Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Temanal vagyunk... :D
Nem jellemzo ram, hogy vakon elfogadom barmilyen orvos velemenyet. Mindig voltak kerdeseim, amiket meg kellett valaszolniuk. Nem kell nekunk mindenben egyeterteni (marmint az orvossal) ahhoz, hogy jol tudjunk egyuttmukodni. Otthon ketsegkivul rossz, hogy sok orvos es vedono nem tajekoztat a hivatalos ajanlasokrol, hanem csak a sajat velemenyet adja tovabb az anyukaknak. Ez elsulhet jol es rosszul is. Itt szerintem ez jobban mukodik, mert nekem Levi dokija mindig elmondja a hivatalos ajanlast, aztan meg hogy o ezzel egyetert vagy nem es hogy miert ert egyet vagy nem. Ezek utan meg eloadom, hogy en mit gondolok es jol megbeszeljuk. A vegen termeszetesen en dontok arrol hogy milyen tanacsokat fogadok meg es milyen iranyelvek alapjan csinalom pl a hozzataplalast, hiszen en latom el a gyerekemet. Ha ezt kello korultekintessel es megfeleloen informalva vegzi az ember, akkor baj nem lehet.

Ha mar az elvekrol van szo, az en nezeteimhez legkozelebb Noemi nezetei allnak. Persze vannak kulonbsegek, mert mi mar egy eves kor utan bevezettuk a sajtot es a joghurtot, sot tegnap meg tojassargajat is kostolt Levi. Teljeskiorlest eszik csak, hozzaadott cukrot es sot nem kap, friss zoldfuszereket (bazsalikom, petrezselyem, kapor, metelohagyma, stb) viszont igen. Amitol sokan kiakadnak, hogy tejet nem is tervezem hogy adok neki es hogy minden amit eszik/evett az bio. Es akkor meg nem is mondam semmit a kornyezetbarat tisztoszerekrol es haztartasrol... Nekem ez mind nagyon fontos, mi igy elunk, ezert csinalom vele is igy. Masnak mas a fontos, ebbol adodnak az elteresek, de nincs ezzel semmi baj, amig nem tul szelsoseges esetekrol van szo. Szerintem itt egyebkent nincs ilyen.

Edesseg: Nem kap Levi es nem is tervezem. A mi csaladunkban az a szokas, hogy hetvegen mindig kidob a suto valami finom sutemenyt es az el is fogy hamar, jok a magyar sutemenyek, ki ne szeretne oket. A mindennapokban viszont nincsenek jelen, igy nekem nem nagy teher Levit tavoltartani ettol. Semmi szuksege szerintem edessegekre a gyumiken kivul, ures kaloria az egesz. Egyenlore ez igy is marad, raerunk meg erre, majd ha nagyobb lesz. Persze nem fogom tiltani tole orokke, pont az en asztalomnal fog eloszor enni finom hazi sutit, de ennek meg nincs itt az ideje.

Ha egy allergiat vagy barmilyen mas jellegu egeszsegugyi problamat nagy valoszinuseggel el lehet kerulni, akkor en azt el akarom kerulni. Levi alapbol is erintkezik eleget mindenfele korokozoval, kornyezetszennyezessel, kemikaliaval, mocsokkal, kesobb stresszel stb es en ezek ellen a legnagyobb mertekben fel akarom vertezni, hogy kesobb is jol vegye az akadalyokat. Valoszinuleg egyebkent szerencses alkat is mert meg sosem volt beteg.

Jo ez a tema, kicsit felporgette a topikot. En mindig orulok, mikor ennyi kulonbozo velemenyt olvasok, latszik hogy mindenki meggyozodesbol teszi ugy a dolgat ahogy. Persze jo lenne ha senki nem venne csak fehernek vagy feketenek amit irtam, mert arnyalatok mindig vannak, de ido sajnos mar kevesbe ezeket bovebben kifejteni.

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Rena,
Sikerult mar kepeket csinalnod? Tinu leirta mar hogy hogy kell, de ha nem megy leirom lepesenket, csak szolj!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Őzi: nincs semmi baj azzal, hogy így neveled Levit, ha ti is így éltek. Mivel mi nem így élünk, én nagyon kényszeredettnek érezném, hogy TÜncit meg így neveljük. A párom és én is igen erőteljesen édesszájúak vagyunk. Nem hiszem, hogy ezen már tudnánk változtatni, vagy csak esetleg egy betegség kapcsán (bár ilyen ne legyen!). ELég hülyén érezném magam, ha valami olyasmit akarnék a gyerekemre kényszeríteni, amit én nem csinálok. Vizet prédikál és bort iszik esete lenne. Persze amit ajánlanak, azt eddig is betartottam, és tejet csak 1 éves kor után adtam, illetve mindent úgy, ahogy ajánlják. De ezen felül nem is akarok szigorkodni, mert nem látom értelmét. Nem tudom elszigetelni a világtól, úgyis ebben él. Mi sem eszünk bio ételt, így most már Tünci sem kap, bár az első néhány hónapban én is megvettem a biozöldséget, gyümölcsöt. De lassan át kell térnie arra, amit mi eszünk. Vagy mi változunk meg, de ezt nem érezném igazán hitelesnek.

