Új privát üzeneted érkezett!

Anita!
Eddig nálunk sem volt gond a párommal, de amióta Barni megvan egyre többször ért egyet az apjával és sajnos olyan kérdésekben, amelyekkel meg én nem értek egyet. Remélem érthető volt. Pl: én amennyire tudom óvom a gyereket, hogy ne törje be a fejét (általában a közelében vagyok, hogy ne tudjon óriásit esni), erre az apósomnak az a véleménye, hogy Barninak igenis esni KELL, mert csak úgy tanulja meg, hogy hogyan mászkáljon (a párom is ezen a véleményen van sajnos). Engem ez a kell szó dühített fel, mert ha véletlenül elesik oké, de nehogy már ellökjem azért, hogy tanuljon a hibájából. Amikor ezt megemlítettem, akkor azt mondta az apósom, hogy mindent félreértek és ő nem úgy gondolta (akkor miért úgy mondta?). Ezért nem fogom rábízni egyedül Barnit, mert a végén még a kórházban kötnének ki. Végülis azért vállaltuk a gyereket, hogy majd vigyázunk rá és épségben, egészségben felneveljük, felelősséget vállaltunk.

Melódia!
Akkor a jövő hét, de nekem a hétfő már bizti nem jó. Leginkább a csütörtök lenne jó, de a szerda és a péntek is még üres. Addig megpróbáljuk Nózit is elérni. Jó lenne egy közös tali.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Gesztenye!

Barninak utólag, is Boldog Névnapot Kívánunk! Amit írtál Anitának az olyan szinten feltud bosszantani. Az én anyósom is ilyen. Tudod kire hagynám a gyerekemet teljes megnyugvással? Édesanyámra, és édesapámra. Ők is azon az elven vannak amin én. Ha nem muszáj ne essen már el! Ez az amit írtam múltkor. Sajnos olyan könnyelműek tudnak lenni. Miklós, is ilyen. Múltkor felvolt hábordva, h szóltam neki, amikor pelenkázta Dórit, és nem fogta a lábát. Amikor rászóltam, h basszus fogjad mindig, mert egy hirtelen mozdulat, és leesik. Persze a válasz: hiszen te is ott álltál!!!Persze mondta neki, h igen ott álltam, de legyen ez automatikus. Mi volt erre a válasz? Te mindent olyan jól tudsz csinálni, akkor pelenkázzam én mindig. Szokásos fejemet a homokba....És akkor ne is írjam le, h Dórinak anyósomék a vas hintát akarjak feltenni a kertbe. Ez a hinta kb 30 éves, és még a férjem, és sógorom hintázott benne. Persze, h kiakadtam, és mondtam anyósomnak, h Dóri nem fog a vas hintában hintázni, mert annyi műanyag, és fa hintánk van, h hozzunk ide is egyet. Persze mondta, h: ott nálatok az lesz, itt meg ez! Mármint a családomra gondolt, mert nekem van egy nővérem, és ott van 2 gyerkőc(8,10 éves). És megmaradt egy csomó hinta. Szóval most jelenleg anyósomékhoz egy műanyag hintát vittünk át, mert még a vasból kiesne. Kiváncsi leszek, h amikor oda kerül a sor mi lesz a vas hintával! Szóval tudnék ilyen jó kis dolgokat írni. Huha! Jó sokat írtam. Bocsi.

Hettie!

Megjött? :cry: Akkor már csak Beusa, és én maradtunk menszi nélkül? Mi 30 faktoros Aloés napkrémet használunk.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok csajok!

Jöttem egy gyorsra...

Gesztenye!

Végülis módosult a program,jó nekünk a héten a csütörtök,ha te is úgy gondolod,eljöhetnél felénk,és itt sétálunk,meg boltozunk,stb.
Após :twisted: Olyan 4 körül értünk a bohócparádéra!

Timi!

Pisti kb.250 ml-t iszik egy nap,de azt is nagyon nehezen tudom beletukmálni! Amíg szopizott,egyáltalán nem fogadott el más folyadékot ő se!
Most az a legújabb,hogy reggel már nem issza a tápot,csak este!
egyre nehezebb kitalálnom,hogy mikor mit adjak!
Ma kipróbáltam a zabpelyhet,ízlett neki gyümivel!

Valaki próbálta mára bio szunyog.kullancs riasztót? Én ma vettem,mert holnap sokat leszünk erdős területen,remélem bevállik!félek ezektőla rohadt kullancsoktól,fati be van oltva az agyhártya gyuszi ellen,de Pistit csak 1 évesen lehet majd!

linda!

Szegény :cry: El kellett volna küldened a kullancsot vizsgálatra,hogy nem e fertőzött!
Már komolyan gondolkodtam rajta,hogy magunkat is beoltatom! :roll:

mennem kell...

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Ma vettem chamomilla vulgaris homeos bogyót, c 15-t manónak, de még nem adtam neki, mert nem tudom mennyit kell és mikor, meg hányszor. Akkor is lehet adni ha mondjuk nem jön a foga? Mert ugye ezt nem én érzem. Aki ad ilyet hogy csináljam? Milyet használtok, ti is 15-set?

Keresztszülő még mindig nincs. :roll: Vasárnap meg keresztelő. :roll:

Linda
Nekem is volt kullancs a hasamban, de nem lett piros. De az a legbiztosabb, ha megnézeted magad.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Melódia!
Talán én is meg tudom oldani a csütörtököt, de biztosat csak aznap reggel tudok mondani. Nem baj?
Bio riasztó? Mi a márkája?

Mindenkinek köszönöm az együttérzést a nagyszülővel kapcsolatban és úgy látom nem csak nálunk vannak ilyen gondok. Egyszerűen nem akarják tudomásul venni, hogy ők a mi gyermekeink és úgy neveljük fel őket, ahogy mi szeretnénk. Én már meg is említettem nekik régebben, hogy ez most a mi feladatunk (a névválasztásba is be akartak szólni) és nekik már volt lehetőségük átélni a gyermekáldással kapcsolatos összes dolgot, úgyhogy ők már kiélhették egyszer az ilyen típusú vágyaikat, de most rajtunk a sor (a több évtizedes különbségről az akkori és a mai hozzáállásról a gyermeknevelésben már nem is beszélve).

Gesztenye

Kép
gesztenye78

sziasztok,
Gesztenye, Anita,
minden együttérzésem. Sztem amennyire lehet ne bosszantsátok magatokat, nem éri meg.

Anita,
Te gyereked, Te döntöd el hogy mit ehet, mert ha mondjuk a túl korai tejadás miatt allergiás lesz (ahogy tesóm gyereke) , akkor Te fogod orvostól orvosig cipelni, és Te veszed éveken keresztül 400 Ft / liter áron a kecsketejet.
Szóval nuygodtan hülyézd vissza azt, aki nagyokosan bele akar szólni:-)

Melódia, Timi,
nyaralást jól bírtuk bár most visszajött a már elmúlt nátha, sőt éjjel óta lázunk is van. Alvással nem volt gond, mivel nappal általában babakocsiban alszik, éjjel meg általában nincs gond. Mi többfelé aludtunk már vele - nagyszülők, kórház, így szerencsére ez nem zavarta meg.
Arra viszont mindig figyelünk, hogy a reggeli alvásával utazzunk és legyen még napközben ideje, hogy felfedezze az új környezetét.

Picit magunkról:
Minna beteg, náthás, már 4 hete. Tegnap éjjel majdnem 39 fokos láza volt, rettenetes volt érezni szegény pici kis tenyerén a forróságot.
Múlt héten viszont rengeteg dolog történt velünk. Kolping babaúszó táborban voltunk. Szerette a vizet (apával úszott), de ott is leginkább a többi baba érdekelte. Bármikor – ha meglátott egy kisgyereket (főleg magánál nagyobbat) azonnal ki akart ugrani az őt tartó kezéből. Ha épp szabadon mászkált, akkor pedig viharos sebességgel rohant hozzá. Már nagggyon gyorsan tud mászni Felkapaszkodik mindenben és ringatózik előre hátra, mint korábban mászás előtt a négykézlábazáskor. Fel akar állni. A két lenti fogacska egyre szuperebbül néz ki.
Az első szava június 6-án az volt: NEM. Aztán egyik reggel közölte, hogy BABA. Mindent megpróbál ismételni. Imádom őt:-)
Nagyokat aludt a Kolpingban, és nagyokat mászott az ebédlőben és annak teraszán. Kis vízbe nem vittük a fertőzésveszély miatt.
Én jöbban bízom a természetes vizekben. A Balcsiban megoszlik a sok trugyi a nagy vízben:-)

Nincs tuti Balcsis szálláshely tippetek?

