Új privát üzeneted érkezett!

[quote="borcsi5"]g írta:borcsi5abilány Istennő vagy !!!Mégse vagyok olyan bénuska :wink:
Ő a kislányom :Kíra

Gondolhatjátok,hogy forrt az agyam,de hírtelen annyira ledöbbentem,hogyköpni -nyelni nem tudtam!!
Vendég

És Ő pedig Botond Kép
Vendég

Úr Isten!!MÁr ennyi az idő??

A Kírát tök hamar felraktam,de a Botit mikor átméreteztem mindig hiányzott a fél feje!!
Még jó,hogy van kártya-átalakítónk,így most csináltam róla egy képet frissibe és azt tettem fel :wink:

szegénykémnek nem tetszett,mikor villogott a vaku! :shock:

Képzeljétek apa leakarja vágni a haját 2cm-re!! :cry: Azt mondja így mindenki lánynak nézi!!

gabilany:nagyon édi-bédi a picikéd :wink:
miért csináltad ezeket a jeleket?? :oops: nem értem
Vendég

Borcsi: elpirultam az istennő jelzőtől :) 8) Botond is gyönyörűséges és milyen hosszú haja van :)

Kép

Kép
gabilany79

Nagyon szép gyerekecskéket láttam fent :)
Enyém Saci milyen pici még :lol: :lol: :lol:
Borcsi: ne hallgass Apára,Boti nagyon helyes hosszú hajjal, és tiszta fiús :wink:
Dóra: csak nem beindult a fészekrakás? :wink: :lol: :lol: :lol:
Zsófinak gyors jobbulást!
Hú, egy fish & chips - tintahal kombóra én is beneveznék :roll: :lol: :lol:

Csöre
csöre74

Csöre
Apa is azt kérdezte, mikor nekiálltam, hogy: "holnap megyünk szülni ?" :lol:
Zsófi születése előtt éjjel a mosógépet rángattam ki a helyéről és négykézláb takarítottam fel a helyét :)

Nagyon édesek a babák, gyönyörű mind :)

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Tényleg!Ém is takarítottam mindkettő előtt :wink:
Úgy látszik az anya ösztönösen érzi :wink:
Vendég

Sziasztok!

Csöre: látom, már a többiek meggyőztek :wink: de azért én is beszállok a Sudocrem rajongók közé :) Dávidot már úgy hoztam ki a kórházból, hogy égő vörös volt a popsija a gyógyszertári kenőcstől azt hiszem "5-ös sz. kenőcs" vagy valami ilyesmi volt a bűnös. De később se bírta az egyéb kencéket, sőt pelusból se volt mindegy, hogy mit használtam...

Borcsi: csodaszépek a csemetéid :D Tényleg hatalmasan hosszú haja van Botinak!!! (nálunk ezt a szintet kb 1 évesen érték el, akkor valóban levágtuk nekik, de Boti még olyan kicsi egy hajvágáshoz, nem???) Mondjuk Kíra haja se semmi!!! Tényleg szépek :)

Gabi: olyan jellegzetes a mosolya Kristófnak :) a vonalzó melletti képhez hasonlítottam :)

Dóra: nekem szülés előtt se kell ahhoz állnom, hogy rámtörjön a pakolhatnék :D :D elég gyakran rendezzük át a lakást, ha már meguntuk :wink:

Hogy telik az idő :D holnap már egy hónaposak leszünk Benedekkel
:D :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

BORCSI:Botond egy anygyaaal!Gyönyörűűűű! :D

GABI:A TE fiad meg egy igazi kiskrapek!Nagyon édes!Tök jó képeket csináltok róla! :D

Kriszti:Kérek képeket az 1 hónapos Benedekről!Na meg a nagy tesókról is!:D

Na lépek,mert felébredt Bence!Tudtam,ha ideülök rögtön felkel :x

Kép
tünde733

Enyém Apus is megnézte a babaképeket a válam fölül :D Közölte, hogy dehát ezek már nagy babák :D hát, igen, Sacikám a legkisebb, amíg Dóra Enikője meg nem születik :wink:

