Új privát üzeneted érkezett!

Mea!

Jaj, ez nagyon megnyugtató!
Egyébként most ne kövezz megKép, de ahogy ránéztem az uh képre, szinte meg mertem volna esküdni hogy ez egy kissrác!!!Nem vagyok banya, de valahogy ez az érzésem támadt!Kép

Kép

Kép
megann

Sziasztok!
Gömbölyű!
Hát nem tudom, neked kell majd eldöntened. Attól függ, milyen szempontok szerint szeretnél választani..
Kocsival fél óra az út. Vonatok is elég gyakran jönnek-mennek. Fogalmam sincs milyen a komáromi kórház, vagy milyenek az ottani orvosok.
szerintem nézz körül, informálódj, melyik kórház milyen. A tatai sincs messze.
A győri egész normális, az orvosok is, egy kivételével.....
Bemásolok neked ide egy címet, a győri topicból csinálta egy nagyon aranyos lány, (remélem, nem haragszik meg, hogy reklámozom a honlapját) rajta van minden a kórházról, és még nagyon sok hasznos info:

http://jaksy.different.hu/korhazikorkep.htm

szerintem nézz körül, megéri!
Remélem tudtam segíteni.
Jó költözködést!

Davallia!
Nekem nem volt hajlandó felírni az orvosom semmilyen kúpot az első harmadban, azt mondta, még a legenyhébbel is többet ártanánk, mint használnánk. Persze lehet, csak túl óvatos.. Azért vigyázz!
biztos attól is függ, mennyire erős a folyás.

Zsuzska!
Tudom milyen nehéz, pont egy éve átéltem ugyanezt! Nagyon-nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked. Bár én új vagyok, és csak visszaolvasni tudtalak, nagyon összeszorult a szívem.. Szorítok neked.... Kívánom, hogy mielöbb költözzön hozzátok egy új pocaklakó(lehet, hogy ugyan ez a lélek fog visszajönni),hozzon az életetekbe sok boldogságot, örömet, szeretetet, békességet
Évi
popoka

Popoka!

Köszönöm a segítséget!
Kellemes babavárást!Kép

Gömbölyű
gömbölyû

Gömbölyű!
bocsi, ezt is akartam:
http://jaksy.different.hu/tanacsok.htm
Évi
popoka

Rokica,
Nem orvos csinálta az uh-t. Szerintem érdemes odatelefonálni. Viszont a Kilinikán sem mindig orvos végzi az uh-t, hanem asszisztens aki szakképzett, most is ő csinálta a nyaki redő mérést, viszont genetikai uh-t csak doki csinál ott is. A kérdés, hogy a látvány miatt, vagy vizsgálat céljából mennél. Ha látvány miatt, akkor szerintem érdemes még várni egy kicsit.
Én azért mentem, hogy megnyugodjak.

nedinabp

Megann!Kép

A próféta szóljon belőledKép

De jó lenne, ha kissrác lenneKép

(Nem baj, kislány is jó leszKép )

Mea
mea

Lányok!Kép

Egyébként ki milyen nemű babót szeretne???

Mea
mea

gmano,
mert volt már 2 vetélésem, ill. most is barnáztam 3 hétig + pénteken jöttem ki a kórházból, mert elöntött a vér a 14. héten. részletek febr. 25-től találhatóak, bocs h. nem írom le újra, de szigorú fekvés van előírva és fekve ultra kényelmetlen 1 újjal gépelni.

megann,
11+4- nél volt 47 mmm, ekkor nyilvánította 1 héttel fiatalabbnak, de én továbbra is az eredeti szerint számolok, ha veletek beszélek, mert ez még annyiszor változhatna.
13+1-nél 64 mm volt.
13+5-nél 68 mm volt.
ma vagyok 14+6.

cirmi,
én is gondolok rád, de a helyzetem miatt keveset tudok csak írni! Kép

f.
falina

Sziasztok!

Nem mondom, hogy mindent visszaolvastam, de már majdnem. Most kicsit abbahagytam, mert már zsong a fejem, keverek mindenkit mindenkivel Kép

Előszöris a szülinaposoknak boldog szülinapot!!!

A húgom egyben van még. Vasárnap volt egy jó kis vaklárma, mindenki haptákban állt, én majd megőrültem az idegességtől, mert úgy volt, hogy én megyek vele szülni, aztán szépen elmúlt minden fájás. Nem sokat aludtunk vasárnap éjjel... Tesóm meg ki volt akadva, hogy a harmadik gyereknél csinál téves riasztást Kép Azóta sem lett meg a baba. De legalább nyertek egy kis időt, ugyanis vasárnap még nem volt meg a fiúnév, most már kiötlötték. / Gergely/. Persze nagyon elege van már, túl szeretne lenni rajta. Annyira hihetetlenül nagy a pocakja, pedig azt mondja a párom, nekem nagyobb volt!

Nyúlné, én ezt nem értem: a múlt héten nem 9 hetesek voltunk? És most is? Nézegettem az öröknaptáramat/ köralakú, forgatható/, aszerint is most léptem a 10. hétbe.

Mi a párommal mindig sok gyereket terveztünk. / 3-4/. Viszont az utóbbi időben kicsit megromlott a kapcsolatunk, válópert is beadtuk, elköltözött, stb. Aztán hamar rájött, hogy nálunk van a boldogság, csak egy kicsit többet kell foglalkoznunk egymással. Ezen dolgozunk, és ő azt szerette volna, ha csak nyár végén indul a második baba-project. De ha ennyire jönni akar, mit csináljak? Én nagyon örülök, nem értem, babavárás mellett miért ne lehetne egymással is törődni. Persze szarul vagyok, meg minden, de mért csak a szép napokban lehet jól meglenni egymással? Ehhez jön még, hogy januárban új céget indított, ami leköti minden energiáját, és aggódik, hogy nem lehet velünk annyit, amennyit szeretne. Ezzel meg az a bibi, hogy Balázst terveztük, akkor jött, amikor mindketten akartuk, és akkor is rengeteget dolgozott, keveset láttuk. Szóval soha nem lesz ideális a helyzet. Egyébként nagyon rendes ember, imádja a gyerekét, kezd a mostani helyzettel is megbarátkozni, csak szerintem nem elég laza. Na mindegy, azért nem kell rá negatívan gondolni Kép

Mi volt még? Folyás: nekem is van, az előző terhességem alatt is végig volt, most is, egyébként soha. Viszont nem teljesen ártalmatlan, sajnos gombás. A dokim az első 12 hétben nem kezeli, utána meglátja. Balázsnál szinte végig kaptam rá kúpot. / gyógyszertárban készítőset/. Ő Canestent nem írna föl, ezt tudom.

