Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert már kaja idő van.

Beuka
Nagyon sajnálom ami történt, remélem minden rendben lesz. Botinak boldog hófordulót!

Kriszti
Igen, az uh-ra gondoltam.

True
Sajnálom hogy egyik szülésed sem olyanra sikeredett, amilyenre szeretted volna. Én nagyon meg voltam elégedve a sajátommal. A szülésznő mondta azt is hogy a folyosón is szülheetek, na azért gondolom ez csak vicc volt. Én ittam is közben.
Szépek a gyerekeid!

Linda
Látom Te Keszthelyen laksz. Ugy néz ki mi oda megyünk nyaralni, remélem lesz hely ahova kinéztem, mert még nem foglaltunk szállást. Akkor talizhatnánk.
:D

Anita
Sajnálom az orvosod. Biztos jo lesz az is akit ajánlott, utána meg ugyis visszamész hozzá.

Barninak is boldog hófordulót!

Én is gondban vagyok mostanában az etetéssel, mert amióta megjött kevesebb lett a tejem. És egy nap csak 2x kap kaját mást. Délben főzi, husi, estefelé meg gyümi. Nem tudom mikor vezessek be egy 3.-at is és mikorra és mi legyen az? Olyan tanácstalan vagyok.

Na most megyek.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Tru,nagyon helyesek a kölkeid :wink: :lol:
Egyik ismerősöm kipróbálta a "bébilávos" tápszert:nehezen olvadt el,csómós maradt a cucc,de a gyereknek ízlett.Kanalankénti adagolás és egy rázás segíthet a dolgon azt mondta.
Ma vettem a Rossmannban egy Mildibé 3 -as banános tápszert,1750 ft volt a 800 grammos.(eddig Beba volt,remélem ez is jó lesz)

Tina,bocsi :oops: én meg voltam győződve róla hogy te hívsz! :oops: Egyszer elküldtem a számomat.Gondoltam úgyis csak 2 napra jöttetek és nem pont velem/velünk akarod tölteni. :lol: :wink: a szabadságot,pláne ha még strandra is lehet menni.Hát akkor bocsi még 1x :oops: Örülök hogy jól éreztétek magatokat,szuperek a képek!!!!!Azért elég drága a belépő a strandra nem?

Anita,Máté járása bizti nagy élmény mindkettőtöknek! :P Gondolom azért még egyedül nem mered hagyni.Laura még csak mászik,de néha olyan intezítással hogy lefejeli a parkettát(kicsúszik a lába vagy nemtudom :roll: )és akkor jönnek a krokodil könnyek,de hála Istennek hamar megnyugszik :lol: és kutat tovább a lakásban,ma dzsungeleset játszott:bevetődött a virágaim mögé és ott kukucskált na meg persze a földet markolászta :? :lol:
Sajnálom a dokinődet :( a multkori eset miatt döntöötek így?
A meddőséget csak azért kérdeztem,mert a barátnőm van "rossz" cipőben,lassan már 3 éve próbálkoznak de semmi,de laglább most már rászánta magát hogy elmenjen orvoshoz és kivizsgálják!!!Remélem hamarosan lesz Laurának "játszópajtásbarátja" :lol:
szóval a kis pocakos:szégyenlőske!Laura is az volt,bár ő a kis nunusát mutogatta csak az arcát nem volt hajlandó egyszersem :lol:

Hetti,persze hogy talizhatunk!Mikor jöttök erre?

Timi,képzeld Laura vígan megette a kellkáposzta főzelékemet,de ma már(délelőtt)3x kakált tőle :shock: Délután kap majd egy kis zabpelyhet,talán az rendezi a székletállományt :?
Dóri?Szokásos nemalvó?

KÉRDÉS:Laura kezén,lábán és nyakán egy -egy pattanás-szerű bibircsók van,kemény,piros.MI AZ???Össz-vissz 5-6 darabb.Van másnak is ilyesmi bigyó? :roll: :shock:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Beuka,
most olvasom Én is mi történt Veled,nagyon sajnálom.

Edi,
látom nálatok a hama téma teljesen rendeződött,szuper ügyesek vagytok,én tegnap sírtam már,mert semmi más csak cici,nemtudom mit csináljak mostmár feladom.

Egyébként beteg Viki hétfő óta lázas,este mindig kúp, éjjel lemegy másnap hőemelkedés ,este láz.Doki azt mondta piros a torka és nincs rendben a széklete, ahogy megtapogatta a pocakot,helyettesítő doki volt,és erőltessem a főzelékeket.DE VALAKI MONDJA MÁR MEG HOGY CSINÁLJAM...........,mikor kiveri a kezemből,öklendezik,kihánya kirázza a hideg,ha bébikaja,ha én főzöm,max 70 g ha úgy van kedve, de 10 kanál a szokásos adagja....
Feladom,nem tudok mit kitalálni ,csináltam pépesen,nem pépesen,nem sűrűn,engedtem ,hogy turkálja,az egész konyha olyan volt,vártam 2 etetés között 4-5 órát,csak vizet ivott közben,
belekevertem a mi kajánkba az övét,adtam a mi ennivalónkból...
Valakinek van még ötlete?????
SOS.......
CICIFÜGGŐ A LÁNYOM
:(
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

hOLNAP APA DOLGOZIK ÉS MAJD VISSZAOLVASOK EZERREL.
Sue

KépKép
suezika

Sziasztok!

Beuka!

Úgy örülök, h jobban vagytok! Nagyon vigyázz magadra, és külön öröm, h Botit tudod szoptatni.

Edit!

Születése óta a Humana Baby Fit 1-eset adom. Most akarok venni Neki 2-est. Nálunk ez bejött(banános). Pici fog nem kínozza Katát?

Linda!

Akkor most Dórinak már 3-ast kellene adnom? Dokinő azt mondta jó a 2-es. 16.-án megyek egészséges rendelésre, és akkor majd megkérdezem, h most akkor mi legyen? Jó a vicced! Később fürdetni? Tegnap 8 körül fürdettem, és még 9:10-kor vidáman mászott rajtam. Kicsit kivagyok már ilyenkor. És egy „jó lány” átaludná az éjszakát, nem szomorítaná édesanyját. Erre most is mi volt az éjjel? Felkelt 3kor, és nem tudtam visszatenni a kiságyába, mert kinyitotta a szemét. 4kor nagy nehezen apa altatta el (babakocsiban). Óvatosan tettem vissza az ágyba(hála nem ébredt fel).8kor kelt. Ez a 8 órai kelés korrekt lenne azt hiszem.

Riz!

Nálunk amikor Dóri már nagyon nem bír magával akkor automatikusan cici jön. Olyankor mindig megnyugszik. Alvás az nálunk is elég kusza még. Az evésre nem panaszkodhatom.

True!

Szépek a gyermekeid! Azért nem semmi 3 gyermek. Hogy bírod? Most, h Dóri felgyorsult estére mindig kivagyok. Olyan, mint egy kis örökmozgó. Járóka már nem pálya nála. Mindenhova odamászik, feláll, leül, stb…..

Tina!

Ezek szerint a kis krapek is olyan akaratos, mint Dóri?

Anita!

Jól olvasom, h jár Manó? Nagy-nagy gratula!!!!!!!Ez hihetetlen!!!! Akkor volt nagy-nagy csodálkozás mi? Dóri is próbálkozik, de még eldől, mint egy krumpli zsák.

Hettie!

Mikor mentek nyarslni? Mi Alsópáhokra júl 26-29ig. Talizunk Lindáékkal.

Linda!

Ma vettem 2-es tápszert (2059ft). Korrekt mi? De úgy látom amit te vettél azért az sem olcsóbb. Biztosan azért volt annyiszor kaki, mert valamit nagyon el... :wink: ! Nálunk nincsenek ilyen bigyók, úgyhogy muti meg dokinak.

Sue!

Nagyon sajnállak, de egy igen fontos dolog, h GYÖNYÖRŰ VIKI!!! Elhiszem, h kivagy!Én meg az alvás miatt vagyok kiborulva. Most éjjel felkelt 3kor, és 4ig mászott az ágyon. Már a babakocsiban altatta vissza apa. De majd olvassad el amiket írtam ha van kedved! Jobbulást Vikinek, és jó volt olvani benneteket. Sajnos semmi ötletem nincsen, h mit tehetnél. :cry:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

most csak Sue- nak
Sue!
Nagyon jók a képek, jól nézel ki. Viki meg egy szép baba, nem látszik, hogy éhezne. De elhiszem, hogy kivagy :( Kellene már mást is ennie.
Na az én ötletem a következő: hagyjál el szopit.
Mondjuk reggel szopi, délelőtt gyümi, ebéd főzi eszik amennyit eszik. 3tól mehet a szopi, azért ne éhezzen, ha mégsem enne. Pár nap alatt meg csak rájön, hogy ennie kell. Nem tudom, nehéz ügy. De én ezt tenném. Amit kínálnék : répa, sütőtök, őszi, banán. Szüntelenül próbálkozni kell napjában többször. Kitartást nagyon ehhez!!!
Nincs más ötletem, hátha másnak lesz. Doki, védőnő mit mond?

