Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak,hogy félreértés ne essék,én is csak idéztem azt a megjegyzést,a szoptatással kapcsolatban! :wink:

Őzi,nagyon jó volt olvasni,hogy milyen szuper napotok volt Levivel,hát még átélni milyen jó lehetett! :D

Tinu!Gratula az első átaludt éjszakához!
Vendég

Halihó!
Tinu:
Persze, hogy hülyeség az egész hasonlítós program :) Mi betettük Anyának a kutyánk képét, Apának pedig egy focistáét, és kijött, hogy hasonlít az ebünkre :)

Na tud a csaj egy új okosságot :)
Ha mondjuk neki, hogy röfizzél!,akkor az építőkocka elemét bekapja úgy, hogy az orrára illeszkedjen. Így úgy néz ki, mint egy kismalac, közben meg ilyen hangokat ad ki : fff fffff! :)
Nem tudom lefényképezni, mert gép láttán kényszeredetten mosolyogni akar, így meg ugye kiesik a szájából.. :?

Én anno csináltam a Norbi féle diétát, 16 kilót le is adtam 4 hónap alatt. El kéne kezdeni, de eltökéltség kell, most pedig nem olyan a lelki állapotom.

Nyaralás: Az új lakásba :) Azt hiszem mi már nyugdíjas korunkig nem megyünk nyaralni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ozi
De jo lehetett a napotok :D En Lilyvel meg nem tudok kezenfogva menni, par lepesnel nem akar tobbet menni, es akkor is ossze-vissza megy nem arra amerre kene. Levi nagyon ugyes!
Parod mar 4 eve nem volt otthon? :shock: :shock: Azt hogyan birta ki? Nekem eddig a legtobb az 10 honap volt hogy nem voltam otthon, de mar majdnem becsavarodtam :D

Tinu
Gratula az ejszakai alvashoz. Gondolom te azert jo sokszor felkeltel es csodalkoztal, hogy o miert is nincs fent. Legalabbis amikor nekunk volt az elso ejszakai atalvas en alig tudtam aludni :D

Magnes
Biztos ari lehet Anna ahogy a rofit utanozza, az allatok utanzasa nalunk is nagyon megy :wink:

Rena
En is probalom magam ravenni a tornazasra. Ezen a heten mar 1X tornaztam, ma is akartam, de meggyoztem magam, hogy inkabb olvasok :oops: :oops: Te mikor tudsz tornazni a Petratol? En azzal vagyok bajban, hogy nem tudom mikor egyek. Ugyanis reggeli utan szoktam letenni aludni Lilyt, de akkor tele a hasam es ugye ugy nem lehet tornazni, du meg mar nincs kedvem.
Most nyilt egy gym nem messze tolunk, jovoheten lemegyek megnezem.

Egyebkent norbival en is 17kg fogytam, de mar regebben irtam. Azota se jott fel meg csak 1 kg se, pedig aztan most mar nem figyelek arra hogy mit eszem sajnos :oops: En a hasammal nem vagyok megelegedve olyan mas lett a terhesseg ota. Az enyem csikos is lett ( mondjuk azert nem annyira veszes, de latszik), meg a formaja is mas, olyan puffis. Parom azt mondja, szerinte ez tornaval nem fog megvaltozni. Marad a kozmetikai mutet :) 8)

No megyek sziasztok!!

Kép
]Kép
sziszka27

Sziasztok!

Hát volt itt pörgés rendesen az elmúlt napokban, azt olvastam du, meg én is szórakoztam a photofunos progival... :oops:

de előbb szülifotók:

Kép 1 éves vagyok

Kép tortám

Kép torta után

maga a buli jól sikerült, a lakás díszítése, lufik nagyon tetszettek neki, kicist azért sokan voltunk, az látszott rajta, elég bújós volt... a bátyámtól tökre megijedt (kopasz szakállas), de a végére azért megbarátkoztak az ajándékok tökre tetszettek, meg a torta is, a tortatűzijátékot tökre nézte. A tortából a meggy ízlett, de azt is tök nehezen akarta megkóstolni, de utána pakolta a szájába. a többi része nem annyira jött be, a gesztenye szerinem nem ízlik neki.

alvás, hát nálunk most ötk jó, nappal ugyan mostanában csak 1 órát alszik, de éjjel közel 12-t egy ébredéssel! fél 9 -9 között rakom le ált, és ma fél 9-kor én ébresztettem, mert mentünk dokihoz... és ma nem is kajált éjjel, f1-kor megébredt, de lefektettem, visszaaludt, meg fél 7-kor megébredt, de két nyekkenés után visszaaludt. TÖk jó!

voltunk ma mérickedni, végre 8 kg-n túl 8130 g, és 71 cm, fejkörfogat 42,5 cm.
és megkapta a Prevenart is. Végülis olcsóbbra írta fel a doki, így nem került annyiba, Pedig legutóbb még azt mondta, hogy teljes ár, na még ezek után volt a decemberi hörghurut, mindenesetre nem bántam, hogy 10 eFt-tal kevesebb, össz 20 eFTt-tal főleg, hogy karácsony óta makkegészséges :)

REna, taxi, hát barátkozik, a duda kapásból tetszett, majd rájött az indexre is, már nyomja, tegnap megmutattam, hogy kell bele pakolni, már az is megy, ma meg ráültettem, tologattam, hagyta, eddig mindig le akart mászni.

