Új privát üzeneted érkezett!

Gabi:hát nem tudom,Botond sem marad meg hason.Altatni egyáltalán nem altatom úgy(félek) :shock: Viszont már rég óta emeli a fejét,sőt magátol tartja,forgatja,Ne aggódj szerintem :wink: ,de megemlítheted a dokinak,hogy megnyugtasson :wink:
Vendég

Gabi: szerintem nem gáz. 9 hetesen még nem kell produkálnia magát. Saci néha alszik hason, de csak ha úgy teszem le. A fejét megemeli valamennyire, és meg is tudja fordítani, de csak dühében/elkeseredettségében művel ilyesmit.

UH: nem tudom, most mennyire szokás, lehet, hogy már a kórházban szokás születés után, ahogy Sacinak is csináltak ott. Nekem az előző 2-nél a kórházban nem csináltak, hanem a 6-ik héten. Szóval lövésem sincs, azért kérdeztem :roll:

Csöre
csöre74

Gabi: szerintem sem gáz. Kristóf sem tud hason lenni, csak ha alszik. De aludni meg csak hason szeret. Igaz ő 1,5 hetes kora óta hason alszik. Anyum 5 naposan tette először hasra és akkor már emelgette a fejét. A védőnő még csodálkozott is hogy már ilyen hamar hogy emeli és hogy forgatja!
Ne aggódj ilyenek miatt szerintem.

Na ennek az UH és csípőszűrésnek most már tényleg utána járok mert kíváncsi vagyok hogy nálunk mi a "szokás"! :? De azért röhej hogy ez sem egyforma és városa sőt orvosa válogatja! :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Bea, és a kiskönyvébe vagy a zárójába nincs beírva, hogy volt UH? Nekünk benne van.

Csöre
csöre74

Csöre: nekünk nincs benne! Az egri kórházat inkább ne is említsük!Gondolom a tv-ből hallottátok a Hospinvestes mizériát. :?
Itt annyi van hogy anyagcsere szűrés-2008.11.22., hallás szűrés-2008.11.20 és csípőszűrés-eredménye ép. És azóta minden "szokványos"

Kép

Kép
kbeya

Most hogy nézem a kiskönyvet eszembe jutott hogy mit akartam már rég megkérdezni!
A BCG helye kb. mikor szokott kifakadni és ha kifakad akkor mit kell vele csinálni?? :? És ha nem fakad ki, azon kívül hogy meg kell ismételni van valami teendő?? :oops: :oops:

Kép

Kép
kbeya

Bea: lövésem sincs :( nekünk meg sem látszik a BCG helye :( lehet, nem is kapott?
A hospinvestes sztorit ismerjük... gyönyörű :evil:

Csöre
csöre74

Köszi a megnyugtatást :) Ölben már ő is nagyon ügyesen tartja a fejét, fogni sem kell szinte, de azért gyakorlunk fekve is :D

Beya: egri kórháznak már az említésére is felmegy bennem a pumpa. Megfordult ott néhány rokonom, és meg is halt :evil: :evil: :evil:

BCG: nekünk csak nagy piros pukli van még most is, de a védőnő azt mondta rá, hogy nagyon szép. Szerintem nem törvényszerű, hogy ki is fakadjon, vagy tévedek? :?
Csöre: 1 hónaposan még nálunk sem látszott. De a zárójában ennek is benne kell lenni, hogy megkapta, asszem...

Borcsi: én is csak nappal merem hason altatni, amikor nagyjából mindig mellette vagyok...

Kép

Kép
gabilany79

Csöre: a kiskönyvben benne van azon az oldalon ahol a többi oltás is be lesz írva.

Gabi: Nekünk is egy piros pukli van vagyis most már kezd olyan lenni mint egy kék-zöld folt és a bőr ott nagyon száraz, sőt hámlik is egy kicsit! :? :?

Hason alvás: Én is csak azért merem mert van légzésfigyelő, és mert az eleje óta szépen emeli a fejét! :wink:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!
Gabi:Egy 2 hónapos bébinek még nem kell hason fekve emelni a fejét.Majd egy kicsit később.Legyél türelmes,és ne hasonlítgasd más babákhoz Kristófot!Minden gyerek más :wink:

Nekünk 6 hetesen (tehát mostanában)kell vinni Bencét csipő vizsgálatra és neurologiai vizsgálatra :? Utána 2 hósan vese uh-ra.A vesemedence tágulat miatt :cry:

Megint felkelt! :x 5 perce tettem le! :x Kikészít teljesen.De bezzeg az ölembe elaludna órákat is! :x Valamit elrontottam?? :roll:

KÉRDÉS:A K vitamint mivel adjam be neki????kanál,tea,???

Kép
tünde733

Sziasztok!
Gabi:Egy 2 hónapos bébinek még nem kell hason fekve emelni a fejét.Majd egy kicsit később.Legyél türelmes,és ne hasonlítgasd más babákhoz Kristófot!Minden gyerek más :wink:

Nekünk 6 hetesen (tehát mostanában)kell vinni Bencét csipő vizsgálatra és neurologiai vizsgálatra :? Utána 2 hósan vese uh-ra.A vesemedence tágulat miatt :cry:

Megint felkelt! :x 5 perce tettem le! :x Kikészít teljesen.De bezzeg az ölembe elaludna órákat is! :x Valamit elrontottam?? :roll:

KÉRDÉS:A K vitamint mivel adjam be neki????kanál,tea,???

