Új privát üzeneted érkezett!

Beuka
Nem elég nektek ez az egész és akkor még nem is képesek normálisan ellátni a dolgukat. Szomorú. :cry:

Laurának és Manónak boldog hófordulót!

Timi
Hát az nem kevés pénz! Mi egy hétre megyünk és 56 ezer lesz, de hotelcsekkel megyünk, azért ilyen occsó. Hányinger azóta nem volt...

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

sziasztok,
Újra a fedélzeten, végre befejeztem a visszaolvasást. Köszi a hiányolást:-)

Beuka,annyira sajnálom. Szurkolok Neked, hogy mielőbb túlléphess rajta testi -lelki szempontból, egyaránt. Tényleg ne hibáztasd magad, állítólag életképességi szelekció miatt kb. minden 4. nőnél előfordul, gyakran észre sem veszik... Örülj Botinak, és hát nagyon nagy kitartást.

Anita,
felháborító az egészségügy. Azt a dokit kéne kirúgni, aki a mai világban ezért felment egy szülészt. Nem lehetséges pl. anyukák - páciensek között vmi népmozgalmat indítani a megvédésére? Sokszor számít a nép vélemény, de ha eredmény nem lenne is, a dokinőnek biztos segít. Végülis ő csak ember módjára viselkedett egy emberi helyzetben...
Ugye jól vagytok?

Edit, Timi,
óvintézkedések: Lányom kb. napi 30 perc járókázástól elkekintve szabadon járkál. Többnyire a közelembe játszik, így mindenütt van egy kis műanyag véka játék, amit kedvére borogathat. Konnektorvédő mindenütt, és sarokvédő ahol kell. Holnap felszerelem a szekrényzárakat is, miután ma mindenképp a nászajándék Zsolnaynkkal akart ismerkedni... Állandóan feláll, és lépeget, megtanítottuk leülni. Korábban többször hátraesett sajnos.

Linda,
örülök, hogy találtatok nyaralást:-)

Sue,
nem baj, ha saját ütemben halad szerintem, de sztem is jó ötlet a fokozatos kitartó haladás, ahogy írtad. Haladtok most előre? Níe aggódj, azt ő is érzi és csak romolhat a helyzet.
Szopi amúgy nálunk is sok van.

Jubi,
a címkék nálunk is a fő kedvencek.

Holnap írok magunkról is,
sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Hettie!

Örülök, h több hányinger nem volt :lol: !

Beusa!

Nem tudom mennyire emlékszel amikor azt írtam, h járókában van Dóri. Napi 30 percnél több járókázás már Nálunk sincsen. Hihetetlenül örökmozgó a kiscsaj. Mászik ide-oda, feláll, leül, stb....Most a legújabb amitől nagyon félek, h feláll, és azt hiszi, h egyedül megtud állni. Bár tegnap több mint 10 másodpercig megállt egyedül. Ügyes Mina, h már ül, és feláll. Mászik is? Bocsi, h ilyet kérdezek, de te sem mensizel még? Nekem 2005 dec óta nem volt meg. Mondjuk még szopizik Dóri, de már nagyon kevéske lehet benne. Ez már csak olyan játszásiból van Nálunk. Amikor nagyon nem bírok Vele, mert éppen nyűgös, akkor megnyugtatja mindig.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Rizi,

Viki sok folyadékot iszik,nem csak anyatejet,megyünk holnap dokibához,ugyanis szörcsög,biztos Tőlem kapta el,de meg kell kérdeznem ihat -e laktoherb teat :shock: ugyanis mindig kér amikor iszom és csak úgy nyeli.Víz 3 dl lemegy neki meg anyatej pluszba és ha ihat laktot,ugyanis a babateákat kiköpi ,akkor ezt is adom majd Neki

Anita,
Gratula kiskukachoz,annyi szép fiú név van,biztos tudtok majd találni egyet,Nekem kedvencem az Ádám,Benedek,Barnabás,Gergely.Ha 2. fiú lesz, akkor mi Gergely Barnabást adunk Neki.
Képek Manóról nagyon aranyosak.

Beuka,
hu de hatalmasat káromkodtam mikor megláttam amit írtál.....Timi jól írta,amit írt....
no comment az egészségügyről.
Gyógyulj hamar,és vigyázz a sebre szét ne nyíljon,most tényleg ne emelgesd Botit,ölelgesd, puszilgasd,magyarázd el Neki miért nem cipelheted, Ő már nagyfiú és megérti.

Jubi,
jobbulást Jázminnak,Nálunk is múlthéten Vikinek 38 volt a láza,de csak pár napig és most csak szörcsög.Unokatesóm viszont szintén így járt az ikrekkel,hogy hidegfürdőbe kellett rakni őket,de ott is használt szerencsére.És képzeld küldött a liberó egy üdvözlő csomagot,5 hónap után ,amiben arra kér,hogy várjak a köv. jelentkezésig és gyűjtsem a nyuszikákat,mert kérdőívet,ha visszaküldöm kapok ajándékot.Ha ilyen rohamtempóban küldik majd azt is Viki betölti a 2 évet,mire megkapja a zörgős játékokat....
:)

Mi nem megyünk nyaralni az idén,talán sógornőmékhez kimegyünk 3om napra osztrákokhoz,de kaptam egy új konyhát mosogatógéppel és porcelán tetejű sütővel,meg új bútor....imádni fogom ha összerakjuk,csak már kész lenne....és Párom meg egy laptopot kap szülinapjára,úgyhogy mi most lakásra vertük el a pénzünket.Majd jövőre,úgy is olyan hamar itt lesz.
Ti is észrevettétek,hogy rohan az idő?
Ha betegek lesztek próbáljátok kia a sósvízes gargalizálást,igaz borzalmas,de nagyon hatásos.
Most mentem kaki lett.

sue

KépKép
suezika

sziasztok,
Timi,
Mászik is ezerrel Minna, szélsebesen, néha 1 perc alatt úgy eltűnik a házban, hogy a szívbaj kerülget. A járókát sajna elég rosszul bírja, de igyekszem kb. kétszer 15 percre berakni...
Most láttam, hogy van már bébé Tv is, egészen megdöbbentem: 6-36 hónaposoknak szóló "műsorral".
Mensi nincs. Tegnap voltam nődokinál, csak nyugtázta, hogy biztos sokat szopizunk még.

Linda,
mennyien mennek Felétek:-) több mindenkivel találkozol, mint mi Pest(környék)iek.

Jubi,
sokszor jutsz eszembe a 3 kicsivel... hogy ezt, hogy lehet menedszelni?? én ma épp kezdek megzakkanni az egy lányomtól is, lehet ugyan, hogy a szél tehet róla.

Sue,
Én is napmintnap megdöbbenek, hogy lányom csak most bújt ki és már áll is. No meg úgy hisztizik, mint egy óvodás. Döbbenetes.

Lányok,
hallottam, hogy van egy szervezet, ahol nyaralási célzattal a családok kicserélik otthonaikat. Egy régi ismerősömék járták be így egy hónap alatt Skandináviát. Sajnos hozzá megszűnt a kontaktom. Nem hallott esetleg valamelyőtök erről?

Készül vki a babanetes talira?

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

sziasztok!

Ezt még vasárnap írtam, csak nem küldtem el, mert azt hittem este tudom folytatni.
Gondoltam azért bemásolom, nehogy elvesszen.

Lehet, hogy van már,a mi nem aktuális, azért bocsi!
JA és World-ben írtam a kockák azért..
mpst nincs időm átírogatni :oops: :oops:

tehát:
Sziasztok!

Timi tök jó, hogy Dóri elvan a fecnifélékkel, legalább nem kellenek drága játékok  nekem még úgy látom elég sok tejem van. Különödern most, hogy a kisfiam úgy megijedt, hogy nem szopizhat többet, hogy most szívja ezerrel  én még egy 5× megkínálom napközben + éjjel 2×.

Melódia most nézem csak költöztök? Ez ilyen hirtelen is lett, vagy csak nem írtad eddig? Mikor? Merre?
Nem lesz könnyű tényleg a nyár közepén 
Ügyes a Nagyfiad hogy már ül! Nálunk most kezd izgalmas lenni a pelenkázás. Alig bírom visszafordítani .Megpróbálom lekötni a figyelmét addig valami játékkal.

Kriszti Gergő a „sült szalonna”   nagyon találó!! Köszönöm megnyugtattál elaltatás ügyben. Addig így csinálom, míg nem sikerül neki egyedül, aztán majd csak lesz valahogy  nem stresszelem ezen magam 
Bevallom sokszor gondoltam Rátok, hogy most Ti is mennyire szeretnétek kistesót. Azt hiszem nem tudom megfogalmazni mit is akarok írni, de remélem erőt ad Neked is, hogy úgy néz ki nálunk talán nincs most már akadálya a következő babának (ahogy Timi is írta valószínű teljesen megnyugodtunk) szóval DRUKKOLOK Nektek, hogy mielőbb a szíved alatt hordhasd az egészséges Hugit, vagy Öcsit.
Nagyon huncut a Fiad esés ügyben!
Az én védőnőm detto mint a tiéd!
Sajnálom a rossz vérvétel eredményt  Drukkolok a diétához!

Edi köszi, hogy leírtad, miket eszik Kata. Ezek szerint sete 7-8 körül még lehet nekik adni főzit? (látom hús nélkül)
Most nálunk (lekopogom) beállt az éjjeli 2×-i kelés mindkétszer szopi van, bevallom nem is bánom annyira. Ha már nem is kettő, legalább egyszer örülök, ha „leszívja”.
Ügyes Kata, hogy már felül! A „pofiraesés” ellen nincs ötletem, nálunk is van sajna  nem lehetünk a nyomukban állandóan.
Micsoda súlya van Katának, gratulálok!
Ja és gratula az első foghoz!

Tina nagyon ügyes már Marvin!
Nagyon jók ak épek! Olyan huncut, látszik! És ahogy a kocsiban ül! Mint egy kiskirály!!!

True csodaszépek a gyerkőceid!

Rizi ott voltam ám Baján a kórházban. Odafelé (még mit sem sejtve) láttam egy anyukát, kezében egy kislánnyal eszembe jutottál!

