Új privát üzeneted érkezett!

NAGYON BOLDOG 1. SZÜLINAPOT MINNA!!!

GYere Beusa, számolj be a nagy napról!!

Kép
Kép
Kép
juborka

True!
Mi is a lila tesco pellust használjuk, szept.14-től újra akciós lesz!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki közülünk, aki még jár babaúszásra? Azért kérdem, mert van 7 db kimaradt úszópellusunk (11-17 kg), amit szívesen elküldök annak, akinek szüksége van rá. Ma felpróbáltunk egyet itthonra - tudom True, hogy te szóltál, de vészhelyzet volt, kifogytunk a pellusból -, és az első pisilésnél csurom pisi lett az egész gyerek, még a zokniját is le kellett cserélnem.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Sue!

Igaz ugyan, hogy nem engem kérdeztél, de tudom a választ. H&M üzlet van az Árkádban, az Örs vezér téren. Azt nem tudom, hogy máshol van-e Pesten?...
Hát Viki tényleg nem sovány, ne aggódj miatta, valóban az lehet, hogy ő ilyen, ennyi elég neki most egyszerre. Biztos, hogy ez változni fog! Geszti is 73 cm, de ő olyan 8200 gr körül lehet most. Majd október közepén megyünk legközelebb tanácsadásra, akkor adatom be a Menjugate-t is. Aztán novemberben jön a 15 hós "rendes" oltás. :roll:
Kamomillát a fogára használod? Nekem ajánlottak egy másik homeos "gyógyszert", nem tudom ki ismeri, Viburcol a neve, és kúp. Én eddig még sosem használtam homeos cuccokat, Gesztinél sem, eddig mindig a Dentinox volt előkapva ha baj volt (még most is használom egyébként). De ez a kúp nagyon jó! Azt írja, hogy lázas és láz nélküli állapotokban segíti a szervezet öngyógyító képességét, és nyugtalansági állapotokban használható. Én nem adom neki rendszeresen, csak amikor nagyon pörög és úgy érzem, hogy a foga miatt nyugtalan. Eddig nagyon bevált.
Bocs, a kézbevágás, fejbevágás hogyan értendő? Szó szerint?...

Még pár infó amiről láttam, hogy téma volt.

Pelus: mi is áttértünk a lila tescós pelusra (maxi 9-14 kg). Nagyon jó, szerintem van olyan jó mint a liberó, amiben most legutóbb csalódtam egy kicsit. Pamperst már régen nem veszünk, irtózatos drága és nem olyan jó. Most már éjszakára és nappalra is ezt a tescósat használjuk. Viszont a másik, fehér tescós, (a gazdaságos) baromi rossz, olyat ne vegyetek még véletlenül sem! Én nem ismertem, nem tudtam milyen, és vettünk egy csomaggal még aug. elején. Tiszta nejlon az egész!!! Belül persze nem, de a külső rétege csúszós, nejlonos, a tépőzárja nem tépőzár, hanem valami ragasztós szalag, ami ha elsőre nem sikerül leragasztani, akkor már nem is fog, és dobhatod el az egészet. Én többször jártam úgy, hogy púderos kézzel fogtam meg, és annyi volt a ragasztójának. Ha mégis sikerült ráadni, akkor feleannyi időt bírt ki, mint a többi pelus, folyt a pisi, és mikor levetkőztettem GEsztit, láttam hogy az egész szét van csúszva, pont amiatt hogy nejlonos a felülete. Pár darabot használtunk el, aztán mondtam a páromnak hogy vigyük vissza, és visszakérem az árát! Elvégre tesco termék, és azt írják ha nem vagy megelégedve, akkor visszaveszik. Nem is volt semmi probléma, felvettek egy jegyzőkönyvet, és visszaadták az árát. Mondjuk az elég röhejes volt, hogy mikor mondtam a nőnek, hogy mi a gondom, megkérdezte, "és ki van bontva a csomag?" - mondtam hát persze, különben honnan tudnám, hogy nem jó?... Kissé értetlenül nézhettem, mert aztán nem forszírozta tovább a témát.

Tápszer: most receptre iratom a Beba HA 2 Aktívot, azt kapja reggel, estére pedig 3-ast kap, ami nagyon bejött neki az a Beba, de a Humanából is lecsúszik 220 ml esténként.

Cipő:
külföldről kaptunk párat, amit most használok az egy "edzőcipő", micimacis-tépőzáras, nagyon szép és nagyon jól ki van dolgozva, akár menni is tudna benne, jó a talpa nagyon. De télire veszünk majd neki egy bundás belsejű kis bakancsot. Sajna nekem nincs 15 ezer forintom egy Siesta cipőre... talán anélkül is megtanul rendesen járni.... :?

Öltöztetés:
itthonra hosszúujjú pamut body, vastag zokni, és nadrág, vagy ehelyett ujjatlan lábas ruha. Sajnos ha nincs lábfej része, akkor a zokni letépés a műsor, ha van, akkor a lábfej rész tépése... úgyhogy tökmindegy mit adok rá, negyedóránként igazítom rajta a ruhát. Ja, és ami a legújabb, nem tudom csinálja-e a ti babátok, hogy minden létező cuccból kitépi a fogával a cérnákat??? Már tisztára meg vagyok zizzenve ettől, a pelusoktól kezdve (anyagpelus), a zokniig, bármilyen ruháig, beveszi a szájába, és tépi, amíg ki nem jön egy cérna, akkor aztán azt tépi és kihúzza a szálakat...

Na megyek mert nyűgi van......

Kép
mamy

Sziasztok!

Ismét én..

Minna babának nagyon Boldog születésnapot.

Kép

Sue:
Nagyon szép méretei vannak Vikinek.Egyáltalán nem kell izgulnod.Talán emlékszel amikor az én fiam volt anno ilyen válogatos.Azt hittem éhen fog halni..Na de most nem panaszkodom.Mindent képes megenni..

Lányok látom többen beszéltetek az uszopelusrol otthoni használatra.Azok a pelusok csak és kizárolag a vizbe vannak tervezve,mivel a nedvszivo képességük joval kissebb mint egy normál pelusé,amit ha beleraktok a vizbe a többszörösére dagad.Az uszopelus csak arra valo hogy a kakit felfogja viszont a pisit sem ereszti ugy át mintha csak egy kisgatyában lenne a bébi a medencében..

Melodia:
Lányodnak hogy izlik az uj suli?Merci már most a téli szünetre számol vissza..pedig szeret ám járni jo tanulo is.Megnéztem a képeiteket iwiw-en szépek vagytok..

Beuka:
Elösször azt hittem a nyaralos képeken hogy a kishugoddal van Boti lefényképezve..Nagyon csinos és fiatal vagy..A mi adataink.Marvin névnap: Passz..Merci 12 éves..

Linda,merre vagy???

Mennem kell .. Hiradó.. :lol:

Bocsi hogy nem irtam mindenkinek .Igyekszem felzárkozni..
Vendég

Sziasztok!

True!

Bettussal igen jóban vagyok, és szinte mindennap együtt vagyunk, és játszanak a gyerekek. Örülök, h így egymásra találtunk. Jól vannak köszöni szépen!!!!

Zsuzsi!

Rákospalota mennyire van hozzátok közel? Ott laknak az anyósomék.

Edi!

Bár már írtam MSN-re , azért ide is írok Neked. Jól elbánt Kata azzal a tortával. Most nagyon izgulok a hétvége miatt. Biztosan nagyon fogok sírni. Egy jó pár lufit szeretnék venni, és azt felfújni, h örüljön Neki. Szeretnék még venni héliumos lufit is. Jujj! Már most mindjárt bőgök.

Rifu!

Üdv köztünk!

Mamy!

Geszti valóban olyan, mint egy angyal!!!!!!!!

Beusa!

Mi van Veletek? Minna 1 éves szülinapos lett!!! Sok boldogságot Nektek!!!!!

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Igen rég voltam, hát időm nincs sok :roll:
De mesélte a Timi hogy hiányoltatok (Tru is), köszönöm jól esik hogy hiányzok :lol:

Üdv az újaknak, látom jó sokan vagyunk már. Képeket végigfutottam, nagyon kis cuki babók vannak.

Kata babának BOLDOG ELSŐ SZÜLINAPOT!!!!
Láttam a videót, nekem nagyon tetszett, ellenben az alatta hozzászólókkal :? Nagy az isten állatkertje :roll:
Kép

Itt a Kitti takarítós videója: http://www.indavideo.hu/video/Takarito_baby_
És a mi tortatrutyisunk is: http://www.indavideo.hu/video/Kitti_szulinapi_tortaja

Sue: H&M az Örs vezér téren lévő Árkád bevásárló kp-ban van, vagy az C&A? Mert ezt a kettőt mindig keverem-kavarom, de szerintem mind a kettő nagyon hasonló.
Nem értem mit mondott a védőnőd? Hogy éheztessed ki Vikit? Hát e z elég bizarul hangzik. :?

Pelus: Mi most vettünk Huggiest, az elején tökre tetszett, hogy gumis a hátulja, de szerintem nem bír annyi pisit mint a Pampers. A hugistól mindig pisis lett a ruci. Viszont a tescosat még nem próbáltam, ezek szerint itt az idő :wink:

Fog: Ma éppen a pelusozással harcoltam, amit természetesen végigüvöltött, és akkor pont beláttam a szájába, és észrevettem, hogy fent kibújt két rágófoga a Kittinek. Így most 9 foga van, amivel már azért mindent eszik.

Hétvégén megyünk családi kiruccanásra, anyumék is jönnek, lesz babysitterünk, hurrá! Keszthelyre megyünk egy hotelbe, elverjük azt a kis üdülési csekket amit anyósnak igényeltünk. :lol:

Na jó hirtelen ennyi voltam, sajna nem tudtam mindenkinek írni, ne hari érte, majd megpróbálok többször jönni, de nem ígérem :oops:

Üdv: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok, csak egy gyorsra....

Veronika beteg lett, még a kezdet...
Tegnap nyűgős volt már reggel... apa mondta lehet hó lesz ;) :D de gondoltam biztos a foga... Most éjjel sokszor kelt, orra is bedugult, szürcsögve szopizott...Ma is folyamatosan folydogál neki... (lehet tegnap a torka fájt :?: ) volt egy-két hapci is, de ez nem jelentős
Szerencsére kamillateat issza (reggel kapásból 50, most meg 100 ml -hiába, ránk ütött :) imád inni nagy mennyiségben ;) ami most nagyon jól jön) Doki délután rendel. Amugy ma babázni mentünk volna, de így lemondtam
Hát így vagyunk. De kedve ma "jó"

Kata és Minna, Boldog születésnapot!!!!!!!!!!!!

Mindenkinek pussz, újaknak is!

zi

UI.: mi még sose orrszivoztunk. Azt mikor kell, milyet tanacsos venni...bla-bla ? Légyszi szánjatok meg majd pár hsz-al! :roll:

KépKép
rizibizi

Rizi!

Sajnálom, hogy Veronika benáthásodott, remélem hamar elmúlik! Vegyél neki cebion cseppet, napi 10 cseppet teában nyugodtan adhatsz neki. Ez C-vitamin. Pumpás orrszívót ne vegyél, semmit nem ér. Nekünk porszívóra szerelhető van, ez nagyon jó és hatékony. Egyáltalán nem brutális, bár sokan ezt gondolják, de szerintem csak addig, amíg ki nem próbálják. Ha egy kicsit is szörcsög, már szívhatod neki, nehogy letapadjon.

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Bettus!
Megnéztem a takarítónőtöket!! Én is ilyet akarok!!! :D :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Egy elmaradásomat szeretném először is pótólni:

Kép

Most látom, hogy Beninek is szülinapja volt... Köszöntöm a nagyfiút is sok szeretettel ez alkalomból!!!

Tegnap láttunk egy 3 felvonásos interaktív melodrámát. Aki nem bírja a vért, ne olvassa el!

Címe: A szájsebészet

1. felvonás
1. szín: otthon
Az Anya elindítja a mosógépet, épp az öblítőt helyezi vissza a szekrénybe, amikor a Kicsi utánamászik a fürdőszobába, de jajj, az egyik kezecskéje megcsúszik, s pici arcocskáját beüti nem túl nagy puffanással a lakás egyetlen beütésre alkalmas küszöbébe. Az Anya derűsen legyint. „Semmi baj, Drágám!” De a Kicsi, bár a baj jelentéktelennek tűnik, keservesen sírni kezd. Az Anya erre lehajol hozzá, felveszi, megnézi, hol üthette be magát. S jajj, a Kicsi szájából ömlik a vér!!! Az Anya szíve megremeg. Próbálja lemosni a Kicsi arcát, de a vér megállíthatatlanul folyik. Az Anya próbálja megőrizni lélekjelenlétét. Már látja, hogy hosszan felrepedt a Kicsi szája. Telefon: „Apa, most azonnal gyere haza…” Még néhány egyéb telefon: védőnő, kórház. A Kicsi lassan abbahagyja a sírást, s csak piheg anyja vállán, a vértől tocsogó ruhákra hajtva fejecskéjét. Közben hazaér Apa.
2. szín: kórház, szájsebészet
Apa kiharcolja, hogy hamar behívják őket. Vizsgálat, a Kicsit lefogják, ordít, vonaglik. Két orvos is megnézi: varrni kell… Lefog, ordít, vonaglik, fertőtlenítés, érzéstelenítő, varrás. Kész. A rémült Kicsi lassan megnyugszik, s el is alszik anyja vállán.

