkor csinálni, ha látom, érdekli ugyan a kanállal való evés, de még nem tudja használni persze, csak csapkod a kanállal a kajába, ami persze szanaszéjjel fröcskölődik. Nem tudok elé tenni egy tál kaját, mert leveri, és kicsapkodja belőle.
Hogyhogy negyedik vonalzó? Csak nem úgy volt, hogy jön a kistesó?

Kép
mamy

Sziasztok!

Jubi!

4. bébi???? Nem semmi gondolat :wink: :wink: ELISMERÉSEM

Timi :lol:

Kép

Kép
hogyor timea

Igazából ő lett volna az első nem tervezett gyerekünk :oops: :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jelek: valahol itt a neten találkoztam már vele, "okosbaba" vagy valami hasonlo oldal. keresőbe beírjátok, tuti kidobja...
Ki is lehet ott nyomtatni dolgokat, meg képeket.... meg tippek... meg tanfolyamok
Nálunk a kaki "messziről érzik" (szagról) :D vagy könnybelábadt szemmel nyom evés közben :) vagy túlságosan csendben van, és játszik magában... na tuti kaki van :D
Ha éhes vagy álmos, akkor odajön hozzám, és huzgálja a nadrágom, belémkapaszkodik :) cuki
Evés közben néha eldugom a vízét, mert egy kiskacsa, de ha látja, akkor mutat rá :)
Kaját általában nem kunyerál... csak telefont és távírányítót :)

Nálunk újabban úgy megy a kajalas, hogy az eleje darabos, aztan mikor nem megy, akkor ugyanaz pépesen.
Pl., barack 3/4 része darabokban, majd a maradék, és egy másik barack pépesítve :) Vagy a főztömmel ugyanígy :)

True: én alapban rágható, letörölhető, dobálható játékokat adok neki, azzal piszmog, és dobálja... kajával ne játszon még, mert baromira trutyiz. De ha lehet, ne a jatekot vegye a szajaba, hanem a kanalamat :) sokszor kicselezem. De van, hogy folyamatosan dobalja le a jatekot, aztan nez utána, maszatos szajat törli bele a tálca szélébe...ami megy ruha ujjara... ááááá :( néha ujsagokat (spar, tesco...) nézegetünk, de sajnos nincs harmadik kezem...igy gyorsan repül ez is :)
Ma mondjuk, hagytam, hagy nyukaljon a barackba-de ez meg csuszik.
Téged nem irigyellek. Többféle kajcsi tényleg nem lehet jo :o
Fel a gatyóval!

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Jubi,
Nem semmi!!! :D
Olyan jó, hogy vannak ilyen anyukák!!!
Hajrá 4. bébi!!!

Én is küldök pár képet egyszem fiacskámról!
Kép
Kép

Dalma

Kép
Kép
dalminha

El is felejtettem a babajeleket!
Én is kerestem, babajelek.lap.hu oldalon van sok honlap, de én a signingbaby-t nézegettem, próbálkoztunk is vele, de nem akarta mutogatni utánunk. Aztán abbamaradt. Az a baj, nem vagyok kitartó.
Voltam okosbaba tanfolyamon is, el is kezdtük az olvasást, és pár hétig ment is, de úgy döntöttem, majd később, 1 éves kor után. Pedig nagyon érdekes. Utána nézegette is mindenhol a feliratokat, mintha értette volna! :D

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Jubi!
Ez igen, hajrá! Ezek szerint nem vagytok ellene ha jönne a negyedik baba.

Rizi, Dalmi!
Most már felcsigáztatok ezekkel a babajelekkel, mindjárt utána is nézek. Én már alig várom, hogy Geszti beszéljen, nagyon szeretnék már vele kommunikálni! Persze így is lehet, de a beszéd lesz majd az igazi.

Tényleg lányok, kinek beszél már a babája? Persze nem egybefüggő mondatokra gondolok, hanem szavakra (baba, mama stb.) Geszti néha utánoz engem, ha mondom pl. hogy "ajjajjj" ha valami rosszat csinál, akkor vigyorogva mondja ő is, olyan édesen, közben kidugja a nyelvét egy kicsit. Kb. 2 hete mondta azt is tisztán, érthetően hogy "mama" de csak egyszer, és azóta sem... azóta szorgalmasan ismételgetem neki, meg egyéb kisebb szavakat, cica, papa, anya, nem, igen, stb. Ja, a "nem"-et is mondja már és hozzá rázza a fejét. Közben meg vigyorog. :?

Amúgy most kicsit elkeseredtem, mert csináltam az előbb Gesztinek tejbegrízt, és nem hajlandó megenni... :cry: szerintem a gríz szemcsésségével van baja. Mert az íze finom. Nem is csináltam túl sűrűre. Bevette az első kanállal, lenyelte, és fintorogni kezdett. A második kanálnál már nem nyelte le rögtön, hanem savanyú képpel csócsálta, aztán valahogy lement. A harmadik kanálnál már kifolyatta a száján, miközben kézzel vájkált benne. Utána már nem akarta kinyitni a száját. És úgy nézett rám, olyan szemekkel, mintha csótányt adtam volna neki... lehet hogy még korai a tejbegríz, vagy próbálkozzak kitartóan? Mit javasoltok?

Kép
mamy

Dalma!
Szerintem valamit félreértettél :oops: Nem tervezünk negyedik gyerkőcöt, de mivel késett a menstruációm, hányingerem volt stb. ezért eljátszottam a gondolattal, hiszen ha mégis jönne még egy baba, őt is ugyanúgy szeretnénk, mint a többit.

Mamy!
Jazi is próbálkozik a szavak utánzásával, de még nem nagyon megy neki. Inkebb hablatyol a maga nyelvén, de azt folyékonyan :D

Most elaludt, gyorsan hajat mosok, felmosok, rendet vágok, mert a délután elég sűrű lesz.

Szép napot, élvezzétek a maradék napsütést!

Kép
Kép
Kép
juborka

Mamy,
Kornélnak nem áll be a szája sinte sosem, csak ha elmélyülten játszik. Nem hiszem, hogy tudatosan mondja a dolgokat, de azt mondja felváltva és keverve, hogy babababa, mamama, apapapapa, jajajaj, főként a betűs szavakat, meg a többi, aminek nem értek jelentést. Ja, és a nem, nam inkább. Emelett énekel, azt nagyon cukin, azt játék közben is, és az utcán is hangosan!
Épp most írt MSN-en a "barátnőm", hogy a 6,5 hónapos fia úgy áll egyedül, hogy csak fél kézzel támaszkodik... hmm érdekes...
Jubi,
tényleg félreértettem, de a 3 gyerkőc sem mindennapi... :P

Kép
Kép
dalminha

Dalma: nalunk a vedono, 7 hónapos korában már járt... nem azert mondta, hogy bőszítsen... nagyon kedves lany (pont a mi lakasunkban laktak gyerekkorában. Így itt fellobbannak az emlékek ;) )
Szoval, van aki korán kezdi... De erőltetni nem szabad... minden baba más ütemben halad.

