Új privát üzeneted érkezett!

Borcsi: Botit viszed szemészetre? Mi a gond? Masszír-paszír: Mesinél és is hasonlóan csináltam, bár neki sokkal kevesebb is elég volt... Zazának meg fejre is állhattam :roll: semmi sem volt jó :? Saci egyelőre nem hasfájós, bár néha nem értem, miért sír (na jó, utóbb általában kiderül, hogy van kaki a pelusban - ha 2 csepp, akkor is üvölt)

Dóra: eddig nekem is mindig ilyen tejem volt, szinte narancsszinű, Sacinál is az első héten, de most valahogyan kifehéredett :? azért nem kékes, mert már olyat is láttam, de nem olyan full zsíros... remélem, ha vége a diétámnak, újra táplálóbb lesz

Tünde, Kriszti: hogy bírjátok a gyereksereggel?

Csöre
csöre74

Csöre
"néha nem értem, miért sír" - hát néha ők se tudják miért. nekem mind két gyereknél volt olyan, hogy egyetverő ordítás és se a cici nem kellett, se víz, se a pocak simogatás, se a ringatás, se a babakocsi, se semmi... Mit csinál ilyenkor anya kínjában ? Fogtam pelusig levetkőztettem őket... néma csend és minden ok, pár perc múlva már lehetett öltöztetni is... :roll:

Borcsi
jó ez a masszírozás, ha úgy alakul kipróbálom majd Enikőnél...
Miért kell mennetek szemészetre ?

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Hú, Dóra, az nálunk gyilkos lenne :) nem bírja a hideget :) este úgy vetkőzik és fürdik, hogy megy a hősugárzó rá irányítva :) és nem hiszem, hogy mi kapattuk el, mert soha nem vittem túlzásba az öltöztetést. Viszont most próbáltam a pokrócba bugyolálást is :)
Egyébként Zaza véleménye Saci sírásáról: "Hogy tudja ilyen hamar abbahagyni?" Szóval minden viszonyítás kérdése :) Ő magából indult ki :)
Azért a vetkőzős figurát legközelebb kipróbálom, hátha :)

Csöre
csöre74

Dóra: köszi. Akkor ha két oltást kap egyszerre az 5 bogyó vagy 10? Vagy hülyeséget kérdeztem? :oops: :?

Sírás: barátnőm kisfia 3,5 hónapos és sokáig volt az, hogy minden áldott nap 3 órán keresztül üvöltve sírt, és semmi nem használt. Nem volt éhes, tiszta volt a pelus, nem fájt a hasi, ott volt anya és semmi. A létező összes dokihoz elvitték (uhu, koponya CT, röntgen, minden) és semmi baja nem volt. Aztán néhány hét múlva elmúlt :roll:

Viszont egy kis játék:
Még régebben kaptam mélben, most jutott eszembe. Lehet tesztelni, hogy ki mire emlékszik, de vannak benne újak is. Annyi vele a gáz, hogy csak a teljesen pontos címet fogadja el :lol:

Mesekvíz

Nekem nem sikerült mind a 200 :oops: :P

Kép

Kép
gabilany79

Gabi
nem kérdeztél hülyeséget, de egyszer 5 golyó az adag, akárhány oltást is kap. Thuja 30 Ch - egész pontosan ami kell.
Ha beduzzad az oltás helye, arra meg Apis 15 CH 3x 5 golyó.
Nekünk ez nem kellett szerencsére egyszer sem.

Csöre
azért én is csak meleg helyen csinálam ezt meg velük, gondolhatod :lol: :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok.

Botonddal megyünk Péntek du-án szemészetre,mert a könnycsatornáját át kell mosni.Bár nem tudom mit csináljak,mert születésétől váladékozott a szeme.Volt kamilla,szem csepp,nem segítettek.Kérek időpontot a Heim Pálba erre 2 napja egy kevés csipa se.Így is elvigyem?????
Vendég

Hú, Borcsi, ilyenről még nem hallottam. Saci szeme is váladékos egy kicsit, de szerintem ez normális egy újszülöttnél, nem? Bár nem tudom, Botié mennyire volt az :roll: Hát, szerintem vidd el, max megnézik, és azt mondják, hogy minden ok :) inkább, mint hogy rá 2 napra újra gond legyen.

Dóra: gondoltam, hogy nem hibernáltad a gyerkőcöket :wink: Sacival az a gond, hogy az átlagosnál messze fázósabb :?

