Új privát üzeneted érkezett!

Kedves november-decemberi Babás Szülők!

Egy nagyon érdekes vizsgálatot ajánlok a figyelmetekbe:

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen Fejlődéslélektani szekcióján lassan egy éve folyik egy korai anya-gyermek illetve apa-gyermek kötődést vizsgáló program, aminek keretein belül többek között arra keressük a választ, hogy miben különbözik az egészséges és időre született csecsemők szüleinek gyermekükről alkotott képe a koraszülöttekkel és a valamilyen fejlődési rizikóval született babaák szüleihez képest. A vizsgálat során a szülők képet kaphatnak arról is, gyermekük milyen szinten áll a szociális, mozgás- és beszédfejlődés terén.

Amennyiben valakinek felkeltette programunk az érdeklődését, kérem írjon egy e-mailt a csecsemogy@gmail.com címre, hogy küldhessek egy részletes tájékoztatót.

Várom a válaszokat!
Mirk Gyöngyi
csecsemogy

Sziasztok csajok!

Apa volt állandóan a gépnél,kénytelen vagyok most írni,már nagyon lemaradtam.

Nagyon édik a babák!!

Szia Kira :)
Szerintem sem gáz,a hízása Olinak.Botikám 2 hét alatt hízott 1.20kg.

Szerintem is kell egy esti rítus a babának.Tudja mi-mi után következik.Mi általában este 7 -kor fürdetjük,de ha késünk Ő már jelzi hangos sírással :) Ahogy Kriszti is írta,még nem tudják az éjjelt a nappaltól megkülömböztetni,nekünk kell segíteni nekik.(Kíránál még nem csináltam,meg is bántam.Nappal aludt éjjel pedig nem)Éjjel tompa fénynél,nem hozzászólva tenni tisztába,max egy-két szót,hogy tudja te vagy az..Én nem keltem fel a Botit éjjel enni,felkelne magától,ha éhes lenne :wink:
azt az elvet vallom,hogy akkor nő,fejlődik a baba,ha alszik.

Mi úgy látszik elkerültük a betegséget :)
Mindenkinek jobbulást :wink:
Vendég

Ti sem tudjátok elolvasni
az írásom jobb felét?Mitől lehet?
Vendég

Sziasztok!

Borcsi: én tudom olvasni. Úgy látom te sem kerültél valami hamar ágyba! :)

Kira: A rituálé nálunk is fontos! Igaz a fürdetés az nálunk attól függ, hogy mikor indul a reggel, mert ha 6-kor akkor 8:30-kor van pancsi, de ha 5-kor akkor 7:30-kor van.Éjszaka már én sem teszem tisztába s hálózsákban alszunk. Mi vettünk egy altatássegítő projektort ( először azt hittem hogy majd csak saját magamat fogom vele szórakoztatni) , de apa nagyon szépen rászoktatta, hogy a kiságyban alszik el ( nappal is) és van egy zene ami az altató zenéje.
Ilyet vettünk: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=37 Nálunk nagyon bevált. Kivétel tegnap.
:?

mi lehetett szerintetek vele? Tegnap dél óta fel volt Kristóf ( 10perces alvások). Enni is néha csak 60-70-t evett. :? De a kezét tömte egész nap a szájába, és folyt a nyála. ez lehet hogy a foga miatt van? Nem korai még?
A szelek is szépen távoztak tőle, de attól máskor tud aludni. :? :?
ja és tegnap éjfélkor sikerült letenni őt! Máskor már 8-9kor ágyban vagyunk!

Végre egy szabadnap: megyek a testvéremmel menyasszonyi ruhát venni és apa lesz itthon a kismanóval!

De mennem is kell, mert szólnak

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok !

Beya
így 2 hónap fele, már jöhet egy fejlődési ugrás, amikor átalakul egy kicsit a napirend az evés, az alvás, akármi...
Tudom, mire mi is beálltunk végre valamire a gyerekekkel, akkor kezdődött minden elölről...
nem beszélve erről a vacak időről ami most van... ez is bekavarhat ám

az alvás az amúgy is egy nehéz dolog, mert meg kell tanulniuk, hogy itt kint van nappal és éjszaka... de ahogy csináljátok az jó, én is mindig sötétben szopiztattam a két gyerkőcöt éjjel/hajnalban, peluscsere csak akkor volt, ha kaki jött evés közben és azt is minimális fénynél, csendben, aztán alvás tovább
majd belejönnek, az első 3 hónapban elég sok mindent kell megszokniuk/tanulniuk

NA, Máténál az oviban tegnap majdnem a fél csoport hiányzott... meg egy lány belázasodott napközben, úgyhogy én kivettem a drágámat, mert most már nem kéne itthonra semmi betegség...
most leszek csak zombie :) két rosszcsonttal és egy pocakkal itthon, az esős időben :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Borcsi

egymás mellé csúszott a két vonalzód ezért széles lett a szöveg, azért megy így ki az írásod
de lehet olvasni azért :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Borcsi: nálam teljesen jól olvasható. Állítólag azon is múlik, milyen böngészőt használsz. Én jelenleg Operát, de a Firefox-on is jól ment.

