Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

hölgyeim,lazítsatok már egy kicsit

1. amit most olvasok könyvet abból okoskodom egy kicsit:a legjobb az anyatej,de ha valami okból nem megy akkor ne fusztrálja már magát az anyuka,mert a tápszerrel együtt azt is magába szívja a gyerek.

2.mozgásfejlődés mindnekinél más:Janka és Bibus sem meg a nem forgó babák sincsenek lemaradva!!!!és forogni fognak aztán ülni,mászni meg állni és menni,aztán hogy mikor azt majd eldöntik a babák,mindenkinél mindegyik szakasz kiszámíthatatlan

3.Gabci sem úgy gondolta,hogy letakarja Ádi fejét ,hogy ne kapjon levegőt :-)

bocsi de kikívánkozott
Vendég

4 hónapos korban a baba már háton fekve is középen tartja a fejét, egyenesen néz, hosszasan fixálja tekintetét egy-egy tárgyon, illetve követi a mozgó tárgyak útját. Hasról esetleg már oldalra vagy a hátára fordul, és a könyökére támaszkodva emeli a fejét és a felsőtestét. Segítséggel akár ülni is tud. Tárgyakért nyúl (pl. csörgő), a kisebbeket tapogatja, kezébe veszi, majd szájához viszi. Felfedezi a saját hangját, és ezzel kezdetét veszi a gagyogás: "böööj", "baa", "daa". Határozottan visszamosolyog, hangosan nevethet. Naponta már csak 5-ször szopik, sokan már végigalusszák az éjszakát, de legalábbis 6 órát egyben alszanak az első felsírásig. Egyéni és igen eltérő az alvásigényük.

Könnyes sírással jelzi fájdalmát, félelmét, vagy ha magára van hagyva és "unatkozik". Látszik, hogy örül az érintésnek, és így azoknak a játékoknak, amelyekkel a testét megérintjük. Jó a babamasszázs. Szereti háton fekvésben, ha biciklizést játszanak vele.

Ha még nem fordul sem oldalra, sem hasról hátra, valamint rövid ideig nem támaszkodik fel a kezére vagy a könyökére, lássa és vizsgálja meg gyermekorvos. Amennyiben a hangokra nem figyel, nem kezd el gőgicsélni, gégészeti és hallásvizsgálat is indokolt.

5 hósan

visszafordulni is sikerül. Háton fekve is megpróbálja felemelni a fejét. Felültetve rövid ideig támaszkodva ülhet. Álló helyzetbe húzva súlyát jelentős ideig még nem tartja meg, ezért nem is szabad felállítani. Ölben tartva is gyakran kirúgja magát, próbál felegyenesedni. Hangokra, beszédre odafordul, figyel, nevét esetleg felismerheti. Minden tárgyat megfog, ütögeti, gyűrögeti, és mindent a szájába vesz. A nagyobb tárgyakért két kézzel nyúl.

Egytagú hangokat ejt, ezeket ismételgeti, gőgicsél. Mosolygó arckifejezésre visszamosolyog, a komoly szigorú arcra elszomorodhat, sírni kezd. Ettől könnyen el lehet téríteni, énekre, mondókákra ismét vidám hangulatú lesz. Egyelőre azonban még csak a hanghordozást ismeri meg. (Érdemes kipróbálni: mondjunk neki ugyanolyan hangsúllyal különböző szavakat, hogy mindegyikre ugyanúgy reagál-e.) Öltözésnél próbál segíteni.

Szinte minden baba erősen nyáladzik, ami aztán eltart néhány hónapig, sokszor kellemetlen nem alvásos időszak következik a fogzáskor. Ritkán már kibújhat az első foga, vannak ugyanakkor olyan csecsemők, akiknek csak 10-12 hónapos koruk körül nőnek ki az első fogai. Ha megduzzad a baba ínye, adjunk neki gumikarikát, hogy rágcsálhassa, és gyakran masszírozzuk az ínyét az ujjunkkal. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a fogzással együttjárhat-e a láz vagy az orrfolyás. A tapasztalat szerint más okkal nem magyarázható láz, lazább székletek előfordulása része lehet a fogzásnak, természetes azonban, hogy ezen tünetek előfordulásakor gyermekorvosi vizsgálatra is szükség van valamilyen betegség kizárása céljából.

Ha még nem forog, támasztás nélkül rövid időre sem ül meg, hangokra nem fordul oda, háta mögött közepes erővel, majd suttogva mondott szavakra sem figyel, mindenképpen érdemes gyermekorvosnak megmutatni. Ebben az esetben szükséges lehet a látás- és hallásvizsgálat is.
Vendég

Móni, ne legyen rossz kedved, ilyenkor még egyáltalán NEM KELL forogni a babáknak, majd eljön az az idő is, amikor a te óriásbaba Jankád is forogni kezd (nézd meg, Ádi baba is mikor kezdett forogni, ha jól emlékszem, olyan öt hónapos kora körül, aztán azóta - ahogy Gabi írja - le nem áll egy percre sem :D) (egyébként Marcit én is elkiabáltam, mert azóta se hajlandó ráfordulni a hasára - amúgy is utál úgy lenni, hát persze, hogy ha rápakolom, azonnal visszafordul hátra...)
Olyan nagyon felesleges mindenen aggódni, minden megtörténik, amikor itt az ideje... Aztán ha mégsem, ráér az ember akkor aggódni (persze igazából akkor se kell, akkor jön a külső segítség és az pedig megoldja a helyzetet) - szerintem

Kép
ebinc

Móni, Kiri jót akar szerintem, de Te se frusztráld magad!!! Még rengeteg ideje van mindenre Jankának!

