Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Julkának is enyhe középfülgyulladása van (Dalacin felírva OFGtől-megfogadtam, hogy amikor megint náthás lesz, az I. perctől csepegtetem a kövirózsát a fülébe, most már nem lenne elég)+nagyon letapadt trutymó a hörgőkön, doki néni szerint bizti fáj a mellkasa. Így érthető, hogy csak az ölemben hajlandó meglenni, ahogy leteszem, ordít. Asszem éhes is, de csak szopizni hajlandó kb újszülött gyakorisággal. 1 hónap alatt negyed kilót fogyott, megint épp csak 7 kiló, de a dokinénink nem izgatta magát. Viszont kezdek Rosszanya lenni, türelem, életkedv, idegállapot stb. a bányabéka s....e alattKép Persze lelkifurdim is van miattaKép

SofkaKép üdv otthon! Szal a vastalanak táborába kerültélKép Irigy-irigyKép Marcipán bebizonyította, hogy stramm kölyök, nem halt éhenKép

NorkaKép boldog 11 hónaposságot JázinakKépKépKép az utolsó csecsemő szülinapKép
Meg kéne nézetni azt a mosogatógépet, a miénk is Indesit, akkor homályos csaka pohár, ha nincs benne só. Az alján meg egy csepp víz sem marad, fehér folt sincs. 2 az 1-ben tablettát használunk - röhej, de mindig Németo-i import, sokkal olcsóbb ott - sót és néha öblítőt is. Mert Gödöllőn nagyon kemény a víz. Fürcsis Jázi ééédes, és mennyire hasonlít Rád!Kép Nővérednek gratula! Ők is Pécsen laknak?

BeuKép egyetértek veled, tényleg nagyon rossz volt maga a film, pl. semmi alapkoncepció, aszitte, hogy a téma már garantál. Csaj Férjjel egy tévében dolgozott valaha, nem merem leírni, amit szakmailag mondott róla. Egyéb véleményeimet már leírták másokKép

LeszterKép boldog 9 hónapot PetránakKép Néha azért írhatnál!

Minden egészséges baba+mamának további vírusmentességet, a betegeknek gyógyulást!

Urszila + a 9 hónapos és 3 órás JulkaKép
urszila

Sziasztok!

Toffi
mi ma kihagyjuk az ebédet,(pedig mi is 12 körül szoktunk) mert Dani most aludt el, majd ha felkel kap enni
korizás de jó! kb. 4 éve nem voltam

NOrka
gratula a nővérednek a babához Kép

Heppi
köszi a teás infót

Maci
Neked is, hogy utánanéztél Kép

Elli
Kevin ügyi, hogy szopi nélkül is elalszik Kép Dani sajnos csak a legritkább esetben, inkább üvölt a fáradtságtól Kép

Gombóc
mozi, az igen! Kép ott is utoljára kb. 8 hós terhesen voltam

Magdi
gratu a 3 éves óvódás nagyfiúnak

Sofka
de jó, hogy hazajöhettél este Kép látod, Marcipán mégsem halt éhen, és megette a főzit, és még tápszert is ivott! nagyon ügyi!! Neked pedig mielőbbi felépülést kívánok!

egy kicsit én is védelmembe veszem a topmenedzser anyukát (de csak egy kicsit Kép) a szülésznő engem is fájások között a munkámról kérdezett, gondolom figyelemelterelés képpen, szóval lehet, hogy itt is csak erről volt szó. NÉha még fájások alatt is dumált hozzám, de abból egy szóra sem emléxem Kép

na ez volt 10.52-ig, megnézem írtatok -e azóta

ja és a képek nagyon jók (már amiket látok a baromi sötét képernyőmön. A legvilágosabbra van állítva, és így is annyira sötét, sajnso Beu fiókájából semmit nem láttam Kép)

Beu
talin lehetek megint én a pohárfelelős? Kép

Andi
psandi

Sziasztok!

Norka!
Gratula a nővérednek. Kép

Beu!
Fiókos Lőrinc. Kép

Sofka!
Remélem hamar felépülsz. Neked odaadják a vasat? Amikor az én könyökömből kivették a csavart, nem adták ide mondván, hogy az állambácsié és még szükség van rá. Kép

Gombóc!
Akár hiszed, akár nem,aludtam, de most egy kicsit sűrű a tennivaló és ritkábban tudok jönni. Nembaj, ha minden ovis cucc fel lesz autózva, akkor már sürűbben jövök. Kép

Tüni!
A térded pihentetni kéne. Egyszer engem is felrúgtak a műjégen és a térdkalácsom repedt meg. A doki sok pihentetést javasolt rá és van egy pici dudor a térdemen, mert a csontom egy kicsit jobban forrt be, mint kellett volna.

Toffi!
Te buszjeggyel sűrítesz? Kép
Mi is nemrég voltunk korizni. Anyu ruhatáros a Műjégen, Ő vigyázott Zsuzsira. Miki Niki régi korijában totyogott, már jó rá a 25-ös. Kép A párom továbbra sem szimpatizál a jéggel, de a kedvemért néha próbálkozik. Kép

Ja és Miki 13kg vékonyságú és 90 cm törpi, nem véletlenül Manó a beceneve, Ő a legkissebb az oviban. Kép A többi kortárs (mini csoport, csupa 3 évessel) fél-, egy fejjel magasabb, viszont Manó a leg fiatalabb is az utána következő gyerek novemberi.

Minden hófordulósnak boldog hófordulót.
Minden babóca gyönyörű!
Na végre végigolvastalak Titeket.

Magdi
gallainémagdi

Szaisztok,

Timici,
Itt a vissza nem térő alkalom, kérjük a Noll Andreás sztorit Kép

Sofka,
Gratula mégeccer, és kitartás. Azért az a rokihorror sót megnézném magamnak Kép

Urszila,
Ne legyen lelkifurdid. Teljesen természetes, ha időnként lemerülsz és eleged van mindenből. Csak csendre és 8 óra alvásra vácc egyhuzamban. Sztem ilyen mindenkinél volt és még lesz is. Segítséged nincs? Mongyuk anyukád vagy anyósod (ha jóban vagytok) kivehetne pár nap szabit, és nappal felnézhetne hozzátok többször is... Csak tipp volt!

Ma a gyermekem ebédre a főzi után bevágott még egy doboz joghurtot is. Úgy látom, az étvágyával nincs gond. ja, és nekünk buszjegy sem kellett a jólakáshoz Kép

Homeosguruk HELP
Vettem én is Echinacea bogyókat. Mennyit és hogy adjam a 9 hós lánykámnak. Baja nincs, csak megelőzés céljából szeretném neki adni. Mellette kap napi 5 csepp Cebiont is. Előre is köszike mindenkinek Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Sziasztok lanyok!

Eltuntem, de megkerultem.Kép Az elobbit azert, mert Petra es a hazimunka finoman szolva kitolti a napomat, valamint a vodafonos netelos telefon aksija beadta a kulcsot, utobbit pedig azert, mert egy fuggoseg nem mulik el csak ugy egyik naprol a masikra.Kép Szal hianyzott a diszes tarsasag.Kép

Nehany szo rolunk... Petra maszik ezerrel, pakolaszik, mindenhol felkapaszkodik terdelesbe, ahol csak lehet, es ahol nem, ott is probalkozik, terdeleskor a labat is felhuzza, mintha epp felallni keszulodne, de odaig nem jutott el ezidaig. Amikor beszelunk hozza, feszulten figyel, latszik, ahogy a kis tekervenyek dolgoznak, hogy megfejtsek a szavaink ertelmet. A kiskacsa lattan neha hap-hap(-szeruKép) dolgokat mond, a kutyanal meg csak utanoz minket, hogy vau-vau, magatol azt meg nem mondja. A nem-nem-nem-et ugy tunik, mar ertelmenek megfeleloen hasznalja. Sokat nevet, mosolyog, gagyaraszik, ez jo, viszont az utobbi idoben eleg sokat hisztizik is, ami nem jo, de kibirjuk.Kép Kajakat neha megeszi, neha nem nagyon ker, de azert tobbnyire jol eszik.

