Új privát üzeneted érkezett!

Hello!

Jubi!
Azért kérdeztem, mert emlékeztem, hogy Jazi elég könnyen átvészelte, és azt hittem nem volt annyi kiütése stb. Kata hogy pöttyös lett felmerült a bárányhímlő, de neki hátán, lábán nem volt kiütés. Mára meg a fején van hátul és szokta vakarni. Meg neki nem hólyagos stb. Csak kipattog és 3napja vakarja, hétfőn jön dokinénink.
Gratula a fogyáshoz és irigylésre méltó a kitartásod. Mikor tornázol?

Bettus!

További jobbulást! Motel engem érdekel, már mondtam Gyurinak szerezze be :lol: Fűrész 2-őt terhesség alatt néztem.

Linda!
Karfiol, krumpli nálunk is ez jön. De tegnap a karfiollevesből adtam pici darabokat Katának és rágicsálta, lenyelte. Nem bokákolt, nem köpte ki. Már evett karfiolt bébiétel formájában, de ez így teljesen más volt.
Könyvek: Kata nem csapkodja, hanem nézegeti, forgatja. Vagyis lapozni még nem tudja, de sokáig elnézeget egy oldalt. Ma vettem neki éppen a farkas+7kecskegida :D
Szopi: egy éves korig, max. picit tovább, de látod Kata még mindig sokat szopik.
Mi 1nagy és egy kisebb bőrönddel megyünk 2 napra, de 2hétre is majd. Plussz még zacskók, pléd, egyebek. Vízforralót nem viszünk, eddig nem kellett. Utazóágyat vittünk, de Kata mellettem aludt, nem volt gond. Napközben meg a babakocsiban. Mindig írok egy listát és aszerint pakolok :wink:
Nyár végén 1-2 hétre megyünk Hamburgba.

Ribizli!

Jobbulást Veronikának. Ez az éjszakai kelés nagyon fárasztó :(
A szoptatásról én is hasonlóan vélekedek. Megmondom őszintén már várom a végét…9hónapig eleinte napi 8-12x most 6-8x már sok. Most csökkenteni fogom, próbálom szüntelenül…..ma több időt hagytam kajcsik között, és Kata máris 100g gyümit és 4óra elteltével 150g főzit megevett. Ez lesz a kulcs. Nem cicire tenni, hanem kivárni.

Beuka!

Én már nem adok tejpépet. Egy időre hanyagolom, ugyanúgy felkelt a gyerek, nem laktatta el. Meg tejszármazék van benne és és nem adok Katának…Most, hogy kiütéses lett végképp. Pedig szerintem a paradicsom, tészta a ludas (ő ette) vagy amit megettem eper. A fején van kiütés, és vakarja, szárad le. Nem tom mitől. :shock: idegesítő mindenesetre.
Amúgy kanállal kell adni a tejpépet, mert sűrű. (mondjuk én volt, hogy Katával pohárból itattam ki, úgy szürcsögte be a kanálutálatakor)

Timi!

Majd fényképezek :wink:
Úszópelus: DM babylove-ot vettem. Jó volt árban is.

Angel!

Gyümi 80-100g helyett 40-60g, főzi 100-150g helyett 80g, ja úgy felére visszavett, de ma gesztenyés husi lesz, meglátjuk.
Gesztenyemasszát megjegyeztem :wink:
Kiütés: nálunk az alsó ajkát Kata beszívja, rágcsálja. Füléhez is kapkod, meg vakarja a buksiját szopi közben. Kiütések úgy ahogy eltűntek, fején van, és szárazzá alakult (elég bénán írtam). Eperre gyanakodok. Semmi más exrát nem kapott. :shock:

Melódia!
Gratula foghoz :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Riz!

Lehet buta lesz a kérdésem de, h ázott fel a golyó? Nálatok is lazább a széklet? Kb 4 napja már napi 3-4 ilyen pelust cserélek ki. Olyan háta közepéig érőset. Nálatok milyen? Az a baj ilyenkor, h nem tudom eldönteni, h ezt a fog okozza vagy hasmenés. Most még nem bújt ki a következő fogacska, így nem tudom, h meddig fog tartani ez az állapot. Hétfőn megyek egészséges rendelésre, és ott megkérdezem.

Anita!

Már akartam kérdezni, h ugyanazt érzed ennél a terhességnél is, mint az elsőnél? Vagy merőben más? Klafa, h jól érzitek magatokat.

Beuka!

Ezek szerint csak mi ketten vagyunk azok akiknek még nem tért vissza a menszeszük? Dec 9.-én volt meg utoljára. Na nem hiányzik még. Én is szoktam tejpépet adni( mildipép sárgabaris). Én úgy adom, h 150 ml vízhez kb 4 kanál pépet keverek. Soha nem szokta megenni az egészet. Esténként szoktam adni, de csak hébe-hóba. Azt gondoltam, h majd ettől eltelítődik a pici gyomra, és majd nem fog felkelni éjjel. Tévedtem! Lazán 3-szor bizti fent van. De nem azért mert éhes, csupán cicit óhajt a művésznő. Nem tudom, h mikor lesz már olyan este amikor végig fogja aludni az éjszakát. Bocsi, h leírtam a tejpépes dolgot( bár nem engem kérdeztél).

Beusa!

Akkor ezek szerint hárman vagyunk akik még nem mensziznek. Én is hülyén érzem magam, h most akkor mikor van tüsszőrepedés? Mert állítólag így is teherbe lehet esni, h szoptatsz még+még nem menstruálsz. Érdekes egy dolog. Miért úgy érzed, h lehetnél terhes? Szeretnél most? Én még nem, bár Dóri is nehezen jött, és ha esetleg terhes lennék így, akkor az megint Isten ajándéka lenne.

Edit!

Teljesen elmúlt a derék fájásom. Kiírtak 15 kezelést, és én csak 10-re mentem el, mert teljesen jót tett. Sőt! A 10. kezelés sem esett már jól. Így abba is hagytam. Szóval nálunk a szopi az úgy alakul, h éjjel kel kb 2-3-szor, majd reggel, ebéd után, lefekvéskor. Na, és persze amikor nyűgős napközben. Na ,de ne képzeljél el olyan rengeteg tejet. Foggal, h álltok? Most ugye lent kibújt kettő, és nyilván jöhet a többi is, mert elég sok a napi pelus tartalom.

Ma van a házassági évfordulónk( 5), és kaptam egy gyönyörű csokor rózsát, és egy mobil telefont. Annyira örültem Neki. Dóri keresztelője meg szept 16.-án lesz. Akkor lesz pont 1 éves. Dóri áll az asztal előtt, és oldalazik a kis lábaival. Mi lesz itt lányok? Hamarosan elindulnak a gyerkőcök?

Szép hétvégét Mindenkinek!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Hello!

Anita!
Hogy megy az idő, már 13hetes vagy! Várjuk a képeket :wink:
Manód miért nem ehet tejterméket? Bocsi ha már volt róla szó…

Beuka!

Fog nuku. Egyik nap rád gondoltam, éjjel etetés után nem tudtam mikor keltem fel, hánykor. Teljesen összemosódott minden, ahogy te sem tudtad hány óra.

Ribizli!

Gyógyszertárban amikor kenguruval voltam Katával, annyi volt : de aranyos, milyen nyugodt baba és szépen ott álltam a melegben vele, kint meg tél volt. Kismamaként meg leültem és visszaálltam a sorba amikor a pult elé kerültem, a többiek meg lestek mi van, holott én már ott voltam. Postán ugyenez volt, ott ültem, mert nagy hassal nem álltam a nyitásra várva. Bementem és beszólt a nő, egy másik meg nagy kegyesen előre engedett, holott én voltam ott hamarabb!!! Undorító.

Beusa!
Pár hónapja nekem is volt ilyen bugyborékolás!!! Képzelheted. Akkor volt a Kata 4 vagy 5hónapos. Besz@artam, de nem volt mitől, de mégis…

Geszenye!
Dokinőtök nem semmi. Hozzánk hétfőn jön kifaggatom…

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Képzeljétek mit talaltam a boltban. Mirelit hámozott gesztenyet. Nekem kell foznom. Nem massza, hanem valodi pucolt gesztenyek. Igaz dupla annyiba kerul mint a massza, de abban volt mindenfele aroma, ebben nincs. +ban vettem.

Meggyet adhatom Veronikanak? kimagozva turmixolva? Vagy hamozni kell? Cseresznyet egyszer mar kapott böröstöl, és nem volt semmi gond. Vki, valaszoljon majd!!! Kosszke :)

Edi: éjjeli kelés remeljuk elmulik majd :( nagyobb babanak allitolag el lehet magyarazni, h "alszik a cici". És van akinek bevalt.
Egyik baratnom kislanya egy ev felett ejjel még sokszor kér Tápot!!!! Ehh, ez azert durva. Hajnalban melegiteni...és tapot kesziteni (?)
Kivanom, hogy sikeruljon reformalni Katat ;) :D én is probalok minnel tobb idot megtartani kajak kozott, de eleg nehez. foleg ha az elalvas is sokszor cicin megy :)
Észrevettem, ha a kajcsinal, pép, tobb idot hagyok, meg bohockodok, vagy bufiztetes és par perc szunet majd ujra kinalom...tobbet eszik. Szoval lassan kell. Ha hagyom, h masik kanallal jatszon, és igy minden csupa fozelek, akkor tobbet bele tudok diktalni. plane ha a hordozo a szobaban a vinamp elott van. Mert sokszor azert nem eszik rendesen, mert unatkozik kozben (?)
Ezert is evett szerintem tobbet Kata utazas kozben. Mert uj kornyezet izgalmas, nem uncsi.

Tejpépet egyik baratnom direkt poharbol adja a kicsi lanyanak, mert az turelmetlen, és nem szereti kanallal. Neki igy gyorsabb :)
Nekunk, mivel eleg sok kg-unk van, vedono háromnaponta ajanlja a milus pépet.

Timi: hombogyokat beleteszem egy kiskanalba, amiben viz van. És fél ora alatt felolvad. Néha masik muanyag kiskanallal megkeverem.
Viszont maceras ez a huszpercig seelotteseutana nem eves :(
Sajna nekunk most epp kaki probemaink vannak a napokban. Laz ota nem olyan rendszeres mint elotte. Bár sose volt a legjobb :) De szerintem a fogak miatt van nektek napi tobb is...
Boldog hazassagi evfordulot!

Megyek, mert epp kaki lett ;) :D

sziasztok, jo hetveget!!!!

zi

KépKép
rizibizi

Sziasztok!

Most voltak nálunk Gesztenyéék, szuper volt! Egy súlyban van Gergő Barnival, Gergő tolat, Barnus áll és előre mászik, szóval szuperül kiegészítik egymást a srácok :D !