Ha szeretnél megbizonyosodni arról, hogy minden okés, akkor menjetek el egy gyógytornászhoz vagy vmi dokihoz, de lehet, hogy egyszerűen még lusta és kész!

Ha te azt tudnád Anyámat mennyit paráztatták, mert én kúsztam-másztam, de ülni / állni / menni mahára nem akaródzott?
Elmúltam 1 éves és semmi.Na már meg volt a butaló vmi kivizsgálásra, amikor egyszercsak felálltam és családi legndáriumok szerint kapaszkodva ugyan, de elindultam (ezt úgy egy alkalommal) és pár hét múlva szaladtam.

Janka lehet, hogy 2 hét múlva úgy pörög, hogy csak na.
A 8 hónapos azért furi, de van aki nem azt a fejlődési pályát írja le ami a "normális". Dorka se igen fordul (mondjuk oldalra már igen) de húzódzkodni nagyon szeretne, pedig azt később "kell"... én meg nyomom vissza... viccesek vagyunk ilyenkor...
(mindenki aki csodálkozi, Dorka NEM tud rendesen felülni... ha a térdemen félülő helyzetben fekszik kezd el próbálkozni, és viccesen a buksiját dobálja előre, hogy a buksi súlya segítsen neki... én meg röhögök)

Jutta

KépKép
jutta

ésmárténylegmegyekaludni :arrow: :arrow: :arrow:

Jutta

KépKép
jutta

Móni:
tényeg ne parázz.
Én pl. előbb mentem, mint tudtam ülni. Anyum mindig ezzel viccelődik, h mikor elfáradtam, akkor eldőltem, mint egy krumpliszsák. :)
Marcim meg nem mászott. Kúszott, felállt, elindult... Mászni olyan 14 hósan kb, de inkább csak viccől, mert látta mástól. :)
És elég kis pofás kölök lett, nem??
Mindenki szerint sokkal okosabb-ügyesebb az átlagnál. A szókincse a doki szerint nagycsoportosnak felel meg.
Nyugiiiii....

Kép
Kép
h@jni

Andiii!!! Na végre! :lol: Amint van időd, gyere! És képeket is kérünk!

Ebinc: köszi :lol: én nagyon tipródok, h kezdjem-e a hozzátápit, vagy sem. Nálunk sincs allergiás a családban, de akkor még nem génekkel kezelték a krumplit.

Bio téma egyébként: szerintem nagyon oda kell figyelni, mert sok dologra mondják, h bio, de teszem azt a szomszédos gazdaság már nem az, akkor a sok sz@r ami bemegy ott a földbe, az bizony nem marad csak ott. Tehát nálunk a bio nem olyan tiszta bio, mert kevés van még. Ezt nemtom hol olvastam. De nem hangzik túl hülyén.

Móni, Hajni, nem kötözködés, csak kivi vagyok, mert nem olvastam utána, de ha van időtök, Ti is megírnátok miért várjak 6 hóig? Ugyanis még nem döntöttem! Köszi!

Móni: neeem irgum-burgum, csak kérdeztem, h hogy szoptatsz kocsiban! :lol: mert én csak párnán tudok szoptatni! És Vilinek mintha az is épp hogy kényelmes lenne... Na, és vidd csak el Jankát állapotfelmérésre, akár a Heim Pálba /de akkor ugorj be hozzám szoptatni pl...:)/, az ingyen van, akár pénzért máshova, az nem fáj senkinek! És csak azért, h 1. ne legyen rossz kedved, 2. ha már bogarat ültettek a füledbe, akkor megnyugodj! De nem a neurológián nézte meg a doki Jankán kívül a hátsó feledet? :lol: Vagy az máshol volt? Már nem emlékszem...

Nálunk nincs nagy gőgicsélés... Lehet, h összefügg az izomtónuszavarral, majd megkérdezem a csajt. Bár lehet, h ugrott a holnapi torna, mert elég szar időt mondanak, meg Vilkó is dádhás!

Ma feltűnt, h Vilkó egyre nehezebb, gondoltam megmérem, szépet hízott egy hét alatt :lol: 250gr :lol:

Kiri: mi történt ma?

Anett: veletek mizu?

Timi: neked csak úgy, egy puszit dobó szmájli!

Gabci: hogy csinálod az orrszívást? Amint szörcsög kiveszed és leszívod? Vagy nem alszik? És nem ordít közben? És képeket mégmég!

Mi raktunk fel a honlapunkra, mindjárt beírom a profilomhoz!

Mindenkinek jóccakát, én megyek szunyálni, kétszer kelünk újabban. :arrow:

KépKép
1macsek

Nahát.. most azon gondolkodtam, hogy Petyával ez hogy is volt... és képzeljétek... ő se mászott.. ült, felállt, ment, de nem mászott.. és a kortársainál mind szellemileg mind érzelmileg sokkal érettebb (nem elfogultság, tény...), kitünő tanuló (osztály legjobbja), versenyekre jár, mindenből nagyon jó... szóval ennyit a sok aggódásról :D

Kép
ebinc

Na, csajok, lehet, h túlreagáltam, de lassan tényleg az agyamra megy a téma!
(A nyolchónapos amúgy forog, valamennyire, de q-ra utálja, és kúszik -hátra-, és orvosgyerek... szal ha baj lenne már rég olyan helyen lenne, ahol lennie kell!)
De valahogy én mindig ezt utáltam a kisgyerekes anyukákban: a hasonlítgatást. És hogy kinek a gyereke tudja már ezt, az meg még nem...
Ráadásul én tényleg örülök, h a mieink ezt-azt már tudnak, mégha az enyém még nem is! Na mindegy!
Viszont, valaki kérdezte, h kenguru, kendő vagy mi legyen! Én kendőztem és sztem jó nagyon. Kicsit macerás megkötni... de nem nagy ügy. Viszont a kenguru kényelmesebb Jankának (7,95 volt ma...most ő is csak 15 dkg hízott a héten...)
Megmutatom milyen a kenguru...