Kép
Kép
tinu

Noémi:
Idézek neked Patika magazinból:"Minden élet a tengerek sós vízéből ered. Ezzel magyarázzák az emberi test sótól való függőségét. Testünk vízháztartásához és anyagcseréjéhez, az idegek funkciójához és a gyomornedvhez a só nélkülözhetetlen."
Természetesen kimutatták,hogy sokkal több sót eszünk,mint ami szükséges, valójában tényleg elég lenne magunknak is annyi,mint ahogy a gyerkőcnek sózunk. Na ja, erre rá kéne szoknunk.

Amúgy úgy látom süti-nasi-csoki terén mindenki egyetért, lényegi különbségek tejtermékben,felvágottban,fűszerezésben vannak. Én szeretem a fűszeres kajcsikat, de persze Petrával óvatos vagyok. De pl tényleg mindegyik jó valamire,pl múltkoriban köhögős volt,akkor kakukkfüves cuccokat főztem neki.

Mági! Ismerős a dolog. 1 hétig hallgattam,hogy "mi milyen gonosz szülők vagyunk,hogy nem adunk csokit Petrának" Szaloncukron volt a vita,még karikor, nem értette meg unokatesóm,hogy miért nem akarok adni,az nem mérgező.Ja,csak elveszi az étvágyát,meg felpörgeti az amúgy is pörgős csajt,meg hát hízlal.

Őzi! Nem fura az sem, ha nem adsz tejet. Kínaiak pl hányni tudnának a tejtől, túrót,tejfölt abszolút nem esznek,oszt mégis megmaradnak. Nem is kevesen! :lol: Képeket sikerült, majd mindjárt mutizom is! Meg a ma délelőtti bepasizást.

Falexa! Vidd Bazsit a monitortól,nem akarom Petrát lebuktatni a vőlegény előtt.... :oops: :lol:

omr

Rena: én voltam Kínában 8 hónapig, de konkrétan ez nem igaz, hogy a kínaiak hányni tudnának a tejtől. Igaz, az utóbbi évtizedig nem nagyon ettek ilyesmit, de most már ott is lehet mindenféle tejet, tejterméket kapni. Oké, tejfölt nem láttam, meg túrót sem, de imádják az édes tejet (sima tejet alig lehet megtalálni a sok édes tejes doboz között), a tejes teát. Lehet kapni joghurtot, sajtot is. Szóval már ott is változott az étrend.

Kép
Kép
tinu

Kép Kép Kép Kép
Tiszta sztárnak érzem magam! :oops: :lol: 8)

omr

NAgyon jók ezek a képek!

Nekem tudnátok annyit segíteni, hogy mekkorára kell lekicsinyíteni a képet vagy ki kell vágni a fejet? Csak mert egyet én is ki szerettem volna pobálni, de elcsúszott a fejem :lol: :lol: :lol: Meg amúgy is olyan homály volt.

Még a kajára visszatérve: nem akarom elhinni, hogy minket, titeket kis gyerekként csokikkal tömtek. Vajon miért éreznek a szülök késztetést arra, hogy az unokát minél jobban "elrontsák"? Nekem is 70-80 évesek szokták a leggyakrabban mondani, hogy adjak efajta dolgot a gyereknek, meg a névnapra csokit akartak hozni :shock: :shock: :shock:

És még valami,aki szoptat: azért nem szoktak megszólni titeket, hogy a gyerek még mindig "dudukázik"? Ez miért annyira természetellenes? Jó nem szeretném 2-3 évesen is ennyit szoptatni vagy hát már egyáltalán nem, de nem lehet csak úgy leválasztani. Mert hát az ő akarata is számít, viszont ha magától csinálná, akkor beletörödtem volna.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi!Az egyik kolléganőm 2 és fél éves koráig szoptatta a lányát,és sokan mondták Neki,hogy miért hagyta eddig?Én meg csak néztem,hogy mi ezzel a gond?Mondtam is,hogy remélem,amikor nekem gyerekem lesz,nekem is lesz tejem,és minél tovább tudok szoptatni!Én sem értem,hogy miért baj egyeseknek ez?Én 2 éves koráig szeretném szoptatni Martinkát,de szerintem addig nem húzzuk már ki,nincs annyi tejci.Sajnos..
Vendég

Noémi, banánt lehetett kapni, és valahogy gondoltam, hogy ez lesz rá a válasz, hogy nem volt akkor. Hát pedig lehetett kapni mikor én kicsi voltam. Lidi már elég rég megháromszorozta a súyát így nem azért adtam neki ezeket, hanem mert a dokinő mondta, mikor a súlya egy hónap alatt nem változott illetve fogyott 100g-ot, hogy egy hét múlva menjünk vissza és ha addig sem hízik akkor utána meglátjuk mi lesz. Ezzel rám ijesztett, viszont belegondoltam, hogy hát jóformán nincs kalória már a főzelékekben ha csak krumplit adok és kis hús stb., nagyobb igénye van. Mivel 10 hónapos volt mikor elindult Lidi és utána is hízott ezért nem valószínű, hogy lemozogja.