Kajatéma:
nasi nálunk sincsen, babakeksz néha de csak ebéd után, ha jól evett, vagy ha nagyon rosszul, hogy valamit azért egyen... de egy egészet sem eszik meg.
Glutén: én 9 és fél hósan adtam előszür kiflit, a édőnő mondta, de neki ugye kell(ett) a kalória, mert nem egy súlybajnok :) és az tökre megy.
Tejtermék, hát csak próbálkozunk, 11 hó után adtam először sajtot, joghurtot, pötyi lett az arca, bő 2-3 hét szünet, most próbálkozom a joghurttal, de annyira nem is ízlik... a túrót fgom majd próbálni, lehet, hogy Túró Rudibél formájában.
napközben kaja, vagy az enéymből, ha eheti (rizs, zöldség, csirkehusi, ezeket imádja), vagy ált üveges... főzni ritkán főzök :oops: mivel elég válogatós a lelkem, és kevés dolgot szeret, nincs nagy sikerélményem a főzésben, megvan az a 3-4 bébikaja, amit szívesen megeszik, inkább azokat adom.

Banán: ja, én itt a fórumon hallottam ezt a 3 napi egy banán dolgot, konkrétan nem kérdeztem meg a dokimat, de ő viszont magától mondta, hogy adjam a banánt, az is hízlal...
két orvos barátnőmet kérdeztem, abból az egyik nem is hallott róla, a másik igen, de azt mondta, hogy ahhoz bazi sokat kéne enni, hogy gáz legyen, tehát napi többet... így engem ez a dolog nem izgat. mondjuk Rékababa napi felet sem eszik meg, de adok neki minden nap.

Kaja még, van még valakinél ilyen? Rékámat bazira nem köti le a kaja (kivéve ha kedvenc van), és csak úgy tudom etetni, ha folyamatosan adok a kezébe tárgyakat, azzal eljátszik, addig szépen nyitja a száját, majd megunja, ledobja, jöhet a következő játék... nagyon gáz, de kül meg nem eszik, hanem néz mindenfelé és löki el a kezem...

KépKép

KépKép
winnie27

Winnie: csak megnyugtatásul - TÜnci sem egy kajás gyerek (habár a vonalain nem látszik :oops: ). Ez azt jelenti, hogy újabban nem rakom be az etetőszékbe, mert kb. 5 perc múlva feláll és fel akar mászni a tálcára. Sajna, ha bekötöm, se jobb a helyzet, mert megunja hamar és akkor szájzár. Mostanában ölben etetem, aztán igyekszem gyors lenni, de közben legalább nézeget mindenfelé. Az etetőszék ugyanis a kisszobában van, ahol nincs túl sok látnivaló, de mivel csak két kereke van, nem szeretem hurcibálni a böhöm nagy széket. Na, de a lényeg, hogy tegnap már én is éreztem, hogy azér, már azér, lehet, hogy én vagyok a hülye. Szóval uzsinál kifli volt sonkával, sajttal. Ilyenkor nem veszem ölbe, hanem tépkedem neki a cuccokat és adogatom a szájába. Ő általában ott áll mellettem. De egy idő után megunta és elkezdett mászkálni. Illetve először elfordult, játszott, aztán meg el is mászott a szoba másik végébe. De közben evett, ha a szájába landolt a kaja. ÉN meg kihasználtam, mert amúgy mostanában elég hamar sztrájkba kezd, ha kenyérről van szó. És téptem, majd minden falatnál rohangásztam a gyerek után, hogy a szájába tömködjem. :lol: Na, nem az a zabamániás gyerek, mint amit már láttam jó néhány más gyereknél, akik esznek, mint a gép, aztán követelik az újabb adagot, ha elfogyott.

Kép
Kép
tinu

Ja, és az lemaradt, hogy nálunk is volt korábban (ezért is fejeztem be az etetőszékezést), hogy kiverte a kezemből a kanalat kajástul, mindenestül. Kicsit berágtam rá, mert a fal is csupa kaja lett. Mióta ölből etetem, azóta sokkal normálisabb. De az elég "vicces", hogy van néha, mikor teszem a nyakába az előkét, vagyis tenném, de mikor meglátja, elkezd menekülni. :shock: Jó, mondjuk szopik ezerrel, szóval van benne cucc, de azért nem merem nem megetetni. Persze tömni nem szoktam, de pár falat azért csak csússzon legalább 3 óránként.

Kép
Kép
tinu

És még annyit (velem lesz tele az oldal :lol: ), hogy általában az az átlag, hogy az 5 étkezésből kétszer eszik normális adagot (kb. 2 decit) - ez változó, hogy melyik étkezés, és a többi vagy annak a fele, vagy még annyi sem (pl. kenyérnél van, hogy tényleg csak pár falat).
Mondjuk tényleg nem aggódom, mert nem gáz ez, csak az a frusztráló, hogy ül ott az ölemben minden lelkesedés nélkül, hogy essünk már túl rajta. :roll: De tényleg, kisebbnek is ilyen volt szopiügyben. Ha megszoptattam, akkor szopott, de nem jelezte soha, hogy éhes lenne. Most bezzeg... Szerintem most sem étkezésre használja a szopit, de non-stop csak a mellemen lógna. Tegnap így is volt konkrétan.

Kép
Kép
tinu

Anna nagy evő, mi mondjuk 4-szer eszünk egy nap. Na de ő folyamatosan enne, olyan nincs, hogy valamit meghagyna, vagy ne fogadna el. Azért mostanában őt is érdekli az evés közben minden más. Ha rossz evő lenne, én is hagynám ,hogy játsszon, de így elveszem tőle, hogy ne szokjon rá az asztalnál a játékhoz :)
Tegnap du. pl. megevett egy szelet kenyeret halacskával :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Na tessék, jövök is kérdéssel!
HOgy adtok az 1 éves múltaknak halat? MÁgi, te hogy készítetted el? ÉN ezen agyalok már egy jó ideje, és nem találtam semmiféle receptet. Mondjuk mi nem vagyunk nagy halasak, ezért is nem értek hozzá. Már arra gondoltam, hogy bébikajában veszek. :roll:

Kép
Kép
tinu

Őzi!
Köszi a halreceptet-izgalmasnak tűnik, majd legközelebb kiprobálom. :P
Szegény párod, hogy bírta ennyi ideig hogy nincs itthon, bár gondolom azért interneten tartja a családdal a kapcsolatot.
Milyen jó napotok volt! :P Irigykedve olvastam. Most hogy rájöttek a babák, hogy állva tudnak haladni, kezdik felfedezni a világot és imádnak menni-legalábbis én is ezt látom Veronikán. Cuki, ahogy előtte megyek 2 méterrel és mondom, hogy kapjon el, úgy tetszik neki, szinte szalad :lol:

Rena!
Gyorsan megjött a kocsitok! Kiscsajnak is tetszik? Capoeirázni otthon? :shock: Az elég hely igényes sport nem? :roll:
Hú, Mallorca az nagyon szép hely. Remélem összejön nektek valami remek ajánlat. Nem izgultok a gyerekkel repülni? Gondolom vele más, mint LEvivel, vagy Lilyvel, akik kisebbnek is mentek.

Tinu!
NA volt folytatása az átaludt éjjelnek?

Winnie!
Szupik a képek! :P Hogy megnőtt Réka baba haja! Édike azzal a csattal. Micsoda alvókája lett a csajszinak! :P
Igaz írtam, hogy mostanság eszik Veronika elég sokat, viszont 5 perc után leszedi az előkéjét és vagy egyedül akarna enni (vicces lenne) vagy játék közben. :? Ezt amúgy egy hete csinálja. HA már úgy gondolom, hogy rendesen evett, akkor elteszem a kaját, bár lehet ő enne még. Kiprobáltam, úgy ahogy Tinu is írta, de úgy se sokat ül. Nem szeretném nagyobbnak is úgy eteni, hogy rohangál és közbe egy-egy falatot benyomok a szájába. Viszont olyan kis örökmozgók ezek a gyerekek, hogy nem vesztegetik evésre az időt. Nem egyszerű, mert hát erős az akaratuk és hát a hisztiről nem is beszélek.
:lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Winnie
Nagyon jok a kepek, jo az a kis farmerruha Rekan :D
Nalunk nincs baj az evessel, altalaban mindent megeszik, mondjuk mostanaban kevesebbet ker mint regebben, de gondolom ez azert van mert nem tud megulni a feneken 2 percre se. Igazabol ugy szeret enni, mikozben maszkal :D Neha en is adok a kezebe valamit es kozbe meg rakom a szajaba a kajat, de ez nem koti le annyira a figyelmet, jobban szereti ha eneklek neki eves kozben :shock: :shock:

Tegnapi meres eredmenye. Lilykem 11,88kg :shock: :shock: En meg azt hittem fogyott szegenykem. :)

Tinu
Tanyer mar nalunk is repult kajastol es persze ment mindenhova :evil:

Noemi
En odaszoktam adni neki a kanalat, hadd kanalazza maganak. Mar egesz ugyesen csinalja, a szajaba mar beletalal :D Tegnap a joghurtot egyedul ette. Legalabbis probakozott 8) Kép Kép Kép

Kép
]Kép
sziszka27

Noémi: nem volt olyan rossz a mai éjszakánk sem, kétszer keltünk. Mondjuk egyszer sétálni kellett vele.

Sziszka: továbbra is nagyon édes Lily!!! És milyen ügyes! :)

Kép
Kép
tinu

Réka és Lily is nagyon helyes!
Mi volt Réka pólójára írva?"1 éves vagyok"?
Kíváncsi vagyok,Martinka mikor fogja ílyen ügyesen enni a joghurtját,mint Lily!

Eszembe jutott egy kérdés!

Mikor kezditek el biliztetni a gyerekeket?Azon gondolkodtam,hogy meg kéne próbálni idén nyáron,aztán ha nem megy,akkor jövőre mindenképp.Azt hallottam,hogy erőltetni sem szabad,meg kell érnie rá a gyereknek.
Vendég

alexa piont ezen gondolkodtam én is a napokban én is nyárra tervezem amikor nem olyan macerás de nem akarom erőltetni. ha kaksizik akkor minidg sír utána amint tisztába teszem abbahagyja szerintem ez már valamiféle jelzésszerű mert fájni nem fáj neki nem piros a popsi csak mindig akkor sír ha már végzett :)

sziszka lilly nagyon ügyes nálunk ezek még nem mennek :):):):):):) csak a maszatolás:)

nika70
Salgótarján

NA neee..... nagy nehezen írok egy tök hosszút, erre az a szemét nem küldi el... :evil: :x :x :evil: Grrrrrrrrrrrr.............
MEgpróbálom újra......

Látom jó kis témák voltak :D :) Kicsit már lecsengett ugyan,d e azért még én is pötyögök ezt azt... :P
Hozzátápival eleite nagyon szigorú voltam, de ez már lazult rengeteget. Hogy ez jó vagy sem?? Hát azért nem hinném, hogy ártok a gyerekemnek. Amúgy ebben a topikban a véleménykülönbzőségek ellenére sincsenek nagy ellentétek. Tudok olyat aki 6 hetesen tejbegrízt adott a gyerekének... :shock:
Én itthon gyümicukival, olivaolajjal, teljeskiörlésű liszttel főzök, de akkor sincs semmi ha a nagyi nem így csinálj mikor nálunk van a gyerkőc. LEginkább már azt eszi egyébként mint mi csak ált. lájtosabban főzök. NAsi: csoki, cuki nincs(persze evett már :oops: ), télapó még aszaltgyümiket hozott, de a szülinapján volt nagy ereszdelahajam tortaügyileg(anyós sütött). Ja és néha egy turórudi lecsúszik meg néha babakesz. Amúgy meg imádja a gyümiket, joghurtokat szerencsére, minennap eszik bőven! MAndarinból pl 2-3 szemet bevág egszerre. Hát ennyi...

