Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Mogyo! :D

Megpróbáltam nagyon sokszor. A párom is. Nem igazán akarom ide írni, mert nem tudom ki olvassa. Az unokájára sem kíváncsi. Én sem értem, hogy taszíthatta el magától a páromat, és hogy nem akarja látni ezt a pici lánykát...Még mindig engem gyaláz mindenkinek. Bár szerintem senki nem hisz neki. Meggyőződése, hogy elvettem tőle a fiát. Nem vettem el, csak a barátnője lettem, majd a felesége. Hogy ő ezt nem jól reagálja le, azon én nem tudok változtatni. Egyszercsak megráztam magam, és azt mondtam nem érdekel. Azt viszont nem tudom, hogy magyarázzunk meg Borcsinak azt, hogy mi van a másik mamájával.
Vendég

És Timin felbuzdulva vettem sok-sok rózsaszín bodyt a nyárra :lol:
Vendég

Sehogy nincs és kész!
Majd megbánja egyszer még!
Csak akkor már késő lesz!

Fel a fejjel!

Kép

Kép
mogyoland

Értettem :lol:
Vendég

Hát az az igazzsáég ,hogy nállunk apa azt mondta ,hogy nem lesz ilyen de mindenki rózsaszínt vesz!
Ja meg nem lesz barbi meg barbiház már idén karira a rokonok már bejelentették ,hogy ezt kap a lány mármint babát!

Kép

Kép
mogyoland

Húh, lányok! Hasmenéses témához nem tudok szólni, mi eddig kisbaba korban megúsztuk.

Hajni! Remélem, minél hamarabb kiderül, mi a baj Lillával! Drukkolok Nektek, nem lehet könnyű!

Móni! Nem semmi ez az anyós sztori. És a férjed hogy reagálta ezt le? Neki sem lehetett könnyű...

Mogyó! Ágika ügyes lány, Botikám is eddig csak 1 oltásnál sírt kb 10 mp-et! És sok türelmet anyosékhoz! Nem lehet neki szólni, hogy most Ágika pihenne/aludna, nem kell macerálni? Vagy ennyire nem lehet rá hatni? Majd írj, hogy mi volt!

Látjátok annak is van előnye, ha nincs aki "segítsen", mert legalább én mindent úgy csinálok, ahogy akarok. :lol: A falusi nénikék meg nem állnak annyira közel hozzánk, mint egy családtag, így csak magamban szoktam mosolyogni a megjegyzéseiken!

Ja, igen, Móni! Nálunk szerencsére nincs ez a helyezgetősdi, mint a katolikusoknál. A férjemet az itteni gyülekezet vezetői alkalmazzák, nem a püspök, vagy mittoménki, úgyhogy ameddig mi nem akarunk menni máshova, vagy nem gyűlik meg a bajunk az itteniekkel (mert azért higgyétek el, tudnék én is sztorikat mesélni a másik oldalról, arról, hogy egyes hívek mire képesek néha), akár évtizedekig is maradhatunk. És a reformátusoknál már túl sok a pap, úgyhogy örülhetünk, hogy a férjemnek van állása. (Ez az egy hely volt neki felajánlva végzés után.)

Ebi! Mi még nem "találkoztunk", de sok erőt a kiköltözéshez!!!

Kiri! Tényleg az a fontosabb, hogy Te legyél nyugis, elég sokat megtettél az anyatej-ügyben! És mi van a csomókkal?

Gabci! Ádi ismét kitett magáért, nagyon cuki és fotogén!

Jutta! Dorka jobban van a sírós éjszaka óta?

Zsu! Nem lehetett piskóta ez a véres kaki ügy, de örülök, hogy a diéta óta jobban van Panka.

Bocs, ha nem mindenkire reagáltam! Most lépek, mindjárt jön haza a nagyfiam. Ma volt úszni, úgyhogy ilyenkor mindig tart beszámolót, hogy mi volt. Szép délutánt/estét! betegeknek javulást! :arrow:

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Na lépek majd jövők még kezdődik a 7 mennyország meg a bostoni halottkémek!

