Új privát üzeneted érkezett!

Képek:

Melyik az én csomagom?
Kép

Az első szilveszter képei:
Kép

Kép

Kép

Az első felállásKép
Kép

KedvencemKép
Kép

És van egy lányom isKép
Kép

Már itt sem vagyokKép
Toffi
toffifee

Persze nem sikerült mindet feltenni...

Kedvencem ez is:
Kép

Mi lehet benne?Kép
Kép

Toffi
toffifee

Sziasztok!

Babák, nagyobb gyerekek csudaédesek!

Lenne egy kérdésem.
Sziszka mindig kint aludt napközben babakocsiban. Idebent hosszas kínlódás után aludt el és sosem olyan jóízűt, mint a levegőn. Most pedig egyre hidegebb van, és már félek kitenni. A levegőn mindig szuperjókat alszik. PErsze a megfelelő felszerelésben, bárányzsák, alá meleg, puha, kényelmes ruhák, két sapka, sál, kesztyű, bár váltól lefelé a bárányzsákban van a teste. Ha felébred, és behozom, akkor tök jó meleg van a zsákban, egyedül csak az orrocskája hüvi. Ma már annyira hideg van, hogy nem tudom kint aludjon-e. Tapasztaltaktól és kevésbé tapasztaltaktól kérdem, hogy hány fokig alhat kint a gyerkőc?
Valahogy így:
Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Elli, a Cora bejáratánál is van gyűjtőláda, az állandó.

Na megyek, vérvétel, rtg megvolt. Lassan tényleg folyamatosan sugárzok.
Marcipánnak többféle gyümölcslé, többféle cumi, varázsitató beszerezve. MiApánk csak annyit mondott. ne parázz már, ezt is túléljük! Kép

Ja a cikket elolvastam, és továbbra is a többirányú megközelítést hiányolom. Miért nem beszélnek 1. Más kismamák,(pl. akinek a különszoba, a bébiőr vagy a mittoménmi jött be) 2. Más szakértők. (pl. gyerekorvos a lehetsége sokokról)

sofka

sofka
sofka

Myssnia Kép
szerintem a -5 fok még 1 éves korig áll. Neki ott a kocsitetővel berekesztett levegő úgyis melegebb, a szél se fúj be. Én hagynám aludni addig. Jó neked, hogy ki tudod tenni, én már összefagylaltam ezerszer fonnyadt virgácsaimat a zord télben, míg az édesen szundizó dedet tologattam másfél óráig (elalvás + alvás kb ennyi, de elég is bőven ... nekem Kép)

Bocsi, de most csak beugrottam, mert mi is sétálni indulunk.

Pussz
Kangi
kangi

Sziasztok!

Elli,
igen én ajánlottam a Cindyt. Sajna nekem mostanába fáj a térdem és kedvem sincs csinálni. Azért amikor csináltam nekem nagyon bejött. Szülés óta 18 kilót fogytam, még szeretnék minimum 6 kilót. Lehet, hogy az már csak tornával megy le. Drukkolok a fogyáshoz, hogy tudjon jönni a kistesó.

Psandi,
a picinek nem lett baja az eldőlt karifa miatt csak a nagyobbik esett kétségbe, hogy eltört a fa. Szinte remegett.
Én is most fogom kidobni a lefejt anyatejet.Kép Most csak 1 jónapig fejtem mert tudtam, hogy ez lesz a sorsa. Arra meg nem volt energiám, hogy leadjam.Kép

Kaska,
nagyon jók a gifek.

Maci2,
megpróbálok gyakrabban jönni. Niki 6 hónapos múlt. Még csak forog és hátra felé tolat. Anyatejen kívül mást nem akar enni.

Nadine,
gratula a felálláshoz.

Zulu,
jobbulást a kisbetegnek. Niki karácson előtt lett beteg. Sajna antibiotikumot kapott mert már nagyon hurutos volt. Még igazából most se gyógyult meg.Kép

Hogy lehet 6 hós babának beadni a kanalasgyógyszert. Nekem a legtöbb mellé ment.

Manó,
ha beteg a nagyobbik akkor én is örülök ha legalább csokit eszik. Legalább valami van a hasába. Szerintem.

Heni,
karácsonyi elmarat fotók.Kép
Ismerős kisfiúKépKépKép

Elli,
nagyon ari a hurkás kisfickód.Kép Itt a Babaneten olvastam nemrég (Lehet, hogy itt?), hogy valamelyik Auchan-nál vannak gyűjtőládák a megunt holmiknak. Azt hiszem a Máltai gyűjti.

Toffi,
gratula az "Álló Fogashoz"Kép

Maci2,
azt hiszem Mariannak írtam már, hogy van olyan Aloe Vera-s készítmény ami segít a cukrot rendbe tartani. Egy cukros anyuka mesélt róla, neki és a lányának bevált. Úgy tudom boltba nem árulják.
Az az anyuka árulja ha jól tudom.

Niki 6 hónapos múlt és úgy gondoltam elkezdjük a hozzátápit. Az alma nem jött be. A banánon kívül mivel szokták kezdeni? Sütötök, krumli? Igazából ki se nyitja a száját a kanálnak.

Tina
tkriszta

Sziasztok,

Myssnia,
szerintem is -5-ig elvileg, de mivel ahogy Kangi is írta, a tető alatt beszuszogja magának, hidegebben sem lesz semmi baja. Főleg bundibanKép. Max. a pofijára kenj egy kis kalendulakrémet(Bübchenben nincs víz, az tuti, a többit nem ismerem)

Gyűjtés: én is az Auchanhoz szoktam vinni. Bár most nem láttam a konténereket, de lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet.

Toffi,
"Álló fogas" igen szépséges és ügyes!

Timici,
én is igyekszemKép. Nem tudod, Zsuzsi mikor tér vissza?

puszka, még jövök

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Sziasztok,

Elli,

A Máltai Szeretszolgálat központi ruhaosztó csoportja a III.kerben,Óbudán,a Miklós u 32. alatt található,Tel: 388-87-60, 388-89-20,itt megmondják,hogy hol lehet leadni az adományokat és ők minden héten tartanak ruhaosztást a rászorulóknak.

