Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kép
bocsi, de csak egy gyors kérdésre futja: Julcsi kerek egy hete náthás. Most este rózsaszínű váladék jött az orrából. Nem az orra vérzik. Holnap orvos????

Pls help!

Köszpussz
Kangi
kangi

Most mondja Apacuka, hogy nem vlsz, h arcüreggyula lene, mert az narancssárga, inkább egy kis ér megpattanhatott. Tényleg vér. Emellett azért várom javaslataitokat. Lehet, hogy az orrszívástól, száraz levegőtől kiszáradt a nyálkahártya, és az vérzett?

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Ismét lett egy kis időm, így benéztem.
Ma kötötték be a kábeltévés internetet, hát sokkal gyorsabb, mint az axelero, bár adsl-hez képest lassabb.

Mano: Örülüök hogy jól vagytok, olvastam a válaszod, csak időm nem volt rá reagálni, mostanában el vagyok úszva a munka miatt, a fökönyvi egyeztetéssel més sehol nwm állok, bár a prémcsit már kifizették...Így utólag is csipkedni kell magam.
Megpróbálok minél hamarabb időt szakítani, hogy ellátogassunk felétek, arra gondoltam, bárkinek be lehet menni abba a játszócsoportos bölcsibe, kíváncsi lennék Dorka mit csinál ott, mert a bölcsibe nem nagyon látom mit csinál, legtöbszőr mikor megyek érte mindig a kiságyba van, reggel meg Ő az első szegényke.

Mi minda a 2en jó taknyosak vagyunk, Dorka 38,9 lázas mi fül hőmérőt használunk, így ez sem kevés, bár néha elég változó eredményt ad, nincs valakinek valami tuti tippje, hogy a lehet a legpontosabban használni?
Mind a 2en köhögünk, folyik az orrunk, nekem is van egy kis lázam is, így még jó hogy nem kell menni dolgozni hétföig, addig talán kigyógyulunk.

A párom még mindig allergiás, szegény diétázik, volt alergia vizsgálaton, persze semmit se mutatott ki, így kapott ilyen diétás étrendet 10 naposat, 1-3 nap háztartási keksz, tea, műr az első nap csupa kiütés lett a keksztől, be kellett venni az antihisztaminos gygyszerét, mert már a szeme kezdett bedagadni, a doki szerint nem alergia mert a kekszre nem szabad így reagálni a szervezetnek. Én candida gombára gyanakszom, így most kerüljük a lisztes, cukros dolgokat, és meglepően jól van.

Dorka már egyre több időt álldogál magában, imád rámolni, mindet kipakol fiókok, a konyhaszekrény, füszerek...
Növekszik és már nagyon szépen mondja baba, igaz mindenre a kedvenc mackó is baba, na meg az ő fényképe is baba.

Na befejezem,
Jók legyetek
Manó2+Dorka

Kép
Kép
dorka2

SziasztokKép

Most csak gyorsan jöttem, hogy:

Timici Bencéjének nagyon boldog szülinapot kívánjakKép

MariannKép
Marcinak pedig gratula a mászáshozKép

GombócKép
Drukk, hogy ne legyen semmi komolyKép

Remélem, később részletesebben is tudok jönniKép

Tüni
tüni

Kangi
megnéztem az összes doktornénis és babás könyvet, de rózsaszín orrváladékról nem írnak Kép csak orrvérzésről. Én is arra tippelnék, hogy megpattanhatott egy hajszálér. Próbáld alacsonyabb fokozaton szívni és esetleg párologtass a szobában, hogy ne legyen száraz a levegő

Andi
psandi

AzurKép
Boldog Artúr napotKép

TimiciKép
Boldog szülinapot BencénekKép Hú, mennyit izgultunk miattatok-veletek a tavaly!Asszem, 7-8 év múlva nagy élvezettel fogja olvasni a NagyfiúKép

ToffiKép
Zsombinak boldog 9 hónaposságotKép

AriKép
Borinak boldog 8 hónaposságotKép

MariannKép
Jaj,de jó, hogy Marci mászik!Kép És teljesen normális időben teljesíti eme mérföldkövet! (huh, ez képzavarKép)

KangiKép Julkának is jött ilyen rózsaszínes 2x3x amikor nagyon náthás volt. DOkinéni szerint nagyon pici hajszálérpattanás (pattanás?Kép-most gondoltam bele, milyen hülye szókapcsolatKép) a beteg nyálkahártyában.

MaciKép a mi fogdokink szerint sem kell Dentinox v. hasonló, elég a jó táplálkozás. CukrodKép

Julka alaposan lefogyott a betegsége alatt, csak 7100 volt kedden. MOst viszont úgy eszik, mint egy kaszásKép gyakorlatilag egész nap. Vettem ma egyenhintátKép csak zöld, nem sárga.

Urszila
urszila

Andi, Urszila Kép
Nagyon köszi!!! KépKépKép

Akkor nem zargatom az ovost, még összeszedünk valami kórságot ... Kép

Pussz
Kangi
kangi

Timici Kép
Boldog szülinapot Bencének! KépKépKép

Urszila Kép
RopiJulka Kép De ZabásJulka KépKépKép
Ma Julcsi is bevágott egy egész csirkemájat (sütőben sült, kis baconnal, de azt leszedtem róla), meg utána még egy jégkockányi pulykát gyümölccsel és hozzávaló körettel. Ja, és egy fél narancsot Kép Bélpoklos Kép

Délután meg a cimborám fánkját kunyerálta volna el, de azt már nem engedtem, gonosz, gonosz Kangianya!!!

Mariann Kép
nagy gratula Marcikának a mászáshoz!!! (Julcsi ilyen idős korában még nem mászott ám)

Pussz
Kangi
kangi

Lányok!

Már ehet 10 hónaposan zöldbabot, ugye? Milyen formában csináljam? És a borsót sem kell már kipasszírozni? Azt hogy csináljam?

Beu
beu

Kangi, sterimart vagy izotóniás sóoldatot cseppentsél. Az ált. hazsnál. Marcinak nagyon gyakran van iylen, mikor született a szívóval vagy mivel hazavágátk az orrát.

áll. majd kinövi.

s
sofka

Sziasztok!
Csak extragyorsan :
Timici
Nagyfiunak nagyon Boldog Szulinapot! Nekem is pont az jutott eszembe,ahogy tavaly nezegettem be a forumra szinte orankent,hogy van-e mar valami hir feloletek?! Kép

Beu
En zoldbabot meg nem adtam Jazinak, borsot is csak gyárit... sokat segitettem? Kép

Urszila
Zabagep csaj Kép

Azur
Boldog nevnapot Fiacskadnak!

Hofordulosoknak is grati! Kép

Lanyok
1 eves kor utan,hogy kell bevezetni a tehentejet? Higitva? Nalunk nincs allergia a csaladban, szeretnem majd elkezdeni lassan. Nem akarok meg eveket varni.
Jazi 11ik foggal kuzd, szeméttye nem akar kijonni csak faj es bok Kép Remelem hamar megszuli mar!
Most ennyire futotta.
Norka
norkini

Norka!
KösziKép
Már 11????
B.
beu

Beu
Latod milyen rendes vagyok? Kép Na jo a valaszok engem is erdekelnek...
Jaja,nemtom hova siet ez a no?!
Olvastam a csatornaátmosast Kép Nem segitett a tejci a szembe metodus?
N
norkini

Hali Csajok!

Timici, boldog szülinapot az öregfiúnakKép! Furi, hogy már egy éve született...