Jobbulást Vikinek!

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

"Visszanéztem" egy kicsit és annyira megsajnáltam Sue-t...

Sue!
Ne keseredj el, ne idegesítsd magad, ne erőltess semmit, mert azt Viki mind-mind megérzi. Tudom, hogy könnyű mondani, de próbáld meg lazábban venni. Sajnos vagy nem sajnos, vannak olyan babák, akik nehezen állnak rá az anyatejen kívüli más kajára, de ahogy elnézem, nem szenved semmiben hiányt. Gyönyörű, pufók, mosolygós!!! Majd Ő megérzi, hogy mikor van a tejcsin kívül másra is szüksége. Örülj neki, hogy van tejed és ezek szerint azzal jól el is van, jól lakik. (Nem írtad, hogy a súlya hogy alakul, feltételezem, hogy nem fogy.)
Nyugodtan próbáld kínálgatni, de ne legyen ez egyikőtök számára sem muszáj. Ha nem kéri, akkor ne erőltesd. Olyan nincs, hogy egy x hónapos babának ezt, meg azt KELL (!) ennie, meg ennyit, meg amannyit KELL ennie!!!
Szépek vagytok együtt és ez a lényeg!!! :D

Beuka!
Őszintén sajnálom a történteket és sok erőt a megéléséhez! Puszi Nektek!!! :)

Lányok!
Szépek a Babók még mindig! :D

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!
Persze nem KELL, de szüksége van a hozzátápira, ezért kell próbálkozni. A lényeg, hogy Nyugodtan ahogy írtad is.
:wink:

Kép
Kép
edi78

Edi,Timi,Bujka,

Köszi amiket írtatok.
Anyukám nem csodálkozik,hogy ezt csinálja Viki,hiszen Én sem ettem ,sőt nem is aludtam 1 éves korig éjjelente,és azt mondják visszakapják a szülők csak ezerszer rosszabbul....
Hát most ez van.

Bujka,
szopi ezerrel megy Nála,sőt mostmár ,hogy ilyen nagy nemcsak fekve eszik,hanem odajön,rángatja a pólómat ,beleül ölembe,vagy hasal,vagy térdel,már mindenféle pózban tud cicizni,és szívja .egy-két korty,majd sarkonfordul és mászik tovább.Majd fél óra és megint.
már arra gondoltam,megkérdemSz-Katától,hogy megy Nálukaz evés,mert anno Peti is ilyen volt mint Viki,bár Edi,Katababája is ugyen úgy szopizott,de náluk már lassan beáll.

Edi,
Védőnő,azt mondta 2 hét alatt szoktasam le a ciciről,helyette tápszerrel pótoljam a főzelék utáni adagját.
Szerintem ez baromság,amíg van tejem nem adom a tápszert,inkább cicizzen,olcsóbb és egészségesebb.
Doki,csak mosolyog :)

Timi,
2 napja éjjel Angyalka 2 szív cicibe és már alszik is,és ezt 3x megcsinálja,szóval Nálunk ha most meggyógyul Apa veszi át a helyemet és nuku cici,ez már csak altatásra kell Neki.Remélem hamarosan végig aludhatom az éjszakát.
:)

Mentem,mert Apa nem dolgozik és jön a kv-val a gép elé

ja és képzeljétek csupa pötty az egész teste Vikinek,olyan mintha meleg kiütés lenne ,de nem az.Hova kell ilyenkor vinni?Hol van ügyelet?

sue

KépKép
suezika

Linda, Timi
Még nem tudom mikor megyünk, szállást még nem foglaltam, de most majd felhívom őket.

Sue
Ne aggódj hogy nem eszik, ha nem fogy. De azért folyamatosan próbálgasd adni Neki a kajákat, mint pl sütőtök, őszi, olyanokat amik édesek. Ezt a kettőt általában minden baba szereti. De nem kell erőltetni. Én az ivással vagyok igy. a nagy melegben sem igen akart inni, de azért próbálgattam, és ha kell neki akkor ugyis megissza, annyit amennyi kell. De még azóta sem iszik , most mondjuk nincs is meleg, elég neki a tej. A védőnő meg elég nagy hülyeséget mondott hogy adjál tápszert tej helyett. Jól gondolod, és nehogy azt adjál neki ha van tejed.

hettie

Timi
Mi aug 15-22-ig megyünk nyaralni, sajna nem volt már abban az időpontban hely. De mi is Alsópáhokra megyünk, mert Keszthelyen nem volt már ahová kinéztem. :(

Linda
Akkor majd aug-ban talizunk. :)

hettie

Sziasztok!

csak egy gyorsra jöttem! Sue!
A gyermekorvosi rendelőkben ki szokott lenni írni,hogy hova tartoztok ügyeletbe! Nézzétek meg!
Remélem semmi komoly...
Futok tovább,majd még jövök! Pussz! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok, hú de nehéz már követni Titeket!

Lehet, visszafelé olvasok: Sue, ne aggódj, hogy csak tejcizik Viki, az nlc-n van szopis tanácsadó, olvasgasd a válaszait, nagyon sok ilyen baba van! Ha 10 kanál főzeléket megeszik, az már jó! Nyugi, nincs olyan gyerek, az anyatejen él 18 éves koráig :P persze elhiszem, hogy ideges vagy, az én lányom sem eszik, (2,5 éves), és hihetetlen, hogy milyen mennyiséget eszik egy nap. (MOndjuk látszik is rajta). Egy ideig folyton idegeskedtem, meg tömtem volna, aztán egyszer bekeményítettem, hogy nem foglalkozok vele, és nem is. Azt mondják, egészséges gyerek nem hal éhen. Nem tudok vele mit csinálni, szégyen, nem szégyen, volt már, hogy üvöltöttem vele, hogy márpedig megeszed! Mostanában sokkal nyugodtabb vagyok, és néha már van pár nap, amikor tök sokat eszik. Ez van. De ha elfogadsz egy tanácsot: próbáld meg elterelni a figyelmét, ha félóránként szopizni akar, mert valószínű, soha nem üres a gyomra. Ez olyasmi szerintem, mint a nagyobbaknál a nasi, az is nagyon el tudja venni az étvágyat. Egyébként pedig, lehet, az is jót tenne, ha pár napot kihagynál a kínálgatásban, és újra elkezdeni.

Nem alvós babák anyukáinak: a nagyfiam 3 éves koráig EGYETLEN éjszakát sem aludtam végig, volt, hogy 10-20-szor is felkelt. Nagyon együtt tudok érezni veletek, mert ez szörnyű! Nekem ha a 2. is ilyen lett volna, akkor nem lett volna 3. sz. versenyző, az tuti!

Köszönöm a dícséreteket a kölkeimről! A lényeg, hogy egészségesek! Ez a legnagyobb kincs!

Timi: nagyon nehéz a hárommal, néha nagyon kivagyok, főleg, hogy semmi segítségem nincs apán kívül, de neki is mostanában nagyon kevés ideje van, úgyhogy néha végem van. Ha arra várnék, hogy időm legyen, hogy ideüljek, akkor nem kellene net-előfizetés az tuti. Most is vár kb. 5féle meló, de bevettem a belesz@rok tablettát. Másképp ezt nem lehet csinálni.

Melinda: a tippem a bogyókra: szúnyogcsípés, csak lehet, érzékeny rá, és azért dagadt meg kicsit. Fenistil gélt próbálj ki. Kösz a bébilove tápszer infot, pedig a tejpép szupi.

Hettie: szerintem este fürdés előtt adj Artinak tejpépet vagy húsnélküli főzeléket, utána fürdés és szopi. Mondjuk én így csinálom, de nekem nagyon kevés a tejem.

Tina: Marvinon látszik is, hogy egy kis rosszaság!