Linda,
képeket nem ígérem ma, mert már hulla vok, de igyekszem :oops:

Halihó

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok,

lent voltunk vidéken párom szüleinél, és csak most jutottam nethez. vissza se olvastam, csak épp átfutottam az oldalt -
Gesztenye, Melódia - csütörtök nekem is jó, jó lenne talizni, sétálni.

Na megyek, késő van.

Kép
nózi

sziasztok,

gyors kukk

Hetti: homeobogyo. A legjobb ha beirod a keresobe chamomilla vulgaris 15, csak magyar oldalak. Én ezt tettem, és kidobott egy csomo oldalt. itt te eldontheted, mi a leginkabb megfelelo neked, a te elképzelésednek.
Pont ma reggel hozattam egy ujabb adagot, mert elfogyott. És pont ma reggel kezdett ujra szenvedni a picur is, valoszinu a foga, de semmi nyoma még :( Nekunk multkor nagyon jol bevallt.
Kiskanalba tettem vizet, abba bele az öt bogyot (kupakot tekergeted, belegurulnak, majd ha a kupakot lehuzod, akkor benne maradva be tudod onteni a kanalba -igy nem erintkezik kezzel (?) ) Fél ora alatt fel is oldodik, majd kicsinek adod. Jo ha elotte se utana nem eszik-iszik 20 percig. Mentolosat kerulni kell, ha homeobogyozol, mert megvaltoztatja a hatast... (fogkrem is)
Mikor nagyon szenvedett, akkor napi haromszor is adtam neki, majd csak ketszer (reggel-este) vegul csak este. Majd tartottam par nap szunetet.
Ha a kicsi nyugos, nyugtalan.... nyugodtan adhatod neki. Van aki orankent is javasolja, ha szukseg van ra... hat nem tom, ezt nem tartottam jonak, mert ha tul sokat hasznaljuk, akkor ellenkezoleg fog hatni.... na de ezert inkabb olvass utana a neten, és magad is eldontheted ;)
Vannak oldalak, ahol hasfajas, hiszti-dühroham... fel vannak sorolva mire mi a jo.
Szoktak meg fogfajasnal ajanlani a virbucol -vagy mi-, kupot, ez is jo, és orankent is adhato. De ezt meg nem probaltuk. Ezt olyan nagy sirasoknal ajanlottak.

De ha nalatok nincs gond, akkor meg nem kell szerintem. Csak ha nyugtalan, és a fogara gondolsz.
Remelem nem lettem tul kusza.

Most megprobalom megkeresni, mit irtatok a meggy-gesztenyerol, hogyan kell megcsinalni... de ha valaki megszan, irja ide megesgyszer :oops: :roll: :oops: vagy mihez kezdjek a gesztenyevel... kosszke

Oppa-oppa!!!!
Majd elfelejtettem. Napok ota le akarom irni. ujra ataludjuk az ejszakat!!!! És ajanlom nektek is, hogy vacsorara a kozhiedelemmel ellentetben, ne tomjetek meg a gyereket (akiknel éjszakai kelés gondok vannak), mert lehet ettol kel. Nekem ezt egy éve mesélte baratnom, hogy a kislanya egyszer csak ejszakai kelo lett.
Mindent kiprobaltak, mi lehet az oka... aztan kiderul, hogy délutantol mar tul sok a kaja, és ezért ébred. Tehat nem kell pép uzsira, meg tomott vacsi....
Multkor Veronika toltal kifaradt furdesre, és bealudt a cicin három korty utan... egesz ejszaka aludt. Na, nem irtam meg rogton, hatha csak veletlen... de most mar este nem egeszitek ki tappal, mint eddig hogy szegeny gyerek nehogy ehes legyen itt ejjel, hanem kap cicict amennyi kell, és kész. Eddig tömtem :) Sokkal jobbak az ejszakak :)

Persze minden baba más és más.... folyamatosan probalkozni kell ;)

Sziasztok

zi

KépKép
rizibizi

Riz!

Igaz! mInden gyerek más, és más :lol: ! Dóri most kivételesen mellettem aludt, mert hihetetlenül rosszul aludt éjjel. Persze mellettem is forgolódott össze-vissza. Szóval nyugtalanul aludt. De azután 7-9 ig aludtunk, és hihetetlen, de úgy aludt, mint a tej.

Beusa!

Minnának jobbulást!

Hettie!

Sajnos, én sem tudom, h mikor jön a fog :( , de a barátnőm azt mondta, h minden fürdés előtt adjak folyamatosan 5 db ilyen bogyót, és akkor nem érzi meg, h bújik a fogacska. Biztosan lehet benne valami. Elvégre most folyamatosan jönnek úgyis a fogacskák. Ártani nem ártasz vele, mert ugyibár homeós szer, és nincsen mellékhatása. Nekem a dokinő azt mondta, h amikor nagyon nyűgi éjjel, és tudom biztosan, h a fog piszkálja akkor adjak neki panadolt, és kenjem be dentinoxxal.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Rizibizi

Köszi, meg fogom nézni. Amugy nekem is igy van Arti mostanában ahogy írod. Olyan fáradt este, hogy pár perc szopi és már alszik is, és nem ébred fel. Eleinte azt hittem hogy na majd biztos kelni fog, mert éhes lesz, de nem.
Ugyhogy én is csatlakozok hozzád. :wink:

Ma megyek nézni manónak ruhát a kersztelőre, és talán ma meglesz a keresztszülő is, ugyanis tegnap hívtak sógorék, hogy lehet hogy megkeresztelik a kisfiukat ők is és akkor lennénk a kersztszülei, meg ők is Artinak .

hettie

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!

Jubi akkor ha betölti a 8 hót, akkor én is adok a sajtot és joghurtot. Látod milyenek vagyunk, én meg azt mondom bárcsak az én fiam is olyan jó evő, és alvó lenne, mint a Te lányod! „tornázni” előbb utóbb meg fog tanulni, de nálunk mi lesz a zöldségekkel, és az éjjeli felkelésekkel??
A hintán én is gondolkodom. Bentit vagy kintit vesztek?

Gesztenye a tescos újság nálunk is nagy sláger :? :roll:
Megfogadtam a tanácsodat tejpép ügyben, és láss csodát tegnap megevett kb 6 kanállal! Úgy látom talán menni fog. Szopi után tudod még adni Barninak? Nem alszik el? Vagy nem lakik nagyon jól tejjel?
Milyen játékokat kapott?

Linda mi lett a kullanccsal? Úgy sajnálom :( Úgy tudom, ha fertőzött is, de időben kiszedik, akkor nem okoz gondot!
Jaj köszönöm szépen a válaszokat kaja ügyben! Nagyon kimerítő volt. Persze én azért még értetlenkedek egy picit: akkor ezek szerinte bármilyen joghurt mehet. Szobahőmérsékleten adod, vagy picit megmelegíted? Milyen corn-flakes-t raksz bele? Milyen túrót adsz?
Édes lehetet Laura, ahogy rugózva aludt el! Igazából Botond is csak a kocsiban ül el tovább. Néha elém ültetem egy kicsit a földön, de nagyon előrehajol és az nem tetszik.
Botond is hátrafelé tolat, vagy inkább a kezével nyomva magát csúszik a hasán :lol:
Az annyira aranyos, ahogy fenékkel felfelé (pucsítva) alszik egy baba! :D

Anita örülök, hogy meggyógyultatok! Azt hiszem elfelejtettem írni, mennyire jó lehetett, amikor érezted megmozdulni a picit!!!

még jövök, de felébredt, mentem!
Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Rizi - a múltkor elfelejtettem írni, hogy köszönöm az együttérzést, szerencsére elment innen az az állat.
Ne adjak neki nagy vacsit? Erre nem is gondoltam. Lehet, hogy kipróbálom, nincs mit veszteni, borzalmasak az éjszakáink. Leszáll az est és nekem kezdődik a következő műszak :lol: Vagy az van, hogy mininum ötször kel, vagy ha nem akkor legalább egy órát ébren van hajnal közepén. El se tudom képzelni, hogy lesz így tesó?