Ja, Kriszti, a pelus "hiszti" is ismerős. Zaza a huggiestól hólyagos vörös lett :? Sacit viszont nem bántja. Mesit sem bántotta. A kozmetikumokkal nagyon vigyázok. A sudocrem-et pedig a gázos helyzetekre tartalékolom. A pöttyökre sajnos nekünk nem használt :( még több lett :(
És igeeeeeeeeeen, kérünk képet a kiskandúrokról is :D

Saci is rázendített :roll: pedig most (is) evett...
Ma 50 percet szellőzött... annyira gyönyörű idő volt :D ragyogó napocska és vagy 15 fok.

Csöre
csöre74

Csöre:Megnéztem ám a Te lányaidat is! :wink: Nagyon édesek!Mesi tényleg egy kincs!
Nálunk Ádám baromi féltékeny,Jázmin meg Bence pótmamája :D Mindig körülötte van.Természetesen akkor is mikor alszik :x
15 fok volt nálatooook???Hol laksz Te?Afrikához közel? :lol: :lol: 8)

Kép
tünde733

Tünde: ma is nagyon meleg van :D nem, én Bp-hez lakom közel :wink: az Alföldön :)
Mesi szerencsére nem viszi túlzásba a törődést :D esténként rendezi, meg nap közben, ha éppen arra jár :) néha a kezébe adom, ha nem lehet letenni, de nekem kell a két kezem...

Csöre
csöre74

Bea: Itt találod meg a hozzád legközelebb eső bérlő helyet

http://www.medela.hu/kolcson/frames.htm

Pocifájás: már próbáltuk az Infacolt /ami Vikinél jó volt/, az Espumisan cseppeket, de eddig még nincs meg a hatásos. Persze mind egy valag pénz. Most homeós bogyóval próbálkozunk, egyenlőre a Chamomillával.

Tea: én édesköményt szoktam leforrázni neki. Tök jó íze van szerintem és segíti az emésztést is.

Nikit masszírozni nem lehet, sem lábat emelgetni, mert az tuti hányást jelentene sugárban.

Mi is fázósak vagyunk. Nem győzöm bugyolálni a gyereket. A kandallónál szeret a legjobban a melegben.

Annó Vikivel én még az anyatejet is összekevertem az elkészített tápszerrel, a fene se szórakozott 2 cumisüveggel. Szerintem is a legegyszerűbbet kell alkalmazni.
Fertőtleníteni én forralt vízzel és fertőtlenítő oldattal szoktam, de nem minden nap.

Szia Új Dóra, 1 nap különbséggel szültünk! Üdv a körünkben. Nálunk sem javult Viki viselkedése a szülés óta, sőtt. Azt hiszem ez több időt igényel, mire valahogy rendeződik.

Hormonpöttyeink nekünk is vannak, hol több, hol kevesebb, remélem majd elmúlik.

Gabi, nálunk is Sudocrem a nyerő. Én is azt rakom a pöttyökre is.

Egyébként sajna mi is napok óta betegek vagyunk, az első 2 éjszaka szörnyű volt. Most is nátha+köhögés van a menüben. Sajna ma már Nikin is észrevettem az eslő jeleket.

Most mennem kell, mert Viki felébredt és Ő akar gépezni.

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Takarítási mánia az utolsó napokban ismerős, négykézláb a mosogató alatt, aztán a következő pillanatban már a szekrény tetején, és semmi nem elég tiszta :lol: Csak nekem ez utólag esett le, mert minden 1 hónappal hamarabb volt, és akkor még nem is gondoltam bele :)

Olyan szép idő volt ma, viszont láttam, hogy a jövő héten sz*r lesz. Ráadásul kedden megyünk 2 hós kontrollra + oltás, és apa mondta, hogy nem tud velünk jönni. Lehet, hogy hülye vagyok, de már napok óta azon rágom magam, hogy mennyire fog szegény Kristófnak fájni, ha megszúrják. :oops: :(
Egyébként mennyire gázosak és milyen sokáig tartanak az oltások "mellékhatásai"? Lázon kívül mire kellene még számítanom? A Di-Per-Te első oltását kapja most meg a Meningococcus ellenit.