A nyakiredő-témához: én is tudtam, hogy elvileg van ilyen, de Balázsnál nem csinálták, legalábbis nem világosítottak föl róla, hogy melyik az az adat. Valahogy az én dokim semmiből nem csinál nagy ügyet. Most majd rá fogok kérdezni. Mindenesetre ez a sok UH sem teljesen jó a babáknak, még ha nem is mondják ezt a dokik. Nem árt az egészségüknek, de megzavarjuk őket. Melegszik tőle a magzatvíz, és ettől megijedhetnek. A húgom 18 hetes kora óta nem volt UH vizsgálaton. A TB asszem 3 UH-t támogat, és ha valakinek nincs magánorvosa, akkor nem is csinálnak többet. Ha valaki olyan nyugodt,mint a tesóm, akkor ki lehet ezt bírni, én nem bírnám Kép
Egyébként az én dokim sem csinál az utolsó hetekben már UH-t. A tekeredett köldökzsinór és a csomó valóban nem gond, az veszélyes, ha kitoláskor a fej és a csontunk közé szorul, és leáll benne a keringés. Ilyenkor meg már asszem nem is lehet császározni.

A szülésindításról: szerintem két esetben indokolt / persze nem vagyok orvos, csak laikus!/:
Ha elfolyik a magzatvíz, de nem indulnak be a fájások néhány órán belül, akkor a baba már veszélyebn lehet, hiszen nem védi a burok, ilyenkor indítsanak. A másik: a túlhordás azért veszélyes, mert a méhlepény elöregedhet, és ekkor nem jut oxigénhez a baba. Ezért fontos, hogy a szívhangot sűrűn ellenőrizzék a terminus végén, mert ebből tudják, jó-e még a lepény. Ha romlik, még van idő indításra, de az is lehet, hogy nem indul túl jó ütemben, ekkor lesz császár. Ha a baba életéről van szó, nyilvánvalóan elfogadom a császárt, de egyébként kihagynám Kép
Ha mekóniumos a magzatvíz, az nem azért veszélyes, mert egészségtelen a babának lenyelni a kakis vizet, hanem azért, mert oxigénhiány miatt kakil bele szegényke szorult helyzetében. Egyébként sógornőmnek is mekóniumos víz folyt el, és még akkor is hagyták 10 órát vajúdni, mert a baba jól bírta, csak ezután lett császár. Szóval ez még nem az a vészhelyzet, hogy azonnal frászt kapjunk: baj van a babával.
Remélem, nem írta le még senki ezeket előttem, és nem untattalak Benneteket!

Tegnap eljutottam a védőnőhöz, nem rossz, mivel van már egy gyerek, nem igazán fáraszt az okosságaival. És elég kedves. Van végre kiskönyvem is, bár sajnos ez még nem életbiztosítás a babának.

Hétvégén elmondtuk a családnak is az eseményt / anyósék nem tudták még, meg a nagymamák/. Persze örült mindenki. Megkaptam az első kéretlen "jótanácsot" is: párom nagyanyja mondta, hogy azonnal vegyem el a cicit Balázstól, mert a picitől veszi el a tápanyagokat!!! Hű, de megijedtem!

Na, eldugulok, bocs, kicsit sok lettem!

Zsuzska, nagyon szorítok érted én is! Nekem is volt réges régen egy nőgyógy.műtétem a Bajcsyban, akkor még elég ósdi volt a kórház, most viszont csak jót hallottam róla Kép

Sziasztok!
Judit / 10+1, vagy 9+1?/

Ps: Penna, gyönyörű a táblázat, köszi!!!
Mea, imádnivaló a babucid!!!
Csilla, édes a pocid!
jucc

Sziasztok,

Hu, tegnap nem voltam es hetfon nem engedett fel a gep, mennyit irtatok!?

Csillam, szep a hasad.Kép

Edina,
Ez nem csak a vaz, a komplett kocsi kerul ennyibe.

Sajnos nem tudtam mindenkit igazan elolvasni, mert ma sok volt a munkam.

Pgsuska,
Ne menj el, ha gondolod azert maradhatsz koztunk is. Miert ne?

Uxi,
Sokat gondolok rad! Meglatod sikerulni fog!

Penteken voltam vervetelen az AFP-re valamint megnezett a doki uh-n.
Eppen aludt a draga. Sajnos azt nem lattuk mi van a laba kozott, ugyanis keresztbe volt a laba.
A kov. rdv csak aprilisban lesz, de addig legalabb nem nyitom ki a penztarcamat.Kép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Penna
még valami. A védőnő elszámolta szülés időpontját.Ha szépen megkérlek kijavítod szept.8-ra? Légycccci,légyccci,légyccciKép
köszike!

Megint szkodik a lap.KépKépKép

A köldökzsínór azért rémített meg mert a barátnőméknél rá volt a babára tekeredve, és rövid volt, így vákumozni kellet. Szegény babát a fejénl fogva vákummal húzták ki.

Hát én is csak most tudtam meg a rádióból,hogy járvány van.Csak 2 hét múlva kell mennem sztk-ba addig meg itthon elütöm valahogy az időt. Az hu-kor kérdeztük a dokit (lehet, hogy már írtam akkor bocsi)és nem ajánlotta az oltást influenza ellen. A c vitamint mondta ésa kivit.Ha esetleg elkapom feküdjem ki, pár nap alatt elmúlik.
Egyébként mindenki vigyázzon magára!