Edit - elhatároztam, hogy színesíteni fogom Zsoltika étlapját, mert nagyon egyhangú volt eddig (krumli, répa, csirkemell, alma, banán, barack ez volt általában) Így szép lassan bevezettem a paradicsomot, a túrót és a joghurtot. Egyikre se allergiás szerencsére. A HA anyatejpótló start tápszert már nem kéri, így másikra kell cserélni, ezért próbáltuk ki a túrót, és minden oké vele :)

elnézést, hogy csak magunkról írtam, de nem akartam még jobban lemaradni
:wink:

Kép
nózi

Halihóó!

Anita jól tetted, hogy kiírtad magadból. Nem csodálom, hogy kicsit szétcsúsztál anyukádra, és a nagymamádra. Ugye milyen idegesítő, ha nem értik meg, hogy altatás van! Igaz is, nem Ők küzdenek vele este.
Gondolod, hogy elharapná a csirkecsontot? Én megpróbálkozok a tejtermékekkel, nálunk nincs érzékeny/allergiás a családban, ha gond lesz természetesen leállok. A tojással akkor várok.
Természetesen nálatok felmerült az allergia, azért nem adsz gondolom tejterméket sem, nem is értem, hogy miért néznek a rokonok hülyének ezért???? Már lenézést, de akkor Ők azok!

Timi végül miért nem adsz olajat Dórinak?

Hettie nekem is nagyon nagyon fájt amikor megjött másnap. Azt hittem megőrülök. Remélem nem ilyen lesz ezután :? sok volt?

Gesztenye most olvasom, hoyg a nagyik még a névválasztásba is bele akartak szólni! Tisztára megdöbbentem! Ez már tényleg nagyon túlzás! Nálunk is elég idegesítőek néha. Én sem fogom fel, hogy miért nem lehet megérteni, hogy Ők a mi gyerekeink, mi vagyunk a szülők, mi döntünk és kész! Persze az megint más, ha normálisan adnak tanácsot. Úgy is lehet…

Bea sajnálom a betegséget :( mielőbbi jobbulást Minnának!!
Végül is tetszett a Kolping? Akkor Ti legalább ki tudtátok használni a babakaját! Voltatok Boboórszágban?
Tök jó, hogy már állni akar :)

ZI tök jó, hogy a Veronika megint jól alszik! Akkor nálatok ez lehetett a gond. Én nem tudom, mert amikor felébred, van hogy tökre sír, mert éhes! Pedig este is eleget eszik, szerintem nálunk nem ez a bibi.

Nózi örülök, hogy vagy! Nem is tudtam, hogy nálatok is ilyen gázosak az éjszakák! Ki fogod próbálni a nem-kajálást este? Kíváncsi leszek hogy jön be nálatok!

Kép
Kép
beuka

Rájöttem, hogy Botond szeret hason aludni!
Próbálkoztam én, amikor még nem fordult, de fél óra múlva sírva ébredt, mert nyomta magát föl.
Most ha hátra is teszem le, általában megfordul. Éjjel most „csak” 2× kelt. Előfordul ilyen is, ilyenkor mindig elkezdek reménykedni :)

Van egy babás receptkönyvem, vannak benen jó dolgok, pár kajához úgy írja tejszínt adjak. Nekem az kicsit furcsa, rakhatnék hozzá inkább natúr joghurtot, vagy kefírt inkább? (persze feltéve, hogy a joghurt kipróbálása után nem lesz semmi gond)

Szerintetek ilyen idős korra kezd már kialakulni, hogy milyen kezes lesz a gyerek???
Van Botondnak egy pici labdája, épp belefér a kezébe, és nagyon ügyesen dobja, de mindig a bal kezével! Próbáltuk már a jobb kezéhez közel tenni, de inkább átnyúl a ballal.
A többi játékait, általában mindkét kezével megfogja. Mondjuk figyeltem én már régebben is, hogy általában balról vette fel a dolgokat háton fekve a bal kezével, de akkor még nem gondoltam erre.

Ja és még valami.
Visszatérve az éjjeli öltöztetésre: én most megint csak egy rövidujjú kombit adok rá éjszakára, és betakarom a lábát a takarójával, de mindig lerúgja. A lábfeje meleg, viszont a combjai picit hűvösek. Ilyenkor betakarom egy pelenkával. Idáig még nem fázott meg. ki mit ad a bébikre?

Kriszti, Betti, Tina merre vagytok?

Kép
Kép
beuka

No eldőlt ki lesz a keresztszülő. Voltak itt sógorék, és Ági azt mondta hogy az ő fiának a keresztanyját akarja keresztszülőnek, ugyhogy akkor meg hülyén nézne ki ha meg mi őket kérnénk, ugyhogy tesóm lesz. És majd a köv. gyereknek meg ők lesznek, és mi is az ő köv. gyereküknek.

Köszi a chamomillás hozzászólásokat, hát nehéz lesz eldönteni mikor adjak majd neki, mert az előző kettő is kijött, hogy nem vettük észre, csak kicsit nyűgösebb volt, dehát szokott azért is nyügi lenni, ha álmos, mint pl most is.

hettie

Beuka
Több jön, mint régen, vagyis most a 3. nap van és még mindig sok, pedig ilyenkor már nem szokott. De az első két nap annyi volt, mint régen. Még ma is fájt kicsit, de közel sem annyira, mint régen. Én minden hónapban átéltem a szülési fájdalmakat. Anyum mondta hogy szülkés után jobb lesz, hát jobb is...egyenlőre. Remélem igy is marad.
Képzeld Arti is inkább bal kézzel fogja a dolgokat. Nem tom balkezes lesz-e? De nem baj. Férjem nagyanyja meg leszoktatta a gyerekét hogy ne legyen balkezes. tiszta hülyeség. mintaha az rossz lenne, vagy valami betegség.
Én éjszakára már pizsit adok, van neki lábfeje is meg ujja is, igy nem is igen kell betakarni.
Arti is szeret hason aludni, meg oldalt, miota tud forogni.

hettie

Sziasztok!

Csak életjelet adni jöttem be..Késöbb irok bövebben persze ha lesz idöm visszaolvasni valamennyit..Marvin egy kis éjszakai bagoly lett.. :?

Mennem is kell mert sikitozás van a kádban épp fürdenek azt hittem lesz pár percem..Tévedtem :shock:

Addig is pusssz nektek..
Vendég

Sziasztok!

jujj,lányok,minden baba ékszakai bagoly lett,maradt?? :roll: Szegénykéim! :cry: Pistire csak nagyon ritkán jön rá,hogy felébred éjszaka,de akkor is elég hamar visszaalszik! Általában nem tud visszafordulni,beakad a keze,fázik,stb!
Ma éjszaka pl. szerintem fázott,mert a vékony hálózsák volt rajta,és hideg volt mindene! Balaraktam a vastagba, és akkor már visszaaludt!

beuka!

Nálunk most is annyi fok van,mint télen a fűtési szezonban, úgyhogy szokásos body,vékony hálózsák,majd arra anagy vékony alvós hálózsák! És látos ma éjszaka át kellett tennem a vastagba :roll:
Pisti is csinál olyan atrakciókat,amit Boti,sőt elkezdődött a mászás előkészítése is! Felhúzza a lábát 2. napja,és rugózik! Tegnap egy egész fotósorozatot készítettem a próbálkozásairól!
Még mindig sokat kel éjszaka Boti,és nem szereti a főzelékeket?
A kisgyrerekek egy darabik kétkezesek,és kb,5-6 éves korukra fejlődik ki,hogy melyik kezük is lesza domináns! Én nem tudom,hogy jó ötlet e a vacsi nélküli lefektetés, szerintem mi se alszunk jól,ha éhesek vagyunk,nem?? :roll:
Beusa!

Mi balatongyörökre megyünk a borbála apartmannházba, nem kell vinni babaágyat,etetőszéket,mert van nekik! 3 éjszaka 4-ünknek 25 ezer lesz! szerintem baráti ár!

Nózi, Gesztenye!

Nekem holnap 13 óra után lenne jó a randi!
Gesztenye! Reggel várom a telódat,hogy jó e az időpont!
Nózi!Neked is telózunk,ha összejön a randi,jó? :lol:

Kérdés: Nálatok buknak még a babák? pistike még mindig elég nagy adagokat visszabukik,gyümiből,táppból! :roll:
Úgy tudom,hogy még nem elég erős a gyomorszáj izma,de vajon meddig normális? Tud valaki erről valamit?