Epitkezes haladgat, de nem tul gyorsan sajna, olyan jo lenne mondjuk 2 honap mulva koltozni, de felek, hogy nem jon ossze. Mar csak azert is jo lenne, mert attettuk a babaprojektet akkorra, hogy nyugodtan pakolaszhassak majd a koltozeskor. Bar addig meg le is akartam fogyni, szal nemtom, mi lesz es mikor, de mar azert jo lenne.....Kép

Lanyok, egy csomo kerdesem lenne. Meddig kell minden nap mosni a kolkocske hajat? Mikortol lehet kenyeret, kiflit, ilyeneket adni? Van a kenyerben tej (eleszto megfuttatasra gondolok)? Mert tejes dolgokat ugye egy eves kor elott nem, de ugy adnek mar neki ilyesmit is, unom mar a foziket, es mivel tejpepet sem adok, elegge beszukulnek a lehetosegek. A tejci pedig nagyon fogyasnak indult... Marad az alma, banan, rizsdaraval vagy kukoricadaraval, ami nem fozi, es ez mar unalmas lehet, nem? Ti miket adtok???

Nem olvastam vissza, kb. 3 hetet kellene, ez nem hinnem, hogy menni fog.Kép De azt azert lattam, hogy tali keszulodik, mi is szeretnenk menni!Kép Azt tudom, hogy kedden lesz, de hanykor?

Ja, lanyok, foleg zugloiak, figyelem! Ma felhivott a korhazi szobatarsnom, hogy a Kassai teri bolcsodeben minden kedden fel 10-tol 11-ig baba-mama klub van, programokkal (bar ez a nagyobb gyerekeknek szol inkabb), eneklessel, ilyesmivel. Nincs kedvetek jonni, mondjuk a Cserepeshazi tali utani kedden? (Fel evre(!) 500 Ft.)

Na most ennyi, majd meg jovok, puszi:

Leszter es PetraBogar

Ui.: Elli, megkaptuk a mailt, no problem, aztan kivancsian varjuk majd a valaszt.Kép
leszter

SziasztokKép

Megvagyunk mi is.
Itt szakad a hó Kép

SofkaKép

Örülök, hogy túl vagy rajtaKép
Nálunk a kórházban nem adják oda a vasakat.

BeuKép

FiókaKépKép
Kár hogy oly messzi távolban vagyok, hogy nem tudok menni taliraKépKép
De majd tavasszal vagy nyáron egyre akkor is eljutok, mert szeretnék Veletek személyesen is találkozniKép

KangiKép

Kistesó projekthez DRUKKKép

MagdiKép

Gratula az ovis nagyfiúnakKép

Beteg babáknak gyógyulást!

Színes térdűeknek gyógyulástKép

Dorinának már nincs elérhetetlenKép
Mindenhova felmászik.
Engem kinevezett MAMA-nak, és így hív.
Szegény Bence magyarázza neki, hogy nem mama, anyu, de nem törődik vele.

Íme egy-két kép, és az ok, hogy miért tudok ilyen ritkán jönni.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Heni
heni1979

Ja, es boldog 3/4 eves szulinapot Julkanak!!!Kép

L.
leszter

Sziasztok!

Leszter!
Végre előbukkantál!!!! Tali 11-kor a Cserepesben. Gyertek gyertek! PetraBogár nagyon ügyeseket tud már! Gratu.

Kakukk!
Cserepesházban lesz a tali, ez az Örshöz van egészen közel. Ha tudtok jönni, további részleteket is írok!

Sofka!
De jó, hogy már otthon vagy! Gyors felépülést kívánok! Orsi megnyugodott?

Myssnia!
Bevallom, a Bombával gondolkodóba ejtettél: terrorista lett a fiam, és én nem tudok róla?Kép
De aztán rájöttem.

Magdi!
Miki ilyen picur? Nem tűnt annak. Mondjuk nem láttam a kortársai mellett. Majd belehúz! Isten éltesse sokáig! És drukk, hogy az ovi ilyen simán menjen.

Andi! PohárfelelősKép. O.K.

Maci! TömegközlekedésKép

Urszila! Szegény kicsi Julka! Úúúgy sajnálom, biztos fáj neki itt-ott.KépKép TE meg ne szomorkodj, majdcsak kilábaltok a betegeskedésből, és újra fitt anya leszel. Én mindig irigyellek!

Timici! Bence evésének örülök, alvásnak kevésbé.
01012000000000000000000000000000000000000000000000002130 Ezt a számsort Lőrinc küldi neked. Szóval ez a fogzás makacs dolog. Egyik kijön, aztán kezdődik újra. Lőrinc ma egész jól aludt, pedig még mindig nem jött ki az a bizonyos.

Mindenkinek köszi a fiókos dicséreteket. A fióka elnevezés rendkívül találó. Szerencsére jó asztalosunk van. De ha cserbenhagy, majd adunk munkát Ellipapának.Kép
Most elküldöm, mert a fiam nem hagy tovább netezni. Bocs, aki kimaradt. Talán jövök még.

Beu
beu

Urszila
Szegény Ti, jó régóta beteg Julka.
Milyen energiát küldjek? Hiper-szuper gyógyenergia megyKépKép Neked meg valami vidító-energiaKép

Andi
Zsombi fél 12-kor evett, így teljesen időben értem az oviba, ahol már felöltözve várt Szandi, mert fogmosáskor látta, hogy megyekKép És ma még nem volt hisztiKépKép
Nekem 15 év alatt 5-ik alkalommal volt a lábamon kori, ebből idén 3x, ezért megy ilyen "jól"Kép, Apa is piszkált tegnap, hogy gyakorolni kell, ha csak 10 percet is, de még Szandit se érem utolKép

Magdi
Szerinted én miért megyek a jégre??? Még jó, hogy enyém Apa nem akar síelniKép Egyébként lelkiekben készít, hogy tavasszal görkorit kapokKép Szerintem Zsombi hamarabb tanul meg korizni, mint énKépKép
Műjégen van elkerített rész a kezdőknek?

A buszjegy előétel volt, én az ebédet melengettem, míg Zsombi befalt egy feletKép De becsúszott az ebéd is maradék nélkül, így nem panaszkodomKép. Egyébként meg örültem, hogy nem a játék papírpénzeket tömte beKép

Leszter
Ügyi PetraKép
Mászáshoz, beszédhez gratulaKépKép
Kenyérben nincs tej, kovásszal készül.
Zsombi gyümölcsöt, húsos főzit és tejpépet eszik, úgyhogy ebben nem tudok segíteniKép Ja, és buszjegyetKép

Heni
De klassz, hogy "mama" vagyKép Bence pedig hiába magyarázKép

Boldog hófordulót Norka Jázijának, Urszila Julkájának és Leszter PetrájánakKépKépKép

Toffi + Zsombi
toffifee

M1-en eloben MOST a halapenz.hu-rol. Nezzetek, erdekes! Kép
gombóc

Sziasztok, vagyok! Boldog uj evet mindenkinek, remelem kellemesen teltek az unnepek minden csaladban!

Latom megint felkavartak a kedelyeket szules temaban! Neztem a Szuloszobat, nem tetszett. Csajszi fejen rangatozik a kamera, felvetelek benak, szoveg szornyuseges. A szlovakiai par nagyon szimpi volt, topmenedzserekkel sem volt semmi bajom, a csaj szuleset nezve viszont felallt a hatamon a szor! Es miert kellett kitakarni a "hasbanyomo" ficko arcat? Kepzeljetek, milyen lett volna, ha nincs ott a kamera?
Otthonszulest ellenzoket is megertem, faros ikerpart lehet, hogy nem vallaltam volna be otthon, de egy "nemlevalo mehlepenynel" allitom, hogy a szulesznom nagyobb segitseg, mint egy atlag korhazi doki (a korhazi felszerelest is hozzaadva). Lehet errol a temarol sokat beszelgetni, de embereket meggyozni, rabeszelni nem. Eppen ezert nem tartom tisztessegesnek ezeket a "szembesito" jellegu eszmecsereket. Nem hiszem, hogy lenyegesen megnone az otthonszulesek szama, ha legalis lenne. Aki meg otthon akar szulni, annak mindegy, hogy legalis, vagy sem! A musort nem lattam, bar Myssnia sms-ezett, de epp a fodrasznal ultem sajna.