Bea: Saci ugyanezt csinálta :cry: már teljesen kész voltam estére, mert nem hagyta, hogy telenője magát a cickó tejjel :( aztán (friss) evés nélkül aludt el, és 4,5 órát aludt egyhuzamban :D De valami baja lehetett, az biztos.

Hú, Dóra, elérte az ovit a járvány? Nálunk még teljes csoport van :roll: pedig állítólag itt, Pest megyében a legerősebb a járvány :roll: remélem, kis falumat elkerüli.
Jól tetted, hogy kivetted Mátét, nem lenne jó, ha elkapnád. Nincsenek jobban el ketten? Nálam akkor van őrület, ha csak egy gyerek van itthon. Ketten elnyesztetik egymást :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Dóra: Nekünk eddig nem volt gond az alvással mert pancsi után evés egy kis "játék" és alvás. Tehát kb. 8-9 de legkésőbb 10 órakkor már alszik. És reggelig ( 5--7ig) szokott aludni. DE tegnap előtt nem sikerült hanem csak 12 körül igaz utána reggel 7:30-ig aludt! Szerencsére. De emiatt meg hogy tegnap kimaradt a "reggeli" és csak 5* evett ezért ma éjszaka fel kelt. De remélem minnél hamarabb visszaáll.
Inkább legyél " zombi" mint beteg! :D :D Neked már nem kéne, főleg kitudja hogy most milyen influenza van ?? :? :?

Tegnap előtt mi is elkezdtük a hapcit, köhögést meg az orrából elég sokszor hapcizott ki . De ki szívatni még nem kellett. :? Remélem nem is kell majd. Vettem orrsprayt igaz még nem mertem használni meg adtam neki ossci..-t és el is múlt neki! :wink: Csak ez maradjon is így!

Kép

Kép
kbeya

Csöre: lehet hogy van valami a levegőben , meg ez a sz*r időjárás miatt is lehet hogy ilyenek.

Elakartunk menni ma sétálni, de nem fog összejönni, mert nagyon-nagy köd van! Még jó hogy mára 6fokot mondtak észak-keletre!! :? :twisted: :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok !

Na megvolt reggel a vérvétel, az első NST és a strepto B szűréshez a kenetet is levette a szülésznőnk.
Jó alaposan megcsapolták a vérem, néznek mindent, cukrot is, meg nálam ugye a vasat, mert Zsófinál avval volt gond.
Az NST jól ment, bár az elején magas volt Enikő pulzusa, de mondta Ilona, ez lehet a vérvételtől - stressz, érzi a gyerek is ám. Utána aztán normális lett az érték és szépen mocorgott is.
Hát a keményedéseim, jól éreztem, nem rosszak - 77 %-os, haladunk a szülés felé :)
Azt mondta Ilona szép kerek lettem és az arcomon is látszik már, hogy jön a vége :)
Szerinte jövő csütörtök még Doki, utána pénteken megyek hozzá NST-re és utána szülünk :)) Az a jövő hétvége jó is lenne nekem, vagy pénteken már ott maradni :)
Nappalos lesz 7-19ig, ráérünk késő du menni, ha Apa hazaért...

Amúgy két napja esténként vacakul voltam, ugrált a vérnyomásom, dagadt a lábam és keményedtem össze vissza, szédültem néha. Ilona mondta 2 napja teltház van a szülészeten, front van, nem csoda hogy én is vacakul voltam....

Gondolom a babák is, gyerekek is ezért nyűgösebbek...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: örülök, hogy haladtok előre :)
77-es fájás? Az már szép :) Nekem a szülőszobán 10-20-as volt :shock: igaz, mondta is a szülésznő, hogy ritka gyenge :roll:
Igen, érzem a frontot :? Saci nagyon jó barométer :? :D mára 14-16 fokot mondanak. Ha holnapra is marad, elmegyek megméretni Sackót :D

Csöre
csöre74

Úgy látom mindenki babázik, mert nagyon eltűntetek! :)

Csöre: én is frontos vagyok így ma majd szét szakadt a fejem! 14-16fok??? :? :? És hol? Mert nálunk egész nap köd volt és szar idő. 3-5körül kezdett jó idő lenni de akkor meg már sötétedett!

Dóra: szép fájások!! :wink: :wink: Ez a front biztos hogy beindítja sok kismamánál a szülést.