Mennem kell!

sziasztok! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Linda!

Mai menü: kelkáposzta főzelék. Mindmegette :lol: . Ki a gyerekorvosotok? Csak nem a Horváth Margit?

Beuka!

Nem azért nem teszek bele, mert nem akarok, csak éppen mindig elfelejtem :oops: . Dóri esti alvás: body+ujjatlan hálózsák.Nem takarom, mert nem lenne rajta, csak max 5 percig. Jó, h Dóri már forgolódik ide-oda, mert ha úgy gondolja hasra dobja magát, és úgy alszik. Én meg azt vettem észre, h Dóri inkább a jobb kezében tart mindent. Bár amikor éppen adok neki valamit tudatosan a jobb kezébe teszem. Bár én teszem hozzá bal kezes vagyok. De gyakorlatilag nincsen különbség, h milyen kezes az ember.

Melódia!

Hála már nálunk nincsen bukás :lol: .Már magától elintézi. Büffent egy nagyot, és akkor minden okés :wink:

Jubi!

Jazinek Boldog Hófordulót. Hűha! De nagylány már! Tegyél fel képet.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Melódia!

Nálam mind a három gyerek addig bukott, amíg fekve evett. Mióta űlve kajcsizunk, Jazi sem bukik, szinte semmit. Szerintem kérdezz rá a gyerekorvostól.

Beuka!
Benti hintát vettünk, majd teszek fel képet, csak lemerült a kamera akksija.
Éjszakai öltöztetés: egy rövid ujjú body + ujjatlan nyári hálózsák. De nálunk éjszaka is 24-25 C van.

Jazi még mindig utál hason lenni, de ha mégis leteszem, akkor már felnyomja magát, és szépen lassan araszol hátrafelé, miközben folyamatosan fintorog, és látszik rajta, hogy utálja az egész helyzetet...nem akarom erőltetni, de azért néha-néha csak próbálkozunk. Jobban tetszene neki az állás...

Érdekes, hogy mióta szabadon van Jazi karja - persze bekenem fényvédővel -, azóta jobban szívódik fel a hemangiómája. Pedig a bőrgyógyász azt mondta, hogy nem érheti Nap :shock:

Szép álmokat - MINDEN BABÁNAK ÉS MAMÁNAK!!! :D
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Hát visszaolvasni sajnos nem nagyon sikerült..
Mint emlitettem az utobbi pár hétben Marvin szinte 20 percenként kel éjjel.Nagyon fáradtak vagyunk reggelre..Fogunk már 2 van de jelét ujjabnak nem látom.Az ágyunkban sem alszik többet csak forog és néha már ugy felébred hogy fel-alá mászik az ágyunkban mintha nem is éjjel 2 lenne..

Az öltözködésröl is látom szo esett ..Én egy rövid ujju vagy ujjatlan bodyt és egy vékony hálozsákot adok rá ..
kaja:szinte mindent evett már ,szerencsére a 8-hos bébikaják nagyon bejönnek neki.Bár továbbra is a turo rudi a kedvenc..

Nálunk már beindul a mászás is ezerrel ez mellé most társult a felállokésmegnézemmivanapolcon szindroma..

Linda:
Jövöhéten megyünk Keszthelyre..a Bercsényi uton leszünk nem tudom messze van -e töletek..Szerda jo lenne nekünk.

Ne haragudjatok de mennem kell ismét müsort ad a fiam.. :?

Jo éjt mindenkinek..
Vendég

sziasztok
Bea,
Kolpingot élveztük, főleg, hogy sok kisgyerek volt. Mi hosszú ujjú bodyban és nagyon vékony hálózsákban alszunk (kb. olyan, mint egy rugi). Néha betakarom még egy pelussal, de úgyis egész éjjel forog. Itt 24-25 fok van éjjel.

Jubi,
olyan izgalmas, hogy mennyit eszik, de mozogni kevesebbet mozog. Minna mostanában alig eszik.

Tényleg? Ti babátok is kevesebbet eszik manapság? Esetleg a meleg az oka? Ma egész nap kb. 10 kanál kaját evett, és egy csomót jött cicizni. :?:

Hallottatok esetleg a méregtelenítés és szopi viszonyáról? Lehet szerintetek pl. Hipoxi-trénerezni? Ma úgy hallotam, hogy ilyenkor a távozó méreganyagok bekerülnek a tejcsibe. :?:
Ha így van, meg vagyok lőve, maradhatok hájas szopi végéig...már nagyon utálom...

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Tina,
Jó hogy írod.. ma éjjel nálunk is ez a rohangálva mászás és pörgés volt a műsor 10.30-00.30 között. Nagyon örült előbb apának, aztán nekem, majd cici, forgolódás, cici, forgolódás, intenzív gagyogás nekem, az állatkáknak és minden létezőnek.
kb. az 5. cicztetésre aludt el, talán kimozogta magát.
Mikor legutóbb ilyen volt napokig, akkor kibújtak fogacskák.... Ma még nem láttam újat.
Van még valakinél ilyen éjjeli aktívkodás??

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Én is csak egy gyors bekukkra, visszaolvasni is alig van időm :oops:
Kitti nagyon anyás még akkor is nyivákol ha csak a géphez ülök, vagy csak úgy jó hogy fogom közbe, de akkor meg lepakolja a fél asztalt és összemaszatolja a moncsit. :?

LÁttam volt téma az alvási rituálé, nálunk még mindig a tápszeren való elalvás a trend, aztán cumira kicsrélve, a kezemet markolászva alszik el, utána beteszem a kiságyba. Mostanában leszokott a buddházásról (hála) de mindig a nappal együtt kel, általában 5kor :evil: Brrrr!!!

Jubi, Jazi jó súlyban van, nagyon erős lesz ha egyszer elindul :D

Beuka: köszi hogy hiányoltál :D Én is csak egy r.u. body-t adok rá+ujjatlan hálózsákot. Ha este kicsit hidegebb van pl. esett az eső, akkor még betakarom egy lehelletvékony pléddel.
Jobb-bal kéz? Én 2 balkezes vagyok, remélem Kitti nem az lesz :wink:

Hettie: milyen babakocsit vettetek végül? Leírod vagy lefotózod? Igaz milyen könnyű vele az élet?
Mi vichy 50 faktoros naptejet vettünk.

Timi: ne panaszkodj, neked legalább pelenkáz Miklós. Nálunk ilyen 1* volt, de akkor is majdnem leesett róla a pelus :lol:

Rizi: nálunk viszont azóta alussza át az éjszakát, mióta fürcsi előtt vacsit is kap. Tehát igaz a mondat: minden gyerek más és más :lol:

Gesztenye: és milyen nevet szántak az unokának a nagyszülők?

Tina: látom Marvin is fenn van a bastiano-tente-babás szépségversenyen, jó sok szavazata van már, hajrá :wink:
Talán az előző oldalon írta valaki, hogy keresnek sötét hajú, sötét szemű babákat valami válogatásra. Nem viszed Marvint? Bocsi de nem tudom milyen színű a szeme :?: :roll: csak gondolom hogy sötét...

Hétvégén voltunk Egerbe strandon, nagyon élvezte a gyerekmedencét, és nagyokat röhögcsélt ahogy a nagyobbak labdáztak. Imádja a vizet, olyan mint én. Habár az úszógumival kicsit ráfaragtam mert egy bugyiszerűbe kell beleültetni, és olyan mélyen van, hogy a cicijéig ér a víz, és ha húzom akkor befolyik neki. Na mind1 vagy belenő, vagy venni kell egy másikat, de a képen ezt nem láttam :?

Ti hogy bírjátok ezt a meleget? Terhesen is borzasztó volt, de még most is kegyetlen. Mi lesz itt pár év múlva? :roll:

Na mégis jó sokra sikeredtem...

Jó éjszakákat, szép álmokat minden babónak-mamónak: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

Beusa!

Nem vettem észre, h kevesebbet enne Dóri, de az tuti, h melege van, mert csurom vizes mindig a pici feje. Nem csodálkozom, hiszen iszonyat meleg van. Az aktívkodásról már én is írtam, h leteszem este 8-kor, és kel először 10-11 között, majd 3 óránként. Nem tudom, h mi ez nála. Nappal tettre kész, és mindent ami a keze ügyébe kerül, azt megfogdossa, szájba veszi. Persze jaj akkor amikor nem vagyopk mellette. A méregtelenítést szerintem amíg szoptatsz ne csináljad. Helyette valami laza torna? Nekem van kimondottan kismamatornám (Kállai Ildikó).Elég jó, mert minden izomcsoportot megmozgat, és nem megterhelő.