Zsuzska
sokat gondoltam rád! A műtéten hamar túl leszel,és otthon könnyebb lesz már a gyógyulgatás.Amit mindannysian írtunk a következő babóval kapcsolatban az bizti úgy lesz!Ne tűnj el,és ha van kedved írj az esküvői előkészületekkel kapcsolatban!Puszi!

Üdv az új babósoknak!

Na befejezem mert ki kell bontanom az ajándékomat!KépKépKép
Sziasztok

Kép
Kép
kismama2004

sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a szülinapi jókívánságot! meglepődtem és nagyon nagyon örültem, köszi, köszi!!!KépKép

Mea!!! Tökjó az UH kép! én is csak az AFP eredménnyel megyek majd legközelebb, 2-3 hét múlva. Én már alig bírom kivárni, mert babó még nem mozog és meg akarom nézni, hogy van. de talán addig megmozdul érezhetően, hisz az UH már a 18-20. héten lesz.

Megann és aki még üzent!
Mármint MeánakKép át is adtam volna az üziket, de Mea, amint látjátok megelőzött!

üdv: Zsófi
zsófy

Lányok!

Na én jól kicsesztem magammal!
1/2 4-től 1/2 7 ig alutdtam! Ebből éjszaka megint vergődés lesz!KépBiztos megefeküdte a gyomromat a déli palacsinta(túrús, meg lekváros, meg fahéjas volt)KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Sziasztok Kép

Jo sokaig nem tudtam jonni, most meg szinte lehetetlen vegigolvasni, annyi mindent irtatok! Nagyon felelenkult a topic Kép

Penna, gyonyoru a tablazat, koszi Neked es Huminak is Kép Kép Kép

Nagyjabol vegigolvastam az elmult napokban zajlo "veszekedest" is, hat szomoru, hogy idaig tudnak fajulni a dolgok...

Popoka Kép nemcsak hogy a babaink szinte egykoruak, de ugy latom mi is, meg aztan en is gyori voltam, ott nottem fel, es nemsokara megyek haza latogatoba (marcius vegen) Kép Kép Kép

Erdekes, hogy nalam az orvos nem vette figyelembe a szulesi idopont szamolasanal, hogy atlag 33 naposak a ciklusaim, tehat ha hozzaadnek emiatt meg 5 napot, akkor szept. 7 lenne.... na majd kiderul Kép

Megann, ezek szerint letettel arrol, hogy az USA-ban szulj?

Csillam Kép, szep nagy a pocakod! Valaki irta mar (bocsanat nem emlekszem ki), hogy ki tudja tapintani a mehet, hat ezt en is tapasztaltam, foleg ejszaka, mielott fel kell kelnem pisilni ( a teli hugyholyag feljebb tolja), bocsi a naturalis reszletekert Kép Hiaba unszoltam a parom, hogy tapintsa meg o is, azt mondta, majd ha nagyobb lesz, es kulonben is hagyjam abba a nyomogatast, mert eldeformalodik a gyerek feje Kép

Rokica, eszembe jutott hogy jopar nappal ezelott irtad, hogy hanyassal "unnepelted" a 12. het betolteset, hat en is hanytam hetfon reggel (13+3 naposan!), de tudom azert mert elozo este nem tudtam vacsizni Kép

Zsuszka, en is sajnalom ami tortent, de fel a fejjel, es probalj meg arra gondolni, hogy talan jobb igy, hiszen a "termeszet" tudja a dolgat, talan nem lett volna egeszseges... Meglatod nemsokara minden rendben lesz es orommel fogjatok varni a kisbabatokat!

Az orvosi vizsgalatokrol: hat tenyleg eleg nagy kulonbsegek vannak, ugy tunik. Itt az USA-ban a 8. heten csinaltak eloszor UH-ot, korabbra nem is lehetett idopontot kerni. A 12. heten nincs UH, csak meghallgattak a baba szivhangjait. 16. heten keresre AFP (nem kotelezo), UH csak akkor lesz, ha az koros lenne, 20. het genetikai UH... Na akkor pont nem is leszek itt, ugyhogy azt majd megprobalom vhogy otthon elintezni...
Ja es az elso alkalommal kellett volna vert is venniuk, amit a nover elfelejtett, ugyhogy csak a 12. heten potoltak be....

Sokszor puszilok mindenkit, igyekszem irni, hogy ne felejtsetek el Kép Kép Kép

Pocika
pocika

Megint en Kép
Meg tovabb visszaolvastam, hat jot mosolyogtam Penna nevvalasztasi torteneten Kép
Nem igazan orulnek ha rajtragadna szegeny babankon a "pocakneve", most ugyani Jenokenek hivjuk Kép Kép Kép

Egyebkent meg nem gondolkodtunk komolyan a neveken, bar mar vannak titkos otleteim Kép
pocika

Sziasztok
Rokica, te kérdezted a "rásegítést".
Hát nekem pl flowmetriát csináltak (a lepény és a köldökzsinór azaz a baba vérellátását vizsgálja) 1 héttel a kiírás előtt már kicsit centralizálódott (szűkült a keringés) de még okés volt. 2 nappal később tovább romlott az eredmény, ez péntek volt, keddre voltam kiírva, és 7végén nem tudnak ilyen vizsgálatot végezni, és így a flowmetriás doki is a terhesség befejezését javasolta. (Pedig nagyon készültem ám a szülésre.)
13 órakor császároztak, és előtte "csináltak" pár fájást (méhösszehúzódást) oxitocinnal, hogy a baba érezze, hogy valami készülődik.
Nálunk mekóniumos (ha jól írom) azaz kakás volt a magzatvíz is, tehát jó döntés volt, ennek ellenére 9/10 volt az Apgar, úgyhogy ez pl szerintem egy indokolt és jó időben elvégzett császár volt.
Sajnos ezernyi (úgy értem egészségügyi) oka lehet a "gyorsításnak" meg a műtétnek is. A barátnőmet 2x vágták, mert "téraránytalanság" volt, egyszerűen nem fértek ki a babák a keskeny medencecsontozat között. (Régen az ilyen szülésekbe simán belehalt a mama és a baba is)