Kép

Kép
tünde733

Tünde: kanállal adom a K vitamint, szépen benyeli (némi fintorral). Na, ez az egyetlen eszköz, amivel bele lehet gyümüszkélni cicitől eltérő dolgot...
Ha teába rakod, előfordulhat, hogy nem issza meg az egészet.

BCG: be van írva a kiskönyvbe, csak gyanús volt, hogy nem látszik. De ha még nem is kell nekije, akkor semmi gond :)

Hason alvás: én úgy altatom, ahogy szeret... hol így szeret, hol úgy. Igaz, nekünk is ott a légzésfigyelő, de csak az éjszakai szálláshelyén.

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Hason alvás:
Máté utálta, Zsófi szerette... napközben tettem őket csak hasra, éjjel meg csak mikor már átfordították a fejüket. Zsófinál ez pár hét alatt megvolt...

Vitamin
én kanálban szoktam nekik adni

Na volt két elég vacak napom... vizesedem ugye, meg most 2 napig ingadozott a vérnyomásom, gondolom ettől a vacak, esős időtől... éjjel rosszul voltam, nem bírtam aludni, Csabi mondta is, hogy menjünk be a kórházba, de még nem akarok...
még másfél hét jó lenne egyben, akkor nem lesz már tuti koraszülött, és akkor simán hazajöhetünk, ha meg kell mondjuk indítani a szülést miattam...
A célom, hogy jövő vasárnapig egyben maradunk :) az már nem sok ....

azt néztem, hogy most sokkal lentebb van a hasam, mint a másik két gyereknél... gondolom már nem bírják a szöveteim a terhelést, öregszem
:lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

KÖSZI,NYOMOM IS BELÉ :)
tünde733

Sziasztok

Nekem a védőnő hozott kicsi fecskendőt. Könnyű vele bármit beadni. Még etetni is lehet vele . Én evvel adom neki a K vitamint is. Egyébként patikában is lehet pár ft-ért kapni.

Vettem tegnap Medela Swing mellszívót. Sokkal hatékonyabb, mint a régi konstrukció. Ki is lapult a mellem tőle rendesen. Ennyi macerától szoptatás után a derekamig fog érni :roll:

Tünde: Niki is zsebibaba. Napközben csak kézben hajlandó aludni, ha lerakjuk 5 perc és felébred. Tegnap már magamra kötöztem kendőben, hogy ne fájjon annyira a hátam.

Egyébként megint tejgondjaim vannak a változatosság kedvéért. Áttértünk a napi 8 evésről 7-re, ami több éjszakai alvást eredményez, ugyanakkor a szoptatásonkénti kajamennyiség felment átlag 90ml-re. Ezt a 20-as ugrást nehéz lekövetni, már napok óta nem tudok semmi pluszt produkálni, csak a napi betevőt. :evil:

Úgy néz ki az eddigi sikertelen próbálkozásaink után a homeós bogyó vált be hasfájásra.

Viki szerencsére nagyjából meggyógyult, így újra oviba ment. Én sajna kicsit visszaestem, megint köhögök, mint egy ló. Nikinek meg folyik az orra és nyűgös :(

Niki szeret hason aludni, csak ha nagyon sokat eszik, akkor nem megy, mert bukós létére akkor folyamatosan hány.

Oltás helye 4-5 hetesen kell, hogy puklis piros és száraz legyen. Jó sokára fog csak eltűnni, Vikinél majdnem 1 évesen .

Az uh szűrést megcsinálták nekünk is a kórházba. Csípőt egyenlőre csak a gyerekorvos nézett. Ez tényleg helye válogatja. Vikivel 3 hónaposan küldtek minket. Jó nagy gagyi volt. Időpont ellenére jó sokat kellett várakozni, aztán szintén kettesével pillanatok alatt végeztünk. Nem sok értelme volt. Ilyen influenzás időben szerintem többet árt, mint használ.

Dojika, én is sokat vizesedtem mindkettőnél. Ha nem magas a vérnyomid, akkor nincs gond. Szülés után hamar lemegy. Próbálj meg sótlanul étkezni, vízhajtó zöldeket, reszelt almát enni. Kuruzsold magad egy kicsit.
Ja és nem jó, ha lógatod a lábad!

Sikerült lekicsinyítenem a szájáról készült képet:

Kép

És egy közös is:
Kép

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Katica:Nem is zavarna a dolog,de mikor Ádám itthon van, nincs oviban ,akkor elég macerás :? Éhes,szomjas,közben meg Bence tapad rám...pffff...kész vagyok Tőlük! :x

Mondjuk kezdek rájönni,hogy miért ilyen éber!Rengeteg teát iszok! :shock: Szerintem napi 4-5 litert!Már nem a szoptatósat,hanem a rendes gyümis fekete teát :shock: ..és abban is van koffein. :? Teljesen megutáltam a rostosleveket és mióta itthon vagyunk csak teát iszok.Holnaptól visszatérek a szoptatósra,kiváncsi vok az eredményre! :wink: István fiam szerint elkényeztettük :wink: :D