A rosszul evő gyerkőcöknek van egy tippem, hátha bejön...
Dalmi a nem pépes kajából, amit saját maga adagolhat a szájába 3szor annyit megeszik. Élvezi, hogy ő irányíthatja az evést. Meg szerintem ebben a korban élvezik, hogy felfedezheti a kezükkel a dolgokat és ehetnek kanálból mint mi :wink:

Valami szuper idő volt tegnap nem?? MAjdnem egész d.u kint voltunka kertben a csaj imádta!!(ja mióta nem írtam azóta megtört a jég és a kertben meg az utcán is hajlandó sétizni kézenfogva... :wink: ) Előkerült a kismotor, hát alig lehetett lerobbantani róla... :D Mot épp azon agyalok milyen keri játékokat szerezzek be. Ötletek?? Hinta, homokozó az már tuti lesz, de olyanok kellenének amivel tud kint 'szöszölni' stb..

alexaa,
ezen a bilin már én is agyaltam. tom nincs sok értelme túl korán lekezdeni, de gondolom sokat fognak pucékán rohangálni(főleg azoknál ahol van kert vagy telek stb), aztán csak úgy legyen ott gey bili lehetőség...hátha... :roll:

sziszka,
Húúú Lili marha ügyesen kanalaz!!! Mi itt még nem tartunk... És tök édi a dinnyés ülés!

Winnie,
Réka nnagyon szép csaj lett. Na ne értsd félre mindig is jócsaj volt, de sokat változott!
Vendég

Kép
és egy kis ráadás :)
Vendég

azta csajok Minden csajszika egyre szebb lesz bacilivi Dalmi is szép kislány :) Gege majd kapkodhatja a fejét :):):):):)

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

KÖszi a megnyugatást kajaügyileg, akkor nem csak az én lánykám ilyen mozgi, zsinte követel "ö-ö-ö", hogy mit adjak neki, ha megvan, eszik... de én nem akarom kiengedni a székből, most még ezt mondom, meglátjuk, remélem tudom tartani :)
kül ő is kezd önállósodni, a kiflit pl sokszor kivezsi a kezemből, ő akarja enni, a banánt sem hagyja már hogy etessem. Kanalazni még ne mis próbáltunk!
Tök ügyi Lilibaba!

Alexa, igen, az volt ráírva :)

Bilizés, hát én inkább jövő nyáron tervezem. PErsze lehet, hogy megpróbálom, de nem hiszem, hogy nagyon. Kert nincs, max ha leszünk majd a Balcsin. Nálunk még semmi jelzés nincs esemény után.

na és tőlem is három gyárott kép :)

Kép

Kép

Kép

KépKép

KépKép
winnie27

sziasztok.

hát hogy itt is hogy nőnek ezek a gyerkőcök :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: nem semmi.

Patrik is már sétál velem az utcán kézen fogva.
na és az evés.....szerintem is igaz hogy ha kézzel ehet többet eszik.Patrik pl. 2 szelet husit bevág egy jó adag krumlpival és zölcséggel.vacsira meg ált 3-4 szelet kenyét(toast)vajjal,májkrémmel,szalámival.......uzsira 3 kifli is simán lemegy.ja és egy jó nagy tányér tejbe dara is simán lecsuszik :lol: :lol: :lol: :lol: pedig "csak" 10 kiló.

a bilit én sem szeretném még bevezetni.próbálni fogom neki,ha akar vagy épp szerencsénk van és bele megy valami akkor baromi büszke leszek de ha nem,nem gond.

nagyon szépek a képek.

és bacilivi te meg nemsokára 2 gyermekes anyuka leszel.repül az idő :lol: :lol: :lol: :lol: érzed már a picit??és a nemét lehet már tudni?bocs ha már mondtad ezeket de csak ezt az oldalt futottan végig.

ja és ha még így nem írtam volna kismama vok,csak nevet váltottam.

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
Most is csak gyorsan, emlékezetből, mit is akartam.

Sziszka! Nagyon ügyes Lily,hogy így eszik, tündéri! Hát mi is naon messze vagyunk ettől! Jóég! Jó súlya van Lilynek! Ehhez hány centi jár? :D

Livi! Gyönyörű Dalmi! Nagyon csini és bájos! Gratula a kinti sétához! Kerti játékok? Hm.. Homokozón,hintán kívül nekem sem jut eszembe semmi. Én a gyerekkoromra visszagondolva a következőkkel szöszöltem: apu hegesztőpajzsa,fűtépkedés (gazolás),malacnézés,labdázás,üveggolyó,katonázás :D de ezekhez még picik. :D

Winnie! Jók a képek nagyon, mind, az elejétől kezdve! Jó a bodyja Rékának. Textilfilccel készült? Mi is mindig leszállunk ám a taxiról, ha nem tologatom, most kezd leérni igazán a lába úgy,hogy talán majd tolni tudja magát.Már próbálkozik, de még nem jött rá teljesen.

Mit is akartam még..
Ja bili. Hát tudjátok,hogy mi szoktunk már próbálkozni. Mondjuk egyre ritkábban,mert most össze-vissza jön a kaka. De majd nyáron én is úgy akarom,hogy meztelen alsótesttel szaladgálhat kint és akkor hátha látja, hogy mi újság.

Kajatéma: Na azzal nincs gond még mindig. Hiszti van, ha elfogy a 300 ml körüli kajcsi. Mondjuk mióta jó darabos,azóta elég is ennyi, biztos elfárad a sok rágásba, meg hát így eltart 15-20 percig a kaja. Nekünk múltkor mondta a dokinéni, még 2 hónapja,hogy ilyenkor már nehezen maradnak meg az etetőbe a gyerekek,mert annyi intéznivalójuk van, de én legyek erős és ne engedjem,hogy úgy kelljen utána rohangálni, az evés az evés. Persze nem tudom,hogy ha Petra rosszul evő lenne,akkor mit csinálnék, szóval nem látom át a ti eseteteket. Sógornőmék kivették az etetőből, a lány 2-3 falatot eszik talán úgy, hogy viszik utána, mindig szalad és ugrál. Most lesz 3 éves a nyáron. Persze cseppet sem biztos,hgoy ez azért van,mert kivették.Passz.