Gabi: rácuppanok a játékra :)

Csöre
csöre74

Gabi: nem mind a 200-at? hát, nem is értem :lol: :lol: :lol: nekem elég rossz a statisztikám: volt, amiről azt sem tudtam, micsoda, és olyan is, amiről tudtam, de nem jól írtam...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre:Most tök nyugi van kb. fél 4-ig!Akkor jönnek haza a gyerkőcök,utána elszabadul a pokol! :lol:

A kórházban kaptunk 3 kismama csomagot.Most néztem meg az újságokat ,prospektusokat,és találtam köztük egy nagyon jó kis füzetet.Az a címe,hogy:Szoptatás homeopátiás segítséggel.Nagyon sok érdekes dolog van benne,és hasznos címek,weblapok:
www.homeopatia.info.hu
www.boiron.hu
www.szoptatasert.hu
www.springmed.hu

...És találtam egy jó mondatot benne:Az egészséges csecsemőnek nincs szükségesem tiszta,sem cukros vízre,sem pedig tápszerre.A víztől és a tápszertől jóllakik a baba,így kevésbé fog érdeklődni a szopás iránt!

Kép
tünde733

Hoppá!Nem jó vonalzót másoltam be! :lol:
tünde733

Sziasztok!

Dóra: Sajnos nem adtam neki, mert felírtam egy papírra, hogy mi kell oda adtam a gyógyszerésznek és itthon vettem észre, hogy mást adott. :twisted:

Borcsi: Az nem jó,anno nekem is ezt kellett csinálni, de már nem emlékszem rá!

Sajnos tegnap belázasodtunk az oltás miatt, úgyhogy nem volt valami jó napunk! Szerencsére ma már minden rendben!
Ma kapott először tápszert! :cry:
Ti hogy csináltátok/csináljátok ha kap tejcsit is meg tápszert is és mind a kettőt cumisüvegből!? Mert ez most már nagyon bonyolult elő készület! :)

Na most mennem kell mert át kell adnom a gépet a férjemnek!
:twisted:

Sziasztok!

Kép

Kép
kbeya

Sziasztok!

Csöre: nálunk egyelőre változatlan a helyzet :D A nagyok vagy gyönyörűen elüldögélnek egymás társaságában legózni, kártyázgatni, rajzolgatni stb. vagy tépik egymást :lol: de nem rosszabb a helyzet olyankor sem, mint Benedek születése előtt 8)
Mi még mindig nem hordjuk oviba Bálintot... őszintén szólva így olyan gördülékenyen megy minden itthon, de ha el szeretnénk indulni valahova, fél évszázad mire összekészülünk :roll: Na mindegy, ettől függetlenül lassacskán megy majd ő is, csak akkor nekem is minden délben menésem lesz :wink: (ebből a szempontból mindegy, hogy 1 órára, vagy 3 órára kell menni )

Gabi: élvezd ki az első gyereket, és a hozzá kapcsolódó korlátlan szabadságot :D utána kezdődik majd az állandó napirend az ovival, iskolával :wink:

Homeopátiás cuccok: nálunk is bejönnek :wink: nem tudom pontosan hogyan tud működni, de beválik :?

Tünde: milyen jó dolgotok volt, három csomag is :shock: Mi csak egyet kaptunk, a Felicitas-os csomagot - de most abban jó sok minden volt: mosóportól babafürdetőig, pici fényképkeret, popsikrém termékminták, szórólapok...még én se néztem át mindet.
Rakd csak be te is a többi gyerkőc vonalzóját is, hadd lássuk :wink:

Már most forr a fejem, hogyan szervezzük meg a jövő szerdát :? Bálint jár táncoviba (ez az egyik ált. isk. szervezésében történik), és ott most majd be lehet ülni megnézni a gyerekeket. Ezzel teljesen egyidőben szülői értekezlet lesz az oviban az iskolakezdéssel kapcsolatosan.... Mindig tudtam, hogy jól össze tudnak jönni a programok :roll:
Talán majd a férjem megy megnézni Bálintot, Dáviddal együtt - én meg valahogy a babával a szülőire ülök be... Mindkét helyen én szeretnék ott lenni :( de ahhoz kellene valami klón is :lol:

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Bea: ne add fel a szopit, tessék próbálkozni a cickóval is :wink:

Tünde: nekem több részletben jönnek haza :) Mesi már itthon van olyan 1/2 2 - 2 körül, Zaza meg 1/2 4 - 4 körül, így sajnos ma is felébresztettek a csicsikából :cry: pedig úgy ki vagyok nyúlva, hogy akadozik a nyelvem :(

Na, megnézem azt a csomagot még egyszer :) Kösz a tippet :) Bár egyelőre nekem nincs gondom vele, annyi van, amennyi kell Sackónak :) remélem, így is marad :wink:

Aranyos István vonalzója :) az a 96 hetes :D ezt hogy csináltad?