Ma reggel a repteren megszolitott egy kismama, kb. Miki-forma fiucskaval, hogy engem nem Zsuzsinak hivnak-e. Gondolom kitalaltatok, honnan ismer...Kép Kép Kép Nepszeru vagyok a Tengerentulon is! Kép

Sofka,
Drukkoltam neked tegnap egesz nap (egybekotottem a csaladi drukkal, hogy a fiuk epsegben hazaerjenek autoval)! Tulajdonkeppen miert is nem szedted ki a vasakat koromolloval es csipesszel?
A vonat nem megy fel az emelkedore, mert a regi sinek nincsenek recezve, mint az ujak. Kicsit segiteni kell neki. Ennek ellenere mar az egesz nappaliban kiepult a vasuthalozat.

Hivatalos levelek tomkelege vart! Ujabb szarkavaras kezdodik csaladi potlek ugyben. Hozhatok hivatalos papirt otthonrol, nemetul, hogy meddig jart nekem otthon a csp. Neha olyan erzesem van, hogy itt a HIVATAL tobbet tud rolam, mint en magam.
Multkor a hazfelugyeloseg kozolte a ferjemmel, hogy ugy tudjak, felszereltunk egy parabola antennat (belul van az erkelyen, es nem latszik). Es hogy mekkora csavarokkal tettuk fel (mert egy bizonyos meret utan mar szabalytalan).

Gyuri az unnepek alatt megint beteg volt (laz, fulfajas, nagyon durva szekrekedes), ujabb adag antibiotikum, ugyeletre maszkalas es kollektiv szobafogsag volt napirenden, ugyhogy nem mondom, hogy nagyon elveztem az otthonletet!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok,

Leszter,
Én már nem mosom minden nap Orsi haját, kb kétnaponta. Azt nemtom, hogy a bolti kenyerekben van-e tej, ettől függetlenül Orsi anno evett kenyérhéjat (a pirosabbikat, ami fényesre sül) és semmi baja nem lett tőle. Mióta én sütök itthon (abban tejpor van), abból is szokott néha kapni. Viszont ajánlom figyelmedbe a Milupa Biskottiját, az 6hós kor után mehet (reszelve gyümihez, magában kézbe oda neki, vendégségbe, amikor már nem bírják ki, és annyira akarnak adni vmit, hogy egyen stb) Főzhecc neki te magad is (spenótot fokhagymásan pl) de Orsi már kap joghurtot is a gyümibe+kexbe keverve. A tejpéppel mi a gond? Olyan sokféle van, és télleg finomak (én általában még hozzáillő gyümivel turbózom: pl banános tejpép+banán, barackosba barack stb) Egyébként a babák nem annyira igényesek a változatosságra, szóval szerintem tuti jelezné, ha már unná Kép
Főziket lehet sűríteni krumplival. A sütőtököt próbáltátok már? Az Orsinak nagyon csúszik: hússal, almával, banánnal bármivel Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Ja, homeosok még nem válaszoltak a kérdésemre, pedig télleg jól jönne. Igaz még nincs a kezemben a szer, és a tájékoztatót sem olvastam még, de azért itt vannak jópáran, akik ismerik a homeo csínját-bínját. Segítsetek egy határozatlan és félszeg elsőgyermekes anyukának Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Gombóc
néztem az M1-et, utána a Jakupcsekben is erről volt szó, láttad?

Heppi
nekem a patikában azt mondták, hogy napi 2x2 bogyesz 2 hétig, majd 2 hét szünet. Egyet nem tudok, hogy ez felnőtt vagy gyerek dózis.

Zsuzsi
jó,hogy újra itt Kép repteres sztory Kép
sajnálom, hogy így összejöttek a dolgok itthon Kép

Urszila
jaj, Julkának jobbulást, szegényke Kép

hófordulós babekoknak pusssz Kép

Andi
psandi

ja, a legjobbat nem is írtam:
Apa a nappaliban hagyta a locsolókannát a földön (sarokba eldugva, nehogy észrevegyem) hát persze hogy tele vízzel. Dani ma felborította (mert ő persze észrevette), gyorsan bevittem a gyereket a szobájába, ráhajtottam az ajtót (én hülye, hogy nem kilincsre), gyorsan vissza nappaliba feltörölni (persze a szőnyeg jól beszívta), nagy csapódás, gyerek üvölt, kijött a szobából, magára borította a falnak támasztott polcot, én ijedtségemben felugrottam, a derekamat beb.sztam a szekrény kiálló részébe, alig bírtam felállni, rohanok a gyerekhez, szegény hanyatt fexik, olyan okosan a kis kezét az arca elé tette, hogy ne érje a polc.... KépKépKép na mindegy, szerencsére nem esett komoly baja, gyorsan megvígasztaltam, de azért pipa vagyok..

Andi
psandi

Andi!
Szegények!Még jó hogy nem lett baj!!!!

Zsuzsi!
Jó hogy újra vagy! Kezdődhet az ünnepek kipihenése!KépKépKép

Sofka!
Hurá ,hogy már otthon lehetsz!Kép

Leszter!
Már régen hallottunk Rólatok, de olvasom hogy jól vagytok!KépKépKép
(ja a kutyusom közben megszült,4 kis porontyból 2 maradt meg,és nagyon jó anya! minden rendben van vele)

Húúúú futok mert Marci nyitogatja a fiókokat,és üvölt

Mariann
Mariann

Psandi,
én meg csak a Jakupcseket láttamKép Az M1-en mi volt???
Szegény Dani, de ne izgulj, az ilyen esetek annyira az ember agyába vésődnek, hogy egyre jobban figyelsz majd minden apró részletre, később már szinte automatikusanKép

Leszter,
örülök, hogy megvagyKép Gratula Petra fejlődéséhez!
A bolti kenyérben nincs tej, ezt elhiheted egy élelmiszeripari mérnöknekKép Az otthoniba viszont én is teszek tejport, az más tészta.
Az építkezéshez sok drukk, még mi sem járunk a végén, talán nyárra használatba vehetjükKép

Beu,
tényleg disznóság számonkérni rajtam, ha néha bennefelejtem az elütést a két visító gyerek mellettKép Most a lelkembe gázoltál...hüppKép
Azért valami jó viccel esetleg kiengesztelhetsz, pl: Drágám, súgj valami mocskosat a fülembe!....KonyhaKép

Zsuzsi,
na végre, hogy előkerültél, már nagyon hiányoztálKép Reptéri sztoriKép A népszerűség átkaKép
Az ünnepek alatt mi is folyamatosan betegek voltunk, átérzem a dolgotKép

Urszila,
most már aztán tényleg huss a nyavajának! Ne legyen lelkifurkád, engem is kiborít a folyamatos ápolósdi, no és a tehetetlenségKép

Magdi,
még jó, hogy írtad, hogyan kell majd Timi ovis cuccaiba a jelet bevésni, különben én viziló még elkezdtem volna hímezniKépKépKép

Heppi,
meglapulva ugyan, de én is pont erre az Echinaceás infóra várok, mert ugyan már vettem bogyeszt, de persze a kis fiolán ohne adagolásKép
Szerintem Leszter azért kerüli a tejpépeket, mert egyszer már volt ekcémája valszeg attól Petrának.