Séta: én is úgy hallottam,hogy mínusz 5 fokig lehet kivinni,viszont nemrég a kezembe akadt a kórházi csomagban lévő Pamperses tájékoztató füzetke,abban mínusz 7 fokot írnak. Nem tudom,hogy akkor most mi a helyes?
Engem is érint a téma,mert hetente 2szer muszáj eljutni gyógytornára,de ha nagyon hideg lesz,akkor nem megyünk.
Később még próbálok jönni,ha tudok.
Sziasztok,
Azur
azur

Tina,
kanalascuccokat én fecskendővel adom, az nem megy melléKép

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Ünnep!
Siekrült bejelntkeznem. Tegnapelőtt egyáltalán nem, tegnap írtam, oszt nem bírta föltölteni. Megőrülök. Apa megígérte, hogy ma intézkedik.

A képek hihetetlen édesek.
Zulu,
Macóka jobban van? Én Dana 1 éves korában a 7kg-nek örültem. Majd a köv. héten elkapott egy vírusos gyomrohurutot. Fél kg. bánta. De azóta zabagép újra. pontosabban mostanában egy kicsit válogat.
Ti hol építkeztek? Lehet, h. válaszoltál csak ahhoz nem bírok hozzáférni.
Azur,
Finnországban -15-öt mondanak. Azért asszem -10 alatt biztos nem vinném ki (magamat sem). Olyankor még síelni se jó.
Zsuzsó
zsuzso

Ja, még írtatok a BCG-ről.
Nekünk sem az első sema második nem fakadt ki. Amikor próbáltam az oltóanyag minőségéről érdeklődni, azzal nyugtattak, hogy a gyerek nyilvány egyáltalán nem fogékony a betegségre (??). Azért nem vagyok teljesen nyugodt.
Zsuzsó
zsuzso

Zsuzsó,
bocsi, tényleg kihagytamKép. Telkiben épül a ház, remélem jövő karácsonykor már ott leszünkKép.
Macka köszönjük, javulgat, csak hideget hajlandó enni, alvásbéli kilengései is vannak, de majd ha meggyógyult, megrendszabályozomKép. Jövő hónapban főoldalon fog hozni a Kismama magazin, mint az anyai brutalitás ékes példájátKép.

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Mégsem mentünk usziba, sok minden összejött, de a legfőbb oka én vagyokKép. Talán szerdán...

Zsombi nevében is köszönöm a sok-sok dicséretetKép

Zsombinak annyira megjött az étvágya, hogy nem elég neki egy bébiétel, vagy egy adag tejpép. De ha bontok másik kajcsit, abból már nem sok fogy. És ha olyanja van, megeszi azt is, amit én kotyvasztokKép. Viszont ha valami darabosat talál a kajában (pl. szétmálló rizs) tuti elkezd öklendezni (bezzeg tegnap a pizza szélétől nem). Szóval hogy adjak akkor neki sajtot? Reszelve gondoltam, de úgy "darabos".

Hideg: Zsombit muszáj kivinni, máshogy nagyon nehezen lehet elaltatni és nem is alszik olyan jót. Szerintem az a kis "friss" levegő nekem is jót tesz.

Jövő havi Kismamát megveszemKépKép

Biztosan százszor le lett írva, de nagyon fáj a fejem, milyen gyogyit lehet enni? Ilyen esetekre nekem az aspirin+C jött be, azt még nem lehetKép
Jó lenne egy kicsit aludni is, de nem úgy néz ki, hogy ebben partner lenne Zsombi.

Toffi + Zsombi
toffifee

Toffi Kép
Algopyrin, egy Quarelin se árt meg, ha csak az van.

Kangi
kangi

Ma úgy látszik fő telefondíjidőben simán be tudok jelentkezni. Apa örülni fog (hi-hi).
Zulu,
mi is néztünk Telikiben több házat is. Vannak barátaink is ott. Hát mi majd jövő utáni karácsonykor leszünk kint a hegyekben, ha minden jól megy.

Egyébként rájöttem, a mikis hazánkban csak akkor szuper anya, feleség, nő valaki, ha 1. azonnal teherbe esik, 2. a terhessége alatt végig fitt, dolgozik, háztart, gyereke(ke)t nevel 3. utána epidurálás nélkü sitty-sutty megszül 4. majd azonnal dől a cicijéből a tej. Akinek bármelyik nem így alakul, azonnal legyen lelkiismeret furdalása, Legjobb, ha rögtön pszichológushoz fordul. Ha pedig nem bír porontyaival egy családi ágyban aludni... na azt nem is ecsetelem, én már keresem a város legjobb pszichoanalitikusát.
Zsuzsó
zsuzso

Sziasztok,

Elli,
Nagyon jók a hurkás fotók! neked gyors jobbulást Kép

Évi,
Kutyázáshoz gratula KépSzerintem se gond,hogy Petra ilyen jó étvággyal eszik,én örülnék neki,ha nálunk így lenne.

Sofka,
Dokihoz drukk! hamar túlleszel rajta és ne izgulj,biztos Marcipán is eszik-iszik majd szépen. Kép

Maci_2,
Örülök,hogy Roni iszik a HIPP teából meg a narancsléből valamicskét. Nálunk az ivás szerencsére nem volt gond,úgyhogy a múltkor írtakon kívül sajnos más tippem nem lett volna Kép

Heni,
Dorina ujja Kép Most már teljesen rendben? Ismerősötök gyermekét nagyon sajnálom Kép

Beu,
Jobbulást Lőrincnek! Kép Artúrnál is volt ilyen nátha,kb. 1 hétig tartott.
Láza nem volt, ezért orvoshoz sem vittem. Porrszívóztam,párologtattam a szobában,orrcseppet nem adtam.

Nadine,
Ácsorgó Zsani nagyon édes Kép

Kaska,
nagyon jók a gifek Kép Hozzátápihoz kitartást Kép

Myssnia,
Nagyon édesek a nagyfiús Szilifotók Kép
Sétával kapcsolatos válaszokat én is várom.