Ettike! (kismama) Hogy telt a szülinapotok? Jóég,te milyen fiatal vagy! :D Jó étvágya van Patriknak!! :lol:

Megyünk ma Szegedre, nem leszek. Délután lepasszoljuk a lányt, aztán mi csavargunk apával. Jó is meg nem is. Már hiányzik!
Amúgy 8-10 métereket flangál már egyedül,tapsizik ha célba ér! :lol:

omr

Bilizés: mi sem fogunk még idén próbálkozni. MAjd jövőre. Fiatal még TÜnci.

Kismama: üdv itt megint! Nem is tudom, hogy kérdezzem, de muszáj, hiszen legutóbb akkor jártál itt, mikor bejelentetted az újabb pocaklakót. :oops: Szóval mi a helyzet?

Dalmi tényleg gyönyörű!!!

Én úgy vagyok az etetéssel, hogy azért nem szigorkodom, mert látom, legszívesebben együtt enne velünk. De nem tud, mert nincs hol. Egy pici asztalunk van a nagyszobában. Ezért is szeretnék már elköltözni, mert akkor lenne étkezőnk és akkor együtt evés lenne.

AMúgy meg az van, hogy tegnap becsomósodott a mellem. :? REmélem, nem lesz belőle mellgyuszi. Hiába masszírozom, semmi vátozás. :cry:

Kép
Kép
tinu

a helyzet az hogy a baba sajnos elment.autóval mentünk és egy hülye kihajtott elénk és valószínű az öv nagyon megnyomta a hasam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:még nagyon picike volt.

szülinapunk jól telt csak Patrik pont beteg volt.kezdődő fül gyulladása volt de szerencsére időben kapott gyógyit,így megúsztuk egy kis lázzal és nyügivel.
Kép Kép Kép

az uccsó képen még hosszú a haja :lol: :lol: :lol: mint egy lány :lol: :lol: na de levágattuk ám neki. :wink: :wink: :wink:

csajok ha van itt olyan akinek vannak halai.az miért van hogy tegnap estére a harcos halunk felpuffadt és a szine is elment kicsit.uszkál rendesen de kétszer akkor mint volt.?????????????

Kép
Kép
ettike

tinu:

nálunk is csak egy kis asztal van a konyhában és mi úgy csináljuk hogy etető székbe bele megy és oda teszem az asztalhoz.és akkor velünk eszik.

Kép
Kép
ettike

Kismama: sajnálom a pici magzatocskát. :cry: Patrik viszont nagyon helyes kisfiú!
Jót nem jelent a felpuffadt halacska. :roll: De azért hátha...

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Képzeljétek, Kiara megtanult fújni! "Felfújjuk együtt" a strandlabdát, és amikor főztem a brokkolit, husit, odajött kóstolót kérni, és mondtam neki, hogy még meleg, meg kell fújni, és megfújta, aztán ette csak le a kanálról! Annyira édes volt! :D :D :D
Meg ma ráadtam a kis hátizsákját, meg az óriási mamuszát, és le sem akarta venni, illetve amikor levette, már vetette is vissza. Itt rohangált - már amennyire menni tudott a mamuszban, óriásiakat lépve - a lakásban, hátán a zsákja! Majd meg zabáltam!

Evés: Kiara nem hajlandó pár napja megenni a pépeset, meg kanállal se, csak ha ő rakja a szájába, ez még kenyérnél, gyümiknél, ilyeneknél okés, de főzeléket még nem tud rendesen enni, csak ha sűrűbb (de nem mindig sikerül annyira sűrűre, hogy bent maradjon a kanálban), és túl sok fogunk meg nincs, hogy egészben adjak pl. husit. Játék nem sokáig köti le, utánna is hisztizik a kanálért, és elfordul meg bezárja a száját, ha én akarom adni, viszont megeszi, ha ő teszi a saját szájába, szóval ízlik neki, de ....
Kivenni nem akarom, szóval nekem valami más megoldás kellene.
Tudom másnál is ez a gond, és én hagyom is hogy próbálkozzon, de a hígabbakból a háromnegyede a ruháján köt ki, és így nem eszik semmit.

Öcsém meg jól járt. A mostani viharban lefújta a szomszéd kutyahelyéről a palatetőt, és rádobta öcsém kocsijára, jót odacsapkodta többször is, tiszta karcolás lett az autó. Most akarta eladni! :roll:

Livi:
köszi! :wink:
Hogy vagy? Pocaklakó? Éééééédes Dalmi, annyira kis csibészes! :D

Kerti játék: (jó téma) mi veszünk majd homokozót - ilyet:
http://www.arzuhanas.com/Kertij%E1t%E9k ... rt476.html
meg homokozójáték van, labdája van, meg kismotort, amivel rohangálhat majd, de annyi játéka van, hogy ... majd játszik azokkal.
Meg van neki kismedencéje, mindenféle extrával, úgy kaptuk, abban meg pancsolhat, nem hiszem, hogy a miénket felállítjuk még, senki nem használja! :(

Kismama: Sajnálom én is! Üdv. újra itt. Rövid hajú képet is kérünk Patrikról!

Bili: mi a kertben majd megpróbáljuk, hátha, persze semmi kényszer, majd ha megérik rá, de azért próba cseresznye. Mondjuk Kiara ha nem is előre, de ha kérdezem tőle, hogy van kaka a pelusban, akkor bólogat, hogy igen, vagy nem, és egyre megbízhatóbban!