Hettie!

Boldog Hófordulót Nektek!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Beuka ,kullancsnak nem lett sebes a helye,reméljük minden oké lesz,de azóta nem szoptatom Laurát.Kész vége befejeztem én is hatszáz :? már nagyon -nagyon kevés tejci volt és harabdált meg minden,nagyon szépen megissza reggel és este a tápszert :wink:Elég nagy már, eszik mindenfélét,tegnap pl: halat(szomszéd Imre bácsi fogta a Balcsiban)rizzsel .
Yoghurt:szobahőmérsékleten adom,mindenfélét. :wink:
Laura is olyan balkezesforma volt még az elején, de most már nem lehet annyira észrevenni,mind a két kezét használjaFürcsi után csak pelus meg egy rövid badi van Laurán és egy vékonyka lebedőfélével takarom be,állandóan keresztbe ,fejtetőn alszik :roll: 24 fok van a hálóban.Be van sötétítve a lakás,zsaluk is csukva vannak.Reggel meg este szoktam szellőztetni.

Beusa,Laura ugyanannyit eszik mint máskor de sookal többet iszik,csúnyán írva vedel... 8)
Na mi is megyünk ám nyaralni,dalmácia 8)eldöntöötük...Ma vettünk egy összecsukhatós utazó-ágyat a Lidlibe,tök frankó. Milyen papirok kellenek a kicsinek külföldre?

Tina,már nagyon várom hogy talizzak veled is.Tök jó hogy vidéki létemre sok mindenkit megismerhetek :wink: Eddig már taliztam Beukával,Beusával,most te jössz majd Timi,majd Melódia :arrow: mert én gyárilag györöki vagyok és minden héten kijárok aszüleimhez.,ők meg pont oda jönnek nyaralni. :D

Melódia,szóval mikor jöttök Györökre?

Bettus,Kitti mint egy kiskakas ezzel a korai kelésével :? Este mikor teszed le?Vagy már annyira éhes 5 kor hogy azért ébred fel?

Timi,te ebben a melegben is tornázol? :roll: Dóri akkor veled egy ágyban átaludta az éjszakát ezekszerint?Most így lesz már mindig?
mai ebéd:brokkoli,krumpli husi :wink: mármint Laurának :lol:

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Timi
Köszi :D

Bettus
Majd lefotózom, csak a tesómnál van a fényképező, de ma elkérem, és akkor este felteszem. Nem is néztem meg a márkáját. Unokatesónak is ilyen van, és kipróbáltuk a multkor és tetszett neki, ugyhogy akkor gondoltam veszek neki ilyet.

Most megyek, mert éhes. Du meg ruhavásárlás, mert tegnap elmaradt. :oops:

hettie

Sziasztok, csak egy gyors kukk... :D

szombaton megyunk Pestre -tom, mar irtam- érdemes vhova benezni, babanak érdekes holmikat latni? Igazabol nem hianyzik most ugy semmi, de ha van vmi, amit erdemes lenne megnezni, akkor oda beugranank.... kerek hsz-t

Itt jar vedono. Abban maradtunk, hogy zoldsegek ram vannak bizva (mar kinaltam egy kis karfiolt is nem csak brokkolit), majd latom mi puffaszt még...

7 honapos kortol adhatom a sajtot, reszelve a fozelek tetejere, nem sokat, csak kicsit... :) sovany, vagy félzsiros (ovari, aniko) heti 3-4x

8honapos kortol adhatom a natur joghurtot. Eloszor erdemes megismertetnem a natur izzel, de tehetek bele gyumolcsot is. Bolti gyumolcsos nem lett ajanlva, allitolag van babaknak gyari, de nalunk nem kaphato....
ezt uzsonnara, tizoraira ajanl

9 hotol turo, gyumolcsot is adhatok hozza, vagy snidlinggel, korozottnek torottpaprika nelkul...

Tejtermekeknel figyeljem a hajlatokat, hogy van-e szaraz, voros folt.... ez konnyen lehet a tejtol!!! Akkor par nap szunet, majd ujra -hatha kiutes mastol volt- szeklet szaga, megvaltozasa is arulkodo lehet.

8 hos kortol johetnek a rakott etelek (cukkini, karfiol, karalabé, daralhus, zoldbab.....

Rizs is johet majd innen, de babarizs jobb, csak allitolag nalunk nem kapni.

Ha már ÜL a baba, és merolegesen (!) akkor johet kiflicsucsok, babapiskota, szogoruan felugyelettel, és kotoraszassal ha kell (szajban)
Ez utan mar lehet villaval torni, johet a ragas... ha eleinte fuldokol, akkor minden nap par kanallal igy kinalni, majd megszokja....persze pepessel etetni, de darabos kinalassal nem szunetelni, folyamatos kinalgatas

Kérdeztem, a kifli szolgal a mértékletes szoktataskent a lisztes (gluten) cuccok teren. Még nem kell fél évig terhelni a mi kajank szerint (ha egyetertek-és igen, egyetertek). Hiaba nez kunyeralosan, én sem akarom, h ido elott egyen vmit, h aztan ez miatt allergias lesz. Én olyankor banant szoktam neki adni (utcan, vagy gyumlevet), itthon meg volt, hogy egy falat nekem en kajambol, egy neki, ő kajajabol :)

Remelem nem voltam mar megint szoszatyar... ha igen, bocsi :oops:

csinaltam ma meggyes gesztenyet. Nem is volt rossz, csak kicsit tovabb kellett volna foznom :roll: vegyuk kostolgatasnak a muveletet. Bar most a cici a nyero a napokban (megint a fogak).

Azert mert rolatok még nem írtam, érdekel kivel mi van... és folyamatosan olvasom is (azt állva is lehet, kezek nelkul ;) :D)

Beuka: mikor Veronika kelt éjjel, és valoszinu tul sok volt a vacsi, akkor nalunk is ratamadt hajnalban a cicre, és nem ksipalyazott. De ha nem tomom meg este, akkor tenyleg atalussza, max par korty vizet kert minap hajnalban, és aludt is tovabb :)
(én is ehesebb leszek, ha bezabalok)
Melodia: De kap vacsorat, csak nem tukmakolom, mint eddig :)
sok ember nyugtalanul alszik, ha nagyon bekajalt este... (én bezzeg nem :( ) de embere valogatja, és babaja is ;)

Beuka, én ugy tudom, egy term.film alapjan, hogy mar fél éves kor korul a dominans kezet kezdi tobbet hasznalni. De ezen ne aggodj szerintem.

Melodia:
mi még bukunk. Tegnap is ketszer dobta ki a taccsot a boltban, apa kezeben :roll: Van, hogy eves utan 3 oraval is bukik... igaz nem annyit, mint regebben, de meg szokott... és mindegy mit eszik :)
Vedono szerint nem gond.

Nalunk egesz nap egy r.u.body, és slussz, néha mar be se takarom a kis vekony lepedoszeru takarojaval, mert annyira izzad, és olyan meleg a szobaja (panel)

Most elszaladok innen jo meszire :) begorcsolt a vallam :D

Nektek szep napot!!!!

KépKép
rizibizi

Sziasztok!
Én is csak beugrottam már megint :oops: :oops:
Életjelet adok magunkról :lol:
Amióta főzöcskézek, meg reggel megyünk sétálni vhogyan délutánra már nincs energiám netezni. Ilyen még nem volt, nem olvastam a babanetet, csak megnéztem ki írt :D
Meg este Gyurival filmet nézünk és nem számítógépezünk. Jó filmezni ennyit. És közben feküdni az ágyban :D

Kata ma szépen evett. 10-kor a joghurt (Hipp duett, először adtam neki). Nem kellett neki, fintorgott. Gyorsan készítettem 0,5adag tejpépet és egy kis joghurtot belekvertem, így már persze oké volt a dolog. :D Ebédre meg főztem neki: cukkini, krumpli, petrezselyem, répa, frépa, csirkehusi 170g-ot megevett. Hízott a másam rendesen :lol:
Tegnap és előtte sajtot kapott. Nem volt gond kakival sem és kiütés sem lett. Egy héten 3x kapni fog.

