Új privát üzeneted érkezett!

Momo Kép
zabagép Zsebi KépKépKép de baleset KépKépKép De tök jó, hogy nem lett baj! Az ilyen rosszcsontoknak külön védangyaluk van, ha nem így volna, Apacukának rég több füle lenne, mint foga ...

Orsoly Kép
éniskérexépen almatorta recipét!

Köszpussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Eddig nem szólat ez ügyben, de most nem bírom ki hogy picit Momo pártjára álljak. Én tudom hogy a lgenagyobb jóindulat mellet is nagyon nagyon nehéz egy ilyen helyzte, amikor a férjenk már van gyerkőce előző kapcsolatból. De ha az ember épp egy ilynebe lezs szerelmes, ezért ugy még nem hagyja el. De a féltestvér sose lesz édestestvér, a mostaoha gyerek sose lezs édes gyerek. Nálunk is ilyne helyzet volt, anyukám részéről nagyjából ugynaolyna hozzáálás mint amit MOMO csinál (ő bíztatta apukámat hoyg tarts a kapcsolatat igenis, apukám gyerekének vett ruhákat mert nagyon rosszul öltöztették, vitték nyaralni stb, stb.) Nem is volt nálunk smemi probléma magí apukám meg nem halt. Na kkor jötta hadd el had az örökség körül, nem részleztezem. NAGYOn nehéz mindne ilyn helyzet, és az életben előbb vagy utóbb sajnos kibuknak a sérelmek mindkét oldal részéről.
Úgyhogy én személy szerint nagyon megértem Momot hogy a saját 3 gyerekére gondol most elsősorban, ha nem ezt tenné előbb utóbb megbánná.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
én csak olvasgatok itt, de látom, hogy SOS van, úgyhogy írok Kép.

Évi!
Ha nem köhög, nem taknyos akkor nagy valószínűséggel a három napos kórság volt. A kiütések nálunk sem pici piros pöttyök voltak, hanem inkább nagyobb piros valamik, amiknek a közepe kiemelkedett kicsit, és aztán "egybefolyt" a pirosság, szóval igen, valami olyasmi, mint amit te írtál. Nem kell semmivel kenegetni, másfél-két nap alatt elmúlik.
A sírása... hát az már többesélyes Kép. Mert lehet a foga miatt, vagy lehet csak úgy. Itt a topikban sokunk babája hat hónapos kora körül kezdett újra ébredni éjjelente, úgy, hogy előtte már átaludta az éjszakát. Pl. Anka is. Drukkolok neked, hogy ne ez legyen az új trend Petránál, hanem csak a foga, és az hamar kibújjon!!! Kép

Puszi
Franyó
franyo

Elli,
Roni sajnos nem lenne el fél percig sem (menekülne hozzánk), pedig milyen jó lenneKép

Klár,
Képek szupik, kár hogy nincs többKép

Timici,
Azért vannak olyan kaják, amiből adhatsz Bencének is. Pl. paprikás krumpli, zöldségleves, kelkáposzta főzelék, brokkolis sajtos husi... Szedsz belőle neki, utána fűszerezed jobban magadnak.
Majdnem egy éves aranyosKép

Évi,
Alvásgond biztosan csak átmeneti. Ne aggódj, ha meggyógyul Petra megint jóalvó leszKép
Mielőbbi gyógyulást neki!

Miszike, Törpicur,
Boldog névnapot!Kép

Beu,
Szegény megkínzott Lőrinc, jobbulást neki!

Momo,
Jólevő ZsebiKép
BalesetKép sajnos előfordul.
Mikori a határozat? A körülmények megváltozása (3. csemete) laikus szemmel nézve nektek ad igazat.

Maci_2
maci_2

Köszi a jobbuláskívánságokat. Kiheverte a kínzást, viszont könnye folyik tovább. KépKépKépREmélem, nem kell ismételni.

Maci! Mail ment.

Ki kérte még a sütőtökpüré leves receptjét? Elfelejtettem elküldeni, most meg nem tudom ki kérte Macin kívül.

lyukasagyBeu
beu

Manó,
köszi, de az öröklés aztán végképp nem is jutott eszembe, én senkit nem akarok kisemmizni. Viszont naivításomat tükrözi, hogy a pótnagypapám (akit pedig teljesen befogadtunk a családba) tényleg mindent elvett tőlem ,amit a nagyim nekem szánt, csak nem írt időben végrendeletet (gondolom, szegényke nem erre az eljárásra számítottKép)

Egyébként sietek megjegyezni, nem kell senkinek a pártját fogni, mert ez nem vita, csak eszmecsereKép
Sofkának lehet, hogy ez jött le a sirámaimból, de én még ezeregy dolgot tudok, amit ő nem, de nem is célom teregetni. Egyébként benne van a pakliban, hogyha nyilvánosan hüppög az ember, nem mindenki fogja az ő buksiját simizniKép

pusssz
Momo

Momo
momo

Maci2,
1992-es a határozat, de változtat ez valamit a helyzeten???

pusssz
Momo

Momo
momo

MomoKép

Nem tisztem belekontárkodni a dolgodba, de én a helyedben megkeresnék egy ügyvédet.
1992 óta nagyon sok idő telt el, és a férjednek van nemsokára 3 gyereke.
Őket is el kell tartania nem?
Ez olyan, mint pl. ha nálatok lakna a gyerek, és azóta született volna a 3 , akkor is kevesebb esne rá nem?