Anita, gratula még egyszer a mozgékony lurkóhoz! A Viktória nagyon szép név!Azért csak találtok valami jó fiúnevet is!

Beuka, úgy tolat Gergő, hogy rugózik, és löki magát hátra, hasa fent van. Előre viszont csak kúszik (minden lent van, remekül feltörli a padlót... :D )
Tejpép: a doboz alapján csinálom, teljesen jó lesz az állaga. Utána kéri a cicit, szopizik egy kicsit, aztán elájul. Nem sok tejem van már, sztem max. 2 deci, de amíg van, addig adom neki. Napközben már nem kéri (én meg egy ideje nem kínálom), persze ha mégis kéri, akkor adom azonnal. (mert van ám, hogy elkezdi tépkedni a pólóm, és hangosan cuppog, ekkor persze azonnal "csatlakoztatom"... :D
görbe: a max. hőmérsékletem eddig 36, 5 volt (egyszer), az átlag 36,3, a vízszintes vonalat meg 36.1-hez tette... :shock: lehet, hogy nem szájban kellene mérni... :?

Rizi, vírus :( jobbulást kívánok!
meggyet eddig csak passzírozva adtam (héj nélkül), de lehet, hogy most már lehet héjastól is...ezt nem tudom.
én találtam cukor és aromamentes gesztenyemasszát, ami nem volt drága. Familia Massa a neve, és elírtam, mert a Metro-ban vettük.

Edi, kiütés ügyben én is az eperre szavazok...remélem, hamar elmúlik. A gesztenyét a Metro-ban vettük, nem a Corában, booooocs... :oops:

Timi, boldog évfordulót! én is kaptam rózsát!

Puszi, Angel
Vendég

Csak egy gyors kérdésre ugrottam be: brokkoli+krumpli ill. karfiol+krumpli főzit milyen fűszerekkel ízesíthetem?
Köszi :) Holnap ez lesz a menü :D

+ A nap híre: Katát du. megkínáltam 3x szopival, nagyon nem kellett neki. Aztán gondoltam a maradék gyümit megeszem, Kata lesett, megkínáltam és 100g-ot megevett 18-kor. :shock: Ebédet is pusztított rendesen. Tetszik amikor így haladunk. :lol:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Csak megerősíteni tudom Angelt, mert nagyon jól éreztük magunkat náluk. Végre kiszabadultunk a friss levegőre, kertbe és még egy nagyot sétáltunk is. A fiúk igazán drágák voltak együtt, remélem, hogy jól sikerültek a képek és tudok majd feltenni.

Ma hazafelé a Corában mi is vettünk olyan gesztenyepürét, amilyet Angelék, úgyhogy ott is lehet kapni. 258 Ft volt és teljesen natúr.
Nálam a mensi úgy alakult, hogy régebben nem éreztem meg a peteérést, de pár hónapja minden alkalommal érzem (olyan mintha felfáztam volna és kb 2 napig tart), viszont mensi még csak egyszer volt. Ebből is látszik, hogy mensi nélkül is teherbe lehet esni a szopi időszaka alatt, mint ahogy a dokim is figyelmeztetett, hogy vigyázzunk, ha még nem vágyunk újabb utódra :roll: .

Edit!
Akkor valószínűleg ez volt a probléma, hogy Kata túl sokat szopizott és így már nem kívánt annyi főzit. Szerintem is egyszerűbb lesz az életed, ha lecsökkented a szopik számát (nálunk mostanában már csak 3-szor igényli Barni és a tízórainál+uzsinál elutasítja), legfeljebb akkor egyszerre fog többet szopizni.

Rizibizi!
Mi eddig még mindent "hámoztunk" és héj nélkül adtunk Barninak, mert a drnő így ajánlotta, de majd utána érdeklődöm, hogy ezt meddig kéne csinálni, mert én sem tudom.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Halihó,
Edit,
Böröndszám csak Kata cuccaira értendő, vagy mindannyian belefértek? Kajálás akkor mosz kb. napi 5 nálatok? Ezek már egész nagy mennyiségek....Az utóbbi napokban mi is belehúztunk, du.már 2. Frutapurát is meg kellett bontanom (ez nálunk nagy szó:-)
Dokitok hogyhogy házhoz megy?? Ilyen kellene nekem is, múltkor lázzal nem vártam meg míg sorra kerülünk, mert csak összeszedtünk volna vmi komolyabbat.

Amit az utolsó sorban írtál ("kiütés:" után) ránk is igaz. Gyanakodnom kellene vmi bajra??

Timi,
Tudnék még várni kistesóval....de persze lesz ahogy lesz. Igazából előbb le kellene adnom kb. 14 kilót.

Rizibizi,
Geszteny Plusban volt? Meggyet előbb kaphatnak mint cseresznyét.

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!
Bocs, sokáig nem voltam gép-közelben párom dolgai miatt, vagy már elfogyott az erőm és nem ment az írás. Most is hulla vagyok, kórház körúton voltunk, anyósom és apukám is kórházban, természetesen nem ugyanabban. Én nem tudom miért történik most ennyi rossz és szomorú dolog, mit kell ebből tanulnunk???
Nálunk is volt ciciharapás, de keményen, nem játékosan, és sajna gennyes lett a seb a cickón:( szoptattam vele amíg bírtam, de néha már sírtam a fájdalomtól. aztán 2 napig szenvedtünk, mert ez pont az a mellem volt, ami inkább tele szokott lenni, másik nem volt neki elég és nem értette szegénykém, mért nem akarok neki tejcsit adni.
Én meg fejtem mint őrült, mert féltem, hogy elapad a tejem. De bökkenő, hogy Lola sem szokott cumisüvegből inni, pohárból meg csak pár kortyot egyszerre, tehát nem tudtam őt anyatejhez juttatni...cumisüveggel játszik, bimbóvédőtől elfordul és könyörög, hogy ne legyek már ilyen kegyetlen, adjam már neki oda a cicit...hát, mi mindketten megviselődtünk ettől... de hála a kamillásborogatásnak gyógyul a seb...
talán ez miatt mégiscsak jó, ha tudnak cumisüvegből is inni(pedig én is ellene voltam)hogy ilyen esetben anyatejhez lehet őket juttatni...
Timi:
Nagyon édes Dóri!!!Írtad, hogy te is cicin altatod....és amikor éjszaka kel fel, akkor is mindig cicin altatod vissza?

Bettus:
Így már érthető és teljesen egyetértek veled.A te problémád lett kezelve valahogy, valamikor?Gondolom manapság már lehet tenni valamit...
beusa:
dícsérted a fotót...foglalkozol fotózással?
livimami:
cicisfájdalmakat át tudom érezni, remélem helyrejöttél:)

chesti: sok erőt neked és mivel ebben a nehéz időszakban neked kell a legerősebbnek lenni, bátran kérj segítséget, hisz nem semmi amin keresztül mész, mentek...

jubi: nagy-nagy gratula a kitartásodhoz!!!Ügyi vagy!Én is tornázom és erőt ad a te eredményed is!:)
igen, hallottam én is azt, amit az alvásról ill.,elalvásról írtál, csak nehéz az átállás, leszoktatás. Érzem én is, hogy meg kellene tanulnia Lolának egyedül elaludni, de van más módszer is erre, mint hogy beteszem a kiságyba és ő álomba sírja magát? Mert nekem ez nem jön be, nem hagyom.....

Kérdés: Milyen gyakran vezettek be új kajákat? és amikor újat adtok, hány napig adjátok? és a fokozatosságra figyeltek még az új íznél, vagy nem, hanem ha ízlik akkor egyen amennyit jólesik neki?

Szép éjszakát mindenkinek!!!
Zs.zebra

zsebzebra

Edit,
Én borsikafűvet raknék bele, segíti az emésztést. Az ilyesmikhez magunknak is szoktak adni.

Beusa
Kép
beusa

Sziasztok!

Tisztára kivagyok merülve :cry: Dórit tegnap este kb 21-kor tudtam, és kelt 1-kor. Cici nem kellett neki, és jártam vele a lakásban, és visszaaludt. Kelt újból 2-kor, akkor cicit nagy nehezen elfogadta, de akkor is mászkálni kellett vele, h elaludjon. Kelt megint 3-kor, és akkor megint nem kellett neki cici :cry: Kivoltam borulva teljesen. És akkor megadta magát a lelkem (rókakoma). Itt már 3:30-at ütött az óra. Persze ilyen még nem volt, és hívtam az ügyeletet(kb 1 óra). Addig 3-szor adta ki magából. Kb 5-től tudtunk aludni 7-ig, és akkor megint adtam neki cicit. Ez volt a legdurvább hányás. Az ügyeletes doki azt mondta, h azért mutassam meg dokinak, ha tovább is hányni fog. Úgyhogy reggel irány a Heim Pál. Ott kapott kúpot, és hála nincsen semmi komoly. Csak éppen én voltam (vagyok) egy kicsit kimerűlve. Bizonyára elronthatta a gyomrát valamivel. Szinte egész nap csak rajtam volt hajlandó lenni. Hol jó volt a kedélyállapota, hol nem. MOst tudott elaludni. Egész nap csak víz, és anyatej volt a menü. Mostanában érdekes, h este 9-nél előbb nem tudom letenni aludni. Eddig cicin simán elaludt. Észrevette valaki, h nehezebben tudja elaltatni a bébit? Babakocsiban el tudom altatni, de nem akarom odaszoktatni. Ki, h altatja el a bébit? Ne haragudjatok, h ilyen hosszú voltam, és untattalak benneteket, de olyan elkeseredett tudok lenni, ha valami baja van Dórinak. Olyan tehetetlen vagyok, pedig ezek azért nem olyan nagy dolgok, mint amin Chesti átment :cry:

Angel!

Ebből hamarosan mászás lesz :lol: Anno te hőmérőztél? Én kb 2 évig teljesen kitartóan csináltam. Jó ha szájban méred, csak egyetlen egy dologra oda kell figyelni, h amikor felébredsz egyből a szájba kel tenni nyelv alá. Nem szabad felkelni. http://www.freeweb.hu/dsws/andi/kismama/termeszetes.htm

Remélem nem sértelek meg, de itt nagyon ppontosan levan írva minden. Gondolom, h te ezeket már mind tudod, de remélem tudok pár hasznos gondolatot küldeni.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Mindig jön egy új hsz:-)

Zebra,
Bepanthen kenőcsöt próbáltad? Nekem bevált.
Elalvás: állítólag a sírni hagyott babák önbizalom-hiányosak és frusztráltak lesznek, mert úgy érzik, nem érdemlik meg anyjuk törődését. Akár így van, akár nem, szerintem is brutális.
Lányom úgy alszik el, hogy kifárasztás (majdnem egész nap szabadon mászhat a házban) és esti rituálé után kb. 2 percig ringatom a bal vállamnál majd berakom az ágyba. Ráfordul a baldachinra és alszik ébredésig.
Állítólag a megszokott rituálé és a minden nap azonos (hasonló) napirend fontos. Van ismerősöm pl. ahol a 11 hónapos baba minden de. 10kor megy az ajtóhoz és igényli a sétáját, aztán harangszókor az etetőszéket rohanja le, mert ezt szokta meg.

