Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edi örülök, h jöttél egy picit. Milyen kint? Hogy érzitek magatokat? Kata baba megszokta az új helyet? Még nekem sem jött az F.P játék. Éppen kedden hívtuk fel Bettussal őket. Azt mondta, h türelem majd küldik. Kb 3 hónap az átfutási idő.

Dorkamama!

Nem az én lányom a Kitti :lol: :lol: Bettusé!!!!! Elhiszem, h fárasztó az éjjeli 3x-4x-i szopás. Akkor Neked iszonyú sok tejed van nem?

Jubi!

Megenged, h leírjak egy nagyon finom túrós tortát? Nagyon könnyű.

Linda!

KUKKKKOOOOTTT? Azt még nem adtam Neki. Az alvás egyszer ilyen , másszor olyan. Most pl: kelt a szokásos módon 23kor, és utána 5kor. Visszaaludt 8ig. Ezzel így nem is lenne bajom. De ez 22-23 kor kelek, már igazán kivehetné az esti programból. Már mennénk Bettussal bulizni. Elmegyünk egyett csörögni valahova. De amíg szopik, és ilyen kelései vannak, addig nem lehet itthagynom Őt. Nem értem kérdésedet? Mit mennyi ideig kell forralni? Az ásványvizet? Azt már nem kell Nekik forralni.

Mamy!

Ez a babakocsizás azért már hála csökkenő tendenciában van. Mostmár amikor este nem alszik el a tápszer alatt, akkor utána elbúcsuzunk Tőle, és beteszem az ágyba. Persze lelketlen dolog, de ordít. Nem tudok mást csinálni. De kb 15-20 perc alatt elalszik. De. van babakocsi amikor már nsgyon élmos akkor csak min 5 perc, és alszik. Tehát amikor nagyon fáradt akkor sec-pec elalszik. Ennyit úgy érzem kibírok, h elaltassam. De amikor már vagy 30 perce tologatom, és látom, h álmos, és csak feszülten bámul előre, és nem csukja be a szemét........NA! Akkor már eegy picit fárasztó. Ráadásul a hátam is iszonyatosan fáj. De sebaj!!!!Hétfőtől megyek Aquafitnessre. :lol:

Anita!

Bálna? Akkor te nem láttad az én képeimet? Én voltam az igazi CET!Sajnos még mindig úgy nézek ki, mint egy CET!! Azért Dórinak szoktam adni darabosat. Banán, frlvágottak, kenyérbelső, stb....Csak nagyon pici darabkákat. Betti szokott is ezen nevetni, h mit akarok én azzal a mini darabkával????? És nagyon is helyesek vagytok :lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok lányok!

még emlékeztek rám? :oops: ne haragudjatok, hohy így eltűntem, de állandóam émelyegtem az elmúlt hetekben, volt 2 nap, amikor meg sem tudtam mozdulni. Ha nayósom nem segített volna, nem tudom, hogy vészeltük volna át...
most már picit jobb, tegnap voltunk uh-n, 26 mm, és kalimpált a lábaival...

Gergő egyedül feláll, kapaszkodva lépeget, néha hisztizik is, de már kezdi belátni, hogy nem sokra megy vele..én a kezére szoktam 2 ujjal csapni, de csak akkor, ha a konnektort akarja tüzetesen megvizsgálni, és nyomatékosan mondom, hogy NE. persze nagyszüleimtől megkaptam, hogy verem a gyereket...no comment.

Mamy, üdv újra itt! micsoda szőke hercegnőd van! nagyon édes!!!

Nagyon boldog szülinapot kívánok az összes egy éves babának, hosszú, boldog életet, jó egészséget, és a szülőknek sok boldgoságot!!!

Kép

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Anita, bálnaaaa? 10 hetesen most akkora a hasam, mint gergővel 16 hetesen!!!
6 hetesen már kiszúrták az utcán, úgyhogy 12 hétig bajosan tudtam volna titkolni...

Tök jól nézel ki, ne törődj semmivel, csak magatokkal! egy kis élet növekszik benned, ami a világ legcsodálatosabb dolga!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

ja, kibújt a 8. foga Gergőnek..de nem ám alul a 4.-ik, hanem fent
oldalt egy őrlő! észre sem vettük!!! egy könnycseppet sem ejtett!

Mondjuk is a férjemmel, hogy Gergő hasfájós sem volt, fogzás is simán ment, na majd a tesó.... :D
Mindenki azt mondja, hogy most tuti lány lesz, de én nem élem bele magam...édesmindegy, csak egészséges legyen!

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Sziasztok!

Végre én is ide tudtam ülni,tegnap megvettük a konyhabútort az ikeába,de teljesen kiakadtam,mert ilyen sokat még sose kellett várni,45 perc volt mire fizettünk,aztán 40 perc volt mire kihozták az árút,majd kiderült nincs meg egy szekrény menj vissza a vevőszolgálathoz,ott meg lett egy új rendszer ,megjegyzem múlthéten ez még nem volt, és itt is vártunk vagy 30 percet,Viki a végére teljesen kiborult,Rólunk meg szakadt a víz,apa ideges volt én meg mászkáltam,emelgettem,lekötöttem a gyereket,nem volt kis feladat.Hétvégén meg bevezettük apával a villanyvezetéket a konyhába a sütőhöz és még ráadásul szar is az egész, mert melegszik és büdösödik a villanyórába a vezeték ,ez az elmüs kontár meg nem jön,pedig beígérte.
Elegem van,de legalább a hétvégén már elkezdhetjük a konyhát összerakni.

Emellett Vikinek jönnek a rágófogai mindkét oldalon érzem a csücsköt,vagy ezt már írtam?Azt se tudom hol a fejem…..

Nem hajlandó enni főzeléket,csak azt amit mi eszünk,2 napja nagyon szépen eszik,igaz nem engedem sokat cicire,próbálok egy rendszert bevezetni kaja ügyben és szigorúan 3-4 óránként kap csak enni,plusz rudi csoki nélkül vagy köles.Tejpépet vettem neki tegnapelőt,szembeköpött vele,nagyon viccesen néztem ki,majd aznap éjjel alig aludtunk,hajnali fél egytől 4ig fent voltam vele,nem tudom mi lehetett a probléma,de aznap apjával jól bekajált,tejfölös tarhonyáshúst ettek,majd cici,de annyit szopizott,hogy 8x beindította a reflexet,aztán éjjel még egyszer,majd elkezdődött a nem alvás,sétáltam Vele,vállamon elaludt,akkor lefeküdtünk úgy ,majd leraktam ésn 1 perc se kellett ,vakarta az orrát és fent volt.Majd mikor már majdnem bepisiltem,otthagytam ,ordított torkaszakadtából,de úgy ,hogy a végén már öklendezett is és képzeljétek elaltattam megint és 5 órán keresztűl meg sem mozdult.Hogy mi a fene volt ez nem tudom,de kiborító volt.Na ezt jó részletesen leírtam bocsi.

Képzeljétek tegnap és tegnapelőtt lecsót evett,de zabálta és közben mondta nyamm nyammm.Képzelhetitek mekkorákat durrogtatott.

Most megpróbálok visszaolvasni,de ezt előbb elküldöm.
Pusz mindenkinek

Sue

KépKép
suezika

Sziasztok!

Sue!
Ez igen! El tudom képzelni az éjszakátokat, nekünk is hasonló volt tegnapelőtt. Bár szerencsére ordításig nem fajult a dolog.
Lecsóval már Geszti is szemezett, de nem mertem neki adni... csak a szaftjába mártott kenyeret adtuk neki, de azt habzsolta.
Ikeás sztori ismerős, nekünk is volt benne részünk nemrég, ráadásul pont akkor akartuk megvenni a konyhát amikor volt az az akció, de a költözés miatt el kellett halasztani (mivel nem lett volna hová tenni), mire költöztünk addigra véget ért az akció, de hát akkoris meg kellett venni. De akkor meg a fél konyha hiányzott mert állítólag "elkapkodták" az elemeket. Még mosogatógép se volt. Iszonyú pipák voltunk. Aztán ugyanaz történt a vevőszolgálat, házhozszállítás, stb. ráadásul egy szekrényajtóból kettőt hoztak, egy komplett szekrény helyett, vihettük vissza (még jó hogy befért a kocsiba, de akinek pl. kis Polskija van az mit csinál???) szóval az Ikea nagyon elkutyálódott. El vannak szállva maguktól.
Viszont sajnos még mindig ők a legolcsóbbak.

Na most mennem kell mert pakolok, szombaton indulunk Horvátországba. Remélem, jó idő lesz. Még holnap próbálok jönni, de aztán csak 9-én jövök legközelebb.