KATICA:BENCÉNEK UGYANILYEN A SZÁJA! :D
Viki de kis aranyos! :D

Dojika:Csak egyet tudok érteni azzal amit Katica írt! :) Én is nagyon vizesedtem!A csizmát alig bírtam felzipzározni annyira feszült.Tök csini volt!Most meg?Lötyög a lábszáramon :shock: :lol:

Kép
tünde733

Kati
nagyon jók a képek! :lol: hívjál, ha van időd. nem tudom mikor zavarhatlak! jövő csütörtöktől, (5-e újra dolgozom, napi 7 órában. :( ) holnap megyek Tesómékhoz, babanézőbe.
puszi
(látom, a levelemet is elolvastad. :D )

(bocsi a bepofátlankodásért.) :oops:

Kép

Kép
syrynx

Katica: szépek vagytok :) milyen husis mindkét lánykád :D
Hogy bírod az egész napos kendőzést? Tervezem, hogy beszerzek egyet...
Hú, ilyeneket is tudsz mondani, hogy hányszor eszik egy nap? :shock: Hááááát, én nem :oops: és grammokat sem :oops:

Dóra: vigyázz, hogy öregezed magad, itt egy páran kb egyidősek vagyunk Veled :D és már kitárgyaltuk, hogy üdék és harmatosak vagyunk :wink: szerintem lehet, hogy csak sietősebb a kiscsaj :wink:

Tünde: nagyon finom gyümölcsteák vannak, amiben nincs koffein. Én most "Teaház"-asat iszom, de a Teekanne márkájúból is van ilyen. Finomak is :D A koffein tuti hat Bencére.
Ádám meg nagyfiú :) szerintem idomítsd be, hogy kiszolgálja magát :wink: én már nem ugrálok nekik, ha éhesek vagy szomjasak :wink:

Csöre
csöre74

Katica
olyan szépek vagytok :) Jó Rátok nézni :)

Tünde
a teákal vigyázni kell valóban, én mostanában vagy rooibush teát iszom vagy olyat ami nem tartalmaz fekete teát... vannak ebből jó gyümölcsösök... most épp a Milford vérnarancsteára kattantam rá :)

Csöre
nem azt mondtam öreg vagyok/öregek vagyunk, hanem, hogy öregszem :) de azt teszem születésem óta :) ;)

Jaj, az imént voltunk lent 1 kerek órát az udvaron, végre, nem tudom mennyi idő után... nem volt túl meleg, de szaladgálni, csúszdázni, labdázni pont megfelelt :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy valaki szed-e közületek Cerazette szoptatás alatt szedhető fogamzásgátló tablettát?
Én azt szedtem, amíg szoptattam, de sajnos maradt 2 bontatlan levél a 3 havi adagból és azt eladnám, olcsóbban, mint a gyógyszertári ára!

Ha valakit érdekel, írjon légyszi privát üzenetet!

Köszönöm!

Orsi

avocado

Dóra: na azér' ám :)
a rooibos teát én is szeretem :D

Lányok, többgyerekesek: van tapasztalatotok nem alvó csemetével? Tegnap rájöttünk, hogy Zaza gyakorlatilag alig alszik... éjfélkor még ébren van, 6-kor kel, és délután sem alszik. Azt mondja, nem tud elaludni előbb :roll: azaz pontosan nem is tudjuk, mikor alszik el. Félek, hogy baja lesz a sok nemalvástól.
Ja, és állítólag nem Saci miatt, azt mondja, előtte sem aludt. Hihető, mert előtte is nehezen ébredt reggelente, és sokáig ficergett esténként.
Én viszont tudnék aludni :oops: azt hiszem, rá is zendítek :D

Csöre
csöre74

Csöre

úgyis írok privátot, ott küldöm a javaslataimat... jó ?

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Hahó csajok!!
Ne különüljetek el ,hé!! :?
Én is kiváncsivagyok ám :wink:
Vendég

Csöre: én is tudnék ám aludni :wink:
Hát tényleg jó keveset alszik akkor a fiad :? esetleg kis levendula illóolaj párologtatása mielőtt ágyba teszed őt? Meg ami nagyon fontos még, szerintem még ebben a korban is, az esti rítus...Nem tudom, nálatok volt-e ilyen régebben. Ha nem, akkor érdemes kialakítani egyet.

Dóra:kíváncsi vagyok azért a te tippjeidre is :wink:

Tünde: én is nagyrészt teázom, még mindig a szoptatósat, meg nekem bejönnek mellette a szörpök (ezekből olyat szoktam venni,ami nem csak "ízű szörp" , hanem a rendeseket)

Benedek is szokott hason aludni, szintén inkább csak nappal - na jó este is, de akkor meg az én hasamon :lol: Szerintem nincs is azzal gond :wink:
Nála az a furcsa, hogy elég gyakran visszanyeli a bukást, és ha nem sikerül neki teljesen, az orrán folyik ki... (Mint aki nem akar pazarolni)
Én szoktam méregetni, hogy mennyit eszik, és ez elég változó kb 60 gr - 120 gr-ig, az átlag azért a kettő között van, még mindig nagyjából kétóránként eszik.
Azt hiszem nem is újságoltam, az egy hónapos súlya 4680 gr volt, ami - ha figyelembe vesszük a kórházi súlyvesztést is - másfél kiló hízást jelent :D

