[quote="Őzi"]S írta:Őziziasztok!
Nana,
Udv koztunk masik Levis anyuka! En Levim is sokszor szopizik meg ejjel, legjobb esetben is 2-kor es hajnalban.
Lanyok,
Aki igeny szerint szoptat azokat kerdezem: Nappal hanyszor szopizik meg a gyerok es hanyszor kap szilardat?
+ azt vettem eszre Levinel, hogy vannak napok amikor szo szerint zabal es rovidebbeket alszik es vannak napok amikor kevesebbet eszik es nagyokat alszik. Ezek az idoszakok ciklikusan kovetik egymast es mindegyik par napig tart. Persze vannak olyan napok amelyek egyik kategoriaba sem illenek. Eszrevett mar valaki rajtam kivul ilyet?
LEhet, hogy a LEvente név teszi, de az én LEvimnél is ez az optimális eset
Kérdezted a kajcsizást. Hááát, LEvinek ezzel aztán nincs problémája
Szilárd kaját 5-ször kap:
Reggeli: kenyér valamivel (felvágott, lekvár, tejföl, akármi)
Tízórai: gyümölcs, vagy joghurt, ált. kao mellé/bele egy kis babpiskótát is
Ebéd: ha maradt előző napról meleg kaja (ált. marad), akkor az --- leginkább leveszöldség, vagy husi+köret
Uzsi: mint a tízórai
Vacsi: mi általában vacsira eszünk meleg ételt, mert akkor tud együtt (l)enni a család
Igazándiból már nem nagyon van olyan dolog, amit ne evett volna Levi, persze a nagyon fűszeres kajáktól távol tartom, az édességeket is csak minimálisan, no és persze ott vannak a hivatalosan tiltott jószágok, úgymint pl. eper, dió, mogyoró.
Szopi: nem számolom.......................................... Elméletileg 5-6-szor (reggeli ébredéskor, déli altatáskor, délutáni ébredéskor, este altatáskor, éjszakai ébredések alkalmával) Gyakorlatilag előfordl, hogy negyedóránként rohan oda hozzám, és egyértelműen jelzi, hogy mit szeretne.........
Néha már megforul a fejemben, hogy valahogy szabályozni kellene a dolgot. De nincs szívem megtagadni tőle.......
Egyelőre annyi korlátot állítottam, hogy pl. a hajnali szoptatáskor, ami ált. 5-6 körül esedékes, és amikor átviszem magunk közé, 20-30 perc után nem engedem tovább szopizni. MErt az már inkább csak cumizás.... HArcol is rendesen: dühösen sír ÉS nappal is próbálom játékkal, ezzel-azzal elterelni a figyelmét, és időnként beválik..... De még fényévekre vagyunk az elválasztódástól....