Egy kérdés a szopiztatókhoz: ti még mindig sokat isztok? Mennyi az a sok? Ha kevesebbet isztok, kevesebb a tej is? Mennyi idő kell, míg beindul a tejleadó reflex? Su, hogy csinálja Viki, hogy kettőt szív és megy tovább? Nekem pár percbe beletelik, míg beindul a reflex, és sokszor nincs türelme Levinek kivárni, ezért már napközben nem is szenvedünk vele. Most viszont mensi előtt vagyok, és tegnap reggel pl. szívta vagy 10 percig, és nem jött semmi :cry: De este is nagyon kevés volt, és reggel is. Ilyenkor szerintem 30-40 gr-nál többet biztos nem tud szívni két ciciből sem... Szerintetek nektek mennyit szív egy alkalommal? (Gondolom, már senki nem méri, csak saccra). Vettem egyébként Hipp3 babatejet, de nem eszi. Kb. 3 kortyot leerőltettem neki este, és végeztünk. De sajnos folyadékot sem nagyon, nem tudom, mi lesz így vele. Amúgy a kaja az jöhet minden mennyiségben... :P
Na sziasztok!

Kép

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Szió!

Tru,ez a kép is tök klassz a gyerkőcökről :wink:
Tegnap már vettem egy krémet nem Fenistil,hanem egy másik ami jó rovar,szúnyog,méh,medúza csípésekre,ha felébred Laura bekenem neki.Szerdán megyünk tanácsadásra,azért majd ott is megkérdezem hogy mi az.Köszi neked a tippet!Amúgy én is bébilávos tejpépet veszek,mert olcsóbb,több is van benne és fini is.Bár most vettem egy tök-tök akcíósat:50%-os leárazottat(Mildi)325ft-ért. 8) Én már nem szoptatok,de így is sokat iszom :lol:

Hetti,oksa az augusztus :wink:

Sue,szerintem is sok türelem és a kezdet kezdetétől fini lájtos főzelékek, jó pépesen :wink: Nagyon kis édipofa a képeken Viki :wink:

Timi,én már 3-asat vettem,9 hótól lehet.Fúú ez a nem alvás...azért csak próbálj türelmes lenni.A köv. gyermek bizti jó alvó lesz :wink: Tru 3 évig "szenvedett",már majdnem a felén túl is vagy :lol:

Edi,iszik Kata a csőrősből?Mászik már?Fog?

Beuka,Beusa,Chesti,Rizi ,Napi,Gesztenye,Kriszti,Bettus írjatok valamit :!:

Ma lecsós-gárdenparti lesz nálunk:mindenkire szerettel gondolok :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

tru,
köszi a megnyugtatást,
elején 5litert megittam,ebből 4 volt a laktoherb + leves + alkoholmentes sör és éjjel 1l folyadék,no meg urtica urens.
Mostanra ez lecsökkent max 2 literre,de kevesebb a tej úgy érzem.
Nekem kb szív 10 szívást és beindul a reflex,de ha egész nap cicizik akkor már este nehezen indul be,2 szívás a csak ugy sacperkbra mondta a lényeg,hogy mikor beindítja a reflexet akkor lepattan előtte és iszkirizik :)
Nekem még mindig spriccel,ha beindul és mindenem tejes lesz .mensi alatt Nekem is sokkal kevesebb o lyankor jön a sör :)
Kb, és ez is a baj 50-60 gokat eszik óráként többet nem kér és nem tudok tukmálni.4 hóig mértem és idegbeteg voltam,mert nem mutatta sose ua. mérleg,így többiek mondták dobjam már el mérleget és sikerült is.Azóta jobb nem görcsölök.

Melódia,
ezek a pöttyök a vírus végét jelentik,de nem viszket szerencsére .

Czmeli,
csak hatalmasat sóhajtok,euer türelem van,de bánt ,hogy nem hamizik.
:(

sue

KépKép
suezika

Tru,
Bocsánat most nézem kisbetűvel írtalak
:oops:
:cry:
sue

KépKép
suezika

Sziasztok!

Bujka!

De jó, h beugrottál :lol: ! Mizu veletek? Fiúk,h vannak?

Hettie!

Sajnálom, h nem talizunk. Majd lent a suliban ha egyszer eljutok vizsgázni. De utálom magamat, h nem tudom rávenni magamat, h tanuljak. Ez az ivás mizéria ez Nálunk is detto. Ma csináltam Dórinak teát. Tegnap vettem Babamosoly gyerekteát. Rá sem bagózott ma. Pedig szeretném ha teácskát is inna. Most próbálom szoktatni. Emlékszem még anno a vizet sem fogadta el. Most elfogadja, de nem az igazi a mennyiség amit megiszik.

True!

Én csak ámulok, h milyen gyönyörűek a gyerekeid. Hannának azok a gyönyörű loknis tincsei. Besz@rás :wink: Tejleadó reflex???????Viccelsz????? A kezdetektől megszenvedtem, h legyen tejem. Én soha nem éreztem, h feszült volna, lett volna benne stb....Még az elején 2 litert ittam naponta, sőt volt, h többet. Ásványvíz, laktoherb tea stb.....Mostanában már ennyire nem figyelek oda. Iszom ha szomjas vagyok. Anno meg ha kívántam, ha nem innom kellett. Nekem már csak "játszásiból" van a szopi. Nem hiszem, h több van egy ciciben 30-40g-nál. Azért érdekesség képpen lemérném. Az tuti, h van benne, mert beleszív kettőt, és kitépi a szájából a cicimet, és mosolyog rám, és közben folyik ki a szájából a tej. Azért ez elég jó érzés, h elértem ezt 9 és 1/2 hónapos.

Linda!

Már várom a talit :lol: Már megint vicceset írtál :wink: (3 év). Ma tökfőzelék volt. Falta :wink:

Beuka!

Hogy vagytok?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Csodaszépek a babók!!!!

Köszönöm szépen mindenkinek még egyszer a jó szavakat, hogy gondoltatok ránk, és a hófordulós köszöntéseket is :) :)

Megpróbálok felzárkózni most már újra.

Nem akarom megint ragozni a dolgot, de muszáj kibeszélnem magamból úgy érzem.

Igazán most kezdem felfogni, hogy mi történt, és teljesen igazatok van, hogy azért abban (is) szerencsés vagyok, hogy ez most történt, és nem amikor mondjuk tudatosan Botit vártuk.
Szörnyű lehet egy várva várt babót elveszteni…
Nekem igazán nem is volt időm felfogni…

Elsősorban amikor megtudtam az érdekelt, hogy Botival mi lesz.

Számomra szinte felfoghatatlan, hogy amilyen nehezen jött össze az első terhességem, most ezek szerint az első ciklusomban rögtön volt peteérés, és mi azt el is találtuk.

Sokszor azon gondolkodom, hogy felelőtlenek voltunk, de higgyétek el, akartunk vagyis akarunk mi kistesót, persze ha tudtam volna...természetesen nem játszottunk volna a tűzzel.
Komolyan azt gondoltam, hogy majd valamikor jó sokára helyreáll a ciklusom, egy két mensi után, mivel még jó sokszor szopizik Boti, aztán próbálkozhatunk.
Úgy néz ki nagyon naív voltam, de hát a hormonok…

Nagyon bánt, hogy lehet, hogy én tehetek róla, meg hogy lehet az, hogy észre sem vettem :shock:
Szörnyű.

De most már elmúlt, jobban vagyok, lassan lelkileg is.

Nagyon megúsztuk, mert végülis csak egy napot kellett kihagynia Botinak szopival.
Közben meg tejpépet, gyümölcsöt zöldséget evett, vizet, és gyümölcslét ivott. A tápszert ki kellett önteni.

Timi igazad volt, ne haragudj, hogy nem hittem Neked, de én valahogy nem tudtam összeegyeztetni a vérzést és a terhességet.

Melódia Neked is igazad volt. Te jobban láttál a „pályán” mint én. Egyszer nekem is eszembe jutott, de gyorsan el is hesegettem a gondolatot.

Linda ne haragudj, hogy úgy rádzúdítottam mindent sms-ben, és hogy nem írtam meg, természetesen megírhattad volna a lányoknak…

Bujkamelinda úgy örülök, hogy benéztél!!!!! Köszönöm!

Sue sokat gondolok Rátok, nagyon szorítok, hogy rendbejöjjön minden!

KÖSZÖNÖM még egyszer, hogy így aggódtatok, annyira jól esik, komolyan mondom.

Most már összeszedem magam, és jövök „rendesen” is.
Csak felületesen olvastam, majd megpróbálok jobban visszaolvasni.

Szép napot!
Bea

Kép
Kép
beuka

Sziaszok!

Beuka!