Jubi: én értettem :) megértelek :) Nekem tegnap ugy fájt a hasam, mint egy terhesnek, mikor keményedik a pocija. Pedig nekem ritkán volt ilyen a 9 hónap alatt, egy kézen megszámolhatnám :) Tegnap nagyon ki voltam :) ülni se volt jó este (?) de később elmúlt

szép napot

ma a fejem fáj :shock:

KépKép
rizibizi

Rizi!

Lehet, hogy a frontok szórakoznak veled...én is megérzem.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jubi, már akartam is kérdezni tőled, mi lenne, ha bepottyanna egy 4. bébi? Hát én nem örülnék cseppet sem, nekem a 3 is sok, de mosmár azért érzem, hogy könnyebb kicsit a dolog, de én többet nem tudnék bevállalni az biztos.

Megnéztem ezeket a babajeleket, szerintem - de ez csak az én véleményem, hangsúlyozom - később tanul meg beszélni, ha ilyet használ. Nálunk Levi sok szót mond, ne nevessetek, annnnya már kb. 6 hós korától, de mostmár célzottan és egész értelmesen. Baba, ajajaj, (ezen beszarásig röhögünk, ül hátul a kocsiban, és jajjgat). De nem sírva, hanem teljesen kijelentő módban. Nagyon édi. Nem jut most eszembe, miket szokott mondani, de van pár szó. De nekünk ez Hanna után furcsa inkább, ugyanis ő 7 hónapos korában kezdett beszélni. Ha tudtok olyan linket, ahova lehet videot feltenni, akkor írjátok meg, 7 hónaposan ült a hintában, és mondogatta: hinnna , hnnnna, hinnnnnnnnnta, le is videoztuk. 9 hónaposan simán utánunk mondta a szavakat, 11 hónaposan kb. 20 állathangot utánozott, és összefűzött szavakat, amiket felírtam: cicuka, hol vad? eitte (elvitte) cica, meg ilyesmiket. (Cserébe nem tudott menni másfél éves koráig :? ) Most lesz novemberben 3, és pont most tanulta meg az utolsó hangokat hibátlanul kimondani, ami az "s" és a "cs" volt. Talán a cumizás miatt nem tudta ezeket, de egyszercsak elkezdte, és most buzgóságában ott is ssss-t mond, ahol sz-t kellene :))))) Pl. délelőtt mondta: az össssessss gesztenyét kihozom.

Levi még ilyeneket csinál, hogy tolja a kisautót és brümmög, ha bekakil, phű-zik, amiket tőlem tanult. :D

Marci is korán beszélt, de ennyire nem, mint Hanna.

Mamy: a múltkor mi is kipróbáltuk a tejbegrízt, Levi ette, mondjuk éhes is volt, meg én nagyon folyósra szoktam, mert mi is úgy szeretjük. Fahéjat tettem neki rá, ő annak már ismeri az ízét, a tejpépre is raktam néha, meg az almájába is szoktam.

Dalma, te vagy a képen Kornélkával? Te is olyan vagy, mint egy nővérke :P Nagyon aranyosak vagytok! Nálatok még műxik a kiskádban fürdés? Nálunk Levi lassan már a nagykádból is kipancsolja a vizet.

Én meg azt akartam kérdezni, hogy milyen arányban mennek a gyerekek 1 éves korban? Levi nem fog még, bár kapaszkodva lépeget, de messze még az egyedül járás. Mikor Marci volt ekkora, úgy emlékszem, minden gyerek tudott 1 évesen menni (Marci 10,5 hónaposan, de azt se észleltem akkoriban, hogy az olyan korai lenne), aztán Hanna 17 hósan, kíváncsi vagyok, Levi mikor fog. Az biztos, hogy nagy különbségek vannak. Na mentem, vár a konyha! :twisted:

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Riz: Marciról is van olyan fotó, hogy 6 hónapos, és csak az egyik kezem látszik, hogy a hátát fogom, és egyedül áll. Nekem fel sem tűnt, csak ki van rakva a polcra, és szokták kérdezni, hogy lehet? Nem tudom. 7 hónaposan ha fogtam a kezét, lépegetett, de mondom, nekem nem volt fura. (Biztos, mert az első volt :P ) De ő mindenben ügyes, kétkerekűvel úgy tanult meg menni, hogy leszedtük a pótkereket, és rögtön elment 10 métert, egyhuzamban, igaz, akkora kacskaringókat írt le... KÁr, hogy akkor még nem volt a videozás olyan elterjedt, mint most... Csak ilyen nagy böhöm videokamerák voltak, akinek volt, az menő volt... :P

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hű, még valami, próbaképpen hívattam elő képeket, nagyon megéri ez a fotokép v. micsoda... A 69 kép 1529 Ft volt, és azt hiszem, pénteken küldtem el, és ma már küldték is. Most fogok összegyűjteni legalább 400 fotót... Szégyen-gyalázat, de 2004 óta nem hívattunk elő digitális képeket... Úgyhogy most nekifogok. Nagyon egyszerű volt, kiválogattam, és valóban a program optimalizálja a képeket, hogy ne legyen túl nagy a méretük. Nem lesz kis meló, mert előtte a piros szemeket is javítgatni fogom, stb. de minden évből lesz előhívatva pár kép. Ti lemezen tároljátok a fotókat? Időnként szoktátok újraírni? Nekem azt mondták, az állástól tönkremennek a lemezek, és akkor eltűnnek a fotók... Hát az nem lenne jó... Ezért a legjobbakat előhívatom most, az tuti. Na hali

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Jubi!

Akkor most mi van? Eljátszottál a gondolattal? Bocsi, most láttam lent, amit írtál.

True!

Én nem is tudom, h lehet bírni? Tegnap voltunk játszótéren, és azt mondtam, h ENNYI ELÉG IS :evil: :evil: Mivel mindent bevesz a szájba életveszélyes ez is. Tegnap felmarkolt egy adag kavicsot, és zsuppsz bele a szájába. INFARKTUS :x :x

Dalma!

Helyes anyuka vagy!!!

:lol:

Mamy!

Dóri iszonyatosan mondaná a magáét, és közben a kezével is gesztikulál, de még értelmes mondat nem hagyta el a száját. Persze ez is értelmes amit mond, és igazából statisztálok is Neki állandóan. Mindig mondom Neki, h : PERSZE DÓRI ANYA ÉRTI!!!!!! Én is várom már, h beszélgessük...... :wink: Szereti Gesztike ezeket a tejpépeket?

True!

Nekünk gépen vannak a képek, és mindig kiírjuk Cd-re is. Dóri már nagyon ügyesen megy egyedül. Ez a járássegítő nagyon sokat segített. Már nem kapaszkodik, és ritka, h négykézláb menjen.