Gombóc,
még egy rövidet a szülőszoba témához: én csak azért szedtem le a keresztvizet a topmenedzser macáról, mert 1.)én nem túl nőiesen kidobtam volna a férjemet akár fájás közben is a szobából, ha mobilozik (ezt vele is tisztáztam az elejénKép) 2.) nekem jólesett a férjem keze és tevékeny részvétele vajúdás közben, azt hittem, ez másnál is így van (tévedtem) 3.) velem ugyan nem próbált meg a szülésznő a munkámról diskurálni, de valszeg nem akkor akarom az évszázad üzletét nyélbeütni, amikor épp egy csodát élek át a maga fájdalmával és szépségével együttKép Ez mind az én magánvéleményem, de aki ország-világ előtt közreadja legintimebb pillanatait, annak az ilyen véleményekkel is számolnia kell, nem?

Sofka,
örülök, hogy a kedved már éledezikKép Mintagyerekeket kívánok, míg tűzre nem dobhatod a mankótKép
A szülés tényleg kreatívabb, csak utána pár heti mankózás már nem segít a gondjaidonKép

Zulu kedves,
mesélj, hátha okulok...vagy vigyorgok legalább más nyomorán (bocsi). Nekem is vannak ilyen fullnullás napjaimKép

A boszik ma kibírhatatlanok voltak, dúl a testvérféltékenységKép Timi a csúszdát kizárólag akkor veszi igénybe, ha Zsebi ölében landolhat, miáltal mindketten hanyattvágódnak... ZsebireKép Ja és nagylányom elkezdte rendszabályozni a kicsitKép Tegnap Zsebi kipakolta a videokazikat a TV állványból, mire Timi odarobogott és elkezdte visszapakolni, miközben az orra alá dörmögött: Kisjányom, kisjányom de buca vanKép

Na megyek, mert Zsebi mindíg visít, ha nem vele foglalkozokKép

pussz
Momo

Momo
momo

Sziasztok!

Hozzátápi(Leszter):Ancsi 3 hete zabálja a kenyérhéjat, a mai menü kb igy nézett ki: ebéd kenyérhéj, minimális répafőzivel, uzsi: buláta majd körte, kenyérhéjjal, vacsi: minimális répafőzi sok kenyérhéjjal. És csak azrét nem volt reggeli kenyérhéj, mert korábban keltem, mint ő. Viszont a milupa Biskottijában fölözött tejpor van!!!!!!!, szóval aki nem akar tejezni, az nézze jobban meg a milupa cuccait!
Leszter:rizsliszttel is lehet nyugodtan sűriteni olykor a változatosság kedvéért (én azt utálom, hogy minden krumpliizű) és finoman lehet fűszerezni is már (zöldekkel). Ha van még fagyitejed, remek anyatejberizst lehet belőle kotyvasztani. A múltkor a nagyoknak főztem gyümilevest, habarás előtt kiszedtem Ancsinak a nekivalókat. Meg jöhetnek husik, zsiradék, szóval lehet közeliteni szépen fokozatosan a normálisabb kaják felé.

Petrának, Julkának boldog 3/4 évességet!!!!
Julkának jobbulást is!!!

Zsuzsi: ez már félelmetes, hogy hol a 7-es buszon,, hol a reptéren...KépKépKép

Hidegben séta témához (tudom, nem ma volt): ma Ancsival bő 2 órát voltunk kint, ikreket vittük át suliból hittanra, aztán azt kivárni, utána haza. Ikrek értelemszerűen sokkal kevesebbet voltak kint, mégis majd meg fagytak. Én is eléggé átfagytam. Ancsi viszont jól birta!!! (csak a kesztyűs overall alá is kell kesztyű, merthogy ki tudja dugni a kezét belőle....)

Ma este csoda volt, 5-től 3/4 7-ig aludt a kiscsaj. Remélem nem beteg lesz!

Sziasztok:
Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

A kérdéssem a következő 11-óráztól meddig szokott lenni a tali a cserepesben?
Mi is mennénk de csak 12 után tudnánk indulni és egy jó óra amig oda érünk.

Ma megkapta Márk is a menjugate oltását, de elég jól viselte. csak addig sírt amig megkapta utána már el is felejtette az egészet.

Minden babának boldog hófordulót és évfordulót.

Na most ennyi
Sziasztok
Andy
andy78

Momo!
Bocs, de imádok mások elütésein szórakozni. A sajátjaimat kevésbé találom viccesnek. Kép Azóta is valami rendkívül szellemesen gondolkodom, de persze semmi. Azért remélem nem komolyak a lefelé görbülő szájak???? Timi édes lehetett nevelés közbenKép Viszont visszarakta a kazikatKép

Andy!
A szokott enyhe túlzás, eddig egyszer volt, és fél háromig maradtak az utolsók. Ez igazából a babák tűrőképességétől és a mamák teendőjétől függ.

Beu
beu

Sziasztok!

Koszonjuk a sok dicseretet, Jaziláb ugyben es 11 honapossag ugyben. Kép

Beu
En meg nem is gratulaltam fiókádnak Kép Nagyon helyes!

Elli
Kamionos sztori Kép
Kepek nagyon joook! Illetve a modell nagyon edi Kép

Tina
Remelem most mar csak jobb lesz! Kép Szerintem se legyen lelkifurdid!

Helyesiras
Csatlakozom a 'gyorsan irok, de mit is?" lanyokhoz. Itt valoszinu nem tudok annyira figyelni minden ujjmozdulatra, de ugy latom altalaban azert ertitek mit szeretnek Kép

Sofka
Jo,hogy mar vagy! Kép Mankot hamar huss, hogy futhass Marcipan utan!

Zulu
Ujrakajcsi Kép
Korridort en is koszi, eszembe sem jutott. Bar annyira rossz a minoseg, h alig latni valamit Kép Na jo, tudom ez nem a Te hibad... Kép

Toffi
Korizasert ezerrel irigy! Kép Izomlazert kevesbe... Gorkori Kép Buszjegy Kép

Magdi
jo varrogatast+ Szulinaposnak Gratula Kép

Urszila
Szep korhoz gratula Kép Kép (es nem a kórhoz!)
Jajjj, szegeny kiscsajszi! Hamar keveredjetek mar ki ebbol. Gondolom Te is ezt szeretned.... +++++++++++ Kép
Hihetetlen ,hogy birod tudni a Jazi evfordulot.Milyen titkos feliromanyod van neked, meg BetegJulka mellett is raersz ilyenekre?!
Holnap Indesit vonal zaklatas lesz. Az a fura, hogy eleinte teljesen rendben volt minden, nemtom mi valtozhatott. A gep nem jelzi hog keves lenne a so...szoal nemtom. Szakember lesz a vege sztem.
Noveremek Kaposvaron laknak. A "Szorodjunk szet minel jobban" c projekt reszekent Kép

Leszter
De jo,hogy megvagy! Gratula az ugyi kiscsajnak. Grat a hofordulmanyoz! Kép
En sem mosom Jazi hajat napont, kiflit+kenyer+pizzaveget mar 7 hos koratol ragcsalt. Altalaban vendegsegben.
Fel ev 500 Ft. Kép Kép Reszletfizetes nincs?

Heni
Gyonyoru a leanyzo!
Zsuzsi
Jo,hogy elokerultel. Gyuribetegseg Kép Repteri sztori Kép
Andi
Polc Kép Kép Szeeegeny, biztosan nagyon megijedtetek! Jo,hogy nem lett semmi baj! Kép
Momo
Testverharchoz sok sikert! Kép Neeeem rigyellek am...
Lanyok
Jazi hihetetlen modon eszik. Megeszi a rendes (mondhatni jo nagy) adagjat es ha utana akar 5 percre ra valakit enni lat, nyuszog, aztan ha nem kap semmit sir. Hat mi lesz ebbol kesobb? Strandon, varosba? Jaaaj, volt mar valakinel ilyen? Mostanaba barhova megyunk van nalam extra adag gyumi...
Noverem babaja (elozo ketto koraszulott, inkubatoros volt) szopizik ezerrel.Olyan jo, a ket srac csepp anyatejet nem ivott. Senki nem mondta neki,hogy fejni is lehetne... Kép Bezzeg most, orakat ul nala a csecsemos nover, segitenek Kép Tok jo.
Na lepek aludni
Jo ejt!
Norka es ma volt 11 honapos Kiscsaj
norkini

Meg valami
Most Jazi betegsege pont unnepekre esett, igy mikor legutobb voltunk dokinal, elkertuk a szamat, hogy ilyen esetben maskor ot hivjuk ne az ugyeletet. De olyan nem szivesen adta meg es kozolte is,hogy telefonon nem sokat tud majd mondani, de kijonni nem szeretne Kép Ez azert eleg rossz.+altalaban ha kerdezek valamit, ugy erzem kisse fellengzosen, eroteljes latin szokinccsel kapom a valaszokat. Ha anyukam nem lett volna assziszensno, asszem a felet se ertenem. Eddig barmivel fordultam hozza, mar kuldott is tovabb a klinikara tovabbi vizsgalatokra , ahol szerencsere meg sosem talaltak semmit, csak macera macera hatan volt... Dokivaltason gondolkodom....szerintetek?
IsmetNorka
norkini

Jaj, most látom Norkát olvasva, hogy egy csomó fontos kimaradt. Hiába,aki csak bele olvas...

