Új privát üzeneted érkezett!

Gabi Kép
Megnéztem a képeket Rékáról Kép Nagyon aranyos Kép és hogy Neked mekkora pocid van...Kép Kezdem elhinni, amit a dokim mondott, hogy a végén már nem fogom látni a cipőm orrát Kép Rendes volt a doki. Az szerintem természetes, hogy a Praxis hírnevéért nem vett el pénzt....

Pumukli
pumukli

Gabi!

Nagyon szép a baba! Atya gatya neked mekkora a hasad!! Már el is felejtettem, hogy nekem is volt valaha ekkora (és még lesz is)! Cipőfűző kötés még megy egyedül? Kép
goczane

Sziasztok!
Gabi!Én vasárnap voltam uh-on.A gép szerint ezekkel az adatokkal (BPD:82,2mm,AD1:77mm,AD2:86mm)32+1 napos terhes vagyok.Már nem tudom, hogy számoljam, mert eddig pont 1 héttel kisebb volt 31+1,de a kiírás szerint vasárnap a 31+5-ik napon jártam.Tehát ma lehetek 31+3 vagy 32 vagy 32+3.
Majd febr. 13-án megyek 3D-s uh-ra, kíváncsi leszek ott mennyi idősnek mondják majd.Végülis mindegy, csak egészséges legyen.
Mindenkinek további szép napot!
F Kata (kb 32)
filep_katalin

Szia Brigi!
Olvastam egy régi hozzászólasodat, hogy Dr. Sávait nem választottad mert nem voltál vele megelégedve. Én nála fogok szülni, tini korom óta hozzá járok.
El tudnád mondani hogy miért nem voltál vele megelégedve?
Köszi előre is!
Györgyi
Névtelen

Sziasztok!

Szóval akkor bugyi-témában mindenki egy állásponton van Kép. Eddig én is azt csináltam, hogy olcsón vettem nagy pamut bugyit, de gondoltam, ha van valami tippetek, hogy olyan nagy, has fölé érő darabot hol lehet baráti áron kapni, akkor benevezek rá. De akkor maradok ez eddigi módszernél. Csak a mostaniak mindig legurulnak a hasam alá Kép.

Gabi!
Tündériek a képek, a közelin olyan tüneményes az arcocskája Kép. Örülök, hogy sikerült megoldani a dolgot Győrfyvel!

Eszty!
A tegnapi vizsgám négyes lett, a mai ötös, úgyhogy elégedett vagyok Kép. Még megyek csütörtökön, aztán január 27-ig kis pihi. Tegnap tök sokan voltunk tornán, jött 3 új kismama, és még Évi is ott volt (talán már jövő héten meglesz a baba Kép). És Te hétfőnként akarsz járni vagy szerdánként inkább?

Erika!
Köszönöm az infókat, azt hiszem megpróbálkozom a kenőccsel, hátha a többit meg tudom így előzni. A műtét nagyon kellemetlen egyébként? És utána semmi nem látszik?

Leone!
Én ugye május 14-re vagyok kiírva, és szintén nem akartam semmit megvenni március előtt, de Kedvesem "rosszabb", mint egy nő, semmilyen édes babacuccnak nem tud ellenállni, a babonával meg törődött, úgyhogy apránként összegyűltek a dolgok. A kocsit is az ő bíztatására mertem megvenni, meg éppen akkor akciós volt. De egyáltalán nem vagy elkésve vele! Fogorvos: nekem két fogamat tömték az elején (13+15. héten), és egyiknél sem kértem érzéstelenítőt. Nálam szintén pici lyukakról volt szó, úgyhogy egyáltalán nem fátj, max. kellemetlennek mondanám. Inkább nem kockáztattam az injekcióval, azt mondják nem jó terhesség alatt.
Én a helyedben meggondolnám a repülést, talán 31 hetesen nem kellene bevállalni, biztos ami biztos alapon.

Györgyi!
Szívesen megírom a véleményem az e-mail címedre, ha megadod, nem akarom itt a többieket ezzel untatni Kép.

Most szaladok haza, mert már nagyon éhes vagyok Kép.

Brigi (23+4)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Szia Brigi!

futorosa@freemail.hu

Köszi!!!
Györgyi
Névtelen

Sziasztok!

Gabi, örülök, hogy rendeződött az UH-os dolog. Mondjuk nekem eszembe sem jutott, hogy ezért fizetnetek kellene!!! Nagyon aranyos Réka! És tényleg nagy a hasad! Kép Pár hét és én is itt tartok majd,pedig már így is nehezen tudok lehajolni.

Kata (27)
katca

Sziasztok!

Leone!
A helyi érzéstelenítés nem ártalmas a babának (a második harmadtól biztosan nem). Én sajnos tudom, mert 3.hónapja járok a fogorvoshoz, és csak remélni merem, hogy a héten vége lesz. Nekem muszáj volt érzésteleníteni, mert a legtöbb fájt, meg aztán 2 utólag begyulladt, még így is majdnem kiugrottam a székből. Én utánanéztem, a röntgen ártalmas, azt nem szabad, de a helyi érzéstelenítés nem. Persze, ha olyan pici a lyuk, hogy nem fáj a fúrás, gondold meg, hogy kérsz-e. De én azt is észrevettem, hogy sokkal nehezebben viselem mostanában a fájdalmat. Sőt már a kezeléseket is. Szóval emiatt ne aggódj!

Brigi!
Nekem még nem volt ilyan keményedés, csak olyan, amikor arra ébredtem, hogy az egyik oldalam nagyon szúr (valószínűleg a baba valami idegre taposhatott), aztán ehogy jött, el is múlt.

Én sem vettem egyébként kismama bugyit, hanem normál fazonú pamut bugyiból vettem XXL-eset. Egész jól néznek ki, és a legtöbb nem csúszik a hasam alá (sajnos nem egész egyforma a számozásuk, ezért van, ami már majdnem kicsi).

Gabi!
Nagyon jól látszik a baba a képeken.

Mára ennyit, most összeszedem magam, és megyek a fogorvoshoz.

Üdv, PTünde
ptünde

SziasztokKép

Leone
A doki általában a 7. hónapig javasolja a repülést, ám célszerű kikérni a légitársaság véleményét is, ugyanis úgy tudom, a 30. hét után sok légitársaság nem vállalja a kockázatot a kismama szállítására.

Gabi
Nagyon aranyos kis dundus a Rékababa! Szunyált végig? A pocakodtól el vagyok ragadtatva!Kép Kép Én is ilyet szeretnééééék!!

