Új privát üzeneted érkezett!

Cic, ugye Te csak nézed, ahogy szárad a festék a falon???!
Vendég

Sziasztok!

Köszi a gyors választ! Köldök környéki feszülést nem éreztetek? Főleg akkor van, ha sokáig dolgozgatok, vagy ha fújom az orrom. :(

Tünde :D Nekem a 10. héttől 2000 és a 16. héten görcsöltem , nem nyílt tovább, remélem csak az utolsó héten fog. :) A keményedés milyen?

Kép
nolina 25

Tünde :) Hát fogjuk rá :) Festeni nem festek, de azért törölgettem, meg mosogattam, meg rendetraktam.... Vazze, egyszerűen nem bírok csak ülni.

Keményedés: Hát én úgy tudnám leginkább leírni, hogy olyan lesz a hasad, mintha egy kemény gumilabda lenne benne, feszes, kemény, majd megszűnik ez az érzés... Ha ritmikusan jön, érdemes dokihoz menni, egy pár nem számít..

Na megyek, punnyadok :)

cic
cicmerák

Most nézem, hogy átléptem a bűvös 28.hetet. :)
(na most számolók: mit nézzek amikor a babáról írnak, a 28. heti szöveget, vagy már a 29.-et?

Na ezt írja: a 28 hétre:

A magzat tüdeje még mindig nem teljesen fejlődött ki teljesen, nem jelent meg az a felületi anyag, amely megakadályozza, hogy a levegővételek között a tüdő összeessen. Azonban, ha mégis most születne meg, orvosi ellátás mellett már nagy esélye van az életben maradásra. Bőre vörös és ráncos. Az agy egyre fejlettebb, mérete jelentősen megnövekszik, és egyre összetettebb. Ilyenkor a baba már nemcsak érzékeli a fájdalmat, de reagál is rá. Ízlelése sokkal finomabb, mint az újszülötteknek, mivel sokkal több ízlelőbimbója van még. Most már a papa is érezheti a mozgását, sőt egyes akciói szemmel is láthatóak. Hossza mostanra már kb. 37cm, testsúlya már egy kilogramm körül van.

Én meg a 36. hetet tűztem ki célul, remélem a Jóistenke megsegít, és legalább eddig kihúzzuk:

A baba már teljesen kitölti a mama méhét, így már nincs helye a teljes testváltoztatásokra. Ehelyett inkább intenzíven rugdos vagy boxol. A körmök elérik az ujjak végét. Már körülbelül fél centis haja van. Az először szülő nőknél a magzat feje általában ilyenkor már befordul a méhnyak felé, és a baba leszáll a medencébe, készen állva a születésre. Ettől enyhül a gyomorégés, a légszomj, és megjön az étvágy is. Többedszer szülő nőknél nem ritka, hogy a baba csak közvetlenül a szülés előtt fordul be a szülőcsatorna irányába. A kicsi már 46 centiméter hosszú lehet, és 2,5 kilogramm.

Pusssz!
cicmerák

Sziasztok!

Sok olyan dologról írtatok, amiről eszembe jutott egy-s-más.

Tünde!
A lázmérőkről. A 4in1 még új, azt még nem próbáltuk. A felragasztós a kedvencem olyan jópofa. Oltások után szerintem remek lehet. Bár mi nem szoktunk annyit aggódni a lázasság miatt, meg fülhőmérőt használunk.(fél éves kor után fér bele a fülébe) Most azonban elvittük az egyik NexTemp-et, ami uaúgy folyadékkristályos, mint a szíves és a Zsombi persze nyaralás 1. napján lázas lett. A lázmérő tök jól bevált. Utazáskor ideális.

Szilvi!
újraélesztési tanfolyam. A védőnőnek részben van csak igaza. Hálistennek a babák túlélő típusok és valóban külső ingerekre általában visszatér a légzésük. Amivel a tanfolyamot jártak többet tudnak a többieknél, hogy hogyan lehet biztonságosan külső ingereket adni (nem felkapom és megrázom!!!!!), mik a leghatékonyabb légzésmotiváló ingerek és hogy mit kell tenni akkor, ha az ingerek mégsem elegendőek. Csak olyat tanítanak (tanítunk) amivel ártani nem tud senki. Viszont akkor és ott csak Te tudsz segíteni, senki más!

Korena!
A hideg párásítóra szavazok én is. Az UH-os általában tud meleget is, hideget is. Ami nálunk van annak irányítható a párája, így kruppkezelésre jobb, mint az általános. 10 000-ért az UH-s tök jó!

Mágnes!
Mellszívó. Van olyan kórház, ahol van electromos. De ahhoz is jobb a saját sterilizálandó részeket bevinni. Ilyen a Medela Lactaset. A kézi mindamellett könyebben kezelhető. A sterilizálás gond lehet. A Medelát nem szabad mikroba rakni sterilizálni, míg az AVENT-nek van saját sterilizálója is. Viszont a Medela autoklávolzható. Ha erre a kórházban nincs lehetőség, általában nincs, akkor ki kell őket főzni. A löttyök szerintem nem túl jók, mert vagy a tejbe is bekerül, vagy ha lemosod, a cucc máris nem steril. Ha a ded éjjel nappal veled van, akkor lehet hogy nem is kell, de egyébként a tejbelövelléskor ki tud húzni rendesen a csávából.

Cicmerák!

Nekem a kiscsávók kuksijáról tudományos emberek többsége váltig állította, hogy 1-1.5 éves korig ne húzgáljuk, mert az a normális, ha sejtesen össze van tapadva. Ha húzgáljuk sérülés keletkezik, ami hegesedve szinte tuti műtétet jelent. Ha kell is beavatkozni, akkor jobb a pelenkás időszak után, hogy a pelusban lévő pisi ne csípje, amíg a sebfelszín be nem gyógyul. Persze ha begyullad az más kérdés.

Keményedés?
Mint a beton olyan a hasad az eddigiekhez képest. Olyan kirakatnézős betegség, hogy Hofi szavaival éljek. Nem nagyon sétálsz tovább amíg el nem múlik, ha már elég nagy a pocakod.
Keményedés ritkítás: magnézium sok-sok. MagneB6 nem nagyon versenyképes. Konyak és nem más alkohol (mentőstapasztalat), illetve van pár gyógyszer is.

Jóccakát m8indenkinek
Puszi!
Snoopy
snoopy

Snoopy, és postán is szállítotok?
Az utsó bekezdéseddel totál egyetértek, amikor elkezdtem keményedni, hiába ittam meg 1/2 deci bort, kb mint halottnak a csók... Én ma este már túl vagyok 1000mg magnéziumon és 2 puffantás Bricanyl-on. A magnéziumot nem lehet túladagolni, ugye? A papíron ilyen esetre csak egy kis hasmenést emlegetnek.
Vendég

Sziasztok!