Tegnap fürcsizett Kata 1x medencébe anyukáméknál. Hát vegyes volt a fogadtatás, majd teszek fel képet.

Ma délután megyek talizni a másik topikon levő anyukákkal. Mindenki helybeli. 2 anyukát ismerek csak.

Na majd jövök, ha visszaolvastam.
Ja a DM ben a 8hós kecskeméti kaják 179Ft-ba kerülnek, ha érdekel vkit.
Edit

Kép
Kép
edi78

sziasztok,
Lánykám ma reggel felállt :shock:
Elöször csak rám támaszkodott és térden - állásba rakta az egyik lábát.
Aztán átmászott rajtam és a kiságy szélében megkapaszkodva előbb a jobb majd bal talpacskájára helyezte a súlyt és nagy nyögés közepette felhúzta magát, majd büszkén nézegetett le rám:-) Aztán gyorsan még 4x megismételte:-)
Imádnivaló, de akkor most itt a bukósisakos időszak...

Kinél áll a pici? Milyen óvintézkedéseket tesztek???? :?:

A korai fejlesztő 5 hete - amikor elkezdett mászni - azt mondta, hogy 4 hét múlva feláll és indul.... nem hittem el neki. Végül csak egy hetet tévedett.

Linda
útlevél kell, és számíts rá, hogy alaposabban megnéznek Titeket a határon.

Edi,
nagy gratula a fözéshez:-)

Sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Linda!

Nem válaszoltál az orvossal kapcsolatban. Én nem tornázom :oops: , csak ajánlottam, mert jó. Na! Azért a jóból is megárt a sok :lol: Nem akarom odaszoktatni, egy kritikus nap volt. Fogjuk rá a fogra :wink: Holnapi ebéd: borsó leves.

Edit!

A múlt hétvégén Dóri, is pancsolt, majd én is felteszem a képet. Olyan megdöbbent arca volt az elején.

Beusa!

Nálunk már van állás! Elég korán csinált mindent Dóri: mászás, ülés, állás. Ezt mind a 7. hónapban sajátította el. Ez most tényleg az az időszak amikor a szívinfarktust hozzák az emberre. De ügyesek nagyon, mert a popsijukra esnek! Nincs mese, most én is mindig a nyomában vagyok, mert amikor kint mászik a kövön, és feláll......Azért azt nem várnám meg ,amíg ott elesne! Dórinál most megkezdődött a felfedező körút a lakásban. Imádom amikor kinyitok egy ajtót(szekrény, konyhabútor stb..), és iszonyatos sebességgel startol, h megnézze, és kipakoljon belőle. Egyszerűen Imádni való!!! Olvastad amit írtam Neked?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

A baba 9. hónapja

A kisbaba éjszakai viselkedésének változása

A JÓ ÉJSZAKÁT NEM VÉGLEGES ELBÚCSÚZÁST JELENT
Ha az éjszakák váratlanul megint nyugtalanná válnak, ennek oka az lehet, hogy a kisbabában új félelmek alakulnak ki napközben. Az elmúlt néhány hónapban valószínüleg már elkezdett kialakulni benne némi félénkség az idegenekkel szemben, és ennek következtében sokkal inkább csüng rajtunk, mint korábban. Nem mindig könnyü kezelni ezt az időszakot, de ez teljesen normális és egészséges egy kisbaba fejlődésében. Ahogy kitágul a baba világa és megtanul egyedül is mozogni, fokozatosan kezd benne kialakulni az elválástól való félelem azzal a személlyel kapcsolatban, aki számára jelenleg a legfontosabb, akitől szeretet és biztonságot kap. Nagyon erős benne a felfedezés ösztöne, de még nem igazán érzi biztonságosnak ezt az új szabadságot. Éjszaka felébredve minden egyes alkalommal az ágyához hív minket, ezt csak azért teszi, mert meg akarja nyugtatni magát, hogy még mindig a közelében vagyunk. Ne essünk kétségbe, ez csak átmeneti jelenség, amíg leküzdi magában a bizonytalanságot, addig több türelemre és bátorítgatásra van szüksége. Hamarosan megint magabiztosabbá válik, és vissza fognak térni a nyugodt éjszakák is.

Úton az önálló evés felé

EGYÜNK A JÁTÉK KEDVÉÉRT!
Ha eddig tartózkodtunk a kissé erősebb ízektől, és az egyszerübb receptekhez ragaszkodtunk, akkor most nyugodtan el lehet kezdeni a kísérletezést. A baba étkezései egyre örömtelibbek és érdekesebbek lehetnek, ahogy ízlelése kitágul és képes feldolgozni különböző állagú ételeket. Próbáljunk meg kis darabkákra vágott vagy turmixolt gyümölcsöt tenni a baba reggeli gabonapelyhébe. Ebben az életkorban nyugodtan adhatunk a babának kis cukor tartalmú, gabonapelyheket, vagy zabpelyhet fölözetlen tejjel (ezt használhatjuk babareceptek elkészítésekor is). A napi tejadag legnagyobb része ezután is az anyatej vagy tápszer legyen, legalább egy éves korig. Kilenc hónapos korban már nyugodtan adhatunk a babának kézbe fogható ételeket. Érdemes beszerezni egy fóliadarabot az etetőszék alá, és engedjük meg, hogy megfogja kézzel, megízlelje, kiköpje és ledobálja az oly sok szeretettel elkészített ételt.Néhány nagyszerü étel lehetőség:

Kissé megfőtt zöldségrudacskák, akár brokkoli virágocskák is
Szeletelt puha gyümölcs: banán, kivi, narancs, nektarin, mangó, szárított barack
Hámozott uborkarudacskák
Enyhe ízü cheddar-sajt darabkák
Pirítós katonák, vagy kenyérkockák krémsajttal, humusszal, tojásos majonézzel
Halrudacskák, kis darabokra vágott, puhára főtt csirke- vagy pulykahús
Főtt tészta (kis formák) házi babamártással
Vállaljuk fel a rendetlenséget! A baba számára ez most nem az evésről szól, sokkal inkább a tapasztalásról és a mókáról.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Van persze a baba 8. hónapja is!

Hogyan készítsük elő otthonunkat a már mászni tudó baba számára?

MÁR ÜL A BABA!
A baba egyre jobban képes testének irányítására, függetlensége fokozatosan növekszik, és már nagyon élvezi az ülő testhelyzetet! Kényelmesen tartja egyensúlyát, körbe forog, előre hajol és egyik oldalról a másikra fordul, látószöge sokkal nagyobb, mint fekvő helyzetben volt. Szabadon tudja használni kezeit, így sokkal több felfedezést tud végezni – elér mindent, ami a közelében van, megpróbál tárgyakra mutatni, azokat meglökdösni, és általában csodálatosan használja ügyes kezecskéit. Ekkor már tényleg végig kell gondolni otthonunk lehetséges veszélyes pontjait. A legjobb az, ha mindig egy lépéssel a kisgyermek kielégíthetetlen kíváncsisága előtt járunk, mely természetes velejárója minden új motorikus készségnek. A kisbabát minden érdekli a környezetében, ezért ellenőrizzük, hogy lakásunk tényleg biztonságos-e a babának. Ne várjuk meg, hogy megtanulja kinyitni a szekrényajtókat, már előtte szereljünk fel baba-biztonsági zárakat oda, ahol tisztítószereket, gyógyszereket és egyéb veszélyes dolgokat tárolunk. Ereszkedjünk négykézlábra és nézzük végig a lakást a kisbaba szemszögéből. Így megtalálhatjuk az esetleges veszélyes helyeket. Helyezzünk biztonsági, úgynevezett vakdugót minden konnektorba, és győződjünk meg arról még a fürdőszobában is, hogy az alsó szekrényajtókat ne lehessen könnyen kinyitni. Tegyük el a törékeny tárgyakat, talán érdemes kiüríteni az alsó könyvespolcokat, tegyük magasra a cserepes virágokat – különben valószínüleg sok-sok sáros kéznyomot fogunk majd találni a falakon!

Kezdjünk el olvasni!

