Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Na szijjasztok jó éjszakát mindenkinek majd holnap jelentkezek :arrow:

Ancsa
anikó27

Timi. Cefzilt irt ki!
Hát kb.45-50 közt van a kora pontosan nem tudom!

De már teljesen jól van az orrát is csak már nagyon akkor szívóm mikor már tényleg szürcsög!

Andi: szerintem te is adhatnál neki tejpépet állítólag aDm-es tejpépet szeretik a gyerkőcők és nem olyan drága lehet ,hogy kívánják az újj izeket ők is!
Az ismerősőm kislánya 5 hós és állandóan úgymond kinézte a szájukból a kaját mikor ettek és ajánlotta a védőnő ,hogy hiába van elég tejcije kivánja már az új izeket és bejött imádja a pépet meg a gyümiket is!

Kép
mogyoland

Sziasztok!

Boldog szülinapot nekünk!!! :D
Köszi Hajni, hogy létrehoztad a fórumot!!!

Szi Ancsa!
Üdv. a fórumon. :)

Ugyan Andi az én véleményemre nem voltál kiváncsi... :roll:

Mi is szopizunk még...almalevet nekem sem fogadja el Ákos, elég neki a cici. Éjszaka mi is 2x (az utolsó 6 kor van, már nem is annyira éjszaka)kelünk. De Manóval is ennyiszer keltünk...Sokszor már a fülembe ültetetéttek, hogy éhes lehet a gyerek éjszaka, azért kell ennyiszer...Na igen, de akkor miért ilyen vasgyuró? Lehet, hogy csak szomjas. Manó másfél éves koráig mindig felkelt, de inkább már csak én kellettem neki...
Szerintem Andi, mindent kilehet próbálni, ami neked könnyedséget jelent. :wink: Akár a tápszert is...

Tegnap Ákos a hangjával játszott, újabb mutatvány, a sikítozás. Élvezi, én meg nem tudom eldönteni, hogy most fáj-e a foga vagy sem. Mert közben a keze a szájában van. Manó már rég aludt, most az egyszer arra kellett vigyázni, nehogy Ákos keltse fel Manót. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok, jó reggelt. :)

Andi:
sztem mehet neki tápi, ha úgy érzed, h kell.
De irass HA-t a dokival. Meg van ez a tejpép is, amit Mogyi ír, de a Dm-t én ebből sem adnám, csak HA-t, a Milumilnek és a Humanának van. De sztem első körben talán inkább tápszer.

Mogyo:
Te már adsz tejpépet?

Kép
Kép
h@jni

szevasztok
Jolka, hehe, azért reméltem, h írsz rá vmit ;)
szomjas? lehet. de Petra hetekig nem volt az, most meg igen? ma éjjel keltem 2kor és fél 4kor Petra ébredt. aztán 6kor megint Huba... én nem tudom. tejpépet asszem inkább kihagyom. új ízek? dehát írtam h már az almát sem. totál cicizés van...
vagy várjak még másfél hónapot? annyit már féllábon is kibírok. csak ne kellene kelni reggel a meló miatt. úgy nem lenne ibírhatatlan, ha 8ig alhatnék... na, még meggondolom.
köszi az eddigi véleményeket, várom a többiekét is,a ztán döntök vhogy 8)

Kép
an°°di

Hajni!

Nem még csak alma megy!
Azt mondta ,hogy beteg a lány ilyenkor ne adjunk neki semmi ujjat igy még a répát sem ette a héten csak akkor ha gyógyultnak nyilvánitja!
Hát az ilyenekkel meg várom a 4hót!
De szerintem még többet is egy kicsivel hisz almá is 2 hete kapja!
Azért csak óvatosan!De a citrusféléket kihagyom bár tegnap ettem mandarint a csajszika vigyorgott meg gagyarászott ezerrel és cöppögtettem egy picit a szájába és olyan de olyan élvezettel itta az a pár cseppet is utánna már szinte követelte ,hogy adjak már ugyan neki is! :shock: :oops: :lol:
Tényleg te meggyógyultál már?