Bugyi téma: az Anita kismamabugyi drága, abból nem érdemes sokat beszerezni . Sima bugyi tökjó, de ne legyen szoros a gumija derékban. Lehet olyat is vadászni (a sportbugyik ilyenek), amelyek nagyon elasztikus anyagból készülnek, pamut természetesen és varrás nélküli oldallal és a saját anyagából gumival. Én ilyeneket szereztem be, van fekete, fehér, kék, stb. majd megnézem otthon mi a neve, valami olasz. Kb. 2000/db az ára. Szülés után is hordhatóak, mert nagyonnagyon nyúlnak, az M-es még simán rámjön, az S-esek már kicsik Kép

Harisnya ötlet: ha nem szeretnétek szintén méregdrágán kismamaharisnyát venni, a sima lycra vagy krepp harisnya is jó, de olyat nézzetek, aminek hátul duplavarrásos a feneke. Na, ezt kell ELŐRE venni, máris kész a kismamaharisnya, kényelmes és a pocak fölé húzható (persze a szokásos méretnél nagyobb kell és ne legyen talpbetétje). A Calcedoniának pedig van egyfajta sima harisnyája, aminek a derékrésze lazán gumirozott és csipketanga mintás (tehát még szép is!). Sima 20 denes harisnya, nagyon nyúlik és nem szorít. Azt hiszem most akciós is, 4+1 db asszem 1500 Ft vagy ilyesmi. Nekem ez utóbbi nagyon bevált. Ebből is egy számmal nagyobb kell, mint normálisan.

Viszont a télikabátomban úgy nézek ki mint egy kötözött uborkaKép Kép

Hómentes napot Mindenkinek!

Szilvus
31+4
szilvus

Sziasztok,

BrigiKép
megnéztem ma a kiságyat, tényleg helyes, bár én még nézelődök máshol is, mert fiókos pelenkázót is szeretnék, ami illik a kiságyhoz.

MóniKép
Férjemmel a helyzet továbbra is változatlan. Azt hiszem ebből már nem lesz semmi, és ez bizony nem rajtam múlik. Annak örülök viszont, hogy eljön velem a szülésre/szülővé válásra felkészítő oktatásra. Jövő héten pedig megyünk Nádjának beszerezni a szükséges dolgokat (babakocsi, kiságy stb). Karácsonykor is volt nálam, és kaptam könyvespolcokat ajándékba. Szóval mint apuka azért igyekszik a maga módján. Amit még mindig hiányolok, hogy nem nagyon akar/tud pocaklakóval kommunikálni. Nádja biztos nem ismeri majd meg az apukája hangját a születése után. Ja, és a szülésre is bejön, ami nagyon jó mert egyedül nem akarok, mást meg úgy érzem nem bírnék ott elviselni.

GabiKép
Réka tényleg nagyon helyes, meg a két nagyobb gyerkőc is. A pocakod szintén. Kép Az elsővel is ekkora volt ennyi idősen?

Harisnyáról ne is beszéljünk, tegnap szoknyát akartam felvenni, és a fiókból előhalászott 10. harisnya jött rám. És azt sem tudtam a pocakomon igazán felhúzni. Csak azt nem tudom, hogy milyet vegyek, mert én eddig is 4-5-ös-t hordtam, mert hosszú a lábam és a kisebbek max. a combom közepéig érnek Kép. Lehet, hogy le kell mondanom a szoknya viseléséről az elkövetkezendő 3 hónapban. Ami persze nem gond, mert inkább nyáron hordok szoknyát meg ruhát.

Én még decemberben vettem Bécsben a C&A-nál 5 db/csomag kismamabugyit 10 euróért (2 fehér, 2 fekete, 1 szürke). Azóta kerestem itthon is, de a Stop Shop beli üzletben nem láttam. Kár, mert nagyon kényelmesek.

A téli kabátban én is mókásan nézek ki, mert a cipzárja olyan dupla és így 2 irányba működik, így miután felhúztam a cipzárt a másikkal megnyitom fölfelé és kilógatom a pocakom (különben nem is lenne már jó). Így be is húzom meg nem is.

Keményedés: az nem fáj vagy ilyesmi, hanem inkább olyan furi érzés. De már 3 napja nem volt. Úgy látszik a múltkor az időjárás volt a hibás.
tmarianna

Sziasztok!

A párommal szerintem már az összes létező bababoltot végigjártuk Budapesten. Szerintem nem is kéne hozzáfűznöm, hogy még szinte semmit nem vettünk - ezek csak körülnéző túrák voltak. Babakocsi volt a fő cél, de természetesen nem tudtam kihagyni a többi cuccost semKép Azért egy helyes kis fürdőlepedővel gazdagabb lett KispocokKép

Gabi, hát hatalmas a pocid! Nagyon örülöjk, hogy a Praxisos eset végül jól zárult! Nagyon szép a babád!

Ma nagyon csendes a pocaklakó. valószínűleg érzi, hogy volt már jobb napom is. Valahogy olyan 'semmilyen' hangulatom van egész nap. Kép

Kirmon, megkaptátok már a kocsit? Milyen? A boltokban egy kicsit a színeket hiányolom a választékból. Alig látni élénk színűt, úgyhogy lehet, hogy mi is valami sötétnél kötünk ki. Pedig jó szín kéne, mert Kispockon kívül legalább még egy tesót ebben szeretnénk tologatniKép

Keményedés nincs, a mai nap egy tipikus eseménytelen nap. Már várom a holnapotKép

Móki
móki

Sziasztok!

Köszi mindenkinek.

Elsővel nem volt ekkora hasam, Norbival viszont már igen, és nagyon nehéz volt főleg az utolsó hónap, már most is érzem hogy nehezebb, főleg a főzésnél, meg takarításnál, meg amikor vásárolni megyünk.

Mariann én azért drukkolok, hogy a férjeddel rendbe jöjjön mnden, szerintem ha már bemegy a szülésre az jó jel, és lehet hogy akkor ő is másképp fog már gondolkozni, azért ez ez egy megható pillanat.

Bugyit én sem vettem kismamásat, hanem a normál bugyiból vettem 200 ft darabjáért xl-es méretet. Harisnyából szintén vettem pamutot 2 számmal nagyobbat és nagyon kényelmes, 1500 ft a skalaban.
Melltartót pedig még az előző terhességeimnél vettem azóta is jó rám szerencsére.Bár nem nagyon használommert idegesít.

Na megyek mert megjött Attila

Gabi
32+6

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok,

GabiKép
Melltartót én is gyűlölöm, kényelmetlenebb ruhadarab a világon nincs. Eddig szinte soha nem hordtam. Csak most megijedtem, amikor 2 hónappal ezelőtt terhességi csíkok lettek a cicimen. Pedig már akkor is kenegettem, azóta meg rendkívül szorgalmasan. Szerintem pocakon sem fogom megúszni - bár most még nincs - mert ilyen a bőröm. A combom és a csipőm találkozásánál már vagy 10 éve vannak csíkok.

De Manóért ez igazán nem nagy áldozat! Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Mariann,
sajnálom, pedig volt egy olyan érzésem, hogy hátha mostanra ... Kép Kabátjaimat én is kinőttem, na meg a felsőimet is, melltartó hiányom is van lassan Kép

Tünde,
fogdokit megjártad sikeresen? Szegény, úgy sajnállak, hogy ennyit szenvedsz vele, nekem mindig csak gratulálnak a fogaimhoz, mikor megyek ellenőriztetni, szerencsém van.

Móki,
még nem kaptuk meg sajna, pedig már úúúúúgy várom! Ha rajtunk múlna, én kék-bézs színűt szeretnék, de majd meglátjuk, milyen lesz. Nekünk még alig van pár babaruhánk, igazából három rugit vettünk eddig, egy kis kalapot, cipőcskét és a párom babakori kiskabátja került elő. Pedig már nagyon várom a vásárlást!