Csöre
csöre74

Á, Kriszti, most látom, hogy írtál, csak pont együtt írtunk :)
Jó bamba vagyok ma :(

Nálunk is 3 csomag volt a kórházban... lehet, az ünnepek miatt nem kaptál, mert 7 végén nálunk sem osztottak...

Hát, nem könnyű a gyerekek programjait összekombinálni, az tény... holnap nekem is szülői... de nem viszem Sacit még emberek közé, Apus majd felügyeli. Fejek tejcit...

Csöre
csöre74

Kriszti:Az egyik egy kis bőrönd szerűség volt,a másik meg két csomag! :)
Háát nálunk is elég nehéz megoldani az ovis,sulis programokat,pláne így,hogy Apa elment megint hetelni :? :cry:

Csöre:Nem tom,hogy csináltam,hogy István 96 hetes lett :lol: :lol: Én is nagyon fáradt vagyok :wink: :lol:
tünde733

Tünde: lehet, hogy csak 12 éves korig műkszik a babafalva... mintha vki írta volna vhol...
Igen, én is kis papírbőröndöt kaptam és 2 zacsit
Sajnálom, hogy Tiéd Apa megint vándorol :(

Csöre
csöre74

Csöre:Jaaj ne is mond!Annyira hiányzik! :cry: :cry: Olyan sokat segített amíg itthon volt...meg hiányzik,hogy nem tudok felnőttes dolgokról beszélgetni senkivel :? :cry:
De már csak kettőt kell aludni és jön haza! :D
tünde733

Tünde: nekem otthon van elvileg Apus, mégis alig látom :( este 7-re ér haza, akkor meg vacsoráztatás, fürdetés, alvás :( szinte nem beszélgetünk, csak hétvégén :(
Istvánt nem lehet befogni? Vagy Jázmint?
Nézd:

Kép

Pelenkázza, öltözteti Sacit :) Egy kincs :D

Csöre
csöre74

Csöre: hát.... nem vagyok tökéletes :roll: :lol: :lol: :lol:

Én a kórházban semmilyen csomit nem kaptam, de még a villanykörtét is nekem kellett bevinni, amikor kiégett...

Hát, lehet, hogy most megköveztek, de én nem kerítek túl nagy feneket az etetőből való kajcsinak. Reggel bekeverek annyi tápit, amiről úgy gondolom, hogy kitart egész nap, be a hűtőbe, és amennyi kell, azt megmelegítem. Lefejt tejcsi ugyanígy. Ha lefejt tej után kell még tápszer is, akkor simán beleöntöm utána, nem mosom el (ha rögtön adom a tápszert a tej után). Két hami közt pedig forró vízzel, egy csepp mosogatószerrel mosom ki az etetőt. Már így megy pár hete és Kristófnak semmi baja tőle. :roll:
De abban Csörével értek egyet, hogy a cicizés is legyen meg mindenképp biztos ami tuti. Mi is mindig azzal kezdünk, minimum fél óra a két cici, hogy legyen meg az inger :D

[quote]A írta:z egészséges csecsemőnek nincs szükségesem tiszta,sem cukros vízre,sem pedig tápszerre.A víztől és a tápszertől jóllakik a baba,így kevésbé fog érdeklődni a szopás iránt!

Annyira szeretem ezeket az örökigazságokat :twisted: Ilyentől érzem magam sz*rul, hogy nincs elég tejem, és tápit kell adnom. Egyébként meg attól hogy tápszert kap, Kristóf ugyanolyan intenzitással szopik. Szerintem a kulcskérdés a cumisüveg, mert annak orrán-száján dől a cucc, és abból addig enne, amíg van benne, nem kell érte erőlködni és esetleg ezért nem szopizik olyan intenzitással. Előbbi magától jön, utóbbiért erőlködni kell. Hát nem hülye a gyerek se, hogy erőlködjön, ha nem muszáj :twisted:
Ufff, beszéltem :lol: :lol:

Viszont ahogy olvasgatom itt a történéseket, megint csak le a kalappal az összes többgyerekes anyuka előtt. Nem tudom, honnan van ennyi erőtök :)

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: nincs ennyi erőm :( én kifulladtam :( most tettem le a telcsit, és megyek kidőlni :(
Én sem fertőtlenítem a cuccokat, egyszer az elején kifőztem, azóta csak mosogatom. Nem mintha használna bármi mosogatni-főznivalót :roll: Megint csak reptette a cumit, és köpte a vizet :( Pedig az összes tejcit kiszívta, több nem is férne bele :(
Csajok: van tapasztalatotok a tejpöttyökkel? Sacón kijöttek, ami miatt nem aggódok, tudom, hogy természetes, de zavarhatja ez őt? Mert elég hisztis :( :cry: :cry:

Gabi: az első 100-ból 36-ot tudtam :lol: :lol: a többiig még nem jutottam el :)

Csöre
csöre74

Csöre: Kristóf kb. két hete pöttyös változó intenzitással, de nem tűnik úgy mintha zavarná. Ha nyűgös, akkor nálunk az nem azért van. Amúgy ma van valami a levegőben, Kristóf 1/2 1 óta kb. félórát aludt egyhuzamban, amikor kitettem a levegőre. Ő mondjuk nem sírt, csak ha éhes volt, inkább nézelődött, gagyarászott, vigyorgott, most apát szórakoztatja :) Jó pihenést neked!