2. felvonás
A Kicsi éhesen ébred délben, hiszen még reggelit sem kapott. Az Anya megeteti. A Kicsi jókedvűen játszik. Az Anya ebédet főz, miközben árgus szemmel figyeli gyermekét, nehogy újabb baj történjen. Délután két óra. Megint éhes a Kicsi. Krumplifőzeléket kap. Evés után az Anya kamillás gézzel mossa meg a kicsi sebét, miként azt az orvos meghagyta. De jajj, rémülten látja, hogy a varrat a Kicsi fogán fityeg, a seb pedig újra szétnyílva tátong. Telefon: „Apa, most azonnal gyere haza…” Még egy telefon: kórház. A Kicsi most nem sír. Apa hazaér.
2. szín: kórház, szájsebészeti ügyelet
Újabb doktor vizsgálja a Kicsit. Elgyengül. Neki is van két kicsije. „Nem olyan vészes a seb, csak a hegesedés miatt kéne varrni esetleg… De nem! Nem varrom újra, nehogy rossz élménye maradjon!” Haza. A Kicsi megint elalszik útközben. Az Apa megnyugszik. Az Anya tovább aggódik: „mi van, ha nem fog szépen gyógyulni??” Hirtelen rájön, hogy ismer egy szájsebészt. Telefon…

3. felvonás
Délután fél hat. A Kicsi felébred. Nem kap enni. Szülei újra begyömöszölik az autósülésbe.
2. szín: az ismerős szájsebésznél
Újabb vizsgálat. „Meggyógyul magától. 1-2 hét.” Most már az Anya is próbál megnyugodni. Karjában tartva a duzzadt, kajla szájú Kicsit újra hazaindul Apával, hogy megkezdjék a szokásos esti rutint…

Üdv: az Anya

Ui.: Válaszoni is fogok mindenkinek! Bocs, ha valakinek sok voltam…

Kép
Kép
h_eszter

Eszter!

Ne aggódj, szépen el fog múlni. Hét évvel ezelőtt hasonlókat éltem át Benivel.
Akkor olyan két év körül volt, egyedül voltunk otthon. Egyszer csak ráesett a könyvespolc :shock: , és széthasadt a szeme felett a homloka. A vér ömlött, ő ordított, én nagyon megijedtem. Az első reakcióm az volt, mint neked: telefon Apának. Apa éppen a menekülttáborban evangelizált, ahonnan nem engedték ki egyedül, csak az egész csapat együtt jöhetett ki, be. Gyorsan felhívtam az Apukámat, aki elvitt minket a körzeti orvoshoz. Beni persze véres ruhában, a feje is véres, azt sem tudtam mekkora a baj. A körzetinél előreengedtek, de amikor kijöttem, az egyik anyuka nekem támadt, hogy hogy képezelem én, hogy előtte bementem. Hiába magyaráztam neki, hogy mi a helyzet, nem érdekelte. Ekkor már én is sírtam, nem csak a gyerek, irány a baleseti ügyelet, oda küldött a körzeti. A balesetin két órát várakoztunk, mire sorra kerültünk - szép látvány lehettünk véresen. Közölték, hogy össze kell varrni, és engem nem engedtek be a műtőbe. Beni olyan hangosan ordított, hogy az egész kórház zengett, szörnyű volt. A mai eszemmel bementem volna mindenféleképpen, de akkor még kevésbé voltam határozott. Kiderült, hogy nem is a fájdalomtól ordított, hanem az ijedtségtől, amit még fokozott az is, hogy én sem voltam mellette, és lefogták. Szóval kész horror :cry: Nekünk is azt mondták, hogy azért kell összevarrni, hogy nyom nélkül gyógyuljon. Azóta eltelt hét év, már csak nagyon halványan látszik, szerintem aki nem tud róla, az észre sem veszi. Varratszedésre inkább nem mentünk vissza, megoldottuk házilag. Hát ez volt a mi kalandunk. Hála Istennek azóta sem történt egyikkel sem semmilyen baleset.

Kép
Kép
Kép
juborka

Halihó!

Ismét eltűntem kicsit, bocsi, Harry Potter 7-et olvastam, és egyszerűen nem tudtam letenni. :oops: A múlt hetünk egyébként is mozgalmas volt. Végre eljutottam fogorvoshoz, fodrászhoz, kozmetikushoz, voltunk Manóval tanácsadáson (9,1 kg és 73 cm), pénteken pedig voltam a nőgyógyász dokinőmnél is, minden OK. „Kaptunk engedélyt”, hogy megpróbálhatjuk Manónak a gluténes dolgokat. Ennek örömére szombaton anyósom sütött fánkot, és Manó bevágott egy egészet. :D

Üdv az újaknak!

Timi! Hogy álltok a darabos kajcsikkal? Ezt a járássegítőt hol vettétek? Én is ilyet szeretnék Manónak a szülinapjára, bár mindenki hülyének néz érte. :x Pedig szerintem szeretné, mert pl. a kisszékét vagy a dohányzóasztalt tologatja már elég régóta és nem esett még el sosem. Pelenkázás nálunk is cirkusz, megpróbálom közben lefoglalni valami játékkal, illetve nálunk az vált be, hogy kiveszem alóla a pelust, aztán hagyom, hogy pelus nélkül szórakozzon kicsit. Így egész jól tűri utána, hogy ráadjam a tisztát. Nálunk inkább az öltözés a mumus, na azt mindegy mit csinálok vele végigordítja. :?

Hettie! Teljesen egyet értek veled a kiabálással kapcsolatban. Apukám ilyen kiabálós, és nagyon nem szerettem már gyerekkoromban sem, hogy állandóan mindenkivel kiabál. Egyébként azt olvastam valahol, hogy ez a gyengeség jele, és szerintem ez nagyon igaz. Miért gondolod, hogy jók ezek a betegségek? :roll: A mumpsz kifejezetten rossz egy fiúnak, terméketlenséget okozhat.

Beuka! Manónak is volt egy ilyen időszaka nyáron, hogy csak egyszer aludt, kb. 1,5 hétig tartott, aztán visszaállt magától a kétszeri alvásra

Ildi! Nálunk is ilyen „nemevés” volt, mikor kijött Manónak a foga, azt mondta a védőnő, hogy az étvágytalanság normális fogzáskor. Nekem is a prolaktin szinttel volt gond mielőtt Manóval terhes lettem, azért is jött ő össze olyan nehezen. Én Clostilbegyt-et kaptam. Meg lett az eredmény, itt van Manó, és helyrehozta a ciklusom, de híztam tőle 13 kg-ot. :( Visszamehetsz dolgozni papíron, hogy megkapd azokat, amiket írtál, csak le kell mondani a GYED-et. És nem biztos, hogy jobban jársz, mert mikor újra GYED-et kérsz, akkor már a tavalyi jövedelmed alapján kapod, ami ugyebár nem volt, mert akkor is GYED-en voltál, tehát az újra igényelt GYED a minimálbér után jár. Fúúú, lehet, hogy nagyon bonyolult volt ez így, de kérdezz nyugodtan, anyósom TB ügyintéző, profik vagyunk ezen a téren. :oops: :) Nem akarok vitatkozni, de az amniocentézisből nem csak a down-kórt tudják megállapítani, hanem más genetikai rendellenességet is, ugyanis nemcsak a kromoszóma számot, hanem a kromoszómák "épségét" is nézik. Ezt onnan tudom, hogy én átestem rajta tavaly.

Rizi! Én beadatom Manónak a bárányhimlő elleni oltást, múlt héten felírta a dokinéni, ki is váltottam, de csak 13 hónaposan fogja megkapni. Nekünk Pesztonka elemmel és adapterrel is működtethető orrszívónk van. Na ilyet ne vegyél, egy kalap sz@r az egész, kidobott pénz volt. :evil: Szinte semmit sem szív, mikor Manó beteg volt úgy kértem kölcsön a barátnőmék porszívósát. Bármilyen porszívósat veszel az viszont tuti, épp hogy az orrjárathoz tartod, és már jön is kifele az anyag az orrából.

Dorkamama! Pénteken váltottam ki a bárányhimlő elleni oltást, 2880 Ft volt! :roll: A légzésfigyelő a mozgást érzékeli, attól, hogy feláll a gyerek az ágyban nem szabadna megszólalnia.

Santos! Mi beadatjuk az általad írt két szurit is, pedig igazad van nagyon drága, főleg a streptococcus elleni, mert az 17-18000 Ft, az agyhártyagyulladás elleni 6000 Ft körül van. :evil: Én próbáltam már a Babylove pelust a normált és a bugyit is, és nekem bejött, bár én Huggies fun vagyok.

Melódia! Mit kap Pistike vacsorára? Nem lehet, hogy nem elég neki? Vagy egyszerűen csak megszokás. Más ötletem nincs.

Jubi! Teljesen egyet értek veled a bölcsivel és a nagyszülők általi gyerekneveléssel kapcsolatban. Nálunk is az én szüleim teljesen más nevelési elveket vallanak, mint mi, anyóséknál már nincs ilyen gond, de akkor sem bíznám egész hétre rájuk a gyereket, mert ott meg más problémák lennének. A bölcsivel is ugyanaz a gondom, mint neked, ne egy idegen ember értékrendjét és életszemléletét tegye magáévá a gyerek, hanem az enyémet. Nem mondom azt, hogy én mindig mindenről jól gondolkodom, de nem egy „neveletlen” gyerekről tudom, hogy a bölcsis gondozók nemtörődömsége miatt lett olyan amilyen. :( Beninek és utólag Jazinak is nagyon boldog szülinapot!

Tápika! A bárányhimlő az, ami olcsóbb, ha egy éves kor előtt írják fel. Nekünk is azért írta fel most a dokinéni. Manó itthon zokniban van, egyrészt mert ez a legegészségesebb a lábának, másrészt, mert a nappaliban szőnyeg van, innen meg nem megy ki csak, ha viszem, neki ugyanis még fogni kell az egyik kezét, mikor járkál. Anyóséknál és anyuéknál viszont a szandija van rajta, mert náluk mindenhol parketta meg járólap van.

Edi! Boldog szülinapot Kata babának! Nagyon szupik a képek, a Hamburgiak és a szülinaposak egyaránt. Annyira édes Kata, mintha mindig duzzogna. :D A képen kukoricapufit eszik Manó, egyszer-kétszer szokott kapni ebéd után néhány darabot. Tejtermékek eddig krémtúró volt (a Milli vaníliásat adtam), meg a danette duett túrórudi, a pöttyöst nem eszi meg, ja és trappista sajt, azt nagyon szereti. Ezen kívül még Milupa vaníliás tejpépet szokott kapni. Eddig szerencsére semmi gond nem volt, bár nem is kap minden nap tejes dolgot.

Sue! Szerintem ne éheztesd Vikit, nem is értem hogyan mondhat ilyet a védőnő. Mikor Manó ilyen volt, kb.1,5 hétig, a mi védőnőnk azt mondta, hogy mielőtt áttöri a foga az ínyét lehet ilyen étvágytalan. És így is volt, bár neki emellett még kicsit hasmenése is volt. Szerintem ne aggódj, amíg nem kezd el fogyni nincs gond. :)

Bea! Én is császáros voltam, és most, hogy ismét kismama vagyok, sokszor nagyon fáj a heg. :(

Rifu! Nekem is voltak még néhány hete is ilyen aggályaim, főleg, hogy Manó még csak 14 hónapos lesz, mikor a picúr megszületik. De aztán rájöttem, hogy felesleges ezen stresszelnem magam, hiszen, ahogy Ildi és Jubi is írta a szeretet megsokszorozódik (már most is ugyanúgy imádom a Pocaklakóm, mint Manót) és a kajakérdés a legkevesebb, azt mi is rendelni fogjuk valahonnan

Mamy! Üdv itthon, bár azt sajnálom, hogy hamarabb haza kellett jönnötök. Geszti még mindig annyira tündéri baba! :D

Pelus: Én Huggiest használok, nekem a Pampers nem jött be, mert nem gumis a dereka, és mióta Manó járkál mindig lecsúszik a derekáról. A Liberoval meg az a bajom, hogy a midi már kicsi, a maxi még nagy, bár a bugyipelusát már használtuk és az bejött. A tescos lila szintén nem jött be, az is lecsúszott. Próbáltuk a Babylove-ot is, az is nagyon jó, csak nyáron kicsit beleizzadt Manó, mert nylonos a külseje. Úgyhogy mi maradtunk a nem túl olcsó Huggies-nál.

Befejeztem végre a két napja íródó hsz-emet. Még jó, hogy Word-ben írom, mert így bármikor lehet folytatni. Tegnap Manó nemalvása miatt nem tudtam befejezni, most meg délelőtt elszállt a Babanet. :evil:

Húúú, most látom milyen hosszú lett. Ne haragudjatok, de szerettem volna mindenkinek reagálni, ha már ilyen rég voltam. :oops:

Szép napot mindenkinek, már ha lehet szép ebben az esős, borongós időben.

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Riz!

Gyógyulást Nektek :lol: :lol: !

Eszter!

Ez ugye nem veletek történt? Csak valahonnan bemásoltad nem?