Gabi,
örülök, hogy rendeződött a Praxis-os dolog, és ilyen szép képeket kaptatok, Réka gyönyörű baba, a pocidon pedig én is csak ámulok-bámulok Kép

Lányok!
Lenne egy szokásos "okos" kérdésem: barátnőm azzal ijesztget, hogy nem szabad várandósan csírázott krumplit enni, nem tudom miért, talán valami anyag felhalmozódik benne olyankor. Szerintetek ez mennyire igaz? Én már annyi ilyen hülyeséget hallottam, hogy ha csak a felét betartanám, már rég bediliztem volna. Apropó hülyeség: múltkor nekem is volt egy sztorim. Boltban kérdezi az eladó, hogy tudjuk-e már a baba nemét, majd mikor mondtam, hogy kisfiú, ez volt a reakció: "akkor biztos örlütök". Beszéltük utána a párommal, hogy ha kislány lenne, akkor nem örülünk? Megőrítenek ezekkel a hülye megjegyzésekkel!

Na mára eldugulok, mert velem van tele a topik.

Móni
kirmon

Sziasztok!

Kirmon, a kicsírázott krumpliról már én is olvastam, de nem kimondottan kismama könyvben, hanem egy term.gyógyász kiadványban (Gyógyító kínai konyha). Úgy gondolom, ez is olyan tanács, amit jó, ha szem előtt tartunk, de nem kell véresen komolyan venni. Az ember igyekszik betartani, de nem minden alkalommal eszünk csírázott krumplit, szóval nincs mitől tartaniKép Próbáljuk kerülni, de az ésszerűség határain belülKép
De van egy oldal a könyvben, ami a terhességgel, sülés utáni időszakkal foglalkozik, amiből jó dolgokat lehet kiemelni, s nem megvalósíthatatlanok. Ami érdekes pl., hogy úgy tartják, hogy a szülés utáni 1 hónapból a következő 50 évre lehet energiát szerezni, ha az ember megfelelően táplálkozik.

A baba nemével kapcsolatos reakcik nálam is néha döbbenetet váltottak ki. Pl. aze gyik közeli rokonom úgy reagálta le, mikor bejelentettem, hogy fiúcska van a pocimban, hogy: " nem baj " . Hirtelen ráfagyott a mosoly az arcomra. Hát igen, vannak furi gondolkodásmódok. ( ha már lenne kb.4-5 fiam, esetleg megérteném, de az sem biztos. De első babánál??????!!!!!)

Picit mintha lelassult volna pocaknövekedésem. Ez normális? Mindenhol azt írják, hogy ilyenkor indul csak be igazán. Különösebben nem aggódom, de azért 1-2 megnyugtató szó biztos jót tenneKép
(most jelzett Kispocok, hogy 'köszi, jól vagyok', s laza mozdulattal lerúgta a májamat. OK, azt hiszem egy kicsit megnyugodtamKép )

Sziasztok, szép napot mindenkinek! Jól öltözzetek fel, mert hideg szél van!

Móki
29+5
móki

Sziasztok!

Brigi,
orulok, hogy jok lettek eddig a vizsga eredmenyeid. De hat akinek eddig is jok voltak... KépKép
Meg nem dontottem el igazan, hogy hetfonkent, vagy szerdankent fogok tornara jarni. Szerinted melyik nap jarjak?

Hat lanyok, estenkent neha igen nehezen vagyok meg. Akkor akkoranak erzem a hasam, hogy alig kapok levegot, + sehogy sem jo. Kép Ha mar most nyuglodom, mi lesz velem kesobb? KépKépKép

Eszty 29+2
eszty

Ja, azt kihagytam, és nem sikerült utalnom rá, hogy nem a kismamákat emeli ki a 'csíraügyben'a könyv, hanem úgy általában senkinek sem jóKép

Móki
móki

Sziasztok!

Télikabát ügyben nekem az a szerencsém, hogy találtam a húgom itthonmaradt ruhái között (3 éve Londonban él a kislányával) egy "gyönyörű" fekete dszekit még régebben. Nem tudom, honnan szerezhette. Azt gondoltam, jó lesz kutyát sétáltatni. Aztán most ez jó rám (szerintem végig jó lesz), és még jó vastag is. Mert a szép hosszú télikabátom szűkített fazonú, azzal nem is próbálkoztam. Szerencsére van még egy vékonyabb csinosabb kabátom, ha valahol meg kell jelenni.
Ja, a kedvesem színházjegyet rendelt febr.28-ra (márc.3-ra vagyok kiírva!!). Mondtam is, hogy lehet, onnan megyünk szülni.

Kirmon!
Köszi az együttérzést, talán a héten vége lesz. Tegnap csak az egyik gyökérkezelt fogamat tömte be véglegesen, holnap a másikat. Nem is baj, mert pont elég az a fél-háromnegyed óra, amit eltöltök a székben. Ha nem lesz valami újabb baj, nemsokára rendben leszek!

Nálunk borzasztó nagy boldogság volt, amikor kiderült, hogy kisfiú lesz. Nem is annyira nekünk: mi kislánynak is ugyanúgy örültünk volna, sőt a párom korábban azt mondta, inkább kislányt szeretne. A szüleim vannak teljesen oda a boldogságtól, mert mi a húgommal ketten vagyunk lányok, a húgomnak lánya van, szóval Tomika lesz az első fiú a családban. Az apukám végre megveheti a villanyvasutat, amivel világéletében játszani szeretett volna. Már most karácsonyra meg akarta venni, de aztán inkább digitális fényképezőgépet vett (mert ugye az is kell a kisunoka miatt!).

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok! Kép

Télikabát ügyben még jól állok Kép Már kinőttem egy dzsekit, ami az elején jó volt, a szövetkabát nem jó már rég. Maradt egy fehér dzsekim, ami még beér, de hamar koszolódik, és turkáltam november végén egy hosszú, bő kabátot, ami talán végig jó lesz. Ha melegebbre, tavasziasra fordul az idő, akkor viszont vennem kell valamit...

Eszty Kép
Estére már nekem is minden bajom van...sokszor alig tudok felkelni, hogy kimenjek pisilni. Annyira belesugárzik a derekamból a fájdalom a fenekembe, hogy alig tudok lépni, és van hogy este 10 percenként kimegyek pisilni alvás előtt...És még hol a vége???

Lehet, hogy nem túl kényelmes a melltartó viselés, otthon én is jobban szeretek anélkül lenni, DE azért hordjátok! Én mostanában már hétvégén is felveszem otthon. Tegnap is mondta a gyógytornász a kismamatornán, hogy ha megnyúlnak a kötőszövetek, akkor az már nem húzódik vissza. Bocsánat, ha okoskodásnak tűnt...

Üdv,
Pumukli
ma 28
pumukli

Sziasztok!

Látom, mindannyian hasonló problémákkal küzdünk..Kép
A télikabátom még a szövet is és a sportosabb is jó rám. A szövet már lehet, hogy nem sokáig, pedig jó lenne kihúzni benne a telet. Az anyósóm viszont jó nagy darab asszony és neki vannak olyan kabátjai, amit már felajánlott, szóval megfagyni nem fogok, de bízom benne, hogy a sajátomat tudom még hordani jó darbig!