Béna fotós vagyok, néha digitálissal kattintok egyet, de kiállításokra jártam régebben.

Linda,
Már összepakoltam, reggel indulunk Felétek:)

Jó éjt

Beusa
Kép
beusa

Zebra!

Az altatási ceremónia tényleg fontos, ahogyan Beusa is írta. Nálunk fél nyolckor vacsi, utána közös fürdés a fiúkkal, aztán pizsi és berakom a hálózsákjába. Innen már tudja, hogy alvás jön, dörzsöli a szemét. Azt nagyon igényli, hogy mielőtt beteszem a kiságyba 2-3 perszig a nyakamba fúrja a kis arcát én meg dünnyögök neki - ez olyan jó, kis meghitt dolog...Utána berakom a kiságyba, megfogja a rácsvédő címkéjét, elkezdi mancsikolni és szépen elalszik. Nálunk ez az esti menet.

A sírni hagyás szerintem nem brutális akkor, ha már ismerem, hogy mikor miért sír. Ha csak hiszti, akkor - szerintem - nem biztos, hogy érdemes kikapkodni az ágyból...de hát az én nevelési elveim nem annyire trendiek :oops: :P :D

Edi!
Örülök, hogy kata ráérzett az ízekre!
Torna: mnden másnap tornázok 40 percet a Jazi délelőtti alvása alatt. Azért tettem délelőttre, mert délután már fáradt vagyok hozzá, hogy belefogjak...A mai nap kivétel, mert délelőtt nem leszünk itthon, délután Dani 5. szülinapját ünnepeljük, így Réka estére marad. De akkor sem hagyom ki!

Szép napot nektek! Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Edi, én Vegetát teszek egy nagyon picit ebbe is, és rekordsebességgel eszi Gergő.
Gratula a nagy gyümölcsevészethez!!! :D

Zsebzebra, jobbulást apukádéknak!
cicharapásnál nekem a purelan jött be, azt nem kellett lemosni, és 3 nap alatt nyom nélkül helyretett.
Cumisüveg: nálunk ugyanez van, hogy én sem szoktattam hozzá az üveghez, és a mai napig nem tud inni belőle, csak rágcsálja...lehet, hogy legközelebb máshogy csinálom.
fokozatosság: az első hozzátáplálós hónapban betű szeint betartottam a négynapigcsakegyfélét-szabályt, aztán már lazább lettem. Most már minden héten van valami új, és ha ízlik neki, akkor teljes adagot kap.

Timi, hányás :( remélem, már jobban vagytok!!!
Görbe: dehogy sértesz meg, sőt, köszönöm, hogy belinkelted az oldalt! nagyjából tudtam ezeket, de mindig jó átolvasni. egyre idétlenebb a görbém, ez az első hőmérőzős hónap, de iszonyú alacsony a hőm. ma reggel pl. 36,0 volt...lehet, hogy nyitott szájjal alszom???? még fekve bekapom a lázmérőt (digitális), és néha a csipogásra éredek... :D most nem is a baba miatt érdekes az egész, hanem hogy tisztában legyek a működésemmel, ami egyelőre kaotikus. sebaj, majdcsak kialakul!
Dórika hőmérős hónapban fogant? (ha nem vagyok indiszkrét... :oops: ) neked 2 fázisú volt? Bocs a sok kérdésért...

altatás: fürdetés, vacsi, szopi, hálózsák, puszihegyek, kiságy, (sírdogálás), alvás.
általában a sírása alapján már én is tudom, mikor van hiszti, és mikor komoly a gond.
picit hallgatózni szoktam az ajtónál, hiszti esetén kb. 3 másodperc után hallom, hogy cumizik, és fogja az alvómacit, 5 perc múlva alszik. Ha nagyon sír, akkor persze kiveszem és cicin altatom el. Ez általában akkor van, ha már annyira fáradt, hogy azért nem tud aludni.
olyan is van, hogy sír, felveszem, tovább sír, cici sem kell, semmi sem jó, ki akar ugrani a karomból, ekkor megpuszilgatom, visszateszem a kiságyba, kimegyek a szobából (a hálónkból), és pár percen belűl alszik.
Ha felveszem, és egész testével hozzámsimul, akkor "anyázni" akar még, persze ekkor még összebújunk egy kicsit, ilyenkor mindig meghatódom és gombóc van a torkomban. csordultig tele szerettel-mindig ez jut eszembe.olyan gyönyörűek ezek a pillanatok...
persze ezek csak az én tapasztalataim, gondolom ahány baba, annyiféle alvási szokás...

Jubi, boldog szülinapot a fiatalúrnak!

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok!

Angel!

Köszönöm, most már jobban van Dóri. Persze most sem volt jobb az alvás éjjel, mert óránként fent volt, de legalább elfogadta a cicit. De hála tegnap reggel óta nem volt hányás. Nálam a görbe nem használt, max arra volt jó, h tudtam mikor fog megjönni. Volt olyan, h a vége fele amikor éppen meg kellett volna jönnie, akkor 37 volt a hőm, de sajnos :cry: mindig leesett 36,5-re. Pedig mindig annyira szúrkoltam, de utána volt nagy kiborulás miatta. Nekem magas volt a prolaktin szintem.

Edit!

Én sót teszek a vízbe. Tök jó, h ennyire jól haladtok a kajálással.

Zsebzebra!

Igen, én is cicin altatom el, és amikor éjjel felkel akkor cicin visszaalszik. De mostanában nem alszik el cicin, és kb 9 mire le tudom tenni aludni. Nálam az sajnos nem megy, h beleteszem hálózsákba, és megpuszilom, és alszik. Mászkálunk vele, és sajnos egy idő után iszonyatosan nehézzé válik( több, mint 8 kg), és akkor babakocsiban elaltatom. Tudom egy iszonyú hülye dolog, de mostanában máshogy nem megy. Ki is vagyok ettől borulva. Nem tudom, h mikor lesz pl az : csak úgy beteszem a kiságyba, és alszik reggelig.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Mostanában elég sűrű a program. 26-án voltunk esküvőn, meg tegnap is. de csak a polgárira és a templomira mentünk, mert ha meghívtak volna is, akkor sem tudtunk volna menni, mert manót még nem hagynám ott sehol. Ugyhogy ez a nyár tele van a barátok esküvőivel. Még lesz egy 14-én egy és majd augusztusban, de arra meghívtak a lagzira is, ugyhogy oda megyünk. Az első buli lesz sokj idő után. De jo lesz.
Olvastam a gesztenyepürét, hogy lehet adni Mikortól lehet? Én is adhatok már Artinak? Mert én találtam bio pürét a tescoban, abban nincs semmi rum meg ilyenek.
Már van 2 fogunk! :lol:

Beuka
Igen, egy nap kap 1x főzit és 1x gyümit. Mostmár mindig megeszik 1 üveggel, de lehet lemenne több is. A sütőtököt krumplival eszi vagy husival. Meg eszik még vilmoskörtét, sárgabarackot, banánt, az almát nem nagyon szereti. Az őszi pedig az ász meg a sárgabarack. A répát nekem Art kihányta. Lehet hogy őszivel...
Hova mentek nyaralni?
Ha jöttök 5-én, akkor gyertek be hozzánk, fűzd meg a párod! Jo lenne találkozni! :!:

Gesztenye
De joooo lenne az a fürdő! Jol hangzik. Már több mint egy éve nem fürödtem jot elmerülve a kádban, egyszer próbáltam de nem tartott sokáig, mert Arti nem hagyta.

Livimami
Az az orvos valóban rosszat mondott, a gyulladt mellet NEM szabad hideggel borogatni, mert az elapasztja a tejet! A meleg borogatás viszont fellazítja a tejet és magától folyni fog és ez a lényeg, hogy a bennt maradt tej kijöjjön, ami csomókban megmarad a mellben, mert ha nem jön ki abból rosszabb dolog is lehet. Nekem is a kórházban mondták a meleg borogatást, mert én is lázas voltam napokig, sőt azóta már itthon is begyulladt 2x is. De mivel borogattam, fejtem meg masszíroztam, szinte rögtön elmúlt, és jobb lett. Ugyhogy sztem ne borogasd hideggel. Nem is tudom hogy mondhatott ekkora hülyeséget az az orvos. Na mindegy.

Chesti
Jajjj, szegénykém. Ennyi rosszat egyszerre. Most már csak véget érnek a rossz dolgok, és jön a jo széria, ennyi rossz után csak jó jöhet, de annak jo soknak kell lennie!

Rizibizi
Nálunk is megy nagyban a lábrágcsálás, meg a zoknievés. :lol:

Jubi
Nálunk is vannak pókok, tavaly szószerint madárpókok voltak bennt, :shock: na meg azok a hülye piros kis bogarak... Most még csak kevés volt,(kopp kopp) remélem nem lesz annyi mint tavaly.
Nemrég artinak sikerült a kukit felhúzni, könnyen ment, meg is lepődtem rajta. De ott belül olyan sötét lila. Ez miért lehet? Azért kérdem tőled, mert Neked van két fiad is, hátha tudod.

A tejpépet még nem próbáltam. Annak is adható, aki még szopizik? Bocs a hülye kérdésért. Mi még nem ettünk, de ha jo kipróbáljuk.
Az ásványvizet milyen idős kortól lehet adni és melyek azok? Mert nekem sincs kedvem ebből a csapvízből adni, ugyanis a kaktuszom kikövesedett tőle. :shock:

Anita
Dec 10-12-re vagy kiírva? Én is dec 10-én születtem. És a barátnőm is akkorra várja a babáját, tegnap tudtam meg hogy Neki is lesz. Boldog Hófordulót Manódnak!

Beusa, Timi, Beuka
Én sem menstruálok mág, hála a jó égnek. De nálunk nincs fenn az a "veszély" hogy kistesó lesz, ugyanis még mindig nem volt meg a nászéjszaka. Próbálkozunk, de én annyira Nem kivánom, meg fáj is, lehet hogy már sose leszek együtt a férjemmel? :oops: :cry:

Timi
Utólag is Boldog Házassági évfordulót! Nekem is van hogy nehezen alszik el, nem tudom miért, van mikor meg egyből beájul és alig eszik, amugy én is cicin altatom, máshogy nem megy.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Rizi,én már cseresznyét is meg meggyet is adtam Laurának,nyersen + összefözve zabpehellyel:megette így is úgy is,de a kakijába viszontláttam a héjjakat :?

Edi,na milyen volt a karfiolos ebéd?Hamburg jó messze van,rokonokhoz mentek?