Hogy mikre tudtok már ilyenkor gondolni! Nekem egyelőre még a mindennapokon jár az eszem, pl. hogy holnap két előadást kell tartanom stb. :cry: Még addig nem jutottam el, hogy mit is kell vinni a kórházba, meg mellszívó, meg párásító... :roll: Remélem, azért pár hét múlva, mikor már beállok a szokásos menetrendre munkailag, akkor jut ilyesmire energiám.
Krista: ja, szoptatáshoz majd én is veszek drága, szopis melltartót, de még terhesen nem akartam ilyesmit venni, mert nem tudom, mekkorát nő a mellem, illetve még annyit nem nőtt. Csak erre mondtam, hogy most még biztos nem húzza le a súly. :lol: Mert hogy egy kismamaboltban már rám akarták tukmálni a szoptatós melltartót, pedig még nem is tudom, majd mekkora lesz, mondván hogy az jó lesz majd akkorra is. Helyette vettem a sportmelltartót egy másik boltban.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Tegnap írtam a barátnőmnek, hogy, áááh csak 4kilót szedtem fel, de rá kellett jönnöm, dehogy mikor ma reggel mérlegre álltam.(mostanság pedig nem szoktam) :) 7kilót híztam már, 1hónap alatt pedig 5kilót.
Mondjuk a pocim is nagyot nőtt, de a meglepetés erejével hatott rám ez... :wink:

Majd rakok fel 2 pocis képet, hogy lássátok mennyit nőtt egy hó alatt.
Csütörtökön megyek a dokihoz, már múltkor is azt mondta elég fennt van a baba-nagy baba lesz szte...meglátjuk most mit mond. :P

Amúgy jól vagyok, de már gondolkozom a gátizom erősítésen..már be is szereztem egy intimtornás dvd-t..szeretnék még egy olyan dvd is, amin labdagyakorlatok vannak, mert úgy néz ki szükségem lesz rá.. :lol:

Sok puszi mindenkinek, szép napot.

Bence:
[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][img]http://tickers.ba

Kép
sziszike1000

mágnes: Én úgy hallottam, hogy adnak mellszívót a korházban ha kérsz, de én nem szívesen használnám azt.... nem vagyok finnyás dehát... mégis :oops: A kézivel nem törik le az ember keze? Most láttam ellemeset is, AVENT márkáju az jó nem? Állítólag az elektromos még hangos is..... újabb dillemák... :lol:

Sziszike: már hiányoltalak! Ne hagyd magad! Menjél el vizsgázni, ha úgy érzed megy a dolog, ne akarjon már anyagilag lehúzni!!!

cic: Amikor megtudtam, hogy kisfiam lesz, ez volt a legnagyobb gondom, hogy mi lesz a kis kukijával! Borzalmas! Már kérdezgettem fiús anyukákat, és az jött le, hogy általában ha apukának is gondjai voltak kisfiű korában, akkor a fiának is.... ez nálatok igaz? (ha nem vagyok indiszkrét) Nálunk nem volt gond. Nem szeretném megkínoztatni szegény pici fiamat... Őszintén együttérzek veled Cic!

snoopy: A kérdéseim pont azért merültek fel, mert megnéztem az oldalatokat... :lol: Milyen az az elemes melszívó? Mennyit bír az elem?
A konyakos ötlet tetszik!! :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Jó reggelt Mindeninek! :)

Kép
mot

Szia Mot! Ficánkol a picurka?

Kép
Kép
[/url]
korena73

Szisaztok!

Tinu: nem vagy egyedül. Nekem sem volt még eddig semmi ilyesmire időm gondolni. Na meg hát kezdő kismamaként gőzöm sincs, milyen dolgokat kell beszerezni, na meg pláne, hogy abból milyen fajtát! Én is dolgozok egyenlőre ezerrel, meg férjem is nyakig a munkában, így csak este jön össze a mi kis családunk.

Bakker, mi még az ég világon semmit nem vettünk, nincs babaszoba berendezve, nincs babaruha, mellszívó, pelenkázó, pelenka.... ...semmi....és ez nem azért van mert nem várjuk a babát. Őszintén én ezt még korainak tartom..aztán majd kapkodhatunk a végén. Listám meg pláne nincs!
Ha van valakinek egy listája, miket kell beszerezni az újszülött érkezése előt babának-mamának, az tegye fel ha megkérhetem!

Most sokak számára biztos butaságot kérdezek, de mit jelent hogy krupp? És mkor kell hideg ill. meleg párásító? Ha száraz a levegő, ill. ha nedves a szoba?????
Vendég

Korena :)

Kedvesem már érzi a kis hercegnőt! Én még sajna nem, de ettől függetlenül puszi, simi minden este van!!!! :)
mot

deszilvi: tök jó lista van itt a babaneten, én is innen nyomtattam ki, kicsit hozzá irkodtam, meg kihúztam. Van kimondottan téli babáknak való lista is. szuper. Itt megtalálod:
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php

mot: Igen emlékszem amikor írtad lelkesen, hogy mocorog.. reméltem te is élved már... na de ami késik nem múlik. A férjemnek is fülig ér a szája amikor a kisfia "kommunikál" vele.
:lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Hát csajok és mot :D , most voltam a védőnőnél. El vagyok tiltva minden nemű cukortól, édesítőtől, liszttől és tésztától.. :cry: Pont monst, amikor kaptam a páromtól egy doboz Szamos exzta barnát!!! Ilyet utoljár kb. 6 évesen ettem... Dehát a cukrom 7,8. Érdekes, mert a doki azt mondta, ez elfogadható...
Kiderült, hogy 7 kilót híztam...Lesújtó!

Na akkor van nekem is kérdésem.
Lassan esedékes lesz a babaruha mosás, és nem tudom, hogy mivel mossak. A folyékony mosószerre allergiás vagyok, a por meg szerintem túlillatosított. Gondoltam babamosóporra, de nem halottam még róla visszajelzést.
Nem használt esetleg valamelyikőtök Amway-es babamosóport? Vagy bármilyet.

Egyébként, én pont a kislány pelusozástól félek...A keresztfiamat annyit pelusoztam, fürdettem, hogy már teljesen rutinos vagyok benne. De egy kislány... Attól félek, hogy bele ne menjen a nunusába a krém, vagy a popsitörlő....

Holnap megyek pajzsmirigy kontrollra. Azt mondta a doki, ha alacsony az érték, elvileg késhet a baba... Remélem pont jó...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Köszi Renáta, megtaláltam! Hasznát is fogom venni!
Vendég

Mágnes cukor :(
A Brendonban és bababoltokban lehet kapni babamosóport, de sztem tök nagy baromság, csak a pénzedet veszik el. Én a mi mosószerünkkel mosom Zita ruháit, és csak annyit változtattam, hogy sensitiv öblítőt használok.

És az hagyján, hogy a nuniba bemegy a popsikrém, de a híg anyatejes f.s is, szóval készülj fel lelkileg! :wink:

Deszilvi
, mi még simán ráérünk készülődni a baba fogadására, ne aggódj. Nemsokára úgyis jön egy hormontúltengés, aztán megveszel mindent 2 nap alatt. :D
Vendég

mágnes: elárulom neked, hogy semmi gáz a kislányokkal! Igaza van Tündének, minden befolyik... de törlőkendővel, vagy olajos vattával szépen rendbe lehet hozni... nekünk nem volt soha belőle fertőzés, meg semmi galiba! cserébe akkor elárulhatnád, hogy egy kisfiúnak merre kell hajtani a kukiját.. szóval érted pelenkázásnál fel, vagy le, vagy hogy?? :lol: :oops:
Én is a hetedik kilómnál tartok és még félidős sem vagyok (bár már mindjárt) a védőnőm le fog menni hídba amikor megmér :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

mágnes: Szurkolok a holnapi pajzsmirigy dologhoz!

deszilvi: Én is úgy voltam a mosóporral mint Tünde. Bár AMWAY-as tablettát használok, ami tényleg szuper, de ami neked bevállt azt használd szerintem továbbra is. Én is csak az öblítőt váltottam le, sensitivre, és semmi baj nem volt. Nemtudom ki hogyan mos, de én amíg pici volt a Lili, az Ő ruháit külön mostam a mieinktől. Olyan 1,5-2 éves koráig ha jól emlékszem.

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziasztok!

Mosás: én is sima mosópor+sensitív öblítőt használok. szerintem is tök fölösleges külön erre kiadni.