Kép
ermoni

Na ilyen:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =2&whid=43
Jutta! Milyen utazóágyatok van? Muti! És mikor mentek síelni?
Macsek! Holnap is lehet nálatok szoptatni, mert holnap is a városban lesz dolgom! (Csak viccelek!) Amúgy én is szopipárnán szoptatok, de a kényszer nagy úr! :wink:
Ebi! Toyota maris! Az jó verda- sztem! De nekem lassan kisbuszra kell váltanom- amennyi lomot viszek magammal! És én most gondoltam bele, h Te mindent egyedül csinálsz és nem jön haza Apa. Én már meghibbant volna, az bizti!
Timi! Nem nyugtattál meg a leírással. :roll: Na, mindegy!
Hű és egy járóka is kéne. Mert nincs, és lassan időszerű... De csak összecsukható jöhet szóba, amit a teraszra is ki lehet tenni! Ötlet?

Kép
ermoni

Jolka, mi van veletek?

Kép
ermoni

Holnap lehet, h könyvesboltba megyek. Sztem egy vagyont fogok otthagyni!

Kép
ermoni

Timi, ááá B már egy jó ideje nem alszik délután. Kb azóta, mióta kidobta a cumiját a kukába. Valszeg ez kellett neki, hogy lemenjen alfába. Én már mindent elkövettem, hogy egy kis pihenésre bírjam: aludtam vele, meséltem neki, bevittem Ábelt aludni, hogy ne legyen B egyedül, mondtam neki, hogy nem kell aludnia, csak pihenjen, átvittem hozzánk a nagyágyba, ott egyedül, velem, stb. De semmi nem hatott. Szóval most az van, hogy amikor Ábel elalszik úgy délután 3 körül, akkor B nézhet dvd-tén meg pihizek, vagy csinálok ezt-azt. (Ne akadjatok ki, én voltam korábban a "gyereket nem ültetünk a tv elé" mozgalom szószólja, de akkor még egy gyerekem volt :roll: ) Ennyi nyugalom nekem is kell, mert amúgy egész nap pörög.
Az ovónéni mondta, amikor óvodát néztünk tavaly B-nek, hogy mostanában sok 3 év körüli gyerek nem alszik du, és a tesóval otthon lévő anyukák is szeretik délutánra otthagyni az oviban a gyereket, mert ott talán majd újra rászoknak (a sok inger miatt kidőlnek dél körül). Hát én is ebben bízom, no, de majd szeptembertől :wink:

Ritka pillanat - B beauldt
Kép

Játszom
Kép

Helló
Kép
Kép

Kópéskodunk
Kép

KépKép
KépKép
prücsi

Móni, ne haragudj, nem direkt Neked szántam a megjegyzést, csak Te írtad h nem mászott a gyerek, ezért így válaszoltam. És nyilván nem minden nem mászó gyerekből lesz olvasási zavaros, de jobb azért elkerülni. És azt is írtam sokszor, hogy én is úgy tudom, h nem kell egy 4 hósnak fordulni, csak nyilván a Neked fájóbb információkat kapcsolod inkább hozzám, mint a bíztatás, de ezt teljesen érthető, szerintem mindenki így van ezzel. Itt abba is hagyom akkor a témát.

Kenguruhoz és kendőhöz szeretnék még szólni, remélem senki nem sértődik meg rajta: kendő jobb a baba gerincének, de csak ha jól van megkötve, kenguru kényelmesebb a mamának. Kifelé hordozva egyiket sem ajánlják (nem a forgalmazók, persze).

Bio-banán témához: Intersparban időnként lehet kapni bio banánt (gyümölcsöt, nem konzervet), meg a bio piac is tele volt vele, meg naranccsal és mandarinnal is.

KépKép
kertikiri

Kenguru,kendő: hát régebben meg csak kenguru volt!
Na mindegy!
Nekem van de nem szeretem!
Maradok a babahórdozonál!
Tavasszal meg már ugy is ülünk remélem akkor meg jöhet a sportkocsi!

Móni. szerintem se idegeskedj eyébként az egyik ismerősőmnek most 5 és félhós a kislánya majdnem 10 kiló :shock: és ő sem csinál semmit és mondta a doki ,hogy a súlya miatt de ne agodjon!

Kép

Kép
mogyoland

Kriszti. miért is volt pocék a napotok?

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Lilla vacsija 40 ml, reggeli (5kor) 60 ml. :evil: :evil: :evil: ű

Macsek:
én azért várok 6. hónapos korig a kóstoltatással/hozzátáplálással, mert így jobban kilehet védeneki az allergiákat. Nekünk a családban sok van, így még jobban kell figyelnem.
És úgy gondolom, h nem késik le semmiről azzal, ha nem 3-4 hósan kap, hanem 6-7. Viszont, ha ezzel kivédek egy allergiát, akkor már megérte, ha meg nem, akkor sem lesz semmi kára belőle, h nem kapott előbb. :)
De látod, ebben is van pro és kontra. Nekem a dokim és a védőnőm is ezen a párton van, de ahogy olvasom/hallom/látom, az orvostudomány kezdi ezt az álláspontot jobban elfogadni.