Maci2, én nem adok fogerősítőt, és a bölcsiben is megtiltottam a fluor tablettát, mert fluorozott sót használok, ami persze jódozott is. Nekem nagyon furi, hogy az Eü min. nem tesz semmit, hisz amióta nem kötelező a jódozott só, azóta sokkal magasabb a golyvás esetek száma. A fluorozott só használata pedig szinte a nullára redukálja a fogorvosok munkáját (osztrák és svájci kimutatások szerint). Mondjuk más kérdés, hogy sót mi így évente egyszer veszünk, de akkor jó sokat, mert nem lehet akárhol, akármikor kapni.

Ma nagylányom vacsira vajas kenyeret evett párizsival, igazi dorombolással kísérve minden egyes falatot. Pici kopaszparadicsom is becsúszott.

Kangi, barátosném picilánya is előadta ez a rózsaszin takibácsit. Na ő is beparázott ifjú elsőgyermekesként és rohantak rögtön orrfülgégészhez. Nos, dokibá jót mosolygott. Azóta esküszik a sterimarra és a párologtatóra, és ritkábban porszívózik. Ja és arcüregnél, fülgyuszinál jó sűrű a váladék, no meg nemépp rózsaszin. Szal nyugiKép

Beu, ehet szerintem. A zöldborsót nekem sokáig nem ette meg Dani paszírozás nélkül, sőt most is kiköpi a héját, ha nem iglót főzök...

Mariann, grat a mászáshoz, enyim fiam 8,5 hónaposan kezdte, ügyik vagytok a tornával!

Gombóc, ez ismételt eredmény? Bogyó biztos használni fog, próbálj meg egy kicsit megnyugodni!

Urszila, ennyi betegeskedés után sajnos nem csoda, szegény picilány... De ha egésznap eszik, hamar visszaszediKép

Na menek, helyszinelnek a tvben
Pussz
Zsófi
csucsuka

Köszi Lányok Marcusom nevében is a dicsérő szavakat a mászáshoz!!!!KépKépKép
Nagyon kis helyes ahogy mászik meg néha kúszik,megtudnám zabálni...!KépKépKépKép

Most 2 hétig sajna nem tudok jönni és nem látom kivel mi minden izgalom történik!KépKépKépDe minden babának és mamának minden jót és gyógyuljatok ki ebből a jó masszívra sikeredett takony kórból!!!!!
Remélem nem kapjuk el most otthon ,- eddig megúsztuk.

Most hallom milyen kis minuszokat mondanak otthonra HUUUÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ez izgalmas lesz!!!Még ilyen hideget nem érzett a kisfiam!!! Asszem ráadom az összes meleg göncétKépKépKép

Mégegyszer Mindenkinek minden jót és addig is növesszétek a piciketKépKépKép

Mariann & a 8150g Marcus aki sertepeltél a nappaliban és rém boldogan azt kiabálja hogy babababababababa.......!KépKépKépKép
Mariann&M

Na pussz csajok Kép

Először is összes hófordulósnak nagy-nagy pusssz Kép

2. Asszem Beu : zöldbab : ha akarod, párold leginkább egy kicsi olajon. Szétcsapatást pedig legügyesebb egy botmixerrel csinálni (borsót is) Kép
Beu, kérdezz rám vasárnap, lehet, hogy van még babakocsi 5letem... ez a holnapi napon múlik.
Egyébként mégegy hely : www.interstore.hu -
de minden témában mazsolázhatsz a bababolt.lap.hu linkgyűjteményben is Kép

Kangi, ne aggódj. Amit a doktornénid elfelejtett mondani, hogy a takonykór viszi a C vitamint is a szervezetből, és az orrszívással még csak sérülékenyebb lesz az ilyenkor amúgy sem jó állapotú nyálkahártya. Ha vérzik a nózi, vagy gyanus a hajszálér-pattanás, C vitamint neki. A fölösleget úgyis kipisili, merthogy vízben oldódik a vitamin, egyébként pedig az aszkorbinsav (anno Rutascorbin, azaz lórúgás C vitamin) erősíti az érfalakat...

Mariannka és Macuska, addig is pussz nektek Kép Siessetek vissza Kép

Fogerősítőt manapság éppen nem szokás adni a gyerekeknek tudtommal. Pedig a fene egye meg, Dentocart én is hogy szerettem anno Kép Mint a Blendi fogkrémet. Utóbbit zabáltam is rendesen (képzelem, mostanra mekkora káosz lenne a számban, ha nem teszem. Bár így is van, de még lehetne fokozni)KépKépKép

Azu, Happy Arthur's Day Kép

Nálunk ma jó nap volt, Ancsa nem hisztizett, viszont úgy ette a céklás csirkemelles krumplit, hogy öröm volt nézni. Rágninak mindent rág, Anyát előszeretettel.
Ma kitettem a járókából - hát mászni csak akkor, ha valami nagyon érdekes van fél méter távolságon kívül. Négykézlábazás nem az igazi, viszont ha egyszer felállt, nem lehet leültetni. És simán térden meg kicsi támasszal, vagy anélkül szuperül elvan. 2 napja azzal kísérletezik, hogy elengedi a járóka rácsát 1, vagy mindkét kezével. Nagy perec még nem volt belőle szerencsére Kép És hát megy a tájtájtáj folyamatosan, nagy mosolyok közepette. Hogy megzabálná az ember Kép

Na fiatalok, msot megyek kicsit.

Apropó : valakinek ötlete epés diétára vonatkozóan ? Köcceeee előre is :

Klár
clarissa

Sziasztok,

Kangi,
Most a legutóbbi takonykórnál Orsinak is jött vér az egyik orrlyukából. A doki szerint semmit nem kell tenni, de:
-abba a lyukba ne fújj stérimárt néhány napig
-remélhetőleg állítható szívóerejű a porszívód, akkor vedd kicsit kisebbre, mint szoktad
-éjszakára az ágya mellé teríts ki egy lepedőt vagy törölközőt párologtatni.
Nálunk a fentiek együtt két nap alatt megtették a hatásukat. Remélem, nektek is beválik. Egyébként semmi gond, ne aggódj, csak egy hajszálér pattanhatott meg. Bizti veled is volt ilyen, amikor náthás voltál, hogy a sok orrfújástól rózsaszín trutymót láttál a zsepiben Kép
Látom, már mások is válaszoltak Kép

Beu,
Zöldbab: párolórácson párold, ha tudod, ha nem akkor teflonban igen kevés zsiradékon, végső esetben főzheted is, aztán turmix vagy villával törés. Én mostanában adok neki a többi kajáihoz 1-2 evőkanálnyi turmixot, eddig még nem volt gond.
Borsó: Orsi nagyon ügyesen eszi villáról (rászúrom, ő meg bekapja és elnyammogja). Szintén a párolást ajánlom, esetleg főzést.

Norka,
Orsi tápis, neki kicsit könnyeb. Sajna azt nem tudom, hogy ti szopiztok-e még, vagy babatej. Szal a dokim szerint a tápiba csempésszek egy-két evőkanálnyit, először egy adaghoz, másnap kettőhöz, harmadnap minden adaghoz. Egy hétig minden adagba egy evőkanál. Második héten 30g tej+tápi, harmadik héten 60g tej+tápi stb. Mindig figyeld. Néhány héten belül a babatej felcserélődik tehéntejre. Persze ha nem akarsz sietni, akkor többet is várhacc az emeléssel.