Kép

Kép
antekirt

Ezzel persze nem azt akartam írni, hogy kell az édesség. Dehogy kell, csak annyit akartam ezzel írni, hogy minden baba más és én is úgy szerettem volna mint te Noémi, de nem lehetett így engednem kellett az elhatározásomból, meghát nem is baj, hogy nem kell már 600 felé főzni. Szóval a kekszből is napi két darab amit kap Lidi, csak annyi, hogy pudingot én főzők neki uzsira, vagy nem csak az én általam csinált krémtúrót kapja hanem a boltit is, de mellette igyekszem egészséges kajcsikat adni neki, szóval ezek a kihágásaim az édesség felé.

Kép

Kép
antekirt

Jó reggelt!
A kajatémával álmodtam valamit.. :lol: de már nem emlékszem.
Noémi! Ja, én is nehezen képzelem,de bizony tömtek minket csokikával ennyi idősen. Meg hát már 3 hósan azt ettem amit a nagyok. :shock: :shock: Különben még mindig azt vallom mint pár hónappal ezelőtt,hogy leginkább nem a tejtől,tojástól,meg pl forralatlan víztől lesz baja a gyereknek,hanem a sok hülye tartósítószertől. De mondjon valaki olyat,amibe nincs, a saját főztünkön kívül.Szóval valami reggelire való. Sok zöldségbe ott a vegyszer,tény és való, anyósomék 6 fóliányi paradicsomából sem adtam még a lánynak,mert hát látom, hogy megy a harc: most jó az ára, fújjuk le érlelővel... bár több újságban is azt láttam,hogy ellenerizték a zöldségeket,gyümiket és nagy része a héj alatt azért szermentesnek bizonyult. Mindegy, én vettem most egy csomó magot, lesz saját termesztésű friss zöldéség! 8)

Képzeljétek!!!Ma van egy éve,hogy bevonultam a kórházba. Ekkora voltam kiírva. 9-re odamentem,sorbaálltunk,ismerkedtünk,NST, szobaelfoglalás, dumcsi,tv, séta, eszem-iszom... De szép is volt. Na azért jobb most így.. :D

omr

Hali!

Nincs valakinek jó ötlete, hogy csináljam a tengeri halfiléket? Krumplisalit csinálok hozzá, csak nem tudom, hogy készítsem el, hogy ne legyen uncsi. Hátha ti tudtok valami tuti jó receptet. :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziasztok!

Huha jol belehuztatok lanyok, vagy 1 oraja csak olvasgatlak titeket,de meg mindig nem ertem a vegere :shock:

Eves: nalunk is mar majdnem minden eszik Lily, akkor kap babakajat, ha mi fuszereset eszunk. De mar nem is nagyon szereti az uvegeset, kopkodi kifele. Azt szeretne mindenaron amit mi eszunk. A reggeli is ugy nez ki, hogy elerakom a kenyeret, sonkat sajtot, persze az nem kell neki, az enyembol harapdal. Edesseget en se nagyon adok meg neki, babakeksz az van, de nem tul surun. Na meg anyu amikor itt volt hozott turorudit abbol is adtam neki. :oops: :? Kulonben nalunk meg midnig a mandarin a nyero minden mennyisegben :D

Ozi
Ti milyen surun jartok haza? Biztos nagyon fogjatok elvezni, hogy vegre harmasban mentek majd. Tegnap mi is lefoglaltuk a jegyet marcius 16-an megyunk haza 2 hetre (most mi is edes harmasban) mar nagyon varom :D

Jaj az egyik nap kepzeljetek festetunk. Baratnomtol kaptam lemoshato festeket. Lily nagyon elvezte, mondanom se kell,hogy mindent osszekent. Ruhaja a kukaba landolt o meg a furdokadban :D :D Rakok fel par kepet

Kép
]Kép
sziszka27

Kép Kép Kép Kép

Kép
]Kép
sziszka27

Na meg aztan en is szorakoztam a kepekkel. Tenyleg nagyon jo az az oldal. Koszi Ozi :wink: Kép Kép

Kép
]Kép
sziszka27

Szép jó napot!