Timi,húúú ez az altatási módszer tényleg kemény.Régebben átalidta az éjszakát nem?Laura a minap egy egynapos takonykórban szenvedett 2x kellett kiszippantanom a nóziát éjjel, utána hamar visszaaludt.Bezzeg én...elég fáradt voltam..de nem panaszkodom mert arany életem van mellette :wink:

Beuka,még egy vizsga?Drukk-drukk :wink: :wink:

Gesztenye,hát már tényleg jó lesz ha teszel fel képeket :wink:

Bettus,bocsi a messengerért hogy nem válaszoltam.Remélem jó vagy már!

Holnap talizunk Beusával ha minden jól megy,remélem a takonykór sem jön vissza,mert akkor nem tudunk menni usziba. :cry:
Laura tegnap 4x kakilt és este nem is akart szopizni,3x is megharapott :shock: :roll: :? vacsi nélkül aludt el,de még így is reggelig :D Sokat evett napközben?????R:tejci,T: egy kefír,E:sütőtökös krumpli,U:egy banán igazi őszibarackkal....
Köszi mindenkinek a nyaralásos hozzászolásokat!Sokan jöttök Balcsira,mi meg inkább a tengerre megyünk,de még megbeszéljük a többi barátainkkal.Ha nagyobb lesz a család akkor majd csak magunk megyünk,de most még nem,legalább lesz ingyen bébicsőszünk 8)

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Szép estét,csajok!

Hettie!!

A kuki nekünk is detto olyan színű volt,sötét borós-lilás,amikora dokinéni felhúzta,én meg is ijedtem picit :roll: De mivel ő nem szólt rá semmit,sőt helyeslően nézte,gondolom így normális a színe! :wink: tejpép szerintem mehet,7 hónaposak elmúltunk,már simán adhatod,sőt a geszetenyét is!
Kaktusz :lol: :cry: Borzalmas,hogy milyen az ivóvíz! :(
együttlét: sajnálom,hogy még mindig így álltok :( Férjed gondolom nagyon türelmes! Szerintem (nem akarok okoskodni),de valami lelki gát állhat a háttérben,ha fájdalmas is,ez a nőknél védekezési reakció! :cry: Pedig valahogy fel kéne oldani! drukkolok,hogy sikerüljön!Talán egy-két nap kettesben? Teljes nyugiban?

cseresznye. Most hétvégén ettünk egy pár szemet,nyomtam a szájába a levét,és a húsát,csak úgy cuppogta! a héját meg én cuppogtam :lol:
Sajna mi az újabb ízekkel hadilábon állunk,ami nem kell,egyszerűen kilöki a nyelvével,főleg a darabosabbakat!Dehát türelemjáték...

Gesztenye!

Tök jól sikerült a kép rólad,amit csináltam!Mjd átküldöm!Holnap lehet,hogy felhívlak tali ügyben,okesz?

Timi! Sajnálom a hányást,mielöbbi jobbulást nektek!!Igen,elvileg van,lehet szopi alatt peteérés!

esti alatatás,rituálék!
Kb.7-kor pancsi,kajcsi,aztán már be a zsákba,és pár perc múlva alvás!Ehhez szokott,és akárhol vagyunk,ezt próbá
ljuk betartani,nekik még nagy szükségük van a betartott napirendre! Kb. a napi dolgokat,alvásidőt is próbáljuk batartani,már nagyon beállt a napi háromszori alvás is!igaz,csak kb. fél órásak,de neki ennyi az igénye! :wink:

Pusssz!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Alkottam uj vonalzót, tök aranyos lett. :lol: De csak véletlenül, mert nem tudom most kinek van erről az oldalról vonalzója,( Bocs) de rákattintottam véletlenül, és gondoltam megnézem milyen vonalzók vannak és ez megtetszett.

Melódia
Hát igen türelmes, annakidején is másfél évet várt vele a kedvemért, mert nem akartam elsietni. Mert én csak azzal akartam együtt lenni aki a férjem is lesz. Várni akartam vele az esküvőig, de addig már én sem bírtam várni. :oops: Gondolom most kinevettek a maradiságomért, de én igy gondolom. Húú, az jo lenne 1-2 nap együtt. Na sztem ilyen nem lesz még nagyon sokáig. Mindig felébred akkor, ugyebár... Köszi a drukkot, remélem én is hogy sikerül majd, de ez még rösszabb, mint a legelső. És lehet hogy lelki okok is vannak. Tényleg az lenne a lényeg hogy nyugiban lennénk, de hát... Meg aztán alig van itthon. Köszi a kukis hozzászólást. Akkor nem aggódok.

Beuka
Majd ird meg hogy tudunk-e talizni? Jo lenne. :D

NA mentem, jo éjt!

hettie

Na ezt jol bedátumozta a bnet, nem is tudtam már holnap van. :lol:
Még vasárnap van és 22:14 van, na mindegy

hettie

Megint itt vagyok!

Dóri a mai napon már nem hányt, viszont óránkánt felkelt. Még szerencse, h cicin vissza tudtam altatni. Úgyhogy ez a hétvége kissé kiborított. Lehet, h ez a fog ennyire kikészíti? Még csak kettő van kint. Mi lesz itt a többi fogaknál?

Hettie!

Gratula a fogacskákhoz. Én úgy tudom, h csapvizet nem is lehet adni 1 éves kor alatt. Én Óbudai Gyémántot adok Dórinak. Ezt ittam terhesség alatt is, és azt mondta a védőnőm, h már nem is kell forralnom. Úgyhogy én ezt adom neki. Kevés a NÁTRIUM tartama. De jó még a Szentkirályi, Jana víz is. Olvasom, h te is cicin altatod el, de kérdem én, mi lesz ha majd nem lesz cici? Még nem merek belegondolni. Már ne hari a kérdésért :oops: , de hogyhogy fáj? Szülés előtt is volt ilyen probléma?

Linda!

Te szerencsés aranyéletű :lol: ! Dóri régen áttaludta az éjszakát, de már olyan régen, h csak pislogok nagyokat, h mikor :roll: Tízórai, és uzsira mi szokott lenni a menü? Szerintem teljesen normális kajákat adtál neki. De nem lehetséges, h a kefir okozta? Adtál már ilyet neki korábban? Hova mentek pontosan nyaralni?

Melódia!

Köszi! Ez az altatás szerencsés dolog akkor Nálatok! Nálunk egy pár hete romlott el. Eddig nálunk is 19-kor volt a fürdés , és utána cici. kb 19:30-20 között már aludt is. Most is ugyan a fürdés 7-kor van, utána cici, de 9-nél előbb nem alszik el. Azért mindent nem lehet a fogra fogni :cry:

A nap egyik legszebb történése, h Dóri azt mondta: ÁNYÁ! Ugye nem csak arról van szó, h ezt akartam hallani?

Jó éjt!

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok!

Bocsánat, nem voltam egy darabig, a hétvégén falunapoztunk, főztünk, buliztunk, piknikeztünk.

Ma mge tuti nem jövök, mert tanulnom kell, holnap megyek, és még rohadtul nem állok sehogy :( :(

Hettie add meg légyszi priviben a telefonszámod, és a címeteket, megpróbálom rábeszélni a férjem.

Linda köszi a drukkot! :)

ja és "nagylány lettem" újra :? :?
de én nem tudom, hogy mi történt odabenn de egyszeűren nem tudom benn tartani a tampont (kicsúszik). bocsánat, hogy ilyeneket leírok, de "előtte" olyan jól boldogultam vele :shock: :shock:

SZép napot mindenkinek!!!!!

Üdv :Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Anita!

Utólag Boldog Névnapot, és a kis Manónak Boldog Hófordulót!

Linda!

Nagycsajodnak Boldog Hófordulót!

Tina!

Nektek is Boldog Hófordulót!

Most megyünk dokihoz súlyt mérni. Majd még jövök.

Sue, Tina merre jártok?

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Beuka
Privi ment!
Jo tanulást!

hettie

H Timi
Köszi a vizes tanácsot. Én forralva adtam neki vizet, de nem akar inni semmit, se kanálból, se pohár, a cumisüvegről nem is beszélve meg a csőrös pohárról, mert azt ugye szívni kellene, ő meg nem tudja mit kell vele csinálni, de legalább a cumisüvegből csöpög. Nem tudom mi lesz igy a nagy melegben, hogy szoktassam rá?
Hát igen, én sem tudom mi lesz ha nem lesz tejci. De egyik barátnőm azt mondta hogy az ő lánya 2 éves koráig azon aludt el, pedig már tej nem volt benne. Ugyhogy én is ebben reménykedek.
Azért fáj, mert elég sok helyen szakadtam belül, kívül csak egy helyen de azt nem is érzem. Régebben nem volt vele semmi probléma, csak az első volt nehéz, az is ugy sikerült hogy előtte jol beszeszeltem :oops: , mert nem bírom a fájdalmat, nem is tudom hogy szültem meg Artit fájdalomcsillapító meg minden nélkül. De hát csak sikerült. :lol: Majd összejön ez is. Meg az is közrejátszik hogy nem érzek semmi vágyat az iránt, ugy mint régen, ugyhogy nálam nagyon igaz, hogy amíg szoptat valaki nem vágyik rá, mert ugye a hormonok igy jelzik hogy még nincs szükség tesóra, mert még a másik szopizik, és arra megy az energia. De amúgy vagy másfél hónapja éreztem valami hasonlót mint peteéréskor és akkor éreztem is valamiféle vágyat rá, ugyhogy van remény... majd ha már nem szoptatok és visszaáll minden olyan lesz mint régen. Remélem.

hettie

Hello!

Ribizli!
Adhatsz meggyet Veronikának. Én nem hámoztam a fagyasztottat, hanem úgy egészben megfőztem almával, turmixoltam, nem volt sikere. Gesztenye: én is láttam a plusban, lehet, hogy veszek 1 vagy 2kg-os kiszerelés.
Éjjel Kata 2x felkel, de nem eszik sokat, csak megnyugszik, visszaalszik. Majd ha uzsit és vacsit is kap rendesen, csak megoldódik :shock:

Angel!
Én mindig hónaljban és digitálisan mértem a hőt és szuper görbéket kaptam, teljesen megbízható volt (nekem).

Gesztenye!
Remélem könnyebb lesz bizony az életem :lol: csak ne lenne az éjjeli macera.

Beusa!
Már úton vagytok, de azért leírom a bőröndszám hogy is alakul. Nagyon nagy bőrönd 2felnőtté, kicsi bőrönd Katáé. Plussz zacsi Kata és mi kajánk. Plussz pelus, pléd, babakocsi stb. stb. Sok cuccot viszünk, de kell is. Te végül hogy pakoltál el?
Doki: van rá lehetőság , hogy kijön a doki. Nekünk 1800ft/ alkalom.
Nem értem amit írtál, milyen utolsó sorban kiütés után levő dologra gondoltál? Amiért gyanakodnod kellene?

