Új privát üzeneted érkezett!

Szilvus!
Először is üdv Mindenkinek. Most vagyok itt előszőr. Timo vagyok. Szilvusnak üzenem, hogy ne aggódj,ha belövell a tej, akkora lesz a cicid, és úgy fog feszülni, hogy visszakívánod az egészet. Nekem nagyon kicsi a mellem, de amikor belövelt a tejcsi,(7,5 hónapos Marcika) és már szoptattam, semmi ruha nem jött rám, ami eddig passzos volt. Persze most már egy csepp tejcsi sincs, és a cicim kisebb és csúnyább, mint volt. De megéri!
Mindenkinek szép szülést, mert tényleg az. Pedig nálam jobban senki nem félt tőle a világon.
timo
timo

Karmen
Hétfőtől újra be kell feküdnöd? Mi történt? Ugye jól vagytok?

Munka: a lelkiismeret abszolút nem furdalKép Kerek 1 hónapot "túldolgoztam" magam, eredetileg december végére terveztem a visszavonulásom. Azért változtattam álláspontot, mert nagyon sok volt a munka és Főnököm olyan elesettnek tűntKép Nagyon szépen kompenzálták, igy aztán, mivel kiváló egészségnek örvendünk a babával mindketten, január 30. az utolsó napom. Igaz, a doktor úr, kissé összevonta a szemöldökét, hogy irgum-burgum otthonmaradniKép Neked végképp ne legyen lelkifurdancsod, hisz a legfontosabb a Ti egészségetek. Ezt minden Főnök megértheti. (Nem szokták...).

Puszi Nektek!

Szilvus

Ui.: Andival voltunk a MÁV-ban szerdán a Szülők iskoláján. Jó hosszúra nyúlt, ám igen hasznos információkat kaptunk. Ha begépeltem, szivesen elküldöm Nektek, ha kéritek (az előző 2 előadás is megvan.) Benne leszek a Nők lapjában is, majd nézzetek ám megKép Kép Kép
szilvus

Sziasztok!
Magamról csak annyit, hogy megállapítottam: fogászati szempontból annak jó a terhesség, akinek egy foga sincs. Így nincs vele baja. Mert ugye tegnap este kiesett egy fogtömésem, ma reggel pedig a mellette lévő. Most várom, hogy a doki hívjon, mikor mehetek. Egyszerűen nem maradnak meg a tömések a fogaimban (főleg az elsőkkel van probléma). Teljesen kész vagyok emiatt.

Pumukli!
Nekem is előfordul, hogy borzasztó erős pisilési inger tör rám (van, hogy alig érek föl a kutyával), aztán rohanok a WC-re, és semmi.
Volt Karácsiny körül kétszer is, hogy a baba rátaposhatott a hólyagomra, és sokáig ott is hagyhatta a talpacskáját, mert több, mint egy órán keresztül folymatosan nagyon erős ingerem volt, szinte szúrt. Aztán egyszercsak elmozdult, és utána jobb lett.

Szilvus, Karmen!
Nekem szerencsém volt a munka átadásával. Július legelején ugyanis 3 hét szabadságra mentem (akkor még nem sejtettem semmit), ezért előtte mindent teljesen elrendeztem, még az irattározni való anyagaimat (hivatalban dolgozom) is szinte az utolsó szálig lepakoltam. Mintha éreztem volna, hogy nem három hétig maradok távol. A szabi alatt nyaralni voltunk (még mérges is voltam, hogy bezzeg most nem jött meg időben, persze pont a nyaralás alatt fogok kinlódni), és a 2. héten már csak be kellett szerezni egy tesztet. Akkorra már kicsit émelyegtem, de más bajom nem volt. Aztán a hazafelé úton nagyon rosszul lettem, egész nap hánytam, ezért kórház, infúzió következett. Itthon még volt egy hetem a szabiból, gondoltam, hogy addigra rendeződik az állapotom, de nem. Így nem mentem vissza dolgozni. Majd csak később (amikor már jobban voltam) rendeztem le azokat a dolgokat, amik a szabi alatt összejöttek. Egyébként nálunk a főnököm nagyon gyerekpárti, mindenki nagyon örült a babának, szóval nekem sem volt lelkiismeretfurdalásom.
Pedig amúgy szeretem a munkámat, de azért elég stresszes, meg könnyen összeszedhet az ember valami nyavalyát.

Timó!
Üdvözlet köztünk!

Mára ennyit, további szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

En mar jobban vagyok, bar reggel azert meg fajt egy kicsit a hasam. De gondoltam arra is, hogy no megint a hasam es azert fajdogal, de inkabb pihenek jovo heten tornaval kapcsolatban, mint hogy valami problema legyen.

Pumukli,
en is csak neztem, hogy a csajnak ki volt ruzsozva a szaja. Nem tudom, hogy minek. De ha neki igy jobb volt.... Kép

Szilvus,
es kep is lesz rolad? Milyen temaban keressunk es mikor?

Eszty 28+4
eszty

Sziasztok!

Elegem van a hülye időjárásból és frontokból! Ma már nem bírtam tovább, be kellett vennem egy algopyrint, mert majdnem széthasadt a fejem. Egész nap csak bámultam bágyadtan és kókadoztam. Most meg várhatjuk a hideget Kép. Legyen már igazi tavasz!!!

Szilvus!
Engem nagyon érdekelne a beszámolód a Szülők iskolájáról, szóval megköszönném, ha majd feltennéd ide. Mikor leszel a Nők lapjában és milyen apropóból?

Mariann!
Ezek szerint valahol Pilisvörösvár környékén laksz, ugye? Én meg úgy magyaráztam el a boltot, mintha olyannak írnám, aki soha még a tájékán sem volt Kép. Anyukám Szentivánon lakik, én meg a vörösvári gimibe jártam 4 évig. Most vettem szuperjó kismamanacit (fekete, pamut, trapéz fazon, magasított pocirész, kötős) 2000 forintért Vörösváron! Ráadásul ott varják, szóval pont passzol az emberre. Ha ez is érdekel, akkor majd írom a címet Kép.