Megpróbálok még olvasgatni kicsit, mielőtt felkel a kisemberem, üdv

Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Hu, lányok, tegnap este óta olyan migrénem van... alig élek....
És persze gyógyszert se nagyon merek bevenni... hát ez most nem hiányzott... :cry:

Alvászavar
Annyit írtam Csörének, hogy egyrészt azért érdemes az orvossal megnézetni, nincs-e valami szervi gond a háttérben, és ha nincs akkor homeopátiás szerekkel kímélően lehet segíteni a gyereknek. Ezekre nem lehet rászokni, ezek nem altatók vagy nyugtatók...
De egy gyereknek nagyon nagy szüksége van az alvásra.
Én anno Máténak a Sedatif nevű szert adtam, és utána jobban aludt.
De van rengeteg másik szer is, utána kell olvasgatni, vagy meg kell kérdezni egy homeopata gyerekorvost.

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok

Előszöris a legfontosabb. MÁV-ban szült anyukák. Ma pakoltam a kórházi papírokat, hát mi akad a kezembe? Kaptunk egy papírt, hogy vissza kellett volna 4 hetesen vinni Nikit csípőszűrésre Dr. Kéry Lajos ortopéd főorvoshoz, aki az első vizsgálatot a kórházban is végezte. Kérdem én, nem lehetett volna szólni buta anyukának, hogy ilyen papírt is csempészek a csomagjába? No mindegy a jövő héten kérek beutalót a gyerekorvostól, aztán elmegyünk.

Tünde, én is teamániás lettem, de én szigorúan zöld, piros és fehér, valamint gyümölcsteákat iszom. Ezekben nincs koffein, vagy csak nagyon elenyésző a zöldben. Ha érdekel leírom a kedvenceimet.

Csőre: Viki valóban rám ütött és husi szegényke 110cm és 24kg :roll: Niki azonban még mindig vékonyka. Bár most kezdünk belejönni az evésbe, de még így is lemaradunk az elvárt fejlődési ütemtől. Még mindig csak 3780g-ot nyomunk.
Ezért is méregetjük, hogy mennyit eszik, hogy tudjam kell-e utántáplálni a lefejt tejből. Sajna általában kell és még mindig cumisüveggel eszünk a legtöbbet.

Viki is rosszalvó sajna. Még mindig ébredezik éjszaka. Nekem legutóbb homeós bogyót ajánlottak, ha gondolod próbáld ki.
Én megnézettem őt, és nálunk a saját agya okozza a gondot. Túlpörgeti magát és nem bír leállni. Sajna ez állítólag az átlagon felüli agyi teljesítmény velejárója.

Dóra, nekem is volt migrénem, de én már nem vagyok olyan rendes. Ha úgy érzem már nem bírom beveszek egy Algopirint. Állítólag evvel nem sokat ártasz a babának.

Most megyek, mert ébredezünk. :D

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Dóra: anno nekem is az Algopirint mondta a dokim, hogy terhesen bedobhatom, ha nagyon fáj a fejem.

Kép

Kép
gabilany79

Én is úgy tudom,hogy szoptatás alatt is lehet szedni!! :)
Vendég

Sziasztok!
Jöhetnék ide hozzátok?? 3 hete született a fiam. Első gyerkőc és tök sok mindenről halvány lila gőzöm nincs. Úgyhogy ha lehet, néha kérdeznék Tőletek! 4050 grammal született a fiam és 59 cm. Tápszeresek lettünk, mert nekem semmi tejem nem lett. Császárral született fájásgyengeség miatt, plussz még a nyakán volt a köldökzsinor. Röviden ennyit rólam. :)

Kép
kira76

Szia Kira! Szép nagy babád van :) Az én Kristófom most 59 cm, és mindig nézem, hogy hogy fért volna belém (nyilván sehogy, azért született 52 centivel :lol: :lol: :lol: )

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Dóra: jobbulást!

Nem jöttem tegnap, mert én is ki voltam dőlve :cry: (nem beszéltünk össze Dórával :wink:): egyszerűen úgy érzem (még ma is), mintha az egész testem egy gulladt góc lenne :( a fejem is fájt, én bedobtam egy Algopyrint, mert nem bírtam tovább :( Lehet, hogy a tejcsatornák gyulladtak be, mert a cickó is fáj kétoldalt :( Saci nem eszi ki az egészet, lehet, kénytelen leszek átmenetileg fejni :(

Algopyrin: a terhesség utolsó 6 hetében nem ajánlott, de a dokinénim azt mondta, hogy nyugodtan lehet. Befolyásolja a fájástevékenységet, állítólag, szóval csak annyi, hogy szülés környékén nem tanácsos...
Szoptatás alatt csak fokozott figyelemmel... én inkább majd Aspirint szedek, azzal kapcsolatban több a tapasztalat, és az Algopyrin elég erős szer. De nekem csak az hat a fejfájásra :(

Köszi az alvásos ötleteket, Lányok :) A homeos bogyót megpróbálom beszerezni, hátha van itt nálunk is... Egyébként lekopogom: most két éjszakája alszik... beszélgettem vele, hogy ez így nincs rendben, és az alvásra szüksége van, meg, hogy nem kell félni, mert Anya vigyáz rá a szomszéd szobában. Nem tudom, hogy mennyire tartós ez az állapot, de figyelni fogom, ha nem javul hosszú távon, akkor megyünk dokihoz vele. Attól tartok egyébként, hogy az van vele, mint Vikivel: kicsit túlpörög az agya... néha olyan témákkal jön elő nekem, hogy csak nézek, és látszik, hogy már jól átgondolta, megfontolta, foglalkozott vele.
Kriszti: az esték teljesen szokásosan telnek, nincs változás azóta, hogy kikerültek az ágyikómból. Igaz, az elég friss élmény lehet, végülis pár hónap.