Kép
mogyoland

Ha apa hazajön felrakatom már vele az új képeket és offolok egy picit majd ,hogy lánykám milyen szép virágot kapott apumáktól névnapjára!

Kép
mogyoland

Andi, Neked is, de inkább Hajnitól kérdezem, hogy a Sinlac nem pont ilyen esetekre van? Az is teljesen allergén mentes (jól tudom? vagy csak allergén - szegény? :shock: ), viszont jól laktat, és 4 hós kortól mehet, igaz??? Mert akkor Hubának is lehetne estére tápi helyett, akár az októberi tejjel keverve, mert így dúsítja. Ha így van, akkor én is úgy várom, mint a megváltást, mert kicsit sűrűn kelünk mi is éjjel :? Ma megyek tanácsadásra, mert kell egészséges-igazolás Nadinnak az uszihoz, meg meg szeretném beszélni ezt a nem hízást és alig evést a dokinénivel, és szerintem rákérdezek a Sinlac-ra is.

KépKép
kertikiri

Szijjasztok.
Kész vagyok a reggeli rendrakáson most van 2 percem.
A kicsi nézi mit csinálok, szeret a gép előtt ülni .
Leírom egy napunkat ha érdekel valakit.:
éjjel 2 tápi kb 160 ml
6 tápi kb 120 + egy kis gyümi ha kell neki
utána játék, nyüszi mint épp m,ost
12 felé tejpép amit eszik rendesen
utána alvás kb 1-1,5 óra
4 felé gyümi ( banán, alma ,barack ,sütőtök )amelyik épp a kezembe akad
utána jéték,nyüszi, jéték apa haza
8-kor kajál utoljára vagy tejpép vagy gyümi sajna ilyenkor már nem eszi meg a tápit

9 fürdetés
10 felé alvás
Az éjszakával még nem volt gondom hál istennek(lekopogom)

Szóval ennyi

Ancsa
anikó27

Sziasztok!

Andi, szerintem éhesek, mert abban igazad van, hogy hamár aludtak hosszabban, akkor nem szomjasak...
Én adnék tápit... nálunk nem az kavart be a szopiba, hanem a mensi... és az is csoda hogy ikrekkel eddig kihúztátok.
De tényleg HA-s és 1-es adnék (bár 2-esben is van HA-s is, de az inkább már 6 hótól és ha nem elég az 1-es szokott következni)...

Az alma meg,ha kaja után adod neki, akkor mire számítottál?? Teleeszik magukat (napközben gondolom még elég a tejed és akkor nem is kell a kövi kajáig sokat kihúzniuk) majd utána adod nekik az almát, persze hogy nem kell...
És mennyire édes az alma amit adsz? Mert a tej után szerintem inkább az édes alma fog bejönni nekik!

Timi, ezért írtam azt a műanyag poharat / kupakot, mert a kiskanál nekem is viccesen hangzik tápi adásához.

Mogyo, várjuk a képeket!

Hajni, jobban vagy már?

Jutta

KépKép
jutta

Ancsi? 6 és 12 között nem alszik?? Vagy csak nem írtad? Nappal összesen azt a másfél órát szuszózza??? :shock: :shock: :shock:

Hááááát Dorka már üvöltene a fáradságtól.

Jutta

KépKép
jutta

Tápit a dokival amúgy beszélted? Mármint hogy nem ízlik az új Milupa?

Jutta

KépKép
jutta

ja bocsi 6 után visszaalszik kb fél10-ig

Ancsa
anikó27

nappal igen kb 1.5- 2 órát alszik össz-vissz.
ezeket is 10 perces alvásokkal produkálja

Ancsa
anikó27

Szerintem jó, hogy Andi az almát a tejcsi után adja, mert az ikrek még csak kóstolgatnak.

Ancsi, szia. Mi még ennyit sem eszünk egyszerre, mint Ti, csak mi napközben még cicizünk, és csak este adok tápszert, mi is a Humana HA 1-est esszük.