Kép
mamy

Mamy,
Hu mennyit írtál Nekem,a suttogót valszeg Én se tudom majd megcsinálni,most azon vagyok a nappali hamikat beállítsam 3-4 óránkéntira és azt mondják akkor éjjel is jó lesz.Majd elválik.Napszemüveg igen onnan van,de Viki se nagyon csípi.Hiszti,na nálunk azért nem annyira gáz ,hogy lilul a pofija,Ő olyankor lerendezi üt csíp,és ökölbe szorítja a kezét vicsorog,majd megy tovább,mostanában nem hisztizik.Haminál meg tök jó lenne ha legalább 190 gokat bedöntene ,de még a 100 is alig csúszik le,mostmeg már nem is eszi meg .
Úgylátszik egy napon nem aludtunk ,akkor épp telihold volt,lehet az kavart be lányoknál.
Most látom ítál ikeáról,olcsók és sokkal erősebbek és jobbak a megoldásai mintha máshol venném,most nézegettük a konyha megoldásokat és az ikea volt a legjobb ,pakolás szempontjából.Szerdánként egyébkénz ingyen thm van,ezt olvastam tegnap,amikor az az akció volt mi is ott voltunk,pont ucsó hétvégén 25 percen keresztűl nem engedtek be minket a parkolóból mert tömve volt a bolt,képzelheted ott várakozni gyerekkel a kocsik között,de egy terhes mama kiverte a raplit és így már beengedtek minket,pedig én is odamentem,megkértem,hogy gyerekkl had menjünk fel,de nem.na mindegy
Rizi,
Képzeld szúnyog még mindig ott van a pofiján egy kb 1 forintos nagyságban,ez már nem is fog elmúlni Neki?

Anita,
Nagyon jók a nyaralós képek,szép vagy a pocakkal.

Timi,
Nehéz ügy a harapás,de kibírom,most megint elkezdte,de mentségére legyen írva,finomabban csinálja mint picinek,és jön a foga megint.Azt hallottam jobb lenne ha a baba is végig aludná az éjjeleket,Neki se jó ez az álomban evés,azt hiszem szeptemberben megcsináljuk apával.

Ági,
Próbáld meg,hogy akkor eteted mikor Pároddal ebédeltek,Viki akkor evett jobban,igaz Én utólag eszek mindig ,de így látja,hogy apa eszik anya belekanalaz a tányérba és Ő is kap.Apukám tavaly volt Parajdon gyönyörű hely,ja és Keresztapámék Nagyváradon laktak.

Beuka,
Jó a táblázat,Viktória,dec.23.
Igen hozatjuk,finoman főznek és mostmár nem hajlandó Viki megenni az ilyen pépes cuccokat,mostmár a cukkinis és tök főzi se jön be,viszomnt a lecsó,tarhonyáshús,fokhagymás makaróni….no comment,elhiszed,hogy tátog mint egy kacsa….Szédülés elmúlt ,éjjel keveset ittam,bealudtam szopin és kimerített nagyon hogy nem iszom,most meg 3-4 alkalommal is ki kell mennem a wcre,de nincs szédülés.Kézrácsapás,azért finoman csapkodunk,nem úgy ,hogy fájjon,de nagyon agresszív csajszi és csak néz nagyokat,mikor ua.csinálom Vele amit Ő velünk és hatalmasakat vihog mikor a meglepetéstől feleszmél.

KépKép
suezika

Jubi,
Gratula a bilizésbe,én mostanában azt olvastam,hogy 12 és 15hó között kell elkezdeni a bilire szoktatást,de csak akkor,ha az anyuka kitapasztalta,hogy mikor kakil pisil a gyerek.Ti már akár kezdhetitek is.Kezdő tortarecept,ha gondolod,csinálj piskótából egy tortát ,vágd félbe,tölts bele túrót,vagy pudingot,szord le a tetejét vagy porcukorral,vayg csinálj Rá csokimártást és kész is van az isteni torta.Nyami imádok sütni.

Melódia,
Képzeld Nekem az uh-s csajszi mondta,pofával lefelé fekszik…..,ezt sose felejtem el Neki.Szerintem Te se apósnak….

Linda,
Na ,gondoltam,ha 1b van akkor f a dó, vagyis lefogod a hátsó lukat meg az első 4et.,ha nincs kettős keresz,t akkor teljesen le kell fogni az összes lukat az a dó.Ha a dó az első és második vonal között van akkor is 4 lukat fogsz be,mert az az F hang .utána írod ,hogy megy hallásból,de vki írta tényleg vedd meg a furulya iskola 1es kotta füzetet abban benne van az összes fogás és hangnem ami ehhez kell és profin megtudsz tanulni egymagad is.Egyébként zongorát tanítok.

Dorkamama,
Remélem jól nyaraltatok,tegyél fel képeket,szopival mi is hasonló cipőben járunk éjjel-nappal,reménykedjünk hamar megoldódik

Kriszta,Angel,
Pihenj Te is sokat ,remélem jól vagy és csak jobban leszel ezután.Átérzem a rosszulléteidet,nemolyan rég,1 év az nincs régen ,még Én is pocakos voltam.

Hu de hosszú voltam bocsi lányok,de mindenkinek írtam,ugy érzem,reklamáljon nyugodtan akinek nem tettem,de ezt a levelet 2 részletben küldöm el.
Puszi mindenkinek

sue

KépKép
suezika

Krisztina79!

Nem felejtettünk el! Látom úgy nőnek Gergő fogai, mint Dórikámnak. Már kinőtt 8 foga. Hihetetlen nagy lány már. Dóri is áll már magától, és bizony lépked amikor fogom a kezét. Csak van úgy, h lábújhegyen indul előre. Húha! Mindjárt 1 évesek lesznek

:lol: :lol: !

Sue!

Konyhabútor
:evil: Amikor szopizik Viki éjjel akkor te mindig iszol utána? Nekem muszáj, mert valahogy igényli a szervezetem. Akkor, h alakul az éjszakád? Mikor teszed le, és mikor van az első kelés? Mert Nálunk 8 körül alvás, és az első kelés az 10-11 között van. Ma mondjuk elég jó volt, mert kelt egyszer 11-kor, és utána reggeli 5ig aludt. Majd vissza tudtam altatni, és aludtunk 8ig. Azért Dóri elég fáradt amikor este megkapja a tápszert, és ezért alszik el alatta. De a 230g-ot teljesíti.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hello Lányok!Én egy új felhasználó vagyok és csatlakoznék hozzátok,ha lehet!Tök jó dolgokról írtok!Nekem van egy Bálint nevű kisfiam,aki szept.19.én lesz 1 éves!!!Nagyon nyugis baba,bár most már kezdi bontogatni a szárnyait! :D Majd teszek fel képet is róla!Most egyenlőre ennyi!Pussz

Kép
oriandy

Sziasztok!

Képzeljétek, Veronika, tegnap este már felállt a kiságyba kapaszkodva pár másodpercre. Meg előtte való délután is próbálkozott, apára támaszkodva -féltékeny is voltam. Miaz, hogy nála áll fel előbb :D :D de mint megtudtam, apa mögött volt eldugva a kajás edénye...

Beuka: köszi a táblázatot. Valamiért én azt hittem, hogy valahol itt Baja mellett laksz.... nem Kalocsán. (Vaskút, vagy ilyesmi... :idea: ) Hogy-hogy Baján szültél? És utána is ide jöttetek?

Timi: nálunk este 8 körül alszik el Veronika (attól függ délután, hogy aludt... úgy fürdetjük, hogy utána már fáradt legyen...aludjon. De jobb ha délután 4 után már nem alszik) És jobb esetben kel hajnali kettő körül. Legjobb eset persze a nem kelés lenne :?
Szinte mindig reggel 7-ig alszik. De ha éjjel sokszor kelt, akkor kihuzza 8-9-ig.
Van hogy megébred elalvás után fél órával, vagy még éjfél előtt, de ez elég ritka, és cicin mindig tovább alszik.
Összegezve: szinte egyszer legalább kel, de van, hogy négyszer is :(

Kicsiny korában, Veronika is felkelt fürdés után, és ugy 11 körül tettük csak le :( majd reggel kilenc-tizig huzta simán.... aztán leszokott erről a késői elalvásról. Meg este hótunalmat árasztunk köréje...egy könyvben olvastam (Hogyan ne legyünk tökéletes anyák -lilly purse vagy ki írta)
Na már megint nem sikerült tömören kifejtenem magam :o

Lányok, szerintem hiszti, és sírás és sírás között is van ám különbség. Nem minden hiszti.
pl. mikor kisebb volt, rászóltam, hogy a konnektort és a virágomat nem szabad. Megértette, nem bántja ! De a homokozoban, ha nyomatékosan szolok már, hogy ne egye a homokot, akkor képes elsírnia magát... De szerintem azért, mert összezavarodott, és nem hisztiből. Hiszen ő még csak a kezét venné a szájába, nem érti, most mi bajom vele...szerintem!
Vagy a könyvespolc...eddig az alsó polcra játékokat tettem a könyvek elé, az volt izgi... de már nem érdekesek...viszont a könyveket, amiket eddig simán békén hagyott, azok most lettek érdekesek, és most szedné ki őket, esetenként egy-egy gerinc bánja (könyv külső része) és ha rászólok, akkor is sírt már--szerintem ez is összezavarta, hogy most mi bajom vele....miért tiltok... mert még nem érzi a kis különbségeket....
Viszont a hiszti a telefonnál, távirányítónál, hintából kivételnél jelentkezett, de valóban jobb ilyenkor terelni (nekem)
A fáradtság miatti sírás se nevezhető hisztinek, csupán nyűgösségnek. Nem?