PTünde!
Hú, hát nem irigyellek a fogad miatt, biztos nagyon dühítő volt a reggeled. Nekem a terhesség elején a fogászati kontrollon derült ki, hogy túl kell esnem életem első fogtömésén, kapásból kettőn. 23 évig sikerült megúszni lyukas fog nélkül, és ez a két tömés nagyon rossz élmény volt. Remélem már neked sem lesz több problémád vele!

Üdv mindenkinek!
Brigi (22+7)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok Lányok!

Mindenki írja, hogy keményedik a hasa, nekem lenne egy bugyutácska kérdésem: az milyen érzés, és mikortól kell érezni? Nekem csak olyan mensi előtti érzésem szokott lenni, az se kellemes ...

Amúgy influenza ellen én úgy védekezem, hogy visszatértem az Elevit napi szedésére. Tudom, hogy ilyenkor már nem muszáj, de nálunk bevált, mert hárman is nagyon betegek voltak, és én nem kaptam el tőlük ... kopp, kopp ... Kép
kirmon

Sziasztok,

BrigiKép
én Piliscsabán lakom immáron lassan 30 éve.

KirmonKép
hát nekem olyankor tök kemény lesz a hasam alsó része, úgy a köldököm magasságáig. Nem fáj vagy ilyesmi, de furcsa érzés. Nem tart sokáig cska néhány másodpercig.

Mariann
tmarianna

Szilvus! Egyelöre nincs baj, azért kell befeküdnöm mert max. 2 hét mulva megszületik a baba és ha gond lenne bármi is akkor bent sokkal nagyobb biztonságban vagyunk. Már többször irtam fejletlen a méhem Kép
Én is nyugodtabb vagyok, ha ott rámfigyelnek amugy. Már gyorsan eltelik az a 2 hét remélem.

Karmen 37+2

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen!
Ha már holnap nem tudnék írni....Biztos hamar elmegy az idő a kórházban, és tényleg legalább szem előtt leszel. Drukkolok Neked, és várom a Kispapi jelentkezését.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Bocs,hogy idepofátlankodom egy másik topikból, de szeretném megkérdezni Brigit, hogy írhatok-e neki privát, mert lenne néhány kérdésem hozzá!

Kinga
nyinike

Kitty! én is jobb szeretek itthon, de sokszor már félek is egy kicsit, tegnap este is, mert megint nagyon fájt ahogy rugdosott. Arra gondoltam nehogy baj legyen én meg nem megyek be. Szoval jobb lesz ott, nem olyan hosszu ez az idö. Neked is drukkolok, lehet hogy nálatok is hamarabb jön.

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mariann, nekem sem keményedett a hasam kb. az 5. hónap végéig. Én a védőnőmet kérdeztem meg, hogy az milyen egyáltalán, mert lehet hogy keményedik, csak én nem érzem?!?! Kép
Nem kimondottan kellemetlen, először egy szeretkezés után éreztem, azóta tudom milyen.
De szerintem nem késő, hogy még nem érzed. Nekem a 28 hetes vizsgálaton azt mondták, - mikor említettem, hogy néha bekeményedik - , hogy ez a normális, ennél már csak gyakrabban fog előfordulni.

Nagy babakocsi vásárlásban vagyunk - ill. leszünk, mert szerintem már nincs bolt, amibe ne mentünk volna. Ez pont arra jó, hogy most már teljesen tanácstalanok vagyunkKép Még van 2 és fél hónap, csak ez vigasztal.

Kitartás a frontos fejfájósoknak, csak beáll már a hőmérő egy fix pontra!

Vigyázzatok magatokra, egyetek sok gyümit!

Móki
móki

Sziasztok!
Képzeljétek, megszületett a kolléganőm kisfia. Ma hajnalban a klinikán. Jól vannak, bár a végén császár lett. Én is szívesen tartanék már ott!
Mi ma megtettük az utolsó simításokat a babaszobában: fölfúrtuk a képeket+ a falilámpát. Nagyon jópofa lett.
Karmen!
Minden jót Nektek, és drukkolok.

Mindenkinek további jó hétvégét (meg valamivel jobb időt)!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Nekem most már többször keményedik a hasam még így is hogy szedem a magnéziumot, de nem fáj, és addig nincs baj.

Most viszont 2 napja elég keveset mozog a babó, ilyenkor mindig megijedek hogy ne hogy valami gond legyen, de akkor a pici jelez hogy itt van.

Karmen: én is minden jót kivánok neked, és várom kispapi jelentkezését.

Most már nekünk is minden készen áll a baba fogadására, bepakoltam mindent, már csak a papucsom hiányzik.
Ma már a bölcsőre feltettem a baldachint is. Már csak a ruhákat kell kimosni a babának.

Jó pihizést mindenkinek.

Gabi
32+3

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Karmen!
Hát én mostanában úgy érzem magam, mindha még hónapjaim lennének hátra. Nem érzem, hogy hamarabb meglenne a baba. Energikus vagyok nappal, jól alszom éjjel,a frontokat sem érzem, stb. Legutóbb az orvos már azt mondta, hogy egyre jobban nézek ki, ahogy előre felé haladok.
Aztán majd lehet,hogy mégis váratlanul szaladhatok a kórházba.

Gabi!
Én is papucson kívül össze vagyok pakolva, sőt a babacuccokat is összeraktam, amibe majd hazahozzuk Őt. A szoba is kész, már csak egy szőnyeget, meg egy lámpát kell betenni. Egyenlőre a kislányom babája használja a kiságyat, esténként a babaágyba fekteti a babáját, de azt mondja, ha jön haza a Réka odaadja Neki.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Karmen! Kép

Nagyon drukkolok nektek, várom a jó hírt és majd ha ráérsz, a beszámolót Kép Kitartás, már alig van hátra egy pici!