Hófordulósoknak gratula!

Andi! Húúú, szegény Dani! Én mindig ilyenektől rettegek. Meg másoktól. De mindig rettegek. Olyan picik, és annyi veszély leselkedik rájuk.
Egyszer lelógott a vasaló zsinórja a konyhapultról, és rástartolt. Észrevettük apjával, mindketten felugrottunk, de kicsiny lakásunk akadályai között elakadtunk. Klasszikus vígjátéki jelenet, folyton egymásba szaladtunk. Kevésbé volt vígjátéki, hogy a gyerek a lerántás látható szándékával közeledett. Aztán valamelyikünk kiküzdötte magát a helyzetből és még időben leelőzte Lőrincet.

Leszter! Én kb. egy hónapja heti egyszer mosom a haját, de akkor rendesen. Meg amikor véletlenül belefordul a vízbe, vagy aláül a csap alá. Kaják változatossága tekintetében hasonló problémákkal küzdök.

Norka! Zabagép JáziKép Akkor már nem aggódsz, hogy nem fog hízni?

Beu
beu

Sziasztok!

Beu!
Akkor megprobalnank menni. Kuldesz infot?
Koszi

Leszter!
En egyaltalan nem mosom minden nap Emma hajat, sot ket naponta sem. Amugy sem tenne jot a borenek, nagyon szaraz, meg persze ordit is. Kép
Emma 8 honapos koratol kap kenyeret. En eddig sok helyrol azt hallottam, hogy nagyon szeretik a babak. Foleg azt is, hogy valami ujdonsag. Emma most volt egy eves, es most mar ott tartunk, hogy tizoraira es uzsira nagy mennyiseget megeszik, sonkaval, sajttal, stb.
Szerintem adj neki nyugodtan.
pusz
Kakukkfu
kakukkfu

Norka,
Inkabb vegyel egy orvosi szotarat, en is ezen gondolkodom! Kép Kimuvelodunk itt a gyerekeink erdekeben! A mi dokink sem adta meg a szamat soha.
Anyukam addig eroskodott mult vasarnap, mig vegul kihivtam Gyurihoz az ugyeletet. Este tizkor be is esett egy enyhen fokhagymaszagu ficko, ledobta magat egy szekre, fujtatott, es megkert, ugyan hozzam mar oda a gyereket. Mondom neki, lazas (39,5 honaljban), izzad, es hat ugye legmelyebb almabol ebredt az iment, nem volna e kedve bemenni abba a szobaba, es esetleg az agy szelen ulve vizsgalni. Aszondja nem! Na ekkor kezdett felmenni a pumpa! Semmit nem csinalt, csak varta a zsozsot. De most a harmadik zsebembol kapott (ures volt, altalaban egyik zsebemben tobb van, a masikban kevesebb, a harmadikban semmi, es elegedettsegem foka hatarozza meg, melyikbe nyulok).
Noveredeknek hatalmas gratula a szopihoz!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Mariann
nagyon jó anya kutyusod Kép

Momo
Heppinek fentebb írtam az Echinaceáról
Timi nevelése Kép

PILdi
akkor már tehetek pl pici petrezselymet, zellerzöldet a kajcsiba? és nagyon apróra vágva v. hozzáturmixolva?

Norka
zabagép JÁzi Kép
dokiváltás: hát már a múltkor is panaszkodtál a dokitokra, ha esetleg tudsz másik orvost, akiről jókat mondanak a környékbeli kismamák, lehet, hogy érdemes lenne váltani

Leszter
kukoricadarát hogy adod? meg kell főzni és hozzákeverni a gyümihez?

Ma vendégségben voltunk kisgyerekes (2 éves) családnál, ők mondták, hogy az Állatkertben tök jó játszóház működik, nagyon jó játékokkal, és pici babáknak is el van különítve egy sarok. 300 Ft/óra.

Andi
psandi

Andi! Az állatkertről én is csak jókat hallok. Influenza járvány után megnézhetnénk. Lőrinc utálja a kukoricadarát. Többször próbáltam, de nem kell neki. Ez az egyetlen nemszeretem kaja. Holnap lehet, hogy megint kipróbálom, hátha változott a véleménye.

Kakukk!
Autó vagy tömegközlekedés?
Amúgy a cím: Vezér u. 28/B. Ez a Vezér u. és a Füredi út kereszteződése. 82-es trolival egy megálló az Örstől.

Beu
beu

Sziasztok,
elkezdek irni, remelem, a vegere erek! Kép

Hoemobogyo: nekem azt mondtak a gyogyszertarban, hogy megelozes eseten az Echinacea CH5-osbol (ezt nem tudom, mit jelent) 11 hos babanal napi 1*3 golyo vizben feloldva 2 hetig, aztan szunet, es kezdodhet az ujabb kura. Betegseg eseten 2 orankent max. 5 bogyo lehet (ezt Zulu is mondta, meg beugrottam megegyszer a patikaba es ok is ezt mondtak).

Zsuzsi,
na vegre! MAr tobbszor hianyoltalak! Kép Repeteres sztori...hat igen, akik nepszeru, az mindenhol az...Kép

Momo,
en sajna az a tipus vagyok, akinek ha fizikai baja van, elbujdokol egy sarokba, es senki ne szoljon vagy erjen hozzam. Kép Kirandulasokon is egyenes arany van a faradtsagom es a szotlansagom kozott. A ferjemnel pl. ez forditottan aranyos....Kép
JA, abban egyetertunk, hogy ha valaki vallalja a nyilvanossagot, annak a kritikakat is el kell viselnie.

Toffi,
korizas Kép

Norka,
en a helyedben orvost cserelnek. Kép Joetvagyu JAzihoz gartula, es irigykedem....Kép

PsAndi,
sajna, a Jakupcseket nem lattam, ZSombi-orrot porszivoztam. Kép Viszont az MTV1-es musorban meglepett, hogy az allamtitkar milyen jol allt a temahoz (marmint halapenz ellenes volt), es ledobbentett a Shopf-Mereis doki szovege. Kép

Es most ket kerdes a nagyerdemuhoz, remelem, valaszoltok Kép :
1. Nagyhaju babak anyukai: hajmosasa utan csinaltok valamit a gyerek fejevel? Lefekveskor adtok ra sapit vagy hajszaritoztok? En ezen mindig gondolkodom, es inkabb nem teljesen mosom meg Zsombi hajat. Kép
2. HA -5 fokos hidegbe kiviszitek a babat, mit adtok ra, es mennyi ideig maradtok kint?
(Most probalom kitalalni, mitol taknyos mindig ZSombi. Kép)

Koszi es joejt,
Gombóc
gombóc

Beu
oké, mehetünk Kép! Barátaink hívtak, hogy menjünk el velük vasárnap megnézni, de kicsit tartok az influenzától.

Gombóc
ruha: body, garbó, harisnya, vastag nadrág, vastag zokni, vastag pulcsi, overall, sapka, kapucni, vastag pokróc Kép
ennél nem tudom jobban felöltöztetni. Eddig nem fázott, bár sztem nem is volt -5 fok. Ja és 1 órát szoktunk ált. sétálni

Andi
psandi

Gombóc!

