Új privát üzeneted érkezett!

[quote="Őzi"]S írta:Őziziasztok!
Nana,
Udv koztunk masik Levis anyuka! En Levim is sokszor szopizik meg ejjel, legjobb esetben is 2-kor es hajnalban.

Lanyok,
Aki igeny szerint szoptat azokat kerdezem: Nappal hanyszor szopizik meg a gyerok es hanyszor kap szilardat?
+ azt vettem eszre Levinel, hogy vannak napok amikor szo szerint zabal es rovidebbeket alszik es vannak napok amikor kevesebbet eszik es nagyokat alszik. Ezek az idoszakok ciklikusan kovetik egymast es mindegyik par napig tart. Persze vannak olyan napok amelyek egyik kategoriaba sem illenek. Eszrevett mar valaki rajtam kivul ilyet?

LEhet, hogy a LEvente név teszi, de az én LEvimnél is ez az optimális eset :)

Kérdezted a kajcsizást. Hááát, LEvinek ezzel aztán nincs problémája :D
Szilárd kaját 5-ször kap:
Reggeli: kenyér valamivel (felvágott, lekvár, tejföl, akármi)
Tízórai: gyümölcs, vagy joghurt, ált. kao mellé/bele egy kis babpiskótát is
Ebéd: ha maradt előző napról meleg kaja (ált. marad), akkor az --- leginkább leveszöldség, vagy husi+köret
Uzsi: mint a tízórai
Vacsi: mi általában vacsira eszünk meleg ételt, mert akkor tud együtt (l)enni a család
Igazándiból már nem nagyon van olyan dolog, amit ne evett volna Levi, persze a nagyon fűszeres kajáktól távol tartom, az édességeket is csak minimálisan, no és persze ott vannak a hivatalosan tiltott jószágok, úgymint pl. eper, dió, mogyoró.
Szopi: nem számolom.......................................... :roll: :roll: :? :? :roll: :roll: Elméletileg 5-6-szor (reggeli ébredéskor, déli altatáskor, délutáni ébredéskor, este altatáskor, éjszakai ébredések alkalmával) Gyakorlatilag előfordl, hogy negyedóránként rohan oda hozzám, és egyértelműen jelzi, hogy mit szeretne.........
Néha már megforul a fejemben, hogy valahogy szabályozni kellene a dolgot. De nincs szívem megtagadni tőle.......
Egyelőre annyi korlátot állítottam, hogy pl. a hajnali szoptatáskor, ami ált. 5-6 körül esedékes, és amikor átviszem magunk közé, 20-30 perc után nem engedem tovább szopizni. MErt az már inkább csak cumizás.... HArcol is rendesen: dühösen sír :( ÉS nappal is próbálom játékkal, ezzel-azzal elterelni a figyelmét, és időnként beválik..... 8) De még fényévekre vagyunk az elválasztódástól....

nana77

Rena!

Szerintem vázra szerelhetőt. A csomitartó is úgy van rögzítve a vázhoz, nem? Ha arra még ülést tesztek, az biztonságos?
Nekünk egyébként vázra szerelhető van, elég könnyen le is szedhető.
Igaz, nem kellett döntenünk, hogy milyet szeretnénk, mert a biciklivel egy időben vettük, és a boltos ismerős volt, mi meg megbíztunk benne, hogy jót ad. A bicikli tényleg jó, amit ajánlott, gondolom akkor az ülés is! :D:D

KépKép
KépKépKép
beszti

Nana: üdv közöttünk:) Levi baba nagyon helyes kiskrapek:)
Mi sem alusszuk át még az éjszakát többször kel még mindig éjszaka ilyenkor cici van :)

Noémi jó lehet ez a foglalkozás nálunk most fog a jövő héten indulni ringató de nem tudom még mennyibe fog kerülni.majd megnézem a jövő héten:)

Őzi: nálunk is igény szerint van a szopi de napi 4* van szilárd kaja huzogatja már a ruhámat ha cici kell neki de latatáshoz is kell még a cici bár egyre rövidebb idő alatt bealszik cicin :):):

Hát én nem tervezem a nyaralást bár mondtam apának hogy gyerekmentesen egy hosszú hétvégére elmehetnénk bár tuti nem bírnám ki Gege nélkül sokáig ja és itthon gondolkodom mert annyi szép hely van magyarországon:) ahol még nem jártam :)

nika70
Salgótarján

Képzeljétek Kiara meg napok óta egyedül mászkál. Mászik egy kicsit, de csak addig, amíg valahol meg tud kapaszkodni a felálláshoz, utánna már megy. Sőt, annyira belelkesedett, hogy ha hozzánk jön, már szaladni is próbál! :D :D :D :D
Eddig azért a tuti kedvéért fogni kellett a kezünket, most meg már ő is itt mászkál! :D

Ma meg Kiara egyedül játszott szinte egész nap. Nem jött nyafizni, hogy vegyem fel, semmit. Na jó, néha jött megkeverni ő is a pörit, aztán ment vissza játszani! :shock: :shock: :shock:
És még az ebédet is egy szó nélkül megette, nem akart elmászni, csak evett és vigyorgott!
Szóval ma jó napunk volt! :D :D
Csak én vagyok hulla!

