Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!
Most kezdtem visszaolvasni és rögtön az első hsznél megakadtam:
SnOrsi
Ha jól emlékszem Sebiapu Gedeiapu után már csiniapuvá lett nyilvánítva, nem? Ha mégsem akkor ezerbocsi, természetesen ő is csiniapu! :lol:

Most folytatom a visszaolvasást! :)
lora7

Jó reggelt!

Borzalmas éjtszakánk volt! Soha de soha ilyen nem volt még! (na jó leszámítva azt a 16 szüléses éjtszakámat amikor reggel 6 kor ültem a nővérszobába és sírtam) Beni este 10-től óránként kelt és fél órát sírt. De csukott szemmel olyan keserves fajtán. Ez így ment 4-ig majd adtam egy Viburcol kúpot és 7-ig csönd volt!

Timi! Beni meg a gyümölcsöt nem eszi meg! Ha meg is eszik 2-3 kanálla utánna kihánnya és láthatóan megkönnyebbül. Most akkor gyümölcs allergiánk van? :roll: A tejpépet se eszi meg. Azt nem tudom elképzelni hogy nem éhes mert 4 óránként eszik! Hamarabb nem etetem meg. :roll: Mi a fenét csináljak? Mit adjak neki enni? Bezzeg a májrémes kenyér!!! :wink:

Linusapu, Sebiapu=csiniapu :D

Nagyon boldog félévet Lillusnak :D

Boldog szülinapot Zsuzsának :D

Édesség: Lekváros kenyér minden mennyiségben. Ma már meg volt 2 szelet :oops:

KépKép
csongria

Lányok! Volt valaki a turiba a kollekció csere óta? érdemes menni?

KépKép
csongria

Na azért, szegény egész éjjel nem aludt a gondolattól, hogy hátha ő nem csiniapu :lol: :lol: :lol: (nyilván semmit nem tud az egészről, ő sem szokott beleolvasni, csak a megnyitott ablakban szúrja ki a helyesírási hibákat).

Orsi
Kép Kép
sno

Megérkeztünk Kép Tipikus Kép Kép Pótmamával ebédelek

KépKép
csongria

Hát ennyi értelmes képet csináltam! :oops: :oops: :oops: Tuom béna vagyok!

KépKép
csongria

Róki,
Tök jó hogy leírtad a tejallergiát, mert most már én is erősen gondolkodom. Brigi ugyan nem hány, de szertintem nem normális ez a sok kakilás, ráadásul még sokszor olyan nyálkás is. Meg hogy folyton taknyos. Napi többször kell orrszívózni! :?

Egyébként mindenkinek köszi a kakilós hszeket. :) Remélem tényleg nem kajál a gép előtt senki rajtam kívül! :oops: :lol: :lol:

Ágiboldi
Védőnő=támadó! :lol: :lol: :lol:
A védőnők időnként jönnek bejelentés nélkül. Bár az enyém felhív, mert tudja, hogy nem biztos hogy itthon talál különben. Bár most hogy mondod ő is ígérgeti már egy ideje, de egyelőre semmi. :roll:

Ria
Sajnálom a rossz éjszakát! Meg hogy Benike nem eszik valami jól. :( A dokiknak nincs valami ötletük, hogy miért? Azért még nem hiszem, hogy ilyen kicsibabáról ki lehetne jelenteni, hogy válogatós!
A képek, meg szerintem nagyon aranyosak! Különösen a kendős tetszik! :lol:

Nyafi
Peti és Lillus után ma Brigi a nyafis. Ma még csak nyafizott. :( Ja és életében először magától felült! Csak sajnos nem igazán láttam, hogy hogyan, csak azt hogy ül és nem én voltam! :D

Altatás
Asszem nekem is kéne valami tartósabb módszer nappalra, mert a szopin altatás az még megy, de igaza van Pannak, ez nem lehet tartós sajnos. Nálunk a cumi sem játékos, mert nem kell neki. Most szoktassam rá, mikor már leszoknia kéne?! :roll: Na majd beleolvasok én is a suttógóba! :)
lora7

Ja turi: én nem voltam, de tervezek menni. Még az is lehet, hogy ma, ha felkel Brigi.
lora7

Sziasztok!

Május,
Azért vagyok ritkábban mert folyton csavargunk!!! :lol:

Timi,
Hogy van Lillus? Peti ma EDDIG egész rendeske. :lol:

Lora,
Sajnálom, hogy Brigi nyafis, úgy látszik ez most egy ilyen időszak. Beszéltél már az uszisokkal?

Ria,
Jók a képek! :D Nem eszi a gyümit?! :shock: Ha választani lehet akkor én is a májkrémes kenyeret választanám. :wink:
Én voltam turiban a múlt csütörtökön és jól be is vásároltam!!! :D
Rossz éjszaka mitől lehetet, netán a fogtündér zavarta Benit?
Vendég

Lora! Nagyon ügyi Brigike! Ja hát az nagyon durva lenne hogy ha már most válogatós lenne :shock: A férjem szerint azért nem eszi meg a gyümit mert nem jó a pocakjának. Aztán a sav miatt hánnya ki! minden esetre ma okosabb leszek 2-re megyek a dokihoz meg a védőnőhőz. Én szombaton tervezek elnézni a turiba.

KépKép
csongria

Hát nem tudom mitől van a rossz éjtszaka?! Beni eddig jó alvó volt! Kopp-kopp. Bár múlthéten többször ébredt éjjel és egy kis vígasztalás után vissza aludt. Azt a környezet változásnak tudtam be! :roll:

KépKép
csongria

Jó reggelt!

Köszi Rókica mégegyszer! Sztem mi is a 2. kategóriába tartozunk és nálunk is gyakori volt az esti hányás, pont tegnap is volt egy...

Linusapu nevében kösz a Csiniapu kitüntetést, majd elmesélem neki.

Bio buláta: extrudált csíráztatott bio búza, olyan állagú, mint az abonett kenyér, csak kukac formája van. íze semmi. Édességnek jó volt lekvárral, ill. ezt szoktam nasizni.

folyt. köv.

nanica

Ágiboldi,
Sebi is horkol időnként (de nem kórosan), főleg az autósülésben, amikor előre bukik a feje.
Ha utána jársz Boldi horkolásának, akkor legalább tettél egy lépést a 'jó anyós'-sá válás rögös útján :lol: .