Na jóccakát, apa ma sincs itthon, majd reggel jön csak! :(

Kép
kernico

Kép nem annyira rövid.a lényeg az volt hogy a szemébe ne lógjon.majd a nyáron géppel pár milisre.
Kép mai süsü evés:):):)
Kép ez pedig a 3. tortája rajta a még ép süsüvel

Kép
Kép
ettike

Sziasztok!
tinu:
Én halat úgy adok, hogy kenyérhez veszek olviás Rio Mare-t, abban nincs tartósító, csak tonhalfilé, olaj, és tengeri só. Nagyon szereti a csajszi :)
Ha ebédhez, akkor pedig afrikai törpeharcsát kap, abban nincs szálka, de azért így is előtte átcsipegetem. Mondjuk ilyet ritkán kap, mert én nem szeretem a halat, ellenben Nagyapja, így ő főz neki halasat, amikor náluk vagyunk.

Kismama:
Mekkora már Patrik! Nagyon huncut, édes hapi:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági: és a harcsát hogy csinálod, hogy íze is legyen? És mivel? Krumplipürével?

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Kerti játék, tök jó, mi épp mostanában beszélünk a házban, hogy kéne a kertbe minijátszó, homokozó, hinta csúszdával, két pad :) ugye elég jó eresztés van, 2-3 év körüli gyerek is van min 3, 4-en születtek 2007-ben, és legalább még egy már úton van :)
szerintem Zugló legtermékenyebb háza vagyunk :)

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztoook!!

KErnico,
te, hát ugyanezt a homokozót néztük ki... :lol: NAgyon szupi!!! Megrendeltétek már? Kistesó amúgy jól van, igazi izgő mozgó csibészke lesz!! Folyamatosan mocorog! Jaaa és már 600 gr... :D

tinu,
mizu, ugye nem lett mellgyuszi a dologból??

omr,
hú, akkor feltétlenül veszünk egy hegesztőpajzsot... :lol: :wink:

NAgy hííír!!!! ÚGY NÉZ KI KUKISUNK LESZ!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :D

Képzeljétek , az utóbbi 1-2 hétben nagyon keményen anyás lett Dalmi. De apa se jó neki...pedig elég sokat vannak együtt. Tegnapi babauszi botrányba fulladt pl.... Apa úsztatta én fényképeztem, de annyira eltört a mécses, hogy kivettem a vízből. Apán meg látom, hogy kicsit rosszul esik neki... :cry:
Vendég

Livi: hálistennek sikerült kimasszíroznom az elzáródást és megoldódott! Mellszívóval kiszívtam a tejet.
Gratula a fiúcskához! Nevet már választottatok?

Kép
Kép
tinu

tinu:
Apu megfőzte ugyanúgy, mint a husilevest, csak hallal. Anna nagyon ette :)

bacilivi:
Gratula a kis pöcsöshöz :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Livi, gratu az öcsihez... :)
anyásság, nálunk is...
régebben mindig az volt, hogy apa jött haza, már a kulcscsörgésre elindult az ajtóhoz... most van, hogy rá sem hederít, hogy itt van apa, nem mozdul mellőlem. NÁlunk is rosszul esik apának, meg én is úgy sajnálom... max a nyekkendője köti le egy időre :) meg utána amikor vacsizik, az is azért izgi... ma pl elmentem másfél órára, 1 órát elvoltak, utána szomorkodott, sírdogált, nézett az ajtó felé, mikor jövök...

KépKép

KépKép
winnie27

Sziasztok!

Livi! Gratulálunk a kis kukacoshoz! Dalmi várja egyébként,felfog valamit? Kivi vagyok, ilyen korban el lehet-e magyarázni a kistesó témát valahogy. Legalább is,hogy ott egy baba anya pocijában. :)

Niki! Tetszik a homokozótók! Édes lehet Kiara ezzel a fújkálással! :D

Ettike! Sajnálom a picit én is. :( Patrik nagyon vagány srác! Jóképű kiskrapek! Nekem egyszer volt halam.... ugyanígy tett egy napon mint a tietek... aztán kampec. :(

Sziszi! Köszönjük a profi szerkesztést mégegyszer, ahol kinyomtattattam (hű mire ezt a szót leírtam..) dícsérték,hogy nagyon jól meg van csinálva. Már felét szétosztottuk!

Csajok! Azt olvastam most a kismamában,hogy igenis kell bentre cipellő a lábra, pedig úgy tudtam,mezítláb az igazi járásnál, de kiderült,hogy csak egyenetlen talajon jó a mezítláb, egyenesen éppenhogy rossz. Meg hát nem jó ugyebár a híres Siesta újabban (bár már volt erről szó),mert abban is elkényelmesedik a láb.
Járó babások! Ti mit adtatok a gyerkőc lábára???

Na dobok fel képet a szombati napról, unokatesóm fiának 2 éves szülipartyjáról!

Kép
Kép A különbség: 1 év és 25 centi... :)
Kép
Még a hinta alatt is elfér a töpörtyűm! :D

omr

Sziasztok!

Gondoltam írok, mert többen megkerestek, hogy miért nem jelentkezem, sőt felvetődött, hogy nem e megsértődtem valaki írásán, de nincs szó ilyenről :wink:

Egyszerűen csak olyan gyorsan telnek a napok, hogy nem jutok el idáig :oops:

A férjem most itthon van, mert eltört a kisujja, és hagy ne mondjam, hogy mi van itthon. Ő nem tud semmit csinálni, mert hát el van törve az ujja!!!! :shock: :x :) , férfi, hagy ne mondjam milyen az, ha egy férfi beteg. Szóval nem tud fürdetni, nem tud mosogatni, a többit meg szerintem nem akarja :wink: Én h.lye meg kitaláltam, hogy ha már itthon van, megcsinálom most a tavaszi nagytakarítást, szekrényből ki, kitöröl, ruhákat szétválagot, többi vissza, ugyanez a spajzban, fürdőben, mindenhol.... Ma a fürdőszoba a soros, meg tegnap is azt csináltam. Ha jövök a géphez, gyorsan megnézem a leveleket, meg megnézem, hogy van e akcijós repjegy, és már tünök is innen.