A melltartót én is nagyon utálom, de pont attól félek, amit Pumukli írt, hogy megynyúlnak a kötőszövetek, ha nem hordom, aztán leshetek szülés után. Amúgy sem lesz már olyan , mint előtte, de amennyit tudok, inkább segítek a dolgon.

Eszty, az esték nekem is mindig nehezebbek. Valahogy sehogy nem jó. Nehéz a hasam és felállni is nehéz, meg bármerre fordulni az ágyban. A pisilés meg egyszerűen kikészít. Éjjel is állandó túrán vagyok, mindig menni kell. Hát igen, és még van majdnem 3 hónap, ha minden jól megy.

Bogi, veled mi van? Nem nagyon írsz!

Üdv, Kata
katca

Szia Kata!

Semmi különös, csak el voltam havazva Kép
Minden rendben amúgy. Holnapután belépek a 36. hétbe. Már elkészült a gyerekszoba is, nagyon szép lett. Ma készítünk róla pár fényképet, majd felteszem őket. Szép napsárga lett, vettünk a Diegoba egy macis szőnyeget, megvettük a babakocsit, összekészítettem a táskát a kórházba, szóval minden készen áll.
Mi itt Győrben egy Mini Bizi Bababoltban vettük meg a kocsit. Jack-Pol kétfunkciós kocsi, amúgy Lengyel gyártmány. Nekem nagyon tetszik.
MAjd arról is teszek fel képet.
Itt a vadiúj ára 32900 Ft, de van vadiúj 29900 Ft-ért is. A szín miatt van árkülönbség, mert gyakran jönnek ki új színekkel, és a régebbieket olcsóbban adják. Esővédővel, és pelenkázó táskával volt 38200 összesen a kocsi. Szerintem megérte, mert akár két gyereket is ki fog szolgálni.
Szóval minden rendben, köszi, hogy aggódsz értem Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Hali!

Bogi, örülök, hogy minden rendben és már teljesen készen álltok! Ez tök jó.
Én is lengyel babakocsit néztem, nem tudom, hogy ilyen típust, vagy mást, de sajnos itt sokkal drágább volt. Érdekelne majd a kép, kíváncsi vagyok. Meg persze a baba szoba is érdekel!!

Üdv, Kata
katca

SziasztokKép

Pumukli
A pisilés téma nálunk is "bejátszik", ott van ugyanis már a baba feje, s ha mozgatja, vagy a kis kezeivel kaparászik, no akkor AZONNAL rohannom kellKép Kép Ezt a nap bármely szakaszában megteszi.

A melltartót bevallom nagyon szeretemKép Tényleg. Lehet, a megszokás miatt. Otthon is viseltem/viselem a póló alá is. Csíkok még nem jöttek sehol, kenem szorgalmasan a kényes területeket, de állítólag ha a striák akarnak jönni, akkor mit sem ér a krémezés. Kicsit félek, hogy lesznek. Eltüntethetők szülés után? Vagy maradnak egy életre?

A pocakom néha olyan nehéznek tűnik, mintha kövekkel lenne megrakva. De nem mindig. Inkább akkor, ha a baba nyugalomban van. A 3. emeletre való feljutás sem megy már szuszogás és pihenő nélkül. A vásárlást már a Kispapa intézi, a múltkor rosszul lettem az Auchan-ban. Kép A keményedéseket inkább nap végén érzem. Szerencsére eddig egyetlen esetben sem fájt. Csak olyan fura, mégcsak nem is rossz érzés. Nektek is?

Nekünk is mindenki azt mondja, örüljünk, hogy kisfiunk lesz. Én pedig azt válaszolom, hogy számunkra a kislány PONT UGYANEKKORA öröm lett volna.

Sziasztok, szép estétKép

Szilvus
31+5
szilvus

Sziasztok,

SzilvusKép
csíkok biztos, hogy nem múlnak el. Kép A régi csíkjaim már rég kifehéredtek, és mivel a bőröm is nagyon világos annyira nem vészes. Barnulni meg nem szoktam (a napallergiám miatt), úgyhogy barna bőrön nem tudom milyen lenne. A friss csíkok vöröses színűek (nem sötét), de majd kifehérednek egy idő múlva.

Nekem mindegy volt tulajdonképpen. hogy fiú vagy lány, de azért a lánynak a közeli családban mindenki nagyon örül. Apukám pl. határozottan kislányért drukkolt. Én lennék ugyanis szüéleim egyetlen gyermeke, aki lány, mi mást várhattak volna Kép. A férjem talán inkább fiút várt. de végül is mindegy, csak egészséges legyen!

Jövő héten megyünk nagy beszerző útra, már összeállítottam a listát. Nehogy valamit elfelejtsek/duplán legyen.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Nekem is teljesen mindegy, milyen nemű lesz. Ezért sem akarom előre megtudni.Pedig már mindegyik doki meg akarta mondani.Viszont a legtöbben fiúra tippelnek.
Bogi, majd kijavítod a táblázatban 32+1-re a hetet,napot.Köszönöm!
Szép napot!Kép)
F Kata 32+1
filep_katalin

Sziasztok!

Én teljesen rosszul vagyok a melltartóktól mostanában, akkor is viszketek tőlük, ha 100 % pamutból vannak. Ahogy hazaérek már dobom is le őket.
A télikabát-dolog nekem is gondot okoz. Én sportosan öltözködöm, egy nagyon szép és meleg snowboard dzsekim van, ami karcsusított, szóval már elfelejthetem. Édesanyám viszont régen jóval nagyobb darab volt, ezért akadt egy-egy méretre jó kabár a szekrényében. De az ő ízlése gyökeresen ellenkezik az enyémmel. Nagyon elegáns és nőies az összes ruhája, amik viszont nem mennek az én összes ruhámhoz. Ezért néha úgy érzem magam, mint akire csak úgy rádőlt a szekrény Kép. No mindegy, legalább nem fázom és nem kell vagyonokat kiadni egy kabátért.

Szilvus!
A csíkok tényleg nem múlnak el, engem már 4 éve kísérnek (a sok fogyás után rengeteg jött ki) és ráadásul még mindig nem halványultak el. Nekem is borzasztó fehér bőröm van, próbálkoztam mindenféle krémmel, napozzással, szoláriummal, de semmi eredmény Kép.

Eszty!
Köszi a gratulációt Kép. Remélem holnap is menni fog. Hát, nem is tudom melyik nap lenne jobb, mert most mindkét alkalommal jó sokat voltunk, már több ember be sem fért volna. De ha Évi és a másik lány megszül (mindketten péntekre vannak kiírva), akkor lesz hely bőven. Szóval tulajdonképpen mindegy. A másik lány Sztanyik doktorhoz jár, és most azon rimánkodik, hogy péntekig induljon be a szülés, mert az orvos szombattól síel.

PTünde!
Remélem túlélted a fogdokit és már nem kell sokat szenvedned vele! Tényleg nagyon kiborító lehet.

Jó éjt mindenkinek4
Brigi (23+5)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!!!!