Nyaralás: mi nagyon készültünk horvátba, de így, munka, ... nem valószínű, hogy össze fog jönni. Pedig olyan jó lenne!
Rodosz, imádom! Apával kibéreltünk egy choppert (így kell írni?) és azzal jártuk be az egész szigetet. Nagyon élveztem!
Meg olasz és hollandia ami megfogott, és tuti megyek még. Pont ellentétes két ország, de szerelem mindkettő, csak ajánlani tudom!

Kép
kernico

Na bekuksizok egy percre.

Niki és Noémi! Milyen színű a babakocsitok?

Niki! Jó neked.. :roll: Az nagyon örömteli,ha a kiscsaj egyedül elvan. Mondjuk általában Petra is, de tegnap óta írtó nyügi. Este óránként sírt, mondjuk cserébe kinövesztette a 6. fogát, úgyhogy érthető.... :D
Gratula az önálló járáshoz!
Na majd még holnap jövök,most ennyi.

omr

Sziasztok!

tegnap nem jutottam már ide, már nem is tudom, miért...
kedden dolgoztam kicsit, azt tudom :) de ez gáz, hogy nem tudom, mit csináltam tegnap este :oops:

Nika, RIngató szerintem egységáras, egy óra 700, 5 alkalmas bérlet 3000.

Őzi, nálunk fordítvavan szerintem, amikor többet eszik, nem ébred éjszaka, vagy később, amikor kevesebbet, hamarabb ébred... de persze ez sincs mindig.

épp műkori eb-t nézek, tökre szeretem :)
tavaly Rékababa rendi volt, azzal, hogy késett, legalább az elejét meg tudtam nézni.... aztán már csak apa hozta a híreket. :)

KépKép

KépKép
winnie27

Szia Nana újra :wink:
Régebben nagyon eltűntél :-D

Kép

Kép
antekirt

Rena: narancssárga-szürke (ha kistesó majd fiú lesz, akkor ne kelljen újat venni! :wink: )
Zsuéknak meg rózsaszín-szürke, nekem is ez tetszett a legjobban, de hát az előbbi okokra hivatkozva nem ez lett. :(

Kép
kernico

Niki!
Számból vetted ki a szót! Nekem is a lózaszín tetszik legjobban,de igen, a tesó...

Winnie!
Tudod, azt mondják, a nőnek három korszaka van: fiatal-gyerekcsinálós, szoptatós-fiatal anyukás, majd a klimaxos. :D Klimax tünete lehet a feledékenység is... :lol: Egyébként szerintem Dr. House néztél ahogy téged ismerlek! :lol:
Csak mert a Viasaton nekem meg a kedvenc tinédzserkori filmem ment, a Stigmata, de nyilván a szoptatós-fiatal anyás énemnek nem jött be, mert majdbesz-rtam, el is nyomtam és akkor láttam,hogy Dr.h megy,de azt meg nem szeretem.

Na jó, a lényeget meg nem is írom:
Rékát Isten éltesse sokáig első születésnapja alkalmából!!!!!
Kép

Ja, nálunk is indul Ringató, de tavaly azt mondták, 600 Ft lesz.

Alexa!
Elektrolux 10040W-t. Eddig tetszik.
Akkor most pihi van felújítás terén, vagy máris hozzáfogtok a kövihez. Fürdőt mondtál ha jól rémlik múltkor.

Őzi! És mikor jöttök Mo-ra? Az tök jó,hogy az egész család. Ilyenkor mentek is valamerre Mo-n belül?

Nika!
Jaja,sok szép hely van Mo-n, de tényleg csak hosszú hétvégére való, sokszor ugyanannyi píz mint lemenni a tengerhez. Pl. tavaly előtt volt még üdülési csekkünk.( ó jut eszembe akkor idén lehetne igényelni,de nem is tudom mi az összeghatár, na mindegy) szóval gondoltuk ellőjjük vmi olcsóbb wellness helyen. 95000 Ft volt a 3 nap. :shock: Mint már írtam,Rodoszon 2 hét volt fejenként ennyi,ill 5-el kevesebb. Na persze voltunk már vendégházas megoldással pl Zebegénybe az jóval olcsóbb volt...

Most meg lesz februárban Bon-bon a gyopárosi fürdőbe éjszakai fürcsivel egybekötve. El kéne menni,ha már úgyis leválasztódunk...
Este 1 korty se ment le neki. De reggel meg tegnap is csúszott...

Beszti!
Köszi a választ! Te nyertél, mivel más tapasztalat nem volt! :D Tök igazad van, a csomitartó is a vázon van, ez eszembe se jutott!!!! :roll:

Niki még egyszer!
Olaszban merre voltatok? Az naon drága? Mármint az élet? Most gondolatban elkóvályogtunk Olasz,Spanyol fele...