Altatás,
Szerintem azért nem alszik el cicin, mert megint nem kakilt egy pár napja, és szopinál beindul az emésztése és nyöszörög meg tekereg.
Minden rá-, és leszoktatás csak az anya elhatározásán és kitartásán múlik, pillanatnyilag híján vagyok ennek a kettőnek, de amint újra velem lesz az erő, kidolgozom a stratégiát.

Ria,
Beni is már kész kisfiú!
Tápinál mennyire kötelező a hozzátáplálás, meddig lehet csak tápszerezni?

Védőnő,
Soha nem jelentkezik be, de csak kedd de. razziázik. Mivel csütörtökönként hordtam le a Sebit mérni, nem jött fel, csak ha több hétig nem látott minket. Nekem még mindig szimpi, úgyhogy nem neheztelek rá, ha felébreszt.

Orsi
Kép Kép
sno

sági
na akkor legalább már tudom, miért csak 3-6 hónapos ruhák maradtak :lol: :lol:
szvl mi is voltunk, és jól be is vásároltunk, nacikat főképp, de tényleg úgy tűnt, h nagyobb méret nem n van :cry: persze elismerem,h csak a turirészt néztük, a vállfásakat nem.

védőnő
hát magam is nehezen hiszem, de ebben úgy tűnik n szerencsém van. mindenben támogat, dicsér, minden kérdésemre válaszol, amire nem tud, annak meg utánanéz. és mindig jó előre telefonál, és megkérdezi, h mikor jöhet. ha rajtunkütött volna, már lehet, h a gyivi elvette volna kelét :oops: :lol:

apucik
na megnézem már magamnak azt a képtárat :wink:
mondjuk akiket eddig láttam a fórumról, egyikkel se volt baj :D

majus3

Húú, ti hogyaménkűbe vagytok ilyen frissek reggel?
Fáj a fejem és megint nem aludtunk :( pont mikor elaludtam volna éjfélkor akkor kellett kelni, ráadásul majd megfagyok ezeknél a szopiknál, gondolom a fáradtság is, meg h pont akkorra melegítem be magam a paplan alatt mikor ki kell mászni (na jó, odejön Boldi, de akkor is neki kell vetkőznöm)
És aztán 2-kor és aztán nemtom, de sztem óránként, és minden ébredésnél egyre jobban fájt a fejem, hajnali 6-kor bedöntöttem a Ria-féle port (ismét köszi!), és most elvegetálok valahogy, alig várom, h este legyen.
És még kényszersétáltatni is kell, brrr, de utálok sétálni ha nincs kedvem..

Hát ez a tejallergia tényleg nem hangzik jól, és Linus az anyatejen keresztül kapta? Vagy már valami hozzátápis tejpép vagy ilyesmi?

Igen, én szombaton voltam a turiban, és ezek szerint Petya volt aki kifosztotta :lol:
Mi is szereztünk 3 nacit, de kisebb méret tényleg több volt. Ja, és lányruha rengeteg..

Sági, cédulával én is így szoktam :lol: nem gond, akkor legyen a KIKÁs 6000 Ft-os habtapi (a nem lenyelős fajta)(de csak ha arra jártok), nem is baj, ha több van, majd rakok a padlóra is ha mászni akar, mert itt a földszinten nagyon hideg. És kösziiii!! :D

Hát valamelyik éjszaka Boldiapu maga akarta kihívni a gyivit, h Boldit feljelentsük. Kell, h legyen valami fórum ahol a szülőket védik :shock:

Ja, és azt is mondta a védőő, h éjszaka ne szoptassam Boldit, mert megvan nappal a kalóriaadagja, ÉS "hízásra hajlamos"! Na. Ugye mindenki emlékszik, h a dokinál azzal b@sztattak 3 hónapig, h Boldi nagyon soványka. Most meg hízásra hajlamos :shock:
Erre persze Boldiapu azt mondta, h akkor aludjon már itt egyszer a védőnő és éjszaka legyen okos, h szopi helyett mit csináljunk vele...
És még azt is mondta a védőnő :D , h szépen visszafogytam :P (Boldiapu szerint emlékszik, h kapott egyszer tőlünk egy doboz bonbont... :wink: )

Kép
Kép
agiboldi

Timó!

Köszi szépen, jó volt a szülinap! Itt ünnepeltük nálunk, az egész család eljött és bezsúfolódott hozzánk. Zsuzsa először egy kicsit megilletődött a sok embertől, de aztán feloldódott és nagyon örült az ajándékainak. Egy csomó fa játékot kapott, favonatot, fa kirakós órát, puzzle kockákat, kis fa versenyautókat pályával együtt, mondókás könyvet, plüss Fülest... tkp ha így végigolvasom, nem is jönne rá az ember, hogy kislánynak volt szülinapja. :) Ő nem babás, de a vonatokért, autókért megőrül. Meg az építőkockákért. Úgyhogy a jelenlegi kedvenc az a fakockás vonat (rá lehet pakolni az építőkockákat, és nem mindegy, hogy hogy, tehát gondolkozni kell hogy melyik darab hova kerüljön) és az autópálya a kis autókkal. Minden nap játszik velük.