Na megvolt a várva várt 3D-s UH!!!
A képek itt megtalálhatók:
http://babanet.hu/album/main.php?album=1148

A mért adatok ma (26 hét 2 nap)

BPD(fejátmérő): 7,52 cm, OFD: 8,62 cm, HC(fejkörfogat):25,41 cm, APD: 6,36 cm, TAD: 6,8 cm, MAD: 6,58 cm, AC 20,68 cm, FL(combcsont): 4,69 cm. Súlya: 862 gr. A gép erre azt hozta ki, hogy a mért adatok alapján a terhesség 27 hetes 5 napos... Kép

annyira jó volt látni a pofikáját!!!
A szonográfus megerősítette amit eddig is sejtettem: a baba farosan van!!! (ezt nem volt nehéz megérezni, hisz minden egyes rúgása a hólyagomat találja el, így sacc/kb 5 percenként járkálok pisilni...) Persze no para, hisz még bőven megfordulhat...
A kisfiam ma nagyon szégyenlős volt, a fejecskéjét befúrta a bordám alá, és persze a gerincem fele nézett, nehogy véletlenül normális képet lehessen csinálni róla. Persze a GY. M. mindent megtett, hogy beforduljon a bébi, és a képek bizonyítják, hogy mennyire sikerült.Kép

Kabátügyileg: a szövetkabátom karcsúsított, így esélyem sincs, hogy hordani tudjam normálisan, így mivel nagyrészt kocsival jövök megyek, így kigombolva hordom. Van a szaladgálóskabátom (rusnya is meg vékony is, tipikus kiszaladok a boltba kabát), az még jó, de ki tudja meddig?!

Melltartók: én hordom a melltartót nappal, de éjjelre leveszem. (sokan azt mondják, hogy a megereszkedés miatt kellene éjjel is hordani terhesség alatt, de ugye ami kényelmetlen, az kényelmetlen...)Kimondottan olyan melltartókat hordok csak, aminek vastag a pántja, így erősen, jól tart. Van, hogy elfelejtem reggel felvenni, vagy sokáig rohangálok pizsiben, akkor elkezd csepegni a mellemből a (talán) előtej. Jó mi?

Stírák: nekem az első terhességnél iszonyatosn csíkos lett a pocakom, a combom. Másfél évvel a szülés után azonban már szinte gátlások nélkül vettem fel bikinit, mert annyira elvékonyodtak, és kifehéredtek. Nem állítom, hogy nem lehet látni, de egyátalán nem feltűnő. Most, hogy jön a második baba: megint kezdek Magyarország vízrajzi térképéhez hasonlítani, egyre másra jönnek ki a csíkok, de amennyire látom, nagyrészt ott, ahol eddig is voltak. (kenegetés ide, kenegetés oda Kép )

üdv

Erika
goczane

http://babanet.hu/album/main.php?album=1533

Sziasztok!

Itt a fotóalbumom!
Egyenlőre nem sok kép van fenn, de majd még teszek fel párat.
Nem tudom, a kocsi mennyire látszik. Még majd javítok a képek minőségén is, mert a színek nem adják vissza az eredetit, pedig nagyon szép.

Javítom a táblát!

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok! Kép

Bogi!

Nagyon szép a babaszoba, biztosan szereti majd a kicsi is. Pont tegnap néztem én is ezt a szőnyeget a Diego-ban, lehet, hogy nálunk is ilyen lesz, mert a mérete is megfelelő.

Melltartó ügy. Én csak mostanában kezdtem el hordani, de csak,ha megyek valahova.(Mondjuk nem vagyok eleresztve mellesleg, megnyúlni biztos nem fog.) Egy biztos, hogy a kismellűeknek szoptatás után kisebb lesz, mint valaha.
Csíkjaim szerencsére nincsenek, pedig aztán sose kentem, szerintem ez alapvetően alkati kérdés.Az előző 2 terhességemnél sem szedtem össze egyetlen csíkot sem. Más meg folyamatosan kenegeti, akkor is előjön.

Erika! A képek nagyon szépek, és teljesen kivehető minden része a babának.

Én még mindig egyben, pedig úgy drukkoltam, hogy csak kihúzzam a 36. hétig. Most meg már olyan fitt vagyok, hogy csak. Mindha még hónapok lennének hátra.Pedig max.3 hét. Tegnap voltam Flowmetrián, ma meg az első NST-n. Szerencsére mindent rendben találtak.

Gabi!
Ugye Te érdeklődtél a friss kismamáknál a málnalevél teáról? Hát én elkezdtem tegnap óta inni. Azt olvastam róla, hogy a szülés előtti utolsó hónapban kell napi 2 csészével iszogatni belőle. Tegnap óta szedem a homeobogyókat is, azt meg szülés előtt 2-3 héttel kell elkezdeni, napi 5 bogyóval. Remélem tényleg könnyíti a szülést, bár sose fogom megtudni, hogy milyen lett volna ezek nélkül. (Ártani biztos nem árt)

Tünde!
Remélem ez volt az utoló jelenésed a fogdokinál, nem kell már menned többet. Szörnyű lehet, én nagyon tudok félni tőlük.

Kitty
kitty123

Sziasztok Kép

Bogi
Tutijó a babaszobátok, nagyon barátságos és szépek a szinek! A babák állítólag (azt olvastam) imádják a sárgát, a kéket, egyszóval a karakteres szineket.Kép Majdnem ugyanilyen kocsit vettünk, már ami a szinét illetiKép

Erika
Aranyos a babócskaKép GratulálokKép A faros fekvés miatt ne aggódj, megfordul hamarKép Nekünk dec. 30-án még haránt volt (Gy. M-nál voltunk szintén), és január 12-re már szépen befordultKép A képeket nem tudom miért nem tudom feltenni a profilomba, nem engedi a gép. Segitsetek!Kép

A karcsúsított hosszú kabátom még jó, de, hogy elkerüljem a kötözött uborka kinézetet, a vastag övet tegnap már elhagytam. Igy nem olyan "trendi", ám a metrón képzeljétek ÁTADTÁK A HELYET! Kép Először! Apró örömökKép Vigyorogtam is mint a vadalma.

Csíkok: jajj, szóval ha kijönnek, maradnak isKép Akkor nincs más hátra, marad az ima, hogy szemünk fénye ne tegye tönkre a mami alakjátKép

Néztétek tegnap a szülőszobát? Ismét előjöttek a szüléstől való félelmeim: bírom-e majd azt a nagy fájdalmat, lesz-e erőm elég, képes leszek-e együttműködni az orvossal és a szülésznővel a saját érdekemben? Ugye ezek normális reakciók az első babánál?

Remélem sikerült csatolni, itt 30 hetes a kisördög, a lába a feje tetején....Kép

Sziasztok,
Szilvus
31+6

Kép
szilvus

Sziasztok Kép

Bogi
Tutijó a babaszobátok, nagyon barátságos és szépek a szinek! A babák állítólag (azt olvastam) imádják a sárgát, a kéket, egyszóval a karakteres szineket.Kép Majdnem ugyanilyen kocsit vettünk, már ami a szinét illetiKép

Erika
Aranyos a babócskaKép GratulálokKép A faros fekvés miatt ne aggódj, megfordul hamarKép Nekünk dec. 30-án még haránt volt (Gy. M-nál voltunk szintén), és január 12-re már szépen befordultKép A képeket nem tudom miért nem tudom feltenni a profilomba, nem engedi a gép. Segitsetek!Kép

A karcsúsított hosszú kabátom még jó, de, hogy elkerüljem a kötözött uborka kinézetet, a vastag övet tegnap már elhagytam. Igy nem olyan "trendi", ám a metrón képzeljétek ÁTADTÁK A HELYET! Kép Először! Apró örömökKép Vigyorogtam is mint a vadalma.