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!
Na ezt a fájás erősséget nézzétek meg! Direkt lefényképeztük!!

Kép

:lol: :lol: :lol: Vicces, mi??? Na ezért is lettem császáros!

Nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne csinálni? Éjszaka olyan szinten üvölt a fiam a pocakja miatt, hogy az egész falu zeng. Idáig jó volt az Infacol, de már nem használ. Vettünk Espumisan cseppet, de annak az adagolása körül, nagy mizéria van. Egyesek szerint napi 25 csepp, mások szerint meg minden kajcsinál 25 csepp... :?
Nincs valami jó tippetek mit adhatnék Neki???

Kép
kira76

Bea: itt olyan 12 fok körül volt, és ragyogó napsütés :) kint is voltunk jó sokat :D
Ja, volt babázás ezerrel, leszakad a derekam :? egész nap ölbebabik voltunk :? pedig ma még nyugis :roll:

Kira: próbáltad már, hogy egy napig semmit sem adsz? Hátha kicsit megnyugszik a gyomra-belecskéi, és jobban lesz :roll: aztán, ha mégsem, jöhet a további tortúra. Az espumisan témához nem tudok hozzászólni. Még az édeskömény és a mecsek baby teákat szokták javasolni.... ha megissza.
1-es fájás? :shock: Nem semmi :lol:

Csöre
csöre74

Köszi lányok, én is örülök, hogy haladunk szépen, már szeretném a kezemben tartani a kis csöppemet :)
Nekem ma akkor volt 10es fájásom, amikor semmit nem csinált a hasam :)

Front: Zsófi ma az átlagnál is hisztisebb, mindenért sír, hisztizik... katasztrófa... :(

Beya
remélem elmúlt már a fejfájásod

Kyra
homeopátiás szerekkel nem próbálkozol ?
http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteMateriaMedica&category_id=230

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Ja, képzeljétek a kórházban a szülőszobán a számítógépen mit látok mikor bementem a vérvételre ?
A szülésznők a Babanetet olvasgatták ép, a fórumot :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Gyors bekukk!

Mégsem, apa segítségért kiált, bekakált Kristóf és nem kicsit... :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Nem igazán működik a netünk...
Látom, mindenkinél hasonló a helyzet, mint nálunk. két napja nem lehet letenni a Csöppet, délelőtt alszik, délután cipelni kell, este cipelni kell és üvölt, amíg ki nem dől (éjfél felé) Őrület.

Képzeljétek, pár napja tejpöttyös lett az arca, olyan, amilyet ti is tárgyaltatok itt (amikor a Sudocrem nyert) Aztán egyszer csak irdatlan ronda lett, vörös és száraz az arca egész felületén. Felhívtam a védőnőt, aki beugrott és letiltott a tejről és minden tejtermékről (még a spenótról is, mert az is tejjel készül). Remélem, a diéta működik. A dokival is beszéltem, ő is egyetért, és pár nap múlva látni akarja... Mindig van valami új, ilyen az első kettővel nem volt.

D.
edede

Kira: én is a homeósbogyót ajánlom nálunk az vált be.

Csör: 12fok? napsütés?? Olyan időben én is sétáltam volna! Majd talán ma. Egy kicsit biztatóbb ahogy most kinézek az ablakon. Igaz most is köd van, de tegnap délelőtt 11 körül nézett így ki az idő. :? :? Hátha ma már összejön! :wink:

Dóra: Jó szülésznők!! :wink: :wink:

Gabi: apa nálunk is ordít ha nagy kaki van! :)

Edede: Ezt érdekesnek tartom! a pöttyök után mi is így néztünk ki de nekem nem mondott semmit se a védőnő sem a doki! :? És elmúltak! Anyumnak volt egy gyógyszertári arckréme és azzal kente be (gyógyszerész javaslatára) az hatott meg a gyógyszertári popsikrém.

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Bea: ti itt laktok a "szomszédban"....szerencsére mi tegnap ki tudtunk menni :) mert a nagyja köd felszállt, dél körül még egy kis napsütésünk is volt.
De rám is fért, azt hittem már bedilizek itthon :? unom a sok esőt.

