Új privát üzeneted érkezett!

A gyerek kitörölte, amit írtam KépKép akkor még1x

Franyó
mi sem tudjuk a doki mobilszámát, de a rendelőből vhogy tuják kapcsolni akkor is ha nincs bent. Bár ez cska munkaidőben műxik.
Jó hogy beszéltél a dokival, még ha ugyanazt is mondta, amit gondoltál. Ankának mielőbbi gyógyulást!!

Beu
tavasz-feelingKép bárcsak már ott tartanánk! De gyanús nekem ez a tél, attól tartok, még a java hátravan Kép
Bogyós kaki: nem lehet, hogy az utóbbi 1-2-3 napban olyanokat evett Lőrinc, ami fogja a székletet? Erőlködik is vagy könnyen kijön?

Dani sír, megyek

Andi
psandi

Hali Csajok!

Na végre vége a nettelen időknek, megvan az összes vizsgám, legrosszabb jegy az indexembe a 4 esKépKépKép Drukkokat köszönöm, mint látjátok hatásosak voltakKép

Szolgálati közlemény: akinek megváltozott az emilcíme, dobjon meg méllel. Akinek nem jó az excell file, az is (Beu, Tüni, ti fennt vagytok a wordos listámonKép).

Ja különben Beu, ne halljak ilyet, hogy te 50 évesen vén klimaxos banya leszel!! Micsoda duma ez??? 50 éves dögös szekszis maca leszel, a fiad haverjai meg irigyek lesznek, hogy Lőrinc anyja milyen jófej, annak ellenére, hogy egy bombanő!Kép) (Nekem legalábbis ilyen terveim vannakKép)

Sok sok beteg manónak gyors gyógyulást. Én nem vagyok egy homeobigyóhívő, de nekünk nagyon bejött takony és köhögőkorra a coryzalia, mondjuk ebben benne van az anyag, csak épp gyógynövényből. Dani szopogatja, Zsófinak feloldom kis vízben és megissza. De én nyomatom apába, a nagyiba, akit csak meghallok prüszkölni vagy krohácsolni...

Még írnék ám, rengeteget, de hát sajnaKépKép mennem kell zuhizni, aztán meg a masszőrnőcihez... hja, de nehéz az életKép. De most 2 hétig sűrűbben leszek, mert suliszünet!!!Kép

Pusssz
Zsófi
csucsuka

Sziasztok!

Klár!
A hotyityotyi játék leírás sem semmi, de a Te marhaságod viszi a pálmát. Kép

Azur!
Kifacsart szőlőlé használ a szorulásra.

Maci2!
Roninak utólag is boldog névnapot. Kép

Na most mennem kell, majd még folytatom.

Magdi
gallainémagdi

Szisztok,

Ma vmi nem sitmmelt a géppel, de apája meggyógyította, és most itt vagyok.

Kangi, Klár,
Anno én is küzdöttem a porszívó-orrszívózással Kép Aztán itt írta vki a "tuti pózt", amivel pár másodperc alatt szépen ki lehet takarítani. Szal: leülsz a földre kicsi terpeszben nyújtott lábakkal. A babó a lábad között, feje teljesen a combtöveknél. Karjai a combod alatt, hogy ne kapkodjon közben. Lábaidat annyira összecsukod/szorítod, hogy a fejét ne tudja elfordítani. Ezzel a megoldással mindkét kezed felszabadul. Én a jobb kezemmel kezelem az orrszívót, bal kezemmel kissé lefogom a jány homlokát, mert persze fel akar ülni.
Így nálunk max 30sec egy orrszívás, és csak addig van nyekergés/üvöltés, amíg szívom az orrát. Aztán béke és szeretet Kép

Beu,
Ha nem fáj neki a bogyós kaki, akkor ne foglalkozz vele. Orsinak is volt ilyen. Télleg érdemes megpróbálni vmelyik lazító kaját csempészni a hamiba (nálunk a szilva(lekvár), és a Danone activia bifiduszos natur joghurt jött be), legalább néhány napig. Viszont ha fáj is neki (erőlködik, guvad a szeme stb) akkor viszont az egyik kajáját cseréld le hajtósra (barack s.tökkel, szilvával stb). Ha 48 órán belül nincs változás, akkor hívd fel a dokit. Ja, ez csak magánvélemény Kép

Képzeljétek,
Ma mi is voltunk sétálni ebben a gyönyörűséges napsütésben. Hú, nagyon élveztem, még Orsi is aludt közben (neki nem szokása a levegőn aludni). Úgy elszaladt az idő, hogy éppenhogycsak beestem, mire a srác hozta az ebédem (foodexperss), még jó hogy nem akartam semmit sem venni/intézni, különben kaja nélkül maradok Kép Viszont holnapra esőt mondanak - ennek nem örülök, mert telket akartunk nézni, ahol valszeg egy tuti kis társasház épül. Apája szerint a bővebb infók után (ha azok jók), belevágunk! Hát nem is tudom, vágyom is rá, meg félek is tőle. De azért én már annak is örülnék, ha nem kellene minden séta alkalmával kettőt fordulni a másodikra (1.ford a kocsi, 2.ford a gyerek - mert eccerre nem bírom el), ha sétálni szeretnénk.
Hogy ma milyen kaka műsor lesz este!!! Vérbe fogom magam unatkozni.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok Kép
Köszönjük a jobbulásdrukkokat, ma már nem jött annyi trutyi, és a kedve is jó volt. Meg evett is. Meg aludt 2 órát a gyönyörű napsütésben!!! Persze az utcán, úgyhogy alig tudtam utána összekapni az ebédet.

Beu Kép
bogyós kaki: fogós kaja. Tavaszfíling nálam dettó, de tudom, hogy ez nem normális ilyenkor ...

Csucsuka Kép
Nagy gratula a sikeres és klassz vizsgákhoz! Kép Masszőrnéni fincsi volt, remélem! Kép

Pussz
Kangi
kangi

sziasztok

Kisbabám zöldes színűt kakilt. Mit gondoltok mitől lehet? Vigyem dokihoz vagy várjak, hogy milyen lesz a következő?
Előre is köszi, ha valaki tud válaszolni.
Ági
Névtelen

Sziasztok,

tavaszfílinget irigylem, én totál nyomi vagyok, hála MalackánakKép. Azt hiszem, valamit nagyon elrontottam, én biztos alkalmatlan vagyok egy ilyen izgága kölök neveléséreKép.

Ági,
zöld kaki nem vészes, valszeg kicsit több előtejet szívott a baba. Lehet alkati is, az én lányom fél éves koráig zöldet kakilt. Ha náthás volt, akkor egy kis nyálka is volt benne(bocs a naturális leírásértKép) Bizti kedvéért én felhívnám a dokit.

Klár,
barátosnőnek nagy gratu!Kép

Csucsuka,
gratulálokKépKépKép.

Betegeskedő srácoknak jobbulást, bocs, hogy nem írok most többet, de totál leszívta az agyam a büdöskölök.

puszka

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Ági,
tobb dologtol is lehet. Teljesen anyatejes? Ha igen, akkor lehet, hogy tulette magat (olvastam rola, valahogy az epevel fugg ossze), vagy fertozest kapott. HA nincs laza, vidam, nem bagyadt stb., akkor valoszinuleg az elobbi, es semmi rosszat nem jelent.
Ha tapszert is kapott, akkor attol is lehet zold.
Szia,
Gombóc
gombóc

Zulu,
Akkor en is jelentkeznek az Alkalmatlan Anyak Klubjaba. Duplan. Talan triplan.

Zsuzsi
zsuzsi74

Ott a helyem köztetek!!!

sofka
sofka

Toffi,
Ugyanilyen hintánk van, csak állvány nélkül.

Zsurló,
Már hiányoltalakKép Gratula a 10 hóhoz!
Álkukkoló édesKép

Klár,
Gratula Nándink/hoz! Na, meglátogattad?
Éhség ismerősKép, ahogy a sajt isKép

Franyó,
Jobbulást tiedapának és Ankának is!
Köszi, Roni nevében isKép
Nekünk is ilyen hintánk van. Csak képet nem tudok feltenni, mert még mindig nem hajlandó beleülni Roni.