Altatás:

Hát nálunk a napközbeni altatás megy könnyebben, ha álmos Szilvi, lerakom a kiságyba a pelenkájával, befordul oldalra és alszik. Max egyet nyekken mikor látja hogy kimegyek. Ha huzamosabban sír, akkor feltételezem hogy nem volt elég álmos és kiveszem. :D Az esti elaltatás most csoportos összebújással történik, amit én is nagyon szeretek, csak néha konfliktus van abból, ki van mellettem. Ha Szilvi előbb kidől, akkor berakom a kiságyába, David közben behozza Zsuzsát fogmosás és meseolvasás után, és már előre "Cuddle!!" (="összebújni!") csatakiáltással közeledik. Illetve csatasuttogással. :lol: Mivel egy ideje sikerült megtanítani neki, hogy ha Szilvi már alszik a szobában, akkor csendesen szabad csak beszélgetni. Néha elfelejti ha nagyon fellelkesül valamin és felkiált, de az arány egész jó! Nagyon aranyos ahogy este sutyorog és odabújik hozzám és simogatja az arcomat. Ha Szilvi még ébren van, akkor ő van köztem és Zsuzsa között. Zsuzsa néha reklamál emiatt, de tegnap például már arra gondoltam, beviszem a fényképezőt és lekapom őket, mert Zsuzsa egészen odahúzódott Szilvi mellé és egymás kezecskéit fogdosták és úgy aludtak el összebújva. Még meg is simogatta a fejét Zsuzsa. Annyira örülök, hogy már így megszeretgeti. Ha elaludtak mindketten, akkor átpakolom Szilvit a kiságyba, és otthagyom őket. Mikor Szilvi ébred éjjel, átviszem közénk a nagy ágyba. Tegnapelőtt 8 és éjfél között 3x ébredt! :shock: Nem tudom mi van vele, 5 hónapos korában kezdte ezt a gyakorta kelést, és nem úgy tűnik, hogy egyhamar abba akarja hagyni... Már arra is gondoltam, leköltözöm Anyu vidéki házába egy hétre, és leszoktatom róla. Magyarul sírni hagyom éjjel. Ezt otthon nem tudom megtenni, mert akkor se David, se Zsuzsa nem tudnának aludni. Ötletek?

Lora:

Sztem próbáld meg a tejmentes diétát két hétig (az még kibírható) és meglátod, változik-e a helyzet. Csináltam Zsuzsának egy táblázatot, hogy mit szabad, mit tilos, és mit kell ellenőrizni mielőtt ehet. Elküldjem a közös email címünkre?

Mi is a közös email címünk? :oops:

Ágiboldi:

Vannak olyan érzékeny babák, akik már az anyatejen keresztül átjutó minimális mennyiségű tehéntejfehérjét sem bírják. Ez Linus, meg van a Zsuzsa topikjából egy ismerősöm akinek a kisfia szintén ilyen volt, csak ő ekcémás lett a tehéntejtől (és csak szopizott). Ott volt ez a sikertörténet, hogy anyuka miután rájöttek pár hónaposan hogy ez a helyzet, mindennemű tejterméket megvont magától, és másfél éves korára a kisfiú már maga is ehetett tejterméket, most lesz két éves és ha jól tudom, már tejet is ihat. Ellenben Zsuzsával ahol sokkal később derült ki az allergia, később kezdtük a diétát is, úgyhogy Zsuzsa issza meg a levét, mert most nem ehet fagyit vagy túró rudit vagy pizzát vagy rakott ételeket vagy kiflit... érted... Egyébként most kéne mennünk tejterhelésre 19-én, a kórházban végzik 2 napon keresztül, de pont most jönnek David szülei látogatóba, úgyhogy lehet elhalasztjuk inkább és akkor folytatja még egy pár hónapig a tejmentes diétát. Egyébként szerintem megbukna a teszten amúgy is... meg elég bajunk van most a bölcsibe szoktatással, úgyhogy most inkább nem terhelném még a tejjel is.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Róki, érdekes, Boldi is most kezdet az éjszakai kelést, 6 hónapos kora előtt kicsivel. Előtte mindig átaludta az éjszakát :shock: Mi lehet ennek az oka, h most kezdődik? :shock: Ötletem persze nincs, tőled várom. Ha sikerül nálatok a sírni hagyásos, akkor mi is összeszorítjuk a fogunkat és nem alszunk, mert ez így nem állapot..

2007tavasziak@gmail.com

Csajok, most beléptem a közös emailbe, és miért nincsenek ott az eddigi levelek? Azt írja, h nincs új levele, ahelyett, h felsorolná a régieket a beérkezettek között. (nekem amúgy is gmailem van, tehát elvileg tudom, h működik) :shock:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Boldog 2 évet Zsuzsának!

Boldog felediket Lillusnak!

Autó: Nálunk anyuéknak Kia és Lacetti van, öccsémnek Opel és eddig egyikkel semm volt gond.

Éjszaka: 2 után cumi, 3 után cumi, f5-kor kajcsi, f8-ig alvás.

Alvás: Nálunk az esti alvással nincs gond, jó nagyot eszik tápszerből, leteszem és alszik. Napközben viszont vannak gondok, nagyon nehezen alszik el, pedig egyfoltában dörzsöli a szemét. magamellé teszem az ágyban és ringatom a fenekét v simizem a hátát, v ha nem megy felveszem és úgy ringatom, ha ez se megy leteszem picit nyafog, de egy pár perc után elaltatja magát.

Nálunk most a hisztis korszak jönn, egyfolytában foglalkozni kéne vele, felvenni, különben hisztizünk.

Ja és vasárnap kilencre mentünk anyósékhoz, majd a tündérkét otthagytam és a sógorommal elmentünk kutyakiállításra.Délre értünk vissza, de utána is főleg anyósnál volt, háromra értünk haza. Utána elmentem volna kajcsit csinálni és vinni kellett magammal, mert különben ordított. Utána öccsémékkel volt a szobába én kimentem az előszobába összeszedni a tisztaruhát, megint ordítás. Tesóm barátnője ki jött vele semmi baj, közben bevittem a szobába az összehajtogatottat, megint ordítás, jönni kellett utánam, akkor nem volt semmi gond.
Hogy ennyire anyahiányos legyen már?!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin
Én is észrevettem, hogy jól el van mással is, de azért mindig figyel, hogy megvagyok-e! Lehet, most kezdődik a nemenjelanya korszak. :roll:

Ágiboldi
Én is néztem tegnap az emilt, és végül megtaláltam amit kerestem a kukában. :shock:

Róki
Örülnék ha elküldenéd a diétát, de nálunk valószínüleg ott kezdődik a probléma, hogy naponta egy kaja az majdnem teljesen tápszer. Most próbálom a kölesre átszoktatni. Du-ra annyira lecsökken a tejcsi, hogy kevés neki. Pedig szerintem van tej, de neki kevés. Pedig 2-3x szopizunk éjszaka is! Hol lehet erről olvasni a neten? (ha lehet magyarul)
lora7

Az előző lehet félreérthető lett, szóval a tejallergiáról hol lehet olvasni! :oops:
lora7

Hú, most néztem meg a köleskásában is van tejpor. :(
lora7

Megnéztem és jól emlékeztem! Ágiboldi nincs rólad pocis kép a picasán! El sem tudlak képzelni téged meghízva! :)
lora7

Ágiboldi! Nem semmi a védőnőd! :shock:

Most főzöm Beninek a csirke hús levest! Csirke combikából! Tettem bele répát krumplit egy kis fehérrépát paprikát és paradicsomot. Na meg egy kis sót. Ha megfőt akkor turmixolom a fehérrépa paprika paradicsom és a comb bőre nélkül. Szerintetek ez jó így?