1. Azt hiszem, Lőrinc nem nagyhajú, de én még csak megtörlöm.

2. body, harisnya vastag nadrág, pulcsi, vastag kabát, sál sapka (kettő, mert az egyik vékony, de jól fedi a fülét, a másik vastag, de könnyen lecsúszik a fülérőlKép) kesztyű. Ebben benne a bundazsákban, és még a téliesített kocsiban. Kb egy óra vagy kevesebb, ha fázom.
Beu
beu

Hali Csajok!

Na, bennt csücsül az első ötös az indexembenKép, jó hatásfokkal drukkoltatok, köszönöm!Kép

Sofka, szöveged haláliKép! Jó, most a csővel beadtad a derekad, dehát a varratokat már télleg ki tudnád szedni, nem?KépKép (én megtettem, apa majdnem beájult a fürdőbe, pedig akkor már rég túl voltam rajta, csak még a nyomokat nem tüntettem elKép). Látod, mondtam, hogy kár izgulni Marcipán miatt! Remélem ma már jól tudtok aludni!

Leszter, Zsuzsi na végre!Kép

Koris csajok, hol mikor lesz az EB meg a VB? ti bizti tudjátokKép. Hallottam vmit félfülell, szeretnék megbizonyosodni, de a lebukás veszélye nélkülKép.

Magdi, pusszanat az öregfiú kobakjára! Mondjuk én nem láttam se sovinak, se picinek a fiadat Elliéknél, de hát én nem vagyok mérvadó, hisz nálunk hurkát max a serpenyőben látok, meg sajna még a tükörbenKép. Bár most Danómra rámjött a zabálhatnék, már majdnem 14 kiló, de ha 16 lenne akkor se lenne kövér...

még egy jó csomót akartam írni, de koppant a fejem a billentyűzeten, majd próbálok még jönni, reagálni, Fiókos kép mellé ládás képet felrakniKép

Na pussz
Zsófi

ui.: Tüni dobj meg egy méllel, hogy felkerülj a levlistára is! Üdv körünkben és gyere gyakran, térdedet meg mutasd meg vmi orvosfélének, nem hangzik túl jól az a szúrás meg melegedés...
csucsuka

Sziasztok csajok Kép

Kérdezném, hogy beszállhat-e a mindennapi társalgásba egy nagypofájú, öregecske, első babás (8 hónapos) anyuka ? Kép

A kenyértémára reagálnék... huhh, annyira sok a név, és sokfele szoktam írogatni...
Ha még jól emléxem (anyu ezeréves szakácskönyvét szoktam olvasgatni), a kenyérben nincs normális esetben tej. A kovász csak víz, kicsi liszt, kicsi cukor, meg az élesztő. Ezt öntik utána a nagy mennyiségű lisztbe vájt gödröcskébe. A tejet csak a kiflihez szokták tenni, bár a bolti kiflik esetében ebben azért kételkednék. Én a háziba beleteszem, azt tudom Kép Kizárólag az íze miatt... attól lesz nagyon finom Kép

Azért ha nem így van, ne verjetek meg. Kenyeret ezer éve nem sütöttem, amikor utoljára igen, én is tejesen csináltam, de a régi vidéki, meg az ipari eljárás egészen más. Kép

Pussz nektek és a babáknak :

Klár
clarissa

Sziasztok,

Homeos ügyben asszem írok Leszternek megy zsuszi74-nek mélt.

Az én lányom nagyhajúnak számít: tehát hajmosás után csak megtörlöm, jó erősen, mintha a magamét törölném. Ha nagyon vizes maradna (nem szokott) és kint ezerrel fúj a szél, akkor egy picit szárítom. Nem fél tőle, inkább mindig odafordul, mert érdekli, hogy honnan jön a meleg meg a hang.

mennem kell

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

szal Zsuzsi74-nek

én is tudok ám ilyenekek Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Urszila,
Jobbulást Julkának!

Magdi,
Szerintem Miki temperamentuma bőven ellensúlyozza a méretét, ugyi?Kép

Heppi,
Boironos füzetben ez van: Enchinacea
Immunstimuláló, gyulladásgátló
Változatos eredetű fertőzéses állapotok 5ch napi 1x5 1 hétig, majd 1 hét szünet
Ez felnőtt adag szerintem. Én most naponta szedem, mert összeszedtem valami nyavaját, bár a torkomat már rendbehozta a Belladonna. Viszont ha magadnak akarod influenza-megelőzésre, lehet, hogy jobb az Oscilloccinum, az kombinált szer, direkt erre, nehezebb mellényúlni, heti 1x kell megelőzésre szedni ősztől-tavaszig. (Ha végre eljutok a homeopatikába, én is rárepülök egy adagra).

Heni,
Képek édikKép

Toffi
Csini apuka (sajnos?) sportolási kényszerrel jár, hogy anyuka is csini maradjonKépKép Na de görkori a ti korotokban??!!KépKép

Zsuzsi
HIVATALi packázásokKép meg házfelügyelőségKép De legalább nem lopják le a koszorúd az ajtóról. Elképesztő a reptéres sztori.Kép Viszont GyuribetegségKép de már jól van? Három zseb is jóKép
Ha már így előkerültél, kérdezhetek egyet? Van már vagy 5 homeokönyvem, és a Vincetoxikum egyikben sem szerepel! Leírnád, mire jó? (A házipatikámban van D6, emlékeim szerint tán megfázás/influenza?, de nem vagyok biztos benne) Nagyon köszike előre is.Kép

Andi
Dani és a polcKép Nálunk apa emiatt minden bútort falhoz rögzített, nekem is ez a mániám, hogy magára rántjaKép De jó, hogy nem lett semmi baj.

Beu
Jó neked, csak kukoricadara mint nemszeretem. Kevin nem eszi az itthoni krumplit, illetve semmi sk készítésűt, amiben krumpli van, csak a bébiételt. Tegnap pl. a céklától akart rámöklendezni, de hát mivel sürítsem, ha nem krumplival? Mongyuk tegnap vettem én is kukoricadarát, hátha az... De még az anyatejes krumplit sem eszi!Kép
Szóval tegnap, miután az istennyila is rózsaszín lett a céklától, pepecseltem vele egy csomót, és ő meg öklendezett tőle, tökre bedühödtem, hogy a fene fog itt főzőcskézni, a turmixolt gyümin kívűl eddig minden főzim nemszeretem lettKép

Gombóc:
Én a szőrmebéléses bundazsák alá nem adok overallt: body+harisnya (otthoni viselet), rá pamutpulcsi, még egy zokni vagy bélelt cipőcske, és jöhet a bélelt vagy termo gatya+kabátka. Persze sapi, kesztyű. Mindig jókat alszik, és még nem volt beteg. Jobb időben a pamutpulcsi kimaradhat, de mínuszban szigorúan adom. Mindezekhez jöhet még az overall, ha már nagyon-nagyon hideg van, vagy erős szél is(már ha kiviszem ilyen időbenKép)

Csucsuka
Ötöshöz grat.Kép

Clarissa,
ÜdvKép

A gyerekem nem alszik. Nem és nem. Jókedvű, jáccik, de éjjel 8-9 óra (na nem egyben, 2-3 ébredéssel) nappal meg 20-40 percek, 3-4 alk. Most jutottam oda, hogy lesz*rom, nem érdekel, ha ennyi akkor ennyi, nem erőszakolom tovább. Bár ez inkább egy kisiskolás mennyisége, ha neki elég, akkor elég. Churcill is csak napi 4-5 órát aludtKép

Na, megyünk vásárolni családilag.
pusza
Elli
ellimami

Elli szia.KépKépKép Vígasztald azzal magad, hogy nálunk sem az alvás a fő tevékenység. MOndjuk egy fokkal egyszerűbb az életem, mert Ancsa normál esetben (nem fogzik, nem beteg) este 11-től reggel 8-ig egyfolytában alszik, de aztán napközben csak 2-3 * fél órát, 20 percet, mikor hogy. Én már arra is gyanakodtam, hogy nem a napi 3-4 kávém-e az oka....