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!

Hát 15 °C nálunk se volt :( Volt viszont napsütés, kb 5 fokos hőmérséklettel - úgyhogy sétálgattunk.

Gabi: nem szabad előre izgulni az oltás miatt!!! Ezek már újabb fajta oltások, nem okoznak olyan gyakran oltási reakciót, ne félj! Még nem is biztos, hogy belázasodik... Mire lehet még számítani? Esetleg kicsit megpirosodik, vagy megduzzad az oltás helye - ezt lehet borogatni neki, ha pedig belázasodik, nem kell megijedni akkor sem, csak csillapítani :) Nekem a fiúk nem lázasodtak be az oltások után egyáltalán.
Az előző oldalon leírt homeós bogyókat biztos érdemes kipróbálni, ha tartasz a reakcióktól :)

Fogjátok kérni a pneumococcus elleni oltást?

Tünde: képeket megint csak az iwiw-re tettem fel :oops: jó lesz ott is?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Gabi: szerintem sem izgulj az oltás miatt. Eleve: eltérő a gyerekek érzékenysége, Zaza, az extra érzékeny bőrű gyerekem pl. semmilyen reakciót nem produkált egyik oltásra sem. Mesinek bepirosodott... borogatás, ennyi. Ha véletlen belázasodik, az is csak rövid ideig tart (de érdemes csillapítani).

Kriszti: a pneu... oltáson még nem gondolkodtam :roll: lehet, kéne.

Katica: jobbulást. Jól, kifogtátok ezt a telet :(

Csöre
csöre74

Kriszti
mi Zsófinak is kértük már, így a picinek is fogom kérni...
remélem megúszunk vele pár betegséget, Zsófi is olyan lassan gyógyul most

Katica
jobbulást, együttérzek, Zsófim is beteg, én se vagyok még teljesen jól - nem egyszerű így ez...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Nagyon elhúztatok alig tudlak követni titeket! :lol: Ilyen régen írtam volna?? :oops: :oops: Rossz volt ez a sz*r gép! Újra kellett telepíteni az egészet! :twisted: :twisted:

Na de most már itt vagyok!

Kriszti: nekünk a doki meg sem kérdezte csak aláíratta velem a papírt hogy megrendeli az oltóanyagot és miközben aláírtam mondta, hogy amúgy már megrendelte! Nekem azt mondta, hogy ami ingyen van oltás azt mindet beadjuk és a többit döntsem el én! :) Én a rota vírus ellenin gondolkozom! szerintetek??

Tegnap nálunk is 15fok volt sétáltunk is eleget! 2*2órát!:) De sajna ma már nincs olyan jó idő!

Gabi: szerintem se izgulj! Nálunk nekem rosszabb érzés volt mint Kristófnak! (majdnem sírtam :) ) bezzeg ő meg sem érezte! Igaz másnap délután belázasodtunk adtam neki egy kúpot és estére semmi bajunk nem volt!

Katica: köszönöm az elérhetőséget sajnos nem találtam a közelünkben! meg már nem is lenne mit lefejni vele!
:cry:
Jobbulást nektek, gyógyuljatok meg gyorsan!!

Kriszti: Rajta vagy iwiw-en? Bejelölhetlek vagy bejelölsz engem ismerősnek?

Ki van még fennt iwiw-en?

Most mennem kell mert Kristófom "szól"!!

Üdv. mindenkinek: Bea!