Én kiabálós szülő lennék, de láttam, hogy ha rá kiabáltam akicsire, akkor mégjobban rossz lett a helyzet, mégjobban üvöltött....nem szabad ezt tennem...igyekszem higgadt lenni. Bár már jobban megértjük egymást, mint anno ;) :) Mosollyal győzhetek csak! :)
(azé nem olyan nagyon kiabálós vagyok...mielott valaki félreértene, csak helyenként kimerült, fáradt, gőzös)

Jana-s kis vizet már mi is vettünk DM-ben, mikor elfogyott a forralt séta alatt, és még a saját üvegéből is tudja inni ;) :D

Melodia: kivánok neked sok erőt ezekhez a hetekhez!!! Ügyes vagy!

Mamy:most is árulnak még ilyen cikoriás kávékat. én terhesség végén már csak koffeinmentes kávét ittam, az íze miatt (korházban bent voltam terhességi cukor miatt majd egy hetet, ott rákaptam. Meg kicsi miatt a vege felé a teakat is el kellett hagynom, mert ct-n rossz lett a szivveres, (hiperkardiabigyo), és tea elhagyas után megszunt :D mai napig nem nagyon iszom két kortynál tobb koffeint sos esetben sem, mert félek átmegy anyatejjel, és mégjobban pörög itt nekem, főleg ha este jönne ki 8) :lol: )

goodfairy: tetszel. Szimpi anyuka vagy. Máté is édes.
Kép, örülök, hogy tetszett. Valami ilyen, tetszeni akarásból is tettem fel :P (tetszett, tetszeni, tetszett---ebbol sem jovok már ki, ilyen későn, sok szoismétlés, bocsi!)

Linda: mi direkt mindig 5 és 7 között sétálunk, homokozo, bolt, levegőzés... Kell neki, nagyon.
Tök jó a cangátok.
Önállóság? Hááát az anyafüggés után az is eljön majd ;) A héten már én is nyitott ajtonál voltam kénytelen... értitek...de az engem zavart először :oops: :oops: :roll: Dorkamama biztos megért ;)

Edi, jo nyaralást!!!!!!!!!!!

Dorkamama: örülök, hogy neked is tetszett a két kiskép. Nálam Veronika a varrás közben is ott volt nagyrészt mellettem. Kis kiázott kezeivel...kissé szörnyesre vette a figurát, értsétek jol, fura kis lénynek hatott :P Amikor a melkasomra tették legelőször, meglepödtem, hogy nem is olyan mint a filmekben (csunyabb dologra szamitottam), elámultam, és nagyon tetszett :D:D:D

Kriszti, nincs felejtés, és nincs harag :)

Lecsot már csináltam a babának direkt is. Izlett neki is. Vedőnő ajánlotta anno :)

Sue: veronika is kevesebbet eszik mostanaban...ez van. Cici jöhetne bezzeg mindig :D

Andy: üdv, gyere, írj

mindenkinek jo éjt, és jo hetveget

UI: sutotokot kerdezte vk. Én félbevagom, azt is félbe, és a két negyedet beteszem egy lábasba, héjjal lefelé, annyi vizet engedek rá, hogy szinte majd ellepje, de annyi nem is kell, és fedo alatt megpuhul. Kanállal látom, mikor jo... Néha nem árt kis víz még...minap megegettem az aljat a hejanak (sult tok lett :D ) ha kész újabban felkockazom

KépKép
rizibizi

Bocsi az előbb a sógornőm neve alatt jelentkeztem be-ORIANDY-mert az elöbb még ő ült a gép előtt!
putnokiorsi

Szia Orsi,
akkor a mi csemetéink 1 napon születtek,Viki 22.10kor a sote.1en.És Ti?
sue

KépKép
suezika

Halihó Csajok!

Köszi a „bókokat”, de én nagyon nem tetszem magamnak. Bár büszke vagyok a pocimra, azért sosem gondoltam volna, hogy ekkora darab leszek kismamaként. Pedig nem is híztam sokat, 5 kg plusz van rajtam. :roll: Mármint ahhoz képest, amennyi Manó születése után voltam a 90 napos diéta végénél. Néha előveszem a régi képeimet, és majd sírva fakadok, mikor látom magam rajtuk 55 kg-osként. :cry: Szerencsére a párom nem az a fajta férfi, aki piszkálja a feleségét, ha hízott kicsit. Ő mindig azt mondja, hogy akkor úgy voltam csinos, most meg így, és nem várja el tőlem, hogy majd a két gyerek után is úgy nézzek ki, mint mikor megismerkedtünk.

Mamy! Manónak nincs kevés haja, csak nagyon pici, és szőkés-barna. Fiacskám is csapkod, hadonászik, szerintem ez normális dolog, bár még nem jöttem rá miért csinálja.

Linda! Köszi, bizti nagyon jól van, mert rengeteget mocorog, forgolódik, sokszor úgy hullámzik a hasam, mint a Balaton. :D Dec. 10-re vagyok kiírva, kisfiú a pocaklakó és Kornél lesz a neve. Az önállósággal kapcsolatban lehet kicsit félreérthető voltam. Én úgy gondoltam, hogy önállóskodnak, tehát egyedül akarnak enni, inni, sőt Manó néha már amikor fürdés előtt vetkőztetem magától húzza le a zokniját, vagy húzza felfele a pólóját. Persze ő is nagyon ragaszkodik hozzám, meg az apukájához is - sőt szerintem inkább apás, mint anyás - de szerencsére jól elvan anyósommal, anyukámmal és a sógornőmmel is. Másokkal – pl. apuval, vagy apósommal - már nem.

Jubi! Én is élvezem a kismamaságot minden fáradtsággal, derék- és pocakfájással együtt. :) Még egy dolgot szerettem volna kérdezni. Csak szalvétából lehet decoupage képet készíteni? Valahol olvastam, hogy akár még színes csomagolópapírból is lehet. Abból is ugyanúgy kell készíteni?

Edi! Már kezdtelek hiányolni, de aztán eszembe jutott, hogy nyaraltok. Jó pihit, és majd kérünk képeket.

Dorkamama, druszám! Igen, nagyon jó fürdő van Mórahalmon, igazi családi kikapcsolódás oda elmenni, mindenki megtalálja a neki valót. Csak sajnos még kevés a fa, mert nemrég építették a komplexumot. Párom le is égett kicsit, talán látszik a képeken, milyen fehér a bőre. Már akartam a múltkor is írni, hogy nagyon szép a kislányod, és annyira ismerős volt az arca, mintha láttam volna már valahol. Ez persze elég kétséges, hisz egy kolleganőmön kívül senkit nem ismerek Nyíregyházán.

Timi! Nem lehet, hogy az a baj, hogy pici darabokat adsz Dórinak, és nem érzi a szájában rendesen azért öklöndözik, mert csak nyeli? Nálunk legalábbis így volt, aztán az egyik barátnőm, mikor látta, ő mondta, hogy nagyobb falatkákat adjak Manónak. És tényleg, azóta szépen rág (az összes 2 db fogával), és nem öklöndözik.

Kriszti! Örülök, hogy jelentkeztél, már kezdtem aggódni érted. Én is rosszabbul voltam eleinte, mint Manóval. Sokat szédültem, fájt a fejem, magas volt a pulzusom. :( Aztán szerencsére elmúlt. Nekem most a szeméremcsontom fáj rettentően napok óta. :oops: :(: Nekem is sokkal nagyobb volt már az elejétől fogva a hasam, mint Manóval, de azt olvastam, hogy ez normális dolog. Vigyázz nagyon magatokra, és gyere, ha időd engedi.

Rizi! Nos én nem vagyok kiabálós, de egyszer-kétszer már hangosabban rászóltam Manóra. :oops: Viszont ő akkor megijed, és elkezd sírni. Olyan kis ijedős lett mostanában. :( Pl. valamelyik nap attól megijedt, hogy apósom tüsszentett, és úgy elkezdett zokogni, hogy alig tudtam megvigasztalni. Remélem, hamarosan elmúlik ez az időszak, mert annyira sajnálom ilyenkor szegényt.