Zsebzebra!

Én már nem adok egy kaját 3napig. Csak az elején csináltam így, amikor az alap kajákat tanultuk: alma, répa, őszi, sütőtök stb. Most ha újat adok és ízlik Katának, eszik amennyit akar. Természetes ha vmi új után kiütés tapasztalnék vagy a kakiban vmi durva dolgot, akkor hanyagolnám egy ideig az újat. Ti hogy álltok a kajcsikkal?

Hettie!
Adhatod a tejpépet, ha gondolod. Én eleinte azért nem adtam, mert volt/van tej, de aztán gondoltam hátha ettől jobban alszik, de nem.

Linda!

Hamburgban Gyuri idősebb testvére él, hozzájuk mennénk :wink:
Tegnap is meg ma is főztem Katának: brokkoli, krumpli, répa, petrezselyem, megette :lol:
Karfiol holnaputánra tolódott. Holnap bébikaja vmi husis.

Timi!

Dóri hogy van? Nem lehetett jó ez a hányás dolog? Vírus vagy vmi olyat evett?
Pár napja Kata nem magától alszik el ahogy szokott mostanság, hanem sírdogál, kézben elalszik, betesszük kiságyba megint sír. Fogakra gondoltam lehet, hogy ez van a háttérben, de még arra várhatunk…Most úgy látszik ilyen időszak van.
Napközben Kata hasamon alszik Velem vagy kézben elalszik és megy a kiságyba, vagy babakocsiban amikor megyünk sétálni. Néha szopi közben altatom el. Változó. De ahogy Beusa is írta, „nagyjából napirendet” tartjuk.
Lehet csapvizet adni, de fel kell forralni! Sőt az ásványvizet is. Mondjuk ma a doki azt mondta már nem kell a Katának, pl. a szentkirályiról beszélt. Én forralom 1éves korig és csapvizet kapott eddig.

Beuka!

Örülök, hogy nagylány lettél, nem tudom mi a gond ott benn…Drukk a vizsgához, miből mész?

Jubi!
Boldog szülinapit Daninak!
Nálatok Jazi napirendje, étkezése hogy alakul? Mikor, miket eszik Jazi?

Dokinéni volt. Melegkiütése volt/van Katának. Fogunk még nem lesz akár egy hónapig sem. Teszek fel a kis fogatlanomról képet :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Kép
Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Hettie!

Kívánom, h ez az érzés elmúljon Nálad. Elég rossz lehet akkor. De ha a párod türelmes akkor nincs semmi baj.

Edit!

Még mindig csodaszép Kata baba! Hála Dórikám csak szombaton hányt. Vasárnap sem volt még az igazi. Tudod írtam, h Dórinak mostanában elég híg a széklete, és kb 3-4 naponta . Pont ma voltam dokinál mérésen( 8240g, 73 cm), és megmutiztam Neki. Szóval megnyugtatott, h ez a fogzás miatt van. És azért ilyen nyugtalan éjjel, mert jön a felső foga is. Valóban jól megvan duzzadva. Azt mondta ha éjjel felébred, és sírna akkor adjak nyugodtan Neki Panadolt. Nálunk nagyon megviseli Dórit a fogzás. Most éjjel 2 óránként fent volt. Még az volt a szerencse, h cicit elfogadta. Akkor amikor az ominózusos hányás eset volt, akkor cicit sem fogadta el. Csak akkor még nem tudtam, h ebből előbb-utóbb hányás lesz. És azért éjjelente óránként cipelni a 8 kg azért az igen kimerítő. Most képzeld el, h valamikor éjjel 3 körül amikor felkelt, és cicin visszaaludt, mondta Miklóskám, h átmegy a másik szobába aludni, és ne vigyem át Dórit a szobájába. Velem aludt, és a kis drága, és aludtunk reggel 7-ig. Persze ezt megszakította egy röpke szopi valamikor éjjel, de attól függetlenűl az ANYA AZ CSAK ANYA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én csapvizet adtam Neki forralva, de már egy jó pár hónapja nem azt adom, hanem az Óbudait forralás nélkül. Nekem védőnőm ezt mondta.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok

Edi: Katát megfodrászoltátok, vagy mindig ilyen pici haja volt? :?: :oops: Nagyon kis édes, látom nálatok is meleg van, hogy ilyen kis napozóba van. És ahogy a talpát tartja, már csak a gondolattól begörcsöl az enyém, én nem tudok vele ilyen trükköket csinálni.
:roll:
Amúgy miért szerepelt le a plázátok? Nem egy nagy durranás?
Csigusz?

Gesztenye: Köszi ezt a firstes dolgot, de az az igazság, hogy két hét gyógyszeres kezelés után is még mindig fáj a torkom és köhögőrohamaim vannak. Igazából én még a gyógyszerben sem hiszek, meg a homeopatiában sem. Tudod én már csak ilyen hitetlen vagyok. :roll:
Dokinőtöket sem értem, minek megy egy ilyen gyerekorvosnak, ha ennyire nyűg neki a gyerkőccel foglalkozni?

Tejpép: már nem tudom ki kérdezte, mi is kanálból esszük.

Utazás: én egy napos útra bepakolom a fél világot, hideg-meleg ruci stb. de mindig abból nem viszek eleget ami éppen kéne. Régebben vittük a kiskádat, utazóágyat, babakocsit, ezután már nem sok dolog fért be a csomitartóba, most már könnyebb, nagykádba fürdik, balcsin lesz kiságy, és a babakocsit leviszik a szüleim, így már csak ruci kell, de szerintem az egész szekrényt elviszem :lol:

Timi: mi lett azzal a fennmaradó 5 kezeléssel, nem tudod nekem "átadni"? :lol:

Linda: nem gond hogy nem írál vissza (msn), igazából csak a mosolygós kókuszfejet küldtem el, mert Kitti itt ült a gépnél (velem) és arra mindig mutogat a kis újjával, és vigyorog rá. Pont csak te voltál elérhető :oops:

Zsebzebi: igen anno anyám 50 orvoshoz elvitt, hogy mitől lehet ez, de mindegyik csak hüledezett hogy ilyet még nem látott stb. Úgyhogy még ott is rossz volt, ezért az a megoldás lett, hogy vettünk egy epilátort és kb. 7-es korom óta szőrtelenítem a lábam. De néha még mindig úgy tud fájni bizonyos helyeken, és így tapasztalatból tudom, hogy tévhit miszerint kikopik a szőr, legalábbis nálam nem igaz :(

Ribizli: nálunk nem is eszik semmit a Kitti ha nincs valami játék a kezében, amit egyszerre tömhetne a szájába a kanállal együtt. A legjobban akkor eszik amikor az apja a kabalákkal bohóckodik möhöttem, akkor mindig kinyitja a száját anyu meg bevarázsolja a hamit. Tehát nem egy nagy evő, mégis olyan döbrögi hasa van :D

Esti felkelés: ma volt hogy éjfél felé nagyot röhögtem aztán bementem a szobába a Kitti ült az ágyba mint egy buddha és nézett maga elé. Aztán visszafektettem hogy csicsizik a baba de fél perc után újra buddházott. Még fel akartam mosni, aztán mondtam a páromnak, hogy vegye magához, babázzanak egyett fogja a kezét stb. de a férjemnél csak üvöltött, úgyhogy felmosás elmaradt, mert ő is csak "anyázni" akart ahogy Angeléknél. Aztán 20 perc múlva visszaaludt és visszatettem a kiságyába, mert azért közöttünk veszélyben van, ahogy dobálja magát a párom esténként.

Hétvégén meg egy baráti h.párnál voltunk medencézni. Nagyon fincsi volt, befűtötték a medencét kb. 30 fokra, meg ne fázzon a Kitti popója, volt neki babyúszógumi. Olyan én is akarok Balcsira, valaki vett már olyat, ha igen hol, mennyiért?

Na a viszont csókolom, megyün enni aztán aludni, így reggel 5 után rámfér egy kicsit.

Bettus

Kép
bettus79

Na sziasztok! Nekem is van egy 8 hós babám, úgyhogy csatlakoznék! (és még egy 9 éves, meg egy 2,5 éves) Ő október 7-én született, és Levinek hívják, kép a mellékletben! Én el vagyok ájulva, hogy miket csinálnak már a ti babáitok! Levike még fekvésen kívül nem nagyon csinál semmit, még ülni se biztosan. Tud, de időnként elvetődik, és így már volt pár pofára esés, tehát még nem hagyom ott. Visszaolvasgattam, pár dolog: ne sajnáljátok a mensi nemlétét, nálam úgy alakult, hogy már 2 hónapos korában megjött, és azóta is minden hónapban, és ilyenkor előtte min. 1 hétig (de van,mikor hosszabb ideig) alig-alig van tejem! Drasztikusan lecsökken! Persze mostmár könnyebb, mióta kap kiegészítést, de előtte nagyon sokat szenvedtünk. És csak ilyenkor kel fel éjjel,amikor kevés a tejem, pedig mást viszont kap, de úgy látszik, az anyatej az anyatej! Viszont ha sok a tejem, akkor meg alig akar szopizni, a fene se érti a gusztusát! :)))

Valaki írta a brokkolit: én krumplival és csirkemájjal csináltam, és nagyon bejött a kicsinek! Alig bírtam neki adni, úgy nyelte. Különösebben nem fűszerezem neki a kajákat, viszont egy kanál olajat mindig keverek a főzelékébe, védőnő ajánlotta. Az igazi az exra szűz oliva lenne, de mindig annyi minden kell a boltban, hogy mindig elhalasztgatom...

A meggyet én krumplival csináltam még a Hannának, Levinek még nem, de Hanna nagyon ette. Persze, ha nagyon savanyú, én szoktam bele egy kis cukrot tenni, nem viszem túlzásba, de később úgyis azt eszi, amit mi, magunknak meg nem csinálom cukor nélkül úgysem.

Most mennem kell, mert kezdődik a nap, írjatok, különösen nekik való kajarecept érdekelne, meg hogy hogy telnek a napjaitok igaz,hogy a harmadik, de jópap is holtig tanul! sziasztok!
true

Bocsi, azt hiszem, nem sikerült feltölteni a képet, nem tudom, miért nem jó a formátuma. Bettus: babaúszógumit a Balcsin vettünk, nem emlékszem már, mennyi volt, de tudom, hogy sokkal-sokkal olcsóbb, mint máshol! És nagyon szupi, a két lábát beledugja egy-egy lukba, és fölötte még van egy felfújhatós pálmafa, amit úgy fodítunk mindig, hogy ne süsse a fejét a nap! Szupi, csak ajánlani tudom! Volt még olyan is, ami fölött szinte egy kis kabin volt, de az már nem az igazi! Sziasztok!
true

Halihó Csajok!