Sofka,
Szélhámos háznézőKép
Roni éjjel kb. 12 órát (többszöri megszakítással), nappal fél-másfél órát alszik.

Kangi,
Jobbulást Julcsinak!

Beu,
Köszi, Roni nevébenKép
Tavasz-feelingKép

Mariann,
Ti hogy álltok a kistesó gondolatával?
Mi szeretnénk. El is keseredtem rendesen, a cukor miatt. Kellett nekem diabéteszes weblapokat olvasgatniKép

Urszila.
Gyógypuszik Julkának!

PIldi,
Jobbulást Ancsinak!
Képek nagyon jók.
Látom, csak az én lányom retteg a hintátólKép

Gombóc,
ÉhségsztrájkKép
Kistesóprojekthez sok sikertKép

Zsuzsó,
Drukk éjszakára!
Kép édesKép

Norka,
Jobbulást!

Csucsuka,
Ez ám a szép eredményKép Ügyes vagy.

Magdi,
Roni köszöni szépenKép

Heni,
Boldog születésnapot Dorinának!Kép

Képzeljétek, Roni is tud tapsolni, felszólításra isKép
Hétvégén nem jövök. Gondoljatok ránk, barátaink jönnek 2 napra 3 fiúval.

Jó éjt, jó hétvégét!

Maci_2
maci_2

Csajszikpusssszzzzz Kép

Voltam nosztalgiázni... barátném kispasija egy tünemény, de az én óriásbébim után olyan kis pindurika... pedig 3500 gr Kép Nem baj, majd megnőőőő Kép

Csucsu, gratulka KépKép Most már csak azzal vagyok elmaradva én tájékozatlan, hogy mit te tanulosz ollan nagy buzgalommal ? Kép Mi leszel ha nagy(mama) leszel ? Kép

Magdikám,
Egy dolog szóljon mentségemre : nem én találtam ki ezt a baromságot, de még én sem tudom, jár-e csalpótlék, avagy sem Kép Ha kiokoskodom a megoldást, szólok Kép Bár .. talán az illetékes hivatalnak kéne elmailezni, hogy most akkóóóó mi van? Kép

heppikém, ez néz ki a legjobbnak Kép Bár a párom (aki semmivel sem normálisabb, mint én) egyből azt kérdezte, nem egyszerűbb akkor ráülni a gyerekre mindjárt ? Akkor már az is szinte mindegy, hogy hova dugod a porszívót Kép - Yóyó, tudom, majhaaaaaa .......... KépKépKépKépKépKépKépKép

Zulu, sofka, Zsuzsi, Kangi pusssszzz Kép

Macika, Andaxint eleget irattál hétvégére ? Kép
Barátnőmnek van 4 fia, nem olyan rég volt egy kerti party (nem olyan rég... vagy 4 hónapja Kép), ahol az én 160 centis és 48 kilós Katám megjelent a 4 ördögfiókával.. háát... a mindennapokért sem irigylem Kép

Most tök yó kedvem van... majd elrontja este Ancsa, ha ébredezni fog éjfél után..
Bár lekopogom, tegnap összesen kettőt nyekkent éjjel, mire kikeltem volna az ágyból, addigra vissza is aludt. Reggel viszont 7.15-kor kellemesen hangosan követelte magának a cicit.
Micsoda pech, hogy ehhez én is kellek.. pedig néha úgy tudnék még aludni KépKép

Pussssz csajceeeeek Kép
clarissa

Szasztok!!!

Élünk, csak ne kellene annyit rohangálnom. Szegény Zsankával se sétátunk mostanában. CSak beraktuk az autóba és mentünk. cipeltük mindenhová. Teljes lelkifudim van, hgy milyen nagyokat sétáltok a gyerkőcökkel. Holnap meg esőt mondanak, remélem nem ér ide csak estére, hogy i is tudjunk menni egy kicsit.

Beu
Bgoyós kaki, keménykaki. Zsaninak is ez volt a baja, de neki meg az AB fogta meg a hasát. Neki csak a bifiduszos joghurt segített. Se a narancs, se a szilva, se a meggy nem ért el nála eredményt.

Ági
Ha csak anyatejes a babád lásd fentebb. Ha esetleg almát adtál neki, attól lehet zöld. Zsani első almás termése is zöld volt és ugyanlyan illatú mint mikor bement Kép

Franyó
Jobbuást a családnak! Aranyos a pici Anka fog, na meg a lyány is Kép

Sofka
Legalább feljelentetted a bunkó fazont. Én biztos ráboríttam volna az asztalt az ingatlanosra is. KépKép

Kangi
Julcsinak jobbulást. Mikor a csajszi beteg volt annyiszor porszívóztam, ahányszok kellett, akár 10 percenként. Féltem, hogy a fülére, vagy az arcüregébe felgyűlik, és az nagyobb gond, mint a orrszívás.

Heni
Boldog szülinapot Dorinának!!! Hogy eltelt ez az egy év!

Csucsuka
Gratula a vizsgáidhoz! Mikor lesz az utolsó féléved a suliban?

Kérdés lányok: Ti mikor adtatok szandált, vagy cipőt (normálisra gondolok, nem tutyira, vagy kocsicipőre) Mert Zsankám megtanult mászni is, egy hónappal aztán hogy felállt, ezt is elértük, majd még aznap fel is ült. ÚGy örültem, mert csak leülni tudott állásból. Igen ám de közlekedik mindenhol, és ahol tud feláll. Majd elkezd lépkedni a kapaszkodó mentén. Csúszásgátlós zokni van rajta. Most már kettőt is húzok rá, egy simát alulra, egy csúszásgátlósat rá, mert nálunk parketta és kő van. Félek, hogy felfázik rajta. Eddig nem volt gond, a habtapi volt a határ, de most... Egyébként nincs hideg nálunk, fűt a távhő ezerrel (23-24 fok is van, ha nincs szellőztetve) Ez elég, vagy kell még rá valami??? ÉS mikortól érdemes tényleg a cipő, mert már megáll kapaszkodás nélkül is, igaz akkor nagyon koncetrál valami másra és elfelejti, hogy éppen áll. Ja most 7,5 hós.

Még egy kérdés: olvastam, hogy írtátok, hogy nem szabad sokat állnia, mert hiperkatív lesz, le kell ültetni és játszani vele. Na én próbáltam leültettem, röhögött, hogy de jó, elfordult és mászott a kinézett kapaszkodóhoz és már állt is. A maga 70 cm-es mélységvel. Na ilyenkor mit tegyek? Nem lehetek egész nap a nyomában. Ha meg nem vagyok ott, azonall feláll, és lépeget is, körbesétál a kapaszkodók mellett (szekrény, kiságy kívül belül, kanapé) Most ott tartok, hogy én vagyok a SZÉL, de hiába üvöltök a Szikla (Zsanett) nem hajlik meg. Nagyon nagy baj ez szerintetek???

Na megyek visszaolvasni egy kicsit, holnap reggel 10-től meg moziba megyünk (Gyűrűk ura 3 matinéban, mert akkor még tuti nem nyűgös a lány így bevállalta a nagyi)

Íme egy kép róla. Na ezt csinálom alvás helyett:

Kép

Nadine és ördögfióka Zsani

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

A gyógyulás útjára léptünk! Gyorsan kopp-kopp.
Szerdán voltunk a Bethesdába, negyed 10-re értünk oda és kb 2-kor végeztünk. Szegény babám reggel fél 9-kor evett, majd fél 3-kor. Egy hangja se volt.

Sajna nem olvastam vissza teljesen még.

Klár,
üdv itt. Írásaiddal (már amit elolvastam) feldobod a topikot.Kép
Meg lehet kérdezni, hogy a "lányod" mire költött el annyi pénzt? Bocsi ha túl kiváncsi vagyok.Kép

Csucsuka,
gratula a vizsgáidhoz.