Kitty!
Neked is megy a drukk ezerrel Kép

Mariann!
Ezt a keményedést csak onnan érzed, hogy megfeszül a hasad, tehát csak akkor érzed, ha megtapintod a hasad, vagy érzed magától is? Nekem szokott olyan lenni, hogy kemény a hasam, de ezt csak úgy veszem észre, ha megfogom. Ez az lenne szerinted? Egyébként már rég akartam kérdezni, hogy a férjeddel kapcsolatosan van valami fejlemény?

Móki!
Mi is nagy babakocsi nézegetésben voltunk, aztán apósom szólt, hogy egy barátjától kapunk kölcsön majd egy travel system-es kocsit, azóta meg azon izgulok, hogy az milyen lesz Kép Amilyen lökött vagyok, jobb szeretnék sajátot, de ahol lehet, spóroljunk. Azért abban reménykedem, hogy nem rózsaszínű lesz, mert a barátainak lányuk van Kép

Móni
kirmon

Sziasztok!

Karmen,
minden jot, vigyazz nagyon magadra, illetve magatokra es varom papatol majd a hireket. Kép

Kirmon,
ennekem estenken, ha fekszem, akkor kemenyedik. En akkor is eszreveszem ha nem teszem ra a kezem, mert erzem, hogy megfeszul a hasam. Ez csak max. 1 perc volt es csak akkor, ha hanyatt fekszem teljesen.

Most lehet hogy neztek, hogy hulyeseget kerdezek, de hogyan mossam ki a mano ruhait? Ugyanugy mint a mieinket, vagy van valami extra?

Ki hogy szamolja a heteket? Azaz hogyan kell? Attol a hettol fogva szamoljatok ahogy az utolso megjott, vagy a kovetkezotol? Tehat ha nekem szerdara esett az a nap mikor utoljara megjott, akkor az mar egy hetnek szamit, vagy csak a kovetkezo szamit az elsonek?

Most voltunk el ferjecskemmel setalni. Teljesen lefagytak a halloszerveim. Kép Annyira varom, hogy tartosan jo, illetve jobb ido legyen, hogy nemigaz. KépKép

Eszty 28+6
eszty

Sziasztok!
Ma voltam uh-on.Eddig mindig kisebb volt a bébim, most meg 1 héttel nagyobb.Tehát a mai uh szerint 32 hét 1 naposak vagyunk.Méretek:
BPD:82,2mm,AD1:77mm,AD2:86mm.Minden jó csak az a baj, hogy sajnos farfekvésű egyenlőre.Szorítsatok, hogy forduljon meg!Nagyon édes volt, olyan kis pufi az arcocskája. Még a doki is el volt tőle ájulva, hogy milyen aranyos.
Vannak valakinek 31-32 hetes méretei?Kíváncsi lennék mekkora másnak ebben a korban.
Jó pocakosodást mindenkinek!
F Kata 31 vagy 32+1(+9kg)
filep_katalin

Sziasztok Lányok!

Mariann!
Hú, akkor elnézést a nagy tájékoztatásért Kép. Én rengeteget jártam Csabára, Vörösvárra és Szentivánra, hiszen az összes osztálytársam környékbeli volt, és Anyukámat is gyakran látogattam (nagyszüleim neveltek). Először a Pázmányra felvételiztem, aztán maradtam Budapesten. Szép helyen laksz, és mostanában egyre többet fejlesztik (amennyire én tudom).

Kinga!
Nyugodtan írjál az e-mail címemre: etiopia@freemail.hu

Karmen!
Csatlakozom a többiekhez, és én is nagyon drukkolok értetek! Még az is lehet, hogy a szülinapomon fog világra jönni a Babócád! Aztán minél gyorsabban adj hírt magadról.

Eszty!
Jobban vagy már vagy fáj még a hasad? Remélem elmúlt teljesen és hamar jössz tornázni. Akkor a jövő hetet teljesen kihagyod, vagy szerdán elnézel, ha addig nem lesz semmi baj? Én nem tudom hogyan kell a heteket számolni, mert a teherbe esés és az utolsó menstruáció között nekem kimaradt egy vérzés, és ezalápján áprilisba kellene szülnöm (pedig tuti csak májusban fogok Kép). A védőnőmtöl én is megkérdeztem a mosást, és azt mondta, hogy rendes mosószerrel és öblítővel kell, semmi különös szert nem igényel, csak használjuk mindig ugyanazt a fajtát, és mossuk külön a többi ruhától.

Kata!
Gratulálok a Manó méreteihez! Biztosan meg fog fordulni addig, ne izgulj! Múltkor azt olvastam valahol, hogy jobb is, ha ilyen korban még medence végű fekvésben van, mert azzal csökken a koraszülés veszélye.

Gabi!
Ne izgulj, biztos nincs baj a Picivel, csak ő is érzi a frontot és azért mozog kevesebbet.

Jó éjt mindenkinek!
Brigi (23+2)

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Eszty!
A babaruha mosással kapcsolatban nekem a barátnőm (3 gyermekes anyuka) a Domal nevű folyékony bébimosószert javasolta (hypoallergén), és azt, hogy öblítőt ne használjak. Egyébként a védőnő is ezt mondta. Én mosógépben mostam ki a ruhákat, és van rajta intenzív öblítő program, azt használtam. Van egyébként a Lenornak kifejezetten hypoallergén öblítője, meg ennek a Domal babamosószernek is, de én nem kaptam. De így is jó illatuk van. Mosás után pedig mindent kivasaltam. Nem túlzottan drága ez a mosószer, nagyobb üzletekben lehet kapni (én pl. a Tesco-ban vettem)
A számolást tudtommal az utolsó menstruáció első napjával kezdik, tehát ha ezután eltelt egy hét, az az első. (Remélem, viszonylag értelmesen írtam le.)

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Már rég nem írtam, de szorgalmasan olvastalak titeket. Mi jól vagyunk (legalábbis remélem).