Goodfairy!

Rendi vagy, h ennyit írtál. Ezt a járássegítőt a Bettuséktól kaptuk kölcsön, és Dóri nagyon bírja. Akkor van hiszti amikor nekitolja valaminek, és nem halad tőle. Nálunk az öltözés is kriminális. Remélem azért nagyobb korában szeretni fogja a szép ruhákat. A pelenkázásnál most kb 2 napja nincs semmi extra, mert adtam mind a két kezébe egy-egy tubust, és azt nézegeti, és beszél azoknak.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

(Bocs, most csak godf. Anitának tudok válaszolni, mert nincs sok időm)
Azt meg tudná nézni anyósod, hogy az alábbiak alapján mennyi végkielégítés és felmentés jár nekem a jelenlegi jogszabályok alapján? Tehát a tények: 1993. dec. 01-től 2003- dec.01-ig közalkalmazott, 2003. dec. 02-től 2004. febr14-ig munkanélk. 2004. febru. 15-től közalkalmazott ( egy másik helyen, jelenleg is innen vagyok GYED-en) közben 2004. nov. 20-án született Hanna, és 2006. október 7-én Levi. Amit én kinéztem a KJT-ből, az szerint 4 hó felmentés és 2 hó végkielégítés... Ha decemberben igényelném, akkor mire ezek lejárnak, már csak 3 hónap lenne a GYED-ből.. Viszont lehet, jövőre megszűnnek, és akkor viszont semmit sem kapok. Nagyon megköszönném, ha tudna erre válaszolni az anyósod! Köszi az eddigieket is.

Na mégis: Eszter, nagyon sajnálom, ami történt, remélem, jobban vagytok mindketten! Szörnyű dolog egy ilyen, Marcikának is a télen volt, hogy lefejelte a dohányzó asztalt, de neki csak összehúzó tapaszt tettek rá. Amíg a nem néztem meg a sebet, csak rászorítottam egy törölközőt, és ringattam az ölemben, el se tudom mondani, mit éltem át.... Nem mertem megnézni, mert azt hittem a szeme...

A tescos lila pelust nem tudom, mikor próbáltad, de mostanában az is gumis, és ha jól meghúzod, nem esik le, sőt a Pennyben kapható nem tudom milyen márka is ilyen, és a Lidl-is is. Én ezeket mindet szeretem.

Orrszívó kérdésben, aki még nem vett: én mindhárom gyereknél ilyen pumpásat használtam,úgy, hogy levágtam a csík mellett a pumpa végét, és prímán illeszkedik a porszívóra. A porszívóra papírzsepit teszek, rá az orrszívó, és mehet a játék! Ez a legolcsóbb!

Na, most tényleg mennem kell, puszi mindenkinek, és vigyázzatok a babákra!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Ildi!
Jól vagyunk, persze. Sámuel egyébként, mikor másodszor is visszavittük a dokihoz, beült apával a székbe és vigyorgott a doktorbácsira… Szóval nem rázta meg különösebben az eset. Azóta is jókedvű. Próbálok rá most nagyon odafigyelni, nehogy megint beüsse magát, legalább amíg rendesen begyógyul a sebe, de hát nem foghatom egész nap a kezemben…
Rólad is rég láttam már képet… :wink: Láttam egyáltalán??? Biztos Te is jól nézel ki. 3 gyerekkel pláne. Én ugyanannyi kiló vagyok, mint terhesség előtt, bár sose voltam vékony sajna. A formám azért nem a régi, de nem adom fel. Elkezdtem tornázni (régen is tornáztam), de mellgyulladásom lett 39 fokos lázzal… Majd szépen, óvatosan…
Köszi, hogy írtál a szobatisztaságról! Szeretem nagyon begyűjteni mások tapasztalatait, mielőtt ilyen fontos dolgokban döntést hozunk.
A csúszásgátlós zokni jó ötlet, én 1700-ért láttam, még jó, hogy nem vettük meg. Keresek olcsóbbat.
Van lehetőséged, ahova mennél majd vissza dolgozni, ha a régi munkahalyedre nem vesznek vissza?

Sue!
Akkor írok ide is… :D Úgy látom, teljesen be vagytok konyhásodva…:D Mikor lesz már kész??? Persze a szülinap(ok)ra biztos. Karolina se eszik (unokahúgom). Illetve éjszaka – tejet keksszel. Szerintem agyrém. Én nem aggódnám túl a dolgot, ha nem kezd el fogyni. Persze könnyen beszélek, Sámuelnek jó étvágya van, majdnem mindent szeret, és ráadásul még meg sem látszik rajta…

Timi!
Én értettem a bugyipelus dolgot. Nálunk darabos a kaki, pedig még szopizik is. Nekünk a pisivel volt jó sokáig gondunk, mindenféle fajtájú és méretű pelusból kifolyt.
Éjszakák?
Olyan drága vagy… Hát persze hogy velünk történt az eset. Csak nem másolnék be különben ilyen zöldséget… Nyugi, jól vagyunk! Persze rossz érzés a gyerekem vérét törölgetni a padlóról, de neki se jó, ha elhagyom magam. Könnyen beleéled magad mások helyzetébe, ugye? Jó tulajdonság!

Jubi!
Tényleg kész horror minden ilyen történet. Amit True írt Marciról, az is… Jó, hogy utólag már csak a sztorik maradnak meg…
Ha megszűnik valakinek a munkahelye, akkor csak gyes-t kap?? Az enyém is veszélyben volt, de hála Istennek, megmaradt!
Hol fog dolgozni a férjed? Ügyes, hogy ő készítette a tortát Beni szülinapján!

Anita – Dorkamama!
Továbbra is jók az éjszakák?

Zsuzs!
Jól néztek ki a hintás képen! Mit akarsz tanulni? Nehéz lehet, hogy ennyit vagy egyedül Rékával! Én olyan boldog vagyok, hogy sokat van velünk a férjem…
Honnan lehet tudni, hogy tejérzékny egy gyerek? Kiütéses lesz tőle?

Bea – Tápika!
Sámuel is kinevet, ha rászólok valamiért. Azt is viccnek gondolja, ha a súlyosabb (veszélyesebb) dolgokért a kezére ütök. De azért van némi fejlődés. Azt hiszem, kezdi érteni, miről van szó, ha azt mondom, nem szabad.
Nehéz lehet így, hogy napközben ringatod a picurt, de legalább van rendszeresség az életében, s ez azért pozitív. Már arra gondolok, hogy így nem hagyod, hogy nagyon eltolódjon az alvásidő.

Edi!
Nagyon édesek a szülinapi képek is (és a videó is)! Kétszer ünnepeltétek? Bocs, ha már írtad esetleg, nem emlékszem rá…
Tényleg nagyon fiatal vagyok. :wink: Pont ugyanaz a szám lesz a tortámon fél év múlva, mint Neked! Ha lesz tortám…
Utánam mindig kijön Sámuel a WC-re. A WC-papírt ő is kedveli, csak arról nem tudom sehogyse lebeszélni, hogy a WC-kefe meg a szemetes sokkal érdekesebb lenne…

Dalma!
Mit zenéltél?
Kornél nagyon közvetlen kisfiú! Sámuel is az. Simán odakérezkedik másokhoz (azért akárkinek nem adom oda), aztán mutatja, hogy merre vigyék…

Mamy!
Nagyon szép helyen nyaraltatok. Geszti igazán aranyos, okos kislány! Sámuel is unatkozott egy kicsit itthon, miután hazajöttünk a nagyszülőktől (kényeztetés ezerrel). Aztán hamar rájött, hogy milyen jól el szokott ő lenni egyedül is a játékaival – egy darabig persze. Sámuel is mindenre rámutat. Olyan érdeklődő. Mindig hozza a kiskönyveit is, hogy mondjuk el, mi micsoda. Úgy 80 százalékban el is találja, ha visszakérdezek, az állatokat.

Linda, rég írtál.

Beuka, Te is… Jó a táblázat, amit csináltál, így könnyebb számontartani nekem is, mint újnak a „tagokat” és a gyerkőcöket.

Szia Rifu!
Én is úgy érzem, több gyerekkel biztos nem boldogulnék, de a többgyerekes ismerőseim azt mondják, amikor már megvan a második, harmadik stb. gyerek, akkor egyszerűen lesz rá képessége a szülőnek, hogy szeresse, ellássa, nevelje mindegyiket. Szeretném kipróbálni!

Ági!
Lehetne több önbizalmad… Jól vagytok?

Gf Anita!
Én is Huggies rajongó vagyok. Fantasztikus, hogy már nemsokára a testvérke is meglesz nálatok!

A legjobbakat mindenkinek!
Eszter

Extra hosszú lett...

Kép
Kép
h_eszter

sziasztok!!!

Köszi hogy hiányoltatok!Itt vagyok csak múlt héten kábelszakadás volt,és pár napig azzal szarakodtak a szerelők a villanyoszlopon,meg bent a lakásban is,mindent összejárkáltak :? :roll: de szombatra végül is jó lett a rendszer,de utána meg a babanet nem jött be,ma reggel sem :roll: de most jó!!!!Majd visszaolvasok,de most megyünk a Pennybe.

Katának és Minnának boldog szülinapot!!!!!!!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok.

Mamy
Sokat segített amit leírtál, legalább nem vagyok egyedül. Valóban, az én férjem sem ugrott minden pisszenésre és a kisfiam csak nálam nyúgszik meg. Sajnos az én férjem nem játszik vele túl sokat. Többet vártam tőle, mert van két felnőtt gyereke az előző házasságából. Nekem is van már egy 20 éves fiam. Mégis, olyan érzés, mintha első gyerek lenne. Új házasság, új gyerek, teljesen más problémák. A férjem csak akkor mondja, hogy szeretne még egy gyereket, ha vendégeink vannak. Nekem még sohasem mondta. Amikor rákérdezek, akkor a nehéz gazdasági helyzetről beszél, pedig az már évek óta fennáll. Vállalkozók vagyunk és ha nem dolgozunk, nincs jövedelmünk. Megpróbáltam éjszakánként fordítani, de a napi hajsza után már nem tudok a szövegre úgy koncentrálni mint régen. Ehhez jön még az, hogy ha éjszaka fordítok és sír a baba, a férjem bejön és szól, hogy menjek oda hozzá. Pedig ha összeáll végre a mondat a fejemben idegen nyelven és ebből kizökkentenek, újra kezdhetem az egészet. Igazából az keserít el, hogy a férjem képes megdicsérni, hogy mennyire "helytállok", miközben este elájulok a fáradságtól. Pedig, ha rendszeresen segítene, nem csak akkor, amikor kedve van hozzá, sokkal boldogabbak és persze kipihentebbek lennék. Az a baj, hogy elkezdtem neheztelni rá amiatt, hogy ennyire cserben hagyott és emiatt már a házaséletünk sem a régi... Lehet, hogy nem kellene még egy gyerek, ki tudja merre tart a házasságunk, ha már most nem veszi észre, hogy csak én evezek a csónakban.

True
Reméltem, hogy válaszolsz! Látom, hogy mindig el vagy foglalva, rohansz, ezért külön köszönet, hogy írtál. Megnyugtat, hogy egy új baba születésével biztos nem az fog majd foglalkoztatni, ami most. Valóban, sokminden csak kifogás. Mindig a gyakorlatban mutatkoznak meg a dolgok.

Juborka
Amiket leírtál, azt én is így gondolom. Sajnos. Félek, hogy a házasságomnak ez nem tesz jót. A férjem igazából nem rossz ember, csak talán rossz példát hozott otthonról. (Ha ezt megmondanám neki vérig sértődne.) Egyébként többször próbáltam vele beszélgetni, hogy az nem járja, hogy én este nekiállok vasalni, ő meg nézi a tévét. Nem igaz, hogy nem tud játszani a gyerekkel addig, amig összeturmixolom az ebédjét. Ilyenkor a számítógép mellől rángatom el, mert éppen egy fontos emailt ír valakinek. Ma például majdnem elsírtam magam. Elmentem zuhanyozni, megkértem, hogy figyeljen a kisfiunkra. Hallom, zuhanyozás közben, hogy a gyerek sír az ajtó alatt. Kinézek, látom, hogy a férjem keresztrejtvényt fejt és fel sem néz. Ha ilyenekért szólok, azt mondja, hogy veszekszem vele (szépen szólok) és mindig megsértem. Második házasságban élek, sokkal többet pedálozom, mint az elsőben, nehogy elrontsam. Hát tessék, hiába. Közben néha elsírja magát a férjem, hogy annyira akarta, hogy legyen rendes családja és annyira szeret minket. Jó. Értem. De a szeretet akkor miben nyivánul meg? Nem azt mondom, hogy nem segít. Mert néha kivasal, néha megfőz, néha elmosogat, vagy kitereget. De a "néha" nem elég. Neki jó arra, hogy eldicsekedjen a barátoknak, hogy mennyit vasalt már megint.

Bocsánat, ez off, mert a babáról szinte semmit nem írtam, de nem igazán látok megoldást.

rifu
rifu

Sziasztok!