A BÖLCSESSÉG SZAVAI
Nem lehet túl korán elkezdeni az olvasást! A mesék, versikék, vagy csak egyszerü szavak hallgatása, színes képek nézegetése vagy a lapozásban történő segítség mind-mind olyan tevékenységek, melyekből sokat tanul a baba. A kisbaba agya szorgalmasan feldolgoz minden élményt, és a könyvek a hallási és vizuális ingerek kiváló lehetőségét nyújtják. Ez egy örömteli tevékenység, mely tovább erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot. Az élénkszínü képek és erős kontrasztok lekötik a nyolc hónapos kisbaba figyelmét, a mesék és a rímekben és ismétlésekben gazdag versek segítenek az anyanyelv fontos hangmintáinak és ritmusainak elsajátításában. Lassan elkezdi megkülönböztetni az egyes szavakat, és megpróbálja létrehozni ezeket a hangokat: elkezd gagyogni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Gesztenye!
Mi a házasságot egy szerelmes szövetségnek tekintjük. :D A szövetségek pedig azért – is – köttetnek, hogy a szövetséges felek erősítsék egymást, és közösen hatékonyabban védekezzenek a külső támadások ellen. Néha az élet – és sajnos a szülőkkel való kapcsolat – is olyan, mint a csatatér. Én tudom, hogy a párom elsősorban az én férjem és a gyerekeim apja, és csak másodsorban a szülei gyereke, és ez rám is igaz. Ez nagyon meg tud erősíteni egy kapcsolatot. A mai magyar viszonyok között igen gyakori probléma, hogy a felnőtté vált és házasságban élő gyerekeket nem engedik el a szülők. Magukhoz láncolják őket vagy anyagi, vagy érzelmi függést kialakítva – tudom, hogy az anyagi függést néha a szükség hozza :cry: -, és sajnos néha a manipuláció színes tárházát sorakoztatják fel. Én személy szerint gyűlölöm a manipulációt és a hazugságot, az egyenes, őszinte beszéd híve vagyok. Mi szeretjük a szüleinket, és ezeket a dolgokat is megbeszéltük velük. Nem mondom, hogy egyszerűen bevették, de így tíz év házasság után azt mondhatom, hogy mára sikerült :wink:

Rizibizi!
Örülök, hogy ti is alusztok éjszaka!

Beusa!
Remélem, jobban van Minna (olyan szép neve van!).
Nem, Jazi sem eszik ám sokat amióta meleg van. Viszont napról-napra látom, hogy alakul a mozgása. Ülő helyzetből már húzza oldalra a lábait, és dől előre a mászáshoz, illetve ha hason van, akkor tolat (tudom, ti ezen már rég túl vagytok, de nálunk ez most újdonság). Ja, és még azt vettem észre, hogy a súlya ellenére nagyon hajlékony. Gyakran előfordul, hogy terpeszben ül (majdnem spárgában), és teljesen előrehajol a testével annyira, hogy leteszi a szőnyegre. :shock: Ugyanezt gyakorolja a kádban is.
Méregtelenítés: szerintem kérdezd meg a biztonság kedvéért a védőnőt, vagy nézz utána itt a neten. Miért kellene hájasnak maradni a szopi végéig? – ha egyáltalán hájas vagy. Tornázni módjával szopi alatt is lehet, és a kajákat is össze tudod úgy válogatni, hogy csökkenjen a súlyod. Én már lassan egy hónapja csinálom a R.R. edzést minden másnap, és látszik a változás. Persze van aki azt mondja, hogy „minek gyötröd magad, jó vagy így, mit akarsz, hiszen szültél három gyereket”. Ilyenkor arra gondolok, hogy ha kifogásokat akarnék keresni valószínűleg én is ezt mondanám. De nem kifogásokat akarok, hanem lefogyni. Most vagyok 60 kg (162 cm). Ha még öt kilót leadok, akkor a versenysúlyomnál leszek. Egyébként ebben a melegben nem is kívánom a kaját, és a barna bőr is előnyös. :wink:

Bettus!
Én meglepően jól bírom a meleget. Emlékszem tavaly mennyit szenvedtem a nagy pocakommal és a huszonx kiló súlyfeleslegemmel, most meg vígan elvagyok. Sőt a 27-28 C-os nappaliban szoktam tornázni..
:P

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

hintás képek:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Csak pár szóra ugottam be (van egy csomó dolgom a ház körül + benn :x ).
Tegnap elég "zaklatott" napunk volt: apukám karambolozott nagy nagy szerencsére csak az egyik ujja sérült meg pedig az autót már nem kell megcsináltatni :(

Holnap fürdőbe megyünk. kiváncsi leszek hogy fog tetszeni. Itthon tetszik a fiamnnak a pancsi délutánonként:
Kép

(bocs, hogy megint én raktam fel képet :oops: :oops: )

nagyjából olvasgattam, kösznöm szépen mindenkinek a válsazokat.
Nos nálunk éjjel is 25-26 fok van sajna Botond szobájában, amikor már kinn hűvösebb van, Ő már alszik, és nem merem rányitni az ablakot. Úgyhogy maradok egy rövidujju body.nál + betakarom a lábát egy pelenkával.

Jubi látszik, hogy tetszik Jazinak a hinta! NAgyon édes!

Boldog hófordulót Jazinak, Gergőnek, és Artinak !!!

Sue, Chesti Veletek mi újság????

megyek megpróbálom levágni a körmeit míg alszik (a lábán elég érdekel lesz, mert hason van :? :? )

szép napot mindenkinek!!!

Üdv :Bea

Kép
Kép
beuka

Valaki kérdezte a kullancs elleni sprayt...nekünk Galaktív Bio kullancsriasztó spraynk van, az van ráírva, hogy "csecsemők, kisbabák bőrén is alkalmazható", és 4-5 órás védelmet biztosít.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

megvagyunk, csak Gergő elkezdett mászni és állandóan résen kell lennem....folyton a kályha fatárolójába akar beülni...

Edi, csak azért váltottam nevet, mert ez az igazi! az angel egy régebbi időszak (ezoterika) jele volt, most visszatértem önmagamhoz (és a hitemhez, amit megtaláltam újra, és meg is akarok maradni benne) :D

Buka, köszönjük a köszöntést! (meg a hiányolást is!) örülök, hogy jobb Boti válla!

Bocsánat, hogy csak ilyen rövid vagyok, de most megint rohanok, mert megyünk nyaralni, és pakolnom kell ezerrel!

babáknak sok puszit küldök!
Mamiknak meg kiatartást a melegben!

én valszeg a vízparton fogok perzselődni, merthogy tegnap megjött (44 napra), úgyhogy fürdés nem lesz...(nem bírom a tampont, pedig szülés előtt szerettem, most meg utálom)

jaj, tojás: a dokim azt mondta, 8 hós kortól főtt sárgája összetörve mehet a kajába, a de a fehérje 2 éves korig tilos! (allergén)

Vigyázzatok magatokra!

puszi, Kriszti

Puszi, Kriszti

Kép
Kép
Kép
krisztina79

Sziasztok csajok!

csak egy képbombázás erejéig jöttem,íme: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
melódia78

sziasztok,

mennyi gyönyörűfotó:-) Pistike, Boti és Jazi is remekül néz ki.

Jubi,
nagy gratula, igazán kitartó vagy:-) Minden elismerésem tényleg. nálam az otthoni torna nem igazán sikerül, főleg mivel az én súly -többletemnél (164 cm - 73 kg, pont mint szülés előtt..) még aerob edzéseket kell csinálni (futás, bicikli, spinning, és még ki tudja mi..) a hasazás, stb. megy itthon is, de a többi...
Azért próbálok eljárni, de nem egyszerű összehozni. Ilyen melegben biciklizni pl. nem merek a kicsivel.
Az edzéstől kifejezetten jobban bírja az ember a meleget.
Méregteleníteni tényleg nem szabad szopi alatt,most olvastam. Nagyon diétázni sem merek, mert nálam egyéretelműen kevesebb a tejcsi, amint kevesebbet eszem.

Timi, jók az idézetek:-) Ha privit írtál azt nem kaptam, de hszeidet olvastam.

Kriszti,
merre mentek?
Milyen ezo-vonalról tértél vissza? Jó egyébként hallani, hogy ilyen irányú mozgás is van.... minden honlap, női lap tele van ezo -izékkel, mintha mi sem lenne természetesebb...

sziasztok,

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Csak egy villámlátogatásra jöttem!