Most lehet hülye vagyok de mi ez a jelbeszéd? Nekünk van Deákné B.Katalin: ANYA TANÍTS ENGEM c. könyve, amiben fejlesző feladatok vannak születéstől iskolakezdésig. Mindenkinek ajánlom, mert nagyon hasznos dolgok vannak benne.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Timi!
Dóri már jár egyedül??? Hát én nagyon lemaradtam akkor az olvasásban bocsánat, csak most látom hogy írtad. Nagyon ügyes! Mióta megy neki kapaszkodás nélkül? Én is már nagyon várom, de a kisasszony túl "lusta" ehhez, vagy nem tudom. Tegnap mi is voltunk játszótéren, ott próbáltam két kézen fogni hogy sétáljunk, tett is pár lépést, ilyenkor szépen tartja magát, de egyszercsak zsupsz! lehuppan és már mászik is. De azt is olyan furán, kicsit féloldalasan, a jobb lábával "lép" és a balt húzza maga után. Minden nadrágjának a bal térde már teljesen ki van kopva...
Ő is meg akarta enni a kavicsot, én is infarktust kaptam, mikor láttam és gyorsan bányásztam ki a szájából, de akkor meg úgy ráharapott az ujjamra, hogy csillagokat láttam. De ott a sok gyerek között a homokozóban nem akartam üvölteni... :roll:

True!
De aranyos lehetett Hanna, ahogy beszélgetett a hintában! Tényleg jó lenne megnézni.
Valóban nagy különbségek vannak ám gyerek és gyerek között a fejlődésben. Látod, Geszti sem tud még egyedül menni, és a beszéd is odébb van még.
Hanna 17 hós koráig nem ment? Gondolom mindenki mondta a magáét, hogy vidd orvoshoz stb. én is ettől félek, utálom ha valaki beleszól a nevelésébe. Az ember úgyis látja, hogy semmi baja, csak éppen lustácska.
Pontosan mi ennek a fotó előhívós oldalnak a neve, címe? Én is hívatnék elő, nálunk is ugyanez a helyzet, minden fotó lemezen van meg, és jó lenne a legjobbakat előhívatni.

Dalma!
Nagyon aranyosak vagytok a képen!!!

Kép
mamy

Sziasztok!!

Hűűű, de sokat írtatok!! :lol:

Ildi!

Mi a gépen,és lemezen is tároljuk a képeket,de lemezen csak azóta,amióta egyszer bekrepálta gép,és egy csomó fotónk eltűnt! :twisted: Olyan mérges voltam apára! :shock: Nekünk is 2004 óta van digitális fényképezőnk,és szégyen gyalázat,még mi se hivattunk elő! Már egyszer írattam ki a párommal lemezre Pistikéről egy párat,hogy elvisszük és "előhívatjuk",de nem lett belőle semmi!
Olyan rossz,hogy nem tudok senkinek képet mutatni róla,csak a gépen,úgyhogy már rá kéne venni magunkat a nyomtatásra!
Hol van az amit te írtál?
Az én lányom 1 évesen már ment,átlagban akkor indulnak el a gyerekek,de van 2-3 hónap eltérés előre,és hátra is!Na,ezt jól leírtam :roll:
A múltkor kérdezted a puncimosást! Fati már kb.4 éves korától egyedül mossa,én csak tiszta vizzel engedtem neki,hogy nehogy ideje korán felborítsuk a baktérium flóráját! Szerintem lassan te is mutathatod neki,hogy hogyan kell megmosni!
Köszike az IWIW jelölést! :lol:

Etetés!
Nálunk eddig egy katasztrófa volt az evés,többször panaszkodtam! Csapkodott,üvöltött,köpködött,berregett! :twisted:
Néha már hullott a hajam idegességemben! :roll:
Próbáltam adni valamit a kezébe,énekelni,elterelni a figyelmét,de nem ment! Viszont egy pár hete elég jól eszik az etetőszékben! Mostmár csak akkor köpi vissza,ha nem kell!
Felkockázott gyümit én is adok neki műanyag tálkába elé,és ügyesen eszegeti! Nem mondom,hogy nem borítja néha ki,de így fogja megtanulni az önálló evést!

Timi!

Tegnap Pistike is végigmászta az egész játszóteret,szigórúan cumival a szájában,mert különben mindent bekajált volna! Sajna ez ilyen időszak,ezt át kell vészelni! Nem mondom,hogy néha nem köpte ki,és nem kóstolta meg a homokot! :roll: :lol:

Mamy! Szerintem várj most egy picit a grízzel,aztán egy pár nap múlva próbáld meg újra! Vagy próbáld ízesíten kakaóval,vagy ahogy True írta fahéjjal!Köszike az IWIW-jelölést :lol:

Dalminha!

Nagyon szépek vagytok Kornél babával! :wink:

Jubi!

Hát akkor tényleg nagy meglepi lett volna a 4. gyerkőc! :lol:

Én egyre jobban mondok le a 3. babáról,pedig úgy szerettem volna,és apa is,dehát az anyagiak nem úgy akarják... :cry:

Linda!

Még nem tudom mikor kezdem a melót,gőzerővel keresem a melóhelyet,mert az elöző nagyon messze van!
Ma felhívtam egy helyet,és közölték velem,hogy túlképzett vagyok erre az állásra! :roll: Hát az agyamat majdnem eldobtam! Már az is baj,ha valaki képzett! Mert ugye a közalkalmazotti bértábla szerint többet kéne nekem fizetni,mint a többinek,és akkor ez gondot okozna a többi kolléganőnek! Ezt így belenyomta a nő a képembe!Hát ledöbbentem... :roll:

Na,mentem,ennyi elég volt belőlem!!

Pusszi!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Fúúúú annyi sokat írtatok amióta nem néztem be,hogy csak na,alig lehet követni, most a babajeleket csíptem el....
Jelek
Sokat nézegettem az okosbaba.hu-t a singning babyt és a baby sings.com-ot és próbáltuk is ezeket a jeleket...de aztán rájöttem,hogy tök felesleges(már véleményem szerint),hiszen vannak saját jelei...jelzi,ha már nem kér kaját vagy ha valami baja van,kaki vagy ilyenek,vagyis valahogy kommunikál velem,csak nekem kell megértenem,hogy kétoldalú legyen a dolog.

Azt vettem észre,hogy egyre gyakrabban értem,hogy mi a helyzet. Ha bepisil,általában a pelenkáját vagy harisnyáját tépkedi,ha nem kér kaját ellöki a kezem,vagy rámköpi az egészet és azt mondja mem mem (ezt egy hete teszi kb...) és van még néhány ilyen dolog,szerintem minden babának megvan a saját kis jelrendszere (persze,ha nem értetek egyet velem az sem baj...) amit anyuka megért és kezdődhet is a kommunikáció.