Nana! Tőled akartam még kérdezni! A tízóráinál az kakaó lenne?

Szerintetek mi a jó Isten folyadékot adjak a cicának most? Vízből csak immel-ámmal, tea határozott ellökés, gyümilé jöhet neki. Mondjuk nagyon hígítva szoktam már, de hát egész nap ne igyon már azt.. :roll:

Na eldugulok, pedig biztos akartam még valamit.. :oops: :arrow:

omr

Na utánanéztem,ti már ne fáradjatok ha akartatok, szóval idén nincs üdülési csekk az egy gyerekes családoknak..
Nyugdíjas,több gyerekes,fogyatékkal élő meg szakiskolai tanuló kérhet.

omr

Rena, nekünk is olyan babakocsink van mint Nikinek és Zsunak, csak nekünk szürke és zöld. Legalább nem látszik rajta a kosz és unisex.

Kép

Kép
antekirt

[quote="omr"]N írta:omriki!
Nana! Tőled akartam még kérdezni! A tízóráinál az kakaó lenne?

Úuuuuu. nem. Keksz..... De nem tudom, hogy sikerült ennyire félreírnom..... :oops: :lol: :lol: :roll:

nana77

Ante! Apának is a zöld tetszik. nekem meg a másik 2. Nehéz ügy... :D
Nana! Úgy már értem!

omr

Sziasztok! :P
Átálltunk másik internet forrásra és nem volt netem két napig. :x Nehezen bírtam. :oops: :oops: :oops:
Jó, hogy volt forgi.

Winnie!
Réka babának nagyon sok boldogságot kívánunk szülinapja alkalmából.
Kép Kép

Nana!
Üdv itt köztünk-gyere gyakran! :P
Sajnos az én lánykám is felkel éjjel cicizni. Ha 3-4x kel, akkor a fogaira fogom, mert normálisan csak 1-2x szokott kelni. Hát nem tudom mikor fognak erről leszokni, de gyanítom, amíg van tej, addig ez így lesz. :?
Nagyon jók ezek a zenés foglalkozások, nem? A te fiad is szereti? Ti hányan vagytok egy alkalommal?
Szopizás közben gépelni?! :shock: :shock: :shock: Nem gyenge! Még 20 pecekig szopik LEvi? :shock: :shock: :shock: Hogy bírsz bármit is csinálni így? Főleg, hogy gyakran szopik. Fényévekre az elválasztodástól. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rena!
Bocs, hogy nem mértem meg a kocsit :oops: , de Kernico alapos volt. :wink: A mienk sötét kék és piros színű.
Lehet tényleg leválasztodik Petra. :roll: Nappal is ezt csinálja?
Az a horgászjáték tényleg nagyon jó és nem csak fiúknak. Egyik ismi gyerekének is van és olyan ügyesen játszik vele, élvezi, hogy a mágnesre tapadnak a halak.

Tinu!
Szerintem Tünci súlya egyáltalán nem átlag feletti, normális, különben lehet kövi hónapban ő is elkezdi a szaladgálást és lehet nem is fog gyarapodni a súlya.
Mennyi tejpépet szoktál neki adni estére? Pont lefekvés előtt kapja? Ez sem segít hogy átaludja az éjjelt? Pedig már én is arra gondoltam, hogy esti szopi előtt adok neki még egy nagy adag Sinlacot és akkor tuti nem lesz éhes éjjel és nem fog felkelni. Akkor ez nem működik? :roll:

Alexa!
Kaja ügyileg Veronika is dettó, mint MArtinka. Eddig kb 150-200 ml föziket evett, most meg simán duplázik. És azért tápláló a kaja, mert vagy rizs vagy krumpli is van benne, meg húsi is. És igen, ha meglátja a mi kajánkat, akkor rögtön jön kunyizni (de nem kap a mienkből) és mondja, hogy mámám. Közben nyalogatja a szája szélét. :lol: Én arra gondoltam, hogy most hogy már csak megy, rengeteg energiát éget el és ezért kell neki a több kaja. Hízni pedig nem hízik, ő 9,3 kg volt 1 évesen és most is annyi.

Őzi!
Veronika így eszik (az idő kb):
10: tej + gyümi/sütőtök gabonapehellyel
14: tej + főzi húsival
18: tej + gyümi/sütőtök gabonapehellyel
21:30: tej
éjjel változó, hogy hányszor tejci.

Képzeld néha, ha kajás, akkor elkezdi húzni felfelé a pólómat és közben mondja, hogy mámám és úgy néz hozzá-tök durva. (Látom ez másnál is most már gyakori)
Nálunk is van olyan hogy Veronika szinte alig alszik nappal (azért éjjel 11-12 órát alszik ilyenkor is), én ezt akkor veszem észre, ha van itt valaki, vagy mi vagyunk olyan helyen, ahol van társasága. Tehát ha valami miatt felborul a napirendje, mint pl szerdán voltunk a zenés foglalkozáson (így már reggel 7 körül kelt), utána sebészeten, majd busszal haza és épp csak 20 percet aludt és utána este 9-ig nem volt hajlandó lefeküdni, viszont tegnap itthon voltunk és aludt 3 órát délben! :!:

KErnico!
De jó, hogy önállóan eljátszott Kiara! Bárcsak nálunk is lenne ilyen huzamosabb időre. Miért vagy hullafáradt?