Olyan furcsa, hogy már ennyi idő eltelt és lassan megszületik majd a topik első babája.

Karmen, Kitty:
Én is remélem, hogy minden rendben lesz veletek, és nagyon kíváncsian várom a jó híreket.

Andy:
Még mindig keveset mozog a babócád? Az enyém még mindig lustácska. Naponta csak egyszer kétszer érzem és ez aggaszt egy kicsit.

Eszty:
Lehet, hogy ezzel most sokan nem értenek egyet, de én egy kicsit reklámfogásnak tartom a különböző, kifejezetten babaruhákhoz ajánlott mosószert. Én anno a fiamnál azt tapasztaltam, hogy majdnem mindegy mivel mostam a ruháit, a lényeg, hogy nagyon alaposan ki legyenek öblítve. Persze azért a nagyon agresszív mosószereket kerültem. Annyi volt még a lényeg, hogy az Ő ruháit külön mostam a miénktől, de ugyanúgy mosógépben, ugyanazon a programon. Persze vannak érzékenyebb bőrű babák is, de ezt majd úgyis kitapasztalod.

Nekem is lenne néhány elég bugyuta kérdésem. A mi május elejére várt babócánk ruhatárával vagyok gondban. Fogalmam sincs, hogy elsősorban nyári vagy melegebb ruhákat vegyek neki. Azt sem tudom eldönteni, hogy mire készüljek, miben hozzuk haza Őt majd a kórházból (érdemes-e meleg zsákot vennem neki).
Még egy talán szokatlannak tünő kérdésem lenne: Mit szokás adni a babára hosszú ujjú rugi alá. Bodyt (ez nem túl sok rá) vagy semmit?

Elnézést ha hülyeségeket kérdezek, de ezek engem tényleg foglalkoztatnak.

Amúgy vettem egy csomó jobbnál jobb rugit fél áron Újpesten a Megatoysban lévő Kenguru Gold üzletben.

Jó éjszakát nektek!

Üdv:
Humi
humi

Sziasztok!

Eszty!

Én a babaruhákat ugyanúgy mosom, mint a mienket, de külön.(Bár az overált együtt mostam a mienkkel, az úgy sem érintkezik a baba testével) Én öblítőt használok, hogy kimenjem a mosópor belőle, most éppen a Lenor Sensisive-t. De majd látod, hogy milyen érzékeny a baba bőre. Én eddig még mindig szuperérzékeny bababőröket fogtam ki. Ha érzékeny lesz a bőre főleg a fürdetővel kell vigyázni szerintem. Nálunk még a 10 éves lányom is a gyógyszertári fürdetőkrémmel fürdik, sőt én is. Minden egyéb kicsapja. Amúgy az ACO folyékony szappan is jó (illatanyagmentes)én lehet,hogy azzal fogok babát fürdetni. De a mosást megpróbálom az Ariel + öblítés Lenor Sensitive-vel.

Humi!

Szerintem májusban már nem fogod használni a babazsákot, de talán mégis érdemes most tél végi leárazáson venni, mert még jövő télen is használni tudod.
Amúgy 1-2 melegebb rugin + kiskabáton kívül inkább nyáriakat vegyél. Június elején már lehet,hogy tombol a nyár. Amúgy hosszú ujjú rugi alá body-t kellene adni. Eleve, ha hosszú újjú rugit adsz rá, nincs túl meleg, legalább egy rövid újjú body kellene.(Főleg, ha nem pamut a rugi, jobb,ha a kis teste egy pamut body-val érintkezik.)

Amúgy ne aggódj, ha kevesebbet mozog a babó, az enyém is végig lusta volt, az a lényeg, hogy néha ad jelt magáról. Pont tegnap volt, hogy hiába piszkáltam, bökdöstem nem akart megmozdulni egy óra alatt egyszer sem. Kétségbe esve telefonáltam a férjemnek, hogy lehet, hogy be kéne ugrani a kórházban, hogy OK-e minden. Erre rá 5 percre felébredt, és jelezte, hogy ne menjünk sehova. Éjszaka meg úgy megébredt, hogy 4 órakor nem tudtam tőle aludni. Most megint pihi van odabenn.

Kata!

Az én 32 hetes méreteim:
BPD: 79 mm
THQ(mellkas):82
Femur:60
(De most a 36 heti UH-n kiderült, el lett egy kicsit mérve, mert hirtelen 4 hét alatt 90-es lett a BPD-je) Tehát hasonló lehetett a Te értékedhez. Szóval szép átlagos méretű babád van.

Kitty
kitty123

Szilvus, varjuk a beszamolodat!

Karmen, Kitty, szoritok nektek, hogy ha eljon a pillanat, minden siman menjen!

Ildiko
(28+3)
kildiko

Brigi,
mostmar azthiszem jobb, de neha rakezd es akkor faj. Azthiszem ezt a hetet biztos kihagyom, de jovo heten azert majd ujra elkezdem a tornat.

Humi, PTunde
koszi a mosasi tippeket. Legkozelebb ha megyek rakerdezek a vedonore, hogy o mit tanacsol, de szerintem siman kimosom es kesz. Kép

Eszty 29+0
eszty

Sziasztok! Kép

Pénteken este voltunk dokinál. Amíg várakoztunk babázhattunk egy 9 hónapos kisfiúval Kép, az anyukája is várakozott, sőt otthagyta velünk, ameddig bement a dokihoz Kép A mi fiúnk végig aludt, nyugodt volt, így megtudta mérni a doki. BPD:74mm, súlya 1410g. 29+5 hetesnek mondta a doki, tehát jó 2 héttel nagyobbnak látja. Csütörtökön megyünk a 28.heti uh-ra, remélem, hogy akkor nem fog aludni Kép
Sajnos nálam vizesedést vett észre a doki Kép, amitől egy kicsit pánikban vagyok. Mondta, hogy tartsak heti egy gyümölcsnapot. Megpróbálom, de az én savas gyomrom nem tudom, hogy kibírja-e.