Csíkok: jajj, szóval ha kijönnek, maradnak isKép Akkor nincs más hátra, marad az ima, hogy szemünk fénye ne tegye tönkre a mami alakjátKép

Néztétek tegnap a szülőszobát? Ismét előjöttek a szüléstől való félelmeim: bírom-e majd azt a nagy fájdalmat, lesz-e erőm elég, képes leszek-e együttműködni az orvossal és a szülésznővel a saját érdekemben? Ugye ezek normális reakciók az első babánál?

Remélem sikerült csatolni, itt 30 hetes a kisördög, a lába a feje tetején....Kép

Sziasztok,
Szilvus
31+6

Kép
szilvus

Szilvi!

Ez édes! Kispapim nevetett egy nagyot Kép Cuki orrocskája van Kép

Szerintem is szép lett a szoba Kép Azért lett ilyen a színe, mert sajnos északi fekvésű lett, és valami melegebb színt kerestünk. Mostmeg annyira megtetszett a férjemnek, hogy mindent sárgára akar festeni Kép
Tény, hogy egész más az ember érzete, ha színes a fal.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Kitty: igen én érdeklőttem a málnalevél tea után, azt hallottam hogy jó, én csak attól élek hogy esetleg olyan jó lesz hogy nem érek be a korházba, ezért kérdezem tőled is hogy szerinted merjem inni? NOrbi 3,5 óra alatt született meg, úgy hogy mire beértem a korházba enyhe fájásokkal bő 3 ujjnyira nyitva voltam. De most Szigethalomról kell beérnem.
Leírod még a homeobogyóknak a nevét is? és hogy pontosan hogy kell szedni?

Bogi: gyönyörű a babaszoba, nagyon szép színe van. Nálunk a barack szín van a szobába, megmutizom én is, de lehet hogy már láttátok.
http://babanet.hu/album/albumimages/1139/19508.jpg
http://babanet.hu/album/albumimages/1139/19506.jpg

Szilvus: ahogy haladok előre a hetekben most én is kicsit elkezdtem félni a szüléstől ahogy megnéztem a filmet. Gondolkoztam is hogy nézzem e tovább, de aztán még is néztem.
Lehet jövőhéten már hanyagolni fogom inkább, mert mostanában már inkább arra hangolom magam hogy könnyű és gyors szülésem lesz, és a babaóval is beszélgetek. Norbinál is ezt csináltam, és bejött.

Gabi1
33+1
(már csak 48 nap van hátra)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Sziasztok!

Bogi!
Szerintem is gyönyörű a szoba, jó ízlésről árulkodik Kép. Kellemes színek, összhang, tágas, szóval minden szempontból tuti!

Erika!
Nagyon édesek a képek, és ezek szerint szép nagy baba, aranyos pofival! Gratulálok Kép.

Szilvus!
Te Kismanód is haláli. Nem semmi "mutatványt" hajt végre odabent Kép.

A tegnapi Szülőszoba engem is megviselt. Hasonló kétségeim támadtak, mint Szilvusnak. Mindkét kismamának iszonyú fájdalmai lehettek, és tényleg olyan sok múlik azon, hogy mennyire tud az ember kooperatív lenni a dokival és a szülésnővel. Félek, hogy rajtam urrá lesz majd a hiszti. Ez a sorozat tényleg nem a legjobb pozitív enerigaforrás.

Puszi!
Brigi (23+6)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Gabi!
Hát nem tudom, hogy mennyire hatásos a málnalevél tea. Azért ha annyira gyorsítaná a szülést szerintem ismertebb lenne. Én itthonról 10 perc alatt gyalog is beérek, bár olyan gyors lenne majd a szülés, hogy annyira sietni kéne.
A homeobogyó neve: Caulophyllum Én a 15 CH erősség helyett 9-est kaptam a patikában, azt mondta a csaj, hogy ez is jó. Napi 5 bogyót kell bekapni belőle, nyelv alatt hagyni elolvadni. És előtte-utána pár óráig mentolos dolgokat(fogkrémet is)kerülni kell, mert hatástalanítja a bogyókat.
A gyógyszerész csaj is kiolvasta az ottani könyvből, hogy szülésnél ajánlják: rendszerezi a fájásokat, hatásosabbá teszi, a méhnyak jobban puhul tőle. (Ja, és nem drága, azt hiszem 400 Ft volt) De ezt csak az utolsó 2-3 héttől ajánlják.

Most, hogy közeledik az idő, én is kezdek néha félni, múlt héten ahogy megnéztem a Szülőszobát a TV-ben, egész hatása alatt voltam. Úgy,hogy tegnap tudatosan kihagytam, fel se vettem videóra, én is inkább a pozitív a gondolatokat helyezem előtérbe, és könnyű szülésről gondolkodom. Tegnap volt itt a barátnőm, Ő elmesélte a szülését, (nem szenvedett sokat), többet értem vele, mint a TV műsorral. Ott egy kicsit el is túlozzák a hatás kedvéért.

Kitty
19 nap a kiírásig!!!!!!!
kitty123

Sziasztok!

Bogi, nekem is nagyon tetszik a babaszoba! El is kezdtem gondolkodni azon, hogy nálunk hogyan kellene majd... a kocsi egész jól látszik és én is valami hasonlót néztem, bár talán nem pont ilyet.

A szülőszobát természetesen megnéztem én is és érdekes, hogy eddig rám nem volt ilyen hatással, de tegnap én is nagyon elkezdtem félni.
Kitty, neked már csak 19 napod van??? Megy az idő nagyon.

Brigi, mikor mentek legközelebb tornára? Lassacskán szeretnék majd csatlakozni, bár még nem beszéltem itt bent senkivel, csak a munka most valamivel kevesebb, jobban beleférne az időmbe. talán.

ÜDv, Kata
katca

SziasztokKép

Hát néha magam sem tudom miféle kis akrobata lakozik itt bennemKép Keze lába jár, pedig már alig van helyeKép A kukiját bezzeg rendesen megmutatta, de hát azt mégsem teszem ideKép Kép

Bogi
A sárga gyönyörű szín (na nem csak azért, mert nálunk bizony minden szoba fala sárgaKép ), ugyanis, ha északi vagy keleti fekvésű a lakás, akkor optikailag világítja, napsütötte lesz Kép, viszont, ha déli-délnyugati (nálunk minden szoba az) akkor még jobban kihozza és bearanyozza a napocska fényében fürdő lakást. Kép A kékkel pedig kifejezetten jó kontrasztot ad szerintemKép

Gabi
Gyönyörű barátságos a babaszobátok! Norbi és Betty is ott laknak? Vagy a picilány külön szobát kap?