TimiEz az Anya taníts engem! tök jó,nekem is megvan nagyon szereti Réka a játékokat...van,amikor már ő kezdeményez...

Dalma!
Nagyon szépek vagytok a kisfiaddal!!!

Mi járunk Ringató foglalkozásra is,nem tudom hallottatok-e róla,a Kodály módszer és egy saját módszer alapján zenés dalos foglalkozás ez kicsiknek és leginkább a szülőknek...lényeg az élőzene együtt éneklés és az ölbéli játékok. Nagyon jó én a ringato.hu-t néztem ott találtam hozzánk közeli helyet.

Jajj az egyszervolt.hu is eszembe jutott bár biztos ismeritek ti is,sok dalt mesét és verset lehet meghallgatni,a nagy kedvencünk a Kolompos együttes Hoina c. száma mindig megy a tánci tánci,ha ezt meghallja a baba.

Rizi
Nálunk is megy a cirkusz,minden kaja után mosakodás (rossz esetben fürdés) és ruhacsere,mert nem tűri az előkét a baba,ha nem kell a kaja, akkor ledobálja a földre,nála is van kanál,azzal keni a hajára fejére,volt,hogy a fülébe is jutott...ha nem ízlik, akkor prüüü és ventillátorként köpködi szerteszét...két fajta ételt adok,ebédkor...ha nem ízlik a főzelék,gyümit kap és kész...

Olvastam a Spock-könyvben (Spock doktor csecsemő és gyermekgondozása) azt amit True ajánlott és állítólag így kell(ene) hogy ha dobál a bébi akkor azonnal befejezni a kaját és letenni a földre játszani...hát elég kemény,én nem is tudtam végigcsinálni egyszer sem,mert rettegtem,hogy mi lesz nem fog enni meg ilyenek.

Linda
Most volt itt a dokinénink és felírja ezeket az oltásokat,amiket mondtál,de nekünk előbb el kell menni immunológiára,mert tök sokat náthás,hurutos a bébi,ezért egy kivizsgálást meg kell várni,mert ha kiderül ne adj Isten valami gáz,akkor más ára van az oltásoknak ( inkább fizetném a drágábbat...úgy félek,hogy kiderül valami)

Na ennyit mára szép napot Nektek!

U.I az Ovomaltine-ről tényleg nem hallott senki? Egy barátnőm kérdezte,hogy érdemes-e használni,de én nem tudom mi az csak hogy valami kakaóízű dolog...ismeri valaki?

Zsuzs

Kép

Kép
santos

bocsi elírtam kétszer is baby Signs...természetesen.

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Santos!
Én ismerem az Ovomaltine-t, az tuti hogy vitaminos kakaó ital, és gabonaféle (vagy -félék?) is vannak benne! Kb. 10 éve ittam utoljára, és az maradt meg bennem róla, hogy isteni finom! Kicsit sűrűbb, mint a hagyományos kakaó. Olyan tejszín állagú. Most ahogy írtál róla, beugrott hogy nemrég láttam a Kaisers-ben, sajnos elég drága. De szerintem megéri, holnap meg is kérdezem a védőnőt, adható-e a babának? (Holnap jön környezettanulmányra, a bölcsibe való jelentkezéshez kell...)
Ez a Ringató engem is érdekelne, már olvastam róla, és itt a közelünkben van is rá lehetőség. Az érdekelne konkrétan, hogyan zajlik egy foglalkozás, és mennyibe kerül? (sajnos ma már ez a fő szempont....)

Kép
mamy

sziasztok,
Melódia, milyen állást keresel?

Mamy,
Ringatóra mi járunk, asszem 500 FT egy alkalom, de ez lehet hogy helyenként változik. 30 perc egy foglalkozás, énekes mondókákvannak, amit együtt ismételünk. 1szer-1szer furulyázik is a lány, aki tartja. Mi szeretjük, szocializációnak is jó.
Ovomaltine-t a gyártója szerint lehet adni 1 éves kor után, mi termékmintát kaptunk postán. Még várunk vele,mivel tejet meg csak 15 hó után javasol a védőnőnk.

Timi,
nem semmi, hogy Dóri már jár.

Ildi, Gépen és CDn tárolunk mindent.
lemezzel én már megjártam.

Jubi,
komolyan is terveznétek további babát?

Beuka, írsz még néha, vagy besokalltál?

Sziasztok, B

Beusa
Kép
beusa

Kedves Viki baba!

Elérkezett a nagy nap... Nagyon boldog szülinapot kívánunk Neked és Isten éltessen sokáig!
Kép

...és Orsi Bálintjának is boldog 1. szülinapot!
Kép

Szeretettel: Eszter és Sámuel

Kép
Kép
h_eszter

Sziasztok!

Azért írtam most a szülinapi köszöntőket, mert holnaptól nem jövök, legalábbis egy jó hónapig biztosan. Nincs semmi baj velünk, de nem magyaráznám...:wink: Jó volt Veletek "beszélgetni", bár már több mint egy hete csak olvasni tudtam, az írás sehogyse fért bele az időmbe.

Köszönöm mindenkinek az együttérzést a múltkori kis balesetünkkel kapcsolatban, azóta túlvagyunk már egy megfázáson, jó pár fejreesésen és a szája is felszakadt ismét, de ezúttal csak egy kicsit. (Senki ne ijedjen meg, ha ilyen történne esetleg, a kicsi seb is nagyon tud vérezni a szájon...) Amúgy jól vagyunk!!! Tényleg!

Mamy, True!
Még Sámuel sem jár egyedül, és ő is pont úgy mászik, mint Geszti. Most kezdi el érdekelni a járás úgy igazán, időnként nyújtja a kis kezét, hogy vezetgessük erre-arra, fel-alá... (Az a legcukibb, mikor közben rúgja maga előtt a labdát és szaladunk utána.) Egy kézen vezetve még kicsit bizonytalan. Én is későn kezdtem járni, de ennek semmilyen következménye nem volt a későbbiekben - még sportkarriert is befutottam az ált. iskolában! :lol: Viszont tegnap óta tudja magát hajtani a kis autójával! Igaz, a kormányzás még némi gondot jelent...

Zsuzs!
Én nem ismertem a www.egyszervolt.hu-t, de szuper! Köszi, hogy feltetted!

Sue!
Majd írok e-mailt.

Most mennem kell, pusz mindenkinek!

Eszter

Kép
Kép
h_eszter

Sziasztok!

Mamy!

Persze azt nem írtam, h tegnap olyan hisztit levágott a játszón, h mindenki minket nézett. Az az igazság, h a járássegítő nagyon sokat segített nekünk, amit Bettuséktól kaptunk kölcsön. Kitti 3 héttel idősebb, mint Dóri, és Ő is totyogós. 1 éves szülinapja előtt már tudott járni. Dóri kb 2 hete lett ilyen nagyon ügyi. Persze azért még nem annyira tuti az egyensúly, de nagyon ügyesen gyalogol az egész lakásban. Néha a küszöb kicselezi, és elesik ami nem tetszik Neki.