A Friss kisbabák topikban érdeklődtem hétvégén a gyerekruhák mosásáról. Azt mondták, hogy lehet ugyanazzal a mosóporral mosni, csak nagyon jól ki kell öblíteni.

Szilvus Kép
Várjuk a beszámolót!
Mikor leszel a Nők Lapjában?

Karmen Kép
Én is legjobbakat kívánom Neked! Kép És nagyon várom a párod jelentkezését a jóhírrel! Kép

Humi Kép
Én április 14-re vagyok kiírva, és már nem gondolkodom téli rucikban. Tavaly május 1-én 30fok volt Kép Vettem 1-2 plüss rugdalozót, ami melegebb, de vastag zsákot azért sem akarok venni, mert ki tudja, hogy mekkora lesz jövő télire. Akarok varrni egy kiskabátot. Ha hűvősebb lesz, akkor jobban betakarjuk, amíg hazahozzuk.

Azt hiszem, hogy szombaton én is éreztem egy pár másodpercig keményedést a pocimban. Nem fájt, de olyan furcsa érzés volt...

Üdv,
Pumukli
27+5
pumukli

Sziasztok!
Nekem is lenne egy kérdésem. venni akarok szoptatós melltartót, de nem tudom, mekkora kellene. Most a normál melltartóból 90 B-set hordok. Szerintetek ez a méret jó a szoptatósból is, vagy nagyobb kell? Azért akarom mostanában megvenni, mert a Tescoban holnaptól akciós, és egy ezressel olcsóbb.

Egyébként most az én babókám is kevesebbet mozog, bezzeg éjszaka általában rákezdi.
Ja, éjszaka kipróbáltam, hogy egy vastagabb párnát raktam a két combom közé. Valamivel kényelmesebb volt így aludni, nem olyan gyorsan zsibbadt el a csípőm és a combom az oldalt fekvésben.

Üdv, PTünde
ptünde

Sziasztok!

Karmen
Igen, emléxem, hogy irtad. remélem minden OK lesz a 2 hét alatt, valóban jobb, ha naponta többször Rátok pillantanak a szekértőkKép Nagyon drukkolok Nektek, a 2 hét hamar eltelikKép

Gaby
Szerintem is a frontot érzi a kisbaba. A miénk szombaton "perteetum mobile" volt, egyetlen percre sem nyugodott le. Az IKEA-ban le kellett ülnöm, annyira talpalta a gyomromat (ami üres volt). A buksijával pedig a hólyagomat nyomta...Vasárnap pedig szépen szunyált, csak a szokásos kis napirendje szerint mozgott. Remélem nem fordult meg újra, a múlt héten már koponyafekvésű volt. Szóvasl Kata, 1-2 hét és megfordul. Nálunk a 30. hét elején még harántfekvést mért az orvos, a 31. hét derekán pedig már befordult kilövésre készen.

Lányok, mi a 7végén mindent beszereztünk. Vagány babakocsi, babahordozó, pelenkázótáska (ez mind egymáshoz passzoló), valamint a még hiányzó "apróságokat", úgymint hőmérő, pelenkázólap, cumi, cumisüveg, üvegmosó kefe, hajkefe (hátha nem lesz kopasz a gyerek...), kiskád, ilyenek. Febr. 1-től - ha már ugye otthon leszek VÉGRE - pedig a saját csomagomat készitgetem majd össze. Szinte mindent meg kell vennem, realizáltam ugyanis, hogy a cuki fekete tangás bébidoll valszeg nem lesz jó, az úszóköntösöm sem a legjobb választásKép

A 30. hetes adataink:

BPD 8 cm
OFD 9,64 cm
HC (fejkörfogat) 27,96 cm
APD (mellkas) 8,62 cm
FL 5,56 cm
AC (hasi átmérő) 26,26 cm
HUM (felkarcsont) 4,75 cm
RAD (alkarcsont) 4,6 cm

Szép (szebb) napot!

Szilvus
31+3
Súly: 1533 gr
Teljes hossz: kb. 35 cm
szilvus

Sziasztok!

A vércukor vizsgálatom eredménye teljesen jó lett! Ennek nagyon örültem.

Hát Tünde, melltartó kérdésben én is mindig nagyon bizonytalan vagyok, de szerintem mindenképp nagyobbat vegyél, mint a jelenlegi, mert biztos fog még nőni. Mikorra vagy kiírva? Ezt jó tudni, hogy a tesco-ban leárazzák, de én is ezzel a problémával fogok küzdeni, hogy jó, jó, de mekkorát vegyek???

Egyébként a gyerek cuccokkal is ez bajom. Nehéz úgy vásárolni egy gyereknek, hogy még nincs a világon. Ki tudja mekkora lesz eleve? aztán meg, hogy akkor milyen idő lesz - már meleg, vagy még hűvös?? Egyébként Pumuklihoz hasonlóan én sem fogok túl sok vastag cuccot venni neki most - pl. bundazsákot egyáltalán nem, mert április közepén nem hiszem, hogy szüksége lesz rá, a következő télre meg már egész nagy fiú lesz! Kép

A mosásról anyósom pont most mondta, hogy feltétlenül külön mossam majd a gyerek cuccait, de nem hiszem, hogy külön mosószert is fogok neki venni.

Karmen, nagy drukk Neked/Nektek! Várjuk majd a beszámolót!
Hihetetlen, hogy tényleg hamarosan elkezdenek majd születni a topik babái. Hamar elmegy az idő!

A keményedést egy másik topikban valaki úgy írta le, hogy olyan, mintha egy lufit fújnának belülről és szét akarna pukkadni. Semmiképp nem csak akkor érzi az ember, ha oda teszi a kezét. Móni, ha majd már érezni fogod, akkor tudod, hogy erről beszéltünk Kép

Üdv mindenkinek, írjatok!

Kata (27)
katca

Szia Tünde!

Szoptatós melltartóból a tapasztalat alapján 1 számmal nagyobbat vegyél, mert hiába már most is nőtt, még jócskán fog, amikor belövell a tejci.