Kira: üdv köztünk :D Szép nagy fiú Olivér :) És persze, hogy lehet kérdezni :wink:

Katica: én is kaptam olyan papírt a MÁV-ban, igaz, nekem az volt ráírva, hogy 6 hetesen kell bevinni. Szerintem mindegy, hogy hová visszük csípőszűrésre, lényeg, hogy szűrve legyen. Ha esetleg becsilingelsz hozzájuk, megosztanád a tapasztalataidat? Mennyi időre adnak időpontot, mennyire alapos, stb...
Hú, Viki súlya tényleg nem semmi :shock: :) Zaza 28 kg, Mesi 30. És mennyivel idősebbek :) Pont ezek a husis lánykák szoktak tinikorban a nagy nyúláskor topmodell alakot ölteni :wink:
Lehet, nekem is meg kéne mérni Sacit? De csak konyhai mérlegem van :(

Csöre
csöre74

Sziasztok

Sajna én is folytatom a mélyrepülésemet. 2 hét után nem, hogy javulnék, hanem tovább romlott az állapotom. Ma már az arcom is fáj ezerrel és tobbet köhögök, mint eddig.
Ráadásul aludni sem tudtam éjszaka, mert Nikinek 11-től reggel 7-ig folyamatosan fájt a pocija. Szinte folyamatosan cicin lógott, mert ott legalább nem ordított. Nem állítom, hogy nem érzem a melleimen :( Viszont rajta a tüsszögésen, kevés orrfolyáson és köhögésen kívül nem látok semmi gázosat. Úgy tűnik csak csökkentett verzióban támadta meg ez a vírus.

Szia Kíra, persze, hogy jöhetsz! Gratulálok a nagy babádhoz!

Most nézem, hogy szakad a hó, hát ennyit a mai sétának.

Remélem, hogy Viki kinövi a duciságot, mert sajnálnám, ha őt is annyit csúfolnák, amennyit én kaptam gyerekkoromban.

További jó hétvégét!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat! Hát tényleg jó nagyra nőtt a drága. Akkora volt a hasam is, hogy még az utcán is hallottam, hogy" Ú, nézd mekkora hasa van" :lol: Vicces volt!!

Gabilany!
Annyira édes a fiad azon a képen ami a vonalzód mellett van! Mindíg nézegetem. Hihetetlenül aranyos! :)
Mikor megszületett a fiam és megláttam, el sem tudtam képzelni, hogy hol volt ez a nagy emberke bennem. Hogy fért el???? Nagyon össze volt biztos hajtogatva. :lol:

Kép

Gyógyszer: Nekem terhesség alatt, vagyis a végén a 38. hétben rettenetesen fájt a fejem és bementem egy gyogyitárba megkérdezni, hogy milyen gyógyszert vehetek be és a Paramax nevü gyogyit adták. Azt lehet szedni terhesség alatt és szopi alatt is. Benne van a betegtájékoztatójába.

Kép
kira76

Sziasztok!

Végre itt! :) :) Egye kicsit most elhanyagoltam az írogatást, mert itthon volt a párom és állandóan a gép előtt ült, meg sajnos állandóan veszekedtünk! :twisted: :twisted: És így inkább bevackoltam magam az ágyba csak sírtam magamba! :cry:
Szerencsére most nincs itthon! Örülök is meg nem is! Végre tudok egy kicsit gépezni és nyugi van, de ha hazajön kezdődik minden elölről! :twisted:
Na mind1!

Még a csípőszűrést most sem sikerült kiderítenem!! :oops: :oops:

Kira: Szia! Üdv itt. szép nagy lett Olivér és de szép neve van! Én is ezt a nevet szerettem volna! de leszavaztak! :wink:

Minden betegnek jobbulást!!

Fejfájás: én aloe verás aktivátort iszok, mert nekem már semilyen gyógyszer nem használ! :?

Mennem kell,mert Kristóf ébredezik!
További szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok !

Remélem mindenki jobban, Anyukák, babák - jobb kedvű mindenki...

Én egy kicsit el vagyok "keseredve"... Na, nem komoly ám, csak ma voltam az orvosomnál és azt mondta, Enikő nagyon jól érzi bent magát, semmi jele, hogy ki akarna még bújni...
Pedig én remélem 2 héten belül szétvállunk... Méhszáj továbbra is zárt, ő most olyan 2600-2700 g körül van.