Gyors-gyors jöttem, míg Manó alszik. Ugyanis fogzás+torokpirosság van. Hétfőn hajnalban 2-kor 38,7 volt a láza, reggel rohanás dokinénihez. Amit viszont nem értek, hogy megmértem a lázát tegnap mielőtt elmentünk a dokihoz, és 38,2 volt, amíg kimentem a konyhába a lázcsillapítóért addigra meg lement neki 37,4-re. Azt mondja a védőnőnk - merthogy tegnap volt - hogy ez egyértelműen a fogzás miatt van, mint ahogy a 3 naponta fellépő hasmenés is. Tehát valószínűleg a fogzás miatt legyölgült az immunrendszere, és ezért a torokpirosság, ami sztem torokgyulladás előjele. Vagy már az. :(
Ja és megkérdeztem milyen gyümit ehet, és azt mondta, hogy frisset akkor adjak neki, mikor szezonja van nálunk, ezekből az innen-onnan behozottakból ne adjak. Addig adjam neki az üvegest. Meg még annyit mondott, hogy a cseresznyével, sárgadinnyével, sárgabarackkal óvatos legyek, mert hasfájást, hasmenést, vagy épp szorulást okozhat.

Mensit szerintem se bánjátok, nekem okt. 30-án jött meg először, és azóta minden hónapban rendszeresen. Bár a jó oldala, hogy így viszont ott figyel a Pocaklakó. :lol:

Beuka, van kép, csak béna. :(

Rizi, köszi. Tegnap ezt is megkérdeztem a védőnőtől, és azt mondta, hogyha jól össze tudom turmixolni, akkor nem kell leszedni a héjját a meggynek. Azért én leszedem. :) Én is beszélgetek Manóval, míg eszik, bár neki jó étvágya van, és mindenevő, már a borsót is megeszi. :)

Timi, ugyanazt érzem, mint Manónál. Bár épp tegnap este mondtam a páromnak, hogy szegény Pocaklakó fele annyi figyelmet sem kap, mint Manó, mikor a pocakban volt, biztos ezért is ilyen mozgékony, mert fel akarja magára hívni a figyelmet. :oops: :(

Edi, sztem nem részleteztem még, de a párom, apósom és apukám tejallergiás. Apósomnál nagyon durva, ő igazán rosszul van a tejtől, páromnak és apukámnak "csak" megy a hasa, ha tejet isznak. Ezért nem kaphat semmilyen tejterméket a gyermekem. No meg nem kaphat gluténtartalmút meg paradicsomosat sem. :(

Angel, köszi. Remélem is, hogy találunk, mert már kezdek kétségbe esni, bár egyre inkább azt érzem, hogy kislány lesz. Nekem egyébként a Bence meg a Gergő tetszik, de a páromnak nem. Bocsi. :oops:

Zsebi, jól írják a többiek az altatás egy szertartás. Nagyon fontos a gyerekek életében a pontos napirend, az megnyugtatja őket, és biztonságot ad nekik. Nálunk fél 8-kor fürdés, aztán vacsi, kicsit bohóckodás apával a nagyágyban, aztán zsupsz bele a saját ágyába, kicsi fejecske és arcocska símogatás után alvás. :D Manó legkésőbb 9-kor minden nap alszik, és semmi cirkusz nincs. Bár mi újszülött kora óta ehhez szoktattuk. Ha nyavajgott sem vettem fel, csak odamentem hozzá, beszéltem neki, símogattam, és ettől megnyugodott.

Jubi, a sírni hagyás szerintem sem gond, néha nálunk is előfordul. Nem akarom, hogy a fejemre nőjön. Persze megnézem, hogy baja van, de ha látom, hogy ez csak gyűglődés akkor megbeszélem vele, hogy most nekem dolgom van, próbáljon meg kicsit ellenni egyedül. Néha bejön. :lol: Bár én is megkaptam már, hogy nem trendi a gyereknevelésem, meg hogy lelkileg sérült lesz a gyerekem, mert hagyon sírni, és nem veszem fel minden nyikkanásra. :evil:

Hetti, igen én 10-ét, a dokinőm meg 12-ét számolt. Köszi. Én Szentkirályi szénsavmentest adok Manónak, abból is főzök neki. Óbudai Gyémántot azért nem adok neki, mert én anno kaptam a klinikán, és olyan hasmarsom volt tőle, hogy fél napig a WC-n ültem. Ilyen ivási gondom nekem is volt, Manó sem akart inni sokáig, de amióta ilyen melegek vannak, és inkább főttet kap enni (csak este és reggel van tápi), azóta iszik.

Timi, köszi.

Na megyek, szép napot, bár nálunk egész éjjel szakadt az eső. Még jég is volt. :(

Üdv

Anita

goodfairy

Edi!
Katának nagyon kis kedves pofija van! :D
A Jazi napirendjében nem tartunk szigorú rendet, hiszen mindig van valami, ami úgyis felborítaná. Általában reggel 5-1/2 6 körül megébred, akkor kap 2 dl tápszert, és már alszik is vissza. 7-kor felkeltem, mert készülődünk, és visszük a fiúkat oviba/suliba. Utána bevásárolunk stb., szóval olyan 9 körül fektetem le aludni, és alszik kb. 2 órát. Utána játszunk, birkózunk az ágyon, vagy ha tanulnom kell, főznöm stb. akkor a nappali közepén ülve eljátszadozik magában a játékaival. (Pont a minap néztem, hogy micsoda csajos játékai vannak: kisautó, ágyú, vizipisztoly, superman, hihetetlen apuka, autó műszerfal baby szimulátor stb….ezeket persze a fiúk adják oda, neki meg minden tetszik, ami új.) Szóval olyan fél 12 körül ebéd (vasárnap a mi rizses húsunkból evett, tegnap pedig a gulyáslevesünkből kapott egy adagot, de általában azért még külön főzök neki, igazából mindent megeszik, amit elé rakok). Ebéd után még játszunk, és olyan fél kettő körül még alszik egy órácskát (néha többet), három után pedig indulunk összeszedni a fiúkat. Délután 5-től fürdésig az udvaron vagyunk. Este fél 8 körül vacsi, azután közös fürdés a fiúkkal ( ez a kettő előfordul, hogy felcserélődik), és utána alvás. Újabban az esti mesélésnél már Jazi is ott van, és nagyon tetszik neki, ezért a lefekvése hátrébb csúszott egy fél órát, így kb. fél 9-től alszik.
De ez állandóan változik, ma délelőtt 11-re megyünk Dani 5. éves orvosi vizsgálatára. Most alszik Jazi, de legkésőbb ¼ 11-kor fel kell ébresztenem, hogy odaérjünk… Az a jó, hogy nagyon rugalmas gyerek…Szombaton pl. elvittük magunkkal a fősulira, ott volt velünk az előadáson. Közben evett, aludt, játszott a kis plédjén, nem volt gond…azért előtte egy kicsit izgultam, hogy hogy fogja viselni, de jól vizsgázott. Viszont a fél napra – mi debreceniek vagyunk, a suli viszont Miskolcon van – telepakoltam a kocsi csomagtartóját. A balatoni egy hetes nyaraláshoz valószínűleg kölcsönkérünk egy tetőboxot…de lehet, hogy inkább utánfutót kellene bérelni… :wink:

Most látom Kata babáját. Én is valami hasonlót szeretnék Jazinak venni a szülinapjára. Én is mindig rongybabára vágytam…

Timi!
Kitartás az éjszakákhoz! A férjed nem tud beszállni egy kicsit? Én a fiúkkal két éves korukig éjszakáztam, de – miután már nem szoptak – úgy csináltuk, hogy beosztottuk a Párommal, és felváltva keltünk. Így minden második éjszaka ki tudtuk pihenni magunkat.

Tegnap felavattuk a medencét, Jazi is megismerkedett vele:
Kép
Kép

Pussz: Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jubi - sikerült kifognom nekem is egy selejtes liberot. Az egyik oldalon szinte nincs is külső fodor... Persze a kaki ki is folyt azon az oldalon........
Azért még kipróbálom néhányszor, de ha a többiből is kifolyik a cucc, azt hiszem én is írok a liberonak.

dobok egy képet :)
Kép

Kép
nózi

Sziasztok!

Egy kis Offtopic:
Én egy másik topicban szoktam irogatni, de most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy nyaralási lehetőséget.
A képen látott nyralóban apartmanok kiadók. Tihanyban van, nagyon szép helyen a strandtól 50 méterre. Anyósomék adják ki. Ha valakit érdekel mail-ben írok többet is.

Kép

Nicol
francsek@chello.hu

Kép
[/url]
fnikol

Nózi!
Akkor tudnak a reklamációval foglalkozni, ha elküldesz nekik egy selejtes pellust - persze nem használtan -, és a csomagoláson levő gyártási kódot. Szerintem tuti, hogy téged is kárpótolnak.
Zsoltika hatalmasat nőtt! Most látom csak, hogy majdnem egyidősek Jazival.

Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni: bulátát lehet már adni a babáknak?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Timi!
Majd csak túllesztek ezen az időszakon. Éjjel babakocsiban altatás elég rossz lehet. Székben mellkasodra teszed Dórit, ott sem alszik el?

Bettus!

Kata igazi haja januárban kezdett nőni. Decemberben már erősen hullott neki a barna haja. Fejtetőn szép hosszú már neki. Nincs nagy haja, de szépen növöget, most már kezd egyenletes lenni. :wink:
Csiga: semmi hír, hagyjuk mert feláll a bicska a zsebemben :D 1hónapja küldtem be a pancsimanókat még arra visszajelzést sem kaptam :(
Kata naci + polóban van, nem napozóban :wink:
Kittike csöndben buddházott? :lol: (plázát majd leírom)

True!
Üdv. köztünk. Meggy+krumpli majd kipróbálom. Nálunk meggy, alma, fahéj, cukor sem jött be, így is savanykás volt. Érdekes a szilvát Kata meg megette, pedig nekem az is savanyú volt. Készítsél vonalzót, akkor látjuk mindig mekkora Levi :wink:

Anita!

Jó lenne ha minden a fogzással függne össze, csak kibújuk az a fogacska. Látni vmit Manó ínyén? (értem a tejmentesség-et akkor)

Jubi!
Köszi a kimerítő napirend leírást. Azért nagy szerencse, hogy Jazi nyugodt, rugalmas kisbaba, mentek a fiúkért stb. Jazi most, hogy már nem szopik egy nap mennyit iszik? Mikor szoktad mivel kínálni?
Most nálunk reggel és du. között nincs szopi. Éjjel sajnos felkel 1-2x, hajnalban szopi, reggel szopi 7-8kor, játszás, visszaalvás velem. 10-11 gyümi, ebéd 12-13 körül. Pl. ma ebéd után nem tudott elaludni adtam szopit, de ha felkel akkor főzi második felvonás, mert nem evett sokat. Hatkor szopi, de lassan lecserélem vagy az estit cserélem le tejpépre, hátha tartalmasabb, mint a tej.
Ebéd után alszik a legtöbbet, és 6 felé kevesebbet.