MegintKangi,
Most, hogy Klár üzijét olvasom, eszembe jutott még, hogy Orsi napi 2x5 csepp Cebiont is kap, amire külön dicséretet kaptunk dokibától Kép

Csajok mennem kell, de ígérem még jövök, és akkor írok magunkról is.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

manó2!

Hát gondoltam, hogy csakis a munka miatt nem jelentkezelKépKépKép

Bölcsibe bárki jöhet előzetes bejelentkezés nélkül is, csak annyi hogy ha ebéd is kell akkor 10-ig szólni kell hoyg legyen.
Most Emma leég kis nyügi mondjuk, tegnap megkapta 15 hós oltást és azóta , nem is tudom, olyna zaklatott. Nem tudom hogy az oltás hatása vagy az újhold vagy front, de fura. Most is alig bírtam elaltatni, éjjel felébredt, akart aludni, d enem bírt, végül nálunk aludt hajnal 1/2 6-tól.

Gyógyuljatok meg gyorsan!
Szegény Dorka hogy ő az első a bölcsiben. Hogy viseli hogy ilyen korán kell kelnie? Emma nem ilyn rugalmas baba, ha én próbálnám alakítani hogy mikor kel akkor biztos nyügi lenne egész nap.

A férjed este elég szörnyen hangzikKép Keksztől???

candisáról én nem hallottam hoyg kiütést meg allergiás rohamot okozna, inkább hasmenés meg ilyesmi. Bár anniyra nem értek hozzá, cska van egy ismerősünka ki állítólag kandidás.
Na meg anyulkám is kandida diétázott, de cska zért mert az az egy módzsre van amivel sikerült kb 10 kg -ot lefogynia úgy hoyg nem éhezett. Az ismerősünktől vette át a diétát, mert ő a betegség miatt diétázott és látványosan lefogyott.
Csk aza abaj vele hogy még akkoris fogyazst ha már nincs is rá szükséged.
Amit lehet enni: sült szárnyas hús, sült krumpli, csirke pörkölt, durum tészta, libazsír, káposztás durumtészta. Kenéyrből cska speciális kandida mebteset (van receptünk is valahol). édesség gyanánt natúr joghurt gyümölccsel, édesítővel.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok Lányok,

Rég jártam erre. Most is csak bequkkolok egy kicsit. Mindjárt kezdődik a vizsgám...szorítsatok!!! Ha ez sikerül, akkor még hétfőn lesz ennek a folytatása, aztán kész leszek erre a félévre. Viszont február is jó zsufi lesz, akkor meg költözködünk.
Képzeljétek, tegnap Lili olyan tündéri volt. Ültem a kanpén és újságot olvastam. Egyszer csak felmászott hozzám, leült ugyanúgy, ahogy én, és olvasta a saját kis babaújságját Kép Egyszerűen zabálnivaló volt, ahogy lapozgatta. (azelőtt mindig azt akarta nézni, amit éppen én is olvastam) Ja meg bukfencezni tanítom...mikor mondom, hogy bunkfencezzen, akkor leteszi a kezét meg a fejét a földre, és csinál egy oldalra gurulást Kép Szinte hihetetlen, hogy mennyit fejlődnek ezek a kölykök.

na megyek...
pusz,
gömb
gombolyu

Lányok Kép
Köszi mindannyiótoknak a válaszokat. Porszívó erejének csökkentése oldalt történő légkiengedéssel történik, megteszem. Cebiont már hónapok óta kap, 8-10 cseppet naponta, a vaskúra miatt.

Hanem el van kényeztetve a lány, nem vitás. Ha kettesben vagyunk, szinte kizárólag rajtam lóg. Most is itt áll, a lábamba kapaszkodik és jajong, hogy vegyem fel. Társaságban kevésbé, de azért ott is elég anyás mostanában. Első gyerek.
Viszont tegnap már pár imbolygást átvészelt kapaszkodás nélkül KépKépKép Aztán vihogva eldől Kép

Na pussz, mert nem bír magával ...

Kangi
kangi

Én meg úgy vagyok vele, hogy úgysem sokáig lóg rajtam, olyan hamar felnő ...

Na csak ennyit, hogy teljes legyen a kép. azért persze jól esne néha 10 perc nyugi Kép

Kangi
kangi

Sziasztok!

Maci2!
Szivesen segítenék, de Nikit hiába kérdezem(12 éves), csak a pacimániája jön ki és azt mondja valami lovasat (pl. naptár), vagy a nő jön elő belőle és kék csillámos körömlakkot ajánl. Kép Kép
Fogerősítőt nem adtam egyiknek sem.

Toffi! Ari!
Bocsi, csúsztam egy hónapot, de azért boldog hófordulót. KépKép

Norka!
Én simán adtam 1 éves kor után a tejet, ill. inkább kakaót, de csak ritkán. Nem higitottam soha.

Ugy látszik Miki is begyűjtötte a vírust. Kép Ma lázasan adták ki az oviból, dokinéni annyit mondott, hogy csillapítsuk a lázát és hétfőn menjünk vissza, mert más baja nincs csak a láz + egy kis köhögés, de nem piros a torka. Ja és dokinéninek kivágta a taccsot, erre az volt a válasz, hogy biztos a gyomrára húzódott a vírus. Kép

Ez még tegnap esti hozzászólás, csak nem engedte a babanet elküldeni. Kép

Na megyek, betegeknek jobbulást.

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!

Maci2!
Szivesen segítenék, de Nikit hiába kérdezem(12 éves), csak a pacimániája jön ki és azt mondja valami lovasat (pl. naptár), vagy a nő jön elő belőle és kék csillámos körömlakkot ajánl. Kép Kép
Fogerősítőt nem adtam egyiknek sem.

Toffi! Ari!
Bocsi, csúsztam egy hónapot, de azért boldog hófordulót. KépKép

Norka!
Én simán adtam 1 éves kor után a tejet, ill. inkább kakaót, de csak ritkán. Nem higitottam soha.

Ugy látszik Miki is begyűjtötte a vírust. Kép Ma lázasan adták ki az oviból, dokinéni annyit mondott, hogy csillapítsuk a lázát és hétfőn menjünk vissza, mert más baja nincs csak a láz + egy kis köhögés, de nem piros a torka. Ja és dokinéninek kivágta a taccsot, erre az volt a válasz, hogy biztos a gyomrára húzódott a vírus. Kép

Ez még tegnap esti hozzászólás, csak nem engedte a babanet elküldeni. Kép

Na megyek, betegeknek jobbulást.

Magdi
gallainémagdi

Hát, nem tudom miért küldte el 2x is, tegnap 1x sem akarta. Kép

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok!
Megvagyok, csak semmi időm.
Depi teljesen elmúlt és helyére jókedv költözött, utólag is köszönöm mindenkinek a depítlenítő jókívánságokat.

Sajna nem volt időm olvasni rendesen, csak nagyon felületesen, mert Danin is kijött a kórság és anyahiány volt, pedig Ő máskor egy órát is eljátszik egyedül, még a szobában sem kell lennem. (Persze azért ott vagyokKép Pláne, hogy tegnap a járóka szélébe csimpaszkodott kívülről és felhúzta a lábát és úgy lógott vagy két percig.)

Gombóc!
P3Kép Drukkolok, hogy az ismétlésen már minden rendben legyen.

Timici!
Sok Boldogságot annak a gyönyörű nagyfiadnak!!!!Kép

Ildi!
Boldog névnapot a Te csodaszép fiacskádnak!Kép

A többi babának is persze boldog hófordulót és mielőbbi gyógyulást kívánok és persze hatalmas gratula az új tudományokhozKépKép!!!!