Kislány témánál én is bajban vagyok. Most bemehet a krém vagy nem?? :oops:

Kórházi cucc: leírom én is a sajátomat, én külön pakolok, vagy legalábbis úgy, hogy ami a szülőszobára kell azt felülre rakom egy külön zacsiba, vagy nemtom. Ja, meg hát ez az én kórházamra vonatkozik, valahol nem kell pl saját ruha.
Szóval

Szülőszobai:

- hálóing
- papucs
- törölköző
- ásványvíz
- szőlőcukor, csoki (nálunk lehet)
- első kisruha a bébinek (sapi, body, rugi esetleg kiskesztyű ha hosszú a körme)

Kórtermi:

- hálóing vagy pizsi (elől gombos, nem érdemes drágát venni, tekintve, hogy tönkremehet)
- köntös
- bugyik (minden napra leg. 2, mert sosem tudni, vagy hálós bugyi)
- törölköző (két nagy, egy kicsi)
- betét (bár adnak, de nem olyan jó)
- wc papír
- nedves wc papír (sokkal kíméletesebb)
- tusfürdő
- sampon (érdemes a termékmintát vinni, tudjátok ami kisdobozos)
- fésű
- fogkefe
- fogkrém
- testápoló
- ajakír
- dezodor (illatmentes)
- tányér (sztem műanyag,de ki hogy..)
- pohár
- evőeszköz
- konyharuha
- papírzsepi
- papírtörlő
- mellszívó (én viszek sajátot, kézi Avent; meg viszek tárolópoharakat, mert anno rengeteg volt, most apa hazahozza fagyóba)
- melltartóbetét
- szopismelltartó
- textilpelus (baba alá, látogatók ruhája elé..)
- kispléd a babának
- törölköző
- bodyk, rugik, sapi
- Garmastan krém
- szopistea
- pelus, popsitörlő, ha nem adnak

- Iratok
- Eddigi leletek
- Kiskönyv
- Pénz
- Házassági vagy apasági
- Telefon
- Töltő
- Fényképező + elem

Asszem ennyi :)

Mi már egész jól állunk, már csak az ágyneműt kell megvenni, pelenkázólapot, pelust. Ja meg egy szép új takartót szeretnék és készen vagyunk. Engem már elkapott a mindent meg akarok venni és azonnal láz, biztos azért, mert fenyeget a rém (kórházi befekvés képében)

Üdv. cic
cicmerák

cic: Kerülni, kell, hogy bemenjen, de nem gáz, ha előfordul. Majd meglátjátok, hogy olyan nagyon dolog ez! :lol:

Pizsama téma: Már hetek óta nézegetem a hálóingeket, mert nincs normális elöl gombos, csak olyan nagymamás. Pizsit viszont találtam, de azt meg nem mertem venni, hogy engedik-e a kórházban. Én jobb szeretem a Pizsit. Na meg praktikusabb-e?
Vároma tapasztalatokat!!!

Mini sampont mini fogkrém mini anyámkínja kapható a dm üzletekben. Én is ezt csomagoltam a lányomnak a táborba. Nagyon bevállt!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Az öblítőt lehet használni??? Nekem mondtak már minden félét, és azt vettem le, hogy ne használjak.. De jó, hogy lehet! Egyébként is sensitivet használok, meg gyerek mosóport.

korena: Az a helyzet, hogy mi pelusozásnál ráhajtottuk a pelust, aztán amerre a gravitáció helyezte, arra állt a fütykös, fel, balra, le, jobbra.... :lol:
Szerintem a hálóinggel jobban jársz. Egyszerűbb öltözni, vetkőzni, bár én sem szeretem, de mostanában olyan aranyosakat lehet kapni. Gombosat nem tudnék felvenni, de nekem van Micimackós.. :) Persze a kórházba valami szolídabba megyek be.
Ez a nunitéma most megnyugtatott, lehet, hogy még kevésbé macerásabb, mint egy kispöcsösnél??

Te jó ég! Ennyi mindent be kell vinni?? Vennem kell még egy utazótáskát! :shock:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Cic, nekem a doki és a védőnő is azt mondta, hogy a nuniba bele ne krémezzek. Ha kakis, azt viszont a popsitörlővel kitörlöm. Jó a listád, én az enyémet kiegészítem a vízforralóval és kiskancsóval a teának; és viszek papírvattát, azzal törlöm majd az alfelem, mert a törülköző csupa trutyi lenne, így nem kell minden fürdés után cserélni.

Korena, mi az az Amway tabletta? Adalék a mosóporhoz?
Én a legelső mosást csináltam külön, aztán azóta a miénkkel együtt mosom a kiscsaj ruháit, elvégre nincs semmi bőrbajunk. :oops:
Sztem lehetsz pizsiben, gondolom ez senkit nem zavar.
Vendég

Tünde
Már olyan sokszor akartam írni, hogy mély és döbbent tisztelettel állok előtted, hogy ilyen pici babával már jócskán pocakos vagy. Az én lányom akkora volt mint a tied mikor teherbe estem. Szóval mi is szerettük volna a következőt, csak pár hónappal később (hát már nem fektettünk annyi energiát a védekezésre :lol: ) de amikor teherbe estem egy kicsit megijedtem, hogy hogyan fogom bírni az egy pici egy kicsi témát. De azért erőt ad, hogy nem én vagyok az egyetlen aki napközben pl többször fel-le cipeli a 12 kg-os gyerekét a lépcsőn.

Mellszívó téma
Én kézi Avent-et használtam, habár többször "sírtam" egy elektromosért. Amikor nem gyarapodott a lányom és mivel azt olvastam, hogy az éjszakai szopi során több prolaktin hormon termelődik (de mivel Csenge nem kelt fel soha kb 5 hónapos koráig éjszaka) ezért hajnali 3-kor elkezdtem fejni :lol: 2 hónapon keresztül. Hát kb 1/2 óra alatt fejtem le 150 ml-t. Nem is az idő inkább az, hogy leszakadt a csuklóm egy idő után.
Habár tavaly még nem volt Aventes elektromos, akkor azt mondták a Meleda a legjobb, a többi gagyi nem szabad velük foglalkozni, mert több kárt okoznak mint hasznot.
Habár most már nekem is az a véleményem, ha a baba jól szopik és nincs semmi gond nem érdemes és nem kell fejni, ő pontosan beállítja azt a mennyiséget ami neki kell.
De én nem fejtem az első napokban? Szerintetek érdemes? Nekem a 4. napon lövelt be a tejem. Első babások készüljetek, nagy élmény :lol: olyan mintha két bazinagy kővel tömnék ki a melledet.
Szerintem a kórházi mellszívó téma korházanként változik érdemes előre infót szerezni. Sok helyen van olyan ipari kategória.

Tinu és első babások
Az első bébinél nekem sem volt fogalmam semmiről, de ez szerintem így természetes. Habár időtök van még bőven, de legalább infokat nem árt gyüjteni, hogy miből milyen fajtát érdemes venni. Én atom hassal az utolsó hetekben vettem meg mindent (bkv-val :shock: ) hát kivoltam rendesen. Pedig rettenetesen sok mindent örököltünk.
Szopimelltartóval kapcsolatosan én azt is terhesen vettem meg az anno még Megatoys-ban (most Baby Outlet) de a ruha részleg ugyan az. Ott baromi segítőkész volt a csajszi, kb egy órán keresztül válogattam és ő mindig jött nézett, tanácsot adott. Én is rosszul voltam amikor a B-s mellemre adott egy E-et de a melltartó tökéletesen jó volt szopi időben. Azért érdemes szerintem előre megvenni, mert ha beáll a tejbelövellés akkor olyan terhet kell cipelnie a mellednek ami nem semmi, és gondolom nem akarsz pár napos babával szopi melltartóért rohangálni. És tényleg mégegyszer vigyázni a túl szoros melltartóval mert a tej apadásához vezethet.