Ebi:
nekem is mondták, h majd emiatt diszlexiás lesz Marci. Csak a sok okosnak arra nem volt véleménye , h akkor mit csináljak vele, h ne álljon fel és ne menjen. :lol: :lol: No, mindegy is. :)

Csajok:
az jutott eszembe, h lehet, h túl sokszor akarom etetni Lillát.
Légyszi írjátok le, h nektek mikor ( hány órakot) mennyit, miből eszik... Az is aki hozzátápizik . Mikor van az utolsó kaja este.
Köszi.

Mert ugye a vacsi 40 ml lett. Előtte 3kor 140 ml tápi, 6kor 160 ml sinlac. elaludt 8kor. És fél11-kor akartam még megetetni, ilyenkor szokott még álmában, és ebbő lett a 40 ml. :oops:

Kép
Kép
h@jni

Kenguru, kendő:
nekem kenguru volt Marcinál, 9kg-ig lehett használni. Használtuk kb 2x a lakásban , mikor nagyon üvöltött. Én kicsi vagyok, nem bírja a hátam/derekam.

Kép
Kép
h@jni

Kriszta, mi volt a baj tegnap? Ma már jobb, remélem!

Kendő, kenguru: nekünk van mindkettő, én szeretem is mindkettőt, Eszti is. A kendő annyiban jobb, hogy stabilabban ül benne a baba, kisebb a "csomag" elöl, plusz már újszülött korától bele lehet tenni, a kenguruba nem (még ha az is van ráírva; az a lényeg, hogy terpeszben üljön a gyerek a kenguruban és a kendőben is). A kendő azért is jó, mert hátra is lehet kötni, így nem kell később egy háti hordozót is beszerezni. Ja, és ha elöl hordod a babát, akkor télen pl. nem kell overállt rászuszakolni, magadra kötöd, ráveszel egy bővebb kabátot, és kész, csak a fejére kell sapka, meg esetleg egy kis sál a nyakába. Olyan jó meleg tud lenni! :D A kengurunkat 10 kilóig lehet használni (szóval nem olyan sokáig), a kendőbe még 4 évesen is felkötheted a gyereket. Azaz akkor már inkább apa.... A kendő hátránya: tényleg meg kell tanulni megkötni. Szerintem a leírás alapján nem lehet, érezni kell, és ehhez kell az oktatás.

Forog-nem forog téma: az én véleményem az, hogy aki aggódik a babókája mozgásfejlődése miatt, az mutassa meg a gyerekorvosának, vagy vigye el állapotfelmérésre. Aki nem aggódott eddig, az ezután se tegye! :D Szerintem ha durva a lemaradás, azt a gyerekorvos, védőnő is kiszúrja. Sok gyerekorvos elég "laza" (hű de szépen fogalmaztam...az enyém konkrétan lesz@rós inkább), de ennyi tapasztalatuk azért van.

Hajni,
Eszti 5x eszik egy nap. Ha rajta múlna, csak 4x enne, de akkor nem bírja ki éjjel 10 órán át. Így eszik reggel 7-8 között, aztán 11-12 óra között, 3-4 között (fura mód ilyenkor se olyan holt éhes), 6 körül (na ez a megtömés, általában kevesebbet is eszik, mint a többi alkalommal), majd lefekvéskor 8-fél 9 között. A kaja 2/3-a anyatej, a többi tápszer. Összmennyiségileg mostanában napi 850 ml kb. Nem lehet, hogy Lilla éjjel fél 11-kor már túl fáradt az evéshez?

Prücsi, nagyon szépek a gyerkőcök!

Ciripke hol van?

Móni, volt könyvesbolt, milyen könyveket vettél? Ugye nem a "Mikor kúszik a baba" címűt??? :D :D :D

HP (egy darabig gondolkodnom kellett, emmegmi :D) : olvasni nincs türelmem (mármint HP-t, amúgy nagyon szeretek olvasni), a filmeket viszont mind megnézem.

Anyós: engem látatlanban utált, azután találkoztunk2x, még jobban utált :D :D :D , az esküvőnkre alig akartak eljönni, hát lehet, hogy jobb is lett volna, ha otthon maradnak, karót nyelve ülték végig a ceremóniát, meg az azt követő ebédet, jól látszik a fényképeken mennyire élvezték, aztán amikor kiderült, hogy terhes vagyok, enyhülni kezdtek, amióta Eszti megvan, levakarhatatlanok. Nekem kicsit feldolgozhatatlan ez a hirtelen pálfordulás, nagy fehér főnök nem felejt! :D De sajnos nekem már nem él anyukám, az apám, hogy is mondjam szépen, le se sz@r minket, szóval Esztinek csak apai oldalról vannak nagyszülei, nem akarom megfosztani ettől, őt tényleg nagyon szeretik, még ha nekem az agyamra is megy anyósom néha a béna jótanácsaival, meg hogyha itt vannak, akkor nem igazán segítség, csak nyűg inkább.