Toffi
Álló fogashoz gratula Kép Karácsonyi és kedvenc képek szuperek Kép

Tina,
Az általad soroltak mellé még őszibarit szoktak ajánlani. Szurkolok,hogy megtaláld Niki kedvencét Kép

Ari,
Nagyon ügyes Bori Kép Csak ámulok,mi mindent tud már Kép Artúrral majd egy időben születtek,de Artúr nem kutyázik,nem ül és még foga sincs Kép (persze tudom,hogy minden baba egyedi és nem szabad más egykorú babához hasonlítani) Viszont ő is szereti az egyszerű de nagyszerű játékokat,mint pl a zörgős zacskó,vagy a pillepalack Kép

Mariann
Marci is édes Kép És milyen vidám Kép

Momo,
Hosszú hajú Timi nagyon aranyos Kép Eszembe jutott,hogy azt írtad régebben,hogy mindig kisimogatja a csatot a hajából. A képen nem úgy tűnik,hogy a hosszú haj zavarná Kép Nagyon jól áll neki Kép

Norka,
További jobbulást Kép

Zulu,
Kis betegnek jobbulást Kép

Heppi,
Kórházban nekem is kisebesedett a mellbimbóm és rajtam se segített senki,már amikor itthon voltam akkor se. Aztán valahol láttam,talán az Avonos katalógusban,hogy létezik mellbimbóvédő,én azt használtam és így már nem fájt annyira.
A Kismamában biztos azt írták volna erre,hogy ne használjam,mert zavart okoz,stb stb,de én mégis használtam,mert se az anyatejjel kenegetés és szabadon hagyás, se a Garmastan, se semmi nem segített és akkor úgy gondoltam,hogy inkább a bimbóvédő,minthogy minden szoptatás közben a könnyeimmel küszködjek.
Én azért haragszom a Kismamára (persze,erre mondhatják,hogy ha nem tetszik,akkor ne olvassam) mert szerintem sok anya ígyis parázik mindenfélén,hogy jól csinálja-e,mindent megad-e a gyereknek,elrontott-e valamit stb stb és nagy kudarcként éli meg,ha valami nem úgy alakul mint ahogy az a "nagy könyvben" ill a Kismamában meg van írva. Szóval amikor az ember ilyen lelkiállapotban,sok küszködés után azt olvassa,hogy az a jó kismama aki csak 10 kilót hízik,jár terhestornára és az a jó anya,aki minél tovább szoptat,aki éjjel nem hagyja sírni a gyereket stb stb akkor biztos,hogy még jobban elbizonytalanodik és ezt a gyerek is megsínyli valahol. Nem értem,hogy miért nem lehet az elkseredett anyákat egy kicsit bíztatni,miért nem írhatja azt a Kismama,hogy pl nem ajánlatos bimbóvédővel szoptatni,mert zavart okozhat DE van olyan eset,amikor ez a megoldás és van olyan gyerek,akinek a szoptatásánál nem zavar be a védő,ellenben a seb meggyógyul és utána lehet nélküle is szoptatni. (bocs,ha kicsit hosszúra sikeredett,de muszáj voltam kiírni magamból Kép )

Magunkról: dec 30án elmentünk az új dokinénihez,ide a közelbe és nagyon örülök,hogy átmentünk. Nagyon lelkiismeretesen megvizsgálta Artúrt,lemérték -hadd dicsekedjek kicsit: 9.2 kiló és 75 centi 7 és fél hósan-és kaptunk beutalót is a feljődésneurológiára a Svábhegyre ill ultrahangra a Madarászba. Megkapta Artúr a Menjugate II-t is,szerencsére nem volt különösebb gond és jan 26án megyünk megint.
Mariann,ha van időd és tudnál segíteni (meg bárki,aki volt már ilyen vizsgálaton,megköszönném,ha megírná)akkor leírnád egy pár szóban,hogy mi várható egy ilyen vizsgálaton? És aki volt már a Madarászban ultrahangon,meg tudná írni,hogy kellett-e sokat várni,meddig tart a vizsgálat meg bármi tippet ami fontos lehet? Előre is köszi Kép

Sziasztok,
Azur
azur

Kangi
Köszi, akkor egy algopyrint megpróbálok, hátha most használ (csak algo van, az aspirint decemberben dobtam ki gyógyszerselejtezéskor - szerencsére nem vagyunk nagy gyogyi-fogyasztók)

Már úgy érzem, mindjárt kiugrik a szemem... A hó miatt is fájhat a fejem, nem? Akkor meg majd elmúlik tavaszra Kép

Toffi
toffifee

Roni elaludt az apja ölébenKép Még soha nem csinált ilyetKép

Ari,
Bori zabbantanivalóKép Nem is értem miért raksz fel ilyen ritkán képeket.

Momo,
Nagyhajú TimiKép

Mariann,
Indokoltan kedvencekKép

Heppi,
Tényleg rengeteget változtak, pedig még egy év sem telt el! Nem rég állapítottuk meg a párommal, hogy mennyire más már Roni. Akkor úgy volt gyönyörű (a szemünkben), most meg így azKép
Roni sem viszi túlzásba az ivást. Szóval sikernek még nem könyvelhetjük el. Próbáltunk itatni tejcsit, vizet, teát (filteres babytea) cukor nélkül és cukorral is, gyümilevek tömkelegét, sütőtök (nagyon szereti) főzővizét. Jelenleg HIPP gyógynövényes instant gyermekteát kap.
A cumisüveget és a varázsitatót csak rágcsálta, nem szívta. Pohárból több ment az előkére mint a gyerekbe. Kiskanállal úgy-ahogy (a teából max. 8 kanálkával, másból 1 is sok). Most varázsitató van napirenden szelep nélkül. Így folyik rendesen, de nem játszani kell vele, és mégsem lötyög ki annyira, mintha pohárral küzdenénk.
Még narancsgerezd rágcsálásával visz be kis folyadékot, és utána "megiszik" majdnem-fél narancs levét.
Hogy kell-e inniuk? Roni napközben 1-szer, este, éjjel és reggel szopizik. És egyre kevesebb a tejem, ezért szeretném ha inna. Egy nap alatt 1-másfél decit sikerül elfogyasztani (ennek egy része azért továbbra is az előkén köt ki).

Kakukkfű,
Gratula a futkosó EmmánakKép Remélem már meggyógyult!

Toffi,
Tapsoló, mászó ZsombiKép
Bombatámadás képe ismerősKép
Képek nagyon jók!Kép
Algopyrin. Látom már Kangi írta.

Myssnia,
Szundizó SziszkaKép
Tippem sincs. Roni nem hajlandó a babakocsiban aludni.

Tina,
Gratula a forgáshozKép
Majd eszik mást is, nem kell siettetni. Kóstolgasson, majd csak megtetszik valamlyik íz. Mehet még őszibari, meggy, répa, cékla, rizs- és kukoricapehely.
Kanalas gyógyszert próbáltad már fecskendővel "belőni" a szájába?
Arról az Aloe Verás készítményről nem tudnál valami pontosabbat?

