Sziasztok!
Noemi,
Meg korabban irtad, csak elfelejtettem valaszolni: Szoval igen egyedul megy mar Levi es most epp zabalos korszkaka van. Pocsekok is az ejszakaink.
Egyebkent en is pont ugy adom Levinek a hust ahogy te, mar amikor hajlando elfogadni a kanalat (most eppen igen), amikor meg kezzel eszik, akkor nem eszi meg a huskockakat.
Halrecept,
Megkesve bar de itt van egy, amit mi nagyon szeretunk:
Pachoz kell:
2 ek narancspure / van aki citrommal csinalja, szerintem a narancsos jobb
1 ek e.sz. olivaolaj
1 ek mez
1 ek szojaszosz
feherbors, so izles szerint, bar szerintem a szojaszosz eleg sos.
Ezeket ossze kell keverni es ebben pacolni a fel kg halat (hutoben) legalabb 1 orat. Aztan kiveszed a halat es grillezed/vagy sutod neha kenegetve a paccal. En halibutot szoktam igy csinalni, de barmilyen feher husu tengeri hal jo hozza. Azert szeretem ezt a receptet, mert alig kell bele valami, nem zsiros es meg Levi mellett is meg tudom csinalni siman
.
Szopitema,
Engem az a szo fogott meg amit Alexa irt: "Miert HAGYTA eddig?". Ez olyan agressziv nem? Korulottem mindenki szopibarat, de neha en is talkozom megbotrankozo megjegyzesekkel mint ez a fenti. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy majd jol a szajara verek a gyereknek, aztan majd ketszer is meggondolja hogy akar-e szopizni, majd a elveszi a kedvet! Na ez persze csak durva vicc, es szelsoseges is, ezert bocsi, de erre a temara mar kicsit ugrok. Tegnap pl Levi kis baratnojenek, Grace-nek a nagymamja (koreai) joindulatuan figyelmeztetett, hogy erti o hogy en jot akarok a gyerekemnek, de jobb ha tudom, hogy az anyatej 1 eves kor utan mar kifejezetten karos. Hmmm.
Tinu,
Ugy van ahogy mondod, nevelni csak oszinten szabad/lehet.
Sziszka,
En altalaban evente mentem haza, ezalol csak a tavalyi ev volt kivetel, mert akkor a suli miatt 2x kellett hazamennem. Nem olcso mulatsag am! Parom mar 4 eve nem volt otthon, es mar nagyon keszul
. Jo nektek, hogy mar tavasszal mentek haza... Irigy-irigy.
Nagyon elvezhette Lily a maszatolast! Mekkora zold tenyernyom van a fejen
!
Bombajo napunk volt ma, ne hari nem szoktam ilyet, de ezt meg kell osztanom veletek. Reggel kezdodott amikor Levi egy beresnek valo reggelit kebelezett be. Aztan bevittuk Apat dolgozni, de meg vissza sem ertunk mar elaludt a kocsiban. Nem baj gondoltam olvasok es vegul ki is olvastam a konyvet, mert o meg mindig durmolt. Sebaj, akkor bemegyunk a belvarosba, ugyis kell vennem par dolgot, es mivel egy csomo ido mire parkolohlelyet talalok, addigra tuti felkel. Hat egyik sem jott be, mert hely nem volt es Levi is aludt tovabb edesdeden. Vegul bementem a parkolohazba, es ahogy leparkoltam, felebredt. Hurra, kezenfogva indulunk setalni. Bementunk egy kavezoba, mert ha ott lepecsetelik a parkolojegyemet, akkor ingye van a parkolas. Ittam egy cappuccinot (feleannyiba kerult mint a jegy
), Levi pedig remekul elszorakozott a taskammal, aztan kiszurtuk, hogy ket asztallal odebb egy csaj epp szoptat. Vagy ezert, vagy amugy is ez lett volna, de Levi szepen elkezdte lehamozni rolam a ruhat. Abszolut igaza volt, mert mar ebedido volt, ebed meg persze sehol. Ugyhogy szinkronszopi utan, mentunk tovabb vasarolni, meg mindig kezenfogva, hetagra sutott a nap, eleg volt ra egy pulcsi, csupa orom az elet! Mindent sikerult megvennem, Levi vegig jol erezte magat, volt sok vau-vau a kutyaknak es pa-pa randomra a jarokeloknek, de a legfontosabb, hogy rajottem, hogy vele ilyeneket lehet csinalni. Trivialis, de megis meghokkento szamomra, hogy ez a gyerek interaktiv, jar a sajat laban, kommunikal, ert, keresi a kapcsolatot az emberekkel, reagal es ami a nap tanulsaga volt, hogy tudunk olyan programokat csinalni magunknak a varosban is, amit mind a ketten egyforman elvezunk. Es milyen laza volt babakocsi nelkul! Olyan buszke vagyok ra! Csak azt nem ertem, mikor lett ilyen nagy kisfiu az en kisbabambol. Hab a tortan, hogy aztan itthon ebedre es vacsorara is bezabalt, es most alszik. Komolyan mondom, hogy egesz mult heten nem evett annyit mint ma. Kivancsi vagyok milyen ejszakank lesz.
Na befejezem, jo reggelt mindenkinek!