Ne butáskodjál, h magadat okolod ezért :cry: Bizonyára én sem hinném el, h "csak úgy" magamtól sikerülne a második. De pontosan azért van ez, mert már nem görcsöltél,h mikor fog megjönni, nem nézted a lázgörbédet, mert már nem akartad AGYILAG. Amikor 26 éves voltam, és azt mondta a férjem, h szeretne gyereket akkor ágáltam ellene, mert én meg nem akartam. Aztán amikor már akartam volna(agyam még nem), mert már ketyegett a biológiai órám akkor meg nem jött össze. Egyszer fel is tette a barátnőm ezt a kérdést: Eldöntötted ott bent, h akarod vagy csak azért mert már itt az idő? Igaza volt. Nos! Pontosan saját magamat blokkoltam le, mert görcsösen akartam onnantól. Számolgattam a naptárat, hőt mértem, gyertyába álltam, stb..... Aztán kiderűlt, h magas a prolaktin szintem. Lehet, h már nem magas, de az is lehetséges, h igen. De az biztos hogyha eljön nálam, h szeretnék második babát, már bizonyára nem görcsösen akarnám. Mondjuk még nem is jött meg 2005 dec óta. Majd úgyis megyek szept körül rákszűrésre, és ha akkor sem jön meg akkor rákérdezek, h mizu van? Még Dóri szopizik. És te mindent tökéletesen csináltál!!Erre nem tudsz felkészülni. AZT KÍVÁNOM, AMIKOR LELKILEG FELDOLGOZOD, ÉS FELNÉZEL OTT ÁLL MAJD A KISFIAD, AKI GYÖNYÖRŰ, ÉS MINDEN BÚDAT-BAJODAT ELFELEJTED MAJD!!!!!!!!!!!!!!!!

Timi

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Sue, nagyon sok erőt kívánok neked! tudom, ez tiszta közhelyes, de tényleg így gondolom...
NAGYON SZÉP A KISLÁNYOD!!!!! egyátalán nem úgy néz ki, mint aki éhezik!
hívj fel egy szopis tanácsadót, tuti van egy jó tippje.
ebben a nasi-dologban lehet igazság!
a főzelékekbe teszel neki anyatajet? lehet, hogy annyira szereti, hogy hiányzik neki az íze a többi kajából...
tarts ki!

Beuka, örülök, hogy kezdesz jobban lenni, testileg-lelkileg!
lpont arra gondoltam én is, hogy öröm az ürömben, hogy spontán teherbe tudsz esni, most már tuti!
A természet nagyon bölcs, és jobb, ha ilyenkor lesz vége egy terhességnek, mint később...ezt sem könnyű feldolgozni, de azt még nehezebb.
Nehogy azt hidd, hogy a te hibád, meg hogy felelőtlenség, ami történt!!!! erről az égvilágon senki sem tehet!
nem azért ment el a babó, mert szopiztatsz, vagy bármi ilyen miatt, hanem mert az osztódásnál, vagy a beágyazódásnál történt valami.
egy biosztanár ismerősöm mondta, hogy amikor elkezd osztódni a megtermékenyített petesejt, akkor előfordul, hogy kromoszómákból "letörik" egy kis darab, és ha a baba megszületne, tuti, hogy lenne vele valami baj. Na ezt védi ki a szervezet a korai vetéléssel.
Bocs, hogy ilyen szárazon írom le ezt, csak rossz volt belegondolnom, hogy magad/magatokat hibáztatjátok...Fontos, hogy ebből ép testtel, ép lélekkel kerülj ki! Hiszen a köv. babának kiegyensúlyozott, boldog anyukára van szüksége! :wink:
pihenj sokat, töltődj fel, Botizz, és minden rendben lesz!

Linda, lecsós gardenparty.....kár, hogy nincs nyálcsorgatós emotikon..... :D
most diétázom, úgyhogy ki vagyok hegyezve a finomságokra....miket csináltatok?

True, az elején 2, 5-3 litert ittam naponta, ebből 1,5 liter volt a laktoherb. Most már csak este van szopi, és napi 2-2,5 litert iszom, laktoherbet már régóta nem. Nagyon édes a kép a gyerkőcökről! A lányod gyönyörű!!!

Bujka, de jó, hogy írsz!!! már hiányoztál nagyon! Hogy vannak a srácok? Fotó?????? sőt, fotók?????? :D

megyek tornázni...

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Sziasztok lányok!

Jöttem egy gyorsra,amíg anyósom babázik,aztán futok kia kertjükbe egy kis zöldséget szedni!
Nem tudom,hogy az elkövetkező időkben mennyit tudok jönni,mert úgy néz ki,hogy hamarosan költözünk! de elötte még vár ránk egy lakásfelújítás,bizti jó lesz ebben a melegben,de hát ez van,a lényeg,hogy végre saját kis kérónk lesz... :shock:
Amit úgy rendezünk be,úgy alakítunk,ahogy mi akarjuk!

beuka!

Igazuk van a lányoknak,nehogy magad okold bármiért! Tudományosan kimutatott tény,hogy a termékeny korban lévő nők többségénél többször fenáll terhesség,mint ahogy ők észreveszik,csak a természet megoldja,ha valami "hibát" észlel! ez történt nálatok is,és semmi okod nincs rá,hogy ezért lelkiismeret furdalásod legyen! lesz még babátok,és tényleg igaz,amit Kriszti írt,képes vagy hamar teherbe esni...

True! Mi balatongyörökre megyünk nyaralni júl.26-29-ig! Már várom,jó lesz egy nagyot pancsolni!
Nagyon szépek a gyerekeid! Minden nehézség ellenére irígylem a 3 lurkót,én is szeretnék még egyet,de apa úgy kb 3-4 év múlvára "programozta " be! de majd meglátjuk,hogy hogyan alakula lombiktámogatási rendszer,mert ha rossz irányba,akkor kettő gyerkőc marad!

Sue!

Pistinek is volt már ilyen vírusos kiütése,tényleg ártalmatlan,hamar elmúlok!

A kajcsival kapcsolatban meg ahogy a lányok írták,sok kitartás kell,bizti nem fog 10 éves koráig szopizni,megjön neki az igénye a más kajcsira is! Addig is próbálj édes gyümiket kevernia zöldséghez,hátha úgíy kedvet kap hozzá! Öklendezés,hidegrázás nekünk is sokat volt az elején,de hamar túl lettünk rajta!

Mennem kell! Puszi! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!
Egy csöppet lemaradtam, mert az elmúlt hetünk eléggé maratoni volt és napközben azt a kis időt amíg Barni aludt én is pihenéssel töltöttem. Múlt héten hétközben ugyanis Barni minden éjszaka kb. 6 -szor riasztott minket és már alig álltam a lábamon napközben, mert annyira álmos voltam. Remélem nem haragszotok és azért hiányoztam egy picikét. Hétvégén már normalizálódott a helyzett, azaz 2-3 alkalommal sír fel a törpe.
Az előző oldalt sikerült még csak visszaolvasnom, de holnap remélhetőleg az utolsót is sikerül. Addig is észrevételeim az előzőre:

CzMelinda!
Barni már régóta mászik és 8 hónaposan (pontosan aznap) felállt a kiságyában és onnantól kezdve nincs megállás. Mindenhová felkapaszkodik és araszol oldalra. A járókát többször is körbejárja, amíg ott van. Mostanában már 1 kézzel kapaszkodik, de azért amikor kibillen az egyensúlyból még gyorsan visszakapaszkodik a másikkal is :lol: . Volt 2 hetünk, amikor állandóan a nyomában voltam, mert nagyokat tudott vágódni, de most már nagyon ügyesen lecsücsül vagy letérdel állásból.
Igen nadrágfelenka, amit használunk.

Nózi!
Sajnálom, hogy ennyit csalódtál a pelusokban. A tesztelgetés bizony elég drága mulatság. Örülök, hogy találkoztunk. Annyira jó volt látni a gyermekeinket, ahogy egymással elvannak.

Kriszti!
Sok sikert az UH-hoz. Nagyon édes Gergő a képeken. Ha esetleg jobb idő lesz (nem ekkora kánikula) és ráértek átjöhetnétek valamikor egy napra. Talán a párodat rá lehetne venni, hogy befuvarozzon :wink: .
Egyébként nálunk is ismerős a sírásos szitu, amikor ott vagyok ő is sír, de amikor egyedül van meg sem mukkan (pedig koppan a kis drágám a kiságyban).

Beuka!
Jobbulást és vigyázz magadra. Sajnálattal olvastam, hogy mi történt, de bízom benne, hogy hamar felépülsz testileg és lelkileg egyaránt.