Rifu: amiket írtál, nem túl jól hangzanak, de ezzel együtt is: én is sokszor elégedetlen vagyok. Az a baj igazából, hogy sajnos, hiába segít egy pasi, az az általános, hogy a nőknek egész nap, megállás nélkül van melójuk, a pasik meg ha segítenek valamit, már az is szép tőlük. Sajnos, ez az általános, és ez ellen nem is tehetünk semmit. Én mostanában néha olyan semmitérőnek érzem magam, nézegettem kicsit az állásajánlatokat, és rájöttem, hogy semmihez sem értek. Nem beszélek nyelveket, nincs fősulim, életemben közalkalmazottként kényelmes kis irodában ültem nulla lóvéért, pedig jövőre muszáj lesz valamit melóznom. Tegnap beszélgettünk erről épp a párommal. Erre ő mondta, hogy a többdiplomás szingliket ha egy napra ideraknának a 3 gyerekkel, meg a háztartással, sírva menekülnének 2 óra után. Ez lehet, hogy igaz, csakhogy ezt senki nem becsülni meg, amit mi csinálunk.Lehet, hogy ez nagyon negatívul hangzik, de több gyerekeet nevelni egyáltalán nem kifizetődő. Ez kizárólag érzelmi döntés. Mert senki nem garantálja, hogy valaki is ezért köszönetet fog neked mondani! Szóval lehet, hogy nem ezeket a sorokat vártad, de sajnos ezekben a dolgokban nagyon sok igazság van. A férjem nekem is régebben nagyon sokat segített, de mostmár annyi plusz feladata van, hogy egyszerűen szinte soha nincs ideje erre. És a plusz dolgok viszont pénzt hoznak, de nem luxus dolgokra, mert az nem érdekel, hanem csak azért, hogy meg tudjunk élni.

Jubi: mennyi villanyszámlát fizettek, hogy naponta megy a mosógép és a mosogatógép is? Mi tavaly vettünk egy 7 kg töltetű mosógépet, mert már untam, hogy volt, hogy naponta többször is be kellett indítani. Ez nagyon jó, mert tényleg sok fér bele, viszont csajok én most jöttem rá, hogy nem szabad telirakni a mosógépet, mindig ideges voltam, hogy hiába az Ariel mosópor, nem szedi ki a foltokat. Erre a múltkor kevesebb ruhát raktam bele, és Biopon mosópor volt most itthon, és hófehérek lettek a ruhák, minden kijött belőlük! :roll: Hát, a jó pap is holtig tanul! :wink: Én a mosogatógépet sem indítom be naponta, a nagyobb lábasokat inkább kézzel elmosom, meg Levi sok kis tálkáját, reszelőjét, stb. De még így is nagyon sok a villanyszámla, sajnos, villanyboylerünk van, és az nagyon eszi. :(

Rizi: jobbulást Veronikának, calcimusc-ot adhatsz neki, de azóta már biztos mondta a dokinéni is!

Bettus: majdnem behaltam a videotokon! KÉsz voltam tőle! :lol:

Edi: a tiéteken is! Eszméletlen édes volt Kata, és ki vagyok akadva, hogy ki az a bunkó, aki képes beszólni :?: :twisted: Te válaszoltad neki, hogy menjen a ...???? Jól megmondtad neki, szerintem nem is tudoott köpni-nyelni, kapja be!

Sue: remélem, mostmár lassan készen lesztek! Várjuk a képeket! A nemevéssel próbálj meg ne foglalkozni, mást úgysem csinálhatsz! Tudod, nekem Hanna ilyen, ő még ráadásul vékony is, de nem tehetek semmit. Néha még sírok is, de úgysem használ semmit. Vannak ilyen gyerekek, akiknek jól hasznosítják a kaját!

Szia Linda, írj már gyorsan valami egyszerű és fincsi kaját a szülinapokra! Én is írok, cseréljünk reciket, mert nálunk is közeleg a nagy nap!

Na sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Írtam 2 kaját, amit én olyankor szoktam készíteni, ha több vendég jön, próbáljátok ki! Hali!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Eszter!

Ne haragudjál, de tényleg azt gondoltam, h ezt bemásoltad valahonnan. De most azért tudatosult bennem, h ilyet azért csak nem..... :oops: Bocsi!! Olyan hihetetlenűl szépen írtad le, h azt hittem, h ez egy színházi dráma. Jól vagytok? Azért mi minden történik velük? Hihetetlen. Egy másodperc alatt képesek magukban kárt tenni. Dórit pl mindig lesni kell, mert mindent a szájába vesz, és életveszély. Ezért soha nem hagyom egyedül, és ahova megyek ott kell, h legyen a lábam alatt. Múltkor voltunk játszótéren, és úgy örültem, h ilyen nagy, mert túrta a homokot, és ott mászott benne. De!!!!! Ott van az a de! Egy másodperc alatt a kavics a szájában volt, és úgy nyúltam be mutatóújjammal, h kiszedjem. Szívinfarktus........, majd ezt elismételte 2*szer. Pedig ott volt előttem, de gyorsabb volt, mint a kezem :wink:

Rifu!

Egy jó tanács, h szerintem ne azért szüljél másodikat, mert csak te szeretnéd :lol: :lol: Azért az már két emberes feladat. Nekem egy gyerekem van, de nekem a férjem nagyon sokat segít. Igazából anyukám van velünk minden nap, mert egy kerületben lakunk, és nagyon közel lakunk egymáshoz. Anyu szokta mondani, h lányom addig szüljél babát amig tudok segíteni. Anyu anno reggel 8ra jött át hozzánk, altatta Dórit, főzött, és nekem csak annyi dolgom volt, h pihenjek.Én nem panaszkodom, mert nagyon jó sorom van. Én mondjuk nem érzem még úgy, h jó lenne ha jönne a második.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Jubi!

Ígértem torta receptet. A receptesbe írtam.

Persze mindenkinek sok szeretettel ajánlom :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Nézegettem a régi képeket.... Kép Hanna 13 hónaposan Kép Levi 11 hónaposan Kép

Tényleg hasonlítanak...

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Lányos anyukák!

Volt már, h nagyon kivolt csípve a puni körül? Meg a popis is nagyon piros, ilyen még nem nagyon volt. Sudocreammal kenem. Mondjuk ha 17.-éig nem múlik el akkor a dr-nőnek úgyis megmutatom.

És a legfontosabb amit még nem írtam, h DÓRI TEGNAP TOTYOGOTT NEKEM. Azért még nem stabilan, mert olyan volt, mint aki berugott, de olyan édesen egyensúlyozott a kezével, h alig bírtam ki nevetés nélkül.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Rifu!

Persze, hogy nem rossz ember a Párod! Az otthonról hozott rossz példát pedig azért kell megváltoztatni, hogy a ti gyereketek már ne ezt lássa, ne ezt vigye magával az ő házasságába. Nagy a tét!! Szerintem őszintén mond el neki amit érzel a gyerekhez való viszonyulásával és a házasságotok állapotával kapcsolatban is. Az ilyen beszélgetések nem mindig kellemesek, de olyan ez, mint amikor kitisztítunk egy sebet – az is fájdalmas -, azért, hogy ne fertőződjön el. Ha mindketten akarjátok – márpedig abból, amit leírtál úgy tűnik, hogy igen – nagyot fordulhat a dolog!! Látod, nekem meg nagyon-nagyon ritkán mondja a Párom, hogy szeret, viszont lépten-nyomon érezteti. Az lenne az igazi, ha mondanák is meg éreztetnék is, vagy telhetetlen vagyok?

True!

Egyáltalán nem vagy értéktelen! Arra pedig mindig van lehetőség, hogy tanulj! Én három évvel ezelőtt kezdtem a fősulit, idén fogok végezni, és lehet csinálni gyerekek mellett is. Ha vége a sulinak, akkor pedig olaszul fogok tanulni. Sohasem késő hivatást váltani! Az anyukám ötven évesen találta meg azt a munkát, amit nagyon szeret és még meg is tud élni belőle.
A villanyszámlánk 8 ezer forint körül van, de mi gázzal fűtünk és azzal melegítjük a vizet is. A mosógépet én is meg szoktam tömni, kipróbálom úgy, ahogy írtad! A mosogatógép szerintem nem fogyaszt olyan nagyon sok áramot, vizet meg kifejezetten spórolok vele, hiszen 12 litert fogyaszt. Kézi mosogatással – én folyóvízben szoktam – tuti, hogy több ment el.
Levi tényleg nagyon hasonlít Hannára, és mindketten az apjukra. Az utolsó képen annyira kis puszilnivaló pofija van Levinek! Tehetnél fel magadról is képet, és akkor azt is méregethetnénk, hogy rád mennyire hasonlítanak

Timi, True!
Megyek megnézem a recepteket.

Timi!
Nekünk is előfordult már, de ha párszor vastagon bekrémezed, elmúlik.

Képzeljétek, tegnap előtt Jazi odajött hozzám a kanapéhoz – csak mászva, ott állt fel – és azt mondta, hogy „kákákákáká…”. Azt hittem, csak gagyog. Amikor csak nem hagyta abba, akkor megszagoltam, és tényleg bekakált! Azt viszont nem hajlandó mondani újabban, hogy anya. Ha próbálom vele ismételtetni, csak mosolyog és puszikat dobál nekem.

Nálunk szörnyű idő van, már reggel megjártuk a sulit/ovit, szakad az eső, az utcánkat csatornázzák, és sártenger az egész. Brrrrr….mikor lesz már végre tavasz???

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi: nálunk 2x ennyi a villanyszámla, de elképzelhető, hogy a villanyboyler fogyaszt ennyit... :cry: Hát nagyon érdemes lenne lecserélni , de mindig ez a költözés dolog... csak már lenne belőle valami.

Milyen furcsa, az ország két szeglete... Nálunk 7ágra süt a nap... Nálunk tegnap volt az,ami nálatok, de ne izgulj, csak reggel, délelőtt már sütött a nap, és azóta is!

Na, itt egy kép rólam is, bár mostanában nagyon nem vagyok elégedett magammal... Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok Csajok!

Betegség,taknyosság van mifelénk,orrszívás még mindig,már két hete,a dokink nem adott semmit,csak egy másik orrcseppet,hogy ne a Nasivint nyomjuk napok óta. Szóval majd adok neki calcimusc-ot,ahogy True javasolta.
Rizi!
Az orrszívásról: Nekünk egy fül-orr gégész mondta,hogy érdemes Stérimar orrsprayt fújni a nóziba az orrszívás előtt picivel,várni majd szívni a dolgokat (azt írják,hatszor lehet fújni vele/nap,de lehet többször is) Van egy nagyon brutális,de hatékony módszer,ami tuti kiszedi a trutyit,ez pedig: az egyik orron befújni a spray-t,a másikon szívni közben. Ha jól emékszem orrtoilette-nek hívják,tényleg rosszul fest,de valóban hatékony és kap levegőt a manó.
H.Timi
Rákospalota tök közel van Újpalotához,egyben is van a kettő...mi a Pólus Centerhez lakunk közel. Jajj popsi ügyben...egyszer volt piros a popsi,én kamilláztam és Bepanthennel kentem,de kértem a dokinénitől ilyen felírós popsikrémet (borzalmas heringszaga volt) meg piros ecsetelőt-ezt végül nem használtuk,de elmúlt a dolog.
Rifu!
Hasonló érzéseim vannak néha,mint neked. Szerintem elkényeztettem a párom,mindig én vagyok a bébivel,ha ő eltölt vele egy délelőttöt,akkor már le kell feküdnie,mert nagyon elfárad,különben is ő dolgozik és fáradt...sokat kell a lelkére beszélnem,hogy igen is meg kell osztanunk a munkát,és bár az a dolgom,hogy itthon legyek a picivel,azért nekem is szükséges a pihenés meg a társam segítsége,hiszen ezért vállaltunk közösen gyereket.
Másodikat nem is mernék vállalni egyelőre,hiszen alig bírok Rékával,de azt mondják többen,hogy megoldódnak a dolgok maguktól. Milyen nyelveket beszélsz? (Én is szoktam fordítani,bár visszaadtam a vállalkózóim,mert sokat kellett fizetni...így mostanában nem nyomom.)
Bettus!
Király a takarítós videó ...szeretném elkérni a bejárónőd telefonszámát :)
Eszter!
Nagyon durva amit írtál...én azt se tudtam volna hová legyek,vészhelyzetben nem tudok higgadtan gondolkodni,pedig kellene!.Kérdezted a tejérzékenységet...Kaptunk Beba tápszert,egy hét után nagyon nagyon ment a hasa,vércsík is volt benne,puffadt lett,hányt (amit amúgy is szokott) meg teli lett kiütéssel-ezért gondolta a dokink,hogy tejallergia,majd egyévesen megvizsgálják,hogy mi a helyzet. Azóta adtam véletlenül tejet tartalmazó bébiételt és szegénykém fosizott tőle...remélem azért kinövi. Ja, tanulás: Azt gondoltam lehúzom az államot és amíg lehet tanulok ingyen. Most intézményi kommunikátornak az ELte-n.Két év felsőfokú szakképzés. Egyébként idén rúgtak ki Jogról (A Pázmányra jártam,de sokat halasztottam,meg variáltam,már nem lehetett húzni többet,így hát megszűnt a jogviszonyom...de azért a már megcsinált vizsgákat tök sajnálom...meg a beleölt pénzt.)
Anita!
Köszi a pelutippet,mi még nem próbáltunk Huggiest,de most elfogyott és veszek is...ja meg Babylove-ot ...valamelyiket kipróbáljuk...A heg a császár után tök fájt a barátnőmnek is,kenegette valamivel,majd megkérdem miféle csodaszer volt.
Sue!
Éheztetni? Micsoda baromság! Hát a védőnők néha mondanak hülyeségeket...a miénknek nincs gyereke sem,csak a szakirodalmat fújja oda vissza,szerintem még az oldalszámot is tudná,ha kérdezném.Épp itt volt,mikor Réka cirkuszolt lila fejjel...azt mondta,fújjak rá és abbamarad Hát fújogathattam -de legalább látta mi van...szóval majd csak eszik a babó,ha meg sokat cicizik az csak jó nem? (Sajna ebben nincs tapasztalatom,mert csak 3 hóig tudtam szopiztatni,aztán vége :cry: ) Gondolom tudják a babák mennyi kell nekik. Vagy jön a fogacska?
Edi!
Annyit röhögtem a tortaevésen! Hogy örült neki a picur!
Ti mikor adtatok először kakaót-csokit neki? Ja a halacskákról majd csinálok képet....
True!
Annyira édes Levi! Olyan puszilnivaló pofija van!