:arrow:

Kép

Kép
mogyoland

Úh, Mogyo! Nem semmi nálatok a rokonság. Alig bírtam követni... Bár én is egy vérszerinti bátyussal és 1-1 mostohanővérrel és -öccsel nőttem fel 11 éves korom után!

Ezek szerint anyósék már elmentek?

Na, tényleg lépek én is. Este talán, ha normális időben elalszanak a csemeték. Ja, és én sem alszom el... Szasztok!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Ja, még annyit, hogy nem semmi Gömbi, amiket Te is írtál. És akkor nem is volt anyósod pl az esküvőtökön???

Én nagyon remélem, nem leszünk ilyen anyósok...El sem tudom képzelni...

Na, mostmár tényleg eldugulok!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Bea :)

Ott volt, csak nem szólt hozzám, meg rá volt írva az arcára, amit gondol...
Vendég

Sziasztok!

Lányok, mindenkitől köszi a szavazatokat!! Hát nyerni nem fogunk, mert van akire már valami 50 szavazat jött nem is tudom hogyan, de én akkor is nagyon büszke vagyok!!

2 friss kép rólunk:

Kép Kép

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Vicuska
szépek vagytok :-)

Mogyó
újfent egy tök édi kép Ágikáról

Zsu
Pankát meg imádom :) annyira tündéri :-)

jajj mindig anyni minent akarok írni és elfelejtem mindig

koppintsatok rám,ha kérdeztek valamit és nem vélaszolok,most is tudom,hogy legalább 26 kérdésre akartam válaszolni :-(

Bibus ma elég ölibaba,szerintem fáj a hasa a bio alma-banántól (hipp) szerintetetk a banánt hogy csinálják biora ? :-)

Majcinak elkezdtek barnulni elöll a fogai hát érzékenyen érint nagyon.mossuk rendlüetlenül,de már láttam pár hete hogy le van kopva neki egy fehér réteg az első 4 fogán,a sok antibiotikumtól,na most már kcsit barnálik is .hüphüp

Hajni
jaja ,de nem mondok semmit,a dokitok remélem majd megnyugtat.Asszem aza vírús végig ment Lillán is.

Gabci
a sonline-on van ilyen versely,de mondjuk szerintem nem érnek semmit,mert úgyis attól függ kinek mennyi ismerőse van.csak fellángolás volt :-)

Gömbi
hajrá nyári rucik :-) kivettek,de nekem már semmit sem kell vennem Bibusnak.Most kezdek Majának gyűjteni

jah tudom már
Zsu kérdezte hogy honnan vannak,jobbára babaszobáról.de van köztük sok új is

Bibus hercegnő szólítja szolgáját

álivedercsi

Anyóstémában én nem mondok semmit :twisted:
Vendég

Szevasztok!
Csajok, Ti kaptok valami részesedést a nestlétől, h így reklámozzátok azt a sinlac-ot?! :lol:
Na a gép mizzéria vége: új gépet kellett venni (a régi is megvan még, de elszállt a bizalom! :lol: is! :lol: ), a vista ki lett vágva a francba az ibm-ről (ja, nem is így hívják már :roll: ), és én is kaptam a lapimba egy "kis" memóriát! Három nap, rengeteg szaladgálás és idegeskedés után... Great!
Csibea! Látszik, h katolikus vagyok... :oops: :lol: Bocs! :wink:
Ebi! Piros porsche van eladó? Mer' nekem az kéne! :lol: (Az emberedre én is büszke vagyok! :wink: )
Mogyo, provokálsz? Hogy mit mondanék... sztem pont semmit! Hátat fordítanék! (És Csibea rátapintott: a férjemnek volt a legsz*rabb ebben az egész történetben! Azóta ő sem nézett bele ebbe naplóba, nagyon megbántódott ő is!)
Azért rendesen beparáztattatok ezen a nem forgólódás témán! :roll: De még egy kicsit türelmes leszek! (Főként úgy, h ma beszéltem az unokatesómmal, akinek már állni akar a 8,5 hónapos lánya, de nem forog! :shock: Ilyenkor mi van?)
Kriszti! Mi van már? Nyugi!
Ukati? Nálatok mi a helyzet a szopival?
Macsek! Fotót Viliemről!
Hajni, én kifogytam a jótanácsokból (gondolom, most letörlöd a verejtéket a homlokodról megkönnyebbülve, h hurrá, legalább nem osztja ez is az észt... :lol: ), de nagyon kíváncsi vagyok mi van Lillával. Majd írd meg ám, de sztem javulni fog a helyzet!
És most okoskodom (bár Ukatinak van okoska szemüvege! :lol:): amióta nem olvasok annyi szakirodalmat, azóta valahogy könnyebben mennek a dolgok Jankával! Nem azzal telik a napom, h valamit találok, amin aggódni lehet! Lehet, h néhányan követhetnétek a példát és nyugisabb lenne egy csomó napotok/napunk! :wink: (Remélem senkit nem bántottam meg, mert tényleg nem azért írom!)