Mi szerintem majd hétvégén állunk neki a mesekvíznek :lol:

Kép

Kép
gabilany79

Csöre
szerintem a tejkiütések alapból nem zavarják őket, inkább az emésztésük ami zavarja őket ilyenkor, mert akkor rosszabb... De nem a pötty.
Nálunk Zsófi volt sokat tejkiütéses, és most is bármilyen betegség előtt az egész gyerek tele lesz kiütésekkel, aprók, szinte nem is látszanak, hanem a kezeddel érzed őket - nagyon erős bőrreakciója van mindenre...

Hú, Mesi ez az ügyes lány :) Majd megpróbálom én is Mátéval, hogy megy-e neki ? Zsófi tuti szívesen pelenkázná, meg etetné, de az nem biztos, hogy jó lenne :lol: :wink:

Gabi
ne húzd fel magad a szopis megjegyzéseken. nem minden terhesség, nem minden gyerek és nem minden anyuka egyforma. nekem Zsófinál már jóval kevesebb tejem volt, mint Máténál, nem tudom most mi lesz, de most előre próbálok olyan körülményeket teremteni, hogy ne legyek majd fáradt és ne szakadjon rám minden, hogy nehogy a tej kárára menjen a dolog... De ha most annyi tej se lesz (Zsófinak elég volt, csak néha néha kapott kigészítést, volt hogy tápszert...), akkor jön a tápszer, mert ennie meg kell eleget.
Szóval ezek általánosságban igazak, de van akinek meg sose lesz teje... Attól még egészséges, boldog gyereke lehet tápszerrel is !

Beya
nem baj, majd legközelebb adsz neki, akkor se lesz késő...

Nálunk Zsófi nagyon orrfolyós, köhögős lett tegnapra. De láza nincs, viszont nem nagyon eszik persze. MA du apa elviszi a doktornénihez, mondja meg mi a helyzet, mert nem kéne hogy engem visszafertőzzön... Apa szerint hétvégére Mátéval el kéne mennünk inkább Anyámékhoz, hogy ne legyünk egy légtérbe Zsófival, de nem szívesen hagynék itt egy beteg gyereket... nem tudom kire kéne most inkább tekintettel lennem, rá vagy magamra... Mert nem hiszem, hogy Enikőnek ettől bármi baja lesz...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Dóra: hát, nem tudom, én a helyedbe inkább nem ápolnám Zsófit, nem lehet tudni. Ha nyitva a méhszáj, könnyen fertőződhet méhen belül... itt, a topikban is volt erre bőven példa... Zaza elkapta Mesitől a torokgyuszit, azzal született :( Jobbulást Zsófinak!

Tejpötty téma: ok, értettem, akkor nem az a baj... azért behintettem tegnap a hexaclorofenes hintőporral, és egész szép lett neki. Viszont nyugodtabb nem lett :( Ma kicsit nyugisabb...
Biztos a levegő, front, hasika, vagy nemtom mi lehetett a gond...
Viszont a kaki valóban tele van tejdarabokkal, megint, pedig most nem is olyan sűrű a tejem, mint korábban volt (el is vagyok kenődve :(, mert a mennyisége viszont nem nőtt látványosan :()

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Én is Dóra vagyok, van két "nagy" fiam (5,5 és 3 évesek) és egy picike lányom, aki december 18-án született (ma 5 hetes!)
Jó titeket olvasni, a mi életünk is hasonlóan folyik...
Nálunk a nagyok megállás nélkül ölik egymást (teljes egyetértésben), idegörlő velük itthon lenni. A lakást meg mintha atomtámadás érné ilyenkor. Most mind a kettő oviban van.
Kérdés: nálatok hogy alakult a szófogadás kérdése a kicsi születése óta? Az enyémeket semmivel nem lehet rávenni szinte semmire. A válasz nem! Sem az erély sem a szelíd rábeszélés nem segít...
Érdekelne, nálatok hogy megy ez, tele vagyok lelkifurdalással, mert a végén mindig kiabálok (persze az sem működik).

Bocs, hogy most csak a saját gondomról írok, később, ha megengeditek bekapcsolódom a többi témába is.

D.
edede

Sziasztok!