Azúr,
Szép méret!Kép (Roni 9 hósan nincs ennyi)

Maci_2
maci_2

Sziasztok!

Zulu!

Nálunk is fluimucil van. Én 1 dl teába szoktam beleönteni, így meissza, Sőt, még 5 csepp cebion cseppet is rakok bele, azta koktélt szoktam adni napi 2x. Nem issza meg egyszerre, de olyna 1 -1,5 órán belül el szokta kortyolgatni. Nekem a doki azt mondta hogy kb 4 nap altt hat a fluimucil, addig nem érdemes új köptetőt próbálni. Nekünk most már hatott, elég jó hurutosan köhög. Sajnos nálunk ugye a krupp is belejátszika dologba, amiatt mindíg lehet aggódni hyog előjön, nálunk ezért is kötelező a flumucil, mert arra is az a alegjobb vagy az ACC.

Heni!

Nagyon sajnálom szegéyn kisfiútKép
Dorina újja se lehetett semmi. Mitől lett vérömleny?

Zsuzsó!

Emmának sem fakadt ki. De én meg sem lepődtem, mert én sem vagyok fogékony a bcg oltásra, már nem is tudom hányszor kaptam meg,a létező összes próbánál újra oltottak, mert nekem próbaoltás után még csak 1mm-nyi piros folt sem lesz, utoljára fősikolás koromban kaptam BCG oltást, de persze annak helye sem látszik. Azóta szerencsére senki nem zaklatott ezzelKép Úgy látzsik Emma is örökölta, már sajnálom előre mert őt is állandóan oltogatják majd a sulibanKép

Myssnia!

Bölcsiben -5 fokig altatják kint a gyerekeket, d ecsak ha nincs eső, szél.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Kangi
Tök jó Julcsi a nyeregbenKépKépKép
Most már én is láttam!!Kép

Andi
Gratula az első fogacskáhozKép

Évi
Petra édesKépKép
Céklás kép jóóóKép

Franyó
Anka is édesKép Mobil nőKép
Zsombi is olyan legó kutyát kapott karácsonyraKép Mindenki játszik vele, csak már ő nem. Tesóméktól pedig megkapta az ötödik (vagy hatodik) békátKép (szerencsére nincs köztük két egyforma)

Timici és Zulu
Csak tanács: ne szoktassátok a gyerkőcöt mobil kajálásra. Sógornőm és anyósom erre szoktatta a gyereket (és még sok minden másra, amire nem kellett volna). Szerintem pedig meg kell tanulni a gyereknek egy helyen, egy helyben normálisan enni (anyósom azon is meg sértődik, ha azt mondjuk, hogy nem ehet Szandi a szobában, mert nálunk kaja csak a konyhában van, nem értem, miért fáj ez neki, de ő azért gyártja a szendvicseket a tálcáraKép).

Már nem olvasok tovább, talán alszunk egy kicsitKép
Toffi
toffifee

SziasztokKép

Dorina ujja teljesen rendbenKépKép
A vérömleny okát senki nem tudja,de én sejtem.
Drágámnak kb.3 hónapja jön az örlőfoga, és mindi rágja az ujját. Lehet, hogy jobban ráharapott...

ToffiKép

Fejfájás lehet a hótol is, de huss... múljon el azonnalKép
Bombatámadás nálunk is van.
Én már addig jutottam, hogy csak a délutáni és az esti alvás előtt pakolok össze.
A Kismama szerint ez is a rossz anya egyik jellemzőjeKép
De hát ez van...

KakukkKép

Gratula a futkározó Emmának.
Csak győzd az iramotKép
Bizti nem hízol sokat a terhesség alattKép

Heni
heni1979

Sziasztok,

én is teszek fel képeket: Kép

így alszik most
Kép

kutyázás
Kép

ülni is tudok már
Kép

egy kis szilveszter
Kép

és egy kis karácsony
Kép

háváj ezerrel
Kép

bocsi,de nem bírtam megállni
Kép

Momo,Mariann,Heppi,Ari,Toffi,Elli.......nem jutok szóhoz....Kép ÉDESEK!!!!!! puszi mindnek az arcocskájára....Kép
é.
Évi24

Évi
Az alvós képen nagyon hasonlít rád. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy láttalak már aludni, de a vonásai a tiéd. Kép A többi is cuki.

Lányok
Köszi a fagyasztásos hozzászólásokat. Akkor nézem a hőmérőt, meddig lehet tartósítani a gyerkőcöt. Kép

Másik
Egy hülye felfedézésre tettem szert, így megosztom veletek. Az orrszívó alkatrészeit nem könnyő kimosni. De tettem egy kis klorox kímélőt bele előtte, csak úgy oldotta a tartalmát. Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Tegnap fejeztük be a II. adag antibiotikumot, és már megint beteg JulkaKép Folyik az orra, köhög, este 37,8 volt. Nem tudom, milyen nyavalyás vírus kering itt körbe-körbe, nekem is fáj megint a torkom. Megint nem eszik semmit, csak szopi van. Óriási erővel szív, valszeg azért már nem elég neki, próbáltam nagyon híg főzit, tápszert, vizet, semmit nem nyel le.

Nálunk Andris szopott a legkevesebbet (3 hónapot csak), és ő volt a legkevesebbszer beteg, sőt most is ellenállóbb, mint Zsuzsi.

Szegény nagyok nagyon bánatosak, vége a szünidőnekKép

A mi karácsonyi képeink sem lettek jók, ki érti ezt?
Beteg Julka
Kép

Spéci Julka ülés
Kép

Már megint bömböl, ma szinte egy percre sem tudtam letenniKép. Elolvastam mindent, megnéztem minden képet, bocs, hogy nem reagálok.

Urszila
urszila

Urszila!

Bocsi, hogy a barátiköreitekbe igy bevágok, de szeretném megkérdezni töled, mire kapta az antibiotikumot a babácskád?
Ha csak annyi a baja, hogy folyik az orra és köhög(hátracsuszik a váladék) én nem adnék neki ezért egy ilyen erős gyogyszert.
A barátnöm gyerekorvosa adott állandoan antit nekik s az lett az eredménye, hogy semmi ellenálloképessége nincs a manokájának :-( .
Ha vendégek vannak náluk másnapra a gyerek tüsszög.
Lázra(38-tol,alvás elött 37,7-37,8-tol)germicin-c kupot szoktam adni. Cebbion cseppeket,napi 2-3x orrcseppet a takonyra evés elött és maximum egy kis kanalast.
Mind kettő gyerekemmel igy csináltam, igaz nem 4 -5 nap alatt gyogyultak meg, hanem 1,5 hét körül.
Vigyázz az antibiotikummal, mert egyre erősebb kell majd neki s ez csak árt a szervezetének.