Hajni, az lehet szerinted, hogy ha este csak tápszert eszik Nadin (max 150 ml-t bír, pedig csinálok 200-at), akkor rosszabbul viseli a gyomra, mintha cici után eszik még egy kis tápszert, úgy 50 ml körül? Mert úgy vettem észre, hogy akkor alszunk el nagyon nehezen, ha benyomja a "nagy" adagot. Utána olyan rossz szagúakat böfizik, és mintha fájna a pocija, pedig mi sosem voltunk hasfájósak. Persze az is lehet, hogy ez a mennyiség mindenképpen sok neki, hiszen ciciből is max 120-at bír nyomni. Néha az a sötét érzésem van, hogy azért tömöm este, hogy aludjon :oops: És valójában ez sajnos így is van. Ezért lenne talán jó nekünk a Sinlac...

KépKép
kertikiri

na, a séta is megvolt. annyira tuti idő van megint. és a szél sem vészes. és megint farkaséhes vagyok :wink:

Jutta, az alma édes. baromi édes golden. és nem azt várom, h falják, de az érdeklődés szinte teljes hiánya nem győz meg arról, h itt az ideje a hozzátápi megkezdésének, íyg hanyagolom még. majd kapnak almát a tejemből...

bár nem engem kérdeztél Kriszti, de miért ne adnál előbb cicit és utána tápit? főleg, ha így nem fáj Nadin pocija... :?: úgy kevesebbet alszik? előbb ébred?

Kép
an°°di

Sziasztok!

Boldog 1 éves évfordulót nekünk :) !

Utólag Boldog miniszülinapot Marcinak És Lillának.
Üdv köztünk Ancsa!
Andi: jövök egy sokadik véleménnyel én is. Sztem meg szopi elött kéne megkóstoltatni az almát. Utánna mehet a cici ugyan úgy.
És én a helyedben ennyi tej mellett, nem adnék tápit.
Ha uzsonnára adnál tejpépet ( akkor kimarad a cici Hubánál) és a Huba ciciből fejnél, hogy mégis fenntartsd a tejtermelést. Aztán vacsorára cici + ha kevés neki, az uzsikor lefejt tejet is oda adni.
Ugye, azt mondják az okosok, hogy a hozzátápit akkor kell elkezdeni, ha a baba gyakrabban megéhezik. Valszeg éhesek az ikrek, azért kelnek megint ilyen sűrűn.
Kertikiri: próbáld, hogy kevesebb tápit adsz Nadinnak, hátha nem üli annyira meg a pocakját. Lehet, hogy a 150ml is nagy mennyiség neki. Full tele pocakkal nyűgösebben alszol te is, hát még a babák.
Jolka: Ákos a vizet sem issza meg?
Na, igen. Nagyon spéci tejed lehet, hogy Ákos ilyen szép nagylegény lett! :D
Timi: reméljük bejön az új tápi Bibusnak. Ha igen, adod azért még a pépeket?
Mogyo: jó fej a dokitok! Nem is tudom, melyik savasabb. A narancs, vagy az almalé ... :evil:
Ancsa: más tápszert nem is próbáltál eddig?
Nem értem, ha reggel még megeszi a baba a tápit, miért csak 120ml-t adsz + gyümölcs kiegészítés?

Hál isten nálunk nincs gond az étvággyal. Ebédre Ádi megette a háromnegyed üveg bébikaját, aztán tátogott. Na, mondom, gyerek nem kapsz többet, igyál teát! ( szemét vagyok mi? :? ). A tea nem kellett. Böfi, pelus csere után hasra vágta magát a játszó szőnyegen és 10 perc alatt bealudt. Tehát éhes nem volt, csak evett volna még, mer az olyan jó ( Jutta után szabadon).