Kép

Kép
kbeya

Csak visszaaludt! Biztos csak poci fájás volt, mert amióta tápszerezünk egy kicsit megint fáj a poci, de nem vészes! :)

Borcsi: Nagyon aranyos Boti! És a haja a szexepilje! :D :D Ne aggódj nálunk Kristófnak nincs is nagy haja, de így is sokan lánynek nézik Kék ruhában!! :) :)

Gabi: Nagyon édes a te Kristófod is! Úgy látom a homlok ráncolás nektek is nagyon megy! :)

Küldünk nektek mi is egy mosolyt: Kép
De most már tényleg mennem kell! :)

Kép

Kép
kbeya

Beya
én fent vagyok az iwiw-en, privátban küldöm az adatokat :)

tegnap szép idő volt itt is, mondjuk sokat nem voltunk kint, lévén Zsófi beteg. Ma is szépen süt a nap. Remélem holnap még jó idő lesz, akkor már talán kivihetem a lányt....

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Köszönöm az oltásos megnyugtatásokat. Asszem, kicsit túlaggódom :oops: :)

A pneumo oltást mi is tervezzük, csak jellemző módon nincs elég oltóanyag, még az 1 ós kontrollon feliratkoztunk rá, és a múlt héten mondta a védőnő, hogy az ígért mennyiség felét kapták erre a hónapra, és az már el is fogyott. Magyar eü. :evil: :evil: Szóval, én szeretném, csak kérdés, hogy lesz-e oltóanyag. Ha valakit érdekel, itt egy táblázat a kötelező és ajánlott oltásokról:

Kötelező és ajánlott oltások

Nekem a gyerekdoki az első 3-at javasolta, de a rotához nem ragaszkodom, mert őrült drága, és szájon át adják, és ha kibukja, kezdhetjük elölről jópénzért.

Amit én még fontosnak tartok majd, az a kullancs elleni lesz, én olyan 10-12 éves koromban kaptam az elsőt, akkor még nem is nagyon volt elterjedt, és azóta is folyamatosan adatom be magamnak az emlékeztetőket...

Beya: a te Kristófod is tündéri :D iwiwen én is fent vagyok, küldöm az adatokat :)

Olyan jó idő volt ma, nagyot sétáltunk.
És vettem a teszveszen egy játszószőnyeget, ma megyünk érte, remélem, tetszeni fog majd Kristófnak.

Ma reggel behaltam rajta. Felébredt, és mindegy volt mit mondok neki teli szájjal nevetett rajta :D

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok

Bea: ma azt hallottam, hogy Moremilk tabletta + fejés visszahozhatja a tejed, ha van kedvend vele szenvedni még egy kicsit.

http://www.babanet.hu/faq/szoptat66.php

Ezt olvastad már?

Mi is sétálunk napok óta, ki kell használni még a jó időt.

Sajna még mindig nem vagyunk tökéletes állapotban, engem a köhögés fáraszt le ezerrel.

Oltás: Vikit nem viselte meg. Sőtt be sem lázasodott. Azért adtam neki mindig 1 kúpot közérzetjavítás képpen.

Növekedés: sajna mi nem produkálunk ilyen csodálatos értékeket, de azért lassacskán növekedünk. 3720 g a súlyunk. Ez a kezdeti 290g csökkenést is beleszámolva 550g növekedést jelent.

Nagyon szépek a csemeték! Rászólok apára, hogy rakjon fel Ő is képeket a weblapra, majd szólok ha sikerül.

Vigyázzatok magatokra!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

sziasztok! nem semmi mennyiséget írtatok!!
kbeya:nagyon édes a kisfiad :lol:
Mi is még várunk az oltásra,hiány cikk nálunk is.Remélem akkor jön meg mikor apa éjszakás,mert akkor Ő viszi be oltatni :?
Nagyon szép idő volt ma is!El is vittem a csemetéket egy jó nagy sétára :wink:
Remélem mi megússzuk a járványt!!!!!!!!