Rena: ki az a Mc'csábító Petra babával? :D :D

Baba-mama klub: a mi kis városunkban is indult. Ma volt az első alkalom vagy 30 anyuka eljött babástól. Voltak egészen picik (6 hetes) és nagyobbacskák is max.3 évesek. A piciknek lesz babamasszázs meg babamama torna, nekünk meg Ringató egy óvónéni fogja tartani jelképes összegért (max 100ft/per fő). Tök jó lesz! Végre megyünk babás társaságba. Amúgy Bazsinak is tökre tetszett a sok új játék meg a nyüzs vagy fél óráig még csak rám sem nézett. Utána azért jött néha bújni. Majd teszek fel képeket!

Valaki leírná nekem, hogyan kell ezzel a képszerkesztővel babrálni, mert nekem oroszul ír ki mindent! Előre is köszi.

Édesség: direktbe én sem adom Bazsinak bár nagyon édesszájú lenne. Kapott már túrórudit meg egyszer egy kocka milkát, de én is és a férjem is ellene vagyunk az édeség zabálásnak. Csak szigorúan kaja után ehet! Ja és a muffinomból is adtam neki amit én sütöttem ( teljeskiörlésű lisztel és gyümölcscukorral). Nem fogom tiltani az édességeket, mert én is imádom a csokit és társait csak meg akarom tanítani a mértékre és arra, hogy ne kaja helyett hanem annak kiegészítésére egye.

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Sziszka: Lily baba milyen stílusirányzatot követ? Avangard vagy impresszionista a kis művésznő? :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Halihó!
Na még evés témáról.. :) Szerintem azért különbözőek az orvosok, védőnők véleményei, mert egy lelkiismeretes orvos, védőnő tisztában van vele, hogy a gyerekem mit kapott már eddig enni, mi az, ami allergizált. A mi dokinőnk minden vizsgálatnál megkérdezte, hogy mit eszik már, allergia, stb., és ennek tudatában javasolja, hogy mit lehet neki adni. Gondolom Anna is azért ehet mindent, mert hála az égnek eddig nem lett allergiás semmilyen ételre. Mert hogy ez is hajlam kérdése.

Hogy lehet ilyen képeket szerkeszteni???

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziszka!

Nagyon édes Lily, ahogy még a fejét is összekente a festékkel. Látom nagyon élvezte--cukika. :P Gondolom élvezet volt utána takarítani.
Én kari előtt szerettem volna ilyen festéket venni, hogy láb és kéz lenyomatot vegyek a gyerekről és azt adjuk a szülöknek ajándékként, de már későn jutott az eszembe és nem kaptam festéket. :(
Sikerült kibékülni a barátnőddel? Jobb a kedved?

Falexa!
Biztos nagyon fogjátok élvezni a baba-mama klubbot, főleg hogy ilyen sokan lesztek.

Ante!
Még egy kicsit hadd kötözködjek veled :oops: Remélem nem sértödsz meg. Szóval ha Lidi már rég meghízta a háromszoros súlyt, akkor miért olyan fontos hogy mindig hízzon? Ti mindig annyit híztatok, mint az előírás vagy mindig annyit etetek? Én úgy tudom, hogy az első félév után egyre jobbban lelassul a növekedési ütem, amit először egy hét alatt hízott a baba, azt később csak egy hónap alatt hízza meg. Nálunk mindig ilyen szálóigeként emlegetik, hogy ha a gyerek vidám, fejlődik, jól érzi magát, nem beteg, akkor nem kell a súlyt nézni. Sőt egy éves kor felett már nem is kellene havonta méreckedni, régen fél majd évente volt ilyen.
Tényleg nem bántani szeretnélek, mert elfogadom, hogy neked ez a véleményed és azért adtál kenyeret, mert.....leírtad már. Engem más "ingerek" érnek, értek, így másképp gondolkodom erről a dologról. De hangsúlyoztam már, hogy nem akarok senkit áttéríteni, sosem mondtam, hogy az a jó, ahogy csinálom, igazából csak véleményekre vagyok kiváncsi.
Ugye nincs sértődés? :wink:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Mági!
Ezt a linket Őzi szúrta be: http://www.photofun.od.ua/
Ha bejön az oldal, ki kell választani, hogy melyik képet szeretnéd megcsinálni (katt rá), majd a lap közepén oroszul lesz egy ikon (ovzor), arra kell ismét kattintani, majd a te képeid közül kiválasztani, amit szeretnél. Rögtön megcsinálja és utána le lehet menteni.
Sajnos én arra nem jöttem rá, lehet kisérletezni kell, hogy mekkora képet kell feltölteni, hogy minden pont jól látszodjon. :?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Brigó!
Merre vagy? :roll: Már nagyon rég voltál.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

RENA: ezt neked olvasni...