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi!
Nappal már nincs tejcsi egy ideje,csak reggel. Akkor kell neki,de csak ha felajánlom.amúgy nem huzigál.
Viszont lányok segítsetek!!!!! Kétségbe vagyok esve.

2 napja nyügi a lány,mindenért sír. ha vele vagyok az a baj,ha nem,akkor az.ha adok enni az is baj,ha nem akkor az. most fél órát szenvedtünk a tisztába tevéssel, nem hagyta magát,ordított. megpróbáltam vígasztalni,ellökött.aztán meg direktbe hozzámbújt.az előbb bent voltunk a hálószobánkba,fel akart mászni az ágyra,magamhoz öleltem fekve és elaludt.úgyhogy ebéd most elmarad,majd ha felébredt kap.de remélem kialussza a nyügit.tiszta depinek néz ki. pl az ölembe a mesélés se tetszett most,csak rugdosta a könyveket és nézett maga elé. :roll: :( :cry: :cry: :cry: :?:

A másik!!!!! Hogy vegyem rá, hogy beszéljen már?????????? annyira muszájból használja az anya,apa,nemet is, sőt egyre ritkábban... más meg semmi!!! bababa megy,mint régen,de semmi.nem akar utánozni.csak a köhögésem esetleg. hogy vegyem rá az utánzásra?? legyek türelmes,aztán majd egyszercsak megered a nyelve?

omr

REna!
Nem lehet hogy jön a 7. foga is egyszerre? HA alvás után is ennyire nyügyi én csak arra tudnék gondolni. AMúgy nem beteg, nem fáj valamilye, nem ütötte meg magát esetleg?

Beszédhez nem hiszem hogy lehet eröltetni, biztos hogy egyén függő. Azért mi már 2 hónappal idősebbek vagyunk, nem vagytok lemaradva, sőt Petra nagyon sok mindent előbb csinál, mint sokunk gyerköce.
Én sokat dumálok hozzá, mindent elmagyarázok amit csinálok és őt is kérdezgetem dolgokról és a mutogatásból, gügyögésből probálom kitalálni mit is akar és ezt mondom hangosan. Itt volt a dédi egyik nap és pár órát vigyázott a babóra és ő mondta, hogy mindent megértett amit a gyerek akart (pedig heti egyszer ha taliznak), mert megértette magát és nem a rendes beszéddel. Húzta a dédit, hogy cseréljen pelust, mikor rákérdezett, hogy van e benne valami (volt), kajánál vitte az előkét és ült a székébe....
Türelem az hasznos. :wink: Csak nagyon nehéz, néha rám is rám férne, bár más vonatkozásban....

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Persze, fog az jön,nem is egy, be van duzzadva alul is meg felül is. (Alul is 3, meg felül is 3 van jelenleg,mind egyoldalon..)

Ja, dumálni én is szoktam hozzá,de nem figyel. Amúgy nekem valami írtó béna hangom lehet,mert életem során ezt már tapasztaltam sokszor,hogy ha nekikezdek valaminek,az emberek elbambulnak tőle,vagy elengedik a fülük mellett,vagy meg sem hallják. de ez most nem vicc, a főnökömön is észrevettem régebben,anyukám is sokszor elbambul a mondandóm alatt.... :cry: de hogy a lányom is. :evil:
Ha most ezt hangosan mondtam volna és nem írom, már ti is aludnátok! :lol:

Persze amúgy nem vagyok kétségbeesve - annyira.. :D - unokatesóm két éves fia annyit se dumál mint Petra (4szó) csak tényleg egy icipicit utánozhatna vagy valami,vagy ez a mutogatás dolog elindulhatna. Mostmár akármit kérdezek a fejét mutatja,a többire meg ránéz csak.

omr

Noémi: értem már, hogy miért eszik annyit egyszerre Veronika! Hát te sokkal kevesebbszer eteted. A férjem is mondta már nekem, hogy ne adjak Tüncinek olyan gyakran kaját, mert nem éhes. Dehát mindenhol azt hallottam, hogy napi 5x kell kaját adni egy egyévesnek. Én meg adom. Pedig sokszor rohan előlem a gyerek, hogy nem akar enni. :lol: Na jó, azért tömni nem szoktam, de néhány kanállal mindig bepróbálkozom. Tegnap este is én ettem meg a tejpépjét. :wink: Szerintem az éjjeli keléseknek semmi közük az éhséghez! Nálunk nem befolyásolta egyáltalán a vacsi bevezetése.