Kép
ermoni

Ja, és mi bajotok a rózsaszín kislánycuccokkal? (Andi szokta cikizni, vagy nem? :shock: )
Hű, és itt mindenki HP rajongó? (Én nem nagyon, de szólnak érvek mellette, ez tény!)

Kép
ermoni

Móni, most megint lencsém van, mert már magamnak is okos-sok voltam. :D
Szopit hagyjuk, elkövettem azt a hibát, hogy elolvastam Rókicát, de már túl vagyok rajta. :)
Tudjátok mire vágyom? Beülni a kocsiba EGYEDÜL üvöltő zene mellett elszáguldani vmi bevásárlóközpontba és kivételesen magamra költeni egy csomó lóvét. :D Ja, és kisminkelni magam. :) :D

ukati74

Ukati! Pedig nekem teccett a szemüd! Hát akkor, hajrá! Irány lóvét költeni! (Én egyszer sminkeltem, de amilyen nagy marha vagyok az egyik kedvenc szájfényemet kentem fel! A gyerek 3 napig csillogott tőle! :oops: :lol: )
De ha gyerekkel mennél, az is jó buli! És tudom majd' mindegyikben hol tudsz szoptatni/etetni! (Ki is cikizett emiatt? Macsek, Te voltál? Irgum-burgum! :lol: :lol: :lol: )

Kép
ermoni

Sziasztok!

Én csak most szavaztam Ramira mert nem tudtam, hogy már lehet!

Na a csaj amúgy 3-kor kelt, de tök furi volt. Kinéztem éppen ésnyitva volt a szeme, nem sírt, nem dumált... semmi... :shock:

Amúgy egész jókedvű ma, remélem ez a tegnapi sírósdi ezzel véget is ért!

Tornázó! :lol: Még mindig nagyon bejön a cucc!

Anyós sztorik... :shock: :shock: :shock: :shock:

Jutta

KépKép
jutta

Ja, mi is szoktunk menni együtt, csak ha Marci ott van nem merem hangosan hallgatni a zenét, nehogy halláskárosult legyen. :)
A szájfény meg: kaptam egy szájdúsító variációt, amitől olyan lesz a szám, mint Kelemen Annácskáé :) , aztán véletlenül megpuszilgattam Marcikát, akinek persze tele lett piros foltokkal az arca. :oops:
Azóta inkább nem sminkelek.

ukati74

Kati
menjünk,menjünk,én is ,én is :-)

jah egyedül akarsz menni,akkor nem zavarok :-)

Móni

én utálom HP
egyszerűen nem megy próbáltam,olvasni,nézni,de nem megy ,nem tehetek róla :-)

telód van már?

szerintem ne parázz a forgolódáson,egyik napról a másikra meglásd csinálja Janka is (meg Bibu is),mondjuk most már ideje lesz :-) de Maja is 5 hós körül kezdett forgolódni,aztán 6 hósan kezdett igazából ülni,7 hósan szépen ült, 8hósan mászott,de mint a villám,aki látta röhögő görcsöt kapott.ekkor már állít is.aztán 10-1 hósan elindult,futva :-) azóta is fut :-)
Vendég

Húúú, két napig nem vagyok, aztán már nem tudom tartani a lépést. De azért próbálkozom.