Kép
waterlilly

HP: hát én sem tudtam eddig, h mi az, hát lapítottam. Azt hittem Hewlett Packard. Gondoltam, h valahol elvesztettem a fonalat... :lol: :lol: Ki mondta h bírom? De az első pár részt igenis bírtam! Nagyon is. Aztán elkezdtek hullani a főbb szereplők, mint a legyek, és az már nem tetszett. De a kíváncsiság nagy úr!!! :lol: Nálam az ifjúsági regény az Emil és a detektíveknél kezdődik!

Na, Vilit mára teljesen elöntötte a takony :evil: Éjjel kétszer orrszívóztam, aztán altattam, marha sokat aludtam...

Milyen cifra családi történetek vannak itt, én csak lesek... :cry: Rehabilitáltam magamban az anyósomat :lol:

Hajni: nálunk össze-vissza evés van... Én csak drukkolni tudok nektek!!!
Szép napot!

KépKép
1macsek

No, volt itt a védőnő. És beigazólodott a sejtésem, azért nem eszik, mert okszor akarom etetni.
Így most megpróbáljuk azt a verziót, h hajnali tápi, reggel 9 , 12-1 között valamikor, 4 körül Sinlac, és 20-21 körül, még elalvás elött tápi. Védőnő szerint ilyenkor már elég 4-5x-i kaja. Hátha...
Most pépet adtam neki, megevett 150 ml-t.
Ha ez jön be, akkor meg 2x fog kapni Sinlacot reggel 9 és délután 4 körül.

Gabcii:
Ádi mikor, mit eszik?

Kép
Kép
h@jni

Hajni: nállunk is most 5-ször eszik egy nap!Reggel 4-5 körül kell!
9 körül aztán hamarabb lesz éhes ekkor1 kor aztán 4-5 körül.És este fürcsi utánn az kb.fél 9.
De most nállnuk sem tudom mi van 120 millit eszik 60 meghagya ,lehet elég neki 5 óránként!
Déli etetésnél kap bébiétel fél üveggel és rá a tápit! Délután tejpép múltkor megette most kétnapja nem kéri!

Kép

Kép
mogyoland

Prücsi! Nagyon szépek a fiúk! :)

Hajni! Pont valamelyik nap jutott eszembe, hogy elrontottam Borcsi etetését! sokszor adok Neki enni. ez akkor tűnt fel,a mikor már én sem bírtam minden szopi után enni :lol:
Szopi hajnalban,szopi kilenckor, alma tizenegykor, szopi délben, szopi+tápi délután négykor, tápi fél hét körül, szopi+tápi este fél kilenckor! Össze sem számolom! És akkor miért csodálozom, hogy ennyit akar enni, ha így szoktattam?!? Hol van a négy óránkénti evés!!!!!????

A kenguru/kendőt én kérdeztem. Most nekem sos kell, úgyhogy maradok a kengurunál, mert megkötni a kendőt nem tudom. Remélem, nem ártok a gerincének, de nem lesz állandóan benne.

Macsek! Vilkónak jobbulást!
Vendég

Na, az kimaradt, hogy köszönöm mindenki véleményét a kengururól!

A légézsfigyelő. Akinek Angelcare van. Egy lap, vagy kettő van betéve a kiságyban? Hogy? Hanyason van az érzékelő gomb? :oops:
Nekünk tegnap is megpittyent. Remélem, csak én vagyok béna, és nem Borcsival van vmi baj...
Vendég

Légzésfigyelő: az első 3 hónapban volt, kétlapos Angelcare. Kb. 1 hónapig használtam, nem riasztott soha (csak ha elfeledkeztem róla, és kivettem Esztit szopizni...), aztán valahogy elmaradt.... :oops: Meg Eszti elég bukós, így megemeltem a kiságy matracát, szóval már nem is lehetne alája berakni az érzékelőt.

Kép
waterlilly

Hajni, remélem most már minden okés lesz!

Kép
waterlilly

Macsek: Vilkonak jobbulást!

Kép

Kép
mogyoland

Macsek, kicsi William hercegnek sok-sok gyógypuszi!

Kép
waterlilly

Valentin-nap van :lol: Kép
Vendég

Móni

Janka még nem töltötte be az 5iok hónapot,egyik pillanatról a másikra meg fog fordulni!!!!

A leírás azt tartalmazza ,hogy a legtöbb baba 4-5 hósan oldalra fordul vagy át,de nem MIND.Akkor probléma ,ha fekszik minte gy fa darab és nem fordul oldalra se,mert hogy onnan már csak egy lendület kérdése,amint rájön hogy kell már tudja.

Janka forog oldalra ügye?????

mert ha igen NE AGGÓDJ!!!!

mindeestre ha segítesz neki forogni és nem ellenkezik akkor ártani nem ártasz vele :-)

JOlka
mizu???????????????????????????????

Hajni

Bibu nap közbe max 4 órát bír ki kaja nélkül,éjjel akár 6-7et is,ma éjjel spec tarttta a 4 órát :?

Macsek
köszi :-)

szegény Vilike,soksok gyógypusza

sajnos mennem kell :arrow:
Vendég

Helló!
Prücsi: nem nagyon szoktam áradozni, mert minden babát imádok és utálom magam ismételni, de meg kell mondanom, Ábelt még mindig meg kell zabálni. Olyan cuki kis feje van, kire hasonlít? B meg igazi szőke herceg. :)

Gömbi: a légzésfigyelő két lapos, hosszában van betéve a két lap egymás alatt. Állításban férjem a májer, de szerintem mi a pólya miatt a legerősebbre állítottuk és azóta sem nyúltunk hozzá. Ez, ha nem kapcsolom ki miután kiveszem Marcit kb. 10 másodperc múlva jelez, úgyhogy nem hiszem, hogy nem vennéd észre a gyereken, ha gond lenne vele. Lehet hogy a készülék nem okés.