Én is fenn vagyok iwiwen és my-vipen is :wink:

Bti nagyon nyafizik,éhes megint,de előtte fürci.Mennem kell 8)
Vendég

sziasztok! nem semmi mennyiséget írtatok!!
kbeya:nagyon édes a kisfiad :lol:
Mi is még várunk az oltásra,hiány cikk nálunk is.Remélem akkor jön meg mikor apa éjszakás,mert akkor Ő viszi be oltatni :?
Nagyon szép idő volt ma is!El is vittem a csemetéket egy jó nagy sétára :wink:
Remélem mi megússzuk a járványt!!!!!!!!

Én is fenn vagyok iwiwen és my-vipen is :wink:

Bti nagyon nyafizik,éhes megint,de előtte fürci.Mennem kell 8)
Vendég

kbeya:nem tudlak bjelölni,hülye ez a kereső.Próbáljuk meg fordítva :wink:
Ismerős!!Kíránál talpig rózsaszínben megkérdezték,hogy fiú?nem ba*zdmeg lány!! :wink:
Vendég

Lányok,

ti hogy álltok ill. álltatok a vizesedéssel ?
Mert most 2 napja kezdenek a bokáim eltűnni, és időnként a kézfejembe is érzem, hogy sok a víz benne...

tudom, ez így a végén "jár" hozzá...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Ti tényleg jól belehúztatok! :D

Ádám itthon van mert fáj a füle,és így sajnos nem sok időm van ideülni :?

na mennem is kell! :x Bence felébredt.

Kép

Hát gépfüggő így nem igen lesz belőlem :lol: :lol: :lol:
tünde733

Tünde: jól befognak a fiúk :? szerintem Zaza is rövidesen kidől. Egyelőre az orrát fúja, de lesz ebből még fülfájás is, ahogy ismerem :(

Dóra: én nem vizesedtem. Mesinél igen, de csak kicsit. Ha nagyon durva, méress vérnyomást a biztonság kedvéért.

Tegnap kivittem Sacómat szellőzni... hát, ismét hiszti hegyek :( sajnos utána sem múlt el, elég fárasztó esténk volt :(

Gabi: de jó, hogy Kristóf már nevetgél :) én is alig várom :)
Bár Sacóm is kezdi a kommunikációt: tegnap lekiabálta az egyik plüssbaba fejét, reagál, ha beszélünk hozzá (Apus tegnap pórul is járt, mert cicit említett neki, Saci meg beindult, hogy ok, akkor keressük meg azt a cicit, de iziben :D)

Megyek, csinálok valami hasznosat, amíg alszik :)

Csöre
csöre74

Tünde
Ádámnak jobbulást !

Csöre
Nálunk Máté 7 hetesen mosolygott először és onnan nevetgélt is.
Zsófi viszont, már délután a kórházban mosolygott álmában.

Van vérnyomásmérőm, és szerencsére semmi változást nem észlelek a vérnyomásomban. Most is ugyanannyi, mint eddig volt.

Zsófi gyógyul - már rosszalkodik :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

dojika:az jó,ha már rosszalkodik :wink:

Én a Kírával nem vizesedtem,de a Botival az utolsó héten már olyan voltam mint egy elefánt lábú.Pócold fel magasra a lábad és próbálj sokat pihenni :wink:
Vendég

Sziasztok!

Dóra: Én ugyanígy jártam. Ráadásul eljegyzés és esküvő is volt! Az eljegyzési még feljött. De a karika gyűrűt már alig tudtuk felhúzni az ujjamra ( 32. hétben voltam)! érdekes volt! A lábam is szép ducika volt!

Jöhetne már egy kis jó idő, hogy ezek a betegségek elmúljanak! Szerencsére mi még nem estünk bele semmibe! De lekopogom!

Kati: Én is hallottam a moremilk-ről, de kaptam róla hideget és meleget is! Még megpróbálok valahonnan elektromos mellszívót venni, mert a kézivel ( Aventos) már alig tudok kifejni valamit! :cry: :twisted:

Érdekesen telik a mai napunk. Kristófom fél7 óta óránként vagy másfél óránként eszik! És aludni alig alszik! Eddig olyan szépen " betartotta" a 3 órákat sőt már volt hogy 4 órát is kibírt!