Képzeljétek,tegnap Réka kapaszkodás nélkül felállt,állt néhány másodpercig aztán megijedt és gyorsan leült. viszont,ha fogom a kezét az ágytól tesz felém néhány lépést

Na tök hosszú lett bocsi akinek nem írtam,megyek szívok stb. puszi

Zsuzs

Kép

Kép
santos

True!

Csinos vagy!

Zsuzs

Kép

Kép
santos

sziasztok!!!

Képezt a képet ma készítettem, az én kis beteg gidámról, aki így is elég eleven, szerencsére :)

Jubi: tegnap még délelőtt meg akartam köszönni a gyors válaszodat... de a babanet a mi gépünkön folyamatosan lefagyott (?)
Köszi, tegnap reggel én is rögtön c vitaminnal kezdtem, + kamilla
Védőnő azt mondta, akkor vigyem dokihoz, ha nyűgös és lázas, vagy ha az orrából jövő váladék, zöld vagy sárga....

True: calcimusc? az jo erre is? Még egy ampulla van itthon...

Tegnap este, alvás előtt megtörtént az első orrszívózás. Szegenykém :( de legalább nem szörcsögött éjjel :)

Kedve szerencsére jó!!!!!!!!!

Eszter: minden elismerésem a nyugodtsagodert, és hogy igy tudtad ezt nekunk tálalni... Gyógyulást nálatok!

Még dobok két képet, ha nem baj
KépKép

KépKép
rizibizi

És mindenkinek köszönöm az orsszívos hsz-t!!!!!!!!!!!!!!!!!
rizibizi

Sziasztok!!!

Nalunk nagyon rosz az ido ket napja szakad az eso, mintha megsem akarna mar alni!

Mamy!
Nagyon szep baba Geszti plane ahol a padon ul aval a kis kalappal!
Jazmin is szereti tepkedni a cernat a ruhaibol.

Bettus!
Kitti annyira aranyos ahogy takarit!

Eszter!
Nagyon sajnalom ami veletek tortent!En nem is tudom mit csinaltam volna hirtelen meg belegondolni is rosz!
Jo azert ,hogy nincs semmi sulyosabb baj azert szegenyket jol megkinoztak!

Rifu!
Sajnalom azert, hogy a ferjed igy al hozza a gyereknevelesehez es elhiszem, hogy igy ki vagy
ha minden te rad harul!

A kaja receptek nagyon jok!En is ki probalom oket! :D
True!
A ket kicsi mennyire jol hasonlit egymasra!Es te is nagyon jol nezel ki!De tenyleg!

Timi!
En is jartam mar igy, hogy nagyon ki volt csipve neki kentem nivea kremmel es hamar elmult!

Riz!
Nagyon edes Veronika!Tetszenek a fali rajzok nalatok!

Jubi!
Mivel latom te Debrecen kornyeken laksz kerdezni szeretnek valamit!Mi altalaban nagyobb bevasarlasokat mindig Debrecenben csinalunk most hetvegen ugynez ki vasarnap megyunk at!
Szoval azt szeretnem kerdezni van-e ruhapiac valahol vasarnap?Szeretnek Jazmninnak nezni valami vastagabb cuccokat, elore is koszi!
Sokkal olcsobban megkapunk ott mindent mint nalunk!

Puszi nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad

Sziasztok!
True,
A kép alsó sarkában egy mesebeli kis hercegnő áll? :)
Rizibizi,
Édes a kislányod, és ilyen ügyees, hogy 9 hónaposan így mászkál az ágyában?
Eszter,
Énekeltem egy Big Band-ben, a zongora meg otthoni hobbi.
Szegény Sámuel, biztos nagyon megijedt, mikor felrepedt a kis szája! Kornél amióta mászik mindig történik vele valami "baleset". A múltkor a lenyithatós szekrényajtóba kapaszkodott, és magára rántotta az ajtót, utána elfordulva sírt, nem kaptam fel rögtön, nehogy megijedjen, először megsimogattam a hátát, aztán megláttam a vért a padlón. Akkor felkaptam és rohantam lemosni, de hamar megnyugodott, és elállt a vérzés. Neki a foga felett repedt fel, de csk kis helyen, így nem vittem orvoshoz, hamar begyógyult.
Úgy olvasom, a férfiak általában nem a házimunka tündérek mintaképei, így az enyém sem az. CSak az a baj, hogy neki teljesen természetes, hogy van kaja, van tiszta inge, de mindemellett milyen marha jó nekem hogy nem kell járnom dolgozni, egész nap csak Kornélozok, ő szegény pedig mennyit dolgozik. Játszik Kornéllal 10 percet, aztán azt mondja hadd tanuljon egyedül is játszani a gyerek... Tényleg nálatok a gyerekek szeretnek egyedül játszani? Kornél nagyon szeret elvonulni és pörgetni a babakocsi kerekét, vagy tologatni az autóit, kotorászni a szekrényekben... Sokszor szinte zavarom, ha szólok hozzá. Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?
Az orrszívást megoldom egyedül, csak nehogy meglássa valami gyámügyes, amikor ezt csinálom. :D

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!!

Annyit írtok,és én úgy de úgy le vagyok maradva... :cry: Olvasni is alig van időm,és a konyha sincs még bepakolva,pedig kész van!! :roll:
De azért egy két témához hozzászólok!!
Pistike este még tápszert eszik,de lehet,hogy nem elég már neki,azért ébred,megpróbálok neki más vacsit is adni,mert viszont a tápit még igényli!
Ma voltunk tanácsadáson az új dokinknál,ő nagyon javasolja a bárányhimlő elleni védőoltást! Érvei: A tudomány jelenlegi állása szerint 40 éves korig védettséget ad,és ahányszor találkozik a szervezet a kórokozóval,annyival kinyúlik az ideje a védettségnek! A másik érv,hogy ez egy 2 hetes betegség,és ha éppen anyuka dolgozik,vagy nyaralni készül a család,jól jön,ha be van oltva a gyerek!Ha meg van ez a lehetőség,nyugodtan éljünk vele!!
Pistike jövő hónapban tölti az 1 évet,beoltatom, a vakcina ára:6748ft

Zi! Gyógyulást kívánok Veronikának!! Jesszus,nálatok még fentvan a pelenkázó? :roll: Mi már vagy 3-4 hónapja levettük,mert életveszélyes forgásokat csinált rajta Pistike bébi! :?

Santos!

Mi Káposztásmegyeren lakunk,az sincs messze tőletek! :lol:

Rifu!

Én is 2. házasságomban élek!
Tényleg az ember ilyenkor már sokkal jobban fél,tart tőle,hogy minden oké legyen!4 De nem szabad görcsösen akarni,és mindenáron! Az én férjem nagyon jó apa,viszont ő se egy házitündér!Ezt én már az elejétől tudtam,és így fogadtam el! Viszont szerencsém van,mert éppen ezért,mert ő is beismeri,hogy "lusta" otthon,nem várja el,hogy csilli villi legyen minden,és én is tipp.topp hjázitündérként várjam itthon! Ő is úgy fogad el,és szeret,ahogy vagyok!! Beszéljétek meg ezt a problámát,mert annyit nem ér meg ez a dolog,hogy tönkremenjen a kapcsitok!!

True!
Tök jól nézel ki,mit akarsz!
Rólam mostanában szörnyeteg képek készülnek!!

Timi!!
Mutasd meg a dokinak sürgősen dóri nuniját,ha nem múlik,mert fatinak gombás fertőzése volt,amikor ennyire piros volt ott minden,és Canestennel kellett kezelni!

Mennem kell,mert sírás van...
PuszikaMelódia

Kép
Kép
melódia78

sziasztok,
Nagyon köszönjük a köszöntéseket:-) Még csak a szűk családi köszöntés volt meg, a nagyobb zsúrok e hétvégén lesznek:-)

Sem telefonom nem volt sem netem egy ideje, úgyhogy most fedezem fel újra a nagyvilágot. A mobilom az intenzív nyálkezelés miatt adta meg magát végleg. Mikroszkóp alatt is megnézhettem a szervízben, gyakorlatilag szétmállott. Szóval ne engedjétek rágcsálni...

Hihetetlen mennyi minden történik időközben. Üdv. az újaknak is:-) jó hogy mindig bővülünk.

Anita,
olyan hihetetlen, hogy mindjárt 2 gyerekes anyuka leszel, én egyszem lányommal is néha kissé lefáradt vagyok:-)

True,
hogy bírjátok az apanélküliséget? Annyira megértem amit írtál.. anno én sem értettem, hogy lehet, hogy elmegy a GYEDesek egész napja a gyerekre és háztartásra. Persze akkor hajnaltól éjjelig dolgoztam, max egy tésztát főztem és ha sosem voltam otthon, még a koszt sem láttam... Kicsit néha én is mókuskeréknek érzem, de sztem a gyereknevelés minden nehézségével együtt egyfajta befektetés is. Jó nagy szeretet és időadag befektetés, hogy jó esetben öregkorában az ember tudjon kihez szólni. No és moshasson, főzhessen, takaríthasson, pelenkázhasson - az unokákra:-) :lol: :lol:

Jubi,
mi lett végül az utazással? (Bocs csak nagyvonalakban olvastam eddig vissza..)

Rifu,
Hát, megértem, hogy nem egyszerű. Igazából elgondolkodtattál, hogy az én férjem tulképpen mit is csinál a házasságunkban. Mert hogy soha nem főz, mosogat, tereget az tuti....régen nem így volt és én sem így képzeltem, de most nem zavar.

Chesti, mi van Veletek?

Melódia,
milyen az új lakás? belaktátok?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Timi!

Ahogy Melódia is mondta, lehet, hogy gomba, de akkor az olyan kis foltos. Arra színtelen castellani és canesten kenőcs kell. Ja és ha eltűnik a gomba, utána még 3-4 napig kenni kell, hogy teljesen rendbejöjjön.

True!
Egy szavad sem lehet! Nagyon nőies vagy a képen!!
Most kel a kefíres lángos, már alig várom, hogy együk!

Rizi!
Nagyon jó a falatok, (a miénk is ilyen színű, de én virágokat festettem rá) és ti is szépek vagytok!!

Ági!
Esetleg a zsibi a Vágóhíd utcán? Ott elég sok ruhát is árulnak minden más mellett.

Nálunk még mindig szakad az eső, a fejem meg ciklikusan hasogat...

Kép
Kép
Kép
juborka

Szia Beusa!

De jó, hogy újra itt vagy!! :)
Az utazás elmaradt, viszont január elejétől a párom munkahelyet vált, ami sokkal jobbnak ígérkezik a mostaninál, minden szempontból.
A mobilt Jaza nem rágja, hanem zenét hallgat rajta, miközben ütemesen ringatja magát :D Érdekes, ő nem kap be szinte semmit, előfordul, hogy legoval vagy üveggolyókkal játszik, de megbízható ebből a szempontból.

A házimunka nagyját nálunk is én végzem - hiszen én vagyok többet itthon - viszont a porszívózást és a wc tisztítást mindig a Párom csinálja, és ha van ideje szeret főzni is. Mondta is a múltkor, hogy ő azért szeret a konyhában ténykedni, mert az neki kikapcsolódás, megérti, hogy én nem élvezem annyira, hiszen nekem mindennapos feladat. Ja, és a süti sütésben messze előttem jár :oops: ...de dolgozok rajta, hogy behozzam a lemaradásom :wink:

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Na végre ide tudtam tenni a kufferomat :lol: Közben eszem...Az az igazság hogy délelőttönként hamar elszalad az idő mindenféle dolog miatt,aztán séta kaja majd Laura 2 kor alszik.(nálunk pontos napirend van)Ilyenkor szoktam kint a garázsban alkotni 5-ig(Laura addig alszik :lol: ),a virágos ismerősömnek,mindenszenteki száraz koszorúk díszítését végzem,de ma nincs kedvem,meg olyan rég írtam nektek.Mondjuk a koszorúim,modern ajtódísznek néznek ki,mintsem szomorkás temetődísznek :roll: :lol: na de mindegy ,végül is ez a 21.-ik század :lol: majd dobok egy képet.
A következő a bánatom:Laura pár napja,eddig sosem :!: tök fél minden idegentől aki egy kicsit is tovább nézi mint ahogy Ő azt szeretné,fél perc és bőg!!!!Nem lehet ránézni meg dumálni hozzá mert azzonal sirvafakad :( az usziba az oktatócsajtól is kész volt :? eddig nem volt ilyen,mi lehet a bja?Eljutott a kis agyáig hogy aki nem szimpi attól fél,vagy mi?Vagy jönni akarnak azok a fogak?Mert még egy sincs :roll: Valaki segítene?Nem szeretném ha félne az emberektől,hogyan segíthetném ezt a dolgot?Miért változott meg ez egyik napról a másikra?!