Anita gratulálok Manónak a járáshoz! És sajnálom a dokidat  nagyon rossz lehet épp most.

Linda mi lett a pöttyökkel? Nem semmi, hogy Laura még a kelkáposztát is megeszi! Nem hiába ha jól el van készítve!!

Sue sajnálom, hogy Viki beteg, mielőbbi jobbulást 
nekem úgy jött csak be a főzi, ha őszibarackkal kevertem, de gondolom Te ezen már túlvagy. Más ötletem nincs.
Egyébként csodaszép a lányod, és nagyon jó husis!!! Annyira jók a képek Rólatok!!!
Elhiszem én is, hogy már nagyon kivagy! Egyébként mi az, amit szívesen megeszik Viki? Tejpéppel próbálkoztál már?
Egyébként szerintem is van abban valamit, amit Bujka írt. Sok anyuka azért stresszeli magát, mert más bébik ilyenkor már ezt meg azt esznek. Marha könnyű ezt mondani tudom, de próbálj meg nem erre gondolni. Az én fiam sem eszik meg mindent és rájöttem, hogy majd ha nagyobb lesz, és ízletesebbeket ehet, biztos jókat fog enni. Ha van elég tejcid, akkor nincs gáz, majd csak rákap egyszer másra is.
Ismerős ez a szopi minden pózban érzés. Boti is imád szopizni.
Hát szerintem is baromság amit a védőnőd mond. Igazad van
Mi lett a kiütésekkel?

Kérdéseim:
Milyen zabpelyhet raktok a gyümölcsbe / joghurtba?
Gyümölcsös joghurtot bármilyet lehet adni?

idáig a vasárnapi :)

ma már jobban vagyok, a sebek továbbra is húzódnak, sajna elég kevés a tejci, de még szerencsére elég, azért bízom benne, hogy csak a hirtelen megpróbáltatások miatt csökkent kicsit le, és nem lesz még vége a szopinak.

(bár míg "oda" voltam volt olyan kedves családtag (nem az én oldalamról), aki közölte, hogy már nem kellene szoptatnom, kár ,hogy nem engem talált meg ezzel a kijelentésével :evil: :evil: )

úgy látom még alszik, úghogy gyorsan írok még pár sort,

egyébként sokat ügyesedett Boti is, szélsebesen elkúszik előre, ha eldob magának valamit, 2× már felült négykézlábból de még nagyon előre van ilyenkor dőlve, imád a talpán, és a fejebúbján támaszkodva fejjel lefelé nézelődni :) :)
és egész jókat eszik.

Sétálni most még nem annyira megyünk, majd pár nap múlva, de jól elvagyunk benn. Szerencsére apa nem dolgozik, itthon van, és Ő viszi, teszi ide-oda.

NA de most már megyek, azért megpróbálok majd olvasgatni.

Ja igen, sajna a bal oldali petevezetőmet kivették, de azért nagy reményekkel, megyünk majd neki a kistesónak, csak persze kell még egy jópár hónap. Így egy kicsit nagyobb lesz a korkülönbség, mint terveztük, vagy ki tudja...

NA most már tényleg megyek, további szép napot mindenkinek!!!

Üdv :Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok csajok!

Már olyan régóta szeretnék jönni,de az a nagy újság,hogy mászika fiam,és csak a szőnyegen van el! Nem bír semmi korlátozást,nem marad mega járókában,minden korlátozásér sír,hisztizik! Egy álom az öltöztetés,pelenkázás,etetés,mindig csak menne... Dehát eljött ez az időszak is! :lol:
Végülis én már vártam ezt a változást,olyan jó nézni,hogy napról-napra ügyesebb,csak egy picit nehezebb így a háztartást elvégezni,de szerencsére a nagylány sokat segít a vigyázásban!
Igaz őrá se bízhatom állandóan,de gyors trappban igyekszem mindent megcsinálni!
A másik az,hogy mivel kiutalták neünk a lakást,elég sok elfoglaltság lesz vele,mert sajna teljesen le van lakva,de remélem iskolakezdésre be tudunk költözni!
Káposztásmegyerre megyünk,szép,nyugodt helyre,gyereknevelés szempontjából ideális!

Beuka!

Nagyon sajnálom a történteket,borzasztó,hogy milyen felelőtlen orvosok vannak!
Szörnyű,hogy kivették a petevezetődet,de fiatal vagy,és lesz még egy egész focicsapatotok! Nem rossz dolog a nagy korkülönbbség,én most tapasztalom! :lol:

Mennem kell csajok,mert fáradt vagyok,még igyekszem jönni! Puszi

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Beusa!

Hol van ez a Tv-csatorna?

Sue!

Valóban rohan az idő. Dóri hiszen most született, és ma holnap 1 ÉVES LESZ. Valami hihetetlen.

Beuka!

Ezek a családtagok :evil: ! A fenébe lehet ilyet mondani, amikor az anyatej minden cseppje KINCS!!!!Amit írtál a petevezetőről :cry: , nagyon szomorúan hangzik. De van egy jóhírem! A barátőmnek is méhen kívüli terhessége volt(JA!Nem vették észre Neki sem). Szóval a lényeg, h Októberre várja a kisbabát. Bár Ő neki beavatkozás volt, mert már nem 20 éves(38), és nem akart már kísérletezni. Oda küldtem ahol én voltam. Most a héten jelentette az egyik ismerős is akit odaküldtem, h 2 csíkos lett a teszt. Ilyenkor annyira örülök, h tudtam így is segíteni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Beusa!

Három gyerek: nem nagy dolog, fokozatosan szoktam hozzá a terheléshez :wink: Nálunk nagy a korkülönbség (4-4 év), így könnyű dolgom van.

Beuka!

Én is jobbulást kívánok neked, és megint csak megdöbbentett az egészségügy :? :cry:

Nálunk is elkezdődött :D VÉGRE!!! Jazi bejárja a lakást - saját speciális mászási módot fejlesztett ki :wink: - szedegeti a szöszöket, kihúzza a komód fiókjait, átállítja porszívózás közben a szívás erősségét stb. Én nagyon élvezem!! :D :D

True!
Ismétlem a többieket: gyönyörűek a gyerekeid! Akkor már ketten vagyunk a topikban három gyerekesek :D Már írtam Beusának, hogy nekem könnyebb dolgom van a nagy korkülönbség miatt, sőt sokszor a nagyobbak inkább segítenek, és könnyítenek a terheimen, mintsem hogy nehezítenék a napot. Szóval nekem jó dolgom van! :D Te tényleg sokat főzhetsz, ha a mosogatógép mellett még háromszor mosogatsz naponta. Én is főzök minden nap, de nálunk elég a mosogatógépet egyszer - este - beindítani. Tavaly - szülés előtt - kaptam a Páromtól. Addig azt hittem, hogy a lusta háziasszonyok luxusa, ma már nélkülözhetetlen alapfelszerelésnek tartom.

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Megkapta Jazi az első fürdőruháját, gyorsan fel is próbálta:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jubi, nagyon szep baba Jazi :):):) de mi az a folt szeru a kis jobbkarjan?

Meseovit majd megirom, nekem most tul bonyolult.
Tv, babaknak, pedig engem is erdekel, hol van?

Hmm, reformizacio vege, mar harmadik este pakolom meg tappal is cici mellett elelvas elott a kicsit. Folyamatosan probalkozom, hol igy-hol ugy. Latjatok. Legutobb CSAK kétszer kelt!!! :):):):)

Jo ejt, és jo hetveget!!!!

KépKép
rizibizi

sziasztok,
Ajjajj, a bebe Tv-t igazából negatív reklámnak szántam...Nem tudom, hogy értitek, hogy hol van amúgy.... egyik nap olvastam róla, aztán másnap 3 hét után bekapcsoltam a Tv, kattintgattam és egyszercsak ott volt. Vmi alapcsomagban lehet, mivel HBOnk pl. nincs.

Nálatok is sokat esnek a babák???? Én azt hittem, hogy a napi 1-2 hátraesés normális, erre ma a családom kiakadt egy esés láttán.

Nálunk is megvolt az ágyról leesés is, sajnos rögtön kettő egymás után ( egy nap azért volt közötte...) egyszerűen leforgott álmában a francia ágy egyik oldaláról a másikra és ott esett le. Van még rajtunk kívül olyan elvetemült köztetek, ahol a kicsi az éjszakát vagy egy részét nem a kiságyában tölti??

szép 7végét mindenkinek,

Beusa
Kép
beusa

Riz!

Azért várom, h leírd a meseovit. Köszi :lol:

Beusa!

Én tényleg komolyan kérdeztem. Én még nem láttam soha a Tv-ben. Azért kérdeztem, h hol található. Miért lennél elveteműlt? Pl: Dórit de., és d.u, de van úgy, h este is babakocsiban tudom elaltatni. Van úgy, h ott alszik lazán 2 órát. Természetesen este az ágyában alszik. Miért te hol altatod? Vagy úgy értetetted, h köztetek alszik? Köztünk nem tud aludni, mert nem fér el. Már hintázott Mina? Ez az esés sajnos :cry: a gyerekek fejlődésnek velejárója. Egyszerűen hiába tartom rajta a szememet egész nap, nem tudom kivédeni az eséseket.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Hűű hát annyi minden történik velünk mostanság, hogy megint jól eltüntem. :( :oops:
Pedig mindig tervezem, hogy jövök...
Kezdjük kiheverni a sok rosszatm azóta hálaég semmi nem történt, azon kívül hogy megint Heim Páloztunk, és bekartak fektetni, de aztán mégsem mert vírusos az osztály.
Csütörtökön voltunk kontroll pisin és hálaég negativ, véreredmény kedden.
Orrocskáján a bibivel szerdán megyek bőrdokihoz, hátha mond valami okosat. Amugy szépen gyógyulgat.

Aztán ebben az 1 hónapban megtanult mászni, felülni, és állni. Csak kapkodom a fejem komolyan mondom, hogy hirtelen ennyi minden. Ki sem udom élvezni, hogy nézd már mászik, hohoooo ül, meg már fel is állt... :lol: :roll: :wink: :shock:

Hát itt van Ő. :

Kép Kép Kép
Kép
Beuka a hideg is kirázott amit olvastam. :( Nagyon sajnálom, és örülök, hogy már előre tekintesz.