De mondom ez csak az én véleményem

Heni
heni1979

A lényeget nem írtam, hogy az ügyvéd tudna tanácsot adni, hogy mit érdemes ilyenkor csinálni

Heni
heni1979

Sziasztok!

Momo: Nagy nagy gratula a kicsihez.
Kép

Orsoly: Lackó tündéri. Amik a Cserepesben készültek képek azókat te hovva raktad fel hol lehet megnézzni őket?

Beu: Szegény Lörinc Jobbulást neki és biztos sikerült a könycsatorna átmosás is.KépKépKép

Tegnap csináltattunk Márknak útlevelet, olyan aranyos képet csináltak róla kár, hogy az útlevélbe fekete fehér a kép.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Most hivott fel a dokim, P3 lett a rakszures eredmenyem. Jovo heten kapok gyogyszert, 2 honap mulva ujabb kenetvetel. KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Jajjj szegeny Gomboc!KépKépKép

Andy: nem tettem meg fel sehova, igyekszem es majd megiromKép

Momo, Kangi: mail megy a recepttelKép

Sajna Lacko sincs jol, ejszaka belazasodott, napkozben kicsit lejjebb ment, de most delutan mar 39.5-t mertem popsiban, ugyhogy inkabb levagtattam vele a dokibacsihoz. Megy a hasa is, tiszta piros a feneke. Vegulis nem adott konkretan smemi gyogyszert, csillapitsam a lazat, meg a hasmenest probaljam orvosolni Smectaval. Lehet a fogatol is sajnosKép Szegeny olyan bagyat volt, szerencsere most mar vidamabbKép

orsoly
orsoly

Momo: nem megy at neked a mail, azt irja a demon, hogy nincs ilyen cimKép HOva kuldjem?
orsoly

Gombóc!
Remélem, nem komoly! Toffival is volt valami hasonló, és végül nem lett semmi baj. Ne izgulj. Ilyenkor annyi minden befolyásolhatja az eredményt.

Momo!
Próbáltam keresgélni jogszabályok után a neten, de semmi. Holnap megpróbálok szerezni rendeletet, és megnézem, mi tartozik a tartásdíjfizetés kötelezettsége alá. De tényleg az lehet a legjobb, ha megkérdeztek egy jogászt, akinek gyakorlata van ilyen ügyekben. Vagy a minisztérium honlapján van egy ügyfélszolgálati szám, ott is elmesélheted a bajod, hátha mondanak valami okosat.
Látod, Zsebi is megérett a kajálásra! Kép BalesetKépKépKép, ne magad hibáztasd, mindig van valami, fő, hogy nincs nagy baj.

Orsoly! Lackónak is jobbulást!

Beu
beu

Orsoly,
most nincs időm megnézni és már nem is emlékszem, melyik cím van a profilombanKép, de a veszter2@axelero.hu tutira műxikKép Köszike!

Gombóc
P3Kép. Remélem, a gyogyó után nem lesz semmi gond. Sok-sok drukk neked!Kép

Heni,
én is maradok az ügyvédes megoldásnál, mert egyedül úgysem igazodunk el a törvényekbenKép

Hogy a mai napomat még tetézzem, Zsebi délután lefejelte a kiságyat, piros csíkos még mindíg a pofijaKép

pusssz
Momo

Momo
momo

Hát fiatalok... annyira szar ezeket a "gyerektartásos" dolgokat olvasni... bár nálunk is szép a helyzet, mert a nyagylányról csak azt nem írtam le soha, hogy eredetileg nem is az apjának ítélte a bíróság. Hanem jóanyjának... még szerencse, hogy az a drága nőci a gyerektartást nem követeli magának mindezek ellenére, hogy drága leánya velünk él, minket lop meg etc.

Mellesleg én is nagyon félek pl. olyan dolgoktól, hogy mi lesz, ha Kopasszal valami történik, vagy netán velem...
De most erre gondolni sem szabad...

Timici. Felnőtt kaja ? Pl: Pulykafasírt kissé kevesebb fűszerrel, baconban sült csirkemáj, husilevesben főtt marhahusi (de jó puhára) kis kompóttal, ezt esetleg kicsit meg kell turmixolni, vagy a levesben főtt zöldségekkekl, mint a felnőtteknek, natur csirkemellfilé tejfölös mártásban.... köretnek szinte bármilyen főzeléket csinálhatsz, vagy párolt zöldséget, krumplit kicsit hagymás törtkrumplinak, pürének, krokettnek...

Szinte bármiből csinálhatsz krémlevest úgy, mint magatoknak... Kép Részemről a spárga, a karfiol a favorit. Lassan csiperkegomba...