A kaja mondjuk szarabb ügy... már minden zöldséget végigzongoráztál ?
Egyébként meg - nagylány vagy - cselezd ki a fiadat. Ha a turmixolt gyümölcsöt megeszi, ahhoz keverj először 1-2 kávéskanálnyi, és ne több főtt zöldséget. Répát, sütőtököt, krumplit. Aztán ha megy a dolog (szerintem így menne), lehet a zöldségmennyiséget emelni ( de csak szépen lassan). Ők mindent megesznek, ami nekünk néha furinak is tűnik... és valahogy a kész bébiételek azért mégsem az igaziak Kép
Nálunk mondjuk általános, hogy a kissé székrekedéses kisasszony bármilyen zöldfőzelékéhez (kivéve a spenót) 3 szem szilvát hozzáfőzök, és beletöröm a kajájába. Most, mióta a foga jön, lehetőleg még kevesebbet turmixolok neki, inkább csak villával törögetem össze a kajáját, kivéve a husit. Hadd rágicsáljon Kép
clarissa

Sziasztok!

Csucsuka
gratu az 5-höz, ügyi vagy Kép

Clarissa
üdv itt! az én Danim is 8 hós
átaludt éjszakáért meg iriiiiigy Kép

Elli
a krumplit DAni sem komálja. Egyedül a bébiételes paradicsomos krumplit eszi meg (amiben kb. 5% burgonyapehely van)
viszont régen a répát is utálta, de most már almával megeszi! A céklát is almával. Szerintem próbálgasd gyümihez keverni, úgy sztem jobban csúszik. Nálunk az alma szó szerint mindent visz Kép

sűríteni rizsliszttel is lehet. De azt nem tudom, hogyan? Kép úgy, mint magunknak, berántom a kaját?

Andi és mától 2 fogú Dani Kép
psandi

Leszter: heppi altal ajanlott Milupa Biscotti keksz melle (aminek azert huzos az ara) ajanlanam a bulatat, a puffasztott kolest, kukoricat nasinak, enyim Lacko imadja valamennyitKép. Ja es nagyon olcsok is, pentarcakimeloek.Kép

Kenyerhejat en is adtam mar 9-10 hosan Lackonak, szvsz az mehet. Ja es szerintem bolti kenyerben nincs tej, az abba draga. Egyebkent az en itthoni kenyeremben sincs.Kép

Meg pepnek tudnam ajanlani a bioboltokban kaphato kolespep meg ilyeneket, mi nem probaltuk, de allitolag finomak. Vagy a Sinlac is jo, ha felirja a gyerekdokitok (recept nelkul huzos az ara), ez tej es szojamentes pep, elvileg allergiara veszelyeztetett csecsemoknek, de azert Lacko is szereti.Kép

Norka: en valtanek. Nekem doki elso latogatasa alkalmaval mondta, hogy nyugodtan hivjam ha barmi gond van, akar hetvegen is!

Andi: petrezselyem mehet mar, Lacko elsok kozott kapta a levesbe fozve.

Ja es allatkerti jatszohaz: en ugy tudom, akkor 300ft/ora ha megveszed az allatkerti belepot is (ami sajnos sokKép). Ha nem, akkor 600ft/ora.Kép Pedig allitolag telleg nagyon tuti.Kép

Gomboc: en sapit adok Lacko fejere hajmosas utan (asszem o nagyhajunak mondhatoKép). Par perc alatt megszarad alatta (mire vegzunk a szopival).

orsoly
orsoly

Hófordulós babáknak (Manó-Emma, Norka-Jazi, Urszila-Julka, Leszter-Petra) gratulaKép

Urszila,
Kitartás! Ha meggyógyul Jukla, te se fogod magad rosszanyának érezni. Drukk a mielőbbi gyógyuláshoz!

Toffi,
Sejtettem, hogy nem te főztél buszjegyet a főzibeKép

Leszter,
Nagyon ügyes már PertaKép
Roni haját már jó ideje nem mossuk naponta. Már nem zsírosodik be napról napra. Akkor mosom amikor jónak látom (pl. belefekszik valamibe...)
Építkezéshez drukk, hogy minél előbb kész legyen!
A Kismama 8-9 hónapos kortól a kézbe adható rágcsálnivalók között említi a kenyérhéjat és a kiflit is. Utóbbin kicsit csodálkozom, mert a kifli, tudomásom szerint tejjel készül.
Roninak már adtam párszor kenyérhéjat. Eleinte tetszett neki, aztán megunta. Most pihentetjük.
Mi is most próbálunk kicsit változatosabban etetni Ronit. (Tejcsi fogyóban, pépet én sem adok.) Gyümik közül adtam már körtét, őszibarit, sárgabarit, meggyet, almát és banánt. Ezt szoktam keverni is. Most szeretnék 7gabonás pelyhet, de nem kapok. Úgy tudom, hogy a háztartási kekszben nincs tej és tojás sem. Lehet hogy kipróbáljuk.

Heni,
Nagyon édes képekKép

Zsuzsi,
Újra ittKépKépKép
A népszerűség átkaKép
És a képek a lurkókról?

PsAndi,
Hú, szerencse, hogy nem lett baj.

Momo,
TestvérféltékenységKép
RendszabályozásKép

Gombóc,
Hajmosás után csak alaposan megtöröljük (elég meleg van a lakásban). Persze ez este történik, utána már nem megyünk sehova.
Ruha: hosszú ujjú body, zokni, ujjatlan rugi, hosszú ujjú rugi, kis pulcsi, kapucnis overáll+mamusz, sapka. A kesztyűt nem szereti, de szerencsére jó hosszú ujja van az overállnakKép Kb. 1 óra (bár az intéznivalótól is függ-pl. bolt). Persze figyelem, hogy nem fázik-e (keze).

Csucsuka,
Ez igen! GratulaKép

Clarissa,
Üdv itt! Gyere csakKép
Kérhetnénk egy kicsit részletesebb bemutatkozást is? (Hogy hívják a babót, miket tud már...) Esetleg képet, ha tudszKép

Elfelejtettem írni: Roni mászik! Mégis, pedig már azt hittem kihagyja.

Sokáig hiába akartam elküldeni, valami gond voltKép Remélem mostKép

Pá, mindjárt jönnek a sógornőmék.

Maci_2
maci_2

Sziasztok!
Csak annyi időm van, hogy egy gyors homeo hozzászólást megejtsek:
A mi dokinénink azt mondta, hogy havonta 5 bogyó (DAninak 3) influenziumot, és mellette oscilloccinum-ot. Azt mondta, hogy nem kell akkora adagot, mint a kiszerelés, hanem elég felnőtteknek 50 bogyó, gyerkőcnek meg 25. Heti egy adag, ha bejött az influenza, heti 2 adag, ha a környezetünkben is van beteg és napi két adag annak, aki megbetegedett.

Beu!
FiókaKépKépKép

Andi!
Szegény DAniKép Remélem hamar elfelejti a rossz részét és csak az óvatosság marad meg belőle.
Állatkerti buli engem is érdekelne, bár elég drága. Ha állatkerti nevelőszülő vagyok, akkor nem olcsóbb. Kép

Clarissa!
Üdv itt. írj egy kicsit többet magatokról. Mikor született a nagylány, meg miket csinál már.

Elli!
Annnnnyira édes Kevin!!!!! KépKépKépeket még!!!!!KépKép
Danim sem eszi meg a krumplit. És régebben ő sem aludt napközben, csak ha autóbna utaztunk. Most kb. 2 hónapja szigorúan délelőtt és délután alvás van, mert egyébként nem lehet vele bírni. És mostanra már nem is ellenkezik.