Írogatom az új adatokat, de egyszerűen mindig csak 1-1 dologra tudok reagálni, de olvasok ám mindenkitKép Falinának drukkolok, újakat üdvözlöm (gyertek a táblábaKép)

jó éjt
üdv
Penna
penna

Penna,
köszi! Kép
F.
falina

SziasztokKép

Visszaolvastam a mai trmést... Hááát!
Már nem is emlékszem az elejéreKép

Úgylátszik alkalmaznom kell Megann módszerét-a jegyzetelést.Majd holnaptólKép

Köszönöm a pocimra tett dícséreteket
Kép
Már az én fejemben is megfordult,hogy lehet hogy mégis ikrekKép
Először 3-an voltak,mi van ha az uh-nál az egyik mindíg bújkálKép
( Csak hülyülökKép)

Ma a fél napom a fodrásznál telt,a másik felét pedig végigaludtamKép

Ismét üdvözlöm az ÚjakatKép

MegannKép Lehet hogy én is az incredimail-ből szerzem be a vírusokat???
Minden nap talál a gépen a víruskeresőKépKépKép

Zsófy Kép

Így utólag én is BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK
Kép

ZsuzskaKép

Csütörtök-Péteken ,veled leszünk lélekben mindKép
Ha tudsz már ÍRJÁLKépKép
Ezt a kutyust csak neked küldömKép

Na jó mostmár nem írok többetKép

Jó éjszakát mindenkinekKép

Csilla
Kép
csillam

Sziasztok!

Persze-persze, igazad van, Penna, ezer oka lehet még a császárnak, nekem tulajdonképpen csak a sürgősségi okok jutottak eszembe, de nyilvánvaló, hogy a téraránytalanság az már korábban kiderül, és szükséges a császár, meg akkor is, ha ikrek keresztbe-kasul fekszenek, és lehetetlen, hogy normálisan kibújjanak. Bennem az maradt meg, hogy az utóbbi egy-két hónapban több olyan esetről is hallottam személyesen az anyukáktól, hogy ők nem bírják a fájdalmat, és kihisztizték a császárt. Sajnálom őket. Egyrészt utána sokkal rosszabb, nekem eleve az a legfontosabb, hogy amint lehet, a gyerekem mellettem legyen. Balázzsal szülés után együtt voltunk x ideig / nem emlékszem/, aztán én mentem a gyerekágyas osztályra, őt meg vitték fürdetni. / a MÁVban nem fürdetik a szülőszobán őket, csak megtörlik, és bebugyolálják/. Kértem, hogy ahogy kész, már hozzák is, és így is lett. Alig voltunk 20 percet egymás nélkül. Császár után ez nem megy, főleg, ha altatnak, vagy spinális érzéstelenítést kap az ember. Másrészt ők nem gondoltak a gyerekükre, csak saját magukra. A gyereknek sokkal nagyobb trauma császárral születni, mint spontán, normál úton. Persze ettől még nálam is ugyanúgy benne van a pakliban a császár, de én nagyon szeretném elkerülni.

Melltartó: nem tudom jár-e valaki hasonló "cipőben"mint én: 85-E, vagy inkább F a méretem. Erre a hatalmas méretre nem kapok mást, csak terhes melltartót, de az nagyon jó. Nem emlékszem, mekkorára nőtt meg terhesség alatt, de azt tudom, hogy szülés után azt hittem, elsírom magam, amikor belövellt a tej, és semmibe sem fértem bele. Gondoltam, így az utcára sem mehetek ki. Szerencsére elég hamar normalizálódott a helyzet. Anitát hordok én is, a bababoltokban, ahol van kismama-ruha, illetve -fehérnemű, ott kapható, a központjuk valahol a Kékgolyó utcában van a Déli pu. környékén. Biztos van honlapjuk. Nekem a terhes bugyik is nagyon bejöttek, egyszerűen már most nem kényelmes semmi, ezek meg a szülésig jók lesznek. Persze nem olcsók a cuccok, de jók.

A nemek kérdése: Én azt mondtam, hogy miután Balázs annyira tüneményes, imádnivaló, gyönyörű gyerek / nem is vagyok elfogult :- /, azt sem bánom, ha az összes gyerkőcöm fiú lesz. Egyébként nála végig lányt éreztem, még a 4D UH után sem hittem el / 32 hetesen/, hogy fiú, amikor kibújt, teljesen meglepődtem. Ennyit az én anyai megérzéseimről. Most nem is próbálom megérezni.
Mindegy, mi lesz, csak legyen!!!

Kicsit szájmenésem van ma, bocsi!
Jó éjt!
Judit
jucc

Csilla!

Köszi a kutyust! És azt, hogy gondoltál rám!Nagyon jól esett!!

Megyek aludni, holnap nehéz napom lesz.

Jó éjt lányok!

Hétvégén jelentkezem!! Addig is vigyázzatok a babátokra!