Hajni, akkor ennél nagyobb baja soha ne legyen Lillának!
Marci sokáig azért feküdt éjfélkor, mert én ragaszkodtam a 11 órás etetéshez, és ráadásul az utolsó etetés előtt fürdettünk. :oops: Hiába mondta a férjem, hogy hagyjam már békén, alszik úgyis reggelig, előadást tartottam, hogy még nincs meg a napi kajaadagja. :) Aztán egyszer nem volt szívünk felkelteni, bekészültem, hogy majd éjjel egykor eszünk, aztán reggel 6-kor ébredtem a gyerekkel együtt. Onnantól kezdve nem számolgatom mennyit evett, csak igyekszem a 3-4 órát betartani és akármennyi is volt a kaja legkésőbb 10-kor ágyba tenni. Ha elalszik szerencse, de ha nem, akkor sem kér már enni.

Viszont a hozzátáplálás kapcsán azt nem értem, hogy ha nem tudom kizárólagosan szoptatni, mennyivel jobb ha tejből készült tápszert adok neki, minta almából készült almát, főleg ha az tényleg bio. :?

ukati74

[quote="jutta"]
írta:
jutta
Anett, mi is hajnalban kelünk és én sem akarom, hogy ehhez szokjon... te mit csináltál? a Cumit dugdostad a szájába? Vagy hagytad sírni? Én fél 8-ig cumi, altat, letesz, cumi, altat műsort rendeztem, és mivel csak dumált, gondolom túl éhes nem lehetett... fél 8-kor jött az éhező sírás, no akkor kapott kaját és "hivatalosan" is reggelt hírdettem, felhúztam a redőnyt és lehoztam a nappaliba...
Ebből akkor szerinted rájön, hogy marhára nem kellene hajnali életmódra átálnia?? Este 7-kor meg dög fáradt... Nem lehetne 2 órával elcsúsztatni az altatást és az ébredést is?? :roll:
(nyugi, sírni nem hagyom, csak próbálgatom altatgatni...)

CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

Jutta, hát igen, bemnetem cumi be, kis keze megsimít, és kijöttem. Aludt? Nem! Sírt? Igen! Én aludtam? Nem! Meghasadt a szívem? Igen! 15 percet hallgattam a bömbölést, aztán megint bementem, felvettem a vállamra, amikor abbahagyta a bömbit, letettem, cumi be, és kijöttem, újabb 15 perc, na itt már beraktam a füldugót... Letelt a 15 perc, a babaszobában síri csend... Úristen, megfulladt!!! Benyitok (azért óvatosan), és hát alszik, mint egy angyal. Másnap amikor felébred éjjel, ismét cumi be, kijövök, sír, apa mellettem ül, tartjuk a lelket egymásban, keresgetjük a gólya címét, hogy hová is lehetne ezt a gyereket visszaküldeni, 15 perc letelik, felállok, félúton a gyerekszobába csend lesz... Másnap már csak 5 percig tart a méltatlankodás a személyzet lazuló erkölcsei miatt, aztán már csak elég a cumit benyomni.
Így leírva pofonegyszerűnek tűnik, de akkor azok a 15 percek óráknak tűntek.
Azóta egyszer fordult elő, hogy hajnalban nem aludt vissza, másfél órán keresztül győzködtük egymást, ő nyert, megetettem, benyomott 200 ml-t, aztán aludt tovább, mintha mi sem történt volna... Azóta tudom, hogy ha fél óránál tovább bömbi van, akkor éhes, és megetetem, és azután tényleg alszik tovább, szinte beájul.

Kép
waterlilly

Mielőtt bárki megkövezne: Eszti az első 6 hétben naponta kb. 6-7 órán át üvöltött, bármit is csináltam vele, szóval légyszi ne mondjátok, hogy milyen anya az, aki csak 15 percig bírja a gyereksírást... :(

Kép
waterlilly

Hajni, szerintem Lillának a 8 körüli kaa már a vacsi, én sem kelteném még 11 körül enni. Mi most így eszünk: hajnalban amikor ébred, 9, 13, 17, 20, mindegyik körülbelül csak persze, függ a reggeli ébredéstől is. Nem lehet, h mióta pépezel azóta eszik kevesebbet tápiból? Szerintem is inkább tápit kellene még ennie egyébként, én a Sinlac-ot csökkenteném inkább, de ha az meg a bukás miatt jó, akkor tulképp bezárult az ördögi kör.

Anett, ha a kiságy lábai alá teszed az emelést, nem a matrac alá, akkor maradhat a légzésfigyelő is egyébként.

Prücsi, nagyon édesek a fiúk!

Fejéssel most nagyon jól állok, az eredeti célom az volt, hogy minden kajára meglegyen a 100 at, de most már 150 is megvan. Mondjuk egyelőre nem annyiszor fejek ahány kaja, hanem többször, remélem még max 1 hét és beáll a tej, és akkor elég a kevesebb fejés. De hogy mekkora macera ez, Anett minden elismerésem, hogy ennyi ideje csinálod! Most átjöttem anyumhoz, jött velem a gép is, kb mintha egy szerzsámtáskát cipelnék :-)
Egyébként ki hogy és hányszor sterilizálja? Én nem minden fejés után :oops: , kár h mikróba nem lehet tenni. Ti hogy csináljátok?