Dóra:már nagyon szorítok neked :D itt van lassan a te időd is :wink:
(biztos olvasgatták a szülésznők, hogy milyen véleményeket írnak a kismamák a kórházról :lol: )

Edede-Dóra: nem szeretnélek ijesztgetni, de ha leállítottak a tejről, lehet, hogy ekcémára gondolnak? Amire még oda lehet figyelni: csakis a gyógyszertári babaápoló szereket használni, ha esetleg ezektől eltértetek :roll:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kira:Próbáltad,hogy meleg pelust teszel a pocijára?A meleg görcsoldó :wink:

Olyan isteni jó idő van még mindig :D
Botond dél óta kinnt alszik,Kírával hintáztunk,homokoztunk a kertben.Nagyon élvezte a kinti játékot :D

Bárcsak jönne már a tavasz!!
Alig fűtünk és mégis sok a gáz számla!!
Vendég

Dojika!
Már nézegettem én is ezt a homeopátiás bogyókat, de ott elakadtam, hogy óránként kell beadni. Azt hogy csináljam? Alszik... :) És hogy kell beadni egy 4 hetes csecsemőnek? Fel lehet oldani?? Te melyiket használtad? Kipróbálnám szivesen, mert amúgy tudom, hogy jó dolog ez, mert magamnak használtam már pl. alvás...
Borcsi!
Igen próbáltam pont tegnap. De nem használt. Nagyon bízom benne, hogy hamar ki fogja nőni ezt a hasfájósdit, mert zombi vagyok már. Persze éjel sír a legjobban. :(
Csöre!
Lehet tényleg kipróbálom, hogy nem adok semmit Neki. Lehet, hogy már túl sok volt a kis pocakjának. Reggeltől estig pukizik. És akkor sír igazán, mikor durrogtat. :( Adtam Neki az édesköményt, de most nem adom, mert azt gondoltam, hogy sok egyszerre a tea is meg az Infacol.
Hú de nem egyszerű...

Kép
kira76

Sziasztok!

Na végre sikerült egy kicsit ideülnöm! :?
Bocs,hogy nem olvasok vissza részletesen,de elég kevés időm van :oops:

Szerencsére Jázmin keze nincs eltörve,csak zúzódása lett!
Bencével tegnap voltunk súlymérésen.Megint hízott 10 nap alatt 50 dekát :D Most 6kg 50 deka :D Ezt sajnos a derekam már meg is érzi :? Ma a csípő uhun voltunk.A bal oldali csípője egy kicsit kötött,ezért hordania kell a terpeszbetétet :?
Jövőhéten vese uh,és neurológia.Kész vagyok ettől a sok rohangálástól!

Remélem mindenki jól van!Megpróbálok többet itt lenni,mert már teljesen elvesztettem a "fonalat" veletek kapcsolatban :oops: :D

Kép
tünde733

Hú, Tünde, Bence pont 2 kg-al nehezebb, mint Saci :D mi ma mázsáltunk. Ne is mondd a derekad :? enyém is leszakad :?
Örülök, hogy nem annyia komoly Jázmin sérülése :)

Bea: remélem, odaért a jó idő :) itt ma vagy 16-18 fok, és ragyogó napsütés egész nap :D voltunk is kint, ma szerencsére aludt :D

Edede-Dóra: ha szoptatás alatti tejallergia, még jó, hogy most kiderült, elég komolyan lemaradhatott volna a pici a fejlődésben, ha nem derül ki. Ha diétázol, nem lesz gond vele később :wink:

Dojika-Dóra: jó ez a szülésznős sztori :) egyébként orvosok is olvassák, egyik dokim írt is be :wink:

Csöre
csöre74

Dórák! Boldog névnapot! :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Kira - fel lehet oldani a homeobogyókat, én úgy szoktam, hogy egy felespohárba gyakorlatilag egy cseppnyi forralt vizet öntök (minél kevesebbet, mert ha túl sok, Csöppem kiereszti a szája szélén) és beledobom a bogyót jóelőre és otthagyom (ez a lényeg - az elsőnél még halálra bosszantottam magam, hogy nem oldódik) 20 perc alatt biztosan eltűnik,akkor megitatom vele. Egyébként vannak ilyen aranyos szabályok, hogy fémkanalat nem szabad használni, mikró mellé nem szabad tenni, mert " a szer energiaszinten hat" és ezt a fent említett dolgok tönkreteszik :shock: Ezt a dumát szerintem direkt a szkeptikusoknak találták ki. De hat ez a lényeg, mindegy, hogyan.

Kriszta - sajna tényleg ekcémára hasonlít. Zsírozom, nagyon remélem, elmúlik. Már nem összefüggő a folt, de még mindig nagyon ronda.