Beszéd:

A gagyogásból kiemelkedő első szavak 1 éves kor körül jelennek meg. A gyerek beszédfejlődése itt még lassú. A 16. hónapra 8-15 szót tudnak, az élénk beszédfejlődésű gyerekek 30-40 szót tudnak. A megértett szavak száma azonban ennél sokkal több. Az aktív szókincset a gyerek utánzással sajátítja el. Egy mozdulatot utánoz a hozzá tartozó szóval (pohár).
Kezdetben a beszéd egyszavas mondatokból áll. A második életév második felében ugrásszerűen meggyorsul a beszéd fejlődése. A szókincs ötszörösére-tízszeresére nő. Ez a néhány hónap a beszédfejlődés fordulata. A gyereknek megjön a beszédkedve. Mintha rájönne arra, hogy a beszéd eszköze a kapcsolatteremtésnek. Az egyéni eltérések jelentősek lehetnek. Akadnak gyerekek, akiknél ez a fordulat a harmadik életévben van. Két és fél éves korukban a gyerekek többnyire rendelkeznek a beszédkészséggel és szókinccsel, amellyel közvetlen környezetükben elboldogulnak.
sziszi22

Pálinkás jó reggelt! nem bírtam tovább aludni. Biztos mert Petra egyszer sem ébresztett én meg fél 6-kor átmentem légzésellenőrzésre emiatt,aztán nem jött vissza álommanó.Apa meg elment 5 előtt Nagykovácsiba.

Sziszi!

Köszönöm! Ez is egy megnyugtató cikk!! Sose gondoltam amúgy, hogy majd kétségbe esek bármin is, meg hát nem is kaptam semmi megjegyzést idáig. A héten a kórházi szobatársnőm viszont megjegyezte, hogy Petránál csak ennyi a beszéd? Fia se mond szavakat, csak többfélét halandzsázik,Petra meg csak ha nagyon kell, akkor szólal meg. Mondjuk én kb 16 éves koromig voltam ilyen.. :oops: :roll:
Amúgy most 2 napja gyakorol a lány, nehéz feladatot talált, a R betűt... A nyelve teljesen vissza van fordítva, mindig azt hiszem, h a szájába van valami és így adja a hangokat.. :roll: :D

Kép nincs ám elfelejtve Sziszi, de lemerült a gépünk, újabban másfél napig töltődik.Most reggelre úgy láttam,hogy zöld a lámpája,úgyhogy még ma megpróbálom.
Fene egye meg, h már a gép is rossz, de már az aksija is.. mi jön még???

Noémi!

Na mit csináltál a halakkal? Nem kaptál recit senkitől. :( Én mindig ugyanúgy csinálom, fokhagymás tejbe ázás után panírozás sütés.

Sziszka!

:lol: :lol: Jóóóók a képek!! Hát le se tagadhatnád hallod,hogy a te lányod Lily! Mint két tojás! Nagyon hasonlít rád!
Most néztem itt Szentesen a játékvárba van valami maszatoló gyerekprogi. Az valami ilyesmi lehet! :lol:
Tényleg! Mi van a barátnőddel? Barátnőd újra?

Falexa!

Tökre elfelejtettem,hogy Szentesen is van baba-mama klub.Ájvi mindig mondta,hogy menjek,de mindig akkor alukált Petra. De most már szerintem felhívom,hogy mikor van oszt jól elnézünk mi is ide. Jó lehet a mindszenti! Meg hát ez a Ringató ennyi pízért... a hülyének is megéri! Nem tudom itt mikor indul a játékvárba, de apa azt mondta egyelőre ne menjünk arra, most vitt valami szerzit nekik és ki van kapcsolva a fűtés!! :shock: de azért volt ott 1 gyerek játszott... :roll:
Holnap mennénk hozzátok, nem tudom mondtam-e már, de azért felhívlak ma. :oops: :D

Ja! Múltkor Kérdezted Noémi,hogy megszólnak-e, hogy még szopik a gyerek. Nem, nekem nem volt ilyen, mindig azt mondták, hogy nagyon helyes. Sőt, a doktornéninél meg Ájvinál utoljára már csodaszámba ment a dolog. 8) De mi már ugye leszokóban..
Sajna 85 B-ből visszatértem 75 A -ra! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

omr

Noémi, meghízta általában amit kellett, de tudod nálunk volt párszor, hogy nem sokat hízott és volt, hogy fogyott. Nekünk a dokinőnk mondja ezeket, hogy hm... hát hozza le újra Lidit két hét múlva, vagy egy hét múlva, mikor mit mondott, meglátjuk mennyit hízik és ha akkor sem hízik akkor meglátjuk mi lesz, de addig ne beszéljünk róla. De a kenyeret általában már 10 hónapos kortól szokták mondani a védőnők, de én is később adtam. Meg hát mit lehet adni reggelire, ha már Lidi elválasztotta magát egy hónapja? Szóval minden helyzet és gyermek más. Az evéssel eleinte nálunk gondok voltak és mégis hízott, de most főleg az volt az érdekes , hogy sokat eszik Lidi és nem hízott semmit hanem fogyott, ezért változtattam.