Ez most csak egy hirtelen 5let... ha kell még, nyugodtan szólj Kép Én csak az elkészítés alapelveit fogom elmondni, ha kell, ahogy így elnézem, nem kevés konyhai rutinod van, és úgyis a saját szád íze szerint főzöl Kép Jaaaa : és nagy nagy heppibordély a kiskrampusznak Kép

Na most megyek gyorsan, mert asszem én alszom tovább a babámmal Kép majd leszek Kép

Pussz :

Klár
clarissa

Klár,
milyen fiatalokról beszélsz, tán az én 34 évemre gondoltál?KépKépKép

Beu,
köszi az ötleteket, de a telefon nehezen kivitelezhető, mert valamelyik mindíg túlvisít beszélgetés közbenKép
Azért a kajálásra megérett gyermekem a délutáni kosztot már nem fogadta ilyen lelkesen, maradt a babatejKép

Mit szóltok a Jakupcsekhez? A maiban a mandulaműtétben meghalt kisfiú anyukája elszólta magát, mert kimondta Cegléd nevén. Na így vigyem én oda a csajokat, ha szükség van ráKépKépKép
Egyébként azt azért felháborítónak tartom, hogy a dokik a sok túlórára hivatkoznak egy-egy hibánál. Azért ez tán ne legyen mentség egy ember (még inkább pici gyerek) életére!Kép
Arra mindenesetre kíváncsi vagyok, meddig húzzák ezt a rétestésztát a TV2-n, mert nem hiszem, hogy bármiféle megoldásra jutnának. Én csak egyre inkább rettegve hallgatom a másokkal megesett rémségeket, ami egyszer talán velem, vagy a gyerekeimmel is megtörténhet, és kezdek nagyon berezelniKép

Na puszi
Momo

Momo
momo

Momo, nem berezelni, optimistán hozzáállni. És messze elkerülni az orvosokat. Csak annyit akartam elmondani, hogy egy éven belül még minden megtörténhet, nem tudom emlékeztek-e még Bokros csomagra, bár nem tudom kit érinthetett. Nem volt gyed, csak minimálgyes. Az is mintha csak két évig lett volna. Aztán decemberben meg hopp, ugrott a támogatott lakáshitel. Na én általában erre gondolok, mikor a jövőbe próbálok nézni. Hogy minden megtörténhet, meg az ellenkezője is. És azzal nem lehet kalkulálni.

Amaz hozzászólás hangvétele teregetés, vagy nem teregetés, Momo bizony elég kemény volt. És aki hasonló cipőben tapossa az élet rögös útját, abból könnyen kiváltja az indulatot. Kb. úgy van egyébként a tartásdíj szabályozása, hogy jövedelem felének a gyerekre eső része. És a fixszel tényleg lehet nagyobbat szívni. Elhiheted nekem, hiába vagyok fiatalabb (kb. 10 perccel).

Egyébként pl. az nlc-n is van jogi tanácsadás. De pereskedni drága és rettentő időigényes.

Fel a fejjel,

sofka
sofka

A jövedelem felét elosztják a gyermekek számával, és annak a megfelelő része.

Bocs.

s
sofka

Gombóc,
mi ugyan elutazunk szombaton, de gondolok rád osztrákiában, és nagyon drukkolok a jobb eredményért!!!Kép

Momo
Amiket azóta leírtak a lányok: én is csak biztatnálak, hogy forduljatok jogászhoz.

Na, megyek, mert tegnap is aludt már apa, mire mellébújtam.
pusza
ElliKép

Ui: ti sem látjátok az előző üzim gifjeit és képét? Mer' én nem, pedig tegnap fenn volt. Mi a bikacsök lehet?Kép
ellimami

Sziasztok,

Most csak egy pár szóra futja. Köszönöm szépen mindenkinek a hozzátápis segítséget. Úgy teszem,ahogy mondjátok és így sikerül a gyümölcsös kajába belecsempészni egy két kanál répát vagy sütőtököt szóval úgy néz ki, működik a dolog Kép

Gombóc,
Drukkolok hogy minden okés legyen! Én is emlékszem,hogy Toffi írta,hogy az első vizsgálatra nem kapott túl jó eredményt és a végén nem volt semmi gond,ő majd biztos megírja pontosan. próbálj megnyugodni, a gyógyszer biztos segíteni fog és minden rendben lesz Kép

Magdi,
Köszi szépen a hófordulós gratulát, én is gratulálok Zsuzsinak az ácsorgáshoz Kép

Timici,
Bencének boldog szülinapot Kép

Momo,

Böngésztem egy kicsit a netet,hátha találok neked valamit,hát ezt találtam:
a magyarorszag.hu-n

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/csalad/hazassag/valas/tartasdij /tartasdijfizetesikotelezettseg.html

itt írnak a tartásdíj megállpításáról és azt írják,hogy
".. tartásdíj összege az annak fizetésére köteles személy jövedelmének 15-25 százaléka gyermekenként."

ill van iratminta is:
"megállapodás gyermektartásdíj mértékének módosításáról"

illetve másik ötletem az lenne,hogy hívd fel az Egészségügyi Szociális és Családügyi Minisztérium ügyfélszolgálatát,hátha segítenek vagy megadják egy jogász tel számát aki ingyen is ad tanácsot.

Ügyfélszolgálat

Címe:
1054 Budapest, Akadémia utca 3.

Telefonszáma:
475-5860, 475-5861, 331-1394

Félfogadási ideje:
H-CS: 9-15
P: 9-13

vagy ha ők nem segítenek,akkor még a helyi gyámhivatal jöhet szóba,nekik érteniük kell a tartásdíj témához.

Próbálj meg nem idegeskedni (tudom,könnyű mondani),biztos meg fog oldódni a kérdés.