Franyó,
nekem is a dokinéni a Germicid C és a Nurofen váltógatását ajánlotta. 39-nél a hűtőfürdőt is.
Viszont én kevés pénzt adok mert csak 1500-öt kap boríték nélkül. Igaz most az útóbbi 1 hónapban a kariajándékkal összesen már kb 14 e forint vándorolt a zsebébe. Megadta a mobilszámát és ha este hívom, hogy lázas a gyerek akkor reggel tuti, hogy 8 küröl már itt van. Én bírom a dokinéninket. Lehet, hogy hülye vagyok, de a nagyobbik lányom születése óta havonta 1x kijön ha nincs betegség, ha van akkor többöször is jön. Jobbulást a lánynak.

Kangi,
nekem anno azt mondta egy orvos, hogy 2 óránként lehet orrot szívni. Azért ha kell én is gyakrabban csinálom.

Olvasok tovább és írok még, de most hív a pici.

Tina
tkriszta

Sziasztok!

Csucsuka: gratula a vizsgákhoz!!!

Maci2:ültetek nyáron együtt hintában? Ha előbb nem, tavaszra próbáld ki, vedd öledbe és úgy hintázzatok. Mi tavaly nyáron rengeteget hintáztunk igy (a kertben), Ancsi sokszor ezzel aludt el. Ezek után nem volt meglepő, hogy tetszik neki. (Most már hintalovazik is, az is tetszik neki)

Állás kontra hiperaktivitás: hááááát én ezzel nagggyon nem értek egyet! Szerintem a gyerek mozgásfejlődésével kapcsolatban az a normális, hogy biztositsak neki megfelelő környezetet, ingereket, feladatokat-megmásznivalókat, biztonságosat, utána pedig hagyjam, hagy csinálja azt, amit egyedül tud! Nem avatkozni közbe sem pro sem kontra. Nem erőltetni új dolgokat, nem tanitgatni a mozgásra (most egészséges babákra gondolok persze), de nem is fogni vissza! Ebben a korban az van nekik a genetikai kódban:felállni, felállni, felállni. Nem igazán hiszem, hogy normális lenne ezt erővel visszafogni!
(az én tesiórát utáló 10,5 évesemet sokmindennek nevezném, hiperaktivnak nem, pedig ővele aztán rengeteget sétáltunk, akkor is, mikor még hasrafordulni sem tudott, bőven hamarabb, minthogy egyedül tudott volna. Hónapokon át. Nem tartom jó módszernek, nem azért mondom, viszont nem lett hiperaktiv.)

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Ki keresett búgócsigát?(Elli talán?) A babaszobán most hirdetnek egyet, ha érdekel valakit.
http://www.babaszoba.hu/forums/messages?tid=34858

Beu
beu

Sziasztok,

Csucsuka,
gartu a vizsgaidhoz! Mi(k)bol vizsgaztal, es mi leszel, ha vegzel?

Zulu, Sofka, Zsuzsi,
naaaaaaa, fel a fejjel! Meseljetek, mi tortent? Vagy csak ugy cakkli-pakkli? Egy kis vigasz: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsurlo,
gratula a 10 hohoz! Kép

Franyo,
jobbulast az egesz csaladnak! Betegseg hess...KépKép

Beu,
tavasz feeling. Kép Sajna, attol tartok, jon meg a feketeleves. Ilyenkor szokott tok vacak lenni a februar. Kép
Bogyos kaki nalunk tok gyakori, szegeny ZSombinak allandoan szorulasa van. Kép A tobbiek mar leirtak, hajtos kajat kell adni neki. Es figyelj oda mindig, max. 4-5 naponta legyen kaki, legrosszabb esetben kuppal lepj kozbe. Ilyen bogyos kakiknal lehet, hogy picit veres is lesz a kaki (engem a szivinfarktus kerulgetett,mikor meglattam eloszor), de a korabbi dokink azt mondta, ha csak egyszer van, akkor az erolkodestol egy pici er pattanhatott meg, es ha nem ismetlodik, nincs gaz.

Maci_2,
gartu a tapsikalashoz! Kép Tok edes lehet. Kep nincs rola? Kép A cukor miatt (annyira) ne aggodj, szerintem keress dokit a MArgit Korhazban, elegge specializaltak magukat cukros kismamikra. Kép Egyebkent mennyire magas a cukrod? Es csak a terheleses vagy a sima is? (Sajnos, nagymamim sulyos cukorbeteg volt, nekem is hataron volt a terhesseg soran a cukrom, igy en is erintve vagyok. Kép)

Klar,
baratosnednak nagy gratula a babajahoz! Kép

Heppi,
korabban ez az orrszivos lefogas nalunk is eleg volt, de mostanaban extra ereje van Zsombinak es mar csak a takaros modszer mukodik. Kép

Nadine,
nekunk a gyogytornasz azt mondta, majd akkor adjunk ra cipot, ha mar jar. Ez a par lepes jobbra-balra meg nem az a szint. NAlunk is hideg a parketta es a ko, igy harisnyat adok ra, neha meg erre egy zoknit is. Kis tornaszlanykad tunderi! Kép

Tina,
jobbulast! KépKépKépKép

Kangi,
jobban van mar Julcsi? Porszivoztok meg? Kép

Mnden tovabbi taknyos es beteg babanak is gyors jobbulast! Kép

En megint (meg mindig?) magam alatt. Kép Zsombi nem eszik, az elmult honapokban egyik takonykorbol ki, a masikba be, igy szinte okt. kozepe ota allando szobafogsag, orrszivozas, nemeves stb. Ma kipanaszkodtam magam Apajanak, hogy kifaradtam, mire "kedvesen" megjegyezte, hogy akkor hogy akarok en tesot ZSombinak? HA mar egy gyerekkel se birok....KépKépKép
persze, konnyu neki, o bezzeg mindig mehet haverokkal sorozni, moziba, sportolni, ket het mulva ket napos gyalogturara megy, nekem meg alig van kimenom, max. kethetente egy-egy mozi, es akkor is felhiv 20 perc utan, hogy jojjek haza, mert sir a gyerek. Kép Pedig O is akar tesot ZSombinak....
Tudom, hogy nincs jogom panaszkodni a haromgyerekesek mellett, de azert ugyi, mas is el szokott idonkent faradni egy torpi mellett is???

Pussz,
Gombóc, az elfaradt
gombóc

Nya mégegy irkálás, aztán eldugulok mára, ígérem.
Nadi, édes a Zsani, azon nevetek, hogy ugyanilyen hajunk van nekünk is KépKépKép

Tinus, háát... hosszadalmas lenne, ezért inkább egyszer privát elmondom mailben...
Mindenesetre 1 mondatban : inkább azt kérdezd, hogy mire NEM költött... Kép

Pildi, egyetértek veled az állás/hyperaktivitás dologban.
Mellesleg azon is elfilóztam már, hogy vajh mi alapján és hol húzzák meg a vonalat a normál és a hyperaktív között ?
Most én azzal, hogy csak nagy ritkán teszem le a fenekemet pl. a gép elé, mert állandóan teszek-veszek, pörgök, akkor én hyperaktív lennék ??? KépKépKép

Gombóc, köcci gratulát Kép Mondhatom, sáááárga voltam irigységtől, hogy Nándos nem az enyém.. KépKépKép

Azzal pedig sajna együtt kell élnünk, hogy a pasiink ezek után sem fogják feláldozni szórakozásukat azért, mert kicsi baba van. Ezt tudtuk már azelőtt is, hogy elhatároztuk, hogy nekünk pedig gyerek kell. Én mondjuk nem panaszkodhatok, mert a Kopasz dolgozik annyit, hogy utána semerre sincs kedve elmászkálni, mire meg esetleg jobb idő lesz, és mégiscsak rászánja magát valami ilyesmire, addigra Ancsa elmaradhat majd már hosszabb időre is a nagyival. De alapvetően ha éjjel kelni kell, ha dokinéni van, ha akármi van, akkor Anya pattan...
De előbb-utóbb ennek az időszaknak is vége lesz Kép

Na most kicsit megyek és olvasok/levelezek, vagy mittomén KépKép

Pussz :

Klár
clarissa

Sziasztok!