Kata babáját gyermeknapra kapta. Nagyon ari szerintem is, elsőre beleszerettem, plüss anyagú, puha. Van egy honlap cím a babán, de csak állatkákat találtam. Leírom másnak hátha szerencséje lesz : www.annaclubplush.com
Tök jó az új medence. Kipróbáltátok már ötösben? :D Jazi is nagyon szép kisbaba, olyan kis kerek az arcocskája. :) Ő már feláll? Már most látni élvezni fogja a vizet.

Nózi!

Ari Zsoltika. Ahogy azzal az ártatlan nagy szemeivel néz. :) Mizus veletek? Kaja ügy? Nyaralás?

Kép
Kép
edi78

buláta nem ettem még soha, milyen ízű?

ha már itt tartunk, többen adtok zabpelyhet stb. hol vettétek? DM-ben lehet kapni ilyesmit? Holle kölespépről olvastam.
Katának felturbóznám a gyümijét néha ilyen teljes kiőrlésű magokkal. Nektek mik váltak be és hol szereztétek be?

Edit

Kép
Kép
edi78

Szép napot Lányok!

Jó sokat írtatok,de nem baj... :lol:

Ma taliztunk megint Gesztenyéékkel,nagyot sétáltunk a Népligetben! :lol:

Nálunk fogzás ügyben turbó gyorsasás van,az 5.-nél tartunk... :wink: A múltkor nem jól írtam,akkor nem a 3. jött ki,hanem a 4.,és most az 5.! :wink: Már nem győzöm számolni! :lol:

Edi!

Tündéri nagylány lett Kata! :wink: A Dm-ben bozti találsz zabpelyhet! Én olyan üveges gyümiket veszek,ami gabonapelyhes,vagy müzlis! Milupa kekszet is szoktam bele reszelni,ma reggel pl.danone aktíviát evett reszelt Milupa keksszel! Ízlett neki!

Mi már lassan,de biztosan végigalusszuk az éjszakát,nagyon ritka,ha felébred hajnalban enni!Akkor is apáé a hajnali etetés,anno így állapottunk meg,mikor még szoptattam!de utána visszaalszik,így apa is tud szunyálni!

jubi!

Tök jó a pancsoldátok! Én is úúúgy szeretnék már kertet!! :wink:
valamilyen pici pancsit mi is szeretnénk venni majd a mamáékhoz,ott van kert!Olyan nagylány már Jázi :wink:

Nózi!

Sokat emlegettünk ma Gesztenyével,hogy nem ért el telón! Jó lenne már talizni,és akár egy hármas talit is összehozni!Mi pl.csütrtökön,és pénteken ráérünk! :wink: Nagyon jó vékonynacik jöttek a babaruhaboltba,amit ajánlottam neked! :wink:

Anita!

A gyümikkel én is így vagyok,addig nem adok,amíg még nincs magyar gyüminek szezonja,kitudja,hogy milyen vegyszerrel pakolják tele :roll: Addig üvegeset kap!
jobbulást Manódnak!Szerintem természetes,hogy nem tudsz olyan nagy figyelmet fordítani a pocilakóra,de ő így is érzi biztos vagyok benne a szeretetet! :wink:

True!

Várjuk a képeket!Akkor már te is rutinos anyuka vagy! :wink: Csatlakozz,írj sokat!

Mennem kell!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Azt akartam még kérdezni tőletek, hogy nektek mit mond a doki a gluténes gabonákkal kapcsolatban? Nálunk szigorúan 1 éves korig nuku, úgyhogy nagyon kínlódunk, mert Levi már mindent enne, megszakad a szívem, úgy nézi, amiket mi kajálunk, és ha megsajnálom, és adok neki, úgy eszi, mintha 1 hétig koplalt volna.

Melódia: az üveges gyümikkel az a gond, hogy kivétel nélkül MINDEGYIKET megfőzik, így aztán szerintem vitamin az semmi nincs benne. Én Levinek mióta eheti, azóta mindennap almát (pincéből, saját) banánnal adok, és mostanában rizspelyhet szórok bele neki, hogy kicsit tartalmasabb legyen. Bár már érik a cseri, de én nem merek adni neki belőle, szerintetek lehet?
Úgy látszik, a képfeltöltéshez teljesen hülye vagyok, állandóan valami hibát jelez. Fel kell tenni a netre először a képet? , nem vagyok valami nagy informatikus.

Edi: te már szeretnéd leszoktatni a szopizásról Katát? Nekem úgy tűnik a leírásodból. Egyébként nálunk is így van kb. az evése, napközbeni szopi teljesen rendszertelen, ma pl. nem is volt, csak reggel meg este. Én azért szoptatom még napközben, hogy azért termelődjön a tej, estére meg reggelre legyen azért elég. De észrevettem, hogy ha akar szopizni, bújik bele a nyakamba, olyan édes olyankor. De nem is mindig igényli. Na sziasztok
true

Sziasztok!

True!

Üdv köztünk! Van egy kislányom Dóri, és szept 16.-án született. Már mászik, ül, áll. Félelmetes. Van alul két pici kis foga, és felül is jönnek a fogacskák. Dóri meg is szenvedi. Sajnos most estünk át szombaton, egy hányásos éjjelen, és igen megijedtem. De hála csak akkor volt, de elég nyűgi volt a hétvégén. Most, h jön a foga napi 3-4 lazább széklettel kell számolnom. Nyűgőssége csak olyan szinten van, h igen ANYÁS LETT a drágám. Oda megy apjához, de már néz rám, és nyűszít, h át akar jönni hozzám. Vagy jól elvan a családtagokkal, h nem lát, és előkerülök, na akkor megint van sírás. Most azt vettem észre, h ezt mondja Nekem: ÁNYÁ. Imádni való! Én igazából nem szoktam extra dolgokat adni Neki. Szegénykémnek csak uncsi menüje van: alma, banán, őszi, különböző desszertek, saláta, brokkoli, karfiol, borsó, sóska, spenót, mindig krumplival. Husik közül meg csak a csirkemell.

Anita!

Szerencsés vagy az altatásnál. Nálunk sem volt gond eddig. De mostanában olyan nehézkes. Nálunk is mindig 7-kor volt a fürdés, és 7:30-8 között már el is aludt cicin. Most is 7-kor van a fürdés, de valahogy cicin nem alszik el. Utána meg altatás következik kb 9-ig. Remélem azért ez nem lesz mindig így.

Jubi!

Miklóskám biztosan szívesen segítene Nekem, de nem tud, mert éjjel cicire teszem. Remélem amikor már nem lesz cici, akkor meg Dórinak esze ágában nem lesz felkelni. Rendes lány lesz, és hagyni fogja a szüleit reggelig aludni. Azért azt az úszómedit én is elfogadnám. Csipik a lurkók mi?

Edit!

Dóri amikor éjjel felkel, és bemegyek hozzá a kiságyban kel, és nyüszög. Már próbáltam leülni szopi előtt, hátha így is visszalszik. De nem! Megfeszíti magát. Csak vízszint , és cici.

Melódia!

Ripsz-ropsz jöttek a fogak? Semmi nyügősség, laza széklet stb ?

Most pár napig nem jövök.

Timi

Kép

Kép
hogyor timea

Sziasztok Lányok!

Kétszer nem jött be nekem az oldal, egyszer meg elveszett amit hosszan írtam, tehát kicsit nyűgi vagyok és inkább gyors leszek...

Beusa: Egyetértek, hogy fontos a rendszeresség, ehhez tartottam is magam, van rendszer az életünkben, bár lehet, hogy nem percre-pontos. Mindenesetre próbálkozom még biztosabb jeleket adni a kis drágámnak, dehát nálunk nem magával az elalvással van gond, hanem sajna a gyakori ébredéssel:(
De abban veled értek egyet, hogy bizalomvesztés alakulhat ki ha sírni hagyjuk a picit, de itt nem is hisztiről lenne szó, hanem jogos követelésről, hisz amit eddig kaptak, most mért nem....

Jubi: Jazi nagyon édes.Élvezi a pancsizást? Ő biztos sokat tanul a nagyobb tesóktól...Ezt ma erősen tapasztaltam.Nálunk volt pár órrára Lolának az unokanővére, ő már másfél éves, és nagyon hatott Lolára, mindenben utánozta! Hát, igen, jó ha van tesó:)

Angel: Pont az előbb említett utánzás következtében Lola elkezdte rendeltetésszerűen használni a cumisüveget! Már csak az a kérdés mit tegyek bele. Édes löttyöket nem akarok, vizet mindig pohárból iszik, fejni pedig nem akarok örökké...Egyelőre víz van benne...

Timi: Hát, akkor megoldódni látszik a probléma- legalábbis most már tudod, hogy miről van szó és nagy eséllyel joban alszik majd Dóri, ha nem szenved a fogacskáktól...Anyahiány...de aranyos! Gondolom akkor vele alszol mostanában...Lehet, hogy Lolánál is fog, csak nem gondoltam rá, mert 6 van neki,nemtom...
Te mikor, mennyit és mivel eteted cicin való altatás előtt utoljára Dórit????

Edi: Kata nagyon drága!!! Jó a kis rongybaba, nekünk nagy van, majdnem akkora mint a gyerek:),szeretjük:)
Lola inkább az édes ízeket szereti. Mostanában húsevésben vagyunk nagyon lemaradva, a csalánkiütés miatt szüneteltetni kellett- persze nem tutkó, hogy attól volt-és a brokkolin, krumplin, répán kívűl mást nem igazán eszik a sós kajcsik közül...Na és nektek széles már a repertoár?Te szoktál sózni?
Nem lehet, hogy Kata azért eszik keveset ebédre, mert kevés idő telt el neki a gyümievés és az ebéd között?

Bettus: Ja a kajáknál mi is bohóckodunk, meg játékokat harapdálunk, vagy tv-t nézünk. Ne mondjatok semmit, médiapedagógus is vagyok, szép dolog mondhatom, de jobban eszik. Na, várom a rosszallásokat:)))

Adott már valaki kamillateát a babájának? Vagy valamilyet a csecsemőteán kívűl? Hogy csináljátok?
Jóéjt Mindenkinek!!
Zs.zebra

zsebzebra

Sziasztok!

Sajna tegnap nem jött össze a tali Beukával, mert elromlott a kocsijuk :( , de remélem a vizsga sikerült. Majd legközelebb remélem találkozunk.

Vettem manónak finomfőzeléket, de van benne 3 olyan is, amit nem evett még, akkor most mindet külön próbálgassam ki ? Nincs kedvem... :oops: Vagy adhatom neki?