Gabci, Ábel nem alszik el a habtapin, egy 3,5 éves szélvész mellett lehetetlen. De én már aludtam el ott (én a szélvész mellett is tudok, ha kiüt a fáradtság) és nagyon jó meleg. Olyan mint a polifoam. ÉS tényleg a számos, betűs a jó. Nálunk ez már alaptarozéka a nappalinak télen-nyáron.

Móni, anyós :twisted: Képzelem, hogy mekkorát csalódtál.
Olvasta valaki már a "Nagymamakönyv"-et? Nálunk ezt kapták a nagymamák karácsonyra. Most elkunyiztam Anyukámtól és elolvasom. Klasszul leírja a nagymamaság buktatóit, anyós-meny, anya-lánya viszonyt. Én erőfeszítéseket teszek most a békés egymásmellettélés érdekében és próbálok jobban kijönni Anyósommal (voltak és vannak ám zűrök nálunk is). Módszerem az őszinte megbeszélés. Már volt egy pár beszélgetésünk, de nem tom, hogy mi jött le neki (ő is a "látszatmosolygósok" táborába tartozik) Lehet, hogy naplót is ír :shock: ?

Timi, én kérdeztem a hisztit! Nálunk megint gázos nap van. Igaz a 62 perces hisztit nehéz űberelni, tehát ahhoz képest lájtos.

Gömbi, szerintem magasról tegyél mindenkire, csináld úgy ahogy neked jó, ha tápszer, akkor tápszer, ha ez neked nem okoz lelki törést. Ha viszont igen, akkor próbálkozz még a tejcsigyártással. A lényeg, hogy jól érezd magad. És látod, itt sok a tápszeres, félig tápszeres baba.

Cumi témához. Nekem nagyon sokat segített az első manónál a cumi, nem bántam meg, hogy rászokott. ÉS direkt nem vettem el tőle, mert gondoltam Ábel születése úgyis elég sokk neki. Erre mit csinál az én gyerekem: bejelentette, hogy most kidobja a szemétbe,mert nem akar olyan fogszabályozót, mint az enyém. Na, azóta nem kért cumit.
Ábel váltogatja a kezét és a cumit, ami éppen kéznél van. Éjszaka pl. ha felsír, nagyon jó, mert csak benyomom és alszunk tovább.

Mogyo, Ágika alvós képe nagyon édes, olyan szép ez a lányka!

Megyek,Ábel éhes. Ja és nálunk is ezerfelékémlel szopi közben. Amúgy gyorsan eszik, kb. 10 perc az egész, de mostanában duplája mert a tesó mindig valami érdekfeszítőt csinál körülöttünk.

KépKép
KépKép
prücsi

no, elment a doki.
Picit hurutos a torka kapott orrcseppet, köptetőt. Meg Milumil receptet, de várunk 3 napot, mert szerinte nem a tápival van baja...
Szerinte nem vérszegény...
Hát, kiváncsi leszek....

Kép
Kép
h@jni

HP: én sem bírom. :)

Kép
Kép
h@jni

Vicuska! Én is most szavaztam csak. Édes Ramika nagyon!

Ukati! És nem tudod megtenni, hogy elmész? Nincs, aki vigyázna addig Marcira? Ha van, akkor hajrá! És majd muti, miket vettél! :lol:

Andiék hogy állhatnak a pakolással?

Jolka! Hogy vagytok? Remélem, már Ti is gyógyulóban!

Pá!