Rena: na parázz mán, te csaj! Hagyjad, hadd fejlődjön úgy Petra, ahogy akar. Tünci se mond még egyetlen értelmes szót sem. Na jó, van két szövege, ami már tuti, hogy értelmes. AZ egyik a "kug", ami a kukucs akar lenni, a másik meg az "ÓÓ", ami a halló. :lol: De az utóbbit csak ma reggel tanulta.

Kép
Kép
tinu

Rena: már éppen alszom. :lol: Ne legyél türelmetlen, még nincs 1 éves Petra, majd beszél ha akar, nem akkor amikor anya szeretné, de ez van. Én is így voltam, mikor tanul már meg menni, feladtam, jól van majd. Mikor nem foglalkoztam a kérdéssel, már el is indult magától.
:lol: Most iszik rendesen a kicsi fiú, sőt most meg már el kell tőle venni sokszor, az a módi, hogy sétál az üveg vízzel, és iszik, mig ki nem fogy. Ez azóta van, mióta megtanult járni. :shock: Eddig ő sem ivott sokat! Sztem ne erőltesd iszik, amennyi jól esik neki.

Noémi: tetszik a sünizene. Nálunk is ez van, ha itt van valaki, vagy megyünk valahova, ugrik rendes hosszabb az alvás. Tetszett a dédi pelenkázása :lol: , jót nevettem.

Alexa: újévi fogadalom :lol: ,az jó ha jó étvágy van Martinkának. Szép lett a konyha és az előszoba? Kíváncsi vagyok ám, nem teszel fel képet? Ja megkérdeztem a pasit, bocsi nem emlékszem a nevére, csak járólapot vállal, azt mondta ő hidegburkoló.

Niki: ügyi Kiara is, már ő is egyedül mászkál!

Őzi: de jó, sikerül hazajönni mindenkinek, 4 éve nem voltatok együtt :? , de majd most, bizti Levi is élvezni fogja. Tényleg szétnéztek majd, mentek kirándulni is? Hány hétre jöttök?

Nana: üdv tőlem is! Jó képű kis krapek Levi, megnéztem a képeket, kutyus a tiétek?

Winnie: Isten éltesse Rékát, születésnapja alkalmából!

Kép
sziszi22

Rena!Ne aggódj,szépen fejlődik Petra,erőltetni meg úgysem lehet semmit!Pont 2 napja kérdeztem anyukámat,hogy én hogyan fejlődtem.Azt mondta,hogy járni 14 hósan kezdtem,beszélni meg két évesen,szóval nem siettem el a dolgokat!Martinka sem beszél,csak mindent mutogat,és mindent megért.Ja,felújítás terén most egy kis pihi van,a fürdő május körül következik,addigra leáll a fűtés,le lehet szedni a radiátort,mert ott még a 30 éves van.Érdekes ez is,mert a panelprogram keretében mindenhol lecserélték a radikat,csak a fürdőben nem.

Sziszi!Küldük emailt,mert van mégegy nevem,címem.A férjem volt kollégája szokott padlót tenni.

Winnie
!RÉKÁNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!Mikor lesz ünneplés?Kérünk képeket!!
Vendég

rena: tényleg ne parázz mert vannak babák akik csak két éves korukban szólalnak meg vannak akik korábban.Gege is csak ritkán beszél úgy hogy értsük inkább babanyelven meg mutogat:) mondjuk tegnap sétáltunk és meglátta a kutyákat és mondta hogy va-va de aztán azóta se:9 meg ma reggel mondtam neki hogy puszi erre ő megismételte és azóta sem. nagy ritkán megkegyelmez nekünk :wink: és mondja hogy ata= apa vagy aja= anya de ezt is csak nagyon ritkán szóval szerintem hagyd had fejlődjön a maga módján én is baromi sokat beszélek hozzá sőt nekem anyukám azt mondta hogy annó ha én nem beszélek annyit az öcsémmel mikor kicsi volt tuti nem szólal meg egy éves korára csak később :):):):):):):):):

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

KÖszi szépen a köszöntéseket! :)
Sziszi,a képedre már nagyon vártam, mi lesz benne, tetszik :)
meg a többi képet is köszönjük!!!
most alszik a kis drága :)
kül meg hülye Juventus, kértem egy számot a kívánságműsorban szülinpra, és nem adták le :(
mi ma este felköszöntjük, vasárnap lesz a családi szülibuli :)

Rena, szerintem se aggódj, ráér még beszélni....és Dr House-t ne mnézek :) most vészhelyzet híján szülfeleségeket nézek :)
most meg műkori eb-t ezerrel, most is épp, de tegnap morci voltam, mert nem a kedvencem nyert :(

KépKép

KépKép
winnie27

Winie: örülök, ha tetszik a kép, azon meg mosolyogtam, hogy vártad milyen lesz. Várjuk a képeket majd.

Lányok nem tud valaki, valami jó fogyókurás sütit? Hú már nagyon ki vagyok éhezve, pedig még csak hó elejétől fogyizom, pudinggal próbálkoztam, tök jó, csak nekem nem jött be, mert nem bírom a tejet.
Valami jó lenne amit ehetnék, lisztmentes. Ha meg van sütve, mehet bele tej. Ötletek?