Húúú, jó sokat írtam, bocsi. :oops:

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Ezt a képet tegnap kifelejtettem. Ópusztaszerre indulás előtt készült, Manó nagyon be volt már indulva. :)

Kép

És egy kis nosztalgia. Én sajna csak 4 órásan kaptam meg először Manót, ez már az örzőben készült.
Kép

goodfairy

Sziasztok!

A ma éjszakánk szerencsére már átlagon felüli votl: csak 1x keltünk:D
Remélem a nappal is jobb lesz!

Rizi! Mintha Dorka alvási szokásait írtad volna le :D A nyitott ajtóról csak annyit, hogy mostanában ha bejön utánam bezárom az ajtót ugyanis mindig feléredzkedik az ölembe :oops: érdekes látvány lehetünk :D ilyenkor megpróbálom neki elmagyarázni hogy mit csinálok, hátha hamarabb megabrátkozik majd a WC-vel... (azért ha nem jön utánam nem viszem magammal:D )
Hogy csináltad a lecsót Veronikának?

Evés: nálunk is a darabos kaja a nyerő, de ha nem akar enni a kisasszony, akkor nincs az az ember aki megeteti :? Próbálok én is vmiféle rendszert bevezetni ahogy Sue írta. És érdekes ha pl. anyukám eteti akkor sokkal többet eszik, mintha én próbálom. Na meg azt is észrevettem, hogy ha kezd kicsit tele lenni a pocija akkor utána nem köti le az evés, és akkor mászna ki folyamatosan a székből...

Timi! Bocsi a gyerekcseréért! :D :oops: Asszem éppen neked akartam írni vmit, csak közben Dorka kizökkentett.
Tejcsim van bőven szerencsére (kopp-kopp) köszönhetően a kis cicfüggőmnek :D

Teszek akkor pár képet.
Egerben a Bazilika előtt a kiscsaládKép
Sétálunk Kép
Kisvonaton Kép
anyukámmal és az öcsémmel Kép
És persze ő is segített bepakolni indulás előtt :D Kép

Szép napot mindenkinek és jó hétvégét!

Anita
Kép
Kép
dorkamama

Timi,
éjjel vizet iszom,meg mostmár nappal is nincs laktoherb és se több se kevesebb a tejcsi.Lehet este én is adok mostmár Vikinek tápszert,hátha jobban alszik Tőle.
Alvás nálunk a köv,lámpától,madaraktól,csillagoktól elköszönünk,majd modunk egy versikét,majd mondom Neki ,most cici és alvás puszi utána.Lefekszünk,cicizik,aztán elkezd hemperegni az ágyon,felveszem büfizni,akkor jönnek a hatalmas büffök,majd még szenvedünk jó esetben fél órát ,rosszabb esetben ki tudja,de cicin alszik el.Majd van ,hogy 1,van hogy fél óra múlva elkezd tekeregni vakarj a az orrát,gyorsan cicin visszaalszik,nem is eszik csak 2-3 szívás és befordul a fal felé,majd ébred megint12 és 1 körül vmikor,majd 4körül és 7 körül.
majdcsak vége lesz már ennek,de nagyon fáradt vagyok mostmár,mindenen felkapom a vizet,emiatt párommal is többet csete-patázunk,most is épp mosolyszünet van apósom miatt....Úgylátszik mindenkinél após a mumus,de tegnap nagyon megbántott.de mindegy,ha vki ilyen akkor így kell elfogadni,kitagadni nem tudod.
Szóval nálunk így megy egy alvás éjjel.

sue

KépKép
suezika

Sue,köszi az infót,így már világosabb.Megnézem majd azt a füzetet is.Ha megtanultam a furulyát ,akkor a zongora következik :wink:

Timi,nem az ásványvizet ,hanem a sima vizet meddig kell forralni???Hány éves koráig? :lol:

Jubi,kitalálok neked egy tortát,piskóta alapú legyen?Krémes?Gesztenyés?Vajkrémes?Van egy tök jó kevert karamellás süti,amit habos -vajas-cukros krémmel kell megkennei,kivűl-belül.Nagyon egyszerű és fini :wink:

Mennem kell,édesapám jön hajatvágatni.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Linda!

Szerintem 1 éves koráig kell forralgatni a vizet. Én tudod már elég rég óta nem forralgatom az ásványvizét. Születése óta az Óbudait adtam Neki.

Sue!

Átérzem ezeket az éjszakákat :( Olvasom, h büfizik még???????Dóri már nagyon régóta nem. Akkor ezek szerint Neked nemcsak pár korty van még a cicidben. Vajon mennyi lehet még benne? Mivel bántott meg apósod? Párod az Ő pártján van? Nálunk is vannak nézeteltérések, de inkább nem szólok, mert Miki igen anyás :cry: Persze akkor én lennék akineksemminemtetszik :evil:

Dorkamama!

Nagyon ügyi Dorka, h így megy veletek, h fogjátok a kezét. Dóri is képes így menni, de van úgy, h lábújhegyen lépked. Akkor mindig abbahagyjuk a menetelt. Tök ügyi, h ilyen korán lépked. Tündéri kisbaba. Nektek is Bergon babkocsitok van? Szereted? Bolygókerekes?

Anita!

Megpróbálok nagyobb darabokat adni, hátha tényleg beindul ez a dolog. Szép kis baba lett Manó is :lol:

Riz!

Igen igazad van, h hiszti, és hiszti között is van különbség. Mert amikor azért hisztizik fürdés után, mert álmos, és éhes akkor meg tudom érteni. De amikor akkor hisztizik amikor nappal én szemét anya tisztába akarom tenni, és csavarodik ki a kezemből, akkor aztán megy a hangos beszéd. Akkor ha jól olvasom Nálatok is megy a mindentbeveszekaszámba? A héten amikor voltunk homokozni, nagyon boldogan nézett rám amikor a homokos kezét bedugta a szájába, és nem győztem neki mondani, h : NEM SZABAD FÚÚÚÚJJJJ, VEDD KI A SZÁDBÓL!!!!!!!Azután egy másodperc alatt eltünt a szájába egy pici kavics, és ezt 3* megismételte. Én meg 3* szor kaptam majdnem szívinfarktust. Nem való nekekünk a játszótér :lol: :lol:

Orsi!

Üdv köztünk! Írjál magatokról, és várjuk a képeket!!!

Dórikámnak a legújabb kedvence ez a járássegítő. De betud pipulni amikor valaminek nekimegy, és nem tud haladni.

[KÉP] [KÉP] [KÉP] [img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1188551993.69

.jpg[/img]

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hoppá!

2*szer ment az egyik kép :oops: :oops:

[KÉP] [KÉP]

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Anita
Ne mond már hogy kövér vagy, igy vagy szép, pocakosan ez a természetes. Ugy látom jo fürdö van Mórahalmon.

Én Artit nem szoktam ˇ"megverni", mármint hogy rálegyintek a kezére, de rászólni szoktam, hogy nem szabad, vagy nem, kicsit nyomatékosan. Olyankor rámfigyel és abbahagyja amit csinált.
Nekem sem tetszene ha azt mondaná valaki hogy csapjam pofán. :evil: Azt kéne pofán csapni aki ilyet mond! :evil: Multkor Arti unokatesója este evett, de a fáradtságrtól már sirt is, akkor ráorditott apos, attol meg mégjobban elkezdett sírni, szegény. Megmondanám én neki a véleményem, de az nem tetszene neki, már máskor is volt ugy hogy de beszólnék neki, mert be tudnék! Nem tudom mit csinálnék ha artival tenné ezt,de azt hiszem akkor már nem türtőztetném magam. Nagyon naiv és buta az az ember aki azt hiszi hogy kiabálással tud gyereket nevelni. Azzal csak megutátltatja magát, a gyerek meg csak azért is rosszat fog tenni. Jobb módszer ha szépen és lassan, halkan mondunk nekik valamit és ugy "fenyítjük" meg. Igy voltunk a gimiben is, osztályfőnök ordítozott velünk, de csak kiröhögtük, meg direkt idegesítettük, de a matektanár meg éppen az ellenkezőjével fegyelmezett, ahogy irtam, és érdekes mégis sokan bírták és szerették és jobban is féltünlk tőle, de nem rossz értelemben. Csak igy lehet a tiszteletet kivivni a gyerek szemében, orditozásssal nem. Persze én is szoktam, de nem Artival, hanem valahol kimegyek és ott eresztem el magam, mint a multkor is amikor valamit csináltam és ő meg üvöltött, én meg a konyhábol kiabáltam. de orditozni nem szeretnék vele, kicsi még és nem tudná hogy most mi van?