Üdv Zsuzska

Kép
pgsuska

HALIHÓ MINDENKINEK!
Jucc,
ugyebár én most vagyok 9hetes+4napos,tehát tulajdonképpen benne vagyok a 10.hétben.én vezetek egy boltban vett naplót,azt is át kellett irogatnom,mert ő az első hétre az első napokat írja,de ugyebár orvosilag ott még azt mondjuk,hogy 1,2,3,4,5,6napos a baba,a köv.hétre azt írja,hogy 2.hét,de mi azt mondjuk 1.hét+...napos.gondolom ez félreértendő,de itt ált.aszerint számítjuk,mint az orvosok.
Mea,
igazából nekünk teljesen mindegy,hogy pasi vagy csajszi lesz.ha azt nézzük,hogy pont a 28napos ciklus 14.napján készültKép,akkor fiú,ha kínait nézünk,akkor lány,ha a megérzésemre hallgatok fiú(még nevet is csak pasisat tudok,de titkos),ha a statisztikát nézem a családokban megint csak lány.egyszóval passzolom a kérdést,tök mindegy.
Nedinabp,
erre a brendonos ultrahang dologra hogy kell menni?
Davaillia,
én úgy tudom,hogy belsőleg(kúp)nagyon nem ajánlják a gombaölőket,bár ez is biztos doki válogatja,de van az ősi módszer:joghurtot a puncira!!!és Canesten kenőcsöt külsőleg azért tuti lehet.
Megann,
tényleg eszméletlen mennyi meló lesz ősszel(elötte-utánna is)a szülészeteken.én 77es vagyok az is egy hihetetlen bőkezü év volt,alig lehetet bejutni az bölcsikbe,ovikba,iskolákba annyian voltunk.hát a 2005 se lesz piskóta.a dokim is mondta,hogy lesz itt ne mulassKép
anyukám persze beparáztatott,mert szerinte rémes volt ennyi mama egy kórházban(én a Jánosban születtem),és az orvosok,nővérek nem tudtak mindnkire rendesen odafigyelni.Jó fej mi?de mondtam,hogy már más idők járnak nagyikámKépKépKép
Pgsuska,
ari vagy ,hogy nem tudsz elszakadni,mi se tőled,millió puszi neked és kitartásKépKépKépKépKépKép!
Jaj csajok,
én már úgy,de úgy várom a köv.hetet,tudjátok repülök AMSZTERDAMBA!!!juhéjj!Kép
addig vennem kell egy normális,kényelmes átmenet cipőt(aréginek levált a talpaKép)és egy sport melltartót,mert mocskos kényelmetlenek az ilyen-olyan merevítős,szivacsos egyszóval cicigyártó cicifixeim.
Pipacsvirág,
tuti megint(vagy inkább még mindig)szarul vagy,
több könyv is ajánlja hányinger ellen a komlóteát,vagy a borsmentát,fodormentát.de a rendes gyógynövényes teákból,ne a konfekcióból.csak egy tipp,hátha!
Legyen szép napja mindenkinekKép
Nyúlné,9+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKépKépKépKépKépKépKép
Szerintetek?
számomra ezek a legfincsibb falatok,kicsit szélsőséges,mi?!KépKépKép
mindenkitől bocsi,aki rohan éppen egy óriás szendvicsértKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Tudja valaki a már tapasztalt anyukák közül, hogy szülés után rutinszerűen raknak-e valamit a baba szemébe? Valami gélről olvastam, de nem tudom pontosan, hogy mire való, és hogy Magyarországon szokás-e.

Ezenkivül.

Már második éjjel ébredek arra, hogy ilyen mensi-szerű, nem igazán görcsöket, de ilyen nyomást érzek, olyan mintha meg akarna jönni. Ez most micsoda? Ezek azok a Braxton-Hicks keményedések? De a hasam nem kemény... nem is fáj, csak úgy érzem belül azt a feszültséget, pont olyan mint amikor meg akar jönni. Volt már másnak ilyen? Mit lehet ellene tenni? Kell egyáltalán valamit? Olvasom, hogy sokan szedtek magnéziumot a keményedések ellen, úgyhogy eszem a mandulát meg beszerzek avokádót, állitólag ezek gazdagok magnéziumban.

rokica
14+2

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Naaaaa, Nyúlné, ez azért övön aluli volt igy kora reggel... mindjárt kiszaladok egy reggeli hamburgerre a Mekibe... azt majd néznek rám a munkahelyemen hogy mi bajom van. :P

Jajjj... kezd szerintem már nagyon látványos lenni a hasam. Reggel néztem a tükörben és már kb egy sikban van oldalról a G kosaras melleimmel, szóval nem kicsi... Próbálok tág pulcsikat felvenni (de mondjuk már minden simul rajtam) meg lenge ingeket felé, meg hosszú bő szoknyákat, de kezdek félni, hogy nem tudom még 4 hétig eltakarni.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szép jóreggelt mindenkinek!
A nemekről csak annyit, az 1. terhességemnél végig úgy éreztem, hogy lány lehet, ez be is jött.A kisasszony végig szemérmesen takargatta magát.Megnéztem a kínait az azt mondta az elsőre is, hogy fiú, de mégis lyukas lett. A mostanira is fiút mond hát kíváncsi vagyok, de nekem megint olyan érzéseim vannak, mint Ivettel. Lehet, hogy én vagyok a nagy kivétel, no de mindegy, az a lényeg, hogy egészséges legyen!

Zsuzska minden rendben lesz! Néhány hónap múlva megint boldogan fogod újságolni, hogy babát vársz. Ne legyenek kétségeid, sikerülni fog!

Falina!

Neked is szorítok, minden ok. lesz!
Ha jól emlékszem a Schöfibe jársz, én is.Nekem is ott van a dokim, 11 éve is nála szűltem, akkor még nem itt volt. A dokival nagyon jó tapasztalatim vannak, nagyon sok minden megtett, mert pár éve volt egy kis gubanc. Nagyon sokat segített és tartotta a lelket bennem.Ha akarod megírom privátban.

Tegnap írtam, hogy milyen jó mert csak 1x hánytam, hát ez tegnap megdőlt.Úgy látszik nem tetszett a paradicsomleves a drágámnak.

Tudjátok mit fogok csinálni este? Finom tócsnit fokhagymás tejföllel. Már alig várom.

Nem untatlak tovább titeket.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Judit!