Zebra
Én már adtam neki Mecsek teát is, meg hippes édesköményt és gyümölcsteát, de még nem igen kell neki. Ugy csináltam ahogy a dobozon le van irva, 1 dl felforralt vízbe egy teáskanál instant tea. A mecsek teából meg nagyobb mennyiséget csináltam mert az ugye filteres. De azért nem halna szomjan, mert az ivóleveket persze megissza, a sütőtök almát pl, azt biztosan.

hettie

Hello!

True!

Nem leszoktatni akarom Katát, hanem kicsit normálisabb mederbe terelgetni…Napi 7-8x szopi nekem sok (eleve eszik éjjel, hajnal, reggel), ezért gyümi és főzi után nincs szopi, vizet kap ha kér. Délután 1x szopi alvás előtt vagy után, változó. Uzsonna főzi v. gyümi és utána még min. 2 szopi van. Uzsira ha majd enni fog normálisabban, akkor elkezdem bevezetni estére a tejpépet vagy nem tudom még mit. Tegnap pl. 4x kapott hozzátápit, (3x szokott). Kapott este tejpépet, fürcsi, szopi és ugyanúgy felkelt éjjel. Tehát egyelőre nem erőltetem az esti szopik elhagyását. Majd alakul magától.
Tegnap este Kata látott az asztalnál főtt krumplit és kellett neki, kis darabkákat adtam neki. Egyre jobban érdeklődik a mi kajánk felől :D 2x adtam neki zsömlét, élvezettel nyammogta (fogunk még nincs).

Zsebzebra!

Gyümi és főzi közötti idő változó. Volt 2-3 óra és evett sokat Kata, de volt 4-5óra kihagyás és nem evett. Nem ezen múlik nálunk, de kitolom amennyire lehet. Gyümit de.80g-100g-ot eszik max. Ettől is függ, hogy mennyit eszik, mit és hogy mikor alszik. Vmikor ebéd előtt 20-30percet szundikál és akkor jobban eszik, mint félálmosan :wink:
Kaja: eddig üveges bébiételt adtam Katának, de egyre többet főzök most már neki. Ezeket eszi: alma, körte, banán, őszi, áfonyás alma, szilva, borsó, répa, krumpli, karfiol, cukkini, brokkoli,saláta, sütőtök. Husiból adtam csirke, pulyka, borjú, bárány.
Konkrétan tejterméket nem mertem, nemsokára adok neki joghurtot, kiváncsi vagyok hogyan fogadja. Tejpépet 1 dobozzal evett, fél adagokat adtam eddig, több nem kellett neki. (tegnap 3/4 adag lecsúszott)

Angel!

Milupa sima gyümölcsös tejbedarapépet adtam Katának, ízlett neki. Tényleg finibb volt, mint a Hipp sima. :wink: (HA pép az íztelen volt)

Edit

Kép
Kép
edi78

Hettie!
1x Katának a Humana finom vegyeszöldséget adtam (borsó,répa,krumpli), szerette. Ezután adtam a Hipp finomfőzit, abban pluszban karfiol van, nem volt belőle gond.
De mi az a 3amit még nem evett Artúr? milyen finomfőziről van szó?

Melódia!
Fogacska képek? :wink:
Éjjel mit eszik Pistike?

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Timi, örülök, hogy jobban vagytok! A prolkatinom anno nekem is picit magas volt, de nem volt vészes. Ányá.. :D :D elképzeltem, nagyon édes lehetett! :D

Hettie, gesztenyeét már lehet neki adni, meg tejpépet is, csak a 4 hónaposoknak valóval kezdd. voltál már azóta nőgyogyónál?
egy barátnőm ugyanígy volt, sírt a fájdalomtól, a dokija nem talált semmit, közölte, hogy a gátmtszés nem lehet, meg a repedés se, menjen el pszichológushoz, mert ott van a baj, különben is ne legyen hisztis. :shock: :evil: meg megkérdezte, hogy hogy akar így több gyereket??? :evil:
na, elment egy másik nőgyogyóhoz, aki végül megtalálta a bibit (naná, hogy nem pszichés volt): egy cseresznye nagyságú vadhús volt a hüvelyében, az ellső doki hanyagsága miatt, amit úgy kellett lekezelni. a doki csak ennyit mondott: hát, ez nekem is fájt volna...
azóta minden ok.

Beuka, drukkhegyek a vizsgádhoz!!!!! Tampon: szülés után megváltoznak picit odabenn az erőviszonyok :D vegyél nagyobbat, amit már szült nőknek javasolnak, az valszeg jobb lesz. Én megutáltam a tampont, pedig régen szerettem, most betéti társasággá alakultam.

ma vagyok a 37 napon, sehol semmi, de ha a Balatonon jön meg, akkor :( ... a görbém szerint ráadásul a 14 napon volt pé, úgyhogy végképp nem értem, mi van :D tegnapi teszt persze neg.

Edi, nekem szájban mérve sem ok a görbe, lásd feljebb.. :D köv. ciklusban (ha lesz :D ), akkor hüvelyi mérésre váltok, hátha.
Kata baba nagyon drága, uolyan a lábtartása, mint Gergőnek! helyes az a rongybaba! Tényleg, Kata Kata, vagy Katalin? jókor kérdezem... :oops:
zabpehely van bio a dm-ben, de nem tudom, hogy főzve kell-e adni, vagy nyersen darálva????

True, üdv itt! Kéépeket kérünk, meg adatokat, súly hossz, ilyesmi! :D már két hós kora óta megjön? te szegény...és rendszeres?, azért kérdem, mert már gyúrunk a tesóra, de a rendszeres cklus az még álom nekem. január óta jön meg, 42-50 napra...
cseresznyét már lehet adni! Nálunk a kedvenc kaja a reszelt sajtos brokkoli. (krumpli, brokkoli, 2 púpozott ek trappista)
de vasárnap paradicsomos spagettit ettünk (mármint a szülők), és a sajtos brokkolijához tettem 2 kanállal a fokhagymás-paradicsomos szószból :arrow: ováció volt... :D
mozgás miatt ne aggódj (bár rutinos 3 gyermekesként biztos tudod), mi csak 2 hete ültünk fel, addig hason-háton kúszott Gergő.

Anita, láz, torokgyulladás :( remélem, hamar rendbejöttök!
pocilakó miatt ne aggódj, tudja ő jól, hogy szeretik :wink: .
hát igen, a Gergő az egy jó név :D :D :D sztem ahogy nőni a fog a pocakod egyszercsak be fog ugrani egy név, amire addig nem is gondoltatok és az lesz az igazi. Ötletek (az én kedvenceim): Ádám, Bálint, Benedek, Barnabás, Márton, Balázs, Áron...még van, de most nem jut több az eszembe... :oops:

Jubi, jót mosolyogtam a "csajos" játékokon...Gergő tegnap kapott apájától egy lábbal hajtós piros motort... :D finoman próbáltam rávezetni, hogy sarjunk még épphogy ül, de apa szemei ragyogtak a gyönyörűségtől, hogy ilyet vehet már az ő nagyfiának, úgyhogy nem volt szívem tovább ellenkezni, elhoztuk.. :D :D :D apa már a dömpereket is párás szemmel nézegeti, sztem csak napok kérdése, és azt is venni fog :D :D
gulyásleves :D nálunk a töltött paprika a nyerő, és múltkor nagyapja paprikás krumplijából kunyerált (helyesebben verte a konyhaasztalt, és cuppogott :D ) úgy látom, bukik a magyaros ízekre a drágám :D
Nagyon édes Jazus abban a sapiban! élvezte a vizet?
buláta: a kismama-naptár szerint egy éves kortól lehet kölest adni, de ők mindent nagyon soká engednek bevezetni. Sztem már adhatod.

Nózi, ez a nézés.... :D gyönyörű! Mizújs veletek?

Melódia, gratula a fogcskákhoz! micsoda tempó!! egy barátnőmnek 5 nap alatt jött ki négy...9 és fél hónaposan, addig semmi, csak rengeteg sírás meg éjszakázás...

Zsebi, gratula a cumisüveghez!!! én forralt vizet adok, meg csecsemőteát, ami ugyan édes (de jóval kevesebbet rakok belőle), de abból többet iszik. A gyümölcsleveket nem szereti.
Kamillateát még nem adtam Gergőnek. Mi csőrős pohárból nyomjuk, egyre ügyesebb, már csak a fél pohár köt ki a nyakában... :D és rájött, hogy remekül lehet berregni, köpködni vele :D
esetleg próbáld meg a csecsemőteát, csak jóval nagyobb higításban.
milyen husit evett már Lola?

Livimami, rendbejöttél?

Puszi, Angel
Vendég

Edi, Milupa :wink: :D :D
úgy megenném, ha Gergő hagyna belőle, de nem hagy :wink: teljes adagot benyom este . Most kekszes-piskótás van, meg már evett kétszersülteset is, de annak nem tudom a márkáját (azt kaptuk)
Vendég

Angel!
A buláta nem köles, hanem extrudált csíráztatott búza. A védőnőm szerint egy éves korig semmilyen búzás dolgot, búzalisztből készültet sem lehet adni. De hát kenyeret és babapiskótát már eszik Jazi egy ideje... Lehet, hogy kipróbáljuk, mindenesetre kidobni nem kell, mert Daninak is nagyon ízlik :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok! :-)

Ha van kedvetek, látogassatok el honlapomra, ahol jelenleg kb. 500db baba és gyerekruha közül válogathattok 56-tól 116-os méretig. Hetente megújuló árukészlet! Személyes vásárlásra is van lehetőség a IV. kerületben, de előreutalással szívesen postázok is.

http://www.gportal.hu/portal/mindruha/

Jó válogatást! :-)

Mazsola / Bea
picibogyo@gmail.com
mazsolaruha1

Angel
Köszi a tippet. Most vettem neki egy csomó olyan kaját, amiben van uj dolog pl. áfonya, kukorica, szőlő, csirkehusi, ugyhogy majd kipróbáljuk azokat is. A gesztenye meg jo lesz a meggyel, mert az most rengeteg van a fán. Hát nem tudom hogy az lehet-e a baj, mert még nem voltunk együtt. Inkább sztem lelki okai vannak. És tudom hogy mi is az, jo lenne ezt megbeszélni valakivel, de ezt a dolgot nem akarom inkább közkinccsé tenni, de ha gondolod priviben leírom.
De ari a párod, dömper. :lol:

Edi
A finomfőzis hippes, van benne sárgarépa, karfiol és borsó, ezeket még nem ette, vagyis a sárgarépát kóstoltattam vele, de nemigen izlett, meg ki is jött neki, ugyhogy azóta még nem erőltettem.

Megkaptuk az eurorest-es hotelcsekket, amit a neten nyertem, ez 14 ingyenes éjszakát jelent Európa 1000 hoteljének egyikében. Most majd szétnézek.. én Ausztriába mennék a férjem meg belföldre. :?

hettie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?