Kezdődik a visszaszámlálás, már csak két nap és láthatom a babámat a 3D-s UH-n!!! Már nagyon be vagyok sózva.

Képzeljétek, elpattant egy ér a lábamban. Nekem nagyon viszeresek a lábaim (jó kis örökölt hajlam), 18 éves voltam, mikor műtötték. Azóta nem volt gond, de csúnyának csúnya volt. Erre tegnap észrevette a férjem, hogy a térdhajlatom felett egy 2,5 cm átmérőjű nagyon erős színű véraláfutás van. Hát egyszerűen gyönyörű!Kép

Ruhamosással kapcsolatban: én a kislányomnak ugyanúgy mostam a ruháit mint a mienket, annyi volt a változtatás, hogy akkor tértem át a mosóporról a folyékony mosógélre (Ariel vagy Persil, attól függ melyiket kapom olcsóbban). Öblítőügyileg mi a Silan -ból használtuk a Sensitivet. (Domi bőre is hihetetlenül érzékeny, bármilyen szappantól, tusfürdőtől egyből kicserepesedik a bőre.)

üdv

Erika
goczane

Tünde!

Elárulod, hogy mennyi az annyi a szoptatós melltartónál? (mibe fog fájni darabja)
goczane

Erika!
Dorina van leárazva, most 2000,-Ft (Egyébként 3000,- szokott lenni).
Köszi a tanácsot melltartó ügyben.
Most már csk azt kérdezem, hogy körméretben vegyek nagyobbat, vagy kosárméretben. (Bocs, de nagyon tudatlan vagyok ezen a téren!)

Kata!
Én március 3-ra vagyok kiírva. Babaruhából én 62-eset vettem, kisebbet nem (bár van néhány örökölt darabunk, ami 56-os). Aztán ha megszületik, majd látom, hogy kell-e esetleg kisebbet venni.

Gondoljatok rám: 3-kor megyek a fogorvoshoz. Már "alig" várom!

Sziasztok!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Van egy jó hírem, felhívtam a Györffyt és elmondtam neki hogy mi volt az uh-on, azt mondta hogy szeretné korrigálni, és holnap menjek be reggel fél 8-ra, vigyem a videó kazettát is magammal.
Szóval kiváncsi vagyok nagyon, jön Attila is velem.

Gabi

Kép

gabi1

Sziasztok kismamikKép!

Eszty, (és akit még érdekelKép)
mosáshoz bármilyen folyékony mosószer jó, a mosópor azért nem az igazi, mert a textilszálakban megtapadhatnak a mosószermaradványok, és ha érzékenyebb bőrű a kicsi, akkor irritálja. Ha folyékonyt használtok, akkor az öblítés is a szokásos, nem kell duplán.
Fehérítőt ne használjatok, az is irritálhat. Öblítőről megoszlanak a vélemények, én nem használtam kb. fél évig, csak egy kis ecetet, de van aki kezdettől azzal mos, és semmi gond. Ez a baba bőrétől is függ.

Off
Eszty,
mikorra készítsem össze a szajrét?Kép
on

jó kerekedést mindenkinek

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok!

Tünde, szerintem a kosár méret mindenképp legyen nagyobb. Ha nem nagyon hízol, akkor talán a kerület nagyon nem változik Kép szerintem. Én legalábbis eddig 1 db melltartót vettem nagyobbat az átlagnál a terhesség alatt és ott a kosár volt határozottan nagyobb. Először még kicsit nagy is volt, de belenőttem. Szerintem így fogom csinálni a szoptatós melltartónál is. MEgnézem én is ezt a tescosat. (jó, hogy én adok tanácsot, mikor én is mindig bután állok a polc előtt. A bugyi mérettel is ez van)

Gabi, örülök, hogy tudtál beszélni a dokival. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz! Írd meg feltétlenül! Szombaton mi is megyünk!!

Sziasztok, Kata
katca

SziasztokKép

Timo
Szia, üdv közöttünkKép Most is babót vársz, Marci tesókáját? Kép Köszi a cicifix tippet, vettem egy 80B-s Anitát, eléggé nyúlós a cicirésze, csak nem lesz kicsi, a másodiknak majd egy 80C-st veszek akkor. Hétvégén hagytam, hogy rábeszéljen az eladó kislány egy M-es kismama tangára (pedig VÉGRE ebből az egyből volt 36-os méretű is (ha keresitek, ez is Anita, amúgy nagyon jópofa)...), no, most itt ülök benne, a mellem fölé tudom húzni a hasrészét, kábé mint tehénen a gatya...Közölte is párom reggel, hogy "hűdeszexivagy..." Kép

Kata
szerintem kérdezz rá az orvosodnál, a 30. hét körül már kábé meg tudják mondani, mekkora babára számithatsz. Bár ha hatalmas a baba, már az 5. vagy 6. hónaptól jelezni szokták. És aszerint vásároljKép De igazad van, valóban nehéz. Nekünk 56-os cuccaink vannak, kaptam egy 50-est is, de a body-kból szerintem veszek már 62-est is.

Szilvus
szilvus

Lányok

Azt a 2000 Ft-os melltartót megnézem én is. Melyik TESCO-ban láttátok? Az Anita amit vettem szép és kényelmes és tart is, de hát az 5.600,- Ft volt...Kép És szoptatás után ugye kuka.

Tünde
kosárméretben vegyél nagyobbat, minimum 1 számmal, de van akinél többet is növexik a cici. Körméretben elég 1-el nagyobb, úgyis majd minden cicifixnek 3 kapcsa van hátul, s azokkal tudod állítani.

Bugyiban meg ne hallgassatok az "úgyis belehiztok" c. jóindulatokra, ha nem szeretnétek úgy járni, mint ahogy fentebb leírtamKép Kép A lényeg, hogy ne csípőbugyi legyen, hanem olyan, amit a pocakra fel lehet húzni.Kép

Erika
Drukkolok, hogy ne szunyáljon a babácskád a 3D-n, majd ird le tapasztalataidat!