Mágnes
Én aláírom, hogy sokan nem foglalkoznak a mosószer témával, de akinek allergiások és érzékenyek a szülei (mit mi is) tényleg jó ha legalább az első fél évben speciális mosószert használnak. A sensitiv persil és társai pl ugyanazt tartalmazza mint a nagy testvérei, de nincs bennük annyi szinezék és illatosító anyag, szóval szerintem első időben jobb valamilyen kifejelzettem csecsemőknek való fajta, bio boltokban és a Brendonban, Kenguru goldban láttam ilyeket.
Az én lányomnak ennek ellenére kiütéses volt a bőre, de kaptunk egy nagyon jó gyógyszertári krémet (aminek a receptjét a doki nénink állította össze) és azóta azt használjuk és gyönyörű.
Ja és fűrdetni is csak a gyógyszertári fűrdetőt használhattuk, mert nagyon érzékeny volt a bőre.
Ja és öblítöl az érzékeny bőr miatt nekünk sem javasolták. Habár már mosnám akár együtt is a ruháit a mienkkel, de három naponta összejön neki egy teljes mosásnyi úgyhogy így külön mosom. Rémes belegondolni, hogy mi lesz két gyerekkel, már így is szinte minden nap mosok.l.
Én is csatlakozok a kislányosok táborába, hogy egyáltalán nem gáz pelenkázni, a kaki tényleg bele megy amit persze ki is kell törölni és a popsi krémet habár bele nem kell kenni, de semmi baja nem lesz töle ha véletlenül bele megy.
Nem tudom, hogy lemaradtam-e de miért kell pajzsmirigy kontrollra menned? Én nem emlékszem, hogy ilyen lett volna nekem, habár én is túl hordtam.

KépKép
Kép
krista

mágnes: Jaj kössz a megnyugtatást kuki ügyben :lol:
muszáj gombos hálóing, mert szoptatni nem fogok tudni, kibújni meg nem akarok a hálóingből a szopi miatt ott mások előtt!

Tünde: a tabletta az mosópor, csak össze van koronggá préselve. Beleteszem egy kis hálós szütyőbe, amit adnak hozzá, be a mosógépbe és kész. De nem is ezért jó, hanem mert nem lesz kemény a ruha, a törölköző, és nem vízköves a mosógép sem.
Igazad van mi sem vagyunk betegek, csak hát nekem így mondták anno.... :oops:

Kép
Kép
[/url]
korena73

krista: na ez az fejtni, vagy nem fejni ez itt a kérdés... van ahol azt mondják nem kell, mert beáll, van ahol azt mondják, hogy kell... hát mi a nagy igazság? Azért sem akarok beruházni drága fejőre, mert ki tudja kell-e majd egyáltalán? Mundjuk nekem azért lenne jó, mert a bimbómat ki kell majd emelni...
Az a korházi ipari fejőgép nagyon tetszik. Elképzeltem egy tehenészetet :lol:

Kép
Kép
[/url]
korena73

Sziaszrok
En mar itthonrol.Vegre mindenre van idom,es szep kenyelmesen intezek mindent.Ezta maradek 8 hetet jo lesz kicsit lazitassal toletni.

Andy
Hat igen,az aki volt mar egyedul es a jo keresetebol eltartotta magat,furcsa megszokni hogy kerni kell a penzt. Bar nem kell kerni ,mert ad,de megis :wink: En most meg szabin vagyok oktoberig,utana intezem a tappenzt.kozvetelen a konyvelohoz viszem hogy gyorsabb legyen.

Snoopy
Hatigen fius csaladban megertem a nagyik velemeny valtozasat :D En is megneztem a honlapot tuztetesebben,azt hiszem egy legzesfigyelos tanfolyamra elmegyek majd hozzad.Az Emil cima honlapon a tied ? hogymegbeszeljuk.Kapok kolcsonbe egyet,es gondoltam jobb ha tudom is mit csinaljak ha netan megszolal.

Deszilvi
A korhazadban nezz utana a tanfolzamnak,en elso babaval jartam,erdekes volt.

Kolena
Na is mond es mar 9-nel vagyok.Es csak a hasamon.bevallom hogy 4 eve Alexxelennyivel amr szultem,mostm eg meg hatra van 2 honap.Hat ez van,de mindegya baba a lenyeg.Es tudom hogy ropi no leszek utana,csak csodalkozom hogy mitol is kuszik fel.Ja neha aert eretem amikor a pizzat is sult krumplival eszem ,annyira kivanom a szenhidratot.
Nekem Medelea kezi+gepi mellszivom van,nagyon jo.nem ment tonkre az adaptere sem pedig azotam ar kolcsonadtam ket baratnomnek is.
Eleg dragak de a kezitol lehet a minhuvely gyulladast kapni..
Hidegparasitobl meg a Bionare tipus,az is bejott.

Magnes
A korhazban is jo ha va nnalad sajat,de persze a korhazi nagyteljesitmenyu az az igazi hatekony.

Na mennem kell az oviba..
Kata
Meleg parasito babahoz semmikepp nem ajanlott.

Kép
Kép
kataa

Korena, nekem is mondták, hogy külön KELL mosni a babaruhákat. Persze ha olyan helyen dolgozna apa, hogy olajos, meg mittomén milyen lenne a ruhája, nyilván nem tenném be a gépbe a babaruhával. Én egyébként se voltam az az agyonfertőtlenítős típus, a cumisüvegeket és etetőcumikat kb 2x sterilizáltam, pedig akkor még nem volt mosogatógépünk. Zitának kutya baja, még csak beteg sem volt, pedig tápis baba 3 hós kora óta.

Itt a győri kórházban olyan ipari fejőgép van, sztem jó, bár elsőre elég ijesztő volt, hogy mekkorára ki tud nyúlni a cicibimbó. :D:D:D
Minden anyukának volt külön szereléke hozzá, így szóba sem jöhetett semmilyen fertőzés.
A kézivel az volt a bajom, hogy mire elkezdett jönni a tejci, lerohadt a kezem. Egy idő után vettem a patikában egy 1000Ft-os pumpásat, na, az szívta rendesen, csak elég szadi volt.

Krista, nemár, itt irulok-pirulok. Igaz, hogy Kistesó tervezve volt, de vhogy mi se gondoltuk, hogy elsőre kopogtat... :oops: :wink:
Vendég

Sziasztok,

Erre a "fejős" témára nagyon ráálltunk.:) Nekem a anyu mondta, hogy majd vegyek, ha kell, de ne ruházzal be előre olyan dolgokra, ami nem biztos, hogy kell. szerintem ő úgyis ott lesz az első időkben úgyis ott lesz, majd vesz egyet, ha kell.:)

A kórházi tehenészet, nekem is tetszik.:)

Ilyen mosópor korongot nem lehet felnőtteknekők kapni? Mert a törülközők olyan durvák... De szerintem az a vízminőségtől is függ. És nálunk nagyon kemény a víz.

Most megyek haza, legyetek jók...

csernusn

krista:
A pajzsmirigy kontroll nem kötelező vizsgálat, de nekem pajzsmirigy alulműködésem van, életem végéig szedhetem a gyógyszert. Ha nem kezelik, sajnos bajok lehetnek a babával (csökkent iq, törpenövés, és egyéb borzalmak), de hálaaz égnek én 3 hetente járok kontrollra, így kordában tartjuk. Az elején egyébként nagyonrossz volt az értékem, a normális 15-szöröse!