üdv
orsolya11

Urszula
Még betegen is gyönyörű Julka. Szilárd eleinte csak ilyen "spéci" pózokban ült. Most sem alkalmazza a klasszikus terpeszülést, helyette törökülésben ül. Mondjuk én is így szoktam. Hogy örökölte, vagy leleste rólam? nemtom.
Gyógyulást rátok!

m
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Rengeteget írtatok Kép, csak alig bírom követni Kép

Elli
nálunk a templomban szokott lenni időnként gyűjtés, én ott szoktam leadni a rucikat
hurkás képek naggggyon édik!

Toffi
Algopyrin mehet, mást nem tudok
gratula a kis mászó, tapsoló állófogashoz Kép
Dani meg megtanult pacsit adni Kép
képek is szupik Kép én is egész nap rámolok, egyfolytában pakol Kép

Évi
kutyázáshoz gratula Kép
nem hiszem, hogy megterhelő lenne Petrának, hogy már ennyiszer eszik egy nap, ha nem esne jól neki, arról tudnál Kép

Heppi
párperces és pólyás fotó csúcsszupi Kép és már olyan nagylány Kép
ha nem akar inni, esetleg a jó lédús alma reszelve kanállal? abban sok folyadék van

Beu
Lőrinc képek is nagggyon jóóóók Kép

Momo
Timi nagyon szép kislány, és tényleg hasonlít rád Kép (én sem udvarolni akarok Kép)

Mariann
ikertesó Marci is nagggyon aranyos, az a mosoly... Kép

Lányok, most akkor sajtot meg joghurtot, túrót lassan akár már adhatnék is? Akkor mi van azzal, hogy no tehéntej 1 éves korig? vagy ez más?

Ma adtam Daninak anyatejes 7gabonást, nagyon ízlett neki, tegnap meg kipróbáltuk a céklát, az is nagyon bejött Kép
gombát mikortól lehet adni? és zellert meg fehérrépát?

PIldi
én írtam, hogy kidobtam a féléves anyatejeket, mert annyi helyen érdeklődtem, és mindenhol 6 hóanpos eltarthatóságot mondtak, sőt, vhol 3 hót! Bár igazából gondolom, ha 6 hóig kibírja, 7-8 hósan sem lehet különösebb baja (azt eltekintve, hogy hányingerem van, ha beleszagolok Kép)

na folytatom a rendrakást, amíg még alszik

Andi
psandi

Azúr!

Svábhegyről:
Beutaló kell,azzal a felvételi irodában kell jelentkezni,de azt spec. nem tudom hogy telefonon kell e időpontot kérni előre vagy spontán is fogadnak. Mi előre egyeztettünk időpontot. Én úgy tudom hogy csak 7 hónapos korig fogadnak ott gyerekeket,de persze ez nem 100 %!
Mindig sokat kell várni,hiába kapsz időpontot,akorr sem tartják.
Ne lepődj meg,nagyon undokok,de profik-diagnózisban legalábbis.
A kedvenc szívozásuk hogy akármilyen állapotban van a gyerek a legrosszabbat mondják róla,-ezzel védik magukat(ez sajnos egyre gyakoribb más helyeken is)
Ajánlottak e ott valakit Nektek?
Ha van még kérdés szivesen válaszolok.!!!!
Mi az indok ami miatt oda küldtek?
Madarászról nincs lövésem se!!!Kép

Urszila!
Jobbulást Nektek!
Valami jó kis ragaszkodós virust kaphattatok be.

Marcimnak lehet hogy jön a foga,(persze ezt már annyiszor gondoltam),mert egésznap csak virnyákol,semmi sem jó,még a kezemben sem.
Most végre elaludt,de ezek a délutáni alvások max20percesek.Kép

Elkezdett a karifánk vedleni,dobálja le a diszeket,össze is tört belőle 2,úgy hogy neki estem és leszedtem. 6.-a ide vagy oda, kopasz a fánkKép

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Azúr
örülök, hogy bevált az új gyerekorvos, és gratula a szép súlyhoz és hosszhoz Kép

Maci
apa ölében elalvó Roni Kép

Ari, Évi, URszila
képek nagyon édik Kép

Urszila
mielőbbi jobbulást nektek ++++++++++

Már előre félek az influenzajárványtól, remélem elkerül minket! Mi most a férjemmel elkezdtünk homeos immunerősítőt szedni, Daninak meg este veszek a patikában megint Cebiont, mert az előző üveg már lejárt.

ANdi és már 2 órája_alszik Dani Kép
psandi

Andi!Kép

De jó Neked!
2 óra egyben!!!KépKépKépKép

Mariann
Mariann

Sziasztok!

Vegigolvastam mindent, de nem jegyzeteltem, ugyhogy csak rovidenKép

Andi: gomba csak eves kortol inkabb, allitolag a mi felnott szervezetunk is igen nehezen bontja le, ezert erdemes varni vele. Kép Zeller es feherrepa mehet, fozzel fini levest, es turmixKép

Sajt, turo es joghurt olyan 8-9 hotol mehet, ezek savanyitott tejtermekek vagy mi, a lenyeg, hogy mar nincs meg bennuk az a feherjelanc, ami elvileg nem jo a kicsiknekKép

Ja, csomori Auchanban direkt megneztem, roskadoznak a polcok a 7gabonas pehyeltol, szal osanokban is erdemes nezni annak, aki keresiKép

Karacsonyra nekem is hozott a jezuska egy kenyersutot, most tesztelemKép Majd beszamolok, de MOmo es heppi es mindenki akinek mar van, keszitsetek a billentyuzeteiteketKép

orsoly
orsoly

Huje billentyuzet, szal gomba 2 eves kortol....

igy jar aki nem olvas visszaKép
orsoly

Rengeteget írtatok, alig győzöm visszaolvasni. Sajna jönni sem nagyon tudtam ma sem, mert Robó nagyon nyügi mostanában. Az alvókája is elromlott...
De semmi panaszkodás, amúgy egy tündéri falat.