Beni olyan édes ahogy kúszik a labda után a parkettán csak nem nagyon halad mert elcsúszik. Na meg persze megtalálta a dvd lejátszót. :lol: Holnap veszünk egy nagy szőnyeget mert hideg ez a parketta. Valami olcsóbb fajtát szeretnék mert szerintem egy párszol le fogja bukni meg majd később összekenni.

Habtapi: Levi haver 9 hónapos és már mindenhol felál az anyukája mindenhol körbetette habtapival mert állandóan elesik és bevágja a fejét. Már a konyha kövön is habtapi van. Mi vár ránk?! :lol:

KépKép
csongria

Ágiboldi,
a múltkor én is frászt kaptam, hogy ki törölte ki a leveleket, de végül a kukában még tényleg meg vannak. Szerintem vissza kéne tenni őket.

Nekem a szibériai szopi kelléke egy trikó (spagettipántos-nyúlós) a pizsi alatt. A pizsifelsőt fel a trikó nyakát lehúzom, így csak minimális felület marad szabadon.

Látva az uszis képeidet feltenném a kérdést, hogy kitől örökölte Boldi a hízási hajlamát?

Lin,
időnként nálunk is ez van, a szobát elhagyni nélküle tilos. De pl. alvásból (matracon) felébredve mostanában elkezd játszani a szobájában a szőnyegen, és nem kell bemenni hozzá. Meg az apájával, papájával elmászkálgat kettesben.

Róki,
Akkor végülis érdemes ekkora korkülönbséggel vállalni a két gyereket? Pár hónapja egyértelműen azt mondtad, hogy nem, szólj lécci, ha az újabb tapasztalatok alapján változott a véleményed.

Orsi
Kép Kép
sno

Ria,
Szerintem ilyesminek kell lenni a baba husilevesnek, a paprika, paradicsom lehet problémás talán.

Orsi
Kép Kép
sno

Na megettük a levest! A parcsi és a paprika nem került turixolásra! De ha már paradicsomos krumplit kaphat.... :roll:

Na elhúzúnk a dokihoz. Remélem ha megjöttünk okosabb leszek :lol:

KépKép
csongria

sziasztok

a gmailen én is meglepődtem, s arra gondoltam hatha olyan törölte aki nem jart ide szívesen ezért módosítottam a jelszót.

Róki, Timo, Majus, Csongria, Lora, Sno- nektek már megküldtem, de többet nem hagy a Linus... igen nyafog még itt a karomban is (félkézzel meg nehéz pőtyögni...)

Hívom a dokimat, mert 10 nap tejmentesség után ma megint volt két véres pelus...

nanica

Megjöttünk! Okosabb nem lettem :lol: Beni tízóraira kaphat egy kis margarinos kenyeret. Ezzel elkezdjük bevezetni a glutént. Ha a kenyér után nem lesz puffadt a hasa nyugtalan és fura színű a kakija akkor nincs gond! A főzeléket mostantól nem krumplival kell besűrítenem hanem rízslisztel kell berántani. Egyenlőre ennyi, szép lassacskán vezetjük be ezeket. Uzsira meg kaptunk Sinlacot. Pár hónapja nem ette meg de Beninél sose lehet tudni. :lol:

Nanica! Véres pellus???? Valamiről lemaradtam???? Ird meg hogy mit mondott a doki!!!!

Timo merre vagy???? Te sűrübben szoktál írni!

KépKép
csongria

Sziasztok!

Túl vagyunk a nagy bulin :lol: Hogy őszinte legyek nem volt az igazi... :shock:
Lea tök jól bírta :lol: a templomi esküvőről mondjuk apával kimenekültek :lol: azután elaludt 6 körül ahogy szokott majd kicist tánciztunk, persze amint apával leléptünk táncolni elkezdett szirénázni úh hármasban táncoltunk :lol: f8kor elvonultunk szopizni azután elaludt a hangos zene ellenére :shock: miután egy művházban voltunk a színpadi feljáróba feltettük babkocsistól rácsuktuk az ajtót és aludt mint egy mormota.Persze 3 percenként ellenőrzés h alszik-e, szuszog-e :oops: nem volt légzésfigyu :lol:
még jó h anyuék is ott voltak így felváltva kuksiztuk :lol:
Végül éjfélkor a gyertyafénykeringő után leléptünk h másnap ne legyek nagyon koki.

Szerintem akkor sem lett volna jobb ha otthon hagyjuk és vki vigyáz rá :shock: na mindegy azért jó volt kimozdulni.

éjszakák
háát elromlottunk most már kijelenthetem :shock: f1 kor 3-4 körül szopi éjjel is :shock: és nappal is 2 óránként cicizünk.
Lassult a hízása ( előző héten 140g legutóbb már csak 70g) is ami persze normális remélem még ezt a 2 hetet kibírja hozzátápi nélkül
.
A védőnőm szerint merev vagyok :shock: merthogy ragaszkodom a 6 hónapig tartó kizárólagos cicizéshez :lol: Mondtam h amíg gyarapszik és jókedvű nem érdekel mit gondol.