Egyébként az én bőröm is hiperérzékeny (vörös haj+fehér bőr..). Arra gondoltam, hogy ha netán a leányzó az én génjeimet örökli, akkor már az elején gond lehet a mosóporral.

korena: Te jó ég! Én bele sem gondoltam, hogy a szopizáshoz nem mindegy milyen a hálóing! De jó hogy mondtad! :)

Most volt itt a mosógépszerelő. Elvitt 7 ezret, a gép pedig ugyanúgy nem megy... Klassz...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na folyt kov....

Cic
Sajnalom Gergot,ezek nekik is rossz elmenyek...

Nolina
Pihenj sokat,lehet hogycsak a mehed no es azt erzed huzodasnak,csak uj az elmeny.A doki kovetkeoz alakalommal remelem megnyugtat.

Sziszike
Vezeteshez hajra.
Az en hasam meg lent van,de elozo babassagalatt is igy volt.Egetelen felemem hogy hamrabb jon,de remeel ma 38.hetet azert kivarja.
Elonye hogy kapok levegot es nem eg a gyomrom. :lol:

Magnes
Reszvetem a dieta miatt,de fontos az egeszseg.
En fius anyuakakent mindig meglepodok aha kislanyt latok pelenkeazni.Majd belejossz :lol:
En Coccolino sensitiet hasznaltam anni,de oblitot egy darabig nem.Most ujtok mert Mosodioval fogok neki mosni,ez teljesen termeszetes es a kornyezetete sem szennyezem vele.

Kolena
Kukinal amjd arra figyelj hogy levele alljon amikor pelenkat lezarod. ,mire rajottunk mar kipisilt a pelusbol :lol:

Nem egyek merteddig hagyott elso szulottem,irany a mesekonyv :D
Kata

Kép
Kép
kataa

Fejés: én nem tettem egyik gyereknél sem, pontosabban Benivel az első otthonlévő étkezést igen (kénytelenek voltunk, mert nem tudta bevenni a cicit, így végül kiskanállal etettük meg, de huzamosabb ideig nála sem, mert utána sikerült rávenni a szopizásra). Így is volt tejem, pl. Hanna már nagyobb súllyal jött haza, mint amivel született.
Szerintem koraszületteknél nagyon fontos a fejés, ill. ha a baba valami miatt nem tud (pl. szájpadhasadék), de ha igény szerint tudja valaki az első pillanattól szoptatni a babát (és ebben benne van az is, hogy ha lehet, akkor már a kórházban éjszaka is (24 órás rooming-in ezért a legjobb)), akkor szerintem nem kell.
Nekem van mellszívóm, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor használtam. Viszont mindhármat 6 hónapos koráig kizárólagosan sikerült szopiztatni...
Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés, sok gond felmerülhet (nekünk is volt Nátánnál is, Hannánál is), de szerintem egy fontos, sokat segítő dolog, hogy tényleg igény szerint, mindenféle korlátozásoktól (sem időbeli, sem hosszbeli korlátozás nem jó) mentesen kell szopiztatni, és mellőzni kell a szopáshelyettesítőket (pl. tea, játszócumi, de akár a bimbóvédő is rossz lehet).
És emellett ha valakit megnyugtat, fejhet, de én őszintén szólva lusta :D:D is voltam, és ez nem hiszem, hogy most változni fog 3 másik gyerek mellett. :)
Egyébként szokták ajánlani, hogy az első 6 hétben fejjen a kismama, mert akkor még nem annyira stabil a tejtermelés, de akárhogy is dönt valaki, az biztos, hogy nem szabad hirtelen elhagyni a fejést, csak fokozatosan.
Ill. még akkor is jól jöhet a fejés, ha az anyukának gondja van, pl. annyira fájdalmas a szoptatás bimbóseb miatt, aminél nem bírja el a szopit, de akkor is csak a lehető legkevesebb ideig, szem előtt tartva, hogy sem a gépi, sem a kézi fejés nem olyan hatékony, mint a baba szopizása, nem biztos, hogy könnyű a kellő mennyiséget fejéssel fenntartani.
Mindezek mellett szerintem jól jön, ha van már mellszívója az embernek és azt a kórházba is viszi (én is fogom :) (egy Avent Isis kézi fejőm van), pedig tudok kézzel, mellszívó nélkül is fejni), mert bármilyen váratlan helyzet előállhat, és akkor jobb, ha kéznél van, illetve még akkor is, ha van teje a mamának, akkor is jó, ha pl. tejbelövellésnél, amikor kemény a mell, le tud fejni valamennyit, hogy puhább legyen, és a baba könnyebben rá tudjon harapni (nekem nincs különösen nagy mellem (jó nem is kicsi :)), viszont a baba szája olyan pici, hogy nálunk is gond a méretkülönbség, persze aztán rájön, hogyan kell, és akkor már nem gond).

Pénz: nálunk természetesen nincs külön kassza, márcsak azért sem, mert az én pénzem a családfenntartásánál csak zsebpénz szinte. Sőt, a párom számlájához én tudok csak hozzáférni interneten, mert nem ismeri a belépéshez szükséges azonosítóit :D.

Kataa!

Császárseb: már nem teljesen emlékszem, de mintha Hannánál nekem is feszült volna kicsit. Szerintem ez normális, hisz az varrt seb, nem biztos, hogy tud úgy nyúlni, mint a többi bőr. Most persze nekem már nem okoz gondot, hisz Hanna spontán született, úgyhogy nincs újabb varrásom.
Viszont ha nagyon feszül, fáj, akkor mindenképpen említsd meg az orvosodnak!!!

Pizsama - hálóing: Ha engedik, és valaki azt szereti, akkor szerintem lehet pizsma is. Leglábbis a MÁV-ban ez nem volt gond. Nekem van szopis pizsamám is, de rendes elől gombos is. Persze lehetséges, hogy véres lesz, de ez ugyanakkorra eséllyel előfordulhat hálóinggel is, és ha valaki jobban érzi magát pizsamában...
Ja, egyébként sokan szokták mondani, hogy nem érdemes drága dolgokat venni (ami igaz is, pláne ha otthon nem hazsnál valaki ilyesmit), mert ha összevérződik, akkor úgyis ki kel dobni, de pl. a hálóingből, pizsamából simán ki tudtunk mosni rendesen mindent. A bugyiknál is csak azért jobb pl. a hálós Tena, mert azt ott rögtön kézzel is ki lehet mosni a kórházban, és hamar megszárad. Meg persze kényelmesebb, hogy ha annyira cikis, akkor ki lehet dobni...

Szülőszoba: érdeklődjetek utána, hogy lehet-e inni, enni. Van, ahol igen, és oda szűrt gyümölcslé, valami ennivaló (ill. a párotoknak mindenképpen), szőlőcukor, csoki jól jöhet. Azt is érdemes megkérdezni, hoyg adnak-e betétet már a szülőszobán, mert ahol nem, ott oda is kell vinni pár darabot (pl. ha burokrepesztés van, ill. szülés után, amikor rendbetettek, utána is kell). Persze a nagyobb adag a gyerekágyas csomagban legyen.
Viszont babaruha, kistakaró sok helyen nem kell, adnak, csak majd a hazahozatalhoz kell, erre is érdemes rákérdezni, mert ha nem kell, akkor inkább csak legyen összekészítve és majd a párotok hozza be, ne növelje még az is csomagmértet. Viszont pelenka, popsitörlő szintén sok helyen kell a babának.
Szopis teával vigyázni, mert akár az is okozhat hasfájást a babának, ha nem muszáj, ne igyatok először, inkább megfelelő folyadékbevitelre kell odafigyelni (nem rostos, nem szénsavas, hanem szűrt gyümölcslevek, ásványvíz).
Nekem elengedhetetlen valami olvasnivaló :D:D.