Virág!
1 évesen súlyt, magasságot, fej- és mellkörfogatot szoktak mérni.

Elli!
Gratula a fogacskához. Kép

Franyó!
Gratula a kolléganődnek. Kép
Ancsi tündéri. Kép

Zulu!
Nagggyon köszi a CD-t, Miki nagyon örül neki. Kép

Zsuzsi!
Tudom, hogy sokan elítélik, de nekünk a zsebpénz jött be. Amióta az 5-ös 300,-, az 1-es -600,- pénz, azóta Niki egyre jobban tanul. Ha így folytatja, akkor év végére nem lesz már 3-asa sem csak 4-es, 5-ös. Eddig Ő is nagy ívben sz... a tanulásra, hiába hajtottuk. Na de aki imád lovagolni és 1 óra 1600,- pénzbe kerül, az jobban pedálozik. Kép

Klár!
Gratula az áldogáló lánykádhoz. Kép
Egyébként én is tejleadó. Kép
Barátnődnek gratula a kiscsávóhoz.

Kangi!
Gratula a hízáshoz, lehet, hogy már nem sokáig lesztek ropik? Kép

Kontár Bercel!
Gratulálunk a születésedhez és nagyon szurkolunk Nektek.

Sofka!
Pénztárcarabló Kép

Zsuzsi 2 napja kúszik és eszméletlenül szélhámos. Kép

Na még mindig nem értelek utól Titeket, de igyekszem.

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok,

Nadine,
Nálunk is kő van, a szobában padlószőnyeg, viszont Orsit már nem lehet bezárni. Nálunk egy zokni van, nadrág és body. Ja, és nálunk 20-22 fok van. És eddig még mindig meleg volt a lába. Cipőt sztem csak akkor kell neki adni, amikor már viszonylagos biztonsággal jár egyedül. Addig viszont szüksége van rá, hogy a "lábujjaival kapaszkodni tudjon", tehát a cipő ebben a korban csak árthat.
Állás: amit magától csinál, az rendben van, nem kell korlátozni! Nem lesz hiperaktív! Hadd menjen, végül is meg kell ismernie a világot. És esnie is kell, hogy később biztonsággal tudja felmérni a mélységet, távolságot stb.
Máskülönben mélyen egyetértek Ildivel Kép

Hát, nem is tudom. Eddig azt hittem, hogy Orsi a gyógyulás útjára lépett, de kiderült, hogy csak le van neki tapadva. Mongyuk nem nyűgös, szépen elvan napközben, alszik is rendesen, csakhát ez a takony engem nagyon irritál. Pedig jövő hétvégére jön egy másik baba is - ittalvós buli lesz, mert a fiúk elmennének Pécsre bulizni. Ami rendben is volna, de az volt a feltétel, hogy minket nem hagynak magunkra. Így köztes megoldásként barinőm a kislányával itt alszanak, a fiúk meg együtt mennek bulizni. Remélem, összejön! Nálunk apa nem csavargó típus, még nyaralni sem akar menni gyerek nélkül - pedig én el tudnám képzelni Kép Néha nagyon be tudok sokallni, bár napokra nemtom, nagyikra tudnám-e úgy bízni Orsit, hogy nem látom. Na, majd kiderül. Most mennem kell.

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok,

Orsoly,
Egyáltalán nem veszem beledumálásnak,tudom,hogy jó szándékkal írod. Kép A Dévényezést most tuti,hogy hanyagolni fogjuk,mert én nagyon őszintén szólva nem vettem észre,hogy olyan nagyon használt volna (6 kezelést kapott),ezért nem erőltetem. Tudom,hogy Lackónak meg Zsombinak meg egy csomó mindenkinek bejött a Dévény és nagyon használt,meg használ is,de mi maradunk inkább a Katona féle tornánál,mert azzal is szépen fejlődik.
A babakocsi tuti lehet. Német gyártmány és jól bírja majd a strapát,nem baj,ha nem pillekönnyű,ha jól emlékszem azt írtad,hogy ott elég göröngyösek az utak. Én is nagyon meg vagyok elégedve a Hauckkal,bár ez se pillekönnyű (8 kg) de ezekben az elmúlt hidegekben tök jól lehetett téliesíteni,a pár centis hóban sem akadt el.

PIldi,
Jó ez a dokinéni féle minilabor. Én még ilyesmiről nem is hallottam csak cukorszint mérő hasonló szerkezetről. Hintás képek nagyon aranyosak.

Klár,
Barátnének gratula.
Éhség nekem is ismerős. A koplalós diétákat én sose bírtam betartani. Tegnap beleolvastam a "Ducin babát vállalni" meg a "fogyókúra "topikokba és ott van egy anyuka,Ágiboszi aki terhesség alatt 160g-os szénhidrát diétán volt a cukra miatt és tett fel egy pár receptet is,sütiket pl édesítőszerrel,meg írtak egy linket is www.kcal.hu ahol megvan az ételek kalória és szénhidrát zsír stb tartalma.
Én most azt próbálom pár napja,hogy eléggé lecsökkentem a bevitt szénhidrátot és helyette fehérjedús kajákat (húst,sajtot)eszek. Van egy ilyen diéta is,az Atkins féle fehérje diéta,az viszont nagyon radikálisan lecsökkenteti a szénhidrátot, első 2 hétben csak napi 20gr ch megengedett (ez 2 dl frissen facsart narilében van)viszont az a jó benne,hogy fehérjét,zsírt lehet bármennyit enni,nem kell éhezni. Mondjuk szoptatás alatt én nem fogok ilyen radikálisat kezdeni és lehet,hogy ha nem tartom be a 20gr szénhidrátot,akkor semmit sem ér,meg azért sem merem teljesen követni,mert olvastam,hogy a nagy fehérjefogyaztás megterhelheti a vesét,de azért megpróbálom.
Itt írnak az Atkins diétáról: http://www.origo.hu/noilapozo/egeszseg/20030702biztos.html

itt írnak a hátrányairól is:
http://www.sulykontroll.hu/services/articles.php?a_id=15&b=1

Mindenesetre ha valakinek van valami tuti fogyis ötlete légyszi ne tartsa titokban Kép

Kangi,
Hogy van Julcsi? Orrszívás: volt,hogy 10 percenként szívtam,amikor kellett,nem hiszem,hogy árt ha gyakran szívod,még mindig jobb,mintha középfülgyuszi lenne belőle (azt olvastam,hogy ha bentmarad a váladék akkor lehúzódhat a fülre)
Úgy láccik,Julcsi a felnőttes kajákat kedveli,örülök,hogy megtaláltátok,mit szeret Kép

Sofka
Pénztárcalopás Kép nagyon sajnálom.
Alvás: Artúr este 8-másnap reggel 5ig vagy 6ig alszik,persze közben min 3 szopi,ez 9-10 óra,aztán de 10 körül szunyókál egy fél órát,dél körül sétálunk,akkor van,hogy egy órát is alszik a jó levegőn,du ill este már áltl nem alszik.
Marcipán mennyit alszik?

Zsuzsó,
Drukkoltam,mi volt az alváslaborban?

Franyó,
A dokinő mobilszámát én se tudom Kép Még nem volt ilyen helyzet,nemtudom kijönne-e,mindenesetre nem nagyon értem,hogy mikor jönne ki,ha 39 fokos láznál nem?
Remélem Anka azóta jobban van. Hogy telt az éjszaka?

Psandi,
Bár kicsit késve,de azért leírom,hogy nálunk 22fok van,Artúr hosszúujjú bodyban meg plüss rugibak alszik,hálózsákba belecsavarodott így egy pléd van rajta,ami elég nagy és ezért keresztben tesszük rá,így nem tudja lerúgni (és olyan széls,hogy végigér rajta).
Karifát elvitte apa? Nekünk még mindig megvan,bár mű,nem hullik,Artúr úgy szereti nézni a fényeit így valószínű az égőket nem rakom el ha leszedjük a fát,hanem kiteszem valahová és akkor néha bekapcsolom neki. Kép

Magdi,
Kösz a szőlőlé tippet.
Zsuzsinak grtula az új mozgáshoz Kép Mikinek hogy tetszik az ovi?