Melódia!

Dóri nem cumizik, és így tényleg kihullik a hajam mire megtanulja, h NEMVESZÜNKASZÁNKBASEMMIT!!!!!!!! Most a legújabb a legapróbb pöszt felveszi az újjával, és hamm…….Mikor lesz ennek vége????????Tudom, h most ez egy ilyen időszak, de ez brutál. Minden másodpercben rajta van a szemem.

Santos!

Nálunk is van Ringató Bettusék jártak is, mi akkor sem, és most sem, mert Dóri mindig éppen abban az időben aludt, és most is abban az időben alszik. Húha!!!! Jó kis kacifántos mondat lett, de bizti érted. Mondta Bettus, h menjünk, mert jó! Remélem azért mi is eljutunk egyszer oda. Ti rendesen hónapról-hónapra használtátok a könyvet?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Eszter!

Minden jót Nektek, és azért ha lesz időd akkor gyere, és számoljál be, h mi van veletek. Jobbulást pici fiadnak, és nagyon vigyázzatok magatokra.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Nem tüntem el, csak nem tudtam jönni mert mult héten egyedül votam, férjem minden nap Romániában volt és ugy hogy minden nap innen kellett mennie. Kicsit sok volt. Most éppen altatja manót, rászoktunk arra, ha itthon van akkor ő altatja el. Ugyhogy legalább van egy kis időm.
Mult héten meg ugy leesett az ágyról. lehet egy kis agyrázkodása is volt. Egy pillanatra fordultam el, ő meg az ágy szélére ült és hátra vágta magát pont fejre esett, de nagyon. Ugy sajnáltam szegényt, meg én is hibáztatom magam. Utána azt mondta a férjem kicsit öklendezett, mintha hányni akarna de nem kellett.

Utólag is Boldog szülinapot Katának, Bálintnak, Vikinek, Minnának, Dórinak!

Hitelt is akarunk felvenni ugyhogy voltunk pár helyen és megtaláltuk a megfelelőt. ezek után is járkálni kell, sok papir.... Most már csak a közjegyző hiányzik, vagyis azt mondta menjek ügyvédhez. Ezt nem értem mert a bankban közjegyzőt mondtak. Ki érti ezt?

Megpróbálok még olvasgatni.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Kriszta-angel:Gergőnek is boldog szülinapot így utólag!!!
Ha tudsz, írj majd magatokról!

KépKép
rizibizi

Halihó Csajok!

Az elmúlt 11 és fél hónap legrosszabb éjjelén és napján vagyunk túl. Manó tegnap este 7-kor beájult, majd másfél óra alvás után felébredt. Próbáltam visszaaltatni, de mihelyst kijöttem a szobából felébredt. Ezt csinálta kb. 1 órán keresztül, aztán már nem is aludt el, csak nézett maga elé a sötétben. :( Fél 11-kor benyomott 240 ml tápszert, végül éjfél körül aludt el közöttünk. De a mókának ezzel nem volt vége, nagyon éberen aludt, minden mozdulatunkra felriadt, kb. 8 körülig aludt. Napközben folytatódott a dolog, délelőtt aludt 20 percet, délután pedig 30 percet, de úgy, hogy közben végig fogta a kezem. Ha el akartam venni a kezem, felriadt. :( Egész nap nyűgös volt, sírdogált. Egyszerűen nem tudom mi volt ma vele, ilyen még sosem volt. :roll:

Linda! Nem, nem olyan ez a terhességem, mint Manóval volt. Eleinte nagyon sokat voltam rosszul, magas volt a pulzusom, szédültem, gyenge voltam. :( Most már jól vagyok, csak mindig nagyon fáradtnak érzem magam. Sokat fáj a hasam, leginkább a heg, az már szinte folyamatosan fáj, és nem kívülről, hanem belülről. A méhlepény is rendellenesen tapadt meg, hozzáér a méhszájhoz, már csak egy kis részen, de még így is gond lehet. Szóval a gondtalan terhességet nem nekem találták ki. :(

Santos! Én csak azért vagyok márkahű, mert a többi általam kipróbált pelenka nem vált be. Ez az egyetlen, amiből max. 2-3-szor, ha kifolyt valami. Nekünk is volt sinlac, de Manó nem nagyon szerette. Szerencsére már ehet tejes dolgokat, így nincs rá szükségünk, sőt a Pepti Juniort sem sokáig fogom már neki adni, van még 4 doboz, az elfogy, aztán vége. Bár a 4 doboz nekünk 3 hónapig elég.

Timi! Nagyon édes Dóri a tortával. :D

Dorkamama! Manó reggelire, ebédre és vacsorára is szinte mindig ugyanazt eszi, mint mi. A tegnapi és a mai menü a következő volt: ébredés után kb. negyed órával minden nap tápszer, 1,5-2 óra múlva reggeli sajtos bagette teával, ebéd karfiolleves és sült csirkecomb, uzsonna gyümölcs, vacsora Milupa tejpép; ma reggeli csirkemell sonka kenyérrel és teával, ebéd ma kivételesen bébiétel volt, mert nem itthon ettünk sárgarépa pulykahússal, desszertnek kapott túró rudit, uzsonna gyümölcs, vacsora gyulai májasos kenyér teával. Szerencsére most már ehet mindent, így nem kell válogatni a kaját, hogy mit kaphat és mit nem, azt eszi, amit mi. Nálunk kb. fél 7-kor van vacsi, aztán negyed 8 körül fürdés, és Manó szerencsére már 8-kor, de legkésőbb fél 9-kor alszik.

Etetésről én sok helyen olvastam, és nálam sokkal tapasztaltabb anyukák is megerősítették, hogy nagyon rossz módszer etetés közben az elterelés. Hagyni kell a babának, hogy próbálkozzon a kanállal, hisz így tanul meg majd enni. De nem szabad játéknak tekinteni az evést. Nem lehet, hogy nem éhes még a babó, és azért nem érdekli az evés? Beszélni kell hozzájuk etetés közben, fel kell kelteni az érdeklődését az étel iránt, és meg kell neki mutatni, hogyan kell kultúráltan enni. Persze én könnyen beszélek, mert Manóval nincs gond, beleteszem az etetőszékbe, és eszik szépen. Nem mondom, ő is néha nyúlkál, pl. a szalvétatartó felé, de sosem kapja meg. Eleinte volt hiszti, mert nem adtam oda neki, de aztán rájött, hogy evés közben nincs játék, csak kaja van, közben „beszélgetünk”. Ja, és szigorúan csak a konyhában, az etetőszékben etetem, nem a nappaliban a TV előtt, vagy a játékokkal körbevéve. Tudom, hogy könnyű tanácsot adni, de próbáljátok meg, hogy kicsit „szigorúbbak” vagytok. Első lépésnek talán el lehetne pakolni mindent a konyhaasztalról, ami elvonhatná a figyelmét a kajáról. :wink: Egyébként én is szoktam kanalat adni a kezébe, belenyúlkál a tányérjába vele, néha ki is kanalazza, ilyenkor rászólok, hogy nem szabad. Sőt, ha gyümölcsöt kap desszertnek, azt is hagyom, hogy „piszkálja”, hisz így tanulja meg, hogyan kell enni. :) Persze takarítani kell utána, de ha belegondoltok, mi is voltunk ilyen kicsi gyerekek, és valszeg a mi anyáink is ugyanúgy minden étkezés után takarítottak utánunk. :wink: :)