Kép
Kép
gabcii

:evil: :evil: :evil: :evil: k@rva babanet!!!! :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

na, akkor újra. :twisted: :twisted: :twisted:

Jutta:
köszönöm, már kutya bajom. :wink:

Andi:
igazad van, én sem adnék nekik almát, ha ennyire nem kérik. Később csak rossz evők lennének ha erőltetnéd.
Viszont a tápit én meggondolnám. És én 1000% inkább tápi, mint tejpép. :oops: Egy próbát megér, h ha szopi után megkínálod őket, ha éhesek megeszik, ha nem meg úgysem. 1-2 nap alatt kiderülne, h igénylik e vagy sem.

Kertikiri:
Este miért nincs szopi a tápi előtt?
Sztem max 120 ml tápit adj neki, hátha sok neki a 150 ml.
A tápi laktatóbb, nehezebben ürül,szval sztem megterheli a pociját...
A Sinlac teljesen allergiamentes. Van ugye a sima tejpép, amitől esélyes, h a gyerek, ha hajam van rá, akkor tejallergiás lesz, a HA-nál kissebb az esélye, de megvan... A Sinlacnál meg kizárt. :)
Mi hétfő óta esszük. :) Először pár kanál, tegnap már 120 ml. Teccik neki. :)
Egyelőre én natúr adom, majd 6 hós kortól gyümivel.
Lilla úgy eszik, h 5-6 tápi és 9-10tápi. Na, én most közte adom.. 8 körül, fürcsi után. Jól alszik azóta. :wink: Meg én is. :lol:
Receptek későbbre:
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060219/ ... es.hu_.jpg
http://www.kepfeltoltes.hu/view/060219/ ... es.hu_.jpg
Amugy nem bizti, h felírja a dokid, mert elég magas rá a támogatás. Elvileg csak allergiásoknak lehetne, de nekem mondjuk Marcinál is és most is simán felírta. Ha esetleg mégsem, akkor teszveszen is tudsz venni, még olcsóbban is. :)
Marci pl. gyümivel nem szerette, ő csak simán. Neki néha raktam bele 1-2 kanál tápszert is, h táplálóbb legyen. :wink:

Jolka:
Lilla sem issza meg vizet, teát. Gyümileveket én nem adok..
Azéé jó lenne, ha megszeretné.

Timi:
megérkezett a tápi? Kipróbáltátok?

Kép
Kép
h@jni

Gabcii:
Boldog 5. hónapot Ádinak. :)

Kép
Kép
h@jni

hi

Hajni
még nem jött meg a tápi ma adja fel a csaj,tezsveszről való különben,amúgy lehidíltam,mert majd 3 rugó a táp gyógyszertárba,frankón lehúztam már a klotyón így is kb 5000et.

Nem kötekvésként csak tudni szeretném,hogy mért vagy ennyire a tejpépnek,mert úgy veszem ki,hogy a ha tejpépeket se komálod :-)

én ha Majára ordítok,akor még rosszabb,döbbenet miket tud levágni

Marci mikor megy oviba?ősszel?

Gabci
boldog 5 hót,jesszus 5 hó

azt hiszem a gyümölcs marad már,napi egyszer,ha elfogadja a tápit akkor is,ha nem kell neki,akkor délután marad a tejpép.Úgy néz ki kétszer kell pótolni.11 felé akkor kapja a gyümit,ma almát,simán megette szopi után.És most majd 3 felé szopik és este 6 felé kell valami,na ezt jólenne tápiból ésakkor fürcsi utánra van tejci elég,és ha eléggé ki van fáradva valószínű be is alszik :-)
Vendég

Timi:
Az 1-es vényre 900 ft kb. Irass a dokival, ha ezt megeszi.
:wink: És igaz, h a 2-es mehet 4 hós kortól, de az 1-es még simán jó Bibusnak. :) Asszem 1 éves korig jó.
Igen, szeptembertől ovi, máá ha felveszik. :? 8) Maja is?
Tejpép: már írtam, sztem felesleges. Vaniliás, banános, ilyen-olyan. Sztem csak arra jó, h a gyerek majd ne egyen meg mást és válogatós legyen. Ez gyümölcs ízűű, vanilia izűűűű.
Míg ott a Sinlac, amihez Te teheted a rendes gyümit. És ha raksz bele tápszert, akkor ugyan ott van, csak a gyerek nem gyümölcs ízt, hanem gyümölcsöt eszik. :) Nem mellesleg olcsóbb is. :)
De tudod, én mániás vagyok, szval velem nem kell foglalkozni. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Ehhh,most jöttem rá, h szerda van. :shock: :shock: és szombaton utazunk. :shock: :shock: :shock:
Assszem megnézem, h mit kell mosnom. :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, épp kérdezni akartam. most már tudom... hehe. moss. én inkább alszom egyet.
:arrow: :arrow:

Kép
an°°di

Hajni
hú de jó neked,irigyellek piszkosul

na megint túlvagyunk egy förtelms etetésen :-( ill próbélkozáson

a dokink egyenlőre nem ír fel semmi,mert hogy csak erőltessem a szopit,sinlacot meg alapból nem ír fel,csak allergiásoknak
Vendég

Köszönöm Ádi nevében a köszöntéseket. Jajám, már 5 hós. Számomra is hihetetlen. Na meg az is, amiket produkál. A hasra fordulás már nem okoz nehézséget, kb mintha mindig is ezt gyakorolta volna. Sőt, napközben MINDIG hason alszik, pedig én MINDIG a hátára teszem le. Ölben nem marad el 2 percre. Fészkalódik, előre dől, a kis seggével csúszkál. A hátára fordulás még nem megy, de őméltósága már a mászást is gyakorolja ( persze ez sem megy még :D ) Hason fekve emelgeti a fenekét és próbálja tólni magát. Olyan édes!
Timi: milyen tejpépet eszik Bibus?
Mindenképpen HA-s kell? Nekem nem olyan van itthon :?
Várjak vele 6 hós korig sztetek?
Hajni: télleg ám! Én is kíváncsi vagyok hova mentek. és gyerekekkel, vagy Apával ketten?
Írd meg priviben, ha nem titok.

Ha én ezt tudom, hogy 2 órát alszik a gyerek, beültem volna a kádba lazulni. De mért is ne akkor legyen nagy alvás, ha én sétálni akarok?

Kép
Kép
gabcii

Mosógép elindítva, most kv szünet. :)
Imádom a délutánokat, mindkét gyerekem alszik min. 4ig. :wink:

Timi:
de ha nincs tejed, akkor a gyerek szerinte mit egyen?? :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Gabcii:
nekem anno nem írtam pü-t? No,mingyáá megy, bocsi, de azt fogom, amit akkor másnak elküldtem. :)
Sima tejpépet úgy, h HA-s tápszert eszik??? Nehogy..... :oops:

Kép
Kép
h@jni

áá, már nincs meg az elküldöttekben. :evil: :evil:
Gabcii, megírom újra.

Kép
Kép
h@jni

Timi!

Mondtam már, hogy nem szimpi a dokitok?!
Nekem ez a bele vagyunk buzulva a szoptatásba elv sem jön be (már bocsánat).
Sztem az anyák 90 % örülne, ha zökkenőmentesen menne a szoptatás.
Az ilyen hozzá állás miatt ( mint pl a dokid) frusztrál annyi anyukát ,ha nem tud szoptatni. :evil:

Kép
Kép
gabcii

Hát, én megnézem a gyereket. Annyira alszik.
( átmentem Krisztibe :) )

Hajni: okés, Veszek HA-t .
De meddig kell HA-s tápikat enni a babáknak?

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
pü ment. :)
Választ kérlek pü-ben. :)

Hát a dokik 6 hós korig írják fel a HA-s tápit. Ha valami indok van ( száraz bőr, ekcéma, hasmenés, bármi oylan tünet, ami allergiára hajlamosító tényező) akkor 1 éves korig. 1 éves kor után pedig akkor, ha allergia van, vagy szakorvosi vélemény arról, h a gyereknek az kell.
Az, h nektek a családban volt e allergiás, h a doki lát e bármi tünetet Ádin, azt Te és Ő tudjátok.
Nekünk a dokink nagyon elővigyázatos és mindenkinek 6 hós korig ezt írja. Van olyan doki, aki csak 3 hós korig és van olyan is, aki csk annak ír ilyet, aki allergiás. Ez dokifüggő.
Én 1 éves korig nem fogok simát adni Lillának, de nálunk sok az allergia a családban.
Szval szerintem ha minden ok, akkor 6 hós kortól meglehet próbálni a simát, de dokid, majd úgyis eldönti.