Készitek majd képet a babaszobáról én is Nektek. A fal sárga, a diszcsik olyan szinű, mint Gabiék babaszobája (naracsos-barack). A szőnyeg téglavörös, az összes bútor fenyő. Valami macis falvédő kell még a kiságy mögéKép Ja, meg valami jópofa lámpa.

Megnyugodtam, mert Bennetek is hasonló gondolatokat ébreszt ez a sorozat. Beszélgetek sokat a babával, biztatom, hogy nőjön szép nagyra, "egyen" sok vitamint, s amikor haránt volt, minden nap kértem, forduljon meg időreKép Ezt megtette NekemKép

A málnalevél teát kipróbálom, sőt! a homeobogyó sem hangzik rosszul. A gyógyboltban úgyis be kell szerezni a mandulaolajat, amit majd az (esetleges) gátvédelemhez ajánlott az orvosom.

Újabb közvéleménykutatást vetnék fel, ha nem bánjátokKép Kép Az újszülött babát Ti hol helyezitek el?
- Azonnal a külön szobájában, vagy
- Kezdetben a szülői hálószobában,
- Ha ez utóbbi, akkor meddig?

Puszi Nektek (itt verőfényes napsütésben fürdik a Gellért-hegy!Kép,

Szilvus
szilvus

Szilvus,
én válaszolok is: mi azonnal a saját szobájába fogjuk rakni a kicsit. Mondjuk a hálóba nagyon nem is férne, így inkább azt tervezem, hogy ha nagyon szükséges, akkor én alszom majd ott egy darbig nála. Nekem egy gyakorló anyuka kolleganőm mondta, hogy ők is úgy csinálták, hogy rögtön külön, szokja meg azt első perctől kezdve, mert akármennyire is kicsi, érzi, ha van ott valaki.
Persze ezzel sokan biztos nem értenek majd egyet, de nálunk külön lesz. Mondjuk az ő szobája közvetlenül a háló mellett van, szóval nem lesz messze. Kép

ÜDv, Kata
katca

Kata

Köszönöm! Mi egyenlőre PONT UGYANIGY gondoltukKép

Csatolom két Szülők Iskolája (MÁV) előadás anyagát. A legutolsó még készül.

Én meg készülök kiKép Dolgoztatnak az utolsó héten!

Szilvus
<!--attachment: MAV_szulokiskolaja_031113-55536.doc*mime_msword.gif*application/msword*39.9**MAV_szulokiskolaja_031113%2edoc --><center><pre>
Kép
MAV_szulokiskolaja_031113.doc (39.9 k)</pre></center><!--/attachment--><!--attachment: MAV_szulokiskolaja_031210-55537.doc*mime_msword.gif*application/msword*27.1**MAV_szulokiskolaja_031210%2edoc --><center><pre>
Kép
MAV_szulokiskolaja_031210.doc (27.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
szilvus

Sziasztok! Kép

Már nagyon izgulok Kép 15:40-re megyünk 4D-s uh-ra Kép Már nagyon kíváncsi vagyok a kis fickóra Kép Drukkoljatok, hogy nehogy éppen aludjon...Tegnap este sem tudtuk kirobbantani semmivel (kispapával piszkáltuk Kép

Szilvus Kép
Megmutathattad volna nyugodtan a fütyijét is Kép De nagyon aranyos kis művész ezen a képen Kép

A Szülőszoba tegnapi adása ennyire szörnyű volt? Felvettem videóra, még nem láttam. Meg se nézzem inkább?

Bogi Kép
Barátságos nagyon a babaszoba Kép

Mi nem alakítunk ki gyerekszobát, és születés után egyenlőre velünk lesz egy szobában. A babának biztosan jó lesz. Egy babasarkot csinálok majd. A férjem szerint is így lesz a legjobb, ha velünk lesz. Az én kolléganőim is riasztgatnak azzal, hogy túlságosaan megszokja a gyerek a közelségünket, és hogy majd nem tudom külön szobába szoktatni, stb., stb...De elengedem ezeket a fülem mellett, és úgy teszem ahogy én jónak látom. A jelenlegi gyerekszobában (1,5 szobás a lakás, szóval nagyon kicsi) a férjem lányának vannak a dolgai, nem akarom azt most átalakítani. És amikor nincs nálunk a kislány, akkor ott szoktam teregetni, és vasalni.

Kitty Kép
Milyen hamar elrepültek a napok, hetek, hónapok....Neked már csak 19 napod van, és találkozhattok! Kép Én is kiszámoltam, még 83 napom van. Nem hangzik olyan jól, de nemsokára kitavaszodik, és itt is lesz a várva-várt nap! Kép

Üdv,
Pumukli
28+1
pumukli

Sziasztok,

SzilvusKép
Nálunk is rögtön a saját szobájába költözik a baba (pedig én most ugye egyedül bitorlom a hálót), inkább én alszom majd az ő szobájába eleinte. Utána pedig ott lesz a légzésfigyelő + bébiőr. De igazából úgyis az élet dönti el mi lesz Kép.
Gyerekszoba nálunk déli, délnyugati fekvésű. A fal sötétebb zöld, a mennyezet világosabb zöld. A függőny piros-sárga csíkos (IKEA), és a szőnyeg is az a színes, csíkos IKEÁS. Majd ha meglesz a bútor én is csinálok képet és felrakom.

A színes falakat én is szeretem. A dolgozószobám (későbbiekben másik gyerekszoba, de ez most nem aktuális ugye Kép )fala egész élénk narancssárga, a mennyezet pedig sárga, a nappalink pedig homok színű, a fal 1 árnyalattal sötétebb, mint a mennyezet. A háló pedig sárga.

Én néztem a Szülőszobát tegnap, és valóban nagyon látszott, mennyire szenvednek. Viszont az a pillanat, mikor a barna hajú anyuka azt mondta, hogy ő még ilyen boldog nen volt életében, nagyon meghatott. Úgyhogy nézem továbbra is.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Bogi,
nagyon jo a babaszoba, tetszik ahogy berendezted. A kocsi is tetszik, bar nekem fogalmam sincs, hogy milyet akarok. Kép

Erika,
nagyon edi a pici, foleg hogy latszik ahogy szopja az ujjat. Kép

Szilvus,
ne aggodj, szerintem normalis, hogy egy kicsit aggodsz. A pici jol megmutatta am a labat. KépKép
Nalunk nem lesz nagy gond, mert egyenlore nem lesz kulon szobaja a picinek. 2 szobas lakasban lakunk, amibol az egyik haloszoba, a masik a nappali. Kép De iden szeretnenk koltozni es akkor mar lesz kulon szobaja Bencenek.

Brigi,
ugy dontottem, hogy szerdatol fogok jarni, tehat jovohet szerdan ha neked is jo, akkor talalkozunk.

En a szuloszobat mar nem fogom nezni. Nem hianyzik, hogy utana gondolkozzak, hogy milyen lesz az enyem. De mivel en latnoki kepessegekkel rendelkezem Kép tudom, hogy mindenkinek - beleertve magamat is - konnyu szulese lesz. KépKép

Kata,
mar alig varom, hogy Te is gyere tornara, es persze, hogy teged is megismerjelek szemelyesen. Kép

Eszty 29+3
eszty

Sziasztok!