Alexa: köszi a számot!

Na és ez?
Kép
sziszi22

Rena: nekem ugyanezt csinálta tegnap előtt. Passz, hogy miért, aztán kelni már vidáman kelt. Foga sem jött ki, úgyhogy tényleg nemtom miért volt ez.

Noémi: apának megint beállt a háta a porckorongsérv miatt. Úgyhogy most kettő között rohangálok. Fél óra míg felkel valahonnan, úgyhogy én viszek mindent, közben ugye a csaj is, és tegnap jó volt nagyon, de elötte lévő nap ugyanaz volt, mint Renáéknál. Sírt, és már semmit nem volt jó, közben apa is "sírt" és én már nagyon ki voltam bukva, persze hozzá még délelött lelkes voltam, és kipucoltam az ágyát, kókuszmatracot kiporolni, szellőztetni, áthúzni, összepakolni, 2adag mosás, mosogatás, főzés, és délre hulla voltam. Aztán hazajött apa ilyen háttal, és a Kiara is hisztizett. Tegnap már csak apa körül kellett rohangálnom szerencsére, a csaj ugye kicsit elvolt egyedül.

Ja, és már segít nekem teljesen a háztartásba. Ma is együtt pakoltuk be a mosógépet, aztán kiteregettünk, a tisztákat pedig elpakoltuk. Olyan édes, adok neki zoknit, hogy tegye be a helyére, és beteszi, itt rohangált velük a lakásba, hozzám, aztán a zoknitárolóhoz. :D
Holnaptól nem csinálok semmit. Már tud főzni, teregetni, elpakolni, mosni, mindenre megtanítottam, holnaptól elmegyek szabira! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ante: na arra nem is emlékeztem, hogy nektek is ilyen kocsitok van. :oops:

Kép
kernico

Sziszi: nagyon komoly a kép! Hol találod ezeket? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
kernico

Sziszi: teljesen lisztmentes legyen? Vagy mondjuk úgy, hogy lisztben szegény? :wink: Lisztmentes most nem jut eszembe. De az a csokitorta, amit sütöttem, spec. alig tartalmazott lisztet (7 dkg), igaz, van benne 3 tábla csoki. :D Vagy a mandulás tésztájú sütik is kiváltják részben a lisztet, mert főként darált mandula van benne.

Kép
Kép
tinu

Sziszi: ja, hát madártej! :D

Kép
Kép
tinu

Tinu: hát azért gondoltam lisztmenteset, mert az tuti nem hizlal, de ha kevés van benne, az is jó, akkor teljeskiőrlésűvel csinálom.Madártej. :lol: Mandula liszt helyett, és sok kell bele?Amennyi lisztet ír a recept, annnyi mandula?

Niki: spec ezt mail-ben kaptam ezt a képet, sok másikkal. :lol:
sziszi22

Sziszi: nézek neked receptet!

Kép
Kép
tinu

Ez szerintem nagyon finom és 10 kanál liszt nem olyan sok. És legfeljebb nem raksz rá mázat. :wink:

Mesealmás
Hozzávalók:
4 alma, 3 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 15 dkg darált dió, 1,5 tasak sütőpor, 10 evőkanál liszt, 5 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja. A mázhoz: 10-10 dkg vaj és porcukor, 2 evőkanál kakaó.
Elkészítés:
A meghámozott almát apróra reszeljük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a sütőport, az almát, a lisztet, a mazsolát és a citrom héját. Közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. 15 percig nem szabad a sütőt kinyitni! A hozzávalókból elkészítjük a mázat, és a forró tésztára öntjük.

Kép
Kép
tinu

Ez pl. a férjem kedvence volt sokáig.

Citromos-mandulás muffin

Hozzávalók:
2 alaposan megmosott citom
3 tojás
15 dkg őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor

Elkészítés:
A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. (Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.)
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, közben elkészítjük a tésztát:
A citromokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!)
Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citromdarabokat. Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle. Maradhatnak benne helyenként kis citromhéjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban.
Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép.
Ezzel kész van a tészta, és mehet a horpadásokba, majd a meleg sütőbe. 25-30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.

Kép
Kép
tinu

Ez is állati finom!

Keserűcsoki torta
Hozzávalók:

30 dkg magas kakaótartalmú csoki (min. 50%)

15 dkg vaj

10 dkg porcukor (ha édesebben szereted, akkor 15 dkg)

5 tojássárgája + habbá vert fehérje

7 dkg liszt

Elkészítés: Olvaszd fel a csokit a vajjal, és a cukorral egy tálban (nyugodtan csinálhatod mikróban). Ha langyosra hűlt, keverd hozzá a tojássárgákat, a lisztet, majd óvatosan a habot. Kivajazott, kiliszetezett tortaformában süsd kb. 45 percig.