Nadine,
Én is úgy hallottam,hogy akkor kell a cipő,ha már stabilan jár.

Csucsuka,
Jó eredményekhez gratula. Masszőr miatt irigy!

Beu,
Tavasz feeling Kép Hát a napsütés az én kedvemre is jó hatással van.
Bogyós kaki: szerintem is valami fogósat evett Lőrincs,nálunk is volt,de aztán hajtósabb kaja hatására elmúlt.

Tina,
Jaj de jó,további jobbulást Kép

Maci_2
Már többször akartam írni,de mindig elfelejtem,hogy Artúrnak is idő kell,amíg megszokik új játékokat. Amikor megmutatjuk neki,akkor először kicsit félve méregeti,aztán én játszom a játékkal először és akkor már ő is elfogadja. Ha esetleg Roni kedvenc babáját vagy plüssállatkáját meghintáztatnátok először? Drukk,hogy megszeresse.
Tapsikoláshoz gratulálok,aranyos lehet Kép
A hétvégéd milyen volt?

Gombóc,
Én meg tudlak érteni. Én is olyan szívesen mennék néha kikapcsolódni,de nem teszem,mert Artúr szep szorong,20 perc után rohanhatok haza,mert nem lehet megnyugtatni. A múltkor kari ajándék vásárlásból rohantam haza taxival (na jó,nem 20 perc,de 1 óra után) és persze lelkifurkám volt,hogy miért hagytam otthon. Dehát a párommal csak nem mehettem megvenni a saját kari ajándékát? Ráadásul hideg is volt,meg a boltba sem lehetett babakocsival bejutni.
Most úgy vagyok,hogy maradok Artúrral és remélem,hogy elmúlik ez a szep szorongás,bár lehet,hogy az még jópár hónap.
Szerintem egyáltalán nem arról van szó,hogy te nem bírsz a gyerekkel. Csakhát veled van többet, a te közeledben nyugszik meg. Van olyan baba,aki alig eszik meg valamit és ez egyáltalán nem a szülő hibája,hisz minden trükköt bevetettél,hogy egyen. Olyan kár,hogy nincs egy olyan normális hely,ahova babástul is elmehetne az ember és ott kikapcsolódhatna kicsit.
Mindenesetre kitartást kívánok és hogy jobb kedved legyen Kép Kép

Heppi,
Hátha mégis elmentek telket nézni. És ez családi ház,kerttel? Orsi biztos nagyon élvezné a kertet. Drukk,hogy összejöjjön.

Tanácsot kérnék,hozzátápi ügyben. Artúr nem eszi a főzit,csak a gyümölcsöt. Szerintek hány naponként érdemes megpróbálni,elfogadja-e? Répát próbálok neki adni,eddig biorépát próbáltam,de elég bajos beszerezni. Ti adtok rendes,bolti répát is vagy csak biot?

Köszi,
Azur
azur

Pussz csajok Kép

Azu,
köcceee, meg fogom nézni az oldalt Kép DE amig szopi, meg ennyi tej, addig nem is láthatok neki fogyizni. MOndjuk nem azt mondom, hogy kövér vagyok (normál magamhoz képest van rajtam úgy egy 15-20 kiló, de hidd el, nem annyira feltünő), csak én érzem, hogy SOK. De majd ha Ancsa már nem szopik, intenzív torna, plusz telken munka, és ha ezzel sem megy, meg fogom segíteni egy kis Xenadrine-nel. Ez egy fogyis szer, semmi nincs benne, csak olyanok, hogy szőlőmagkivonat, keserűnarancs kivonat... na jó.. koffein, de ha azt veszem, hogy én így is betekerem a napi 5 kávét... (pincevérnyomásom van, tehát megtehetem).
Egyébként pedig a diéta alapelveként én is azt vallom, amit nem eszem meg, attól nem hízom Kép

Ha Artu valamit nem eszik, azt hiszem hetente érdemes újrapróbálni. Vagy keverj répát (vagy amit akarsz főzeléket, bár talán ne spenótot Kép) a gyümijébe, csak eleinte ne sokat. Ez a lényeg. Mondjuk 100 gr. gyümibe először 1, utána másfél, majd 2 kávéskanálnyit. Akkor nem is kell az 1 hetet megvárni a következő kísérletig.

Én egyébként bolti zöldségeket adok a Sajtkukacnak, csak mindig hagyom 2 napot állni, mielőtt felhasználom. Sajnos van, amivel nem tudom a "boltit" kikerülni. De bevallom, hogy már nyáron fagyasztgattam Ancsának az őszibarackot, meg a szilvát a kertből. Ugyan nem sokat, de amig tart, addig tart. De el fogok gondolkodni azon, hogy biokertészetet fogok nyitni a gyerekem miatt idén Kép Megyek majd simogatom a répákat, karalábékat, hogy nagyra nőjenek (fujj, mire nem gondoltok egyből - hát a leveleiket, mivel az áll ki a földből), és légycsapóval hessegetem a hernyókat mellőlük KépKépKépKép Szép kilátások Kép

Magdi,
Neked mennyi kb. a napi plusz tejed ? Kép Sok ? Kép

heppi,
akkor pedig melegítsd Orsi arcocskáját ezerrel - ha nem akarod infrázni, akkor tégy rá meleg sót (zsepiben). Nem 1 nap alatt fog javulást hozni, de segít.

Na yó. Kicsit kikapcs.

Klár
clarissa

Sziasztok!

CSucsuka
gratula a vizsgáidhoz, nagyon ügyes vagy Kép

Maci
Roninak gratu a tapsikoláshoz! én is próbálgatom tanítani Daninak, de nem lelkesíti a gondolat Kép

Zulu, Zsuzsi, Sofka
na, ugye már jobb kedvetek van????

Tina
na végre, hogy elkezdtetek gyógyulgatni! Ilyen sokat kellett várni a Bethesdában? Kép

Gombóc
nyugi, én is lefáradok időnként egyszem fiamtól!
De most már tényleg elmegyünk egyszer gyerekek nélkül sörözni és otthon hagyjuk apákat a törpikkel Kép aztán majd megértik , miről beszélünk Kép

Azúr
Dani is inkább gyümölcsös, a főzit csakis sok almával eszi meg. Én nem veszek biorépát, hanem bébiételes répapürét veszek és azt keverem a kajcsihoz.

Apa levitte a karifát én meg átrendeztem a nappalit. Olyan jó így, sokkal tágasabb. Persze apa duzzog, hogy ő nem bírja, hogy FOLYTON átrendezem a lakást KépKép CSináltam egy kis olvasósarkot is, növényekkel a fotel mellett, nekem tetszik Kép

na megyek főzni

Andi
psandi

Csajokkk segitséééééég Kép

KopaszApánk (aki annyira nem műszaki zseni) rámdörrent, hogy kérdezzem meg, hogy az olyan babakocsinak, aminek a hordozórészét ki lehet pattintani a babakocsivázból(és nincs külön az autóba előre beszerelhető váz hozzá), hogy a bánatban lehet jó stabilra bekötni a hátsó ülésre ültetve ? Valakinek erre vonatkozó 5lete akad ? Esetleg valakinek egy ügyes és műszaki zseni párja ötlet szinten?

Köcceeee előre is:

Klár KépKép
clarissa

Sziasztok!

Megnéztük a Király visszatért. Én közben kitértem a hitemből és fáj mindenem. Hiába hiper-szuper Multiplex, kényelmetlen volt, kár hogy az ágyamat nem vihettem be Kép Zsani nagyon jól tűrte, 3* aludt míg odavoltunk, pontosabban azt se tudja hogy itthon vagyunk, mert előtte aludt el és még bírja Kép És ki se akasztotta a nagyit. Na jó kikészítettem egy rahedli kaját, mivel fejni nem tudok már, mert csak Zsanka szipka tudja elővarázsolni, és becsülettel megevett mindent, még az uzsit is bevágta kettő előtt. Azt hiszem ma délután végig cicitájm lesz, ha felébred.