Kép

Kép
antekirt

Jaj, szeretném magam kijavítani, mert az orosz szöveg nem ovzor, hanem obzor. Az b-betű cirillben, csak emlékezetből írtam a múltkor. :oops:

Kép
Kép
tinu

http://www.myheritage.com/FP/Company/lo ... upload.php

ez is jó, feltöltöd a képeiteket, és megmondja kire hasonlít a gyerek :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1201688444.0516.jpg[/img] [/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági tök jó ez a hasonlítgatásos dolog. megcsináltuk több képpel is de csak egyszer volt hogy mindkettpőnkre hasonlít háromszor meg rám inkább :)::) párom meg nem nagyon viselte el azért csináltuk meg többször is :) mert mindenki aki őt ismeri azt mondja hogy tiszta Gabi:)

Kép

Kép

nika70
Salgótarján

Mági ez tök jó!!!! :D
10 %ba győzött apa..

omr

:lol: Nálunk egál az eredmény! Ugyanannyira hasonlít rám, mint a férjemre.

Kép
Kép
tinu

Nálunk is egál, aztán másik képpel csináltam és akkor 7%-al én is nyertem.

Kép

Kép
antekirt

Kövi: apjára 12 %-ban. :)

Kép
Kép
tinu

A 3.: szintén apa nyert 5 %-kal. Na többet nem csinálok.

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

vagyunk mi is, csak most nappal nem jutottam gép elé, este meg Rékababa egy éves naplóját írtam, meg képeket válogattam, töröltem, majd rakok is...

KépKép

KépKép
winnie27

LÁnyok, nem tudom kell-e írni, de azért mégis. SZóval ez a hasonlítósdi elég nagy marhaság. Mármint, hogy inkább vicc, meg jó játék, de semmi köze a valósághoz. Kipróbáltam egy a férjemtől és tőlem a lehető leginkább eltérő srác képével, és azt írta ki, hogy egyformán hasonlít TÜnci rá is meg rám is. :lol: A srác félig indiai, félig filippin. Képzelhetitek, mennyire hasonlít rá TÜnci. :wink:

Kép
Kép
tinu

Rena!
Hát úgy csináltam a halat ahogy mindig: halas fúszerkeverékkel bekentem, majd egy kis liszt és sütöttem. Tök fini ize van, de a hal amit itt lehet kapni olvadás után tiszta víz és sütés közben szétesik. :? Azért jó, hogy te legalább írtál, majd megprobálom ezt a tejes áztatást ha legközelebb csinálok. Mennyi időre szoktad benne hagyni?
A dokinő+védőnő nálunk is maximálisan örül, hogy még szoptatok, sőt azt mondták, hogy kb 16 hónapos koráig befejezi a nagyon anyás korszakot(amikor a nadrágszárba kapaszkodik) és utána lehet magától le is fog válni, vagy akkor jobb megprobálni az elválasztást. Hát majd meglátjuk...

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Ja még azt szerettem volna:
nekem még ugye van tejem, de én is rendesen észreveszem a változást mell méret csökkenés ügyileg-szomorú :cry: :cry: :cry:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

tinu mi is ezért próbáltuk ki többször is más más képekkel :) egy jó játék :)

nika70
Salgótarján

Hellóka engem is meg fertőzőtt ez a képszerkesztő íme néhány fotó! Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Na hari, de egy kicsit sok lettem!

Puszika!
KépKép
fölkalexa

Jó estét!
Apa még mindig Nagykovácsiba. Illetve most indultak.. Lesz vagy 9 mire hazaér.
Na a hasonlítgatósnál nálam is fura dolgok jöttek ki... Szerintem is vicc, de annak naon jó!
Falexa! Én is megcsináltam ezt a tapizós nőset apával! :lol: Aztán kritizálta, hogy ménem meztelen vannak... :? :lol:

Winnie!! Na helló! Jöjjenek azok a képek!! Taxinak mit szólt Rékababa?

Jócakát csajok. :arrow:

omr

Ja! Meg hát ezt fel sem tettem!

A Warner Bros bemutatja:
A két cukorborsó kalandjai
avagy a zenélő mesekönyv felfedezése

Kép

omr

Sziasztok!

Tok jok a kepek, mindenkie egytol egyig.

Rena, Noemi
Meg mindig erot gyujtok a bekuleshez, meg gondolkodok mit is kene irni, aztan ahogy megy az ido ugy megy el tole a kedvem is :shock: :? De most mar megint visszatert a jokedvem legalabb. :D

Jaj en elfelejtettem felkoszonteni Rekat :oops:

Nagyon sok boldog 1. szuletesnapot kivanunk!!!!!