Sziasztok,
Azur
azur

Sziasztok,

Ari,
köszi a linket,megnyugtatott.....Kép Minden apró dologtól,ami a gyerekkel kapcsolatos,úgy be tudok pánikolni,hogy az rémes.

Franyó,
neked is köszi a segítséged...tényleg megnyugtatott orvoshoz indulás előtt. A dokinéni azt mondta 3-4 nap míg elmúlnak a pöttyök.Remélem tényleg így lesz,mert ilyenkor képes vagyok azt hinni,hogy már sohasem lesz minden olyan szép és jó,mint eddig.

Lányok,
ha valami baja van a babáitoknak,ti is ennyire beánioltok még egy kis láz vagy nátha esetén is?!?!?Mert én totál kész tudok lenni. Kép

Momo,
ma nem láttam a Jakupcseket,de,amit írtál,hogy mi volt benne,elég borzasztó.Szeretem a Jakupcsek műsorait,de mindig az élet olyan mélységesen szomorú oldalait mutatja be,hogy az ember képes ebbe belemerülni és hirtelen elmúlik minden jó,ami őt körülveszi,pedig igazából csak a jó dolgokkal lenne szabad foglalkoznunk,nekünk boldog családanyáknak. Én már ezerszer megfogadtam,hogy nem nézek ilyen tragédiákról szóló híreket,műsorokat,aztán mégis mindig ott edzem a lelkem a tévé előtt.El se merem képzelni,hogy valami hasonló szörnyűség akár velünk is megtörténhet. Kép

Orsoly,
kérekszépen én is tortareceptet. Kép köszi...
Beállított Lackó az összes képen nagyon ari. Kép

Elli,
jó pihizést osztrákiában..és jó vásárlást,mert az tuti nem fog kimaradni.Szerintem kapásból vigyetek Kevinnek egy üres bőröndöt,amibe a neki vásárolt cuccokat pakoljátok majd. Kép

Gombóc,
MINDEN RENDBEN LESZ!NE IZGULJ! Drokkolok! Kép

Beu,
szegény Lőrinc.KépHa téged kiküldtek,ki maradt benn vele,az apukája?

nyugodalmas jó éjt mindenkinek
olyan soká kezdődik még a Szülőszoba,nem tudom kibírom-e addig nyitott szemmel?!?!?! Kép

bágyadt Petra felfedezőkörúton

Kép

puszi
Évi+Petra
Évi24

GrrrrrrrrrrrrKép Elszállt amit írtam.
Ismétlés:

Beu,
Köszi, én kértem.Kép

Momo,
Heni és Sofka már leírta amire gondoltam. Aztán nehogy a kedves ex-feleségnek kelljen fizetnie (visszamenőleg újraszámíthatnák)Kép
Gyógypuszi Zsebi kobakjára.

Andy,
És hova utazik Márk?

Gombóc,
P3Kép Drukk, hogy az ismétlés jó legyen!

Orsoly,
Jobbulást Lackónak!

Évi,
Bágyadt PetraKép

Mindig elfelejtem, pedig már vagy ezerszer akartam kéárdezni. Ti (ill. a gyerekorvos) adtok valami fogerősítőt a babáitoknak?

Lányok! Légyszi segítsetek.
Milyen ajándékot vegyek egy 11-12 éves lánynak?

A hétvégén karbantartás miatt nettelen leszekKép

Maci_2
maci_2

Pussz fiatalok Kép Főképp Momo KépKépKép
Mindenki fiatal, aki annak érzi magát Kép Ez meg nem egy öreges, lelassult társaság Kép

Gombóc, drukkolok neked. Én csak annyit tudok a Papadimitriu-ról, hogy manapság 1-es fokozatot nem is szoktak kiosztani, tehát P2-ről indul gyakorlatilag a skála.

azu... ezzel az idekeverem-odakavarom-mal nálunk is műxik pl. a narancs, ami szólóban reménytelennek látszott Kép

Sajtkukachoz egyébként lassan hídmérleg kell - 9500 gr volt ma Kép De eszik is rendesen Kép

Nevetek, mióta kangi kilátásba helyezte Julcsit hozzám evőkúrára, azóta odahaza is eszik (mint olvasom ). Szegény kiscsaj lehet, hoyg úgy gondolta, inkább a kaja, mint Klár KépKépKép Igaza lehet Kép

orsoly, az a kipirosodott popó nálunk a múlt hét slágere volt, és semmi mással nem tudtam rendbehozni (Nivea, Sudocrem, Neogranormon és társai), mint bóraxos popsikenőccsel. Azt is csak akkorra, mire babám (gondolom teljesen) kimászott az influenzából...
Ma mondta épp a doktornéni, hogy mostanában nagyon makacs lázakat produkálnak a vírusok, ne pánikoljatok...

Most megyek, mert az előbb tettem vissza a gyerekem a járókába, és most szenved. MÉg a foga is jön pluszban... csak ezt a hetet éljem túl...

Azért majd jövök még ma.