Azur
Próbáltad már a HIPP alma-sárgarépát. Lehet kisüvegest venni belőle, azt hiszem 125g. Mi azzal kezdtünk, mivel a közelben nincs biokertészet, így vettem kisüveges HIPPET. Van neki zöldséges rizskrém (lehet nem pontosan ez a neve, az tuti, hogy valami hasonló, van belőle húsos, és hús nélküli) na Zsani azt imádta. Ami nem jöt be neki a Pasztinák, semmilyen formában, na meg a karalábé, és a brokkoli. Mondjuk ezeket én se ettem meg sose, lehet egyezik az ízlésünk? De a férjem meg a sogornőim szeretik és megeszik Na mindegy, ezzel nem lesz kevesebb ember.

Klár
Ha jól értem bébihordozótok van. Mi úgy szoktok, hogy az anyós ülés mögé kötjük be Zsankát, ugye menetiránynak háttal, majd az első űlést felütköztetjük a hordozóig. Így nem moccan az tuti.

Na megyek felébredt a gyerkőc és csomagolt egy szagosat.

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

Csucsuka!
De jó, hogy túl vagy a vizsgákon, gratula a jó jegyekhez. Kép Ja aki masszíroztat, annak könnyű. Kép

Andi!
Nálunk 25 fok van és Zsuzsi egy rövid ujjú kombidresszben és vagy harisnyában, vagy ujjatlan rugiban alszik, amire kap egy plédet is, de azt általában lerúgja magáról. Jajj megsülök, pedig már megint szellőztetek, de a háznak saját kazánja van (helyi központi fűtés) és a mi lakásunk elég meleg. Bár a szomszéd is panaszkodik, nem tudom van-e itt egyáltalán hűvösebb lakás is. Kép

Klár!
Napi 2-3-4 deci, attól függően, hogy mennyi időm jut a fejésre.

Végre utolértelek Titeket, majdnem 1 hét lemaradásom volt és 2 nap alatt sikerült behozni.

Zsurló!
Gratula a 10. hóhoz. Kép

PIldi!
Ancsinak gratula a 9. hóhoz. Kép

Anita!
Robónak gratula a fél évhez. Kép

Miszike!
Bekinek gratula a 11. hóhoz. Kép

Zsuzsó!
Danának gratula a 13. hóhoz. Kép

Lányok!
Lehet irígykedni, de a párom csak velem megy el szórakozni, azt mondja, nélkülem nem akar, mert úgy ő sem érezné jól magát. Mondjuk ez csak azóta van így, amióta megvan a két kicsi, addig ő is ment sörözgetni a haverokkal, de mostmár inkább idehívja őket, vagy néha lepasszoljuk a gyerekeket a nagyinak. Kép Egyedül vasárnaponként megy egy órát focizni, de azt is azért, hogy mozogjon, mert már kezdett puhosodni, pocit ereszteni.

Nálam egy fogyókura jött be, és az a mozgás. Diétázni sosem bírtam, mert szeretek enni és nem tudok éhezni, de ha fölös súly van rajtam, az eddig mindig lement a tornával. Már csak egy kis idő kéne hozzá. Kép Kép

Lányok!
Szerintem nagyon jó boltot csináltam. Akartam venni egy hidegpárásítót, ilyet
Kép , de sehol nem találtam, elfogyott, ezért felhívtam a forgalmazót, de éppen nekik sem volt és ajánlott helyette egy légmosót,ilyet
Kép gyári ára 75 ezer és ugyanúgy 3 év garanciával megkaptam 40 ezerért, mert bemutató volt nekik és így már nem adhatták el vadi újnak. Ennyi lett volna az ultrahangos is. Kép

Na megyek, mert hívnak.

Magdi
gallainémagdi

Sziasztok! Kép

Segítsetek kérlek,lenne egy kérdésem.
Ti milyen mosószerrel mossátok a babaruhákat, amire nem allergiásak? Használhatom majd esetleg ugyanazt amit eddig? Már vettem egy pár ruhácskát a születendő fiúnknak, csak tanácstalan vagyok mosószer ügyben...

Üdv,
Pumukli
pumukli

Pumukli
sztem használhatod az eddigi mosóport, csak arra figyelj, hogy nagyon alaposan ki kell öblíteni a kis rucikat!
Én a barátnőmtől kaptam egy direkt babaruhákhoz való MWay-es mosóport, az nagyon bevált, de nem mindig azzal mostam, és a mi mosóporunktól sem lett Daninak semmi baja.

Andi
psandi

Sziasztok,

Azur,
Telek megnézve. Annyira nem voltunk elhalva tőle, szóval még érdeklődünk másfelé is. Főzi evése: első alkalommal mi is nagyon megjártuk vele. 3 napig próbáltam megetetni velea répát, de nem akarta. A 4. napont éppen etetés közben hívott föl anyukám, hogy mi van velünk. Persze tök idegesen vettem fel a telefont, és sírva mondtam el a kudarcot. Anya meg mondta, hogy én odáig voltam a s.tökért, miért nem azzal próbálkozok? Erre én elővettem egy s.tökitalt, és felöntöttem vele a répát (turmixolt konzerv), és láss csodát evett. No nem 100g.okat, de néhány kanállal. Másnap szinte ugyanúgy viszontláttam a pelusban. Szal a lényeg: lehet, hogy nem jön be neki az íze (keverd vmi finommal/édessel, amit szeret:almalé stb) vagy csak nem elég folyós (a miénk a végén inkább hasonlított paradicsomleveshez, mint répafőzihez Kép sűrűségét tekintve) ha végképp nem megy legalább 1 hétig ne erőltesd, legyen csak gyümi.

Klár,
Azért nem olyan vészes a helyzet. Igaz, hogy most már nem folyik az orra, de azért szörcsög, meg hallom is, ha nem az orrán vesz levegőt. Ilyenkor elő az orrszívó, és takarítás. No utána sem tökéletes a szellőzés, de könnyebb neki.

Autós ülés: Nekünk kezdetektől fogva ilyen van (autósülés a kocsira pattintható, ettől lesz "mélykocsi"). Hogy hogy lehet a kocsiba rogzíteni? Igen eccerű, bár leírva asszem bonyolultabb lesz neked. Tehát:
1.beteszed a hordozót a kocsiba, és beállítod, hogy mennyire legyen megdöntve (csak háttal!)
2.a biztonsági övnek azt a részét, ami a comboknál megy, átvezeted a gyerek felett "derékmagasságban" és beakasztod az erre való "kampócskába"
3.az öv azon részét, ami a válladtól keresztbe megy át rajtad, azt a hordozót hátához vezeted, és ott általában egy rajz segít, hogy mit hol kell vezetni
4. bekapcsolod a biztonsági övet
5.meghúzogatod, hogy mindenütt feszes legyen
U.i.: nekünk sincs hozzá "állvány", amit előre lehet rögzíteni a kocsiba, és csupán egy kattintással rögzíthető a hordozó. Ettől függetlenül nagyon jól szuperál Kép Eleinte ez kb 2-3 perces legózás volt, ma már két mozdulat. Szal bele lehet jönni Kép

Ma mindenki aludt, mint a bunda. Én még főztem is - ami azért nagy dolog, mert nem szoktam. Pedig tudok, apája szerint finom is, csak hát a lustaság nagy úr Kép Baconos csirkemájat sütöttem kr.pürével, meg volt cukrász süti is.
Ja, és elfogyott a stérimárunk. Hétfőn rohanok a patikába, egy napot meg csak kibírunk nélküle!

megyek gyereket uzsiztatni

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Andi Kép

Köszi a gyors választ Kép Az automata jól kiöblít, de ha kézzel mosok valamit, akkor is öblítésre bedobom a gépbe. Öblítőt is használhatok?

Pumukli
pumukli

Pumukli
hát a könyvek szerint ne használjunk öblítőt. Így az elején nem használtam, de olyan durva tapintásúak voltak a ruhák, hogy azóta egy picit mindig teszek bele. És az első hónapokban még mindent vasaltam is (a bodykat és törülközőt még most is) az fertőtlenít is és puhábbá is teszi a rucit.
Jó babavárást! Kép

Zsuzsó
mi volt az alváslaborban?