Csak most olvasom a leveledet, én is hasonló cipőben (kosárban!) járok mint te! De én találtam nem terhes melltartót 85G-ben, most állandóan azt hordom. A Westend-beli Sariana bolt eladóit csak ajánlani tudom.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Uxiról hallott valaki valamit?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné!Kép

Hami-hamiKép

Ezeket én is imádom, pedig sok sok felesleges kalóriaKép

Kismamák!Kép

Ma nem lesz áram 9-14-ig úgy hogy addig írok még NektekKép

Tegnap este voltunk moziban, a Bujócskát néztük meg Robert de Niroval és nagyon jó thriller.

Csak azon morfondíroztam, vajjon a babómnak nem árt az adrenalin, ha a mamája fél???

Szerintetek?

Persze benyomtam egy popcornt is de olyan sóóóós volt, pfúj!Kép

Én sok egészségeset, meg sok egészségtelent eszemKép

Minden nap meleg ebéd(leves+második), sok tejet fogyasztok, min. napi 4 deci, gyümi, meg édesség(fagyi) meg heti 2x bescúszik egy gyorsétterem is.

Szerintetek ez jó még???

Ja és szedem a Maternát, napi 1db-ot + folsav.

Egyébként én már régóta szedem a terhes vitamint, először az Elevitet de attól jobban híztam szerintem.

Étvágyat csinálnak, az biztos, legalábbis nálam.

Mozogni még nem nagyon mozgokKép
Majd lassan elkezdek tornázni, megvettem a Terhestornát, amit az I. Női Klinika adott ki, ez nem olyan kemény mint a többi.
Nekem ez kell, mert én előtte sem tornáztam túl sokatKép

Ja és én nagyon jó kismama felsőket vettem a Corában, meg voltak nacik is, csak sajnos már nem az én méretemben.

És vettem ott leárazott téli kisbaba overrált meg bélelt kisnacikat, kiskabit.
Képzeljétek 1000 Ft-ra volt egységesen leárazva.
Egy tök jó téli overrál, kesztyűvel, lábrésszel.

Párom tiszta hülyének nézettKép, hogy vettem már, de nyáron biztos nem kapok olcsón téli babaholmikat, úgy hogy bevásároltam 7000Ft-ért a teljes téli kollekciójátKép

Persze68-as méretekben, nehogy hamar kinőjje majd.

Tudom, hogy sokan babonások, de én már régebben is gyűjtögettem babaruhákat stb., lekopogom remélem ezen nem múlik már semmi.

Na most jó kiírtam magam.

Remélem nem zavart Titeket.

Tudnátok abban segíteni, hogy hol vegyek trapéz kismamafarmert???

Pusz

Mea
mea

Kriszta!Kép

Dehogy untatsz minket, ezért vagyunk itt, hogy egymásnak elmondhassunk mindent.Kép

Látod, én is formában vagyok maKép

Mea
mea

Arra gondolok, hogy beesem a héten egy duci hölgyeknek való boltba, hátha ott kapok olyan divatos lenge cuccot, ami nem néz ki terhesruhának, de azért el is takar. Szerintetek?

Judit, te hasonló kebelbőséggel "küzdesz." Hol lehet erre a méretre normális felsőket kapni?

rokica (a tapasztalatlan vásárló)

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea!

Van a VIII. ker-ben a Baross utcában 2 kismama bolt egymás mellett.Az egyik telefonszámát tudom is 317-1169 reggel 9-től van nyitva. Nagyon kedvesek én itt vettem melltartót, szerintem egy telcsit megér. Baross u. 36.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

NyúlnéKép

Ez övön aluli voltKép
Hol vegyek én itt vidéken,most ilyen fincsiségeketKép
Úgy csorog a nyálam ,mint a kutyámnak szokott ,mikor előtte eszünkKép

RókicaKép

Én is hasonló gondokkal küzdök.Hasgörcs?-Keményedés? -Nem tudom!!!!
Lehet ,hogy megint a baba növekszik hirtelen sokatKép
Hát remélem csak valami ilyesmi oka van!

KrisztaKép

Tegnap én is hánytam megintKép(15+5)
Mentem egy nagyon füstölő teherautó mögött,és felfordult a gyomrom.
Alig vártam ,hogy odaérjek anyumékhoz.
Berohantam ,elhadartam mi a bajom,aztán......Kép

A tócsnit nálunk matutkának hívják,és én is imádom.
Lehet ,hogy csinálok isKép

MeaKép

Szerintem a babádnak kellő dolgokat megeszedKép
tej,gyümi,főtt kaja,stb...Kép
A többi meg max. rajtad rakódik le fölös kilókbanKép
De mint olvastam ,amúgy sem vagy egy töltött galamb-sőtKép
Én is mindent megeszek amit megkívánokKépKép
Este pl: sajtos pogit -majonézes tormávalKép

Elég elszomorító ,hogy itt felénk milyen nyomi kismamaruhák vannakKép
Amin a legjobban kiakadtam:Világosbarna!- Polár!-Kertésznadrág. Répa fazonúKép
Nagyon idiótán nézett ki!
Nemtudom ki tevezte ,de biztos nem csípi a kismamákat!

Csilla
csillam

LányokKép

Én úgy örülök az új frizurámnakKép
Bár tegnap mikor odaértem a fodrászhoz ,kicsit elbizonytalanodtam,mert csak a tanulók voltak bent.A fodrászomnak orvoshoz kellett vinni a kisfiát.
De nagyon jól megcsinálták a lányok a hajam(17-18.évesek)
Befestették,aztán levágták.
Így is a lapockámat eltakarja. De most v-alakban végződik az alja,és olyan fokozatosan tépett lettKép
A végén pedig szögegyenesre szárították.
Nagyon tetszikKép
Legközelebb is velük csináltatomKép
Mivel én vittem a festéket is (gyógynövényes -szagtalan),még jóval kevesebbet is fizettem mint eddígKép
Igaz ,9- 12-ig tartottKép,de hát jól van ,ők még csak tanulókKép

Csilla
csillam

Kriszta!Kép

KösziKép

Csillam!Kép

Biztos jó kis frizurád lettKép
Én utoljára karácsony előtt voltam fodrásznál, és melírozva volt eddig a hajam, de most nem merem... szerintetek lehet???

még van áram nálunk, tök jó kiírják, hogy 9-14-ig nem lesz na tessék erre már 10.13.Jó mi?
Fogadjunk estig nem lesz majdKép

Mea
mea

Mea,

Nyugodtan menj el, nem lesz semmi baj.