Ciripke Alsópáhokon pihizik. Vilinek gyógyulást mielőbb!!!

Akartam kérdezni, hogy volt valaki torkos csütörtöközni??

Tegnap nem Nadinnal volt ám baj, ő egy tündér. Nálam szakadt el valamiért a cérna, pedig semmi előzménye nem volt. De az autózás segített, pedig nem is vettem semmit :D Mint a régi szép időkben, amikor a messzi országban éltem sokáig, és nagyon egyedül éreztem magam akkor beültem a 20 éves 2000 köbcentis Hondába, és nekivágtam az országútnak, és mindig Jewelt hallgattam :lol: ... Na igaz ez csak kicsit hasonlított, Csepel nem a Sziklás Hegység, no meg a Suzukink sem egy aszfaltgyilkos :)

KépKép
kertikiri

Na jó, én sűrű hálaimák között megcsókolgatom a fiacskámat is meg az apját is, a jó alvókáját ugyanis tőle örökölte. Bár lehet, hogy mivel velünk egy szobában alszik az apja hangos horkolása adja neki ezt a biztonságérzetet és amig nem éhes ő biza nem reklamál.
Kop-kop-kop. :D
Anett, elismerésem a kitartásodért. :)

ukati74

Nnna, voltunk megint gyógytornán, végig bőgte Panka :( Ma amúgy is rossz napja van, kelt 3-kor (Kriszti, rád gondoltam éjjel 3 kor :lol: ), 6-kor, aztán negyed 8-kor. És a torna előtt alig akart elaludni, nagyon sirt :( Ennek megfelelően a tornán is végig.
Juttával találkoztunk a tornán, sokat nem láttam Dorkából, mert már bent feküdt a babakocsiban bebugyolálva :)

Jutta, gyógytornász azt mondta, hogy Dorkának sincs nyaka :lol: Még ez is egyforma a két csajban??? Mi csak Festernek hivjuk Pankát az Adams Family után szabadon :oops:

Hajni, én már rendesen hozzátáplálok napi 1x délelőtt. Először szopi, aztán egy fél bébiétel. Őszibarack, alma, sütőtök.

Mogyo, nem néztek ki hülyén a képen, de azért a legszebb Ágika :wink:

Ádi nagyon édes a nagyfiús szerkójában!! :wink:

Kati, ez a program jól hangzik! Ha mész, szólj ide és megyek veled én is!!! :D

Légzésfigyelő nekünk baby sense van, nem is baby control. És nem az Angelcare a legjobb minőségre, csak eladásban. Sokat szidják, csak ezért gondoltam, hogy szar. :oops:

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Jujj Anett, én átugrottam :lol: Minden elismerésem, Csabi már nálunk is pedzegeti, hogy mi is kezdhetnénk a "nevelést", de én egyelőre inkább vasalok, hogy addig se teljen potyán az idő, amíg fent van :lol: Mostanában minden éjjel fent van egy kicsit, de azért, mert már nem fogadja éjjel sem a cicit, a cumisüveggel meg nem érek oda elég gyorsan. Majd változik ez még, most úgy érzem, hogy vissza fog találni a cicihez Nadin.

KépKép
kertikiri

Kriszta, olan jó olt olvasni, hogy már jobb a kedved! Nyugi, nálam cérnaszakadás az első három hónapban naponta volt, most már egyre ritkábban! :-)

Mivel fejsz most, lactina vagy más? 150 ml/etetés, az NAGGGYON szuper!!! Überszuper!!! Hívhatlak ezentúl Bocinak??? :o) Hát, nekünk a szopi is macera volt, ahhoz ez a kis fejőgépezés napont 5x smafu!

Torkos csütörtök? Á, max. Eszti tartott torkos csütörtököt, de neki mindig ingyé adom amúgy is... :D Én nem is tudom mikor merészkedem el vele beülős helyre. (Oda elég nehéz a babatornázót bevinni...) Ja, én minden nap ITTHON tartok torkos napokat!!! Mindenhol jó, de legolcsőbb itthon...

Kiságy: hát ennyire nem voltam kreatív! :oops: Na, most má' mindegy... :D

Mellszívó: az ajánlás szerint is napi 1x elég sterilizálni, minden használat után csak el kell mosni. Én Chiccos sterilizáló folyadékban sterilizálok MINDENT. (Jaj, most megint potyogni fognak a kövek... :D )

Kép
waterlilly

Kriszti, már alig várom, hogy du beülhessek a Suzukiba :) , az M5-ön megyek Kispestre, hogy a száguldás (70) is összejöjjön. :D
Fejjél ezerrel, de náha azért máskor is engedj meg magadnak egy kis lazítást. :)
Na, ennyi volt az extra délelőtti szabi, Marcikám már átment lilafejbe. :arrow:

ukati74

Macsek, Vilkonak jobbulást!

Hajni, eddig te hányszor etetted Lillát??? Nem csak 4-5x?

Anett, 15 perc sirás tényleg maratoninak tűnhet...Pankát múltkor hagytam 5 percig sirni, de nekem legalább 30-nak tűnt!!
És fő a következetesség!

Kiri, tedd be nyugodtan mikroba sterilizálni a cuccot, semmi baja nem lesz. Én betettem már csomószor. :oops:
Ügyes vagy a fejéssel, látod, csak sikerül az!

Prücsi, édesek a fiúk nagyon!

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Ciripke, Jolka, hol vagytok???