Zulu!
Múltkor akartam már írni, csak elfelejtettem, hogy nagy leárazások megkezdődtek Ausztriábna, de a H&M most nem volt valami nagy szám, apának semmit sem kaptunk ott, inkább csak Daninak. Viszont S. Olivért kifosztottuk Kép

Most ennyi, sok boldogságot minden szülinaposnak és hófordulósnak.Kép

Réka
muki

Akkorhat nehany kep!

Kép

Szia kacsa!
Kép

Nagy sikere volt Gyuri matchbox automosojanak (igazi habbal, vizzel, szaritoval):
Kép

A Kis Karacsonyfakopaszto akcioi (a legtobb karacsonyi kepen Miki es a Karacsonyfa bensoseges kapcsolatat orokitettuk meg egyebkent). Detto ugyanaz tortent, mint Zulueknal, a karifa alul kopasz volt, feljebb viszont egy ido utan izlestelenul sok disz logott!
Kép
Kép
Kép

Es egy januari is. (Na, ki van Miki mellett a kepen?)
Kép

Zsuzsi
zsuzsi74

Olvasni nincs időm, mert a kiságyba nem tudom betenni a kölköt, í nagyon párnáztam körbe. Eldobtam a mankót, és négykézláb koslatok utána. .Nagyon kemény a föld, és hihetetlen starpás a mászás, de hát kell a sport.

CSövet kivették, záróban a következőt olvastam: Sebét ne piszkálja (különben jegelés, polcolás, stb., )Vajon minek köszönhetem?

Különben jól vagyok, papaucsban már szinte rá is lépek két mankóval. Lesz ez még ígyse! Na megyek vissza a kölökhöz, nehogy felébredjen aztán fejjel előre induljon világot látni. Meg polcolom kicsit a csülkömet, lányok éppen szánkáznak apával. á

Legközelebb majd elmesélem, milyen szakács MIApánk. Nem fogunk elhízni! O:

sofka
sofka

Sofka,
Na, meg egy kis ido, es tul leszel rajta! "Sebet ne piszkalja!" Kép Kép Kép
Mit fozott Tiapatok?

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi,
küldtem neked mélet a Csucsuka féle táblázatban lévő cimre. lécci válaszolj, mert tanácstalan vagyok.

Leszter,
a fenti neked is szól Kép

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Heppi,
Nem igazan tudok allast foglalni Echinacea ugyben. Tobbiek mar mindent elmondtak. Baba-adag 2-3 golyocska, ez mehet 1-2-szer naponta D2, D4, D6 potencialban mondjuk 2 hetig, aztan 1 het szunet.
Az osszes homeos szakirodalmamat kolcsonadtam es meg nem kaptam vissza, igy Vincetoxicum ugyben sem tudok mit mondani. Szerintem az Echinaceahoz hasonloan lehet szedni. A Folia homeopatica hungaricaban irtak rola.

Zsuzsi
zsuzsi74

Zsuzsi,
nagyon aranyos a kis fadézsmálóKép A képen Franyó Ankája bambul Miki előtt, jöhet a következő kérdésKép

Sofka,
most jól felcsigáztad az érdeklődést Miapátok főzéstudományát illetőenKép Enyim férj ma egy tünemény volt, többek között főzött is egy gulyáslevest, csak kicsit maradt rágós benne a marhahusiKép De hősiesen megettem, nem volt szívem kritizálniKép

Clarissa,
szia ittKép Csatlakozom a többiekhez, kérünk még egy kis bemutatkozást (csak mert nagggyon kíváncsiak vagyunk)Kép

Elli,
most mondjam azt, hogy az én lányom a maga 10 és 1/2 hónapjával szinte semmit nem eszik meg? Pedig pepecseltem neki, aztán vettem bébikaját is, de nem és nemKép Szóval te még jól is állsz hozzám képestKép

Csucsuka,
gratula a topjegyhezKép Csak így tovább a rögös útonKép

Gombóc,
hajmosás ügyben én kicsit renitens vagyok, mert én mindíg hajszárítóval fejezem be a mutatványt. Igaz, nálunk max. 21-22 fok van (többet nem bír el a pénztárcánk a nagy házbanKép). A gyakoriságot illetően se kényeztetjük el a kölköket, ha nagyon összevizezi a fejét, vagy belefordul a kis ütődött a vízbe, akkor van csak alapos sikálásKép...vagy esetleg, ha a napközbeni menü a hajukról is leolvashatóKép

Toffi, nem lehet hogy Zsombi jegyellenőrnek készül?Kép

Jaj lányok, én a fél éjszakát álmatlanul töltöttem és nem azért, mert Zsebi nem aludtKép Eszembe jutott, hogy mi van, ha tényleg terhes vagyok (még mindíg nem jött meg) és tök bepánikoltamKép Pedig egyszer már mindent végiggondoltam erre az eshetőségre is, de most kivert a víz...no a bátorságomról momentán ennyitKép

Na mennem kell, mert Zsebi mindent kirángat a kezem alólKép

pusssz
Momo

Momo
momo

Zsuzsi,
Jótanácsokat köszönöm, igazán sokat segítettetek, de komolyan. Másokat is olvastam ám, és nem lefitymálni akarom a tudásukat, csak hát ismeritek a mondást: több szem többet lát alapon, több vélemény egyezése valszeg már a jó megoldás felé mutat Kép

Momo,
Végy egy tesztet, aztán hadd halljuk a híreket. Én babapárti vagyok, de nem igazán tudom eldönteni, nektek most is lenne a jobb Kép Télleg most akkor miért szurkoljunk?

heppi

heppi
KépKép
KépKép
heppi

Zsuzsi,
küldj nekem légyszi képeket a chello-s e-mailcímemre!!! Lehet picit nagyobban is, ez sokat bír! Kösziköszi!!! KépKépKép

F.
franyo

Sziasztok!

Andi: zöldfűszereket ugyanúgy egyentként, mint a zöldségeknél volt, eleinte egyben, később lehet beletrancsirozni is.
Rizslisztet én a lisztszórás módszerével teszem bele, kevés lé legyen alatta (félre teszem a többit), rászórom a lisztet, jól elkeverem, slussz.

Hajmosás:közepeshajú Ancsinak heti egyszer mosok, jól megdörzsölöm (na ezt máskor is kellKép).

Öltözés: most tegnap a bő minusz 5 fokban (mikor hazaértünk, az ablakban volt annyi, márpedig az egy két fokkal több, mint kijjebb): hosszúujú kombidressz, ujjatlan, de lábfejes rugi, kötött kezeslábas (ujjatlan), vastag pulcsi, meleg sapka, báránycipőcske (ZsuzsiKép), kedvencem meleg overáll. KÉsz, semmi téliesitett kocsi, semmi pléd. Mondjuk egy kesztyű hiányzott, mert bár kesztyűs az overáll, sikerül kidugnia a kezét rajta. Ezzel 2 órát voltunk kint, a kidugott keze húlt kicsit, de mindenhol másutt meleg volt. Mondjuk ehhez hozzá jön, hogy 20-21 fokos lakásban h.ujjú kombi plusz ujjatlan (lábfejes) rugi a standard, elégséges, megszokott cucc rajta.

Clarissa:üdv itt. Enyém lány Ancsi (Anikó), még 8 hós (16-tól 9). Mesélj leányodról!

Zsuzsi:fotók szokás szerint nagyon aranyosak! Anka nekem is gyanús volt, bár én nem voltam kapásból ilyen tuti abban, hogy ki az ott.Kép

Valamit még akartam, de nem jut eszembe, mit....Kép

Sziasztok:
ILdi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Momo!
Ennyire rosszul érintene? Akkor drukkolok, hogy megjöjjön. Zsebi még mindig nem eszik rendesen?

Elli! Téged pont most akartalak megnyugtatni, hogy egyszer eljön mindennek az ideje. Gondolj Lőrincre vagy Julcsira, hogy semmit nem ettek meg. Aztán most meg mindkettő eszik rendesen. De Momo előre rácáfolt erre a kijelentésemre.

Zsuzsi! Miki édes még mindig. Jó újra látni.

Beu
beu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?