Andi
psandi

Sziasztok lányok!

Köszi a kakis infókat. Azóta nem volt, úgyhogy biztos, csak valami kaja volt, tényleg.

Pumukli! Én mostam, öblítettem, amivel a saját ruháinkat, és persze vasaltam.

Alkalmatlan anyák!
Na ne vicceljetek. Nem kéne olyan gyorsan csatlakozni a klubhozKépKép Fel a fejjel!

Andi! Mikor megyünk sörözni??? (Mondjuk télen nem annyira, inkább javasolnám a forralt bort.Kép Apák megleckéztetése szempontjából mindegyKép)

Azur!
Én bébiételeket adok neki, talán bióbb. Már sokszor írtam, nálunk a Sinlac pép jött be, egy ideig minden kajához adtunk belőle, aztán mikor belejött a kajálásba, elhagytuk. Most már csak desszertként kapja, mert szereti.

Csucsuka! Vizsgáidhoz nagy-nagy gratula!

Hófordulósoknak szintén gratula!

Heni! Dorinának boldog szülinapot!

Betegeskedőknek jobbulást!

Beu
beu

Andi, Beu Kép

Köszi a válaszaitokat! Kép
További jó babázást Mindenkinek! Kép Nemsokára majd csatlakozom hozzátok Kép Húsvét előtt-után pár nappal Kép

Üdv,
Pumukli
pumukli

SziasztokKép

Köszi a gratulákat szülinap ügyben.
Íme pár kép, aztán holnap jövök.

Kép

Kép

Heni
heni1979

Zulu, Gombóc, Nadine
Köszi a válaszaitokat, remélhetőleg tényleg csak a tápszerkiegészítés miatt volt. Amúgy a kedélyállapota jó, és nincs láza sem. Azért ha a következő is zöld lesz felhívom a dokit.
Sziasztok
Ági
Névtelen

Csajok, 2 percre pussssz Kép

Köszi az üléstanácsokat, azóta beszíjazta apa a hátsó ülésre az ottani övvel, és meg sem moccan. Csak az volt a bibi, amire nem jött rá !!!... KépKépKép, hogy nem a szélső övvel kell lefixálni, hanem a középsővel. Ki is prószáltuk : nagyobb fékezésre sem moccan Kép

Magdi Kép Saccperkábé akkor te is annyi, mint én. Az tuti yóóó mennyiség (pláne hogy elötte a gyerekeink már dudára is laktak).

Pumukli,
Még a nagyanyáink korában öblítő helyett egy kanál ecetet tettek 10 liter vízhez és ebben öblítették a babaruhákat, de ezt a módszert a mai anyukák már nem ismerik. Én bevallom, ezer éve Tomi kristály GÉL-lel mosok (ez azért jobb, mint a mosópor, mert nem maradnak szemcsék a kis ruhákban). Öblítő : nagyon kicsit tehetsz bele, én Coccolinonak, és Silannak Sensitive-jét használtam Ancsa 2 hónapos koráig, utána bármit nyugodtan. Igaz, az én gépem nagyon jól öblít.... Kép
Viszont a mai napig vasalom a cuccait... Kép Igaz, ma már inkább csak esztétikai oka van Kép

Na csajszik, még olvasok, utána egy kicsi TV, meg Kopasznak melója Kép

Pusssz és kösssszz :

KLár
clarissa

Pumukli, ecetet lehet tenni az öblítő heylére, az is lágyít!

Dorinának boldog szülinapot. Micsoda torta, és micsoda hölgy!

Azúr, válogatnak ezek a kölkök. MArcipán is addig addig csinálta, míg anyukám meg nem etette.Mindeközben a mai mérés szeritn ruhástul, 13 kg. (Felnőtt mérlegen, és nagyon mocorgott a nővére kezében. Nem hiteles, de kb, ennyit cipelünk.)

Beu, úgy szeretném elhinni, hogy bióbb az üveges. Vajh miért nem emgy ez nekem., Egyik héten erre, másikon megh a friss felé hajlok. Mindenestre a lányok ma mirelit sültkrumplit vacsiztak. (Előbb azért megsütöttem.)

MAgdi, jó biznisz. Csak így tovább. Kenyérsütővel mi lett végül?

Köszi az alvásos válaszokat. Marcipán este héttől nyomja hajnali hatig. Akkor magam mellé veszem, próbálkozom, de többnyire villanyt kell kapcsolni, vissza a kiságyba és úgy hétig elmotoszkál. Hétvégén. Hétközben úgyis mindegy, kelni kel. ÍAztán napközben kétszer egy óra. (Jó estebn másfél.) de olyan kevésnek tűnt összesítve, azért kérdeztem.

Ma kitelepítettem a járókát a kertbe, így tudtam szellőztetni, teregteni és lebvegőztetni egyszerre. Nem mondom hogy odavolt érte a kölök, de egy órácskát csak elszötyögtünk. Viszont rengeteg hely felszabadult idebent, így újra bútort tologatok. És érdekes, MiApánk sem lelkesedik belsőépítészeti ambícióim ügyében. Persze nem ő tölt el a hét 168 órájából kb. 160-at a négy fal között. Úgyhogy nyárra már nem sima átrendezést, valódi átépítést tervezek. Na majd meglátjuk...

Csucsuka, ügyes vagy. AHány gyerek, annyi diploma? Mennyit is terveztetek? Erről a masszázsról szívesen hallanék bővebbet. A környéken is kínálgatják, de honnan lehet tudni, hogy valóban használ-e?

Na megyek, összedobok egy pogácsát. Jók legyetek!

sofka
sofka

Sziasztok!

1000%-ban OFF topic, amit irok, de marha nagy pácban vagyok, és ennyire elkeserdve már rég éreztem magam, szóval bocsi,és légyszi segitsen aki tud!!!
Elsösorban számitógéphez értö anyukák vagy apukáktól kérdezem, de persze bárki irjon, ha tud varázsolni, lehet csak az segitKép
Történet: Ádám születése óta a digitális képeket egy CD-re irom ki, 1-szer irható,normál CD,mindig engedi a program, hogy folytassam,egy szekciót lezár, és kezdi a következöt amikor irok. Kb 2 hetente történik ez meg, akkorra gyülik össze nagyobb adag. Egészen tegnapig nem is volt gond.
DE!, egész egyszerüen nincsenek rajta a Cd -n a képek, csak a legutolsó, kb 30 kép. (most néztem éppen a számlálót,már elhagytuk az 1000-t is darabszámban.) Próbáltam már mindenképpen megnyitni, de nincs rajta csak 30 kép, holott ráégettem már 1000-t.
Ha újra próbálnék irni rá, akkor jelzi,hogy tulajdonképpen 3/4-e foglalt a CD-nek (Persze,mert ott vannak a képek), de nem irja ki,mint régen,hogy mi a cime, stb, vagyis úgy veszi,mintha nem lenne még semmi a CD-n.
Légyszi,aki kicsit is ért a dologhoz dobjon meg valami ötlettel, módszerrel, hogy a csudába tudnám visszaszerezni ezeket a számomra annyira fontos képeket!!!!
Bocsi a témáért, hogy ennyire OFF, de még a szivem is gyorsabban vert, amikor rájöttem erre az egészre, annyira meg vagyok ijedve...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Pumukli!