Edede-Dóra: :D jó hogy írtál :D
Úgy látom nálatok nagyon hasonló a nagyfiúk kora, mint nálunk - hááát szófogadás az nálunk is mikor hogy...van hogy csinálják elsőre, amit kérek, máskor meg fél óráig beszélhetek szépen vagy csúnyán, tök mindegy nekik, de fentebb épp említettem, hogy ez a baba születése előtt is így volt. Bevallom, néha a zsaroláshoz folyamodok: a számítógépezés a tét :wink: nem túl jó módszer egy pszichológus szemével, tudom, de azért legalább van eredménye.

Csöre: Tejpötty nálunk is akad bőven, hol Benedek álla körül, hol a kis fején, vannak apróbbak, meg nagyobbak - egészen olyan mint egy pattanás rajtam :lol: de ez állítólag az anyai hormonoktól van :roll: én legalábbis ezt olvastam... nem tudom mikorra tűnnek végre el :roll:
A tejcsin pedig ne kezdj agyalni kérlek, hogy nem nőtt látványosan.. Te méred is otthon Sacit? Biztos, hogy van neki annyi, amennyitől szépen növöget, olyan kis kereknek tűnik a képen :D Le a kalappal Mesi előtt :wink:

Gabi: te meg ne edd magad a tápi miatt! Tudod egy a leglényegesebb: hogy jóllakjon a baba :!:

Dóra: egyetértek Csöre véleményével + szerintem nagyon figyelmes a párod :)

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Edede-Dóra: üdv itt :) nekem a szófogadással nincs gond, igaz, nagyobbak a gyerekek. Eyébként is elég rendes gyerekek, bár szerintük én vagyok szigorú :roll: :? :lol: :lol: :lol:

Kriszti: szerencsére nincs mérlegem :wink: ja, és Sacinak csak a feje ilyen :) a teste hosszú és vékony :)
Azért a hormonok is hathatnak a hangulatára :roll: mind1, ma nyugisabb :)

Csöre
csöre74

szia edede!

Én nem tudok neked segíteni,mert a kislányom nem volt se féltékeny,se rosszabb a Boti azületése óta.
Eleinte még Ő is akart cicizni(2éves koráig cicizett.)de hamar elhagyta.

Milyen lett a viselkedésük?Lehet,csak azt hiszik hogy a picike a legfontosabb neked,és figyelem felkeltésből rosszalkodnak.
Ha így van,szerintem sok türelemmel(Tudom nehéz)szerintem idővel elhaggyák :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nekem is azt mondta a szülésznő,hogy az nem tejpötty,hanem anyai hormon.Ne aggódj felszívódik(mindkét gyerkőcömnek volt)
1-2 hónap alatt :wink:

a másik amit rosszul hittünk:-mindkét terhességem alatt égett a gyomrom cefetül.Úgy ettem a Rennit,mint a cukrot .
Mikor megszületet a Boti,kb:5-8cm hajjal!!!!!apa megjegyezte,hogy ezért égett megint a gyomrom.A szülésznő ere:-tévedés apuka,a nagy méh nyomta a gyomrot,azért. :oops:
Vendég

Sziasztok!

Már megint csak egy kis időm van, mert el kell mennem vásárólni amíg Kristófom alszik (és az apukája is) :)! Együtt alszanak a nagyágyban! :)

Korházi csomag: én is 3-at kaptam.

Pöttyök: Kristófomnak is tele volt az egész arca, feje pöttyökkel amire a doki néni azt mondta, hogy beizzadt a védőnő szerint meg a tejtől volt! :) Na akkor most döntsem el hogy mitől volt, de szerencsére elmúlt csak utána meg nagyon ki volt száradva fejbőre és erre meg a védőnő azt mondta, hogy koszmó és vegyek neki Babé sampont. vettem és el is múlt! De szerintem nem koszmó volt! :?
De olyan mintha most megint jönnének ki a pöttyök!
Tej? Szerintem nem, mert a manó már alig kap tejcsit! :cry: Ezek szerint izzadtság! De ki tudja?? Bármi lehet!

Edede: Szia! Üdv. itt! Neked sem egyszerű úgy látom!

Minden elismerésem a tiétek! Hogy bírjátok így hogy több gyerkőc van!?

Most tartok ott, hogy feladtam a cicizést, és mostanra értem el oda hogy csak 1éjszaka pihit szeretnék!
Pedig én sem panaszkodhatok, mert a férjem majdnem minden egyes szavamra ugrik éjszaka felkel ő is és meg csinál mindent ha megkérem Kristóffal is (kivétel az öltöztetést, fél hogy túl erősen fogja meg és eltöri a kezét! :) )

Na megyek mert soha nem végzek a vásárlással! :)

Kép

Kép
kbeya

Most olvastam, hogy a tejpöttyök tulképp nem is a tejtől vannak, hanem attól, hogy végleg kiürülnek a baba szervezetéből az anya hormonjai. Kb. 4-6 hétig tart és magától elmúlik.