Bea

Kép
Kép
Kép
csibea75

Timi: egyedül nálam=gyerek nélkül. Szemét anya, fúj. :evil:
Bea, holnap enyém a világ, ha vásárolni nem is, de legalább fodrászhoz elmegyek az már biztos. Majd anyukám lesz a bébicsősz. De azt hiszem nem is a vásárláson, hanem az üvöltő zenén van a hangsúly. Túl sok már a feszültség. :) Nekem is kéne már egy hátmasszázs, Prücsi. :wink:

ukati74

sziasztok
zene az nekem is kellene. na majd előszedem a fülest vhonnan és hallgatok egy kis goát...
mert hogy hivatalosan is beköltöztünk: van internet és lakcímkártya mindenkinek mától. ja, és egy nagyon hisztis Huba. és Petrának új rózsaszín sapekja (nem bírom a rozsaszínt valóban, de olyan jól áll neki): kenguruban fél áron adják a sapekokat, és vannak cukik is.
mi amúgy jól, látom, zajlanak az események... majd jövök, de még a földön a gép. :wink:
betegfeknek jobbulást, aggódóknak kevesebb időt a butaságokra 8)
léptem, mert Huba kiordítja a tüfdejét. de h mi baja lehet ?! :shock: :roll: :arrow:

Kép
an°°di

Hello Andi, már hiányoltalak! És a rózsaszín barnával és kekivel kimondottan jó! :wink: Fotók?
Ja, már akartam kérdezni, h honnan veszitek, h az angelcare légzésfigyelő sz*r? Kinek van olyan? Nekünk olyan van, de semmi baj vele! Téves riasztás? Egyszer volt 4,5 hónap alatt. Ennyi belefér, nem?!

Kép
ermoni

No, most megevett a csaj 160 ml-t, 3kor 140 ml-t, alakul. :wink:

Andi:
üdv újra. :)

Móni:
Nekem Baby Control van, meg most vettem Angelcare ac300-t, elvileg holnap ér ide. Neked melyik van?
Én nem akartam légzésfigyelőt, de muszáj lett a sok bukás miatt.
A Baby Control az nagyon jó, 1x sem volt téves riasztás.
de elvileg az Angelcare a legjobb.

Kép
Kép
h@jni

izéé, a mostani 160 ml az pép volt, a 3-s 140 ml meg tápi.

Kép
Kép
h@jni

Kati
nekem marad a netes vásárlás,de magamnak is :-) juhééé

Prücsi
tényleg te kérdezted :-)

nos,most lecsillapodott alapszintre,ez azt jelenti,hogy nem akar reggel öltözni pl. ezt minden reggel eljátsza,de valamivel mindig meggyőzöm,aztán vannak kis hiszti kezdemények,de bohóckodással,figyelem eltereléssel én győzök :-) Most felvette,hogy ha nem tetszik valami egyből sírva fakad olyan világfájdalmasan :-) De az legalább nem hiszti.Újabban nem aakr fürdeni se,mert Bibu lefröcsköli.Ma extra normális volt,szinte egész nap játszott,sokat egyedül megevett két adag tejfölös gombás tésztát, 2 montet és most nyomott be egy szelet szalonnát kolbásszal,kenyérrel,ja meg sült krumplit pipifalatokkal.ha minden nap ilyen volna de jó lenne :-)

a könyv nekem tetszett,elolvastam egy nap alatt mindnehova vittem magammal,hogy haladjak vele :-)
sok újat nem mondott,de azért tudom hasznosítani
megelőzés:igyekszem,de mivel nem alszik napközbe estére elég nehéz vele ,meg olyan 4-5 felé .
figyelemelterelés:van hogy bejön,elkezdek plüssállattalk beszélgetni,hogy vajon mi baja lehet a Majcinak? blablabla,ezen röhögni szok.csikálás,valamit kitalálok.Na most ez a férjemnek abszolút nem tetszik,mert szerinte ezzel nem szólok rá,hanem mindent ráhagyok,aztán ezen elkezdünk vitázni :evil:
még van egy adum még nem próbáltam ki:az a lényege hog viccesen mondani kell a gyerknek,hogy nem szabad mosolyognia és ő annál inkább fog állítólag.

Meglepő de néha ha vaamit elkezd amit nem szabad vagy rászólok akkor néha azt monja hogy JÓ :-)

Beni alszik délután?te miket soksz bevetni nála?

Hajni
drukk hogy gyorsan Lilla baba újra a régi legyen
Vendég

na Hajni, akkor ennyit a nem evésről...

Mi is giga bukósak vagyunk, AC csak akkor riaszt, ha Anya úgy veszi ki Dorkát, hogy elfelejti kikapcsolni a cuccot...