Melódia!
Gratula az üléshez. Gyakrabban kéne összeereszteni a lurkókat, mert annyi mindent tanulnak egymástól :lol: . Örülök, hogy sikerült a szolgálati lakás. Ha már tudtok valami közelebbit, legalább a kerületet, ahová mennétek, akkor jelezd, hogy megtervezhessük a találkás útvonalunkat :wink: .

Tina!
Ha jól látom Marvin haja is világosodik. Barninak is szőke már a töve, de nem nagyon akar nőni, úgyhogy mi még kicsit kopik vagyunk.

Bocsi, hogy nem írtam mindenkinek, de mindenkire gondoltam és gyönyörűek a feltett képek is.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk, itt vannak az igert kepek, az ulos ma keszult. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Egy hete kezdtunk kuszni elore is, de mar sokszor hintaztatja magat negykezlab es naprol-napra egyre jobban ul.

Szep estet mindenkinek!

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Hettie!
Szerintem délelőtt adjál Artúrnak gyümit, gyümit zabpehellyel, ebéd főzi husis, uzsi joghurt, gyümi. Vagy uzsira szopi és vacsira tejpép, főzi. Hogy döntöttél mit, mikor adsz?

True!
Nagyon szépek a gyerekeid. A kislányod meg egyszerűen gyönyörű, mint egy angyal ezekkel a fürtökkel. Szeretném ha Kata is sűrű, hullámos hajú lenne, mint én.
Reflex: vmikor hamarabb, vmikor később indul be. Úgy szokott lenni, hogy amikor éhes igazán Kata akkor egyfolytában szív, de vmikor meg szív 1-2-t, felül nézelődik és vissza, na ilyenkor ha beindul spriccel. Mindig lefogom az ujjammal. De utána szív egy párat és nem ömlik.

Sue!
Kitartás még mindig. Enni fog Viki! Ha csak egy-két kanállal eszik az is vmi, ismerkedjen az ízekkel. Néha jelentkezzél mizu veletek? A tápszeradása hülyeség. Lehet, hogy nem kellene óránként adni Vikinek tejet, sőt biztosan. 3-4 óránként egyen, bár most, hogy ilyen meleg van…de próbáld húzni az időt. Kiütésekkel mi a helyzet?

Timi!
Egy hete vagy olyan másfél hete vettem észre, felül a puklit Kata ínyén. Amúgy semmi tünet. Kaki bogyós néha, ma normál 3 volt. Nem tudom nyűgösebb-e, ha kimegyek a szobából vmikor sír, de ez a korával van összefüggésben inkább. Nyálzás sincs. Ujjait szokta rágcsálni.

Tina!
Köszi. Igen Katának elég sok a ruhája, de mindig gond mit adjak rá. :D Azért te sem panaszkodhatsz hiszen a lányodnak biztosan szép csajos rucikat veszel és Marvin mindig nagyon kispasis. Szoktál Árkádban a H&M-ben venni neki dolgokat? Nagyon szép kisfiú ruhák vannak. Képzeld ma odaadtam neki a távirányítót, mert telefonáltam oké jó volt. Aztán azt félredobta kellett neki a telefon. :shock:

Linda!
Én is vettem DM-es tejpépet, banánosat. Tényleg jó árban és 300gr-os. Bár ízre jobb volt a Hipp és Milupa. Én felváltva adom, ahol akciós ott veszem meg. Mennyi időre elég nektek egy ilyen 800gr-os tápszer? Kiütésekkel mi a helyzet? Nálatok fog?
Csőrös poharat rég próbáltuk. Pohárból itattam mostanában. De vettem neki nem szilikonos csőröset, szeretném ha megtanulna belőle. A cumisüveggel az a baj, hogy elveszi és játszik vele, kifolyik belőle minden. Kata mászik, legalábbis pár lépést tesz. És tényleg jön felül a foga, doki szerint 1héten belül kijön. És felül 4 foga fog jönni majdnem egyszerre, be van duzzadva. Alul is alakul, de nem annyira. Ja és a doki is mondta adhatok neki 3-es tápszert ha nem lesz tej.

Kriszti!

Nem is tudtam, hogy ilyen magas vagy. Az az 52kg kevés volt nem? Na én 162cm vagyok és 62kg min. Nekem az 58kg az jó lenne…de éppen ma sütöttem ribizlis muffint…

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Rizi, nagyon édes a kislányod!

Melódia, jó költözést!!! fárasztó lesz, de bizti nagy élmény!

Gesztenye, éjszakai kelések :( tali jó ötlet, de még mindig ezzel a nyamvadt vírussal küzdünk. amióta adom a cebion cseppet, jobb, de még mindig szörcsög.
és csikorgatja a fogait, amitől égnek áll a hajunk...ő persze rettenetesen élvezi! :D

Edi, az 52 kg nekem nagyon kevés volt, azt hitték, anorexiás vagyok, pedig csak túl gyors volt az anyagcserém. Akkoriban pizza és tésztahegyeket ettem, csokt, és ennek dacára nem híztam.

most viszont már 2 kg mínuszban vagyok! semmi liszt, cukor, kenyér, tészta, és működik! hamlet kenyeret eszem, tök jól pótolja a rendeset.

Megyek, puszi

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Sziasztok!

Rizi,
Nagyon gyönyörű kislányod van és még belefér hordozóba??

Tegnap kihagytuk a deles szopit,reggel 9 után cicizett,majd 12.30kor paradicsomos főzit kapott,megevett110g ot és utána csak 3kor kellett neki cici....ma is megpróbálom,ugyanezt,most 10kor evett kihúzom 1ig a főzit.ha eszik ha nem kihagyom mostantól a deles szopit és szerintem ha éhes marad egy-két nap múlva rájön,anya bekeményített.

Közben annyira lebetegettem,hogy alig állok a lábamon.Doki azt mondta ez elkerűlhetetlen a mostani vírus,úgyhogy nagyon vigyázzatok magatokra,mert nyelni alig bírok úgy fáj a torkom.Kicsit fogyok. :)

Mentem főzni,ma cukkinit csinálok,de nem tudom daraboljam vagy pépesítsem.......

sue

KépKép
suezika

Mármint,hogy azért vigyázzatok Magatokra,nehogy Ti is lebetegedjetek......nem azért ,mert Én nyelni alig bírok :oops:

Kicsit értelmetlen vagyok,pedig igyekszem
sue

KépKép
suezika

Sziasztok!

Ülni tudó babáitok mivel játszanak? Érdekelne részletesen. Illetve milyen kisebb készségfejlesztő játékotok van, amit a gyerek is szeret?

Gesztenye!

Na nem is tudtam, hogy Barni ilyen ügyes már és járogat a kiságyban. Fogakkal megszenvedtek?

Ribizli!
Nagyon aranyos a kislányod, a legjobban az első képen tetszik ahol ül a babakocsiban. Az utolsó képen mit csinál? Puszit küld?

Kriszti!
Így tovább a diétával. Igen a szénhidrát visszafogása csodákra képes, csak hát én is szeretem a hasamat...tésztákat stb.

Sue!
Gratulálok, menni fog ez. Lehet, hogy 1-2 napig megint nem kell Vikinek a kaja, de aztán élvezni fogja. Jobbulást Neked! Én a cukkinit darabokban megfőzöm és a botmixerrel 3x turmixolok picit. Így maradnak benne nagyobb darabkák, de mégsem pépes. :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Tegnap nem voltam, mert 2. házassági évfordulónk volt, ugyhogy nem voltunk itthon, este meg elmentünk vacsizni.

Tegnap reggel, vagyis fél 6-kor arra ébredtem hogy fáj a bal mellem, megint jol megtelt éjjel és be is gyulladt, de már jobb. Ahogy kimentem fejni közben meg olyan hányingerem lett. Mondtam Lacinak is, erre azt válaszolta: remélem nem lesz baba. Hát most még én sem szeretném. Ebből gondolom rájöttetek hogy végre megvolt a nászéjszaka, hála Krisztinek. Köszi :D

Timi
Én is sajnálom hogy nem tudunk talizni, de majd jössz még Gyöngyösre, és akkor majd remélem találkozunk. Hova mentek amúgy Alsópáhokon? Mi a Páhok panzióba megyünk.

Edi
Úgy döntöttem, hogy délelőtt szopi, utána délben főzi, husi, vagy csak főzi, utána uzsira gesztenye babakekszel, meg tejjel. Utána estefelé meg gyümi. Fürdés után meg szopi. Van egy csomó tej amit majd ki kell dobnom egészen okt21-től január elejéig, ugy sajnálom, kár érte, de eddig nemigen használtam belőle. Most viszont jo olyanba, ami kicsit sűrűbb, mert ugy megeszi.