Beusa várom már a talit. :)

Jubi Jazit zabáltam a fürdőrucijában. :) Tünemény :lol:

Na bocsi, de felébredt a csajszi. :lol:
Midenkinek további szép napot. :lol:

chesti

Tiszta lökött vagyok, dehogy szántam negatív reklámnak. Egész pontosan: megdöbbentett, hogy van ilyen:-)
Chesti, jó látni megint, Niki nagyon édes és így képen egyáltalán semmi nem látszik.
Jubi, nagyon cuki a fürdőruhás kép:-)
Timi, nem hintázunk, majd később.

Beusa
Kép
beusa

Beusa, Nikinek napközben a nappaliban a játszószőnyegre rakok le paplant, ott szopival alatatom el, pont azért, mert félek, hogy leesik a nagy ágyból. :)

chesti

Sziasztok!

Timi
Irok privit, mert a Mese-ovi netrol lett leszedve... es az ugye, nem teljesen legalis.

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Chesti!

Örülök,hogy jöttél,gyönyörű szép Niki,egyre szebb,és ügyesebb! Nagyon remélem,hogy csak rossz emlék marad az elmúlt időszak! És amint látom,vagyis nem is nagyon látom,szépen javul a sebe!
A mozgási fázissal valahogy én is íígy vagyok,mint te,hogy csak pupillázok,miket is csinál Pisti! Kb.4 napja mászik,tegnap meg fogta magát,és felállta jétékos dobozán kapaszkodva...Hát az állam leesett! Kb.2 hét alatt az én forgó gyrerekemből ülő,mászó,majd felálló baba lett... :lol:

jubi!

Jázmin baba is gyönyörű,nagyon csini fürdőrucija van,.és milyen ügyesen áll!

Most is csak egy gyorsra voltam,mert folymatosan van valami program,és anyuka olyan fáradt már estére :oops: :lol:
Holnap pl. a gyrerekszigetre megyünk...
Majd még igyekszem jönni,képet is szeretnék feltölteni valamikor...
Sziasztok.Melódia

Kép
Kép
melódia78

Chesti!

Örülök, h rendben vagytok! Még mindig gyönyörű Niki baba :lol:

Riz!

Köszi! Privit megkaptam :lol: !

Lányok!

Segítség! Miért van az, h Dórit kifárasztom, és este 9-10 nincs álom a szemén? Én belepusztulok ebbe az időszakba. Szépen elalszik de, és du 2 órát. Most már a du. alvást úgy csinálom, h 4 után már nem altatom. Sőt! Csak babakocsiban megy az alvás. Valamit elrontottam? Ha nagyon álmos akkor cicin elalszik. Na de a babakocsiban tologatás sem megy 5 perc alatt. Éjjeli kelés most csak 3 volt.

Megyek, mert hulla vagyok!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Kata mászik ahogy kell, pár napja beindult. Szépen, gyorsan mozog. :) :lol:
És a felső bal foga hegye kint van, ma vettem észre. :D
Gyümit nem nagyon akart enni ma, most teával nyomom, mert bogyós egy hete a kakija. Hátha segít. Az tény, hogy alig ivott eddig, ma majdnem 100ml-t megivott ez már rekord. Valami tuti tipp kaki puhításra?
Ma volt 6szopi , ebédre 260g !! kecskeméti brokkoli pulykahússal megevett :lol:
Ja és tegnap 5kaki volt és nem vmi puha, de nem is full kemény, na nem részletezem…

Hettie!
A lefagyasztott tejet én is kidobtam, nem sajnáltam. Fél évig lehet max. tárolni az anyatejet. (bár erről is megoszlanak a vélemények) Meg ha van tejed fejd bele és ne fagyasztottad tedd a kajába (én így tenném) :wink:

True!

Megnyugodtál? Hogy vagy? A F.P. csigabigát ne is mondjad, mert a játék keretén belül már több, mint 5hónapja ígényeltem és b…ak küldeni!!!! :evil: :evil:

Bettus!
Nekem még nem küldték, többször telefonáltunk, legutóbb azt mondták hó közepéig itt lesz. Jó, Kata 1,5hete ül igazán, de lassan már tényleg játszhatna vele…
Együtt küldtük be és nézd meg. A pancsimanókat várhatom majd decemberben! :evil:

Más F.P. játékosok megkapták a játékot?

Timi!
Kata nem vesz mindent a szájába. Érdekes. Fog dolog annyira nem viseli meg. Éjjeli kelés 2 napja egyszer 2-kor. Utána reggel 6felé.
Ma viszont nagyon nehezen aludt el. Dentinoxot bevetettem, de sz..t se ért...

Ribizli!
Kata szereti a zeneovit, meg egyéb gyerekdalokat. Már én is megtanultam jópárat. Reggelente amikor visszaaltatás van, énekelek neki, abbahagyom, követeli, nyög egyet vagy elakarja magát sírni. Szereti hallgatni és közben tök figyel. Kedvence: A part alatt… van mesekönyv is, abból nézegeti egyedül, vagy abból énekelem és közben együtt nézzük a képeket (még enyém volt a könyv)

Anita!
Lehet, hogy Manó járás után kezd mászni, van ilyen…
Kata szereti a labdáját, gumi és pont meg tudja fogni. Szoktunk labdázni, elég nagyokat dob, gurítás helyett. De nagyon élvezi, nevet közben. Nagyon aranyos a kisfiad, a kádban nagyon édi. Feszült figyelés ismerős.

Linda!
Eddig csak Nestlé Baby Yogo joghurtot adtam. Meg vettem a plusban vmi turúkrémet, meg amit te ajánlottál vaniliásat is. Több-kevesebb sikere volt.
Új kaját mit adtam? Hm.. pár napja ilyet csináltam: hagyma kicsit pirítva + krumpli, + tök + husi + paradicsomlé + bazsalikom. Olyan olaszos lett. Ezt lehetne tésztával. A fűszer nagyon jó ízt adott neki. Kedvencem: krumpli, cukkini, répa, petrezselyem, husi ill. brokkoli, krumpli, sajt. :wink:
Kata is szeret sütit sütni :wink:

Beuka!

Nagyon gáz ami veled történt :( tényleg no commetn... Hogyhogy nem vették elsőre észre? A sok hülye doki…
Hamar rendbejössz :wink: Boti baba kajája hogy alakul? Éjjeli kelések :(
Kata is vmikor dobálja magát pelenkázás közben, hisztizik, a lábaival rugdos…Cumit beteszem akkor talán megy a dolog vagy vmi játékot? (ruhadarab, pelus) adok neki.
Akkor jó sokszor szopizik Boti még. Ilyenkor mennyi ideig szopik?
Volt, hogy annyi tej volt, pl.tegnapelőtt, hogy nem kapott vacsit Kata, hanem szopit. Nem akartam úgy lefeküdni aludni. Jól kiette mindkét oldalt, be is aludt fél 8-kor :wink:
Köszi, de a fog még csak most bújik. De a következők is alakulóban.
Biozabpelyhet adok, gyümis joghurtot nem adtam még (danone, activia) csak nestléset.
Eredetileg milyen korkülönbséget terveztetek a bébik között?

Beusa!

Minna mennyit iszik egy nap? Kajcsikkal jól álltok?

Na folyt köv. holnap, megyek csicsika...nagyon álmos vagyok :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Szép jó reggelt, Lányok!

A zenehallgatás nálunk is nagy kedvenc. Azt is szereti, ha énekelek neki – Mély erdőn ibolyavirág, Vuk stb. -, de ha meghall egy „igazi” zenét, egyből elkezd rá ringatózni. Meg lehet zabálni! Egyre jobban szeret hintázni is – ezt abból tudom lemérni, hogy egyre hosszabb ideig -, és nagyon élvezi, amikor Apa extrém magasra löki – hozzám képest. Viszont legyetek nagyon óvatosak a hintával, egyszer majdnem kizuhant belőle. Én löktem – csak kicsiket – amikor hirtelen nagy lendülettel előrehajolt, a hinta kifordult….hála Istennek sikerült elkapnom, mielőtt fejre esett volna, de a pulzusom a duplájára nőtt. Szóval csak óvatosan a hintákkal!

Rizi!
Az a folt a Jazi karján hemangióma. Ez egy jóindulatú érdaganat, a csecsemők 1-2,6 százalékánál fordul elő. Nem lehet megelőzni. A baba születésekor szinte még alig látható. A pár hetes kis csecsemő bőrén, arcán, orrán, vagy máshol a testfelszínén először egy kis piros értágulat jelenik meg, amely hirtelen elkezd növekedni, burjánzani. 2-3 hónapos korra nagysága többszörösére nő, szederformájú elváltozás alakul ki. A baba 4-5 hónapos korában a hemangióma növekedése lelassul, megáll, majd szép lassan visszahúzódik. Hat-hét éves korra általában teljesen eltűnik. Az egyik orvos szerint érheti nap, a másik szerint nem. Az egyik szerint fagyasztani kell, a másik szerint nem. Őrület, olyan, mintha nem ugyanabból a könyvből tanulnának… :roll:

Chesti!
Niki nagyon sokat nőtt, én sem látok az orrán semmit. Ha már most ilyen szépen gyógyul, akkor tuti, hogy teljesen el fog tűnni heg!

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Chesti
Az utolsó előttin Niki annyira édes, kis vigyori. :lol:

Edi
A tejpép nem árt még nekik? Van benne tejszármazék? Annyira aggódós vagyok ilyen téren, de lehet hogy csak az én hülyeségem. Még attól is olyan lelkifurim van, hogy néha kecskemétit is adok neki, abban meg sajna van cukor. Ma lehet veszek neki és majd kipróbáljuk a tejpépet. Sajna nincs már annyi tejem hogy még fejjek is belőle a főzelékbe, ugyhogy adok neki a fagyóból, eddig még nem volt gond belőle.

Timi
Arti is ilyentájt alszik el, olyan 9-kor, vagy van mikor 10-kor, de én örülök ennek is, mert régebben 1-2-kor aludt, na azt nem lehetett bírni.

hettie

Sziasztok!