Réka és a már csak kicsit szörcsög Dani

ui: Aki csinált hőre pufi festékkel zoknitappancsot, az leírná, hogy hogy kell, mert tönkretettem mát két harisnyát és nem sikerül!! Köszi előre is!!
muki

Zsuzsi, Heppi, Magdi,
Köszi az ötleteket.
Végül üvegmatrica-festék készletet vettünk.Kép Van benne fólia és minták is.

A barátaink gyerekei gyerekorvos ajánlatára 2 hónapos koruktól kaptak fogerősítőt (a nevét elfelejtettem, pedig mondták). Kérdeztem a dokinktól, szerinte elég 1 éves kortól. Lehet, hogy a víz fluortartalmától függ?
Ez az! Dentocar (köszi KlárKép). Szóval vidéken néhol még adják.

Manó2,
Jobbulást nektek!
Milyen ügyes már DorkaKép

Urszila,
Jól evő JulkaKép

Beu,
A holnapi vendégeknek kipróbálom az almás krémesedetKép Remélem nem szúrom el.
Zöldbab mehet 10 hótól, de még mi sem próbáltuk. Borsót eddig turmixoltam (héjastól).

Norka,
11?! Gyors kibújást!
Én kajában vezetném be a tejet (most így okoskodom, aztán majd a tapasztaltak megírják a tutit). Pl.: krumplipürével, először keveset+vizet, és fokozatosan növelném az adagot.

Roninak most jön a 3., egy picit már látszik a hegye.

Csucsuka,
Hol veszel fluorozott sót? Én még nem is láttam.

Mariann,
Jó utat!

Klár,
dieta.lap.hu oldalon Epebetegek étrendje cím alatt nézelődj.

Gömb,
Drukkok mennek (hétfőre is)!
Olvasó LiliKép BukfencKép

Kangi,
Csimpaszkodás ismerősKép

Magdi,
Jobbulást Mikinek!

Réka,
Én is azt hittem, hogy elszúrtam, de (Timici tanácsára) hajszárítóztuk (elég sokáig kell) és segített rajtaKép

Maci_2
maci_2

Csajszik!
Adjatok már tanácsot, hogy mit kezdjek a lányommal. Egyszerűen nem hajlandó gyümölcsöt enni.Kép Próbáltam párolva is, de úgy sem.Kép Egyedül a banánból eszik.
Mit adjak neki reggelire (kenyérhéjon kívül)? Mégsem ehet egész nap főzeléket!
Ja, a darát és a pehlyheket sem eszi.Kép

Maci_2
maci_2

maci2!

ne keseredj el, van ilyn időszak. erőltetni nem szabad mert megutálja. Reggelire Emma tápszert eszik még mindíg, pedig 15 hónapos múlt. Utána kb 1 éves koráig tízóraira kapott valami joghurtos vagy túrós gyümölcsöt, ő nagyon szerette a Mildi túrós vagy joghurtos desszertejit ekkoriban. Vagy pl a nestlé alam kétszersülttel baébi ételt. Később vaníliás túrókrémet kapott, ezt már nem bébi ételest, hanem a normál boltit. Utána ebédre főzelék, uzsonnára tejpép vacsira tápszer. Aztán 1 éves korában ez annyiban módosult hogy a tízórait kihagyja, egyszerűen nincs rá igénye, maximum ha én eszek akkor kap egy ksi sonkát vagy egy sajtlit például, vagy csak pár darab kekszet eszik. Így kb 1/2 12-re éhes lezs, akkor ebédel, főzeléket. Uzsonnára tevődött át túrókrém vagy joghurt, a tejpép elmaradt, vagy megint főzeléket kap, és vacsira megint tápszer. Gyümölcsöt én csak pluszként szoktam, adni, nem fő evésként, pl ha meghámozom az almát és odaadom neki,nagyon szívesen harapdál belőel, míg ha lerezselm akkor nem kér egy falatot sem. Vagy szétszedek egy mandarint girizdekre és kis tányérban leteszem akkor szépen "rájár", megeszegeti.
Lehet hogy nem túl tankönyvbe illő módzsre, de ha másképp csinálnám egy falat gyümölcsöt sem enne meg. Egyébként folymatosan változik az ízlésük, most Emam pl nem ezsi meg az eddig szerette túrókrémet, joghurtot, semmi ilyet, úgyhogy most enm eröltetem. van olyna is egyébként aki reggelire pl sonkás kenyeret ad a gyerkőcnek vagy satdarbkákat, nálunk mondjuk ez nem jött be, de kísérletezni kell.

manó

KépKép
manó

Maci2,
Az enyem sem. Illetve vannak jobb, es rosszabb napjai. Nalunk ha mar gyumolcs, akkor inkabb alma, vagy narancs. Viszont fozeleket megannyira sem eszi, mint a gyumit.
Joghurtot probaltal mar adni neki? Lehet kapni szojas "joghurtot", otthon is lattam (Muzeum koruton a bioboltban, bar az arat nem tudom. Itt 4 db 1,79, cirka 500 forint.
Es ha kompotot fozol es annak a levevel kinalod? Gyumolcslet sem iszik? Avokadot probaltad mar (bar az ara huzos, de egyszer egy probat talan meger)! Lekvaros kenyer formajaban (parolt gyumi vajaskenyeren)?

Reka,
Nekem sincs idom semmire, nem is ertem mi a fenet csinalok egesz nap!

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi!

Nálunk egyébkénta lekvár sem nyerő, sem a gyümölcs szósz, sem a gyümölcs leves, sem a kompót. Viszont nagy főzelék evő a drágám. De neki is vannak olyna periódusai amikor nem jó neki semmi.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Sajna az ejszakai sikersztorink kuriozum maradt, azota ismet ebredunk, neha zsinorban. De nagyon jolesett, hogy ugy orultetek az eletkedvemnek. Kép
Amibol azert maradt is valami, mivel nemalvo rosszcsont puhitja anyai szivem: elkezdett "mammamma"-zni Kép es mar majdnem kutyazik is, azaz neha felmegy negykezlabig, kezdene rugozni, csak derekasan hasraesik. Kicsit meg gyurnia kell Kép

Beu,
draga vagy, es gyere barmikor, szivesen latlak Kép
Digigepunk mar van, hurra Sulinet, azert kuldok ritkan fotot, mert lenni lukebolcsesz, es a fenykepgepet es a szamitogepet kulon tudom kezelni, de meg nem tanultam meg osszecsatlakoztatni oket Kép
De istibizi kuldok hamarosan, vannak tok cuki kepek!

Miszike,
tok jo volt tegnap Kép azert en csak hadd csodaljalak Kép Itt maradt egy babaarckrem, remelem, hamar visszatalal Bekihez (arra celzok, hogy hamar osszejovunk megint) Kép

Gomboc,
ramaty erzes lehet izgulni, de biztos csak vaklarma lesz, drukk ehhez! Kép

Azur,
Arturnak utolag is boldog nevnapot! Kép

Timici,
Isten eltesse Bencet! Kép

Hofordulosoknak is nagy gratulak! Kép

Millio bocs, de most nem tudok tobbet valaszolgatni, olbeViola van, de mar igy is nagyon kalimpal...

Ma tiszta kaosz volt, szegeny emberemnek ejjel fajt a foga, reggel total elaludtunk, kapkodas, Viola persze erre felebredt, dajdaj, es meglepeteskent csinalt egy szep nagy kakit is. Kozben gazoras neni, telefon, minden... Viccesen neztem ki Kép

Delutan lesz Versdallam ismetles, kerek drukkot!