Egyébként jól vagyunk, Zsombi olyan kis ügyi, ha mondom, hogy megyünk pancsizni, akkor célbaveszi a fürdőszobát, ha hamizni, akkor megy magától a konyhába, ha tentézni, akkor megy a szobájába. Próbál önállóan enni, aminek a vége mindig ruhacsere, ügyesen játszik mindennel, és perpillanat a kedvenc időtöltése a függönyeim leszaggatása! :evil:
Na, nem is vagyunk annyira jól, mert Zsombi elkapott vmi nyavaját, vagy salmonella vagy coli, most van a széklete tenyésztésen. Valszeg az egyik ismerősünknél kapta el, mert elesett az udvaron, én meg nem mostam meg egyből a kezét, és mivel van kutyájuk, hát...... szóval valszeg innen van a baj. Eddig is annyira figyeltem erre, hogy kézmosás, de ezek után meg mégjobban fogok. Jázi is beteg, neki meg nem is tudom mi a baja, tegnap reggelre 37,6 volt a hője, de neki normális a széklet, mégis a hasát és a fejét fájlalja. Úgy sajnálom szegényeket!!!! :(
Én meg itt próbálok védekezni az influenza ellen, adom nekik a c vitamint, meg az osccillo-t, aztán a fene sem gondolta, hogy más bajuk lesz. :cry:

Rakok fel egy képet, és igyekszek gyakrabban jönni.
Bocsi mégegyszer, hogy így elmaradtam, na, de ez van....

Kép

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Brigó!!Örülök,hogy jöttél!Jobbulást a gyerekeknek!!Sajnálom,hogy betegek!Olyan szép gyerek a Zsombid!!Függönytépés??Nem irigyellek!!!!!A beteg férfiakról meg ne is beszéljünk.... :D

Rena!Martinka lábán szandál van itthon,de nem mindíg.Délutánonként a csúszásgátlós tutyi van rajta,mert a szandi eléggé kopog a laminálton.Akkor már itthon van az alsó szomszéd,és félek,hogy szól érte.Tudom,hogy tojni kéne a fejére,de a múltkor szóvá tette,hogy sokat hallották karácsonykor a porszívót.Mondtam,hogy beteg volt a kisgyerek,muszáj volt szívni az orrát!!Nem tudom hogy szólhat ilyenért egy 2 gyerekes anya!!Neki sosem voltak betegek a gyerekei??? :twisted: :twisted:
Egyébként én is olvastam a cikket,és a védőnőm is azt mondta anno,hogy bentre szandál kell.Azt nem tudom,hogy nyáron mit adjak majd a lábára,talán kispapucsot? :roll:

A 2 éves kisgyerek ilyen magas?Azta!

Ja,Mi nem Siestát vettünk,majd megnézem a márkáját,csak bent van a doboz a kisgyereknél,Ő meg most alszik.

Livi!Gratulálok a kis kukacoshoz,gondolom nagy az öröm!!Nagyon szép kislány Dalmi!

Ettike!Milyen nagyfiú már Patrik is!Sajnálom a kisbabádat! :( :(
Vendég

Rena! Megnéztem a szandi nevét:MAUS
Vendég

Sziasztok!

Most jottunk meg a setabol. 3 orat mentunk :D +reggel tornaztam is :wink: Gyermek meg most szundikal.
Tegnap tortent egy kis balesetunk, beutotte a fejet a jatekdoboz sarkaba, szoval lett egy nagy puklija. Jegeltem neki szoval mara mar szerencsere alig latszik. De ugy sajnaltam szegenyket :cry:
Reggel voltunk uszni, nagyon jol erezte magat a kicsikem, lubickolt ossze-vissza :lol:

Kernico
Az etel fujasa nalunk is megy. Mivel en mindig fujom a kajajat mielott odaadom neki, o meg utanozz, szoval o is mindig megfujja. :)

Ettike
Sajna a kistestver miatt. Patrik nagyon edi :D

Rena
Jok a kepek. Micsoda kulonbseg van a 2 gyerek kozott. Most akkor tenyleg kell cipot viselniuk a lakasba is? En nem szoktam raadni.

Livi
Gratula a kisocsihez, most biztos nagyon orultok :) En is kisfiut szeretnek majd masodiknak :wink: Tenyleg neveken gondolkodtatok mar? Nagyon szep Dalmi a kepen, olyan nagylanyos :D

Lenne egy kerdesem: mennyit esznek a ti gyerkoceitek. Mennyiseg erdekelne. Lily mostanaban eszik sokszor, de csak keveseket. Szinte alig eszik meg egy egesz babakajat. A veget mar kopkodi kifele.Reggelire is fel kenyer meg egy kis sajt, sonka es kesz.

Szilvi&Lily baba

Kép
]Kép
sziszka27

Brigo
Jo hogy jottel remelem hamar meggyogyulnak a gyerkocok. Na meg a ferjecsked is :) Annyira aranyos Zsombi, huncut mosolya van :)

Kép
]Kép
sziszka27

Bacilivi: ghratula a kispasihoz:):):):))

mi nem hordunk cipőt a szobában. mi is csak papucsban vagyunk mindek kéne a gyerek lábára cipő?

nika70
Salgótarján

Halihó!
Annán sincs cipő, tekintve, hogy nem jár még :cry:
Viszont, ha járni fog, akkor adok rá cipőt. Tornász néni is azt mondta, meg egyébként is kéne rá, mivel járólap és laminált padlónk van...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Nagyon jók a képek!!!!!

Én mindig adok rá cipőt, szandit, már az első szandiját kinőtte. :? Úgy hallottam jobb a lábának, dokinő is mondta cipőben tanuljon menni, nem a mi dokink, egy ismerős gyerekorvos, én hiszek neki. :wink:

Rena: szívesen!