Kép
Kép
h@jni

Hajni!

Megkérdeztem erről a doktornőnket és azt mondta, 1 éves korig, támogatással fel tudja írni a Milupa Milumil Ha-t
A kiskönyvébe be van írva, hogy érzékeny bőrű. ( se nem száraz, se nem pikkelyes, a bőre, tehát nem értem mért)

Válaszolok mindjárt!

Kép
Kép
gabcii

Hát szerintem nekünk talán felírja a sinlac-ot, az én családomban van tejallergiás, a Csabi családjában meg mindenki allergiás mindenre. Legalábbis ezt fogom mondani :lol:
Este azért nem eröltetem már a cicit a tápi előtt, mert estére nagyon minimálisan kevés van benne, és a cicin fürcsi után amúgy is egyből elalszik, ergo semmit nem eszik, és kelhetünk éjjel 2 óránként. Nem tudom mi lenne a jobb egyébként :cry:

Tejpép - téma: én 1 éves korig biztosan nem fogok adni, bár sajnos ez sem garancia semmire. Egyébként sok üveges főzelékben is van tejszármazék, arra is oda kell figyelni. Meg glutén is. Mondjuk nem tervezem, hogy üveges kaját adok, csak akkor ha utazunk, vagy nem otthon eszünk.

Hajni, kérdezhetek valamit? Nem kötekedés, csak érdekel. Csak tápszeres babáknál már 4-5 hónaposan javasolják a gyümölcskóstolgatást. Te ennek ellenére ezzel is vársz 6 hós korig? Mert a tejes dolgot azt abszolút értem, de a gyümölcsre mi a magyarázat?

Egyébként vegyes táplálásnál is ugyanez a javaslat, én még ugyan nem beszéltem a dokival erről, de a hozzátápitól félek egy kicsit, mert szerintem alig tart már ki a tejem. 5 hónapos kor körül elkezdünk kóstolgatni, és legalább 1 - 1,5 hónap mire egy étkezést kiváltunk, nem? De a többi még ugyanúgy szopi, és én addig tutira nem húzom. És utána a következőt, aztán így tovább, és 1 év körül még mindig megvan a reggeli meg az esti szopi.

KépKép
kertikiri

na, ez már sooook. :evil: :evil:
megint elszállt. :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
h@jni

Gabcii:
akkor itt a válasz. :)
Addig ne adj neki sima tejpépet, amíg tápszerből sem kap simát. Tehát 1 éves korig. :)
Az érzékeny bőr, mégha nem is száraz, egy jel arra, h hajlamosabb az allergiára. Persze ez nem azt jelenti, h az lesz, hanem, h nagyobb a kockázta.
De pont múltkor nézegettem ezeket a tescoban, hát azt hittem dobod egy hátast.
Nestlé tejpép, gyümölcsös, 6 hós kortól. Ez van ráírva nagy betükkel:
Csak vizet adjon hozzá, tejet már tartalmaz. :shock: :shock: :shock:
A 4 hós kortól való, meg sima tápszert, szval az azért más, de ez......

Kerti:
azért nem adok neki gyümit, mert attól, h tápszeres nem érett meg jobban az emésztése a szilárd kajára. Sőt....
emlékszem, h Marci olyan 7 hó volt, mikor először kapott répát. Hát a kakiban viszontláttam emésztetlenül. :roll:
De nálunk pl. a doki és a védőnő sem javasolja 6 hós kor alatt, akkor sem ha anyatejes és akkor sem ha tápszeres.