Fantasztikus idő volt ma, nagyot sétáltunk. Nem adtam rá overállt, csak egy thermo kétrészest, így hason tudott aludni végig (minden riogatás ellenére csak úgy hajlandó), jól betakartam és hosszasan tologattam. Én nagyon élveztem, Csöpp pedig azóta is alszik.
edede

Kimaradt két szó. Helyesen: "De hát működik és ez a lényeg". Mármint a homeopátia. Nem tudom hogyan sikerült eltüntetnem.
edede

Csöre - Köszi a köszöntést!
Hétfőn kikérdezem a dokit, hogy mi is ez. A védőnő azt mondta, hogy ez még nem jelenti azt, hogy allergiás lesz a tejre, csak még pici és nem tud a tehéntej fehérjével (ami átjut az anyatejbe) mit kezdeni, és hogy majd később érdemes minél később bevezetni a tejtermékeket. A családunk nagy tejivó, remélem, nem lesz a tejjel semmi gond.
Megkérdeztem a szoptatás alatti édesítőszer fogyasztást is, azt mondta, jobb nem. Nem vagyok nagy édeske párti, de annyi levet kell most meginni, hogy a tea már csak édesítve megy, és az utóbbi időben rengeteg cukrot fogyasztottam emiatt. Megpróbálom a mézet, de lassan tényleg ipari mennyiség fogy.
edede

Boldog névnapot a Dóráinknak! :D

Most alvás van, úgyhogy nincs kakariadó :lol:

Akkorát sikerült ma sétálnunk, mert én szőke, eltévedtem :oops: :lol: . Kb. fél éve lakunk itt, és nincs nagy helyismeretem, sok a kacskaringós földút és hát amúgy sem a tájékozódóképességemről vagyok híres. Ráadásul sikerült bemennünk egy olyan utcába, hogy az egyik ház előtt állt két rendőrautó, a kapu előtt meg géppisztolyos rendőrök vigyáztak valamit. Kb. 100-zal toltam el előttük a babakocsit.

Fájások: nálunk apa kezelte az NST-t (egy fél nap alatt jól kigyúrta magát belőle, úgyhogy a hajrában már nagyon profi volt :D), és csak azt tudom, hogy a görbe leszaladt a papírról, úgyhogy nem lehetett mérni, de akkor már kb. 3 órája ment belém az oxitocin.

Homeos bogyó: anyukámtól van laboratóriumi mozsarunk, és annak a törőjével szoktam elmorzsolni egy kanálban, és ráöntöm a vizet és fogpiszkálóval elkeverem, így tök gyorsan oldódik :D
Ja, és mindig fémkanállal adom, de ettől függetlenül hat :D

Hasfájásra jó lehet még a cseresznyemag párna (dm-ben asszem, lehet kapni), meg én masszírozni szoktam vagy bicikliztetni a lábait.
Infacolról azt hallottam, hogy ha túl sokáig adja az ember, akkor visszafelé is elsülhet a hatása, mert plusz gázokat csinál :? Múltkor megnéztem, és az Espumisan meg tök ugyanaz, mint az Infacol tök ugyanolyan hígításban, csak banánízű.

Csöre: 16-18 fok? Irigy vagyok :P

Tünde: szép nagy baba Bence, és tök jó, hogy Jázminnak nincs komolyabb baja :)

Kép

Kép
gabilany79

Boldog névnapot DÓRÁK!!!!!!!44 :oops: [/img][/url]
Vendég

Sziasztok!

Kira: Én nem adom óránként, Amíg gyakori volt a hasfájás naponta 1* vagy 2* 5golyó. Én mecsek baby teában adtam neki oda. Ha felmelegíted úgyis feloldódik benne gyorsan, de szobahőmésékletűben is felolvad. Ha egy kicsit kör-körösen mozgatod a cumisüvegben akkor kb. 1-2 perc alatt feloldódik benne. Ezt most jól leírtam, de remélem érthető. :lol: :oops:
Utána már csak akkor adtam amikor fájt neki és egy fél óra múlva hatott is. Most már nem is tudom mikor adtam neki utoljára, de van itthon a biztonság kedvéért! :)
Én a lychopodiumot használtam, de amit Dóra írt web címet azon megtalálod ami nektek jó lenne.

Kriszta. Én sajnos nem jutottam ki tegnap, pedig tényleg majdnem a szomszédban vagy! :) Ma sem jutottunk sajnos ki csak a kocsiig,
mert mentünk a mamihoz!

Csöre: A jó idő fogjuk rá hogy ideért csak mi nem jutottunk ki.

Tünde: Szép kis súly! :) Nem csodálom hogy megérzed! Én ezt az 5,6kg-t megérzem! :? :?

Kép

Kép
kbeya

Kira: Azt elfelejtettem, hogy én max. 10-20ml-ben oldom fel amit biztos, hogy megiszik.

Ja és BOLDOG NÉVNAPOT A DÓRÁINKNAK!!!!!

Kép

Kép
kbeya

Én meg egy teáskanálnyi vízben adom neki. :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: Ti amúgy is anyatejesek vagytok és gondolom Kristófod nem nagyon igényel plusz folyadékot. De ha jól olvastam Kira is tápszeres és sajnos már mi is és azóta Kristóf is több plusz folyadékot kér és én azért teszem ennyibe. :?
Nektek elég a teáskanálnyi plusz! :lol: :lol: Vagy iszik még Kristóf többet is?