Kép

Kép
gabilany79

Értettem, Csajok, akkor nem viszkethetnek azok a fránya pöttyök, más miatt nyüszöghetett Sacó baba ... :roll: azért a hexa... miacsuda hintőportól szépen visszafogták magukat. Nincsenek azok a körömnyi foltok, csak egy pötty fehér közepével.
Köszi a hozzászólásokat :D :D

Bea: sajnálom a tejcsit :( de inkább legyél nyugodt, az Kristófnak is jobb, minthogy azon parázz, hogy van-e tej, vagy sem.
Koszmó: pikkelyes száraz bőr a hajas fejbőrön. Olajjal is szépen le lehet dolgozni róla.

Csöre
csöre74

Csöre: nem tudom, használsz-e Sudocrem-et, nekem az is nagyon bejött tejpöttyre is meg kiütésre is (múltkor ettem valamit, ami nem tetszett neki). Sőt, én a popóját is azzal kenem.

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: :) kipróbálom, köszi :) volt az egyik kórházi csomagban egy pici kis tégellyel :) még nem használtam, vészesetre tartalékoltam, de akkor ez most olyan alkalom, amikor be lehet vetni :)
popsira nekünk kétféle is van: borax-glicerines, meg sima babakrém, egyelőre szép a bőre, de ha eldurvul, akkor bevetem oda is :wink: :D
pötyikéink egyébként csak az arcán és a nyakán vannak

Csöre
csöre74

Sziasztok !

Zsófikám beteg :( Láza nincs, csak nagyon erős orrfolyása. Köhög, meg persze tüsszög néha. Szerencsére "ömlik" belőle a váladék, így nem kell nagyon szívni se, csak 2-3 percenként törölni, néha azért alaposan kiszívom neki, hogy tisztuljon... Kapott antibiotikumot (fleg miattam és Enikő miatt), meg adok neki mellé homeopátiás immunerősítőt is. Ezt én is bevettem persze.

Csöre
a Sudocrem egy csodaszer , én nagyon szeretem, nem csak popsira, de száraz bőrre, égésre ! is remek. Igaz drága is, de beválik mindig. :lol:

Popsikenőcsök
Én főleg a Sudocremet és a gyógyszertárit használtam, néha a Dm-es sima kenőcsőt Máténál és Zsófinál az elején.
Aztán a húgom megszült kint Párizsban és ő mondta, hogy ott nem kenik a gyerekek fenekét, nincs ilyen, hogy popsikrém :roll:
És a kisfia feneke nem lett sose piros, vagy pöttyös - na erre "fellázadtam" és már én se szoktam kenni Zsófit, max ha hígabb a kakija, utána bekenem.
Illetve van egy olivaolajos krém, amit a húgom hozott nekünk és azzal szoktuk fürdés után bekenni a popsiját. És semmi baja azóta se, pedig már egy éve hogy nem kenem rendszeresen...

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Sziasztok!

Érdekes ez a popó kérdés, nálunk, amikor itt volt a védőnő, ő tette tisztába a Csöppet (szerintem babázni akart) és kérdezte, hogy én kenem-e a popsiját- meglepettnek tűnhettem, mert erre azt mondta, hogy divatok jönnek-mennek,most éppen az, hogy nem kenik a baba popsiját. Valószínűleg úgy is felnő... én kenem a gyógyszertárival, az éppen elfogyott, így a csomagban talált termékmintát használom, amíg a patikában bekeverik a következő adagot.

A kölykök ma kaptak egy szabadnapot az oviból, kicsit rojtosak az idegeim, de remélem átvészeljük nagyobb balhé nélkül.

A Kicsi rengeteg levegőt nyel szopizás közben, nem böfizik rendesen és nyűglődik később. A kórházban minden baba kapott cumisüveget cukros vízzel, abból itatták amíg belövellt a tej.Furcsállottam (én az első kettőt máshol szültem, ott nem így volt) Tény, hogy kicsit se sárgult be. Lehet, hogy ez változtatott a technikáján és ezért nyel levegőt.

A Sudocrem egyébként szerintem is nagyon jó szer és nagyon gazdaságos- nem kell belőle sok. Csak sajnos nagyon drága.

Mennem kell, valaki nyüszög...

D.
edede

Sziasztok!