Pussz :

Klár
clarissa

Lányok,
köszönöm az ötleteket, nagyon rendik vagytokKép

Sofka,
azért szerintem kevés hasonló cipőben járó elvált feleséget tudnál nekem mutatni, akinek a volt férje 11 éve szorgalmasan fizeti minden jövedelméből a 20% gyerektartást, miközben ő egy jóval gazdagabb pasi felesége már 6 éve. Ezért cserébe talán annyi elvárható lett volna, hogy amikor a volt férj is családot alapít (uram bocsá' még gyereket is produkál), akkor az exnej hajlandó legyen az anyagiakkal kapcsolatban egyezkedésre. De az általam említett hölgyemény ez elől mereven elzárkózik. És ha jól tudom, a tartásdíjat a gyerekre kell fordítani, ami jelen esetben bizonyíthatóan nem így van. És sajna, tök mindegy mit lépünk, bíróságra kell mennünk, ha új határozatot akarunk, ha drága, ha nemKép
A Bokros csomagot meg inkább ne pingáld a falra, ha kérhetném. A tavalyi évünk is olyan mozgalmasra sikeredett, idén nem lehetne egy kis nyugi?Kép

Na megyek Szülőszobát nézni, hátha ettől is jól berezelekKépKépKép

pusssz
Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Nagy újság van: Marcika ma este 23.15-kor Képelkezdett mászni. Igaz, hogy fogacskánk mégsem lett, de mááááááááászunk.... juhhéééééééé

Mariann
Oszi
Mariann&Marci

Sziasztok!

Momo!
Balesetek Kép

Gombóc!
P3 Kép De a következő biztos jó lesz. Kép

Minden betegnek jobbulást.

Magdi
gallainémagdi

Momo, egyetlen baj van az egész Élettel... azok sz**ják meg a legjobban, akik böcsülettel fizetnek mindent, betartják a szabályokat etc.
És ha valami szaharából már talpraállsz, jön a következő.
Egyetlen túlélési stratégia, hogy ennek ellenére a jókedvedet ne veszítsd sohase el.

Petrababámnak nagy gyógypussz, Bencos, tegnap este azért számolgattam a fogaidat a kaja miatt KépKép

Na csajok, mára pussssz :

Klár
clarissa

Timici,
Boldog szülinapot Bencének!
Kép

Mariann,
Gratulálok a mászáshoz!Kép Kedződik a nehezeKép

Maci_2
maci_2

Lányok!Kép
nagyon szépen köszönjük a születésnapi köszöntéseket, meg vagyok hatvaKépKépKép.
Hihetetlen, hogy már 1éves a fiam és hogy ilyen gyorsan eltelt és az egy évvel ezelőtti állapothoz képest most mennyi mindent tud. Okos és szép és ügyes, bocsánat "kissé" elfogult vagyok.Kép Egyszerűen imádom!!!

Orsoly,
Bencének még mindig csak 6foga van, de azért elrágcsál mindent, a kaját kinézi a számból, szóval ezt-azt adok neki, de elég kevés étel van a palettán.

Beu,
kösziKép, szerintem is jól sikerült darab.Kép

Klár,
köszi az 5leteket ilyenekre gondoltamKép, de a máj mehet már ilyenkor, nem korai??? és a fasírt olajban az nem gáz, szóval ezért nem igen tudom mit adjak neki, mert ezeket én még nem mertem.Kép

Maci2,
köszönjük a gif-et, aranyosKép
paprikáskrupmlit, paprikás csirkét, zöldséget, rizst, főtt krumplit már kapott, csak gondoltam jó lenne bővíteni a repertoárt.Kép

Gombóc,
drukk, hogy a következő rákszürés eredménye jobb legyen!!! azt hiszem nekem is aktuális lenne elmennem ez ügyben a dokihoz....jajajajKép

Megyek, mert ma sok dolog lesz, szép napot Mindnekinek, pusza
Timici

u.i.: és egy gyors kérdés még: szeretnék esernyőkocsit venni, hogy tudjunk bkv-zni, mert lassan már nem bírom kenguruban cipelni a törpét.
Tudnátok ajánlani olyan típust, ami nem túl drága, könnyű és strapabíró??? köszi előre isKép
timici

Sziasztok!

Timici! Isten éltesse Bencust!
Kép
Tényleg, kaptatok oltást influ ellen?

Lányok! KépKépKép
Esernyőkocsi/sportkocsi engem is érdekelne, de olyan, ami elég magas fogantyúval rendelkezik vagy állítható, és dönthető a háta. Ja, és van kosara. A Graconak láttam ilyesmit. Van más is?

Beu
beu

Timici!

Bencusnak nagyon-nagyon boldog szülinapot kívánok!KépKépKép Hogy megy az idő...

Nekem Lito Cute esernyőkocsim van, ennek van egy levehető karfája is. Elég jól bírja a strapát, bár ez már a 2. példány, az előzőt ellopták az autóvalKép. Ja, és egy icipicit dönthető a támlája.

Mariann,
nagy gratu a mászó srácnak!KépKépKép

Próbálok visszaolvasni majd, mostanában nem nagyon van időm netezni, brühühüKép.

puszka mindenkinekKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Timici,

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT BENCÉNEK!!! Kép Kép Kép Kép
1 éves Bencével kapcsolatban megértem,hogy elfogult vagy,mert nagyon ÉDES!!! Kép

Mariann,
gratula a mászáshoz! Kép Képet is láthatnánk Marciról,olyan régen láttuk már: Kép

Klar,
kösz a gyógypuszt......már meg is gyógyultunk,csak még pöttyösek vagyunk. Kép

szép napot
Évi+Petra
Évi24

Timici!