Kép
Kép
tinu

Na egy utolsó: (ez is nagy kedvenc)

"Túró Rudi" muffin

Hozzávalók:
10 dkg csoki
3 tojás
15 dkg cukor
5 dkg liszt
7,5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál tej
25 dkg túró
porcukor
tejföl

Elkészítés:
A csokit összetörjük és összekeverjük a liszttel és a sütőporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a puha vajjal. Majd elkészítjük a túrót palacsintatöltelék-szerűen: porcukor+tejföl, de ne legyen túl folyós. Ezt a masszát is beletesszük a tésztába. Majd tejjel lazítjuk egy kicsit, beletesszük a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjékből csiptenyi sóval kemény habot verek, és egy részét először erőteljes fakanálmozdulatokkal, durván belekeverem a tésztába, majd a többit csak nagyon óvatos, laza mozdulatokkal.
Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőporos, csokis liszt. Az egész masszát belekanalazzuk a kivajazott horpadásokba, és megsütjük 30 perc alatt (175 fokon, gázsütőn 4-es fokozat).

Kép
Kép
tinu

Tinu: köszi, köszi! reggel asszem az almással kezdek, de másik kettőt is kiprószálom.De jó.
sziszi22

Sziszi: és gondolhatod azt, hogy az alma milyen egészséges! :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu: :lol:
vicc:
- Pizzás kifutófiú kérdi a szöszi ajtajánál:
- Íme, meghoztam a rendelt pizzát, hány fele vághatom, 6 vagy 12?
- 6, azt hiszem, nem tudnék most 12 szeletet megenni...

na majd én is csak 6 szeletet eszek :lol:
Mára elég volt belőlem, :oops: eltűnök.
sziszi22

Tinu!
Szinte mióta eszik főziket, azóta négyszer ettünk egy nap és néha így is anyám azt mondja, hogy elég lenne 3x!!!! Jó ezt én is nagyon kevésnek gondolnám, de az 5 az nem sok? Te akkor 2-3 óránként eteted Tüncit? Mikor csinálod a kajciját, hisz egyik etetésnek vége, már szinte ott a következő, amire készülni kell. Egyébként barinőm is ilyen gyakran eteti a gyerköcét, szóval lehet én csinálom rosszul, bár a mennyiségen nem hiszem hogy ez változtatna, mert összeségében gondolom ugyanannyit enne, ha ötször étkezne.
Hú, csorog a nyálam a recepteket olvasva!

Winnie!
Én is szeretem a műkorcsolyát, bár nem ismerem a versenyzőket, csak úgy csodálom őket. Tényleg nem tudod, hogy mi lett a Vészhelyzettel? Most tökre nem számítottam rá, hogy vége az évadnak, nem is úgy lett vége, sem a Grace-nek. :roll:

Kernico!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mondtam én múltkor neked, hogy hamar lesz segítséged.

Sziszi!
Mit szólnál a tiramisuhoz? :wink: Nem kell sütni és liszt sincs benne, bár nem tudom mennyire fogyis.

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Noémi!

Sztem nem sok az ötszöri evés.Martinka is ennyit eszik,sőt van,hogy már késő délután megeszi a vacsiját is,és alig várja az esti szopit! :oops: :D :D
Vendég

nálunk is 5* eszik háromszor teljes aja reggeli ebéd vacsora és a tízórai meg uzsi az gyümi,vagy joghurt, vagy babakompót. szerintem nem sok és nem is eszik állandóan. amikor annó bölcsiben dolgoztam akkor is kapásból 4* ettek a bölcsisek vagyis a tízórai az mindig szörpi volt vagy gyümi

nika70
Salgótarján

Evés nállunk is 5ször van naponta.
Reggeli fél 8
Tízórai 10
Ebéd 13
Uzsi 16
Vacsi 19
Így 3 óránként eszik kb, de a tízórai meg az uzsi ugye nem rendes kaja, csak banán, vagy 1 kis joghurt, ... de ezzel sem hízunk mostanában olyan sokat! :roll:

Most már nekem is csorog a nyálam! :lol:

Kép
kernico

Lehet, hogy Tünci azért nem eszik rendesen, mert én tízóraira és uzsira is majdnem teljes adagot próbálnék nyomatni. Uzsira most is megevett egy egész kefírt. Aztán vacsira is evett margarinos kenyeret sajttal. Igaz, azért abból nem eszik annyit. Egy szelet kenyérből a felét én ettem meg szerintem. Én is úgy fogom csinálni most már, hogy tízórai és uzsi csak kevés lesz.

A tiramisuban is van liszt, csak a babapiskótába van rejtve. :D

Kép
Kép
tinu

Evés nálunk:

reggel 5 körül: tejci
de 9: gyümi, v joghurt, v krémtúró, esetleg keksz,
12 körül : ebéd amit főzök
du 16 körül: tejpép, v banán,
este 19: vacsi mackósajt zsömi (ma), v főzelék
erre este még tejci kb. 200ml. Hú ha, akkor mi 6-szor.