Minden babóca nagyon édi, regeteget változnak és gyarapodnak ám. Majd igyekszem reagálni is minden képreKép.
Fő elmaradásaimat szeretném pótolni, elsőként Évinek kívánnék boldog névnapot(tudom nagyon megkésve) de annál nagyobb szeretettel.
Andy: boldog szülinapot MárknakKép.
Orsoly: szintén boldog szülinapot LackánakKép.
Gömbölyű: boldog szülinapot Lilinek és Kakukkfű: boldog szülinapot a nagyleányzónak. Remélem jól vagytokKép.Hogyan telt az első szülinap?
Természetesen minden névnaposnak és szülinapos hozzátartózóitoknak sok sok boldogságot.
Pár szóban még írok magunkról, nem azért mert énközpontúak vagyunk, hanem mert csak ennyire telik most és ha legközelebb jövök megpróbálok mindenkinek írniKép.

Szóval a kis csibészem, mostanában nagyon nyűgi. Aludni sem akar esténként. Bár fogacskánk még nincs , lehet , hogy ez a fő okozó.
Kézben imád lenni, el is rontották egy picit karácsonykor, most alig bírok vele.
Tudtok segíteni nekem jó kis könyvcímekben vagy netes oldalakban, ahol kézszégfejlesztő tornákról/játékokról lehet olvasni?Megköszönném.
Az ünnepek remekül teltek, Robóka kis érdeklődő volt a karácsonyfánál és mostanában minden nagyon felkelti az érdeklődését.Sokat foglalkozom vele , ezért is szeretnék kicsit jó írányba terelgetni itten a dolgokat, de olyan béna vagyok hozzá, hogy szakirodalomhoz fordulok inkábbKép.
Most megyek is, mert már brümmög az ágyon és így jelzi, hogy anya én már régóta fent vagyok, gyerrrreeee....

Folyt köv. talán holnap, mert ma egyedül vagyunk itthonKép

Mindenkinek jó egészséget, nyűgimentes napokat, vidám arcokat és sok szerencsét erre az évre.

Anita
anita77

Hali Csajok!

Esténként, mikor az előírt tanuláson túl vagyok, olvasok ezerrel, de általában irogatni már hulla vagyok... De nem merem megtenni, hogy nem jelentkezem, mertmég rosszra gondoltokKép.

Képek szupik, nem is tudom melik teccik a legjobbanKép.

Beteg manócskákat gyógyítgassátok, enyimek most szerencsére szárazorrúakKép. Myssnia, én viszem mindkettőt, jól bebugyolálva (Zsófin mindig hozzánk képest + 1 réteg, hisz ő csücsül a kocsiban). Az orrod neked is hodeg, ha kinnt vagy, ha nem fázol akkor is. (normál állapotban, amikor 36,5 fokos az ember, az orra kb. 28 fokos). Kezét lábát kell melegen tartani, mert az gyorsabban hül. Szerintem - mármint a kép alapjánKép - Jól felöltöztetted Sziliboyt, ha vetközésnél meleg a keze, biztos nem fázik.

Látom Kismama cikket jól kielemeztétekKép Én is előfizető vagyok, no de már nem sokáig - 3 év alatt már kívülről fújom... Viszont tudok a családtagok idegeire menni a hivatalos állásponttal, hiszen mi majdnem mindenben renitensek vagyunkKépKép És ha leírnám a kőbe vésett gyereknevelési-gondozási elveimet, amit kővel együtt dobtam ki az ablakon? Egy jó anya legyen rugalmas, nyugodt. Legalábbis a gyerek ne lássa, hogy épp az infarktus határán van, mikor próbál lemászni az ágyrólKép

Sofka, akkor holnap ezerrel drukkolok, ajánlom, hogy ha nem is lácc még ki a fejedből, de már vastalul otthon ülsz, jelentkezz!KépKép Vagy dobj egy smst, hogy tudjuk mi van! Marcipán pedig férfiszolidalitásból mindent elfogad majd, és mindenki téged fog zrikálni, hogy Neked mért nem megy, hiszen a srác egy mindenevő!Kép

Azért, ha marad egy kis energiátok, gondoljatok holnap rám is picinykét, délután 2 után egy órácskát, irásbeli vizsgám lesz...

Na menek vonatozni, mert megígértem, a türelmet viszont nem ismeri rajtam kívúl senki ebben a házban....

pussz
Zsófi
csucsuka

vastalanul

és majdnem lőttem egy névtelentKép
csucsuka

Manó,
BCG jó hír. Úgy látszik van ilyen,csak még én nem hallottam róla.

Azúr,
mi kétszer voltunka a Madarászban UH-n, nem kellett bourzalmasan sokat várni, de a szemészeten és a gégészeten hihetetlen tömeg volt. Ehhez képest egész jófejek voltak az orvosok.
Kakukkfű,
Emma hogy van? Tök jó, hogy már rohangál.

Olyan régen sikerült így bejelntkeznem, hogy már azt is elfelejtettem,hogy kell képet föltölteni. Megírnátok?
Hátha ma a technika mellettünk áll.
Bár a mai Matáv-műszaki osztály körben azt az infót kaptuk, hogy az illetékes kolléga a héten még szabadságon van, de mihelyt előkerül, azonnal informálnak bennünket a szebb jövőről.
Azt hiszem lassan meggazdagodhatnánk ezzel a történettel.
Zsuzsó
zsuzso

Zsuzsó!

A nagyobbik lányom 3x kapta meg a BCG és egyik után se maradt még csak egy pötty se. Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ne aggódjak mert a többi gyerek be van oltva, iskolába meg úgy tudom van BCG oltás.

Tina
tkriszta

Csucsuka, Te csak ne lövöldözz a névtelenekre!! Kép

Műtét csak csütörtökön, úgyhogy van még időm stresszelődni. És utána persze hogy smselek. Meg ha hazaértem, csak el tudok jönni a gépig. Nem ismerek lehetetlent, ha Rólatok van szó!

Most viszont megpróbálom kipihenni a tegnapi éjszakát. A Ti babóitok nem nyűgtek? Szerintem a hó miatt, de nem elég, hogy a fiú óránként (!) kelt, még Orsi is sírdogált.