Bencusnak Nagyon Boldog Szülinapot Kivánunk!!!!!KépKépKépKépEz az első ez olyan különleges!!!KépKépKépKépKép

Maci!
Köszi!!!!
Nem bánom hogy jön a neheze!!!A fiókokat már felfedezte!KépKépKép
Kinél voltál DR?
Én is olvastam hogy a terhesség első pár hete a legvészesebb a cukker miatt.Kép
Szerintem gyógyszerrel bállitják és ha terhes leszel valszeg insulin lesz,de akkor legalább biztos nem lesz baj! Tudod én a végén kaptam insulint ,kibirható-engem inkább lelkileg viselt meg,fizikailag nem! Úgy hogy fel a fejjel nem lesz gond!!!!KépKépKép

Beu!
Meg aki még esernyő kocsit akar venni: én a CORÁBAN szoktam látni egész jókat ,jó áron. De ne kövezzetek meg, (másfél hónapja hogy voltam) nem tudom hogy mi van most.

Mariann
Mariann&M

Évi!
Köszönjük a gratulációt,olyan kis tündéri ahogy mászik,megzabálom!!KépKépKép
Ha sikerül teszek fel,ha nem akkor csak 2 hét múlva mert hogy holnap haza utazunk!!!KépKépKépKép

Tényleg ha jól emlékszem Ti kerestetek telket ,vagy házat Dunakeszin?

Mariann
Mariann&M

Sziasztok!

Timici
boldog szülinapot a Nagyfiúnak Kép

Mariann
gratula a mászáshoz!

Gombóc
P3 Kép drukk, hogy a gyogyi használjon és a következő eredmény jobb legyen ++++++++++

Orsoly
én is kérek szépen szülinapi torta receptet Kép bár lehet, h egyszerűbb lenne ide bemásolni, annyi mindenkit érdekel
Lackó jobban van?

Évi
pöttyös még Petra? én is be tudok rezelni elég hamar, ha a gyerekkel van valami Kép a férjem meg lehurrog, hogy mit parázok annyit, én meg nem tudom felfogni, hogy ő hogy-hogy nem aggódik?! vagy csak nem mutatja ki?

MOmo
nem irigyellek ex-nő miatt, remélem sikerül tartásdíj témában valami előrelépést tenni
Jakupcseket én is nézem általában, és mindig elszörnyedek, hgoy miért egy kisgyereknek kell szendvedni az orvos bénázása miatt Kép

Esernyőkocsi engem is érdekelne, tavaszra mindenképpen szeretnék egyet. A kenguruban már én sem sokáig bírom hurcolászni a Danit.

LÁnyok
ti is szoktatok félrebeszélni mondjuk éjjel, amikor nem vagytok magatoknál?
Képzeljétek, ma vmikor 3-4 körül Dani felsírt, és én nyújtozkodás közben hozzáértem a falhoz, amiről vhogy az a meggyőződésem támadt, hogy megnyomtam valami gombot, amitől a gyerekszobában is felkapcsolódott a villany. Ezt a férjemnek rögtön mondtam is (szegény, nem tudta miről beszélek), ezek után még 3x megismételtem, mire ő egyre biztosabb lett abban, hgoy megzakkantam Kép MÉg azt is kérdeztem tőle felháborodottan, hogy hogy-hogy nem tudja miről van szó, amikor ő szerelte oda azt a gombot! Aztán gondolkodtam egy kicsit, és mondtam neki, hogy igazad van, most már én sem tudom miről bezsélek Kép Ezek után vagy 10 percig nem bírtuk abbahagyni a röhögést Kép

Andi
psandi

Jééé, Timici Beu és Zulu még 2000 februárban írták az üziket?? Kép

Andi
psandi

Pussz csajok Kép

Egy még esti ébredés után mindannyian jóóóól kialudtuk magunkat Kép

Timici, csirkemájat már 7 hónapos korunktól ajánlotta a doktornéni, tehát valszeg OK a dolog Kép
Azt a csirkemájat meg lehet sütni/párolni egy icipici olajon. Mondjuk azt nem kérdeztem, hogy nem jobb-e pl. az olivaolaj. Bár bevallom, egyelőre még csak párolom a csajom kajáit, de lassan azt a pici olaj-as verziót meg fogom próbálni.
Egyébként meg csak annyi : fasirtot tudsz egybefasirtnak is csinálni, akkor nem kell olajban sütni.
Bár ha a simát sütés után szalvétára szeded ki és leitatod, tuti nem marad nagyon olajos Kép

Évikém, akkor OK, talán egy pöttyradírt is kellene zavarnom ? KépKépKép

Beu : Én a Graco Metrosport-ra szavaznék : viszonylag nagy belül, karfás, könnyen összecsukható (igaz, hogy lapra, de nem nagy úgy sem..)nem kicsik a kerekei etc.
Viszont : az új P. Cardin is egész jó, nagyobb kerekű, mint az elődje.
Néztem még a City Sport-ot.. az sem lenne rossz. kategóriájában a legkönnnyebb, vállra akasztható összecsukva (nem akarok hazudni, de valami 4.5 kiló ?)
Egyébként ha működik az oldal (tegnap pl. nem ment, ma meg még nem néztem), akkor a Brumi maci-ban lehet egész jól megnézegetni ezeket a kocsikat.
http://www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/~konya/

Na most megyek kicsit. Pusssz nektek :