Iszonyat meleg van, és Dórit mostanában nem tudom este időben letenni. Tegnap már az őrület határán voltam,mert 22kor aludt csak el. Nincsen túlöltöztetve, mert csak egy újjatlan body+újjatlan hálózsák van rajta. Most 21kor tudtam letenni aludni. Már írtam régebben, h elalszik, és mostanában egyhuzamban csak 3 órát alszik. Más is észrevette, h megváltozott az éjszakai alvás a picinek? Azért nem lehet mindig a fogra fogni :wink:

Beusa!

Nem privit írtam hanem hsz-t, de írtad, h elolvastad :lol:

Jubi, Beuka, Melódia!

Nagyon szépek a babák!!!!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Bocsi, hogy megint eltűntem, de elég mozgalmas múlt hetünk volt. A legfőbb dolog, hogy Manónak van foga! :D Szerdán kibújt az egyik, csütörtökön a másik. Tegnap meg is harapott barackevés közben. Anyukám szerencsére visszazökkent a régi énjébe (húúú, ez nagyon magyartalan volt), rendeződtek a dolgaink. Manó legújabb szokása, hogy mindent eldobál, leginkább a babakocsiból meg a járókából dobálja ki a dolgokat. Tegnap beledobta a cumiját a Tiszába. Pénteken megvolt élete első medencés pancsija, nagyon élvezte a kis barinőjével együtt.

Hettie, én Sundance naptejet vettem Manónak (dm-es), 50-es. Nagyon jó az állaga, könnyen el lehet kenni, ami nem hátrány, mert piciny gyermekem utálja a kenceficézést. Hogyan zajlott a keresztelő?

Gesztenye, szerencsére nálunk a párom nem ilyen, még ha esetleg az apjával ért is egyet nem mondja. De ez elég felháborító, amit írtál. Nekem volt egy osztálytársam, ő direkt ellökte az öccsét, hogy megtanuljon esni. Az lett az eredménye, hogy egy esésnél kiugrott a válla a gyereknek. :evil: A gyerek meg fog tanulni esni, hisz tényleg sokat esnek, mire megtanulnak stabilan járni, nem kell még direkt ellökdösni őket.

Melódia, Manó sem issza meg a tápszert csak napi egyszer, én reggel adom neki, és sokkal kevesebbet iszik belőle, mint eddig. A 240 ml helyett kb. 140-et. A védőnő szerint unja.

Beusa, a legrosszabb az a hozzáállás az ismerősök részéről (akinek ráadásul még nincs is gyereke), hogy ha allergiás akar lenni úgyis az lesz. :evil:

Beuka, igen nagyon jó volt érezni Pocaklakó mocorgását. Jövő héten megyek a dokinőhöz, alig várom, hogy lássam újra. :) Igen, a csirkecsontból le tud harapni kis darabkákat, hisz nagyon puha. Én kacsacsontot adtam Manónak, mert az sokkal keményebb. A Beusának írtak miatt néznek hülyének. Persze ők nem élik át azt, amit a sógornőm nap, mint nap, mikor a gluténérzékeny keresztlányomnak vásárol, mindent jó alaposan megnézni, hogy még véletlen se legyen benne glutén. Arról nem is beszélve, hogy nem ebédelhet a többi gyerekkel az iskolában, nem mehet el táborba, osztálykirándulásra, stb. :(

Manóra csak rövid ujjú body-t adok éjszakára, nálunk az emeletem nagyon meleg van (kb. 26 fok), és még így is kitakarózik.

Megyek, mert álmos a fiókám, szokásos délelőtti szunya lesz.

Üdv mindenkinek.

Anita

goodfairy

Sziasztok!

Tegnap megvolt a keresztelő. Arti nagyon jól viselkedett, pedig akkor lett volna kaja meg alvási idő. 7 babát kereszteltek, és mind a 7 fiú volt. :D AZ unokatesót is megkeresztelték, de ő végig kínlódott. Végülis tesóm lett a keresztszülő. Az unokatesónak meg nem mi lettünk, ezért is választottuk inkább tesómat. Arti fehérben volt. Fehér élére vasalt gatyó, ing, mellény, csokornyakkendővel, mint a nagyoknak. :lol: Nagyon ari volt, majd ha hazajön férjem tetetek vele fel képet.

Melódia
Boldog hófordulót!
Láttam az üzenetet, amit írtatok a Csak csajokba. :) Gondolom Ti voltatok. Pistike foga mindenhol ott virít a képeken. :D

hettie

Timi, Krisztina, Jubi

Boldog hófordulót Nektek is!

hettie

A képek a keresztelőről:

Kép
Laci és Artúr

Kép
A keresztelőn

Kép
A keresztelő után

Kép
Vigyori :)

hettie

Melódia!
Pistikének döbbenetes szemei vannak! :shock: :D

Hettie!
Artúr igazi férfi! :D

Beuka!
Botinak nagyon menő a sérója! :wink: :D

Képzeljétek, Jazinál óriási fejlődés tapasztalható a mozgás terén. Végre! Egyre gyakrabban fordul át ülésből hasonfekvésbe, pontosabban nem is fekszik, hanem már szinte négykézláb áll. És ami az igazi változás, már nem esik arcra, és nem esik pánikba az új helyzettől...Sőt próbál mászni is, egyenlőre csak a tengelye körüli forgás sikerül, ill. főleg hátrafelé halad. Állni is egyre gyakrabban szeretne, nyújtja a kezét, hogy fogjam meg, és felugrik állásba. Annyira drága! Nem tudom, hogy a hintának köszönhető-e a dolog, mindenesetre azt is használjuk rendszeresen (ajánlották, hogy jót tesz a mozgásfejlődésnek).

pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Szép napot lányok!!

Jó befűtöttek nekünk az égiek,és mi ,lesz még a héten! :roll:
Habár így besötétített lakásban kibírható,ki meg kora reggel,és este megyünk egyet sétálni!
Nagylány meg az anyóséknál nyaral már,úgyhogy ő jól bírja vidéken...

hettie!!

Nagyon szép nagyfiú lett Artúr is! Aranyos volt a keresztelőrucijában! :wink:
Igen,én írtam a csak csajokban,tudja meg mindenki,hogy milyen nagy fiúnk van már! :lol:

Jubi!
köszönjük a bókot...szabad még a keze,Jazinak tartogathaton :lol:
Gratula a mászás előkészítéséhez! :wink: Nálunk is emgy,egyik képen látható is,négykézláb hintázik,de mivela kezét még nem emeli,ezért orra bukik egy idő után...aztán megy a bendzsó... :wink:
Meg a másik az,hogy próbál ebből a négykézlábas pozícióból felülni! Édi pofa!

Timi!
Képzeld,Pisti is kel 2.napja éjszaka kb. fél óránként,és ezerrel sír,alig lehet megvigasztalni!Igaz,hogy kijött a 8. fogacska,de nem lehet mindent arra fogni... :roll:
Remélem nem tart sokáig,mert elég hullák vagyunk apával...
Eddig nagyon jól aludt...
mert viszont ha a foga lenne,nappal is fájna,ilyenkor meg nem sír...
passz... :roll:

Linda
Szívesen talizunk veletek,majd megdumcsizzuk :lol: Nem tudsz Keszthelyen valami j,de aránylag olcó kajáldát?nincs kedvem nyaralás alatt fózöcsdkézni...

mennem kell,mert Pisti a kezemben ugrál...

pusszi
Melódia

Kép
Kép
melódia78

bocsi a sok hibáért... :oops:

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Csak egy gyorsra jöttem én is!Egész hétvégén a neten kutattam szállásért a tengerparton...hát nme egyszrű,de talán most már lesz valami :roll:

Laura nagyon ügyesen áll négykézlábra és teszi a kis lábikóit előre de a kéz összehangolása még várat magára.Nagyon be tud pipulni ha nem sikerül előre menni, csak rugózik ezerrel :előre -hátra.Szerintem már nem sok kell és mászni fog :D

Klasszak a képek Pistikéről,Artúrról és Jaziról :wink:

Melódi,akkor mikor jöttök?De,tudok olcsó kajáldát :wink:

Tina,ment imélke :wink:

Timi,mikor Dóri felébred mit adsz neki?Enni,inni???Mennyi idő mig visszaalszik?és ha csak ott hagyod az ágyában ,majd csak elalszik újra nem??!

Húú most mennem kell,uzsikészítés....

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Botika is aranyos a viziparadicsomban :wink:

Linda
czmelinda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?