A jelbeszéd nálunk automatikusan kezd kialakulni. Mármint, hogy Manó, ha pl. szomjas mutat a poharára, ha rá akar ülni a hintalóra, akkor arra mutogat, ha nem kér többet enni, elfordítja a fejét. Sőt játékot is kezdeményez, leginkább a csip-csip csókát. Szóval szépen kifejezi magát. Egyedül arra nem reagál, hogy „Van-e kaka?” Csak néz rám, és semmi reakció. :shock: Persze én érzem, hogy van, de azért jó lenne, ha meg tudná mutatni valahogy. Ja, és néhány napja, ha meglátja apáját, nemcsak, hogy majd kiugrik a kezemből és menne hozzá, hanem kiabálja, hogy. „A, a, a”, és egyszer „kimondta”, hogy mama. Meg néha hümmög, azt mondja, hogy „ühüm”. Ha valami leesik, akkor pedig mondja, hogy "puff", és néz rám vigyorogva. Nagyon édes ilyenkor. :lol:

Járás, szerintem teljesen eltérő, melyik baba mikor indul el egyedül. Azt olvastam valahol, hogy az „átlag gyerek” kb. másfél éves koráig elkezd egyedül járni. Manó most ott tart, hogy már csak az egyik kezét kell fogni, és szépen megy. Sőt lépeget már a bútorokba kapaszkodva is. Nagyon vakmerő, elengedi mindkét kezével azt, amibe épp kapaszkodik, tehát ott kell lennem mindig mögötte. Leginkább az a gond, hogy ő nem fenékre tottyan, mint a legtöbb gyerek, hanem hanyatt dőlve esik. Nagyon félelmetes látni, hisz ha állásból hanyatt esik, biztos agyrázkódást kap. Szerintetek meg lehet tanítani a gyereket arra, hogy fenékre tottyanjon?

Na, jól kiírtam magam, kellemes estét mindenkinek.

Üdv

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Eszter!
Kár hogy elmész...minden jót Nektek! Jobbulást! Siess vissza!

Mamy,Timi!
Mi Zuglóban járunk Ringatóra és 4 csoport van...így könnyű persze,mert ki tudom számolni,hogy felébredés után melyik csoportba tudunk menni. Minden kedden van és itt 700 forint egy alkalom (kb fél óra),de lehet bérletet is venni az 3000 és 5 alkalomra szól. Direkt bölcsiseknek való dalok,mondókák és ölbéli játékok vannak...nagyon jó! A lány aki tartja,furulyázik és gitározik is egyes daloknál,nagyon élvezik a picik...A társaság is nagyon jó,legalább tud a bébi barátkozni.

Egyébként,ha megvan a Hóc-Hóc katona és egy piciknek való daloskönyv akkor otthon is mehet ugyan ez,mert a dalok és a versek nagyrésze ebből van...vagy egy csomó belőlük a www.egyszervolt.hu-n is megtalálható
én szoktam furulyázni a bébinek :oops: (persze csak amiket tudok,mert újat nem bírok megtanulni...nem vagyok valami ügyes) a párom meg néha gitározik neki...na azt elbűvölten tudja nézni jó hosszú ideig...

Timi!J
a nem használtam hónapról hónapra,csak elolvastam és ami tetszett vagy meg tudtam csinálni a bébivel mert hajlandó volt együttműködni,azt csináltuk. A nagy kedvenc a tükrös játék és a "plédbecsavarós gurulás" ezt bármikor játszuk,gurgulázva nevet.

Linda!
Nem lehet könnyű így...próbálj pihenni,már ha Manó engedi

Még valami a jelekről...azt olvastam,hogy a jeleket használó babáknak általában magasabb lesz az IQ-juk...furcsa ez,néha egyet értek ezzel az okosbaba dologgal,néha nem,vagyis valahol a kettő közt foglalok állást a tekintetben,hogy fejlesszünk és játékosan persze,de én nem szeretnék kis zsenit nevelni a babámból...

Húú képzeljétek mennünk kell immunológiára,mert még mindig folyik a nózi...remélem nem derül ki semmi,addig amíg nincs eredmény,a dokinénink nem is írja fel a nem kötelező oltást,mert majd a szakrendelésen megmondják,hogy melyiket,meg mi meg hogy...úgy félek. Remélem nem lesz Rékával semmi. Valahogy a fizikai sérülésektől nem félek ennyire,mint az immunrendszeri vagy az idegrendszeri dolgoktól.

Na megyek,jön az "ablakcserés fickó" muszály kicserélni az ablakokat,mert húz be a hideg a gyerekszobában...megint egy csomó pízt vesznek el...hiába gyűjtök,semmire sem jutok,mindig van valami.

pusza

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Minden szülinapos bébinek sok sok boldogságot, mókát és kacagást kívánunk!!!!!

Zsuzs

Kép

Kép
santos

rózsaszínre szerettem volna a feliratot,de nem lett olyan...bocsi

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Ildi!

Tegnap elfelejtettem neked írni, hogy anyósom kimásolta a törvényeket, amik arra vonatkoznak, amit kérdeztél a végkielégítéssel kapcsolatban. Elég sok, úgyhogy nem írnám ide be, meg nem is biztos, hogy a számodra fontos dolgokat szedegetném ki. A lényeg, hogy írd meg léci priviben a neved és a címed, és elküldöm postán. Minden benne van, ami rád vonatkozik.

Anita

goodfairy

Bocsi,az előbb nem Lindának akartam üzenni,hanem goodf/Anitának...ezer bocs. (Most már csak a Cavinton segít)

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Santos:Cavinton,mi? :lol:

Dalmi,tökól néztek ki :wink:

Nekem is hasgörcsöm van 2 napja :roll: de tudom miért:imádom a nyers linzertésztát...tegnapelőtt bezabáltam belőle...még ma is rosszul vagyok...

most nagyon mennem kell!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sue!

Viki! Első születésnapod alkalmából sok boldogságot kívánunk!!

Edit, Kata baba

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Andy vagyok a 2006 nyári kisbabákból, csak a keresztfiamnak szeretnék üzenni:

Kép

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK BÁLINTKA!!!!!!