Csillam,
Akkor neked ugy van levagva, mint az enyemKép

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

AnikóKép

Akkor most egyformák vagyunk?KépKép
Szintén fekete??
csillam

Sziasztok!
Tegnap voltam dokinál, ma meg védőnőnél. Minden tök szupi!!! KépKépKép
A dokinál meghallgathattam a szívhangját, annyira jó volt!
Üdv minden új kismamának KépKépKépKép
Kati
15+1
Vendég

Zsuzska!
Mindenképpen számítunk még Rád!Kép Jelentkezz rendszeresen!!!!
Gondolok Rád ma és holnap is, és sok lelki erőt küldök így a neten keresztül!
Kati
Vendég

Nyúlné,
Te direkt kínzol minket ezekkel a képekkel???
Én eldöntöttem, hogy minél kevesebbet fogok a Meki közelébe menni, de mindhiába, most jól meghoztad a kedvem... Mára már van mit enni, de holnap tuti beesz a fene!!! KépKépKépKép
Vendég

Edina,
a fizetős uh, amiről írtál (Brendon ugye), az 4D-s vagy sima? Mert elég húzos az ára, ha csak egy normál uh-ról van szó! Nem?

Davallia,
én úgy tudom, a kúp használata attól függ, hogy rendesen zárva van-e a méhszáj. Nyilván ezt csak a doki tudja megállapítani... de, ha kicsit is kétséges, szerintem ne használd!

Csilla,
hogy csinálod ezeket a klassz figurákat?

Kati
Vendég

Csillam,

Nem, gesztenye, sotetbarna es szoke tincsekkelKép
De a vagat megegyezik.
Valamint az en hasam meg a tiednel is nagyobbKép

Nyulne,
Nem szegyelled magad! En mar ra sem merek allni a merlegre. Garantaltan szivinfartusKép

Rokica,
Nekem is faj furcsan a hasim. tegnap egesz nap fajt. Ma ketszeresere nottKépKép Megint kidobtam egy nadragot.

Aniko
17+1

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Tegnap voltam az M5 mellett lévő Auchanban és vettem szupi jó tavaszi-nyári kismama nacit, 7/8-os nacikat és felsőket, nagyon korrekt áron.Kép Még az én XL-es méretemre is voltak, de volt S, M és L is. Kristóf áprilisi baba és így akkor vastagabb kismama rucikat kellett vennem. Hát a fél várost körbeszaladgáltam mire az én viziló méretemre kaptam egy normálisan kinéző kismama farmert, persze horror áron. Úgyhogy most nagyon örülök az új szerzeményeknek.Kép
Humi
humi

Sziasztok!
Ez lemaradt az előbb.
Uh:
A legprofibb a Praxisban Győrfy Mátyás. Ha oda mentek akkor érdemes a Neten előtte beregisztrálni, mert minusz egy ezrest jelent és érdemes szólni, hogy hozzá kértek időpontot. Van a Praxisban kifejezetten genetikai Uh is, amit genetikus dokinő csinál, de ehhez így kell bejelentkezni.
Elmentünk mi is a Brendonba a hétvégén. 9000,- ft volt, + 600 a kazi, de ha viszel nem kell fizetni a felvételért. Megnéztük pocibébit. Nagyon édi volt, egyfolytában ugra-bugrált. Szuper profi Uh-juk van, az ágy fölé szerelt LCD-vel, így mindent jól látsz Uh közben. Szonográfus csinálja a vizsgálatot, de ez a legtöbb helyen így van. Győrfy M. is szonográfus, csak nagyon profi, több mint 10 évnyi gyakorlattal. Szerintem ez jobb, mintha doki nézi Uh-n, mert egy szonográfus kifejezetten ehhez ért, így többet is tud róla.
Ja, és mindkét helyen 4D van.
Humi
humi

Humi,
kösz az infot, ez valami akció dolog? Akkor igyekezni kéne...

Jucc,
Nem irigyellek, de biztos helyre jönnek a dolgok otthon.
Magamat is ezzel biztatom. Nálunk ugyan a gond kifejezetten a gyerekvállalással kapcsolatban jött elö. A párom ugyanis kifejezetten retteg attól, hogy a másik gyerekünk is asztmás lesz. Éppen ezért nem is hajlandó részt venni a babavárásban, mondván ö ezt az egészet nem akarta, és egy gyerek nekünk böven elég, mert ez az egy is annyi eröt vesz ki belölünk, mintha 3 lenne... KépKépKép
Ebben egyébként van is igazság, de máskülönben rajong a fiáért, és meg vagyok gyözödve róla, hogy a másodikkal is így lesz!!! Ha nem lennék ebben biztos, nem is vállaltam volna!
Ja, és mivel az asztma inkább fiú-betegség, mi mindketten jobban drukkolunk, hogy leányzó legyen. Pedig mindig is két fiút akartam, és fiúnevünk is van már (lány meg semmiKép).

Tényleg lányok,
sem Uxiról, sem Ppannaról régen nem jött hír, ugye?
Vendég

AnikóKép

Még jó ,hogy a te hasid a nagyobbKép
Én még "csak,, 15+5 vagyok

NemesekKép

A figurákat a többi topik olvasása közben találtam -és onnan töltöttem leKép
Meg az incradimail-bőlKép

HumiKép

Köszi a tippet! Auchanba lehet én is elnézek a hétvégén.
Nekem is szanálnom kellett 1-2 nadrágotKépKép

Csilla
csillam

Kati Kép
Nem hiszem,hogy akció lenne, legalábbis nem volt kiírva. Egyszerűen csak kiraktak egy csomó jó kismama cuccot, Olyan 3-4 ezer Ft-os áron vannak és a nacik kifejezetten elegánsak, de nem volt túl sok belőlük.