Mamy
Jo nyaralást! Tavaly mi is Horvátországban voltunk, merre mentek?

SZomszédomnak ma kellene szülnie, kivi leszek meddig marad bennt a kislányuk?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Én már írtam ide egyszer pár hónapja,amikor a nagy vihar volt.Épp a depim közepén jártam,és egy hsz.eltántorított.Azóta is olvaslak titeket,de most már csatlakoznék is,ha még beférek.A kisfiam Marcika 10.10-én lessz 1 éves,2 hete egyedül,stabilan megy. :shock: Sajnos képet nem tudok föltenni,mert nincs kicsinyítő progim.A babáitok nagyon szépek.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Bea
tápika73

Kép
tápika73

Sziasztok!

Sajnos nem érek rá, mert pakolunk, holnap hajnalban indulunk Horvátországba. Csak elköszönni ugrottam be, aztán jók legyetek, és valahogy bírjátok ki nélkülem!... :roll: :wink:
Bocsánat, hogy nem olvastam ma vissza, de egész nap rohantam. 9-én leszek megint, gondolom lesz termés. :wink:

Ja, és lányok, ha megtennétek, amíg nem vagyunk itthon, legyetek szívesek ha arra jártok, néha nyomjatok egy-egy szavazatot Gesztinek... Már elég jó helyre feltornáztuk magunkat... Jelenleg Geszti a 32. helyen van. :wink: Nagyon szépen köszi!!!
http://www.babaholmi.hu/index.php?todo= ... orszam=550

Puszi nektek, vigyázzatok magatokra és a babócákra.

Kép
mamy

Sziasztok Lányok!

Mamy!

Jó nyaralást kívánok nektek,érezzétek kellemesen magatokat!
Aztán várunk ám vissza :wink:

Tápika! Üdv közöttünk,mostmár gyere mindig,itt már nyugalom van,és egyre frankóbban pörög a topic! Jönnek régiek is,és persze újak is! nagyon ügyes fiacskád van,az én Pistikém 10.17-én lesz 1 éves,ő kapaszkodva járkál a bútorokba kapaszkodva!

Hettie!

Pistikével én se kiabálok,viszont ha rosszat csinál,picit hangosabban szoktam szólni! Először mosolyog rám,de ha látja,hogy komoly képet vágok,abbahagyja a rosszaságot! Az más tészta,hogy 1 perc múlva megint a rosszat csinálja... :roll:

Após: Alapjába véve nem rossz ember,a maga módján szereti a gyerekeinket,csak van egyfajta fura viselkedési formája,és beszédszokása! A pofán nagyon kiakadtam,de már más szavakkal is illettte a gyereket,ami nekem nem tetszett,de azon kívül,hogy beszólok neki,nem tudok mást csinálni! Nagyon sért engem,de sajnos egy 60 éves embert már nem tudok megváltoztatni! A párom nevet rajta,hogy ne vegyem komolyan,mert az apja ilyen,és nem gondolja komolyan,csak fanyar a humora! Hát elég fanyar... :twisted: Néha azért csodálkozom,hogy lett a párom ilyen jó ember egy ilyen családban... :roll:
Linda!
A Furulyaiskola egy füzetecske,amiből nagyon jól meglehet tanulni furulyázni! Nem kell hangokkal szenvedni,mutatja,hogy melyik lyukat kell befogni!Nekem ez nagy segítség volt,mert hüle vagyok a kottázáshoz! :roll:
A receptes topicba nyomathatnád a fini tortarecepteket,cukrászasszony! :lol:
A vizet kb.1,5 éves korig ajánlják forralni!

Timi!
Nagyon cuki cserfes kiscsak Dóri! :lol:

Sue!

Ne is mond,én jelenleg csak egy félkész konyhával rendelkezem,de már a csempe,és a konyhabútor fent van! mMlyen tűzhelyet vettetek? Mi egy A-s kategóriájú villanytűzhelyet,mert itt nincs gáz!
Már felavattam,nagyon frankó!
Nem irígyellek az éjszakázások miatt,habár Pistike is újra eszik hajnalban egy pár napja,nem tudom miért??Apa kel fel olyankor hozzá,én nem mindig tudok :oops:

Anita!
Igenis szép kismama vagy, a "bálnaság" ilyenkor természetes dolog,ez ezzel a csodálatos állapottal jár! Leszel te még karcsú,és szép két gyeremek anyukája! :lol:

Kriszti!
Kitartás a nehezebb hetekhez,nemsokára eljön az az idő,amikor frankón élvezheted a kismamaságot! :lol:

Ma végre bevásároltunk a Fatinak,megvettük a tanszerek egy részét a másik felét majd a szülői értekezlet után szerezzük be! Így is már egy vagyonba került a suli... :roll:

Mnetem lányok,szép éjszakát! Puszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Melódia
Nekem is pár napja felébred mindig Arti nem tudom miért? Soha nem csinálta. Most mi lett? Remélem hamar leszokik rola. :roll:

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Hello Csajok!Köszi az üdvözléseket,örülök,hogy szivesen fogadtok.
SUE:Én veszprémi vagyok és itt is szültem Balukát.Este fél 6-kor jött világra.Nekem nagyon könnyű szülésem volt-az első gyermek ellenére.Reggel 7-kor mentünk be a kórházba,mert távozott a nyákdugó.Kitettek még az osztályra,mert nem voltak fájásaim,bár már tágultam valamennyit.Du.fél 3-kor bementem a szülőszobára,mert akkor már 3 perces fájásaim voltak.A doki ekkor burkot repesztett,még kicsit szenvedtem ott ,aztán gyorsan megszültem.A kitolási szakasz mindössze fél órát vett igénybe,de én erre nem is emlékszem.Aztán behozták hozzánk Bálintot,aki ekkor 3900g-ot nyomott és 56cm volt.Apás szülés volt és még a sogornőm is bent lehetett-Ő még az osztályon is ott volt velem,mert egészségügyi dolgozó-úgyhogy mindig volt ki segítsen kicsit.Számomra nagyon nagy élmény volt a szülés,mindenkinek ilyet kívánok!

Bálint most már nagy baba-sose volt kicsi :D
6 és fél hónaposan felállt,azóta próbálkozik az elndulással.Ma megtette az első-segítség nélküli-lépéseit.Nagyon vidám baba,mindig mosolyogva ébred.Sajnos 10 hónapos korában abba kellett hagynom a szoptatását,mert elég kevés tejem volt már és elkezdte harapdálni a cicimet.Hát ezt nem hagyhadtam.Már 8 foga volt ekkor is.Azóta reggel és este tápszert kap.Letesszük fél 10-10 óra környékén és max.egyszeri keléssel végigalussza az éjszakát.Hát ilyen az én gyermekem! :lol: Képeket holnap már teszek fel,csak kell a szerelmem segítsége,mert én ehhez süti vagyok.Úr Isten már holnap van.Mentem aludni.
Jó éjszakát mindenkinek!
Pussz
putnokiorsi

Helló Lányok!

Felteszek ide pár képet, de Gábor csinált egy oldalt ahová feltöltötte Bálint albumát születésétől napjainkig. Akit érdekel az a www.oribalint.atw.hu oldalon találja meg.

Puszi: Orsi

Kép
Kép
Kép

KépKép

Bálintka albuma: http://www.oribalint.atw.hu/
putnokiorsi

Sziasztok!

Csak beugrottam, nem igazán volt időm visszaolvasni, üdv. az újaknak!

Képzeljétek, ma esküvőn voltunk, de lagzi nem volt, csak vacsi, de olyan jó volt kimozdulni! Igaz, vacsi közben Levi kicsit zizi volt, rikoltozott meg hisztizett, ki is akadtam, de aztán apa kivitte a levegőre. Az a legújabb nála, hogy a bébikaját nem eszi, de most meg a rendes kaját sem akarja. Levesből evett, de sült krumplit meg rizst, meg husit szinte semmit, bezzeg a tortát falta. Mondjuk nem csoda, két foggal a puha tortát könnyebb megenni... Én nem tudom, mi lesz így vele. Semmi nyoma, hogy jönne a foga. Ja, és olyan gyönyörű helyen voltunk, a szekszárdi borvidéken egy bortanyán, de gyönyörű volt, el sem tudom mondani, a számat is eltátottam. Volt egy olyan hatalmas pince, az egész téglából, benne nem is tudom mennyi hatalmas hordó bor, és borszentély, meg minden. Ha erre jártok, feltétlen menjetek el oda, mert ráadásul családbarát, meg minden, bár az árakat nem tudom, de sejtésem szerintem nem lehet túl olcsó :?

Nem tudok most visszaolvasni, mert leragad a szemem, holnap se biztos, hogy tudok jönni, kezdődik a suli, Marcinak még be kellene kötni a könyveit, füzeteit... Füzetborítót nem is kaptam már a tesco-ban, lehet, marad a tavalyi...