Jutta

KépKép
jutta

Szintén AC, pólyán keresztül is kifogástalanul működött, riasztás lásd Jutta. :D

ukati74

Móni!

Addig nekem sem riasztott be a légézsfigyelő, amíg egy helyben feküdt. De most már állandóan leguru róla, még a hátán is. Amíg nem fekszünk le visszafordítom, de éjszaka álmában mozgolódik, és ha már a kiságy szélére rálapul, akkor riaszt. Ezért kérdeztem, hogy mit lehet csinálni.
De már ígértek egy babysenset (?) vagy vmi hasonlót. Annak sokkal nagyobb az érzékelő lapja.

Hajni!

Reméljük, akkor mostmár napokon belül meggyógyul Lilla!

A rózsaszínnel semmi bajom, direkt vettem rózsaszínt, csak félreérthető lett :D

Használ vki kengurut? szeretnék venni, mert a babakocsit lépcsőkön nem igazán bírom cipelni. Káros a gerincükre? Hordozókendő jobb lenne?
Vendég

Nektek melyik AC van?

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
azért az evés még így sem ok, de jobb.
Akkor mégis a torka miatt. De legalább ez hamar megoldódik.
Neked amugy meddig kell adni a maltofert? Szted én is adjak azért neki biztos ami biztos?
Bár dokin szerint 100 %, h nem vérszegény. Szte azok a babák nem így néznek ki... :roll:

Gömbi:
a baby controlnak is nagy az érzékelőlapja, 2x akkora, mint az Angelcare-é. Meg abból van 3 lapos is, a mienk igaz 2.
De elvileg az Angelcare-nek sem szabadna riasztani. Remélem nem fog. Most direkt ilyet vettem, mert ez dícsérik a legjobban.

Kép
Kép
h@jni

közben gombakrémet főzök, azt kívánt a fiatalúr. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
Kép
h@jni

AC 100, a kisebbik. De nekünk ez is bevált. Marci is vándorol keresztbe, de a 70 cm széles kiságyban nem tud úgy elvándorolni, hogy beriasszon.

ukati74

Sziasztok!

Ki meddig akarja használni a légzésfigyelőt?

Móni: nem provákálni akartalak ,csak kérdeztem. :wink:

Hajni. remélem akkor már minden rendben lesz mostmár!

Voltak anyósék pozitiv voltam és jól elvoltunk amugy is tehát mi sose veszekszünk vagy valami csak én vagyok néha bekattanva és nem szólók 2 szónál többet de ma jókedvem van!
Hozott a lánynak egy tök jó teknősbékát ,zenél, rezeg ,nevet ha kinyitod a páncélját akkor meg van benne egy tükör tetszik a lánynak és nem volt drága!

Kép

Kép
mogyoland

Csajszikám meg alszik a hintában!
Ma jó kislány volt bár mikor nem! :oops: :lol:

Kép

Kép
mogyoland

Hajni!
301-R van nekünk, és én lassan megtanulom nem elfelejteni kikapcsolni! Mer' ugye akkor vonyít! És amikor beriasztott legalább tudtam, h működik! :wink: Amúgy sztem tényleg jó! (Ennek két szenzorpadja van!) És pépet adsz!? Hűtlen lettél az elveinkhez? Te betyár! :lol: :lol: :lol:
Gömbi! Nem is mondtam még, h tetszik a beceneve a lánykádnak! Borcsi! Olyan kedves... 8)
Milyen könyv, Timi? Bocs lemaradtam!

Kép
ermoni

Móni:
dehogy lettem. Sinlacot adok, azt lehet. :)
Mást ugyan nem. :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, akkor meg nestlé ügynök lettél! :lol:

Kép
ermoni

Móni:
jaja, majd írok is nekik, h most máá ide nekem a jutalékot. :) :wink:

Kép
Kép
h@jni

Hajni!

Nem tudod véletlen a Sinlac ausztriában is vényköteleles?
Mert ha nem akkor, ha megyünk veszek... doki szerint krumplit kéne adnom a gyereknek, de babakajában az nincs szólóban, a sima krumpliról pedig pont azt hallottam, hogy nem jó, csak ha már lesz új krumpli...