Gabi
Te isKép Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!
Lenne egy kerdesem, az elobb mar elkuldtem de most nincs itt. 21 hetes terhes vagyok, kijott a szamon egy herpes. Kell ezzel fogalkozni? Nem art a babanak? Ugy tudom ezt virus fertozes okozza!
Vagy csak tulaggodom az egeszet?? S.O.S.
Mariann

Sziasztok!
Az akciós melltartót a Tesco reklámújságban láttam, de nem holnaptól, hanem jan.23-febr.3-ig tart az akció (Bocs!).
Köszi a jó tanácsokat, most már kb.tudom, mekkorát vegyek.

Voltam fogorvosnál, betömte a két első fogamat amiből kiesett a tömés), holnap megint megyek, a gyökérkezelt fogaimat fejezi be. Remélem, már többször nem kell mennem, mert nagyon hehezen viseltem, pedig ez nem is fájt.

Jó estét és jó éjszakát mindenkinek
PTünde
ptünde

Sziasztok!
A Praxis-ba akarok bejelentkezni kb. 1 honap mulva. Mennyit kell varni az idopontig?? Hetvegere adnak idopontot?
Koszi
Evi
Evi

Sziasztok!
Praxis-ba szeretnek bejelentkezni, mennyit kell varni az idopontig? Hetvegere adnak elojegyzest?
Koszi
Evi

Szia Evi!

Az időpontot a Praxisba elég gyorsan adják, max egy héttel előtte elég bejelentkezni. (általában)
goczane

Sziasztok!

Hát, tegnap este én is megtapasztaltam, hogy milyen a keményedés, de éreztem mellette valami furcsát is, nem tudom ez normális-e: a pocim jobb oldala iszonyú görcsbe rándult (legalábbis úgy éreztem), köldökig megkeményedett az az oldal és kívülről hatalmas dudor volt látható, mintha a Manó egyértelműen átköltözött volna oda. Nagyon ijesztő volt, nem fájt, inkább kellemetlennek nevezném. És nekem ez kb. 6-7 percig tartott. Éreztetek és láttatok már hasonlót?

Én az Auchanban (aquincum-i) vettem jó kis szoptatós melltartót 3000 forintért (ennyi az eredeti ára). Pamut, nagyon könnyen, egy kézzel nyitható és türhetően néz ki. De sajna már belenőttem, úgyhogy szerintem mire funkciója szerint használnám már vehetek egy nagyobbatKép.

Mem tudja valaki hol lehet baráti áron kismama bugyit venni?

Humi!
Én is májusban várom a picit (14-ére) és már nagyjából összeállt a ruhatár, ami inkább nyárias cuccokat tartalmaz. Vettünk néhány hosszú ujjú rugit, alá pedig ujjatlan bodyt és két melegebb kardigánt. De szerintem ezen kívül nem szükséges meleg ruci, hamar jön majd a kánikula. Ne vegyél szerintem előre egy méretből 2 darabnál többet, mert néha a súlybecslésnél nagyon mellé lőnek, és lehet, hogy nem tudod majd őket használni. Nyári ruhákból én bátrabban vásároltam.

Erika,
én is észrevettem már néhány apró, halvány viszeret a lábamon. Meg lehet valahogy ezeket előzni (krém, masszázs), vagy úgyis jönnek és nem lehet védekezni ellenük?

Üdv,
Brigi 23+3

Addisz

KépKép

KépKép
addisz
Budapest III. kerület

Sziasztok!Kép

Kirmon!Kép
Nekem ugyanezek voltak a kérdéseim a keményedéssel kapcsolatban, de mivel pár napja megtapasztaltam az elsőt bizton állíthatom, ha neked is lesz, rögtön fel fogod ismerni. Nem az amikor csak akkor érzed, hogy kemény a pocid, ha a kezeddel megtapintod.
Azt hallottam, itt is írtátok, hogy a keményedések ellen jó a MagneB6. Ha Elevitet szedek akkor is szedjem mellé a MagneB6-ot? Nem sok ez így együtt?

Fogorvos ügyben is kérnék tanácsot tőletek, a kötelező ellenőrzésen derült ki, hogy lett egy nagyon pici új lyuk az egyik fogamon. A doki be szeretné tömni, azt mondja ad fájdalomcsillapítót, nem fog ártani. De én bizonytalan vagyok, eddig úgy tudtam, hogy várandósan jobb elkerülni. Ti kaptok a fogorvosnál érzéstelenítő injekciót?

Most, hogy olvasgatlak titeket kezdek kicsit megijedni: már csak nekem nincsen semmi cuccom a baba számára? Május 12-re vagyok kiírva, de nem mertem még venni semmit, majd csak márciusra terveztem. Nagyon le vagyok maradva?

Ráadásul úgy alakult, hogy márciusban el szeretnék utazni 2 hétre, repülővel. Akkor 30-31 hetes leszek. Szerintetek merjek még nekiindulni? Holnap majd a dokimat is megkérdezem, hogy mi a véleménye. Azt hiszem nem lesz elragadtatva.

Mariann!Kép
Nekem is szokott lenni herpesz az ajkamon, mióta babát várok is volt már, nem kell aggódni, nem lesz semmi következménye.

Leone(23+6)

KépKép
leone

Szia Brigi!