Na megyek mert már nyűglődik is! (20 perce tettem le)

Kép

Kép
kbeya

Dóra: én is állatira vizesedtem, először a kezeim, kb. a 20. héttől már nem jöttek fel a gyűrűk, aztán a lábaim is, de szülés után szinte azonnal eltűnt.

Beya: jön a havazás, lehet, hogy azt érzi.

Csöre: elképzeltem, ahogy Saci lekiabálja a plüssjószág fejét (vizuális típus vagyok) :D

Voltunk ma 2hós kontrollon és most csicsi van. A hivatalos mérések szerint:
4750 g és 59 cm :D

Megkapta a Di-Per-Te oltást és a Meningococcus ellenit a két combocskájába, de olyan jó kisfiú volt, hogy mire kimentünk a váróba, már nem is sírt. Én mondjuk majdnem, mert apa ugyan eljött velünk, hogy majd ő lesz ott oltásnál, csak épp munkatelefonált odakint, mikor bementünk :x. Itthon adtam neki homeós bogyót, kíváncsi leszek, hogy belázasodik-e. És ma még hátravan a csípőszűrés :(.

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: az említett "jószág" az ágy sarkában figyel :)

Kép

Dóra: álmában mosolyog Sacóm is :) én azokat a nagy viháncokat várom már :D meg az olyan mosolyt, ami már tudatos :)

Örülök, hogy Zsófi jobban van :)
Amíg nem megy fel a vérnyomi, nagy baj nincs, csak baromi kellemetlen, gondolom. :(

Jaj, sír Sacóm :(

Csöre
csöre74

Gabi: Csípőszűrés? Most lehet hogy hülyeséget kérdezek:oops: de egyre többet olvasom, hogy 2-3 hónaposan csípőszűrés. Nekem nem mondott semmit az orvos hogy mennünk kellene! :?
Mi holnap megyünk mérekezni, ha nem esik eső vagy a hó!

Jól gondolom, hogy ez az oltás téma minket jobban megvisel mint őket! :?

Csöre: Nagyon édes Saci! Szegény "jószág" :lol: :lol: !! Biztos megijedt! :lol:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!!
Botikám nézegeti a kezét :lol:

csöre:én is jót nevettem a plüss lekiabálására :D
Én azt szoktam csinálni szegény Botival,hogy a kezébe adok egy csörgőt,lufit,szegénykém meg a fogó reflex miatt nem tudja elengedni,pedig akarná :lol: Már sír szegény,de még mindig rántgatja ezerrel! :wink:

kbeya:én úgy tudom,lehet tévesen,hogy a meleg időt szeretik a bacik.A hidegben nem jó nekik :wink:

MELLSZÍVÓ:Kírával a kezem volt,meg egy ősi ami semmit nem ért.Megbeszéltük apával,hogy a 2.-nál befektetünk egy elektromosra.Tök jó,5 perc alatt leszívja teli az üveget.
Pesztonkát vettünk 11900ft volt.orrszívó is van benne.Nekem sajna 2hónap után tönkre ment.Nem tudta megcsinálni a szerelő:(
Mivel hozzányúlt(nem akartam várni a szervízre)elvesztette a jót állását!!!!Buktuk a 12000ft-ot.
FONTOS:nagyon figyelj rá,ha vesztek,hogy mielőtt szívnád vele a cicit,előtte 5perccel kend be a bimbódat,hogy puhuljon.Én nem kentem be és pár szívás után körbe repedt a bimbim.Nagyon fájt,nem tudott begyógyulni,mert minden cicizésnél berepedt újra. sokat szenvedtem vele.A bepanten gyógyította meg,mellápoló krém nem segített!!
Nekem egyszer kétszer véres tej is jött,mert annyira erősen szívja,hogy elpattant egy ér belül :shock:

De tényleg jobb,mint kézzel szenvedni,kézzel mire lefejed már megint fenn van és nem csináltál még semmit otthon!!