Timi,Laurának is néha olyan piosas a punája,egy Elocom nevű krémet szoktam rákenni,amit régebben írtak fel,attól hamar elmúlik :wink: Kis togyogó,nemsokára fogocskézhat Kittivel :wink:

Tru,nagyon klasszul nézel ki,igaz én nem bírom a pöttyöset,de neked jól áll :wink: A gyerekek is nagyon aranyosak.Próbálok majd én is recit írni,egyenlőre még csak a tortát álmodtam meg hogy milyet sütük Laurának ,október 4.-én.,de töröm a fejem a vendégkaján is :? :wink:

Eszter,remélem már megnyugodtatok és minden okés :wink:

Dalmi,nálunk hála Istennek nem nagyon van baleset.Laura a fiókókat szereti huzigálni és odacsípni vele a kis újjait,de én a gondos,megoldottam a problémát:drága pénzért vettem fiók stoppot,ami szar,mert utána te sem tudod kinyitni :roll: ezért vastag papírt tettem a két fiók közé a konyhába ahol a legtöbbet masírozik,így csak a papírt birizgálja,amit nem tud kihúzni :lol: pesze az is nagyon érdekes :lol: Én férjem is mondja néha hogy de jó nkem itthon:hát jó is,de ő egy napot nem tudna így összehozni szerintem hogy rend is legyen meg kaja is meg séta meg játék a gyerekkel....

Rizi,húú nem kéne már lejjeb tenni azt a kiságyat?Aranyos Veronika :wink:

Edi,nagyon klassz képeket tettél fel :lol: Kata mindig nagyon csinci,otthon milyen rucikba mászik?A tengerpartos kép a legtutibb,az olyan mintha valami sztár lennél és a paprazzók lencsevégrekaptak volna a gyerekeddel :lol:

Beuka,Melódi,Tina,Gesztenye,Krisztina és a többiek mizus??

Bettus,megnézem a videót,ja és Katáét is :!:

Bocsi hogy nem írtam mindenkinek,majd legközelebb.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Pár kép:

Kép
Kép
Kép

ezek turis cuccok,mindegyik 100 ft volt :lol:
Kép

ez pedig két virágdísz,egy bálra készítettem:
Kép

koszorú majd legközelebb,még le kell fotóznom.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Tök kivagyok hideg van a ruhák meg nem száradnak, hanem berohadnak…Utálom ezt. Szerencse Kata ruhákkal nincs gond, de vastagabb felnőtt ruhákkal igen. Mit tesztek a berohadás ellen?

Ma voltam Katával ortopédián, mert a bal térde nagyon ropog, de nem úgy ahogy nekem, hogy leguggolok és recseg, hanem kirándul oldalra és úgy. Szerencse semmi baj nincsen, röntgen is készült, ilyen lazák az ízületei. Oda kell figyelni, nem szabad semmilyen mozgásformát erőltetni. Kontroll 1 év múlva. Más babónak is van ilyen tünete?

Rifu!

Üdv. köztünk! Kiartás! Előttem szólok leírták az én gondolataimat is. Teljesen átérzem a helyzetet. Néha én is mondom többet kellene Gyurinak Katával lennie és mostanában tényleg többet van vele és így tudok netezni, mosogatni egyéb dolgaimat végezni. Bár tisztába tétel, öltözetést nem nagyon vállal, azt mondja együtt csináljuk. Hát be kell fogni őket, finoman rávezetve.

Tina!

Igen az Olimpia volt a neve a hintának. Ma megnéztem a videót amikor fennt ültem :) Azóta kerestem az indán hillámvasútakat, hát…vannak nagyon durva hinták, és én nagyon szívesen felülnék, de hát Amerikába nem jutok el…Disnylandbe viszont elmennék. Most a bécsi Práter van betervezve. Volt vki mostanság? Mennyi a belépő, milyen hinták vannak?

Dalma!

Nekem Kata eljátszik egyedül is. Kiságyban csak puha dolgokat kap, de muszáj betennem rájöttem mostanra, ha boldogulni akarok. Amúgy elvan a szobájában, csak ha nyitva az ajtó akkor meg megy felfedezni a lakást, azt meg nem szeretem.

Zsuzsi!
A C&A-ban tényleg ki lehet fogni nagyon jó áron ruhákat. Én minden héten benézek, és mindig találok frissen kitett darabokat, persze nem vásárolok állandóan :wink:
A szójatápszerhez nem tehetsz vmi ízesítést, mondjuk vmi gyümölcsöt?
Mi nem adtunk még Katának kakaót, csokit. A születésnapján ehetett a tortából amennyit a videón is láthattál, szerencse azóta voltak kakik is :D, nem szándékozom neki csokit adni. Ezért előtte nem eszek már olyasmit, amiből ne adhatnék kostolót, mert nagyon ki tudja nézni az ember szájából ám a falatokat :wink:
Tanulás: első diploma „ingyenes”, második nem. Így nekem tandíjat kellene már fizetnem kemény százezreket, így kilőve…

Mamy!
Gesztike okos és szép kisbaba. Nézelődés a padon kép tetszik, szép kislány lett Gesztike. Miket tud már :)Érdekes ez a cérna kitépés, Gesztike meg is eszi ezeket a szálakat?
Kata ezer meg ezer dolgot kapott, sok ruhát, játékot vettük németben, de nem adtuk oda neki, eltettük Karácsonyra jórészét. Most nem játszik semmivel igazán. Még mindig mindent megrágcsál. Pár játékot elpakoltam, a földön hagytam 1-2őt, most azokkal elvan.
Megható volt a szülinap.

Timi!

Január, február környékén valszeg én is beiratom a bölcsibe, ki tudja mit hoz a jővő. Utána szeretnék nézni mi lenne ha a GYES alatt születne meg Kittike/Dávidka :D akkor mennyit kapnék. Azért nem mindegy. Viszont bölcsibe meg nem szívesen adnám, max. 2,5éves korától. Nehéz ügy.
Azért ne izgulj a nagy nap miatt :wink: Milyen tortát vesztek? Hányan ünneplitek? Keresztelő előtti napon lesz a buli?
Gratula a totyogáshoz!

True!
Igen én is írtam a véleményemet a videó alá…Nem kellett volna a szintükre süllyednem, de nem tudtam megállni, hogy ne írjak…Pár nap múlva meg úgyis leszedjük a videót!
Szép család vagytok!!! Jól nézel ki, csinos vagy szerintem. Hanna, Levi tényleg hasonlít. Levi gödröcskéi az arcán, már most mondom sok csajt levesznek majd a lábukról.

Bettus!
Nagyon tetszett a tortás és takarítós Kitti videó, hát nem semmi. :lol:

Ribizli!

Jobbulást Veronikának. Nagyon aranyos a képeken. Mikor állt fel először? Lemaradtam…

Godf-Anita!

Most én is dillemmázok mi legyen, GYED után szülni vagy ne…Én is utánajárok mennyit kapnék ha jővőre születne meg vagy utána a kistesó. Sajnos a rohadt anyagiak nagyon számítanak :( Kata is imádja a trappista sajtot és ma adtam 3jára pöttyös túró rudit, befalta :D

Linda!

Köszi, de szerencse nem vagyok sztár :) De újra megnéztem és tényleg ahogy a fényképezőgép felé nézek mintha nem akarnám a fotózást és tényleg akkor nem akartam, hogy fotózva legyek.
Kata napközbeni ruhája: h.u. bodí + r.u. poló attól függ mennyire van hideg vagy r.u. body + h.u. felső. Alul harisnya + zokni, vagy naci + zokni. De polárruhát is szoktam ráadni a harisnya és bodíra. Ha majd többet áll akkor szép kislányruhákban lesz (kényelmes puhában) és harisnyában.
Laura nagyon édi bébi. Sárga-rózsaszín ruhácska nagyon csinos. Turis cuccok nagyon jóóóóóókkkkkk és ilyen olcsón nem is hallottam, hogy lehet venni ilyen szépeket. Gratula, ügyi vagy! Ja és a virágkölteményeid sem semmik!

Eszter!

Milyen aranyos vagy, ekkora szülinapi köszöntő…:D
Szájsebészet nem semmi volt….Sámuel hogy van? Duzzanat apadt?
Én szeretnék majd a szülinapomra tortát tüzijátékkal :wink:
Katának egy nap ünnepeltük kétszer. Délben hármasban, délután Gyuri szüleivel, testvére családjával. Lesz még egy alkalom az én családommal, de lehet, hogy ott Kata már állva lesz fényképezve.

Jubi!
Romantikus szerkó :) jó kifejezés, tetszik. A body H&M-es, nagyon tetszik, ez lesz az ünneplős.

Ja nem is írtam Kata intenzív felállásba kezdett, eddig 1-2x mutatta be a tudományát. Ma elmentem fodrászhoz és amíg nem voltam otthon addig Kata a kiságyban is felállt, sőt pár lépést is tett. Leesett a cumija, lehajolt, addig egy kézzel kapaszkodott és felállt. Tök sokáig álldogál. Videón is megörökítettem :wink:

Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Akkor most dobok egy pár képet! A konyhai kupiért bocsi :oops: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Annyi a termés, hogy lehetetlenség visszaolvasni, bocsánat... :oops:

True!
Tényleg nagyon csini vagy! Miért nem vagy megelégedve magaddal??? (na, jó kérdés, ki az aki megvan elégedve magával? :? )
Nagyfiadnak olyan huncut vigyora van. :lol:

Edi!

Sajnos Geszti meg is eszi a cérnákat, ha nem figyelek oda. Már nagyon érti, ha megkérdezem "mi van a szádban?" már fordítja el a fejét, sőt rázza a fejét (mintha "nem"-et mondana), hogy hagyjam békén. Ha sikerül benyúlnom a szájába, akkor azonnal hisztizni kezd, és bosszúból úgy ráharap az ujjamra, hogy remeg közben az erőlködéstől, én meg üvöltök... :? remélem, azért nem nyelt le sok cérnát, mert azért az esetek többségében sikerül kibányásznom a szájából. De ma pl. odaadtam neki a bébifogkefét, hogy rágcsálja amíg tisztába teszem (másképp lehetetlenség), és csak arra lettem figyelmes, hogy tépkedi abból is kifelé a műanyag szálakat! :evil: Hát milyen fogkefék ezek, hogy csak új kijön a szál? Nem tudok neki olyat adni, amit ne enne meg. Valamelyik éjjel mikor megébredt, bementem, ült az ágyban a tök sötétben, és békésen ette a zokniját. Hihetetlen. Abból is kihúzkodta a cérnákat, most "szalad" a vastag szoknija, mint ahogy a nejlonharisnyák szoktak.
Előszeretettel "eszi" még a frottír fürdőlepedőt, és ma elkapta a frottír szobapapucsot a járóka mellett, behúzta magához, és abból is kihúzta a szálakat.
Nem tudom, mit lehet ez ellen tenni, van valakinek valami ötlete? Vagy most már mindig ez lesz, amíg jönnek a fogai, hogy mindent széttép a fogával?
Kata nagyon édes, ezen a képen, kis husi. :wink:
Elég félelmetes, amit a térdéről írtál... remélem nem lesz semmi gond, amikor elkezd sűrűn felállni.

Linda!
Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen szép csokrokat tudsz kreálni!
Laura nem szokta megkóstolni a bevásárlókocsit? És a lelógó láncot? Gesztinek ez a második nagy kedvence (a zoknik és frottír cuccok után).

Timi!
Én rögtön arra gondoltam a piros nunival kapcsolatban, hogy fogzás. Ugyanis nálunk most sajnos ez a "műsor", 4 napja egyfolytában ki van csípődve a popója és nunija Gesztikémnek, és sajnos még Bepanthenünk is elfogyott, tegnap vettem. Akkor némileg helyre is jött a pirosság, azaz elmúlt, de ma délután megint olyat kakilt, hogy pillanatok alatt kicsípte, és fürdésnél nem akart leülni, csimpaszkodott belém, úgy üvöltöt szegénykém, nagyon fájhatott neki. Jó vastagon bekentem BEpanthennel. Ez mindig beválik.

Rizibizi!

Szerintem is lejjebb kéne tenni a kiságyat, nehogy baj legyen! Hihetetlen mutatványokra képesek már ebben a korban!
Mielőbbi gyógyulást Veronikának!
Porszívózásért nem irigyellek, tényleg egy horror tud lenni, mármint a gyerek lefogása és közben a tevékenység elvégzése...