Csak jokat! Kép

Kaska
kaska

Sziasztok!

Timici: Boldog Szülinapot a kis srácnakKép

Minden hófordulós babának is gratula Kép

Mariann: Gratula a mászáshoz.

Ma voltunk a védőnéninél, mert pár kérdésem volt hozzá nagyon aranyos volt és minden kérdésemre válaszolt. Márkkal szerencsére minden rendben.
Azt mondta nagyon értelmes gyerek nem lesz vele semi gond a bölcsibe.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Sziasztok!

Gombóc,
nagy-nagy drukk, hogy ne legyen semmi baj!!! Mikor ismétlik a vizsgálatot?

Urszila,
már néhány hónapja akartam írni Kép, hogy megnéztem persze a duplababás képet a tar.hu-n, nagyon arik! Kép Julkának drukk, hogy szépen visszahízzon! Kép

Kangi,
a csirkemájat mennyire szedegeted szét Julcsinak? (Ő hány fognál is tart? VAlamiért a 3 ugrik be nekem...) Annyira szeretnék már én is mindenféle finom darabos kajákat adni Ankának, olyasmiket, amiket mi is eszünk, de nem növeszt fogat ez a kis maszat!!! Még mindig azt az egyetlen fogát villogtatja nagy büszkén Kép.

Beu,
asszem én vagyok a te embered, mint rutinos zöldbabetető anyuka Kép. Anka már többször is kapott, asszem tényleg 10 hónapos kortól mehet. Én azt a zöld hüvelyűt veszem általában, fagyasztottat. Krumplival együtt pici sóval megfőzöm, turmixolom kis reszelt sajttal (ez is 10 hótól mehet), bele egy csirkekockát (mármint nem Maggi Kép, hanem előre megfőzött-leturmixolt-lefagyasztott csirkemell), és kész. Anka imádja. Mostanában teszek neki hozzá egy kis vajon párolt póréhagymát is, na így még fincsibb, ez bármilyen zöldséghez adható!

Norka,
én ollllllyan irigy vagyok a 11 fogacska miatt Kép!!!

Csucsuka,
Fluorozott sót hol veszel?

Mariann,
gratula Marcinak a mászáshoz!!!! Szuper!!! Kép

Gömb,
ügyes Lili Kép, drága lehet...

Magdi,
Mikinek jobbulást!!!!!!!!!!!!!

Réka,
hurrá, hogy visszatért a jókedved!!! Kép

Maci2,
nem tudom, segítek-e ezzel, de leírom, nálunk hogy megy a dolog. Anka is inkább sósszájú, az ebédfőzik minden gond nélkül lecsúsznak, a gyümikkel probléma van. Akkor eszi meg, ha közben valamivel elterelheti a figyelmét. Tudom, hogy ez nem a legjobb módszer Kép, de pl. ha a kezébe adok egy üres bébiételes üveget, vagy egy nagy műanyagkanalat, bármi olyat, amit érdekesnek talál, akkor közben be tudom varázsolni a szájába a kanalat, láss csodát, még tátog is.
A másik, ami mostanában bejönni látszik: a tízórai-gyümölcsét jobban megeszi, ha pici natúr joghurttal keverem. Ki érti ezt??? De így van... Próbáld ki, hátha segít.
Esetleg, még egy ötlet: a Nestlének vannak olyan kajái, ami gyümi és valami gabonaféleség (almapüré rizzsel, gyümölcs teljesértékű gabonával, alma kétszersülttel). Ezeket gond nélkül meg bírtam etetni Ankával. Talán próbáld meg, dm-ben kapni.

Anka alig gyógyult meg a háromnapos nyavalyából, most meg kezd taknyolni Kép, szerencsére egyelőre nem vészes a helyzet. És végül két kép:

Kép Kép

Na pussz mindenkinek
Franyó
franyo

Julka továbbra is nagyokat eszik, ma 1 1/2 üveg bébikaja.Kép neki kell fognom megint főzni, mert kiesz a házbólKép

Ezt még az este írtam, csak nem sikerült elküldeni.

BeuKép most olvastam vissza, szegény LőrincKép Rúdmixerrel törd össze a babot, borsót. De lehet, hogy megeszi már villával összetörten is. Ha sikerülne összehozni a fiatalokat, képzeld, milyen kék szemű unokáink lennének!Kép

GombócKép drukk, hogy pont úgy járj, mint ToffiKép azaz P2-es legyen a P3-ból. Én bezzeg még el sem mentem dokihozKép

MariannKép látom, Marci sem szokott túl korán lefeküdniKép Ma Julka jó kislány volt, már 10-kor elaludtKép Jó utazást!

NorkaKép én véleményKép adjál neki még babatejet, legalább az EU csatlakozásigKép Annyira megbízhatatlanok a bolti tejek, és ha kiszámítod, nem sokkal kerül többe a tápszer a tehéntejnél. Cicizés nem megy már? Vagy abba akarod hagyni? 11 fogKép atyavilágKép

ZsófiKép hol veszitek a fluorozott sót? Jaj,jaj, kár volt dícsérned kinézetemet, tegnap észrevettem az I. SZEMRÁNCOT! Tiszta depis lettem tőleKép

MomoKép rendben van Timici szeme?

Ja, még azt akartam írni, hogy esernyőbabakocsinál is fontos, hogy a háta merev legyen (bizti láttatok már egyszál vászonba besüppedt gyereket), és az ülőrésze enyhén befele dőljön. És jó legyen a lábtartója. Az sem árt, ha közel vízszintesig lefektethető, mert akkor nem kell rohanni valami ágyféleség irányában, ha pont alvásidő közeleg. Peg Perego is nagyon jóKép csak nagyon drágaKép Ja, és a Chicco Ponyt is dícsérik sokan.

Most olvasom a mai terméstKép

Urszila
urszila

Most találtam egy gyerekhomeós bogyeszoldalt, leírva a szer, potencia és hogy mire való. Angolul van

http://www.willner.com/Homeopathy/PediatricsDOL.htm

Urszila
urszila

Sziasztok,

Maci2,
A Doktor néni könyve c. műben olvastam, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz nem kell feltétlenül 4-5 féle gyümit és 100 féle zöldséget ennie a gyereknek. Talán hihetetlen, de elég ha 1-2 gyümit és 2-3 féle zöldséget elfogad, ezekben ugyanis magához vesz annyi ásványi anyagot, vitamint stb, amire szüksége van. Namost ezekből kiindulva én totál nem aggódnék. A másik, hogy a Spock könyven van egy "kísérlet", ahol 8-10 hós babák önállóan válogattak egy asztalról, és annyit ehettek a kiválasztott ételből, amennyi jól esik. Egy alkalommat egy gyermek napokig csak húsfélét evett, de olyan mennyiségben, hogy csuda. Egy másik gyerkőc ebéd után majdnem egy liter tejet megivott. Volt, aki napokig nem nyúlt zöldségfélékhez, aztán meg szint csak azokat evett. A lényeg, hogy hosszútávon pontosan olyan menüt raktak össze maguknak, hogy több étkezési tanácsadó is elismerését fejezte ki. Szal ha napokig/hetekig vmit elutasít, nem kell erőltetni. Nagyon jól tudja ő, hogy mire van szüksége (persze ha helyette - vagy utána jutalomként - nem kap édességet).

