Kbeya: hát, mi "vegyes tüzelésűek"vagyunk, de egyelőre lekopogom, de még nem kell plusz folyadékot adnom. Viszont ha kéne, szerintem én akkor is így adnám neki a homeós bogyókat
Szerencsére hamar megszokta a kanalat, és így gyorsan túl is vagyunk rajta, és egy teáskanálnyi vízben is teljesen feloldódik az 5 bogyó összetörve
Oltás: nálunk most volt a meningo, a pneumo meg akkor lesz, ha a gyerekkörzet kap elég oltóanyagot (múlt hónapban a felét kapták a megígértnek, és a hónap közepére az is elfogyott - magyar eü. no comment
)
Dóra: szorítok nagyon!!!!!
Jaj, és képzeljétek, ma megnéztük, milyen a babaúszás
Bemehettünk mi is végignézni, és kicsi "bemelegítős" éneklős-mondókázós masszázzsal kezdődik, azt mi is csináltuk, aztán jön a pancsi. A mostani csoport épp a merülősdit gyakorolta. Tök jó, mert minden gyakorlathoz van valami mondóka vagy dalocska, és az oktató végig ezeket nyomja. Például viszik a babákat körbe-körbe a medencében hason, és van ez a szivacs hurka, ami az úszásoktatáshoz van általában (biztos tudjátok melyik), abból csinál az oktató "kaput", ami alatt átmennek, közben a bújj-bújj, zöldágat éneklik, és aki a végén "bent marad", annak a hátára kell fordulnia, és úgy megy tovább a kör. És úgy csinálja, hogy mindenki sorra kerüljön. Akkor pl. háton úszásnál a süss fel, napot énekli, és egy hatalmas napocska formájú úszógumit tart a babák feje fölé. A végén pedig beborít a medencébe egy nagy csomó műanyag fürdős játékot, és a gyerkőcök tobzódhatnak. Van olyan féléves lurkó, aki már 3 hónapos kora óta jár, és hihetetlen, mennyire ügyes, és mennyire imádja a vizet. Beszélgettem az anyukájával (mert apával úszott), és ő mondta, hogy a kissrác is utált hason lenni, és nagyon sokat fejlesztett rajta az úszás, mert ugye muszáj volt kiemelnie a fejét, különben a vízben lett volna az arca.
A medence is elég kicsi és a csoportok is 4-5 fősek, szóval jut idő rendesen mindenkire.
Az oktató mondta, hogy már Kiskobolddal is el lehet kezdeni a nagy kádban ezeket a gyakorlatokat, meg a merüléshez szoktatást (ezt szerintem apa fogja csinálni, mert olyan vízben kell, mint az oktatáson, és ott kb. 33 fokos a víz, ami pont 10 fokkal van az én komfortzónám alatt
). Az meg úgy működik, hogy egy bögrét teletöltött medencevízzel, és a baba háta mögül indulva elkezdte a fejére önteni, és vitte a bögrét előre, és közben mondta, hogy "merülés".
Szóval nekem nagyon tetszett, főleg az, hogy láttam, mennyire élvezik a kicsik.
Kiskobold tök jól elvolt az ölemben, nem zavartatta magát, sőt a végére bealudt apánál
Úgyhogy márciustól mi is megyünk, már nagyon várom