úgy látom nem fogunk unatkozni a hozzátápival hihetetlen milyen trükköket kell bevetni h elfogadják a kajcsit

Lillus tessék gyümit enni!!!!

nanica
tejallergia :cry: :cry: :cry: de legalább kiderült :lol: és látod róki mit mond csak nagyon kell figyelni és nem egyszerű elkerülni a tejet hisz majd mindenben van vmennyi :shock:

horkolás :shock: :lol:
egyenlőre még csak apa horkol:lol:

fűtés
a gyerekszonbában és a nappaliban fűtünk főleg este de ha napközben 20 fok alá megy a hőm. akkor bekapcsolom.éjjel piszi +zokni nekem is :oops: :lol:

csini apuk :lol:
hát mi legfeljebb a pocakos maci apukhoz tudunk csatlakozni ill megalapítjuk az új klubbot :lol: :lol: :lol: timo csatlakoztok? :lol: :wink:

ria
Beni bajaival mi a helyzet?egyáltalán kiderült mitől sötét a pisi?
lehet h lemaradtam :oops:

kúszás-csúszás :lol: biztos nagyon édes lehet :lol:
csúszásgátlós zokni sem segít?

Lea már attól is bepörög h nem férnek be dolgok a szájába :lol:

ágiboldi
ez a fejfájás nagyon gáz lehet :cry: :cry: :cry:
én az éjszakai szopiknál gyerekestől a takaró alatt vagyok :oops:
:lol:

erről jut eszembe eljutottam odáig h bealszom szopi közben úh mi ahelyett h külön aludnánk szoktatjuk az ágyunkba :oops: :oops: :lol:

a védőnővel szerintem ne foglalkozz nem hiszem h az éjszakai szopiktól hízna el!!!!!!

közös email
a múltkor én is kerestem a leveleket de azt hittem én vagyok a bendzsa :oops:

elkülditek az új jelszót?!

az a hozzátápis táblicsku fent van még ott?lassan lehet h aktuális lesz és a védőnőmtől nem sokat várok :lol:

lin
biztos hiányoztál neki
Lea is hasonlón viselkedik ha sokat nem lát bár nálunk ez ritkábban fordul elő

na most mennem kell apa elüldözött
azért 1-2 fotót gyors bedobok még

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jajj az autó
hát nem tudom h lehet egy Clioban elférni... :shock: :lol:
nekünk Opel Astra Caravan van és sokszor ez is kicsi :oops: :lol: egyébként én nagyon szeretem

na jó azt nem állítom h nincs vele baj de bvszínűleg nem volt szerencsés változás ill mint kiderült elfelejtettek szólni h már 1x hozzányúltak a motorhoz úh lehet h még pereskedünk is :shock: :shock: :shock:

de korábban a céges autónk is asrta volt és imádtam azzal spec semmi baj nem volt persze rendesen volt szervízelve úh erre figyeljtej róki

egyébként a Toyotak is megbízhatóak !!!!!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kép hűsi volt úh be kellett öltözni :shock: a zakóm régi...begombolni nem tudtam de legalább a hátam ne mfagyott meg :lol:

Kép apa persze idétlenkedik mint mindig :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi! Nagyon jók a képek! Beniapu csatlakozik a klubhoz!!! Csak meg ne tudja!!! :lol: Hát az az esküvő se volt olyan nagy szám amin voltunk még májusban, vagy csak én szoktam már el ettől...

KépKép
csongria

Hát Mazsi,
a ruhádból nem látok sokat, de a frizura és a smink...nagyon pöpec kismami voltál!
Leaapu milyen magas, mert úgy emlékszem te sem vagy alacsony, de ő még egy fejjel magasabb, ha jól látom?
Lea nagyon manó ebben a kardigánban.

Ria,
ha Beni egy ilyen erőleves után sem hízik rendesen...
Miért kell margarin a kenyérre?

Nanica,
mennyire véres az a véres?

Orsi
Kép Kép
sno

Sno! Hát gondolom hogy jobban csússzon?! :roll:

KépKép
csongria

Kukucs! :)

Egész nap egy volt kolléganőmnél voltunk Lillussal, vagyis fél nap, aztán meg anyóshoz mentünk Máriázni! :)

Mazsi!
A pocakos mackóapu nagyon teccik! :lol: :lol: :lol: Bali kissé a lelkére vette, de azért csatlakozunk! :lol: :lol: :lol:
Szépek vagytok a képeken! :)

Ria!
Beni tényleg tök cuki, olyan tipikusan vigyori! :) Na, a margarinos kenyér tuti jobban fog ízleni neki, mint a főzi! :D :D (én se vagyok nagy főzelék fun) :)

Nanica!
Úgy sajnálom, hogy kicsi Linusnak ilyen baja van! :( :(

Lin!
Sokszor nálunk is előjön a szeparációs szorongás = ha kimegyek a szobából és nem lát, jön a bömbi! :( Persze, most még elég gyakori, hogy nem veszi észre, úgy belefeledtezik a játékba! :)

Ágiboldi!
"hízásra hajlamot" nem tőled örökölte Boldi! :) Bár, még a kedves papát nem ismerjük! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

nanica
köszi az új jelszót, nekem is pont ma jutott eszembe, h azért "akárki" csak ne nézegesse. és még mindig röhögök :lol: hecker legyen a talpán, aki kitalálja :wink:

a buláta jó babáknak is, mint a kölesgolyó? mert nekem szimpibb....

én is sajnálom linust, rem, h a rókica által írtak alapján sikerül tényleg tejmentes diétát tartani, és az meghozza a várt eredményt !!

ria
jó,h újra itt vagytok! tényleg, mi lett a vizeletmizériával??

mazsi
kell a kikapcsolódás mindenképp, jó, h így meg tudtátok oldani!

lora
köleskásában tejpor :?: ez tuti nem az a holle féle izé, nem? csajok, jelentkezzetek, mizu, én úgy tudtam, h a kölespép átment a rostán?! v kölespép nem egyenlő köleskása???

majus3

Lora!
Pont akartam írni, hogy a HOLLE kölespépben nincs semmiféle tej vagy tejszármazék. Csak köles. Te milyet adsz/adtál Briginek?

Timi
Kép Kép
timocska

én is úgy emlékszem, hogy a Holle már annyira mentes, hogy csoda, hogy egyáltalán van benne valami :twisted: .

Ria,
nekem a margarin nagyon nem szimpi, azt mondják nem egészséges :? . Befejeztem a kukacoskodást.