Kép
Kép
h@jni

Egészséges igazolást nem a gyerekorvos ad, hanem a háziorvosunk :shock: :shock: Hát én oda tutira nem viszem el a gyereket, a betegrendelésre :x Most akkor mi lesz? Nem úszunk? Vagy becsempészem az ablakon, vagy odatelefonálok, hogy jöjjön ki, ha meg akarja nézni :)

Nekem van egy elég jó táblázatom a hozzátápiról. Felteszem ide, és mindenki mazsolázgassa, akit érdekel, és próbáljuk meg optimalizálni, mindenki esetére, rendben? Tehát aki hibát lát az javítsa plíz!

hozzátápi

KépKép
kertikiri

Sziasztok!

Hajni, én nem tudom hogy nálunk a doki a Sinlacot felírja -e, de akkor mégis csak közelebbi az álláspontunk mint gondoltam... én sima natur HA-s tejpépet gondolok igazi gyümivel!
(A Sinlac mért is jobb? Nem tejlapú vagy vmi hasonló?)

Gabcii, boldog hófordulót! Ajjaj tényleg rohan az idő babával... és hogy Ti miket tudtok :?: :!:
(Tudom, már ezerszer írtam, de nekem ti vagytok az "etalon" mert nagyjából kapok egy képet, hogy mi lesz 1-2 hónap múlva...)

Volt itt vmi pü-i tanácsadó... hááát elvileg a meglévő biztosításunkat akarta átszerkeszteni, gyakorlatilag vmi újat akart eladni... no elküldtem, hogy még átbeszéljük, de konkrétan marhára NEM, persze hozott mindent, hogy alá lehessen írni... :twisted: :twisted:

És itt volt vagy másfél órát, és hosszasan beszélt, mondjuk semmi konkrétumot úgy egy óráig, félórig annyira nem mondott semmi érthetőt, hogy azt sem tudtam mit akar addig... :roll: :roll:

:twisted: :twisted: :twisted:

Van nekem ilyenekkel szórakozni!!!

Jutta

KépKép
jutta

Na azt hiszem elfelejtettem mondani hogy mi már a Milumil 1 -est esszük szóval nem a Ha-t.
A véldőnő szerint ennek van a legjobb íze háát nemtom . Az én lányomnak nem jön be.
Próbáltam már a Bebát, Aptamilt de ahogy a szájához tettem az üveget és megszívta majd kijött belőle szóval ezek sem jók neki.
Végül is 5-ször eszik naponta ebből jobb esetbe 3-szor tejszerűt mert végül is a tejpép is tejalapú úgyhogy a kettő maradék kaja meg sztem lehet gyümi meg főzike.
Hát szóval ez van, nem tudok mit tenni ha meggebedek sem.
Néha nagyon a padlón vagyok emiatt,de ez van.
Ja még azt is mondta a védőnő hogy a 6 hós tápit is megpróbálhatom csak kevesebb mennyiséget mert abba csak az energia a több neki meg még nem kell annyi.

Ancsa
anikó27

Jutta:
asszitted, h nem vagyok normális, mi?? :lol: :lol: :lol: :lol:
Igen, azért jobb a Sinlac, mert az tejesen allergiamentes. Meg az laktatóbb, táplálóbb. Meg gluténmentes is. Meg én nem is láttam ám sima HA-s tejpépet, csak vaníliásat és banánosat. Van?
Nektek főleg jobb lenne hasmenésre, szerintem. ezt adják akkor is, ha valakinek hasmenése van.
Meg most ha eszik tápszert akkor minek egyen tejpépet?

Kép
Kép
h@jni

lehet írnom kéne a Sinlac gyártójának ( asszem a Nestlé), h kérek részesedést. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
h@jni

Hajni, akkor szerinted miért javasolják már 4-5 hós kortól, hogy "csak egy kis almalevet szopi után azt nyugodtan lehet"?
Meg egyáltalán miért tesznek különbséget a csak AT ill a vegyes és csak T között? Mondjuk az biztos, hogy az anyatejet a legkönyebb megemészteni, de egyébként meg nem értem.
Egyébként sajnos a HA tápszer sem tejmentes, tartalmaz tejfehérjét, csak átalakítva, nem allergén-mentes, csak allergén-szegény, és csökkenti az allergia valószínűségét, de nem zárja azt ki. Szóval így legyen okos az ember.