Rifu!
Hát ez tényleg nagyon nehéz téma, amit leírtál. És teljes mértékben megértelek, ahogy már mondtam is. Sajnos tényleg az a helyzet velünk nőkkel, hogy hiába vagyunk hulla fáradtak, mégis minden terhet mi veszünk a vállunkra, mindent mi oldunk meg, háztartást vezetünk, gyereket nevelünk, férjünkkel igyekszünk úgy "bánni" mint régen, hiszen szeretjük, és nem akarjuk hogy azt érezze hogy hanyagolva van, és egy férfi akármilyen jó férj is, mégiscsak férfi, aki soha nem fogja azt érezni, mint mi, Anyák, soha nem fog úgy viszonyulni a gyerekneveléshez ahogy mi szeretnénk, hiába mondjuk hogy "mindent együtt csinálunk" ez sajnos nem igaz, mert a férjünk segítsége kimerül abban, hogy megcsinálja a fürdővizet, vagy megmelegíti a kaját, de egy pelenkázást már nem lehet rábízni. Az én párom is egy tündér, nagyon rendes férj, és jó apa, de CSAK FÉRFI. És ezt most nem negatív értelemben mondom, Isten őrizz, nem akarom a férfiakat ledegradálni ezzel. Hanem azt akartam ezzel hangsúlyozni, hogy másképp látja a dolgokat! Soha nem fogja úgy látni, mint mi, nők! Ez egy örök igazság, és akármennyire is szeretjük a párunkat, ez mindig egy konfliktusforrás lesz minden kapcsolatban. Ez évszázadok, évezredek alatt alakult így. A nők hordanak a vállunkon minden terhet a családban, rajtuk múlik a családi fészek melege. Ezt persze mindannyian tudjuk, csak néha, amikor az ember tényleg összeesik a fáradtságtól már délelőtt 10-kor, olyankor baromi nehéz tolerálni. Szóval megértelek.......

Kép
mamy

Sziasztok!

True:én is gondoltam a szandira,csak attól tartottam,egész napra kényelmetlen és nem tartja a bokáját,de lehet,h felváltva a mamuszával beválik,köszi!A tali jó ötlet. :)

Edi:Sokan mondják,h rám hasonlít,sztem nagyon vegyes.Ha egyszer sikerül véletlenül rólam 1 jó kép,majd felteszem.Látom Kata legyőzte a tortáját. :lol:

Jubi:Boldog szülinapot Beninek!Én is sütnék majd Marcika szülinapjára,de a bizti kedvéért veszek is tortát,mert amatőr vagyok. :) Marcika is huzigálta pár hétig a zokniját,aztán ahogy jött a hideg rákerült a mamusz,azóta zokni biztonságban.

Rifu:Biztosan jó anyuka lehetsz,ha ennyi kétséged van!Én 34 vagyok,szeretnék még egy babát és hasonló kérdések foglalkoztatnak.Az én párom lehet,hogy segítene,de annyit kell dolgoznia,hogy tul.képp olyan,mintha egyedül álló lennék,hát ez sem jó.A kisfia úgy nő föl,hogy alig látja,sztem ezt ő is megkönnyezi néha.Így nem szívesen vágnék most bele mégegyszer.Azért fel a fejjel,kell lenni jó megoldásnak! :)

Santos:Én 73-as vagyok,aug.-ban voltam 34. :(
Nálunk csak fizetős bölcsi van,35-43 ezerig és semmi extra.Ha pesten laknék(5km),járna ingyen bölcsi.Persze lehet,hogy megyünk külföldre,így most nem is tudom mit csináljak?!Lehet,hogy beiratkozunk,max.lemondom.

Dalma:Sztem nyáron egészséges a mezitláb,Marcikám is úgy volt,de most már hideg van,jön a mamusz.Az :evil: -t nem vettem zokon. :lol:

Anita:Én is attól rettegek,ha jönne még egy baba,akkor mennyire fájna,mert most elég érzékeny.Én nagyon meghíztam(106kg),azt mondta a doki,ilyenkor nem lehet szabályosan vágni,varrni,lehet ez volt a baj. :evil:

h_eszti:Nagyon sajnálom a történteket,olyan szívszorítóan írtad le,h meg is könnyeztem,vizuális tipus vagyok,láttam ahogy piheg a válladon.Amióta anya lettem,rettenetesen érzékenyen érint,ha bármi rossz történik egy babával,gondolom ezzel mindenki így van.Sosem gondoltam volna,hogy egyszer így fogok érezni,bevallom,régen nem érdekeltek agyerekek.Nem vagyok érzéketlen,tán csak nem tudtam mit kezdeni velük.Nem is akartam igazán babát,de köszönöm Istennek,hogy nem bízta rám a dolgot!Ők tényleg a legnagyobb boldogságunk!Most a ló másik oldalán vagyok,a legkissebb velük történő rossz miatt sírva fakadok.Bocs a túlzott szentimentalizmusért,de olyan szépen írtad le,hogy ez jött ki belőlem.

Jó éjt,Bea

Kép
tápika73

Ja,nem tudom aktuális-e még a téma-nem olvastam még vissza-de kipróbáltam a babylove-s tápit,bevált,jó sűrű és 1200 Ft.Rizi:Jobbulást Veronikának én még nem orrszívóztam,hát...az erő legyen veled!

Kép
tápika73

SZIASZTOK!

Van már megint termés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

True!

Tök klasszul nézel ki! De tényleg. Azért ami képet feltettél magadról, és ez a kép 2 teljesen más True néz velem farkasszemet. Úgyhogy ne legyél már elégedetlen magaddal.

Santos!

Nagyon ügyi Réka, h már így lépeget. Az az igazság, h amikor elkezdett Dóri lépegetni, mindig, mint egy állat olyan hangot kiadva örültem, és tapsoltam Neki, és persze, h megijedt, és elesett. Nem tudtam magam tartani az örömömet.

Riz!

Hogy viselte Veronika az orrszívózást? Sikerült kiszippantani? Nagyon klafa a tapéta. Vagy nem is tapéta hanem kézzel festett? Kedvenc kis helye az erkély? Dóri mikor kinyitom az erkély ajtót, már a lábam alatt van, és már ül is a kő közepén. Mikor behozom persze már sír is. Ha valamit kitalál……..

Linda!

Nem tudok okosat írni, h mi lehet az oka, h fél mindenkitől. Turis ruhák nagyon jók. Tudod mi mindent vettünk Bettussal amikor voltunk börzén????????????????????????????????? Nem vásároltunk drágán. Volt egy csajszi aki mindent 100 Ft-ért adott, és szinte a fél asztalt megvettük. Nagyoonnnn jó dolgokat vettünk. Utána már csak a 100 Ft-os dolgokat néztünk......De ügyi vagy. Puszilom a pici ügyes kezedet:-) Szép baba Laura, olyan , mint az édesanyja:-)

Edit!

Nálunk nincsen ilyen gond, h Dóri térde ropogna. De olyan nálunk is van, h nem szárad meg a ruha, és bizony undorító szaga lesz utána. Keresztelő 16.-án lesz 10-kor, és utána anyuéknál lesz megünnepelve a nagy nap. 12-en leszünk. Lassan akkor Kata is elfog indulni.

Melódia!

Tökre tetszik a konyhátok. Elhiszem, h mennyire kivagy. Amikor mi is csináltuk a lakást, hát volt vele meló, és azt hittem soha nem lesz kész. De azt szokták mondani: egyszer mindennek vége van!!!!!!! Jó kis dolgot írtam mi?????? Activai bejön Pistikének? Zabbantani lehet, h már Ő is milyen nagy fiú.

Mamy!

Ismerős a szitu, de szerintem már írtam, h detto a helyzet. Dóri is mindent a szájába vesz. Egyszerűen életveszély. Gesztinek ezek a cérnák jönnek be, nincs mese. Dóri szeretné a Tesco kocsinak a láncát a szájába venni, és szinte mindent amit NEM LEHET. Most este történt egy olyan, h majdnem a vér meghűlt bennem. Tegnap a scholl lehúzópengével csináltam a lábamat, és letettem a mosogató alá. Persze szétszedve, és a penge ott volt mellette. Férjem este fürdette, és bevette a szájába magát a lehúzót, és kérdezte tőlem, h a pengét hova tettem????? Erre én: pengééééééttttttttt???????????? Benne volt a fürdővízben, és Dóri azon ült. Hála nem történt semmi, de soha nem szabad egy másodpercre sem levenni róluk a szemünket. Igazad van, h egy anya mindent másképpen csinál, másképpen lát, mint egy apa. Ami nekünk fontos, az nekik jelentéktelen, és soha nem lesznek annyira körültekintőek sem!!!! Szerintem sokkal könnyelműek, mint mi. Számtalanszor volt olyan, h úgy kellett szólnom, h vigyázzzzzzz ám Dórira!!!!!!!!!

Mindenkinek köszönöm a punis hozzászólást!!!!! D vitamint heti hányszor adtok a babáknak? Én heti 3*szor adok egy cseppet. Lehet meg is kérdezem 17.-én Dr-nőtől, h most akkor mi legyen? Ő mondta még nyáron, h elég most így adagolnom.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Mamy,
Anyit nevettem, ahogy elképzeltem, hogy a kismanó ül a kiságyában a sötétben, és békésen eszi a zokniját!!! Biztos bosszantó lehet, de olyan édesen hangzik. Kornél mindig a pelusát zabálja, (olyan mint Charlie Brown a Snoopy-ból), és ma kihúzott egy szálat és rögtön Geszti jutott eszembe! :D
Edi,
Kornélnak a gerince ropog nagyon, szinte ilyesztő ahogy felemelem. Dokinéni azt mondta, hogy normális, ilyen lazák az izületei. Az apjának is ropog mindene.
Üdv,
Dalma

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Dalminha!
Tényleg aranyosan hangzik :wink: és eleinte még nem is bosszantott, de most már ki tudja hányadik zokniját teszi tönkre... :cry: Egyszerűen tehetetlen vagyok, mert zoknit, ruhát ugye muszály rá adni, és nem figyelhetem a nap 24 órájában, hogy megeszi-e? Amikor gyanús a csönd, akkor nézek rá és általában olyankor eszi...
A pelus is a kedvencek között van, a laza szövésű, abból könnyű kihúzni a szálat. Ezek szerint Kornél is rájött az "ízére" :?

Edi!

Ahogy Dalminha is írta, eszembe jutott, Gesztinek is ropog a gerince, amikor felemelem. Sajnos én úgy emelem hogy a hóna alá nyúlok és sutty, emelem. Pedig úgy kéne hogy a feneke alá is nyúljak. Érdekes, Apa pl. így emeli. Azt mondta, félelmetes hogy ropognak a csontjai. Néha én is megrettenek, olyan rossz érzés hallani. Borsózik a hátam, és úgy féltem. De hálistennek semmi gond, piciknél ez még előfordul.

Timi!

Jajjjj ez a penge szitu!!! A hideg is kirázott!!!! Hála Istennek, hogy nem lett semmi baj!!! Hát tényleg figyelni kell őket, nincs mese, ha három szemünk lenne, az is kevés lenne...
D vitaminra (Vigantol) nekem azt mondta a dokinéni még aug-ban, hogy ne adjam tovább, és majd valamikor okt-nov-ben visszatérünk a témára, de lehet hogy már akkor sem kell majd napi 1 csepp. Mondjuk Gesztinek már benőtt a kutacsa, és azt mondta ez azt jelzi hogy jól fejlődik a csontozata, ezért nem kell nekünk most a D vitamin, a nyári időszakban. De ha megyünk októberben, akkor rákérdezek mindenképpen, hogy kell-e a továbbiakban.

Kép
mamy

Sziasztok!

Ilyenkor reggel mindig lopok magamnak 1 órácskát, a kicsik a szobában játszanak, apáék elmentek, így kicsit netezek, mielőtt elkezdődik a nap, persze csak ha hagynak!

Timi! nem tudom elmondani, mit nem szeretek magamon, valahogy olyan puffadt vagyok, pedig már fogytam is, a férjem mondogatja, hogy olyan jól leadtam a kilókat, de akkor is... Én nem látom magamon, amikor Levivel kijöttem a kórházból, ezerszer jobban néztem ki. A szoptatás alatt meghíztam (Hannával is így volt), és utána még kb. fél év volt, mire lefogytam. (Addigra Levivel terhes is lettem :roll: úgyhogy kezdődött minden elölről.) Kilók szerint nincs sok rajtam, csak valahogy rosszul oszlik el, vagy nem tudom... Na mindegy.

Tápika: mi a babylove 3. tápszert használjuk, de az idegeim kivannak vele, az íze tényleg jó, viszont nagyon csomósodik! Mostmár úgy csinálom, hogy a vizet kiöntöm kistálkába, bele a tápi és habverővel szétkeverem, így szétmennek a csomók! :twisted: Nekem szerintem 1-2 hét, és ráállunk a bocitejcire.

Melodi: nagyon szép lett a konyhátok, irigy is vagyok! :oops: Pistike milyen élvezettel tud hamizni, Levi is ilyen! :lol: Mint nagylányos anyukától kérdezem, mert ebben még én is kezdő vagyok: Hanninak amikor pelusoztam, akkor nem volt gond a puncijával, mert szépen óvatosan kitörölgettem, de most fürdéskor nem igazán engedi, hogy belül megmossam, ti hogy csináltátok, amikor még Fati kisebb volt?