Timo,
jók Lillus összehasonlító képei, de a rácsevős az egyenesen kiütött :lol: :lol: :lol:

Orsi
Kép Kép
sno

Kérem azt a vicces jelszót én is :D Ha Nanicának nincs ideje, esetleg Május megírhatnád

Hááát, Boldi a hízásra való hajlamot pocakos mackóaputól örökölte :D , mi is csatlakozunk a klubhoz :lol:

Mazsi, irtó jók a képek, elegánsak vagytok mind a hárman.

Május, a mi kölesünk jó köles, az csak száraz kölespor, sehol semmi tej :D

Ria, hogy van Beni?

Kép
Kép
agiboldi

És a margarinos kenyeret hogy kell enni? Hehe, régen falun az öregnénék megrágták előre a babának.

Kép
Kép
agiboldi

Köszönjük Beni jól van azon kívül hogy nyűgös szegény gondolom a foga miatt! :(

Hát a margarinon így még el se gondolkodtam de hát üresen adjam neki??? Zsírt má csak nem teszek rá... :lol: Na majd megkérdezem a dietetikus barátnőmet.

Timi! Augusztus 26.-án írtál utoljára Lillus blogjába vagy csak én nem tudom megnézni?

KépKép
csongria

Ágiboldi:

Bedobtam Davidnek az egyhetes távollevős leszoktatós ötletet, hát egyből megvétózta... igazából én se szántam el magam még. Meglátjuk.

Valami rémlik egyébként hogy PZita mesélte hogy ilyen idős korban egy csomó baba "elromlik" - kezdenek mobilisak lenni, túl izgalmas a nappal, kevesebbet esznek, és ezt éjjel pótolják be. Legalábbis ez egy elmélet.

Egyébként a másik ami a mobilitással függ össze, az az anyásság. Szilvi is visít ha elhagyom a látóterét. :? Iszonyat idegesítő, hogy eddig letettem, tök jól elvolt, most meg WC-re se lehet kimenni tőle, mert üvölt mint a sakál. Mindenesetre belenyugodtam hogy ez menetrendszerű ahogy megtanulnak közlekedni (bármilyen módon, illetve már akkor is ha még csak most tanulgatják). Az elmélet az, hogy ennek életmentő funkciója van, hogy mikor a gyerek már testileg képes eltávolodni az anyjától, de még egyedül teljesen életképtelen, akkor ne AKARJON eltávolodni az anyjától. Magyarul hogy a kis ősembercsemete amikor épp megtanul otthagyni az anyját és begurulni vagy kommandókúszni a bozótba a lapító tigris szájába, akkor legyen annyi magához való ösztöne, hogy ezt ne akarja megtenni, hogy figyeljen arra, az anyja mindig biztonságos közelben legyen, és ha nem, akkor figyelmeztető hangjelzéseket bocsásson ki.

Lora:

Ha pár napot ki tudsz bekkelni nyűgösebb estékkel, és hagyod este/éjjel kedvére szopizni, akkor valószínűleg max 1 hét alatt fel tudja tornázni a tejmennyiséget annyira, hogy elég legyen. Ha kérdés, hogy esetleg allergiás a tejfehérjére, akkor szerintem egy kísérletet megér. És mindenképpen HA-s tápszert kapjon! Kialakult allergiára már nem elég, de megelőzésre jó.

Tejallergia infók: www.tejallergia.lap.hu itt találsz egy csomó magyar nyelvű linket.

Sno:

Lehet hogy majd pár hónap múlva azt mondom, totál megérte, egyenlőre még nem tértem magamhoz az első hat hónap horrorélményéből. Már egyszer leírtam, szerintem milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy valaki a kis korkülönbséget sikeresen megoldja, nálunk ebből szinte semmi nem jött be, merthogy ember tervez...

Ria:

Margarinos kenyér. :shock: Minek rá a margarin? Merthogy kenyér, oké. De margarin???

Nanica!

Annyira sajnálom hogy újra előjött ez a tünet!! Tudom, a bizonytalanság a legrosszabb. Megnéztem és ezt a linket találtam az anyatejes babák véres székletéről:

http://www.kellymom.com/babyconcerns/bloodystool.html

Angolul van... nem baj? Gyorsan összefoglalom:

Kérdés, hogy milyen színű a vér: friss vagy alvadt? Ha friss, akkor valószínűleg a végbél tájékáról ered, ha már alvadt, akkor feljebb a belekben. Ha piros a vér és csak egy csík, akkor a legvalószínűbb hogy a fenekénél egy sérülésből származik. Allergia nagyon gyakori okozója a véres székletnek, és a tehéntej és a szója a leggyakoribb bűnbakok, de nemcsak ezekre lehet allergiás a gyerek! Mivel a tejet kivontad (biztos mindent?), kérdés az, szóját ettél nagyobb mennyiségben mint máskor? Esetleg tejhelyettesítőként? Lehet még ezenkívűl ha az anyuka mellbimbója megsérült, megrepedt, hogy a baba a tejjel együtt issza a vért is. Ez félelmetes látványt nyújt, de ártalmatlan. Ritka esetben az anyuka tejTÚLtermelése is okozhat vérzést. Hogy áll a tejmennyiséged? Naponta fejsz esetleg? Az is előfordulhat ha vitamin vagy fluorid cseppeket kap a baba, és attól véres a széklet. Linus kap ilyet? Ha nemrég volt bélfertőzése, lehet hogy átmeneti laktóz intoleranciáról van szó. Néhány fertőző hasmenéses betegség is okozhat véres székletet. Ezenkívül többfajta bélrendszeri betegség (amit gondolom orvos tud megállapítani biztosan) is okozhat vérzést.