Jól el voltam tűnve, elvittük a nagyfiamat a messzi mamához, hát ne mondjam tegnap vittük, de este már másfél órát bőgött a telefonba, hogy ő ezt nem bírja ki, mert nagyon hiányzunk neki. Nem tudom most mi lesz, sajnos apa nem volt itthon este, reggel beszélt vele, úgy tűnik, most megnyugtatta, de lehet, hogy csak pár nap lesz a nyaralás...

Én nem tudom, milyen gyerekeim vannak nekem, ma meg Hanni megharapta a Levi kezét... Én főzök a konyhában, ordítás, rohanok,... És ez már a 2. alkalom. Olyan lelkiismeretfurdosásom van, hogy én rontok el valamit a gyerekek nevelésén... Biztos, hogy féltékenység miatt csinálják, dehát mit csináljak? Komolyan mondom, Levivel foglalkozunk szinte a legkevesebbet, mert állandóan azon vagyunk, hogy a nagyok nehogy mellőzve érezzék magukat, erre mind lelkibeteg. Ha van valami tippetek, szívesen fogadom... Na ennyit a panaszkodásról.

Hettie: szerintem ne aggódj ennyire a kaják miatt! Ha szépen, fokozatosan vezeted be a dolgokat, nem lehet semmi baja Artinak. Ennyi idős korban már kaphat tejterméket, és ha nem allergiás, akkor a tejpéptől sem lesz semmi baja. A cukorral meg az a helyzet, hogy nemsokára már azt a kaját fogja enni, amit ti, ti sem esztek cukrot? És ha kap majd ajándékba egy csokit, nem fogod megengedni, hogy megegye? Nálunk pl. az a helyzet, hogy én nem nagyon veszek nekik nasit, amit kapnak, abból ehetnek, de pl. még a húsvéti csokitojások bent sorakoznak a szekrényben, majd ha sütit sütök, rárakom máznak.

Amúgy én már Levivel nem nagyon vigyázok, sokmindenből azt eszi, amit mi, egyedül tojást nem igazán adok neki, és lisztes dolgot is keveset. (Bár múltkor betolt egy Kinder Pingut, annyira bámulta és nyújtogatta a kezét, hogy nem volt szívem nem adni neki... de szerencsére semmi baja nem lett).

Jubi! Marcinak is volt a lábán érdaganat, igaz, pici volt, de észre sem vettem, mikor múlt el. Hannának a homlokán van nagyon világos, de csak ha sír, vagy melege van, akkor látszik. Biztos, hogy Jázminnak is nyomtalanul el fog múlni. Amúgy úgy irigyellek téged, te valahogy olyan kiegyensúlyozottnak tűnsz, persze biztos nem mindegy a korkülönbség kérdése, és nálatok nem is volt testvérféltékenység? Nálunk még néha Marci meg Hanna is összevesznek, mert Marci megelégeli, hogy Hannának mindig az kell, ami nála van, és kész a cirkusz! Pedig köztük 7 év van :cry: Édes a fürdőruci, Hanna meg most kapott bikinit, majd rakok fel képet. Ja, a mosogatás: én most ki vagyok akadva, állandóan a Levinek kell szűrő, daráló, turmix, reszelő, kiskanál nagyknál... Ezek miatt mosogatok rengeteget, meg a nagyok is állandóan egy kakaó, egy turmix, én nem tudom, más gyerekek nem így működnek?

Edi, meg másoknak is szól, van egy DVD, apa szerezte tök jó, ovis karaoke, gyerekdalok vannak rajta, nagyon aranyos illusztrációval, és szöveggel (persze, még nem tudják elolvasni), de Hanna már kívülről fújja a dalokat, és Levinek is tetszik! Sajnos, nem tudom, honnan van, de nagyon jó! Gratula, hogy mászik Kata, van még valaki Levin kívül, aki még csak vidáman üldögél? :lol: Ja, a F.P játékok! KÉpzeljétek, én nem kaptam ilyen Pampers-ös akciót, csak a barátnőmtől tudok róla! Ő azt mondta, csak a 2006. első félévi babák kerültek be az akcióba, én sajna a Tesco-ban vettem a csigabigát. (4500-ért) Azért szemétség, miért kivételeznek egyesekkel, hogy nekik van akció, másnak meg nincs? Egyébként neki árpilisi a gyereke, és most kapta meg az utolsót, a Pancsimanókat. A kaka ügy nálunk tuti beválik sárgabarack vagy őszibarack, turmixolva, magában. Egyébként neked eszméletlenül jól eszik Kata, mondjuk a súlyán meg is látszik! Örülhetsz neki!

Timi! Nálunk Hannának volt ilyen időszaka, igaz, később, hogy nem akart aludni este, hát az nagyon gáz! Nem lehet, hogy már sok neki két alvás? Próbáld ki, hogy hamarabb ebédelteted, hátha alszik EGy nagyobbat, és este hamarabb kifárad! Egyébként mindenkinek szól: hányszor alszanak a babák? Nálunk Levi most tért még csak át a 2 alvásra, de rájöttem, hogy ez is csak azért, mert most, hogy isiszünet van, tovább alszik. Szóval nálunk még a 2x2 óra simán kell neki. De lehet, hogy Dórinak kevesebb is elég.

Chesti: Niki mint egy kis bájos Hófehérke! :P

Most megyek, mert megint csatatér a konyha! sziasztok!

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Melódia :) Akkor Pistike se hagy időt, hogy rácsodálkozz, és élvezd milyen ügyes nagy fiú már. :)
Ja mugy el is felejtettem mondani egyszerre kijött 2 foga is alul. :) Észre sem vettem, csak benyultam a szájába, és akkor éreztem a recéket. :) (Azt hittem már fogatlan marad a jányom. :) )

Timi hűűű hát nem tudom elrontottál e valamit, lehet egyszerűen csak Dóri ilyen és kész. Nem lehet, hogy átesik este egy álmos fázison? Én Nikit 5 körül fél órára leteszem ajcsizni, igy 8-8:30 körül szunya van.

Edi Kata sem iszik? Engem le is csesztek a kórházban, de hát mit csináljak könyörgöm ha nem iszik? Már mindent próbáltam. A nurofenes fecskendő bejött, de aztán van, hogy az azzal bejuttatott folyadékot is kicsorgatja a száján... :roll: :roll:
Viszont lekopogom ugy néz ki a csőrös pohárral megbarátkozott. 1 hónapja mutogatom neki. :)

Jubi, hát bevallom azért jól van fotózva Niki. Jók a fényviszonyok. Igaz kezd bőr színe lenni, már nem olyan piroska, de puklis. Meglátjuk mit mond a bőrdoki szerdán.
Ezek a dokik... :shock: :roll:

True köszi :) Üdv itt, azt hiszem mi még nem "találkoztunk". :)
Olvaslak, és kicsit elbizonytalanodtam...mi is 3 gyereket szeretnénk, tényleg nem tudom hogy lehet kivédeni a féltékenységet. :roll:

Niki amugy most már hálaég a kajákat szereti. :) Joghurt vagy ilyesmiket lehet amugy neki adni, mert kinézi anyu szájából, de mondtam, hogy nem ehet. :roll:
A gyümiket viszont pl már nem turmixolom le, pici darabokban adom neki.
Meg a főzinek valót sem, csak üvegreszelőn villával szétnyomkodom. Szerintetek gáz? Sógornőm kiakadt mikor meglátta.... :roll:
Napi 4 szopi még van. Kb 1 hete éjszaka is felkel 2x, de nemtom miért. Szopizik 5 percet, meg már alszik is vissza. Szomjas lenne?

Na megyek mert apa már pancsiztatja a kiscsajt, aztán kajci, és alvás.

chesti

Szép estét,csajok!

Na,megvolt a gyereksziget,úgy leégett a nyakam,meg a fejem... :roll: De a Fati élvezte,Pisti is jól elvolt,úgyhogy az a lényeg! :wink: Viszont a Liberó figuráimat elfelejtettem vinni a hülye agyammal,így nem kaptunk ajándékot! Egy párat már küldtem el postán,de ajándék még nuku! :roll:
Na mindegy,úgyis áttértünk a Tescos pelenkára 8)

Chesti!
Egyáltalán nem gáz,hogy próbálgatod Nikinek a darabos kajcsikat,így legalább hamarabb megszokja! A gyümik nagy részét már én is darabosan adom,és nagyon ritkán öklendezik tőle már! A főzeléket is próbálom úgy készíteni,hogy nem turmixolom annyira össze! Úgyis már anyós a múltkor megemlítette,hogy ők már iylenkor dugdosták a gyerekek szájába a kolbászkarikákat! :roll: Hát én nem fogom,egyrészt mert nem eszünk "kóbászt",csak nagyon ritkán,másrészt még nem neki való :?
Joghurtból a natúr Danone-t adom,és abba én pakolom a gyümit,legalább tudom,hogy mi van benne! Ugyanígy kapja a túrót is,sok gyümölccsel,és nagyon szereti!
Olyan jó,mostanában szép nagyra nyitja már a száját evéskor,és bőségesen eszik!

Esések:Pisti és képes 1 mp alatt akkorákat vágódni hátra,hogy oda se tudok kapni :roll: :? Dehát nem lehetünk mindig mellettük! Nagyon féltem a kis fejét,de reménykedem benne,hogy nem lesz nagy baja :roll:

A felállást azóta nem gyakorolta,de egyenlőre még nekem eléga mászás,abban gyönyörködöm,olyan jól nyomatja :lol:

Ékszakai kelések:Pisti is sokat ébred éjszaka,felül,mozgolódik,cumikeresés,itatás,aztán általában visszaalszik :wink:

True!

Hát elhiszem,hogy nehéz 3 gyerekkel,én néha a kettővel befonom estére a szempillám,de szerintem nem rontottál el semmit...Természetes ilyen korban a féltékenység,nem jó ilyet mondani,de kinövi!A bölcsiben,oviban is harabdálják a gyerekek egymást...Sajna erre a korosztályra jellemző!! :roll:
Nálunk a 8 éves is tud baromi féltékeny lennia kicsire,főleg játékügyben...
Pedig még én is szeretnék egy tesót,de asszem még egy kicsit várunk...