Fiú, kislány pelenkázás: krém ne menjen be a kislányoknál, a fiúknak meg szerintem békén kell hagyni egy jódarabig a berendezést. De ez csak szerintem... Én két fiú után bizony megkérdeztem a kórházban, hogy is kell kislányt pelusozni. :):)
Az szerintem nem törvényszerű, hogy ami az apuval volt, az lesz velük, de még testvéreknél sem törvényszerű, hiyg egyforma. Mi Beninél nem huzigáltuk, de sajnos védőnő-dokinő igen. És (most emiatt vagy nem, azt nem tudom) végül műteni kellett olyan szűkülete volt (nem letapadása!). Viszont Nátánhoz senki nem nyúlt hozzá, és 3 éves kora után kezdett oldódni a letapadása (néha azért óvatosan megnéztük, eleinte úgy tűnt, hogy akár szűkülete is lehet), és mára teljesen OK. Egyébként mi voltunk vele 3 hónaposan sebésznél (akkor volt Beni műtétje), és ő megnézte, de azt mondta, hogy hagyjuk békén, mert ebből még akármi is lehet, pelenkás kor vége előtt úgysem műtik, addig viszont meg is oldódhat. Így is lett. Szóval, ha nekünk most kisfiúnk lesz, akkor sem nyúlhat hozzá senki, nem fogom engedni, csak valamikor 3 éves kora körül, ha úgy ítélem meg (én és a párom nagyon-nagyon óvatos lesz, nem fogjuk feleslegesen felrángatni, ha látjuk, hogy nem megy), akkor sebész.

Szilvi!

Mi meg az ellenkező véglet vagyunk, szinte minden kész, a múlt héten a függönyt is megvarrtam a szobába.
Persze a táskát azért még nem pakoltam be! :D:D
Még egyébként ráérsz, mi ugye nagy helyzeti előnnyel indultunk, hogy sokminden már megvolt. Csak azért (szerintem) ne hagyj mindent az utolsó pillanatra, nagypocival talán nehezebb utánajárni a dolgoknak.
Meg olyan jó tervezgetni, nézelődni, vásárolgatni a kicsinek! Nem?

Snoopy!

Rókus hogy áll?

Sziszi!

Csak ügyesen a vezetéssel! Szerintem (ha az oktató úgy javasolja), akkor érdemes pár óra pluszt venni. De persze te is érezheted, mennyire megy. Engem azért tudtak volna mivel buktatni, pl. forgalomban parkolni bizonyos módon (szerencsére csak orral előre kellett járda mellé, hátra még most sem tudok annyira).

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Rég írtam.... De azért minden nap elolvasom a hozzászólásokat.

Velünk viszonylag minden ok. Ma voltam védőnőnél, vérnyomás 118/69, most egy hónap alatt 0,5kg-ot híztam, így összesen 7 van rajtam. A 32 hetes uh-on is kisfiút mondtak. Bár nevünk még mindig nincs....
Beszéltem a dokimmal, hogy számíthatok e rá, szerencsére igent mondott. :)

Most a Medela mellszívó akciós a Brendonban kuponnal.
Én sem ruházok be egyelőre, mert Jázinál be sem indult a tejem, íhy, ha ne adj isten, most is így alakul, akkor felesleges pénzkidobás.

Én Persil sensitivet, és Silan sensitivet használtam. Jázinak is annyi ruhája összepiszkolódik (főleg az önálló evésnek/ivásnak köszönhetően), hogy külön mosom neki, mert pár nap alatt összegyűlik neki egy adag.

Én is vettem elől gombos hálóinget. Kicsit "mamás", de arra a pár napra jó lesz, remélem nem divatszakértőkkel fogok együtt lenni az osztályon :D

Sterilizálás: először én is kifőztem a cumisüvegeket, stb, de kifőzés után mindig öblíteni kellett, mert különben vízköves, vagy nem is tudom milyen volt. Aztán vettem ezt a Chicco sterilizálófolyadékot, és ez azért is volt jó, mert olyan dolgokat is lehetett vele sterilizálni, amiket kifőzni nem. Aztán a játékokhoz meg vettem Sanalk fertőtlenítő kendőt, így ha mentünk valahová, és leesett pl. a játék, vagy kiscigánygyerek összefogdosta, akkor elég volt csak letörölni.

Szilvi!
Szerintem sem vagy még elkésve a babacuccok beszerzésétől.

Bár azt megkérdezném azoktól, akik azt írták, hogy semmit nem vesznek meg előre, hogy tényleg semmit? Vagy csak a nagyobb dolgokat nem?
Mert pl. hiába, hogy Babszem sokmindent örököl Jázitól, még így is annyi mindent kell neki venni, főleg mivel Jázi tavaszi baba volt, és teljesen más ruhakészlet kell.
Meg pl. ok, hogy kiságy megvételre kerül a kórház alatt, de kell bele matrac, azon huzat, én azt is kimostam, meg lepedő is kell, azt is kimostam, kivasaltam, az ágyneműszettet is, szóval szegény apuka nem fogja győzni... Azt meg kár lenne, hogy szegény kipurcanjon, amire a kicccsaládja hazaér.

Nekem még mindig venni kell pelenkázólapot, téli vastag sapkát, kisfésűt, lepedőt, overállt, plédet, esetleg lábzsák, pipetta, fürdőlepedő, steril vatta/gézlap, hálózsák, babysampon, cumi, és még biztos jut eszembe egy-két dolog.

Na, megyek, mert csajszit vacsoráztatni kell.

Pá,
Brigó

Kép

Kép
brigó

sziasztok!!!

Ezer éve nem írtam már ide......
azért olvasgatni szoktalak titeket...sajnálattal vettem tudomásul,hogy egy páran már majdnem nálam is régebben írtak :?
pl.Brigót nagyon hiányolom......mi lehet vele? És betolakodó Timivel?de vannak még jó páran....

Kelengyelista :)
De fura,hogy tényleg lassan nem árt összeszedni,legalábbis elméletben mindenképp a cuccokat.
A Brendon katalógusban is van egy tök jó lista,külön a kismamáknak és külön a kisbabáknak....egész jó.

A korházi tehenészet :D tényleg találó hasonlat :D ha már a mellszívókról volt szó,én
az elektromos Pesztonkát nem ajánlom senkinek....olyan gagyi és ahhoz képest drága.... :( nekem azért tetszett meg,mert van hozzá orrjárat tisztító készülék is,nem akartam a "koszos" porszívóval szívni a babácskám orrát....de rá kellett jönnöm,hogy azzal legalább kijön a cucc és legalább olyan steril,mint az elektromos, az elektromos csak csikizi a baba orrocskáját,annyira gyenge és lassú az egész,hogy majdnem megőszültem mire kifejtem egy pár dl tejet. :oops:
Azóta beszereztem egy kézi Medelát,és az nagyon szuper!!!!!
Én az elején biztos fogok fejni,míg beáll a rend,mert utána tényleg a baba úgy alakítja a dolgokat,hogy jó legyen és nem feltétlenül szükséges...
már csak azért is,mert én annak idején is lefagyasztottam a fölösleges "termést",így 6 hónap után jó volt a főzibe,sőt,ha el kellett mennem valahova,könnyedén meg tudták etetni a család is a babócát. Igaz nem sokat kidobtam,de mégis olyan jó érzés volt,hogy van tartalék,és van mihez nyúlni.

