Sziasztok!
Nem mondom, hogy mindent visszaolvastam, de már majdnem. Most kicsit abbahagytam, mert már zsong a fejem, keverek mindenkit mindenkivel
Előszöris a szülinaposoknak boldog szülinapot!!!
A húgom egyben van még. Vasárnap volt egy jó kis vaklárma, mindenki haptákban állt, én majd megőrültem az idegességtől, mert úgy volt, hogy én megyek vele szülni, aztán szépen elmúlt minden fájás. Nem sokat aludtunk vasárnap éjjel... Tesóm meg ki volt akadva, hogy a harmadik gyereknél csinál téves riasztást
Azóta sem lett meg a baba. De legalább nyertek egy kis időt, ugyanis vasárnap még nem volt meg a fiúnév, most már kiötlötték. / Gergely/. Persze nagyon elege van már, túl szeretne lenni rajta. Annyira hihetetlenül nagy a pocakja, pedig azt mondja a párom, nekem nagyobb volt!
Nyúlné, én ezt nem értem: a múlt héten nem 9 hetesek voltunk? És most is? Nézegettem az öröknaptáramat/ köralakú, forgatható/, aszerint is most léptem a 10. hétbe.
Mi a párommal mindig sok gyereket terveztünk. / 3-4/. Viszont az utóbbi időben kicsit megromlott a kapcsolatunk, válópert is beadtuk, elköltözött, stb. Aztán hamar rájött, hogy nálunk van a boldogság, csak egy kicsit többet kell foglalkoznunk egymással. Ezen dolgozunk, és ő azt szerette volna, ha csak nyár végén indul a második baba-project. De ha ennyire jönni akar, mit csináljak? Én nagyon örülök, nem értem, babavárás mellett miért ne lehetne egymással is törődni. Persze szarul vagyok, meg minden, de mért csak a szép napokban lehet jól meglenni egymással? Ehhez jön még, hogy januárban új céget indított, ami leköti minden energiáját, és aggódik, hogy nem lehet velünk annyit, amennyit szeretne. Ezzel meg az a bibi, hogy Balázst terveztük, akkor jött, amikor mindketten akartuk, és akkor is rengeteget dolgozott, keveset láttuk. Szóval soha nem lesz ideális a helyzet. Egyébként nagyon rendes ember, imádja a gyerekét, kezd a mostani helyzettel is megbarátkozni, csak szerintem nem elég laza. Na mindegy, azért nem kell rá negatívan gondolni
Mi volt még? Folyás: nekem is van, az előző terhességem alatt is végig volt, most is, egyébként soha. Viszont nem teljesen ártalmatlan, sajnos gombás. A dokim az első 12 hétben nem kezeli, utána meglátja. Balázsnál szinte végig kaptam rá kúpot. / gyógyszertárban készítőset/. Ő Canestent nem írna föl, ezt tudom.
A nyakiredő-témához: én is tudtam, hogy elvileg van ilyen, de Balázsnál nem csinálták, legalábbis nem világosítottak föl róla, hogy melyik az az adat. Valahogy az én dokim semmiből nem csinál nagy ügyet. Most majd rá fogok kérdezni. Mindenesetre ez a sok UH sem teljesen jó a babáknak, még ha nem is mondják ezt a dokik. Nem árt az egészségüknek, de megzavarjuk őket. Melegszik tőle a magzatvíz, és ettől megijedhetnek. A húgom 18 hetes kora óta nem volt UH vizsgálaton. A TB asszem 3 UH-t támogat, és ha valakinek nincs magánorvosa, akkor nem is csinálnak többet. Ha valaki olyan nyugodt,mint a tesóm, akkor ki lehet ezt bírni, én nem bírnám
Egyébként az én dokim sem csinál az utolsó hetekben már UH-t. A tekeredett köldökzsinór és a csomó valóban nem gond, az veszélyes, ha kitoláskor a fej és a csontunk közé szorul, és leáll benne a keringés. Ilyenkor meg már asszem nem is lehet császározni.
A szülésindításról: szerintem két esetben indokolt / persze nem vagyok orvos, csak laikus!/:
Ha elfolyik a magzatvíz, de nem indulnak be a fájások néhány órán belül, akkor a baba már veszélyebn lehet, hiszen nem védi a burok, ilyenkor indítsanak. A másik: a túlhordás azért veszélyes, mert a méhlepény elöregedhet, és ekkor nem jut oxigénhez a baba. Ezért fontos, hogy a szívhangot sűrűn ellenőrizzék a terminus végén, mert ebből tudják, jó-e még a lepény. Ha romlik, még van idő indításra, de az is lehet, hogy nem indul túl jó ütemben, ekkor lesz császár. Ha a baba életéről van szó, nyilvánvalóan elfogadom a császárt, de egyébként kihagynám
Ha mekóniumos a magzatvíz, az nem azért veszélyes, mert egészségtelen a babának lenyelni a kakis vizet, hanem azért, mert oxigénhiány miatt kakil bele szegényke szorult helyzetében. Egyébként sógornőmnek is mekóniumos víz folyt el, és még akkor is hagyták 10 órát vajúdni, mert a baba jól bírta, csak ezután lett császár. Szóval ez még nem az a vészhelyzet, hogy azonnal frászt kapjunk: baj van a babával.
Remélem, nem írta le még senki ezeket előttem, és nem untattalak Benneteket!
Tegnap eljutottam a védőnőhöz, nem rossz, mivel van már egy gyerek, nem igazán fáraszt az okosságaival. És elég kedves. Van végre kiskönyvem is, bár sajnos ez még nem életbiztosítás a babának.
Hétvégén elmondtuk a családnak is az eseményt / anyósék nem tudták még, meg a nagymamák/. Persze örült mindenki. Megkaptam az első kéretlen "jótanácsot" is: párom nagyanyja mondta, hogy azonnal vegyem el a cicit Balázstól, mert a picitől veszi el a tápanyagokat!!! Hű, de megijedtem!
Na, eldugulok, bocs, kicsit sok lettem!
Zsuzska, nagyon szorítok érted én is! Nekem is volt réges régen egy nőgyógy.műtétem a Bajcsyban, akkor még elég ósdi volt a kórház, most viszont csak jót hallottam róla
Sziasztok!
Judit / 10+1, vagy 9+1?/
Ps: Penna, gyönyörű a táblázat, köszi!!!
Mea, imádnivaló a babucid!!!
Csilla, édes a pocid!