Beuka
Hogy vagy?

Utólag Boldog hófordulót Barninak!

Rizi
Látom Nektek is van olyan beszélő, énekelő kutya. Nekünk nincs de Arti unokatesójának van, hát volt ára. :roll: De nagyon jo dolog sztem.

hettie

Sziasztok, ismét itt!

Nagyon rossz passzban vagyok, késik a mensim, és annyira idegbeteg vagyok, hogy már magamat is utálom, a gyerekekkel is csak üvöltözök, de néha tényleg kiakasztanak. Alig akarnak enni, pedig egész nap a konyhában vagyok, tök fincsiket főzök nekik, ráadásul Levinek mindig külön pancsolok (mondjuk neki megéri, mert ő mindent élvezettel hamizik), állandóan mosogatok (mosogatógép mellett még legalább 3x egy nap), és mindenre csak fitymálgatnak. Marci ráadásul sokat fogyott, tavaly ilyenkor szabályosan kis duci volt, most meg csont és bőr, és állandóan csak válogat. Na, jó, nem panaszkodom, de mindenki becsülje meg magát, akinek csak 1 v. 2 van, mert én visszasírom azokat az időket :P :P :P

Tejem szinte nulla, hálistennek reggel Levi hosszas próbálkozásra szopi után (ami sztem 30 gr volt) megivott pohárból majdnem 100 gr babatejet! Ennek nagyon örültem, mert úgy néz ki, nekem ez a mensi nagyon bekavar, ráadásul érzem, hogy a hormonjaimmal valami nincs rendben, annyira feszült vagyok, hogy már gondolkodtam, inkább abbahagyom a szopit, mert ennyit nem ér a szoptatás, hogy ennyire idegbeteg legyek. Ennek már a gyerekek isszák meg az árát. Amikor mondjuk említettem a nőgyógyásznak, kapásból lehurrogott, hogy azt a pár napot ki lehet bírni. Kíváncsi vagyok, ha az ő felesége lennék, segítene-e rajtam?? :roll:

Hettie, én ki vagyok akadva, hogy neked még annyi a tejed, hogy begyullad a melled :cry: Mondjuk az se lehet leányálom, de ez a kínlódás, amit én csinálok, ez is szörnyű.

Edi: Levivel azt csináljuk, hogy leültetem a nappali közepére (Mivel csak ott marad meg, kiságy, gyerekszoba, járóka kizárva), a háta mögé körben kispaplan (de még akkor is mindig odadől, hogy a fejét beüsse), és elérakok egy nagy műanyag dobozt, amiben mindenféle olyan játék van csoportosítva, ami nem apró, és nem tudja lenyelni. Autóktól kezdve csörgőkig, a Hanna tányér-kanál-pohár villa piknikkészlete, meg mindenféle, mesekönyv, stb. Van neki a Fischer-Priece csigabigája, azt is nagyon szereti, persze még a formákat nem tudja beledugdosni, de kinyitja, és úgy pakolgatja össze-vissza. Ezekkel sokáig elvan nagyon. Délután pedig az udvaron plédre rakom le, ott is nagyon szeret lenni, vagy fürcsizünk, ha olyan az idő.

Sue: látod, mennyi fog ez! Az biztos, hogy nem jó, ha túl gyakran szopizik, mert akkor nem éhes! Jobbulást!

Ribizli, gyönyörű a kislányod, nem félsz, hogy kiesik úgy a hordozóból? Nekem Hanna egyszer beborult a szék meg az asztal közé, úgyhogy azóta csak becsatolva mertem őket beletenni, főleg, mivel Levi úgy hintázott vele, hogy egy idő után túlfordult a holtponton, és fejreállt. Persze, nem lett semmi baja, csak nézett, olyan édes volt! De már eladtuk a hordozót, mert kicsi volt neki. Hány kg a kislányod? Az ásványvizes palack nálunk is menő játék! :wink:

Gesztenye: nagyon ügyes a Barni, hogy ennyi mindent tud, én el sem tudom képzelni, hogy Levi mikor fog csinálni valamit. Nálunk olyan furcsa, Marci mindent nagyon korán csinált, (9, és fél hósan egyedül ment) Hanna meg mindent nagyon későn (önállóan csak 17 hósan tanult meg járni!) de szerintem Levi még ráfölöz, hasrafordulni is elmúlt 6 hós, amikor megtanult.

Melódia, jó nektek, hogy már itt tartotok költözés szintjén! Mi is házcsere előtt állunk, de sajnos nekünk sokminden miatt halasztódik a dolog, előtte még apukám lakását és házát kell eladni, meg hát a miénket is, de addig meg sem tudok hirdetni, szóval nekünk még messze van sajnos, pedig sürgős lenne, hogy beköltözzünk Bonyhádra, mert Hannát is oda írattuk oviba, és mostmár így nehezebb lesz a bejárás.

Amúgy mindenkinek köszi a dicséreteket, Hannának tényleg nagyon gyönyörű a haja, a múltkor nem bírtam magammal, és kivasaltam neki :) úgy is aranyos volt, de göndören az igazi Hanna :)

Na, most megyek, mert kaka lett! sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
true

Hettie :D :D :D :D örülök!!!!! :wink:

True, tarts ki! mennyit késik a mensi?

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Sziasztok!

Sue:én kicsim is cicifuggo. De hat még ez a dolga. Fozhetek en finomat, ha bizonyos napokon csak a cici a nyero...
Hordozo nekunk még siman jo ;) mi kicsik vagyunk hosszra (anya-apa se nagy ;) ) 67 cm

Edi: puszit még nem kuld :) hanem a fenykepezo madzagja a nyero. Egy csomo mokas kepet csinaltam igy ;) Ugy jon utanam ilyenkor :D és tomi a szajaba :) anya meg kattingat

Hetti: igen, blokit most szereztuk be két hete, megszavaztuk, osszedobtuk az arat :D kicsinek még a boltban nagy szerelem volt, mi meg orultunk, h vegre valami hasznos, és vegre adhatunk neki vmit ;) eddig nem nagyon kellett vennunk jatekot.... sokmindent kaptunk innen-onnan fish-p. pedig tenyleg jo marka is
Kepet direkt kutya miatt tettem fel :)

true: eddig még nem ult, most kezdte el, de mar mi is gondolkodtunk a bekotesen :) meg neztem masik babakocsit (ami fent van a lakasban), de még nem érett meg ra, abban hordozo nelkul is ulhetne majd

Sue és True, gyonyoruek a babaitok. Csak ennyit mondhatok

nah, itt is kakkantas volt... sziasztok :)

KépKép
rizibizi

...jahh, Veronika 7,51 volt mult het szerdan
Vizespalack nalunk van, de nemigazan jon be, meg van kicsi uveg, nagy, szines golyokkal toltott, meg vizzel, de ha madzagot kotok a nyakara, akkor azt lehet ragcsalni, akkor még talan szoba johet ;) :D

KépKép
rizibizi

Sziasztok Lányok!

Nem igazán van időm írni, de azért olvasgatni próbálok :oops:

Edinek gyorsan: ha van építőkockátok, akkor abból építs Katának tornyot, azt nagyon élvezik, ha lerombolhatják...aztán kezdhetitek elölről.... :D Én a fiúkat szoktam befogni toronyépítőnek :wink:

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

True
Miért vagy ideges a szoptatás miatt? Vagy ilyenkor mielőtt megjön ideges vagy? Én azalatt szoktam az lenni, mikor megvan. Amugy már nekem sincs sok tejem, csak akkor éjjel valamiért sok volt. Sztem ne idegeskedj a szoptatás miatt. Adj neki annyit amennyi van, még azon felül amennyit megeszik. Én is igy csinálom, és addig adok neki amig lesz pár csepp. Nekem is a mensi zavart be, mert azóta kevesebb a tej. De adok neki mást is enni és utána meg jöhet a tejci, annyi amennyi van. Ha meg nem kell akkor meg adok neki valami gyümilevet, mert kell a folyadék is. De ha ugy gondolod nem éri meg már szoptatni- ha ugyis kevés van- akkor meg inkább ne szoptasd, mert az tényleg igaz, hogy a gyerekeknek sem jo igy.
Arti nekem is sokat hintázik a hordóban, de még egyenlőre nem állt vele fejre. de ami késik nem múlik. Ki tudja. De viszont esett már ki belőle, pont a metlakira. :cry: :roll:

Nálunk nagy játék minden ami csörög, szóval a zsepis zacskó, meg a törlőkendős zacsi, meg a távirányító. :lol:

Most épp alszik. Mostanában mindig magától alszik el. Benne van a járókában, játszik, meg néha jajjgat, aztán csend lesz hirtelen, odanézek, hogy mi lett de akkor már alszik is. :lol:

hettie

Sziasztok.