Edi: ruhaberohadás ellen szerintem csak a fűtés vagy a levegőn szárítás válik be! Eszméletlen, hogy a távfűtést nem indítják be! Erkélyetek nincs? Még talán az járható út, hogy ahova beteszed a ruhákat, ott kinyitod az ablakot, legalább mikor süt a nap. Ha nem esik, akkor én mindig kint szárítom, észrevettem, ha bent száradnak, alig lehet kivasalni! Nálunk amúgy keményen megy a fűtés, mondjuk itt biztos hidegebb van, nálunk 70 cm vastag falak vannak, ami nagyon jó hőszigetelésű, de ilyenkor mikor lehűl, a napközbeni 15-20 fok már nem tudja felmelegíteni, így néha hidegebb van bent, mint kint. Muszáj fűteni, pedig szívom a fogam miatta, tavaly okt. 7-én kellett először befűteni, mikor bementem a kórházba szülni!

Linda: ne ijedj meg, van egy ilyen fejlődési szakasz, általában a 7-9 hó tájékán szokott jelentkezni, és nagyon fontos állítólag a szocializációban! Idegenkedés, így hívják. Van, amelyik babánál jobban, másnál kevésbé lehet észrevenni. Ha hagysz időt rá, hogy megbarátkozzon, akkor majd szívesen odamegy máshoz is, de az is lehet, hogy aki nem szimpi, ahhoz nem! Majd elmúlik egy idő után. Laura nagyon szép kislány! Szupi cuccokat vettél! Én is holnap megyek a piacra a kedvenc babaturisomhoz, remélem, nincs kifosztva... Ha nagyon rákészülök, akkor nem igazán találok semmit, de nála is lehet ilyen 1-200 Ft-ért kifogni cuccokat.

Jubi! Remélem, a lángos jól sikerült! :wink: Tanulás: sajnos, fősulira nincs pénzünk, pláne nem nyelvtanfolyamra :? Ez a hajó már nekem elúszott, az tuti. Meg én nem is vagyok olyan ügyi, mint te, nekem a kicsik a szellemi energiám nagy részét lekötik. Valahogy nem vagyok ügyes, nem tudom másképp kifejezni. Majd most, szerintem, hogy 1 éves lesz a Levi, változik a helyzet, már most is érzem, hogy kicsit összeszedettebb vagyok, de a tanulás.... Az más téma. Te milyen fősulira jársz?

Zi! a Calcimusc-ot legalább napi 3xfél ampullát kell neki adni, 1 nem elég! Ti is nagyon szépek vagytok, és szerintem Veronika ki van kerekedve! :wink:

Szájbavevés: Levi is mindent, és olyan dolgokat talál, el se tudom képzelni, honnan... Múltkor egy leesett ragtapaszt szedtem ki a szájából fujjjj... Pedig majd minden nap porszívózok! 1 ft-ost, ilyesmit. Nem tudom, honnan szedi őket! A bevásárlókocsi lánca is nagy sláger, de szerintem az minden gyereknek! A popsitörlőkendőket a tieitek nem eszi? Nekem Hanni is imádta szívogatni boáááááá, behányok. Tegnap voltatok eszemben, úgy beszart a Levi, és mindenáron el akart mászni, minden csupa kaka lett :twisted: Picit ráütöttem mérgemben a fenekére, de észre se vette...

Kérdés: online rendeltetek már fotóelőhívást? Milyen méretben kell feltenni? Találtam most egy akciót, www.fotokep.hu, 11 ft darabja, de olyan béna vagyok hozzá... Le kell kicsinyíteni aképeket, hiszen 1 megás képeket nem igazán lehet feltölteni??? Help, help...

Közben már 11x mentem oda a kicsikhez, mert összevesznek a játékokon, most Levit lefektettem, mert már álmos volt, majd még később visszanézek.... sziasztok! még pár kép Kép Ezt a ruhát is turiztam a hercegnőnek Kép Esti hancúr pillanatképei Kép Kép Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem!
Vettem Gesztinek Horvátországban egy "Cokolino" nevű hamit, (de volt Grisolino, Medolino, Frutolino, azaz grízes, mézes, gyümölcsös), na mindegy én csokisat vettem, amiben van gabona is. Azt írja, hogy tejjel kell elkészíteni.
Lassacskán amúgy is szeretném bevezetni a tejet, persze nem tápszer helyett, hanem mellette, először csak fokozatosan mondjuk 1 héten egyszer, aztán sűrűbben.
Mi a véleményetek, vagy aki már adja, hogyan adagoljam, hogyan vezessem be a tejet?
Jubi, tudom te már adod, de nálatok elég hirtelen jött, ha jól emlékszem egyik reggel azt kapott tápszer helyett. Semmi fokozatosság nem volt?
Szóval az érdekelne, hogy lehet-e rögtön adni neki egy adag tejet (pl. ebben a pépben) vagy először inkább inni adjak neki? Vagy hogy csináljam??? Forraljam, vagy csak langyosítsam? Vagy ha mondjuk tejbegrízt csinálnék neki, már lehet?
Előre is köszi.

Kép
mamy

Sziasztok!

Dalminha:
Kornélnak Boldog Névnapot.Aranyos lehet a kis pelusevöd.az én fiamnak a sláger hogy mindennek puszit ad.Már végigcsokolgatta a kiságyat,és az összes játékát.Még a hüttönek is jutott böven.Én persze nem kapok.

Mamy:
Marvin már kb 2 honapja eszik tejbegrizt,és imádja igaz nem olyan sürüre készittem mintha a növérének adnám.Biztosan ette már lánykád a Hipp joéjt papit.Az 6 hostol van és nem gluténmentes.Ha attol nem lett baja ezután sem lesz.A tejtöl meg szerintem ne aggodj hiszen ti is kinderpinqui-rajongok vagytok.. :lol: Gyönyörü a lányod..Tényleg aranyos lehetett ahogy a sötétben zoknit nyámmog..Jo nevettem rajta..

True:
Látom a szabásminta megmaradt.A két kis lurkod szinte egyforma.Jol nézel ki te is.Ez a mindent bekapok megkostolok idöszak nálunk is bejött..A multkor egy ceruzaelemt szopogatott,majd frászt kaptam.na kapott is a lányom tölem,szegény nem tehet rola de elmagyaráztam neki figyeljen oda a dolgaira..Én is épp tegnap vettem Babylove-tápit.Nem vettem észre hogy csomosodik.te hogy szoktad elkészitteni?Simán belerakom a vizet(obudai babaviz) az cumisüvegbe mikroba felmelegittem aztán bele a tápi összerázom és kész..

Linda:
nagyon ügyi vagy..ha esetleg nagyon belemerülsz a tortasütésbe megcsinálhatnád nekünk is elvégre egy napon van.. :lol: Akkor már olyan mindegy 1 vagy 2 ..Nagyon nött a csajszid.

Santos:
Kezet foghatunk .Én is aug-i vagyok és 73-as.Gratula a felálláshoz:

Rizi:
Nagyon szép a falatok ..Veronika nem mászik ki az ágybol?Marvinnak a nyakáig ér a széle de felhuzza magát és a mulkor is majdnem kifordult belölle..A kis ravasz maga alá pakolja a játékokat és rááll..Csini vagy..

Edi:
Milyen jo husiban van Kata. Disneyland:Épp a héten nézegettem az árakat.Meg szerettem volna lepni a családom jövöre egy uttal.De iszonayat árak vannak. 300-ra jött ki egy 4 napos ut négyönknek. :shock: És még nem is költöttünk..

Melodia:
Nagyon szép lett a konyhád..Gondolom örülsz hogy kész.Mikor nekünk csinálták megfogadtam soha többet.aranyossak a képek.Activiát szereti a fiad?Marvin megrázkodva köpi ki..

Mennem kell.felébredt a kisfönök..egyszerüen nem tudok mindenkinek irni..képtelenség.. :oops: De igyekszem..
Szép napot mindenkinek.

Bocsi a hibákért nincs idöm visszajavitgani..
Vendég

Sziasztok!

Edi!
A főisk.és egyetem tényleg nincs ingyen már a kismamáknak-kivétel az első dipl.,csak a felsőfokú szakképzés van ingyen,de gondoltam belevágok,amúgy az alapképzés nekem is egy raklap pénz lenne,sajnos ami érdekel az kb 200 ezer félévenként.
Képzeld,megeszi azt a borzasztó szójacuccot, 180-230 közt,csak el ne kiabáljam...a múltkor banánt tettem hozzá,ki is köpködte az egészet. Tegnap próbáltam csokis szójapuddingot adni neki-ami egyébként tök finom ízű volt-,nagy öklendezés lett a vége és végül felfalt egy tök savanyú őszibarackot,természetesen szigorúan püré formában,mert még megy az öklendezés a daraboktól.
ja és recseg-ropog az egész gyerek,ha felemelem...azt mondják ez nem gáz...

Melódia!Nagyon állat lett a konyhátok,anyukámék most csináltatják az övéket,el tudom képzelni mekkora felfordulás és idegbaj lehetett....
Nagyon helyes yoghurtos Pisti.
Tényleg nincs messze káposztás...akár valamikor,szervezhetnénk egy összefutást,mondjuk Újpesten...az félút... :lol:

Mamy,Dalmi!
Jó nektek,hogy a pici a puha anyagokat kedveli...Réka a fémtárgyakat gyűjti be és rágja őket,láncot, az ágy fém lábát és a nadrágja csatját,nagy kedvenc még a cipőfűző műanyag részének lerágása,valamint az én láncon függő kulcsaim megkaparintása és rágása. (úgy féltem a fogait!) Persze nem lehet zsemlére vagy ilyesmire kiváltani,mert attól meg megy az öklendezés...

Timi!

UUUU ez a penge-story nagyon kemény...
Nálunk tegnapelőtt tört el egy üvegdísz,ami a mesekönyveket támasztotta,hogy el ne dőljenek,nem gondoltam,hogy Réka feláll és eléri a mesekönyveket,de így lett és leverte a díszt is.:

..dísz apró szilánkokra tört...anyuka megnézte gyereket...gyerek ordít...anyuka bőg...könnyektől nem lát üvegszilánkok...gyerek kiságyba rak...szilánkok felporszívóz 15X...felmos...felporszívóz...gyerek ruházat átnéz....felmos...elhuzigál bútorok...talál szilánk...felmos,majd szépen visszatesz baba játszani....fél óra múlva baba kezében nagy üvegszilánkkal nevetgél...anyuka egy kisebb stroke-ot kap és lefejti a gyerek kezét a szilánkról...sérülés nincs...felmos,felporszívóz, elájul.

True!
Szerintem nagyon hasonlít rád Hanna!
Lángos: Egyszer már készítettem ilyen kefíres lángost betettem a maradékot egy olajos zacsiban a hűtőbe,reggelre bemászott a zöldségek közé,úgy megkelt...de tök fincsi egyébként.
na mennem kell pusz

Zsuzs

Kép

Kép
santos

Sziasztok!

Tina!
Köszi szépen, igazad van, végülis Geszti evett már sokszor jóéjtpapit, meg a kindereket is nagyon szereti és semmi baja nem volt eddig semmilyen tejes cucctól. Csak gondoltam, a sima nyers tej azért más, de akkor megnyugodtam. Ma ki is próbáljuk akkor ezt a pépet. Olyan mint a tejpép, csak nem vízzel hanem tejjel kell elkészíteni. Biztos fincsi. De a tejbegrízt is ki fogom próbálni! Hogyan készíted? Teszel bele cukrot? Valamennyi azért csak kell bele, mert különben íztelen.
Köszi szépen a dícséretet... én is le vagyok döbbenve ám, hogy Geszti hogy sikerülhetett ilyen szépre?... :roll: Az utcán egyébként rendszeres hogy megállnak az emberek, mutogatnak rá és összesúgnak hogy "de cuki" meg "jaj de szép" stb. és ez olyan jólesik. A múltkor a Pluszban egy idős néni azt mondta, szó szerint idézem (mert nem felejtem ám el az ilyesmit): "hát már azért érdemes volt ma lejönnöm vásárolni, hogy láthassam Kegyedet" - mármint Gesztit. És mosolygott rá, Geszti meg vissza. Nagyon édes jelenet volt. Horvátországban egy étteremben a fiatal pincér (kb. 25 éves) volt elájulva Gesztitől, ő meg bámulta, nevetett rá, mondtam is hogy édes lányom korán kezded a pasizást. :lol: A pincér akárhányszor odajött mindig hülyült neki, puszikat dobott, aztán tört magyarsággal közölte hogy "nagyon szep". Aranyos volt.

Santos!
Nem mondanám, hogy csak a puha anyagokat szereti Geszti. Ő is megeszi a fémeket, (sajnos), azaz megrágja, a múltkor megkaparintott egy kiskanalat és egyszerűen képtelenség volt elvenni tőle, azonnal kitört a hiszti. Eszi a bevásárlókocsit, a láncot, és általában mindent. Csak a szobájában nincs fém, ezért ott csak a zokniját és a ruháját tudja enni.
Tegnap éjjel betettem neki az ágyába a téli ágyneműgarnitúráját, finom puha kispárna és paplan, (Ikeás), de előtte tüzetesen átnéztem hogy tényleg nincs-e benne gomb vagy ilyesmi. (szerencsére nincs). Amúgy megdöbbentem, milyen jót aludt benne, szerintem baromira élvezi a puha párnát, eddig soha nem aludt párnán.
Tényleg lányok, van aki már párnán altatja a gyerkőcöt?

Kép
mamy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?