KépKép
kertikiri

A sinlac-ban meg tényleg nincs semmi tej, de azt pont emiatt nem is javasolják kizárólagos táplálásra, csak kiegészítésként.

KépKép
kertikiri

Van nekem IDŐM...

Jutta

KépKép
jutta

Szerintem a mi dokink nem Sinlac párti.... :?
Pedig én is azt adnék neki, de majd rákérdezek!!!
(azt csak vényre lehet kapni? vagy úgy olcsóbb?)

Jutta

KépKép
jutta

Kerti:
persze, a HA-ban is van. De ennél jobban sajna nem lehet csökkenteni. Ill. ha valaki tejallergiás, akkor van speckó neki, asszem.
Sajnos a hozzátáplálásban nagyon megoszlanak a vélemények az orvosok körében is. én látom, h pl 2.5 év alatt (mikor Marci pici volt, ahhoz képest is mennyit változott. :? ).
Mikor én születtem, akkor nagyon nyomatták a tápszert. Az akkor olyan volt, h tejjel kellett csinálni. Akkor 3 hetesen már gyümölcslevet adtak, 6 hetesen meg: sárgarépa, cukor, citromlé ( na ezt nem értem, h minek be citrolmé és cukor... :roll: most ha édes legyen, akkor nem rakok bele citromot, ha meg savanyút szeretnék, akkor meg cukrot nem rakok.. no, de mindegy is. ), 3 hósan meg kiflicsücsköt, mert, h jó a fogzásnak.
Akkor ezt gondolták jónak....
Most a 6 hós korig semmit. Lehet pár év múlva megint mást.
Sztem itt van az a határ, h 3-6 hó között, mindenki azt tegye, amit szeretne. Ahogy nekünk, úgy az orvosoknak is megvan a véleményük, van aki szerint ez a 6 hóig semmit hülyeség, ők nyomatják a 4 hós kortól, van aki szerint meg ez a egy igazság van, ők meg ellenzik.
Meg ugye vannak a gyártók, akiknek minden eladó.
Most a 4 hó az alja, amit ráírhatnak. Pl. van a Milupa csecsemőtea.4 hós kortól. Sima édeskömény, csipkebogyó. Van a sima filteres Herbáriás, az mehet születéstől.
Ugyan az, csak most ez van, h 4 hós korig semmit, ez régen, pár éve 3 hó volt. Lehet 2 év múlva meg 6 hó lesz.
Szval lényeg a lényeg, h mindenki akkor adjon, amikor jónak látja. :wink:

Kép
Kép
h@jni

Jutta:
elvileg csak vényre úgy 1300 ft kb, teljes áron 3000. De szoktak adni anélkül is. De teszveszen van egy csomó 1000/db.

Kép
Kép
h@jni

Gabci, ügyes nagyon Ádi!
Nadin is pörög - forog már, az egyik oldalra szívesebben, mint a másikra, de szigorúan csak hátról hasra, fordítva nem. Kíváncsi vagyok, arra mi fogja motiválni, szerintem semmi :D Pedig állítólag annak kellett volna az elsőnek lennie. Mindenesetre már nem nagyon tudom a hátán tartani pelenkázás közben sem. És már kúszik is, hátrafelé, meg oldalra :)

KépKép
kertikiri

Lilla is csak hátról hasra tud fordulni és azt is csak ha kedve van, vagyis heti 1-2x. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni, valahol láttam HA-s naturt, de nem tudom mi volt a márkája...

Azonban még 1 tetszett: Humana Almapép tejmentes!

Sinlac van tesz-veszen is? Ill. gondolom Ausztriában vény nélkül kapható... (mint a HA-s 1 -es tápszerek is)

Jutta

KépKép
jutta

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?