Ki hogyan all a nyaralas intezesevel? Mi majusba megyunk Menorcara. Kivi vagyok milyen lesz igy harmasba?

Tenyleg mi van Brigorval mar regen volt nagyon?

Jo ejszakat mindenkinek

Kép
]Kép
sziszka27

Sziasztok!

Noemi,
Meg korabban irtad, csak elfelejtettem valaszolni: Szoval igen egyedul megy mar Levi es most epp zabalos korszkaka van. Pocsekok is az ejszakaink. :) Egyebkent en is pont ugy adom Levinek a hust ahogy te, mar amikor hajlando elfogadni a kanalat (most eppen igen), amikor meg kezzel eszik, akkor nem eszi meg a huskockakat.

Halrecept,
Megkesve bar de itt van egy, amit mi nagyon szeretunk:
Pachoz kell:
2 ek narancspure / van aki citrommal csinalja, szerintem a narancsos jobb
1 ek e.sz. olivaolaj
1 ek mez
1 ek szojaszosz
feherbors, so izles szerint, bar szerintem a szojaszosz eleg sos.

Ezeket ossze kell keverni es ebben pacolni a fel kg halat (hutoben) legalabb 1 orat. Aztan kiveszed a halat es grillezed/vagy sutod neha kenegetve a paccal. En halibutot szoktam igy csinalni, de barmilyen feher husu tengeri hal jo hozza. Azert szeretem ezt a receptet, mert alig kell bele valami, nem zsiros es meg Levi mellett is meg tudom csinalni siman :) .

Szopitema,
Engem az a szo fogott meg amit Alexa irt: "Miert HAGYTA eddig?". Ez olyan agressziv nem? Korulottem mindenki szopibarat, de neha en is talkozom megbotrankozo megjegyzesekkel mint ez a fenti. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy majd jol a szajara verek a gyereknek, aztan majd ketszer is meggondolja hogy akar-e szopizni, majd a elveszi a kedvet! Na ez persze csak durva vicc, es szelsoseges is, ezert bocsi, de erre a temara mar kicsit ugrok. Tegnap pl Levi kis baratnojenek, Grace-nek a nagymamja (koreai) joindulatuan figyelmeztetett, hogy erti o hogy en jot akarok a gyerekemnek, de jobb ha tudom, hogy az anyatej 1 eves kor utan mar kifejezetten karos. Hmmm.

Tinu,
Ugy van ahogy mondod, nevelni csak oszinten szabad/lehet.

Sziszka,
En altalaban evente mentem haza, ezalol csak a tavalyi ev volt kivetel, mert akkor a suli miatt 2x kellett hazamennem. Nem olcso mulatsag am! Parom mar 4 eve nem volt otthon, es mar nagyon keszul :) . Jo nektek, hogy mar tavasszal mentek haza... Irigy-irigy. :)
Nagyon elvezhette Lily a maszatolast! Mekkora zold tenyernyom van a fejen :D :D :D !

Bombajo napunk volt ma, ne hari nem szoktam ilyet, de ezt meg kell osztanom veletek. Reggel kezdodott amikor Levi egy beresnek valo reggelit kebelezett be. Aztan bevittuk Apat dolgozni, de meg vissza sem ertunk mar elaludt a kocsiban. Nem baj gondoltam olvasok es vegul ki is olvastam a konyvet, mert o meg mindig durmolt. Sebaj, akkor bemegyunk a belvarosba, ugyis kell vennem par dolgot, es mivel egy csomo ido mire parkolohlelyet talalok, addigra tuti felkel. Hat egyik sem jott be, mert hely nem volt es Levi is aludt tovabb edesdeden. Vegul bementem a parkolohazba, es ahogy leparkoltam, felebredt. Hurra, kezenfogva indulunk setalni. Bementunk egy kavezoba, mert ha ott lepecsetelik a parkolojegyemet, akkor ingye van a parkolas. Ittam egy cappuccinot (feleannyiba kerult mint a jegy :) ), Levi pedig remekul elszorakozott a taskammal, aztan kiszurtuk, hogy ket asztallal odebb egy csaj epp szoptat. Vagy ezert, vagy amugy is ez lett volna, de Levi szepen elkezdte lehamozni rolam a ruhat. Abszolut igaza volt, mert mar ebedido volt, ebed meg persze sehol. Ugyhogy szinkronszopi utan, mentunk tovabb vasarolni, meg mindig kezenfogva, hetagra sutott a nap, eleg volt ra egy pulcsi, csupa orom az elet! Mindent sikerult megvennem, Levi vegig jol erezte magat, volt sok vau-vau a kutyaknak es pa-pa randomra a jarokeloknek, de a legfontosabb, hogy rajottem, hogy vele ilyeneket lehet csinalni. Trivialis, de megis meghokkento szamomra, hogy ez a gyerek interaktiv, jar a sajat laban, kommunikal, ert, keresi a kapcsolatot az emberekkel, reagal es ami a nap tanulsaga volt, hogy tudunk olyan programokat csinalni magunknak a varosban is, amit mind a ketten egyforman elvezunk. Es milyen laza volt babakocsi nelkul! Olyan buszke vagyok ra! Csak azt nem ertem, mikor lett ilyen nagy kisfiu az en kisbabambol. Hab a tortan, hogy aztan itthon ebedre es vacsorara is bezabalt, es most alszik. Komolyan mondom, hogy egesz mult heten nem evett annyit mint ma. Kivancsi vagyok milyen ejszakank lesz.
Na befejezem, jo reggelt mindenkinek!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Jó reggelt!