Elvilega gyulladást tudod megelőzni, ha kenegeted Venoruton kenőccsel a lábad, ill tanácsos ilyenkor a gumiharisnya hordása is. Én épp kipróbáltam ezt is azt is, de a hajlam erősebb volt... Kép

Terhesbugyit nem tudom hol lehet venni, mert én úgy vagyok vele, hogy: felesleges több ezer pénzt kidobni rá, hisz úgysem hordja soká az ember. Mikor az első gyereket vártam akkor a Spar aruházban volt épp nagyon jó pamut (100 %) bugyi, abból vettem egy számmal nagyobbat és jó sokat. Ezeket hordtam. Jó széles, de nem erős volt a derék gumi, így nem zavart. Mikor már akkora volt a pocakom, akkor has alá volt tolva a gumi, és kész. Akkor a bugyikra kb 3000.- Ft-t költöttem összesen, és volt legalább 10 db. Most pedig a Tescoban volt akciós tanga, fehér szintén pamut 129.- Ft/db. Abból vettem 15 darabot. Ezzel kihúzom a végéig, nem gond ha tönkremegy, kényelmes, és nem is csúnya. A lényeg, hogy 100 % pamut legyen.

Az érzés amit leírtál valószínűleg az, ahogy a babád átcsoportosult arra az oldaladra. Nekem ez elég sűrűn van, és ha figyelmesen nézed tapizod, előbb utóbb azt is meg tudod állapítani, hogy mikor milyét hová dugja, és tolja ki. (az előző gyereknél is sokszor volt, és a végefelé már azt is tudtuk és láttuk a férjemmel, mikor hol van a kis sarka, könyöke...

üdv

Erika
goczane

Jó reggelt! Kép

Gabi Kép
Örvendek, hogy sikerült beszélned az uh-os dokival Kép Kíváncsian várom az élménybeszámolót! Kép

Mariann Kép
Nekem már 3-szor volt herpeszem a terhesség alatt, sajnos egyébként is hajlamos vagyok rá. Ugyanúgy kenegettem Zovirax-al, mint azelőtt. Nem volt semmi gond.

Kismama bugyira én sem költöttem sokat. Az Auchanban, Tescoban vettem 100% pamut bugyikat olcsón, később úgysem lesznek jók. Eleinte csak L-es méretet vettem, de azokat kinőttem. Azután XXL-esből beszereztem egy csomót, nagyon kényelmesek, a gumijuk is elég laza, és valamennyire feljön a pocimra is, nem csúszik le.

Leone Kép
Szerintem egyáltalán nem vagy lemaradva. Engem még most is megszólnak a babonás kolléganőim, hogy minek vásárolok ilyen hamar.Kép Egyébként nekem is csak a rucik vannak meg nagyjából. Mi most hétvégén megyünk Pestre a MegaToys-ba.

Én is szedem az Elevitet mindennap, és mellette javasolta a doki a magnéziumot is. Én Magnerot-ot szedek nem MagneB6-ot, nekem ezt javasolta a dokim.

Nekem fogtömésnél javasolta a doki, hogy ad érzéstelenítő injekciót, de én nem kértem. Én inkább kibírok 10 perc szenvedést, minthogy 1,5-2 órán keresztül el legyek zsibbadva.

Üdv,
Pumukli
27+6
pumukli

Sziasztok!

Leone, én keményedésre Bricanyl belégzőport kaptam, szerintem kérdezd meg az orvosod, lehet, hogy nem is kell semmit szedned, mert kis mértékben a keményedések is normálisak.
A repülőről azt tudom, hogy 7 hónapos korig lehet utazni, vagy legalábbis azt szokták javasolni - nem tudom, hogy ez valami szabály, vagy csak javaslat. Kérdezd meg a dokit és a légitársaságot is esetleg.

Bugyiból én sem veszek kismamát, mert marha drága és soha többet nem fogom hordani, inkább vettem Xl-es bugyikat, nekem is a hasam alatt van, de kényelmes. Inkább veszek ilyen atléta szerűt, hogy a hasam is takarva legyen.

Évi, a Parxisba nekem csak 2 hét múlvára tudtak időpontot adni, de mondjuk nekem vagy hétvége, vagy késő délután volt jó, ezért nem sikerült hamarabb. Ha napközben is tudsz menni, akkor 1 héttel korábban simán elég bejelentkezni.

Köszönöm a tippeket baba ruha vásárlással kapcsolatban. ÉN is azt gondoltam, hogy nagyon kis méretű cuccokat nem veszek, de majd a dokit megkérdezem, hogy mire számíthatok.

Üdv, Kata
katca

Szisztok!

Gabi,
mi volt a ma reggeli uh-on? Hogy korrigalt a doki?

Mariann,
herpesszel ne foglalkozzal, nekem is volt es nem art a babanak.

Leone,
nem vagy lemaradva, nekem sincs szinte meg semmi. Csak egy rugi amit 300 forintert vettem az Auchanban, egy eloke, amit kiadvanyhoz kaptam es egy polya, amihez a huzatot meg nem vettem meg. En is majd csak februarban megyek el vasarolni, manot pedig aprilis 5-re irtak ki. Kép

Brigi,
szerintem amit ereztel az a babod volt. Nekem meseltek, hogy majd kesobb az ilyenekbol fogod tudni, hogyha a labat rakja ki, hogy hany ujja van. KépKép Vizsgad hogy all?

Eszty 29+1
eszty

Sziasztok!

Megvolt az uh, tényleg nagyon rendes volt a doki, mindent megmutatott, elég nehezen lehetett felébreszteni Rékát, annyira aludt. Fél óráig vizsgált, kb 2131 g körül van.
BPD:8,57
OFD10,13
HC29,48
APD 9,7
TAD9,65
AC30,4
FL5,87

Azt mondta hogy már most látszik milyen sok haja van, és egyfolytában az ujját szopta, meg fogta a fejét.

Ha van valakinek 32. heti uh adatai leírja nekem hogy mekkorák.

Végre nem csalódtunk, nagyon tetszett Attilának is.
A képek itt találhatók http://babanet.hu/album/main.php?album=1402 a harmadik és negyedik oldalon

Gabi
32+6

Kép

gabi1

Ja azt elfelejtettem hogy nem kellett fizetni semmit, csak a cd árát.

Kép

gabi1

Gabi,
akkor nagyon rendes volt a doki. Bar ez jart is, mert amiert fizettel, az egyenlo volt a nullaval. A kep nagyon aranyos.

Eszty
eszty

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?