Először külön mostam én is a rucikat,de elég gazdaságtalan volt :( vagy meg kellett várnom,hogy összegyűljön egy adagnyi,vagy kimostam egy párat,de az csak vízpocsékolás volt,így mindig szépen adagoltam hozzá,kitöltöttem a lukat,aztán már csak a színekre figyeltem :o

Párásító készülék
Mindenképpen a hidegpárásító!!!Nagyon hasznos!!!

Én se vettem még semmit a pocaknak,kivéve tegnap ezeket:
Kép
és ezt a babát,annyira megtetszett,hogy nem tudtam otthagyni,katicás:
Kép

Na majd sűrűbben befogok nézni,hogy jobban képbe legyek.

És kiiiiíváncsi lennék a pocakotokra is :roll: ,hogy kinek nagyjából mekkora?Én most kicsit kisebbnek érzem,nem tudom miért???? :oops: Várom a fótokat!!!

Üdv.:Ildikó
ilgya1

Sziasztok!

Csajok, ez a fejős-tehenészet téma nagyon tetszik. Rég röhögtem ennyit. Párom már átjött a másik szobából, hogy megtudja, a terhesség természetes velejárójaként az őrület első jelei mutatkoznak-e rajtam, hogy magamban röhögök, vagy netezek már megint... :D :D Azért tök jó, hogy a saját nyomorunkon mennyit lehet kuncogni. Legalábbis most, majd ha eljutunk odáig, hogy gyakorlat lesz belőle, már nem biztos, hogy ennyire muris lesz. :) De azért remélem, mindenkinek összejön a szopi-téma. Én abszolút optimistán állok hozzá. Sose csináltam még, de mi baj lehetne? Majd valahogy alakul.

Ennyit egyébként csak a terhes bugyi témánál röhögtem. Hát, az megint nagyon jó volt. Őszintén szólva nekem meg se fordult a fejemben, hogy atombugyit vegyek. Igazság szerint még nem kellett nagyobb méretre váltanom legnagyobb csodálkozásomra (mivel nem terhesen még egy pohár víztől is híztam, most meg 1,5 kg idáig...), de ha kell, akkor is maradok (ha tudok) a normál pamut bugyiknál. A kórházba meg szerintem tökéletesen jó lesz az "eldobhatós" (1-2 száz Ft-os kínai) kategória.

Andi

Kép
andykamama

Szia Brigó!

Már látom :oops:
ilgya1

Ilgya!

Köszi :D Előtted írtam egy perccel, így remélem, már nem hiányolsz!!!
Sajna nincs sok időm, mert a hálószobát festettem (!!!!) a múlt héten. Irigykedve is gondoltam vissza valakire, aki azt írta, hogy a férje elküldte otthonról egy hétre a festés miatt, hogy ne szagolja a bűzt, nekem meg a férjem mondta, hogy menjek és fessek :( Amúgy mi Dulux Once-ot használunk, és tényleg fed egy rétegben, csak kell alá mélyalapozó.
Na, meg nem csak ezért nincs időm, hanem bútorok után rohangálok, meg a kórházi cuccot vettem meg magamnak, meg jó pár dolgot Babszemnek, közben meg itt van a hisztérika jányom, akivel egyszerűen nem lehet bírni.

Na, valahogy csak kimagyarázom magam, mi? :lol:

Brigó

Kép

Kép
brigó

Jesszus Brigó!

Mi a Te férjed, fegyőr, hogy 33 hetesen Neked kell festeni? :oops: :)
Én meg a 22 hetemmel nem győzök harcolni, hogy hagyjanak már élni egy kicsit, nem beteg vagyok, hanem várandós. :)

Andi

Kép
andykamama

Andi!

Férjem megkergült, teljesen anyósék hatása alatt van, vmelyik nap lek.rvázott, amiből azt vettem ki, hogy valszeg mondták neki az anyjáék, hogy biztos nem tőle van a baba (persze ez nem igaz; Jázi mellett bajosan tudtam volna akár egy discoba is elmenni), és azóta nem is segít semmit.
Szívesen írnék erről, de mivel itt senkinek ilyen problémája, mindenki férje körbelengi várandós kismamáját, így nem akarom a hangulatot rontani :cry:

Brigó

Kép

Kép
brigó

bugyi: én a Brendonban vettem eldobhatót, csak ajánlani tudom, mert úgyis véres-trutyis-gusztustalan lesz.

Brigó
, sajnálom, hogy balhé van a férjed és közted, remélem, hamar rendeződik. :(
Az én férjem se körbeugrálós, de ő alapból nem az, de persze nagyon szeret minket.
Vendég

Ajaj, de irigylem a körbeugráltakat... :)

Andi

Kép
andykamama

Jól éreztem én, hogy még este fel kell jönnöm, mert reggelenként órákat olvasok. Jó sokat írtatok, és végre előkerültek az eltüntek is.

Kataa: a mosódiót én is próbáltam, nem kell öblítő sem csak pár félbevágott diócska és elképesztő, hogy hogy tud mosni. Nem hittem el, hogy nem marad büdös a ruha, pedig tényleg nagyon kellemes tisztaságszagú lesz minden. Elképesztően jó dolog!

Csernusn: az az AMWAY-es mosópor tabletta az minden mosáshoz jó, nem baba mosópor.

Brigó: Jaj te szegény, annyira sajnállak a férjed miatt! Csak helyre teszi magát! Pont most keseríti meg az életedet az anyósod is!! :evil:

Bugyi témában a kínai filléres bugyi tényleg tök jó ötlet, az a lényeg, hogy valami fogja a betétet. A nagymama mesélte, hogy annak idején nem nagyon hordtak bugyit. Amikor meg menstruáltak akkor rongyot kötöttek oda, mint a szumósok :lol: :lol: :lol:

Szumósok a tehenészetben.... :lol: Jaj ma nagyon fárasztó vagyok, mindenen röhögök. Holnap meg majd bőgök...
Szép jó éjszakát mindenkinek!!

Kép
Kép
[/url]
korena73

Beszti
Koszi,2 het mulva megyek hozza,majd megemlitem.Nem veszes vagy fajdalmas csak erzem hogyott jobban huzodik.
Fejesben szerintem azert az elejen csinalja csak mindenki,amig beall a tej mennyisege.Az noci fugg ohogy kinek mikor,viszont segit a tejtermelesben.En ha nem fejtem volnam eg anyi sem eltt vilna mint amiert megszenvedtem.
Oktoberben en is elkezdem a szobat.Most mar be van allitva a kisagy+pelenkazo komod.A ruhakat kell elhoznom amit kapok,meg elmenni egy jo nagy bevasarlasra.

Brigo
Miben is kell a dokira szamitani?Ja nem maganban jarsz hozza?Akkoe is bejon ha nem a munkaidejeben szulsz?
Sajnalom hogy ez van aferjeddel :roll: Ezek szerint meg nem heverte ki a terhesseged elejet? Akkor irtad hogypar hetre megkergult :) Ne hagyd hogyanyosek bekavarjanak.Rossze lehet ilyen bizonytalansagban lenni.
Enyem apa tenyerben hordos,de teljesen csak azert mert szeret engem/minket.De azert nem a masik veglet vagyok,mert dolgoztam eddig+haztartasa+Alex.Szoval azert van mit csinalnom mindig.
neke mvan elado pelenkazo lapom,erdekel?Fius :wink:

Ilgya
Az Istvanban a csecsmos maga mondja hogy mikor kell a gepi fejo,vagy neked kell ott nyomulni???
Baba nagyon cukor,igazi lanyos :D
J ohogy mondod majd lemerem a pocaom,En is valahogy masnak erzem mintanno,de a tukor nem hazudik. A fodraszom a multkor azt monda:Eloszor a pocakod jon be az ajton aztan Te.Szoval ezek szerint jo nagy :lol: :lol:

Kolena
De jo hogy mas is ismeri a diot :D Es meg olso is mert sokaig eleg.