Mososgatás: Hát lányok,én is annyit mososgatok,mintha egy egész hadsereg kosztolna nálunk minden nap :evil: Már úgy uuuutáloooom! De azért néha apa is segít,dehát hétköznap este esik csak haza,olyankor már nem tud...

Na,megyek,lefekszem...
Sziasztok! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok,
Edi,
FP játékot mi sem kaptuk meg, de most kaptunk egy idióta levelet, ami több ponton ellentmond magának.
Lánykám 2 - 2.5 dl-t iszik meg naponta. Főleg víz, vagy bébi gyümilé vízzel. Hipp málnás teát megissza, ha nagyon szomjas.

Kajcsikkal küzdünk, mostanában nem eszik sokat - le is fogyott. Néhány kanál után kiveri a kanalat a kezemből, pedig neki is van sajátja,amivel nagyon ügyesen beletalál a szájába. Nem értem miért van ez. Csak annyit figyeltem meg, hogy spenótnál előbb érkezik el a kanál kiverés, de a kedvenceinél is bekapcsol egy idő után...kiborító. Néha csak 10 kanálnyit fogad el. Tejcsiből bármennyi jöhet.. Ja, és megpróbáltam kézzel a szájába adni puha falatkákat, ez tetszett neki ma, de csak alul van két foga így rágni még nem tud. És ez nem is túl szapora... elég tanácstalan vagyok.

Melódia,
Pistike nagyon nagyon szép:-)
Már ha fiúra lehet ezt mondani....Már ilyen korán alszol??? ez tök jó...

Timi, altatás : A Suttogó titkaiban azt tanácsolják, mielőbb tanítsukmeg a picit egyedül elaludni, mert aztán később vért izzadhatunk. Nálunk ment is pár hónapig a sima elalvás. Mostanában gyakran cicin sikerül és végszükség esetén kocsiban. De leggyakoribb, hogy cicin félálomba kerül, berakom a kiságyba, befordul és alszik. Lehet, hogy a megszokás számít...

sziasztok,
[url][/url]

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Melódia!
Gratula a mászáshoz. Nálunk is elkezdődött. Sokat van Pistike a járókában? Azért gondolom annak ellenére, hogy nem nagyon akar megmaradni, beteszed nem? Lányod mondjuk most nincs suli tud segíteni igaz. Nagyon jók a képek. Pistikének mindig ilyen szép kék szeme volt? Mitől ilyen maszatos? :lol:

Jubi!
Na akkor nálatok is beindult Jazi. Tök jó. Jazi van játszókában? Hol van amíg teszel-veszel?
Jó a fürdőruci :wink: Jazi most milyen magas?

Beusa!
2 napja Kata a követ is kipróbálta mászásra, de megcsúszhatott vagy nem tudom, de beütötte magát sírt. Elvettem apjától, még sírt, akkor láttam véres a szája teljesen. Felső ajkán belül felszakadt a bőr. Adtam cicit amikor magamra tértem, de kellett kis idő amire megnyugodott szegény. Elkerülhetetlenek az esések, hiába vagyunk a nyomába. Egy idő után majd ők is jobban vigyáznak magukra.
Minna köztetek alszik vagy a szélén? Leesés miatt kérdem.

Chesti!

Ügyes a te lánykád is. Még mindig nagyon szép, én sem látok bibi helyet.
Kata iszik cumisüvegből, csőrösből és pohárból. Délelőtt 50ml tea lecsúszott. Gyümilé nem kell neki. Ebéd utántól meg ugyis szopik vannak, de kínálom mással is.

Hettie!

Ha nem allergiás a baba, akkor nem árt a tejpép. Adjál 4hós kortól adhatót, gluténmenteset először. Én néha adok, mert hip-hop megvan. De végül adtál? Milyet? Artúr hogy fogadta?
Én is adok kecskemétit. Ne legyen lelkifurid. Később sem veheted ki az étrendből a cukrot, max. minimumra csökkented. Nem lesz baja tőle, hogy néha cukros bébiételt kap.

True!

Nagyon megharapta Hanna Levit? Hol? Levi nagyon sírt? Ilyenkor mind a 2 gyerek együtt van a földön? Hogy van ez nálatok?
Kata egy napig üldögélt, aztán beindult. Hát nem gondoltam, volna, vagyis el sem hiszem, hogy pár nap alatt ennyit fejlődött.
A F.P. akcióba nem csak az első félévi babák kerültek be, hanem tavasztól őszig kb. A pampers oldalon olvastam az akcióról és én is csodálkoztam, mert nem kaptam levelet. Utána meg kaptam. A kórházban kaptunk vmi Felicitas Kft-től csomagot, könyvet és akkor engedni kellett, hogy később felkereshetnek. Gondolom ezért is kaptam a levelet.
Kaja ügy: jobban örülnék, ha több gyümit enne Kata. Meg enne tejterméket, abból 50-60g megy le.
Kata 2x alszik. Reggel 1-1,5 órát és délután 1-1,5 órát

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Sajna nincs időm visszaolvasni,csak hamar-hamar a képeket néztem meg:nagyon helyesek a babák! :wink:
Elválalltam egy virágbolti melót a hétre(egyik ismerősőmét)délre megyünk Laurával,viszem az utazóágyat is abban aludhat.A tesómék is jönnek ma 3 gyerekkel(Pestről),meg egy ezer éves ismerősünk ,ugyhogy nagyon sűrű hetünk lesz :shock: :lol:
Ja és Csaba névnapot is ünnepelünk,meg anyucim meg a tesóm szülinapját :lol: de egyáltalán nem bánom,kell egy kis pörgés!
Igyekszem majd azért olvasni,nehogy "lemaradjak" valamiről.
Laurának elmúlt a hasmenése.Legújjabb mutatvány:lábújhegyen mászik :lol: mint egy maci.
Megyek is,összepakolni,meg főzni valami ebédet.

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Edit!

ÜGYESEK VAGYTOK! Fog, mászás, kaja, ivás, alvás. Azért szép lassan minden helyre jön. Dóri 2 napja 1xszer kel éjjel. Mondjuk 22kor fekszik le. Így nem olyan nagy dolog :lol: Mi együtt küldtük be a F.P játékot Bettussal, és még sehol semmi. Én Sütifalóra várok. Remélem az 1 éves szülinapjáig megérkezik :wink: Boldog 10. hós hófordulót! Az őszi az hajt azt tudom. Próbáljátok ki.

Hettie!

Én is nagyon aggódos vagyok, de ahogy nő Dóri úgy látom, h lazítok! Kipróbáltam a Nestlé kekszes tejpépét. Tök fini volt. Bár tettem bele még banánt, és őszit is. Micsoda? 1-2 amikor lefeküdt? Abba beleőrülnék. És úgy, h aludt de., és d.u?

True!

Kipróbálom, h a de. alvás nem lesz. Mondjuk most 8kor kelt, és csak 1xszer kelt éjjel. MOndjuk 22kor feküdt le. Azt is úgy, h már a kiságyba tettem be. Ordított kb 5 percet, és aludt is. Nem szeretem ezt a drasztikus dolgot, de ilyenkor már olyan idegbeteg tudok lenni. Azért megemelem a kalapomat a 3 gyerek miatt.

Beusa!

Már régen gondolkodtam, h meg kellene venni a Suttogó könyvet, de most ebben megerősítettél. Úgyhogy megmondom apának könyvvel térjen ma haza. Írtad, h a puha dolgokat adsz Minnának. Dórinak alul 2, felül 2 foga van, de félek én még darabosat adni neki. Már kunyerál amikor eszünk, és jó pici falatkákat azért adok neki. Csak azért, h szokja az ízeket. Mondjuk én még attól félek, h kiflit adjak oda, h nyammogjon vele. Majd ha lesz már rágófoga akkor majd biztosan könnyebb lesz. Azt vettem észre, h a pici falatkákat feltapasztja a szájpadlására, úgyhogy onnan kell leszednem. Őrület, h miket csinálnak.

Linda!

Mi majd a Kolpingba talizunk?

Chesti!

És Niki d.e nem is alszik? Remélem Dóri azért az én génemet örökölte, mert én iszonyatosan szeretek aludni

:lol: :lol:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Edi
Vettem tejpépet, mildipépet, sárgabarackos, gluténmentes. Ma kipróbáljuk. :D

True
De eszünk cukrot, meg manó is kap néha. Húsvétra ő is kapott nyuszit, de még nem adtam oda neki. Majd később megkapja a csokikat is mikor kap, de mértékkel.

Timi
Az még régebben volt hogy ilyen későn aludt el, dec, jan- környékén. akkor még sokat aludt. Aztán egyszercsak meguntam és fél8-kor fürdés volt és utána 8-tól szopi és elaludt kb fél 10 fele, ugyhogy azóta működik.

Tegnap voltunk Szentkúton, nagyon jó volt, hoztunk vizet is a Mária-forrásból. De fényképezőt meg itthon hagytuk. :oops:

hettie

Sziasztok

minap beleptem, mert akartam irni... de miutan elolvastam a hsz-okat, el is felejtettem eme tervem....

Babaknak valo tv musor kapcsan akartam irni, hogy a BBC Prime-on van reggelente musor, de az angolul. Eddig kétszer kapcsoltam még csak oda. De nem hajt semmi, hogy tobbszor is tegyem :)

rossmanban akciosak most bebiitalok, és desszertek, szaztizenpar forint korul. Aki teheti kukkantson be (asszem jul15-ig)

Beuka: én is sokat-sokat gondolok rad. És kitartast!!!!!

Kaja
én nem aggodom, hogy milyen allagu amit adok
Ha ujjammal szedek le pici banant, azt is eszi. Vedono, pont egy oraja mondta, hogy probalhatom a kiflit, és a glutenmentes piskotat... pedig még nincs fogunk.
És senki anyosa és rokona ne szoljon mar bele, hogy ő hogy csinalna, meg csinalta.... kolbasz melle sort nem akar adni neki? mert ha mosolygok lehet azt is megenne...csak nem biztos, hogy jot tenne neki :o
És abba se szoljon bele semmi rokon, hogy milyen allagu amit baba kap... baba és baba mas es mas...ne viszonyitsunk... és pl egy fogzas is be tud kavarni. Van olyan baba, aki fog jovetelekor nem eszik darabosat, pedig leotte ette...hanem ujra pepeset ker....