Laurának virusos hasmenése van(nem a kelkáposztától :? )7-8 híg kakija volt,vasárnap :shock: ki is csapta a kis popóját,sudokremmel kenem neki.
Tegnap voltam vele orvosnál.Nagy baj lett volna ha hányás is társul a dolog mellé,mert akkor kórházba kellett volna vinni,infúzióra... :roll: de az én kis Laurám nem olyan beteges tipus :wink: Kapott 2 féle szirupot(1000 pénz volt)ezeket alig lehet beletenni a szájába:összeszórítja,öklendezik tőle...de muszály.Répát,almát banánt kap.Talán egy kicsit kevesebb adagot eszik mint máskor.Láza nincs,alszik rendesen.Szépen ül és mászik,kis pulikutya:mindig jön utánam ,lekuporodik a lábamhoz,néha nyalogatja is :roll:
Tud "sütni" pogácsát ha énekelem neki :lol:

Edi.szerintem Kata bármivel eljátszik ülő helyzetben,nagyon élvezi ő is hogy mind a két keze szabad. :wink:

Sue,hajrá kaja!!!!!! :lol:

Gesztenye,akkor Barni is nagyon ügyes!

Húha,mennem kell felébredt a kis "kakagyáros" :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!
Csak pár mondatra...

Jubi!

Szoktam Katának tornyot építeni, szereti lerombolni :lol: sőt múltkor követelte, hogy építsek egymás után többször. A szobában elszórva szokta építeni, menjen rombolni. :D

Linda!
Jobbulást Laurának! De a kedélyállapota jó nem? Eszik?
Igen Kata mindennel eljátszik, (pl. plüssállaton logó cimkével) csak gondoltam hátha van vmi extra dolog, vmi játék ami hasznos lehet. De akkor megnyugodtam :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Edi!

Jazi is nagy cimkerajongó :D

Linda!
Mi is most lábalunk kifele egy ilyen hasmenős vírusból. Nálunk sajnos a gyomra mellett a torkára is ráment Jazinak, napokig lázas volt. Amikor 39 C fölé ment - a lázcsillapítók ellenére -, muszáj voltam hűtőfürdőt alkalmazni. Hát, szegény annyira sírt, többet, mint eddigi élete során összesen...de a láza csökkent. Ma volt az első lázmentes napunk, és a kaki is rendeződni látszik. Ma már a diétát is abbahagytuk. A babapiskótára már rá sem bír nézni szegény...

A legújabb produkciója az, hogy áll a kanapé mellett, és lazán elengedi...van önbizalma, de egyensúlyérzéke még nincs :wink:

Jó éjt!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Hú! Nálunk azért ez egy kemény időszak. Nappal nincs megállás. Járóka már szóba sem jöhet. Szinte megsértődik amikor beteszem. Este 20-22 között tudom csak lefektetni. A mai nap egy kivételes ezek szerint, mert pontban 20kor tápszer alatt elaludt. Apa éppen fürdés közben mondta: Húha! Álmos dörzsizi a szemét!!!! Persze ilyet szokott csinálni, és kb 2 óra amíg elalszik. Éjjeli kelések még vannak.

Riz!

Nagyon szép kis formás baba Veronika. Azért a lábujjak állása nem semmi. Dóri is így tartja a lábujjait, és ezért nagyon nehezen tudom feladni rá a cipőt. Kutyust osztotta rendesen?

Hettie!

Gratula a házassági évfordulótokhoz! Kolpingba megyünk a baba-mama barát helyre. Gyöngyösre majd amikor megyek előtte értekezünk. Te pontosan Gyöngyösön laksz? Azért tök jó, h még ennyi tejed van.

True!

Azért vagy feszült mert még szeretnél szoptatni?

Linda!

Jobbulást Nektek!

Edit!

Dóri a legegyszerűbb játékkal képes több percet is eltölteni. Kanócon lógó cumi, fonal darab, apró fischer price gumi figurák stb….Mindent a szájába vesz. Kata mindent a szájába vesz?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Timi
Köszi :D Ok akkor majd beszélünk. Nem Gyöngyösön lakunk, de mindig ott laktunk, de anyumék is meg mindenki ott lakik. Amugy kb 10 percre lakunk gy-től. nincs messze. tudunk ott is vagy nálunk is talizni.
Mennyi egy éjszakára a kolping?

hettie

Hettie!

Baromi drága hely. Mivel a férjem kap üdülési csekket ezért gondoltam, h megengedhetjük magunknak. 4 nap 3 éjszaka a hármunknak:93420 Ft. Ja! elfelejtettem írni, h félpanzió :lol: . Kiváncsi leszek, h mennyire ÁLOM HELY. Azért írtam így, mert sokan áradoztak már róla. Mi van a hányingerrel?

Linda!

Lau baba ma 9 hónapos. Nagy-nagy gratuláció :lol: :lol:

Tina!

Marvinka is nagyfiú lett. Gratula Nektek is! :wink:

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Szep napot mindannyiotoknak!

Linda, Jubi: gyogyulast a babáitoknak!!!

Hát igazabol vagy tul nagy a bloki, vagy valami mas, de még annyira nem cincalja, mint ahogy orul neki mikor meglatja. Rovid tavu, hirtelen, lobbanekony szerelem ez :D még a versekre dalokra sem tud hosszan figyelni, mindig elunja.

Pár honapja leszedtem netrol a "Meseovi" cd-t, azt hallgattuk, és onnan ha meghallja vagy eneklem a "mokuska-mokuska"-t akkor vigyorog, kalimpal. Meg a zsipp-zsupp-kenderzsupp a nyero... de a tobbi versike még nem (?)

Meg mar regebben is akartam ajanlani nektek http://www.almazenekar.hu/ itt van zenehallgatas, és nagyon jo dalok kicsiknek. Volt, hogy egesz nap ez ment nalunk :) aztan megvettem mind a harom cd-t. Kemeny volt :) de nem tudtam volna donteni, hogy csak egyet a harombol :D Annakidejen mikor atmentunk anyosomekhoz, ott is ezt tettem be, és akkro kicsit otthonosabban erezhette magat, konnyebben megszokott ott is.

Fozelek, gyumolcs sokkal kisebb intenzitassal fogy az utobbi idoben. De cici, sokszor keveset. Sajna egyszerre nem akar sokat enni. Ez van. Majd lesz mas is. Persze a cici sem egy aranybanya, de neki még ez is sok néha (?) Tegnap padlizsant foztem, vegulis ette :D:D:D
Sajtot pedig szuneteltetem most, mert multkor fura lett a bore...sok szaraz folt... Hat vagy a kuszas-maszastol vagy a sajttol. Majd par het mulva ujra probalom, akkor kiderul.
Fantasztikus egy hetem volt. Felfedezte a lakast ebbol az uj perspektivabol. De tegnap már ezt is megunta. Én pedig aludni szeretnek, jo sokat. Ha lehet egy huzamban :D De tomhetem mint az orult, vagy adhatok csak siman... sehogy sem alszunk jol... Pedig regen annyira jol aludt. Na mindegy, ez is majd valtozik
Jahh, és napok ota eleg ramaty (lehet hetek ota) a gyomrom. Gondolom a hol eszem-hol nem, mikor mire van idom etkezesek mellett :( most epp kamillateat szurcsolgetek -ma legalabb volt idom csinalni :o

Bocsi, mar megint ennyit irtam, de mar nem torlok. Legyen szep napotok

zi

KépKép
rizibizi

Halihó!