Gasztroenterológusnál voltatok??? Szerintem ideje lenne szakorvoshoz menni, ha még nem voltatok. Polgár Marianne, akiről már írtam neked, az országos szakértő a gyermekkori ételallergiákban, de alapból ő gasztroenterológus, tehát kompetens megállapítani, hogy allergia-e vagy más bélrendszeri baj. A Madarász utcai gyermekkórház gasztroenterológus főorvosa. Kérj beutalót a gyerekorvostól!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ria, még nem is mondtam :oops: :oops: : Üdv itthon! Nekem Beni sapis képe jön be, olyan nagyfiúnak tűnik benne! :wink:
margarin: én nem szívesen eszem, mert tele van mindenféle e-kkel. :evil: nem lehet, hogy Beni boldogan elcsócsálná az üres kenyeret? Vagy muszáj rá vmi a májkrém helyett? :lol:

Ági, te írtad, hogy ugyanúgy kelni kell, ha nem szopizik akkor is, szal csöbörből vödörbe? Hát igen. Kelni azt kell, de az a halvány reménysugár motivál, hogy így TALÁN egyszer majd rájön, hogy nem is érdemes felébredni. Ha mindig szopiztatok amikor megébred (szeretem ezt a szót, méltatlanul mellőzött és nem egyenlő a "felébredt" szavunkkkal! Bocs, kibújt a tanár. :oops:) akkor nem tudom, hogy mitől hagyná abba. Csak úgy. Magától. Ha egyszer neki az jó. Mikor lesz neki jobb visszaaludni, mint szopizni? 5 évesen? :shock: :lol:

Ma adtam neki kölesgolyót és megette fulladozás nélkül. Persze csak akkor ha a szájába tettem, egyébként szétdobálta. :x
Vendég

Huh, gyorsan elolvastam mindent!

Lányok, a jelszó mehet körbe, szóljon aki még nem kapott!

Róki: felfogadlak gyerekdokimnak, ő nem volt ilyen alapos! Elgondolkodtató amiket írtál (eredetit elolvasni nem volt időm). :(

A vér csak kis mennyiségű, inkább csak pár cafatka (más hasonlat nem jut eszembe), az anyatejes kakiban elrejtőzve (Linusapu este a kislámpánál észre sem vette, csak miután a nagyvillanyt is fellkacsoltuk és közelről megszemléltük...még jó, hogy az anyatejes kaki nem olyan büdi)

Fejni egyátalán nem fejek már jó ideje, tehát a kereslet, kínálat elv alapján pont elég a Linusnak, ha meg kevés, azt éjjeli szopival feltornázza. :evil:

A végbél körüli sérülésre már én is gondoltam mivel egyik- másik véres pelus pont popós hőmérőzés után volt, azonban nem mindegyik.
A tej után elhagyom a popós hőmérést is meglátom mi lesz.

Vitamint én szedek még hébe-hóba (elevit), ill. a Linus kap vas+folsav+c vit mixet. Gyakorlatilag az első tünetek is akkor kezdődtek, amikor elkezdtem újra folsavval együtt adni a vasat, mert korábban csak vas +C vitamint adtam, ugyanis folsavval együtt kihányta.
Nekem ugyan feltünt, és ezt a dokinéninek is mondtam, hogy gyakran a koktél beadása utáni második kaki volt véres, de szerinte ez csak véletlen egybeesés, a folsav nem okoz ilyen tüneteket. Azt javasolta, hagyjam ki a folsavat.

Szója: már alapból kerülöm, amióta szoptatok, de nem tudom miért - talán megérzés :roll:
miután írtad a keresztallergiát azóta méginkább kerülöm, de ma döbbentem rá, hogy még a kenyérféleségekbe is teszenek szójalisztet :evil: :x :evil:

Képzeljétek az egyik kis boltban, ahova járunk, megkértem a felvágottas pult mögött lévő nőcit, hogy nézze már meg van e tejszármazék vagy szója az egyik termékben amit kinéztem. Megnézte, volt, nem kértem.
Kérdi: csak nem allergiás rá? Röviden elmondtam a problémámat és erre a nőci adott vagy egy húsz oldalas listát a húskészítményekről, hogy melyik tartalmaz allergéneket!!! Kiderült neki mindhárom gyereke érzékeny a tejre és a legnagyobb (23) bélbojhai ( :?: ) teljesen tönkrementek... :roll: :roll: a hipermarketes eladók még azt sem tudják néha megmondani hol a só!

Most ott tartunk, hogy kaptunk egy újabb beutalót a laborba, ha megint véresnek látjuk a széklete, vigyünk be belőle, tényleg az e :evil:, s ha az, akkor küldenek gasztroenterologushoz.

nanica

Lora,
Zsófi is 2X, 3X kakil naponta. Én eddig ezen annyira nem aggódtam (kéne :?: ). Most már kap gyümölcsöket is, de csak keveset még és nem hiszem hogy tejallergia lenne a gyakori kaki oka. Nem vettem észre összefüggést azzal hogy én mit eszek, pedig egyszer régebben visszafogtam a tejtermék fogyasztásomat, mikor gyakran bukott túrósat (ezzel sem volt összefüggés). Ez nem normális így? Nálunk mindig reggel van egy jó nagy adag és egy vagy két kisebb még valamikor (színek kezdenek változóak lenni a hozzátápi függvényében). Ha túl sok előtejet szopizik (mondjuk túl gyakran szopizott váltott ciciből), akkor szokott zöldes lenni.

Rokica,
Autó: Nekem Ford Fiestám van 3 éves, kisautó kategóriában egész nagy és egész jó (nem volt vele eddig semmi gondom). Annak idején a Skoda Fabia, Opel Corsa, Honda Jazz, Toyota Yaris és Peugeut 206 jött szóba. A 206-ra azt mondták nem annyira megbízható, a Honda pedig nagyon, de az nekem nem tetszett. A Corsa és a Yaris nagyon kicsi.

Majd küldjetek nekem is egy gmail jelszót.

KépKép
bozotka

Róki, ez nagyon alapos, és megdöbbentő amit írsz a tejallergiáról, remélem nekünk nem lesz.