Hettie: nekunk tejpepet receptre irt ki dokino, még 2 honapja

Amugy jol vagyok :) nem duhongok tovabb ;)

Legyen szep napotok

zi

UI.:éjjel csak egy keles, mult ejjel meg sok-sok-sok

KépKép
rizibizi

Hi-hi, olyan edes, ahogy neha mar ilyet csinal par másodpercig. Mint egy kisroka

Kép

Kép

mire jo a szennyeskosar? :D
Kép

KépKép
rizibizi

Halihó Csajok!

Kész, végem van! Csődöt mondtam, mint anya! Manónak szájpenésze van! :cry: Rettentően ki vagyok ettől, pedig mindenki azt mondja, hogy ez „normális” az ilyen korú gyerekeknél. Szegénynek nem elég a fogzás, még ez is. Rettentően viszket neki, és állítólag borzasztóan ég. Kaptunk rá ecsetelőt, fültisztítóval kell felkenni a szájára, meg kicsit dörgölni is kell, hogy lejöjjenek a pöttyek. Szerencsére édes ez a kence, meg látszik is Manón, hogy jól esik neki, mikor kenegetem.

Köszönöm a „bókokat” továbbítom Manónak, és én is csak hasonlókat tudok mondani minden babó olyan szép, és aranyos. :)

Linda! Mostmár lovagol, eddig félt rajta, de már tud kapaszkodni, meg gondolom az egyensúly érzéke is jobb, mint pár hete. A pöttyek nálunk is múlnak, azt mondta a gyerekdoki, hogy csalánkiütés, majd elmúlik magától.

Timi! Gumikrokodil van a fürdiben.

Beusa! Köszönöm jól vagyunk, Pocaklakó nagyon virgonc, egyre jobban érzem a mocorgását. :D

Sue! Megszületett közben a döntés, Kornél lesz a Pocaklakó neve. :)

Beuka! Egyet értek a többiekkel, katasztrófa, ami itt megy. :evil: :( Én ma elmentem a kórházba, a laborba, hogy megkérdezzem, megvan-e az AFP eredményem. „Kedvesen” elküldtek, hogy 10-től van eredménykiadás (háromnegyed 9 volt). Visszamentem negyed 11-kor, akkor pedig ugyanaz a nő, aki előbb elküldött közölte, hogy az AFP eredményt ők nem tudják kiadni, mert az ahhoz levett vért Szegeden vizsgálják és az ottani labor a védőbe küldi az eredményt, nem pedig vissza nekik. Na erre úgy felment bennem a pumpa, hogy ordítani tudtam volna. Miért nem mondta ezt másfél órája, akkor már megjártam volna a védőt. Persze semmi elnézést, még neki állt feljebb, hogy ha már nem ez az első gyerekem én ezt miért nem tudom. Fúúúúúú!!! :evil: :evil: :evil:

Edi! Lehetséges, hogy később elkezd mászni. Bár, ha nem akkor sem esem kétségbe, csak azt nem szeretem, mikor okoskodnak egyesek, hogy diszlexiás, meg idegrendszerileg fejletlen lesz, mert kihagyta a mászást. ÁÁÁÁÁÁÁ!!! :roll: :evil: Manó is dobja a labdát, illetve félig löki, félig dobja, de már nagyon ügyesen gurítja. :)

Jubi! Egyszer Manó is majdnem kizuhant a hintából, olyan rettentően vakmerőek tudnak lenni ezek a picúrok. Én nem löktem akkor, csak ült benne, meglátott a földön valamit, és persze előre hajolt, fel akarta venni, azt hitte, eléri. Na persze a hinta megbillent, alig tudtam elkapni. :( :oops:

Chesti! Én sem turmixolom már, csak a húst, a zöldséget villával összetöröm, és a gyümiket is kis darabkákban adom. A dinnye kivételével mindent megeszik így. Nem tudom miért akadt ki a sógornőd, ha kicsi lánykád elfogadja így a kajcsit, akkor semmi gond. Így tanulnak meg rágni. Igen, szerintem lehetséges, hogy szomjas, hisz nagyon meleg van. Próbáld meg vízzel megitatni. Állítólag éjszaka nem ajánlatos teát vagy gyümilevet adni.

True! Manó is most tért át a két alvásra, a kora estit kb. másfél hete kihagyja. Így kb. fél órával hamarabb alszik el este.

Rizi! Egyet értek veled, én is útálom, mikor beleszólnak és meg akarják mondani, hogy mit adjak a gyereknek enni-inni. Írtam már, hogy a tej- és gluténmentes diéta miatt is állandóan csesztetnek. Anyukám vasárnap is kiakasztott, mert nem adtam Manónak a csokis piskótatekercsből. Azt mondja, ez gluténmentes, mert a keresztlányomnak sütötte. Ez igaz is, de tojás van benne, no meg a csoki, és ezeket egyiket sem eheti a gyerek. Nem tudom miért nem értik meg, hogy ők a mi gyerekeink, majd mi tudjuk mit adunk nekik, és mikor, no és most mások a táplálási elvek, mint 25-30 évvel ezelőtt voltak. A másik dolog a dinnye. Manó sugárban hányt egy hete a sárgadinnyétől, erre most ismét ad neki. És mikor most is öklöndözik a gyerek tőle, és én persze „lekiabálom”, hogy mi a fenéért kellett neki adni, közli, hogy azt hitte már megszerette azóta. :evil: :roll:

No megyek, mert csak felmérgelem magam. Azt pedig nem akarom, pedig most is történtek olyan dolgok a hétvégén, amiktől majd a falnak mentem. Leginkább az bosszant, hogy azt hiszik ők mindent jobban tudnak. És jönnek a szöveggel, hogy „én ennyi-és-ennyi gyereket felneveltem, és egyiknek sem lett semmi baja”. :x

Jó éjt mindenkinek.

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Beusa!

Boldog Hófordulót Nektek :lol: :lol: !

Anita!

Amikor olvasom a h.sz-edet, és olyanokot írsz, h beleszólnak a nevelésbe, etetésbe, stb....mindig kicsit felmegy bennem a pumpa. Hála az én családom nem ilyen, de anyósom már egy külön kategória. Múltkor olyan ideges lettem, mert ott voltunk náluk, és fagyit ettünk, és a kanalával adott Dórinak. Gondolhatod, h oda kiabáltam: Nem lehet adni, mert tej van benne stb.....!!!!!! :evil: Erre ő:- és? Akkor mondtam a férjemnek este, h anyukája kérdezze meg tőlem, h Dóri mit ehet, és mit nem, és ne adjon ő neki csak úgy kaját. Az ember esze megáll :evil:

Dóritól elvettem tegnap a d.e alvást, kivi voltam, h este még diszkózik-e? 7:30-kor kidőlt, de 20-30kor már fel is kelt. De hála cicin visszaludt. Azután kelt 23-kor, és után aludt 6:30ig. Azért ez nem olyan rossz. :wink: Bár most nem hiszem, h délig kihúzza alvás nélkül, azért az elég sok lenne Neki.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Olyan idő van, hogy most még engem is megvisel. Képtelen voltam felkelni még 10-kor is, olyan volt, mintha hajnali 4 lett volna. Szörnyű.

Anita
Engem is mindig felbosszantanak az ilyenek. Arra meg, hogy ők felneveltek több gyereket csak azt mondanám, hogy a tudomány is fejlődik, hiszen azért tudomány, a másik meg az hogy azért van olyan sok allergiás. Anyósom is f...ik ha tejet iszik, tesóm keresztapja meg gluténérzékeny. És jobb lesz ha majd a gyerek is az lesz? Az olyan termékek nem 2 forintok, amikben nincsenek.

A gyed tulajdonképpen mennyi mostanság? mert én ugy tudtam hogy a fizetés 70%-a. és a számlámra közel sem annyi jött. mert csak mostantól kapom, amiatt, hogy elb....ták. Nekem inkább ez a gyesre hasonlít. nem tudom mit csinálok, ha még ezt is elb....ták. :twisted:
Igy is tartoznak nekem több mint félmillióval, amit lehet meg sem kapok már. :twisted:

A tejpép izlett tegnap, meg nekem is. :lol: Ma már adok neki egy egész adagot. Tegnapelőtt meg a bárányhusit is kipróbáltuk, az is izlett, de abban van só is, ugyhogy még azt hanyagoljuk.

hettie

Hettie!

Nézz a körmükre!!!! :evil: Mivel tartoznak neked? Mikor szándékoznak kifizetni?? Olyan nincs, ami jár az jár, igenis fizessék ki. Ők cs...ték el annó nem?

"A gyermekgondozási díj mértéke

A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható bruttó összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljbb havonja a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2007. évi felső határa havi bruttó 91.700 Ft.

A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.

A maximális összegben megállapított gyermekgondozási díjak összegét minden évben január 15-éig az azt folyósító szerv – külön kérelem nélkül – felülvizsgálja, és a január l-jei időponttól a tárgyévre érvényes felső határ figyelembevételével a módosított összeget folyósítja"

Edit

Kép
Kép
edi78

Edi
Köszi, hogy leírtad. Majd utánajárok az biztos, mert ez nincs igy jol. Meg majd kérek részletes számlavezetést is, mert nem tudom sosem hogy honnan jön a pénz, meg hogy mi az.
Az a baj, hogy annakidején az oepnél az ember ideadott nyomtatványokat, csak a TGYÁs nyomtatványt nem, helyette gyes nyomtatványt adott. Mi meg nem tudtuk hogy mi jött mindig aszámlámra, azt hittem hogy ez egyértelmű hogy megkapom. Aztán kiderült hogy nem. visszavontuk a gyest, és igy csak 1 hónapra kaptam tgyást. tehát 5x 70 ezer náluk maradt. Meg még 2x 70 ezer, mert a gyedet is elb... de meg tudtuk oldani, igy kapom jun 1-től. Csak az az érdekes, hogy jött a számlára pénz de nem annyi amennyi kéne. Pedig az anyakönyvi kivonaton is rajta van, amit nemrég küldtek vissza, hogy a gyed jogosultság megállapítva. ugyhogy nem értem, de majd a számlavezetés az jo lesz. biztos hlogy azt elintézem.

hettie

Szasztok,
Rizi,
nagyon édes Kisrókád:-) mikor lányom mászni kezdett én is Vuk-koztam...