Jutta

KépKép
jutta

Jutta:
nem tudom, de nekem pl. ad a gyógyszerész vény nélkül, csak úgy drágább.
De: http://www.teszvesz.hu/item312633848_si ... s_pep.html
Érdemes nézni, szinte mindig lehet venni. Múltkor vagy 4-en is árultak.
De ha gondolod iratod Neked Lilla nevére és elküldöm a receptet vagy kiváltom, csak úgy sok a posta.

Kép
Kép
h@jni

Köszönöm mindenkinek a jó tanácsokat, azt hiszem az almával kezdek meg a sárgarépával.

A légzésfigyelő nekünk is AC nincs semmi próbláma vele kivéve ha nem kapcsolom ki és kiveszem a Petrát.

Andi
KépKép[/url]
andi005

sziasztok
Móni, hát eladó porsche az nincs, csak egy Toyota Yaris :)

Macs, az a doki - mint már említettem - a világ legjobb orvosa volt (szerintem). Nemtom, hallottatok-e olyanról, hogy egy orvos hónapokig minden héten a védőnővel egyetemben kijár az újszülött babákhoz. Na ő ezt tette....Még az oltásokat is otthon kapta meg Petya. (hú, néhányszor de le tudott bszni, ha valami hüjjeséget tapasztalt, pl. ha nyáron azt látta, hogy Petya túl van öltöztetve...) Ő mondta azt is folyamtosan, hogy mikor milyen kaját adhatok neki. Szerinte több okból is szükséges a baba hozzátáplálása három hónapos kor után:
- elmondása szerint szellemi, lelki fejlődésüket is elősegíti (ne kérdezzétek, miért, nem értek hozzá, csak azt írom le, amiket anno ő mondott - mindenesetre Petyánál bejött :lol: ),
- a baba szervezete, gyomra, emésztése ezerrel tanul, minél később kezdjük el "tanítani", annál nehezebb lesz,
- ne akkor kezdjünk el kapkodni a szilárd ételre való szoktatásra, amikor már kevés a tejci, babának más is kell, stb... hanem addigra ismerje, szeresse az ízeket, tudja használni a kanalat, stb...
Tudom, ezekkel a dolgokkal sokan nem értenek egyet, mindenesetre nálunk nagyon bevált Petyánál. Most majd kiderül, Marcinál is műxik-e... Eddig úgy tűnik. Oszt lehet, hogy jön majd a pofáraesés...

Hozzákajáltatást kérdeztétek még, hogy hogyan és mit:
jó sokáig nem kapott semmi mást, csak almát, persze nem szopi kihagyással, hanem két szopi között délelőtt. Most már kap banánt is (már akkor ugye aznap almát nem), de az hetente max. kétszer és mindkét gyümi után itatok vele kamillateát (így beállt a kaki is, általában olyan 11 és 12 óra között van :D)... Aztán tovább szopi és este (na, Hajni, Móni, szemeket becsukni :wink: ..... megvan?.....akkor:) fürcsi után Milupás tejpép, aztán szopi.
Marcók baromi édes, mikor rakom bele a székébe (pihiszékben etetem) már vigyorog és cuppog, tudja, hogy valami jó kis kaját fog kapni és nagyon szépen eszik már kanállal :). Amikor először adtam neki az almát, nagyon fintorgott, még most is óvatosan kóstol meg bármit, amit adok neki, aztán utána győzzem kanalazni...
Hát mi így... Mások pedig máshogy... de én is azt mondom, hogy mindenki a saját megérzése és belátása szerint (az is hozzátartozik az ügyhöz, hogy a mi családunkban soha senki nem volt allergiás semmire - höh.. ha belegondolok, hogy anno, gyerekkoromban mennyit tépkedtem a parlagfüvet, szerettem lehúzni róla azokat a kis golyókat és a tenyeremben gurgatni, ma meg csomó ember kész van tőle :shock: )

Andi, beköltözéshez gratula, bár gondolom pár hétig még lesznek kerülgetős dobozok... Babák már különszobában?