Csilla,Kép
Nekem is már csak 2 nacim jön rám, pedig hol van még a vége?Kép Szép pocid van már!Kép Nekem épp tegnap állapítota meg a férjem, hogy "Jé, mennyire látszik már a pocakod!". Az élet apró örömeiKépKépKép....

Itt a hétvégi Uh kép PociBébinkről. 10 hetes rajta:
Kép
Humi (10+5)
humi

Humi!Kép

Édes a kis pocilakódKép

Mea
mea

Pocakgörcsök téma:

Nyári topikban tippelt valaki, hogy neki akkor szokott fájni, mikor nődögél. Ebben van ráció, én is észrevettem, hogy nőtt a hasam, és tényleg úgy fáj mint régen gyerekkoromban amikor nőttem. Persze akkor nem a méhem nőtt. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

humi,
mgnézted nekem a babóca méreteket?
falina
falina

Sziasztok!

Megjöttem az uh-ról!
Pindur adatai:
Kor: 12+4
Hossz: 68,7 mm
Nyaki redő:1,8mm
Súly:kb.95 gramm

Keze lába megvan, megfelelő növekedés és nagyság, élénken mozog!
Röviden ennyi!
Tehát most nagyon boldog vagyok, már majd eljáultam a váróban olyan ideges voltam.
Viszont elég kalandosra sikrült a vizsgálat.
Előszöris akinél voltam Dr. Tiba 10-11 közöttre hívott, megjelentem negyed 12-ig semmi nyom!
Közben az uh-ról jöttek mentek a kismamák, hát elkaptam az uh-s nőcit, hogy mivel én valószínűleg az Istvánba szeretnék majd szülni, ezért nem lehetne e, hogy ő megcsinálja az uh-t mert a fődokinak még színét se láttam, és nem szívesen rángatnám elő, ha úgyse hozzá fogok járni!
Erre a csaj felvilágosított hogy akkor az a korrekt megoldás, ha minden vizsgálatot az Istvánba csinálnak.
Mondtam, hogy még nem döntöttem, se orvosom, se kapcsolatom, se semmi, most jöttem haza külföldről!
Erre azt mondta, jó akkor megcsinálja, csak marha ciki lesz, ha bejön közbe a fődoki!
Hát be is jött! Viszont nem veszek rá mérget hogy megismert, mert köszönt rám nézett, megkérdezte Szilvikét, hogy vannak e még uh-ra várók, aztán kiment!
A csaj nagyon rendi volt, megdícsért minket, a babót is, hogy milyen kis fotogén és hogy hogy bukfencezik, meg engem is, mert olyan jól lehetett látni, azt mondja, sokaknál olyan nehéz, mert másak a szöveteik, és főleg azoknál nehéz, akiknek sok a zsírpárnájuk!
Mielőtt bementünk, még dúltam fúltam ott magamba, hogy mi az hogy "korrekt", hiszen ha kerületileg oda tartozom, az sztk is oda küldött volna, ha van orvosom, ha nincs!
Csak aztán tényleg nagyon kedves volt a nőci, mondta, ha majd szól valamit a doki, majd teszi a hülyét, mondtam neki, mondja azt, hogy sztk-s beutalóval mentem!
Viszont azt is mondta, hogy nagyon gyorsan keressek dokit, mert nem fognak elfogadni!
Úgyhogy mostmár tényleg nagyon kétségbe vagyok esve, mert ugyanúgy nem ismerek egy istvánosat se, mint ahogy Uzsokisat se!
Ajánlottátok már Siklós dokit, de képzeljétek kb 50 orvos van az Istvánban, most megint válasszak egy fődokit, aki azt se tudja hol áll a feje???

Nyúlné!
Szerintem neked nincsen szivedKépKép
Hogy lehetsz ilyen elvetemült, hogy ilyen képeket raksz fel nekünk???KépKépKépKépKép
Ki vagyok, ma még nem ettem semmitKépKépKép
Szívtelen nőszemélyKépKépKépKép

Csilla!
Nálunk tócsni=macokKépKépKépKépKép
Páromék családjában tócsni=görhönyKépKépKépKépKép
Jó mi???? Egyébként IMÁDOMKépKépKépNyami-nyamiKép
Hát nem akarlak elkeseríteni de az jópofa golyócskákért, képekért mindig nagy árat fizettem!KépKép
Bizony lehet hogy onnan szerzed a vírusokatKépKép

Humi!
Mivel nekem már csak 2 napom van itthon, lehet hogy bevágom magam a kocsiba du. és kimegyek a Csömöri Auchanba!
Köszi a tippet!Én is árgus szemekkel figyelem, hol látok valami jó rucit!

Mea!
Van egy ajánlatom számodra!Kép
Én átengedem neked a fiút(mint nemet), ha mi kislányt kaphatunkKépKépKépMit szólsz???Áll az alku???KépKépKép

Lányok!Hol szerzitek be a terhestorna kazikat???
Ez igazán érdekelne! Két lépcsősortól a kórházban majd kiköptem a tüdőmetKépÁllóképesség 0. Hogy lesz ebből szülés????Kép

Pocika!
Igen itthon szülés lesz!Igazából a párom vetette fel az USA-t, de hát mit csináljak én ott!
A nyelvet épp hogy makogom, és hiába jövök én haza 2 hónapos babával, annyi kütyüt kell venni egy picinek(ágy, kocsi, hordozó, párologtató, ilyen cumi, olyan mellszívó), hogyha hazajönnék, hát konténert kellene rendelni!KépKépKép
És persze segítség(anyukám) nélkül sem akarok maradni!

Na mostmár kussolokKépKépKép
Megyek túrógombócot enniKépKépKépKép
Remélem most mindenki imádjaKépKépKépKép

Kép

Kép
megann

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?