Ja,és ha úgy veszed észre hogy alig jön már,maszírozd át a cicit és újra csurogni fog. :wink:
Vendég

Bea: mi a kórházban olyan tájékoztatót kaptunk, hogy 6 hetesen kell csípőszűrésre vinni a babát. A másik kettőt is akkor vittem. Gondolom, ennek is megvan a protokolja.

Csöre
csöre74

Majd ha holnap megyünk mérekezni rákérdezek! De még jó hogy tájékoztatják az embert! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Leültem a gép elé...kíváncsi vagyok, írni is tudok-e?

Szűrővizsgálatok: mi csípőszűrésre és koponya-hasi UH-ra megyünk. Annak idején a MÁV kházban volt minden MÁV-bébinek UH hat hetesen (az első kettő ott született) Most a dokitól a Bethesdába kaptunk beutalót. Csípőszűrésre pont ma kértem időpontot, febr.10-re kaptam. A csipőszűrés szerintem nem fájdalmas, csak jól megtornáztatják a lábacskáikat (nekem egyik se sírt).

Én mindhárom gyerekemmel iszonyúan vizesedtem-szerintem alkati kérdés. A középsőnél le kellett vágnunk a jegygyűrűmet egyik este, mert az volt az érzésem, másnap már annyi hely se marad (hülye voltam, elmulasztottam levenni időben) .A védőnő azt mondta, próbáljak csalánteát inni, de nem próbáltam.

Úgy tűnik, nem ússzuk meg a hasfájást. Már több este repülőzött a Csöpp Apa karján órákig. Az a gyanúm, így rögzül, hogy finom dolog ringatva elaludni, aztán majd ha már nem fáj, akkor is ezt szeretné. Ennek már látom jeleit a délelőtti fájdalommentes elalvásoknál.

Valaki méltatlankodik a kosarában...
edede

Hát, a "csípőszűrés" kemény 15 másodpercet vett igénybe, dokibá szerint minden oké, egy évesen újra. Én totál abban a hitben voltam, hogy ez azért egy kicsivel részletesebb vizsgálat. Két gyerek a vizsgálóasztalra hanyatt, deréktól lefelé pucérra, dokibá odajött, szétdobta a gyerek lábait meg talán meg is nyomkodta, és mire összehajtogattam a használt pelust, már a szomszéd gyerekkel is végzett :shock:

Kép

Kép
gabilany79

hoppá, időpont kérés, jó, hogy mondjátok! UH elvileg most volt a kórházban. Vajon meg kell ismételni?

Csöre
csöre74

Mi is voltunk a Botival is csípő-szűrésen,agyi hasi -mellkas uh.,és 4 hónapos korában ujra vissza kell menni csípő szűrésre kontrollra.
beutalóval mentünk,de kellett idő pontot kérni.
Vendég

Csöre: tudod, én mindig mindenféléket olvasok valahol - igaz aztán sosem emlékszem a forrásra, de a lényeg, hogy 2-4 hetes kor között emlegették a pocifájást, úgyhogy hátha pár napon belül túljut rajta Sacid is

Csípőszűrés: nálunk csak 4 hónaposan kell menni :shock: Igaz a körzeti gyerekorvos megnézte akkor is, amikor átvette a babát, meg most 1 hósan is...
Bálintot és Dávidot ortopédiai magánrendelésen nézettük meg, ott megtornáztatták a lábukat, és uh-t is készített a doktornő. (Még nem tudom Benedekkel oda megyek-e, vagy a kórházba...)