Köszönöm a gratulációkat, de azt hiszem kissé félre érthető voltam. :oops: Manó nem egyedül jár még, hanem fogni kell a kezét, de mostmár egyre vagányabb, vakmerőbb. Tegnap pl. ültünk a kanapén, elkezdett lecsúszni az ölemből - még jó, hogy fogtam a hóna alatt - és mikor érezte a lába alatt a talajt nem foglalkozott vele, hogy fogom-e, vagy én felálltam-e már, elindult a fotel felé. Mikor odaért kihúzta a kezeit az enyéimből és az egyikkel megkapaszkodott a fotel szélében, a másikkal pedig megpróbálta lerángatni az összehajtogatott ruhákat. :)
Voltam szombaton az új dokinőmnél, nagyon rendes volt, szimpatikus, mindent megbeszéltünk, elvállal. Csinált UH-ot, olyan jó volt hallani is végre Pocaklakó szívverését, nem csak látni. Ja, és ismét kukacmanónk van. :) Bár ez felvet némi névadási problémát, már odáig „fajult” a dolog, hogy az MTA honlapjáról kinyomtattam az anyakönyvezhető fiúnevek listáját, megjelöltem benne a nekem tetszőket, és mondtam a páromnak, hogy legyen kedves átnézni. Asszem ez szép meccs lesz, mire neve lesz a Pocaklakónak. :roll:

Linda! Igen óriási élmény, bár elég derékpróbáló, még jó, hogy nem vagyok magas. :) Igazából én egyedül merem hagyni – persze csak végszükség esetén, pl. WC - a járókában, vagy a földön, de mindkét esetben még körbe pakolom párnákkal, mert még néha előfordul, hogy eldől valamerre (leginkább hanyatt), és akkor nagyot koppanna a szőnyegen. Mivel nem mászik – szerintem nem is fog – nincs az a veszély, hogy galibát csináljon, de ha már fog egyedül járni, csak a járókában fogom egyedül hagyni. Manó karjain és lábain is kijöttek tegnapra ilyen kis pöttyek, nem tudom én sem mi lehet az, bár nekem is szokott ilyen lenni néha. Ha nem múlik, vagy szaporodik, elviszem bőrgyógyászhoz.

Beuka! Csak azt tudom írni, mint a többiek is, hogy ezért nem Te vagy a hibás, és nem a Ti „felelőtlenségetek” miatt történt. Bár én ugyanezt éreztem anno, mikor elment a babám, és hetekig magam alatt voltam, de aztán rájöttem, hogy sajnos ennek így kellett történnie, és talán jobb is így, mint ha ne adj Isten egy beteg babám született volna. Kitartás ennek a nehéz időszaknak az átvészeléséhez.

Edi! Manó a keresztanyjától kapott egy kis „tornyot”, ami igazából 4 db különböző méretű és formájú egységből áll, színes, a második egységben golyó van, a harmadikban tükör, a legfelső rész pedig egy kis labda, ami csipog. Húú, ez így tökre nem érthető :oops: , lefényképeztem, felteszem. Szóval Manó ezzel tök jól elvan, illetve most felfedezte a labdát, és próbálja gurítani. Meg persze a Jubi által írt torony építés-rombolás megy nálunk is, illetve bármi, ami zörög, csörög. :lol:

True! Mensi előtt én is mindig nagyon feszült voltam. Egyszer emlékszem az egyik ügyfelem elküldtem melegebb éghajlatra, aztán meg nem győztem elnézést kérni, pedig alapvetően türelmes ember vagyok. :( :oops: Egyébként az ilyen nőgyógyászoktól, mint akit írtál, frászt tudok kapni, én egy régit többek között az ilyen beszólások miatt hagytam ott. Persze mondanom sem kell ő is férfi, persze őket ez nem érdekli, nem foglalkoznak vele, hogy egy nő mi mindenen mehet át a mensi előtt, alatt, sőt után is. Sajnos legtöbbje ugyanígy viszonyul a terhességhez is. Ezért nem bízom én a férfi orvosokban. :evil:

Most ennyi, majd jövök.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy

Képek.

Bocsi, ha sok. :oops:
Kép Ismerkedés a hintalóval
Kép Nagyon tetszik neki, hogy egyedül ül
Kép Az első fürdi a nagykádban

goodfairy

Olvasgatok vissza, és csatlakozom.
Terhesseg alatt fél oranként fél liter is becsuszott akár siman, aztan szules utan muszájbol, és most meg ha iszom-iszom, ha nem nem. Tejleado reflex, én se tudtam megtapasztalni. És fejni se tudtam soha rendesen. Hiaba a draga avent, vagy kézzel... nekem csak csepeg a tele cici is fejes kozben. De Veronika tudja a nyitjat, neki kijon a finom nedü ;) Mondjuk sosem volt annyi, hogy nagyon fejni kellett volna.

Nalunk kicsi a nagy melegben eleg sok vizet megiszik. (50-150 kozott akar, persze egesz napra nezve) Gyumolcslevet du. szokott kapni, akkor 120 nem palya. És nagyon szereti, ha seta kozben az asvanyvizes kupakba toltunk a cumijabol, és ugy itatjuk vizzel :) Meg megszoritja a cumi veget az ujjaival, és spriccel a viz az arcaba... imad pancsolni :D

Sue: és semmit nem fogad el a par korty cici helyett? mert azert par kortyert nem éri anyát egreciroztatni.

KépKép
rizibizi

folyt. köv. :)

Kép Játék
Kép Olvasás anyóséknál
Kép Jellegzetes Máté arc, feszülten figyel

goodfairy

Sziasztok!

Köszi mindenkinek!Laura kakija:ma még csak egy volt híg :lol: talán múlik nálunk is.Tegnap lejjebb szereltem a kiságyat,mert annyira szeret benne ücsörögni.Félek hogy már lassan kapaszkodni is szeretne.

Edi,Laura kedélye tök normális,olyanokat rikkant hogy néha fülsüketítő :roll: Nagyon élvezi a mászást és az ülést és édin süti a pogikat :wink: Majd írd meg ha főztél valami újjat Katának.A yoghurtot megszerette már?

Jubi,akkor ezekszerint Jazi sem mászott.Aranyos lehet ahogy kapaszkodik,nem nagyon lehet őt sem akkor egyedűl hagyni.

Anita,klasszak a képek :wink: A hintalovat már meglovagolja a kislegény?A pöttyök nekünk "elmentek",bekentem egy antivakarin nevű krémmel(rossmanban vettem 700ft) 2x és leapadtak.

Timi,igen,a kis Édivirág már 9 hónapos :P Már készűlt is pár hófordulós kép,Igazándiból este fél 10-kor van a szülinapja :lol: Dóri miért nincs el a járokában?Van úgy hogy én is beteszem Laurát,nem tetszik neki,egy percig bömbikézik vagy nyavajog de aztán feltalálja magát.
Bettusék melyik részen nyaralnak?(Balcsi)Ma esik Keszthelyen :(
Húú,elég húzos tényleg a Kolping,mi 100 gurigáért egy hétig hávájozunk Horvátországban :P Na jó a kaját itthon vesszük....

Rizi,én azt olvastam a sajtról hogy a gyomorba érve :nyúlós trutyi lesz belőle és napokig emésztődik.Nem is nagyon adok Laurának.Mindjárt megnézem azt a dalolos oldalt :wink:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Riz!

Jó a zene :lol: ! Dóri egyből idekapta a fejét, és már rugózott, is a pici lábaival. Imádnivaló. Úgy látom, h tejcsi ügyben, alvás ügyben stb....sorstársak vagyunk :wink: .Tegnap éjjeli ébredések száma:6 Korrekt :wink:

Anita!

Manódnak utólag is Boldog Hófordulót. Nagyon szépen ül, és nagyon édes a nézése. A kádas képen az egy gumi béka a vízben?

Linda!

Jó-jó! Azért elvan, de amikor beteszem ordít. Majd pár perc múlva keres valami játékot, és annak csacsog. Mai menü: spenót+krumpli+sülthusi. Nekem is ízlett :wink: Dórinak nagyon bejött ez az "egyedülállok projekt". Bettus pont most írt e-mailt, és sajna nincs jó idő. Azt írta, h pancsiztak már. Bizti még tegnap. Jól emlékszem akkor Siófokra mentek. Már várom a Kolpingot :D !

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Riz!

Nekem is kellene a mesovi cd. Honnan vetted le? Melyik oldalon van?

Köszi: Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Vasárnap délután megint kórházba kerültem, rosszul lettem, estére már meg is műtöttek (lapar) mert kiderült mégis méhenkivüli volt a terhesség. :cry: :cry:
no comment.

Tegnap hazajöhettem, már csak a sebek húzódnak de nagyon
Szerencsére megint tudok szoptatni, de most már mindhármunkat nagyon megviselt a dolog. Remélem most már vége van.
Szombat varratszedés, akkor még azért rákérdezek, hogy most már nincs ott benn semmi nem odavaló ugye? :evil:

A legrosszabb, hogy nem vehetem föl a fiamat, úgy kell mellémtenni a szoptatáshoz is. Szörnyű!

Na de megyek is, játszani Velük.

Üdv :Bea

Kép
Kép
beuka

Beuka!

Elhiszem, h megviselt benneteket! Azért a k....a....., h ilyen figyelmetlenek! Mégis mit mondtak? SORRY? Ilyen nincs!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?