Jóccakát, szép álmokat.

s
sofka

Látom, Ti már alszotok, bezzeg én (várom a mosógépet). Szóval a bijoanyukasághoz jutott még eszembe, hogy tudom, hogy Orsi vaalszeg azért is sírogat éjszaka (múlt hét óta), mert érti, érzi, hogy csütön megint kórházba megyek. (két éven belül harmadszor). Tudom, hogy Vekerdy szerint mindent őszintén meg kell beszélni a gyerekkel, de nem túldumálni, hanem amit kérdez. Na míg Kata kérdezget (rtg, vérvétel, fáj-e stb.), ő egy szót sem szól, de szerintem kagylózik, infót tárol és aggódik. És ez feszíti a kis ötéves kobakját. Beszélgetni vele nem lehet. Majd holnap megpróbálom ellegózni a dolgot, na de mit ígérhetek neki? Mert nem merem mondani, hogy de estére leszek, hogy de tudok majd menni stb., mert én sem tudok biztosat. Nem magyarázhatom el, hogy bizony vágnak és fájni fog, mert tudom, hogy belepusztulna a gondolatba. Na ilyenkor nagyon nehéz okosnak lenni. Lehet, hogy mégis jelentkezem a pszichológia szakra!!! Majd segítek a most tönkrevágott gyerekeimnek. Meg Kevint is hozhatod, Elli!

s
sofka

Sziasztok!

Nagyon nehéz Titeket követni Kép.

Egyetértek Orsolya11-el. Sajnos Levi mindjárt életének második napján kapott antibiotikumot biztos ami biztos (!) alapon a kórházban, de azóta elkerültük. Igaz, komolyabb betegsége csak egyszer volt, de akkor is azt mondta a doktornőnk, hogy nem ír fel antibiotikumot, mert nem annyira vészes a helyzet. Kaptunk orrcseppet és köhögéscsillapítót. A múltkor voltunk orvosnál, de csak helyettes volt, aki viszont 20 másodperc alatt felírt egy antibiotikumot, amit én nem adtam be neki aznap és később sem, mert javulni kezdett az állapota magától.
Nekem is van ismerősöm, aki állandóan ab-ot adott a gyerekeinek, és azok állandóan betegek, tüdőgyulladás, arcüreggyulladás és egyéb szövödményekkel szenvednek az egyre erősebb gyógyszerek ellenére. Barátnőm viszont csak akkor adta az antibiotikumot, amikor már nagyon muszáj volt. A csajok most már nagyon hamar felgyógyulnak a nyavalyákból, és nincsenek szövödmények sem. Azt hiszem én is így fogom csinálni, remélem nálunk is beválik majd Kép.

Most egyébként a bárányhimlőt 'várjuk', mert ahol vendégségben voltunk az egyik gyerkőcnél másnap reggelre jött ki. Valószínűleg nem ússzuk meg Kép. Vettem hintőport, lázcsillapítót. Van valakinek ötlete hogyan lehetne ezt könnyen átvészelni majd? Úgy félek, hogy el fogja vakarni.

A mi Auchanunk Soroksáron is tele van 7gabonással. Lehet vadászni Kép!

Bocs, most nem írok külön mindenkinek. Pedig végigolvastam a termést és megcsodáltam minden babát. Gyönyörűek Kép!

Jó éjt! Virág és Levi
virga

Lanyok, nem akarom magam fenyezni, de istenkiraly vagyokKépKépKép Az elso kenyerem tok jol sikerult, vannak kisebb hianyossagai, de ahhoz kepest, hogy egy kodarabra szamitottam...Kép

Le is fenykepeztem nektekKép
Kép

Momo, azert kuldenel nekem mailben recepteket? Ti varialtok, barna kenyer, korpas kenyer, miegymas? Szal ilyenek erdekelnenk...Kép

orsoly
orsoly

Sofka Kép
nem alszom, csak punnyadt vagyok, de erre már muszáj volt reagálnom Kép
Julcsi múlt éjjel hálistennek huzigálta a pónibőrt (mert a lóbőr még nagy lenne neki Kép). Ma is cukorbárány volt. Kis mackómanó. Itt egy mai kép:

Kép

Amúgy meg holnap nőgyogyi, bekukkant,hogy van-e ovuláció, meg ilyesmik. Holott én tudom, hogy van. De mivel középidőben kis maszatok jelentkeznek, amik eddig nem, aggódom, nincs-e valami oda nem való odabent. Hát ezért fogok sok pénceket kifizetni holnap, na meg a másfél évesen ledöglött aksim cseréjéért Kép - de az autószerelő emberem most is egy úr, eljött a kocsiért, és holnap vélhetően el is hozza.

Szegény Orsi Kép Ölelgetni kell, nincs mese. Én biztosan ölelgetném.
Ma ilyen ölelgetős hangulatom van Kép Julcsi meg nagy puszikat nyom nekem, azaz összenyalja a pofázatomat. Anyukám meg irigykedik, hogy ő bezzeg nem kap puszit. Hááát ... na jó, extra finom nyálaspusziért én is irigy lennék Kép

A legújabb, hogy hason fekve akar szopizni. Mert mikor hanyattfektetem, elmászik, és visszamászik négykézláb, bekapja a cicit és megpróbál vele lefeküdni. Már volt úgy, hogy nem kellett ordítanom Kép Ma nagyon ügyesen kitaláltam, hogy ha a karomat a félrefordított, ciciveltöltött fejecskéje alá teszem, akkor nem is nagyon kényelmetlen, csak vicces Kép Úgy is aludt el Kép

A minap meg majdnem eláztattuk az alsó szomszédot, mert Apacuka a mosdóba ürítkező mosógép dörmögését figyelmen kívül hagyva (távollétemben) beáztatta a sapkáját a mosdóba. Jól be is dugaszolta. Az ostoba mosómasa meg köpött a körülményekre, és zavartalanul kiengedte a fáradtgőzt. Rá is centrifugált, meg minden. Aztán hazaértem, de a konyhában mostam kezet, így csak ebéd után derült fény a mosógép szörnyű tettére. A csap alatti lavór tele volt, meg a padlón is 2cm vastagon állt a víz KépKépKép Apacuka persze hóttideg lett, de úgysem találnátok ki, hát leírom, hogy én voltam a hibás, mert "nem kell a sapkámat a sz@rba dobálni" - mondotta.

Mert az úgy volt, hogy az ablakon kidobtam neki a sapkát (mert sapka nélkül ment el gyereket sétáltatni, a mínuszokban, az én okos mérnök férjem), és kifordult a szatyorból, és tényszerű, hogy beleesett valami guanóba. De könyörgöm, amit mondott, az úgy hangzott, mintha én éjhosszat hajigálnám a kakafoltokat kockacukrokkal, hogy majd, ha alkalom nyílik rá, sapkával is biztosan eltaláljam! KépKépKép És csak röhögtem szegényen, ő meg jó ideges volt, de nem bírt nem röhögni, úgyhogy mégse vesztünk össze, és még a szomszéd se jött fel lila fejjel.