Noémi: Tiramisut én is babapiskótával ismerem, neked más recepted van? Kivi vagyok.
sziszi22

Az az igazság, hogy én még nagyon kevés féle kajcit adok a babának (mindent lassan vezetünk be és sok mindent fél évvel később, mint ti vagy mások). Szóval így ha a gyümit uzsinak és tízórainak veszem, akkor mit adjak reggelire meg vacsira? Se kenyeret, se tejféléket nem eszünk még egy darabig.
Én azt gondolom, hogy az anyatej azért nem csak szomjoltóra jó, tehát mondhatni, hogy a reggeli és a vacsi csak tej, a többi meg rendes kaja és tej. :wink:
Vagy szerintetek éheztetem a gyereket? :roll: :roll: :roll:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Sziszi!
Nincs másik receptem. Én úgy gondoltam, hogy a babapiskota az nem liszt. :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Na még arra lennék kiváncsi, hogy nálatok a gyerek megeszik egy egész almát vagy banánt tízoraira/uzsira? Vagy kb hány ml-t fogyaszt?
Bocs, ha már sok vagyok ebben a témában. :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

Na még arra lennék kiváncsi, hogy nálatok a gyerek megeszik egy egész almát vagy banánt tízoraira/uzsira? Vagy kb hány ml-t fogyaszt?
Bocs, ha már sok vagyok ebben a témában. :oops:

Noémi és Veronika

KépKép
fnoe

NOémi, vészhelyzet - mindig tartanak év közben szünetet, nincs évadszünet, majd tavasszal folytatják.

megint műkorit nézek :)

KépKép

KépKép
winnie27

Noémi: banánt egy kisebbet megeszik simán. Almát meg még reszelem neki, de ahhoz még adok neki olyan 7gabonás cuccot, vagy egy 1/4ed banánt.
Kenyeret miért nem adtál még neki? Valami oka van?

Tinu: uzsira az 1 kis doboz kefir, vagy joghurt simán benne natur corn flakes vagy 7gabonás cucc. Vagy ő a nagyon eszi? :o Bár szerintem jelezné, ha sok lenne neki. Kiarába nem lehet beletömni erőszakkal sem, ha neki már elég volt. Szerencsére normális adag nálla az elég! :lol:

Kép
kernico

Sziasztok!

Rekanak nagyon boldog elso szulinapot kivanunk!!!

Koszi mindenkinek a kajas-tejcsis valaszokat. Ugy tunik mindenki gyerkoce tobbet es tobbszor eszik mint az enyem. Ami azt illeti sokkal. Lehet hogy csak alkati kerdes az egesz, de ezek az oriasi kulonbsegek nyugtalanitanak kicsit. Levi haromszor eszik szilardat egy nap, akkor sem sokat, de van olyan nap is mikor 2x elutasit. Hurkak, kaki es jokedv viszont van. Azert orulnek mar ha tobbet enne.

Nana, Tinu
Milyen formaban kapjak a kocok kenyeret? Felkockazzatok, vagy nagyobb darabokban?

Rena,
En is Petra fogara tippelnek mint ok.

Noemi,
Hogy adod Veronikanak a hust? Ugy ertem turmix, darabolt, apritott...?
Ezen mindig ugy elamulok, hogy itt van ket gyerek, egy fel vilag valasztja el oket, es en itt naivan azt hiszem, hogy ez a mama-zas cicikeresnel es ez a nezes, valami egyedi "Levis" dolog, aztan tessek. Veronika is ezt csinalja, es persze biztosan sokan masok is. Egyetemes babanyelv.

Levi ha ehes, siman megeszik egy banant.

Sziszi,
Tok hogy hogy irtal az ivasrol. Levi is azota vedel, miota jarkal, ahogy mondod gyakorlatilag addig iszik, amig van a csorosben. Mondjuk o az azelott is ivott, na de nem ennyit!

Liszt nelkuli makospiskota: Minden ua mint a piskotareceptben, kiveve hogy a liszt daralt mak benne. Nalunk ez nagyon megy, baracklekvarral megkenve. Ha megis akarsz bele lisztet, akkor lehet teljes kiorlesut de akkor mar inkabb a bogres-makost ajanlom. Ezer recept van a neten.

Sziszi, Rena,
Nyaron megyunk haza. Ilyenkor megyunk-e valahova? :) Eddig meg nem volt ilyen, de persze megyunk majd ide-oda. Balaton-felvidek az biztos, meg delen Fonyod kornyeke... ezen kivul szerintem csak a csalad a program.

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Noémi: dehogy éhezteted a gyereket! sztem nem lehet őket éheztetni, megeszik a maguk kis adagját. Hát nem úgy néz ki Veronika, mit akit éheztetnek. Persze nem egyformák az igények sem, Csanád már eljátszotta, mikor éhes volt, du felkelt, kivettem az ágyból, kimászott a konyhába kivágta a szekrényajtót, és a kekszes zsacsi landolt a földön, kivett belőle 2 kekszet és ette :shock: . Nem semmi volt, én meg csak néztem. Ha kérdezem, éhes vagy? Tegnap is fogta a kezem, és húzott ki a konyhába. :lol: Szóval meg is mondják...
sziszi22

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?