Gabci, köszi, de nem egészen így van ám... Először én is rettenetesen be voltam tojva, el se tudtam képzelni, hogy hogy fogok egyedül boldogulni, aztán egyszer csak benne voltam.. háááá mit lehet tenni, csinálni kell....
Persze vannak könny-nyelegetések, főleg, mikor sétálok délutánonként Marcókkal és tudom, hogy vár az üres lakás (Petya suliban)... és az, hogy nem adhatom senkinek át a babát, akkor sem, ha nem alszom éjjel - mint pl. ma éjjel, Marcus nem igazán akart aludni -, nincs senki, aki megöleljen, akivel este beszélgethetek... szóval néha tököm kivan az egésszel...

Na megyek, meméééég a végén panaszkodni kezdek :lol:

Kép
ebinc

Sziasztok,

Írtó ocsmány egy nap volt ez. Remélem soha többet nem lesz ilyen.

Móni, szerintem baj az, ha egy gyerek nem forog, nem mászik, aztán 9 hónaposan feláll. Minél tovább mászik annál jobb. Kell az idegsejtek érésének, és a két agyfélteke összehangolódásának.

Nem tudom mit akartam még.
Ebi, hajrá kiárusítás!
Kati, köszi amit írtál, segített rajtam, szopis tanácsadókat mostantól kerülöm. És fejek tovább amíg tudok.
Macsek, nem megyünk gekkózni, nagyon drága, és most meg se tudnám oldani, hogy mindig fix időpontra odavigyem valahova. Majd később újra átgondolom.
Mogyó, nekem kimondottan megtiltotta a doki, hogy szuri után csak úgy kúpot adjak megelőzés céljából :shock: De ügyes nagyon Ágika.
Gabci, én is úgy tudom, hogy nem szabad betakarni az arcát (száját-orrát). Sokkal kevesebb oxigénhez jut. Még szúnyoghálót sem szabad igazából a kocsira tenni, nemhogy pelust az arcára. De ha Nálatok ez így működik, akkor oké. Ádi még mindig gyönyörűséges, rakjál csak minél több képet róla!
Légzésfigyelő: nekem Álomvirág, és nagyon meg vagyok vele elégedve. 3 lapos, tévesen még sosem riasztott, mindig bekapcsolom, és jó párszor teszteltem is már, hogy ha kiveszem a gyereket akkor mennyi idő után riaszt. Mert az a jó, ha hamar! Nekem legalábbis, azért tettem alá ugyanis.
Hajni, jobbulást Lillának! Meg Neked is, most már kúráld Magadat is!
Kocsiba én ma bizony beültem, és üvöltettem a zenét (mondjuk nem üvöltőset hallgattam, csak Jewelt), és mentem egy kört, át Csepelre meg vissza.

KépKép
kertikiri

Kertikiri:
ne legyél ennyire negatív. :oops:
Fel a fejjel. Nagyon jó anyuci vagy.

Én a babakocsira rakok pelust, és középen hagyok nyílást. Így nem fúj be a szél, de kap elég levegőt. :)

Kép
Kép
h@jni

Kriszti, kérhetném, h ezt a forgásos, lassan már nagyon tudományos izélgetést hagyjuk. Mert nekem is rossz kedvem lesz... (Érdekes, h minden mondatommal ezzel kapcsolatban van egy "kellemes" cáfolatod...) Bocs, lépek!

Kép
ermoni

Hali!

Hétvégén megyünk Pécsre, apa megvette az utazóágyat.

Hajni, megkérdezem a patikust és ha nem adnak itt csak úgy, akkor írok neked privit. Szerintem mi tejpép helyett ilyet fogunk enni, mert azért minél kevesebb laktóz, annál jobb. Ha egy kaját kiváltunk vele akkor máris jobb! (vissza fogunk térni a régi tápihoz, de szerintem neki jobb a kevesebb tej - a laktózérzékenység lehet, hogy elmúlt, de minél nagyobb a laktózterhelés, annál könnyebben újra kialkulhat)

Na megyek aludni, mindenkinek átalvósat! :wink:

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?