Ekkora erővel mindenkinek írhattam volna valami kedveset, úgyhogy bocsi, de most ez kívánkozott ki belőlem ...

Pussz
Kangi
kangi

Pár képet szeretnék feltenni nektek, most nem tudok már írni többet. Igaz még karácsonyi hangulatú fotók, de azért felteszem:

itt éppen a kutyussal hancurozom: Kép

Meghitt karácsonyi hangulat: Robó nagyon szeretné közelebbről szemügyre venni a gömböketKépjó lenne meghúzni őket:

Kép

Itt pedig az első kanál alma amit elfogyasztottam, bár az íze furcsak volt, de izlett nagyon, még utánna a kanalat is meg akartam enni:

Kép

Anita és most éppen alvó Robó, aki ma iszonyatosan nyűgi volt.
anita77

Pár képet szeretnék feltenni nektek, most nem tudok már írni többet. Igaz még karácsonyi hangulatú fotók, de azért felteszem:

itt éppen a kutyussal hancurozom:

Meghitt karácsonyi hangulat: Robó nagyon szeretné közelebbről szemügyre venni a gömböketKépjó lenne meghúzni őket:

Itt pedig az első kanál alma amit elfogyasztottam, bár az íze furcsak volt, de izlett nagyon, még utánna a kanalat is meg akartam enni:

Anita és most éppen alvó Robó, aki ma iszonyatosan nyűgi volt.
anita77

bocsánat, hogy kétszer ment el, bár nem értem hová tünt a másodikról a kép??

Anita
anita77

Sziasztok!

Zsófi, Sofka! Holnap nagy szorítás van egész nap Nektek.

Most akkor hogy van: ha -5 alá esik a hőmérséklet (hogy ezt honnan fogom tudni, biztos nem Aigner SzicsótólKép), akkor ki sem mozdulunk napokig? Vagy nincs gyakran ilyen hideg? Ma még kint voltunk, akkorát aludt Lőrinc is. (Én nem.Kép Szilárdra gondoltam.)

Anita!
Van egy jó könyv: Anya, taníts engem! Az íróját most nem tudom, a könyv Lőrinccel együtt alszik a szobájábanKép, de holnap megnézem, ha nem felejtem el. De ezen az oldalon ebből a könyvből vannak a fejlesztési lehetőségek.
http://www.bebilap.hu/elso_ev/elso_ev.htm
És még a kedvencekből (azt hiszem Norkától származnak ezek.)
http://www.badawi.co.yu/hu/programi/vezbe9_10.php

Andi! Milyen homeobogyót szedtek?

Más homeotudor véleménye is érdekel: felnőtteknek mit most vírusok elkapása ellen?

Urszila! Édes az a lány, nagyon. Jobbulást szegénykének. Fura ez az anyatejes-nem anyatejes dolog a betegségek oldaláról.

Évi! Petra is cukorfalat. Különösen az utolsó képen! Meg a többin.Kép

Heni! De jó, hogy eltűnt a vérömleny.KépKépKép

Toffi! Lego kutya nálunk is érkezett. Lőrinc sem vadul meg érte. Bár mostanában semmitől. Kivéve a TV-t, a konnektorokat és a vezetékeket. És az egyre magasabban lévő fiókokat. Már nem tudok hova pakolni belőlük. Jobbulást!!!! REmélem, hamarabb elmúlik, mint a télKép Jók a képek a fiatalemberről. És Szandiról.Kép

Most pihenek egy kicsit, akkora itt a forgalom, hogy nem lehet követni.

beu
beu

Virág,

Úgy tudom, hogy van egy Zovirax szirup (nem biztos, hogy szirup) ami jó a bárányhimlő okozta viszketésre. Az e havi Kismamába van a bárányhimlőről egy cikk. A lényeg: "A legtöbb, amit tehetünk, hogy nem teszünk semmi rendkívülit. Éppen az segíti a gyógyulást, ha a hólyagok szabadon kitisztulhatnak, ha nem zárjuk el őket a levegőtől. Zuhanyozni szabad, sőt kell is, szappant is használjunk, így csökkentjük a felülfertőződés esélyét.
-nem jellemző a magas láz, de előfordulhat, hogy 39 c-ig is fölkúszik a testhőmérséklet. Bárányhimlős gyerek lázát csak paracetamol-, aminophenazon- és amidazophen-származékokkal csillapítsuk."
Ez volt a lényeg. Nem biztos, hogy elkapta, a barátnőm kisfia együtt fürdőtt egy bárányhimlős gyerekkel és nem ő nem lett beteg.

Tina
tkriszta

KangiKépKépKépKép Szépséges a csajszi! Mikor látunk benneteket?Lőrinc is szopizik hasonfekve, mostanában, elég gyakran. Meg a hasamon térdelve. Meg a fenekét felnyomva. Szóval mindenféle vicces pózban.

Orsoly! Kenyér nagyon szép!

Sofka! Akkor neked majd csütörtökön megy a drukk!

Beu
beu

Beu Kép
köszönöm a bókot kis zabagéppé lényegült lányom nevében KépKépKép
Ha szerdán alkalmas, esetleg felugrunk délután, ha nem zavar, hogy még esetleg kicsit taknyos a lány. De nem vészes.
Na majd megbeszéljük.
Hasadontérdelveszopizó Lőrinc KépKépKép

Orsoly Kép
Télleg vezér vagy ezzel a kenyérrel! Nagyon tetszetős, és biztos igen fincsi is! Biztos tökmaggal meg ilyes magvakkal is fini lenne ... A Somló-hegyi barátunk meg szál szárazkolbászt süt bele, de azt a keverő miatt biztosan nem lehet megvalósítani ... Pedig az sem utolsó!

Jó éjszakát!

Kangi
kangi

Beu Kép
még annyit, hogy a -5, jól betetőzött babakocsival szerintem nem szentírás. A -10-et már úgyis te is megérzed. A hőmérő sokat szokott segíteni tájékozódásban Kép, de azért az ritka, hogy délben -5 alá menjen. Akkor marad a friss levegővel átszellőztetett szoba és a nappal csak kocsiban alvó gyermek nyűgösségének mókás toporzékolással való nyugtázása Kép

Télleg húzok a bububa!
Kangi
kangi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?