Anita,
Ne idegesítsd magad, nehogy Kismanónak legyen rossz...Olyan elképesztő, hogy Te már egy új Pocaklakóval is boldogulsz...emelgetéssel, házimunkákkal hogy bírod??? :o

Timi,
köszike:-)

Hettie,
verd az asztalt sztem is a pénzedért....nehogymár lenyúlják...

Edi,
nagyon szakszerű vagy:-) 8)

Eszti,
klassz volt a tali, nagyon örültem Nektek. A videóból megint csinálsz olyan profi anyagot? Ha igen, nagyon nagyon szeretnék kapni belőle :)

Lányok,
ki mennyi időre hagyja nagyszülőre vagy másra a babát? mi volt a max. amit nélkülük töltöttetek?

Beusa
Kép
beusa

True!

Testvérféltékenység: Jazi 3 hónapos kora körül volt a Dani részéről. Akkor döbbent rá, hogy most már nem ő a kicsi, és kellett egy kis idő neki, amíg feldolgozta azt, hogy középső lett. Persze mi is segítettünk neki ebben. Most már nincs gond. Beni az első perctől kezdve folyamatosan körülrajongja a hugát, nagyon sokat segít, sokkal felnőttesebben áll hozzá, mint vártam. Szerinte Jazi a világ legszebb, legcukibb babája, szóval úgy látja a dolgot, mint én, és egy csöppet sem elfogult. :P :D :wink:
Rivalizálás nálunk inkább a két fiú között van, Jazit nem kezelik vetélytársként.
Alvás: eddig Jazi kétszer aludt napközben bő két órákat. Néhány napja kihagyja a délelőtti alvást (mondjuk 9-1/2 10-kor kel), és délután alszik egy nagyot. Tegnap előtt pl. ½ 2-től ½ 6-ig aludt. De mivel most más ő is közlekedik, ezért jól kifárasztja magát, így este 9-kor már ismét húzta a lóbőrt.

Melódia!
Tetszik, ahogy Pistike eszik :D :wink:

Edi!
Fogalmam sincs hány cm Jazi, nagyon régen nem mérték, akkor hetvenegynéhány volt. Most 80-as ruhákat hordunk, ebből tudok saccolni. Járókánk nincs, általában a nappali szőnyege van elárasztva játékokkal, ott molyol velük Jazi. Nekem még szokatlan, hogy figyelnem kell arra, hogy hova csámborog, nem ott találom, ahol hagytam.

Rizi!
Veronika nagyon ügyes, hogy már négykézláb áll, Jazi ilyen idősen még csak üldögélt egy helyben. Mondjuk ő mindent későn csinált, most húzott bele az utóbbi hetekben, úgy tűnik egyszerre akarja behozni a lemaradást. :shock:

Hát Lányok, elkezdtem írni a listát a nyaraláshoz becsomagolandó cuccokról. A Jazi listája a leghosszabb. Annyi cuccunk lesz – még akkor is, ha csak a legszükségesebbeket visszük -, hogy kölcsön kellett kérnünk egy tetőboxot. Remélem így elég lesz a hely… A hotel, ahová megyünk teljesen bababarát, most jöttek haza onnan a barátnőmék az egy éves kisfiukkal. Azt mondta, hogy minden nagyon modern, nagyon szuper (végül is 4 csillagos hotel), de az étteremben (ahol természetesen vannak etetőszékek) senkit nem zavar, ha egy gyerkőc kurjongat. Két összenyitható szobát kapunk, Jazinak adnak utazóágyat, pelenkázót stb. A wellness centrumba is be lehet vinni babát, még jakuzzizni is fog a kiscsaj. Persze kívül és belül is vannak játszóházak, játszóterek stb. Ez azért furcsa, mert néhány évvel ezelőtt ebbe a szállodába még nem lehetett két éven aluli gyerekkel menni. Változik a világ, alkalmazkodtak az igényekhez.

Torna: Már két hónapja tornázok R.R.- Add önmagad edzésére. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon hatásos! Csak ajánlani tudom! Minden második napon csinálom, és nagyon látványos a változás. Leginkább a combjaimon és a fenekemen látszik, talán a hasamon nem annyira - csak 3-4 perc a hasizom, a többi inkább far- és comb -, ezért most keresek egy olyan anyagot, ami kifejezetten hasra megy.. Nem tudtok esetleg tippet adni?
(Venni akartam egy egyrészes fürdőruhát a nyaralásra, de a Párom szerint most már nyugodtan viselhetem a bikinimet, juhhhhéééjjjjj)

Kép
Kép
Kép
juborka

Beusa!

Az anyósom másik városban lakik, az anyukám dolgozik, szóval nálunk nincs befogható nagyszülő. Ennek ellenére múlt szombaton muszáj volt Anyura bíznunk a gyerkőcöket 3 óra hosszára, nem volt gond, pedig nincs hozzászokva, hogy más vigyázzon rá. PErsze ott voltak vele a fiúk is, ezért jobban biztonságban érezte magát, mintha csak őt hagytuk volna ott egyedül.

Kép
Kép
Kép
juborka

Jubi!

Cindy. C iszonyatosan jó a hasizom gyakorlatai. Priviben elküldöd a címedet, és én elküldöm Neked.

Beusa!

Dóri csak apával van el, és anyut hiába látja minden nap, még nem hagytam ott hosszabb időre.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok

koszi mindenkinek a dicseretet
én, ha nem is mindig tudom mondani, mindannyiotok babajatol el vagyok ragadtatva. Olyan aranyosak mind-mind. Egyiknek a szaja, masiknak a szem+haj, harmadiknak a nezese.... osszkep...mind-mind cuki És a MAMÁK is nagyon SZÉPEK!!!

Jubi:furdoruci tok klassz. Jo nyaralast nektek
És mindenkinek!!!!!

És is mennék, de szerintem iden nem megyunk sehova :( Lassan egy eve, hogy vettuk ezt a lakast.... még van mit tenni :D venni

Beuka: mi hetvegen hivatalosak voltunk ebedelni egy csaladhoz. Ott ajanlotta a nagymama (sok-sok gyerkocot felnevelt mar, nemcsak sajat), hogy nagyszulokre kezdjuk el ám rahagyni a babat, mert kesobb nem lesz olyan a kapcsolat ha ezt most nem tesszuk....
:o
Hát, én sokat gondolkodtam, de szerintem, ha fel evig nem kellene vigyazni ra, akkor is ki lehetne majd epiteniuk egy jo kapcsolatot késobb is.

Eddig anyosomek 3-4 alkalommal voltak csak nalunk. Az is jo regen volt. Szemben levo lepcsohazban laknak. Hetvegen altalaban ebedre vagy du., atvisszuk a kicsit... de mivel: 1.,cicin alszik el foként, 2.,kb. 2-3 orat bir mostanaban, és utana aludnia kell ujra -ezert egy-masfél ora mulva hazamegyunk aludni.
Regen anyosomeknal mindig cimbizve volt a gyerek. Nem ertettek meg, hogy nem kell rogton.... Most mar jobban elvan naluk -foleg miota maszik---de ott igy is tobbszor van kezben. Mig itthon, ha nagyon nyuglodik, és se jatek, se hordozo (+tv) se semmi, akkor jon a cici. Én nem hurcolom a lakasban.
Naluk altatni se nagyon szeretem (cicin). Itthon tobbet alszik, és nyugodtabban. Én ilyen zazi vagyok.

Ők nagyon akartak oda régi fajta jarokat...mert, hogy a gyerekeik abban milyen jol megtanultak felallni, ahogy belekapaszkodtak...bla-bla-bla Aztan mondta ferjem, h mar csak szabvanyos, kislyuku van... De hat Veronika nehogy mar azt higgyek, hogy sokaig ellenne benne :D:D:D

Szoval, naluk csak par orat van hetvegen, és akkor is ott voltunk eddig hatterben. Meg anyosom jott mar velunk parszor babakocsizni... és nap vegen, este, seta vegen, ha hoz le kajat akkor is orvendeznek egymasnak (nagyi és unoka)

Anyam inkabb egy ufo, de ha jon, nagy a szerelem koztuk :D Teljesen jol banik vele, nekem tetszo...de nem hagynam ra.

Anyosom mindig megkerdezi, hogy ehet-e mar ezt-azt... Nalunk aposommal kell majd vivni. Sz..ba se veszi amit mondunk :(

Megint sokat irok.Nem tudom rovidebben.

Lanyok, ma ugy felbosszantottam magam. A valasztott gyerekorvosunk volt a ferjemnek is meg nekem is gyerekkorunkban a dokink. Tapasztalt, korrekt jo orvos. CSAK mar valszeg belefasult munkájába. És én allandoan feldulva jovok ki tole. Mindig ugy kezel, mintha egy szar alak lennek. Veronika bore eleg maceras, foleg az elejen. Fule mogott rohadt szagu volt..mindenhol sebes...mindenhol szaraz...vagy valami mas baj
Idovel rajottem mire hol mit, mert nem mindegy am (arcra popsikrem, testre furdeto, de az se nem mindegy melyik...)És ma is , mondja, hogy a bokajanal biztos bepallott....de vegig se hallgat... meg mikor szep a gyerek feje, akkor rampirit, hogy koszmos, Ha latszik, h az, akkor meg se szolal.... A buksijat megtapogatva, kerdore von, h adom-e a D vitamint, anyatejjel!!!!! -de az a hangsuly... Ezeket nem is tudom ugy leirni... Allandoan ugy jovok ki tole, mint egy szarjanko De ha tap kellett akkor mondjuk semmi nem volt, akkor annyira tapintatos, hogy az mar gyonyoru...

