Timó!
Köszi szépen, jó volt a szülinap! Itt ünnepeltük nálunk, az egész család eljött és bezsúfolódott hozzánk. Zsuzsa először egy kicsit megilletődött a sok embertől, de aztán feloldódott és nagyon örült az ajándékainak. Egy csomó fa játékot kapott, favonatot, fa kirakós órát, puzzle kockákat, kis fa versenyautókat pályával együtt, mondókás könyvet, plüss Fülest... tkp ha így végigolvasom, nem is jönne rá az ember, hogy kislánynak volt szülinapja.
Ő nem babás, de a vonatokért, autókért megőrül. Meg az építőkockákért. Úgyhogy a jelenlegi kedvenc az a fakockás vonat (rá lehet pakolni az építőkockákat, és nem mindegy, hogy hogy, tehát gondolkozni kell hogy melyik darab hova kerüljön) és az autópálya a kis autókkal. Minden nap játszik velük.
Altatás:
Hát nálunk a napközbeni altatás megy könnyebben, ha álmos Szilvi, lerakom a kiságyba a pelenkájával, befordul oldalra és alszik. Max egyet nyekken mikor látja hogy kimegyek. Ha huzamosabban sír, akkor feltételezem hogy nem volt elég álmos és kiveszem.
Az esti elaltatás most csoportos összebújással történik, amit én is nagyon szeretek, csak néha konfliktus van abból, ki van mellettem. Ha Szilvi előbb kidől, akkor berakom a kiságyába, David közben behozza Zsuzsát fogmosás és meseolvasás után, és már előre "Cuddle!!" (="összebújni!") csatakiáltással közeledik. Illetve csatasuttogással.
Mivel egy ideje sikerült megtanítani neki, hogy ha Szilvi már alszik a szobában, akkor csendesen szabad csak beszélgetni. Néha elfelejti ha nagyon fellelkesül valamin és felkiált, de az arány egész jó! Nagyon aranyos ahogy este sutyorog és odabújik hozzám és simogatja az arcomat. Ha Szilvi még ébren van, akkor ő van köztem és Zsuzsa között. Zsuzsa néha reklamál emiatt, de tegnap például már arra gondoltam, beviszem a fényképezőt és lekapom őket, mert Zsuzsa egészen odahúzódott Szilvi mellé és egymás kezecskéit fogdosták és úgy aludtak el összebújva. Még meg is simogatta a fejét Zsuzsa. Annyira örülök, hogy már így megszeretgeti. Ha elaludtak mindketten, akkor átpakolom Szilvit a kiságyba, és otthagyom őket. Mikor Szilvi ébred éjjel, átviszem közénk a nagy ágyba. Tegnapelőtt 8 és éjfél között 3x ébredt!
Nem tudom mi van vele, 5 hónapos korában kezdte ezt a gyakorta kelést, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar abba akarja hagyni... Már arra is gondoltam, leköltözöm Anyu vidéki házába egy hétre, és leszoktatom róla. Magyarul sírni hagyom éjjel. Ezt otthon nem tudom megtenni, mert akkor se David, se Zsuzsa nem tudnának aludni. Ötletek?
Lora:
Sztem próbáld meg a tejmentes diétát két hétig (az még kibírható) és meglátod, változik-e a helyzet. Csináltam Zsuzsának egy táblázatot, hogy mit szabad, mit tilos, és mit kell ellenőrizni mielőtt ehet. Elküldjem a közös email címünkre?
Mi is a közös email címünk?
Ágiboldi:
Vannak olyan érzékeny babák, akik már az anyatejen keresztül átjutó minimális mennyiségű tehéntejfehérjét sem bírják. Ez Linus, meg van a Zsuzsa topikjából egy ismerősöm akinek a kisfia szintén ilyen volt, csak ő ekcémás lett a tehéntejtől (és csak szopizott). Ott volt ez a sikertörténet, hogy anyuka miután rájöttek pár hónaposan hogy ez a helyzet, mindennemű tejterméket megvont magától, és másfél éves korára a kisfiú már maga is ehetett tejterméket, most lesz két éves és ha jól tudom, már tejet is ihat. Ellenben Zsuzsával ahol sokkal később derült ki az allergia, később kezdtük a diétát is, úgyhogy Zsuzsa issza meg a levét, mert most nem ehet fagyit vagy túró rudit vagy pizzát vagy rakott ételeket vagy kiflit... érted... Egyébként most kéne mennünk tejterhelésre 19-én, a kórházban végzik 2 napon keresztül, de pont most jönnek David szülei látogatóba, úgyhogy lehet elhalasztjuk inkább és akkor folytatja még egy pár hónapig a tejmentes diétát. Egyébként szerintem megbukna a teszten amúgy is... meg elég bajunk van most a bölcsibe szoktatással, úgyhogy most inkább nem terhelném még a tejjel is.