Magunkról:
Orsi legújabb tudománya, hogy kinyitja az ajtókat, és kirámol a szekrényekből: DVD-ket, videokazikat, tálcákat, a kukát (amit eddig a szekrényben dugdostunk előle). Szal pörög az élet ezerrel. Én néha a rámolástól már tiszta fáradt vagyok, de azért még csak kibírom vhogy Kép Sajnos a hétvégén már nem tudok jönni, mert vendégek lesznek, de igyexem képben maradni.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Franyo Kép
a májat törheted villával, de Julcsi a 4 (illetve 2+2 fél) fogával már büszkén eszi a félxfélxmásfél centis darabokat is. Mivel tök frissen kapja, eldörgöli az ínyével és a szájpadlásával. Asszem. Mindenesetre ma nem láttam darabokat a kakiban. Képek gyönyörűek, illetve Anka gyönyorűűűű! KépKépKép

Apropó, kaki, mostanában zöldet kakil Julcsi. Pedig nem kap spenótot. Miért vajh? Még mindig vasazunk, attól?

Urszila Kép
Szemránc, nohiszen! Jólevő Julka hurráááá! KépKépKép

Heppi Kép
Julcsi eddig még csak húsból evett letális dózisokat ... de majd biiiiztos eszik zöldségből is, gondolom jövő tél közepén, hogy jól az adósok börtönébe juttassa szerető szüleit Kép

Maci_2 Kép
egyetértek, ne erőltesd. Husit kap már a kis manóka? (haha, mondom én a ropi gyerekemmel) Esetleg a husi gyümölccsel? Julcsinak nagyon bejön.
A cukrod miatt még nem kondoleáltam, de most ideírom, hogy nagyon sajnálom Kép

Gombóc Kép
P3 változásához P2-re nagyon drukkolok!!!

Norka Kép
Vááá, 11 fog! Jáziboy, A Gereblye! Kép

Mingyá itt van Anyukám, hogy pesztráljon, míg takarítok. Úgyhogy balra el.

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Szerencsere Lacko most mar ok, tegnap egyaltalan nem volt laza, es ugy tunik, mara a hasmenes is elmult (ne tudjatok meg milyen volt a szaga....Kép).

Mano: nem mondod, ehetek sult krumplit meg tesztat es lefogyok? Kerek szepen tudnivalokat es recepteket pls.Kép

Tejbevezetes: nalunk vedoneni aszonta, csinaljak neki gyumolcsturmixot eloszor, pici tejjel aztan egyre lehet emelni az adagot. MI meg nem probaltuk igy egyebkent, bar lehet hogy volt mar valameliyk kajajaban mostansagKép

Zoldbab: en pl isteni zoldbablevest foztem ma delre, krumplival, csirkemellel es ugy ettuk ahogy voltKép De biztos finom osszeturmixolva isKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Látom, gyerkőceink a legváltozatosabb formában produkálják az evést és a nemevést.
Ancsi lassan egy hete úgy döntött, márpedig neki ennyi elég volt a pempőkből. Azóta csak a darabos kaját fogadja el, azt is inkább csak a mi tányérunkból, avagy olyat, ami a kezébe mehet. Na képzelhetitek, rém változatos kosztunk lett ettől, lévén, hogy azért keményebb dolgokat szétrágni nem tud még. Ott van a rengeteg pépelt mirelit gyümölcsöm, és itt küzdök, mert nem áll velük szóba. Alma is csak szeletbe jöhet, na abba is belefullad közben párszor. Kenyér megy mnden mennyiségben, meg a rizs. Szóval mi most gabona menetet tartunkKép (kipróbáltam a 7gabonás pépet, de pépnek minősitette és nem volt hajlandó enni) De sokszor még csak megkóstolni, egyetlen kanállal se hajlandó! Huh, elég fárasztó, hogy készülgetek, hátha ez vagy az, aztán kidobálom. (a mi kosztunk azért nem egy 9 hósnak való még)

Fluoros só lelőhelye engem is érdekelne! Nálunk az oviban volt papir, amit alá kellett irni, hogy nem kérjük a fluortablettát(?) vagy tudomisénmit. 10,5 éves nagyfiamnak (12 tej és 12 maradó fog birtokosa momentán) ezzel együtt nincs egyetlen rossz foga sem. Sajna ikreknél rosszabb a helyzet, egy-egy négyes tejfoguk kipurcant.

Bencének boldog szülinapot! Marcinak gratula a mászáshoz! Julkának az evéshez!

SZiasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Azúr! Artúnak boldog névnapot!

Elli! Jó utat, jó szórakozást!

Franyó! Köszi, pont erre gondoltam.

Mindenki másnak is köszi a babosborsós válaszokat, ma este zöldbab lesz Franyó módra!Kép

Beu
beu

Sziasztok,

Csak zöldbabról még annyi jutott eszembe, hogy ugye Orsi elvileg már ehetne tejfölt is (jól tudom?) és akkor pl a tejfölös zöldbableves is lecsúszik, még a habarást sem kell nagyon megváltoztatni, csupán azelőtt kell kivenni a gyerekadagot, mielőtt tejjel felengedjük. Na, jó erről ennyit Kép

Kangi,
Lehet, hogy Julcsid azért eszik féktelen mennyiségű husit, mivel vasra van szüksége. Köztudott, hogy a husikból szívódik fel legkönyebben (az anyatej után) a vas - mondom, én, hogy tudják, mi kell nekik Kép
Zöld kaki: elvileg akármitől lehet (fogzás, új íz, betegség stb) de ha nem savanyú a szaga (úgy értem kellemetlenül savanyú), akkor a mi dokink szerint nincs ok az aggodalomra. Ilyenkor eccerűen a bevitt táplálékot az epe nem tudja kellően megemészteni, így "epével együtt" ürül a sűrűje, ettől lesz zöld a végén Kép

Pildi,
Nekem is volt már olyan, hogy Orsi semmit nem akart elfogadni, csak amit ő maga ehet (hála istennek ebből még nem csinált rendszert) és én akkor végső elkeseredésemben nagyobb darab párolt zöldséget raktam elé (brokkoli, karfiol, borsószemek, répa, zöldbab, krumpli főzve, stb) és láss csodát, azzal is jóllakot. Ha a husit puhára párolod, azt is ügyesen meg tudja ám rágicsálni. A másik, hogy Orsi elég gyakran kunyerál, én meg neten rendelem és házhoz hozzák az ebédem. Szal elég soxor van petr. vagy vajas krumpli köretként, és kisebb falatokat a villáról nagyon ügyesen eszik. Tudom, hogy te már igen tapasztalt vagy (ikrek után pláne), csak gondoltam, megosztom veled az ötleteimet Kép

Most már télleg bezárt a bazár a hétvégére. Most is csak azért tudtam még felosonni a netre, mert itt van apósom, és most apája szerepel szülőként Kép Amúgy nagyon jól csinálja!