Süt a nap végre!! Mehetünk sétálni!!! :lol: :lol: :lol: igaz csak elsétálunk anyumékhoz ,mert jönnek ma babalátogatóba rokonok. :? :? Remélem senki nem beteg közöttük!

Kérdésem lenne: Ha most 3 hósan megkapjuk a pneumo... elleni oltást akkor s meningococcust lehet 4 hósan vagy azt is adassam be most. Vagy arra akkor ad receptet a doki,mert ha jól tudom akkor azt nekem kell kiváltanom! :? :?

Így reggel nehezen megy a fogalmazás! :oops: :oops: Megyek is inkább megiszok még egy kávét!

Szép napsütéses napot mindenkinek!!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok !

Nagyon köszönöm a kedves köszöntéseket !

Hát, úgy tűnt Enikő meg akar lepni ebből az alkalomból :shock:

A szép időre tekintettel lementünk az udvarra, meg boltba a tesókkal. Jó másfél órát voltunk kint. Mikor megjöttünk, elkezdett fájni a derekam, nem bírtam rendesen menni, kicsi apró görcseim voltak. És némileg erősebb "folyás" is lett.
Apát hazarendeltem, mert nem múlt, Apukám idejött babysittelni és hívtam az orvost, menjünk be megnéz az ügyeletes - ha helyzet van jön ő is...
Na a fájásokon látszott, hogy nem erősek annyira, Enikő még elég magasan fekszik - viszont a hétfői 3100ról 2110-ra váltott a méhszáj...
Vaklárma volt, illetve a vásárlás lehet betett nekem...
Hazajöttünk, de a keresztcsontomtól lefele továbbra is fáj, sugároz kifele a lábamba és alig tudok mozogni... Ja és a vizsgálatnak "köszönhetően" kicsi véres nyák távozott, lehet a nyákdugómnak annyi...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: holnaptól már "hivatalosan" is jöhet Enikő 8) szerintem ez csak jó előjel :D

Bea: ha jól emlékszem a pneumococcus elleni oltásra is azt mondta a doktornéni, hogy kapjuk majd 2-3-4 hónaposan (a Di-Per-Te +HIB oltásokkal egyidőben), meg 1 éves kora után mégegyszer...bár nem akarok hülyeséget beszélni... megpróbálom megnézni valahol...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

meg is van:

"A pneumococcus oltást 2 hónapos kortól lehet először adni. A csecsemők és 6 hónapnál fiatalabb kisgyerekek 3 oltást kapnak 1-1 hónapos kihagyással, majd egy negyedik oltást két éves korban. A 7-11 hónapos gyerekek két oltást kapnak 1 hónapos kihagyással, majd a harmadik oltást két éves korban. A 12-23 hónapos gyerekek 2 oltást kapnak legalább 2 hónapos kihagyással. 2-5 éves gyerekek számára egyszeri oltás elegendő.

Az elfogadott oltási ajánlás a következő: egy-egy oltás a 3., 4., 5. hónapban, majd 2 éves korban egy emlékeztető oltás. A pneumococcus védőoltás egy időben adható az egyéb naptári alapoltásokkal. A gyermeke számára legmegfelelőbb eljárásról kérdezze orvosát."

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Kriszta: köszönöm szépen a segítséget!

Ma 2*1 órát sétáltunk, mert végre sütött a nap és nagyon meleg volt! :)

Dóra: Már tényleg nincs sok hátra! :) Majd ha már több napra eltűnsz tudni fogjuk hogy miért!! :) De azért remélem hogy még 1 hétig bírjátok! :)

Megyek mert fürcsi lesz csak még előtte ki kell teregetnem!

Kép

Kép
kbeya

Kbeya: hát, mi "vegyes tüzelésűek"vagyunk, de egyelőre lekopogom, de még nem kell plusz folyadékot adnom. Viszont ha kéne, szerintem én akkor is így adnám neki a homeós bogyókat :roll: Szerencsére hamar megszokta a kanalat, és így gyorsan túl is vagyunk rajta, és egy teáskanálnyi vízben is teljesen feloldódik az 5 bogyó összetörve :)

Oltás: nálunk most volt a meningo, a pneumo meg akkor lesz, ha a gyerekkörzet kap elég oltóanyagot (múlt hónapban a felét kapták a megígértnek, és a hónap közepére az is elfogyott - magyar eü. no comment :evil: :evil: )

Dóra: szorítok nagyon!!!!!