Ti aztán jól belehúztatok! :D Alig győztem elolvasni amit írtatok!
Először is GABI:Semmi hátsó szándékom nem volt az idézettel! :? Pláne meg az nem,hogy lelkifurdalást okozzak ezzel neked! :oops: Az idézettel teljesen egyetértek,csak azért írtam le.Az első gyerekemnél Én is abba a hibába estem,hogy csak addig adtam neki a cicit amíg könnyen jött,utána cumisüvegeztem.Meg is lett az eredménye:6 hétig szopizott csak :shock: Ezért írtam csak le,hogy nehogy Ti is ebbe a hibéába essetek :oops:

Dojika_Dóra:Jobbulást Zsófinak!

Edede_Dóra:Szia!Nálunk ugyanez a helyzet! :x A két kicsivel nem lehet bírni!! :twisted: ( 8 éves lány,5 éves fiú!)

Csöre:A sudocrem nálunk is bevált!A pöttyök meg kb 1 hét alatt elmúltak. :)

Rólunk:Ma voltunk tanácsadóban súlymérésen.Bence 2 hét alatt hízott 1 kiló 20 dekát!!!! :shock: Most 6 kiló a drágám :lol: :lol:

Kép
tünde733

Szia Tünde!

Nem semmi gyarapodás! Az én Csöppem egy hónap alatt hízott 1kg 20 dekát- 3,20-szal született, 4,40 volt egy hónaposan. (a súlyvesztést nem számolva-azzal együtt 1,5kg.)

Annak idején a kisebbik fiam 6 hetesen volt 6 kg, de ő 4,68 kg volt, amikor született!

Én most is kezdek lemondani az alternatív hordozóeszközökről, az első kettő akkora volt, hogy nem tudtam beletuszkolni őket (nyilván én voltam béna). Marad a swarzeneggeri csuklyásizom a kisded emelgetésétől :lol: .

D.
edede

Dóra: jobbulást Zsófinak, remélem, hamar rendbejön

Tünde: nem semmi Bence :shock: jó nagyot nőtt :)

Ok, Sudocrem-et beszavaztátok, fürdés után végigkenem a pofiját :D

Edede-Dóra: Saci is most kezd eszetlenül kajálni :? öt perc alatt benyomja az adagját, de közben fullákol, büfizni azért tud, de néha jön vissza egy picike... nem sok, és az is sűrű.
Mi is kaptunk cukros vizet a kórházban, adtam is Sacinak, nehogy sárga legyen, nem is lett az :) 3 nap alatt benyomott 1,5 üveggel :) azóta sem kapott olyat :roll: :)

Amikor nagyobbak voltak a nagyok, de még pelenkásak, akkor én sem kentem őket. A barátnőm valami olivás szappannal fürdette a picijeit, az nagyon jó volt a bőrüknek :) sajnos itthon nem nagyon lehet ilyesmit kapni. Ha találtok valahol, szóljatok :wink:

Csöre
csöre74

Tünde: persze, én is egyet értek vele, csak azért voltam mérges, mert azt írja, hogy "egészséges csecsemő", és az én babám is egészséges, pedig tápit is kap. És én is mindig egészséges voltam, pedig 1 hónapos koromtól CSAK tápit kaptam. Az persze, hogy igaz, hogy a babának az anyatej a legjobb, csak akkor írják azt, hogy a cumisüveg rossz (ezért is vettük azt az etetőt). Az meg eszembe se jutott, hogy megharagudjak rád vagy ilyesmi :)
Bence igazi kis vasgyúró lehet :D

Sudocrem tényleg drága, de nálunk az elejétől fogva tart a közepes méretű tégely és még benne van az egyharmada (pedig ha apa teszi tisztába, nem sajnálja tőle :lol:). Baromi kevés kell belőle. Pofira is csak leheletvékonyan.

Dóra: jobbulást Zsófinak.

Szia Edede_Dóra :) :) !!!

Kép

Kép
gabilany79

Húha!Nem semmi mennyiséget írtatok!!!
Mi is voltunk mérésen és Boti-baba 1 hónap alatt nőtt 4cm!!!
tünde:nem semmi.1hónaposan 6 kg?!A védőnő nekem azt mondta:jó duci ez a gyerek!Mondom:nagy súllyal(3.82kg)született,erre:akkor is jó duci!Képzelhetitek magamban emlegettem a szülő-anyukáját,az a duci. :wink:

Voltunk ma a szemészeten!!Nem kellett volna :?
Jegyezzétek meg ezt a nevet: Dr Túri
Ez a doktor néni már az elején unszimpatikus volt.Nagyon nyers a modora,a hangsúlya.Bevittem,elmondtam mi a panasz és azt is hogy 3 napja nem váladékozik,de elhoztam hogy lássa.
Mondta mennyek ki.!Nem szeretnék,mondtam de erősködött.(Kíránál bent voltam)Jaj!!Szegény kisfiam úgy sikított,mint akit nyúznak.Kint bőgtem az ajtó előtt.Nagyon sokáig sírt,Kíránál fél percig tartott kb.!
Végre kijött az asszisztens,alig vártam,hogy magamhoz öleljem a fiam.