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Orsoly!

na azért ez a diéta sem olyan egyszerű, mint semmilyen diéta, mert pl kenyeret egyáltalán nem lehet enni, se sütit, se kekszet se semmi sima lisztből készültete és szerintem nagyon egyhangú és ugy enm 1-2 hét alatt fogyazst le hanem inkább 1-2 hónap altt látszikk a htás, szóval kitartónak kell enni. De tény és való hogy anyukám minimum 10 kg-ot fogyott vele és annyira azért nem lassan mert a szomszédok félve kérdezték hofgy csak nem beteg mert hogy nagyon lefogyottKép

Tehát az alap a kenyérm csak ezt a fajta kenyert lehet enni:

1 kg durum simaliszt
2 csapott teáskanál só
4 cs sütőpor
4 evőkanál burgonyapehely (ezt anyukám ki szokta hagyni)
4 evőkanál búzadara
1/2 dl olaj
1 l kézmeleg víz

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beleöntjük az olajat és rögtön a melegvizet is. Körbe-körbe keveréssel eldolgozzuk és rögtön olajjal kikent formába osztjuk. kenyérsütő formából két darab kell ennyi kenyérhez. A nyers tésztát a formában a forma aljára érő, vizes késsel végighúzzuk, hogy a gőz itt el tudjon távozni. A nyers tészta tetejét megvizezzük kézzel és szezámmagot szórunk rá. Előmelegített és vizes edénnyle ellátott sütőbe tesszük, 250 fokon sütjük. A sütőt kb 30 percig nem szabad kinyitni. Ekkor megfordítjuk és még 20-25 percig 200 dokon sütjük. Még emlegen kiütjük a formából.

Egyébként anyukám nem szokatt sűrűn sütni, hanem van egy bolt ahol árulják, de elég drága, valami 300 vagy 400 Ft egy 750 gr-os, ha jól emlékszem. Anyukám be szokta tenni a fagyasztóba és ha kell kiengedi.

megjegyzem borzasztó ízű szegény kenyér, bár anyukám szerint nem annyira. kemény isKép

És most jöjjöna jobbik rész. Lehet enni:

sült szárnyashúst , szárnyashúst pörköltnek, durum tésztát, káposztás tésztát (durumból), libazsírt, sült krumplit. nem lehet semmilyen felvágottat, csak mangalicát, de anyukám ezt nem evtt, inkább nem evett semmilyet. Gyömölcsöt, zöldséget szerintem evett, de nem vagyok benne biztos majd megkérdezem. lehet enni natúr joghurtot, ebbe lehet gyümölcsöt is szórni, édesítővel. Biztso vannak még mnás receptek is, d enekünk nincs meg a könyv, mert anyukám nem nagy szakács, és úgyse főzte volna meg. ő ezeket váltogatta és ne kérdezd hogy hogy hat és miért d etényleg lefogyott. Ja, azt hiszem még gomolya
sajtot is szokott enni.

És egyedüli csalásként néha egy -két gombóc fagyit megevett, de amúgy tényleg szigorúan betartotta.
És tartotta is a súlyát sokáig utána, már akkor is mikor nem volt ennyire szigorú, d eaztán nagyon elhagyta magát és megint elkezdett nagyon sok csokit enni, meg sütit Kép és akkor visszahízott kicsit így mostanában kezdte újra, bár ahogy látom azért még nem túl szigorúanKép

Manó

KépKép
manó

Hali Csajok!

Fluoros sót mi a kispesti Kaisersben szoktuk beszerezni, a forgalmazó szerint bármelyikben van (nos, mi ha látunk, rögtön befektetünk 10-15 kilóba). Teszek nektek képet is róla (a sima jódos kékszinűben van, elvileg ahol olyat lehet kapni, van esély erre is).
Kép
Most csak ennyi, mert hulla vagyok, bár jólesőenKép
pusssz
Zsófi
csucsuka

Manó, Zsuzsi, Franyó, Heppi, Kangi,
Nagyon aranyosak vagytok, köszi a tanácsokat és a biztatást. Szépen sorban kipróbálom őket.
Szerencsére gyümölcslét iszik, ha nem is sokat.

Kaska,
Ügyes ViolaKép
Remélem jól sikerült az ismétlés isKép

Franyó,
Figyelem eltereléssel is próbálkoztam: kenyérhéj rágcsa közben szoktam beküzdeni pár falatot a szájába, és az összes gyerekdalt, ami eszembe jut eléneklem neki.Kép
KépekKép TakonyKép hess-hess!

Beu,
Elkészült az almás süti. Párom szerint nagyon fincsi.KépKépKép Én majd holnap tesztelem, ma már elég szénhidrátot tömtem be.

Csucsuka,
Milyen rendes vagy, még képet is kaptunkKép

Elkapott engem is valami kórság. Utálom!Kép Fáj a torkom és a fejem, kezdek köhögni. Voltam dokinéninél, írt fel Marinept és kanalast.

Maci_2
maci_2

Pár szóra bekukkantottam. Mi jól vagyunk, Robó egyre tündéribb , már hangosan nevet néha , és gagyarászik rengeteget. Imádni való.
Köszi mindenkinek a hozzátápiról leírtakat, ha még nem köszöntem volna meg a múltkor. Agyam az össze vissza van már ilyenkor...

Timici: boldog szülinapot Bencének, igazi nagyfiú márKép.

Mariann: gratulálok a mászáshoz, dejó, már kicsit várom én is, hogy Robó másszon. Nem azért, hogy beinduljon, csak jó lenne tudni előre, hogy a járást megelőzi e majd a mászás nála.

Norka: Jázinak a fogacskájának üzenem, hogy ne okozzon fájdalmat ennek a csuda ari leányzónak, mert nagyon mérges leszek Úgy sajnálom őket Kép.

Urszila: biztosan visszaszedi Julka a veszteséget, ne aggódj miatta. Látom már el is kezdte bepótolni a lemaradástKép

Manó2: jobbulást nektek!! Szegénykéim

Kangi: jobbulást kívánok!

Momo: párod hozzáállása biztató a 3. szülést illetőenKép.

Psandi: biztosan még nem édredsz fel rendesen éjszaka és azért nem vagy képben , de jót mosolyogtam a gombonKépari lehettél.

Maci2: cukroddal mi lett végül is, próbáltam megkeresni , de nem találom.

Bocsi akit kihagytam, de már jojózik a szemem. Minden baba tündéri és szépen fejlődnek.

Teszek fel egy képet Robóról, így ülök, bár még anya segít felülni, de a többi az az én részemKép

Kép

Mindenkinek jó éjt: Anita

Ez eddig a tegnapi üzim lett volna fentebb, de nem tudtam tegnap elküldeni karbantarás miattKép.Igaz még ma is fáradt vagyok, nem igazán sokat aludtunk. Robónak pár napja nem volt kaki, így szörnyen szenvedett, mire sikerült kicsalogatni az iszinyatosan kemény székletet. Három után tudtunk elaludni, így nem sok idő jutott a pihenésre. Nem tudom, csak sejtésem van, hogy talán az almától lehetett ennyire kemény neki a széklete? Viszont nem csak magában kapta, hanem őszibarackkal.Ami elvileg lágyító hatású, nem?
Mit lehetne adni, hogy ne legyen neki ennyire kemény a széklet. Hiszen eddig még csak tejcsit kapott minden rendben volt.

Még annyit:

Franyó: Anka már igazi nő kérem szépenKép

Azúr: Arturnak boldog névnapot kívánok.Kép

Heppi: látom nem unatkoztokKép.

Orsoly: örülök, hogy Lackó már lázmentes.Kép

Azt hiszem én is elkösözönk mára mert már ledölők a székről.

Jó éjt mégegyszer: Anita
anita77

Kezdek én is kifogyni a kajaötletekből, gyakorlatilag egész nap eszik a leányzó. És szeretné a kanalat isKép Nem is mertem tegnap bevallani, hogy szárazbablevesembe mártott kenyeret evett, nem lett semmi baja tőleKép Én mindig kidobom az első vizét, állítólag abban van a puffasztó.