Én egyszer mostam öblítő nélkül, de borzasztó rossz tapintású lett. így én tomi kristály mosóport használok, vagy dosiát vagy biopont (tehát amit eddig magunknak) és utána sensitive öblítőt, coocolino-t vagy silant, a fehér dobozos általában a sensitive. nálunk semmi allergia nem lette gyiktől sem, szerintem az csk az érzékeny bőrű babáknál jön ki, de ők meg azt se bírják ha nincs öblítő, mert az meg kidörzsöli, van aki ekcémás lezs tőle. nekik van speciális baba öblítő, de piszok drága.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Barbi:
OFF

Nadine férje vagyok. Sajnos rossz hírem van az adatokat nagy valószínűséggel bizony elvesztetted. Valószínű megtelt a CD-n az úgynevezett TOC terület - ide jegyzi fel a cd tartalomjegyzékét. Sajnos ez a terület fix, igazából ez a terület határozza meg azt hogy hányszor tudsz a CD-re írni függetlenül attól mennyi adatterületet foglalsz le a CD névleges méretéből. Általában 3-4 session(folytatásnál) többet nem szoktunk ráírni egy egyszeresen írható CD-re, mivel már akár attól is megtelhet. Mivel csak találgathatok, a következők történhettek - pl nem jó session-t folytatott a CD író programod, vagy elkezdte az írást, viszont elfogyott a terület és nem tudta befejezni. Ez utóbbi esetben még megmenthetsz némi adatmennyiséget - remélhetőleg. Telepíts fel egy Nero Burning Rom-ot 6.0 + rakd fel hozzá a frissítéseket [6.3 patch] (ha esetleg nem ezt használnád az íráshoz), a menüjében keress egy olyat hogy Close Disc. Rakd be a CD-t a meghajtóba, és próbáld meg kiadni ezt a parancsot. Remélhetőleg sikerül lezárnia. Nekem volt hogy egy befejezetlen, rontott CD-t szépen lezárt és utána tudtam használni.

Sok sikert. Remélem tudtam segíteni.

Blacklok - Nadine férje

Nadine
KépKépKép
nadine

Blacklok, köszi a leirást, igy értem a dolgot, csak az keserit el,hogy miért pont velem és miért pont most...A CD kb 3/4 részben volt-van tele, vagyis lehet tényleg ez a hiba, amit irtál, csak azt nem értem,hogy akkor még miért lehet továbbra is ráirni..Illetve lehetne,mert nem vagyok olyan örült,hogy mégegyszer irjak rá, de láthatóan engedélyezné.
Akkor még annyit,hogy honnan keritsek Nero programot? Én az Easy CD Creator-t használtam, nem a Nerot...
Köszi mégegyszer, bárcsak ne kellene ilyesmivel foglalkoznom...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Borinak egyszerre 3 foga jon a tegnapi ejszakank borzalmas volt, szegenykem almaban sirt. Ha ma is ilyen lesz kap kupot.

Barbi, sajna nem tudok segiteni, de majd megkerdezem a paromat.

Pumukli, szerintem is hasznalhatod az eddigi mosoporod, az oblito lehetoleg legyen sensitive eseteg az elso hetekben oblitheted ketszer a baba ruhait. Szerintem nem jo surun valtogatni a mosoport oblitot, ha valamelyik parositast nem alaergizal nem erdemes kiserletezni. Ecetet Bori ruhaihoz nem szoktam hasznalni, csak Kristof egy hetig nejlon szatyorban az iskolaban aszalt, budositett uszis cuccat szoktam ecetes vizben aztatni.Kép

Sofka, ha mar butort tologatsz akkor mar jol vagy! Mutet utani faradekonysagra akartam irni, hogy biztos hianyolja a szervezeted a vasakat, egyel egy kis vastabletat. Kép Komolyan is.

Beu, nyari sorozesben en is benne vagyok! Habar az en paromat nem kell leckeztetni, csak 2 havonta megy pecas forumos haverjaival kocsmazni.

Heni, Dorinának boldog szülinapot!

Magdi, jo vasart csinaltal a kiserteties Kép legmosoddal.

Bori mar ketszer ebredt kuppal varok ejfelig.

Ket mai kep.
Kristof vigyazott a hugara amig en furdovizet csinaltam az agynemunk levandorolt a kisagy es az agy koze.
Kép

furcsa stilusban maszo lanyom
Kép
Ari
ari

Ari!
Édesek!!!! Enyém apát sem kell leckéztetni, nem jár sehovaKép Szegény Bori! EGy fog is elég lehet, nemhogy három!

Sofka! Mivel saját kertünk nincs, el kell hinnem, hogy valami bio. A Tescos répánál biztos jobb a hipp. Vagy még ez sem igaz? Ne törd össze naiv bizakodásomat.Kép

Beu
beu

Backlok, csak pusztán tájékoztatásul, megpróbáltam, és még mindig ir a Cd-re a szemét gép...Söt, le is zártam a CD-t (Easy C. programmal), és igy se jönnek elö a képek.
Feladtam,nem lesz ebböl semmi se...
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi szia. Egy ká nagy baromság a kérdésem : WinCommanderben ha kilistázod a CD-n lévő anyagokat, akkor sem ír ki semmit ? Illetve csak azt a harminc, vagy hány képet, amit mondtál ? Én ugyan csak laikus vagyok, ezzel a művelettel mondjuk ártani nem ártasz annak az átok CD-nek, DE láttam már olyat, hogy íráskor egyszerűen a kiterjesztést nem csatolja a file után a gép.. és akkor sok esetben meg sem nyitja, ami rajta van... ha ez lenne a baj, utána már tudnék vele mit kezdeni.
Ez csak egy 5let, egyelőre ne dobd ki a CDt... hátha még eszembe jut valami...
Mellesleg az Easy CD Creatort én is lecseréltem Nero-ra.. sokkal megbízhatóbban ír...

Egyébként mivel akartad megnyitni a file-okat ? ACDSee, Photoshop ?

Klár
clarissa

Hali Klár-Clarissa!(melliket preferálod jobban?)

Wincom már nincs meg, egyszer elreppent az is...(tudom,milyen megbizhatatlan a gépem,EZÉRT irtam ki Cd-re a képeket, hogy akkor ott tuttira meglesznek, aztán lósz@rt vannak meg)

Képileg az MG-Photosuite programom van, de az sem mutatja, de a Windows Explorer-rel nézve a Cd-t, úgy sincs.

Miér ne dobjam ki, neked kell aCDKépKép??? Sajna semmi másra nem jó per pillanat...

Minden gondolatot köszönök,még tartogatom egy darabig a Cd-t, olyan nagyon szivemhez nött az elmúlt 5 hónap alattKép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Nem azért mondtam teee... a héten hazajön egy nagyon jó barátom, és jövő szombaton megyek hozzá... akkor megkérdezném még a dolgokat. Egyébként csak azért mondtam a wincommandert, mert nagyon sok file-t (ezekre a félig elszálltakra, a kiterjesztés nélküliekre gondolok) a wincomm kilistáz, más meg esetleg nem... lehet, hogy csak ún. "rejtett file"-ként fogunk ráakadni, DE pls... addig ne hajintsd ki a CDt Kép

Klár/Clarissa - bármelyik oks... csak a Klára formátumát nem szeretem Kép

Barbi, most alszom egyet, mert hajnali fél 4 van, de összeszedem a gondolataimat, és holnap írok majd megint, ha támad újabb értelmes gondolatomKép

Aludd ki magad Kép

Klár
clarissa

Sziasztok!

Zsuzso!

Ird meg, mi volt az alvaslaborban!!!!
Meg valami. Egy baratnomnek faros a babaja, Amerikaban el, es szerinte mar sok mindent kiprobalt. El tudnad kuldeni nagy vonalakban a legjobb lehetosegeket, ill azt, hogy neked mivel is sikerult?
Koszi Kakukk
kakukkfu

Szasztok, lányok,
mielőtt visszaolvasok csak gyorsan feldobok egy kérdést, bár eléggé off, de ti vagytok az uccsó reményem:

nem tud vki egy klassz karikaturistát, aki fényképről is dolgozik? Barinőm 30. szülinapjára ezt találtam ki, és eccerűen sehol senki. Karikatúra.lap és grafika.lap kifilézve, csak az újságoknak dolgozó vérprofik vannak fönt, sehol egy ügyeskezű "mezítlábas"Kép

még jövök írni, most csak olvasok, mer' megyünk megint családilag konditerembe.
pusza
Elli
ellimami

Beu,
köszi a linket, én kerestem a búgócsigát, már küldtem emilt a hirdetőjének, hátha megvannak még (a bogyóhúzogatót is akarom Kevinnek, tökre teccett neki a gyógytornán...Kép)
pussz
E
ellimami

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?