Azt mondja dr Túri,nem érti mért jöttünk nincs semmi a szemével!!Mi van??
Akkor miért szúrta fel a szemét?Nem volt válasz!
Ledöbbentem,szegény babám a semmiért szenvedett.Kimentünk,öltöztetem a kicsikémet,látom hogy VÉRZIK A SZEME.Jééézusom,gyorsan vissza.az volt a válasz,hogy előfordul,törölgessem.
A Boti szeme olyan volt,mintha monoklis lenne.Szerintem nagyon vadisznó módon csinálta!!
Vendég

tudom ,hogy van erre már topic,de az már behalt.Tudnátok segíteni,hogy rakjak fel nektek képet a gyerkőcökről?Nem tudom átméretezni és azt írja túl nagy :(

csöre:nagyon szépek a lányok!!
Vendég

Borcsi: szörnyű, amit a doktornőről írsz :evil: remélem, Botika szeme rendbe jött már
Képek: képszerkesztő programmal kell kicsinyíteni. Én irfanview-et használok, ingyenesen letölthető. Ott a fenti menüben az "image" legördülőben a "resize/resample" funkciót választod, és a pixeleket kell átállítani úgy, hogy a két érték közül a nagyobbik 600 alatt legyen. Hú, remélem, érthető voltam. Ha nem, kérdezz nyugodtan.
Köszi a lányzóméltatást :)

Csöre
csöre74

Borcsi: van egy olyan progi, hogy Paint (start menü- programok-Kellékek) ebben megnyitod a képet, aztán Kép menü - Attribútumok, és itt átírod a magasságot meg a szélességet arányosan lekicsinyítve úgy, hogy beleférjen a 600x600 pixelbe meg asszem a 250 Kb-ba. A mértékegységnél a "Képpont" legyen. Leokézod, aztán pedig File menü - Mentés másként... és adsz neki valami nevet (így ha valami nem jó, az eredeti képed is megmarad).

Bár én nem szeretem ezt a programot. Vannak ingyenesen letölthető képnézegetők pl. Infranview vagy FastStone Image, ezek sokkal többet tudnak, és jobbak is :roll:

Kép

Kép
gabilany79

Lassú vagyok, de írás közben ránéztem a gyerkőcre is :oops: :)

Borcsi: én szerintem kikapartam volna a dokinő szemét :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabilany79

Húha!Milyen image?milyen fenti menü?honnan lehet letölteni??
Nagyon buta vagyok ehhez.Kérlek lépésről lépésre :oops:
Vendég

Sziasztok !

Borcsi, én biztos felfalom a doktornőt, ha ilyen történik. Nekem mindig totál elborul az agyam, ha a gyerekekről van szó... :evil:
Anyatigris effekt elindul és nem lehet leállítani :lol:

Tünde
akkor a te fiad az én fiam "kistesója"
Máté volt ilyen, hogy két hét alatt 1 kg gyarapodott, de 2 óránként szopizott is éjjel-nappal, nem volt mese...
Így utólag visszanézve az akkori képeit, olyan volt mint a Michelin-bábú, tudjátok az a fehér csupa-hurka ember

Amúgy tegnap óta semmi időm semmire...
Zsófi nem bír aludni napközben az orra miatt, viszont nyűgős és hisztis... nagyon fárasztó... remélem lassan hatni kezd a gyógyszere és hétfőre kezelhetőbb lesz...
De ma fél órát egyedül voltam... elmentem a boltba :lol: :lol: :lol: Micsoda élmény volt :wink: :lol: :lol:

Amíg meg készült a vacsora (fish & chips, meg tintahalkarika) átrendeztük az egész nappali-étkező részt Apával, mert így már unalmas és kényelmetlen volt... Néha rámtör és akkor pakolni kell, nincs mese :lol: :lol: :lol: :lol:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Edede-Dóra
Szia ! Üdv itt közöttünk !
Látom te is 3 gyerkőccel nyomod... lassan mi is,még pár hét :wink:

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Kép
Vendég

gabilny Istennő vagy !!!Mégse vagyok olyan bénuska :wink:
Ő a kislányom :Kíra

Gondolhatjátok,hogy forrt az agyam,de hírtelen annyira ledöbbentem,hogyköpni -nyelni nem tudtam!!
Vendég

Borcsi: :oops: :oops: :oops: :)
Tündéri a kislányod

Akkor én is képeket :)

Variációk egy témára :)

Kép
Kép
Kép

és a végére egy mosoly :D :D :D

Kép

Kép

Kép