Pann, 'megébredni' jó szó, az apukám is használja (már ketten vagytok) abban a szövegkörnyezetben, h valamit majd akkor csinál másnap reggel ha "megébred" (értsd magától ébred)

Engem egyre jobban nyugtalanít a Boldi horkolása. Először csak nevettem rajta, de mostmár aggaszt, egyre gyakoribb, és sztem néha attól ébred, h nem lélegzik könnyedén a horkolástól. Lorca, ugye te írtad, h kinövik? Mindjárt visszakeresem.
Valaki nem tud még valami megnyugtatót írni?, dokihoz csak 2 hét múlva megyünk, addig nem ér rá, a védőnő azt mondta, h nem baj, lehet, h fejletlen a valami, ill. megnagyobbodott orrmandula, esetleg nézze meg fülorrgégész, de nem gond. Asszem ez még kapcsolódik a légzésfigyus parámhoz, de nem is nagyon van más parám, ez viszont súlyosbodni látszik. :oops:

Nanica, szörnyű lehet ez a kakimizéria, írd ha kiderül valami!

Kép
Kép
agiboldi

jó reggelt!

ilyen sem volt még, hogy én legyek az első! :shock: :)

Viszonlag jó éjszakánk volt, 11kor volt álomszopi, majd fél kettőkor ébredt, akkor magam mellé vettem és szopi közben én elaludtam. Fél hatkor arra ébredtem, hogy még mindig szopizik és lehetetlenség elvenni tőle, mert jön utánna és visít :lol: , pedig már úgy a hátamra fordultam volna... 7kor sikerült otthagyni, most a helyemen alszik :)

Ágiboldi: A Linus egyszer horkolt, a hordozó kendőben, fekve hordozásnál, amikor nagyon összegömbölyödött. Minden helyzetben horkol Boldi (oldalt, hason, háton) ?
Hízásra hajlamos :?: :?: Érdekes, egy csecsemőnél ilyet megállapítani.

Timo: édes lehet ez az appuuuuu :D :lol:

Csongria: nagyon jók a képek! Mekkora már Beni is! :D

Lora: én is a gép előtt eszek, nehogy Linusapu megint azzal jöjjön, hogy "neteznibezzeg...", de a kakitéma nem zavar! :lol:

Mazsi: nagyon csinosak vagytok! Lea nem szokott a rövid hajadba belekapaszkodni!

Én náha már sírnék, annyira húzza a hajamat, amikor kis majmocskaként belecsimpaszkodik! Nagyon gondolkodok a hajkurtításon! Rövid hajúak kérek beszámolót!

Rókica: jöhetnek mindig az ilyen ősanya elméletek :lol:
Nem tudom ők, hogy bírták néha, aztán eszembe jutott, hogy én túl sem éltem volna akkor a szülést... :?

nanica

Sziasztok!

Nekünk a szokásos éjszakánk volt: 12,3,6 szopi, közben nyekergések. Sajna véletlenül megszopiztattam 3-kor is, de mire eszembe jutott, hogy pont erről akarom leszoktatni, addigra már kint volt a mi ágyunkban, úh nem volt visszaút, de most n dühös vagyok magamra, mert három éjszaka "munkája" ment kárba. :x :cry:
Szerintetek ha egész éjjel nem szopiztatnék, az nem lenne gond? 10 órát kellene étlen-szomjan eltöltenie.:shock: Ehhez vhogy nincs bátorságom, pedig a legszívesebben ezt csinálnám. Van akinek elvan ennyit szopi/tápi nélkül a babája? :?: Vessetek meg, de én már nem bírom az éjszakai szoptatásokat! Annyira elegem van belőle! Az utóbbi időben vhogy hosszabbnak is tűnnek ezek a szoptatások, és nálunk is hasonló van, mint amit Nanica írt, elengedi a cicit, de utána nekem kell visszatenni a szájába, mert csak csipog tátott csőrrel, mint egy madárfióka, de eszébe sem jut próbálkozni! :x Szóval szopinként, miután jóllakott, még legalább 3-4-szer vissza kell tennem a szájába a cicit, mire végre hajlandó elaludni és visszatehetem az ágyába! :evil: Ennél sokkal egyszerűbb cumival visszaaltatni, még akkor is, ha 5x többször kell kelnem miatta. :roll:

Haj: nekem már rövid, mégis húzza. Az apjáét is húzza, pedig az még rövidebb! :lol: Sztem nem tudsz olyan rövid hajat vágatni, hogy ne tudja húzni, úh emiatt nem érdemes. :roll:

Jelszó: nekem is küldje át vki! Köszi!

Horkolás: sztem ha hallhatóan egyre rosszabb, akkor érdemes utánajárni. Ha másra nem is, de megnyugtatásnak jó, ha orvostól is hallod, hogy majd kinövi. :roll:

Véres kaki: nálunk is volt egyszer-kétszer, amikor a Ca pezsgőtablettát itattam vele. Azóta semmi. Kopp-kopp. Viszont ha én tejet iszom, akkor ő kipöttyösödik. Ez egy JEL?:roll:

Na most megyek vacsit főzni, gyorsan amíg alszik.
Vendég

hali!

pann
Lea 2 hónapos korától este 8-reggel 5-6ig aludt szopi és minden nélkül...semmi baja nem volt.
most viszont az éjjel is 3x kelt és hasonló eekt mint nálatok cicin alszik be de nem egyszerűen úh ma éjjel már külön aludtunk apától h szegény legalább norm legyen a munkában :lol:

szerintem egyébként Gergő miután már kap sokféle dolgot nem halna bele ha nem kapna semmit éjjel :shock: :lol: ki kellene h bírja...én most azért nem forszírozom még ezt az éjszaka átalvást mert vszínű így tornázta fel a csökkenő tejcsimennyiséget :lol: egyébként sikerült is neki :lol:
tegnap elértük a 8000g-t :shock: minden kajcsinál (és most éjjel-nappal 2óránként eszik :shock: ) úgy eszik mint aki éhen akar halni és legalább 2 napja nem kapott kaját :lol: :lol:
Kép az eredmény :shock: na jó ez a beállítás nem túl előnyös :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép

jelszót én is kérek szépen!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

ágiboldi
nézesd meg egy fülésszel! oda talán nem kell beutaló (de ez sem biztos :oops: )szerintem semmi komoly ne izgulj!!!!

ria
azt én is akartam írni h Beni sem úgy néz ki mint akinek bmi baja lenne :shock: :lol: :lol: :lol: olyan jóképű gyerköc lett ő is
lassan bajban leszünk Leával :lol: :lol: :lol:
kiderült vmi egyébként?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?