Szoval mai kifakadasom utan ferjem azt tanacsolta, hogy valtsunk gyerekorvost. Pedig jo szakember. Csak nekem van oda megint a napom. Komolyan. Annyira rossz erzes. Mintha sz.r anya lennek-pedig tudom, hogy nem vagyok az. (ma az utolso nemkotelezo oltas volt :( )

Kérdés: etetoszeknel mire kell figyelni, milyet erdemes venni?

Ma vettem marhahusit, azt fozom, tegnapi cukkini maradekhoz :)

Nektek szep napot!!! ma duhongot jatszom

KépKép
rizibizi

Anita!
A meleget én is rosszabbul viselem, mint tavaly a terhességem alatt, pedig most nem én nem is várok babót (hát még te). Gratula a járáshoz Manónak.
Dehogy vagy rossz anya, a szájpenész egyébként is kialakulhat, úgyhogy ne bűntesd magad. A lényeg, hogy hamarosan elmúlik és minden a régi lesz.

Hettie!
Igaz egy kicsit későn reagálok, de a tízórait is bevezethetnéd, mert úgy láttam, hogy ott még nem tartotok.

True!
Nálunk is nehezebben indul mostanában a tejcsi és Barni is néha türelmetlen, de azért csak megoldjuk valahogy :lol: . Egyébként nekem is az egyik cicim jobban működik. Én úgy oldottam meg, hogy kitapasztaltam Barni melyik napszakban képes többet kűzdeni érte (este) és akkor kezdjük a rosszabb cicivel, reggel viszont a másikkal, mert akkor nagyon mohón enne már és hamar feladja.

Kriszti!
Gergő még mindig rágcsálja a járókát? Mi van veletek mostanában? Gratula, hogy Gergő ilyen szépen fejlődik.

Edit!
Ezek szerint megelőztetek, mert nekünk még mindig nem bújt ki a fogacska :cry: , de a szenvedés megvan :? . Kaki lágyításra jó a barack és a szilva is.

Beuka!
Jobbulást. Hamarabb is észrevehették volna, de sajna ez a magyar egészségügy. Remélem szépen rendbe jössz és utána már semmi akadálya sem lesz az újabb babónak. Egyébként nekem a bal oldalon ciszta volt (gátolta a teherbeesést), de 8 hónap után így is megfogant Barni.

Jubi!
Tündéri Jazi a fürdőruhában. Olyan nagylányos már.

Rizibizi!
Ne aggódj, ha saját használatra töltöd le akkor legális, de forgalomba nem hozható mert azt már büntetik.(meseovi)

Melódia!
Ezek szerint ismét elkerültük egymást, ugyanis mi is kint voltunk vasárnap a gyerekszigeten délután 14-17-ig. Akkor most már nem kell tukmálni Pistikébe az ételt, ugye? Látod, hogy tudja ő nagyra nyitni is ha akarja :lol: .
Már milyen ügyes lett ő is :wink: .

Timi!
Barni is nehezen alszik el, de amíg nem sír nagyon, addig nem könnyítem meg a dolgát, így hozzászokott már a kiságyhoz. Néha már az is segít (ha sokáig nem hagyja abba a sírást), ha 10 percet játszom vele és utána már magától beájul. Néha nálunk is alszik a babakocsiban, de csak séta közben fél órákat.

Barni mostanában már egyre fürgébb, ráadásul az ülőgarnitúra mellett van a járókája és rendszerint elcseni róla a távírányítót, így már állandó kelléke a járókának és ott keressük legelőször :lol: . Egyébként most már mi is zöld utat kaptunk a tejtermékek lassú bevezetéséhez, így most lesz bőven tesztelnivaló.
Engem ezek a hülye frontok teljesen kikészítenek. Tegnap egész nap fájt a fejem és olyan nyomott voltam, hétfőn pedig majdnem elájultam a fülledt melegtől. Még a lakásban is kellemesebb idő volt, pedig panelben lakunk. Nem csoda, ha Barni is nyűgösebb olykor, mert már nem lehet normálisan követni ezeket a hőingadozásokat.
Egyébként én most tudtam meg, hogy az alexandra könyvesbolt honlapjáról lehet interneten rendelni könyveket és akkor 25 %-kal olcsóbban kihozzák. Kár, hogy nem tudtam róla hamarabb, de azért még most is van egy-két könyv, amire fenem a fogam :lol: .

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Voltunk Minnáéknál, annyirraa gyönyörű házuk van hűűűűűű :) Nagyon jól éreztük magunkat :) Niki ment Minna után, nagyon tetszett neki. :)

Kép Kép Kép

chesti

Rizi!

Ne mérgelődj, nem érdemes egy percet sem eltékozolni dühöngéssel :wink: Szerintem a dokit - mint stresszforrást - iktasd ki az életetekből, vagyis keress másikat!

Chesti, Beusa!

Aranyosak a csajok, látszik, hogy jól egymásra találtak :D
Most már azt is tudjuk, hogy Minna is gyönyörű kislány :wink:

Jazi élvezi a hintázást: Kép
Kép

Jazka arcok:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Szép estét!

A múltkor írtam egy csomót,és lenyelte a babanet :evil: Ilyenkor úgy elmegy a kedvem az írástól...,de újra nekirugaszkodok! :wink:

Jubi!

Olyan szép Jázi baba,nem hiába tetszik nekem is a Jázmin név,ha ilyen szép babák viselik! :lol: Az én "lányom" is Jázmin Kíra lett volna,de megpistikésedett! :lol:
Na majd a következő csaj! :lol:

Beusa!

Én általában hamar fekszem,legkésőbb 21 órakor,mert napközben úgy kimerülök,muszája pihi! Pisti este hamar elalszik,7-kor pancsi,aztán ájul is be! Viszont egész nap fel van húzva,mászik ezerrel,az alvásigénye pedig 3 szor 20 perc,ami nekem egy nagy sóhajtáshoz se elég! :roll: Így este alszok hamar! :lol:
nagyon aranyosaka kiscsajok együtt! :lol:

gesztenye!

Örülök,hogy jelentkeztél,úgy el voltál tünedezve...Akkor már megint elkerültük egymást! :cry: Messzire költözünk tőletek,káposztásmegyerre...

zi!

Cserélj orvost,a a szaktudása nem hatalmazza fel,hogy bunkó legyen a szükőkkel...

Hettie!

Ne hagyd magad,ami jár,az jár! :evil: Anno nekem is gondom volt a GYED igényléssel,mert miután lejárt a TGYÁS-om,nem jó helyre küldték az igénylő lapot,pedig feketén fehéren ott volt a gépben a levelezési címem :twisted: És utána még nekik állt feljebb,hogy panaszt tettem! :twisted:

Nagyszülők:
Én anyukámra szívesen rábízom őket,régebben fatira sokat vigyázott,de most messze van,és dolgozik is!Anyós közelebb van,nyugdíjas is,de ő meg nem jön...Ennyit erről...

Mentem csicsikálni!

puszi!
Melódia

Kép
Kép
melódia78

Jubi!
Jazi igazán édes ezen a fotósorozaton. Látom ő is imád hintázni.

Melódia!
Csöppet se bánkódj, mert nincs is túl messze tőlünk Káposztás, legalábbis én a 14-es villamossal elég hamar kijutok oda. Már 2 nagyon jó barátnőm is oda költözött, így hamarosan már "haza"járok Káposztásra :wink: . Sőt, ki tudja lehet, hogy jövőre mi is ott termünk, mert benne van abban a kerületi listában, ahol lakást néznénk. Én továbbra is benne vagyok az építő jellegű talikban :lol: . Azért mégis jobb, hogy oda költöztök, mint vidékre, mert akkor tényleg csak a babanet és msn maradt volna az érintkezésre.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Jubi
Jazi sokat változott, megnőtt a haja. Nagyon jok a képek róla. :lol:

Gesztenye
Később bevezetem a tízórait is, de nemrég vezettem be az uzsit, ugyhogy még várok vele, meg délelőtt még elég neki a cici is, mert éjjel megtelik, de sajna már kevesebb, ugyhogy ha nem lesz elég akkor jöhet a tízórai is.

Ma apukám lehozta a kis hintaszéket manónak amit csinált. De felügyelet nélkül még nem hagyom benne.

Én már hagytam 4 órára anyumnál, mikor kimentünk férjemmel egy kicsit szórakozni. Evett, meg elaludt és utána is elvolt még. Nem volt baj. De aug 11-én megyünk esküvőre ugyhogy este majd elaltatom és utána vissza tudok menni, legalábbis remélem. Napközben meg velünk lesz.

hettie

Sziasztok!

Tegnap értünk haza a nyaralából. Hát nem volt valami jó idő. 2 nap volt csak fürdésre alkalmas idő, de akkor se a balcsiba mert annyira hideg volt a víz. Így egy kis medencébe pancsizott csak a Kitti.
Igazából nem volt így nagyon jó, meg kb. egész nap csak aludtunk-ettünk, aludtunk-ettünk.

Edi: VIszont kellemes meglepetés volt, hogy mikor hazaértünk kb. egy óra múlva csöngettek és meghozták a FP-os járássegítőt. Kitti nagyon örült neki, rögtön kezdte tologatni, csak az a baj vele, hogy a járólapon nagyon felgyorsul aztán puff orraesik. De lehet lejjebb tenni ,és akkor nem tudja tolni, csak játszik vele. Ez is csak egy-két hétig lesz újdonság :D

Bocsánat, nem tudtam még végigolvasni, de majd igyekszem, csak végigfutottam a képeket és csodálkoztam, hogy már milyen nagyok ezek a picik, és hogy egyeseknek tele van a szájuk foggal :shock: :lol:

Amúgy a kajcsiból nem csináltunk nagy ügyet, ugyan vittem minden napra babakaját, de majdnem hazahoztam mindegyiket, mert mindig tudtam neki adni abból amit mi ettünk.

Czmelinda: köszi hogy hiányoltál, amúgy SIófokon-Aranyparton voltunk egy 9 emeletes hotelban.

Dobok még egy pár képet aztán megyek hunyni. jóéjt: Betti

Ui: Csajok megy valaki a babanetes találkára?

Kép Kép Kép Kép

Kép
bettus79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?