És persze nem utolsó sorban Vikikének is BOLDOG 1. SZÜLETÉSNAPOT!!!

Andy és Dani

Kép
oriandy

Viki baba!

Nagyon boldog születésnapot kívánunk!

goodfairy

Viki és Bálint:

Boldog születésnapot kivánunk!!
Vendég

Sziasztok,

Viki, Bálint! Boldog születésnapot nektek! ;)

Ma voltunk tanácsadáson, hogy tudjuk, mennyi az annyi. Ma 10 hónapos, és így 8,30 kg, 72 cm. :) Persze reggeli nélkül, mert későn kelt (éjjel csak egy kelés !!!! :D:D:D), 8-kor, és 9-ig van tanacsadas. Így csak kis cicit kortyolt -mint az apja, nem tud ébredés után rögtön enni ;) :D - aztan loholhattam is a babakocsival :D végig a városon :)

Mindenkinek szép napot!!!

KépKép
rizibizi

Ma mi is voltunk tanácsadáson:Laura csak 40 dkg-ot hízott...az agyamra mennek ezek...mondták etessem danóninóval,ami fini édes...mondtam nem akarom hogy elhízzon. :x Amúgy kap ilyeneket csak nem mindennap :roll: meg kapjon két főzit egy nap...igy is 3 óránként eszik:7,11,14,17,20 órakkor.Nem fér bele annyi kaja és kész!!!!8810gramm és 75 cm,rengetegett mászik és úszik,és nagyon kis formás baba!!!!!
Na ,jól megmondtam!
t 66 nv jccccccccc ezt Laura írta nektek :lol:

Viki,Isten éltessen sokáig!!!! :lol: :lol: :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

linda??? felén már nem kötelező ez a mérés. És nálam nem keveselték... Nálatok mi a fenéért? Én a magam kedvéért vittem amugy is :o :x

KépKép
rizibizi

Sziasztok!Nagyon köszönjük mindenkinek a szülinapi üdvözleteket!

VIKÓCA!NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!

Bocsi,ha nem válaszoltam volna a kérdésekre,de nem nagyon volt lehetőségem fellépni a netre!
Képzeljétek sikerült eladni a lakásunkat és vennünk egy szobával nagyobbat!Kihagyhatatlan ajánlatot kaptunk,ugyanis a férjem nagybátyjának a lakását tudtuk megvenni nagyon jó árért!Nem szegény az ember :lol: ,úgyhogy rengeteget engedett belőle!Most intézzük a banki papírokat.Kb.2 hét múlva költözünk,lesz mit pakolni! :?

Mindjárt teszünk fel képeket a szülinapról!Jaj nagyon édes Baluka!
Ma megtett 11 lépést egyedül!!!Olyan ügyi!Már egy csomó mindent mond.

Goodfairy:Bálint is régebben hanyatt vágta magát,ha már nem bírták a lábai,aztán egyszer csak megtanult popsira ülni!Szerintem ezt magától kell megtanulnia nem hiszem,hogy meg lehet tanítani!

Na megyek,mert a férjem már itt toporog mellettem!

Pussz Mindenkinek!Teszem a képeket.majd jövök.

KépKép

Bálintka albuma: http://www.oribalint.atw.hu/
putnokiorsi

Íme a fotók:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép Kép

KépKép

Bálintka albuma: http://www.oribalint.atw.hu/
putnokiorsi

Sziasztok!

Lindám!

Cavintont azért írta Santos, mert elfelejtett valamit, és azt szokták ilyenkor mondani.

Santos!

Remélem nem baj, h megválaszoltam Lindának :oops: !

Orsi!

Látom Bálint is szépen elbánt a tortával. Ügyi, h már próbálgat menni. Ezt a komoly bringát most kapta szülinapjára?

Bálintnak, és Vikinek nagyon Boldog 1 éves szülinapot!!!!

Voltunk mi is mérésen, és 79cm, 9700g.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hello
Santos: "agyhártyagyulladás elleni meg a Sreptococcusos tüdőgyuszi elleni sem árt" -ezt még te írtad.
mi agyhartya ellen beoltattuk... de a masikra azt mondta a vedono, hogy nekunk nem ajanlja, mert a szoci körülményeink nem teszik szükségessé, és nagyondenagyon-méregdrága. És szerinte kicsit fel is van fújva, ahogy reklámozzák -(féllábú-süket a tesóm)

Goodfairy-anita:
glutént megengedték--ezt hogy értetted? láttam a "" jeleket, de nem ertettem
Bárányhimlő elleni oltás, hogy-hogy csak 2880? Én ugy tudtam, 7ezer korul van? Vagy ez az, ami egy éves kor elott kiirva olcsobb?

Mi is babylove pelust hasznalunk, de legkozelebb mi is megnezzuk az altalatok emlegetett lila-tecsot :)
most ennyi

KépKép
rizibizi

Pirosra szerettem volna, de ezek szerint nem nagyon értek hozzá :oops: :oops: !

BOLDOG SZÜLINAPOT VIKI BABA, ÉS BÁLINT BABA!!!!

Remélem most sikerült :lol: :lol: !

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Ja, látszik, hogy focimeccs van... végre ide jutok... és most olvasok becsületesen vissza

KépKép
rizibizi

Sziasztok!
szept 14-ig jutottam, Timi hsz-vel kezdek reggel :D :D :lol:

Orsi!

Bálintnak boldog első születésnapot!!!!!!!!!!

Melódia!
Nagyon aranyosak a gyerkőcök együtt. Látom a konyha is alakul, gondolom örülsz, hogy haladtok előre :wink: Pistike nagyon édes a nagy szép szemeivel. Hány foga van?

Mamy!

Katának DM három darabos fogkefét vettem. A bunkós végűt és a gumisörtéset adom neki oda, szereti. A szőrös fogkefe még ráér. Gesztikének hány foga van?
Kata is előszeretettel kapta be a bev.kocsi láncát, de mindig lefogjuk a kezünkkel és akkor nem foglalkozik vele, szépen nézelődik.

Timi!
Én egy évig minden nap adtam D vitamint. Most azt mondta a dokinőnk, hogy egy hónap szünetet hagyjak és akkor adhatom újra (védőnő azt mondta adjam folyamatosan)
Éjjeli kelések megvannak: 1 felé, 3 felé és 6 után (unom qvára….) Múltkor 2 óránként kellett kelnem, de akkor tört át a foga…Magam mellé vettem rosszabb volt.

True!
Van erkélyünk, de ott nem szárítok, nem szeretek. :) Ja kinyitom az ablakot ezt csinálom, meg kevesebbet mosok és szellősebben teregetek.
Állítólag elkezdik lassan a fűtést, de én nem fázom annyira, mint múlt héten, hála a melegebb nappali hőmérsékletnek.
Nagyon jók a gyerekekről a képek. Levi takarója olyan pihe puhának tűnik :D Levi kispaplanja mekkora méretű?
Sógornőd kisfiának milyen az amikor bevérzik a szeme? Mindkettő?