Kaja: van amikor tényleg keveset eszik, aztán bepótolja, de Ő sem eszik meg egy egész ü bébiételt, amikor az van, és nem tudok főzni. Régebben jobb étvágya volt, Csanádnak is. Most szinte nem ér rá enni.

Csanád is elesett tegnap, az orrát lenyúzta, ez kint volt a betonon, szép sebes most. :cry: Na mert egyedül akart menni...

Mindenkinek jó egészséget!

Bocsi ennyi voltam. :oops:
sziszi22

Még ezt meg akartam mutatni:

Kezdő szülők kézikönyve:
Kép

Meg egy rákocskát: Kép

:shock: :shock: :shock:
sziszi22

Nekünk az ortopédus nem mondta, hogy kellene a szobába is cipő. Igaz, azt se, hogy nem kell. Majd megkérdem, ha megyünk kontrollra. A védőnő pedig azt mondta, hogy nem kell.

Livi: már írtam korábban én is, hogy TÜnci sem eszik meg egyszerre sokat. Tegnap vacsira kb. 4-5 kanál kefírt sikerült beszuszakolnom a szájába, de utána feladtam. Egyáltalán nem akart vacsizni.

Kép
Kép
tinu

halihó!

Mi is vagyunk csak a net mindig lefagy!

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Tegnap írtam jó hosszú üzit képekkel megszülinapos élményekkel és úgy lefagyott a gép, hogy nem tudtam elküldeni!

Minden nap hívjok a t-onlinet, de nem tudják megoldani a gondot ma megint kijönnek!

Szombaton volt az első szülinapi partink nagyon jól sikerült! Vasárnap lesz a következő, ha lesz élet a gépünkben megpróbálok képeket feltenni!

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Sziasztok!

Livi: Gratula a kis fütyishez! :D :D
Szegény apa, nállunk is megy néha, hogy csak én vagyok jó, vagy csak ő, de ilyenkor beülünk mi pl. együtt a kanapéra, és ha nem szekálja, akkor magától elkezd szórakozni vele.
Még nem rendeltük meg a homokozót, majd csak tavasszal. Brigiéknek is ez a fajta van, csak ők máshonnan rendelték, de nekem nagyon tetszik!

Falexa: azért majd kérjük a képeket, ha jó lesz a net.

Cipő: én bentre nem adok rá cipőt, csak a Kenguru Goldos csúszásgátlós zoknit, aminek olyan vastag a szilikonréteg az alján, mint egy mamusznak, és jó egyenetlen is. Néha ráadom a szandit, de már tudja, hogy kell a tépőzárat szétszedni, és leveszi. Mert én is úgy tudom, hogy csak egyenetlen természetes talajon jó a mezitlábazás, de azért szerintem ez jó neki, nem kell cipő. Néztem mondjuk ezeket a Zetpol cipőket nyárra, van valakinek? Egy ismimnek van, és megnéztem, tartja a bokát, pamut, vékony talpú és hajlékony. Szóval egy olyat lehet bepróbálunk majd!

Sziszi: ez a rákos brutális! :roll:
Csanádnak nagyon fájt? Szerencsére nekünk még ilyen nem volt!

Sziszka: mennyiségek:
reggeli: 2 kisebb szelet kenyér belseje (héját mostanában levágom) + hozzá szalámi, vagy ilyesmi
Tízórai: 1 banán
Ebéd: nem mérem a sajátot, kicsit több, mint az üveges, az 220 gr főzi (szóval kb. 200-250 gr)
Uzsi: 1-2 alma lereszelve, hozzá 7 gabonás cucc belekeverve
Vacsi: szintén lemegy 200-250 gr valami

Ezeket tényleg írjátok már le ti is, én is kivi vagyok rá. Meg persze változnak a kaják, de a mennyiség kb. ennyi.

Jók a képek!

Kép
kernico

Helló!
Na kajatéma gyorsan:
Reggeli: szopi után 1 nagy szelet kenyér belseje valamivel
Tízórai: nincs,mert reggeli fél 9 körül,aztán ebéd fél 12-kor
Ebéd: 300-350 ml körüli valami, ha hígabb, szilárdabb kajából 250 körül lehet. (ma rántott husi a családnak,Petrának tojifehér nélkül, krumplipürével, ez meg joghurttal a cicának, nem tejjel)
Uzsi: 1 valami gyümi vagy 1 nagy joghurt
Vacsi: ha marad az ebédből az, vagy valami mást főzök vagy üveges és akkor még sajt rá vagy keksz.
Lefekvés előtt: 180 ml tápi csúszik.

Köszi a cipős hsz-ket, szóval ki így, ki úgy. Na majd jövőhéten megkérdem a dokinénit.

omr

Falexa! Váltsatok Invitelre! :roll: Ez gáz már a T-től! Legalább akkor ne kelljen kifizetni azt,amikor lehetetlen netezni. Csak ugyebár szerintük nem náluk a hiba. :twisted:

Miket kapott Bazsibébi??

Jaaaaj! Ezer éve akartam már mondani,hogy Petra már hogy megkínozta Bazsit a hűtőmágnesen. Mindig pakolgatja. Kérdem tőle hogy hol van Bazsi akkor odamegy, leveszi vagy felrakja attól függ éppen hol van. Aztán sokszor bedugja a hűtő mellé, anya meg mehet kipiszkálni. :D

omr

Reggeli: Egy szelet kenyér sonkával, vagy hallal + fél doboz joghurt
Ebéd: Nem mérem én sem, kb. olyan 300 ml a mi haminkból, ha kevesebb, akkor egy Danonino utána
Uzsi: Gyümölcs, általában 2 alma és 1 banán, vagy narancs, vagy körte, utána kölesgolyó
Vacsi: 240 ml tápszer

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?