Kata

:lol:

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Jó sokat írtatok. :D Sajna most nem tudok hozzáfűzni, mert késő van, fáradt vagyok stb. :roll:
Ja, csak annyit, hogy ma adták át először a helyet a buszon! :lol: És mindjárt még egyszer hazafelé is!!!
Igaz, hogy utána meg egyáltalán nem, ráadásul akkor, mikor majd lerohadt már a lábam. :(

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Jó reggelt!

Andykamama!
Az én férjem már megszokta ezeket az éktelen röhögcséléseket,amit a gép előtt üzők. :D tényleg sokszor jobb kedve lesz az embernek....

Brigó!
Sajnálom,hogy így áll a helyzet,de nyugodtan elmesélheted nekünk,ha segít.Nekem is sokszor segített,ha valamit kiírtam magamból.
Engem se ugrálnak körbe :( ,hidd el nem te vagy az egyetlen köztünk,most nem panaszképpen mondom,mert ha arról van szó akkor mellettem van maximálisan.Sőt Dávidnál ott elmondhatom,hogy körbe lettem ugrálva,most,hogy itthon vagyok vele már nem annyira,bármiben segít,ha kérem,de azért magától ő se látja meg a dolgokat. :( Pedig máskor reggelit csinált nekem,meg elmosogatott,ha volt kedve,de most........ :roll: :shock: :roll: :shock:

Gyere mesélj!

Havtünde!
Tényleg jók az eldobható bugyik,nálam is az vált be....

Korena!

[quote]S írta:zumósok a tehenészetben....
Ez jó,már reggel korán itt röhögök én is :D

Szerintem Tünde nem erre gondolt,lehet kapni direkt eldobható hálós bugyit,kicsit olyan papírszerű az anyaga,és csak simán letéped magadról. De végül is a kínai olcsó is megteszi,igazad van. :wink:

Kataa!
Korházi fejőgép :)
Mostmár biztos nyomulni fogok,mert tudom,hogy kell fejnem,akkor még nagyon tudatlan voltam,és a nagyon rendes csecsemősök küldtek fejni,és megmutatták,hogy hogy is kell csinálni :oops:szerencsém volt.....
és be is sárgult az én kisfiam,akkor sűrű vendég voltam a fejőgép környékén. (Ott van az inkubátor is,nem tudom,hogy Alexet ott szülted? :oops: )Igaz csak két hely van,de nem volt tumultus soha,és jókat lehet beszélgetni közben a másik anyukával,és jókat lehet sírni,ha elkapott a baby blues. :)

Akkor neked biztos jó nagy a pocid.....igaz a fénykép csal egy picit,de akik látták először fényképen a hasam és utána taliztunk,azt mondták,hogy sokkal nagyobbnak gondolták a képek alapján.
De lehet csak azért látom kisebbnek,mert a seggem aránytalanul nagy lett. :oops:

Remélem megosztod velünk,ha megméred :wink: na majd akkor én is.... :D

Tinu!
Ez már jó jel! :wink:

Üdv:Ildikó
ilgya1

Jó reggelt Mindenkinek! :)

Brigó :)

Hát azért le kéne ülni egy kicsit dumcsizni!!!
mot

Sziasztok!

Szép kis termés született hétvégén…S tök jó kis témákat dobtatok fel. Én már hónapokkal ezelőtt elkészítettem a listámat, amin azóta elég sokat változtattam.
Mellszívót nem tudom, hogy vegyek-e előre; hiszen ki tudja szükségem lesz-e rá…mindenesetre, ha veszek medela vagy avent lesz. Kár, hogy ezeket nem lehet kipróbálni... A vélemények ugyanis igencsak eltérőek, valakinek ez vált be, valakinek az.
Sterilizálónk már van…azon kívül kiságy és egy halom babaruha, amit hétvégén hoztunk el anyuéktól – a nővérem gyermekeitől maradtak ránk…Persze azért vennünk is kell, de ez elég nagy segítség. Egy kómód telt meg velük…Mosáshoz mi mindenképp veszünk babamosóport, bár egyelőre nem néztem utána, mi a kínálat ezekből, a mosódióról már én is hallottam, lehet, hogy az lesz a nyerő.

Brigó,

Sajnálom, hogy a férjed úgy viselkedik ahogy...
Az én férjem is elég fura, nem is olyan rég még alig látott a szerelemtől, most viszont nem kicsit visszafogott e téren…mondjuk nála ez talán azért alakult így, mert áthelyezték, s ott ahol most dolgozik, sokkal inkább lefárasztja. Legalábbis bízom abban, hogy csak erről van szó. Egyébként a kicsit nagyon várja. Olyan, mintha ’hiszem, ha látom’ elven működne. :shock:

Kép
Kép
szana80

Sziasztok!
Úgy látszik ez egy ilyen időszak férjek terén... Mi tegnap kaptunk össze, de legalább jól kibőgtem magam... :lol: Az a bajom, ha mutatok neki kisruhát, amit kapok, akkor mindig van valami kifogása, amiért nem ér rá megnézni, és feháborodottan közli, hogy most hagyjam békén. Amikor megmondtam neki a magamét, nem értette, azt hiszi az a bajom, hogy nem várja a gyereket eléggé..Pedig csak az a problémám, hogy nem tudom vele megosztani az örömömet!!
Egyébként meg egy kiló lisztet nem enged felemelni, szóval olyan ellentmondásos az egész! És ő az, aki hazaküldött anyuékhoz festéskor..

Brigó: próbálj meg nem idegeskedni a férjed miatt, bár ez a lek*****ás dolog engem is felháborított!!

Én hosszú idő után ma tömegközlekedek újra, kíváncsi leszek mi lesz a helyátadással!

A pocakom én is szoktam mérni, bár már 1 hónapja nem találom a centit..... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Megpróbálok feltenni képeket... Kép előtte Kép jelenlegi állapot :roll:

A 18hetes Uh-ról van dvd-nk, de egyelőre nem próbáltam képet készíteni róla.

Kép
Kép
szana80

Tinu
Na akkor mar neked is latszik a baba ha atadtak a helyet :D

Ilgya
Megmertem, 94 cm a hasam korfogata :roll: 8) :oops: Hat tevedtem mert Alexxal 100 cm volt szulesnel ugyhogymeg van par szabad centim :wink: Most te jossz:)
Masodik babassagnal mar mas az apuka hozzaallasa,ez mar nem akkora esemeny.En abban vettem eszre hogy kevesebbet bujik a hasamhoz.Anno teljesen oda volt,de most lekoti Alex aki igazan hizelgo tipus es elbuvoli minden nap :lol: Enyem ferj tenyleg rendszereto ,ebben nem lehet panaszom,elpakol maga utan,sot minden nap O kesziti a reggelinket :!: :)
Szoval akkor nyomulas a taktika, ertettem :wink:
Alexet a SOTE1-n szultem,de remalmomban ne jojojn vissza az ott toltott 4 nap,a csecsmosok nagyon nem voltak segitokeszek,csak ezert valtottam korhazat.

Lanyok,akkor most lesz tali??Nekem tengernyi idom van delelottonkent.

Pusz
Kata

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?