Na mindegy, ma elkezdem szedni a homeopátiás méhszájlazítót, hátha...
Csütörtökön megyek laborba és az első NST-re...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Kira: köszi :)

Apa hozott képeket, felteszek párat, ha nem bánjátok :P

"Jéééé, ott egy ló"
Kép

Pancsi
Kép

Elfáradtam a játékban...
Kép

Retróóóóó
Kép

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Dóra: Nekem is ezt mondta a doki 18-án és 19-én elfolyt a magzatvíz :D ! De azért reméljük ti még legalább 2 hétig egybe lesztek! Nem olyan sok idő már az! :wink: Ha jól emlékszem nekem ilyenkor már 10perc is sok idő volt és aki ezt merte mondani ( nem olyan sok idő már az) azt megtudtam volna ölni! :oops: De azért most én is ezt mondom neked! :oops: :wink:

Gabi : Úgylátom ti is szeretitek a fürdést! Nekem Kristóf egyenesen imádja!

Én is rakok fel képeket ha nem baj:

Imádunk pancsizni
Kép

Öltözés a sétához
Kép

Bambula
Kép :D

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!
Nagyon édesek a babák! :lol: Remélem majd az enyém is így szeret pancsizni! Mondjuk tegnap volt az első nap, hogy hajat is mostunk és nem üvöltötte végig... Egész jól bírta. :)
Na akkor kérdeznék!
Írtam, hogy szép nagy méretekkel született a fiam. 4050 gramm volt és most lassan 4 hetes és 5 kiló. Nem sok?????? Bár cseppet sem látszik rajta. Még csak nem is dundi, sőt!!
6-7 eszik egy nap és megissza a 120ml, de néha a 150 is. Nem tudok kevesebbet adni Neki, hiába mondja a védőnő, mert megissza és 10 perc mulva üvölt és rágja az öklét. Úgyhogy tuti éhes. Most mondott valaki olyat is, hogy azért rágja az öklét, mert jön a foga. Mi?????? 1 hónaposan?????
Kell valami napirendet tartani egy ennyi idős gyereknél?? Mert nappal alszik 3,5-4 órákat, éjjel meg még a 3 sem. Keltsem inkább fel nappal?? Vagy ezt hogy kell csinálni?? Tartsak valami napirendet?
Mi a véleményetek a pihenő székről? Használja Valaki???
Bocs a sok kérdésért! :oops:

Kép
kira76

Kira: Szerintem egyáltalán nem sok az 5 kiló. Mi is az első hónapban több mint 1 kilót híztunk.
Ha annyit kér akkor ne vond meg tőle majd be fog állni. Abból kifolyólag hogy az elején mi is ettünk 120-150 ml-t de volt hogy 60-70-t változó volt és most eszik 130-140-t mindig!
Napirend: Na ez szerintem egy jó kérdés! az elején én keltegettem ha már 4óránál többet akart aludni.De az esték nem igazán teltek jól. volt hogy igen is betartottam a 3 órát és keltettem(1-2 nap), de rájöttem hogy felesleges, mert akkor csak még nyűgösebb. Kb. 1 hónapos korára beállt magától hogy 2,5-3 óránként evett csak akkor még nem mindig aludt két kaja között. Most 3-3,5 óránként kaja utána 1-1,5 óra alvás és utána fel van. Vagy fordítva. És igazából mostanra állt be a " napirend" és ezt saját magának alakította ki.
Pihenőszék: mi karácsonyra kaptunk egyet akkor még nem igen volt el benne, mert még annyira nem élvezte, meg akkor még állandóan ölben szeretett volna lenni. :D De most már nagyon élvezi, igaz még a zenélős részt le kell róla venni mert az annyira nem érdekli, de imád benne nézelődni!
Kép

Nekem mint úgyszintén első babás eddig ezek a tapasztalatim!
:oops: :wink:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Most úgy tűnik, mindenki nagyban babázik, és kevesebbet jön :lol: (én is)

Gabi: :wink: na úgy látom mégiscsak szépen emeli a fejét Kristóf, sőt tartja :D

Kíra, Gabi, Bea: szépek a babák :D

Kíra: nekem úgy tűnik, teljesen rendben van a súlygyarapodásotok :wink: (mi az első hónapban 1,5 kg-ot gyarapodtunk- az orvos nem sokallta....) - szerintem nem kell mindenben a védőnőre hallgatni
Én az ököl szopásáról még nem gondolnám, hogy a foga jön - egyetértek veled, hogy éhes illetve a szopizás élményét idézi fel, magát próbálja megnyugtatni vele :roll: ebből tud később kialakulni az ujj szopizása :roll:
A napirendet majdcsak kialakítja magának - te segíthetsz neki. Este-éjszaka pl. célszerű nagyon tompa fény mellett pelenkázni, nem kell beszélgetni sem vele(csak a legszükségesebbet), hogy segítsük megkülönböztetni neki az éjszakát a nappaltól. Nappal viszont nem szükséges lábbujjhegyen járni mellette. Tudom, hogy még nagyon kicsik, de én pl. este külön pizsamának kinevezett rugit adok rá, illetve a hálózsákot is szeretem, és reggel mindenképpen átöltöztetem.
Pihenőszék nekünk nincs :roll: ha jól emlékszem Gabi említette, hogy beszereztek egyet, majd biztos leírja a tapasztalatait :)

Csöre, Tünde, Dóra: nálatok a fiúk már megkezdték a fogváltást?