Klár Kép
clarissa

Timici,
Bencének BOLDOG SZÜLINAPOT! Tényleg rohan az időKépKép
Hat fog a kajához talán még kicsit kevés, de ha dühében a combodba harap vele, még sok isKépKépKép Timi előszeretettel gyakorolta ezt a szülő fenyítési módot 1,5 éves koráigKép

Na, a tegnapi Szülőszobáról mik a vélemények? A két pár tök normális volt, de az uzsokis dokin azért elkerekedett a szemem, amikor a kitolás közben ahelyett, hogy csinált volna valamit, csak keringett az anyuka körül és magyarázott a közönségnek, mint egy oktató a katedrán.
Az istvános meg nekem gyakorlatilag a saját szüléseim felidézése voltKép A párom a felénél kimenekült a szobából, mondván, neki az jutott eszébe, amikor engem látott szenvedni, és nem tudott segíteni. Teljesen lehidaltam tőle, hogy a férjemnek is ekkora lelke vanKép Persze sietve tisztázta, semmi esetre se hagy magamra 3xKép

Megyek, mert nagy a reklamációKép

pusssz
Momo

Momo
momo

Sziasztok,

Szerintetek mi volt délelőtt a babanettel? Írtam egy csomót, és nem tudtem elküldeni. Aztán már a lapot sem tudta megnyitni. Na mind1.

Dióhéjban:

Timici,
1 éves fiadnak sztem már bármit adhacc. Orsinak még csak két foga van (na jó, már a harmadiknak is kint van a recéje félig) de már ügyesen eszik villáról párolt borsót. A saját főzit adok neki, csak villával töröm meg. Egyébként szinte mindig eszik a mi kajánkból, múlt hétvégén pl vadast evett, na nem galuskával, hanem krumplival, de a rendes kaját ette. Csak a nagyon fűszeres dolgokkal kell vigyázni (csilis halászlé, körömpörkölt stb) egyébként ehet a tiétekből. Husit apróra vágni, zöldségféléket villával törni, és akár levest, főzit bármit adhacc neki. Én legalábbis nem vagyok ilyen téren szívbajos. Sőt ugye kisfiad már jóformán csak tojásfehérjét és tejet nam kaphat (no meg diót, mákot, mogyorót, csokit stb), szal hadd egyen veletek.

Más nem is jut eszembe, hogy délelőtt mit akartam, meg már Orsi is nagyon méltatlankodik, szal pusza

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok!

Azur!
Arturnak boldog névnapot. Kép

Timici!
Bencének boldog szülinapot. Kép

Toffi!
Zsombinak boldog 8. hót. Kép

Ari!
Borinak boldog 7. hót. Kép

Mariann gratula a mászáshoz. Kép

Na megyek, Zsuzsi felkelt.

Magdi
gallainémagdi

Mariann!
Úgy örülök, hogy Marci mászik!KépKépKép

Klár! Ez az oldal nagyon jó, végre láttam valamit, amiről el lehet indulni. Köszi!

Beu
beu

Heppi,
nekem valamelyik nap kibökte a gép, hogy karbantartás miatt kusza lesz a helyzet, ezért én meg se lepődtem, csak unatkoztamKép

Tényleg, tegnap hallottátok a hiradóban (én az RTL-est néztem most), hogy az eddigi gyakorlattal ellentétben a jövőben javasolni fogják a gyerekek influenza elleni beoltását? A vakcina már 6 hónapos kortól adható és gyakorlatilag nincs mellékhatása...háááát én ez utóbbiban kételkedem egy kicsit. Pedig megmondom az őszintét, én áldoznék az oltásra, ha ezzel kikerülnénk a több hetes kínlódást a boszikkal. Csak hát nem tudom... De már elhatároztam, hogy megkérdezem a dokinéninket is erről.
Ja, jut eszembe, kedden voltunk méreckedni, a csaj 8500 gramm és 73,5 cm 10 és fél hónaposan...nem viszi túlzásbaKép Gyerekdokink nem volt fogadóképes, mert annyi gyerek volt a betegrendelésen, hogy csak na. Mi is inkább gyorsan elhúztunk, nehogy megint összeguberáljunk valami vírustKép

üdv
Momo

Momo
momo

Érdekesen működik ez a babanet.
Reggel írtam, aztán eltűnt, ezért újra írtam. Majd még egyszer (mást). Az utolsó 2 iromány látszott, februári dátummal! Most meg az első hozzászólásom előkerült a többi eltűnt.
Látom, Timici és Zulu februárban írtakKép

Timici,
Bence már 1 éves nagyfiú, már sok mindent ehet. PL.: paradicsomos krumplit, -káposztát, tésztákat (krumplis, káposztás, brokkolis, sajtos...), halakat... (és ezzel még nincs vége) csak kicsit össze kell turmixolni/aprítani.

Mariann,
Annál a dokinál voltam, akihez pocakosan jártam (Tóth Ágnes). Vagyis még nem voltam, csak vérvételen. Febr. 9-ére kaptam időpontotKép szerettem volna hamarabb, de a dokinő hétfőn és kedden rendel (11-16), a párom meg csak hétfőnként tud vigyázni Ronira.
Nem is az inzulintól félek a legjobban, hanem attól hogy be kell feküdni a kórházba amíg beállítják.