Jaj, és képzeljétek, ma megnéztük, milyen a babaúszás :)
Bemehettünk mi is végignézni, és kicsi "bemelegítős" éneklős-mondókázós masszázzsal kezdődik, azt mi is csináltuk, aztán jön a pancsi. A mostani csoport épp a merülősdit gyakorolta. Tök jó, mert minden gyakorlathoz van valami mondóka vagy dalocska, és az oktató végig ezeket nyomja. Például viszik a babákat körbe-körbe a medencében hason, és van ez a szivacs hurka, ami az úszásoktatáshoz van általában (biztos tudjátok melyik), abból csinál az oktató "kaput", ami alatt átmennek, közben a bújj-bújj, zöldágat éneklik, és aki a végén "bent marad", annak a hátára kell fordulnia, és úgy megy tovább a kör. És úgy csinálja, hogy mindenki sorra kerüljön. Akkor pl. háton úszásnál a süss fel, napot énekli, és egy hatalmas napocska formájú úszógumit tart a babák feje fölé. A végén pedig beborít a medencébe egy nagy csomó műanyag fürdős játékot, és a gyerkőcök tobzódhatnak. Van olyan féléves lurkó, aki már 3 hónapos kora óta jár, és hihetetlen, mennyire ügyes, és mennyire imádja a vizet. Beszélgettem az anyukájával (mert apával úszott), és ő mondta, hogy a kissrác is utált hason lenni, és nagyon sokat fejlesztett rajta az úszás, mert ugye muszáj volt kiemelnie a fejét, különben a vízben lett volna az arca.
A medence is elég kicsi és a csoportok is 4-5 fősek, szóval jut idő rendesen mindenkire.
Az oktató mondta, hogy már Kiskobolddal is el lehet kezdeni a nagy kádban ezeket a gyakorlatokat, meg a merüléshez szoktatást (ezt szerintem apa fogja csinálni, mert olyan vízben kell, mint az oktatáson, és ott kb. 33 fokos a víz, ami pont 10 fokkal van az én komfortzónám alatt :lol:). Az meg úgy működik, hogy egy bögrét teletöltött medencevízzel, és a baba háta mögül indulva elkezdte a fejére önteni, és vitte a bögrét előre, és közben mondta, hogy "merülés".
Szóval nekem nagyon tetszett, főleg az, hogy láttam, mennyire élvezik a kicsik.
Kiskobold tök jól elvolt az ölemben, nem zavartatta magát, sőt a végére bealudt apánál :)
Úgyhogy márciustól mi is megyünk, már nagyon várom :D

Kép

Kép
gabilany79

Dóra:Úr Isten.Nagyon szorítok,hogy gyors,kicsi fájdalommal járó szülésed legyen.
Teljesen feltörtek bennem az emlékek.Jaaaaaaaaaaaaaaaj!!!!
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ricsibaba 2009.10.17 22:24-kor.
ricsibaba

De jó :lol: Gratulálok :wink:
Vendég

Gabi: De jó hogy ti már voltatok. Mi is megyünk majd, mert ráadásul az én volt tesi tanárom csinálja akit imádok! :) Mi még nem voltunk megnézni, de lassan én is sort kerítek rá! És először otthon kell gyakorolni??

Ricsibaba: Gratulálok!!!

Kép

Kép
kbeya

Ricsibaba
Gratulálunk !

Köszi lányok, ma betöltöttük a 37. hetet, már nincs hivatalos akadálya a szülésnek :) Gondolom a súlya is elég lesz már :)
Megágyaztunk neki Zsófival, mind a két tesónál így csináltuk - most már várjuk őt, jöhet :)

JA és megegyeztem Csörével, ha megszülök, küldök sms-t, nem kell napokig várni hova tűntem, tudni fogjátok ;)

Mátéval mi is jártunk babaúszásra, nagyon szerette, míg el nem kezdtek jönni a fogai. Onnantól nyafogott, nem akart sokáig vízben lenni...
Zsófival már nem igen volt idő, meg alkalom, ő a Kőrösbe, meg a Balatonba kezdte az úszással az ismerkedést nyaranta :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Ricsibaba: Gratulálok!

Beya: nem muszáj gyakorolni, csak ha van kedve az embernek :)

Dóra: ez a megágyazás nagyon aranyos. :) Szerintem a súlya miatt sem kell aggódni, nekem utolsó uh-on 3380 g-ra becsülték, aztán két hét múlva, a betöltött 36. héten meg megszületett 3190-nel. Szóval nem tévedett sokat a doki :D[/b]

Kép

Kép
gabilany79

Hú, mennyit írtatok :shock: :lol: nekem Apa megszállta a gépet hétvégén adóbevallás céljából. Ez nem panasz volt :D Az enyémet is megcsinálta :D

Dóra: az UH súlybecslés +/- 10%, szóval nyugi. És ha kicsi, az sem baj, behozza :D
Sacim annyi súlyra 5 hetesen, mint Mesi volt 7 hetesen, pedig Mesi nagyobb súllyal született :wink:
A telefonügyelet beindult :D

Úszás: hát, nekünk szerintem sajnos nem fér bele :( de azért utána nézek, a környéken mit lehet, mert nem haszontalan dolog.