Jubi: egyszerűtortarecept: Tesco-ban lehet kapni Hulala nevezetű növényi habalapot, ezt felvered robotgéppel, belereszelsz 1-v. 2 gesztenyemasszát, megtöltöd a piskótát vele (ha készen veszed, rumos tejjel locsold meg a tésztát, sokkal puhább lesz). Ha van otthon maradék csokinyuszi, ráteheted máznak, ha nincs kedved vele tökölni, akkor a maradék krémmel bevonod, reszelt gesztenyével v. gyümivel v. csak villával becsíkozod. Ennél egyszerűbbet nem tudok, ráadásul finom is. Egyébként infó mindenkinek: a tesco-ban kapható torták és sütik tudomásom szerint mind tejmentesek, ugyanebből a habalapból vannak.

Mostmár húzok, jók legyetek, írtatok jó sokat! Jóéjt!!!!!!!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Beuka, majd a másik topicban a keksztekercset is leírom, ha lesz egy kis idő, meg írok majd 1-2 nagyon egyszerű kaját, (közelegnek a szülinapok!) írhattok ti is, ha van jó recitek, mert már gondolkodom a menün! Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy tudna-e valaki abban segíteni ,hogy hol tudnék a kisfiamnak fp járássegítőt venni.Sehol nem találok csak az újabb fajtát és nekem a régebbi kellene.

Hogyor Tímea:

Láttam a képeken hogy nektek is olyan van mint amilyet mi szeretnénk.Ti hol vettétek?Nagyon szeretnénk mi is.Ha tudtok légyszives segítsetek.

Előre is köszönöm.
Edit

Kép
edit24

Sziasztok!

Bocsánat, csak nagyon felületesen olvastam. :oops:

Kezdünk átállni a napi egy alvásra, ilyenkor dél-fél 1 felé már nagyon elfárad, és jót alszik. A délelőtti almás már nincs. De nem is bánom.
Amikor ébren van, nem ülhetek a gép elő, rögtön itt van, meg különben is inkább játszunk, sétálunk, vendégségbe megyünk...
ha alszik, akkor meg gyakran odafekszem mellé, mert még nindig minimum 3 × át kell caklatnom hozzá éjjel.

True a találkozóban benne vagyok, csak szólj ha jöttök!

Timi köszi a tökös infót. Nem szárad ki nagyon a husi ha megsütöm? Vagy süssem egybe, mintha magunknak sütném, és utána szedjem szét?
Köszi a hófordulós köszöntést!
Jók a képek! Nagyon ügyes Dóri! Megkérdezhetem mennyi egy ilyen járássegítő?

Jubi így már értem a járássegítőt :lol: most esett le :oops:

Mamy köszi a hófordulós köszöntést! Jó nyaralást!

Anita szerintem is jól nézel ki!!! MI is készültünk Mórahalomba, de nem sikerült elmenni, pedig nagyon jó hely úgy látom!!!! Tök jók a képek!

Dorkamama bevettelek a táblába, ne haragudj, hogy nem voltál benne, emlékeztem rád, de nem tudtam jössz-e még!
Nagyon jók a képek! Milyen ügyesen sétál már Dorka!

Kriszti rosszulétek :( Jaj édes lehetett, ahogy kalimpált! Látom van már nevetek is! Nem Barnabás tetszett?
De jó Nektek, hogy a fogak csak így észrevétlenül jönnek!

Sue úgy látom Ti már nagyon jól haladtok a kajával! Én is már sokszor adok neki a miénkből (sülthusi, sültkrumpli, pörkölt…) de nagyon el kell találnom a kedvét. MI még sokszor a szopinál kötünk ki.
Egyébként a pociját még semmi nem feküdte meg? Én csak ettől félek, meg nehogy a veséje gallyra menjen. :?

Rizi nem jött össze egyből a bébi, ezért kerültem Bajára egy dokihoz. Aztán nála ragadtam terhesgondozáson is majd amikor problémám volt újra hozzá mentem. De most már nem megyek többet Bajára (remélem) idáig nem nagyon volt jó doki itt Kalocsán, most talán jött kettő.

Orsi helló! Nagyon szép a nagyfiad!

Megyek szunyálni :lol:

ja még egy tábla, aki úgy érzi restanciája van még, az ne habozzon elárulni :lol: :lol:

Kép

(későn vettem észre, hogy Veszprémet rosszul írtam, bocsi!! :oops: )

Szép napot! Bea

Kép
Kép
beuka

Hello,

edi24: Én ilyen régebbi járássegítőt licitálós oldalakon láttam.
http://www.vatera.hu es a http://www.teszvesz.hu
Nekünk nagyon bejöttek, többször vásároltunk már itt, kukkants be rájuk.

dorkamama, lecsó: Hagymát megpirítani, két-három paradicsomot (hámoztam) és egy-két paprikát (miután megfőtt, ennek is lehúztam a héját a kezdetekben) hozzávágni. Ennyi. :)
A héten csináltam olyat is, hogy hagyma pirít, hús hozzáad főzni. Kis, picike kockákra vágott tököt adtam hozzá, (húsleveskocka-hova jutottunk-ízesítéssel) ezeket összefőztem. Nagyon finom lett.

tápika-bea: üdv köztünk, gyere és írj!
Igen, babanet néha elég gáz, én másolással védekezem az elszálló hsz-ek ellen.

Mindenkinek jóccakát!

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Nos, elment a Marci iskolába.... Az egyik szemem sír, a másik nevet... Kicsit rossz, hogy most nincs itthon, hiányzik, viszont azért kettővel könnyebb... Relatíve, hiszen Marci rengeteget segített azért, de ami azt illeti, egy 9és fél éves kisfiú nagyon fárasztó tud lenni... :lol: :lol: Hannát is sokszor nyínyogtatja... Na nem baj, majd jön délután, és akkor együtt leszünk mindannyian!
Bár mostanában kicsit ki vagyok készülve... Úgy érzem, egy robot vagyok, egyfolytában gyerek etetés, főzés-mosás-takarítás-pakolás-pakolás-pakolás... és sosincs vége...

Levi se semmi mostanában... Az én jólevő kisfiam mindent csak nyomat ki a szájából... Egy nap ötször feltakarítani utána azért elég gáz... Ha nem adok a kezébe neki valami kaját, amivel elfoglalhatja magát, miközben etetem, akkor pláne semmi... Tegnap főztem neki almás krumplifőzeléket, nem kellett, pörkölt tésztával nem kellett... Du. gyümi gabonapehellyel nem kellett... Este - gondolom, már éhes volt - csináltam neki krumplipürét, az lecsúszott. Nálatok ha jött a foga, jellemző volt a nemevés??? (Bár nem látok semmit, de csak erre tudok gondolni.) Viszont Hanna megtáltosodott, eszik, mint a gép. Úgy látszik, nekem mindig kell legyen egy gyerekem, aki nem eszik.... :shock:

Beuka: mikor kel reggel Boti, hogy csak egyszer alszik? Nekem koránkelők, és ezért még Hanna is nagyon sokáig 2x aludt, szerintem majdnem 2 éves koráig, de még Levi is alszik 2x 2 órát...

Gf Anita: ez a szeméremcsont fájdalom ismerős.... Nekem Hannával is meg Levivel is volt, igaz nem ilyen koraterhességben, hanem kb. 7-8 hónaptól, de az szörnyű tud lenni... Éjjel mikor felkeltem wc-re alig bírtam lábra állni.... Hát minden elismerésem a Tiétek, kismamák, én már nem kezdeném újra.... Mondjuk, én már 3x végigcsináltam...

Melódia: kitartás, már nemsokára kész lesz a lakás! Tudom, hogy milyen rossz, amikor minden félkész, de majdcsak túl lesztek rajta! Az új tűzhelyhez vettetek új edényeket is, vagy neked eleve ilyen frankó edényeid voltak?

Sue: 8x tejleadó reflex?????????? Ezen elájultam. Nekem SOHA nem volt olyan, hogy akár 2x is... Nemcsoda, hogy Viki előtérbe helyezi a jó kis anyatejcsit.... De azért téged is megértelek, hogy néha már eleged van belőle... Nálunk már nincs szopi... NÉha még a megszokás kedvéért ráteszem, szívja is, de nem indul meg... Nálunk ez ciklusfüggő dolog, az is volt mindig. Viszont észrevettem, hogy nagyon bekavar a szopi a mensimnek, és érzem, hogy mostmár nem jó... A múltkor is 2 hétig megvolt. Azt mondta egy doki, hogy a szopi elhagyása után 1 évvel várható, hogy rendesen beáll a ciklus, úgyhogy mostmár hanyagoljuk.