Tina!

Számla : megkönnyeztem, olyan szép…

Ribizli!

Kata is 9 hósan sütötte a pogikat :wink: aztán később megtanulta hol az okos fejed, pápá stb. Mostanában mutogat, kinyújtja a kezét, egész tenyerét, de még nem tudom mit akar…Én sem viszonyítok, itt a topikban is eltérően fejlődnek a babák és ez így van rendjén.

Rólunk: hétfőn voltunk vérvételen, kiderült, hogy Kata vérszegény. Vérképzőt kell adnom neki, cseppek formájában, napi kétszer. Kontroll 3 hónap múlva. Semmit tünet nem volt, csak a védőnő már hónapok óta mondogatta jó lenne egy vérvétel, mert sápadt a Kata. A doki szerint ő ilyen. Na aztán kértem beutalót és még jó hogy elmentem. (örökölte szegény ezt, mert nekem is határon vannak a paraméterek, most, hogy milyen lenne a vérképem, hát nem tudom…de én évente mkinek kötelezővé tenném a vér- és vizeletvizsgálatot)

Kata jobb szeme még mindig piros, bár ma csak 1-2 x halványan volt olyan. Tegnap akartunk visszamenni dokihoz, de várunk még. Hátha a természet megoldja…Nem akartam azt, hogy esetleg a javulás útjára léptünk, de a doki megint felír vmi sz@rt…

Közben kijött Kata 6. foga is. Ennyi történt velünk :D

Holnap folyt. köv. : Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Micsoda édes képek vannak. Nagyon cukik a babók. :lol:

Kicsit ritkán tudok jönni, leköt mindenféle, meg inkább megyünk játszóterezni, ide-oda. Már vagy 3 napja nem aludtam együtt a Kittivel, ki is vagyok rendesen :lol:

Jubi: Jazi nagyon kis édi a hintában, és le a kalappal az üvegtányér miatt. Nálunk a múltkor húzott le egy tálcát amin két üvegpohár volt, hát ripityára tört, és pont a párom kedvenc pohara volt. Hát égett a fejem, mert nem gondoltam hogy a derekamig érő konyhapultot eléri már :roll: :oops:
Meg épp készültünk valahova, és amíg öltözködtem, furi hangot hallottam a szobájából, és a popsitörlő kendőt húzkodta ki. Rendes volt mert talán egyet-kettőt benne is hagyott. Hú, picit kivoltam.
Aztán a sudocrémbe is megmártotta a kezét, arról se gondoltam hogy eléri :roll: :oops:

Dalma: valóban nagyon kis csini vagy. Irigy-irigy :D Én lassan már egy bálnával vetexem :evil:

Mamy: Kitti nem beszél, inkább kiabál, de azt tud ám nagyon. Persze ilyen bababa-mamama, stb. azok nálunk is vannak, de szerintem ő később fog beszélni, mert szerintem ő inkább a tettek embere :D Már elég régóta jár, imádja a lépcsőzést, meg felmászni mindenhova, szerintem valami kaszkadőr lesz :lol:
Viszont! megtanítottam neki, hogy a pisis-kakis pelust ki kell dobni a kukába. Amikor beledobja akkor nagyon örülök és ő is tapsol, hog y milyen ügyi volt :lol: Azt nagyon tudja szeretni, ha megdícsérjük, de gondolom ezzel minden babó így van.
Amúgy szerintem nem korai neki a tejbegríz, egyszer csak rájön, hogy az tök fincsiiiiiiii :wink:

Tru: Kitti talán 11 hónapos kora óta jár, most már lassan szalad. Kézzel én talán soha nem vezettem, néha a férjem, de most is max. csak a nagyobb küszöböknél akadályoknál kéri a kezünket, utána egyértelműen ellöki, hogy Ő hagy önállóskodjon. Nehogy már segítsek neki? Majd Ő megoldja. Nagyon kis akaratos!!! :?

Melódia: bocsi hogy nem válaszoltam msn-en, csak le volt némítva aztán mire észrevettem hogy írtál már mentem is... bocsi :roll:
Etetéssel én elég jól elvagyok, a reggelit mindig ő eszi meg, katonák vagy valami kézzel túrható cucc, ami néha a hajába kenve végzi amikor éppen nem oda figyelek. Múltkor pl. a májkrémet kente a sérójába úgy nézett ki mint egy kis őrült :lol: Aztán mehetett a pucolás :?

Ringató: kispesten is van ringató, tavaly mi is jártunk, most nyáriszünet volt, de újra kezdődött, Viszont 11-től lenne a mi csoportunk, de a Kitti pont atájt alszik, így nem tudom mikor megyünk legközelebb. Nálunk azt hiszem 600 ft/ alkalom a bérlet pedig 2000 ft.

Ja hallottam valakitől angol-ringató szerűt, ott is várják a gyerekeket 1 éves kortól és angolul beszélnek, mondják angolul hogy üljünk le, és akkor mutatják is hogy elülnek stb. De valami nagyon drága, azt hiszem 10 ropi 1 hónapra, azaz 4 alkalom, kapsz valami kazit amit otthon kell neki lejátszani, tehát 10.000 ft-ért igazából Te tanítod a gyereked :lol:
Mondjuk tőlem inkább ne tanuljon angolul :roll: :oops: :lol:

Boldog szülinapot a kis ünnepelteknek!!!!

Már ennyi tellett tőlem, bocsi akinek nem írtam :oops:

Jó éjt: Betti

Ui:szülinapi ajándékot megülvén:
Kép és egy otthoni "vedelős" kép: Kép

Kép
bettus79

Sziasztok!

Bettusom le a kalappal annyit írtál. Remélem örülsz, h most ide írtam Neked pár sort!!! :lol: :lol: :lol:

Edi!

Én is megőrülök, h Dóri még legalább 3*szor felkel, és most is reggel 5:45 kor kezdte a napot, és már nem tudtam visszaaltatni. Dórinak kibújt a 9. foga. Nem azért kel fel, mert jön a foga hanem a megszokás. Kata mindig ugyanabban az időben kel fel? Megvettem a Suttogó mindent megold c. könyvet, és azt írja, h a felkelés előtt 1 órával előbb keltsük fel a babákat, és várjuk meg amíg visszaalszik. Ezt ismételjük meg 3 napon át, és így ki lesz zökkentve a rossz szokásából, h mindig ugyanakkor ébrdedjen. Akkor Kata sem tud egy hosszút aludni ezek szerint. Dórinak 3-4 óra max egyhuzamban. Ez elkeserítő. Akkor ezek szerint Kata is cicin alszik vissza éjjel?

Nem is mondtam, h már nem használunk légzésfigyelőt 14.-e óta.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?