Pneumococcus oltás: én is kérem majd Benedeknek. Meg még decemberben váltottam ki Dávidnak is (ő már kora alapján nem kaphatta ingyenesen, viszont az asthma miatt támogatottan kaptuk)

A betegeknek jobbulást!!!! :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Egy kis vidámság.
Medela mellszívóval rendelkezők előnyben :)

A Medela mellszívóhoz tartozó tartó talp alternatív felhasználási módjai szoptatás közben I.
Kép

Kép

Kép
gabilany79

gabilany:hehe!ez jóóó!!

krisztina:nekem Kíra kemény 3 HÓNAPIG volt hasfájós.Főleg éjjel!!!
sikerült a jelölés :wink:
Vendég

Gabi: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Már annyi napja tervezek egy jó kis söröcskét :roll: van is a pincében alkoholmentes, de estére mindig lusti vagyok lemenni...
A csípőszűrés az általában sajnos ennyi :? kivéve, ha a doki úgy véli, érdemes UH-t csináltatni.
Hétfőn jön a doki, megkérdem, mi legyen...

Kriszti: hát, szerintem gyereke válogatja, meddig hasfájósok. Meg melyik gyerek hasfájós egyáltalán, vagy csak ráfogják :roll: Én még nem tudom megmondani, hogy a hasa fáj-e, van olyan, hogy úgy érzem, igen, mert tekereg, van, hogy úgy érzem, nem is a hasikája, csak fáradt. Még nem próbáltam az Infacolt, sem nem teázik, de büfi, puki van rendesen... szóval egyelőre kivárom, hogy hasfájós-e.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

hasfájás: szerencsére nekünk a homeós bogyitól elmúlt, amíg szopizott! Most hogy tápszerezünk kicsit megint hasfájósak vagyunk! :?

Gabi: Jó ötlet! Igaz nincs Medelám, de attól egy jó nagy pohár sör jól esne! :lol: :lol: Lehet, hogy apát el küldöm majd a boltba, hogy hozzon nekem egy kis barna sört! :oops: :lol:

Csípőszűrés: Nekünk is megnézte az 1 és 2 hónapos vizsgálatnál is és nem mondott semmit. Ezek szerint akkor nem kell! ?? Mivel hogy nem mentünk méricskézni, mert nagyon fúj a szél, meg csepereg az eső ezért nem tudtam a dokinénivel beszélni! :twisted:

De itthon megmértem magunkat: 5300g és 59cm. Most már tudom mitől fáj ennyire a hátam! :D :D :D

Csöre: Lehet hogy lemaradtam valamiről vagy nem voltam elég figyelmes, de milyen UH? És miért??

Kép

Kép
kbeya

Bea: egyrészt van a hasi- és koponya UH, 6 hetesen szokták nézni. Másrészt, és a legutóbbi bejegyzésemben erről írtam, ha a csípőszűrés eredménye azt megköveteli, akkor csípő uh. Nekem Zazánál volt ilyen. Mesinél még röntgen, hát igen, idősebb, akkor még kevésbé volt elterjedt az UH.

Csöre
csöre74

Na most már ideges vagyok a doktorokra! Vagy csak én aggódom túl?? :oops: :oops:
Nekem senki nem mondott semmit! Pedig a védőnőm mindig megkérdez mindent meg mindenről tájékoztat engem! Vagy mégsem? Na most már utána járok a dolgoknak!! :twisted: :twisted:

Kép

Kép
kbeya

Gabi:annyira felcsigáztál a sörrel,hogy hozattam apával barna-sört magamnak :lol: :lol: :wink: Legalább a tejci is serken :wink:
Vendég

Nálunk mindig van a hűtőben némi alkoholmentes sör anyának :lol:

Beya: a hasi és koponya UH nekem is új, nem szóltak róla a dokinál :roll:

Csajok!
Az mennyire gáz, ha Kristóf utál hason lenni, nappal max. aludni hajlandó úgy, de egyébként 5 perc után üvölt, és még nem nagyon emelgeti a fejét :? Kicsit aggódom. Pedig minden nap próbálkozom vele, de 5 perc után semmivel nem tudom lekötni, és rázendít....

Kép

Kép
gabilany79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?