Én az Ikeát imádom, de szerintem konyhabútort biztos nem onnan fogok venni, mert azért a kiegészítők nem a legolcsóbbak... meg olyan nincs is, amilyen én szeretnék.... A barátnőmék most csináltattak konyhabútort, és nagyon nagy kellett nekik, és egy kis bútorboltban készíttették méretre, és 350-ből kijött, máshol lehet, 1 millió lett volna, igaz, a belső része nem tudom, milyen, mert az ikeás tényleg nagyon frankó, de mindennel együtt szerintem drága. A Kikában meg hihetetlen akciók vannak, ki kell fogni... A múltkor voltunk, és volt egy konyhasor, juhar színű, az is tetszik nekem, és félárra le volt árazva, alig hittem a szememnek... úgyhogy érdemes több helyen megnézni.

Na megyek, mert Hanna nem hajlandó öltözni... Sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Kép Kép nyárimulás :)))

Majd a lagzisak közül is teszek fel! puszi

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sziasztok!

Még teljesen új vagyok itt- és jó béna a géphez-,csak nézegettem eddig a beszélgetéseket,meg persze a képeket a gyerkőcökről.

Az én babám Réka,2006 novemberi,azt kérdezném tőletek,hogyan lehet rávenni a rágásra,hiszen van már 6 foga,de a darabos ételeket kiköpi,csak a "kuki" és a babapiskóta megy,de az is ritkán. Ha a főzelékbe csempészek darabos ételt,akkor öklendezik. Jól eszik,de csak a pépes kaját,vagy a max 8 hónaposoknak való bébiételeket. Tanácstalan vagyok ezzel a kajálással kapcsolatban...ha tudtok nekem segíteni,írjatok!!! köszi zs
santos

Sziasztok!

Virágzik a topic... Én is új vagyok.

Jubi, írtad kb. másfél hete, hogy írjak. Bocs, de 3 napig nem regisztrált be a babanet, utána pedig elutaztunk. Most jelentkezem, én vagyok SUE BARÁTNŐJE. :) Bár azóta Te is eltűntél egy kicsit...

Sámuel nevű kisfiam augusztus 23-án volt 1 éves. Gyönyörű, kedves, okos, édes... akárcsak a Ti babáitok!

Írok többet is majd, ha még bírjátok az újakat és a sok infót.

Eszter

Kép

Kép
Kép
h_eszter

Eszter,
majd kiugrott a szívem mikor megláttalak.
:)

Szerencsésen hazaérkeztetek ezekszerint.

Santos,
ne aggódj,biztos fog majd rágni,még csak pépesre van szüksége,unokatesóm ikrei 17 hósak és nemrég kezdtek el rágcsálni,az Én kislányom rég lekörözte Őket,Viki meg csak darabosat eszik.Majd beáll.

True,
Hanna milyen gyönyörű,mi is abban reménykedünk Vikusnak ilyen hajkoronája lesz,Apjának göndör ,Nekem hullámos a hajam,bár még Vikinek tök egyenes.Az ikeás konyhabútor igaz drága ,de eddig volt 2 60as szekrényem és alig fért el benne vmi,most vettünk egy 3om fiókos 80ast minden belement.Hihetetlen,igaz visszük vissza a héten a közéobarnából hófehér lesz,de remélem ez a párom ucsó variációja,mire megemésztem az egyiket,kitalálja a másikat.Fogzás,most 4. napja Viki megengedi,hogy bekenjem Dentinoxal az ínyét és mit érzek,felül mindkét oldalon rágófog....szegény alig eszik,már én éhes vagyok,Én is a fogra gyanakodom.Egyébként pont az éjjel jutottál eszembe,vajon sikerült elválasztani véglegesen ,megint bekavart a mensi,vagy van vmi.Nekem most kevés van úgy érzem,de nem is iszom sokat.

Beuka,
Én azért adok neki a tojáson ,hal, és tejterméken kívül hamit,mert köpi ki a bébiételeket,de eddig a sok pukin kívűl semmi bajt nem vettem észre,viszont a járássegítőről azt mondták Nekem,én is szerettem volna,hogy ne vegyek,mert előre dől a gyerek rá és úgy tolja és nem jól fog megtanulni járni.Ezért én nem vettem,pedig Viki a kenguruba imádja tologatni.

GfAnita,
Szeméremcsfájás,fu az Nekem is volt....De engem véig kísért,sőt rettenet volt...rossz vissza gondolni,kiderült ma a barátnőm ek kisfia lesz 2. baba,én nagyon örülök,Dórka után lesz egy öcsike,remélem Nálunk is egyszercsak így lesz.

Edi,Mamy
jó nyaralást Nektek.

Borzalmas állapotban néz ki a lakásunk...bomba robbant ha sokáig csináljuk a konyhát megzakkanok a rumlitól.Viki is rosszul tűri,de bízunk apa gyorsaságában.

pusz mindenkinek
Sue

KépKép
suezika

Melódia,
jaj tűzhely,aeg alul felül elektromos,itt van gáz de,akkor nem tudjuk a mosogatógépet berakni,így átkerült a másik oldalra a villanytűzhely.Eddig felül gáz volt alul villany ,most mindkettő villany lett,én csak a havi elmű csekktől tartok,remélem nem sokat dob majd a számla nagyságán.
Sue

KépKép
suezika

Timi, True, Linda!
Előre is köszi a tortarecepteket. Linda, szerintem a legegyszerűbbet. Eddig mindig cukrászdai tortánk volt, de most kedvet kaptam a házihoz. Azért szeretném a legegyszerűbbel kezdeni, hogy mindenképpen sikerüljön, és ne szálljon el a lelkesedésem :wink: .Szerintem a receptes topikba írjátok inkább, ott könnyebben visszakereshető később is.

Timi!
Dóri nagyon sokat változott. Most már nem olyan babás az arca, inkább kislányos, és jól áll neki, hogy nő a haja! :D

Sue!
Jó kis kaland volt az Ikeában. Én még sosem jártam ott, de nagyon vágyok. Állítólag Debrecenben is készülnek építeni egyet…
Szerintem nem gond, hogy Viki csak a ti ételetekből akar enni, Jazi már hetek óta ezt csinálja. Már nem is próbálkozom mással. A hozzászólásodon felbuzdulva próbálkoztunk már többször is a bilivel, de azon kívül, hogy kényelmesen elüldögél rajta, semmi.

Mamy!
A DM-ben láttam másfél literes HIPP babavizet. Nem emlékszem pontosan az árára, de nem volt olyan vészes. Mi csapvizezünk.

GFAnita!
Nem csak szalvétát használhatsz. Lehet csomagolópapírt is – de azt egy kicsit be kell előtte nedvesíteni egy szivaccsal -, de lehet kapni nagyon szép decoupage papírokat is a hobbyboltokban.

Orsi, Dorkamama!
Sziasztok! Nagyon jó, hogy egyből tettetek fel fotókat, és nem csak a babákról, hanem magatokról is. Így sokkal személyesebb a dolog, a névhez arcot is tudunk párosítani.

Tápika, Santos!
Tegyetek fel ti is fotókat, ha tudtok!

Melódia!
Hajrá!!!!!!!!!

Beuka!
Érdekes, néhány hete Jazinak is volt olyan időszaka, hogy csak egyszer aludt egy nap – délután – egy ideje viszont visszaállt a napi kettőre. Úgy látom, még szüksége van rá.
Táblázat: Jazi névnapját még nem tudom fejből :oops: , majd megnézem – mentség: sokan vagyunk :D

True!
A gyerekeid csodaszépek!! Eddig reménykedtem, hogy Jazi nem az én göndör hajamat örökli, de Hannát látva meggondoltam magam.

Eszter!
Nem tűntem én el, csak indul a suli/ovi, nem volt időm a gép előtt ülni. Most olyan furcsán csend van, Jazi is alszik. Szokatlan nagyon, de majd belejövünk. Én élveztem a nyarat, és hogy mindannyian itthon voltak velem.
Aranyos Sámuel a képen, olyan kis okosan néz, átérzi a pillanat komolyságát :D

Rólunk: Jazi úgy döntött, hogy egyedül szeretne álldogálni. Persze nem úgy csinálta, hogy elengedi amiben éppen kapaszkodik – kanapé, szék, fotel stb. -, hanem ültéből négykézlábra áll, onnan felegyenesedik és diadalmasan körülnéz. Minél tovább sikerül így egyensúlyozgatva állva maradnia, annál jobban tetszik neki, nevet és „beszél” közben. Végül a fenekére huppan, és kezdi az egészet elölről.

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

így áll a pici lány:
Kép
aranyhalak nézegetése az állatkertben Apával:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi!