Őzi!
Ezt hívják "perfect day"-nek? :) Nagyon jól hangzott! Nem is gondolnám én sem,hogy egy ilyen nem így bejön egy csöppségnek is. De mint bebzionyosodott,nem is olyan csöpp már! :D
"anyatej 1 éves kor felett mérgező" :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Na csajok, ma nem lenni itthon,menni Mindszent,látogatni vejkómat és kedves jó anyját (Falexát), ebédelni dédinél,vacsizni szintúgy.

Niki és a többiek! Megjött a babakocsi! Szuper!!! Fel is avattuk már! a bújtatás tényleg kicsit idegesítő, mikor ki akartam venni,beakadt a lába, a kocsi meg ment hátrafelé. szóval nem árt majd fékezni legközelebb.

Most elhatároztam,hogy Capoeira aerobikozni fogok itthon, most töltöm le éppen. kivi vagyok,meddig nyomom. Én az a fajta vagyok aki roppant mód lelkesedni tud valamiért aztán egyik pillanatról a másikra abbahagyja. (angol tanulás,weboldal szerkesztés,kertgondozás,tesizés...)

omr

ilyen nem=ilyen nap :oops:

omr

Sziszka!
Még neked akartam írni, hogy mi meg Mallorcára készülünk! :D Éljenek a Baleár szigetek! :D Egyelőre szelektálunk az irodák ajánlatai közt.

omr

Őzi: micsoda szép nap! ÉN is már várom a tavaszt, hogy ilyeneket tudjunk nyomni. Addigra Tünci is megtanult járni. :)

Mi valszeg nem megyünk mégse nyaralni az idén. :? Apósék Amerikába mennek, mert a sógornőm ott lakik és nyáron fog szülni. Nekünk nincs kocsink, és kocsi nélkül pici gyerekkel én nem vállalok be nyaralást. A párom amúgy se nagyon szeret nyaralni. Majd vigyázunk apósék házára. :wink:

Viszont ami szuper hír, hogy megvolt az ELSŐ átaludt éjszakánk! Tünci 9-kor feküdt és 3/4 6-kor kelt. AZtán még visszaaltattam egy órára. :D

Kép
Kép
tinu

OFF
Ha van kedvetek kitölteni ezt (nagyon rövid), az segítség lenne nekem. Köszönöm szépen!

hordozo

Őzi: nem semmi szép napotok volt:):):) Gegét már mi is sétáltatjuk az utcán minden felé megy csak arra nem amerre mi akarunk:):):):)
méghogy a szopi mérgező :evil: :evil: nem normálisak az emberek tisztelet a kivételnek.az emberi tudatlanság tényleg mérgező:):):):):)

nyaralás még nem tudom mi lesz de én szeretnék pár napot mégha nem is külföld de majd meglátjuk hogy állunk

Rena én is már annyiszor elhatároztam hogy tornázni fogok stb de valahogy felhagy a lendületem:) egyedűl nem annyira veszem rá magam:) de most nézem a nagy fogyást és meghozta a kedvemet lehet elkezdem megint :wink: :wink: már letöltöttem a béres alexandrának a tornáját a norbitól már kezdek hányni bocsánat attól aki kedveli eleinte nekem is szimpatikus volt és minden amit csinál tiszteletre méltó de az utóbbi pár hónapban csak vádaskodni tud amikor igenis fel kéne venni a kesztyűt és igazi versenyszellemben elismerhetné a másik jó modszerét. annyi más módszer van ami elfér egymás mellett csak nem kap nyilvánosságot miért vagyunk mi magyar ennyire álszentek.még akkor is vádaskodott mikor alexa alávetette a járékosokat egy vértesztnek és negítív volt norbi meg még akkor is mondta a magáét

na bocsika hogy igy kiborul a bili:):):):):):):):):):):) ez csak az én véleményem :)

nika70
Salgótarján

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?