Zsuzsa

Kép
dzsuzsa

Prücsi
édes nagyon ez az Ábel gyerek :-) persze a bátyó is :-)
tényleg nagy kópénak néz ki B :-)

mondtam már hogy örülök,hogy jöttél és hasonló kaliberű fiacskád van ,mint majci :-)

Zsu
szegény Panka,rossz napj avan,ilyenkor nagyon gyűrik őket?

Gömbi
ha nem egész nap van a kenguruba Borcsi nem árt neki :-)
Bibus eddig 3* fél órát volt bent eddig
Vendég

Anett! :D

Eszter és Borcsi kezet foghatnának! :lol: :lol: :lol:
Ugyanez volt nálunk is. Még néha bepróbálkozik egy kis nyöszivel, de aztán elalszik. :wink:

Én nem sterilizálok :oops: Alaposan elmosogatok, és külön tárolom az üvegjeit, kanalait. Mostmár úgyis mindent a szájába vesz. Eleinte kifőztem a cumiját.

Kriszti! Gratu a tejhez!

Száguldozni babakocsival szoktam, és közben fülemben böbmöl a zene. :lol: De csak az egyikben, a másikkal azért Borcsira fülelek. :lol:

Azt figyeltem meg, hogy amikor a topikbabák nyűgösek, akkor a lányom mintababa, máskor meg rajtunk kívül mindenki átalussza az éjszakát. :roll:
Vendég

Ukati! Légzésfigyelőt köszi, nekünk is így van. Már mindent kikísérleteztünk. az az érdkes, hogy napközben sosem fordul elő, mindig csak kora hajnalban...
Vendég

Tudom,hogy sokann nem seretik a Valentin napot,de még is csak az van,kaptok tőlem egy giccses cicust :-) azért mindenkinek jól esik egy kis Valentin napos puszi,csokika :-)

Kép
Vendég

Hát én sem sterilizálok állandóan!Van fertőtlenitő folyadékom néha abba belerakom oszt jó! :oops:
Én is jól elmosom és kiöblitem!

Kép

Kép
mogyoland

Hát nállunk nincs én tartanám de Apa ki nem állhatja és azt mondja az nem magyar ünnep!

Kép

Kép
mogyoland

Sziasztok!
Nem magyar ünnep? Akkor hozzon virágot okt. 23-án! Az magyar! :lol:
Voltunk ortopédián (tudjátok, ahol a hátsómat stíröli a doki!), és ugyan most is udvarolgatott, de úgy búcsúzott el Jankától, h 60 évig nem kell idejönnie! Szal, hurrá!
És igen, voltam könyvesboltban, meg a burdában is. Szeva halom lóvé!
Angelcare az eladási listán az első? Nem lehet, h azért, mert jó? (Ha jól sejtem a konkurencia híreszteli! :lol: )
És nem lehet kifelé cipelni a kenguruban? Hát én hiába veszek szupermintás felsőt, egy idő után az is unalmas és kifelé meg egy csomó dolog van! (Megjegyzem: órákig én nem is tudnám vinni Jankát! Majd megtudjátok, h milyen nehéz egy 8 kilós gyerek! :lol: )
Mondjuk én meg tudtam kötni a kendőt is, de a kenguru nekem akkor is kényelmesebb, de még mintha a gyereknek is az lenne. Bár tény, h egyre jobban fáj mindenem! Hiába, nem vagyok egy kajakos alkat! (És nem baj, ha én egy 4 éves gyereket már nem akarok sokat a hátamon cipelni, csak amennyit muszáj!? És mi azok a hülye szülők vagyunk, akiknek hátihordozó is kell. Túrázni kendőben? Bocs, de eszembe se jutna!) Amúgy az a kenguru amit felraktam nagyon jól simul a baba alakjához, terpeszben van szal szerintem rendben van vele! Az egyik olyan cuccunk, ami maximálisan megérte az árát! (Bár, mégcsak házon belül használtam... :oops: )
Kriszti, mit csináltál Te Ámerikában?
És itt ennyi száguldozó nőszemély van? :shock: Hát hová keveredtem én? :lol: :lol: :lol:
HP- csak a kompóter, az meg ilyenek jutnak az eszetekbe!
Vilkóval mi van? Jobb a helyzet?
Hajni, nálunk 4-5 van kaja (pedig nem olvasok szakirodalmat!).
És ne dobáljatok meg kővel, utáljatok nyugodtan: Janka november közepe óta minden éjszakát végig aludt!
Andi! Élménybeszámoló fotókkal illusztrálva? (Gondolom jó kis kéglit rettyintettél! Muti!)
Na, pá!

Kép
ermoni

[quote="ermoni"]
írta:
ermoni
És ne dobáljatok meg kővel, utáljatok nyugodtan: Janka november közepe óta minden éjszakát végig aludt!

És mi a titok??? :D

Kép
waterlilly

A titok attól titok, h nem árulják el... :lol: :lol: :lol:
Mér' azt írtam, h titkos receptem van? :lol: :lol: :lol: Nincsen rá megoldóképletem. Fogalmam sincs miért! Lehet, h elég neki, h nappal lát engem, éjjel már nem akar... vagy...ilyen szuper anyuka vagyok (hihihi, de jó lenne)...vagy... ő egy szuper kislány (na ez így van, csak obektíve)...vagy...öööö...ezt dobta a gép!
Amúgy, ha lenne rá recept jópénzért elárulnám. Sztem meggazdagodnék rajta! :lol: :lol: :lol:
Kimerítő volt a válasz? :lol:

Kép
ermoni

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?