Egyszer nem fértem a bőrömbe, és kivasaltam neki... :oops: (Mindenki mondta, milyen hülye vagyok ) íme a végeredmény:
(egyébként szebb göndören, de annyira élveztem, hogy olyan hosszú volt neki, és könnyű volt kifésülni) Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Sue! Avagy kedves Barátnőm!
Micsoda fogadtatás! :D Bizony épségben hazaértünk, és nagyon kár, hogy nem találkozhattunk. A többiek kedvéért: Sue-val együtt jártunk középiskolába Vácra (szintén zongoratanár vagyok), ott lettünk jó barátnők. De már évek óta nem láttuk egymást, sőt egy jó darabig minden kapcsolat megszakadt közöttünk.
Olvastam, feladtad a Suttogós módszert. Ha valakit érdekel a dolog (éjszaka végigalvása, éjszakai szopik elhagyása, egyedül, gyorsan elalvás), én volnék az, akinek bejött a Suttogó. (És ismerek még két anyukát akiknél szintén működött.) Kétségtelen, hogy elszántság kell hozzá, de a végeredmény nagyszerű! Szerintem Sámuel lelkivilágának is csak előnyére vált...

Jubi!
Biztos nem egyszerű a tanévkezdés egy sulissal, egy ovissal meg egy picurkával! Én is csodálom, hogy ilyen szépen terelgeted a 3 gyerkőcöt, s mellettük még mindenféle remek dologra jut időd.
Elég hamar gyanús volt egyébként, hogy keresztény vagy! De láttam, többeknek is feltűnt, hogy van valami "plusz" a hozzászólásaidban. Melyik gyülibe jártok most?
Mi is gondolkodtunk, hogy Józsára költözünk, de végül Debrecenben vettünk lakást.
Nagyon szép a családod! Jázmin pont úgy mászik, mint Sámuel. Ő is most kezd egyedül megállni, de még nem állt fel önállóan kapaszkodás nélkül.

Santos!
Réka szerintem sincs elkésve a rágással. Időnként meg lehet próbálni egy-egy "rágósabb" kaját, és meglátod, egyszercsak szívesen fogadja majd. Sámuelnél is így volt. Legnagyobb meglepetésemre egy szép napon (pár hete) még a sült csirkemellből is szívesen harapdált! Viszont ha viszonylag folyékony ételbe keverek darabos falatkákat (pl. levesnél, főzeléknél), az még most is megzavarja, mert lenyeli egyben, s a torkán akadnak a darabok. A húslevest legutóbb úgy ettük, hogy egy kanál sűrűje, egy kanál leve. Szóval ha valamit még nem fogad el, azt egyszerűen pihentesd pár napig vagy 1-2 hétig, aztán próbáld meg újra. Rá fog jönni, hogy is kell ezt csinálni...

Üdv mindenkinek: Eszter

Kép
Kép
h_eszter

True!
Így is nagyon szép kislány Hanna, de tényleg göndören az igazi. Mennyire hasonlít Levire! Vagyis Levi rá, vagyis egymásra... :oops: :D

Eszter!

Nem egyedül terelgetem ám a gyerkőcöket. A férjem igazi CSALÁDFŐ -így, végig nagybetűvel -, aki mindenből kiveszi a részét. Azt szoktam mondani, hogy olyan ő a családunkban, mint egy hatalmas, stabil oszlop.
Mi nagyon szeretünk Józsán élni. Lehet, hogy azért, mert én mindig is a kisebb, csendesebb, vidéki helyeket kedveltem. Amikor a Balcsi felé tartva átmentünk Pesten megint megállapítottam, hogy a nagyvárosi élet nem nekem való.
Kérdezted a gyülit, az Isten gyülekezetébe járunk.

Képzeljétek, Jazi odavan a kutyákért. Mindegy neki, hogy élőben, a tv-ben vagy egy könyvben látja, visít örömében, és mondja, hogy "vóóóóóóóó". Mondjuk én is nagyon szeretem a kutyákat, csak sajnos elég kicsi a kertünk a kutyatartáshoz. :cry:

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Köszi a válaszokat,meg vagyok nyugodva,majd csak lesz valahogy.Megpróbálok én is felrakni képeket Rékáról...remélem sikerül! Kép Kép Kép
santos

Hű sikerült...nem hittem volna. Egyébként Zsuzsi vagyok,Santos a párom beceneve...nem tudtam mit kitalálni amikor regisztráltam. Üdv mindenkinek.
zs
santos

Sziasztok!

Üdv minden újnak és régi csajszinak!Nagyon helyes képeket tettettek fel mindannyian :wink: Hirtelen annyian lettünk,meg amúgy is el vagyok havazva....mostanában gyakran ki kellett segítenem a virágboltos ismerősőmet,ma is voltam, Laura is velem volt...el vagyok kicsit fáradva...na mindegy :lol: Laura alszik,én most fejeztem be a kaját,fáj a derekam meg ilyenek :lol: takarítanom kéne....de inkább itt ülök.

Jubi,Laura is imádja a kutyusokat,és ő is "ugat"de amikor kérdezm :és a cica mit mond?akkor is ugat :lol: Láttam a félredobott nagy babát a képen :? Suli:azért csak könnyebb nem?bár délután meg mehet a tanulás.Irom akkor a recit odaátra.

Tru,szerintem is göndör-böndören az igazi huncut csaj :wink:

Beuka,Laura még mindig iszonyat jó alvó,reggel is meg délután is képes 2-3 órákat aludni még.Ha Botinak annyi elég,akkor jólvan,ő tudja.

Eszter,helló ,én egy újrakezdő furulyás vagyok :wink:

Santos,az én Laurám holnap lesz 11 hónapos,mindent megeszik,pépeset darabosat,mindent.Egy darab foga sincs :lol:hogy kezdődőtt a szoktatás?Gőzőm sincs,de gondolom a fokozatosság lehet a kiinduló pont:mindennap egy kevéske harapnivaló :wink:

Melódi,na ,hány sarka van az új kérónak? :lol:Szoktál most is furulyázni?Köszi a viz infót.írok receptet a másik topikba.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Írtam a sütireceptet odaátra,de a bounty szeletnél elrontottam az arányt.Javítottam utána de az meg átkerült a másik oldalra.Szóval aki olvassa,nézze meg a köv.oldalt is. :oops: :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Czmelinda: Furcsa dolog ez,4 hónaposan kezdtük,mivel nem volt elég a tejci,tápszert is kapott...eddig minden simán ment,mindent evett,mindennel és elég sokat,kb egy hónapja próbálom fokozatosan krumpli,puha répakocka stb de nem megy...nemtom miért,pedig 6 foga van,de mégsem,csak a kuki és a piskóta...de ezt írtam(azok meg elolvadnak a szájában) Kotorásztam a szájában,de nem jön újabb foga...hát most várok picit vele,aztán újrakezdem
santos

Sziasztok!

Linda!
Nekem meg ruhákat kéne hajtogatnom,de itt ülök... :oops:
tegnap kivasaltam a nagyját,ami nem gyűrött,azt csak hajtogatom! Picit kímélem magam ezzel is!
Kiváncsi leszek,hogy én,hogy fogom bírnia melót,ugyanis novembertől állok vissza 12 órába! Nem csodálom,hogy el vagy havazva,bizti én is leleszek! Nem furulyázok már,egyetlenegyre a Hinta-palintára emlékszem csak,de inkább megkímélem a családom... :? :lol: De énekelgetni,és mondókázni sokat szoktam nekik! :wink: Nem mintha az éneklés jobb lenne,az én gangommal... :roll: :lol:
A sütiket kipróbálom,amint kész lesz a konyhám! Ma kész a csempézés,hétvégén apa kifesti,és KÉSZ! :lol:

Sue!
Nekünk is AEG villanytűzhely van,még csak most próbálgatom,fura a gáztűzhely után,de itt Káposztáson csak villany van,és muszáj volt beruházni egyet!True! Jó edényeim vannak,igyekeztünk olyanokat venni,amik nem mennek tönkre két főzés után,ami igencsak nehéz volt,a amai kínálat mellett! :roll:

Sziasztok ÚJAK!!! csak ámulok,és bámulok,hogy milyen csodaszépek a babák! Mindenkinek örülünk,csak egy kicsit jobban meg kell mindenkivel ismerkednünk!

True!
Olyan gyönyörű Hanna baba! Beleérzek a göndörhaj-szindrómába,nekem ugyanilyen loknis hajam van,pici koromban még göndörebb volt,háááát,mindig egyeneset szerettem volna! Aztán tini koromban rájöttem,hogy legalább nem kell dauerezni! :lol: De legalább nem nagyon kell fésülködnöm,ugyanis nem tudok... :lol:

Ma megvolt nálunk is a suli első napja,élvezte a Fati az új sulit,ismerkedett az osztálytársakkal!

Na,mostmár tényleg megyek,mert a ruhakupac nem akar fogyni a fotelból... :?

Sziasztok! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?