Szerdán volt szülői az oviban az iskolaválasztásról. Egyfolytában ezen forog az agyam. Nagyjából 3 lehetőség van, hogy milyen irányban induljunk el - angolos osztály, rajzos osztály, sport osztály. És 2-3 iskola van a környéken ugyanezzel a kínálattal. Meg ott a kérdés, hogy mi lehet a jobb a napköziotthonos vagy az iskolaotthonos iskola? (tudom, tanítónénit kell választani.... de azzal is mellé lehet fogni)
Azt sem tudom hogyan tudunk majd eljutni még a nyílt napokra is :shock:

Ja, azt is elújságolom, hogy már csak egy alkalommal kell mennie Bálintnak a logopédushoz:D megvan az "r" hang, tökéletesre fejlesztve :D

Betegeknek jobbulást! Babáknak további szép gyarapodást! Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Bea: úgy látom közben te is írtál :D nekem közben a fiúkat is rendezni kellett :D nagyon felpörögtek és balhéznak :shock:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok !

Még nem babázok, csak gyerekezek, meg néha nincs kedvem elvánszorogni se a gépig a hasammal :lol:

Kíra
Csak anyatejes babát nem lehet túletetni, nekem anno a fiam 2 hét alatt hízott egy kilót... gondolhatod :lol:
Napirendre is majd szépen beáll magától, legkésőbb 3 hónapos koráig, addig szerintem hagyni kell őket akklimatizálódni... más az élet itt kint, mint bent volt :lol:

Nekem a fiam úgy 3 évesen azt mondta, hogy jobban szeretette a pocakban lenni, mint itt kint :!: És emlékezett rá, hogy ott "lila volt" :roll: Azóta is az a kedvenc színe...

Kriszti
nálunk Máténak vagy 5 foga esett már ki, ebből 3 van már kint teljesen és 2 még épp hogy csak kibújt... elég korán kezdte - bár szerencsére nem rosszak a fogai...

Iskola, nálunk egyelőre marad a körzeti iskola, ami a legközelebb van, itt az angol és a számítástechnika lehet majd emelt óraszámú... Meg majd franciát kell tanuljanak a kölykök, lévén a húgom Párizsban él, és így oda gyakran mehetnek majd...

Micsoda jóképű kis pasik vannak itt :lol:
Enikőmnek majd lesz honnan választania :wink: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Lányok, nagyon szépek a kiskandúrok :D
Kira: Sacinak most nincsenek olyan combjai, mint Olivérnek születésekor :D :wink:
Napirend: szerintem egyelőre nem neki kellene alkalmazkodni. Az éjszakát én is Krisztihez hasonlóan különböztetem meg a nappaltól (bár már második napja nem adtam rá váltó rugit :?)
Jöhet a foga akár 1 hónaposan is, de nem gondolom, hogy erről van szó, én is inkább arra gyanakodnék, hogy éhes. Szerintem sem sok az 1 kiló gyarapodás. Ha ennyire van szüksége a működéshez, akkor ennyire, nem egyformák a gyerekek :shock:
Pihenőszék: nekünk nincs. Mesi szeretett ücsörögni a hordozójában, de csak 1,5-2 hónapos korától.
Sacit egyelőre nem érdekli.

Kriszti: Zazának 8 foga esett eddig ki, ebből 2 még nem jött ki teljesen. Ő elég korán kezde a fogváltást, nem sokkal Mesi után, pedig ugye 1,5 év van köztük.

Iskola: nálunk 2 van a faluban. Abba megy, amelyikbe Mesi jár. Itt mehet zenei vagy képzőművészeti tanszakokra, majd meglátjuk, mit választ. Jelenleg is jár a rajz tanszakra. Zene: ha akar, menjen. Van hozzá érzéke.
Nálunk nem lehet franciát tanulni :( angol és német van, Mesi mindkettőre jár. Angolra rendes órarendben, németre szakkörben. Utóbbit nem én szerettem volna, hanem ő. Szereti is.
Nekem ezekkel az "extrákkal" kapcsolatban az a hozzáállásom, oda járjon, ahová szeretne, persze ésszerű keretek között. Mesit már nem engedtem kerámiázni, mert soknak találtam. Plusz sportra sem jár, mert hordjuk úszni. Utóbbiban nincs válogatás, fontosnak tartom, hogy tudjanak úszni. Annyi tragédia van abból, hogy nincs meg a gyereknek, vagy akár a felnőttnek a vízbiztonsága :(

Dóra: lila? :shock: hű... lehet, Enikő is szereti a lilát :wink: egyébként tényleg lila bentről a kifelé? Hm...

Na, megyek, melegítek ebédet :D Saci édesen alszik :D

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Éppen csak beköszönök,mert megyünk Debrecenbe a balesetire!
Jázmint ellökték a suliban és úgy néz ki,hogy eltört a keze :cry: :x

Még csak ez hiányzott! :twisted:

Kira:Szia!!

Katica:Örülnék ha leírnád a teák nevét !Köszi!

Kép
tünde733

Sziasztok!