Mariann, ezt a légzésfigyelő+őrzőt megkérdezhetem, hogy hol és mennyiért vetted? vagy kaptad esetleg? mi is ilyet nézünk, de 40 ezer alatt még nem láttunk és hát ugye az elég sok... gondoltam, hátha neked van valami hely, ahol olcsóbban hozzá lehet jutni.

Egyébként az a pillanat tényleg nagyon megható volt, amikor ezt mondta a barna hajú anyuka. Én is csak ezért nézem, mert a végén eddig még mindig nagyon meghatódtam.

Kata
katca

Sziasztok!

Köszi mindenkinek, szívesen zsebeltem be a gratulákat a babámmal kapcsolatban.

Szilvus:
Hihetetlen mikre képesek ezek a babák!!! Nagyon ari a kép amit feltettél!

A gyerekszobára kitérve:
a kislányom mikor megszületett velünk egy szobában lakott (mert nem volt más lehetőség akkor még). 16 hónapos volt, mikor saját lakásba költöztünk, és onnan kezdve, az első éjszakától egyedül alszik a szobájában. Nem okozott neki ez sem lelki törést, sem semmit, egyik napról a másikra megszokta. A mostani babát az első 1-2 hónapban magunk mellé vesszük a hálószobában (persze külön kiságyba), de csak azért, hogy nem ébressze fel éjjel a kislányomat, ha sír. Utána pedig megy ő is a gyerekszobába.

Nálunk a falak még fehérek (kivéve a hálószobát, mert az bordó) sajnos, mert újépítésű a lakás, és feleslegesnek tartottuk az első évben színesre festetni a falakat jó drága pénzért, hisz amíg mozog a ház, addig repednek a falak, és az 1 éves garanciális bejáráskor úgyis újra kell festeni a falakat. De majd akkor!!! Én is imádom a színes falakat, szerintem nagyon hangulatossá tudnak tenni bármilyen lakást, ha jó izléssel vannak összeválogatva a színek.

üdv

Erika
goczane

SziasztokKép

Najó, tekintetlenül gyermekem személyiségi jogaira, itt a fütyis kép isKép

Pumukli
Nyugodtan nézd meg a szülőszobát. Nem volt szörnyű, csak inkább ráébresztett arra, hogy ez VALÓBAN fájdalmas dolog lesz. De amit Mariann említett, ott bizony nekem is könnyes lett a szemem. Kép
Drukkolok! Holnap beszámolót és persze képeket kérünk!

A plusz szoba, ahová ördögövics beköltözik, nagyon hiányzik, máris. Csak 3 szobás a lakás, és az a szoba volt a dolgozószobánk, valamint ott vasaltam, teregettem, ott voltak a leszedett, de el nem rakott ruhák, a porszívó, ha lusta voltam elrakni (...szóval a kupi). Az íróasztal még mindig ott van a géppel, sajnos az is megy ki a nappaliba. Akkor viszont az lesz kicsit "hiradástechnikailag" zsúfolt. A hálóba meg nem engedem be a számítógépet! Kép

Újfent előjött a "kívánósság", tárgyalást szerveztünk, amire hidegtálakat hozattam a Marriottból. Teli volt halacskával - no én abból úgydeúgy bekajáltam. Pedig nem szeretem...Kép

Viszlát holnap, legyetek jók!

Szilvus

És a kis "pornósztár":Kép
szilvus

Kata
A soroksári úti MegaToysban épp most láttam az AngelCare-t (nekünk az van), asszem 31 ezer volt. Soknak sok, de mégsem 40 ezer.
A Madarász utcai klinikán pedig van egynapos (azaz 1 estés) tanfolyam a légzésfigyelők használatáról. Legkésőbb a jövő héten felhívom őket és megosztom Veletek a hallottakat. érdemes elmenni, bár ne legyen rá szükség!

Most már téllleg elmentem haza.

Szilvus

Ui.: Andiról holnap hozok hírt, régen hallottam róla, felhívom!Kép
szilvus

Sziasztok,

KataKép
még nem vettem/kaptam meg egyiket sem. Ajánlom a következő honlapot, ezen vabbak árak is www.tiva-med.hu. Itt lehet bérelni is. Bébiőrre mindenféleképpen szükségem lesz, mert nagy a ház, és mégsem dekkolhatok egész nap a gyerkőc 5m-es körzetében. Légzésfigyelő meg azért kell, hogy ne parázzak, a saját megnyugtatásom végett.

A www.angelcare.hu honlapon van egyben légzésfigyelő+bébiőr, de Mo-on még nem kapható Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Most üt meg a guta, egy hosszú hozzászólásom veszett el, na mindegy, jiso ráz Kép

Szilvus!
Nagyon édes a kis kukis akrobata Kép Mi egy felújított kétszobás parasztházban lakunk, itt egy vonalban vannak a helyiségek. A mi szobánk a legnagyobb és legbelső, ezután van egy kisebb szoba majd az előszoba, ahová belépünk a kertből, és a konyha, fürdőszoba. Wc az előszobából nyílik. Szóval, mi úgy gondoljuk, hogy a baba pár hónapig velünk lakik majd egy szobában, de külön ágyikóban, aztán lehet, hogy átkerül a másik szobába, de igazából bővíteni szeretnénk a házat, úgyhogy inkább majd építünk külön nagy gyerekszobát. A falak fehérek egyelőre, de én napsárga falakat szeretnék majd tavasszal Kép

Erika,
nagyon szépek a képek, a fülecskés külön nagyon tetszett Kép ilyenkor már alig várom a jövő hetet, amikor mi is megyünk Kép

Pumukli,
várjuk a beszámolót és a képeket Kép

Bogi, Gabi,
nagyon tetszik mindkettőtök gyerekszobája, nagyon szép meleg színekkel rendeztétek be. Bogi, a kiságyra akasztott pakolóst honnan vettétek? Az külön nagyon tetszik Kép

Kata,
én úgy hallottam, hogy a BabySense a legmegbízhatóbb légzésfigyelő olyan szempontból, hogy nem riaszt be feleslegesen, igaz, hogy nem olcsó, de lehet bérelni is a Tiva-mednél (Mariann írta a webcímét) és ha jól tudom, a Madarász utcai gyerekkórházban is, ahol meg is tanítanak arra, hogy ha ne adj' Isten baj van, mit kell tenni.

Szülőszoba: lehet, hogy azért, mert én még relatíve távol vagyok a szüléstől, de számomra nem volt ijesztő, sőt, az eddigi adások közül ez tetszett legjobban, igaz, hogy mindkét anyuka nagyon szenvedett, de olyan jó volt látni a boldogságukat utána, ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ezért minden megéri. Egyébként azt mondják, saját születés élményünk is meghatározza a szüléshez való hozzáálásunkat, én lehet, azért nem félek, mert császárral születtem, és nem szenvedtem meg a születést Kép

Móni
kirmon

Szia Móni!

A férjemtől kaptam karácsonyra. Egy karácsonyi vásáron vette itt Győrben egy kézművestől. Falvédőt szerettem volna, de ilyet kaptam, mert a falvédőt rövidnek találta Kép
De nagyon-nagyon örültem neki, és tetszett is. Amúgy meglepetés volt, nem tudtam mit kapok.

Üdv: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?