Bea: az oltásokat szerintem a dokival egyeztesd...
A pneumo-t mi a 2 hónapos oltáskor kapjuk a másik lábikójába. Mert nem lehet egybe.

Jaj, sír a lányom... a nagy...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Ricsibabának gratulálok!

Képzeljétek, csütörtök óta kiiktattam a tejet és a tejtermékeket (még a tejcsoki is :lol: ) és rohamosan javul a Csöpp bőre. Ami meglepett: azóta a hasa sem fájt. Szóval, lehet, hogy érdemes hasfájósoknak elhagyni a tejet, egy próbát megér. Szegény nagyobbik fiam is nagyon hasfájós volt, de nekem ez akkor eszembe sem jutott...Eléggé beszűkült a menü, nincs sajt, túró, azért nem merek puffasztó zöldségeket enni, így marad a hús, krumpli, parizer, háztartási keksz stb. Rohamosan növésnek fogok indulni... :lol:

Dóra - szorítok!
edede

Sziasztok!

Olvasgattam ma egy magazint, és megütötte a szemem valami: SNS készülék - állítólag adoptált babák anyukái is képessé váltak a segítségükkel a szoptatásra :wink: - gyorsan megnéztem itt a neten is, szerintem nem túl drága, lehet hogy egy próbát megér ott is, ahol nagyon kevés a tej, vagy már nincs :wink:
Alapvetően annyira egyszerűnek tűnik, de jó ötletnek tartom - persze ha be is válik,
http://neobaby.hu/index.php?PHPSESSID=3 ... 6b4dccde4d

" SNS vagy Szoptanít, azaz pótlás szoptatás közben
(Az SNS rövidítés feloldása: supplemental nursing system)

Leírása: a pótlás műanyag palackba kerül, melynek kupakjába különböző vastagságú, vékony, hajlékony szondák illeszthetők be. A palackot nyakba akasztjuk, a szondákat pedig a mellbimbó felett ragasztószalaggal rögzítjük úgy, hogy a szonda egy picit túllógjon a mellbimbón. A palack kupakjában vágások találhatók, ezekbe kell becsípni a szondát, ha nem akarjuk, hogy folyjon a tej. Miközben szívja a baba a mellbimbót, a szondán keresztül pótlást is kap. A szondák elzárásával, kinyitásával ösztönözhetjük a babát a hatékony szopásra. Előnye, hogy a baba a pótlás miatt nem felejti el a helyes szopástechnikát, a tejmennyiség szaporodását pedig segíti, hogy rendszeresen és hosszasan szopási inger éri a mellet.

Minden olyan esetben jó megoldásnak bizonyulhat az SNS, amikor a probléma lényege az, hogy nincs elég teje a mamának, s elõre láthatóan hosszabb idõt vehet igénybe a tejtermelõdés felépítése. Nehéz számszerûen és pontosan megmondani, mikor érkezik el az SNS ideje, de általában igaz szokott lenni, hogy a baba napi táplálékszükségletének ötödénél több pótlás esetén hasznos lehet, ha a SNS-sel adjuk a pótlást.

Jó megoldás az SNS olyankor is, amikor a kisbaba betegsége, rendellenessége vagy gyengesége akadályozza a nem elég hatékony szopást, noha az anyának van elegendő teje. Ilyenkor a lefejt tejet tesszük az SNS-be, és szopás közben adjuk oda a babának. Nagyon éretlen, kissúlyú koraszülöttnél a neonatológus szükségesnek találhatja az anyatej dúsítását, kiegészítését. Ebben az esetben is remek módszer, ha szopás közben, SNS-ből adagoljuk a kiegészítést.

Az SNS segíthet akkor is, amikor az anya örökbefogadott kisbabát szeretne szoptatni, s tejtermelését a nulláról kell felépítenie. A szopási inger hatására ugyanis általában hat héten belül megkezdõdik a tejtermelõdés olyan nõknél is, akik nem szültek.

Az SNS hátránya, hogy meglehetősen drága (kb. 6000 Ft), használata a megfelelő gyakorlat megszerzéséig körülményes, tisztítására pedig nagy gondot kell fordítani."

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Az SNS-ről én is csak jót hallottam, és ahhoz képest tényleg nem is drága (a haberman etető is ennyi, pedig az csak egy kicsivel több, mint egy cumisüveg :D)

Bővebben itt van egy csomó infó:
http://www.medela.hu/Specetetok/Sns/frames.htm

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Na végre be lehet lépni! Tegnap egésznap vacakolt a babanet. Vagy csak nekem?? :? :?

Kép

Kép
kbeya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?