PsAndi,
Én még akkor csináltam hasonlókat, amikor sárga volt Roni és 3 óránként ébreszteni kellett (egy órát szopizott, fél órát fejtem, másfél óra alvás és kezdődött előről). Pl.: a szopis fotelban ébredtem, gyerek sehol. Vagy egy másik nem hagytam megfordulni a páromat, mert azt hittem, hogy a gyerek és le fog esni (pedig soha nem aludtunk egy ágyban Ronival), persze a 3. után már rámszóltKép

Toffi,
Boldog 3/4 évetKép
Nagyon eltűntél!

A délelőtti gubanc miatt nem válaszolt senki a kérdésemire?Kép
Adtok a babáknak valamilyen fogerősíőt?
Mit lehet venni egy 11-12 éves lánynak névnapjára?
Help, please.

Voltunk a dokibácsinál. Roni ha lehet még az eddigieknél is jobban hisztizett a mérlegen. 8600 gramm, pont mint az előző hónapbanKép De legalább nem fogyott, persze ez nem vigasztal.

Azúr,
Boldog névnapot Artúrnak!Kép

Maci_2
maci_2

Maci2,
En nem adok, nem is adtam fogerositot a gyerekeimnek. Szerintem egy kiegyensulyozott taplalkozassal megorizheto a fogak epsege. De pl. a bolcsodeben ugy tudom automatice kapnak a gyerekek fluortablettat.

Sajnos lanyom nincs, csak 11 eves fiam. Gozom nincs, hogy a lanyok mit szeretnek manapsag. Ha szeret olvasni, allitolag eleg jo remtorteneteket lehet mostanaban kapni... Ha "matatos", akkor pl. kezimunka-, vagy szalvetatechnika keszletet. Fius korokben divat most ez a yu-gi-oh (ejtsd jugjo) kartya gyujtes, lehet, hogy van valami lanyosabb valtozata ennek is. Slagerlistas cd-t, kazettat (ha jol emlekszem ebben a korban kezdett el minket erdekelni a zene). Vagy valami kis egyszerubb bizsu?

Sajnalom, hogy gond van a vercukroddal, remelem be tudjak allitani ambulansan is! Es drukkolok, hogy ha ez terhessegnel jott elo, a kovetkezovel el is muljon!

Zsuzsi
zsuzsi74

Maci2,
Fogerősítő??? Még nem is hallottam róla! Szerintem is kiegyensúlyozott táplálkozással (kevés édesség) minden gondnak elejét lehet venni. Persze tudjuk, a genetikának is nagy szerepe van (feketéknek pl állati kevés szuvas foguk van)
11-12 éves kislány ajándéka: Mongyuk vmi újságelőfizetés (Bravó vagy IM stb), kisebb ékszer, esetleg parfüm(féleség), a készségfejlesztő "csináld magad" dolgok is jók lehetnek (makramé, gyöngyfűzés, kerámiázás stb - hobbiboltokban könyveket is lehet hozzájuk kapni), ha van hozzá érzéke és ügyes is, vagy ha nagyon olcsón meg akarod úszni (mert mongyuk nem vagytok olyan közeli viszonyban), akkor hajbavaló mindenfélék (csatok, gumik, gyöngyök stb - készletben is kaphatók pl a Rossmannban). Több ötletem nincs.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziazstok!

Zsuzsi
Kérdésem volna hozzád és még a többi homeoshoz is Kép Vettem a patikában Echinacea angustifolia 5CH-t, ebből mennyit kell adni Zsaninak? Mert visszaolvastam és a D2, D4 potenciálról írtál, erről nem. Jelenleg elég csúnyás köhög, folyik az orra, de jókedvű, kiszökik a szobából a kutyához a folyosóra. Tehát egy rosszcsont már. Még egy kérdés a férjemnek is akarnék adni belőle (és hajlandó is bevenni mert ő is dögös, lázas és köhög) És még egy kérdés: Chamomilla vulgaris 5 CH-ből mennyit adjak a lánynak, mert jelenleg 6 fog van dudorban, és nagyon kínozza főleg este. Egyáltalán jó ez e potenciál??? Mert itt csak ez volt most. Tudod vidék, keleti régió stb stb.

Na megyek mert magára rántja a széket a lány. Ha elaludt jövök.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
Nagyjabol ugyanaz- persze ezert a kijelentesert egy "homeos" megkovezne, de lenyeg, hogy a D2, D4, C5, mind alacsony potencial. Ugyanugy napi 1-2* 3 bogyo mehet megelozeskent.
Fogzasra nem bizti, hogy pont Chamomilla a jo, hiszen pont az a homeopatia lenyege, hogy az embert individumkent kezeli, es nem egy bizonyos betegsegre mond egy konkret szert.
Hetvegen talan visszakapom a homeos irodalmakat, amiket kolcsonadtam, megnezem mik az alternativak.

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi
Köszi. A férjemnek is akkor mehet 2*3 bogyesz vagy neki több kell belőle????

Zsanett a férjemel a férjem gépét szedi épp szét. Annyira érdekli a belseje. Szerintem nem kell már összerakni. KépKépKép Ja és aludni nem akar egyelőre, érdekesebb a világ.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
2*5 felnottnek. Ha meg mar ugy erzi elkapott valamit (mint most en is), akkor orankent egy adag.
Zsuzsi
zsuzsi74

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?