Hamarosan újra Angliába utazok, így megint tudok baba - kismama- női - férfi ruhákat hozni! Smile

A hazainál kedvezőbb ár és klasszisokkal jobb minőség jellemzi ezeket a ruhákat! Smile
Itt tudtok nézelődni, ezekbe a boltokba megyek biztosan!
Ha valami megtetszett keress meg nyugodtan!

www.next.co.uk
www.asda.com
www.adams.co.uk
www.mothercare.com
www.debenhams.com
www.mands.com
www.disney.co.uk
www.minimode.co.uk
www.bhs.co.uk
www.clarks.co.uk

Bogi

KépKépKép
bogyra

Tünde: jaj, istenem, szegénykém, jobbulást neki.

Beya: igen, nagyon imád pancsolni. Márciustól viszem babaúszni, kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neki :)
A te Kristófod is nagyon-nagyon jó kispasi :D

Kriszti: hát ja, de a pelenkázó mágikus hely, bárhol máshol próbálom rávenni egyáltalán a hason levésre, máris üvölt. Ez a kép egyébként azért egyedi, mert minden este szoktuk fürdés előtt hasaltatni kicsit a pelenkázón, és ezt egyik napról a másikra produkálta :D

Kira: pont azt akartam írni, amit Dóra, hogy anyatejes babát nem lehet túlhizlalni. Barátnőm kisfia 3,5 hónapos és 7,5 kiló :)
Napirendet szerintem még nem kell tartani, max. annyi, hogy a fürdetés legyen fix és ahhoz próbálni lassacskán igazítani a többi dolgot. Nálunk szerencsére nem volt nehéz megkülönböztetni az éjszakát a nappaltól, mert Kristóf korababa volt és sárga, úgyhogy még 1 hónaposan is aluszékony volt és keltegetni kellett napközben 3 óránként, viszont cserébe éjjel aludt, mint a mormota. Plusz nálunk nappal nincs az ágyában egyáltalán, csak éjszakára teszem be.
Pihenőszék: szerintem tök jó találmány, de szerintem csak olyat érdemes venni, ami vízszintesig dönthető (vagy majdnem addig, lényeg, hogy egyenes legyen a gerince), mert az első pár hónapban az tesz jót a gerincének :)
Kép

Na, mennem kell, a Főnök értem "kiált" :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Tünde: jaj, szegénykém, jobbulást neki!

Kira: esetleg vizet, teát (cukor nálkül) próbáltál adni neki? lehet, hogy csak szomjas.... a tápi meg esetleg sok neki :roll: de továbbra is úgy gondolom, hogy ha éhes, nem szabad koplaltatni egy ekkora babát!

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! :)
Sajnos nem anyatejes a babám, hanem tápszeres. :cry: Kb 2 hétig kapott anyatejet, de nagyon keveset akkor is. Kb 10-20 mili jött le egy alkalommal. Úgyhogy pótolni kellett már akkor is. Nem értem miért nem lett tejem. Úgy belövelt a mellem és akkorára nőtt, mint egy ház és mégsem. Na de nem kesergek már rajta, mert megváltoztatni nem tudom a dolgokat... De az a lényeg, hogy nem sok az 1 kiló hízás. Megnyugtattatok. Közbe jött a Védőnő is és Ő is azt mondta, hogy nem sok és nagyon jól néz ki a fiam.
kbeya, Gabilany!
Nagyon úgy tűnik a képek alapján, hogy a Ti gyerekeiteknek nagyon tetszik. :lol: Tök aranyosak. Valamelyik nap kapok egyet én is. Nagyon kiványcsi vagyok, tetszik-e majd Olivérnek.
Szia Tünde!
Sajnálom a kislányodat nagyon. Nagyon gyors gyógyulást Kívánok Neki!
Napirendről még annyit, hogy akkor ne nagyon eröltessem, ugye? Majd beáll valahogy. Azért túl sokat nem várhatok még egy 1 hós babától. Csak egy ismerősöm a fülembe ültette a bogarat... Ő napirendezik de neki bevállt! :)
Köszönöm mindenkinek a gyors választ!!!!!!

Kép
kira76

Csöre!
Igen próbáltam. Van,hogy elfogadja, van hogy nem. Attól függ milyen kedve van. És persze, éheztetni tuti nem fogom, főleg míg semmi jelentősége mennyit eszik. Jól néz ki, szépen fejlődik...
Köszi Neked is!!! :)

Kép
kira76

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy betolakodom! Az AVKF óvodapedagógus szakán vagyok végzős hallgató, egy 8 hónapos kislány és egy 2 és fél éves kisfiú Anyukája.

Óvodás gyermekek Anyukáitól kérnék segítséget.
A szakdolgozatom témája az Egészséges életmódra nevelés az óvodában. Kutatást kell végeznem, ehhez állítottam össze egy kérdőívet.

A kérdőív kitöltésében kérem a segítségeteket.
Akinek lenne egy kis ideje arra, hogy ezt megtegye, kérem jelezzen az alábbi e-mail címen és küldöm a kérdőívet: zina81@citromail.hu

Természetesen név nélkül, teljes titoktartásban.
(A végén egy statisztika készül belőle)

Előre is köszönök minden segítséget!
További szép napot mindenkinek!!!!

Üdv.: Bea
vbea81

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?