KangiKép Julka is rajtam lóg, pedig nem első, sőtKép Valahol olvastam, de hol? De jó. "Az anyaság 3 mondatban összefoglalva: 1) Anya, vegyél fel! 2) Anya, tegyél le! 3) Anya, hagyjál békén!" Kép
Én valahogy úgy gondolom, hogy a babák jobban tudnak rágni, mint a foghúzás miatt fogatlan emberek, ui nekik ott van a hamarosan előbújó fogacska rögtön az ínyük alatt.

BeuKép hogy ízlett a zöldbab Lőrincnek? Hogy van a szeme?

MaciKép sima joghurtot már ehet a dokinénink szerint (nem is szólva arról, hogy Andris anno 2 hónappal hamarabb kapta), sajt reszelve v. beleolvasztva más kajákba. Én kefirből csinálok túrót (kb. 1 perc 600 W-on) imádja gyümivel, reszelt kekszel is. Ja, én is Dentocarra gondoltam, nem Dentinoxra. A nagyok heti 1x kenik a fogukat Elmex géllel, de azt picikkel nem lehet, 5 percig kell szájban tartani. Asszem mehet már a tojássárgája is, de ennek még utánanézek.

FranyóKép Anka gyönyörűségesKép és édesKép és okos tekintetűKép és, és, és ...Kép Nestlé almapüré rizzsel nálunk is menőKép

OrsolyKép remélem, megúszta szépszemű Lackó ennyivelKép

MagdiKép Mikinek gyógyulást, és el ne kapja Zsuzsi-Niki!+++++++

IldiKép a kenyér nálunk is nagyon menő. Karácsonyra vettünk sütőt, azt eszi, amit én sütök neki. Kedvence a köménymagos teljes kiörlésű, amit a nagyok méla undorral elutasítanak. Mint szinte minden egészséges kajátKép

MomoKép nincs valami ötleted, hogy mért esik be minden kenyerem teteje? Kelesztéskor szépen feljön, sütéskor lesz homorú. És egy kicsit túl sűrű a kenyér.

AnitaKép nagyon ügyes RobóKép szilva? a főzijéhez? Van szilvás bébikajában is.

MyssniaKép milyen a dolgozó? Szilárd hogy viseli az anyátlan napokat?

Urszila
urszila

Sziasztok,

Kicsit nem jottem, nem voltam eppen a top-on hangulatilag, nem akartam rontani itt a levegot.

A drukkokat nagyon koszonom, asszem szuksegem lesz ra! Azt mondta a dokim, hogy jovo szerdan menjek el hozza, ad gyogyszert, aztan legkorabban marcius vegen lesz a rakszures ismetlese. Most mar kicsit lehiggadtam, de nem merem leirni sem, milyen erzesek keringtek (es neha meg most is) bennem.

Minden szulinapos babanak sok boldogsagot, Timici Bencejenek kulonosen! Es minden beteg babanak is jobbulast! Egy kis gyogydrukk

Ne haragudjatok, de most csak ennyi telik tolem, igerem, kicsit jobb kedvuen vegig olvasom az egesz lemaradasomat.

Ja, meg annyi, hogy Zsombi nem csak a gyumolcsot, hanem a fozeleket se eszi immar oktober ota. Es ha meglatja a kanalat, ordit. KépKép Vagy mar inkabb Kép.

Pussz,
Gombóc
gombóc

Jelentem, Franyó-féle zöldbab ízlett a kölöknek. Szeme úgy tűnik, jól van, remélem, nem átmeneti. Orra folyik, de mintha múlóban. Dőlök.

Ja! Anka, Robó édesek!!!!!

Beu
beu

Jó reggelt Kép
... bár nem kívánom senkinek ezt a mai éjszakát: kispapával éjfélig társasoztunk (úgy kell nekünk), majdnem 1 óra volt, mire elaludtam, 2-kor ébredt Julcsi - azt hittem, nem tudok hozzá felkelni, az első mélyalvásból iszonyú lassan tértem magamhoz Kép -, meg kellett szoptassam, aztán fél 6-kor megint ébredt, de hiába szoptattam, nem volt elég tej, csak nyűglődött, úgyhogy meg kellett reggeliztetni, azóta fent vagyunk Kép Eléggé zomboid a hangulatom. Kispapa alszik. Én irigykedem.

Orrocska továbbra is vérzik kicsit, pont az a lik, amelyik a betegebb (jobb oldali), de hálistennek étvággyal, lázzal nincs gond.

Beu Kép
Váááu, nagy gratula az ügyes szakácsnéninek és jó étvágyú kosztosának! KépKépKép Drukk a szemecske további javulásához, és a dáthából is lábaljatok kifelé!

Gombóc Kép
kanálra ordító Zsombi KépKépKép Ujjadról se fogad el semmit?

Urszila Kép
Ismerem a mondást, és remélem, hogy nem egy hisztis, elkényeztetett kölyök nevelésének útján indultam el ... mert akarat, az van! Tegnap nagy sikoltozást csapott, mikor nem tetszett neki valami ... abban reménykedem, hogy ha (tőlem telhetően) türelemmel, higgadtan állok hozzá, akkor beáll előbb-utóbb (olyan 18 év múlva Kép).

Ami a nem-merem-bevallanit illeti, nekem is van egy titkom ám: a múltkor én is szárazbablevesből passzírozott babocskát adtam neki, mert rosszul emlékeztem, hogy 1 éves kortól mehet a bab. Imádta, de egy nap kaki kimaradt Kép Hálistennek nem lett baja ...
A szaftba mártott kenyérnek nálunk is nagy sikere van. Valamint bárminek, ami embereledel, nem pedig bébitáp Kép

Anita Kép
Elvileg az őszibari kompenzálná az almát, de úgy látszik, Robó érzékenyebb. Szilvát én is tudom ,hogy jó, meg nekünk a HIPP sárgabarija is bejött, és a nyers paradicsom is (passzírozva).
A kép nagyon édes, mit eszeget,UFO-t??? Kép

Maci_2 Kép
jujj, gyors gyógyulát neked! Kenyérhéjas figyelemelterelés nálunk is megy, valamint egy sünivel is szoktam neki bábozni, érdekes lesz az érettségi banketten KépKépKépKépKép

Heppi Kép
aha, én is erre gondoltam, meg arra, hogy haspók, és imádja az ízét KépKépKép

Momo Kép
Hogy vannak a boszik?

Leszter nagyon eltűnt ...

Kaska Kép
Hogy sikerült a Versdallam? Egyetlen átaludt éjszakához gratula, és drukk, hogy az eset sűrűsödjön! KépKépKép Mammammma ... hát, igen ... így kezdődik, aztán tizenkét év múlva elmagyarázza neked a matekpéldáját, te meg majd csak lesel KépKépKép

Apropó, duma, a héten megtanultuk, hogy a boci "Bú"-t, a kacsa "Háp"-ot mond. Igaz, a hápogás még csak suttogva megy, éppúgy, mint a lámpa ("hápa"). És iszonyatos sokat gagyog. Annyalánya, bár Apacuka sem sülthal éppen Kép

Réka Kép
hajrá kedvjavulás, szuper, hogy már jobban vagy! Daninak gyógyulást!

Magdi Kép
Mikike is gyógyuljon meg! Kék csillámos körömlakk, ejha! KépKépKép

Püff neki, Anyu most telefonált, hogy húgom lázas beteg Kép Szegény ... ráadásul nem is mehetünk látogatóba Kép

Jajj, nagyon kapaszkodik már felfeé, és sivít, úgyhogy megyek ...

Pussz
Kangi
kangi

AUUUU! Combonharapott!!!!

Kangi
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?